Page 1

Efterår i SØNDERBORG


Efterår i Sønderborg Oplev kulturen og naturen, når løvet falder og skyggerne bliver lange. Roen sænker sig over den smukke by Sønderborg, når den pulserende højsæson er overstået. Det giver mulighed for nærvær og fordybelse med de mennesker, du holder af. En slentretur langs stranden, en rask gåtur i skoven, eller måske en cykeltur, hvor I besøger egnens berømte slotte og får historien om hertugdømmerne. Bladene bliver gyldne og falder af træerne, men kulturlivet blomstrer stadig med koncerter og oplevelser på byens scener. Ikke mindst i koncertsalen Alsion, byens vartegn inden for klassisk symfonisk musik. I programmet finder du highlights fra en travl efterårssæson. Oplevelser der kan berige både din hjerne og dit hjerte. Rigtig god fornøjelse. På visitsonderborg.dk og på Alsion.dk kan du holde dig ajour med alle de aktiviteter, Sønderborg tilbyder i efteråret.


SØNDERBORG SLOT Sønderborg Slot blev anlagt i 1200-tallet. Her sad Christian 2. fanget fra 1532-1549. Myten om, at han skulle have vandret hvileløst om et rundt bord og slidt en dyb fure i kanten, må vi desværre aflive. Men du kan høre den rigtige historie om kongens fald og fangenskab ved at besøge slottet. T +45 74 42 25 39 eller +45 73 12 14 00 www.museum-sonderjylland.dk

TUREN RUNDT TIL EGNENS SLOTTE Hertugerne har sat deres tydelige aftryk på området i form af de mange smukke slotte. Vi vil derfor anbefale en tur til egnens tre andre slotte. Nordborg Slot er et lille og romantisk slot beliggende på sydsiden af Nordborg Sø. Gråsten Slot er sommerresidens for kongefamilien, og den smukke prydhave bringer haveelskere i tusindtal til stedet.

Augustenborg Slot er opkaldt efter hertuginde Augusta, og i slotskapellet finder man en særlig døbefont, der er skænket af zar Alexander 1. af Rusland i 1807.


HISTORIECENTER DYBBØL BANKE Vi er i år 1864. Danmark er i krig med Preussen og Østrig. Du er på det sted, hvor krigen bliver afgjort med angrebet på Dybbølstillingen den 18. april 1864. Mærk krigen på egen krop, hør granaterne og få fortællingen om denne samfundskatastrofe, der har præget mennesker i generationer.

T +45 74 48 90 00 www.museum-sonderjylland.dk

CATHRINESMINDE TEGLVÆRK Teglværket er mere end et stykke dansk industrihistorie. Da København skulle genopbygges efter flere ødelæggende brande i 1700 tallet, kom flere af teglstenene fra dette område. Teglværket rummer foruden en gigantisk ringovn, tre gennemført indrettede arbejderboliger der viser, hvordan arbejderne i tre forskellige årtier boede og levede. T +45 74 44 94 74 www.museum-sonderjylland.dk

BRØDFESTIVAL Skærtoft Mølle, 5. og 6. September Kom til Møllens Marked med økologiske kvalitetsprodukter fra hele Syddanmark. En række af de danske kokke har udarbejdet opskrifter på retter med alle de økologiske produkter. På dagen tilberedes brød, spændende frokostretter samt picnickurve, der kan nydes i det grønne. T +45 74 47 44 80 www.skaertoft.dk


SØNDERBORG TIL FODS

TAG CYKLEN RUNDT

GOLFFERIE GO OLFFERIE

Vi tilbyder en imponerende række af vandreruter, hvor du aldrig er langt fra stejle skrænter langs kysten, attraktive strande og skyggefulde skove. Det eneste du behøver, er gode vandresko og et kort, du enten kan downloade på visitsonderborg.com eller hente på turistkontoret.

Naturen i området er måske allersmukkest i efterårsfarver. På cykel kan du nyde alle indtrykkene i dit eget tempo. Vi har gjort det nemt for dig og sammensat en pakke med både overnatning, mad og cykelruter, så du får en dejlig efterårscykeltur.

Vi har de perfekte rammer til en fantastisk golfoplevelse. Golfbanerne ligger i naturskønne omgivelser. Er du ikke medlem af en golfklub, har du stadig mulighed for at få afstressende oplevelser på vores trænings- og par 3- baner. Kontakt os for et skræddersyet weekendophold med både golf og gourmet.

T +45 74 42 35 55, Sønderborg Turistbureau www.visitsonderborg.com

T +45 74 42 35 55, Sønderborg Turistbureau www.visitsonderborg.com

T +45 74 42 35 55, Sønderborg Turistbureau www.visitsonderborg.com


BYLIV I SØNDERBORG

AUGUSTIANA

S SYMFONIKONCERTER

Langs havnen ved Sønderborg Slot finder du flere hyggelige restauranter. Går du op ad de brolagte gader, kommer byens insteder dig i møde i form af et rigt cafeliv. Ønsker du at shoppe, rummer byen moderne design inden for både brugskunst og tøj samt specialitetsvarer som kaffe, vin og chokolade.

Skulpturpark og Kunstcenter. Danmarks største skulpturpark, beliggende i Augustenborg slotspark, afspejler fire generationer af toneangivende danske billedhuggere. I Palæet, som er en del af Augustenborg Slot, vises skiftende udstillinger med danske og internationale anerkendte kunstnere. Augustiana er det oplagte udflugtsmål.

Med Koncertsalen Alsion, som blandt eksperter regnes for at være en af Europas absolut bedste symfoniske koncertsale, har Sønderborg for alvor fået et sted til udfoldelse af den symfoniske musik. Alsion er til daglig hjemsted for Sønderjyllands Symfoniorkester, som sørger for en lang række symfoniske koncerter.

T +45 27 90 54 72 www.augustiana.net

Billetter: T +45 74 42 35 55 www.sdjsymfoni.dk

T +45 74 42 35 55, Sønderborg Turistbureau www.visitsonderborg.com


TEN YEARS AFTER

CÆCILIE C ÆCILIE NORBY

LISA EKDAHL L

Sønderborghus 4. september kl. 20.00

Sønderborghus 5. september kl. 20.00

Koncertsalen Alsion 5. september kl. 20.00

Selv om det efterhånden er 40 år siden orkestrets berømte koncert på Woodstock, er der på ingen måde tale om et orkester, der burde være pensioneret. Med rødderne solidt plantet i rock og blues skaber Ten Years After fortsat koncerter af meget høj kvalitet, så der venter en forrygende oplevelse.

Danmarks ukronede jazzsangerinde, som af kritikere sammenlignes med bl.a. Aretha Franklin, har de seneste år erobret de fleste af Europas største jazzscener. Nu kan hun opleves med bassisten Lars Danielsson på Sønderborghus, Sønderborgs rytmiske spillested, som hvert år præsenterer mere end 50 koncerter.

Den svenske popstjerne, som trods herlige associationer til Joni Mitchell og Ricky Lee Jones, har udviklet sin helt egen stil og givet hende stor international succes. Lisa Ekdahl er især kendt for sine tilbagelænede og indsmigrende sange, som serverer den nordiske visetradition i fængende arrangementer tilsat lidt swing og bossa.

Billetter: T +45 70 15 65 65 www.sonderborghus.dk

Billetter: T +45 70 15 65 65 www.sonderborghus.dk

Billetter: T +45 70 15 65 65 www.kulturisyd.dk


URIAH HEEP

DET KONGELIGE KAPEL

LA TRAVIATA

Sønderborghus 11. september kl. 20.00

Koncertsalen Alsion 18. september kl. 19.30

Koncertsalen Alsion 1., 2. og 3. oktober

Uriah Heep regnes for et af rockhistoriens mest legendariske orkestre. Siden debuten i 1970 har orkestret udgivet en lang række hits og har haft markant indflydelse på store dele af metalscenen i dag. Med det nyeste album “Wake the sleeper” er Uriah Heep tilbage på koncertscenen - og i topform.

Koncertsalen Alsion kommer for alvor til sin ret, når Det Kongelige Kapel, verdens ældste og samtidig et af de mest velrenommerede symfoniorkestre, kan opleves udenfor Det Kongelige Teater. Aftenen byder på Rachmaninovs Klaverkoncert nr. 3 samt Schostakovichs fantastiske symfoni nr. 15.

Sønderborg Teaterforening, Danmarks største, sørger sammen med en lang række samarbejdspartnere for, at Sønderborg altid kan præsentere et rigt udvalg indenfor drama, dans, operette, musical og opera. Den Jyske Operas opsætning af Verdis elskede La Traviata er blot et af mange tilbud i sæsonen.

Billetter: T +45 70 15 65 65 www.sonderborghus.dk

Billetter: T+45 74 42 35 55 www.alsion.dk

Billetter: T +45 74 42 35 55 www.sonderborgteaterforening.dk


TOMMY

ÅRSTIDERNE Å

WIENER WI IENER BLUT

Koncertsalen Alsion 23. oktober kl. 19.30

Koncertsalen Alsion 1. november kl. 19.30

Koncertsalen Alsion 6. og 7. november

Schaufuss balletten har for længst markeret sig, som den internationale balletscene, der kombinerer det klassiske med det moderne. Schaufuss har tidligere kastet sig over bl.a. Michael Jackson og denne gang er det The Who´s rockopera Tommy, som bliver omsat til moderne dans - med den originale musik.

”Årstiderne” er en danserejse gennem året med årstidernes skiften og menneskets livscyklus som tema. Deutsche Tanzkompanie´s forestilling indeholder elementer fra den klassiske ballet, den folkloristiske dans samt det nutidige danseteater. Musikken spænder vidt – fra Haydn til Kraftwerk.

I samarbejde med Operettenbühnen Wien, præsenterer Sønderborg Teaterforening Wiener Blut. En af de mest charmerende Strauss-perler, hvor jalousi og intriger pakket ind i medrivende valsemelodier, flotte korpartier og smægtende arier giver den helt rigtige operette stemning.

Billetter: T +45 74 42 35 55 www.sonderborgteaterforening.dk

Billetter: T +45 74 42 35 55, www.sonderborgteaterforening.dk

Billetter: T +45 74 42 35 55, www.sonderborgteaterforening.dk


JULEKONCERTER

SØNDERBORGBILLETTEN EN

ENJOY SØNDERBORG

Koncertsalen Alsion

Vi har samlet de fleste kulturoplevelser i ét fælles billetsystem – Sønderborgbilletten. På den måde får du nem adgang til at booke billetter til mange forskellige arrangementer. Vi glæder os til at se dig.

Og meget mere. Få mere inspiration på visitsonderborg.com eller besøg vores turistbureau. Vi finder: • Oplevelsestilbud • Billetter • Overnatning • Spisesteder

www.sonderborgbilletten.dk

Sønderborg Turistbureau Rådhustorvet 7, 6400 Sønderborg T +45 74 42 35 55

Alsion danner igen i år rammen om en lang række julekoncerter inden for stort set alle genrer. Oplev fx Sønderjyllands Symfoniorkester, en række stjernesolister og Filharmonisk kor når de under ledelse af Paul Hillier fuldender koncertrækken med J.S.Bach´s overdådige juleoratorium. Se hele programmet på www.alsion.dk


Fall in


Skal du

UD IND så klik

www.alsion.dk din genvej til store oplevelser på Sønderborgs scener

Sonderborg efteraarsprogram  

sønderborg, kultur, Alsion, ballet, teater, musik