Page 1

SOMMER I SØNDERBORG S Ø N D E R J Y L L A N D S V I D E N - O G K U LT U R C E N T E R

SÆSONPROGRAM FORÅR

11


Så venter der igen et forår med masser af gode kulturtilbud. Når teknikerne ikke fyrer konfetti kanoner af i forbindelse med alle vores nytårskoncerter, har de travlt med at omdanne scenen, så den kan anvendes til stort set alle formål. Sundhedsforedrag med guruen Chris MacDonald, som jo bevæger sig i grænselandet mellem specialist og stand-up mand. Den klassiske scene, der tæller en lang række symfoni- og kammermusikkoncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester, men lægger også gulv til Concerto Copenhagen. Orkestret, der på rekordtid har indskrevet sig som Europas førende barokorkester. Filmmusikken får sin plads, når symfoniorkestret ruller lærredet ned og akkompagnerer Charlie Chaplin. Operaen og operetten varetages kompetent af både udenlandske gæstespil og Den Jyske Opera, mens Schaufuss Balletten giver os endnu en forrygende balletoplevelse. Alsion danner rammen omkring åbningskoncerten for FolkBaltica. South African Musical Group står for forårets musicalopsætning, mens en lang række af områdets amatørensembler viser hvordan talenterne virkelig trives i området. Endelig bliver det også et forår, hvor symfoniorkestret udfordrer Haydns musik med rap, dans og en rytmegruppe i et spektakulært cross-over projekt. Vel mødt til endnu en forrygende sæson i Koncertsalen Alsion.


JANUAR NYTÅRSKONCERT MED SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

CHRIS MACDONALD STRONG BODY STRONG MIND 2.0

DANFOSS ORKESTRETS NYTÅRSKONCERT

5. januar kl. 20.00

12. januar kl. 19.00

Fest og farver, smukke arier, skæg og ballade - det er opskriften, når vi tager hul på det nye år midt i vinterens mørke. Lys og liv i form af den uregerlige og meget morsomme dirigent David Riddell, et festklædt orkester og de to fremragende sangsolister, Lone Rasmussen og Morten Frank Larsen.

Et seminar med Chris MacDonald, der har fokus på træning, stress og søvn. Lyt til den nyeste viden om hvordan du kan opnå øget livskvalitet og energi ved at rette større opmærksomhed på din søvn og søvnkvalitet. Netop søvn er en fantastisk vigtig ingrediens for et øget overskud både fysisk og psykisk.

Når Danfoss Orkestret giver deres bud på en sprudlende nytårskoncert med masser festlige nytårstoner og flotte solister, så afslører de også, hvorfor de løb med pokalen da de i Norge deltog i Siddis, den mest prestigefyldte underholdningskonkurrence for orkestre. De tager simpelthen publikum med storm!

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.coachforum.dk T 7023 2824

16. januar kl. 15.00

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


JANUAR SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

NYTÅRSKONCERT MED SLYNGELORKESTRET

CONCERTO COPENHAGEN

21. januar kl. 20.00

22. januar kl. 15.00

Mange musikhistorikere daterer den romantiske æras begyndelse til den 7. april 1805. På denne dag blev Beethovens 3. symfoni offentligt fremført for første gang, og derefter var musikhistoriens kurs udstukket for de næste godt 100 år. Oplev desuden uropførelsen af Bayolos basunkoncert Absolute Music.

Traditionen tro, huser Alsion igen i år Slyngelorkestrets nytårskoncert. Slyngelorkestrets enorme popularitet skyldes ikke mindst deres vartegn: At spille herlig livsbekræftende musik. Sammen med den kgl. operasanger sopranen Helene Gjerris præsenterer de et musikalsk festfyrværkeri.

Når dirigent og barokspecialist Lars Ulrik Mortensen står foran et orkester opstår der magi. Ekspertise og engagement er kodeordene. Nu kommer han med sit helt eget prisbelønnede orkester, CoCo, som på rekordtid har markeret sig, som Europas førende inden for barokmusik. En aften i barokkens sprudlende tegn.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

26. januar kl. 20.00, introduktion ved Lars Ulrik Mortensen kl. 18.30


JANUAR/FEBRUAR

NYTÅRSKONCERT MED HÆRENS SERGENTSKOLE

FLAGERMUSEN

28. januar kl. 19.30

Det er ingen ringere end operetternes dronning, ”Die Fledermaus”, som Operettenbühne Wien i det nye år præsenterer for vort store operettepublikum. Blandt de klassiske operetter er ”Flagermusen” højdepunktet. Meget wienerisk og lidt parisisk, hvor det ene highlight afløser det andet.

3. februar kl. 19.00

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

Igen i år byder Hærens Sergentskole inden for til et brag af en nytårskoncert med Slesvigske Musikkorps. SMUK er bedste garant for høj professionalisme både hvad angår musik og højt humør. Solisterne ved dette års champagnebrag er Preben Kristensen og Louise Fribo.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

29. januar kl. 15.00 og 19.30

FAMILIEKONCERT MED CHARLIE CHAPLIN Hele familien har chancen for at se to af Chaplins bedste film på det hvide lærred - ledsaget af et helt symfoniorkester, der spiller den originale musik! Se Chaplin på slap line og rulleskøjter, når han er tjener i en restaurant og bruger sin frokostpause på rulleskøjter - med forudsigeligt resultat.


FEBRUAR PROMUSICA

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

WIENER JOHANN STRAUSS KONZERT-GALA

10. februar kl. 20.00

11. februar kl. 20.00

Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Orkestrets nye solobratschist, Anne Augustinsson, præsenterer sig her i en koncert, skrevet til hende af Anders Koppel, der om nogen forstår at gøre musik interessant, imødekommende og indholdsrig. På podiet står finske Ari Rasilainen, der gentagende gange har imponeret publikum og musikere i Alsion.

Når ”Wiener Johann Strauss KonzertGala” for første gang gæster Koncertsalen Alsion, kan publikum se frem til autentiske og førsteklasses fortolkninger af de skønneste melodier fra Strauss-dynastiets Wien. Den bedste wienermusik komplementeret på mesterlig vis af sangere og balletdansere.

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.billetnet.dk T 7015 6565

6. februar kl. 15.00 ProMusica er et kammermusikforum for Sønderjyllands Symfoniorkesters egne musikere. Her får kammermusik og solistværker sin helt egen plads.


FEBRUAR/MARTS

MICHAEL I’M BAD

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

AFRICA MY LOVE

Schaufuss Ballettens hyldest til Michael Jackson. En gribende forestilling, som indeholder de vigtigste punkter i denne store personligheds og stjernes liv. Højdepunkterne fra de dramatiske øjeblikke til de store triumfer vises gennem en bred vifte af hele Michael Jacksons produktion.

24. februar kl. 20.00

South African Musical Group med en ny forrygende musical. Det var en udsolgt koncertsal med et begejstret publikum, der i forrige sæson levede intenst med i Power of Africa. Nu kommer Johannesburgs Musicalgruppe med en ny farverig forestilling med 40 unge danse-, spille- og rytmeglade sydafrikanere.

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

19. februar kl. 19.30

Petr Altrichter er chefdirigent for symfoniorkestret i Brno og en etableret eksponent for den centraleuropæiske musiktradition. Den præsenterer han os for i dette program sammen med fagottisten Marc Engelhardt, der er solist i Johann Nepomuk Hummels fagotkoncert. Oplev desuden Beethovens 8. symfoni.

5. marts kl. 19.30

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916


MARTS GYMNASIEKORKONCERT – HAYDNS SKABELSEN

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

PROMUSICA

8. marts kl. 20.00

18. marts kl. 20.00

I samarbejde med Sønderborg Kommune og Balthazar Musik præsenterer vi Haydns prægtige oratorium Skabelsen i en version anno 2011 - med rappere, dansere, gymnasiekor, klassiske sangere, symfoniorkester og rytmesektion. Et cross-over projekt af næsten bibelske proportioner!

Charles Ives var en af det tyvende århundredes mest originale tonekunstnere. Forsikringsmand om dagen, komponist om natten og i dag anerkendt som en banebrydende komponist. Hans Decoration Day er et klasseeksempel på hans kunstgreb med at blande tilsyneladende uforenelige genrer i et helt nyt udtryk.

Musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester spiller kammermusik i forskellige konstellationer.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

20. marts kl. 15.00

Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.


APRIL BARBEREN I SEVILLA 1. april kl. 19.30 2. april kl. 15.00

FOLKBALTICA ÅBNINGSKONCERT

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

8. april kl. 20.00

16. april kl. 16.00

Det er en perle af en opera, som Den Jyske Opera her præsenterer med Sønderjyllands Symfoniorkester. Med Barberen i Sevilla opnåede den italienske komponist Giochino Rossini så megen succes, at han i en ung alder kunne nyde livet og dets mange glæder, som gennemsyrer hver tone i den geniale komedie.

FolkBaltica spiller for 5. år i Sønderborg, som med kor og sangere fra tidligere og kommende Kulturhovedstæder, får æren at afholde åbningskoncerten. En aften, hvor Estonian TV Girls Choir, Sønderjysk Pigekor, Kraja(S), Benedicte Mauerseth(N) og Elin Furubotn(N) omdanner koncertsalen til en international vokalscene.

I 1785 skrev Mozart som medlem af frimurerlogen Zur gekrönten Hoffnung sørgemusik i anledning af tabet af to højtstående medlemmer af logen. Elegant, vemodigt og trøsterigt, præcis som hans allersidste værk, det berømte Requiem, som han efterlod ufærdigt ved sin død i 1791.

www.sonderborgteaterforening.dk T 7442 9916

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


MAJ AFLYST FORÅRSKONCERTEN 2011 3. maj kl. 19.00 Forårskoncerten 2011 er en festlig aften, hvor inviterede amatørkor fra Sønderborg og omegn underholder med udvalgte sange fra deres nyeste repertoire. En bred vifte af sange, lige fra klassiske over salmer til folkesange og rytmiske satser. I år er arrangementet lagt i hænderne på Kammerkoret Orion. T 25 73 23 59 Eller i døren på koncertaftenen

CHRIS MACDONALD STRONG BODY STRONG MIND 3.0

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

4. maj kl. 19.00 Et seminar med Chris MacDonald, der har fokus på kost. Du lærer bl.a. hvor stor betydning den rette kost har for dit velbefindende og dit energiniveau i kroppen. Chris sætter fokus på den nyeste viden indenfor hvordan kosten forebygger sygdomme og fremmer præstationen i dit liv på alle områder.

Mahlers 6. symfoni får ofte tilnavnet “den tragiske”. Og tragisk er det, måske endda profetisk. Den er monumental, musikalsk såvel som følelsesmæssigt, og den står som et udødeligt mindesmærke over en stor kunstners liv, der var lige så fuldt af prøvelser, som det var af musikalsk triumf.

www.coachforum.dk T 7023 2824

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

5. maj kl. 20.00


MAJ/JUNI PROMUSICA 8. maj kl. 15.00 Musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester spiller kammermusik i forskellige konstellationer. Programmet offentliggøres 14 dage før koncerten på www.promusica.dk.

Der er gratis entré til alle ProMusica koncerter.

DANFOSS ORKESTRETS FORÅRSKONCERT

SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER

10. maj kl. 20.00

9. juni kl. 20.00

Intet forår uden en slange af mennesker der står i kø på Rådhustorvet for at sikre sig en billet til Danfoss Orkestrets traditionsrige og festlige forårskoncert. Når bjørnen går i hi, går Danfoss Orkestret i gang med at forberede sig til denne sprudlende koncert, hvor de serverer en buket af flotte melodier.

20 års jubilæumskoncert for Sønderjyllands Symfoniorkesters Venner. En helt særlig koncert med to musikere i den absolutte verdensklasse: Nikolaj Znaider som dirigent og den palæstinensiske pianist Saleem Abboud Ashkar som solist i Mozarts klaverkoncert nr. 23.

Gratis entré – se dagspressen for billetudlevering.

www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555


JUNI SØNDERJYLLANDS SYMFONIORKESTER 23. juni kl. 19.30 Sæsonen rundes af med den traditionsrige Skt. Hans-koncert med chefdirigent David Porcelijn i spidsen og to af den danske musikverdens unge, fremragende pianister, Rikke Sandberg og Tanja Zapolski. Kronen på værket er Tjajkovskijs fjerde orkestersuite, som er en hyldest til Mozart. www.sonderborgbilletten.dk T 7442 3555

BRUNCH OG FÆLLESSANG HVER 1. LØRDAG I MÅNEDEN I CAFÉ ALSION Læs mere på www.alsion.dk

GÅ IKKE GLIP AF GODE OPLEVELSER? Tilmeld dig vores nyhedsbrev på byensscener@sonderborg.dk og modtag vores månedlige nyhedsbrev direkte i din indbakke.

EN GOD START PÅ KONCERTEN I forbindelse med koncertsalens arrangementer er vores buffet en god start på en hyggelig aften i koncertsalen. Bordbestilling nødvendig på T 2616 7750. Husk du kan bestille dine drikkevarer inden forestillingen - så de er klar til pausen.


Kulturmaaned.dk på Cathrinesminde

24. maj – 30. juli

Sønderborg Sommerrevy

Sven-Bertil Taube, De 3 Kgl. Tenorer + 1 sopran Lone Kühlmann, Tom Buk-Swienty Fabelagtig og forrygende sommertradition

28. maj

Status Quo i Mølleparken En tur tilbage til den ægte rock

10.-11. juni

Nord-Als Musikfestival Familiefestival med fantastisk stemning

17. juni

Børnekulturfestival Grib mikrofonen! Farverig festival

23. juni

Parkunderholdning i Mølleparken Sankt Hans fest for hele familien

8.-11. juli

Ringridning i Sønderborg Oplev egnens største ringriderfest

19. august

Kultur & Idrætsnatten Mærk når hele byen syder af energi og engagement

21. august

En søndag på Als En musikalsk eftermiddag i Danmarks smukkeste udendørs koncertsal!

www.alsion.dk

Headquarters

KOMMENDE ARRANGEMENTER I SØNDERBORG:

2. maj, 12. maj, 18.maj, 26. maj


I 2017 er Danmark vært for den Europæiske Kulturhovedstad Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig vil samle grænseregionen under overskriften:

Kultur over grænser


Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig kandiderer til at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 for at fremme menneskelig udvikling. Med et større udbud af kulturoplevelser af høj kvalitet, vil flere mennesker få øjnene op for et bredere spekter af kulturelle værdier. Kulturoplevelser styrker tilhørsforholdet til Sønderborg og skaber trivslen i hverdagen hos den enkelte borger. Læs mere på www.sonderborg2017.dk Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig er en unik grænseregion med kulturel mangfoldighed og fredelig sameksistens. Og den gode historie vil vi gerne fortælle Europa.


Skal du

UD IND så klik

www.alsion.dk din genvej til store oplevelser på Sønderborgs scener

Sæsonprogram forår 2011for Koncertsalen Alsion  

Alsion Europas bedste koncertsal,Sønderborg Den Europæiske Kulturhovedstad 2017, Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig, www.sonderborg2017....

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you