Heartland Festival 2018

Page 1

31/5 - 2/6 2018


”UNLIKE ALMOST ANYTHING ELSE” skrev The New York Times, da kunstnerduoen Allora & Calzadilla udstillede på Venedig Biennalen i 2011. Parret, der hører til samtidskunstens absolutte verdenselite, rykker ind i Slotsparken med skandinavisk premiere på storskala-HDvideoinstallationen ’The Great Silence’. Også en række danske kunstnere sætter scenen til refleksion under åben himmel på Heartland.

HVOR SKAL VI SOVE I NAT?

Telt eller caravan? Hotel eller bed & breakfast? Der er masser af overnatnings-muligheder i området omkring Heartland. Køb f.eks. et campingpas og tjek ind på festivalcampingen med dit eget telt eller lej et glamping-telt kurateret i samarbejde med designmagasinet RUM.

Tre Michelin-stjerner har den spanske restaurant El Celler de Can Roca, der er blevet udråbt til verdens bedste. Biolog og madøre Evarist March, der til daglig rådgiver restauranten, er et af de mange navne på Heartlands Tastelandstage. En række af landets stærkeste gastronomiske kræfter står for maden i boder og på restauranter i Slotshaven, så hvis du går sulten fra festivalen, er du selv ude om det.

musiknavne lægger vejen forbi Heartland 2018. På hovedscenen spiller navne som LCD Soundsystem, The The, Van Morrison, Patti Smith & Her Band, MØ og Søren Huss, og på Heartlands nye, mindre scene, Prxjects Stage, kan du opleve intimkoncerter med navne som August Rosenbaum, Soleima og Barselona.

Gå på opdagelse i Heartlands arkiver og lyt til talks fra tidligere år. I Heartland Podcast kan du f.eks. genhøre R.E.M.frontmand Michael Stipe og kunstneren Douglas Coupland i samtale om ego, selfies og sociale medier.

HJERTELAND Børneyoga, koncerter og workshops for de mindste. Hjerteland er Heartlands minifestival for børn og samler hver dag børnefamilier med børn i alderen 3-12 år i et særligt område af slotsparken. Der er gratis adgang til Heartland for børn i alderen 0-5 år. Børn fra 6 år og op skal have børnebilletter for at få adgang til festivalpladsen og Hjerteland.

HVAD SKER DER MED SEX I VORES VERDEN? Det er overskriften, når Slavoj Žižek – filosofiens Elvis Presley – går på scenen i Heartlands store Talks-telt. I debatter, samtaler og interviews perspektiverer nogle af tidens mest inspirerende profiler – fra Salman Rushdie til Kim Gordon og Merete Pryds Helle – de tendenser, der præger vores verden lige nu.

15 MIN.

tager det i gennemsnit at nå ind til centrum af Piet Heins labyrint formet af bøgehække i slotshaven på Egeskov Slot. Haven er flere gange blevet udråbt til en af verdens mest spektakulære, og det er her – blandt voldgrav, skulpturer og renæssancehaver – at Heartland løber af stablen.

en ’shuttle’ oprindeligt er det engelske navn på det redskab, man bruger til at bevæge garnet frem og tilbage, når man væver? På Heartland pendler gratis shuttle-busser fra Kværndrup Station til festivalpladsen her dag. Det tager under to timer at komme med tog fra Aarhus eller København. Tjek parkeringsmulighederne online, hvis du tager bilen til festivalen.

Hvor optræder hvem og hvornår? Få hele Heartland i lommen med Heartland App, hvor du allerede nu kan planlægge din festival. Hent Heartland App gratis via iTunes eller Google Play.

SE MERE MERE OG OG KØB KØB SE PARTOUT- OG OG ENDAGSBILLETTER ENDAGSBILLETTER PÅ: PÅ: PARTOUTHEARTLANDFESTIVAL.DK HEARTLANDFESTIVAL.DK


Tony Ousler, Ousler, ‘The ‘The Time Time Machine’, Machine’, Heartland Heartland 2017 2017 Tony

kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og mad-scenen. Festivalen løber af stablen 31. maj - 2. juni 2018 i slotsparken omkring Egeskov Slot på Sydfyn.

Ansv. udgiver: udgiver: Janne Janne Villadsen, Villadsen, udviklingsudviklings- og og kommunikationschef, kommunikationschef, Heartland Heartland Art Art direction: direction: Ironflag Ironflag Redaktør: Redaktør: Morten Morten Hjortshøj Hjortshøj Ansv. Fotografer: David David Black, Black, Henrik Henrik Saxgren, Saxgren, Beowulf Beowulf Sheehan, Sheehan, Andreas Andreas Schmidt, Schmidt, Steven Steven Sebring, Sebring, Bradley Bradley Quinn, Quinn, John John Claridge, Claridge, James James J. J. Robinson, Robinson, Dan Dan Monick, Monick, Fotografer: Ea Verdoner, Verdoner, Sarah Sarah Liisborg, Liisborg, Jeppe Jeppe Hein, Hein, Jonas Jonas Bang, Bang, Anders Anders Hviid, Hviid, Agnete Agnete Schlichtkrull, Schlichtkrull, Richard Richard Young, Young, Rico Rico Feldfoss, Feldfoss, Jonas Jonas Åkerlund, Åkerlund, Mikkel Mikkel Bache, Bache, Christian Christian Ea Geisnæs, Oskar Oskar Omne Omne og og Sascha Sascha Oda. Oda. Geisnæs,


PÅ HEARTLAND FORSØGER VI AT ÅBNE ØJNE, DISKUSSIONER OG HORISONTER OG LADE GRÆNSERNE MELLEM MUSIK, KUNST, GASTRONOMI OG BEGAVET SAMTALE FLYD

TOR NØRRETRANDERS

MERETE PRYDS HELLE

I 1960’erne udgav den schweiziske forfatter og arkitekt Max Frisch sin legendariske bog ’Spørgeskemaer’. Forfatter Tor Nørretranders svarer på 20 af de skarpeste og skæveste spørgsmål fra bogen.

Hvad husker forfatter Merete Pryds Helle som sit livs mest mindeværdige måltid?

Hvilken død person, ville De gerne se igen? Immanuel Kant. Ville De gerne have en fuldstændig hukommelse? Nej tak, for så skulle jeg jo huske det her svar for evigt. Hvad gør De ikke for penge? Arbejder. Ville De hellere have tilhørt en anden nation (kultur) og hvilken? Ertebøllekulturen i jæger-stenalderen. Opfatter De en hund som ejendom? Bare den ikke er min. Hvor mange penge ville De gerne have? Flere. Kan De forestille Dem en kvindeverden? Med glæde. Findes der en klasseløs humor? Folk med friværdi har ikke humor. Hvordan forestiller De dem fattigdom? Anstrengende og fællesskabsskabende. Hvilken person ville De helst aldrig have mødt? Det ved han godt selv. Kan ideologi blive til et hjem? Folkhemmet. Har De ondt af kvinderne? Det klarer de vist udmærket selv. Hvad forventer De Dem af rejser? At jeg for alvor opdager det sted, hvorfra jeg drog ud. Hvad kan De ikke klare uden humor? Livet.

TOR NØRRETRANDERS ER FORFATTER, VIDENSKABSFORMIDLER OG TIDLIGERE REDAKTØR PÅ DR-PROGRAMMET ‘HVÆLV’. NØRRETRANDERS’ GENNEMBRUD SOM FORFATTER KOM MED BOGEN ‘MÆRK VERDEN’ FRA 1991. PÅ HEARTLAND KAN HAN OPLEVES I SAMTALE MED KOKKEN CHRISTIAN F. PUGLISI.

”I 2005 var jeg på udgravning i en stenalderlandsby i den jordanske ørken og blev inviteret til beduinbryllup i et traditionelt langtelt, som var skarpt adskilt i to dele; et til mænd og et til kvinder. Min daværende mand og søn forsvandt ind til mændene, og jeg sad med min 8-årige datter blandt tredive muntre kvinder, hvoraf nogle få talte engelsk. Kvinderne dansede og sang i det afsindigt varme telt omgivet af ørken, mens mændene inde ved siden af var meget alvorlige, så jeg følte mig heldig. Men da aftensmaden kom, var det tydeligt, at vi fik den kedelige del; fedt kogt fårekød og ikke så meget andet. Vi gik småsultne i seng, mens mændene stadig spiste et lækkert måltid med masser af kød. Vi vågnede meget sultne. Men så var det som om, kvinderne havde taget revanche. I den kolde ørkenmorgen stod der et fantastisk måltid, kun i teltets kvindedel, med tyndt brød nybagt over omvendte metalgryder, hjemmelavede brandvarme pomfritter og en velduftende grøntsagsgryde. Det var så vidunderligt at sidde der med teltets sider rullet op, så man kunne se ud på en skønsom blanding af kameler og firehjulstrækkere og ørkenen, der lå badet i det smukkeste gyldne morgenlys. En fuldstændig harmoni mellem os selv, det vi spiste og omgivelserne.”

MERETE PRYDS HELLE ER UDDANNET FRA FORFATTERSKOLEN I 1990 OG SLOG IGENNEM MED ROMANEN ’FISKE I LIVETS FLOD’ (2000). I 2016 KOM ’FOLKETS SKØNHED’, SOM PRYDS HELLE MODTOG DE GYLDNE LAURBÆR FOR. PÅ HEARTLAND MØDER HUN JØRGEN LETH I EN SAMTALE, HVOR DE TO TALER UD FRA SPØRGSMÅLET ”HVAD ER DANMARK?”.


DE FRIT. HER KAN DU KOMME TÆTTERE PÅ RÆKKE AF FESTIVALENS PROFILER, NÅR DE UDPEGER YNDLINGSSANGE, KUNSTFAVORIT OG DET MEST MINDEVÆRDIGE MÅLTID.

PUGLISIS MANIFEST

HAN HAR ETABLERET SIN EGEN GÅRD MED MOZZARELLAKØER, GRISE OG GRØNTSAGER, FOR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK TIL HANS RESTAURANTER, DER TÆLLER RELÆ, MANFREDS OG BÆST. MEN KAN DET BETALE SIG? MICHELIN-KOK CHRISTIAN F. PUGLISI OM AT SKABE EN MODERNE FØDEVAREVERDEN.

“GASTRONOMIEN ER IKKE LÆNGERE HERSKABETS HEDONISTISKE AFBRÆK, MEN EN MAGISK FRIHEDSGØRENDE KRAFT, DER KAN BRYDE MARKEDETS OG HVERDAGENS TRÆDEMØLLE”.


PETER SOMMER Hvilket kunstværk ville Peter Sommer have stående, hvis han frit kunne vælge blandt alle verdens mesterværker? “Jeg ville købe en Citröen DS fra 1967. For mig er det et kunstværk. Man tænker det gode, gamle Frankrig: Brel, Gainsbourg, Gitanes, Ricard, Bardot og så alligevel er den så i morgen i sit design. “En DS kunne bevare sit niveau over vejoverfladen uanset last”, skriver man på Wikipedia. Well, well, det er sgu da definitionen på cool. Den skulle stå ude i den garage, jeg ikke har. Og så ville jeg, i de sidste sommernætter, køre motor- og ringvejene omkring København tynde i den, ryge og tænke på en bedre og mere interessant fremtid.“ PETER SOMMER ER SANGER OG SANGSKRIVER. HAN SOLODEBUTEREDE I 2014 OG UDGAV FOR NYLIG ALBUMMET ’ELSKEDE AT DRØMME, DRØMMER OM AT ELSKE’. PÅ HEARTLAND KAN DU OPLEVE ‘PETER SOMMER: ALENE MED PALLE I VERDEN’, DER ER ET AKUSTISK SÆT, HVOR SOMMER KUN AKKOMPAGNERES AF PALLE HJORTH PÅ TANGENTER.

STEDSANS IN THE WOODS HVORDAN LYDER SOUNDTRACKET TIL DEN PERFEKTE MIDDAG I DET FRI? METTE HELBÆK OG FLEMMING HANSEN FRA STEDSANS IN THE WOODS UDPEGER DERES FEM FAVORITTER.

’L’hotel Particulier’ af Serge Gainsbourg “Serge Gainsbourg er provokerende, erotisk og cool. Sangen handler om et skønt hotels bedste værelse, og man ender i smukke Melodys arme. Stammer fra albummet ’Histoire de Melody Nelson’, som er umådelig smukt og har været stor inspiration for mange andre kunstnere.” ’Ain’t No Sunshine’ af Bill Withers “Det her er vores sang. Vi er et par, der driver denne her forretning, og Stedsans ville ikke fungere uden den anden part. Og så bliver man jo glad i låget, når man hører sangen. ”

STEDSANS IN THE WOODS ER EN

‘No Ceiling’ af Eddie Vedder “En sang om at vende civilisationen ryggen og less is more. Sangen stammer fra filmen ’Into the Wild’ og en af de smukkeste linjer lyder: ’Society you crazy breed, I hope you’re not lonely without me’.

KOMBINERET RESTAURANT OG RESORT I BOHULT I SVERIGE. TIL HEARTLAND FLYTTER BAGMÆNDENE METTE HELBÆK OG FLEMMING HANSEN KONCEPTET FRA DE DYBE SVENSKE SKOVE TIL EGESKOV SLOT OG PRÆSENTERER HEARTLANDS GÆSTER FOR ET AF TIDENS MEST RADIKALE BUD PÅ, HVORDAN VI FÅR MERE NATUR IND I VORES MODERNE LIVFØRELSE.

’Push the Sky Away’ af Nick Cave ”En smuk sang om at blive ved med at sætte sig nye mål. Keep on pushing it, push the sky away.” ’Black Man’s Burdon’ af Eric Burdon + War “En hyldest til natur og ligestilling mellem racer og køn. Der går ikke mange dage, hvor dette nummer ikke bliver spillet på restauranten i skoven. Man kommer helt ned i tempo, når man hører den.”


Mangen en erhvervsstrateg, konsulent eller godmodig gæst på mine restauranter har det samme spørgsmål klar: Kan det virkeligt svare sig? Kan det? Det der med at dyrke egne grøntsager, have egne køer, alt det der med økologi. Er der et marked? Jeg ved ikke, hvad markedet vil. Hvor det vil hen, og hvad det drømmer om. Markedet er jo ikke et menneske, og markedet drømmer ikke. Det gør jeg til gengæld. Næsten hele tiden. Jeg drømmer altid om mere og om noget andet. Om at opdage noget nyt, om at smage noget nyt, om en ny tanke og en ny mavefornemmelse. Det er den, jeg spørger, når jeg spekulerer på, hvad det næste skridt skal være: At dyrke egne grøntsager? At købe egne køer og selv lave mælken? Måske har markedet bare kunnet lide mig – fordi for mig har alting kunne svare sig. Det kan være, at jeg bare har været heldig og har gjort tingene på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Spørger man mit sicilianske ophav, er der ingen tvivl om, at intet ville kunne have lykkedes, hvis ikke mine forældre havde taget mig i kraven og slæbt mig til hele vejen op til Danimarca som barn. Dernede er der ikke noget marked for noget som helst andet end kriser. Men jeg er lykkedes med at drømme – og leve af det. Det har jeg gjort ved hele tiden at spørge mig selv, om det kan svare sig. Men ikke for markedets skyld. For min egen, for mine kollegaer, for min familie og for mine gæster. ’At spørge markedet’ handler jo udelukkende om, at man kan finde sig en plads inden for systemet. Det drømmer jeg ikke om. Det taler nemlig ikke for at sprænge noget, at skabe noget eller at flytte noget. Jeg lyttede mest til mig selv, min tvivl og mine få midler, da vi åbnede Relæ i 2010. Jeg ville være fri til at gøre, hvad jeg ville både på et kulinarisk og et personligt plan. Men det skulle kunne svare sig. For mig, men også for gæsterne. Det kan ikke svare sig at betale en tjener for at hælde vand op i et glas 50 gange i løbet af en middag. Det kan sgu heller ikke svare sig at tage på arbejde for at hælde vand op i en

eller andens glas 50 gange i løbet af dennes middag. Når vi skar nogle af de ting væk, var der plads til at drømme, udforske og opdage. Restauranten var stopfyldt fra start. Mange andre følte åbenbart, at det kunne svare sig at gribe gastronomien an på en ligetil og uprætentiøs måde.

maden skaber vores værdier og forbindelsen til vores medmennesker. Gennem den mad, som du og jeg laver, kan vi med valg og fravalg være med til at skabe den verden, vi ønsker for vores børn. Med spørgsmålet: Hvad synes jeg, der kan svare sig? Jeg tror ikke på, at det kan svare sig at lade være med at drømme.

Men hvad med råvaren? Kan det svare sig at have 16 køer til at levere mælk udelukkende til vores mozzarellaproduktion på Bæst? Det kan det godt. Når jeg ser mælken, der på magisk vis bliver til en fløjlsblød mozzarellamasse, når jeg skal tage stilling til hvilke obskure racer, der vil være bedst at krydse for at forbedre ostens kvalitet med et my, og når jeg har fornøjelsen af at servere denne cremefarvede, unikke lille drøm for vores gæster, er jeg ikke i tvivl. For jeg oplever igen og igen, at når man lader maden være af høj kvalitet, så skaber det livskvalitet på bundlinjen. Når man bruger tiden på at forbedre oplevelsen af mad – om det så er ved at dyrke, stege, bage eller spise – så investerer man tid i både sin sjæl, sin krop og sit sind. Gastronomien er ikke længere herskabets hedonistiske afbræk, men en magisk frihedsgørende kraft, der kan bryde markedets og hverdagens trædemølle. I takt med at vi har outsourcet processer og produktion, har vi mistet forbindelsen og vores engang nære forhold til vores mad. På et tidspunkt holdt det op med at kunne svare sig at dyrke sin egen mad og lave sin egen mad fra bunden. Snart kan det vel ikke engang svare sig at stoppe op for at spise. Men det er en løgn, vi har ladet os forføre af. Det er måske arbejdsmarkedet, der fortæller os, at vi har for travlt, og det globale marked der fortæller os, at persille er billigere at købe end at dyrke selv. Markedet vil have os til at lave billigere grise, så vi kan købe flere tablets og større boliger. Men hvordan giver det plads til drømmene og til friheden? Jeg er en realist, der drømmer om den ultimative frihed. For mig ligger friheden gemt nede i kassen blandt egen-producerede rødbeder og råmælk fra egne køer. Råvarerne, kogekunsten og samtalen over

Christian F. Puglisi driver de internationalt anerkendte restauranter Relæ, Manfreds, Bæst og Mirabelle i København. Siden 2016 har han haft sin egen gård, Farm Of Ideas, i Kirke Såby nord for Lejre.


NYE REVOLUTIONERENDE KUNSTNERE OG TIDLØSE LEGENDER. DU FINDER DET HELE PÅ MUSIKSCENERNE I EGESKOV SLOTSPARK. PÅ HEARTLANDS NYE INTIMSCENE, PRXJECTS STAGE, KAN DU HØRE MUSIK I EKSPERIMENTERENDE SET-UPS.

LCD SOUNDSYSTEM

PATTI SMITH & HER BAND

Anmeldere har spurgt: “Er LCD Soundsystem tidens bedste band?”. Med den karismatiske James Murphy i spidsen har det amerikanske rockband manifesteret sig som et af de vigtigste i nyere tid. Med sig på Heartland har de ’American Dream’, der er bandets første album, siden de otte nuværende medlemmer fandt sammen i 2015 efter fire års pause.

Amerikanske Patti Smith er et af de vægtigste navne på den internationale musikscene og på magasinet Rolling Stones liste over verdens 100 største artister siden fødslen af rock and roll. Når den 71-årige verdensstjerne indtager Egeskov Slot, er det med et bagkatalog bestående af 11 album fra de seneste godt 40 år.

LØRDAG 2. JUNI KL. 22.30

Greenfield Stage

TORSDAG 31. MAJ KL. 22.00

Greenfield Stage

VAN MORRISON

Der er lagt op til en legendarisk koncert, når Van Morrison går på scenen med hits som ’Brown Eyed Girl’, ’Here Comes the Night’ og ’Baby, Please Don’t Go’. Det nordirske musikikon med det borgerlige navn George Ivan Morrison er en af de mest markante navne på den internationale musikscene. Trods en karriere, som spænder helt tilbage til de tidlige teenageår i slutningen af 1950’erne, har Van Morrison formået at holde sig aktuel med sin nyskabende og genrenedbrydende stil, hvor blues, rock, jazz og sågar keltisk folkemusik blandes og fascinerer musikelskere på tværs af generationer.

FREDAG 1. JUNI KL. 20.00

Greenfield Stage


THE THE

Der har været stille fra britiske The The i mere end 15 år, og koncerten på Heartland markerer et comeback for bandet med Matt Johnson i front og et musikalsk repertorie, der inkluderer adskillige hits som fx ’Heartland’, som Matt Johnson tidligere har omtalt som ”formentlig den bedste sang, jeg har skrevet.”

Hun slog igennem med ’No Mythologies to Follow’ for fire år siden, og i dag er MØ vel nok det største danske popnavn på verdensplan. Der er lagt op til en sveddryppende popfest med hits som ’Kamikaze’, ’Pilgrim’ og ’Final Song’, når Karen Marie Ørsted alias MØ vender hjem til fødeøen Fyn og gæster Heartland.

FREDAG 1. JUNI KL. 22.30

Greenfield Stage

FREDAG 1. JUNI KL. 01.00

Greenfield Stage

CV JØRGENSEN

OMAR SOULEYMAN

Nærmere introduktion er overflødig: 67-årige CV Jørgensen er en af landets dygtigste sangskrivere, og billetterne til hans første turne i otte år blev revet væk efter få minutter. På Heartland er der mulighed for at opleve en legende, der igennem mere end 40 år har ageret soundtrack til danskernes liv med samfundskritiske tekster med poetisk kant.

Den syriske techno-connaisseur Omar Souleyman formår som få andre at sætte gang i dansegulvet – og det til trods for at hans musik i høj grad udtrykker en tydelig sorg over tilstanden i det krigshærgede hjemland. Musikken er udpræget rytmisk, og når han gæster Heartland, har han sidste års anmelderroste album ’To Syria, With Love’ med sig.

FREDAG 1. JUNI KL. 17.00

Greenfield Stage

LØRDAG 2. JUNI KL. 00.15

Highland Stage

AUGUST ROSENBAUM X CTM

LATE NIGHT DISCO

Igennem de seneste 10 år har pianist og producer August Rosenbaum og cellist og sangerinde CTM markeret sig som to af dansk musiks mest spændende stemmer under både egne navne og i bandsamarbejder. Til Heartland har de sammensat et særligt musikalsk værk, der opføres fra Prxjects-scenen.

Som noget helt nyt introducerer Heartland i år en nattescene. Stemningen bliver dunkel, varm og funklende, når navne som Vinnie Who og Christian D’or spiller op til nattefest i Heartlands største telt efter mørkets frembrud. Late Night Disco præsenteres i samarbejde med Red Bull.

LØRDAG 2. JUNI KL. 15.00

Prxjects Stage

HVER AFTEN KL. 00.00

Talks Tent


DU KAN OPLEVE TO PROGRAMMER MED SAMTIDSKUNST PÅ HEARTLAND; DET NATIONALE TEMPORARY-PROGRAM OG DET INTERNATIONALE CONTEMPORARY-PROGRAM. BEGGE KUNSTPROGRAMMER KAN OPLEVES UNDER ÅBEN HIMMEL I EGESKOVS SMUKKE SLOTSPARK.

CONTEMPORARY Glæd dig til en storslået HDvideoinstallation midt i Egeskov Slotspark. Kunstnerduoen Allora & Calzadilla hører til toppen af samtidskunsten og fik blandt andet massiv opmærksomhed, da de i 2011 repræsenterede USA ved biennalen i Venedig. Jennifer Allora & Guillermo Calzadilla arbejder typisk med installationer, performances, lyd og musik, og de har en omfattende erfaring med udendørsprojekter. På Heartland rykker de ind i slotsparken med værket ’The Great Silence’, der fortæller historien om verdens største ensporede radioteleskop, der er beliggende i Esperanza i Puerto Rico og transmitterer og fanger radiobølger til og fra universets yderste kanter. Allora & Calzadilla har samarbejdet med den anerkendte amerikanske science fiction-forfatter Ted Chiang om at skabe teksten i videoværket.

TEMPORARY

Hvordan er det, vi som mennesker synes styret udefra mens alt afhænger af, hvordan vi styrer os selv indefra? Det er spørgsmålet, som udstillingen ‘The Object is to Change the Soul’ handler om. De fire danske samtidskunstnere Ditte Gantriis, Lea Guldditte Hestelund, Marie Thams og Kirsten Astrup er inviteret til at undersøge – igennem skulptur, lyd, video og live performance – samtidens opfattelse af individualisme, selvet og dets transformation. Udstillingen finder sted i slotsparken omkring Egeskov Slot og er kurateret af Iben Elmstrøm.


PÅ HEARTLAND SAMARBEJDER VI MED EN MED RÆKKE VISIONÆRE ORGANISATIONER, DER ALLE HAR DET TIL FÆLLES, AT DE ER FØRERENDE INDEN FOR DERES FELTER.

JEPPE HEIN / CHANGE YOURSELF X HEARTLAND

PRXJECTS

Kan en T-shirt åbne hjerter? ”You look into my heart” står der på T-shirten, som kunstneren Jeppe Hein og Change Yourself har skabt specielt til dette års Heartland. T-shirten er økologisk GOTScertificeret bomuld og produceret i Europa. Jeppe Hein er kendt for at arbejde med rumlige indgreb, og det er også Hein, der står bag det store installationsværk ved indgangen til årets Heartland.

Prxjects Stage er Heartlands nye intimscene beliggende i Egeskov slotshaves største haverum. Et rum dedikeret til koncerter og samtaler, der tager udgangspunkt i krydsfeltet mellem musik, kunst, litteratur og mad. Navne som August Rosenbaum, Soleima, Barselona, Kasper Bjørke og Gents spiller op på Prxjects Stage, der præsenteres i samarbejde med Prxjects by Mercedes-Benz.

YOGA Der er yoga under åben himmel, når Heartland inviterer til Yoga for DIGNITY, et koncept med en mission om at mobilisere flere mennesker i kampen mod tortur i samarbejde med Yoga Vesterbro og foreningen DIGNITY - Danish Institute Against Torture. Få styr på dit åndedræt gennem yinmind-, hatha- og vinyasa-yoga i de smukkest tænkelige omgivelser i slotsparken. Der er yogamåtter til de hurtige – men medbring gerne din egen.

Hos Heartland er holdningen klar: Vi har brug for mere viden i vores samtaler om verdens udvikling. Derfor har vi udover det store Heartland Talks-program etableret den særskilte Future Talks-scene. Her vil en række af landets førende forskere – fra evolutionsforsker Eske Willerslev og psykologiprofessor Svend Brinkmann til kønssociolog Cecilie Nørgaard – vende videnskaben og kigge ud i fremtiden. Det er nemlig forskerne, der har det bedste grundlag for at vurdere fremtidens retning, og derfor skal de have en hovedrolle i vores samtaler om den. Heartland Future Talks 2018 er støttet af Lundbeckfonden.

HEARTLAND PODCASTS På Prxjects Stage kan du tage del i live podcast-samtaler mellem markante stemmer inden for litteratur, kunst og mad.

HJERTELAND Heartland bestræber sig på at tage børnefamilier seriøst, og på Hjerteland – vores magisk mini-festival – kan generationer mødes på tværs og blive underholdt, stimuleret og få en masse oplevelser med hjem. Heartland Festival er gratis for børn i alderen 0 til og med 5 år. Børn fra 6 år og op skal have børnebilletter for at få adgang til festivalpladsen og Hjerteland.


HEARTLANDS TALK-PROGRAM ER SKABT FOR AT SKABE MERE KVALITET I DEN OFFENTLIGE SAMTALE. VI HAR INVITERET EN RÆKKE AF TIDENS MEST INSPIRERENDE PROFILER TIL AT VENDE TIDEN OG ÅBNE NYE HORISONTER.

SALMAN RUSHDIE & HANS ULRICH OBRIST

To storrejsende kosmopolitter mødes, når Salman Rushdie kan opleves i samtale med Hans Ulrich Obrist på Heartland. Sir Ahmad Salman Rushdie, der blev født i Indien, uddannet i England og i dag bor i USA, brød igennem med ’Midnatsbørn’ (1981), blev siden verdenskendt for ’De Sataniske Vers’ (1988) og har vundet en lang række priser for sine essays og romaner. I denne samtale møder han Hans Ulrich Obrist, der er verdenskendt kunstkurator, -kritiker og –historiker og direktør for Serpentine Galleries i London med op mod 300 rejsedage om året. Sammen vil de to diskutere, hvad det betyder for ens identitet at have tilhørsforhold til et særligt sted – geografisk såvel som i en subkultur, etnicitet eller i nye digitale fællesskaber.

Talks Tent

LØRDAG 2. JUNI KL. 11.00

SLAVOJ ŽIŽEK & ADAM HOLM

TRACEY EMIN & PETER HØEG

Hvordan er sex forbundet med vores forbrug, kultur og ny teknologi? Den berømte slovenske filosof Slavoj Žižek er kendt som en dygtig performer, og han har udtrykt sig i et nærmest manisk tempo i mere end et halvt hundrede bøger samt artikler, interviews og debatter verden over. I en samtale med journalist og historiker Adam Holm uddyber og forklarer Slavoj Žižek sine perspektiver på sex anno 2018.

Amerikanske popstjerner står bag nogle af verdens største Twitter-profiler. Hvorfor? Kunstnerens rolle i den moderne verden kommer under lup, når den britiske kunstner Tracey Emin og forfatter Peter Høeg mødes. Emin er en del af den indflydelsesrige kunstnergeneration kendt som Young British Artists, og Peter Høeg er forfatter til en lang række romaner, bl.a. ’Frøken Smillas fornemmelse for sne’. Moderator: Luise Faurschou.

LØRDAG 2. JUNI KL. 15.00

Talks Tent

FREDAG 1. JUNI KL. 18.15

Talks Tent


KIM GORDON X NADYA TOLOKONNIKOVA

GÜNTER WALLRAFF X KRISTIAN HUSTED

To generationer af dagsordenssættende kvinder sætter hinanden stævne, når Kim Gordon og Nadya Tolokonnikova mødes i Talkteltet. Kim Gordon er musiker, kunstner og forhenværende Sonic Youth-medlem, og Nadya Tolokonnikova er aktivist og medlem af Pussy Riot. På Heartland taler de om, hvad der sker med kunstens kritiske betydning i en mere og mere globaliseret verden. Moderator: Torben Sangild.

Den legendariske tyske journalist Günter Wallraff møder i denne samtale den danske forfatter og dramatiker Kristian Husted. Udgangspunktet for samtalen er de seneste års migrations- og flygtningestrømme, og sammen vil de forsøge at svare på spørgsmål som: Hvordan opleves flygtningestrømmen indefra? Hvordan opleves hverdagen som gæstearbejder i Europa? Har alle mennesker menneskerettigheder? Moderator: Marc-Christoph Wagner.

FREDAG 1. JUNI KL. 15.00

Talks Tent

FREDAG 1. JUNI KL. 10.30

Talks Tent

JULIE ANDEM X ADAM PRICE

THOMAS F. BORGEN X RUNE LYKKEBERG

Har de store TV-serier et samfundsansvar? To af Skandinaviens ledende tv-serieskabere forsøger at finde svar. Manuskriptforfatter, regissør og tv-producer Julie Andem stod bag den anerkendte norske tv-serie ‘SKAM’, der blev en stor international succes, og som dramatiker og manuskriptforfatter har Adam Price blandt andet skabt ’Herrens Veje’ og ’Borgen’, som vandt en British Academy Television Award. Moderator: Ane Cortzen.

Det bliver første gang en dansk topchef offentligt er i direkte dialog med ca. 2.600 almindelige festivalgæster, når Thomas F. Borgen, direktør i Danmarks største bank, Danske Bank, går på scenen på Heartland. Med udgangspunkt i spørgsmålet ”Hvad er bankernes ansvar og rolle i samfundet?” vil Rune Lykkeberg, chefredaktør på Information, begynde seancen med et for-interview, inden både han og publikum inviteres til at stille spørgsmål og debattere.

FREDAG 1. JUNI KL. 12.00

Talks Tent

LØRDAG 2. JUNI KL. 18.15

Talks Tent

JENNY WILSON X CECILIE NØRGAARD

ESKE WILLERSLEV X SVEND BRINKMANN

Hvad betyder #MeToo for kvinder og mænd i fremtiden? I denne samtale på Future Talks-scenen vil kønssociolog Cecilie Nørgaard og sangerinde og sangskriver Jenny Wilson behandle et af samtidens mest debatterede emner fra en ny vinkel. Cecilie Nørgaard har beskæftiget sig med kønsstereotyper, mens svenske Jenny Wilson er blevet en af stemmerne i #MeToo-bevægelsen med udgivelsen af albummet ’Exorcism’, der behandler hendes egen oplevelse med en voldtægt. Moderator: Abdel Aziz Mahmoud.

Under overskriften ’Det langsigtede fremtidssyn – menneskets psykobiologiske paradoks?’ kan du opleve to af landets skarpeste iagttagere; evolutionsforsker Eske Willerslev i samtale med psykologiprofessor Svend Brinkmann. Sammen vil de kaste et blik på menneskets evne og vilje til at stille livets store spørgsmål i et langsigtet perspektiv: Hvad er lykke i fremtiden? Og hvordan er mennesket som både psykologisk og biologisk væsen indrettet til at stille sådanne spørgsmål? Moderator: Malene Trock Hempler.

LØRDAG 2. JUNI KL. 16.30

Future Talks Tent

FREDAG 1. JUNI KL. 15.00

Future Talks Tent


PÅ HEARTLAND HANDLER MAD OM DEN VERDEN, VI LEVER I, OG DEN KULTUR, VI ØNSKER AT SKABE. HER ER MADSNAK, WORKSHOPS OG BODER OG BARER MED MAD OG DRIKKE FRA NØJE UDVALGTE LEVERANDØRER.

CHRISTIAN F. PUGLISI X HEARTLAND BANQUET

WWW.HEARTLANDFESTIVAL.DK

Vi dækker op til en ganske særlig madoplevelse med Heartland Banquet, der i år er beværtet af en af Danmarks dygtigste og mest ambitiøse kokke: Christian F. Puglisi, der står bag restauranter som Manfreds, Mirabelle, Bæst og Michelin-restauranten Relæ. På menuen er blandt andet hvide asparges fra Skyttes Gartneri og helstegt pattegris fra HindsholmGrisen med nye kartofler og ramsløgssmør.

STEENSGAARD

TASTELAND STAGE

Steensgaard er et økologisk principlandbrug med en klar vision om at genetablere forbindelsen mellem mennesker og mad ved at fejre friske råvarer og genoplive godt madhåndværk med respekt for dyr og natur. I deres råvarebod ved Tasteland vil de servere deres berømte charcuteri; skinker, salamier og panchetta samt deres uhyre eftertragtede flæskesvær.

Madscenen i Tasteland danner ramme om 17 interaktive workshops. Årets program spænder fra surdejsbagning over whisky-destilleri, partering af en forårsbuk, fermenterede cocktails til verdens bedste chokolade. Fælles for aktiviteterne på Tasteland er, at værterne er nørder inden for deres felt – blandt andre River Cottages John Wright, Nadine Levy Redzepi og gastro-rådgiver Evarist March fra den trestjernede spanske Michelin-restaurant El Celler de Can Roca.


STEDSANS IN THE WOODS Mette Helbæk og Flemming Hansen, som står bag Stedsans in the Woods, er sande pionere, og de to har gennem de sidste mange år været med til at redefinere, hvad en restaurantoplevelse kan være. Først med Stedsans på ØsterGro, hvor parret placerede en gourmetrestaurant midt i en grønsagshave på taget af en femetagers bygning på Østerbro i København, og nu siden 2017 med deres nyeste koncept, resortet Stedsans in the Woods, der også udgør parrets hjem. Stedsans in the Woods er et fortryllende stykke land ved bredden af Halla-søen i Bohult i Sydsverige. Mette Helbæk og Flemming Hansens nyskabende og gennemførte koncept har gennem årene affødt stor international opmærksomhed. For eksempel fra New York Magazine, der beskrev Stedsans som ”magical” og Vouge, der skrev: ”The whole thing feels like a dream world.”

GASOLINE GRILL

Deres burgere er blandt de 27 bedste i hele verden, hvis man spørger det toneangivende medie Bloomberg. Nu kommer Danmarks bedste burger til Heartland, hvor Gasoline Grill serverer en ægte amerikansk burger med friskhakket økologisk oksekød.

Husk at smage den særlige Heartlandøl fra Albani – en frugtig pale ale brygget med new zealandsk Nelson Sauvin-humle.

PMY

GELATO ITALIA

Københavnerrestauranten PMY freestyler latin-amerikansk streetfood på Michelin-niveau – og gør det skræmmende skarpt. De driftige bagmænd drev tidligere toprestauranten Taller, og med på Heartland tager de La Arepera, som er deres bud på et skarpt og velsmagende gadekøkken.

Det bedste fra Italien rykker til Heartland, når Svendborgismejeriet Gelato Italia stiller på Tasteland med 12 varianter af den lækreste økologiske kugle-is lavet på frisk mælk fra det økologiske kvægbrug Østerlund i Svendborg.


LCD SOUNDSYSTEM - VAN MORRISON PATTI SMITH & HER BAND - THE THE GRIZZLY BEAR - LYKKE LI - MØ - RAG’N’BONE MAN - SLOWDIVE ALEX CAMERON - AV AV AV - BENAL - COCO O. - CORY HENRY & THE FUNK APOSTLES - CV JØRGENSEN - FRIBYTTERDRØMME JONAH BLACKSMITH - KIRIYAMA FAMILY - LISS - MARIE KEY - MEW - OMAR SOULEYMAN - ONEOHTRIX POINT NEVER PETER SOMMER - PUSSY RIOT - THE SAVAGE ROSE - SØREN HUSS - WHEN SAINTS GO MACHINE

PRXJECTS STAGE: AUGUST ROSENBAUM X CTM - SOLEIMA X LIVE STRINGS - KASPER BJØRKE (DJ) - GENTS - BARSELONA JADA - LOUIS RUSTUM - YANGZE

CONTEMPORARY:

TEMPORARY: DITTE

ALLORA & CALZADILLA

GANTRIIS - KIRSTEN ASTRUP - LEA GULDDITTE HESTELUND - MARIE THAMS

SALMAN RUSHDIE - SLAVOJ ŽIŽEK - TRACEY EMIN KIM GORDON - NADYA TOLOKONNIKOVA HANS ULRICH OBRIST - JULIE ANDEM - GÜNTER WALLRAFF - MITHU SANYAL PETER HØEG - JØRGEN LETH - MERETE PRYDS HELLE - CHRISTIAN F. PUGLISI - TOR NØRRETRANDERS - THOMAS F. BORGEN ADAM PRICE - KRISTIAN HUSTED - BODIL PEDERSEN

ESKE WILLERSLEV - LONE FRANK - JENNY WILSON - SVEND BRINKMANN

FUTURE TALKS: JENS-CHRISTIAN HOLM - JYTTE VIKKELSØE - ETIENNE AUGÉ - CARSTEN RAHBEK - TRINE DEMANT - CECILIE NØRGAARD THORE HUSFELDT - ABDEL AZIZ MAHMOUD - JOHAN OLSEN - ANNE METTE THORHAUGE - JAN LARSEN + MANY MORE...

CHRISTIAN F. PUGLISI - EVARIST MARCH ( ) RELÆ

JOHN WRIGHT (

RIVER COTTAGE

)-

CELLER ( DEELCAN ROCA )

STEDSANS IN THE WOODS - NADINE LEVY REDZEPI

MIKKEL FRIIS-HOLM - STEENSGAARD X MATT ORLANDO - MARIE HOLM & MORTEN LINDBERG NYBORG RØDDER & VIN X BO BRATLANN - DAVID CARSTEN PEDERSEN & NIKOLAJ JUEL - KIM MØLLER-ELSHØJ ( DESTILLERI )

HEARTLAND PROJECTS : JEPPE HEIN / CHANGE YOURSELF X HEARTLAND FESTIVAL - YOGA FOR DIGNITY - HJERTELAND PRXJECTS STAGE: LIT LOVE (PODCAST) LIVE - FØR VI SPISER (PODCAST) LIVE - KUNSTEN.NU X HEARTLAND (PODCAST) LIVE LATE NIGHT DISCO: CHRISTIAN D’OR (DJ) - VINNIE WHO (DJ) - LOUIS PETRI (DJ) - DEE BROWN (DJ) - FREDERIK TOLLUND (DJ) - FYRAFTENSBOOGIE (DJ)

STØTTES AF:

PARTNERE:

MEDIEPARTNERE: