Page 1

acupuncture needles

Skandinaviens ledande producent av akupunkturnĂĽlar

www.hegu.se


HEGU SVENSKA AB Som Skandinaviens ledande leverantör av akupuntkurnålar har vi sedan starten 1993 producerat sterila nålar under eget varumärke. Vår vision då, som nu, är att alltid finnas tillgänglig för kunden. Via vår e-butik ska kunderna alltid ha möjlighet att handla eller ställa frågor. Vi eftersträvar en garanti vid varje köptillfälle; Kunden ska få den bästa produkten till ett fördelaktigt pris. HEGU har ett omfattande nätverk av kunder och samarbetspartner över hela Europa. Från den privata kliniken, till landsting och större medicintekniska distributörer. Vi planlägger och följer nålens hela väg till konsumenten. Från tillverkning på fabrik till leverans hos slutkund. Produktionen sker på fabriker i Kina, Japan och Syd Korea, vilka följer de krav som ställs från läkemedelsverket och amerikanska FDA. Fabrikerna är kvalitétssäkrade enligt ISO13485 och certifierade enligt EU:s standard för medicintekniska produkter klass 2A. HEGU-nålar är därmed godtagna för CE-certifiering. Våra kunder ska alltid veta vad de får; kvalité, trygghet och snabba leveranser. Med över 20 års erfarenhet kan vi erbjuda ett brett stortiment av akupunkturnålar för engångsbruk. Vi erbjuder över 150 valmöjligheter vad gäller nålens utseende med slipning, handtag och storlek. Alla tillverkade med senaste teknologi och anpassade för marknadens olika önskemål och behov. Förutom vårt breda sortiment av akupunkturnålar består vårt utbud även av riskavfallsburkar, elstimulatorer för akupunktur, akupunkturmodeller, meridian planscher, kulplåster, pressnålar, dry needles och kinesiologitejp. Välkommen att kontakta oss för frågor, mer information eller vid beställning. Med vänliga hälsningar, Jan Fridsäll, VD


A

kupunktur härstammar från kinesisk medicin och har utövats i tusentals år. Man upptäckte att punkter på huden kunde påverka olika organ och funktioner i kroppen och att man med hjälp av nålar kunde reglera olika störningar. Med hjälp av modern västerländsk forskning har metoden spridits och fått ett brett användningsområde inom hälso- och sjukvården. Idag har cirka 2 000 akupunkturpunkter upptäckts på kroppen varav cirka 360 är vanliga vid behandling. Akupunktur har visat sig ha effekter i form av smärtlindring och används ofta i samband med muskel- och ledsmärtor, smärtor i samband med atrossjukdom eller reumatism, migrän, smärta under förlossning och bäckensmärta i samband med graviditet. Illamående och muntorrhet behandlas ibland också med akupunktur.

Olika former av Akupunktur Den icke traditionella formen av akupunktur utesluter förklaringsmodellen kring chi och energin i kroppen. Här talar man smärtsignaler i ryggmärgen och endorfiner som kan produceras och frigöras med hjälp av akupunktur. Dessa endorfiner verkar då som smärtstillande. Akupunktur används också som elektro-akupunktur vilket innebär att elektroder fästs på nålarna för att öka effekten av stimulering. Strömmen kan sätta igång nervimpulser i nervtrådar även på visst avstånd från nålen. Idag är även öronakupunktur vanligt vilket innebär behandling av akupunkturpunkter på ytterörat. Att behandla sjukdom via punkterna på örat är känt från Egypten och den kinesiska akupunkturen.

Traditionell Kinesisk Akupunktur

Hur upplever patienten akupunktur?

Det finns olika typer av akupunktur. Den klassiska och traditionella kinesiska akupunkturen innebär att bestämda punkter på kroppen stimuleras med hjälp av nålar. Dessa områden bestäms efter var patienten har ont eller känner sig spänd och stel. Därför är det alltid viktigt att ta reda på var och varför patienten har ont. Migrän är exempel på en vanlig åkomma som behandlas med hjälp av traditionell akupunktur.

Akupunktur kan upplevas olika från person till person. Fråga därför alltid hur patienten upplever behandlingen. Oftast känns musklerna mycket avslappnande direkt efter behandling vilket många upplever som behagligt och skönt.

Nålen placeras på en speciell punkt som ska stimulera en viss typ av smärta. Placeringen sker med handen och i vissa fall tar man hjälp av en hylsa för att underlätta placering. Viktigt är att det går snabbt och smärtfritt för patienten.

Vad gäller allergi finns inga bevisade reaktioner från stål i akupunkturnålar – men reaktioner på nålar finns. I vissa fall är patienten som lider av nickelallergi tveksam inför behandling med akupunkturnålar och för att undvika diskussioner eller eventuella problem rekommenderas nålar som är pläterade med guld.

Enligt den kinesiska traditionen säger man att chi, den såkallade livsenergin, finns i kroppen och flödar i banor i de så kallade meridianerna eller chin. Vid akupunkturpunkterna når denna energi ytan av kroppen och blir då tillgänglig för behandling.

PROVNÅLAR Vet du inte vilken nål du ska beställa? Vi skickar gärna gratis provnålar. Gör din beställning på www.hegu.se Telefon: 0383 640 00 E-post: order@hegu.se

1


Välj akupunkturnål hos HEGU

®

HEGU STANDARD är en klassiskt kinesisk nåltyp.

Nålen är framtagen efter vår tekniska specifikation där våra kunder varit med och bestämt utseende på spets, polering och handtag. Handtaget på standardnålar fr.o.m. en diametern 0,30 mm är grövre och stabilare än på någon annan Kinatillverkad nål. Detta gör nålen lätthanterlig vid behandling. Det kopparlindade handtaget är försilvrat för en maximal elektrisk ledningsförmåga. Nålarna finns med eller utan hylsa som 1-pack (100 nålar per ask) och som 5-pack (500 nålar per ask). Nålarna har 3-års sterilitet efter tillverkning. ®

HEGU XENO

är en bästsäljare hos Hegu. Denna japanska nåltyp är tillverkad av rostfritt fjäderstål och har en skarpare nålspets för att ge en smärtfri behandling och samtidigt uppnå det ultimata behandlingsresultatet. Även handtaget är tillverkat av stål, vilket ger en bra elektrisk ledningsförmåga. Nålarna finns med eller utan hylsa som 1-pack (100 nålar per ask) och som 5-pack (500 nålar per ask). Nålarna har 3-års sterilitet efter tillverkning. ®

HEGU S/P-TYP är en japansk nåltyp, även kallad

vår “lyxigare akupunkturnål”. Nålen har ett lågvikts- och massivt handtag av stål (S-typ) eller plast (P-typ). Nålspetsen är tillverkad med hög precision samt micropolerad och DDSbelagd för ett smärtfritt införande. P-typ har samma egenskaper som S-typ men denna nål har istället olikfärgade plasthandtag beroende på nålens diameter. Nålarna finns med eller utan hylsa som 1-pack (100 nålar per ask) och som 5-pack (500 nålar per ask). Nålarna har 3-års sterilitet efter tillverkning.

HEGU ONEX

®

är Hegus jubileumsnål från 2013. Den är resultatet av 20 års kunskap och arbete för att ta fram den ultimata akupunkturnålen som tillgodoser marknadens olika önskemål. Onex är en koreansk nåltyp tillverkad av rostfritt fjäderstål med en skarp nålspets av hög precision. Nålen är dessutom behandlad med ett ultratunt lager av medicinskt silikon som ger en näst intill smärtfri behandling. Onexnålar har ett stabilt stålhandtag som ger en bra elektrisk ledningsförmåga. Nålarna finns med eller utan hylsa som 1-pack (100 nålar per ask) och har 3-års sterilitet efter tillverkning.

SEIRIN

4

är en världsledande producent för smärtfria nålar. Detta är en välkänd nål tillverkad av kirurgiskt stål, maskinslipad och polerad, med en enhetlig och konsekvent nålspets. Det innebär en smärtfri och mjuk penetrering av huden, vilket speciellt passar vid behandling av stickkänsliga patienter. Seirin finns i tre olika typer hos HEGU, med eller utan hylsa och har 3-års sterilitet efter tillverkning.


HEGU Dry Needle är en koreansk nåltyp tillverkad av

rostfritt fjäderstål med en skarp nålspets av hög precision. Nålen är behandlad med ett ultratunt lager av medicinskt silikon som ger en näst intill smärtfri behandling. Dry Needles har ett stabilt stålhandtag som ger en bra elektrisk ledningsförmåga. Nålarna finns med eller utan hylsa som 1-pack (100 nålar per ask) och har 3-års sterilitet efter tillverkning.

“M

ed HEGU akupunkturnålar ger du dina patienter en säker och trygg behandling

S

BU (Statens beredning för medicinsk utvärdering) och tyska G-BA (Gemeinsamer Bundesausschuss) har i utredningar kommit till slutsatsen att det finns god vetenskaplig evidens för smärtlindrande effekt av behandling med akupunktur. G-BA har förutom genomgång av det vetenskapliga underlaget genomfört randomiserade kliniska kontrollerade studier (RCT) omfattande totalt 454 920 patienter som behandlats med akupunktur för smärta. Studierna har visat att akupunktur och även minimal akupunktur, ytlig akupunkturstimulering, är lika eller mer effektiv än standardbehandling vid migrän, knäledsartros och ländryggssmärta. Resultatet av dessa studier samt det faktum att akupunkturbehandling har visat sig vara en kostnadseffektiv och säker behandlingsmetod utgör grund för att använda akupunktur som en enskild metod eller som ett komplement till annan behandling.

Källa: AKAB utbildning, Sverige 2016 (www.akabutbildning.com)

5


Innehållsförteckning

®

Hegu Standard Akupunkturnålar sid. 6

®

Hegu P-typ Akupunkturnålar sid.14

®

Hegu Onex Akupunkturnålar sid.18

®

Hegu Dry Needle sid. 22 2

®

Hegu Xeno Akupunkturnålar sid.10

®

Hegu S-typ Akupunkturnålar sid.16

Seirin Akupunkturnålar sid.20

Hegu E.A.N öronnålar sid. 24


®

Hegu Pressnålar sid.25

Seirin Pressnålar sid.25

Magrain Kulplåster sid. 26

Riskavfallsbehållare sid. 27

AS Super Elstimulator sid. 28

ES-130 Elstimulator sid. 29

Akupunkturmodeller man/kvinna sid. 30

Övriga akupunkturmodeller sid. 30

Meridian planscher sid. 31

Balance Tape® Kinesiologitejp sid. 32

3


®

HEGU STANDARD AKUPUNKTURNÅLAR

HEGU standard är en klassisk kinesisk akupunkturnål med kopparlindat handtag, vilket ger nålen de bästa ledningsegenskaperna för elakupunktur. Det grövre handtaget ger akupunktören ett bra grepp och en stabil känsla vid behandling. Nålen är tillverkad av rostfritt kirurgiskt fjäderstål av högsta kvalité. Standard är tillverkad i samråd med Skandinaviska akupunktörer för att forma den ultimata nålen för västerländsk akupunktur. Standards akupunkturnålar finns med- eller utan hylsa förpackade med 100 nålar/ask eller utan hylsa förpackade som 5-pack (500 nålar/ask). Nålarna har 3 års sterilitet efter tillverkningsdatum.

ø

1

• Klassisk kinesisk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask)

• 5-pack (500 nålar/ask)

• Försilvrat kopparhandtag

• Passar för elakupunktur

• 3-års sterilitet efter tillverkning

• Billigast i sortimentet.

HEGU Standard utan hylsa 100 nålar/ask

6

ø 0.18 7mm

ø 0.20 7mm

ø 0.20 13mm

ø 0.20 15mm

ø 0.25 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 7mm

ø 0.30 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 40mm


HEGU Standard med hylsa 100 nålar/ask Så placerar du nålen med hjälp av plasthylsan

ø 0.20 15mm

ø 0.25 15mm

ø 0.30 50mm

ø 0.25 25mm

ø 0.30 75mm

ø 0.25 30mm

ø 0.32 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 30mm

ø 0.32 75mm

ø 0.30 40mm

ø 0.35 40mm

ø 0.30 50mm

ø 0.35 75mm

ø 0.30 70mm

ø 0.30 75mm

ø 0.40 50mm

ø 0.32 75mm

ø 0.40 75mm

ø 0.35 50mm

ø 0.40 100mm

ø 0.40 75mm

ø 0.35 90mm

ø 0.40 125mm

7


HEGU Standard 5-pack, utan hylsa 500 nålar/ask * 5-pack: 5 nålar förpackade i ett och samma plastblister. Tidseffektivt för den som inte vill öppna varje blister för sig.

ø 0.20 13mm

ø 0.20 15mm

ø 0.25 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.25 30mm

ø 0.30 30mm

ø 0.32 30mm

HEGU Standard guldpläterade akupunkturnålar 100 nålar/ask

!

ø 0.20 15mm

8

ø 0.25 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.25 40mm

Några allergiska reaktioner från akupunkturnålar finns inte bevisade. För att undvika diskussioner och eventuella problem som kan uppstå rekommenderar vi att använda 24 karats guldpläterade nålar på känsliga patienter där risken är stor för reaktioner.


“Akupunktur - Ge dina patienter en alternativ vård

Under graviditet kan smärta i bäcken och ländrygg uppstå. En större svensk akupunkturstudie, omfattande 365 gravida kvinnor visade 2008 att kvinnor med dessa problem är nöjda med sin akupunkturbehandling och att denna behandlingsform inte ger upphov till några allvarliga biverkningar hos mamman eller fostret. Källa: BMC Complementary and Alternative Medicine ;2008.

9


®

HEGU XENO AKUPUNKTURNÅLAR HEGU Xeno är en bästsäljare hos HEGU. Det är en japansk nåltyp, tillverkad i Kina, som fått stor uppskattning av våra användare vad gäller nålspets, ledningsförmåga och stabila handtag. Handtaget är försett med laserlödning på toppen, vilket gör att nålen och handtaget fungerar som en ultimat enhet. Handtaget är inlindat i rostfritt stål, som ger ett bra grepp och en god elektrisk ledningsförmåga. Nålen som är tillverkad av kirurgiskt fjäderstål, är lättplacerad och slipad för att uppnå en smärtfri behandling. Xenos akupunkturnålar finns med- eller utan hylsa förpackade med 100 nålar/ask eller utan hylsa förpackade som 5-pack (500 nålar/ask). Nålarna har 3 års sterilitet efter tillverkningsdatum.

• Japansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask) eller 5-pack (500 nålar/ask)

• Stålhandtag

• Passar för elakupunktur

• 3-års sterilitet efter tillverkning

• Bästsäljare hos Hegu

HEGU Xeno HEGU Xenoutan utanhylsa hylsa 100 100nålar/ask nålar/ask

10

ø 0.16 30mm

ø 0.20

15mm

ø 0.20

25mm

ø 0.25

15mm

ø 0.25

25mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.25 50mm

ø 0.30 15mm


HEGU Xeno med hylsa 100 nålar/ask

ø 0.20 15mm

ø 0.20 15mm

ø 0.25 30mm

ø 0.30 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.30 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 40mm

ø 0.30 50mm

ø 0.30 70mm

ø 0.35 50mm

ø 0.35 75mm

Så placerar du nålen med hjälp av plasthylsan

ø 0.30

25mm

ø 0.30

30mm

ø 0.30

40mm

ø 0.30

50mm

ø 0.30

60mm

ø 0.32

30mm

ø 0.35

50mm

ø 0.35

60mm

ø 0.35

75mm

11


HEGU Xeno 5-pack, utan hylsa 500 nålar/ask

ø 0.20 15mm

ø 0.20 25mm

ø 0.25 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 15mm

ø 0.30 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 40mm

ø 0.30 50mm

ø 0.32 30mm

ø 0.35 50mm

* 5-pack: 5 nålar förpackade i ett och samma plastblister. Tidseffektivt för den som inte vill öppna varje blister för sig.

12


”A

kupunktur har använts inom svensk sjukvård för behandling av smärta alltsedan den blev godkänd av socialstyrelsen 1984.

13


®

HEGU P-TYP AKUPUNKTURNÅLAR HEGU P-typ tillhör de mer exklusiva japanska nåltyperna som är omtalade för sitt goda behandlingsresultat. Det är en lågviktsnål som är micropolerad och DDS-belagd för att ett smärtfritt införande. P-typ har ett plasthandtag som varierar i färg beroende på nålens diameter. P-typ akupunkturnålar finns med- eller utan hylsa, förpackade med 100 nålar/ask eller utan hylsa, förpackade som 5-pack (500 nålar/ask). Nålarna har 3 års sterilitet efter tillverkningsdatum. S-typ och P-typ är identiska vad gäller själva nålen, det som skiljer nålarna är handtaget/skaftet. S-typ har ett stålhandtag och P-typ har ett plasthandtag. Sistnämnda är lämplig för akupunktur på djur där nålen blir väl synlig i pälsen.

• Japansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask) eller 5-pack (500 nålar/ask)

• Plasthandtag

• 3-års sterilitet efter tillverkning

• Rekommenderas vid akupunktur på djur

HEGU P-typ 1-pack, utan hylsa 100 nålar/ask

OBS: Handtagets färger varierar för respektive diameter.

14

ø 0.20 15mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 50mm

ø 0.35 50mm

ø 0.35 60mm


HEGU P-typ 1-pack, med hylsa 100 nålar/ask

ø 0.16 30mm

ø 0.20 15mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 50mm

ø 0.35 60mm

Lossa nålen från hylsan genom att lätt böja den åt ena hållet.

OBS: P-typ med hylsa 0.35 x 60mm har ingen hylsa som är förankrad i nålens handtag. Nålens hylsa har en plastbit som avlägsnas innan nålen trycks ner i hylsan.

HEGU P-typ 5-pack, utan hylsa 500 nålar/ask

* 5-pack: 5 nålar förpackade i ett och samma plastblister. Tidseffektivt för den som inte vill öppna varje blister för sig.

ø 0.20 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.30 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 35mm

15


®

HEGU S-TYP AKUPUNKTURNÅLAR HEGU S-typ tillhör gruppen av de mer exklusiva japanska akupunkturnålarna som är omtalade för att ge ett bra behandlingsresultat. S-typ är även DDS-belagd för ett smärtfritt införande. S-typ akupunkturnålar finns med- eller utan hylsa förpackade med 100 nålar/ask eller utan hylsa förpackade som 5-pack (500 nålar/ask). Nålarna har 3 års sterilitet efter tillverkningsdatum. S-typ och P-typ är identiska vad gäller själva nålen, det som skiljer nålarna är handtaget/skaftet. S-typ är tillverkad av rostfritt stål, vilket gör den lämplig för elakupunktur och P-typ har ett plasthandtag.

• Japansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask)

• 5-pack (500 nålar/ask)

• Stålhandtag

• Passar för elakupunktur

• 3-års sterilitet efter tillverkning

HEGU S-typ 1-pack, utan hylsa 100 nålar/ask

16

ø 0.18 7mm

ø 0.20 15mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 75mm


HEGU S-typ 1-pack, med hylsa 100 nålar/ask

ø 0.25 30mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 50mm

ø 0.30 60mm

ø 0.30 75mm

ø 0.32 75mm

ø 0.35 60mm

Lossa nålen från hylsan genom att lätt böja den åt ena hållet. Placera sedan nålen med hjälp av plasthylsan.

HEGU S-typ 5-pack, utan hylsa 500 nålar/ask * 5-pack: 5 nålar förpackade i ett och samma plastblister. Tidseffektivt för den som inte vill öppna varje blister för sig.

ø 0.30 30mm

17


®

HEGU ONEX AKUPUNKTURNÅLAR

HEGU Onex är resultatet av 20 års utveckling för att få fram den ultimata akupunkturnålen. Det är en koreansk nåltyp som tillgodoser marknadens alla önskemål gällande stabilitet och nålspets som ger en hög precision. Onexnålen är behandlad med ett ultratunnt lager av medicinskt silikon, som bidrar till en mer smärtfri behandling. Denna akupunkturnål är tillverkad i rostfritt, kirurgiskt fjäderstål med ett 25mm tilltaget handtag/skaft, som gör nålen lätt att manipulera. Onex akupunkturnålar finns med- eller utan hylsa förpackade med 100 nålar/ask. Onexnålen har 3-års sterilitet efter tillverkningsdatum.

• Koreansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask)

• Passar för elakupunktur

• 3-års sterilitet efter tillverkning

• Stålhandtag

• Jubileumsnål 2013

HEGU Onex 1-pack, utan hylsa 100 nålar/ask

18

ø 0.20 15mm

ø 0.25 25mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 25mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 40mm


HEGU Onex 1-pack, med hylsa 100 nålar/ask

ø 0.25 30mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 50mm

ø 0.40 75mm

Så placerar du nålen med hjälp av plasthylsan

19


SEIRIN AKUPUNKTURNÅLAR Seirin finns i B/D-typ, J-typ och L-typ. Nålen förknippas med smärtfri akupunktur och passar vid behandling av stick känsliga patienter. Seirins nålar har 3 års sterilitet efter tillverkning.

- B/D-typ är en nål utan hylsa, med plasthandtag i olika färger för olika dimensioner. - J-typ är Seirins storsäljare. Nålen har en hylsa som gör att den blir lätthanterlig med en hand. J-typ har ett plasthandtag i olika färger för olika dimensioner. - L-typ är en nål med hylsa, slipad med laser för att uppnå en så smärtfri behandling som möjligt. Handtaget för L-typ är tillverkat av rostfritt stål.

• Japansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• 1-pack (100 nålar/ask)

• 3-års sterilitet efter tillverkning

Seirin J-typ Plasthandtag med hylsa, 1-pack 100 nålar/ask

Lossa nålen från hylsan genom att lätt böja den åt ena hållet. Placera sedan nålen med hjälp av plasthylsan.

20

ø 0.12 30mm

ø 0.16 30mm

ø 0.25 30mm

ø 0.25 40mm

ø 0.30 30mm

ø 0.30 50mm


Seirin B/D-typ Plasthandtag utan hylsa, 1-pack 100 nålar/ask

ø 0,20 15mm

ø 0,25 15mm

ø 0,25 40mm

ø 0,30 30mm

ø 0,30 50mm

ø 0,30 60mm

ø 0,35 50mm

Seirin L-typ Stålhandtag med hylsa, 1-pack 100 nålar/ask

Så placerar du nålen med hjälp av plasthylsan

ø 0,30 60mm

21


HEGU DRY NEEDLE

®

Hegu Dry Needle är en koreansk nåltyp av kirurgiskt fjäderstål. Nålen är behandlad med ett ultratunnt lager av medicinsk silikon, vilket bidrar till ett mer smärtfritt införande där nålen glider lättare. Hegu Dry Needles finns med eller utan hylsa. Dry Needling och akupunktur är 2 olika typer av behandlingsmetoder och kräver därmed separata utbildningar och kunskap.

• Koreansk nåltyp

• Med- eller utan hylsa/tub

• Stålhandtag

• 3-års sterilitet efter tillverkning

HEGU Dry Needle utan hylsa, 1-pack 100 nålar/ask

ø 0.20 15mm 22

• 1-pack (100 nålar/ask)


HEGU Dry Needle med hylsa, 1-pack 100 nålar/ask

ø 0,30

40mm

ø 0,30 50mm

ø 0,30 60mm

ø 0,40 75mm

23


ÖRONAKUPUNKTUR

Öronakupunktur innebär att punkter på ytterörat behandlas. Detta är en känd metod från den kinesiska medicinen. Det var den franske läkaren Paul Nogier som myntade begreppet då han kartlade sambandet mellan punkter på ytterörat och olika organ och tillstånd. Han menade att dessa punkter var knutna till hela kroppen och att örat återspeglar kroppen i form av ett upp och ned vänt foster. Punkterna på örat hittas på tre sätt; via ett elektriskt instrument som visar reflexpunkter, genom en tryckpinne som visar var örat är känsligt, (de känsliga platserna på örat är ofta en punkt som ska behandlas) och punkterna kan även hittas genom att studera örats utseende (om blåsor, prickar etc. har uppkommit). Punkterna kan både hjälpa till att ställa en diagnos och vara riktmärken för behandling. Öronakupunktur används ofta i samband med smärta, psykiska besvär och störningar av funktioner i kroppen. E.A.N, pressnålar och kortare akupunkturnålar rekommenderas vid öronakupunktur.

®

HEGU E.A.N Öronakupunkturnålar 100 nålar/ask

HEGU E.A.N är en guldbelagd semi-permanent öronnål, vilket minimerar risken för allergiska reaktioner. Nålen upplevs inte obehaglig vid behandling då ett sterilt plåster reducerar detta. Microporplåstret gör också nålen behaglig att använda flera dagar i följd utan besvär. Nålen upplevs lätthanterlig och har en applikator med inbyggd magnet vilken ger en extra stimulering. Hegu E.A.N öronnål ger det bästa behandlingsresultatet och är en omtyckt öronnål med 3-års sterilitet efter tillverkning.

24


®

HEGU Standard pressnålar 100 nålar/ask

HEGU Standard pressnål är en kinesisk nål som används vid långtidsakupunktur samt är vanlig vid sportrelaterade behandlingar och beroendeterapi. Pressnålen används oftast till behandling kring örat men går även att använda till andra punkter på kroppen. Nålarna sitter på ett hudfärgat plåster och kan sitta kvar i flera dagar utan att upplevas obehagliga eller i vägen för patienten. Nålarna packas sterilt med 10 nålar per plåster och säljs i en förpackning om 100 nålar.

Hållbarhetstid 3 år efter tillverkning. Storlek: 0.22 x 1,3mm

SEIRIN Pyonex pressnålar 100 nålar/ask

SEIRIN® Pyonex pressnål är tillverkad enligt Seirins världsledande krav på nålar för en smärtfri behandling. Passar för både öron- och kroppsakupunktur och finns tillgängliga i flera olika färgkodade längder. Effekten av behandlingen förlängs då nålen kan sitta kvar över natten och patienten själv kan massera nålen på plats. Det aktiva plåstret garanterar säker placering för långa tidsperioder. Nålarna packas sterilt med 10 nålar per plåster och säljs i en förpackning om 100 nålar. Hållbarhetstid 3 år efter tillverkning. Storlekar: 0.20 x 0.6mm 0.20 x 0.9mm 0.20 x 1.2mm 0.20 x 1.5mm

25


MAGRAIN Kulplåster 300st/förpackning

Sakamura Magrain är ett japansktillverkat kulplåster som vanligtvis används vid stimulering av punkter på öron men också vid stimulering av andra punkter på kroppen. Det unika med Magrain kulplåster är, att det förutom stimulering av tryckpunkten, också skapar en joniseringsreaktion som ökar effekten av behandlingen. Plåstret är transparent alternativt beige och kulorna, (i guld eller silver) har en diameter på 1,2 mm. Kulorna är placerade på detta hudvänliga och självhäftande plåster. Plåstret kan användas efter behov, från några timmar upp till flera dagar i följd. Magrain stålpellets har även polariseringseffekter. Alla Magrain förpackningar innehåller 300st plåster.

MAGRAIN pellets GULD - transparent plåster MAGRAIN pellets GULD - beige plåster MAGRAIN pellets SILVER - transparent plåster MAGRAIN pellets SILVER - beige plåster

26


Riskavfallsburkar 0,25 l - 0,50 l - 1,5 l

HEGU erbjuder riskavfallsburkar i plast (0,25l till 1,5l). Hur nålar ska hanteras efter användning finns det vissa föreskifter om. På sjukhus finns speciella system för riskavfallshantering. På privatpraktiker ska förbrukade nålar klassificeras som smittförande avfall och ska hanteras aktsamt och säkert ur stick- och smittrisksynpunkt.

Använda akupunkturnålar ska därför förvaras i slagtåliga burkar, dock finns det inga regler som säger att de ska förvaras i kyla, vilket gäller andra smittrisksföremål. Nålarna kan ligga i burkarna upp till 1 år. Hur burkarna därefter hanteras finns speciella regler för som kan variera från kommun till kommun. Är du osäker på hur du ska hantera behållaren vänd dig till miljökontoret i din kommun, det är de som ansvarar för tillsyn av avfall. Du kan också höra med gatukontoret som har hand om sopphantering. Vissa sjukhus tar också emot riskavfall mot en viss avgift. Behållarna från HEGU är punktionssäkra, UN-godkända för transport av farligt gods, komprimerbara och kan återvinnas till 100 %.

• Plastbehållare 1,5 L • Plastbehållare 0,5 L • Plastbehållare 0,25 L

27


Elstimulator Schwa-Medico AS SUPER 4 Digital

En digital elstimulator med modern design som tillhör den nya generationen av nålstimulatorer. En hög teknologi med flera inställningsparametrar kombinerade i en enhet. AS Super 4 Digital har 30 fixerade program och 7 öppna program som är fria för egna inställningar av parametrar. Innehåller även program för stimulering enligt den kinesiske professorn HAN, vilket är ett program för en modern smärtbehandling. Elstimulatorn har också ett AKS hudskyddssystem som skyddar mot brännskador. AS Super 4 Digital har 4 kanaler för stimulering för upp till 8 akupunkturnålar samtidigt. Dess intensitet kan självklart ställas separat på respektive kanal. Intensiteten ställs med 0.1 MA per steg, detta för en säker akupunkturbehandling. Välj om du vill använda elstimulatorn med batteri eller som nätansluten. Den säljs komplett tillsammans med 4 kabelpar i olika färger med små krokodilklämmor, adapter för nätanslutning och 4 batterier. Knapplås finns och ljudsignal för ON/OFF.

Kablar/elektroder Tillbehör till Schwa-Medico AS SUPER 4 Digital

Tillbehör till AS SUPER. Färger: Grå, gul, vit och röd. Säljes styckvis.

28


Elstimulator ITO-ES 130

ITO ES - 130 är en lätt och kompakt japansk elstimulator som inte är större än en handflata. På baksidan finns en high / low knapp vilket underlättar användning med nålar (lågspänning inställning) eller MEA elektroakupunktur (hög spänning). Ingångarna (3st) är oberoende av varandra och kan justera frekvensen som indikeras av ett blinkande ljus. Säljs med tre uppsättningar av CE- kabeln med rektangulär CE kontakt, ett mjukt skyddsfodral, bältesklämma, 9V batteri och instruktioner. Vid användning av Duracellbatteri som är något kortare måste ett tunnt shim (eller papper) läggas i botten av batteriet för att säkerställa en ordentlig kontakt.

Kablar/elektroder Tillbehör till ITO-ES 130

Tillbehör till ITO-ES 130 Färger: Gul, vit och grön. Säljes styckvis.

29


Akupunkturmodeller Dockor

1.

Anatomi- och Akupunkturmodell av glasfiber. Hälften beskriver kroppens muskulatur / Hälften kroppens akupunkturpunkter.

MAN 84 cm

2.

Akupunkturmodeller av mjuk vinyl. Beskriver kroppens akupunkturpunkter. Finns i olika storlekar.

MAN 26 cm KVINNA 47 cm MAN 50 cm MAN 60 cm

Anatomi- och Akupunkturmodell av mjuk vinyl. Hälften beskriver kroppens muskulatur/ Hälften kroppens akupunkturpunkter.

MAN 60 cm

4.

Akupunkturmodell av mjuk vinyl. Beskriver huvudets akupunkturpunkter. HUVUD 20 cm

Akupunkturmodeller Hand/fot

Akupunkturmodell av mjuk vinyl. Beskriver fotens och handens akupunkturpunkter. (säljs separat) HAND 14 cm FOT 15 cm

30

2

3.

1

3 4


Akupunkturmodeller - Djur Akupunkturmodell av mjuk vinyl. Hälften beskriver djurets muskulatur och hälften akupunkturpunkterna. HÄST 24 cm HUND 29 cm KATT 18 cm GRIS 13 cm KO 15 cm

*Höjden är ett ca mått.

Akupunkturmodeller / Plansch - Öra Akupunkturmodell av mjuk vinyl. Beskriver örats akupunkturpunkter. ÖRA 17 cm ÖRA 22 cm - inkl. stativ. Akupunkturplansch 58 x 86 cm Visar örats akupunkturpunkter på engelska. Levereras vikt i ett fodral.

Akupunkturplanscher

Akupunkturplansch 39 x 84 cm - Set om 3st. Akupunkturplansch 54 x 110 cm - Set om 4st. Visar akupunkturpunkter på engelska och kinesiska. Levereras som rulle i exklusiv box.

Visar akupunkturpunkter på engelska och kinesiska. Levereras vikta i ett fodral.

31


“ Målet är att alla som tejpas med Balance Tape ska få ett bra behandlingsresultat och känna välbehag och trygghet i användandet” Balance Tape är en Kinesiologitejp. Kinesiologi betyder läran om människans rörelser och är idag en del i den medicinska utbildningen. Har du ont i en muskel, haft eller har en skada, som kanske hämmar dig i din prestation eller i ditt dagliga välbefinnande? Då är detta en alternativ behandlingsmetod som både är enkel och behaglig. Balance Tape är tillverkad av bomull och har en elasticitet som inte förhindrar en full rörelseförmåga. För att uppnå maximal effekt ska tejpen appliceras i samråd med utbildad tejpare eller enligt Balance Tapes instruktionsmanual och applikationsfilmer. Balance Tape följer dina rörelser på ett mjukt och behagligt sätt samtidigt som den med sin speciella applikationsteknik ger dig ett fullt stöd som upplevs avlastande. Det viktiga är att tejpen placeras rätt, både vad gäller stretch och applicering. Vi rådger alltid våra användare att kontakta en utbildad tejpinstruktör för att få hjälp med rätt teknik för sin värk/skada.

®

HEGU Balance Tape Applikationsmanual

• Applikationsmanual för Balance Tape • 33 olika applikationer • Introduktion tejpteknik • Ordlista

®

HEGU Balance Tape JUMBO 32m Kinesiologitejp med maximal vidhäftning • Maximum klister • 2 färger • Rulle 32m x 5cm • Korrigerande elasticitet

32

• Levereras inplastad


®

HEGU Balance Tape 6m Kinesiologitejp med maximal vidhäftning

• Maximum klister • 7 färger • Rulle 6m x 5cm • Korrigerande elasticitet • Levereras i svart ask

®

HEGU Balance Tape 6m Kinesiologitejp Sensitive skin

• Mindre klister (för känsligare hud) • 3 färger • Rulle 6m x 5cm • Korrigerande elasticitet • Levereras i svart ask

33


34

ARTIKELNUMMER ASSUPER BT.manual BTBeige.XS BTBlack.XS BTBlue.XS BTPink.XS BTRed.XS BTTurq.XS BTYellow.XS BT.MS-Beige BT.MS-Turq BT.MS-Red BT.Black.XS32 BT.Turq.XS32 EAN.GULD EAR-17 EAR-22 ES-130 FOT-15 GRIS-29 HAND-14 HEG07018S HEG30016PH HEG15020P

ARTIKELBENÄMNING Elstiumulator Schwa-Medico AS Super 4 Applikationsmanual Balance Tape Balance Tape Beige X Strong 6m Balance Tape Svart X Strong 6m Balance Tape Blå X Strong 6m Balance Tape Rosa X Strong 6m Balance Tape Röd X Strong 6m Balance Tape Turkos X Strong 6m Balance Tape Gul X Strong 6m Balance Tape Beige för Känslig hud 6m Balance Tape Turkos för känslig hud 6m Balance Tape Röd för känslig hud 6m Balance Tape Svart Jumbo X strong 32m Balance Tape Turkos Jumbo X strong 32m HEGU EAN Guld Öronnål Akupunkturmodell Öra Akupunkturmodell Öra Elstimulator ES-130 Akupunkturmodell Fot 15 cm Akupunkturmodell Gris - ca 13 cm Akupunkturmodell Hand 14 cm HEGU S-typ 0,18x7mm HEGU P-typ 0,16x30mm P HYLSA HEGU P-typ 0,20x15mm PLAST

SID. 28 32 33 33 33 33 33 33 33 33 33 33 32 32 24 31 31 29 30 31 30 16 15 14

HEG15020P-5 HEG15020PH HEG15020S HEG25025P-5 HEG25030P-5 HEG30025P HEG30025PH HEG30025S HEG30025SH HEG30030P HEG30030P-5 HEG30030PH HEG30030S HEG30030S-5 HEG30030SH HEG35025P-5 HEG35030P-5 HEG40025P HEG40025PH HEG40025S HEG50030P HEG50030PH HEG50030SH HEG60030SH HEG50035P HEG60035P HEG60035PH HEG60035SH

HEGU P-typ 0,20x15mm 5-PACK HEGU P-typ 0,20x15mm P HYLSA HEGU S-typ 0,20x15mm HEGU P-typ 0,25x25mm 5-PACK HEGU P-typ 0,30x25mm 5-PACK HEGU P-typ 0,25x30mm PLAST HEGU P-typ 0,25x30mm P HYLSA HEGU S-typ 0,25x30mm HEGU S-typ 0,25x30mm S HYLSA HEGU P-typ 0,30x30mm PLAST HEGU P-typ 0,30x30mm 5-PACK HEGU P-typ 0,30x30mm P HYLSA HEGU S-typ 0,30x30mm HEGU S-typ 0,30x30mm 5-PACK HEGU S-typ 0,30x30mm S HYLSA HEGU P-typ 0,25x35mm 5-PACK HEGU P-typ 0,30x35mm 5-PACK HEGU P-typ 0,25x40mm PLAST HEGU P-typ 0,25x40mm P HYLSA HEGU S-typ 0,25x40mm HEGU P-typ 0,30x50mm PLAST HEGU P-typ 0,30x50mm P HYLSA HEGU P-typ 0,30x50mm S HYLSA HEGU S-typ 0,30x60mm S HYLSA HEGU P-typ 0,35x50mm P HYLSA HEGU P-typ 0,35x60mm PLAST HEGU P-typ 0,35x60mm P HYLSA HEGU S-typ 0,35x60mm S HYLSA

15 15 16 15 15 14 15 16 17 14 15 15 16 17 17 15 15 14 15 16 14 15 17 17 15 14 15 17


ARTIKELNUMMER HEG75030S HEG75030SH HEG75032SH HUND-29 HUVUD-20 HÄST-24 KATT-29 KO-29 KVINNA-47 MAG-clr.gold MAG-clr.silver MAG.tan.gold MAG.tan.silver MAN-26 MAN-50 MAN-60 MAN2-60 MAN-84 ONX15020 ONX25025 ONX30025 ONX30025-5 ONX30025H ONX40025 ONX25030 ONX30030 ONX30030H ONX40030 ONX50030H ONX75040H PLA-BODY3 PLA-BODY4 PLA-EAR1 PYO0.6020 PYO0.9020 PYO1.2020 PYO1.5020 RISK-1.5L RISK-0.50L RISK-0.25L SER15020B SER15025D SER30012JH SER30016JH SER30025JH SER30030B SER30030JH SER40025B SER40025JH SER50030B SER50030JH SER50035B SER60030LH

ARTIKELBENÄMNING HEGU S-typ 0,30x75mm HEGU S-typ 0,30x75mm S HYLSA HEGU S-typ 0,32x75mm S HYLSA Akupunkturmodell Hund - ca 29 cm Akupunkturmodell Huvud 20 cm Akupunkturmodell Häst - ca 24 cm Akupunkturmodell Katt - ca 18 cm Akupunkturmodell Ko - ca 15 cm Akupunkturmodell Kvinna - 47 cm MAGRAIN Guld pellets Genomskinligt plåster MAGRAIN Silver pellets Genomskinligt plåster MAGRAIN Guld pellets beige plåster MAGRAIN Silver pellets beige plåster Akupunkturmodell Man 26 cm Akupunkturmodell Man 50 cm Akupunkturmodell Man 60 cm Anatomi/Akupunkturmodell Man 60 cm Anatomi/Akupunkturmodell Man 84 cm HEGU ONEX 0,20x15mm HEGU ONEX 0,25x25mm HEGU ONEX 0,25x30mm HEGU ONEX 0,25x30mm 5-PACK HEGU ONEX 0,25x30mm HYLSA HEGU ONEX 0,25x40mm HEGU ONEX 0,30x25mm HEGU ONEX 0,30x30mm HEGU ONEX 0,30x30mm HYLSA HEGU ONEX 0.30x40mm HEGU ONEX 0,30x50mm HYLSA HEGU ONEX 0,40x75mm HYLSA Akupunkturplanscher 3 st Akupunkturplanscher 4 st Öronakupunkturplansch 1 st SEIRIN PYONEX 0,20x0,6mm SEIRIN PYONEX 0,20x0,9mm SEIRIN PYONEX 0,20x1,2mm SEIRIN PYONEX 0,20x1,5mm Riskafallsburk 1,5 liter Plast Riskavfallsburk 0,5 liter Plast Riskavfallsburk 0,25 liter Plast SEIRIN B-typ 0,20x15mm SEIRIN D-typ 0,25x15mm SEIRIN J-typ 0,12x30mm HYLSA SEIRIN J-typ 0,16x30mm HYLSA SEIRIN J-typ 0,25x30mm HYLSA SEIRIN B-typ 0,30x30mm SEIRIN J-typ 0,30x30mm HYLSA SEIRIN B-typ 0,25x40mm SEIRIN J-typ 0,25x40mm HYLSA SEIRIN B-typ 0,30x50mm SEIRIN J-typ 0,30x50mm HYLSA SEIRIN B-typ 0,35x50mm SEIRIN L-typ 0,30x60mm HYLSA

SID. 16 17 17 31 30 31 31 31 31 26 26 26 26 30 30 30 30 30 18 18 18 19 19 18 18 18 19 18 19 19 31 31 31 25 25 25 25 27 27 27 21 21 20 20 20 21 20 21 20 21 20 21 21

35


ARTIKELNUMMER STD07018 STD07020 STD07030 STD-PRESS STD100040 STD125040 STD13020 STD13020-5 STD15020 STD15020H STD15020-5 STD15020G STD15025 STD15025H STD15025-5 STD25025 STD25025H STD25025G STD25025-5 STD25030 STD30025 STD30025H STD30025-5 STD30030 STD30030-5 STD30030G STD30030H STD30032 STD30032-5 STD40025 STD40025H STD40030 STD40030G STD40030H STD40035 STD50030 STD50030H STD50035 STD50035H STD50040 STD70030H STD75030 STD75030H STD75032 STD75032H STD75035 STD75040 STD75040H

36

ARTIKELBENÄMNING HEGU STANDARD 0,18x7mm HEGU STANDARD 0,20x7mm HEGU STANDARD 0,30x7mm HEGU STANDARD 0,22x1,3mm PRESSNÅL HEGU STANDARD 0,40x100mm HEGU STANDARD 0,40x125mm HEGU STANDARD 0,20x13mm HEGU STANDARD 0,20x13mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,20x15mm HEGU STANDARD 0,20x15mm HYLSA HEGU STANDARD 0,20x15mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,20x15mm GULD HEGU STANDARD 0,25x15mm HEGU STANDARD 0,25x15mm HYLSA HEGU STANDARD 0,25x15mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,25x25mm HEGU STANDARD 0,25x25mm HYLSA HEGU STANDARD 0,25x25mm GULD HEGU STANDARD 0,25x25mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,30x25mm HEGU STANDARD 0,25x30mm HEGU STANDARD 0,25x30mm HYLSA HEGU STANDARD 0,25x30mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,30x30mm HEGU STANDARD 0,30x30mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,30x30mm GULD HEGU STANDARD 0,30x30mm HYLSA HEGU STANDARD 0,32x30mm HEGU STANDARD 0,32x30mm 5-PACK HEGU STANDARD 0,25x40mm HEGU STANDARD 0,25x40mm HYLSA HEGU STANDARD 0,30x40mm HEGU STANDARD 0,30x40mm GULD HEGU STANDARD 0,30x40mm HYLSA HEGU STANDARD 0,35x40mm HEGU STANDARD 0,30x50mm HEGU STANDARD 0,30x50mm HYLSA HEGU STANDARD 0,35x50mm HEGU STANDARD 0,35x50mm HYLSA HEGU STANDARD 0,40x50mm HEGU STANDARD 0,30x70mm HYLSA HEGU STANDARD 0,30x75mm HEGU STANDARD 0,30x75mm HYLSA HEGU STANDARD 0,32x75mm HEGU STANDARD 0,32x75mm HYLSA HEGU STANDARD 0,35x75mm HEGU STANDARD 0,40x75mm HEGU STANDARD 0,40x75mm HYLSA

SID. 6-7 6-7 6-7 25 6-7 6-7 6-7 8 6-7 7 8 9 6 7 8 6-7 7 9 8 6-7 6-7 7 8 6-7 8 9 7 6-7 8 6-7 7 6-7 9 7 6-7 6-7 7 6-7 7 6-7 7 6-7 7 6-7 7 6-7 6-7 7


ARTIKELNUMMER XEN15020 XEN15020-5 XEN15020H XEN15025 XEN15025/5 XEN15030 XEN15030/5 XEN15030H XEN25020 XEN25020-5 XEN25025 XEN25025/5 XEN25030 XEN25030-5 XEN25030H XEN30016 XEN30016H XEN30025 XEN30025-5 XEN30025H XEN30030 XEN30030-5 XEN30030H XEN30032

ARTIKELBENÄMNING HEGU XENO 0,20x15mm HEGU XENO 0,20x15mm 5-PACK HEGU XENO 0,20x15mm HYLSA HEGU XENO 0,25x15mm HEGU XENO 0,25x15mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x15mm HEGU XENO 0,30x15mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x15mm HYLSA HEGU XENO 0,20x25mm HEGU XENO 0,20x25mm 5-PACK HEGU XENO 0,25x25mm HEGU XENO 0,25x25mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x25mm HEGU XENO 0,30x25mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x25mm HYLSA HEGU XENO 0,16x30mm HEGU XENO 0,16x30mm HYLSA HEGU XENO 0,25x30mm HEGU XENO 0,25x30mm 5-PACK HEGU XENO 0,25x30mm HYLSA HEGU XENO 0,30x30mm HEGU XENO 0,30x30mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x30mm HYLSA HEGU XENO 0,32x30mm

SID. 10-11 12 11 10-11 12 10-11 12 11 10-11 12 10-11 12 10-11 12 11 10-11 11 10-11 12 11 10-11 12 11 10-11

XEN30032-5 XEN40025 XEN40025-5 XEN40030 XEN40030-5 XEN40030H XEN50025 XEN50030 XEN50030-5 XEN50030H XEN50035 XEN50035-5 XEN50035H XEN60035 XEN70030H XEN75035 XEN75035H

HEGU XENO 0,32x30mm 5-PACK HEGU XENO 0,25x40mm HEGU XENO 0,25x40mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x40mm HEGU XENO 0,30x40mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x40mm HYLSA HEGU XENO 0,25x50mm HEGU XENO 0,30x50mm HEGU XENO 0,30x50mm 5-PACK HEGU XENO 0,30x50mm HYLSA HEGU XENO 0,35x50mm HEGU XENO 0,35x50mm 5-PACK HEGU XENO 0,35x50mm HYLSA HEGU XENO 0,35x60mm HEGU XENO 0,30x70mm HYLSA HEGU XENO 0,35x75mm HEGU XENO 0,35x75mm HYLSA

12 10-11 12 10-11 12 11 10-11 10-11 12 11 10-11 12 11 10-11 11 10-11 11

© HEGU SVENSKA AB 2017

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel eller produktförändringar.

37


HEGU SVENSKA AB BROBYVÄGEN 5 F SE- 570 12 LANDSBRO Tfn: 0383 640 00 info@hegu.se

www.hegu.se

© HEGU SVENSKA AB

HEGU KATALOG 2017  
HEGU KATALOG 2017  
Advertisement