Page 1

Hoe nu verder?

Bij voorbaat is een aantal alternatieve opties uitgewerkt per woningtype. Wellicht komen deze tegemoet aan uw wensen, wellicht brengen ze u juist op andere ideeën. Hoe dan ook, in goed overleg is alles met de makelaar en ontwikkelaar bespreekbaar. Onder het genot van een kop koffie kunt u bij de makelaar ook een fraaie maquette van Animali bekijken.

Wanneer uw keuze definitief is, wordt een persoonlijke contractmap samengesteld met daarin ondermeer de benodigde contracttekeningen en technische gegevens van de woning. In september 2010 zullen deze (in concept) gereed zijn.

Verkoop eigen woning Maakt u zich zorgen over de verkoop van uw huidige woning? HEJA Projectontwikkeling denkt graag met u mee. We komen ongetwijfeld tot een bevredigende oplossing.

Na ondertekening van het koopcontract neemt de kopersbegeleider contact met u op. Deze zal gedurende het gehele traject uw vragen ten aanzien van de bouw van uw woning beantwoorden.

Ontwikkelaar

Makelaars

HEJA Projectontwikkeling Parklaan 54 5601 EM Eindhoven Tel.: 040 266 81 00 contact@heja.com

vb&t makelaars bv Vestdijk 180 5611 AK Eindhoven Tel: 040 269 69 59 www.vbtgroep.nl makelaars.eindhoven@vbtgroep.nl

H E J A.COM

Vollenbroek B.V. Makelaars Parklaan 48 5613 BG Eindhoven Tel: 040 244 40 73 www.vollenbroekbv.com office@vollenbroekbv.com

Communicatiebureau Battery Battery, Breda

Als u geïnteresseerd bent in één van de woningen, kunt u contact opnemen met de makelaars. Als u dat op prijs stelt, maken we daarna een afspraak met de makelaar en HEJA om uw persoonlijke wensen te bekijken.

Het leven is goed. Voor wie kansen pakt, ligt de wereld open. Hard werken en lef tonen. In die hectiek is je huis een rustpunt. Je wilt daar wonen waar je nooit meer weg wilt. Dat is het ware thuiskomen.


Animali is het ware thuiskomen De rust van een ruisend bladerdek of het rumoer van de stad? U wilt het beste van beide, maar zeker geen grijs compromis. Animali heeft de oplossing: een luxe (half)vrijstaande bosvilla in de beschutting van het voormalige Eindhovense vogelpark. Ver weg van de dagelijkse hectiek is dit het ware thuiskomen. En het mooiste is dat u tóch in de stad woont, met haar vele verleidingen om de hoek. Animali wordt een villawijk in de landelijke stijl van de jaren ’30. Met imponerende kappen, fraaie erkers en elegante details. Maar ook hypermodern met milieuvriendelijke energie uit innovatieve installaties. Als u wilt, woont u zelfs energieneutraal in Animali. En hebt u even genoeg van de eigen haard? Dan zit u zo op de snelweg en ligt de wereld aan uw voeten.

Uw woonwensen zijn onze leidraad In de afgelopen periode hebben we meerdere besprekingen gevoerd met geïnteresseerden in Animali. Wellicht was u een van hen. Enerzijds wilden we informatie verstrekken over onze exclusieve plannen met Animali, anderzijds hoorden we vooral graag uw mening. Daarmee kunnen we onze ideeën immers verder perfectioneren. Onderstaand brengen we u graag verslag uit van de bevindingen.

Duurzaam woongenot HEJA Projectontwikkeling streeft naar duurzame energievoorziening en investeert daarom al geruime tijd in systemen die het milieu niet of nauwelijks belasten, maar óók minstens net zo comfortabel zijn als u gewend bent. En waarschijnlijk zelfs comfortabeler. De woningen worden verwarmd èn gekoeld door een zogenaamde warmtepomp. Deze installatie zorgt voor een constante temperatuur in de woning. Warm en koud water worden naar uw voorkeur door de vloeren in het hele huis verspreid. De temperatuur is per vertrek in te stellen. U hoeft niet eens een thermostaat in de gaten te houden. En met de luxe vloerverwarming hebt u bovendien geen onhandige radiatoren meer nodig. Zo wordt duurzame energie een verrijking van uw wooncomfort. Volwaardig alternatief Verwarming door een warmtepomp volstaat gegarandeerd. De huizen zijn zeer goed geïsoleerd en worden door een beproefd systeem op een constante temperatuur gehouden. Het heeft zich uitgebreid bewezen als een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor traditionele, milieubelastende energievoorzieningen.

Zuinig met fossiele brandstof Om het milieu te ontzien, prefereren wij geen fossiele brandstoffen meer aan te spreken. Op de eerste plaats zullen die sneller dan menigeen denkt opraken en op de tweede plaats zullen ze daarom schrikbarend duur worden. En binnen 10 jaar mógen slechts nog energieneutrale woningen worden gebouwd. De woningen in Animali worden standaard niet van een gasaansluiting voorzien. Natuurlijk hopen we dat u net zo duurzaam denkt als wij, maar wellicht hecht u toch veel waarde aan een gasaansluiting. U kunt daarvoor kiezen als optie. Momenteel zijn we in gesprek met de leverancier en netbeheerder om de kosten in kaart te brengen. U moet denken aan eenmalige kosten van 500 tot 1000 euro, een vast bedrag per jaar van ongeveer 150 euro èn de kosten voor het gebruik. Altijd voldoende warm water De boiler, die wordt verwarmd door zonnecollectoren, biedt ruim voldoende warm water voor een gezin met drie kinderen. Elke nacht wordt de boiler aangevuld met warm water uit de bron (de zon hoeft absoluut niet te schijnen voor een warme douche). Zelfs bij veelvuldig gebruik levert dit geen problemen op. Alle opties staan open We kunnen ons goed voorstellen dat u nog meer ideeën hebt over uw ideale woning dan wij kunnen bedenken. Een open haard? Een dakkapel? Een kantoor aan huis? Een veranda of kelder? Alle mogelijke wensen bieden wij in overleg graag aan als optie. Voor een passend ontwerp schakelen we eventueel onze architect in.

We stellen alles in het werk om uw persoonlijke wensen te vervullen.

Afwerkingsniveau De architectuur van Animali grijpt terug naar de ambachtelijkheid van de jaren 1920 - 1930. De realisatie daarvan vertrouwen wij toe aan Bouwbedrijf Boot, een kleinere gespecialiseerde aannemer die de houten kozijnen met de hand vervaardigt. Uiteraard wordt alleen hout met een fsc-keurmerk gebruikt.

Continu verse lucht De woningen zijn uitgevoerd met een gebalanceerd ventilatiesysteem. Dit wil zeggen dat de toe- en afvoer van verse lucht continu prima is geregeld. Het is daarbij niet nodig deuren en ramen gesloten te houden. Vers ingeblazen lucht wordt ’s winters opgewarmd, zodat deze een hogere temperatuur heeft dan de buitenlucht.

Het metselwerk bestaat uit een handgevormde baksteen in waalformaat (roodbruin of wit gekeimd). De beglazing in de gevel is maar liefst drielaags, om optimale isolatie te garanderen. De kozijnen in het interieur worden uitgevoerd in hout met stompe deuren.

Luxe straatklinkers De bestrating van het totale plangebied krijgt een luxe uitstraling door het gebruik van klinkers in plaats van asfalt. De weg oogt subtiel en smal door het onderbreken van de klinkers met een zogenaamde ‘molgoot’, die de grens tussen verkeer en voetgangers markeert. Dit is geen échte grens; er kan overheen geparkeerd en gereden worden. Bovendien is de straat breed genoeg om elkaar te passeren.

Voor het wijzigen van de plaats van een wandcontactdoos worden geen extra kosten in rekening gebracht. De plafonds worden goed afgewerkt en de naden netjes weggewerkt. De wanden op de begane grond worden sausklaar opgeleverd, op de verdiepingen behangklaar. De twee badkamers en de toiletten worden volledig ingericht inclusief tegelwerk op wand en plafond. Voor het sanitair in de badkamers gebruiken we de Subway-lijn van het merk Villeroy & Boch. De zeer complete keuken wordt standaard geleverd. We gebruiken daarvoor het merk SieMatic, type S2-K, greeploos en met een hardstenen (composiet) werkblad. De keuken voldoet aan alle moderne eisen, met zelfs een stoomoven. Maar u kunt natuurlijk ook zelf een keuken laten plaatsen. Dan wordt een bedrag op de v.o.n.-prijs in mindering gebracht. Als u tijdig een keuze heeft gemaakt, zal de aannemer zorgen voor alle benodigde aansluitingen.

Het weldadige groen van Animali wordt zoveel mogelijk behouden en zelfs aangevuld. Het water dat her en der aan de kavels grenst, wordt beheerd door de gemeente, maar gebruikt door de kopers. De grensafscheiding tussen de kavels en de openbare ruimte wordt aan de voorzijde van de woningen eenduidig uitgevoerd. Voor de overige afscheidingen zullen wij voorstellen doen om wildgroei te voorkomen; dit wordt echter een verantwoordelijkheid van de bewoners.


Wat u zich mogelijk afvraagt Is het mogelijk een zwembad te plaatsen? Zeker, maar u moet rekening houden met de boomwortels, die gelijk lopen met de kruinen van de bomen. Daaronder mag niet in de grond worden gegraven. Maar dan nog is op de meeste kavels voldoende plek voor een zwembad. Het is goed mogelijk om de verwarming van het zwembad aan te sluiten op de warmtepomp, maar er zijn ook andere mogelijkheden, die u kunt bespreken met de kopersbegeleider. Waar parkeren auto’s als een feestje wordt gegeven? In eerste instantie parkeert u op eigen terrein; op elke kavel zijn minimaal twee plekken beschikbaar. Daarnaast is de openbare weg breed genoeg voor geparkeerde auto’s zonder de doorstroom te hinderen. Bovendien wordt in Animali een algemene parkeerplek voor meerdere auto’s gecreëerd.

Een stralende tuin Zijn er voorzieningen in de openbare ruimte, zoals bankjes en speeltoestellen? Wij hebben ervoor gekozen dit niet te realiseren om te voorkomen dat “hangplekken” ontstaan. Er zijn wel open, groene plekken in Animali. Wie zorgt voor het onderhoud? Het openbaar gebied (de straten, kolken, riolering en het openbaar groen), wordt na oplevering overgedragen aan de gemeente, die dan verantwoordelijk is voor het onderhoud. Wanneer begint de bouw? HEJA werkt momenteel met de gemeente aan de benodigde vergunningen. Daarvoor moet allereerst het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Tegelijkertijd wordt een aanvraag voor de bouwvergunning ingediend, die wij vervolgens in het eerste kwartaal van 2011 verwachten te krijgen.

Als dan voldoende woningen zijn verkocht, starten wij meteen met de bouw. U moet rekenen op een bouwtijd van ruim een jaar. Het project zal worden uitgevoerd in drie fases:

De prachtige boompartijen in Animali dragen bij aan het unieke karakter van dit open stadsbos. Evenwel kunnen we ons voorstellen dat u zich enige zorgen maakt over het zonlicht in uw tuin.

1. kavels 9 t/m 17 2. kavels 5 t/m 8 en 18 t/m 20 3. kavels 1 t/m 4 en 21 t/m 28

We hebben een studie laten uitvoeren naar de zoninval in alle tuinen van Animali. De afbeeldingen hieronder geven u een realistisch beeld daarvan op drie momenten in het jaar: in het voorjaar en najaar, als de zon nog laag staat, en in de zomer. Bovendien, als we zo vrij mogen zijn, geven de beelden een aardige indruk van de groene rijkdom in Animali en de privacy voor alle bewoners. De volledige studie is verkrijgbaar bij de makelaars.

Door het plan te faseren, kunnen wij sneller starten met de bouw. Aanpassingen in de fasering overwegen we als veel geïnteresseerden daarom vragen.

N Zonnestand maart & september om 12 uur

N Zonnestand juni om 12 uur

Animali, Exclusieve nieuwbouw koopwoningen Eindhoven  

Brochure Nieuwbouwproject Animali 28 Exclusieve woningen en kavels in hartje Eindhoven.

Advertisement