Page 20

muziek? Ogenschijnlijk weinig. Maar ‘Sprookjeskermis’ -- een film van vijf kwartier -- is in de pen en komt er ook uit. Daarvoor zal Toonder muziek nodig hebben, uiteraard lichte muziek en buiten kijf Nederlandse. Honderd tegen een, dat de film succes zal hebben. Meer films zullen dan gemaakt worden, en ze zullen niet in Nederland blijven. Tom Poes en Ollie B. Bommel trekken er ongetwijfeld mee naar het buitenland. Met de muziek, die de avonturen van het edele tweetal zal omlijsten en illustreren. Het muzikale gedeelte van de meeste korte reclame-tekenfilms van Toonder werd tot dusverre verzorgd door Hugo de Groot, Dolf van der Linden en Hugo Godron. Toonder noemde de samenwerking met deze heren ‘een hoopgevende, aangezien zij hebben bewezen, gevoel en fantasie voor de tekenfilm te hebben.’ Voor de Nederlandse lichte muziek is het inderdaad van groot belang, dat de samenwerking tussen Toonder en onze componisten, tekstdichters en musici hecht wordt. Films en muzikale illustraties zullen er wel bij varen en kunnen dan vruchten afwerpen, die voor de betrokken partijen alleszins bevredigend zijn. EVERT SIDERIUS.

Het in brons gegoten beeldje heeft een hoogte van ongeveer 85 mm en is vervaardigd middels een eeuwenoud bronsgietersprocédé. Er dienen minimaal  beeldjes te worden afgenomen voordat het proces wordt opgestart. De kosten zijn slechts , euro per stuk incl. BTW, edoch excl. verzendkosten naar uw huisadres.

Hoe te bestellen: maak  euro over op Postgiro .. tnv. MTVC, Zoeterwoude o.v.v. Bommelbeeldje. De inschrijving stopt  december en dan plaatsen we de eventuele bestelling. In principe kunt u de beeldjes ophalen tijdens de eerstvolgende Clubdag (mei 2004) tegen contante betaling van het restantbedrag (57,50). Leden die het beeldje thuisgestuurd wensen, betalen het restant per giro vermeerderd met de verzendkosten. Let wel: de aanbieding is eenmalig en eindigt echt op  december . Mochten we de minimale afname niet halen, storten we uiteraard iedere inschrijver de gehele reeds gestorte aanbetaling terug op diens rekening.

Gietbrons is samengesteld uit met name Koper en Tin). Het is rood/bronskleurig en heeft een hoge smelttemperatuur en moet daarom via matrijzen worden verwerkt. Het wordt toegepast bij producten met veel detaillering.

HeRKANsING mtVc-leden!

Eind ‘96 eindigde de mogelijkheid een Bommelbeeldje te bestellen dat werd vervaardigd ter gelegenheid van de grote Toonder-overzichtstentoonstelling in het Teylermuseum te Haarlem en de Toonderspecial van het Stripschrift. Na onderhandelingen met de Koninklijke Begeer is het voor mtVc-leden nu weer mogelijk een exemplaar te verkrijgen!

Profile for heerbommelenMTVC

Clubblad nr. 49  

Clubblad nr. 49

Clubblad nr. 49  

Clubblad nr. 49

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded