Page 25

Heer Bommels verjaardag;

een nieuwe visie uit een heel oude doos.

In Toondertijd nummer 71 wordt gemeld dat Heer Bommel zijn verjaardag op 13 december viert. De bron hiervan is de verjaardagskalender van Concordiaverzekeringen uit 1987. Marten Toonders instemming met deze constatering wordt gevonden in het feit dat deze datum wordt genoemd in “De curieuze Wereld van Heer Bommel� en dat hij een inleiding voor dit boek heeft geschreven. Dan nu de geschiedenis van Tom Poes en Mom Bakkesz. In de eerste aflevering van deze gebeurtenissen staat het volgende:

Dagaflevering 1296: Op een avond stormde het eens heel hard. De wind kwam van over de zee aangieren en voerde grote, grauwe wolken mee, die vol regen zaten. Nu, regenen deed het. Het kletterde en straalde en spette en plaste dat er al gauw geen droog graspolletje meer te vinden was. De bomen kreunden en kraakten en bogen zich niet voor de stormvlagen, die door hun kruinen loeiden. Het was, om kort te gaan, noodweer en niemand dacht eraan om voor zijn genoegen een wandeling te gaan maken. Dat Tom Poes dan ook op weg was naar Bommelstein was niet, omdat hij het weer zo prettig vond, maar omdat heer Ollie jarig was.

Aangeboden:

Oude originele kranten De Telegraaf met Tom Poes: 35 kranten met Tom Poes ontmoet een oude bekende. 82 kranten met Tom Poes en de Superfilm-onderneming. 80 kranten met Tom Poes en de meester-schilder.

Dhr. W. Haagsma, Nietap, Drenthe nostalgia@kpnmail.nl

25

Profile for heerbommelenMTVC

Clubblad nr. 74  

Clubblad nr. 74

Clubblad nr. 74  

Clubblad nr. 74

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded