Page 1

BY HEATH ER SH O N I N G | P H O T O S BY D AV I D O . M A R LO W S T U DI O

Mountain Manor A mountain mansion affords expansive views and an open floor plan for entertaining

A SLICE OF ASPEN WILDERNESS opens up to reveal a luxurious home designed for entertaining and year-round indoor/outdoor living. Philanthropists relocating from Texas needed a home designed specifically to accommodate large charity gatherings. They turned to Charles Cunniffe, of Charles Cunniffe Architects, to design the 25,000-square-foot space. “The layout and site plan was designed for valet parking and large outdoor tents,” Cunniffe says. “The home blends into the site and faces the mountain.”

46

|dlmhomeanddesign.com


“This home was very intentionally designed for indoor-outdoor use.” —Charles Cunniffe

| 47


48

|dlmhomeanddesign.com


PAGE 48: The outdoor spaces of the home are used year-round. The large fireplace and heaters over the seating areas make the space warm and inviting. Cunniffe sparingly used large double French doors for passage between the indoors and the out while the rest of the walls were saved for windows to limit framework that would impede the view. To capitalize on the amazing views, Cunniffe created a spectacular entryway. Walking in, the eye is drawn through the space and out the windows to the mountains. The beams intentionally strengthen and frame the view. Frameless glass corners broaden the view from the seating area in the great room. One space flows to the next through the open layout and even the open fireplace. The dry-stacked, natural stone used throughout the home serves to create a strong connection between indoors and outdoors. Multiple seating arrangements throughout the public areas of the home offer comfortable, intimate gatherings within the grand spaces.

| 49


Traditional as opposed to mountain style, the kitchen incorporates design elements from the rest of the space to tie the look together. Teak floors stretch through the space. Alder cabinets match woodwork throughout the rest of the home while the millwork defines the conservative style. The large island affords plenty of space for food and drinks when the home is bustling with people. To maintain the open, airy feel of the home, an elevator serving three floors was designed out of glass. The surrounding stairs are open, too, to allow light to flow through the entire space.

Charles Cunniffe Architects Aspen, CO 970.925.5590 |cunniffe.com

50

|dlmhomeanddesign.com

http://heathershoning.com/wp-content/uploads/DLMHD_mountain-manor.pdf  

http://heathershoning.com/wp-content/uploads/DLMHD_mountain-manor.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you