Ubudne gæster

Page 1


HENRIK EINSPOR

UBUDNE GÆSTER


Indhold 1. Sult . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5

2. Klor . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

8

3. Dark Army . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12 4. Ægte fans . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14 5. Svigt . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18 6. Bela . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21 7. Et håb . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 23 8. V2 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26 9. Tårnet . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30 10. Et sus . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32 11. Vagt med hund . . . . . . . . . . . . . . . . . 35 12. Op og ind . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40 13. Lip Gloss . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42 14. Fri bane . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44 15. Kors . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47 16. Daggry . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 49 17. Lys . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 51 18. Ætset . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 54


1. Sult

Sult og had. Det er, hvad Mia føler. I nat må nogen dø. Og hun ved også, hvem det skal være. Hun kan næsten ikke vente. Men indtil videre står hun her. I haven. Under træet. Gemt i mørket. Hendes mave siger en lang lyd. Som om hun har et dyr under jakken. Hun må snart have noget at spise. Hun kan ikke tænke på andt. Jo mere sult hun føler, jo mere had føler hun også. Had mod dem oppe i huset. Især ham.

5


Hun er gået langt for at nå hertil. Men nu er hun her. Nu er det bare at vente lidt endnu. Og hun er ikke alene. Kat er her også. Mia skæver til Kat. Mon også hun har det sådan. Føler hun også sult? Mia ved det ikke. Men hun tror det. Selv er Kat tavs. Siden den aften i tårnet har hun været tavs. Kat ligner en junkie. Huden er hærget, det sorte hår er uden liv. Hun er sort om øjnene. En goth, tænker Mia. Som mig. Vi er et kønt par. Aldrig før er de kommet så langt ind. De står her i Sicky Darks have. En hel park er det. Med en høj mur rundtom. Men ingen mure kan holde Mia og Kat ude. Ikke mere.

6


De tætte buske og træer kaster skygge. Mørket er trygt. Kun oppe fra huset er der lys. Huset er et helt palæ. Der er tårne og spir som på et slot. Selv haven er enorm. Med store træer og bede med roser. Og buske formet som dyr. Kun de rige bor sådan. Hele tiden kan de høre latter og musik oppe fra huset. En fest er i gang. Sicky Dark fejrer sit nye album.

7


2. Klor

Det er en af den slags fester, som man altid læser om. Med alle de kendte og mindre kendte. Men ikke Mia og Kat. De må stå her i mørket. Lyset fra poolen kaster et blåt skær på husets facade. Der lyder høje hvin og latter derfra. Råb og lyden af vand. Og mere latter. Og flere plask. Det er de fine gæster, som hopper i poolen. De er godt fulde nu. Nogle af dem har nok også taget andre ting. Der sker lidt af hvert, når Sicky holder fest.

8


Ude ved porten står dem fra aviser og blade. Blitz lyner, hver gang porten går op og en ny bil ruller forbi. I morgen vil alle vide, hvem der var med til festen. Hvad de havde på. Hvor fulde de var. Hvem der var sammen med hvem. Folk er vilde med at læse om den slags. De vil læse, at Stella Stern var iført en pink pels og sås arm i arm med Dick Væsel. Eller at Lotus Lir sviner sin eks. Alt den slags. Det bedste er, når de kendte har fyldt sig med sprut og vil udtale sig. Når de bare lader munden løbe og lader det hele komme ud. Helt uden filter. Så er der noget at skrive hjem om.

9


Der står også nogle få fans foran porten. Dem, som holder ud. Dem, som stadig håber. Dem, der ikke er flotte nok til at blive samlet op og hentet ind. Men Kat og Mia har selv fundet vej. De er inde. De er helt tæt på ham, der engang var deres idol. Nu venter de bare. I morgen vil der blive noget at skrive om i alle blade og aviser. Oppe fra huset lyder et højt skrig. Det giver et gib i Mia og Kat. Det er hende! Lip Gloss fra X-Star. De kender hendes dumme hvin fra tv. Hun hyler som en abe. Alt i Mia bliver rødt af raseri. Et nyt plask lyder. Hendes hyl bliver til latter.

10


De kan lugte vandet. Vinden fører en brise af klor med sig. Bare den gås ville gå til bunds, tænker Mia. De skal gerne hjælpe til. Holde hendes hoved under vand, indtil der ikke mere kommer bobler ud af hendes mund.

11


3. Dark Army

Mia og Kat er ens klædt. Sorte jakker, sorte jeans. Præcis som da de var med i Dark Army. Det blev de kaldt, alle Sickys fans, Dark Army. Og fans havde Sicky Dark masser af. Til hans shows stod en hær af piger foran scenen. I sort tøj, gustne i huden og med sort hår. Øjne med sort hele vejen rundt. Sickys shows var vilde. På scenen var han selv iført en sort kappe. Hans ansigt var dækket af hvid sminke. Hans guitar var formet som et skelet. Bandet var klædt i

12


læder og nitter. Man sagde om Sicky, at han sov i en kiste foret med silke. Mia mødte Kat gennem Dark Army. Kat havde det som hende. Hun var også vild med Sicky Dark. For første gang i sit liv følte Mia, at hun havde mødt en, som vidste, præcis hvad det ville sige at elske. At have et idol, som var ens et og alt. Kat og Mia blev venner. Sicky blev den lim, som bandt dem sammen. Altid talte de om ham. Ikke en tanke gik gennem deres hoved, uden at det var noget med Sicky. De sked højt og flot på skolen og tog i stedet bussen ud til hans palæ. De ville ofre alt for deres idol.

13


4. Ægte fans

Det greb mere og mere om sig. Mia og Kat så næsten alle hans shows. De var med, da Sicky Dark gik fra de små scener og til de større haller. Og de stod helt oppe foran, da han siden gav sine to kæmpe shows på den store arena i byen. Til sidst var de som besat af Dark. De kunne ikke tale om andet, når de var sammen. Det var Sicky Dark mig her og der og alle vegne. De følte, at de kendte ham ud og ind. De holdt til foran hans hus. Eller så tæt på var de jo ikke, men de var en del af den flok, som altid var at finde foran

14


porten. Piger, som havde sagt til deres far og mor, at de sov hos en fra deres klasse. Der var piger, som sov der flere nætter i træk. Med tiden faldt nogle fra. Men så kom der nye til. Mange af de her piger blev venner. De drømte alle om Sicky. Dag og nat var han i deres tanker. Mia og Kat blev snart en del af den faste kerne. Dem, som altid hang ud foran porten for at få et glimt af deres idol, når han tog i byen, eller være tæt på, når han selv holdt fest. Et glimt af Sicky på vej til og fra sit hus kunne redde en hel dag for dem. Især hvis

15


han fik øje på dem. Et vink fra hans hånd, og de var i himlen. Sådan var det. Kat og Mia ville dø for ham. Og sådan var der mange af de her piger, som havde det. Så dumme de var, tænker Mia nu, hvor hun står her. Kold og sulten og fuld af had. Mia havde elsket ham. Hun kunne hans sange i søvne. Han så ned på hende fra hver en ledig plads på hendes vægge. Engang havde hun fået taget en selfie med ham. Også Kat havde haft fotos og udklip over det hele. Og i en æske gemte hun stadig et skod fra en smøg, som Sicky havde smidt ud ad ruden på bilen.

16


De bedste år af deres liv var gået med at dyrke Sicky Dark. Men så kom det store svigt.

17


5. Svigt

Mia og Kat var i chok, da de hørte om det. Det var alle fans. Tænk, at han kunne gøre det! Gå bag om deres ryg på den måde! Det kom helt ud af det blå. Han datede en. En anden kendis. Lip Gloss fra X-Star. En dum bimbo. Sicky havde mødt hende til et tv-show. Og der gik ikke lang tid, før det slap ud. Hver eneste pige i Dark Army fik sit hjerte knust. Alle steder var der fotos af Sicky og Lip. Altid med store smil og drinks. Hun viste en dyr ring frem. En, hun havde fået af Sicky. Kat og Mia læste om det med vantro.

18


Det var som en ond drøm. Men det var ingen drøm mere. Jo, en knust drøm. Sammen med andre fans græd de foran porten til hans hus. Aldrig havde de følt sådan en sorg. Selv da Mias kat døde, var det ikke som nu. Dette var langt værre. De forstod ikke, at han kunne gøre det. Og det blev kun værre. For Lip Gloss fik snart Sicky til at ændre stil. Han smed kappen. Og sin guitar. Klædte sig i hvidt! Sang om true love. Og Lip Gloss var med i hans nye video. Væk var den seje Sicky. Nu var det hele hjerte og smerte. Og la-di-da! Da den værste sorg havde lagt sig, kom Mia og Kat bare til at hade Lip Gloss. Al deres vrede blev rettet mod hende. Det var ikke

19


til at fatte, at deres Sicky kunne falde for sådan et nul. Alt var galt med hende, hvis det stod til dem. Hun var for tynd, for høj, for smal om hoften. For ikke at tale om hendes hår. Jesus! Hun var alt det, som Mia og Kat ikke var. Men nu havde hun taget deres idol fra dem.

20


6. Bela

Hvad skulle der nu blive af Mia og Kat? Al den tid, som de havde brugt. Det kunne ikke ende sådan her. Hvis bare de kunne komme til at tale med Sicky. Få ham til at forstå, at han har begået en kæmpe fejl. Men vagten ved porten er ikke til at hugge eller stikke i. Han kender dem. Men adgang får de ikke. De vinker og hujer stadig, når Sicky kører ud og ind. Mest af gammel vane. De håber, han ser dem. Håber, han holder ind til siden og åbner døren. Åh, de skal være så søde, bare de må være ham nær. Men Sicky gør aldrig holdt. Væk er bilen i en sky af

21


støv. De står tilbage med hver sin mobil. Ser de film, de lige har taget. Så følger en kold og trist tid. Flere og flere fans falder fra. De giver op. En dag er de der bare ikke mere. Og de kommer ikke igen. Til sidst er der kun Mia og Kat. Og hvem ved, hvad der ville være sket, hvis det ikke var for Bela. Bela, som kan skaffe alt. Også adgang til Sickys hus.

22


7. Et håb

Bela kom altid på sin sorte Honda. Altid efter det var blevet mørkt. Som en, der ikke tålte dagens lys. Hans ansigt var helt dækket af en hjelm. Han blev altid lukket ind gennem porten. Der var nogle af de andre piger, som sagde, at han solgte narko. Det var kun derfor, han kom hos Sicky. Bela så aldrig i deres retning. Men som ugerne gik, og Mia og Kat stadig stod der, hilste han på dem.

23


En dag gør han holdt. Kører hen foran dem. Slår sit visir op. De ser hans øjne. De er sorte som hans tøj. ”Uh, I ser triste ud,” siger han. ”Fryser I ikke? Er det ikke koldt at stå her dag ud og dag ind?” Kat og Mia græder. Snart har Bela fået alt at vide om deres sorg. Bela lytter og nikker. ”Ja, det er noget lort med Lip,” siger han. ”Men hvad kan man gøre? Måske bliver han træt af hende. Og så vil han igen tænke på jer. Jer, som er hans sande fans.” ”Tror du?” hulker de. ”Hvem ved,” siger Bela. ”Man kan altid håbe.” Han haler en flaske frem fra sin lomme. ”Tag et hiv,” siger han. ”Så får I varmen.”

24


De gør, som han siger. Det er som at drikke ild. De hoster. Men de får varmen som lovet.

25


8. V2

Bela er sød. Han kan forstå dem. Men han kan mere end det. Måske kan han skaffe dem ind, siger han. Han kender jo Sicky. Mia og Kat tror ikke deres egne ører. Det er for sygt! Bela kan få dem ind! ”Jeg sørger jo for ting til Sicky.” Han sender dem et smil. ”Især til hans fester.” Han slår lidt på sin lomme. ”I ved, hvad jeg mener.” Hans ene øje laver et lille blink til dem. Mia og Kat ved i den grad, hvad han mener. Mere dumme er de heller ikke. ’Ting’ er lig med narko. Ikke bare pot og den slags, men

26


det rigtig hårde, coke, og hvad det hedder. Alt det, de kun har hørt om, men aldrig vovet at røre. De får mere af hans sprut. Bela er sød til at dele. De ler af det, han siger. De vokser. Bela er deres ven nu. Og han kan skaffe dem ind i himlen til Sicky. Fuck, hvor vildt. Fuckin’ fuck, hvor sygt! Og de vil gerne prøve de ting, Bela kan skaffe. Han vifter med en lille pose med noget pulver. ”Er det coke?” vil de vide. ”Coke er hvidt, små tosser,” ler Bela. De bliver flove. De kan godt se, at det her stof er rosa. ”V2,” siger han. ”Har I hørt om det?” ”Ja, lidt,” lyver de. ”Det er pissegodt.” ”Det bedste,” siger Bela. ”Sicky er også vild med det.”

27


”Men er det ikke dyrt?” vil Mia vide. ”Jo, men hvis I har det på jer, så får jeg jer ind. Så kan I møde Sicky. I egen høje person.” Kat og Mia nikker ivrigt. Der er ikke noget, de har mere lyst til i hele verden. ”Kom op til tårnet i aften, så finder vi ud af noget,” siger Bela. Kat og Mia kender godt tårnet, men de har ikke været der. Stedet har et skidt ry. Der bliver røget og gået til den. Sprut og alt muligt. Og der er folk, som har sex. Det har de hørt. Det er ikke et sted for pæne piger. Men nu vil Bela møde dem der. Klart, de så vil komme. Hvem gider også være en pæn pige? ”Kom ved midnat,” siger Bela. ”Og ikke et ord til nogen. Vi gider ikke have alle mulige

28


til at rende rundt. Folk vil gøre alt for at få fat i V2.” Mia og Kat lover at gå stille med dørene.

29


9. Tårnet

Tårnet var en ruin af en gammel kirke. Det var ikke Guds bedste børn, som hang ud her. Der var tændt bål midt i kirken. Nogle fyre sad og drak og røg. Mia og Kat sad på en mur lidt derfra. En fyr kom og satte sig ved siden af dem. Det var ikke Bela. Ham her var en eller anden rocker. Stor og pumpet var han. Med tusser over det hele, selv i sit fjæs. ”Hva’ så, de damer, er I til noget?” ville han vide. Han tog Kat på låret. De sagde, at de havde en aftale med Bela. At han kom lige om lidt.

30


Fyren lo bare. Tæt på kunne de se, hvor dårlig hans hud var. Han stank. Han var bare for klam. Han lagde sine blå arme om Mia og Kat. Han gav sig til at kysse dem på halsen. ”Lækre tøser,” sagde han. Mia blev helt kold. Hun ville bare væk. Kat så heller ikke glad ud.

31


10. Et sus

Et sus i luften. Og ud af mørket kom Bela. Næsten som en skygge. ”Slip hende!” sagde han hårdt til den klamme rocker. ”Skrid! Fuck af!” Fyren så på Bela. Det var, som om tiden stod stille. Mia og Kat holdt vejret. Ville de to mænd komme op at slås? Bela trådte et skridt frem. Hans læber gled tilbage. Hans øjne var kolde. De skød lyn. Han sagde en lyd, næsten som en slange, der hvæser.

32


Den anden fyr gav slip på de to piger. Han var større end Bela, men kendte sin plads. Uden et ord rejste han sig og gik. ”Tag jer ikke af ham,” sagde Bela. ”Han er bare en skide nar.” Bela sendte dem et smil. Han så ud som sig selv igen. Han tog en lille pose frem fra sin jakke. Han holdt den frem. ”En lille prøve,” sagde han. Efter det husker Mia ikke mere. Hun gik ud som et lys. De fik vist mere end nok af det der V2. Og alt blev så sært i tiden efter. Det var, som om de gik rundt i en drøm, de ikke helt kunne vågne fra. En slags døs.

33


De var aldrig mere hjemme. De holdt sig til den gamle ruin. Der var steder, hvor de kunne sove. Og Bela var der. Men Bela ville ikke give dem mere af sit stof. Og han ville heller ikke holde sit løfte. Han ville andre ting. En dag slog de ham ihjel. Det var nemt nok. De smed liget ned i en krypt under ruinen. Så tog de mange rotter sig af resten. Intet betød noget mere. Jo, én ting: Sicky Dark. Ham var de ikke færdige med. Og nu står de her.

34


11. Vagt med hund

De har selv fundet vej ind over muren. Kun tanken om Sicky fylder dem. Ham og hende og det, de har tænkt sig at gøre. Lidt efter høres en lyd et sted i haven. Mia vejrer med smalle øjne. Lugten er ikke til at tage fejl af. Det er en vagt. Og han har en hund med. De burde have tænkt på, at der også var vagter. Sicky Dark vil sikre sig, at ingen udefra skal snige sig ind og tage fotos eller på anden måde blande sig i hans fest. Det er ikke altid nok med en høj mur.

35


Det var det ikke for Mia og Kat. Men en vagt med hund. Det har de ikke lige tænkt på. Det er ikke godt med hunde. Mia kommer om bag træet. Også Kat glider ud af syne. Nu kommer endnu en vagt til. Han lyser rundt med en lygte. Mia og Kat har set ham før. Viking hedder han. Det er Sickys egen vagt. Han holder de mest vilde fans på afstand, når Sicky færdes i byen. Eller skal ind og ud af en klub. Mia tænker på, om de blev set, da de krøb over muren. Måske har et kamera filmet dem. Uden en lyd kommer de op på hver sin gren. De finder en plads et stykke over jorden. Herfra kan de høre de to vagter tale.

36


”Hun er stiv,” siger den ene. ”Helt væk,” siger Viking. ”Dark er ved at putte hende i seng.” ”Ha-ha. ’Putte’.” De to mænd morer sig over ordet. Og over, hvor stiv en eller anden var. Mia og Kat kan godt regne ud, at det er Lip, de taler om. ”Det er ikke kun sprut,” siger den anden vagt og kører sin finger hen under sin næse. Mia og Kat sidder i træet lige over de to vagter. Men det er ikke dem, de er mest bange for. Nej, det er hunden. Hunde kan mærke dem. Og den virker nervøs. Lige nu letter den ben op ad træet. Skrid nu, tænker Mia. Hun har lyst til at kaste sig ned fra træet og dræbe den køter.

37


Bare flå dens strube over. Et hvidt had syder i hende. Hun må bruge al sin styrke på at være rolig. ”Den har fået færten af noget.” Den ene vagt lyser ind i busken. Fra hunden lyder en svag piben. ”Hvad er der med dig, King?” siger den ene. ”Er du bange?” Den anden vagt ryster på sit hoved. ”Den står sgu med halen mellem benene! En køn hund.” Lidt efter går de to vagter videre på deres runde. Den ene siger, at King skal holde kæft med sin piben. Lidt efter lidt falder Mia til ro. Hun kommer ned på jorden igen.

38


Kat gør det samme. Det var tæt på. Men nu er faren drevet over.

39


12. Op og ind

Mia og Kat sætter kurs mod huset. De holder sig ude af månens lys, sørger for kun at bevæge sig de steder, hvor der er skygge. De når om på husets anden side. Her kan man kun svagt høre festen. Snart er de ved den mørke fløj. Her er der et tårn. Det er her, Sicky sover. De har læst om det. Og set fotos af rummet. Helt oppe kan de se et vindue, der står på klem. Det er der. Muren er dækket af en slags plante. Grene snor sig opad. Det er en smal sag at klatre op. Så det gør de. Uden en lyd stiger Mia og Kat op. Snart er de lige ud for det

40


åbne vindue. De kommer op på en bred gesims. Et gardin vifter. Bagved kan de høre nogen trække vejret. Mia linder på det. Hun kan se, at der ligger en i sengen.

41


13. Lip Gloss

Lidt efter står de i rummet. Der lugter sødt. På sengen på et lagen af fed silke ligger Lip Gloss. Hun ligger på siden. Hendes lange ben er bøjet. Hun har tusser alle vegne på dem. Hun sover tungt. En spand står ved siden af sengen. Lip har kun en T-shirt på. Og intet andet. Hendes nøgne bagdel er badet i månens lys. Tænk, hvis de stadig havde deres mobiler. Sådan et foto ville være guld værd.

42


Mia og Kat nærmer sig sengen. Der ligger pigen, som tog Sicky fra dem. Et let offer. Hvad ser Sicky dog i hende? Hun har også fået nye læber, ser Mia. En ring ses på hendes finger. Med en dyr sten i. Lip raller i søvne. De kan lugte sprut fra hendes ånde. Og en skarp lugt af klor hænger i hendes hår og hud. En åre banker i Lips hals. Mia kan næsten se blodet under den tynde hud. Hendes mave siger en sulten lyd. Kat gør tegn til Mia. Dig først. Mia bøjer sig ned over Lip. Ned over den hvide hals. I næste nu lyder der trin.

43


14. Fri bane

I en fart må de trække sig væk. Det gør næsten ondt i Mias mave. Mia lader sig opsuge af mørket i den anden ende af rummet. Hun ser Kat smutte om bag det lange gardin. Lidt efter går døren op. Og der står han. Sicky Dark i egen høje person. Klædt helt i hvidt. Mia må bide sig i læben for ikke at gispe. Hun har tit set ham helt tæt på. Hun kender hver en rynke og hvert et mærke i hans ansigt. Det lille ar ved munden. Han faldt på sin cykel, da han var ti.

44


Mia får stadig et sug i maven, når hun ser ham. Men denne gang føles det på en anden måde. Sicky er ikke helt sikker på benene. Han lugter af øl. Han bøjer sig over Lip. ”Er du o.k., skat?” hører Mia ham sige. Lip mumler et eller andet. Det er mest en lyd. Mmm. Sicky giver hende et let kys på panden. ”Kæft, du gik til den, skat,” smiler han. Han får øje på det åbne vindue. ”God idé at få luft ind,” siger han. Han går hen og hiver det lange gardin for. Mia er bange for, at han vil opdage Kat. Men Sicky er fuld og sanser intet. Heller ikke den smalle revne, hvor et rosa daggry er ved at vise sig.

45


Lidt efter dukker Viking op. ”Hey, Dark,” siger han. ”Du må hellere komme. Der er nogen i haven.” ”Nogen?” siger Sicky. ”Det ene kamera ved muren har fanget et eller andet. Du må nok se det selv – det ser lidt sært ud.” ”Måske er det bare et dyr?” ”Mere en slags skygge,” tøver Viking. ”Hunden er også helt bims.” ”Ubudne gæster.” Sicky går hen til et bord og låser en skuffe op. Han tager en taser frem. ”Tag den her med.” De to mænd går ud. Der går lang tid, før Mia vover sig ud af den skygge, hun har gemt sig i. Kat glider frem fra sit skjul. Fri bane. De nærmer sig igen sengen. 46


15. Kors

Lip har vendt sig og ligger fladt på ryggen. Kat bøjer sig over hende. Mia har lyst til at skubbe Kat væk, så hun selv kan komme til. Kat har taget fat i dynen og hiver den lidt ned. Så ser de det. Korset. Lip har det i en kæde om sin hals. Det er af sølv. Mia må se væk. Hendes øjne svider. Det er, som om hun har fået salt i dem. Kat hvæser og vakler væk. Til alt held klør Lip sig i søvne, og korset glider ned. Mia kan høre det glide ned ad kæden med en svag lyd. Ned bag Lips øre.

47


Så er det væk. Og nu kan Mia ikke mere styre sin sult. Hendes læber glider bagud. To tænder, som ligner dem på en rotte, rager frem. Mia lægger sig tæt op ad Lips hals. Borer dem blidt ned i den tynde hud. Åh, det er godt. Hun suger blodet i sig med små lyde. Som et dyr, der patter. Mia ænser ikke den sære varme på sin ryg. Ikke lige med det samme i hvert fald. Man så bliver den til ild. Hun drejer sit ansigt og ser hen mod det lange gardin. Som et lyn er hun ude af sengen.

48


16. Daggry

I det samme vågner Lip. Og hold op, hvor hun kan skrige. Det lyder som en sirene. Det kan høres langt væk. Der går ikke lang tid, før der lyder trin. Nogen er på vej i fuld fart. Kat og Mia sætter kurs mod det eneste sted, de kan komme ud. De må væk. De må hen til deres sted. Der, hvor de er om dagen. I den mørke krypt under ruinen. Det kan ikke gå stærkt nok. Kat vil smyge sig ud ved det lange gardin, men mødes af en stråle lys. Hun hvæser og viger til side.

49


Der er gået for lang tid. Et rødt skær ses på himlen bagved. Det er ikke nat mere. Det er daggry. Det værste af det værste. Kat viser tænder i et tavst skrig. Så falder hun på knæ. Også Mia må dække for sine øjne. Lips skrig runger i rummet. Hun er viklet ind i silke og puder og vælter rundt. Alt er arme og ben. Kat vrider sig og holder begge hænder for sit ansigt. Mia ved, hvad der er sket. Det er lyset. Solens lys. De kan ikke tåle det. Nu er der kun et sted at gemme sig.

50


17. Lys

”Det hele var bare en drøm, skat. Her er ingen.” Sicky sidder på sengen og prøver at få Lip til at falde til ro. Hun hulker og hiver efter luft. ”Der var nogen!” ”Slap af, du er jo helt hys,” siger Sicky med træt stemme. ”Et eller andet dyr bed mig.” Lip gnider sin hals. ”Se!” Hun holder sine fingre op. ”Se. Jeg bløder helt vildt!” ”En myg,” griner Sicky. ”Så luk det skide vindue,” hyler Lip. ”Jeg gider sgu da ikke ligge her og få stik over det hele.”

51


Sicky rejser sig fra sengen. Han vakler hen og linder på det tunge gardin. Lys vælder ind i rummet. Under sengen må Kat og Mia knibe deres øjne hårdt i. ”Se, det er morgen. De sidste gæster er ved at tage hjem. Og nu vil jeg sove.” ”Træk for. Du lukker lys ind, du,” siger Lip tvært. Han gør, som hun siger. Sicky Dark gaber og lader sig falde ned på sengen ved siden af Lip. Lip er stadig lidt oppe at køre. ”Der var altså nogen! Jeg kunne mærke det. Kald på Viking.” ”Slap nu af! Viking er nede i haven. Du har fået for meget at drikke. Sov!”

52


Mia kan høre Sicky kysse hende. Lidt efter falder Lip til ro. Hun putter sig ind til ham. Snart sover de begge to. Det lange gardin bugter sig i den svage vind. Lyset tager til.

53


18. Ætset

Kat og Mia er fanget under sengen. De kan ikke slippe væk. Sicky trak ikke det dumme gardin helt for. Fra en smal revne vælter solen ind. Bader hele vinduet i lys. Mia må knibe sine øjne sammen og vende sig bort. Hun ser på Kat. Huden i Kats ansigt er ætset der, hvor lyset har ramt. Mia kan stadig smage blodet fra Lip. Lugten får hendes sult til at vende tilbage. Men hun kan intet gøre nu. Det her er, hvad Belas V2 førte til. De blev børn af mørket.

54


De kom for at skille Sicky og Lip for evigt. Men nu ligger de to i stedet tæt sammen i dyb søvn. Mia kan høre dem ånde tungt. Støvet danser i den smalle stribe lys, som kryber over gulvet. Lidt endnu kan de holde ud. Men snart vil lyset nå dem.

55