__MAIN_TEXT__

Page 1

december 2015 - februar 2016

Gl. Kirkevej 33, 7400 Herning

Hede agerkirken


Juletanker

Det er nemt at vælge salmer til nemt en tid, hvor vi skal stresse rundt gudstjenesten juleaften, for der skal for at nå at blive færdige, og så glemvi synge de salmer, som vi kender mer vi måske helt, hvad julen også er allerbedst, og som hører julen til – fx – nemlig en højtid, hvor himlen kysser ”Et barn er født i Bethlehem” og ”Det jorden. Hvor Gud rækker livet og kimer nu til julefest”. kærligheden til os mennesker og siger I tidens løb er der skrevet mange dejtil os, at kærligheden overvinder alt. lige julesalmer, og vores tids dygtige Julenat bliver Gud menneske, og han salmedigtere skriver også julesalmer. kommer helt tæt på, så han kan trøste I 2008 udgav biskop Henning Toft og bære med, der hvor alting er svært Bro fra Aalborg en CD med julesalog uoverskueligt. mer, der er skrevet i samarbejde med Mit juleønske for os alle er, at vi må Helge Engelbrecht. Henning Toft få tid til at mærke julefreden – forBro er også kendt som medlem af nemme at himlen kysser jorden, og at bandet ”Tørfisk”. Henning Toft Bro kærligheden er størst. har fortalt, at han selv holder mest af Rigtig glædelig jul. salmen ”Nu kysser himlen jorden”. En Gitte Thorsø smuk julesalme, der rum1. Nu kysser himlen jorden, 2. Han går til den der sørger, mer både julens vemod og og tiden går i stå. og sætter sig hos en, glæde. En salme, der også Gud lægger sig til hvile som døden nu har gæstet i krybbens halm og strå. så smertefuld, gemen taler til de mennesker, der Nu vil han række livet Så vil han roligt sige: sørger, fordi de har mistet til vores smukke jord du sørger lige nu, og gå ved vores side, fordi du engang lærte eller på anden vis føler sig og bo hvor men’sker bor. at elske, kære du. triste og ensomme midt i ”juleræset”. 3. Han går til den der ene, 4. Han går til den der bærer på kors, som gør så ondt, For mange af os bliver julen og ensomt er sig selv,

2

til den der angstfyldt føler, at tiden slår ihjel Han fylder håb i savnet han drypper glæde ned i bange, triste hjerter som savner julefred.

at bæreren kan segne hvert eneste sekund. Så tar han nænsomt korset, og bærer det på sig, og vandrer ubesværet på julens påskevej.

5. Vi går i tryg forventning igennem livets land, for julenat har lært os, at ingen magter kan få bugt med kærligheden, der fødtes julenat, den er vor ledestjerne Guds ædelsten, vor skat.

Henning Toft Bro 2008


Provstikontoret Byggeriet er nu afsluttet. Det er med stor glæde, at vi nu kan aflevere et flot byggeri. Byggetiden er overholdt næsten på minuttet. Der har været nogle få ”knaster” undervejs, men de er ryddet af vejen med stor velvilje fra såvel håndværkernes som fra menighedsrådets side. 145 kvadratmeter udvendig er den nye tilbygnings størrelse. Materialerne er valgt ud fra såvel pris som kvalitet, men kravet var, at tilbygningen skulle falde i ét med det hidtidige, hvilket er lykkedes til fulde. Vi har hermed nået målet med vores tiltag: at skabe kontorfaciliteter for de to provster og deres personale, samt at imødekomme et ønske om at samle nogle kirkelige aktiviteter ved Hedeagerkirken.

Byggefirmaet ”Systemhuset” i Hauge har stået for den praktiske del af byggeriet, men inden da har ”Arkitec” samt vores egen tilsynsførende arkitekt Søren Aaby været i aktion for at forberede projektet. I hele processen har der været et tæt samarbejde mellem menighedsrådet (byggeudvalget) og provstiet. De lyse lokaler ligger med god udsigt til Gl. Kirkegård og til det grønne område over mod præsteboligen. Et stort til lykke med resultatet til os alle med håbet om, at dette byggeri må blive til gavn for menighederne i de to provstier i mange år fremover. Lokalerne blev indviet d. 20. november 2015. På menighedsrådet vegne Byggeudvalgsformand Kurt Linnebjerg

3


Hedeagerkirkens basar Den første fredag i november summede samtlige af Hedeagerkirkens lokaler af liv og glade stemmer. Børn og voksne, unge og gamle var alle mødt forventningsfulde frem i anledningen af stedets traditionsfyldte basar. Basaren i Hedeagerkirken, der igen i år havde flere hundrede besøgende, afholdes hvert andet år med ønsket om at skabe samvær blandt folk og penge til aktiviteter for alle aldre i Hedeagerkirken.

PÅ DAGEN Heldet blev prøvet i tombolaen og ved lykkehjulet, og mange købte sig en smuk buket eller en unik kirkegårdsdekoration med hjem. Kort sagt, så var der ved årets basar noget for enhver med lidt skillinger i lommen, men når man spurgte folk, hvorfor de rent faktisk var til basar i Hedeagerkirken, så lød det, at de først og fremmest var der for at hygge sig og på grund af samværet omkring de mange kaffeborde, der i dagens anledning stod dækket smukt og indbydende med kaffestel og servietter.

KÆMPE INDSATS Forud for ethvert arrangement og ikke mindst basaren er der forberedelse og arbejdstimer, som basarudvalget slet ikke laver beregninger på. Basaren

4

skyldes frivillige og villige, der ikke tænker i løn og timer, men derimod i at få tingene gjort bedst muligt. Udover de frivilliges enorme indsats, lykkedes basaren også pga. folk, der diskret kiggede forbi kirken med fine sager til de forskellige boder samt de mange gavmilde virksomheder i området, der bl.a. donerede gavekort, madkurve og vin til gevinster.

LYSTEN DRIVER VÆRKET Det bedste svar på, hvad der skal til for at få en basar stablet på benene må være: Lyst, overskud og tid fra en masse mennesker, der ved, at det var det hele værd, da fredagen kom. Tak til basarudvalget og alle der gav en hånd med ved Hedeagerkirkens basar! Katja Christensen Sognemedhjælper (vikar)


5


Det sker… DECEMBER 2015

Tirsdag 1. december kl. 13.30

Sogneindsamling

Sangeftermiddag med besøg af H.C Andersen

Vi håber, at mange indsamlere vil melde sig, så det igen kan lade sig gøre at komme rundt i hele sognet. Indsamlingens tema er: ”Del med verdens fattigste kvinder”. Desmond Tutu siger: ”Hvis vi vil se virkelig udvikling her i verden, skal vi investere i kvinderne”, og Verdensbanken og FN giver ham ret: • Hvis kvinder får egen indtægt, stiger hele familiens uddannelsesog sundhedsniveau • Hvis kvinder får ret til at eje jord og optage lån på lige fod med mænd, vil landbruget i udviklingslande kunne producere 20-30 procent mere • Hvis kvinder får en uddannelse, har deres børn dobbelt så gode chancer for at overleve • Hvis flere børn overlever, vælger mange kvinder og familier at få færre børn. Indsamlingen starter som den plejer med gudstjeneste kl. 9.30. Bagefter er der kirkekaffe med rundstykker. Her får indsamlerne en kort orientering. Når de kommer tilbage er der dækket op til en lækker frokost som tak for hjælpen. Meld dig allerede nu som indsamler til: Birthe Sandfeld Hansen Mail: job74@outlook.dk Tlf. 97 26 74 14 eller 21 15 14 10 Ved sogneindsamlingen i marts 2015 blev der indsamlet i alt 19.700 kr.

Torsdag d. 3. december kl. 19.30

søndag den 13. marts 2016

6

Filmaften: Filmen ”The Straight Story” vil denne aften blive vist i menighedslokalerne

Tirsdag d. 8. december kl. 9.30 Julegudstjeneste for dagplejebørn, vuggestuebørn og små børn, der passes hjemme

Tirsdag d. 8. december kl. 10.30

Julegudstjeneste for børnehavebørn og børn, som passes hjemme

Tirsdag d. 8. december kl. 14.00

Sy – og bagegruppens juleafslutning

Tirsdag d. 15. december kl. 19.30

Julekoncert med Kammerkoret NEMO.

Kammerkoret NEMO Kirkebilsordning er afskaffet pr. 1. januar 2016

MORGENSANG & KAFFE Hver torsdag kl. 9.00-10.00 Vi holder en lille andagt med salmer og læsning.


Torsdag d. 24. december kl. 11.00 og kl. 15.00 Vær opmærksom på, at gudstjenesterne juleaftensdag holdes kl. 11.00 og kl. 15.00

JANUAR 2016 Søndag d. 3. januar kl. 16.30

Nytårsarrangement for alle: Gudstjeneste, spisning og foredrag

Torsdag d. 21. januar kl. 19.30

Forfatter og tidl. højskoleforstander, Ove Korsgaard: ”Solskin for det sorte muld”

Tirsdag d. 26. januar kl. 14.00

Sognepræst Flemming Rishøj ”Hvad en præstekjole kan fortælle”

Onsdag d. 27. januar kl. 17.00

Torsdag d. 11. februar kl. 19.00

25 minutters musik før Hedeageraftenen

Torsdag d. 11. februar kl. 19.30

Kunstner og tidl. højskolelærer, Birgit Pathuel: ”Glæden ved at skabe og opleve”

Tirsdag d. 23. februar kl. 14.00 Astrid Qurreske: ”Livet som kvinde i Pakistan”

MARTS 2016 Torsdag d. 10. marts kl. 19.30

Forfatter og lektor, Michael Böss: ”Kristendommens betydning for det danske samfund”

Søndag d. 13. marts kl. 9.30

Spaghettigudstjeneste

Sogneindsamling efter gudstjenesten. Igen i år vil Hedeager Sogn samle ind til Folkekirkens Nødhjælps Arbejde

FEBRUAR 2016

Tirsdag d. 15. marts kl. 14.00

Søndag d. 7. februar kl. 10.00

Fastelavnsgudstjeneste. Efter gudstjenesten slår vi katten af tønden

Konsulent og underviser i Vestafrika, Kirsten Højgaard: Hvordan formidles det kristne budskab til muslimer i Afrika?

Herning Kirkehøjskole foråret 2016 Fire foredrag under temaet: Mod til at tro! 9/1: Frygt ikke tro blot! v/ Anders Thyrring Andersen, Aarhus 6/2: Mod til at tro! v/Anna Marie Aagaard, Aarhus 5/3: Opstandelse eller opvækkelse! v/ Henning Kjær Thomsen, Vejle 2/4: H  vad er tro – når troen kommer på prøve! v/ Ruth Østergaard Poulsen, Aalborg Det endelige program er klar i kirkerne fra december og på www.herningkirkehoejskole.dk

7


Gudstjenester 2015 Søndag Søndag

6. dec. 13. dec.

2. s. i advent 3. s. i advent

kl. 10.00 kl. 10.00

Vestergaard Familiegudstj. Thorsøe

Søndag Torsdag

20. dec. 24.dec.

4. s. i advent Juleaften

Fredag Lørdag Søndag

25. dec. 26. dec. 27. dec.

Juledag 2. Juledag Julesøndag

kl. 10.00 kl. 11.00 kl. 15.00 kl. 10.00 kl. 10.00 kl. 10.00

Vestergaard Vestergaard Vestergaard Thorsøe Vestergaard Vestergaard

2016 Fredag Søndag Søndag Søndag Søndag Søndag

1. jan. 3. jan. 10. jan. 17. jan. 24. jan. 31. jan.

Nytårsdag Helligtrekonger 1. s. e. H3K Sidste s. e. H3K Septuagesima Seksagesima

kl. 14.00 kl. 16.30 kl. 10.00 kl. 10.00 kl. 10.00 kl. 10.00

Thorsøe Vestergaard Vestergaard Vestergaard Thorsøe Vestergaard

Søndag Søndag Søndag Søndag

7. feb. 14. feb. 21. feb. 28. feb.

Fastelavn 1. s. i fasten 2. s. i fasten 3. s. i fasten

kl. 10.00 kl. 10.00 kl. 10.00 kl. 10.00

Thorsøe Familiegudstj. Vestergaard Vestergaard Thorsøe

Søndag Søndag

6. marts Midfaste 13. marts Mariæ bebudels.

kl. 10.00 kl. 09.30

Vestergaard Vestergaard NB!

Sognemedhjælper Katja Christensen Tlf. 29 40 40 63 / 97 12 66 48 mail@hedeagerkirken.dk Kirketjenere Tlf. i kirken: 97 21 70 43 Arne Pedersen. Tlf. 24 45 91 10 Anna Grethe Sangild Nielsen Tlf. 41 10 80 91 Organist Benjamin Davis Maack Tlf. 53 50 18 13 Menighedsrådsformand Bent Johansen Tlf. 97 12 54 66 www.hedeagerkirken.dk

grc.dk

ANDRE NYTTIGE OPLYSNINGER

Hedeager sogns kirkekontor Østre Kirkevej 1. Tlf. 9712 2338 Åbningstid: Mandag-fredag 9-13 Torsdag tillige 15-17 Kordegn Jette Neesgaard Sørensen JNS@km.dk Sognepræst Marie Ginnerup Vestergaard Gl. Kirkevej 31. Tlf. 97 12 66 46 MGO@km.dk Sognepræst Gitte Thorsøe Gisselfeldvej 35. Tlf. 53 76 13 32 GTB@km.dk

Profile for Hedeagerkirken

48711 hedeagerkirken december 2015  

48711 hedeagerkirken december 2015  

Advertisement