Page 1

God påske! Påsketilbud hos Melhustorget side 17-21 Fellesutgave av Bydelsavisa Heimdalsbladet og Bydelsavisa Byåsen

Onsdag 21. mars 2018

Bydelsavisa Byåsen side 22-32

Nær 90 nye boliger planlegges i Heimdal sentrum

Selskapene Heimdalsveien 12 AS og Alpha Aksepta AS planlegger å bygge opp mot 90 leiligheter i Heimdalsveien 10 og 12. Det høyeste bygget mot øst kan bli på 8 etasjer. Side 6-7

Line Albertsen fra Kattem med ny bok:

Side 6-7

– Folk trenger autisme-kunnskap

Bruktkupp på Byåsen Butikksenter

Side 4-5

Ekteparet Connie Johansen og Ferhat Kazma har åpnet secondhand-butikken Second Time på Byåsen Butikksenter. Side 22

Kampanjetilbud som overbeviser

SVINSÅS SVINSÅS SVINSÅS Ytterdør uten sidefelt

fra 9.490 *

Bagasjerom-salg på Melhus i april

Automatisk garasjeport fra 10.490 *

Med forbehold om endringer og trykkfeil. * Veiledende priser inkl. mva. for kampanjestørrelser. Gjelder frem til 31.12.2017. Frakt til forhandler kommer i tillegg. Informasjon om kampanjeproduktene finner du på www.hoermann.no.

Melhus

Ytterligere informasjon får du hos din Hörmann-forhandler: • Salg • Service • Montasje • Befaring • Utstilling • Nettbutikk

Telefon 91 67 50 50 • post@portleverandoren.no Besøk oss: Øvre Flatåsvei 14, 7079 Flatåsen Din leverandør av Hörmann dører og porter www.portleverandoren.no

LEVERANDØREN

Melhus

Melhus

–Vi håper å få til en tradisjon! Ingerlise Prytz, Jan Pettersen og Frode Willmann starter det første bagasjerom-salget 21. april i Melhus sentrum. Side 16

ALLE BILMERKER EL - BILER EU - KONTROLL BILSENTERET HEIMDAL AS

Lundemobakken 5B, 7072 Trondheim

Tlf. 72 89 50 10


2

FISKHANDLER’N PÅ HEIMDAL

KUNNSKAPSRIKE Jennie Gudmundsen (t.v.) og Solveig Fjelldsø øser gjerne av sin kunnskap om fisk og tilberedning om du stikker innom Fiskhandler´n på Heimdal.

Fikser fisken HEIMDAL De aller fleste fiskebutikker blir nedlagt én etter én rundt om i Trøndelag og ellers i landet. Men på Heimdal sentrum holder den gode gamle Fiskhan-dler´n stand og er populær som aldri før. Av: Jonas Frøland Det er Morten Sigurd Stenersen som har drevet Fiskhandler´n siden 2007, men vi blir møtt

av de hyggelige damene Jennie Gudmundsen og Solveig Fjelldsø som står bak disken da vi stikker innom for en prat. Ah, det lukter nydelig av fiskekakene som ligger nystekte bak disken. – Ja, her strømmer faktisk kundene på. Nå har vi også oppgradert butikken med nye moderne kjøleskap og ikke minst, vi har kastet ut den femti år gamle kjøledisken vår og fått inn en splitter ny og moderne kjøledisk

som bevarer fisken enda bedre, smiler Jennie og Solveig. – Hva kan dere tilby kunden utover det å kjøpe fersk fisk som man også finner i alle dagligvarebutikker i dag? – Mange kommer hit daglig for en god prat om både fisk og middagsplaner. Vi har god kompetanse på hvordan man skal tilberede råvarene vi selger. Hvordan skal man tilbereder rognen, hva er anbefalt koketid på

EN INSTITUSJON I HEIMDAL SENTRUM Fiskehandleren på Heimdal er en av byens ytterst få gjenværende fiskeforhandlere. Men folk ønsker fortsatt gode råvarer og kommer fra hele Trondheim for en god fiskehandel og fiskeprat.

Utgiver: Aragon Media AS Daglig leder/ansvarlig redaktør: Stig O.H. Larssen Org.nr: 812 796 712 Tlf: 952 08 513

STIG O.H. LARSSEN REDAKTØR Tlf: 952 08 513 e-post: heimdalsbladet@gmail.com

torsken og hva er godt tilbehør til laksen? Selv er jeg fra Kristiansund og har fisket mye med min far opp gjennom oppveksten. Både jeg og de andre som jobber her har god kunnskap om fisk og setter pris på en god fiskeprat, forteller Jennie. – Og hva med fiskematen, lager dere den selv? De fiskekakene ser jo veldig gode ut! – Joda, vi produserer alt av fiskemat som selges her nede i kjelleren hvor vi har tre personer

som jobber med daglig produksjon. Alt laget av førsteklasses fersk fisk uten tilsetningsstoffer. Til sammen selger vi 800 kilo fiskmat i uken. Det være seg fisk som er røyket, gravet eller speket, bacalao, vår nydelige fiskesuppe eller de fiskekakene du nå har festet blikket på, ler damene bak fiskedisken. – Ja vet du, jeg tror jeg tar med ni stykker av de fiskekakene til middag jeg, smiler Heimdalsbladets utsendte med sult i blikket.

FØRSTEKLASSES FERSK FISK I NY KJØLEDISK – Vi har kastet ut den femti år gamle kjøledisken og fått inn en moderne sak som bevarer fisken enda bedre.

EILIF BERGE, SALG Tlf.: 924 33 180 e-post: eilif@bydelsavisa.no STIG O.H. LARSSEN Tlf: 952 08 513 e-post: tips@bydelsavisa.no

Neste utgave av Heimdalsbladet kommer: 18. april Bidragsytere i denne utgaven: Asbjørn Gravås, journalist, Jonas Frøland, journalist, Renate Brødreskift, journalist, Stig O.H. Larssen, jornalist

Opplag: 36.000 Trykk: Polaris Trykk Distribusjon: Norpost


ANNONSE

Våre kunder har salgsgaranti Intet salg - ingen kostnad!

Vi sørger for

ET TRYGT

boligsalg!

Med Heimdals salgsgaranti blir det enklere og tryggere å selge bolig. Hvis du ikke får solgt din bolig til en pris du aksepterer skal du heller ikke betale noe. Vi tar alle utlegg og du mottar ikke noen regninger før boligen er solgt.

Over 9 av 10 velger oss igjen Mer enn 9 av 10 som har solgt boligen sin gjennom Heimdal Eiendomsmegling sier at de vil bruke oss igjen og anbefaler oss til venner og kjente. Det er vi selvsagt svært fornøyd med, men vi jobber kontinuerlig for at tallet skal være 10 av 10. Ikke solgt? Da betaler du heller ikke Hos Heimdal Eiendomsmegling får du salgsgaranti. Det betyr at hvis du ikke får solgt din bolig til en pris du aksepterer, så betaler du heller ingenting.

www.hem.no // 73 87 15 00 // post@hem.no

Vi er til stede – alltid Når du velger Heimdal Eiendomsmegling velger du også tilstedeværelse. Vi er tilgjengelig for deg gjennom hele salgsprosessen, og vi veileder deg fra første møte til boligen er solgt. For oss er det en selvfølge. For deg betyr det tid og trygghet til å konsentrere deg om den morsomme delen – å skape et nytt hjem.

3


4

BOKA ”OSCAR HAR AUTISME”

EGEN BOK Det er trygt på mammas fang. Dessuten er det morsomt å titte i sin ”egen bok”, bare det ikke er for lenge om gangen.

En gutt som alle andre, selv om han har barneautisme HEIMDAL Oscar fyller 5 år den 27. mars. Han har en snill mamma og pappa, og en lillebror han er veldig glad i. I tillegg har Oscar autisme. Av: Stig O.H. Larssen Mamma Line Natalie Røllheim Albertsen er lærer ved Byåsen barneskole og spesialpedagog. Hun har nylig skrevet og utgitt boka ”Oscar har autisme”, en frigjørende beskrivelse av livet til Oscar, men den har også en pedagogisk side. – Jeg har forsøkt, på en veldig enkel måte, å fortelle hva autisme er, sier Linn Natalie.

lurer på hva de skal si til barna sine når de kommenterer Oscars oppførsel. Det samme gjelder mennesker vi møter i andre sammenhenger også.

å disse og elsker brannbiler. –Mens vi ser på hele brannbilen, så kan Oscar bare se hjulene, sier mamma Line. –Han må ta på dem alle før han kan gå videre.

Språket borte over natten –Oscar hadde en nokså normal utvikling inntil han var halvannet år, sier Line Natalie. – På et tidspunkt kom imidlertid mammafølelsen og fortalte meg at noe ikke var helst som det skulle være. Det ble helt klart da gutten som bablet i vei nærmest over natten mistet språket og gikk over til peking og lyder. Etter en lengre utredningsprosess ble autisme-diagnosen klar.

I boka er dette vist tydelig i det grunnfargen kan være grå, mens enkelte detaljer har en klar og lys farge. –Det er slik Oscar ser verden, mener hun, –kun én farge om gangen.

Integrering i samfunnet –Oscar, og vi som foreldre, vil helst at han skal være mest mulig som andre barn. Være en venn, sier Linn Natalie, med en tåre i øyekroken. –Budskapet er at vi skal ta vare på alle i samfunnet.

Fokus på enkle ting –Boka omhandler først det som er likt for Oscar og alle andre, forteller Line Natalie. –Så går jeg over til å fortelle om det som er unikt med Oscar. Han kan ikke snakke og være vanskelig å forstå. Han kommuniserer gjerne ved hjelp av billedkort fo å fortelle hva han vil.

Oscar ser ut som alle andre barn, sier hun, –men oppfører seg anderledes Jeg ser ofte at andre foreldre

Elsker brannbiler På mange områder er ihvertfall Oscar som alle andre; han er glad i

Trasig på bussen Under en bussreise kom Oscar med sine vanlig lyder. –Gladlydene, sier Line, –han liker å kjøre buss. Da er det bussjaføren snur seg og sier: ”Kan du itj få den ungen til å ti’ still?”. Jeg gikk av på første stoppested uten å vite hva jeg skulle svare, forteller Line Natalie. Men så kan hun oppleve det motsatte også. På en stresset handlerunde med Oscar merket hun at handelvogna ”forsvant”. –Det var en dame som hadde begynt å lesse varene hennes opp i posene. –”Jeg har lest bloggen din”, sa hun til meg. Det er så rørende.

Line Natalie Røllheim Albertsen har nemlig skrevet blogg gjennom flere år. Den heter mammantilenautist.blogg.no. Hun har også fått stor oppmerksomhet gjennom deltagelse på God Morgen Norge på TV2. Reaskjonene var mange og positive.

Har jeg bare hjulpet noen med dette er det mer enn ingen. Har jeg bare fått én bestefar til å forstå at dette ikke går over er jeg mer enn fornøyd, sier Line Natalie Røllheim Albertsen på Kattem.


BOKA ”OSCAR HAR AUTISME”

5

UKESMENYEN:

Mandag: Tirsdag: Onsdag: Torsdag: Fredag: Lørdag: Søndag:

Lettsaltet torsk Husets wienerscnitzel Klubb/potetball Koteletter Fredagsbiff m/peppersaus Kroas gode kjøttkaker Egen søndagsmeny

Sandmoen Kro AS tilbyr i dag: Møterom: – Tar inntil 35 personer i hesteskoppsett. – Tar inntil 100 personer i konferanseoppsett (uten bord). – Tar inntil 60 personer i klasseoppset (med bord). Stua: – Tar inntil 24 personer i hesteskoppsett. – Tar inntil 30 personer i skoleoppsett. – Tar inntil 50 personer i konferanseoppsett.

GOD MORGEN NORGE Forfatter og mor Line Natalie Røllheim Albertsen fortalte om livet med Oscar og boka si på God Morgen Norge på TV2 den 18. januar.

Grupperom 2: Grupperom 1: – Fast inventar,12-15 pers. – Fast inventar, inntil 8 pers.

Velkommen!

KR

SE OS ELSKAP KURS KONFERAN

Sandmoflata 3 – 7072 Heimdal Telefon: 72 59 61 80 / 97 78 88 31 www.sandmoenkro.no - mail: sandmoen.kro@dialogus.no

Kaare Romulslis legat til idrettsformål MANGE REAKSJONER TV-opptredenen avstedkom mange reaksjoner i etterkant. –Også fra vanlige folk som ikke er i min situasjon, forteller Line Natalie.

FAKTA OM AUTISME Autismespekteret omfatter flere ulike diagnoser som er beslektet med hverandre. De vanligste er barneautisme (infantil autisme) og Asperger syndrom.

vansker spiller også inn. Mange i autismespekteret har økt sårbarhet for å utvikle tilleggsvansker som psykiske lidelser, epilepsi og søvnvansker.

Internasjonalt omtales autismespekteret med forkortelsen ASD (Autism Spectrum Disorders).

FOREKOMST I de senere år har en sett en stadig økning av antall personer med autismespekterdiagnoser. Dette forklares gjerne med bedret diagnostisering, spesielt av personer med mildere symptomer. Forskning viser at så mange som en prosent av befolkningen kan være innenfor autismespekteret.

I Norge benyttes både ASD og ASF (autismespekterforstyrrelser). Autismespekterforstyrrelser kjennetegnes vedkvalitative avvik i evnen til gjensidig sosial interaksjon og kommunikasjon, begrensede eller snevre interesser, begrenset repertoar av aktiviteter, karakteristisk ensformig måte å gjøre ting på. Det er store individuelle forskjeller hos personer i autismespekteret. Forekomst og alvorsgrad av de ulike symptomene og vanskene varierer fra person til person. Alder, kjønn, evnenivå og tilleggs-

OSCAR HAR AUTISME Boka er skrevet av Line Natalie Røllheim Albertsen og illustrert av Bodil Prinz. Boka er ment som en beskrivelse av livet til Oscar, men like mye som en veileder til alle de som måtte være berørt av autisme. Boka gir et godt innblikk i hvordan virtkelighetsopfatningen til et barn med autisme kan være. Kan kjøpes fra nettsiden gullbarna.no.

Omtrent fire ganger flere gutter enn jenter får en diagnose i autismespekteret. Jentene blir ofte oversett fordi de har mindre tydelige problemer i hverdagen. Utredning for autismespektervansker blir derfor ofte ikke gjennomført. ÅRSAK Årsakene til autismespekter-forstyrrelser er ikke fullstendig kjent. Det

er enighet om at arvelige faktorer har stor betydning, og at forskjellige nevrobiologiske faktorer disponerer for både skjev utvikling og forståelsesvansker, også kalt kognitive vansker.

Lag og foreninger i tidligere Leinstrand kommune kan søke om midler til idrettsformål. Søknad sendes på epost til: krlegat@gmail.com Bruk søknadsskjema som finnes på; http://www. ir.trondheim.no/portal/theme/organization/news/show. do?id=9398434 Evt. spørsmål kan rettes til J.Storler, mobil nr. 977 57 365 Søknadsfrist 1. april 2018

Psykososiale faktorer, spesielle opplevelser i barndommen, eller vaksiner forårsaker ikke autismespekterforstyrrelser. DIAGNOSTISERING Det finnes ingen test eller prøve som avgjør om en er i autismespekteret eller ikke. En diagnose settes på grunnlag av en vurdering av atferdsmønstre og væremåte. Grundige observasjoner og systematisk kartleggingsarbeid ligger til grunn for vurderingen. En diagnostisk utredning skal gjøres av et tverrfaglig team i spesialisthelsetjenesten, vanligvis habiliteringstjenesten eller psykisk helsevern, etter henvisning fra fastlege. Kilde: Autismeforeningen.no

Fuktfjerning AS FUKT I KJELLEREN?

Vi fjerner fukt med svakstrøm, og garanterer tørr kjeller - uten graving! BILLIGERE OG BEDRE ENN DRENERING EPS-Fuktfjerning avd. Trøndelag

Trondheim - Telefon: 48 00 95 98 e-post:post@eps-fuktfjerning.no www.eps-system.no


6

NYTT BOLIGPROSJEKT I HEIMDAL SENTRUM

Alpha Aksepta AS og Heimdalsveien 12 AS går sammen om utbygging av Heimdalsv

Nær 90 nye boliger planlegges i He

ØKER MOT JERNBANEN 4 etasjer mot Heimdalsveien økes gradvis til 8 etasjer mot Smedbrua og jernbanen. Det legges vekt på å styrke møteplasser, og legge til rette for aktiviteter i felles uteområder HEIMDAL Selskapene Heimdalsveien 12 AS og Alpha Aksepta AS planlegger å bygge opp mot 90 leiligheter i Heimdalsveien 10 og 12. Det høyeste bygget mot øst kan bli på 8 etasjer. Av: Stig O.H. Larssen Prosjektet planlegges på tomtene Heimdalsveien 10 og Heimdalsveien 12. Alpha Aksepta AS Regnskaps- og inkassobyrået Alpha Aksepta kjøpte Heimdalsveien 10, som huset den kjente heimdalsbedriften Alb. Vold AS, i september 2015. Naboeiendommen, Heimdalsveien 12, opprinnelig eid av familien Reinaas, ble kjøpt av Fargerike-kjeden i 2013 som kort etter videresolgte til Sverresborg Gruppen AS. Plankonsulent for forslaget er Eggen Arkitekter AS. Beholder Heimdalsveien 10 I planbeskrivelsen heter det at ”det er lagt vekt på å utvikle planområdet til et sentrumskvartal innenfor rammen av hva som oppfattes å være en naturlig del av en stasjonsby. Bebyggelsen er derfor variert og gir rom for gode, solbelyste og skjermede uterom. Eksisterende bebyggelse i Heimdalsvegen 10 beholdes, for å ivareta kontakten med det historiske Heimdal sentrum”. Heimdalsveien 12 (Reinaas) planlegges revet. 80-90 leiligheter Det planlegges mellom 80 og 90 boenheter i de 4 bygningene.Videre legges det opp til en blanding av ett- roms, toroms, tre-roms og fire-roms leiligheter med hovedvekt på 2-3 roms leiligheter. Maksimalt 20 prosent av boenhetene kan være ett-roms leiligheter.

Fornøyd med forslaget –Vi er veldig godt fornøyd med reguleringsforslaget som nå foreligger for Heimdalsveien 10 og 12., sier Per Erik Austberg i Alpha Aksepta AS til Heimdalsbladet. –Det ble tidlig i reguleringsprosessen klart for oss at denne tomten hadde en perfekt utforming og beliggenhet, det er sjeldent at typiske sentrumstomter gir slike bokvaliteter som vi oppnår med dette prosjektet. Vi har sammen med Eggen Arkitekter AS hatt fullt fokus på kvalitet i boligsammensetning og plassering av bygningskropper, noe som gir et veldig flott arkitektonisk uttrykk på eiendommen. Ikke som en vegg –Det har vært veldig viktig for oss at prosjektet som skal bygges ikke framstår som en vegg mot Heimdalsveien i inngangen til Heimdal sentrum, og ved å trappe oss ned i etasjehøyder nettopp mot Heimdalsveien får vi veldig gode sol- og utsiktsforhold for samtlige boenheter på eiendommen, fortsetter Austberg. –Og sist, men ikke minst, vil vi bevare nåværende bebyggelse i Heimdalsveien 10 som har sin opprinnelse helt tilbake til slutten av 1800- tallet. På bakkeplan langs Heimdalveien vil det etableres næringslokaler for handel, kontor eller service. Det planlegges kun 0,5 parkeringsplasser per boenhet, med all parkering i kjeller. Derimot er sykkeloptimismen stor. Hele 145 oppstillingsplasser for sykkel er det tatt med i planen.

EIERTROIKAEN Eierne av Sverresborg-gruppen, hver med en andel på 33,33 prosent av aksjene, er fra venstre daglig leder Børge Grindhagen , Tor Næss og Lars Michelsen, som begge er serviceledere.

FAKTA HEIMDALSVEIEN 12 AS Eies av Sverresborg Gruppen AS, som igjen eies Tor Næss, Lars Michelsen og Bmg Invest AS som eies av May Grindhagen og Børge Grindhagen Sverresborg Gruppen AS består av to underenheter, Sverresborg Malerservice as og Sverresborg Prosjekt as Omsetter for over 88 millioner kroner, noen millioner i pluss Rundt 70 ansatte

ALPHA AKSEPTA Eierne av Alpha Aksepta AS er (med klokka fra øverst til venstre) Jørn Ivar Austberg (gjennom Kolsberger AS), Jan Aune, Tor-Arne Jensen og Per Erik Austberg (gjennom Kongsvarden AS)

FAKTA ALPHA AKSEPTA Etablert som regnskapskontor i 2003 Fusjonerte i 2013 med Aksepta AS, et inkassobyrå som ble etablert i 2005 Har i dag 8 ansatte Autoriserte regnskapsførere Autoriserte inkassobevillingsinnehavere Ledelseserfaring Alpha Aksepta AS tilbyr tjenester innen regnskap, økonomistyring og betalingsoppfølging Selskapet kjøpte eiendommen Heimdalsvegen 10 i september 2015.

HEIMDALSVEGEN FRA VEST Illustrasjonen viser gateprofilen i Heimdalsvegen ettter utbyggingen sett mot øst.


NYTT BOLIGPROSJEKT I HEIMDAL SENTRUM

7

veien 10 og 12:

eimdal sentrum Varsel om anleggsarbeid sør for Heimdal stasjon i påsken Det pågår anleggsprosjekter med nytt jernbanespor ved Heimdal stasjon og ny trase for Johan Tillers vei. I påsken stanser togtrafikken, og det vil være døgnkontinuerlig anleggsdrift fra torsdag 29. mars kl. 08.30 til tirsdag 3. april kl. 08.30. Arbeidet vil medføre vibrasjoner og støy. Formålet med denne periodens arbeid er å legge jernbanesporene tilbake i permanent trase over nystøpt kulvert for Johan Tillers vei.

Spørsmål kan rettes til: Bane NOR, byggeleder Geir Ola Lium, 901 64 911, Geir.Ola.Lium@banenor.no Bane NOR, byggeleder Anne Kristin Bollingmo, 958 64 481, Anne.Kristin.Bollingmo@banenor.no Trondheim kommune, byggeleder Gunnar Moen, 404 06 165, gmo@hrprosjekt.no (tom lørdag 31. mars) Veidekke Entreprenør anleggsleder Kristian Simensen, 934 30 202, kristian.simensen@veidekke.no

i prosjektet.

SKYVEDØRSGARDEROBE og innredning

• Fast lav pris hver dag - hele året

Vi anbefaler selvsagt Roller Norscan Kurvstativer - verdens beste kurvstativer

• Topp kvalitet • Skreddersydd etter dine mål • Behjelpelig med måltaking og montering

• Kjøp ikke garderobe før du har kontaktet oss

stid Maks. levering

1 uke!!

OPAS

OPASGARDEROBE.NO Produsent av skyvedørsgarderober

Heggstadmoen 2, Heimdal (Samme bygg som Skevig) Tlf. 72 88 09 95 - Faks 72 88 19 05 Åpent: mandag - fredag 9 - 16


8

POLITILOGGEN

Politiloggen for Heimdal politistasjon 9. -16. mars 2018

9. mars 08.52 Melding fra en institusjon i Søbstadveien om at en person opptrer truende overfor andre beboere. Det skal ikke bare ha vanket verbale trusler, en beboer er også blitt tatt tak i. Før politiet ankommer, er den truende mannen forsvunnet. Men han må regne med å bli anmeldt. 10.17 Noen har forsøkt å sette fyr på Flatåsen skole. Bl.a. er merker etter branntilløp funnet på en markise. Ut fra vitneobservasjoner har politiet navn å gå etter, og saken blir etterforsket. 11.24 Innbrudd i bil på Flatåsen. Bileier savner visse eiendeler etter hendelsen, og varsler anmeldelse. 13.46 Utrykningspolitiet narko-tester en bilfører som stanses i Østre Rosten, og får positivt utslag. 14.34 En beboer ved Trondheim mottakssenter på Sandmoen har for n’te gang satt seg til i resepsjonen – i en slags stille protest. Personalet ber politiet om hjelp til å fjerne «demonstranten», en mann i slutten av 20-årene. En patrulje henter inn den brysomme, og gir ham et forelegg for ordensforstyrrelse. 20.55 Fra Kolstadtunet meldes at en beruset person forstyrrer offentlig ro og orden ved å stå og drikke utenfor ei boligblokk. Tilsnakk fra beboere i området har ingen effekt på mannen, som er i midten av 20-årene, derfor blir politihjelp tilkalt. Også mot patruljen som kjører ham til arresten, oppfører mannen seg dårlig.

22.55 En mann midt i 30-årene, godt kjent av politiet, har vært inne hos Circle K i Heimdal sentrum og stjålet sjokolade. Politiet gjenkjenner tyven på overvåkningsbilder, og forholdet anmeldes. 10. mars 04.18 En Peugeot varebil meldes stjålet fra Moltmyra i Tillerbyen. Politiet drar til bileiers adresse for å se etter spor i snøen. Utpå formiddagen ringer bileier og forteller at kjøretøyet er gjenfunnet et annet sted i Tiller. 13.35 Et bevertningssted i Heimdal sentrum varsler politiet om at en mann har vært innom og kjøpt seg øl, og deretter satt seg i bilen og kjørt avgårde. Mannens identitet er kjent, og en patrulje som kjører til boligadressen hans, finner grunn til å innbringe ham for promillekjøring. Ferden går rett og slett til arresten. 15.39 Sikkerhetsvakter ved City Syd melder om funn av falsk 100-lapp. Anmeldelse følger. 17.00 Narkotika blir funnet under ransaking av en leilighet på Kattem. En person midt i 20-årene bor i leiligheten. 23.14 Securitas-vakter melder om sladding og andre former for grisete bilkjøring ved XXL i Ivar Lykkes vei. Et stort antall unge bilister har i løpet av de senere årene fått førerkortet beslaglagt for uvettig, støyende bilbruk på dette stedet. Men å få slutt på uvesenet, ser ut til å være vanskelig. 11. mars 12.25 Melding om bråk fra leilighet i Okstadøy. Politipatruljen som drar til adressen, gjør beslag av narkotika og pågriper fire

ungdommer. 18.48 En person midt i 30-årene, «meget godt kjent av politiet», blir ilagt forbud mot å besøke en rusinstitusjon i Søbstadveien. Besøksforbudet er begrunnet med mannens hang til å opptre på måter som forstyrrer den offentlige ro og orden. 20.23 Ungdommer har tømt to brannslukningsapparater inne i Quality Panorama Hotels lokaler i Tillerbyen. Politiet etterforsker saken som skadeverk. Erstatningskrav vil også bli fremmet av hotellet. 12. mars 00.19 Et skadet rådyr befinner seg i en villahage i Kirkeringen på Heimdal. Politiet overlater saken til viltnemnda. 08.10 Utrykningspolitiet har holdt kontroll ved Udduvollbrua. Av i alt 65 kontrollerte biler slapp 62 gjennom uten anmerkning. To gebyrer ble utskrevet for manglende bruk av bilbelte, mens én bilist ble anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort. 09.51 En beboer går rundt og vifter med et luftvåpen, meldes det fra en institusjon i Søbstadveien. Politiet drar dit og beslaglegger våpenet. Det serveres sprikende beskrivelser av hva som er skjedd. Ingen blir pågrepet, men episoden blir fulgt opp med anmeldelse. 13.27 Bilbeltekontroll i Søbstadveien: Null gebyrer, men ett forelegg for mobilbruk under kjøring. 16.45 En bilist stikker av etter å ha kjørt på en annen bil på parkeringsplassen ved Tillertorget i Ivar Lykkes vei. Søk etter bilen som forsvant, var resultatløst. Men det skal finnes videoopptak som muligens kan bidra til løsning av saken. Politiet har opprettet sak. 13. mars 12.20 Nok en bilbeltekontroll i Søbstadveien: Av ti kontrollerte får fem – halvparten – gebyr for kjøring uten å ha bilbeltet på plass. 13.14 UP-kontroll i Vestre Rosten: Forenklet forelegg til ni bilister for bruk av mobiltelefon under kjøring.

16.22 En personbil har kjørt over autovernet langs E6 i Okstadbakken. Store materielle skader, men sjåføren fremstår som uskadet. Sak opprettes med bakgrunn i lovparagrafen om aktsomhet i trafikken. 23.01 En bilfører stoppes i Forsøkslia på Selsbakk. Mannen, som er midt i 30-årene, anmeldes for kjøring uten førerkort. 14. mars 01.16 To rådyr påkjørt ved ASKO-bygget, rapporteres det fra Østre Rosten. Det tilføyes at dyrene løp sin vei etter påkjørselen, og lot ikke til å være mye skadet. Senere på natten ble den foreløbige diagnosen bekreftet av viltnemnda – som «friskmeldte» de to rådyrene. 08.03 En kontroll innrettet spesielt mot sikring av barn i bil, gjennomføres ved Flatåsen barneskole. 42 kjøretøyer kontrolleres. Én fører får forelegg for mobilbruk, en annen for manglende bruk av bilbelte. 15. mars 02.04 Melding om trusselsituasjon ved Tiller distriktspsykiatriske senter: En beboer har truet ansatte. Politiet oppfatter saken som så alvorlig at patruljen som rykker ut, bevæpnes. Men pågripelsen av den truende personen, en mann midt i 20-årene, skjer uten spesiell dramatikk. 15.40 Tre biler involvert i en kollisjon i Heimdalsveien, mellom Klett og Heimdal. Én av bilene kom ut av kontroll på det glatte føret, og de to andre klarte ikke å unngå sammenstøt. Ingen personskade. Veien var stengt i en halv time etter uhellet. 16. mars 11.13 Personalet ved Circle K-stasjonen på Klett observerer em mann som stjeler Euro-paller fra et utelager. Den bilende palletyvens identitet er kjent, og han er anmeldt.


FÅ DET FINT TIL VÅREN! 30%

30%

FØR 628 Lady Supreme finish 2,7L

FØR 398 Pr m2 Quick Step Klikkvinyl

LADY SUPREME FINISH Lady Supreme Finish har suveren utflyt. Brukes på panel, listverk, møbler, dører og vinduskarmer, for en jevn og vakker overflate. Finnes i 05, 15, 40 og 80.glans.

598 FØR 728

Tyrilin interiørbeis 2,7L

QUICK STEP, LIVYN KLIKKVINYL Med sin ekstra matte finish både ser og føles Livyn-gulv helt naturlig. Dette er vinylgulv med struktur du hittil bare har opplevd med naturlig trevirke. De er myke og komfortable, og en fryd å gå på selv barbent! Takket være den unike Stain Guard-teknologien har ikke flekker og smuss en sjanse på Livyn-gulv, for det forseglede topplaget sørger for total beskyttelse. Gulvet er enkelt å legge uten lim.

30%

TYRILIN INTERIØRBEIS Bevarer treets utseende og gir panelet ett nytt uttrykk. Kan blandes i mange farger og du velger selv om du vil ha 1 eller 2 strøk. Motvirker gulning i treet.

FØR FRA 298

All vinyl på rull fra Tarkett / Gerflor

25% FØR 698

Trestjerner gulvmaling 2,7L

TRESTJERNER GULVMALING En høykvalitets vanntynnet polyuretanmaling med høy slitestyrke. Lett å påføre, hurtigtørrende og gir meget god vedheft til underlaget.

Fargerike Reinaas Heimdalsveien 12 Tlf: 72 84 62 10

ALL VINYL PÅ RULL FRA TARKETT OG GERFLOR Vinyl er ikke gammeldags! Her kan du velge og vrake i spreke farger og livlige mønstre. Vinyl er enkelt å holde rent og trekker ikke til seg vann. Passer godt i gangen og kjøkkenet, såvel som i resten av huset. Veldig slitesterkt, men også mykt og behagelig å gå på.

TILBUDENE GJELDER FRA 22 - 31.MARS Flere tilbud finner du i vår kampanje avis som kommer i posten Følg gjerne vår Facebookside. https://www.facebook.com/Fargerike-Reinaas


12

BIL

SPORTY OG SPREK En sporty og sprek SUV som trives godt på landeveien. Godt utstyrt med S-AWC og åttetrinns automat (CVT).

NY DESIGN Bakenden har fått et helt nytt design med delt bakrute, og utstyrt med ryggekamera.

SPORTY LINJER BAKKEN Mitsubishi har klart å gjøre Eclipse Cross både funksjonell og sporty.

GODE SETER Bilen er utstyrt med gode seter,er oversiktlig for sjåfør og mange finesser i teknologi. Baksetene kan justeres i lengderetning og tilpasses som man ønsker.

Nyhet fra Mitsubishi MELHUS Nyheten Mitsubishi Eclipse Cross er på plass hos Svinsås Auto AS på Melhus. Dette er en bil som skal friste den som vil ha en sporty firehjulstrekker med en sprek bensinmotor. Bilen har allerede høstet mange godord fra de som har kjørt den. Av: Eilif Berge

Bilen forventes å være en sterk konkurrent til populære biler i suv-markedet som Nissan Qashqai, Kia Sportage og Toyota C-HR, for å nevne noen. På landsbasis er målet at det skal selges 500 biler i 2018. – Vi skal gjøre vårt beste for å bidra til at dette målet nås, sier Thomas Bakken hos Svinsås Auto AS på Melhus. Sporty design Bilen har et moderne og sporty utseende. I fronten er det lett å kjenne

igjen Mitsubishi fra andre modeller. Men bakfra skiller den seg ut med den litt spesielle bakenden med delt bakrute og kraftige baklys høyt oppe. Komfortabel å sitte i Bilen er utstyrt med behagelige seter som har god sidestøtte. Det er også tydelig lagt vekt på at det skal være minst mulig støy innvendig. Sjåføren sitter høyt og har god og oversiktlig utsikt alle veier, selv om det er litt uvant med den delte bakruten. Men med ryggekamera er det ikke noe problem. Det gir en oversiktlig å sikker ryggesituasjon.

Baksetene kan reguleres i lengderetningen, noe som gjør at man kan tilpasse plassen i baksetet alt etter behov. Større sitteplass reduserer riktignok bagasjerommet, og motsatt kan det økes ved å justere setene fremover. En liten detalj som kan være veldig nyttig. Bilen er utstyrt med det nye infotainmentsystemet. I midtkonsollen ligger det en berøringssensitiv flate og her finner du også hurtigknapper du kan bruke i stedet for touchskjermen. Både Iphone og Androide telefoner kan kobles til dette systemet. God å kjøre

Svinsaas Auto Melhus AS Melhusvegen 493, 7224 MelhusTlf: 72 49 71 60 Bilmerker: Suzuki, Mitsubishi Verksted / Delelager Daglig leder: Geir Roar Brattset www. svinsas-melhus.no

Bilen tåler godt dårlige veier også. Selv

på den røffe veien fra Melhus via Ånøya og ned mot Børsa i Skaun, var opplevelsen positiv. Den utgaven jeg prøvekjørte var dessuten utstyrt med firehjulstrekk, S-AWC (super all wheel control). Og dette systemet fungerer godt og gir en trygg og sikker følelse på veien.

varsel om kryssende trafikk bak og dødvinkelvarsler i speil. Prisen på den enkleste utstyrsvarianten med forhjulsdrift og manuell girkasse starter på kr 351600,-. Firehjulstrekk og utstyrsvarianten instyle+ med automatgir starter på kr 415 600,-.

Motor og gear Mitsubishi Eclipse Cross leveres i Norge med en tradisjonell bensinmotor. Den har en turbo på 1,5 liter og 163 hester og blir sannsynligvis den mest populære varianten, sammen med en åtte trinns CVT-automatgir, og elektronisk styrt firehjulstrekk (S-AWC). Bilen leveres i to utstyrsvarianter, Intense og Instyle+. Og du kan velge mellom to – og firehjulstrekk. Sikkerhet Bilen er utstyrt med moderne sikkerhetsutstyr og har sju kollisjonsputer, Den oppnår hele fem stjerner i EuroNCAPs kollisjonstest. Av sikkerhetsutstyr kan nevnes: frontkollisjonsvarsler, filskiftvarsler,

OPTIMISTISK Selger Thomas Bakken tror mange vil falle for fristelsen etter å ha prøvekjørt denne.


ANNONSER

13

Vårkampanje

ENGLESSON Vi er forhandler av Englesson møbler. Ut april gir vi -10% på alle bestillinger fra Englesson.

LUXAFLEX Gode tilbud og veiledning på solskjerming fra Luxaflex. Vi hjelper deg med smarte og komfortable løsninger. Stikk innom vår butikk på Heimdal.

Heimdalsveien 4, Heimdal sentrum - tlf.: 984 18 352/ 908 51419

Tirsdag 19. mars 2013

Butikken bugner av vårens nyheter SE BRA. FØL DEG BRA. ÅRETS SOLBRILLER I BUTIKK NÅ!

V n e

G i st

Kom innom!

Solbriller for øynene er som solkrem for huden. Husk å beskytte både store og små mot solas UV-stråling. Med solbriller av høy kvalitet ser du bedre i sterkt sollys, samtidig gir du øynene dine den beskyttelsen de trenger. Vi hjelper deg å finne solbrillene du blir glad i. Med eller uten styrke.

Heimdalsveien 1

Tlf.: 72 84 50 31

Ringvålveien 1, 7080 Heimdal - www.heimdaloptik.no

Åpent til kl 18.00 - Tlf. 72 84 58 80

Bran


16

BAGASJEROM-SALG

TEAM BAGASJEROMSMARKED BMteam består av Jan Pettersen, Ingerlise Prytz og Frode Willmann. Alle er sterkt engasjerte i gjenbruk. Illustrasjonsbildet til høyre er fra et tilsvarende marked i Sverige.

Bagasjerom-marked på Melhus HEIMDAL –Bagasjromsmarked har lang tradisjon i flere europeiske land, blant annet i England, Danmark og Sverige. Av: Stig O.H. Larssen Dette sier Ingerlise Prytz, som sammen med Jan Pettersen og Frode Willmann tenker å prøve dette også i Melhus sentrum. –Det

første markedet blir 21. april fra klokka 11 til 15, sier hun. –Vi håper å få til en tradisjon med mange markeder fremover til faste datoer. Fint å få ryddet –Bagasjeromsmarked innebærer at du finner fram det du har av brukte og kanskje nye ting du har liggende, som du etterhvert kan tenke deg å selge, fortsetter Ingerlise. –Det er alltid fint å få

ryddet litt i skuffer og skap, eller i kjelleren og på loftet, mener hun. –Du priser og pakker sakene i bagasjerommet på bilen, tar med deg et bord som tingene kan stilles ut på og selges fra. Når du ankommer markedsplassen får du tildelt plass til bilen. Så er det bare å åpne bagasjerommet, sette opp det medbrakte bordet med tingene du vil selge og vips så er du deltager på vårt felles marked.

Har slått an allerede –Allerede nå er det påmeldt nesten 60 stykker, vi må snart begynne å bremse, tror Ingerlise, –for dette blir stort for interessen er høy! Dette vil først og fremst være et marked for vanlig folk som har ryddet og vil selge, gi bort eller bytte ting som er for bra til å kastes. Et marked som dette skal være et lavterskeltilbud, det koster lite eller

ingenting å ha en stand. Det er så flott at brukbare saker og ting blir gjenbrukt. –Hvem er dere? –Vi kaller oss selv BMteam og består av Jan Pettersen, Frode Willmann og Ingerlise Prytz, alle er vi sterkt engasjerte i gjenbruk.

PÅ BØRSA

TILHENGER SERVICE R E P Y T E L PÅ AL ! E R E G N TILHE

NYHET!

TIPPHENGER BL-SERIEN » HELSVEIST UNDERSTELL » BLADFJÆRER » HYDRAULISK TIPP

V i har snøfresere fra ARIENS på lager!

TILHENGERSENTERET TILHENGERSENTER

www.tilhenger.no

Børsa | tlf 72 86 31 24 post@tilhenger.no


Velkommen til Melhustorget! Servering Melhus Bakeri Jordbærpikene

Hus og hjem Nille Europris Princess Jernia

Klær, sko og reiseeffekter Amigos Wagner Savoy Zavanna Floyd Sport1 Cicelia Falkanger Sko

Spesialbutikker Vitus Apotek Gullfunn Brillesalongen Gyda’s Parfymeri Melhus Blomster Ark Melhus Service Melhus frisør

E SHOP THE

Mat, kosthold og drikke Eurospar Vinmonopolet

Åpningstider i påsken: ÅPNINGSTIDER

V.I.P. KUNDEKLUBB

Bli medlem av Melhustorget V.I.P. klubb, og motta eksklusive tilbud og rabatter på sms og e-post. Meld deg på via senterets hjemmeside eller send sms til 2242 med kodeord «Melhustorget»

BAKT LAKS

Dag

Dato

Man – Tir

26./27. mars 09 - 20

08 - 21

10 - 18

09 - 19

Onsdag

28. mars

09 - 18

08 - 20

10 - 15

09 - 18

Skjærtorsdag 29. mars

stengt

stengt

stengt

stengt

Langfredag

30. mars

stengt

stengt

stengt

stengt

Påskeaften

31. mars

09 - 15

08 - 15

10 - 15

09 - 15

stengt

stengt

stengt

stengt

2. påskedag 2. april

LYSFAT

NYHET!

-50%

BodySmoothing Moisture Milk

Maud, 28,4x44 cm, speil/krom (ord 39990)

Med fennikelsalat og sennepssaus

180

Senteret Eurospar Vinmonopolet

Vitus Apotek

DEAL

før 299,-

209

str. 2

ARK bokhandel

SE VÅR ANNONSE PÅ NESTE SIDE!

Kr. 199

Falk

-2

PÅ BU

Fås hos Gydas Parfymeri

Jordbærpikene

Nille

Gydas Parfymeri

God påske! 349

Lekkert vårnytt!

Vårens Bluser

Jumpsuit 59995

Amigos

KJEMPETILBUD PÅ FLERE TYPER HÅRVOKS

(R.E.F. – Spesial 1 – ID)

i fire farger

Kr

399,-

Melhus 72 87 86 10

kun onsda

Sport 1 ALLE LYSDEMPENDE GARDINER

G

3 VALGF

40% Gjelder t.o.m. 15.04.

fra

FRANSA TOPP

Tilb

VÅRNYHETER FRA GULLKORN DESIGN

KR

99,-

8


God påske!

MELHUS Nakkekoteletter

29 frosne, 1kg, Gilde

90

Ukens tilbud

Lammelår

Grillpølse

helt, med ben, frossent, pr kg, Gilde

600g, Gilde/Prior 49,83/kg

79

29

90

90

Reale pølsebrød

24

sesam, 12-pk, 550g, Bakehuset 45,27/kg

90

Godt til pølsene!

Svin indrefilet

Smågodt

Alle friske bær

99

løsvekt, pr hg 99,00/kg

9

blåbær/jordbær/bringebær/bjørnebær, 100-300g, Cevita

pr kg, SPAR

00

90

4

Utvalget kan variere. Tilbudene gjelder t.o.m søndag 1/4. For åpningstider se spar.no. Begrensninger på tilbudene kan forekomme. Vi tar forbehold om trykkfeil og utsolgte varer. Salg kun til private husholdninger.


Denne ukes tilbud GULROTSTANG 47,-

g n a t s ot Gulr

BAKT LAKS Med fennikelsalat og sennepssaus. Serveres med urte- og hvitløksstekte småpoteter

180

79,Tlf 72 87 20 05

Jordbærpikene Melhus AS | jordbarpikene.no | tlf. 72 87 85 10

! R E T IN V G IN N T U L S V A G N O S E S G O E K S Å P VDELING NÅ! A R E T IN V R Å V I E N E P P U K E G LI E K IK GJØR DE SK

! G N I M M Ø T R E G LA ALLE SKI VINTERBEKLEDNING

SPORT 1 MELHUS

Melhustorget, 1. etasje Rådhusvegen 7 Tlf: 72 87 03 07

30 - 70% 50 - 70%

ÅPNINGSTIDER: Hverdager Lørdag

09:00 – 20:00 09:00 – 18:00

Tilbudene gjelder kun ordinære varer, og varer som er i butikken. T.o.m. mandag 02. april

Følg oss på:

299; Førpris 599;

JOTUNHEIM LJOSLI ULLMIKS SETT

Med Ljosli ullmiks ullundertøy holder du deg tørr og varm. Gjelder kun avbildet modell.

NYHET!

1599; Sjekk prisen!

NORRØNA FJØRÅ FLEX1 PANTS

Lettere, mer slitesterk og puster bedre enn tidligere utgaver.


22

20

SECOND TIME

LOKALT NÆRINGSLIV 25. OKTOBER 2017 | NR. 17 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

EN STOR DEL AV LIVET: For Signy Eliassen har det blitt en livsstil å drive frisørsalong på Nardo.

NY BUTIKK Connie Johansen og Ferhat Kazma har åpnet secondhand-butikk på Byåsen Butikksenter.

Nardo Frisørsenter år: Nå kan du gjøre et40 bruktkupp på Byåsen

– Jeg har alltid kost meg på jobb

butikk», sier Connie, som forteller at hun fikk ideen til å starte opp for seg selv da hun drev og ryddet i ting hjemme. - Jeg har flyttet en del, og har pakket ned ting som jeg ikke har pakket opp igjen. Jeg tenkte «hva skal jeg gjøre med alle tingene», Av: Renate Brødreskift sier Connie, som egentlig er frisør. Hun har over 30 års erfaring fra frisøryrket og har også drevet egen salong. På grunn av slitasje så hun IMye sluttenhar av februar åpnet de dørene forandret seg i frisørbransjen seg nødt til å byttesiden bransje, og da til det som er den første secondmannen hennes stod uten jobb Signy Eliassen (65) startet Nardo Frisørsenter hand-butikken på butikksenteret. bestemte hun seg for at dette måtte Her finner du ting og tang slik som gleden over å yte service 1. november 1977. Men de satse på. interiør, blomsterkrukker, smykker, er like stor i dag som for 40 år siden. bilder og klær. Det meste er brukt, Mye jobb noe er nytt, og det meste selges til I januar begynte de å annonsere en rimelig penge. utsalg. Her hun og også frisøretter varer på drev Facebook finn. Av Renate Brødreskift - Vi har en del nye og ubrukte salongen oppe i 2. etasje fra no, og via venner og familie. 1980 klær, og med så harservice vi noenhar veldig – Dette alltidpent vært Connie til 1985,forteller før hunatflyttet inn ihar andre pågangen brukte klærmeg. fra eksklusive merkerjeg etasje på det nyåpnede Nardo viktig for Det er en ballast vært så stor at de har vært nødt til som Sand meg og Bitte Kai Rand,Jeg sier har med hjemmefra. er jo Centeret i 1985. I 1996 flyttet saå sette en to måneder lang stopp på Connie. vokst opp i en familie som drev longen ned i 1. etasje på senteret, innsamlingen av varer på grunn av butikk, sier Signy, som er daglig der den har holdt til siden. De plassmangel. Etterlengtet leder og damefrisør ved Nardo aller første årene fra 1977 til 1980 – Det har ikke vært noe problem å Responsen fra kundene tyder på at holdt salongen til i Vinjebygget i Frisørsenter. få tak i varer, og det har vært mye mange på Byåsen har ønsket seg en Nardovegen, der Signy tok over jobbing med vasking og stryking slik type butikk i nærområdet. Startet i Vinjebygget damesalongen til Wigum dameav klær, sier Connie, og legger til -Signy De første dagene har gått veldig 2 i og herrefrisør. I tillegg til tre små er oppvokst i Uleirvegen at klærne som leveres inn må være bra, og det har vært masse folk innNardokrysset, der hennes foreldre barn hjemme, var det noen travle uten nupper, hull eller flekker. Når drevKundene dagligvarebutikk ogartig fiske- år i salongen, minnes Signy. om. sier «å, for en BYÅSEN Ekteparet Connie Johansen og Ferhat Kazma har åpnet secondhand-butikken Second Time på Byåsen Butikksenter.

Våre tre lokalaviser når ut til

60.000

husstander i Trondheim!

«

har jobbet her lengst har vært her Jeg har en kunde som i 26 år. Trofaste frisører er en viktig har fulgt meg helt siden del av salongen. Vi er en travel jeg var lærling. salong, og det er jo spesielt fordi vi har frisører som har vært med i så mange år. Vi har kunder på 80 og 90 år som vet at de blir ivaretatt Kjøpesenteret er i dag det eneste familieeide kjøpesenteret i Trondnår de kommer her, sier hun. – Enkelte av kundene våre møter heim, og eies av Signy Eliassen og vi så ofte at hvis det går en stund der hennes tre søsken. vi ikke ser de, så ringer vi og hører – Det at vi har en eierfølelse til om alt er bra, sier Erik E. Arnøy. det som skjer på utsiden av salonHan er Signys sønn og jobber som gen har hatt en stor betydning. Vi markedsansvarlig og «potet» på bryr oss ikke bare om kundene frisørsenteret, der han blant annet innenfor døra vår, men også de Stabil arbeidskraft deler på den administrative jobben som er innom senteret generelt. MYE Det meste er brukt, noe er med nytt, moren. og det meste selges til enDet rimelig penge. Etter FORSKJELLIG hvert som salongen vokste har nok bidratt til å rekruttere sammen kunne hun ansette flere frisører. kunder. Vi har alltid vært opptatt I dag har Signy ansatte som har Genuint interessert i folk av at Nardo Centeret skal være et det kommer inn litt spesielle klær, - Vi fikk inn noen spesielle kjoler «dette blir aldri solgt», men så viser Han mener det er viktig å gi godt sted å komme til, sier han. jobbet for henne i en årrekke. vet hun at de går like fort ut av fra 60- og 70-tallet, men de er alledet seg at det er interesse for alt – Jeg har stabile frisører som har kundene en god totalopplevelse – Folk har så mange valg i dag. butikken igjen. rede solgt. Det er ofte jeg tenker at mulig rart, sier hun med et smil. jobbet lenge for meg. Hun som når de besøker Nardo Centeret. Hvis de ikke får god service kan de – Jeg startet med den første lærlingen i 1984, og frem til da var jeg den eneste frisøren i salongen. På det travleste var det tre ukers ventetid, og jeg hadde gjerne tre kunder samtidig. Folk på Nardo som ser meg her spør «jobber du her enda?», sier hun og ler. – I og med at jeg er vokst opp på Nardo og hadde foreldre som drev butikk her, er det mange som kjenner meg. Jeg har en kunde som har fulgt meg helt siden jeg var lærling, forteller Signy.

De tre bydelsavisene Byåsen, Heimdalsbladet og Strinda dekker til sammen store deler av Trondheim. Vi treffer leserne der de bor, med innhold som er tett på og superlokalt. For våre annonsører gir dette gode muligheter til å nå bredt ut! Annonsere hos hos? Kontakt oss i dag for et godt tilbud!

www.bydelsavisa.no

TIPS OSS: Telefon: 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no


www.hem.no/kampanje

ste p å vå r s t ø r kke m a rk e d s p a

ET GODT SALG STARTER MED GOD MARKEDSFØRING! Vi tilbyr nå 50% på vår største markedspakke med avisannonsering til deg som signerer salgsoppdrag med oss innen 30. april. Da får du stor dobbelside i Adresseavisens BoligGuide på fredag, 1/4- dels boligannonse i Adresseavisen på lørdag, samt bred annonsering på nett og i sosiale medier.

Benjamin Strøm Solli Avd. leder, Eiendomsmegler Mobil: 980 70 657 Epost: solli@hem.no

Vegard Melås-Jørgensen Eiendomsmegler, MNEF Mobil: 913 78 069 Epost: vj@hem.no

Olaf Edvard Rønning Eiendomsmeglerfullmektig Mobil: 478 69 306 Epost: oer@hem.no

Heimdal Eiendomsmegling avd. Byåsen Gamle Oslovei 1 (Sverresborg senter) 7020 Trondheim

hem.no/kampanje Tilbudet gjelder salg av bruktbolig, og gjelder for de som signerer oppdrag med oss innen 30. april 2018. Boligen må være lagt ut for salg innen 31.12.2018. I tillegg til halv pris på markedspakken (ordinær pris kr 19.900) kommer salgsomkostninger for eiendomsmeglere: provisjon til megler (fra 1,5% til 4 % avhengig av boligtype og beliggenhet), grunnpakke visuell kommunikasjon (foto, interiørveiledning og prospekt) fra kr 4.990, tilrettelegging kr 14.900, sikringsobligasjon kr 525/kr 430, innhenting av lovpålagte opplysninger fra kr kr 3.200 og evt. gebyr fra forr.fører.


24

BOLIGSTYLING


For kunde søkes på Byåsen: FAMILIEBOLIG: • Rekkehus/halvpart/liten enebolig • 100-150 kvm • Minimum 3 soverom • Kan være oppussingsobjekt • Pris maks 5 millioner

LEILIGHET: • 80 – 100 kvm • Minimum 3 soverom • Heis • P-kjeller • Utsikt

Heimdal Eiendomsmegling søker på vegne av kunde familiebolig og leilighet på Byåsen. Ta kontakt med Benjamin Strøm Solli dersom du sitter med en bolig med disse kriteriene.

Benjamin Strøm Solli Avd. leder, Eiendomsmegler Mobil: 980 70 657 solli@hem.no


30

20

BORGSTUA OG TAVERN

LOKALT NÆRINGSLIV 25. OKTOBER 2017 | NR. 17 | BYDELSAVISA STRINDA

TIPS OSS: tlf. 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no

ÅPNER SNART Avdelingsleder for publikumsavdelingen Ingeborg Colling Høgseth er fornøyd med å ha fått med Prima som ny driver av Borgstua. Tirsdag 3. april er kafeen i drift igjen, etter å ha holdt stengt siden januar.

Snart åpner Borgstua igjen Nardo Frisørsenter 40 år: EN STOR DEL AV LIVET: For Signy Eliassen har det blitt en livsstil å drive frisørsalong på Nardo.

– Jeg har alltid kost meg på jobb

SVERRESBORG Etter å ha holdt stengt siden januar, åpner kafeen i publikumsbygget på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum igjen tirsdag 3. april.

Av: Renate Brødreskift

nye driverne. - Matopplevelsen er jo en stor del av museumsopplevelsen. Nå er det driverne som skal utvikle konseptet, men vi synes jo at vi bør gjøre et nummer ut av at vi er hele Trøndelags folkemuseum nå når Nord- og Sør-Trøndelag har slått seg sammen, ved å servere mat fra

og Collin Høgseth håper de lokale gjestene finner veien tilbake til kafeen når den åpner igjen. - Vi merker jo at det har vært mindre besøk. Det er mange som bruker kafeen uten å besøke museet, så det er klart det har vært mindre liv her de siste månedene. Det betyr mye for oss at kafeen brukes som

Kafeen måtte stenge dørene ved nyttår som følge av at MiST v/ Sverresborg avsluttet avtalen med den daværende driveren av kafeen – Jeg startet med den første Kontrast Catering. Nå blir det snart lærlingen i 1984, og frem til da var Mye har forandret seg i frisørbransjen siden mat- og drikkeservering i lokalene jeg den eneste frisøren i salongen. Signy (65) startet Nardo Frisørsenter igjen etterEliassen at MiST signerte en femPå det travleste var det tre ukers årskontrakt med Prima, somMen blir gleden over å yte service 1. november 1977. ventetid, og jeg hadde gjerne tre den nye driveren av kafeen. kunder samtidig. Folk på Nardo er like stor i dag som for 40 år siden. En del av museumsopplevelsen som ser meg her spør «jobber du - Vi er kjempeglade for å ha fått her enda?», sier hun og ler. med Prima. Det har vært en lang utsalg. Her drev hun også frisør– I og med at jeg er vokst opp Av Renate Brødreskift prosess for å få med de driverne vi salongen oppe i 2. etasje fra 1980 på Nardo og hadde foreldre som mener best.har Prima vilvært dri- til 1985, før hun flyttet inn i andre drev butikk her, er det mange som – Detteegner med seg service alltid ve både ogerserveringen på viktig forBorgstua meg. Det en ballast jeg etasje på det nyåpnede Nardo kjenner meg. Jeg har en kunde friluftsmuseet, noe som passer har med meg hjemmefra. Jeggodt er jo Centeret i 1985. I 1996 flyttet sa- som har fulgt meg helt siden jeg med De er som store drev og longen 1. etasje på senteret, vokstderes oppkonsept. i en familie varTavern lærling, forteller Signy. ÅPNERned TILi SOMMEREN Restauranten åpner dørene igjen 1. kan levere til Signy, store selskaper, butikk, sier som er sier daglig der juni.den har holdt til siden. De avdelingsleder for publikumsavdeleder og damefrisør ved Nardo aller første årene fra 1977 til 1980 Stabil arbeidskraft lingen ved Sverresborg Trøndelag holdt salongen til i Vinjebygget i Etter hvert som salongen vokste Frisørsenter. ulike deler av fylket. Det byr i en møteplass der man flere kan sette seg Folkemuseum Ingeborg Collin kunne hun ansette frisører. Nardovegen, der Signy tokseg over hvert fall en mulighet nå, sierdamehun. ned oghar ta enSigny kopp ansatte kaffe, sier hun,har Høgseth. Startet i Vinjebygget I dag som damesalongen til Wigum legger at det ihar mulig Signyser erfrem oppvokst Uleirvegen jobbet fortilhenne en vært årrekke. Hun til å fåi vise frem 2 i Møteplass og herrefrisør. I tillegg til tre små og seg har en kopp kaffe i lokalene Kafeen brukes også somnoen en travle å ta– Jeg Nardokrysset, der hennes foreldre stabile frisører som har barn hjemme, var det trøndersk matkultur på museet, og møteplass for mange påSigny. Byåsen, mens stengt. drev på dagligvarebutikk fiskejobbetkafeen lengehar forvært meg. Hun som år i salongen, minnes håper et godt samarbeidogmed de

Våre tre lokalaviser når ut til

60.000

husstander i Trondheim!

- En bra arena for oss Administrerende direktør i Prima Atle Magnar Angvik sier det var flere årsaker til at de ønsket å gå inn som drivere av Borgstua. - Dette er en kjempebra arena for arbeidstrening, og bra for oss omdømmemessig i og med at vi er en arbeids- og inkluderingsbedrift. Det å ha en arena for opplæring av folk er en vesentlig sak for oss. Vi driver jo også Skistua, noe som har vært en stor suksess. Vi har tredoblet omsetningen på Skistua etter at vi har jobbet her lengst har vært her tok over driften for seks år siden, i 26 år. Trofaste frisører er en viktig sier Angvik. del av salongen. Vi er en travel Vil passere to millioner salong, og det er jo spesielt fordi Han tror det vil være gunstig for vi har frisører som har vært med både Prima og å få inn på en 80 i så mange år. museet Vi har kunder aktør som Prima. og 90 år som vet at de blir ivaretatt –når Vide vilkommer nok bidraher, til atsier dethun. blir flere arrangementer i forbindelse – Enkelte av kundene våre møter med museet. Vi det tar imot henvenvi så ofte at hvis går en stund der delser fra bedrifter i vi ikkenesten ser de,daglig så ringer vi og hører Trondheim som sier skal Erik ha servering om alt er bra, E. Arnøy. på arrangementer, ogog vi jobber har per som i Han er Signys sønn dag 40 arrangementer 3. april på markedsansvarlig ogfra«potet» og frem til sommeren, Angvik. frisørsenteret, der hansier blant annet Han sier det vil være normal deler på den administrative jobben kafedrift Borgstua på dagtid, mens sammenimed moren. åpningstidene ellers vil tilpasses museets åpningstider og ispesielle Genuint interessert folk arrangementer. Han mener det er viktig å gi Omsetningsmessig han de satkundene en god sier totalopplevelse ser millioner kroner nårpådeå passere besøkerto Nardo Centeret.

ved utgangen av 2018, mens de i løpet av et helt driftsår vil ha en omsetning på 3,5 millioner. Tilbake til Tavern MiST har også signert kontrakt med ny driver av restauranten Tavern, som i likhet med Borgstua ble drevet av Kontrast Catering frem til kontrakten ble avsluttet ved nyttår. Ny driver er selskapet Støy Restaurantdrift, som drives av Stig Holst Pedersen og Øystein Jarl Brevik. Førstnevnte har vært driver på Tavern før, og vender nå tilbake for Jeggamle har en kunde som å vekke Tavern til live igjen. - Tavern vil bli meg slik dethelt var før, med har fulgt siden gjenkjennbare retter. Tavern er jo jeg var lærling. kjent for tradisjonsmat- og drikke, og det skal de fortsette med, sier Collin Høgseth,er som kandet opplyse at Kjøpesenteret i dag eneste restauranten vil åpne igjen 1. juni. familieeide kjøpesenteret i TrondDet harog ikke lyktes Bydelsavisa heim, eies av Signy EliassenByog åsen å få tak i Stig Holst Pedersen hennes tre søsken. for–en kommentar driften avtil Det at vi har rundt en eierfølelse Tavern. det som skjer på utsiden av salon-

«

gen har hatt en stor betydning. Vi bryr oss ikke bare om kundene innenfor døra vår, men også de som er innom senteret generelt. Det har nok bidratt til å rekruttere kunder. Vi har alltid vært opptatt av at Nardo Centeret skal være et godt sted å komme til, sier han. – Folk har så mange valg i dag. Hvis de ikke får god service kan de

De tre bydelsavisene Byåsen, Heimdalsbladet og Strinda dekker til sammen store deler av Trondheim. Vi treffer leserne der de bor, med innhold som er tett på og superlokalt. For våre annonsører gir dette gode muligheter til å nå bredt ut! Annonsere hos hos? Kontakt oss i dag for et godt tilbud!

www.bydelsavisa.no

TIPS OSS: Telefon: 924 33 180 / tips@bydelsavisa.no


Velkommen til hyggelig påskehandel hos oss på Migosenteret. Gratis parkering og smilende ansatte

Her finner du: Coop Xtra MIX Nille Vitusapotek Bandagist 1 Da Vinci restaurant TrendCut Frisør Sushi Postkontor Mix Legesenter CitySun

Selsbakkvegen 37, 7027 Trondheim


SALG! PÅ VÅR NYE 2018 KOLLEKSJON UT MARS

Åpningstider: Mandag - Onsdag: 09.00 - 16.00 | Torsdag: 09.00 - 19.00 | Fredag: 09.00 - 16.00 | Lørdag 10.00 - 14.00

Søbstadveien 7 | N-7088 HEIMDAL | +47 72 84 50 00 www.tronderkjokken.no

PEISKUPP 3 000,-

11 900,CO N T URA 810 , NÅ FR A

SPA R

2 500,H E L E SE RI E N

RAIS V IVA L , NÅ FRA

17 820,-

HWAM 3120 ,

T T 21 RS, N Å FRA

NÅ FR A

17 990,-

20 995,-

16 490,- 18 995,Tiller

S TO LT S P O N S O R AV

T E RMAT E CH

Østre Rosten 66, 7075 Tiller Tlf: 72 55 81 00 Åpningstider: Mandag-fredag 10-18, Lørdag 10-15 www.varmefagtiller.no

S E M E R P Å W W W. VA R M E F A G . N O

T I L B U D E N E G J E L D E R T I L 9. A P R I L

www.sterkkommunikasjon.no

Med forbehold om evt. trykkfeil.

SPAR


34

EIENDOM

Det lokale Tiller-meglerkontoret TILLER DNB Eiendom har med sine syv kontorer i Trondheim en solid lokal tilstedeværelse. Av: Stig O.H. Larssen På Tiller har tre meglere og en medhjelper vært på plass siden i fjor vår. I lokalene i 2. etasje på TillerTorget styrer daglig leder og eiendomsmegler Joakim Erlien Grefstad et ungt og ambisiøst team. Selger mest –TillerTorgets motto er forøvrig ”Møteplass for hjem & fritid”, så det var på sin plass at det kom en eiendomsmegler hit også, smiler Grefstad. 26-åringen fra Byneset ble forespurt om å lede det nye kontoret på Tiller. En god megler må være på hugget, så hans svar var naturligvis et kontant ”Ja!”. Spesielt vanskelig var det nok ikke for Joakim Erlien Grefstad, som allerede i et par års tid har innehatt posisjonen som en av de mestselgende meglerne i DNB i Trondheim. Bra marked –Det bygges mye nytt i området, og det er generelt et bra marked, fastslår Grefstad. –Vi selger eiendommer over hele byen, men hovedporteføljen vår er og skal være lokal. –Vi kjenner flest som er på boligjakt. Vi har landets største boligkjøperregister med over 55.000 interessenter som søker et nytt hjem. Eksempelvis har vi i dag 173 stk som er på jakt etter bolig på Tiller registrert i boligkjøperregisteret, sier han. –Om du skal kjøpe eller selge, eller bare er generelt interessert, så kom innom for en kaffe og en boligprat med oss.

TILLER-GJENGEN Eiendomsmeglerfullmektig Hanne Rugsveen ((foran) er flankert av Wibecke Olstad, Christofer Fari og daglig leder og eiendomsmegler Joakim Grefstad

310 000 kroner over prisantydning • Kort omsetningstid - 8 dager mot 52 dager i gjennomsnitt

Tonstad Terrasse har mange liebhabere TONSTAD 30 år og stadig like populær. Av: Stig O.H. Larssen

Boligkomplekset Tonstad Terrasse ble oppført i 1988. En 127 kvadratmeter (brutto) stor leilighet ble i forrige uke solgt for 4,4 millioner kroner, 310 000 kroner over det den ble lagt ut for. Leiligheten ligger i 2. etasje og har en 19 kvadratmeter stor sydvendt terrasse.

–Vi hadde hele 27 interessenter til leiligheten, forteller avdelingsleder Lars Kristian Hagen (bildet) hos Nylander på Heimdal. –Omtrent 80 prosent av disse bor allerede i nærområdene på Tiller. 3 potensielle boligkjøperer var med i den påfølgende budrunden, som altså endte med at leiligheten ble omsatt for 4,4 millioner kroner. Lavere omsetningshastighet Leiligheten i Tonstad Terrasse brukte kun 8 dager på å bli omsatt. –Det er vi svært fornøyd med, sier Hagen, –spesielt når vi holder det opp mot gjennomsnitlig omsetningshastighet for leiligheter i Trondheim syd, som så langt i år er på 52 dager.

SENTRALT MED GODE FASILITETER Boligkomplekset Tonstad Terrasse er bygd i 1988, men har mye av de samme kvalitetene man finner i nåtidens nybygg som fjernvarme, heis og garasje.

–Tonstad terrasse er nok så populært på grunn av dets svært sentrale

5 millioner er rekorden –Vi solgte en leilighet i Tonstad

STOR STUE Det gir mulighet for et tredje soverom innerst i stuen.

beliggenhet på Tiller/Rosten, mener Hagen. –Her spaserer du enkelt over gangbrua til City Syd og resten av handelsparken. Her finner beboerne alt de trenger i hverdagen

slik som legesenter, apotek, optiker, matbutikker, flere caféer etc.

SYDVENDT Leiligheten har en 19 kvadratmeter sydvendt terrasse.

terrasse i fjor til kr. 5 000 000,- som fremdeles er prisrekorden i komplekset, avslutter eiendomsmegler Lars Kristian Hagen.

KJØKKEN Kjøkkenet er delvis adskilt med god lagringsog arbeidsplass.


FRISKGÅRDEN

35

Friskgården etablert i Trekanten ROSTEN –Friskgården har kommet for å ta en posisjon i arbeidstilpasningsmarkedet. Av: Stig O.H. Larssen Dette sier medeier og gründer i selskapet Friskgården AS, Svein Myhr, til Heimdalsbladet. Friskgården ble etablert i 1995 med base i Steinkjer, og tar etter perioder med både med- og motgang sikte på å dekke det nye Trøndelag. Åtteårig Helse Midt-avtale På slutten av fjoråret landet Friskgården en omfattende avtale med Helse Midt om leveranse av spesialhelsetjenester. –Det sikrer oss en solid plattform i årene som kommer, sier daglig leder Marte Flatvad ved den nyopprettede avdelingen i Trekanten på Rosten. –Vi skal levere arbeidsinkludering, arbeidsrettet rehabilitering, bedriftshelsetjeneste og lederstøtte, opplyser hun. God på arbeidsinkludering Marte Flatvad har ledet Friskgården i Rana siden 2016. Sammen med et fagteam på syv personer skal hun nå tilnærme seg det trønderske arbeidslivet med å utvikle helsefremmende arbeidsplasser. –Vi vil fokusere på ressurser og talenter fremfor svakheter, understreker hun, –sammen kan vi forme det vi gjerne vil kalle langtidsfriske medarbeidere.

INVITERER ARBEIDSLIVET Veileder Lone Ree Andersen, gründer og medeier Svein Myhr, medarbeider Helge Grefstad og daglig leder og ergoterapeut Marte Flatvad. forteller Svein Myhr. Selskapet han var med og starte har i dag blitt en betydelig bedrift med nær 60 ansatte og en omsetning på 50 millioner kroner.

Friskgården kan vise til gode resultater. –Vi har har eksempler på bedrifter hvor vi i samarbeid har fått ned sykefraværet fra hele 12 prosent og ned til 5 prosent,

8-10 medarbeidere I de 500 kvadratmeter store kontor- og treningslokalene på Rosten er det foreløpig fire ansatte og tre tilknyttede spesialister. –I godt gjenge vil vi være 8-10

personer her, sier Marte Flatvad, som utvilsomt vil få mye å gjøre. Bare avtalen med Fylkeskommunen omfatter et ansvar for 4.500 arbeidstakere fordelt på hele 101 ulike arbeidsplasser.

Mitsubishi  Outlander  ladbar  hybrid med 4WD

Helt nye   Mitsubishi Eclipse Cross + +

+ + + + + + + + + +

+ + + + + +

+ + +

TOPPUTSTYRT INSTYLE + + + + + + 3 års + + fri service* Metallic lakk • Vinterhjul Spar kr.

43.000,-

Gjelder et begrenset antall biler

Skal du ha hybrid, velg en ladbar.

Design og teknologi i skjønn forening

Outlander er favoritten når nordmenn kjøper ladbar hybrid. Det er ikke tilfeldig. Med Outlander ladbar hybrid kan du lade via stikkontakten hjemme eller på jobb**, og dermed gjøre unna daglige gjøremål på ren elektrisitet. (Rekkevidde opptil 54 km). Det er gode nyheter både for lommebok og miljø. Outlander ladbar hybrid leveres med topp moderne sikkerVi er stolte av å presentere vår splitter nye crossover SUV: Eclipse Cross. Utstyrt med overlegent S-AWC hetssystemer og det klasseledende S-AWC 4WD. firehjulstrekksystem og fullspekket med utstyr er du rustet for alle typer kjøreforhold. Med Eclipse Cross $ PHEV $ $ $ $ fra kr.$ 371 000,­ $ $ $ $ $ $ $ $ $$ Invite$ design sitt$ sportslige og topp sikkerhetssystemer du både trygthkog 2WD bensin 150 hk$299.900, 4WD 402.900, -$* kjører 4WD$ diesel AT 430.900, $ $ $PHEV $ -* moderne $ $diesel $ 150 $ hk600,­ $ $ 150 $ med $ stil! $ -* $$ 466 Intense+ fra kr. Ta $ kontakt $ $ med$ oss$ for$ å avtale $ prøvekjøring. $ kr. 471.600,$ $ 000,­ $ $ $ $ $ $ $$ 486 PHEV Instyle fra $ $ Eksklusiv $ toppmodell $ kr.$fra  510 000,­ S$Edition kr. 600,Kampanjepriser også på øvrige modeller 351 Eclipse Cross 1.5 - 163PHEV hk bensin fra 341.500,-*

$ $ $

$$Eclipse Cross 1.5 - 163 hk bensin$ automat $$ 415 600,4WD fra kr. 405.500,-* $$ $  $$ $$ $  $ Utstyrsdetaljer$kan avvike$fra$standard. Med $ forbehold $  om evt. trykkfeil.

Pris er inkl. frakt og andre lev. omk. Fra og med 1. januar 2018 innføres 7 år/ 140.000 km fabrikkgaranti på den ladbare hybridbilen. Garantiutvidelsen gjelder kun for biler som selges av en autorisert Mitsubishiforhandler. *3 års fri service forutsetter at service tas hos utleverende forhandler. Fri service gjelder normal kilometerservice innenfor 3 år eller for 60.000 km (det som kommer først) ** Dedikert 10A kurs med jordfeilbryter. Forbruk: 1,7 l/100 km variert kjøring. CO2-utslipp: 41 g/km. Forbruk vil være avhengig av temperatur topografi, utkjørt lengde, kjørestil og bruk av varmeapparat/ Pris er inkl. frakt og andre lev. omk. Forbruk: 6,6-7,0Med l/100 km variert CO2 151-159 g/km. klimaanlegg. Utstyrsdetaljer kan avvike fra standard. forbehold om kjøring. evt. trykkfeil.

( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( ( (

( ( (

(

(

( (

(

( ( (

(

(

(

(

(

(

(

(

( ( (

( (

(

( ( ( (

( ( ( (

(

(

(

( (

( (

(

(

( (

Ditt lokale valg!

Telefon: 72 49 71 60 – www.svinsas-melhus.no Telefon: 72 49 71 60 - www.svinsas-melhus.no Åpningstider: Man-fre: 07.30-16.30 Åpningstider: Man.fre: 07.30-16.30 Torsdag 07.30-19.00 Bilsalg etter avtale på kveldstid og lørdag Lørdag: Bilsalg 10.00-14.00

AUTORISERT MERKEFORHANDLER – Vår kompetanse, din trygghet. AUTORISERT MERKEFORHANDLER – Vår kompetanse, din trygghet.


36

KORT FORTALT

Heimdalssangen

Kort fortalt

Denne lille prikken her den er ikke saa stor, det er Heimdal i sin flotte flor. Her er Minde, her er Grinde, her er Heimdals Meieri og Kroppans Landhandleri.

Dagen i dag Onsdag 21. mars er årets 80. dag i uke 12. Det er 285 dager igjen av 2018.

Naar man gaar litt lenger op kommer man paa Heimdals topp, der bor Piene, Berg og snekkar Moe. Her er Kolstad, her er Velvang, her er Heimdals Skysstasjon og Spørck sin Renovasjon.

I Trondheim går sola opp kl. 06.17 og går ned kl 18.34. Dagen i dag er 6 minutter lengere enn dagen i går. Dagen er 12 timer og 17 minutter lang.

Naar man gaar litt lenger sør, kommer man til en dør, der bor Jonas i sin ensomhet. Her er Gunnarson og Furuseth og smedmester Moen, og Sivert Høiems Lystpaviljong, Holliho!

Diktet av “solosangeren” Ludvik Olsen og nedskrevet av Kristine Kolstad, Fredheim 27.8 1967. “Et lite minde fra tiden vi var sammen i sangkoret Hjallarhorn, Heimdal”.

Nyheter ankommer flere dager i uken

ÅPNINGSTIDER: Man 10-17 Tirs 10-17 Ons 10-17 Tors 10-19 Fre 10-17 Lør 10-15

Bærre lækkert - -også også i større størrelser i store

størrelser

72 85 07 00 str. 42-56 • Tlf:42-56+ Størrelse

Skysstasjonen, Per Bortens v. 21, 7224 Melhus - Tlf 994 40 330 Husk

21. mars - vårjevndøgn Dagen er til minne om hellige Benedikt som grunnla Benediktinerordenen og døde i 547. Dagen har mange navn: Byrkjeoka, vafferdag, vårfruedag, jamvår og jevndøgn. Vårjevndøgnsdagen måtte man ikke arbeide med noe som gikk rundt, som å spinne og male på kvern. Derimot skulle man kaste jord på åkeren så snøen smeltet fortere. Man ville gjerne begynne å pløye. I dag skulle alle barna bades, få rent på seg og kvikt i seng. De måtte legge seg uten å få tenne lys - tranen skulle komme. Barna lå i stor spenning og ventet på tranen. Hun kom med et stort laken over seg og armen utstrakt for å ligne på et nebb. Hennes gange var bukkende, og hun ropte: ”Tri-tro, tri-tro”. Så delte hun ut store kremmerhus med godter - men de som hadde vært slemme fikk ingenting. Mars Mars er årets 3. måned. Den er kalt opp etter den romerske krigs- og fruktbarhetsguden Mars, som var

-siden vår

JURIDISK BISTAND FOR PRIVATE OG NÆRINGSLIV ADVOKAT KNUT G. FALLRØ HAR KONTORDAGER PÅ HEIMDAL tlf. 73 87 41 04/ 924 25 349 eller e-post: knut.fallroe@erbe.no

den viktigste guden etter Jupiter. I Norge ble måneden kalt gjømåned (første del) og kvina (andre del).

Elveseter begravelsesbyrå Ingen tillegg ved samtale i hjemmet

De polyglotte elskerne av Lina Wolff Namibia har uavhengighetsdag 21. mars, da landet ble fritt fra Sør-Afrika i 1990. Flagget har et rødt bånd (folk) og ei sol i det blå feltet. Det grønne står for natur. Liv Ein kan kjøpa seg mat, men ikke mathug,/dråpar, men ikkje helse,/ mjuke senger, men ikkje svevn,/ lærdom, men ikkje vit,/ stas, men ikkje venleik,/ glans, men ikkje hygge,/ moro, men ikkje glede,/ kamerater, men ikkje venskap,/ tenarar, men ikkje truskap,/ gråe hår, men ikkje ære,/ rolege dagar, men ikkje fred. Arne Garborg Nullet rødmet smigret. En eller annen hadde sagt det: ”De er det største null i verden!” Gabriel Laub – Hvorfor bruke et fremmedord som solidaritet når vi har det gode uttrykket ”mele sin egen kake”? Frederick Dessau Fotsopp forsvinner hvis du holder foten i sterk svovelsyre i fire dager. De to første menneskene på jorden var Hans og Grete av Niels Vogel Sinne er en ferskvare, og hvis man ikke sørger for å kvitte seg med det i tide, blir man gående med det siden, og det er som å gå rundt på en fest med en stinkende hundelort under skoen. De polyglotte elskerne av Lina Wolff

Fotpleie

Unn føttene dine en fotpleietime etter trange skisko i påsken! 20% rabatt på fotpleie i hele april!

Midtre Flatås veg 14, 7079 Flatåsen Tlf.: (+47) 47366282 • Mail: merakihud@gmail.com

Man blir ikke voksen før man har greid å ikke lenger bebreide sine foreldre.... Vi kan trenge en alderdom til å tenke gjennom våre liv. Kjærligheten har sitt eget språk av Tordis Ørjasæter (side 148) Mose –Det vokser ikke mose på en rullende sten. Oskar Kokoschka Hun var lærerinne i tysk og fransk og var rank i kropp og meninger (”som grammatikk,” sa onkel Martin til onkel René bak viftepalmen ”bare at ingen av de uregelmessige verbene syns utenpå henne”). Lillelord av Johan Borgen Da Vårherre delte ut humoren, kom kvinnen som vanlig for sent. Hun rakk såvidt å bli den som ler sist. Julie Andrews Krukken i Sarepta - fra 1. Kongebrev, om hvordan profeten Elias ble forsørget av en fattig enke i Sarepta hvis melkrukke og oljekrukke på Herrens befaling ikke ble tomme. Det latinske hjørnet Non dolet, Paete – lat., det er ikke vondt, Paetus. –Plinius d.y. (d. 113 e.Kr.) i Epist. Claudius (keiser 3743 e.Kr.) hadde i år 42 e.Kr. dømt Caecina Paetus til døden. Da han nølte med å ta sitt liv, støtte hans hustru Arria dolken i sitt bryst, rakte den til sin mann og sa: Non dolet, Paete.

BANDAGISTEN på Heimdal

Døgnvakt kontakt@elveseter.com www.elveseter.com

Kinesisk ordspråk ”Folk som moren min”, sa pappa, ”må tenke praktisk. I kroner og øre og timer og minutter. De kan ikke sitte og ha vondt i sjelen.”

Tlf. 72 84 50 80 Advokatfirmaet Erbe & Co Da Munkegt. 66E i Ravnkloa Telefon 73 87 41 00/e-post: firmapost@erbe.no Hjemmeside: www.erbe.no

Kunsten å være lykkelig består i at man gjør sine gleder enkle.

eimdal

Helseartikler

VI HAR E-RESEPT!

• STOMI • ERNÆRING • BRYSTPROTESER • INKONTINENS • KATETER • SÅRUTSTYR

Tlf: 72

84 98 77

Ringvålveien 10B – 7080 Heimdal

GRATIS BRINGING AV VARER OG HJEMMEBESØK!

– Lever BLÅRESEPTEN din hos oss

MARITS FOTKLINIKK FLATÅSEN MARIT ROKKONES (Aut. Fotterapeut) Timebestilling: 905 69 718 - UTROLIGSALVEN - GODE FOTKREMER - GAVEKORT PÅ FOTPLEIEBEHANDLING Kompetanse innen diabetes og følgetilstander etter cellegiftbehandling Adresse: Øvre Flatåsveg 1A, 7079 FLATÅSEN (Hos Min Salong mellom Coop Prix og Capri)


INNOVASJONSCAMP/TYSLAND

37

Suksess med Tysland- konsert:

Nå blir det nachspiel!

SAUPSTAD/KOLSTAD UNGDOMSRÅD Representanter fra Saupstad/Kolstad ungdomsråd (til venstre) fikk noen minutter med finansminister Siv Jensen til å fortelle om arbeidet sitt, blant annet om Dalen aktivitetspark. Til høyre i bildet rådgiver for ungdomsrådet Kristin Tinnmansvik, finansminister Siv Jensen og prosjektleder for innovasjonscampen Åse Helen Tveitane.

Finansministeren til Heimdal vgs:

Besøkte Innovasjonscamp Finansminister Siv Jensen besøkte Saupstad tirsdag 8. mars. Hun fikk først omvisning på byggeplassen til nye Heimdal videregående skole hvor Vintervoll og Skanska orienterte. På Heimdal var de i disse dagene i gang med innovasjonscamp, hvor temaet er områdeløft og fremtidens skole. Finansministeren ble møtt ev representanter fra Saupstad/Kolstad ungdomsråd som orienterte om sitt arbeid og hva de hadde fått til, blant annet utbyggingen av Dalen aktivitetspark, som er en del av det såkalte Områdeløft Saupstad/Kolstad. Innovasjonscamp Ved Heimdal vigs ble det samtidig avholdte

en 2-dagers Innovasjonscam, en treningsleir i nyskaping. –Man får ekte oppgaver fra aktører i næringslivet, forteller rådgiver i ungt entrepenørskap, Kåre Presthus. ––Plutselig kan de anonyme elevene tre fram og vise ressurser og kunnskaper vi ikke visste at de hadde. Blant temaene elevene på VG2 fikk bryne seg på var ”Reisevaner”, ”Fremtidens pult” og ”Saupstadsenteret”. –Det er en uendelighet av oppgaver som trenger nye løsninger, fortsetter Presthus, –det er viktig at elevne som skal ut i jobb om noen år får realistiske utfordringer underveis.

TRONDHEIM GRAVMONUMENTER

-Spar mye ved å handle direkte fra LEVERANDØR ● To store utstillinger ● Flere nye modeller ● Gravsteiner fra 7900,- med ett navn ● Navnetilføyelse, oppussing, bolting og nedsliping Prinsensgate 45, Tlf 73 50 27 80, kl. 10-16 Byneset v/Flakk, Tlf 920 99 749, kl. 8-20 www.trondheimgravmonumenter.no post@trondheimgravmonumenter.no

Få et nytt og moderne kjøkken på en enkel, hurtig, miljøvennlig og rimelig måte UTEN å rive det gamle. Vi bytter dører, skuffer, benkeplater etc hvor alt tilpasses eksisterende skapstammer. Uansett alder eller mål. Bygger også overskap opp mot tak. Stort utvalget av farger og profiler.

Kontakt Kjell for GRA TIS befa ring Tlf. 958 00 058

TERJE OG TERJE Terje Utaker (til venstre) har suksess med sine konserter for tida. Her sammen med den størsta attraksjonene av dem alle, Terje Tysland. HEIMDAL Med en nær utsolgt Tysland-konsert i Olavshallen lørdag 7. april planlegger impresario Terje Utaker et durabelig nachspiel. Av: Stig O.H. Larssen –Det går fint for tida! Heimdaling og konsertarrangør Terje Utaker har lagt bak seg enda en januar-måned med dansegalla

og trønderfæst på Kanariøyene. Nå har han vendt blikket hjemover og den lenge planlagte Tysland-konserten i Olavshallen 7. april. –Den er nær utsolgt nå, sier Utaker. –To tilsvarende konserter ble utsolgt i fjor, så vi har bestemt oss for å arrangere et nachspiel på Prinsen Hotell i tillegg. –DJ Charlie åpner og underholder fra klokka 20. Det blir mulig å kjøpe en tapas-buffet for den som vil ha en matbit, før Petter og Magne fra Sie Gubba entrer scenen, sier Terje Utaker. –Børge Rømma fra Too Far Gone har varslet sin ankomst, det samme har Chand og fantastiske Casino Steel, lover Terje Utaker. Og alle har vel hørt om Hånstauran fra Lensvika? Hvis ikke får du sjansen i løpet av nachspielet på Prinsen, ler han. Langsiktige planer Terje Utaker konsentrerer seg om 2-3 arrangementer hver vår, og det samme hver høst. Neste vår er et arrangement med Skaun Storband og Terje Tysland under planlegging. Sammen med Morten Diesel Dahl vil Utaker arrangere Trønderfestival igjen i perioden 3.-5. mars 2019. Før det kommer en ny Dansegalla 21. og 23. januar.

CHAND TChand Torsvik er en av de mange som kommer på Terje Tysland-nachspiel på Prinsen 7. april.

GODT UTVALG AV BRUKTE BILER - KUN 10 MIN FRA HEIMDAL GARANTI • INNBYTTE • FINANS

Tlf. 72 85 14 00 tlf. 958 00 058 - www.aktivkjokken.no

nestorbil.no


38

TILLER VIDEREGÅENDE SKOLE

HEIMDAL KUNSTFORENING Heimdal Kunstforening ble grunnlagt 8. juni 1953.

REDNINGSARMBÅND Malin, Diem, Ali Reza, Emily og Maram har vært med på å lage armbånd av flyktningenes redningsvester. Redningsarmbåndene selges til inntekt for skoleprosjektet i Bekaadalen, der elevene ved Tiller videregående skole er en betydelig bidragsyter.

Engasjement for flyktninger

øyenvitner gir de skolens elever innblikk i en verden som er fjern fra vår egen, noe som motiverer elevene til innsats for mennesker de ikke kjenner. – Krigene fratar mange skolegangen, og flere land er i ferd med å få en generasjon uten utdanning, sier Korsnes. – Gjennom utdanning gir vi folk en mulighet til å bygge en framtid, men det er også nødvendig for å bygge stabile samfunn.

TILLER Forrige skoleår samlet elever ved Tiller videregående skole inn mer enn 100 000 kroner til hjelpearbeid i Bekaadalen. Pengene har gått til skole og aktiviteter, og årets innsamling skal sørge for videre drift. Av: Redaksjonen

Elevene vasket biler, pantet flasker, vasket hus, bakte, produserte ting og lagde skoleavis. Aktivitetene ga overraskende store inntekter, og pengene var det den norsk-libanesiske hjelpeorganisasjonen Salam LADC som fikk gleden av å forvalte. Salam driver et omfattende hjelpearbeid for både flyktninger og lokalbefolkning i Libanon. Community Center I samråd med skolen valgte Salam å bruke pengene til opprettelse og drift av et Community Center. Der får barn blant annet tilbud om leksehjelp, engelskundervisning, sykurs og kor, og analfabeter lærer å lese og skrive arabisk. Undervisningen drives av lærere og en psykolog. - Selv om elevene ønsker å samle inn mest mulig penger, er læringsutbyttet en like viktig del av prosjektet, sier miljø- og kulturkoordinator Alexander Hole. Innsamlingen pågår til og med uke 12, forteller han, og den 19. mars starter internasjonal uke. Elevene vil få tilbud om foredrag og kulturelle innslag, og noen av skolens egne elever vil dele sine historier og erfaringer.

Inntektene fra salg av redningsarmbånd, kaker, vafler, tjenester og mer til vil derfor bety mye for mange. FRA BEKAADALEN Ivrige skoleelever i Bekaadalen. Redningsarmbånd Ali Reza fra Iran og syriske Maram er begge elever ved innføringstilbudet for minoritetsspråklige elever. De vil gjerne hjelpe andre flyktninger og er med i dugnadsgjengen som lager armbånd av redningsvester fra den greske øya Lesvos. Emily fra Vg2 salg, service og sikkerhet lager også armbånd. Sammen med Maram har hun holdt innlegg for kommunestyret i Skaun om Salams hjelpearbeid, og Maram har i ettertid deltatt på et arrangement i regi av Skaun frivilligsentral. Der hadde hun mini-loppemarked og vaffelsalg til inntekt for Salam. Hun ble meget godt mottatt, og forteller at hun får god trening i norsk når hun treffer så mange mennesker. Det får hun også når hun er med i dugnadsgjengen, der elevene blir kjent med hverandre på tvers av utdanningsprogram og nasjonalitet.

Kaare Romulslis legat til idrettsformål Lag og foreninger i tidligere Leinstrand kommune kan søke om midler til idrettsformål. Søknad sendes på epost til: krlegat@gmail.com Bruk søknadsskjema som finnes på; http://www. ir.trondheim.no/portal/theme/organization/news/show. do?id=9398434 Evt. spørsmål kan rettes til J.Storler, mobil nr. 977 57 365 Søknadsfrist 1. april 2018

Annonsere? 952 08 513

Fakta

Generasjon uten skolegang Maram mistet fem år av skolegangen mens hun oppholdt seg i Tyrkia. – For oss er utdanning en selvfølge, sier Emily. Når hun ser hvordan andre gleder seg over utdanning, setter hun ekstra stor pris på mulighetene hun selv har. Det gir motivasjon til å hjelpe andre. Lærer Lars Korsnes har vært i Bekaadalen flere ganger, senest i januar i år. I fjor var han der sammen med en kollega og to elever. Som

Innsamlingsperiode: ukene 3 – 12 Salam LADC (Lebanese Association for Development & Communication) – nøytral og uavhengig hjelpeorganisasjon. Salam betyr fred på arabisk. VIPPS: 958 98 539 (kontonavn Lars K) KONTO: 9710 14 88520 (kontonavn Lars K) Bestilling av redningsarmbånd, kaker og tjenester: postmottak. tillervgs@trondelagfylke.no tiller.vgs.no

I tiden 1953 - 1960 ble det holdt en rekke tegne- og malekurs med Roar Matheson Bye som fast lærer. I disse årene tok Heimdal Kunstforening imot Riksgalleriet og arrangerte kulturkvelder. Et fast galleri ble opprettet. På årsmøtet i 1966 var oppmøtet så dårlig at styret besluttet å legge foreningen ”død”. 21. november 1983 ble det holdt et orienteringsmøtet for å forsøke å reorganisere Heimdal Kunstforening. Det ble valgt et interimstyre som varte frem til 16 januar 1984. Etter det har Heimdal Kunstforening vokst, både som forening og galleri, og fra å være husløse til å få sitt eget hus i Tiller Gamle Herredshus. Heimdal Kunstforening var medarrangør av den årlige Heimdalsutstillingen i 1984 og 1985 og enearrangør fra 1986 - 1996. Både billedkunstnere og kunsthåndverkere sluttet entusiastisk opp om dette tiltaket som tiltrakk seg mange etablerte kunstnere, stort publikum og salg. I dag er Heimdal Kunstforening en meget aktiv kunstforening med gallerivirksomhet og kunstskole. I galleriet i 1 etasje holdes ca. 8 utstillinger i året. Kunstskolen ble startet i 1996 og kan tilby kurs i olje-, akryl- og akvarellmaling, tegning, grafikk, tekstil, foto og keramikk.

LØPENDE OG KOMMENDE UTSTILLINGER

London 9. april Hatlingsetra 23. juni Lady Arbuttnoth 30. juni Sør-Gjæslingan 30. juni Fru Guri av Edøy 14. juli Elden på Røros 3. aug Malaga og Rhonda 21. aug Vilnius 30. aug Krakow 16. sept New York 22. sept Minnesota og Dakota 24. sept Elvecruise Rhinen 30. sept Wien Juletur 3. des

5 dager dagstur dagstur dagstur dagstur 2 dager 5 dager 5 dager 5 dager 7 dager 10 dager 8 dager 5 dager

9.995,1.295,1.995,1.395,1.895,3.295,8.995,8.995,6.995,17.995,23.995,16.995,10.495,-

Inkluderer Inkludererreise reisefra fraTrondheim Trondheim inkl. inkl. skatter skatter og og avgifter, avgifter, overnatting overnatting i idobbeltrom, dobbeltrom,mål måltider tider og og aktiviteter/utflukter aktiviteter/utflukter som som beskrevet beskrevet i iprogram, program,norsk norskreiseleder reiseleder m.m m.m

BOOKING: BOOKING: 73 95 95 10 10 15 15 (man–fre (man–fre 9–17, 9–17, lørdag lørdag 10–14) 73 Besøk www.vegareiser.no www.vegareiser.no for for bestilling Besøk og fullstendige fullstendige reisebeskrivelser reisebeskrivelser og

Pernille Elida Fjoran 14.04 – 13.05 Elevutstilling 24.05 – 10.06 Brødet og Eselet, midtsommerfest 16.06

Heimdal Kunstforening Lundemobakken 1 7072 Heimdal https://heimdalkunstforening. wordpress.com/ Åpningstider: torsdag kl. 12 - 16 lørdag kl. 12 - 16 søndag kl. 12 - 16


KRYSSORD

39

16 års erfaring

Tilbud Aromatisk Fysiopati Massasje Veileder

1 time kr 600,3 timer kr 1800,-

1,5 time regresjon/hypnoterapi

kr

900,-

Gunnlaug Forren Tlf.: 95250257 Mail: gunnlaugpernille@gmail.com Edens Have Heimdalsvegen 12 (over Reinaas Farge)

Har du utfordringer i livet som du ønsker hjelp til å endre på? Ønsker du deg bedre søvn / hvile • bedre sinnsro bedre energi • bedre fordøyelse mindre stress Ta kontakt for en samtale om din hverdag!

ANNIKEN AMALIE

FJELDVÆR energicoach

- gir deg energi til å yte hele dagen

Tlf. 977 90 877 • anniken@malie.no • annikenamalie.no

Løsning nr. 4/2018

X-ord nr 5-2018

Annonsere? 952 08 513

3 Flax-lodd til vinneren som sender inn dette kryssordet til: Heimdalsbladet, Baldershage 89, 7045 Trondheim, innen 15.04.2018. Merk konvolutten X-ord nr 5/2018. Neste utgave er 18. april 2018.

Navn: Adresse: Postnr/sted:

Elveseter begravelsesbyrå Vinner x-ord nr 4/2018 Vinner av 3 flaxlodd Kari Moen, Heimdal

Ingen tillegg ved samtale i hjemmet Døgnvakt

Tlf. 72 84 50 80 kontakt@elveseter.com www.elveseter.com


Selge bolig?

Benytt en lokalkjent megler Vår jobb er å gjøre boligsalget enkelt og trygt for deg. Som Norges største eiendomsmegler selger vi boliger oftere enn alle andre i Norge, og du drar nytte av all vår samlede kunnskap og erfaring. Våre lokalkjente meglere på Heimdal sitter med kunnskap om boligmarkedet akkurat der du bor og skal selge. De er daglig i kontakt med potensielle kjøpere til din bolig og kjenner prisutviklingen i ditt område. De kan gi gode råd om hva som er riktig pris for boligen og hvordan den bør vises frem for å oppnå best mulig salg.

Kom gjerne innom for en uforpliktende boligprat. Du finner oss samlokalisert med SpareBank 1 SMN i Heimdalsveien 7 eller på Byåsen butikksenter.

Vi vet hva vi selger – og verdien av det.

Avdeling Tiller

Avdeling Heimdal

Eivind André Løkken Avdelingsleder/Fagansv. Eiendomsmegler Tlf. 995 76 155

Andreas Lund Megler/Jurist Tlf. 993 43 800

Vigdis Benjaminsen Megler BL Tlf. 932 17 928

Terese M. Bones Fagansvarlig/ Eiendomsmegler MNEF Tlf. 922 02 750

Christian Furuhaug Aa Eiendomsmegler Tlf. 975 70 128

Kjetil Sandmo Eiendomsmegler Tlf. 482 72 235

Yasin Unal yasin.unal@em1.no Tlf. 974 06 438

Marius Lyng

Daniel Lanto

Cathrine Sæther

Anders Karlstrøm

Avd.leder/Eiendomsmegler

Eiendomsmegler

Eiendomsmeglerfullmektig

Eiendomsmeglerfullmektig

Tlf. 905 64 736

Tlf. 938 53 070

Tlf. 942 40 279

Tlf. 995 01 466

Avdeling Byåsen

Thomas Melum Avdelingsleder/Megler Tlf. 450 35 210

Sigbjørn Vestå Stian Berg Eiendomsmeglerfullmektig/ Eiendomsmeglerfullmektig Salgsleder BL Tlf. 901 58 296 Tlf. 404 50 884

Kent Roger Tangvik Eiendomsmeglerfullmektig Tlf. 926 96 268

Bydelsavisa Heimdal/Byåsen #1 2018  
Bydelsavisa Heimdal/Byåsen #1 2018  
Advertisement