Page 24

Rolfix Tom Poes minikwartetspel - het vervolg Na de publicatie van mijn waarschuwing (zie de vorige editie van Toondertijd) over de vondst van een voorraad Rolfix kwartetspelletjes ben ik door de eigenaar in de gelegenheid gesteld om meer inzage te krijgen in de exacte hoeveelheid die gevonden is. Er zijn inderdaad duizenden kaartjes gevonden maar van bepaalde kaartjes zijn er veel minder gevonden dan van andere kaartjes zodat de hoeveelheid complete setjes (40 kaartjes) veel beperkter is dan eerder door mij verondersteld en gemeld. Na deze inzage moet ik mijn melding dus niet rectificeren maar zeker wel nuanceren. Door deze vondst zal de waarde zakken van 150 á 200 euro naar 65 á 75 euro

De voorraad zal op een gegeven moment haar weg hebben gevolgd naar de diverse collecties waarin dit prachtige stukje curiosa nog ontbrak. En zoals we in het verleden bij het vinden van een stock zo vaak hebben gezien; op een gegeven moment is het op. En dan stijgt de waarde vanzelf weer. Dus voor huidige bezitters; de “schade” valt heel erg mee. En toekomstige bezitters; sla uw slag maar betaal zeker niet meer dan 75 euro voor een compleet spelletje in goede staat.

Rick van Uden. noot redactie: “Ten overvloede merken wij nog op dat de marktwaarde die in deze ingezonden brief aan dit kwartetspel wordt toegekend geheel op persoonlijke titel is”

uit: ;De Zaan; 1940 24

Profile for heerbommelenMTVC

Clubblad nr. 74  

Clubblad nr. 74

Clubblad nr. 74  

Clubblad nr. 74

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded