Page 1

Medlemsblad for Harley-Davidson Club of Denmark

Nr. 3. maj 2016 www.hdc.dk

l æs o

gså

2016

t fra a r e f Re ed GF. hov i de t t

e nr .

Galne Dansken

Jesper er generalsekretær for svenske SMC og direktør for Public Affairs komitéen under FIM

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

40 års Jubilæum Nr. 00008 Brigitte Yvanès Baiden har ordet

Nordic Run 2016 Med sidste nye opdateringer

Nordisk samarbejde Referat fra Presidentmeeting i Finland


13TH ANNUAL

DRENGERØVSDAG FOR MÆND, KVINDER OG BØRN

21. MAJ

LØRDAG DEN 21. MAJ

INTER-TECHNO PREDATOR

LEOPARD KAMPVOGN

DRAGRACING

SHOW OG ACTION

FOR 13. GANG BYDER ALLINGÅBRO VELKOMMEN TIL FART, ACTION OG RÆS MED MERE END 17 TIMERS UNDERHOLDNING, SPÆNDING OG STEMNING

MASSER AF SALGSBODER MED ØL, VAND, FASTFOOD, KAFFE, IS OG KAGE. DESUDEN BODER MED TØJ, CAPS, SOLBRILLER, HAVENISSER OG TINGELTANGEL. M.M. OPLEV: TRACTORPULLING – DRAGRACING - STUNT SHOW – DRIFTING – TOP FUEL DRAGSTER – 4X4 OFFROAD – CUSTOM BIKE/ CAR SHOW – BØRNE TIVOLI - TRIAL STOCKCAR – KAMPVOGN – F16 SIMULATOR - GOKART – SUPERMOTARD – CUSTOM BIKE SHOW – CAR SHOW – LIVE MUSIK MED BL.A. NELLIE B.M. OG SØREN AHLGREN / JOHNNY HORSE POWER. JOHNNY CASS NÅR DET ER BEDST. AFTER PARTY I KORNLAGERET MED OLE GAS BAND OG OLE DISK. · SE WWW.MOTOR-FESTIVAL.DK ALT DETTE FÅR DU FOR KUN KR. 150,- FORSALG PÅ BILLETSALG.DK - SPAR PENGE TIL DEN FØRSTE ØL – BØRN UNDER 12, GRATIS ADGANG I FØLGE MED VOKSNE KUN KONTANTBETALING I INDGANGENE. SENESTE INFO PÅ:

WWW.MOTOR-FESTIVAL.DK


H-D JOURNALEN NR. 3 maj 2016 06

42

Sæsonåbning Foråret er koldt, men de danske Harley-Davidson ejere er alligevel klar til sæsonåbningsfest

10

Forside: Jesper Christensen, generalsekretær i SMC på Custom by Kent H-D Chopper, fotograf; Joachim Sjöström, SMC

­

28

34

Distrikts-Journalister: Sjælland: Erla Sævarsdóttir journalist@hdcsj.dk Fyn: Thormar Thorkelsson (tt) tlf.: 61320221 journalist@hdcf.dk Syd: Steen Sødergreen journalist@hdcs.dk Nord: Anja Markussen journalist@hdcn.dk Midt: Stig Østergaard Journalist@hdcm.dk Bornholm: Palle K. Tourell tlf.: 30181434 journalist@hdcb.dk

36

Referat fra klubbens Hovedgeneralforsamling Læs det omfattende referat fra årets generalforsamling i HarleyDavidson Club of Denmark.

54

Kære medlem 00008 Brigitte er gået i gang med at registrere og dele alle sine gamle papirbilleder med klubben.

Super Rally 2016 Her kommer de sidste ­informationer. Et nyt medlems-­ blad i sadel­tasken er da en god ide. God tur til Spanien.

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk

48

Nordic Presidentmeeting Ib Stejlborg har skrevet en beretning fra årets Nordic President­ meeting i de finske vikingers land.

H-D Journalen/info: Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Langvadvej 4, Holbæk 8950 Ørsted, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

Den Galne Dansken Jesper Christensen er fra K ­ øge. Nu har han i over 10 år haft ­ansvaret for Skandinaviens største motor­cykelorganisation.

F2W Fredericia Distrikt Fyn og Syd havde slået sig sammen en enkelt dag på en fantastisk Forever2Wheels i ­Fredericia.

102 Ny Harley-Davidson model En helt ny og pivfræk S ­ portster har set dagens lys. Vi byder ­velkommen til model Roadster.

Nordic Run 2016 Så er der flere detaljer på plads til årets store fællesnordiske sommerbegivenhed.

38

Old Parts Never Die Distriktsjournalist TT har besøgt Biker to biker i Glamsbjerg på Fyn.

Layout: WAYPoint Tryk: CS-Grafisk Hadsten ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

Æresmedlemmer: Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland

28

54

De faste ub Cl

Har le

Davidson y-

04 Leder 46 Formanden 60 Næstformand 62 Distrikt 01

68 76 82 88

Distrikt 02 Distrikt 03 Distrikt 04 Distrikt 05

102 96 Distrikt 06 104 Forsikringsudvalget 106 Klubbens udvalg

Den ark m m a j 2016 H-D Jour nal en

3


LEDER af chresten torp

Forår med salt

R

edaktøren sidder en iskold søndag sidst i april i havehuset ved Brabrandssøen og sætter de sidste kommaer i et langt medlemsmagasin. Sneflokke kommer vrimlende ind imellem solens stråler, der insisterende kæmper for forårets snarlige komme. DMI melder om risiko for nattefrost i hele næste uge. Det var ellers rigtigt forårsvejr, da omkring 5.000 motorcykler fredag den 22. april kørte til sæsonåbning på Egeskov Slot nær Kværndrup på Midtfyn. Til gengæld oplevede Spring Race i Mosten Mc dagen efter, at vejret er meget omskiftelig i april. Det flotte forårsarrangement i Bode Enge på Djursland blev afviklet med truende snebyger og en iskold aprilvind på dagen, men der blev testet race. De danske Harley-Davidson forhandlere startede april i god stil med sæsonåbning lørdag den 2. april, også hamrende koldt, men med fint solskin, uden vind og igen med nærmest rekorddeltagelse. Du kan læse og se billeder fra sæsonåbningen på de næste sider her i bladet. Du kan derefter læse om danske Jesper Christensen, der i over ti år nu har været generalsekretær og ansvarlig udvikler af Skandinaviens største motorcykelorganisation, der er den svenske motorcykeludgave af det FDM, som vi i Danmark har for billisterne. Medlem nr. 00008 Brigitte Yvanés Baiden var for snart 40 år siden med til et stiftende møde med kun syv deltagere, hvor beslutningen om at danne vores Harley-klub blev vedtaget. Medlemsantallet er steget fra dengang til nu; i dag er der godt og vel 6.300 medlemmer. Senere var hun, sammen med sin livsledsager igennem mange år, 00009 Knut Langmack, én af lederne bag klubben de første mange år. Du kan læse den første af Brigittes jubilæumsartikler på side 54 her i bladet.

4

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

År 2016 står som bekendt i et 40 års jubilæumstegn her i klubben- og vær nu omhyggeligt med at få læst alle muligheder og medlemstilbud igennem. Det er en god anbefaling at følge med i udviklingen løbende på klubbens hjemmeside hdc.dk. Her på papirsiden overfor ser du selve plakaten for klubbens store jubilæumsfest lørdag den 24. september i Fredericia. Billetter til jubilæumsfesten er sat til salg på samme hjemmeside. Her i dette fysiske blad finder du de tilsvarende plakater for alle seks distriktstræf her i 2016 – og meget mere.

”I am relieved that this annus horribilis is coming to an end” Først i april fik vi overstået klubbens hovedgeneralforsamling og tillykke til Henrik som nyvalgt næstformand. Nu er ledelsen i H-DCDK igen komplet. (Henrik præsenterer sig på side 60). Det var ikke nogen nem hovedgeneralforsamling i år. Der var meget, der var uafklaret, og en hårdt kæmpende ledelse har forsøgt at afhjælpe de mangler, der opstår, efter en næstformand fratræder. Det har desværre betydet for meget uro på de indre linjer, også omkring klubbens redaktør. Jeg optræ-

der desværre i bestyrelsens beretning og i HGF-referatet på side 48-53. Jeg blev ufrivillig tildelt en rolle i sommers, da Jan Smed trak sig. Jeg vil her fra denne plads understrege, at jeg aldrig havde tænkt mig selv som kandidat til klubbens annoncerede næstformandspost. Jeg har til Hovedbestyrelsen skriftligt redegjort for, hvorfor jeg som klubbens redaktør fortroligt henvendte mig til klubbens formand i forsommeren 2015. Mit ønske var alene at hjælpe til med at sikre, at den gode udvikling som klubbens medlemskommunikation var inde i, kunne fortsætte. Min henvendelse var tænkt som en udstrakt hånd til alt det eksisterende i klubben, til det Jan Smed stod for, og som jeg i det store hele var enig i. Jeg er ked af som redaktør at finde min rolle indblandet i klubbens politiske ”overvejelser”. Det bør en redaktør ikke, og det har jeg heller ingen ambition om at være en del af. Primært var og er jeg mægtig glad for at være klubbens redaktør, og jeg ønskede at fortsætte med vores klubblad. Jeg vil fremover holde mig til at bringe historierne og arbejde med at udvikle klubbens medlemsblad, det som de fleste forhåbentlig ser frem til dumper ned i postkassen ca. hver anden måned. Lad os starte på en frisk, årstiden er til det, og det kølige aprilvejr må kunne hjælpe til. Det siges jo, at kølige hoveder tænker bedst. Lad os komme videre med en glad jubilæumssæson på verdens bedste motorcykelmærke. ­Harley-Davidson går foråret i møde med en frækkert til de unge, med en upside down! Du kan se den nye ­Harley-Davidson Roadster på side 102. Free Ride.


40 års Jubilæum

Vind

e en du k an vind son id v harLey-da 0 FLh 120 6 å rg a ng 19 7

Lørdag d. 24 september 2016

er jubilæumsår og det skal fejres med en fest ved Fredericia Idrætscenter Festen starter kL. 18.00. entrepris: kr. 150,-

Der vil være stor buffet, 2 livebands og udtrækning af sponsorgaver på indgangsbilletten. Samtidig udtrækkes hovedgevinsten på jubilæums lodsedlerne. Hovedgevinsten er en Harley-Davidson FLH 1200 årgang 1976 i næsten original stand, som da den forlod fabrikken.

JubiL æu L o d s e d dm s eL

Harley-D avidson Club

of Denm For at de ark Lt skaL du age i Lodtrækn ingen udFyLde FeLt nedestå ende opLy erne med medlem sninger snummer :

biLLetterne kan købes på nettet

Læs mere om festen på www.hdc.dk

navn: gade: by: tlf.:


”Jeg blir fem år ældre ved hvert indgreb i min pung, men når forårssolen skinner, blir jeg ung”

2016 Sæson VOXPOP

VOX POP

edlem første gang m Lars Fage blev iler det hv t. p. e lig 92 – af H-DCDK i 19 edet st i . Fage bruger d medlemskab The Uninvite af er ift st m med ejere r fo b kræfterne so ka ss r er et fælle Motor Club, de orcykler erikanske mot am e sk si af klas klart den r re kø og klubben er fra før 1969, kerstil. Fage Old School bi ead eh kl helt originale uc Kn n Aarhus på si her klipset i r anden del af ter billedet gå Ef . 47 årgang . se en tur mod Od dagsturen re

6

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Gurli Nielsen medlemsnummer 3185 i distrikt midt me d en CVO Street Glide. De større planer for Gurli er i år ture i Sydfrankrig og i USA.


B ornhol m

K Ø B E N H AV N

K Ø B E N H AV N

K Ø B E N H AV N K Ø B E N H AV N

m a j 2016 H-D Jour nal en

7


s i lkebor g VOXPOP

V

interen er lang og ubarmhjertig, især for en motorcyklist, og netop derfor er Harley-forhandlernes sæsonåbning måske blevet så populært et mødested. Det er i hvert fald en kendsgerning, at vi må se rekorddeltagelse igen og igen, og det er altså et svært hyggeligt weekendtræfsted. Der serveres rundstykker til de morgenfriske. De nye H-D modeller står og afventer med en forårsoplevelse til de der har lyst. På en blokvogn står kolde musikanter og skaber mere varm stemning til de, der sidder og hygger ved bordene. Ølvognen skænker fadbamser til, og de, der må trampe varme i fødderne, hænger ud. De fede pølser syder på grillen. I butikken er der knaldtilbud, snak og varm kaffe. Man træffes og planer lægges. Det er bikerhygge, der er svært at slå.

s i lkebor

g s i lkebor g

Henrik Ro stgaard K ansy er H mekanike arleyr og har me 2063. He dlemsnum r er Røde mer Henrik sa af sine m mmen me ange Harl d en e yer, en Kn årgang 45 ucklehea han har e d jet siden stadig no 1997. Der gle få trin er , inden de helt origin n frem al, men cyk len er velk står Medlem a ørende. f The Unin vited Moto r Club.

”Jeg har længe næret en istap ved min barm, men når forårssolen skinner, blir jeg varm!” Hilsen til forårssolen af Benny Andersen

VOXP OP

8

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Thomas Rot he Wollny ha r været med siden 2007 lem og kører på en Heritage årgang 92. Softail Thomas har endnu ikke sæsonens tu planlagt re, men over vejer da i hv fald at køre ert en tur til Due odde. Ellers han det som tager det kommer , og ser hvad får lyst til he han n over sæso nen.

s i lkebor g


Å rhu s

Å rhu s

Å rhu s

Å rhu s

VOXPOP

pset Nordjylland er kli i det nordligste e ed st ed er ler Tv al r fra Motorcyklen ha Bent Fuglsang t da e årgang 2014. de id r Gl ive e bl id W 16 na 20 i på sin Dy eter, og her e; er 50.000 kilom nde til at beskriv rundet noget ov est for omfatte rm næ er ne og er ur an To Pl ll lt. Fu ga ed lt vist he , Nordic Run m ti r-Rally Spanien deltager bestem Gibraltar, Supe p. Og jo – Bent ka rd No j til ve om en is . gv naturli strikt Nord rencen oppe i Di kilometerkonkur

E

n helstegt pattegris var blevet en tradition i Silkeborg, så blev den lidt væk, men nu er det selvsamme koncept fundet frem igen, og sikke en modtagelse det fik. Big Bike i Silkeborg er over vinteren flyttet i nye lokaler på Brokbjergvej 4, og det er den nye butik, som nu genstarter en midtjysk tradition. Det vurderes, at op til 500 bikere var forbi Big Bike butikken den 9. april til en omgang stegt svin og en hyggestund med gode bekendte og venner. Det er et ret godt bud, at den grillede gris igen er en sæsonåbningstradition i Silkeborg. Det blev i hvert fald en kotelet-glad dag for Big Bike og kunderne.

R ødd i n g

R ødd i n g

R ødd i n g m a j 2016 H-D Jour nal en

9


Dansker i spidsen 10

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


e t s e k r æ t s s n e d r e fo r v motorcykelorganisation Jesper Christensen er generalsekretær i Skandinaviens – måske verdens – stærkeste motorcykel-organisation, Sveriges MotorCyklister (SMC). Han er tilmed direktør for Public Affairs komiteen i FIM med ansvar for PR og trafiksikring i den internationale motororganisation. Dermed er Jesper Christensen den mest indflydelsesrige danske organisationsmand, vi har i bikermiljøet. Du kan her læse historien om SMC - og Jesper med det svenske kaldenavn ”den Galne Danskens” vej til pladsen for enden af bordet i en international motorcykelverden.

Af Hasse Dansk, Saga MC, Che, Kajs Hold Danmark og Thomas Kjærulff Torp Fotos: Joachim Sjöström, Hans Gjesing, Torp etc.

D

et er køgebugten, der definerer den lille sjællandske by Solrød, og det var gaderne i Solrød, der dannede rammen for de første år af Jesper Christensens drengeliv i begyndelsen af 1960erne. Som næsten alle andre knægte dengang brugte Jesper teenageårene i 1970erne på en tunet knallert, som senere blev udskiftet med en mindre motorcykel. I 1978 stiftede

Jesper sammen med et dusin andre lokale knægte Solrød MC. Først var han udstyret med en 350 cc Yamaha, der senere blev til en Honda CB 500 Four. En MZ 250 cc blev en tid anvendt som transportmiddel til Kongens V ­ alby, hvor den blev solgt, da han blev en del af det succesfulde salgsteam i det skandinaviske firma, der s­ olgte de hotte Commodore computere. Dengang var en Commodore 64 hele klodens første og mest efterspurgte hjemme­ computer, og produktets succes holdt Jespers travlt beskæftiget. På et tidspunkt kom der en nordisk salgschef-

stilling forbi skrivebordet, hvor Jesper blev siddende de næste ti år af sit arbejdsliv. Undervejs mødte han også sit livs kærlighed i svenske Carina. De to stiftede familie, fik to børn og bosatte sig tæt på Køge. I 1993 afsluttedes det første arbejdseventyret med Commodore-virksomhedens pludselige konkurs. Kunderne var vandret videre til bedre og hurtigere IT-græsgange, og Jesper Christensen måtte vandre med.

m a j 2016 H-D Jour nal en

11


Z 1000 Kawasaki en om en . m 77 m g rø n a sd ne årg Ungdom ret med den blev realise

Den Galne Dansken tager banekurven med gnister springende fra asfalt.

aF milien flytter til Sverige

E

n ny jobmulighed åbnede sig i Stockholm, og der­ efter gik der kun fire uger, før Jesper og Carina bosatte sig nær Vaxholm Havn lige midt i den stockholmske skærgård. Jesper havde på det tidspunkt været uden motorcykel i en periode, men netop natursmukke Vaxholm Havn er et kendt og hyppigt anvendt mødested for motorcyklister i Stockholm. Efter på afstand at have beundret de mange smukke tohjulede maskiner besluttede Jesper sig for at være med igen. Den gamle ungdomsdrøm om en Kawasaki Z 1000 blev realiseret ved en årgang 77, og Jesper startede den nye sæson i 1998 med den gamle Kawa-kran. For at blive helt dus med den ”nye” retromaskine, meldte han sig på et af de berømte “avrostning” kurser, som Svenske Motorcyklister hvert forår afholdte over hele svenskerlandet. Kursusforløbet gik ganske simpelt ud på at møde årets nye sæson uden at være “rusten” i køreteknik. Jesper blev øjeblikkelig opfanget af den spændende banekørsel og især af MC-kursuslivet. Efter et par år befandt han sig som én af de mest centrale frivillige kursusinstruktører omkring hovedstaden Stockholm. Evnen til at organisere og indsigten i IT-verden førte hurtigt Jesper frem i de organisatoriske rækker i SMC. Den gamle Kawasaki plagede dog fru Carina, eller rettere hun var træt af at afhente husbonden de mærkeligste steder rundt om i det vidstrakte svenske land, når cyklen endnu engang brød sammen. Derfor

12

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

besluttede hun, at en ny motorcykel var nødvendig på hjemmeadressen, hvilket resulterede i en fabriksny BMW K1200 til garagen. Den er nu suppleret med drengedrømmen, en fed svensk ”Balls of Fire HD Chopper” med Tolle-gaffel bygget af velkendte Custom by Kent i Bjuv ved Helsingborg. Galne Dansken Tilnavnet ”Galne Dansken” fik Jesper Christensen tildelt som kursusinstruk­ tør ved SMC’s banekørselsvirksomhed. Jespers nye BMW blev ofte presset til det yderste på gokartbanerne, så der stod gnister bagud i kurverne. Tilskuerne bestående af de andre instruktører og kursister fandt derfor på det sven-

I den første tid som nybagt instruktør i SMC udnyttede Jesper erfaringen fra karrieren i IT-verdenen i sin leg med internettets spæde start. Jesper fik den idé at opbygge en motorcykelhjemme­ side, der primært handlede om at lære køreteknik, men også rummede andet relevant indhold for motorcykelejere. Hjemmesiden galnedansken.com fik hurtigt tusindvis af svenske besøgende, og sidens succes skabte på ny opmærksomhed om Jespers person langt ind i den svenske motorcykelorganisation. Der var personer i SMC, der med det samme var tilhængere af den nye stil, mens andre i den gamle ledelse fandt den direkte skadelig for motorcykel­ listerne. Den traditionsbundne opposi-

”Der er ca. 36 millioner MC-køretøjer i Europa, cirka 300.000 i Sverige og knap 200.000 i Danmark – Alligevel har Norden stor politisk indflydelse på rigtig mange planer i Europa” ske kaldenavn ”Galne Dansken”, den gale dansker. Navnet har hængt fast på Jesper Christensen lige siden, hvilket måske også hænger sammen med, at han tackler de organisatoriske udfordringer i SMC på nærmest samme vis, som han tackler de skarpe kurver på en racerbane - Insisterende, effektivt, samarbejdende og konsekvent. Det er i hvert fald en kendsgerning, at der under Jespers ledelse er sket en rivende udvikling af SMC-organisationen de sidste 10 år – organisatorisk, økonomisk såvel som indflydelsesmæssigt.

tion arbejdede ud fra den konservative holdning, at ”en uddannet og dygtig motorcyklist kører bedre og hurtigere, men jo hurtigere kørsel på cyklen, jo mere risiko og jo flere skader opstår der”. I starten mødte videreudviklingen af kursusvirksomheden derfor politisk modstand internt i organisationen. I 2003 kom det så langt, at mange omkring SMCs kørekursusvirksomhed - dermed også Jesper - overvejede at droppe ud af et ufleksibelt SMC for at skabe en ny og konkurrerende MC-organisation fra bunden. Sådan gik det i


SMC Boken SMC Boken kaldes for motorcyklisternes bibel og tilbyder informationer om MC-træf, events, MC-klubber og kurser, som også bliver bragt i SMC-Appen. I den trykte bog får man i øvrigt tips om MC-venlige opholdssteder i Sverige og andre lande, pakketips etc.

”SMC er en politisk interesseorganisation, ikke en rabatordning. Vores opgave er at stille op for alle motorcyklister i Sverige, og i verden”

efterrationaliserings klare lys heldigvis ikke. Tværtimod blev Jesper Christensen valgt til hvervet som generalsekretær i en alder af 47 år efter at organisationen i en periode havde undværet en styrmand. Han startede i midsommeren 2006 og allerede i september var der manglende ressourcer til lønudbetaling til sekretariatet, SMC var inde i en voldsom økonomiske krise. Det nødvendige svar blev beslutning om en relativ stor kontingentforhøjelse, der først resulterede i et væsentlig fald i antallet af medlemmer, men på den lidt længere bane kom der styr på økonomien, og medlemmerne er vendt tilbage sammen med den højere kvalitet i organisationens udbud. SMC kickstartede en udvikling, der langsomt skulle vække den gamle organisationskæmpe til live. Svenske MotorCyklister Jesper Christensen havde ellers en god stilling i det private, men muligheden for at beskæftige sig fuld tid med sin hobby var umuligt for ham at takke nej til. Han havde været lidt aktiv i den svenske BMW-klub og i SMCs lokale Uppsala kreds. Samtidig havde han efterhånden tilegnet sig en væsentlig plads i SMC kursusvirksomhed via Rörken-banen, hvor han havde en del af ansvaret for organisationens indsats i forbindelse med trafiksikkerhed og de årlige afrustningsforløb. Siden sin indtræden i ledelsen i SMC har Jesper således arbejdet med trafiksikkerhed, som i dag udgør en fundamental del af organisationens arbejde for Svenske MotorCyklister.

I 2014 deltog organisationen eksempelvis i en paneldebat på Tylösandsseminariet, Sveriges største konference for trafiksikkerhed. Her lancerede Svenske MotorCyklister MC-Vision 2.0, der med

SMC Appen En komplet MC platform

Det er målet at udvikle produktet i alle europæiske hovedsprog, og at hver enkelt klub eller organisation derefter kan tilpasse efter behov (Touring Nyt har en udgave på dansk). Udgaven til de nationale mærkeklubber ligger i rugekassen. Også på dette område gælder det, at SMC-produktet ikke har et kommercielt formål. Man arbejder for at understøtte alle motorcyklisters behov og glæde, og derfor får en MC organisation Appen stillet gratis til rådighed. SMC er ved at etablere ressourcer til støtte ved tilpasninger, en støtte man sandsynligvis må betale for.

baggrund i forskning og statistisk foreslog en række forslag til øget sikkerhed for Svenske MotorCykelister. Vison 2.0 og den statslige Nollvisionen (ingen dræbte i trafikken) går hånd i hånd. Forskeren Claes Tingvall var Nonvisionens ”fader” og den samme Hr. Tingvall har utallige gange braget sammen med SMC, men efter at han blev pensionist, har Tingvall udtalt, at det statslige Trafikverket bør samarbejde mere med SMC i spørgsmål, der drejer sig om trafiksikkerhed for hojåkare i Sverige. Det har sikkert ikke altid været let for Tingvall at sidde i sin position, han var ansat i staten som sikkerhedsdirektør på Trafikverket, professor i trafiksikkerhed ved Chalmers tekniske højskole i Göteborg, og samtidigt i samarbejde med SMC, som ofte var længere fremme i skoene end både ham selv og de statslige myndigheder i Sverige. SMCs lobbyarbejde bliver nu rigtig godt modtaget af Staten og anvendes aktuelt som udgangspunkt for den svenske regerings strategi for motorcykelsikkerhed. Den første udgave af MCvisionen blev lanceret under konferencen i 2008. Dengang var ulovlig kørsel genstand for debat, og nu otte år senere er det veldokumenteret, at dødsulykker typisk skyldes folk, der enten ikke har kørekort eller ikke er egentlig ejer af en motorcykel. I øjeblikket kæmper SMC indædt for at få ændret eller fjernet de midterrabatbarrierer, der står ved langt de fleste motortrafikveje i Sverige. Disse skarpe stålpæle med monterede stål­ wirer er de rene ”ostehøvle” for motorcyklister, der forulykker.

m a j 2016 H-D Jour nal en

13


Jesper Christensen er ude og promoverer Svenske MotorCyklister, der repræsenterer mere end hver fjerde motorcykelejer i Sverige.

Generalsekretær for 71.000 medlemmer

D

et er ikke kun i forhold til trafiksikker­ heden, at SMC er på forkant i motorcykelverden. Som nævnt står Jesper Christensen i spidsen for vel nok verdens stærkeste motorcykelorganisation. Svenske MotorCyklister er grundlagt i 1963 af en gruppe motor­cykelentusiaster fra hele Sverige. Stifternes mission var at opfylde det formål at informere andre svenske motor­cykelister om de mange motorcykelrallys og motorcykelfester, der poppede op i Sverige. Igennem årene er SMC blevet mere og mere professionaliseret, og i dag er Jesper Christensen generalsekretær for en organisation, der repræsenterer ca. 71.000 medlemmer ud af godt en kvart million motorcykelejere i Sverige. Mere end 400 lokale motorcykelklubber i Sverige er medlemmer i SMC, herunder de nationale mærkeklubber som eksempelvis vores egen Harley-Davidson Club søsterorganisation i Sverige. SMC har en omsætning på godt 30 millioner svenske kroner og 15 fuldtidsansatte i det nybyggede sekretariat i Borlänge. Dertil

14

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

er der omkring 1200 personer rundt om i landet, der er tilknyttet på honorarvilkår ved mange forskellige aktiviteter. Organisationens politiske muskler giver sig eksempelvis til udtryk i en national konsultationsstatus i Sverige. Det gælder som nævnt i forhold til udviklingen af trafiksikkerhed, men også på andre områder, der omhandler motorcykler på regeringsplan. SMC arbejder med en lang række politiske aktiviteter i ind- og udland, og de arrangerer løbende oplysnings- og protestkampagner for at holde de svenske beslutningstagere i kort snor. SMC er en non-profit organisation, men har status som reel magtfaktor i svensk trafikpolitik. Det er Jesper

”SMC’s har tre hovedmålsætninger. At være til størst mulig nytte for motorcyklister, dernæst at være verdens bedste MC-organisation, og endelig at opnå et trafiksikkert samfund for alle motorcyklister”

Christensen, der styrer dagligdagen, men over ham sidder en hovedledelse på ni personer, og med 21 lokalbestyrelser fordelt rundt om Sverige er der gang i demokratiet. Organisationsmæssigt er SMC således ikke bare en politisk, men også en demokratisk mastodont, der bliver styret i en direkte demokratisk styreform, hvor hver enkelt medlem af organisationen er tildelt én stemme til den årlige generalforsamling. Organisationens meritter Det er ikke kun i forhold til lobbyarbejdet, at SMC har gjort sig bemærket, men også i forhold til innovative tiltag. Jesper Christensen har i et teamsamspil taget en række initiativer, som har gjort SMC til en inspirationskilde for motorcykelorganisationer over hele kloden. SMC udgiver skandinaviens største motorcykelblad MC-Folket, som læses grundigt af over 94 pct. af dets medlemmer. Bladet udgives otte gange årligt i ca. 71.000 eksemplarer pr. gang og er ubetinget det vigtigste motorcykelorgan i hele Norden. Foruden motorcykelmagasinet har organisationens medlemmer den gratis SMC-App til rådighed,


SMC Medical Card der giver adgang til det nyeste om motorcykelverdenen på samtlige felter. SMC-Appen giver informationer om alt fra rabatter til caféer og restauranter til tips til i alt 600 attraktive kørselsruter på 24.000 kilometers motorcykelvej i Sverige. Den viser desuden, hvor der kan findes MC-klubber, parkeringspladser, motorcykelkurser etc. Ifølge Jesper Christensen er planen, at SMC-Appen får et internationalt gennembrud i løbet af de kommende år. I Danmark anvendes den allerede af MC Touring Club, men målet er at udbrede Appen med lokale tilpasninger til næsten alle europæiske sprog og klubber. Foruden motorcykelbladet og SMC-Appen findes der også kursusvirksomheden SMC School, der udbyder kørekursus på gokartbaner og avancerede træningsbaner rundt om i Sverige med henblik på at skabe bedre trafiksikkerhed for de enkelte motorcyklister, men også for at understøtte banesporten. SMC Sport Det måske mest attraktive tilbud for medlemmerne af den svenske motorcykelorganisation er aktiviteten SMC Sport, der har hentet opmærksomhed og ros fra hele verden. SMC Sport udbyder over 15.000 kursuspladser årligt, og er man i besiddelse af et motorcykelkø-

MC Folket

Her kan du læse Jesper Christensens leder i MC Folket nummer 03 marts 2016 KNUT TEN OM HONDA GOLDWING´S JUBILEUM

L ADDA R ÄT T PÅ HOJEN

SMC NORRBOT TEN

NU K AN DU GÖR A ET T KLIPP PÅ PRYL AR

Branschen om

30-PUNKTSLISTAN Så här viktigt PRIS 59:-

#8.15

ÄR DITT KÖRKORT

HETA SCRAMBLERS FRÅN DUCATI OCH TRIUMPH

HARLEY-DAVIDSON

SPORTSTER IRON 883

KAMPEN GÅR VIDARE

POLISEN HAR FATTAT GALOPPEN

LOVORDAR SMC:S UTBILDNING Sveriges MotorCyklister www.svmc.se

TACK FÖR Sommaren 2015

PÅ RÄTT VÄG SMC School steg tre

Det er femte år i træk at SMC udsender klistermærker med "Medical Card in Helmet"til udenpå, og et informationskort "Medical Card" til at lægge i hjelmen tilalle organisationens medlemmer. Målet er, at oplysningerne på kortene skal give hurtig og passende pleje i tilfælde af en ulykke. Reaktionen har været yderst positive fra reddere og fra medlemmerne selv. Mere end en million Medical Card er nu fordelt rundt omkring i hele verden.

rekort, kan man prøve sine evner af på racerbaner imod jævnbyrdige bikere, som også har benzin i blodet, kurver i knæene og en uimodståeligt hang til fart omkring hjelmen. Det kræves fra SMC-Sports, at nummerpladen hives af motorcyklen, før kursisten bevæger sig ud på banen, og hvis man vil konkurrere, kræver det roadracinglicens niveau seks og et minimum af træning. Selve træningen på banen foregår i et tempo, som instruktørerne fra SMC

Danska Harleyklubbens tidningsredaktör Chresten satt framför mig på kansliet i Borlänge. Uppgiften var få till en artikel, för alla 6.500 danska medlemmar, om Dansken som överraskande klev fram bland Sveriges många motorcyklister. Det var tydligt att Chresten inte hade det så enkelt att sitta still. Han verkade ha ont i kroppen. Senare kom sanningen fram. Han berättade om en fin septemberdag i 2015 i Nordjylland, en sväng med polarna på deras Harleys. Sommar, sol, frihet, en välkänd kurvig väg. Bättre kan det inte bli. Efter närmare 40 års MC-åkning är det fortfarande detta som är livet! Även om Harleyn ibland lutar så att alla motorfästen är slitna så gick det väldigt lugnt den här dagen. Farten var inte över 50 när Chresten, störd av lösgruset mitt i asfaltskurvan, valde att köra ut på den hårda stödremsan, där fästet var bättre än kombinationen rullgrus på asfalt. En rutinsak för en erfaren hojåkare. Chresten beslöt sen att ”rycka upp hojen” över asfaltskanten, vilket han senare ångrat bittert. Kanten visade sig vara typ tio centimeter hög. Chresten välte!

”SMC’s tre værdier er ansvar, hygge og kærlighed til motorcykelkørsel ” School tilrettelægger ud fra den enkeltes kører­evne og ambitioner. Syv ud af ti kursister med med niveau 6 licens deltog i SMC Sport Cup i 2015, som er det landsdækkende klubmesterskab for SMC-medlemmer. Det begyndte med 16 serieløb i Sverige, hvor hver enkelt race tog tyve minutter med tolv point til nummer 1 og to point til nummer 6. Klubmesterskabsfinalen søndag d. 13 september 2015 blev vundet af medlemmet Morgan Mesetovic fra Karl­ skoga, og ved den lejlighed fik Jesper Christensen en personlig thumbs up fra Ignacio Verneda, som er adm. direktør i FIM og ansvarlig for alt MC-sport i verden: ”Well done! Dear Jesper. Thank you for sharing this great news with us. Congratulation to you and your team”. Ifølge Jesper Christensen blev initiativet til SMC-Sport Cup foruden underholdningsværdien taget for at give fartlystne svenske motorcykelister en platform, hvor man kan udleve lysten til Full Throttle, uden at de sårbare sjæle føler sig fristet til at anvende svenske landeveje til udskejelserne.

Tre revben gick av. Han fick multipla axel- och skulderbladsfrakturer. Ena armen gick rakt av. Armbågen bruten på andra armen. Värst var dock den brutna nacken. Chresten var en millimeter från att mista livet, enligt expertisen. Jag är flera dagar efter vårt möte djupt påverkad av denna berättelse - om en fullkomlig onödig olycka, där jag i ärlighetens namn tycker att väghållaren bär ett ansvar! Jag har i skrivande stund just avslutat ett nytt diplomatisamtal med svenska Trafikverkets ledning om hur vi kan komma överens om att få till MC-Strategin i världens mest trafiksäkra land. Hastighet och hastighetsefterlevnad är det som verket bryr sig om, enligt det intryck jag får. Jag skulle önska att man kunde lyssna på Chrestens historia och sedan gå hem lösa en så enkel sak som att fixa det här med lösgrus och hållbara stödremsor i Sverige – men även hemma i Danmark. Chresten och Hasse som var på kansliet, belyste konstant att SMC är så unika för att det är just såna frågor vi jobbar med, och det på en nivå som danskarna har något att lära sig av.

m a j 2016 H-D Jour nal en

15


Direktørplads i FIM siden 2012

F

or fire år siden gik Jesper Christen­ sen fra at være national styrmand for verdens måske mest velkonsoliderede organisation i Svenske Motor­Cyklister til samtidig at være frontmand for motorcykel­verdenen i den globale arena: Udover at være generalsekretær hos SMC har Jesper Christensen siden 2012 været direktør med ansvaret for PR og trafiksikring i den internationale motororganisation FIM. ”Det er første gang, at et SMCmedlem bliver direktør i en af FIMs kommissioner. Det er et historisk personvalg, som vi er utroligt stolte over, fordi det viser, at MC-organisationer over hele verden bider mærke i SMCs arbejde”, udtalte ordførende Tomas Bergstrøm efter udnævnelsen. FIM er da heller ikke en hvilken-som-helst ­motorcykelorganisation.

16

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

FIM I 2004 fejrede Federation Internationale de Motorcycklism (FIM) hundredeårs fødselsdag. Det var nemlig i 1904, at Frankrigs motorcykelorganisation var vært for FIMS første internationale motorcykelkonkurrence i Dourdan vest for Paris med deltagelse af racerkørere fra Frankrig, Østrig, Danmark, Tyskland og Storbritannien. Fem år senere tog englænderne initiativ til et møde, hvor ti medlemslande skabte grobund for et stærkere samarbejde. Antallet af medlemslande steg fra 10 til 30 i slutningen af Anden Verdenskrig, og efter Krigen fortsatte udviklingen. 1949 var begyndelsen til verdens mest prestigefyldte motorcykelkonkurrence Road Racing World Championship Grand Prix, og i dag er FIM vært for 111 nationale motorcykelfederationer og 65 verdensmesterskaber i alle mulige konkurrencegrene som road-racing, motorcross (herunder snecross), trials, baneracing og cross-­country-racing. I 2000 blev FIM anerkendt som federation af IOC under de Olympiske Lege i Sydney og har altså siden haft olympisk mandat. Foruden

racing er FIM involveret i en række aktiviteter, der promoverer motor­ cykelsporten, sikkerhed og relevante politiske spørgsmål angående motor­ cykler. Med Jesper Christensen som aktiv forhandler indgik organisationen i 2015 en begyndende fusion med FEMA (Federation of European Motorcyclists Associations) bestående af i alt 24 MC-organisationer fra hele 19 europæiske lande (Harley-Davidson Club of Denmark er medlem), hvor Svenske Motorcyklister øvrigt er den største medlemsorganisation. F ­ orløbeligt er der etableret fælles kontor i Bruxelles imellem FIM og FEMA, og dermed er Jesper Christensen først lige begyndt med at videreudvikle motorcykelmiljøet på øverste niveau. FIM Rally – Et verdensmesterskab i touring Èn af FIMs årlige hovedbegivenheder er FIM Rally, der er blevet afholdt siden 1930erne kun afbrudt af en pause under Anden Verdenskrig. Til FIM Rally deltager typisk 2000 bikere fra mere end 30 lande i et event, hvor værtslandet udskiftes for hvert år, så deltagerne hver


Mälaren Rundt

SMC Sport Cup er en nystartet sportsbegivenhed, men de Svenske MotorCyklister er også med til at holde mere traditionsrige arrangementer i hævd. Den største motorcykelbegivenhed i Sverige er måske Mälaren Rundt, der fejrede sit 30 års jubilæum sidste år. Arrangementet har været styret af bladet MCM og er vokset stødt igennem årene - i dag er det SMC som arrangerer alt. Det beskrives i dag som de svenske motorcyklisters særlige festdag i og omkring Stockholm. Der er forventning om et deltagerantal på omkring 25.000 motorcyklister, og alle tror på, at den rekord bliver slået i nær fremtid. Aftensfesten for de gamle Old School i den svenske selvbyggerkultur afholdes stadig i forbindelse med traditionen Mälaren Rundt, og det sker samme aften hos lokalklubben Strul MCC i Enköbing.

eneste gang møder ny inspiration i forhold til de traditioner og vaner, der forbindes med en bikerkultur. FIM Rally er i årenes løb blevet afholdt af så forskellige bikernationer som Sovjetunionen, Tyskland, Tunesien, Frankrig, Schweitz samt Spanien, og FIM Rally 2016 vil blive afholdt i Slovakiet, hvor den slovakiske motorcykelorganisation inviterer til biking og wellness ved det naturskønne resort Tatranska Lomnica. FIM Rally er typisk et tre-dages-arrangement, hvor der er motorcykelparade, og der uddeles forskellige pokaler: for den størst deltagende klub, for klubben med samlet set flest kilometer på tælleren og for klubben med de fleste motorcykler over 500 kubik, etc. Eventet er berømt for et fantastisk aftenarrangement med fyrværkeri og fest til langt ud på natten, hvor bikere fra hele verden deltager. I 2017 er Svenske MotorCyklister vært for den internationale motorcykelbegivenhed, der vil blive

SMC’s fond för rehabilitering av skadade ­ MC-förare

I 2015 har én ud af tre ansøgere fået bevilget penge fra skadesfonden, der hjælper folk der er blevet handicappet efter en MC-ulykke. Sammenlagt ligger udbetalingen i 2015 på 91.000 svenske kroner, mens den samlede udbetaling siden 1996 er på 1.619.000 svenske kroner. Kun medlemmer kan søge erstatning i fonden.

SMC’s Rättsfond I 2008 blev der skabt en retsfond, hvor SMC-medlemmer kan søge om økonomisk bidrag i retsspørgsmål. Hvert medlem bidrog med én svensk krone og i 2015 bevilgede fonden i alt 6.219 kroner til motorcyklister, der havde brug for retsfondens økonomiske bistand. stensen og Fra højre Hasse Dansk, Jesper Chri rter i Borlänge. dkva hove SMC n fora en ktør reda

holdt i byen Sundsvall ud til Østersøen ca. 400 kilometer nord for hovedstaden Stockholm. Det er god mulighed for overnatning til FIM Rally, hvor man både kan bo på hotel og campere, så der er alle mulige gode grunde til at sætte sig op biken og komme afsted – om det så er i år i Slovakiet, eller det bliver til næste år ved naboerne i ­Sverige”.

Ezzos minnefond

Sven-Ove Forsberg, også kaldet Ezzo, døde i en tragisk ulykke i 2011. Ezzo var tilknyttet SMC på flere planer. Det blev besluttet at grundlægge en fond til ære for ham. Pengene i fonden går til uddannelse af motorcyklister og er særskilt rettet imod ungdommen. Fondens kapital i 2015 var på 105.000 svenske kroner.

Jesper Christensen er den lykkelige ejer af denne drøm, en Bal ls of Fire H-D Chopper” med Toll e-gaffel bygget af velkendte Custom by Kent i Bjuv ved Helsingborg.

m a j 2016 H-D Jour nal en

17


nyheder

kort nyt nyheder • information • gode tips

„No matter how bad your day is, your bike will always make you feel better“ The Old biker

af Redaktionen

Har le

Pass H-DCDK Info

ub Cl

Davidson y-

Den ark m

Jubilæumsnål i H-DCDK Hvis du har 10, 15, 20, 25, 30, 35 eller 40 års jubilæum i Harley-Davidson Club of Denmark i år, så kan du få udleveret din jubilæumsnål via dit distrikt. Følg med på distriktshjemmesiderne eller kontakt din distriktsformand for nærmere information. Du kan finde relevant telefonnummer og mail på næstsidste side i dette blad. Metodevalg for højtideligholdelse, udlevering eller udsendelse af jubilæumsnåle varierer fra distrikt til distrikt i Harley-Davidson Club of Denmark.

Kontingentbetaling Tilmeld dig PBS, så du undgår rykkergebyr på din kontingentbetaling. Da der stadig er alt for mange medlemmer, der ikke betaler deres kontingent til tiden, har Hovedbestyrelsen fastsat følgende retningslinjer, gældende fra 1. januar 2017: Rykkergebyr for manglende rettidig indbetaling af kontingent fastsættes fra 1. januar 2017 til kr. 200,-. Et eventuel rykkergebyr fremsendes kun en gang, såfremt kontingentindbetalingen inkl. rykkergebyr ikke falder indenfor 4 uger. Fra udsendelsesdatoen på rykkerbrev deaktiveres medlemmet automatisk, og medlemsskabets ophør meddeles videre til eventuel forsikringsordning via klubbens medlems­service.

18

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Forsikring i H-DCDK Der er en del spørgsmål og tvivl om, hvorledes Harley-Davidson Club of Denmark håndterer oprettelse og godkendelse af medlemmers forsikringsforhold. Derfor er det nu planlagt, at vi til det næste

nummer af H-D Journalen laver en grundlæggende artikel. Artiklen skal gerne give læseren den nødvendige indsigt i vurderingsmændenes arbejde, og svar på langt de fleste spørgsmål ang. klubbens forsikrings.


ADVARSEL FRA SKAD - Mangel på retssikkerhed Der er fortsat en fejl i Dansk Motor Registrerings opdateringssoftware, der betyder, at en synsvirksomhed kan handle forkert, så afgiften på et ellers lovligt ombygget køretøj kan gå tabt, eller køretøjet kan blive indkaldt til nyt syn ved en kontrol på vejene. Problemstillingen ligger i, at når et køretøj med en bestående konstruktiv ændring noteret i DMR, kommer ind med en ny ændring på samme køretøj der skal indtastes, så skal synsmedarbejderen være særligt opmærksom på ikke at slette de allerede eksisterende konstruktive ændringer i DMR systemet. Ved ny ind-

tastning slettes nemlig alt eksisterede information automatisk, og meget værdifuld data går tabt på køretøjet. SKAD anbefaler derfor, at synsmedarbejderen først kopierer bestående tekst fra DMR´s dispensationer over i et tekstdokument, og anføre foran teksten den dato, hvor den sidste konstruktive ændring blev indtastet i DMR. Herefter skriver synsmedarbejderen den nye konstruktive ændring ind i DMR, først med den dato den nye konstruktive ændring skal synes på, og som forlængelse kopieres alt den gamle tekst i DMR igen. Der er i systemet kun plads til max 1000 ka-

rakterer. SKAD har fremlagt situationen for SKAT motorkontaktudvalg i 2015, og SKAT har der lovet, at DMR på sigt indrettes således, at systemet kan huske den gamle tekst ved indtastning af nye ændringer. P.t. ser det dog ud til, at SKAT snart vil sætte hele DMR systemet i udbud, og indtil det sker, vil ændringer i det nuværende og dermed forældede DMR software sikkert blive sat på hold. SKAD har meddelt, man må forvente SKAT sørger for, at retssikkerheden sikres, ved at DMR snarest bliver udstyret med ”hukommelse” i forhold til de tidligere indtastede informationer

Pass me the salt

Har du 3,6 millioner dollars tilovers til ekstrem fart? Er to hjul og én motor nærmest kunst for dig, og har du rigelig med penge at brænde af? Hvis du svarer ja til begge dele, så er en Ecosse Spirit ES1 til 3,6 millioner dollars måske noget, der skal hjem i garagen. Et samarbejde mellem amerikanske Don Atchison og de to briter, Dick Glover og Andy Le Fleming, undfangede i 2008 en revolutionerende motorcykel – der stadig ikke er helt realiseret, men alligevel står i sin helt egen liga. Finanskrisen på samme tid var sikkert årsag til, at den aldrig kom helt ud af vindtunnellen. Men Ecosse Spirit ES1 er stadig ulig nogen anden motorcykel, der findes. Man kan kalde den en Superbike på kraftige steroider - eller det absolut bedste af det bedste, om man vil. Det er den britiske designer og mekaniker Dick Glove, kendt fra McLaren, hvor han har været teamets tekniske direktør, der var hovedmanden bag udviklingen af den letteste og bedste motorcykel på kloden. Uhyrets fart opstår på begrænset vægt og i det lette aerodynamiske design med chassis uden ramme, pakket ind i en kulfiber helkåbe. Piloten sidder i en

position, der tillader knæene at være helt tæt på kroppen og opnår dermed mindre vindmodstand og bedre kontrol. Der er udviklet et særligt affjedringssystem til både for- og bag, der sammen med et specielt Clip-on handelbar, giver overlegen kontrol af køretøjet. Hele cyklen vejer omkring

120 kg og kan med en traditionel Superbikemotor sandsynligvis opnå en topfart på i nærheden af 400 km/t. Det er præsentationer svarende til en moderne F1 racer. Mon Verden er klar til at serieproducere Ecosse Spirit ES1?

m a j 2016 H-D Jour nal en

19


nyheder

Nimbus-projekt drejer nøglen om Uenigheder mellem iværksætter Claus Støvlbæk Clausen og NKTselskabet Nilfisk betyder, at to års arbejde på en relancering af den legendariske Nimbus-motorcykel er lagt i graven, og mange penge er spildt. Claus Støvlbæk Clausen overvejer nu at trække Nilfisk i retten, mens Nilfisk mener, de har belæg for de beslutninger, de har truffet. Det så ellers godt ud i starten af 2015, da iværksætter Claus Støvlbæk Clausen fra Grenaa indgik et samarbejde med Jørgen Lindegaard, tidligere direktør for GN Store Nord, SAS og ISS. Med sværvægteren inden for dansk erhvervsliv i bestyrelsen syntes drømmen om at sparke liv i den gamle Nimbus-motorcykel inden for rækkevidde. Claus Støvlbæk Clausen proklamerede i Berlingske Tidende, at et redesign af det danske nationalklenodie blev med de samme karakteristiske kendetegn, som da Nimbus-motorcyklen for sidste gang rullede ud af fabrikken på Frederiksberg i 1960. Kardantræk, sidevogn og tank skulle bevares, men den moderne Nimbus ville blive opgraderet med et spritnyt look, som afspejlede en ny tid. Claus Støvlbæk Clausen gik på jagt efter kapital, og det nystiftede Nimbus Motorcycles Denmark blev i 2015 ændret til et aktieselskab. Samtidig bebudede man, at der i 2016 ville stå en spritny forretning i København, hvor historien om de nye Nimbus-modeller skulle præsenteres. Kakkelovnsrøret rørte for alvor på sig i graven, lød det til, men i februar 2016 blev det så annonceret, at arbejdet med at vække Nimbussen til live i forbedret form er inde i et slemt motorstop; ejerne til rettighederne har tilsyneladende helt forladt projektet.

Tomáš Turner, indehaver af TMT Moto i Tjekkiet, byggede i 2014 en Nimbus-motor fra 1951 ind i en Harley-ramme og vandt flere internationale konkurrencer i Retro Custom-byg.

20

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Forklaring fra Nilfisk H-D Journalen har kontaktet Nilfisk og fået følgende skriftlige forklaring retur fra virksomheden: Der er tale om et længere forløb, hvor Claus Clausen har ønsket at indgå en ny og udvidet aftale med Nilfisk i forhold til den, vi allerede havde indgået. Vi har gennem nogle måneder forhandlet denne mulighed med Claus Clausen og må konstatere, at vi og Claus Clausen ikke kan blive enige om en udvidet aftale. Nilfisk har ikke planer om at genoptage produktionen af Nimbus. Vi er i dag en af verdens førende producenter af professionelt rengøringsudstyr. Det er vores kerneforretning og dét, vi fokuserer på. Vi er utroligt stolte af Nimbus motorcyklen, som er en stor del af vores 110 år lange historie. Nimbus er en del af vores brand-historie, og Nilfisk ønsker ikke at sælge dette brand. Det glæder os at se og opleve, at Nimbus fortsat er et samleobjekt, og entusiaster ikke bare i Danmark, men også i udlandet værner om og passer godt på de mange eksemplarer af motorcyklen, der er tilbage. Vi er hos Nilfisk kede af denne situation, og vi har stor respekt for Claus Clausens engagement og arbejde. Vi er stolte af Nimbus, og som stor global virksomhed er Nilfisk nødt til at beskytte alle sine varemærker. Fra redaktionens side afslutter vi med at konkludere, at den ged sandsynligvis er helt død og begravet.


s d o R

Classes: HD custom HD chopper Modified harley (original engineblock and frame) Classic´s bike (before 83) Best paint People´s choice Jury selection Old school Hot rod / American cars Præmier til 1,2 og 3 pladsen i hver klasse

Info/tilmelding: Lars Byder +4523716607 Mail: lars@smmc.dk eller ved indgang WWW.HDCB.DK

Adresse: Baunehøj Skrædderbakkevejen 2 3700 Rønne

Bornholmertræffet: Åbner fredag den 15/7 kl. 12.00 til søndag den 17/7 kl. 12.00, der vil dog være musik fra torsdag aften.

Skandinaviens sydligste custom bike show


nyheder

The Harley-Davidson

750 Stealth Adventure Bike?

Harley-Davidson har altid været ligeglade med, hvad andre forventer af dem. De laver præcis, hvad de vil. Nu er tilsyneladende en Harley-Davidson 750 Stealth Adventure Bike på banen, og den ser helt fantastisk ud. Rygterne om den nye H-D model kom først fra Rushlane.com i Indien. Nyhedssiden var venlig nok til at dele et udvalg af deres billeder, men besøg eventuelt deres hjemmeside for at se dem alle. Den Mad Max lignende Bike kilder alle de rigtige steder for den eventyrlystne. Dens krop, stel, lygte og den lille vindskærm ser alt sammen fantastisk ud sammen med de sort-tonede hjul. Og så er der en imponerende udstødningsløsning. Den eneste reelle om’er - i det mindste æstetisk - er de grafiske ”udsmykninger” på cyklen. Modellen er stadig kun en prototype, og H-D Journalen har ingen informationer kunnet opnå

22

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

fra drengene i Milwaukee. Vi skal derfor ikke regne med, at cyklen kommer på det danske marked foreløbig. Prototypen blev fremvist af HarleyDavidson til Bangkok Motor Show. Det største problem for cyklen er, at den er bygget på Harley-Davidson Street 750, en model der har haft mange problemer og fået megen kritik – især da den klart dumpede i en ”brake-test” i det tyske stormagasin Motorrad. Dog siger folk, der har bygget flat track bikes ved at bruge H-D Street 750’s motor, at den faktisk er en lille ædelsten. På grund af dens lille størrelse og vægt er den fin i en letvægts Adventure Bike. Men

kan The Motor Company nøjes med noget småt i det segment? For at få 750 Stealth helt op ringe, har konceptudviklerne tilføjet Ohlins motocross affjedring, håndlavede aluminium bagagekasser, rallytilpasset hjul og dæk, givet cyklen en customaluminium svingarm og gode LED lygter. Med de modifikationer kan konceptbiken sikkert gøre sig okay i næsten alle former for off road kørsel, men mon den nogensinde kommer i produktion? Under alle omstændigheder er det en interessant idé, og det ville da være fedt at se HarleyDavidson tage alvorlige skridt imod en Adventure Bike modelserie.


MOTORCYKELREJSER

VIETNAM 15 dg fra KUN 25.700,- ALT INCL.

Nord til Syd - Hanoi til Ho Chi Minh

SKANDINAVIENS STØRSTE OG MEST ERFARNE

USA 11 - 19 dg fra kr. 19.995,-

Arizona, Florida, Kyst til Kyst, Classic West Highlights, Route 66 og Wild West.

NEW ZEALAND 21 dg

Den flotteste og mest varierede rejse.

EUROPA 3 - 13 dg

Harzen, Rhinen, Skotland, Kroatien med Alperne, Irland m.m. Priser fra 2.195,-

www.dream-bike.dk

+45 40 18 85 65

REALISER DINE DRØMME!

Mød os på Horsens State Prison Festival

Læderbalsam Gør læder smidigt og vand- og insektafvisende.

tip-toplæderbalsam

SUPER tilbud for HDC medlemmer 2016 Vejl. Pris DKK 2750,00

EL PASO PAVILLON

Pavillon, god som skygge og læ ved fx hundeshows, som fællestelt, pavillon i haven, kræmmermarked og lignende. Mål: 3 x 3 x 2,5 meter og vejer 9 kg. Pakkemål: 100 x 23 x 23 cm. Indbyggede hurtig rejsende stænger. Åbnes i begge ender. 2 faste vinduer. Fluenet i døre og vinduer. 2 løse stænger til at holde solsejl oppe.

Vejl. Pris DKK 499,00

ORANGE ELLER GRØN VANDTÆT PAKKETASKE Vandtæt Pakketaske ORANGE. 120 liter. Str. 85 X 59 x37. Passer til touring, evolution/ranger, Millennium, Ultra XL.

Vandtæt Pakketaske GRØN. 70 liter. Størrelse 50 x 59 x 37. Passer til Twin. Materiale: PVC Tarpaulin. Plads til mere gear. Har hanke til at bære den i og justerbare stropper til fastgørelse på evt. bagagebærer. Åbnes i toppen og lukkes ved at rulle den ned.

HD CAMP

Vejl. Pris DKK 399,00

| Tlf. 7020 2174 | Henrik@hdcamp.dk | www.hdcamp.dk m a j 2016 H-D Jour nal en

23


The g n i x a l e R page

nyheder HD Z-90 – En våd drengedrøm midt i 70’erne.

ega er med m Apehang oint. tilp dårlige s

The Twin Bikers med rigtig

god stil.

En pølsevogn med hele balladen. Dr. Sigfred Borch fra Allinge på Bornholm.

Der er ikke noget, der slår synet, når biken triller ud af værkstedet.

Når alle andre løsninger er afprøvede, og værkstedets skrotkasse bare ikke har mere at byde på.

Få så den motor ud! Ifølge billedets leverandør kan ophav og ægthed ikke med sikkerhed fastslås

24

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


nyheder

Custom Bikes

Tilmelding til Allingåbro Motorfestival

Alle bydes hermed velkommen til at udstille Custom motorcykler på Allingåbro Motor Festival 2016, den ultimative drengerøvsdag, for mænd, kvinder og børn, fuld underholdning for hele familien hele dagen. Af Hitz, Allingåbro Motorfestival

Vi gentager succesen fra sidste år med at lave et område for fede og ombyggede motorcykler i enhver afskygning. Vi håber, at vi med tiden kan opbygge et fedt bike show på AMF, hvor de, der bygger motorcykler, kan fremvise dem for et kvalificeret publikum.

Der er 1-2-3 præmie i følgende klasser: Caferacer, Classic, Streetfighter, Cruiser/sidecar/trike, Chopper, Custom, Classic Custom, Modified Harley, Scooter/knallert, Best Paint præmie. Vores dommere vurderer, hvilke kategori cyklen kan indgå i. Ankomst senest lørdag mellem 8.00 og 9.30. Ønsker man at komme fredag, er I velkomne til det. Fredag aften er der party på Titty Twister Rock and Blues bar på Hovedgaden i Allingåbro.

Mulighed for overnatning i en medbragt sovepose og luftmadras i selvsamme lokaler. Jeres navn vil stå på en liste i indgangen, adgang via Hovedgaden, hvor I får udleveret to styk armbånd, herefter følger man vejen om til skiltet med Bike Show, lige efter drag banen, hvor MC-udstillingen ligger, sammen med udstillingen af fede biler. Vi hjælper med at placere cyklerne, så de præsenteres bedst muligt for publikum. Udstillingen er udendørs, og på delvis fast underlag og på græs og der er ikke andre former for underlag eller opsatser. Ønsker I selv at medbringe noget til at gøre præsentationen af Biken ekstra flot, så er I meget velkomne. Ved ankomst til udstillingspladsen vil I få udleveret et nr. og en blanket, denne udfylder I med info om

cyklen, samt navn og tlf. nr. Det lille nr. sætter I på forlygten, samme nr. skriver I på den udleverede blanket. Blanketten afleveres i registreringen på pladsen. Herved kan vores dommere se, hvem der ejer cyklen, såfremt vedkommende skal på præmieskamlen. Der er præmie uddeling på samme dag kl. 15.00 på udstillingspladsen. Af hensyn til helheden i udstillingen, ser vi meget gerne, at I lader cyklerne stå på udstillingen til kl. 17.00, så udstillingen ikke smuldrer, og så de sidst ankomne af publikum får en hel oplevelse af udstillingen. Vi ser frem til at modtage jer på Allingåbro MotorFestival 2016, og håber I vil få en super fed dag. Tilmeld din bike på mail: Hitzdk@gmail.com vedhæftet et billede af motorcyklen.

m a j 2016 H-D Jour nal en

25


nyheder

Lev dit liv, lev dine drømme Gloria Struck begyndte at køre på motorcykel allerede i 1941. Dengang foregik det på en Indian Bonneville Scout, men i dag tilbagelægger hun sine kilometer på en HarleyDavidson Heritage Softail Classic. Og Gloria har ingen planer om at stoppe. Den aktive kvinde har nu rundet de 90 år, og hun er stadig med på de store Rallies i USA - deriblandt Daytona Bike Week og Sturgis, der er hendes helt faste, årlige MC-ture fra hjemmet i New Jersey lidt syd for New York City. Gloria er også fast besluttet på at fejre sin 100 års fødselsdag ved at køre tværs over USA på motorcyklen. Den 90 årige oldemor er sandsynligvis den ældste aktive kvindelige motorcykelentusiast i verden, og hun kører ikke bare ”around the block”. Turen fra New Jersey til Daytona Beach i Florida er eksempelvis på cirka 1600 km, og den tager hun næsten fast hvert år. Gloria har aldrig befundet sig vel på bagsædet, og den placering vil hun aldrig have på sin egen bike. Hendes lange erfaring fra motorcykelverdenen inspirerer folk i alle aldre, og hun er en skattet foredragsholder, der ofte kommer med en opsang til jævnaldrende, som har en tendens til bare at sidde passivt i de sidste år af deres liv: ”Kom nu ud og vær aktiv, lev dit liv, lev dine drømme. Der er så mange folk, der føler, de er for gamle til at gøre det, de altid har drømt om at gøre. Gør det dog! Det er min livsfilosofi.” Gloria Struck er en ægte bikerlady.

26

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


14. maj 10 til 17

ÅBENT HUS med mulighed for at prøvekøre en V8 Boss Hoss 5700 ccm med 365 hk og se og høre en 11000 ccm på 1000 hk!

Værksted og butik er åben

Test din MC på vores rullefelt

Hæng ud i vores bar

Der vil der være mulighed for at købe drikkevarer og spise pølser eller helstegt pattegris. Det er gratis at teste din MC - husk at booke, hvis du vil være sikker på en test. Boss Hoss Cycles � Høvej 57 � 8200 Aarhus N � 86 86 12 13 � bosshosscycles.dk � kontakt@bosshosscycles.dk


nyheder

Harley-Davidson Club Denmark fejrer 40 års jubilæum Harley-Davidson Club of Denmark fejrer klubbens 40års jubilæum med en stor jubilæumsfest lørdag den 24. september. Det sker ved Fredericia Idrætscenter, hvor der vil være livemusik, buffet og rigelig med øl i baren – og ikke mindst udtrækning af vores jubilæumspræmier. Arrangementet starter allerede lørdag formiddag kl. 10 – hvorefter der vil være forskellige aktiviteter i og omkring Idrætscenteret i Fredericia hele dagen. Den egentlige jubilæumsfest starter kl. 18. På klubbens hjemmeside www.hdc.dk kan du finde meget mere information, og det er også her, du kan købe din billet til jubilæumsfesten. Arrangement er kun for medlemmer af klubben og for eventuelle ledsagere, såsom kone, mand, kæreste, samlever eller partner. Altså ingen venner, bekendte og lignende. Hos H-DCDK forbeholder vi os ret til at afvise personer i døren, såfremt ovennævnte kategorier ikke skønnes opfyldt.

40 års J ubilæum

Vind

du kan vinde en harLey-davidson FLh 1200 årgang 1976

Lø rd ag d. 24 se pt em be r 20 16

er jubilæ skal fejres umsår og det med en fest ved Fredericia Idr ætscenter Festen starter kL. 18.00.

entrepris: kr. 150,-

Der vil være stor buffet , 2 livebands og udtræ af sponsorgaver på kning indgangsbilletten. Samtidig udtrækkes lodsedlerne. Hoved hovedgevinsten på jubilæums gevinsten er en Harle FLH 1200 årgang 1976 i næsten origin y-Davidson al stand, som da den forlod fabrik ken.

biLLetterne kan købes

Læs mere om festen på

på nettet

Ju b iL L o d s eæ u m s ddeL

Harley -Davids on Clu b of Den For at deLtage mark skaL i Lodt medle

du ræk nedeståudFyLde FeLt ningen ende opLy erne med sninger

msnum mer:

www.hdc.dk

navn: gade: by: tlf.:

Held og

lykke

HOVEDET STÅR ØVERST PÅ LISTEN! Du skal passe på dit hoved – og ikke gå på kompromis! Hjelme er en helt afgørende del af sikkerhedsudstyret og bør udvælges med stor omhu. Den skal selvfølgelig se godt ud, men det er beskyttelsen, der betyder noget. Uanset om du er ny på en motorcykel, eller har brugt hjelme i årevis – så vær sikker på at du er bedst muligt beskyttet. Producenter og sikkerhedsanvisninger på hjelme anbefaler, at hjelme udskiftes hver 3-5. år, alt afhængig af brug. Lim, harpiks og andre materialer i hjelmen nedbrydes over tid, og hjelme er kun designet til at kunne klare ÉT slag. Hvis du har tabt hjelmen, eller den har fået et ordentligt slag, skal den faktisk skiftes. Det kan have givet et brud på hjelmens ydre skal eller dens stødabsorberingsevne kan være nedsat. Tjek sortimentet hos din H-D forhandler!

28

H-D Jou rnal rnalen en m a j 2 0 16


Scandinavian Rallies 2016 H-DCF 36th International Rally 14-17 July, Seljes Camping – Alaveteli (Nedervetil) www.hdcf.fi

H-DCDK International Rallies Danish Bike Meet 3-5 June, Midt Jylland (Middle Jutland) Midsommertræf 18 June, Sjælland (Zealand) Bornholmertræf & Custom Show 15-16 July, Bornholm Fyns Harley Meeting 28-30 July, Fyn Årø Træffet 6 August, Sydjylland (Souths Jutland) Tolnetræf 26-27 August, Nordjylland (NorthsJutland) www.hdc.dk

H-DOCN 30th Anniversary International Rally 24-26 June Tretten www.h-docn.no

H-DCS 46th International Rally 22-24 July, Kraja – Arjeplog www.hdcs.se


[ Nordisk præsidentmøde ]

Finland 2016 Det traditionsrige nordiske præsidentmøde blev her i foråret holdt på Storfinnhovagaard, der ligger tæt på byen Björkboda på den vestlige del af øen Kimito, der er en af de 30 beboede øer blandt cirka 3000 øer, som findes i den finske Kimitoöns kommune. Tekst og foto Ib Stejlborg

30

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


På Rosala Vikingecenter skiftede hele den nordiske delegation til traditionel vikingetøj.


V

i befinder os i den sydøstlige del af Finland, cirka 2 timers kørsel fra hovedstaden Helsinki. Hovedhuset indeholder spiselokale og forsamlingsstue til ca. 60-70 personer, væggene er smukt dekoreret med redskaber og hundrede år gammelt håndværktøj. Den obligatoriske sauna ligger dybt inde i skoven, omkring 500 meter fra hovedhuset, og der er omkring to kilometer til nærmeste nabo. Stemningen for dette års præsidentmøde var sat. Alle fem nordiske lande var repræsenteret på mødet. Fra Island kom Præsi-

dent fru Inda ledsaget af Baldvin, Gudjón og Guoný. Fra Sverige var Præsident Gittan ledsaget af Kenneth, Robert og Ulrika. Fra Norge kom Præsident Rannei sammen med Remy og Bente, og fra Finland kom Præsident Sakke ledsaget af fru Carola, Janna og Mika. Her fra Danmark var det klubbens sekretær Jørgen og hovedkasserer Ib, der repræsenterede klubben, idet Præsident Anders var arbejdsramt og forhåbentlig hyggede sig på platformen i Nordsøen. De 5 landeklubber i det nordiske område mødes én gang årligt med det formål at udbygge samarbejdet og få drøftet holdninger og få koordineret

forventninger til det fælles europæiske samarbejde, når der senere i år afholdes præsidentmøde i Federationen af Harley-Davidson klubber i Europa - Og så det vigtigste: at finde veje og løsninger på, hvordan vi kan udbygge de sociale kontakter i mellem de nordiske lande på medlemsniveau. Besøg på finsk vikingegård Mødet i år startede allerede torsdag med et besøg på Rosala Vikingecenter. Storhedstiden for Vikingerne på Rosala var fra cirka år 950-1050 og i den periode var Rosala en meget vigtig station i forbindelse med handelsrejser- og tog-

m a j 2016 H-D Jour nal en

31


Nordisk præsidentmøde

Der blev hygget mellem de delegerede på præsidentmødet i byen Björkboda på den finske ø Kimito.

ter op ad de russiske floder. De vigtigste handelsvarer, der blev eksporteret fra Finland, var bjørne-, elg- og ulveskind, men også tørrede fisk var i høj kurs inde på de russiske vidder. Konkurrencer og godt øl fra ­verdens ældste bryggeri På Rosala Vikingecenter skiftede hele den nordiske delegation til traditionel vikingetøj, og vi fik herefter fornøjelse af at opleve, hvor besværligt det var at holde varmen. Heldigvis gik vi hurtigt i gang med forskellige konkurrencer, såsom øksekast, bueskydning og styltegang. Efter konkurrencerne besøgte vi de traditionelle vikingehuse. Der levede ofte 3 generationer i hvert familiehus, og det svarede i vikingetiden til en 15 til 20 personer under samme tag. Vi fik også et besøg i en tro kopi af én af de første kristne kirker. Jeg er overbevist om, at kristendommens komme var den største årsager til vikingetidens endeligt. Det er sørgeligt, men sikkert sandt. Vi fik en god vikingefrokost bestående af laks, hellefisk, sild, grovhakkede pølser, blodpølse, oksekød, sennep, honning, grøntsager og nødder. Ved den anledning fik vi også lejlighed til at smage to forskellige øl. Den ene var et lokalt bryg fra Rosala-bryghus, en ret røget sag som nok kræver lidt mere tilvænning til daglig anvendelse. Den anden øl var en hvedeøl fra Weihenstephaner fra Verdens ældste bryggeri i det gamle gamle ”Weihenstephan Kloster” i Bayern. Allerede i år 1040 kunne de tyske munke - og

32

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

sikkert også vikingerne - nyde det første krus øl fra kældermesteren, men om det var en weissbier, det melder min historie ikke noget om. Finsk sauna Om eftermiddagen kom den nordiske forsamling godt trætte af spændende oplevelser tilbage til Storfinnhovagaard. Men her ventede endnu en spændende oplevelse; der var tændt op i den finske røgsauna. En røgsauna fungerer ved, at man med bål varmer cirka 30 tons sten op til omkring 85-90 grader. Så slukkes ilden, og de mange sten sikrer varme i saunaen. Der kastes derefter masser af vand (og vodka/øl) på stenene, og det giver en dejlig røget dampoplevelse. Efter en halv times røg og damp gør det godt at hoppe i en iskold flod. Det er en helt særlig oplevelse, som kan gentages og gentages i en uendelighed. Da jeg ved ellevetiden dagen efter tjekkede, var der stadig 40–50 grader i saunaen. Et saunabesøg starter ofte stille og roligt, men den megen varme, røg, damp af ubestemmelig karakter, de iskolde afvaskninger samt en enkelt kold øl eller måske to gør, at man måske danser lidt rundt på runde fødder, inden badet er overstået. Men en ting er sikkert, man sover helt

fantastisk efter en lang saunaaften. Artikelkonkurrence Der er ca. 7000 indvandrere i Kimitoöns kommune, hvoraf langt størstedelen kommer fra Sverige, så nu kommer der en lille konkurrence. Den første læser, som på min e-mail (kassere@hdc.dk) kan bekræfte eller afkræfte den følgende påstand fra min side, får tilsendt en lille præmie. ”På grund af svenske indvandrere har man på områdets vejskilte skrevet vejnavne på både finsk og svensk. Alt efter om der i lokalområdet er et etnisk finsk flertal eller et svensk flertal, så efterlades minoriteten i området til den nederste plads. Altså bor der flest svenskere i området, så er vejskiltet med det svenske vejnavn øverst, er der derimod overvægt af finnere i området, så er vejskiltet med det finske vejnavn øverst. Hvis og når der sker ændringer i sammensætningen af indbyggere i området, så byttes der selvfølgelig om på pladsen på vejskiltene, således at det altid er den etniske majoritet i et område, som står øverst.” Referat fra selve præsidentmødet 2016 Efter spændende morgenmad fredag

„Efter en halv times røg og damp gør det godt at hoppe i en iskold flod“


med finske specialiteter såsom grønsagssuppe, gik forsamlingen over til afholdelse af det egentlige nordiske præsidentmøde. Der var følgende emner på dagsorden: Nordic Run 2016

De sidste detaljer blev aftalt, og deadline for opdatering af det sidste blev aftalt til fredag den 15. April, således at alle kan nå at få tilretninger med i de nordiske Harley-Davidson klubmagasiner. Den endelige rute blev indtegnet på kort og ligger derefter fast fra den 15. april. Økonomi og budget på fællesomkostninger såsom følgebil, T-shirt, flag, webside og Facebook blev drøftet længe, godt og grundigt. Ingen af de nordiske landsklubber ønskede at afsætte økonomi til at have en journalist med på turen for en daglig opdatering på Nordic Run hjemmesiden. Islands sekretær vil i stedet sørge for, at Nordic Run hjemmesiden bliver opdateret efter 15. april. Federationen af Harley-Davidsons Clubs in Europa

Svenske Ulf Jensen har været sekretær i mange år og træder tilbage på det kommende præsidentmøde i Federationen. De nordiske landeklubber blev enige om at støtte Sakkari Rantanens kandidatur. Sakke er præsident i H-DC Finland,

og ingen er i tvivl om, at Sakkari vil være et rigtig godt valg til posten som ny sekretær. På vegne af Harley-Davidson Club of Denmark meddelte vi Sakkari, at han har danskernes opbakning. Fra Norge var der et ønske om, at de nordiske lande sammen laver en skrivelse til det næste præsidentmøde i Federationen, hvor der tages skrap afstand fra Frankrigs forsøg på at gøre Præsidentmødet til et politiskmøde med udenrigspolitiske synspunkter. Det kom på sidste møde til at overskygge optagelse af en klub fra Tyrkiet. Mødepunktet i federationens præsidentmøde udviklede sig til en farce, da Frankrig ville melde sig ud, hvis den tyrkiske klub blev optaget som medlem. Det sjove var, at den franske begrundelse var, at man ikke kunne snakke med tyrkerne på grund af deres sprog. Manden, der fremførte det argument i mødet, havde selv en tolk med, som oversatte hans indlæg fra fransk til engelsk, fordi han kun kunne tale fransk. Harley-Davidson Club of Denmarks holdning er, at et medlemskab af federationen skal være muligt for alle de lande og klubber, som opfylder optagelsesbetingelserne. H-DCDK mener, at Federationen skal fremstå som en klar upolitisk organisation, hvor formålet er at fremme interessen for Harley-Davidson motorcykler.

Vikingerne til lands og til vands Vikingerne var krigere fra Skandinavien, som i vikingetiden plyndrede og koloniserede områder langs kyster og floder i store dele af Europa mellem år 800 og år 1100. De fleste betragter vikingernes plyndring i år 793 af klosteret Lindisfarne i England som indledningen til det, vi kalder Vikingetiden, mens slaget syd for London ved Hastings i år 1066 normalt regnes som afslutning på vikingetiden. Oftest tænker vi nok på vikingerne som omrejsende krigere, men de var også dygtige handelsmænd og landbrugere. Vikingernes rygte som frygtløse krigere skyldes flere ting: For det første var deres skibe dengang overlegne, de kunne sejle hurtigt og meget langt omkring. På et døgn kunne de sagtens tilbagelægge over 100 kilometer med en hær på 200 skibe og 5.000 mand. Det gjorde det svært – hvis ikke umuligt – for den angrebne part at samle en tilstrækkelig stor forsvarsstyrke, inden vikingerne var på pletten og styrede slaget. Bådene var ikke afhængige af havne, men kunne uden problemer ilandsætte en hær på en strand eller flodbred. Dertil kunne de lette både også transporteres over land, hvis det var nødvendigt. En snekke (red. bådtype) vejede ikke meget mere, end hvad en hesteforspand kunne trække. Vikingerne havde et unikt navigationssystem i pejlskiven, der kunne bruges i dagslys og sætte en fast kurs for skibene.

m a j 2016 H-D Jour nal en

33


Nordisk præsidentmøde

Der blev målt styrkeforhold på præsidentmødet i Finland

40 års Jubilæum Harley-Davidson Club of Denmark

Alle nordiske præsidenter og vicepræsidenter blev inviteret til den danske jubilæumsfest lørdag den 24. september 2016. H-DCDK fremsender en officiel indbydelse til klubberne primo april måned.

Opgaven er at finde et hotel, der er eksklusivt for bikere i en forlænget weekend fra torsdag til søndag. Deltagerne skal selv stå for booking og betaling samt transport til og fra stedet. H-DCDK skal bare sikre, at der er de nødvendige værelser til rådighed i den forlængede weekend.

Islandstur 2018

I 2018 bliver 4. udgave af Nordic Run afholdt på Island. Island arbejder videre med disse planer, men allerede nu kan vi afsløre, at turen kommer til at foregå i juli måned 2018. Sejlturen er fra Hirtshals i Danmark, og som udgangspunkt bliver der et ophold på 14 dage på Island. Den simple rundtur langs kysten på Island er på ca. 1.400 kilometer, og den store rundtur med diverse afstikkere ind i fjordene er på næsten 3.000 kilometer, men så kommer man også ud i næsten hver eneste krog. Husk på, at vejret på Island kan drille ret så grundigt. På sejlturen til og fra Island vil der være et pitstop på Færøerne, hvor der vil være mulighed for en enkelt dagstur på medbragt Harley. Island vender hurtigt tilbage med tidspunkt for turens afvikling, og et program der senere udstyres med flere detaljer. Nordic Winter Meeting

Det blev vedtaget, at Danmark udarbejder et tilbud til alle skandinaviske H-D bikere på et Nordic Winter Meeting.

34

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Præsidentmødets afslutningen med socialt samvær Fredag eftermiddag besøgte vi en en lille lokal Harley-Davidson klub med 7 medlemmer. De havde en fantastisk garage, som var så ren og ryddelig, at man næsten ikke kunne tro, den blev brugt. Der blev budt på øl og whisky og masser af small talk, og det går jo altid lidt nemmere, når finnerne også taler svensk. Derefter havde vi et besøg på et skibsværft, som også var en interessant oplevelse, især hvis man tog danske arbejdsmiljøbriller på. En repræsentant for det Danske Arbejdstilsyn ville dø på stedet. Det er nærmest utroligt, at folk kan arbejde i sådan et roderi. Ovenpå skibsværftet var der en hyggelig restaurant, hvor vi sluttede dagen med god mad og et par enkelte finske øl. Lørdag blev vi sat grundigt ind middelalderens kampteknikker. Sværdkamp er ikke bare sådan lige at lære, og selv med grundig instruktion laver man rigtig mange fejl. Bueskydning går lidt nemmere, når man lige har fået fat i

basisteknikkerne. Til frokost blev der budt på middelaldermad, en slags tærte med kød og grøntsager, og det hele var en helt særlig oplevelse, især når vi samtidig sad udenfor i shelter med stivfrosne fødder og iskolde fingre. Det var derfor rigtig godt, da vi senere fik et glædeligt gensyn med røgsaunaen og vandet i den kolde å. Henover aftensmaden lørdag gik snakken livligt, og der kom mange gode forslag til, hvorledes vi kan udbygge samarbejdet mellem de nordiske lande til glæde for alle vores medlemmer. Næste Nordisk Præsidentmøde I 2017 er det Danmark, der igen skal være vært for det nordiske præsidentmøde. Det skal afholdes i perioden fra 15. til 19. marts i København. Her i HDCDK er vi allerede i gang med planlægningen. Søndag morgen var afsat til ren afslapning, mens der blev pakket. Sakke var i gavehumør, så alle deltagerne fik en stor pose Finsk Lakrids til at rejse hjem på. På vejen til Helsinki viste den finske vinter lidt tænder, og vi fik oplevet et voldsomt lokalt snevejr over en strækning på 15–20 kilometer, hvorefter vi igen havde det fineste solskinvejr, man kunne ønske sig til resten af vejen. I lufthavnen blev takket af og bukket mange gange for et godt og konstruktivt nordisk præsidentmøde 2016.


LIVE MUSIC :

D-A-D

GO GO BERLIN KINGS OF ROCK GUITAR REBELS

- The Volbeat Tribute

...AND MUCH MORE

FÆNGSLET · HORSENS 9.-12. JUNI 2016 STATE PRISON MUSEUM - PRISON TOURS • GUIDED MC TOURS • MARKETPLACE SATURDAY PARADE • MERCHANDISE • DEMONSTRATIONS • TECHNICAL SERVICE • PRISON CAMP INFO // PRISON CAMP // TICKETS // WWW.HSPMF.DK


Super Rally

2016

Så er det snart ved at være tid. Dette års Super Rally løber af stablen 12-15 maj i Alcañiz, Spanien. De af Jer, der har besluttet sig for at tage af sted, er sikkert allerede langt i planlægningen og har sendt en varm bøn til Thor om godt vejr mod Syden.

36

H-D Jou rnal rnalen en m a rt j 2s0 16 2 0 16


Rossi og Pedrosa kæmper indædt på Motorland racerbanen ved MotoGP i 2015. Tjek eventuelt det helt spektakulære opgør på Youtube. Fuldstændig fantastisk!

Pitstop

„Nos vemos en España Rendez-vous en Espagne See you in Spain“

Kortdata ©2016 GeoBasis-DE/BKG (©2009),Google,Inst. Geogr. Nacional,Mapa GIS

Google Maps

1000€

AF Thea Torp

S

En præmie på intet mindre end 1000€ vil blive udleveret til den motorcykel på pladsen, et team af dommere vurderer til at være den bedste Custom Harley-Davidson motorcykel. Prisen vil blive udleveret om lørdagen under en pause mellem koncerter, så det handler om at være opmærksom! via nettet er d. 15. april 2016.

Pitstop i Frankrig

Alle er velkomne til Pitstop i Sydfrankrig, der er arrangeret af vores franske H-D venner specielt for medlemmer af H-DCDK Det hele foregår syd for Avignon og nær Montpellier fra tirsdag ­eftermiddag den 10. maj til og med onsdag den 11. Maj - senest afrejse torsdag morgen, d. 12 maj. Stedet hedder Marsillargues og ligger kun 10 kilometer fra motorvejen mod Spanien. Der er livemusik om ­aftenen og mulighed for opsætning af telt. Der er toilet og badeforhold på pladsen.

iden 1975 har Federationen af Harley-Davidson klubber i Europa afholdt Super Rallys i hele Europa; fra de laksespisende lande i nord til pasta- og spagettilandene i syd. I år er turen kommet til Spanien, hvor den spanske klub El dia de la Prisen er 10 € pr. Person, cerda de Milwaukee (eng: Day of the - Jorden er meget hård. Husk derfor og man kan købe én Milwaukee Hog) vil være værter ved stærke pløkker, hvis du vil campere. morgenmadsbillet til 4 € pr. - Morgenmad vil igen i år ikke være et på alle måder fantastisk event med person inkluderet. H-DC Aragón har forbelivemusik, fest, race – og naturligvis redt to forskellige menuer til hhv. masser af motorcykler. Adressen til GPS-udstyret er: 5€ og 12€. D34E4 – 34590 Marsillargues, Det vil ifølge Google Maps tage 23 - Med en standardbillet er der adFrance; N 43°38°.208’ - E 4°10.238’ timer og 10 minutter at komme til Sugang til campingområdet, men du Fra den franske by Marsillargues til per Rally-pladsen fra H-D Journalens må kun tage din motorcykel med Alcaniz er der en strækning på 595 redaktion i Aarhus, så måske det vil ind, hvis det er en Harley-Davidson km motorvej. være en god idé at tage imod tilbuddet eller en Indian, du kører på. Der vil om et Pitstop i Frankrig her på siden. være gode parkeringsmuligheder Hvis du ønsker mere information, Ønsker ud at vide mere, bragte https://www.google.se/maps/dir/Alcañiz,+Spanien/Aarhus,+Danmark…15397788b:0x8c4dd7d9912ea2af!2m2!1d10 H-D udenfor campingområdet til andre så kontakt: hdcfortyfive@gmail.com Journalen i forrige nummer en længemotorcykelmærker og biler. eller Peter på +33 (0)6 2382 5944 - Der vil hverken være vand eller re artikel med alt, hvad der er ”Værd elektricitet på campingpladsen. Det at vide om Super Rally 2016” (s. 18Der ønskes en rigtig god tur fra ­vores vil dog være muligt at oplade mobiler 20). Artiklen er også tilgængelig på franske venner. og tablets ved forskellige stande. H-DCDKs hjemmeside www.hdc.dk

Generel Info:

m am rts a j 2016 H-D Jour nal nalen en

37


Nordic Run 2016 – detaljeplan i Norge og Danmark

Nordic Run starter i Gudbrandsdalen i Norge mandag den 27. juni og afsluttes onsdag den 13. juli i Finland. Der er jubilæumstræf i Harley-Davidson Owner Club Norway i weekenden den 24.-26. juni, og Nordic Run 2016 starter derefter mandag morgen fra selve træfpladsen. Afslutningen i Finland er også op til den weekend, hvor der samme sted afholdes et internationalt træf i vores finske søsterklub.

Den norske del: Nordic Run går i starten forbi meget aktive turiststeder, så det er vigtig at bestille plads for overnatning i hytterne i god tid. De, der skal ligge i telt, behøver ikke bestille noget, det er klaret af den norske klub. Etaperne i Norge bliver på ca. 300 km. dagligt. Det svarer vel til omkring 500 km under normale danske vejforhold. Starten går fra Tretten Kro og Motel cirka 30 kilometer nord for Lillehammer mandag 27. juni klokken 09.00. Kolonnen kører på turen til Geiranger igennem Romsdalen og op af Trollstigen, og man overnatter på Vinje Camping. (Mail: post@vinjecamping. no +47 7026 3017). Der er ikke mange ledige hytter her, men der er god teltplads. Fossen camping ligger i nærheden og har også hytter, der kan lejes. Tirsdag den 28. juni kører Nordic Run til Flåm, omkring Lom og Årdal og overnatter på Flåm camping (mail: camping@ flaam-camping.no Tlf. Nr: +47 5763 2121). Her findes der hytter, Hostel eller teltplads. Den norske klub vil prøve at arrangere en tur med en af verdens smukkeste jernbaner, Flåmsbanen. ­Onsdag den 29 juni kører man videre til Valle i Setesdalen. Turen går omkring Voss og over Hardangerbroen, Haukeli og op over Hovden. Overnatningen skal ske på Flateland camping (mail: flateland.camping@broadpark.no, tlf. Nr: +47 9500 5500). Her er der hytter, hvis man bestiller, eller man kan igen ligge i eget telt. Torsdag den 30. juni kører vi til Lyngdal. Ruten går omkring Setesdal over Suleskar til Lysebotn, hvor Nordic Run 2016 overnatter hos klubben Harley Riders MC. Her vil antallet afgøre, om det bliver nødvendigt at anvende en campingplads i nærheden. For de fleste bliver det en seng eller en madras i opvarmet klublokale. Hos Harley Riders i Lysebotn vil der også være en lille afslutningsfest på den norske del af Nordic Run

38

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16

2016. Fredag den 1. juni bliver det til en kort etape på cirka 120 km. Der køres en lille omvej ud til Lindesnes fyr (Norges sydligste punkt) og derfra videre til Kristiansand, hvor der går færge til Hirtshals i Danmark. Husk at man selv skal bestille færgebilletten hos Colorline. Der er afgang klokken 16.30.

Den danske del: Distrikt 4 Nord, Kontaktperson Carsten Christensen (CC): mobil 0045 2893 05 75, mail: bm3@hdcn.dk Fredag den 1. juli kl ca. 19.45 afhenter Distrikt Nord deltagerne i Nordic Run ved færgen på Norgeskajen i Hirtshals. Der køres derefter cirka 45 km. fra Hirtshals havn til Renegades klubhus i Saltum, hvor der overnattes. Da det bliver lidt hen på aften, inden Nordic Run ankommer til Saltum, anbefales Nordic Run deltagerne at spise aftensmad på Colorline færgen fra Kristiansand til Hirtshals. Der er 3½ times sejltid. Lørdag den 2. juli kl. 07:00 er der hos Renegades stort morgenbord med æg og bacon osv. til 75,- kr. pr. snude. Der skal købes madbilletter i baren om aftenen, således at distriktet har en idé om, hvor mange der spiser med til morgenmaden. Kl. 09:00 køres der fra Saltum og vest på mod Thisted for at ende i Struer, hvor Distrikt Midt overtager til frokost. Turen tager ca. 3 timer.

Distrikt 5 Midt, Kontaktperson Benny Simonsen: mobil 0045 2175 4065, mail: sekretær@hdcm.dk Lørdag den 2. juli kl ca. 12.00 overtager Distrikt Midt i Struer og guider Nordic Run 2016 ned langs vestkysten til Hjerting Badehotel på Strandpromenaden 1 i Esbjerg Vest, hvor man forventer ankomst cirka klokken 14.00.

Distrikt 3 Syd, Kontaktperson Kristian Michaelsen: mobil 0045 2515 3782 , mail: formand@dcs.dk


Slut

sverige finland

Norge

Lørdag den 2. juli kl ca. 14.00 overtager Distrikt Syd kolonnen ved Hjerting Badehotel, og der køres til ”Mennesket ved Havet”, de fire store hvide mænd, der skuer ud over havet ved Sædding Strand nord for Esbjerg. Derefter guides der af kystvejen sydover (afhængig af vejret), før der svinges østover mod Lillebæltsbroen til Middelfart på Fyn.

Distrikt 2 Fyn, Kontaktperson Niller Fjerbæk: mobil 0045 2074 1271, mail: formand@hdcf.dk Lørdag den 2. juli kl. ca. 18.00 modtager Distrikt Fyn løbet ved Middelfart, hvorefter der køres direkte til overnatning omkring distriktets klubhus, Kertemindevejen 38 i Marslev. Her kan der købes aftensmad og morgenmad for 100,- kroner pr. snude. Søndag den 3. juli kl. 07:00 er der morgenmad på deltagernes egen regning, hvis man ikke har købt en madbillet aftenen før. Klokken 09:00 køres mod Sjælland, evt. med mulighed for et besøg på Egeskov Slot om formiddagen, herefter turen går til et kort pitstop ved cafeteriet Monarch Knudshoved ved Nyborg, inden der køres over Storebæltsbroen. Distrikt Sjælland overtager på Q8-tanken lige ud til motorvej E 20 øst for betalingsanlægget.

Distrikt 1 Sjælland, Kontaktperson Peter Rytter: mobil 0045 60 54 84 65, mail: formand@hdcsj.dk Søndag den 3. juli kl. ca. 13:00 køres der fra Q8 tanken af den gamle landevej fra Korsør til Roskilde. Turen vil derfor hedde Korsør, Slagelse, Sorø, Ringsted, Osted og til sidst Viby-Sjælland. Nordic Run overnatter omkring klubhuset hos Distrikt Sjælland, Truelstrupvejen 4, i Viby-Sjælland. Der er igen aftensmad og morgenmad for i alt 100,- danske kroner. Mandag morgen er der ”Ala Distrikt Sjælland” morgenmad fra klokken 07.00 - og hele mandagen er afsat til en hviledag. En turistbus med plads til 53 personer (pladserne er forbeholdt Nordic Run 2016 deltager-

Start

ne) kører fra klubhuset i Viby ca. klokken 09 og kommer retur igen til destination cirka kl. 15.00. Programmet for busturen på hviledagen er så vidt, at der klokken ca. 10.00 startes med en privat øl- eller whiskysmagningsarrangement hos Braunstein i Køge (www.braunstein.dk), eventuelt efterfulgt af en frokost hos Slagter Stig & Co eller på en kro på Køge Havn. Frokost er for deltagernes egen regning. Busturen fortsætter efter frokost til Christiania, Tivoli, Dyrehavsbakken, Nyhavn eller Holmen efter deltagernes ønske. Tirsdag den 5. juli kl 07:00 er der igen morgenmad ”Ala Distrikt Sjælland”, og kl 09:00 er der afgang til H-D Forhandler CAPS, Gammel Køge Landevej i Valby, hvor det vil være Pitstop indtil klokken 11:00. Fra CAP’S køres der til endnu et kort pitstop kl 11:15 på Statoil Servicestationen på Kystvejen 1 i Kastrup. Herefter køres der over Øresundsbroen, hvor Nordic Run vil møde vores svenske venner klokken ca. 11.45 på rastepladsen ved Skänegärdvägen umiddelbart efter betalingsanlægget. Billetpris på broen over Øresund er pr. MC 190,- kroner.

Afslutning den 13. Juli ved Seljes Camping Seljesåsen 204, 68410 Nedervetil i Finland. Den svenske og finske del er stadig under ­detaljeplanlægning her ved redaktionens afslutning for nr. 03, men rutekort er opdateret her på siden, og du kan ­læse videre på www.nordicrun.dk (eng) eller på klubbens hjemmeside www.hdc.dk

m a j 2016 H-D Jour nalen

39


”Old Parts Never Die, they just go to Glamsbjerg“ Tekst & foto: TT, Full Throttle Forever

D

a vi sidste år kørte til Superrally i England, brændte en lyskontakt sammen i fruens Servicar. Selv om englænderne ikke var særlig meget for at køre med lys, forsøgte vi at købe en ny lyskontakt i en Harleybutik i Oxford, men uden held, de havde kun nye cykler, accessories og tøj, nærmest ligesom på tankstationerne, hvor der kun er kaffe og brød. Det er ikke nemt at finde stumper til gamle cykler fra halvfjerdserne. Biker to biker er en butik, hvor lyskontakter til gamle cykler ligger på

40

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

lager, men hvorfor er sådan en biks placeret i Glamsbjerg på Fyn? Ifølge Finn Hjort, der er gammel flytekniker på forsvarets SAAB’s Draken Jægere, startede Biker to biker oprindeligt i januar 2010 som følge af Finns kærlighed til en gammel Jern Sportster. Desværre måtte stedet lukke igen, da et par blodpropper i sommeren 2015 spændte ben for Finn, og lageret blev derefter overtaget af Jacob Thuesen, der flyttede det hele til Herning, hvor det var planen at videreføre Biker to biker. But as they say over there: ”Old parts never die, they just go to Glamsbjerg”,

og sådan var det den første lørdag i marts her i år, da en bunke bikere fejrede genåbningen af Biker to biker i de gamle lokaler i Glamsbjerg sammen med Finn og Jacob. Lageret var igen tilbage i Glamsbjerg efter en del overvejelser. Rigtige bikere på motorcykler kom dertil, og der var Kjeld Ulrik, der ankom i regn på sin gamle Shovelhead og kørte fra Åbent Hus i snevejr. Adspurgt om, hvad Biker to biker vil berige de Fynske HD miljø med, svarer Finn: ”Planerne for forretningen er at forsætte med at udvikle den i den samme ånd, som den har kørt i tidligere. Noget skal gøres bedre og nemmere. I


starten er der korte åbningstider, men på sigt håber vi at få forretningen til at køre fuldt ud. Lageret kan udvides lidt endnu, og butikken kan hele tiden gøres enklere og smartere - men ikke alt for smart, for det er jo gamle cykler og kunder, vi henvender os primært til. Vi vil fortsat lægge meget vægt på salg fra vores nuværende grossister, bla. Motorcycle Storehouse fra Holland og W&W i Tyskland, samt Ricks også fra Tyskland, der er helt speciel med deres fede, men dyre stumper. Fremtidsplanerne er først og fremmest at stabilisere butikken igen og få den gamle tilbage på rette hylde. Derefter udbygger

vi stille og roligt markedet, evt. med en helt ny webshop og nye forhandlinger. Der er allerede lavet en aftale med flere grossister - bl.a. telte fra HD Camp, tøj fra Modeka - og vi håber at få en forhandling igennem til engelske Bike-it og bull-it bukser. Og det er bare få af de nye tiltag. Men nu må det ikke gå stærkere end evnerne rækker, det drejer sig jo ikke om at være forhandlere af mest

muligt, men derimod om at sælge mest muligt af det, vi har. Vi glæder os til at kunne servicere jer derude både i butik og via nettet. Vi ser også frem til en dejlig lang varm sommer med masser af kilometer til os alle sammen”. Jeg ønsker held og lykke til drengene, der er altid plads til lidt mere gammelt jern på vejene. Tjek deres hjemmeside ud på www.bikertobiker.dk

”Jeg ønsker held og lykke til drengene, der er altid plads til mere gammelt jern på vejene“

m a j 2016 H-D Jour nal en

41


udstilling i fredericia Tekst og foto: niller

D

en årlige MC-udstilling i Fredericia danner som regel ramme om det første møde med de bikere, vi møder rundt omkring i landet igennem den kommende sæson. Dette års udstilling var ingen undtagelse. Vi havde i Distrikt 2 valgt at lave en lille udstilling om, hvad der rør sig i klubben. Tanken var først at lave det som en udstilling for distriktet, men hvorfor ikke lave det for hele klubben ”HDC”, nu når vi er i gang - især når vi tænker på den tråd, der er distrikterne imellem, efter vi har startet hele visionsweekendsamarbejdet. Det er jo netop det, der er hele omdrejningspunktet i planen; at hjælpe hinanden på tværs af distrikterne både med løsningsmodeller og samarbejde i

42

H-D Jou rnal rnalen en m a j 2 0 16

det hele taget. Derfor blev der sendt mails rundt i hovedbestyrelsen angående vores plan. Samtlige hovedbestyrelsesmedlemmer var med på ideen, og så gik det ellers stærkt med at få træfplakater og infomateriale samlet. På Fyn var hele udstillingen blevet bygget op i vores buehal i dagene op til udstillingen. Det hele blev så pillet ned igen og pakket på trailer, samt fem meget forskellige Harleys, da det var vigtigt for os at vise fremtidige medlemmer, at HDC er for alle typer af HD-cykler. Tidligt lørdag morgen ringer vækkeuret flere steder på Fyn. Aftalen var, at vi mødtes ved porten i Fredericia klokken seks, så havde vi tre timer til at stille vores HDC-udstilling op. Set i bagspejlet kunne vi godt have sovet lidt længere, da det kun tog halvan-

de time at gøre det hele klar, men det er jo et luksusproblem. Besøgende begyndte så småt at ankomme til hallerne, og dagen igennem var der besøgende ved HDC standen. Vi havde pakket poser med tidligere numre af H-D-Journalen, kalendere, indmeldelsesbrochurer og lign. som diverse distrikter havde sendt til HDCF, samtidig var der slide show med billeder af distriktstræf i hele landet. Dagen igennem var standen rigtigt godt besøgt, og det er vores indtryk, at vi fangede mange fremtidige medlemmer rundt omkring i landet. Klokken 17 begyndte vi at pakke det hele ned igen og fik ryddet op. Der skal lyde en stor tak til alle dem, som deltog med hele det store arbejde dagen igennem, og mon ikke de fleste sov rigtigt godt efter denne lange dag.


„Der skal lyde en stor tak til alle de, som deltog med stort arbejde dagen igennem, og mon ikke de fleste sov rigtig godt efter den lange dag“ m a j 2016 H-D Jour nalen nal en

43


25% RABAT - for medlemmer af Harley klubben DK. Gå ind på Alaskas hjemmeside og indtast rabatkoden HDCN.

Dette nye produkt kan spare dig for at vaske din Harley hver gang du kommer hjem fra en køretur og den er fyldt med ”roadkill”. Du sprøjter blot Alaska Motorcykel Cleaner på en Alaska Microfiberklud og tører din Harley af, så er den klar til en ny tur i løbet af fem minutter. Metoden er MEGET skånsom over for lak og kromdele. BEMÆRK - der SKAL bruges en Microfiberklud. For perfect finish brug Alaska Motorcykel Polish.

79ej,l.5pr0is V

29,l.5pr0is Vej

www.alaska.dk

79ej,l.5pri0s V


Freedom to Ride Made possible by QBE Du kan nyde turen endnu mere, når du ved, at din Harley er forsikret hos QBE: ét af verdens ledende forsikringsselskaber i samarbejde med Lloyd’s 1886.

af erfarne medarbejdere og med det eksklusive samarbejde med Harley- Davidson Club of Denmark, er vi klædt på til at tilbyde dig den forsikring, du har brug for.

QBE Insurance Vester Farimagsgade 7 1606 København V Tlf: 33 45 03 00 www.qbe.dk

På kontoret i København har vi sammensat et professionelt team

Kontakt os for at høre mere. motor@dk.qbe.com

QBE har tilbudt forsikring i mere end 125 år. Vi har kontorer i over 40 lande og en financiel styrke, du kan stole på.


formanden af Anders Hansen

H-D Journalen maj 2016

D

et store denne gang er vores hovedgeneralforsamling. Vi fik valgt ny næstformand i klubben, og det blev Henrik Søfeldt Jørgensen, der er tidligere formand for Distrikt Sjælland. Henrik var eneste kandidat, men jeg mener nu, det er en rigtig god mand til denne post, så tillykke med posten, og jeg håber, I alle vil tage rigtig godt imod ham. Der var stor debat på generalforsamlingen om nogle af de beslutninger, vi har truffet i Hovedbestyrelsen, nogle var ikke enige med os i, at medlemmerne, som ønsker at deltage i lodtrækningen om Jubilæums Harleyen, skal møde op på mindst ét træf for at få et lod lagt i tønden. Nogle mente, at alle, som havde betalt kontingent, skulle have et lod. Det er helt bevist, at vi har valgt, at det er træffene, der skal være indgangsvinkel for at deltage, da vi synes, at der skal lægges vægt på nogle af de gamle værdier, der var i

højsædet, da klubben var ung; nemlig at deltage i træf og køre på Harley. Og jeg tror også, at de fleste dengang ønskede sig en helt ny Shovelhead, som regel blev det kun til drømmen. Det er lige det, vi prøver at finde frem igen ved at få sat en årgang 1976 i næsten original stand som præmie i lotteriet. Vi synes også, at medlemmerne skal gøre noget aktivt for at deltage. Nogen sagde, at ikke alle har mulighed for at deltage i et træf - af den ene eller anden grund. Der står i vores love og regler, at distrikterne skal afholde træf, og for at fremme dem i år - og måske få nogle flere deltagere til træffene valgte vi, at det var der, I kan erhverve jer retten til at deltage i lodtrækningen. Vi har selvfølgelig vendt beslutningen igen efter generalforsamlingen og er kommet frem til, at vi står ved vores beslutning. I Hovedbestyrelsen er der oprettet et Jubilæumsudvalg, som består af mindst en fra hvert distrikt plus formanden. Det er os, som er kommet med forslag til hele hovedbestyrelsen, som så har godkendt vores beslutninger, så vi synes, at det er foregået me-

get demokratisk, når distriktsformænd og næstformænd kan tage tingene med hjem i distrikterne og forelægge det for deres bestyrelser, som så igen kan forelægge det for deres medlemmer på medlemsmøderne. Jeg håber, at der er rigtig mange af jer, som vil støtte op om træffene og jeres distrikt. De lægger rigtig mange kræfter og

„Vi synes, at der skal lægges vægt på nogle af de gamle værdier, der var i højsædet, da klubben var ung. Nemlig at deltage i træf og køre på Harley“ energi i arrangementerne for jeres skyld. Der var også livlig debat omkring de nye forslag til lovændringer. Noget af det vi talte meget om var reglerne for parmedlemsskab. Der var stor tilslutning i forsamlingen om, at det stadig skal være muligt at være parmedlem for samlevere på samme adresse på et stelnummer, og det vil Hovedbestyrelsen selvfølgelig rette sig efter. Det blev besluttet at samle reglerne om æresmedlemmer i en paragraf, det har selvfølgelig ikke den store betydning for ret mange, da der kun er 4 medlemmer af den kategori. Et nyt forslag ang. brugere blev trukket tilbage efter

46

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


debatten. Det blev vedtaget at ændre lidt i teksten for at deltage i Generalforsamlingerne, så de ikke kan misfortolkes. Som det sidste inden generalforsamlingen lukkede takkede Hovedbestyrelsen Helena og Jan Smed for deres store arbejde for H-DCDK. Som noget nyt i år er det distrikterne, som har jubilæumsnåle liggende til de af os, som har 10-40 års jubilæum i år. Distrikterne vil selvfølgelig gerne have, at I møder op i klubhusene og modtager jeres nål, men der er lidt forskel på, hvordan hvert distrikt vil takle opgaven, så hvis du har jubilæum i år, så følg med på dit distrikts hjemmeside, eller kontakt din bestyrelse for at høre nærmere. På vores hjemmeside kan der købes billet til jubilæumsfesten d. 24. september 2016. Billetterne er kun for medlemmer og påhæng, og der skal skrives medlemsnummer, når man bestiller. Reglerne står på hjemmesiden, prisen for en billet er med gebyr 156.25 kr. Det er i denne måned, at der er Super Rally i Spanien, og jeg håber, alle jer, der kører ned og deltager, får en fantastisk tur og oplevelse. Kør forsigtigt og pas på jer selv og hinanden. Planen her en måned før er, at vi også kører ned for at deltage, så det, håber jeg, holder. I marts afholdt vi visionsweekend for alle distriktsbestyrelserne. Vi har lavet et udvalg i Hovedbestyrelsen med deltagelse af alle distrikterne plus formanden, vi har brugt ¾ år på at forberede, hvad bestyrelserne skulle bruge dagen på. Det bar tydeligt frugt ud fra de tilkendegivelser, vi fik tilbage fra distriktsbestyrelserne, som syntes, at de havde rigtigt meget med hjem, som de vil arbejde videre med hjemme i distrikterne.

Jubilæums sponsor

Harley-Davidson Club of Denmark

v/ Johnny Jeppesen

Sagavej 6, 9260 Gistrup TLF. 9819 3535, www.port6.dk hd@port6.dk

Pas på jer selv og hinanden.

m a j 2016 H-D Jour nal en

47


Referat af hovedgeneralforsamling Afholdt i Distrikt 3, Sydjylland Distrikt 3 Sydjylland afholdt hovedgeneralforsamling søndag den 3. april 2016 Fremmødte: 105 medlemmer. Referent: HB sekretær.

Distrikt 1: 27 medlemmer, Distrikt 2: 36 medlemmer, Distrikt 3: 12 medlemmer, Distrikt 4: 10 medlemmer, Distrikt 5: 16 medlemmer, Distrikt 6: 4 medlemmer. Formand for distrikt 3, Kristian Michaelsen bød forsamlingen velkommen til Fredericia. Herefter en præsentationsrunde af hovedbestyrelsen medlemmer. Pkt. A. Valg af dirigent mv. Dirigent: Bill Honoré. Stemmetællere: Klaus Jensen samt Susanne Christensen. Bill konstaterede at HGF var rettidig indkaldt.

Pkt. B. Bestyrelsens beretning. Formand, Anders Hansen startede med at der blev holdt et minuts stilhed til ære for de medlemmer, som var bortgået gennem det forgangne år. Herefter fremlagde han bestyrelsens beretning: Et hårdt og meget arbejdskrævende år er gået i Harley-Davidson Club of Denmark. Kassererens Dag Ib afholdt Kassererens Dag i starten af januar, hvor alle kassererne var indbudt til at deltage. Formålet med Kassererens Dag er at skabe større samarbejde mel-

lem distriktskassererne, samordne og ensrette måden at være kasserer på. Regnskabssystemet, der bliver brugt i H-DCDK, er nu næsten det samme i alle distrikterne, kun Fyn mangler pga. at deres kasserer er revisor. Det er Hovedbestyrelsens opfattelse, at kassererens dag er et rigtigt godt redskab for at skabe samarbejde og hjælpe kassererne i deres daglige arbejde. Distriktsgeneralforsamlingerne Da det var et ulige år, var det formænd og sekretærer, der var på valg - også på Distriktsgeneralforsamlingerne. I 4

Hovedbestyrelsen i 2016-17 Bagerst fra venstre; Vores nye næstformand Henrik Søfeldt Jørgensen, Distriktsformand på Sjælland Peter Rytter, Distriktsformand for Fyn Niller Fjerbæk, Distriktsformand for Midt Dirch Villadsen, Klubbens President Anders Hansen, Søren Andresen distrikt Fyn, Claus B. Andersen distrikt Nord, Hovedkasser Ib Stejlborg og Distriktsformand for Bornholm Jonas Hjorth. Forest fra venstre; Steen Larsen distrikt Midt, Pia Ellebirke distrikt Sjælland, Distriktsformand for Syd Kristian Michaelsen, Michael Sørensen distrikt Bornholm, Klaus Jensen distrikt Syd og HB sekretær Jørgen Jørgensen. Distriktsformand for Nord Jens Jensen fra fraværende.

48

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


Generalforsamlingen blev denne gang afholdt i Distrikt 3 med et fremmøde på 105 medlemmer.

distrikter havde de siddende formænd valgt at stoppe, så der blev valgt nye formænd ind på Sjælland, Fyn, Midtjylland og Bornholm. Det giver samtidig en plads i Hovedbestyrelsen, hvor de nye ansigter har været et frisk pust i det daglige arbejde for H-DCDK. Visionsmøde I marts afholdt vi Visionsweekend for alle Distriktsbestyrelserne. Her blev der diskuteret, hvordan kan vi gøre vores arbejde endnu bedre. Det er samtidig en rigtig god måde at få sat ansigt på hinanden og starte noget godt samarbejde op på tværs af distrikterne. Vi havde valgt nogle emner, der skulle diskuteres. Punkterne var: 1. H  vad er visionen for H-DCDK? Her kom der en del stikord op; større fællesskab, bedre tilbud og fordele, synlighed, information, innovation, samarbejde, omdrejnings- og samlepunkt for H-D miljøet i Danmark. Det kom der denne tekst ud af: H-DCDK skal være det naturlige omdrejningspunkt for hele Harley kulturen i Danmark, gennem udvikling, samarbejde, oplysning og synlighed. Det er stort set det samme, som vi har stående i § 1, så det er jo dejligt, at det stadig er den samme holdning, vi fortsat har, som dem der skrev reglerne i 1976. 2. Hvad er vores mål, og hvad skal vi med klubben? Her blev der bl.a. talt om, at vi skal blande os i forhold til myndighederne,

søge dialog og samarbejde med f.eks. FDM, Harley Europa og Touring Nyt. 3. Hvordan engagerer man bestyrelsesmedlemmer? Konklusionen blev at lave en funktionsbeskrivelse for hvilke opgaver, pligter og rettigheder, de enkelte bestyrelsesmedlemmer og udvalg, såsom journalister og Webmaster, har. 4. Arbejde på tværs af distrikterne Her blev nævnt Fælles indkøb, træf udstyr, dele hinandens sms. Så efter Hovedbestyrelses opfattelse en god måde at få distrikterne til at samarbejde. Nordisk Møde I marts blev der afholdt Nordisk Møde på Island, hvor Jan, Ib og Chresten deltog. Chresten var med, fordi at der foregår et samarbejde mellem redaktionerne på de ­nordiske H-D-Journaler. På det Nordiske Møde blev det bestemt at afvikle Nordic Run i 2016. Det er Ib, som er ankermand for den danske del af turen.  ovedgeneralforsamling H På vores Generalforsamling i april fik vi et par lov ændringer, et omkring passive medlemmer; her blev der tilført Hovedbestyrelsen til teksten, så det er Distriktsbestyrelsen og Hovedbestyrelsen, som tager beslutningen om et medlem kan blive passiv, og samtidig er det Hovedbestyrelsen, som giver Medlemsservice besked om beslutningen. Det blev også vedtaget, at der ikke kan brevstemmes eller stemmes ved

fuldmagt til Distrikts- eller Hoved­ generalforsamlingen. Jan Smed meddelte, at han stopper som næstformand til Generalforsamlingen i 2016. Træf Det var igen et år med vores traditionelle 7 træf, Forårstræf som blev afholdt i Midt, med ca. 170 besøgende og Distriktstræffene lå nogen lunde på samme deltager antal som de har gjort de foregående år. Syd havde ca. 100 deltagere og har besluttet at flytte deres træf til august og så bliver det på Orø, for at prøve noget nyt. Næstformandens afgang. Efter mail korrespondance 30. juli mellem formand og næstformand meddelte Jan Smed at han ikke længere ønskede at være næstformand for H-DCDK. Baggrunden for denne beslutning var at jan ikke syntes at han havde tilliden til mig som formand, pga. at jeg ikke havde oplyst Hovedbestyrelsen om at Chresten havde ringet til mig som formand og tilbudt sig som kandidat til næstformandsposten hvis jeg syntes det var en god ide. Det sidste Chresten sagde til mig var at jeg skulle holde samtalen for mig selv. Derfor kom den ikke ud til HB. I den perfekte verden kunne dette selv-

m a j 2016 H-D Jour nal en

49


HGF 2016 Medlemsservice Ny I 2015: 439 Ny I 2014: 415 Udmeldt 2015: 436 Udmeldt 2014: 262 Medlemmer 2015: 6234 Medlemmer 2014: 6231

følgelig have været taklet på en anden måde, men vi er desværre ikke perfekte Følgende onsdag holdt Ib, Jørgen, Jan og jeg et møde for at høre Jans forklaring på det skete. På dette møde var det ikke muligt at ændre Jan beslutning. 15. august deltog Jan i Vores Hovedbestyrelses møde for at forklare over for Hovedbestyrelsen hvorfor at han var stoppet. Det jan nævner er mistillid til formanden og at han mener at formanden også er skyld i at Helena stopper som medlemsservice før aftalt tid. Efter Jans forklaring samles Distrikts formænd og næstformænd sammen med Kassereren for at drøfte situationen. De kom til følgende : En samlet Hovedbestyrelse er blevet enige om at køre klubben videre med de 4 folkevalgte minus næstformanden som et forretningslignede udvalg med tæt kontakt til hinanden og de 6 distrikts formænd indtil en ny næstformand bliver valgt til næste Hovedgeneralforsamling. Udvalgs møder Der har som i fore gangende år også været møde i Webmaster udvalget, Distrikts Journalisterne og i Forsikrings udvalget. Disse møder er rigtig vigtige for at få det hele til at køre glat og alle i udvalgene, kan komme med ideer og tanker til deres arbejde.

50

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

M K Ialt 0/Ukendt 23 7 30 1-25 år 21 2 23 26-30 år 126 8 134 31-40 år 663 50 713 41-50 år 1695 219 1914 51-60 år 2282 253 2535 61+ år 836 49 885 Total 5643 587 6234

Nye kontrakter Det er lykkes for vores Kasserer ved hårdt arbejde og hårde forhandlinger at få forhandlet alle de nye kontrakter på plads. Så alle kontrakter er på plads således at den nye næstformand får tid til at sætte sig ind i kontrakterne inden der skal forhandles igen. Klubshoppen Efter et møde i september med Klubshoppen blev det besluttet at bringe vores varelager ned, ved at give 20% rabat på alt tøj og samtidig gratis fragt. Disse tiltag har i de 3 første måneder medført et godt mersalg. Der vil ikke blive købt nyt tøj til Klubshoppen før lageret er bragt betydeligt ned. Det er ærgerligt, at distrikterne ikke længere ønsker at have lokale Klubshops, men tiden syntes at være løbet fra det, så der satses på websalg. Medlemsservice Peter Hemmingsen, Helena, Sanne og Ib har arbejdet sammen om at lave nye kravs specifikationer til en ny database og dette er udsendt til vores nuværende leverandør, samt to nye leverandører for indhentning af tilbud. Vi har indgået kontrakt med Sanne som ny bestyr af Medlemsservice, hun har arbejdet sammen med Helena de sidste par måneder af 2015, for at blive sat ind i opgaven og har

overtaget opgaven her fra Nytår, med Helena som konsulent. En stor tak til Helena for hendes store arbejde for Medlemsservice og selvfølgelig til Peter Hemmingsen, Sanne og Ib for hjælpen med kravs specifikationerne til databasen. Forsikring Efter næstformandens afgang, har Peter Hemmingsen sammen med Ib, sagt ja til at stå for forsikringsudvalget til den nye næstformand bliver valgt, så det udvalg har også været i rigtig gode hænder. President møde Ib og jeg deltog i Federationens Presidentmøde. Her fik vi at vide at der ikke blev Super Rally i Holland i 2017 som planlagt. Hollænderne kunne ikke få tilladelse til at afholde træffet nogen steder i Holland. De gav den forklaring at det var fordi at der havde været 1.% klubber til de foregående Super Rallyer i Tyskland, Polen og Estland. Super Rallyet bliver afholdt i Tjekkiet i 2017. Ib havde trykt nogle A4 sider fra vores hjemmeside om Nordic Run, som blev delt ud til mødet. Det var min opfattelse at det godt kan give nogle deltager fra Europa, som vil deltage. Jubilæum Vi har nedsat et udvalg fra Hovedbestyrelsen som skulle finde ud af hvordan at


Hovedkasseren Ib Stejlborg overrækker en gave til Jan Smed for lang og imponerende indsats som næstformand for Harley-Davidson Club of Denmark.

vores 40 års Jubilæum skulle fejres. Det der var besluttet inden Nytår var at der skulle laves et lotteri, hvor dem som deltager i vores træt i 2016 kunne få en lodseddel ved hvert træf man deltager i. Lotteriet er kun for medlemmer af H-DCDK. Vi blev enige om at anskaffe en Shovel Head årgang 1976, som vi ville sætte i stand, så den ser ud og virker så godt, som var den lige kørt ud af fabrikken. Denne skal være hovedpræmien til Jubilæumsfesten. Vi var også enige om at lave en fest på næsten-datoen, nemlig lørdag d. 24. September. Det var egentlig De autoriserede Harley-forhandleres mening at holde Åbent Hus på denne dato, men ved god dialog har Forhandlerne besluttet at flytte deres arrangement til 1. oktober, så det er vi rigtig glade for. Til gengæld har vi sørget for, at de, der er i vores forsikring, som udløber den 30 september, kan ringe til QBE og få lov til at køre til Åbent Hus ved Cap’s og Costum Cycle 1. Oktober. Vores ambitioner for 2016 H-DCDK glæder sig til at hjælpe den nye næstformand rigtig godt i gang på posten. Vi har mål om at vores nye database skal være i drift inden den store kontingentkøring sidst på året. Nordic Run forventer vi bliver en lige så stor oplevelse for dem som deltager, som det har været de sidste 2 gange, dog håber vi, at der er lært lidt af de foregående ture, hvor der ikke var lagt så stor vægt på at deltagerne kunne hygge sammen om aftenen i deres medbragte telte, men det har Ib vist styr på. Der vil i år være lagt mere vægt på egenbetaling af forplejning, når de besøger distrikterne. Jubilæumét håber vi på bliver en stor begivenhed, med mange medlemmer som deltager i vores træf og selvfølgelig til festen i Fredericia. Klubshoppen håber vi får solgt varelageret betydeligt ned, så vi kan få lavet en ny kollektion med nyt design. Ikke mindst rigtig mange glade og tilfredse medlemmer af HarleyDavidson Club of Denmark. Hermed slutter bestyrelsens beretning. Anders Hansen gav efter fremlæggelsen ordet til forsamlingen.

Spørgsmål fra salen vedr. jubilæum­ slotteriet af 40 års jubilæumscyklen: Hvorfor skal man deltage i et træf for at erhverve et jubilæumslod? Anders begrundede jubilæumsudvalgets/HBs beslutning om, at det var begrundet i, at man ville tilføre distriktstræffene større tilgang. Jonas fra Bornholm forklarede, at man ønskede at booste træffene, da mange distrikter ønsker en større deltagelse, og de medlemmer, der ikke ønsker at deltage i træffet, stadig har mulighed for at erhverve loddet ved at møde op og købe. Anders svarede at HB tager diskussionen til efterretning.
Andre i salen tilkendegav at beslutningen var ok.
 Spørgsmål til Visionsweekenden: Er det noget der skal føres ud i livet? HBs svar. Der er selvfølgelig en klar ide om, at de tiltag der er taget på denne weekend skal bruges og føres ud i livet til glæde for distrikterne og hele H-DCDK. Spørgsmål: Undrede sig over, at æres­ medlemmer, journalister mv. skal betale for et jubilæumslod?
HB svar: Det er en beslutning, der er truffet ud fra, at da træfdeltagere skal betale entre, må det være rimeligt at ”gratister”, der af en eller anden årsag ikke betaler for at komme ind til træffene, ligestilles med de betalende deltagere og derfor betaler for et lod.
 Spørgsmål til selve jubilæumsfesten: Skal ”andre” end medlemmerne kunne deltage i præmieudlodningen? HB: Det er kun medlemmer, der kan deltage i div. lodtrækninger.
Det blev også tilkendegivet, at der var opbakning til den beslutning. Spørgsmål fra salen vedr. næstformandens afgang: 1. Jan Smed, tidligere Næstformand, spurgte ind til den resterende HBs opbakning af formanden. Smed synes, at der manglede noget information omkring sagen vedr. det ”mistillidsvotum”, som var stillet af HB til Formanden. Anders var enig i, at dette kunne/ skulle have været gjort bedre. 


2. Chresten, - redegjorde for sin part i sagen, og den vej som han mente at klubben har taget, dette var begrundelsen i sin forespørgsel til næstformandsposten, han fremførte at han ikke havde haft intentioner om at stille op. 
 3. Jan, bestyrelsesmedlem fra Fyn redegjorde omkring, hvad man bl.a. havde gjort af tiltag i Distrikt 2, som var besluttet under visionsweekenden, og at det netop var ude i distrikterne at arbejdes skulle gøres. 
 4. En synes, at ”passive” medlemmer, der ikke kommer ud og køre til træf eller andre arrangementer, skal kunne sammenlignes med ”sofavælgere”. De var ”nydere” i stedet for at komme ud i landet og yde en indsats. 
 Ellers ingen spørgsmål. HGF tilsluttede sig herefter HBs beretning. Pkt. C. Klubregnskab. Hovedkassereren præsenterede og ­gennemgik regnskabet for 2015. Spørgsmål fra salen: 1. Spørgsmål til overdragelsen og ­skæringsdatoen fra forsikringsudvalget/beløbet: Ib oplyste, at dette var grundet at beløb fra forsikringsregnskabet kun var delvis medtaget i hovedregnskabet fra 1 juni. Hele forsikringsregnskabet vil indgå og fremgå af HDCDK årsregnskab for 2016.

m a j 2016 H-D Jour nal en

51


2. Spørgsmål til hovedbestyrelses omkostninger: undrer sig at over, at beløbet var steget/det samme nu, hvor den tidligere næstformand havde forladt posten i utide. IB fra HB, forklarede at omkostningsstigningen skyldes det mere arbejde, som var påført kassereren, grundet at annonceregnskab og forsikringsregnskabet nu ligger inde i HDCDKs hovedregnskab. Alle honorarmodtagere er bagudhonoreret. Det vil sige udbetalingen i 2015-årsregnskabet gælder for ydelser fra HGF 2014 
 Regnskab godkendt af HGF. Pkt. D. Udvalgsberetninger.
 H-D Journalen: Chresten K. Torp.
Var forulykket på motorcyklen i efteråret og af den grund ligget lidt underdrejet, men vil se fremad og forventer, at det gode samarbejde med distriktsjournalisterne også fortsætter.
Synes modsat Niller fra Fyn, at H-D er et internationalt brand, så skal der skal også være stof fra udlandet i klubbladet, og at H-D Journalen ikke kun skal være med distriktsstof. Redegjorde kort vedr. H-D Journalen i fremtiden.
Anders: havde en forespørgsel på ”duften” fra bladet, når det pakkes ud af plastik. Chresten redegjorde, hvorfor det var tilfældet: Kort fortalt går indpakningen meget hurtigt i dag, efter at bladet havde forladt trykken, derfor ”duften”. Hvis man lod det ligge noget timer ude af indpakningen inden læsning, vil dette forsvinde. Arkiv/museet: Robin Harboe oplyste, at da hans hus kommer til salg indenfor 2-3 år, så der skal findes et nyt sted til museet. Dette var allerede oplyst til HB på mødet i går. Han modtager dog gerne stadig materiale. Startede oprindeligt som et arkiv, men med tiden blev et mu-

52

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

seum oprettet.
Spørgsmål til størrelsen af lokale.
Robin: Man skal regne med, der skal bruges et sted mellem 80 og 120 m2.
En foreslog, at der kom en lille ”film” eller billeder fra museet på hjemmesiden, ligeledes kunne der måske laves et indslag i H-D Journalen. Forsikring: Ib Stejlborg på vegne af Peter Hemmingsen. Generelt udgør motorcykelbestanden i Danmark pr. 1. januar 2016 153.411 stk., hvilket er en stigning på 1,24% fra 2015.
Der er for året 2015 samlet indsendt 707 begæringer efter besigtigelse/ vurdering. Skadesudviklingen i 2014 og 2015 ser fortsat rigtig fin ud, herunder især nedgangen i andelen af tyveriskader fra 12 stk. til 7 stk. Angående de 7 tyverier i 2015 blev de 3 afvist og 1 trukket tilbage. Der har været en del begravelseskørsel i vinterperioden.
Bemærk, at HOG’s forsikringsordning ikke giver tilladelse til dette. I år til Bakkens åbning blev der givet 64 stk. tilladelser på kørsel den pågældende dag - og der blevet også givet tilladelse fra f.eks. Nordjylland, som fik tilladelse til at køre hjem om fredagen. Alternativet er, at medlemmerne kan tilkøbe en ekstra kørselsmåned inden 1. marts. Bemærk at HOG’s forsikringsordning ikke giver tilladelse til dette. Der vil ikke være nogen pristalsregulering i 2016. Det betyder, at det nuværende præmieniveau i 2015 vil fortsætte i hele 2016. Det er ikke så ofte, det sker, så det er dejligt og flot. Præmienedsættelse for alle unge under de 25 år. Fik forhandlet pr. 01-01-2016 en præmienedsættelse for alle unge under de 25 år, således at de ikke længere skal betale 150% af normaltariffen. Det har den store fordel, at forældre ikke skal sidde og lyve overfor QBE og H-DCDK om, hvem der er brugeren på motorcyklen for at spare i forsikringspræmien - hvilket er ulovligt og strafbart.

Medlemsservice: Ib Stejlborg på vegne af Sanne Agerskov.
Oplyste lidt omkring overdragelsen til den nye ”bestyrer” af medlemsservice.
I løbet af 2016 vil en ny database blive implementeret, da den gamle ikke længere er tidsvarende. Medlemstallet var pr. 31/12 2015 på 6.234. Klubben er pr. 1. april 2016 repræsenteret med følgende antal betalende medlemmer i distrikterne: Distrikt 1: 2.198, Distrikt 2: 634, Distrikt 3: 788, Distrikt 4: 816, Distrikt 5: 1.080, Distrikt 6: 171, Udland: 23 medl. Totalt: 5.710 aktive medlemmer på landsbasis. Herudover er der 393 medlemmer i kontingentrestance, og 59 der pt. har søgt om medlemskab. Vedrørende udmelding så er der kun et sted, man henvender sig, og det er til medlemsservice på: medlemsservice@hdc.dk Klubshoppen: ”Skrannie” har haft shoppen i 4 år. 20% på alle vare. Marketing: Jesper Nymann. 2015 var året, hvor han overtog opgaven fra Speedy, har fået nogle annoncører fra udlandet med ind. Er i gang med at finde nogle nye/store annoncører, så vi bl.a. har fået flere rejseannoncører, og dette har allerede givet et resultat. Plejer at gøre annoncørerne opmærksom på, at vedkommende også kan få et medlemstilbud på hjemmeside og i H-D Journalen. Vil gerne have mere fat i forhandlerne, hvilket der skal arbejdes på i 2016. Har kun haft få, der er stoppet som annoncører, men har også fået nogle nye. Generelt har vi et godt marked, der er attraktiv for vores annoncører. Webmaster: Jesper Nymann. Der p.t. 7 websider, samt Facebook, der deles oplysninger mellem hovedsiden og distrikternes sider. 7 webmaster +


hovedweb. Der er webmastermøde 1-2 gange årlige omkring udviklingen og tiltag. Kunne godt tænke sig på sigt, at forsikringsordningen bliver mere synlig og brugervenlig. Køb & salg har rigtig meget ”trafik”. Målet er, at det vil være stedet at lede, når man ønsker at købe en Harley.
Oplyste endvidere den overordnede trafik på de enkelte sider. Bornholm og Fyn var meget aktiv på deres sider. Facebook skal ligeledes bruges mere i fremtiden.
Spørgsmål fra salen ang. størrelsen på billederne: Grunden til at billederne til web skal have en bestemt størrelse afhænger af, hvor meget data brugeren, der skal hente, når siden uploades, jo flere MB jo mere tid tager det at hente billeder, men vil gerne se på mulighederne.
Spørgsmål fra salen; Hvorfor er der ikke 6 x Facebook. HB´s svar: Fordi vi er én klub og ikke 6 forskellige, deraf grunden. Pkt. E. Indkomne forslag. Ændringsforslag til Love & Regler:
Der skal ved ændringsforslag til klubbens Love & Regler være 2/3 af de stemmeberettige i forsamlingen, der skal stemme for ændringen. Forslag nr. 1: Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Forslagsstiller trækker sit forslag. Forslag nr. 2: Da forsalgsstiller under forslag nr.1 havde trukket sit forslag, gik man direkte til afstemning omkring forslag 2. Der er 98 stemmeberettiget tilstede, da nogle var kørt hjem. Forslaget blev vedtaget med 91 for. Dog blev stk.7 slettet, da dette allerede fremgår af stk.1. Forslag nr. 3:
Der blev diskuteret frem og tilbage omkring forslaget, da forslaget

også kom til, at omhandlede par, der var medlem på samme cykel. Forslagsstiller trak forslaget efter diskussion. Forslag nr. 4: Forslagsstiller redegjorde for sit forslag. Forslaget blev vedtaget med 93 for. Pkt. F. Valg til hovedbestyrelsen.
 1. Næstformand: Henrik S. Jørgensen havde valgt at stille op til posten som næstformand, og orienterede herefter forsamlingen omkring sine overvejelser.
Spørgsmål fra salen: Man undrede sig over, at der ikke var kommet et indlæg i H-D Journalen omkring, at han ønskede at stille op. HBs begrundelse var, at man ønskede at få så mange opstillere til posten som muligt, for at få nogle ”emner” at vælge imellem. Det ville være helt op til en evt. opstiller at tilkendegive sin interesse i H-D Journalen, hvis vedkommende ønskede det. Henrik blev valgt som næstformand. 2. Hovedkasserer: Ib Stejlborg, - genvalgt. Pkt. G. Valg af revisorer. Hans Chr. Larsen & Janne Gøtje genopstiller, - genvalgt. Pkt. H. Eventuelt. Tommy, tidligere formand i Distrikt Midt: undrede sig over, at distrikterne ikke havde været med til møderne omkring Nordic Run, da han mente, at det var blevet besluttet, det skulle være sådan, da han var med i HB. Knut mente, at han selv burde have gjort indsigt jf., at den siddende bestyrelse har 14 dage til at komme med kommentarer/rettelser til fremsendte referat. Ib har ikke på noget tidspunkt i de tilbagemeldinger, han har modtaget fra distrikterne, set eller læst om et ønske om et fælles dansk distrikt-

smøde om Nordisk Run. Nordic Run 2016: Ib orienterede omkring, hvorledes møderne havde forløbet, vedr. den manglende information, så var det målet at få samlet så mange korrekte materiale, før man offentliggjorde det, samt at der på et nyligt overstået Nordisk Møde havde sket det, at de nordiske klubber ikke ville støtte oplægget om, at det skulle være den danske webmaster, der mod betaling skulle holde websiden opdateret. Dette arbejde ville i stedet blive overtaget af Island. 
 Pernille, kasserer i Syd: havde været med til visionsweekenden og redegjorde for de synspunkter, som hun havde af oplevelser med det samarbejde, som hun nu kunne se var opstået distrikterne imellem, samt at der nu var mange flere, der havde ”ja-hatten” på, hvilket hun også opfordrede forsamlingen til at have i fremtiden. 
 Et medlem fra forsamlingen foreslog, at man ved træffene oplyste sit medlemsnummer, som således kunne bruges til statistikker bl.a til at skabe sig et bedre billede af, hvem der kørte fra og hvor til de enkelte træf, og derudfra ville man måske være bedre stillet, når der skulle planlægges eller evalueres. 
 Til slut takkede Formand/kassereren Jan ”Smed” Jensen og Helena Karlslund for deres respektive indsats for klubben gennem tiden. Formanden takkede for godt fremmøde og en god debat samt ønskede deltagerne en god tur hjem.

m a j 2016 H-D Jour nal en

53


Kære medlem I anledning af klubbens kommende 40 års jubilæum vil jeg gerne dele mine gamle papirbilleder med jer fra mange års træf og begivenheder. Billederne stammer helt tilbage fra klubbens start og ligger i flere flyttekasser, så jeg har rigtig mange billeder og dermed rigtig meget klubhistorie! Jeg har været en hobbyfotograf, siden jeg var teenager og havde derfor altid et kamera med til vores træf og arrangementer. Her i artiklen får I en lille "appetizer" på nogle af mine billeder. Tekst og fotos af nr. 00008 Brigitte Yvanès Baiden


Tre fynboere er slapp af efter en d generalforsamling me 79 19 i fest Nr. 00010 Per Pedersen til et træf i 1980

vil fremefter kunne gå ind og se mange flere af mine billeder som vil blive lagt ud løbende på klubbens hjemmeside. De bliver arrangeret i dato og årstals rækkefølge og med træfnavn og sted på de enkelte træf og begivenheder. Det bliver HDCDK's historie fortalt i billeder fra klubbens første ca. 20 år. I det omfang jeg kan huske jeres navne og medlemsnumre, på de af jer som er på billederne, vil jeg også skrive dem på. I må meget gerne hjælpe mig med at få skrevet navne og også gerne medlemsnumre på de af jer jeg ikke kan huske. Se min e-mail og mit mobilnummer nederst i artiklen. I de kommende HD Journaler, vil jeg løbende skrive noget mere om vores klub historie sammensat med nogle billeder. Lidt om Knut og mig

00009 Knut og jeg var to af stifterne af Harley-Davidson Club of Denmark (herefter HDCDK). Jeg var bare 19 år og Knut var 29 år. Som mange af jer ved, var vi også et kærestepar i 22 år fra 1976 og frem til 1998. Vi købte hus sammen i Holte i maj 1982. I dag er vi begge gift med en ny partner, men er stadig rigtig gode venner og bor tæt på hinanden i Holte. Det første halvandet år i HDCDK var det 00001 Pelle Søeborg, som var formand og han boede også i Holte, som Knut og jeg, så vi havde et ret tæt samarbejde og var også private venner med ham og hans kæreste

Lone. Knut var i den periode distriktsformand for Sjælland, og den eneste distriktsformand i HDCDK. Resten af Danmark hørte ind under Distrikt Sjælland. Først i 1978 kom der en distriktsformand for Distrikt Fyn, i 1987 for Jylland Nord, i 1989 for Jylland Syd, i 1992 for Jylland Midt. Der var kommet flere medlemmer til i Jylland og der var derfor behov for at dele Jylland op i 3 distrikter, for ikke at afstandene skulle blive for store for medlemmerne, ved de lokale arrangementer. Distrikt Bornholm blev først skabt i 1998 fordi der var begyndt at komme mange medlemmer på Bornholm. Indtil da havde de hørt ind under distrikt Sjælland. Der var ingen Næstformand for klubben de første 12 år. Først i 1988 fik vi en næstformand, og det var 00207 Flemming Petersen, som samtidigt også var distriktsformand for Fyn. Han blev efterfølgende klubbens første Æresmedlem. Klubledelse igennem 19 år

Knut og jeg ledede klubben sammen kontinuerligt i 19 år, sammen med mange forskellige medlemmer, som gennem årene kom og gik i Hovedbestyrelsen. Knut havde titel af Formand og jeg af Sekretær & Kasserer og senere også som redaktør af HD Journalen og ansvarlig for Klubshoppen, men vi lavede alting i fællesskab derhjemme. Vi supplerede hinanden rigtig godt i lederrollen. Knut udarbejdede fra start også HDCDK's Love & Regler. De blev justeret henad vejen som behovene opstod, og klubben udvikle-

de sig. Knut havde også ansvaret for medlemsservice i 34 år indtil 2010. De to første år havde vi det sammen. Da bestod medlemskartoteket af små manuelle kartotekskort som jeg sad og udfyldte på en skrivemaskine. Efter 2 år opbyggede Knut hele medlemsdatabasen som han programmerede i softwareprogrammet DSI. Man har gennem alle årene kunne beholde sit medlemsnr., så hvis man var ude af HDCDK i nogle år, fik man det samme medlemsnr. når man meldte sig ind igen. På den måde var det nemt at overskue medlemmer og adresser og man kunne altid se hvor mange forskellige mennesker, der havde været medlem af HDCDK gennem årene. Denne regel fungerer fortsat i dag og vi nærmer os nu medlem nr. 15.000. Knut lavede også en fantastisk god database over stel- og motornumre på stjålne HD-ere i hele Europa og han vidste også alt om hvordan stelnumrene blev opbygget fra fabrikken gennem årene. Tre med 40 års jubilæum i år

Vi er kun 3 medlemmer som kan fejre 40 års jubilæum i år, idet vi er de eneste som har været medlem i alle 40 år uafbrudt. Det er Knut og jeg og 00004 Sven Hansen. Målet for HDCDK

Knuts og mit mål for HDCDK var, at vi ville være den bedst organiserede, økonomisk mest velfunderede HDklub blandt alle Europas dengang ca. 40 HD-klubber. Vi nåede målet på

m a j 2016 H-D Jour nalen

55


Plakat med tre af vore medlemmer, nr. 00015 ”Solbrille Jørgen” til venstre og nr. 00010 Per Pedersen til højre.

10 år!! Det er især en flot præstation, når man tænker på at Danmark havde verdens højeste afgifter på motorkøretøjer, hvorfor der gik rigtig mange år, før vi så medlemmer på fabriksnye Harley-er. Så når svenskerne med deres lave afgifter kom til vores træf på deres nye Harley-er, flokkedes vi om dem. De havde startet deres Harley-Davidson Club of Sweden 5 år før vores og har altid p.g.a. de lave afgifter haft flere medlemmer end os i HDCDK. Dengang var det i almenhedens øjne, kun rockere som kørte på Harley, så det var rigtig svært for os, at få lov til at holde træf nogen steder. Dengang var der "De Vilde Engle" ledet af Bjørn Andersen og mange andre klubber som bl.a.

"Galloping Goose", Road Runners, Nomades, Filthy Few, Bulls og Gribbene med flere og de var ikke guds bedste børn, så det tog mange år før HDCDK blev accepteret som en lovlydig forening blandt almindelige borgere. Knut og jeg var også i medierne flere gange. Både i TV-avisen, i forskellige ugeblade og i lokalaviser.

“Det var dengang et stort arbejde med frimærker, kuverter, skrivemaskine med videre, det var jo før e-mail og Facebook slog igennem“

56

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16

Nr. 00044 Søren Pinnerup og nr. 00017 Flemming Thaysen i 1980

Klubbens forsikringsordning

I 1985 opstartede Knut og jeg en forsikringsaftale med "Chaufførerne" for veteran Harley-er som var over 30 år gamle. Først i 1992 havde Knut og jeg endelig et gennembrud med den store forsikrings aftale med HAFNIA senere opkøbt af CODAN. Det var nærmest umuligt at få forsikret vore Harley-er dengang, fordi almindelige MC kørere

havde en dårlig skades statistik, hvilket vi var oppe imod. Knut og jeg havde derfor forgæves haft mange møder med forskellige danske forsikringsselskaber. Jeg tog så i 1992 kontakt med Harley-Davidson Club of Sweden, som havde startet deres forening 5 år før vores (i 1971) og derfor allerede havde en forsikringsaftale med "Holmia" i Sverige som var datterselskab til Hafnia i Danmark. Den svenske Harley klub havde en rigtig god skades-statistik! Herigennem kunne vi endelig påvise, at Harley-kørere har færre skader end almindelige MC-kørere. Jeg inviterede de to Harley-gutter til Danmark, som stod for forsikringen i den svenske HD-klub og arrangerede et møde med Hafnia i Kbh., hvor Knut og jeg og de to svenskere deltog. De havde taget flere års skadesstatistikker med, og da Holmia og Hafnia samtidigt var datterselskaber, så kom HDCDK's første store forsikringsafta-


Klubbens første skuldermærke der var seriegrafisktryk på lagenstof.

Stofmærket vi fik lavet i 1992 til den Europæiske Federation.

le i hus med Hafnia! Aftalen kom også igennem fordi Knut og jeg var kommet med et oplæg til hvilke krav vi stillede til os selv omkring forsikringsordningen. Bl.a. at der skal være alarm på stedet hvor den er parkeret, alarm på HD-en, et forsikringsudvalg som tager hjem til medlemmet og vurderer HDens værdi, parkeringssted og tager billeder af HD-en. Det er de samme regler som vi bruger i HDCDK's forsikringsordning den dag i dag. Fremgang af medlemmer, HD-forretninger og -værksteder

Herefter kom der rigtigt gang i medlemstilgangen fordi folk endelig kunne få forsikret deres HD-er til en rimelig præmie, og som følge af det begyndte diverse HD-værksteder og HD-forretninger at dukke op i Danmark. Vores forsikringsordning var så stærk en spiller i Harley-verdenen, at CAPS I Århus en dag ringede mig op og spurgte om jeg ikke også kunne forhandle en lignende aftale for dem. Det sagde jeg selvfølgelig nej til og opfordrede dem til at vi i stedet samarbejdede, i stedet for at konkurrere. Forsikringsaftalen med CODAN har klubben så i 10 år, hvorefter 3078 Peter Hemmingsen som forsikringsansvarlig i HDCDK siden 2001, får lavet en aftale med Lloyd's of London i marts 2002, idet Codan havde opsagt vores forsikringsaftale, grundet for mange skader på vore hus- og indboforsikringer, som også blev en del af aftalen med Codan.

Mit medlemskort udfyldt af mig og underskrevet af nr. 0001 Pelle Søeborg, der var formand i klubben de første halvandet år.

Federationen af HD-klubber i Europa

I 1991 stiftede Knut og jeg også: "Federation Harley-Davidson Clubs Europe". En føderation som skulle samle alle HD-klubber i Europa. Man havde haft Presidentmøder i Europa hvert år, som gik på skift mellem landende og som Knut og jeg deltog i, men det var mildt sagt ikke særligt struktureret. Blandt andet talte man både hollandsk, engelsk og fransk på kryds og tværs under Presidentmødet. Mange lande havde flere end en HD-klub pr. land. F.eks. var der 14 lokale HD-klubber i Holland (derfor også den meget snak på hollandsk). Så Knut og jeg besluttede at opstarte føderationen af alle Europæiske HD-klubber og vi lavede samtidigt regelsættet som skulle styre føderationen, blandt andet en regel om at fællessproget var engelsk. Vi blev efter fremlæggelsen af vores oplæg på Presidentmødet i 1991, begge valgt til Generalsekretærer af føderationen. Knut og jeg lavede også et fælles europæisk blad på engelsk, "Harley Clubs News" hvor man kunne kommunikere med hinanden, sætte sine træfinvitationer i, sine julekort m.m. Dengang kommunikerede man

stadig pr. brev, da Pc'en ikke var hvermands eje endnu. Føderationen består stadig og har i dag 38.000 medlemmer fordelt på 120 europæiske HD-klubber. HDCDK var igennem mange år en særdeles vellidt og højt estimeret klub i det europæiske samarbejde. Da Harley-Davidson club Hellas (Grækenland) skulle afholde deres første Presidentmøde, inviterede de Knut og mig til Athen i en uge med alt betalt, for at hjælpe dem med at planlægge Presidentmødet, fordi vi var så erfarne med Presidentmøder. De havde mange rige grækere som medlemmer, så det var en ret velhavende klub. Vi trak os efter to år som Generalsekretærer af føderationen, idet opstart, struktur, procedurer og regler var kørt på plads og andre kunne derfor overtage det, for det var et stort arbejde for os, når vi også samtidigt havde ledelsen af HDCDK og vi begge havde fuldtidsjob på arbejdsmarkedet. Arbejde og fritid

Knut var tekniker og ansat som teknisk indkøber i 31 år, i produktionsvirksomheden Brüel & Kjær, for alle varer som ikke kørte i de faste produktionslinjer. Han havde derfor lavet mange forskelHovedgeneralforsamling i 1979 på Fyn. Det er en stegt pattegris, der flyder oveni regnskaberne.

1 med nr. 0000 Træfindgang ut Kn , jre hø til Pelle Søeborg . d over bordet in t ne læ år st

m a j 2016 H-D Jour nalen

57


Mig og min WLC i haven ved vores nye hus i Holte i 1982

Holte i 1982 . 00028 Kim i Hjemme hos nr

Knut og jeg til et efterårstræf i Årup på Fyn i 1980

lige leverandøraftaler. Herudover var han også tillidsmand for alle teknikerne på Brüel & Kjær og var til landskongresser i Teknisk Landsforbund. Knut oplevede 14 fyringsrunder på Brüel & Kjær i de første 7 år, så der var nok at se til som tillidsmand. Han var samtidigt også medarbejderrepræsentant i Brüel & Kjærs bestyrelse, hvor han deltog i bestyrelsesmøderne. Jeg var kontorassistent i shippingafdelingen hos Dyrup & Co. og har herefter siden 1981, været leder i forskellige virksomheder, som eksportchef, transportchef, shippingchef, indkøbschef, logistikchef og direktionsassistent. Jeg læste samtidigt cand. merc. i logistik på Handelshøjskolen

35 års Jubilæumsbogen

og var formand for bestyrelsen i logistiklinjen på Niels Brock i Kbh. og formand for bestyrelsen i logistiklinjen på Handelshøjskolen i Kbh. (i dag kendt som CBS). Efterfølgende tog jeg en projektleder uddannelse fra DIEU (Ingeniørernes Efteruddannelse) og senere også en coach uddannelse. Så snart Knut og jeg kom hjem fra arbejde eller fra møder, var der arbejdet med vores fælles barn: Harleyklubben. Så det gik alle vores aftener og weekender med. Knut og jeg gik ind for synlig ledelse og deltog derfor i alle klubbens træf og distriktsgeneralforsamlinger og selvfølgelig i alle Hovedbestyrelsesmøder og i Hovedgeneralforsamlingen, samt det årlige Presidentmøde i udlandet. Vi

Jeg kan også stærkt anbefale dig at købe bogen om HDCDK lavet i anledning af vores 35 års jubilæum i 2011, som Journalist og medlem af Harley-Davidson Club of Denmark, Jørgen Laurvig, har forfattet. Bogen er på 204 sider med masser af billeder og fortællinger om HDCDK og vi medlemmer. Den kan købes i Klubshoppen sammen med en DVD for bare kr. 248 via klubbens hjemmeside www.hdc.dk under menupunktet "Klubshoppen" og herefter menupunktet ude til højre under "diverse".

58

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16

fik dækket vore transport udgifter til hovedbestyrelsesmøderne, distriktsgeneralforsamlingerne, hovedgeneralforsamlingen og Presidentmødet, men vi betalte selv al transport og indgang til træffene og vi fik heller ikke løn for vores arbejde, som nogen af de folkevalgte i HDCDK får det i dag (hvilket er fint de får i dag, for man bruger vitterligt mange fritimer på det). Vore familie- og vennesammenkomster blev altid tilpasset vores møder og træf i HDCDK, som for Knut og mig altid kom i første række. Vi har derfor heller aldrig fået nogen børn. Når vi af pressen eller andre blev spurgt om vi havde børn, svarede vi altid at vi havde "børn", svarende til antallet af medlemmer i HDCDK.


Æresmedlemmer

Vi trak os begge fra Hovedbestyrelsen ved Hovedgeneralforsamlingen i 1995, noget vi længe havde overvejet, men ikke gjort alvor af det, før min mor døde af kræft i dec. 1994 efter bare 9 mdrs. sygdom og det afgjorde at vi stoppede op og gjorde status. Hovedbestyrelsen udnævnte os herefter begge til Æresmedlemmer af HDCDK. Den sidste af fire Æresmedlemmer i HDCDK er 00014 Bill Honoré. Han blev udnævnt i 2003 efter at have været Kasserer for HDCDK i 14 år og i USA-udvalget i 3 år. Vores daværende næstformand Edward "Iceman" Langsted blev valgt til ny formand (Knut og jeg havde oplært ham til at blive formand gennem det sidste år, mens han var næstformand). 1 år senere blev Knut spurgt om han kunne komme tilbage og nuppe et år mere som formand, og det sagde han og Hovedgeneralforsamlingen ja til, og han endte med at blive formand i to år mere fra 1996-1998. USA-tur og 100 års jubilæum 2003

I 2000-2003 har jeg efterfølgende været projektleder/udvalgsformand på HDCDK's store USA tur i 2003 i anledningen af 100-året for HarleyDavidson. Jeg refererede til 1020 Robin Harbo fra distrikt Nord som dengang var Næstformand i HDCDK og vi havde et rigtigt godt samarbejde. Jeg startede i 2000 og der gik dermed 3 år med forberedelserne inden vi tog af sted i 2003. Det var ulønnet arbejde og jeg betalte selv for hele turen, som varede i 4 uger. Vi kaldte os USA-udvalget og bestod af 0014 Bill Honoré som stod for økonomien, og samtidigt var kasserer i HDCDK, 3078 Peter Hemmingsen stod for forsikringer, og samtidigt var ansvarlig for klubbens forsikringsaftale og 0457 "Hugormen" stod for pakning af vore Harley-er i 40 fods containere. Jeg stod for transportaftalen med DFDS, følgebiler, al logistikken og meget andet. Derudover havde vi mange medlemmer tilknyttet USA-udvalget som havde forskelligt at byde ind med. Vi var 120 deltagere på 80 Harley-er som blev afskibet i fire 40 fods containere. Turen var en kæmpesucces!! Læs historien om USA-turen i et af de næste numre af H-D Journalen.

Den daværende Harley-Davidson importør i Helsingør nr. 00013 Erik Christiansen - kaldet Grønærten, billedet er taget i 1979.

Jeg havde i året 2002 mødt min nuværende mand Nana (nr. 6756). Han er med sine 1,88 m del højere end jeg med mine kun 1,57m, så jeg solgte min Late Shovelhead i 2003 som var specialbygget til min højde og vi købte sammen en stor FLHTC full dresser hos MC-Parts i Søborg i foråret 2003. Det var Knut som havde fundet den på nettet til os. Jeg havde forinden kørt på mine egne HD-ere i ca 25 år, så det var fint at sidde bagpå. Min første HD var en WLC fra 1942, dernæst en Early Shovel fra 1967 og til sidst min Late Shovel fra 1972. De første mange år var jeg den eneste pige i HDCDK som havde en Harley. Lidt sjovt at tænke på når vi i dag er 587 kvindelige medlemmer. Nana tog MC kørekort i efteråret 2002 og jeg sad bagpå vores HD i efteråret 2003, i 5 uger gennem 10 stater i USA, hvor vi fik kørt 11.000 km. Imponerende af en nybagt MC-kører! For alle Harley-erne blev afskibet i containere allerede i august, så han havde ikke nået at køre ret meget efter vi købte den i maj, så jeg var ret stolt af ham! Super Rally i Fredericia 2008

Min hidtil sidste opagave i HDCDK var i 2007-2008 til vores Super Rally i Pinsen 2008 i Fredericia. Her havde jeg ansvaret for at få hjælpere (medlemmer) og for alle markedsstandende. Jeg fik flere markedsstande fra Europa, end de havde haft til noget andet Super Rally i Europa nogensinde. Ca. 635 af vores medlemmer meldte sig for at hjælpe til. I var bare fantastiske! Dengang havde vi stadig pionerånd! Vejret blev fantastisk solrigt i den Pinse, så træffet blev bl.a. derfor en stor succes med ca. 18.000 deltagere. I øvrigt havde HDCDK et fantastisk Super Rally i 1994 i Silkeborg, hvor vi som den første HD-klub i Europa nogensinde fik en stående applaus til Presidentmødet, som også altid afholdes under Super Rallyet og hvor man vurderer træffet og giver feed back til værterne. Jeg fik i 1984 forhandlet med Bill Davidson fra Harley-Davidson fabrikken i Milwaukee, at det land, som afholdt Super Rally

fik doneret en fabriksny Harley med afgiften betalt, som præmie til en af deltagerne på det pågældende Super Rally. Det er en tradition som stadig holdes i hævd den dag i dag. De gamle billeder

Du vil i de kommende H-D Journaler kunne læse mine indlæg om mange forskellige sjove træf og oplevelser i HDCDK. Som sagt vil der også løbende blive lagt alle mine mange papirbilleder tilbage fra 1976 ud på HDCDK's hjemmeside. Hvis du har spørgsmål eller input, er du er velkommen til at kontakte mig.

HD-hilsen 00008 Brigitte 2840 Holte E-mail: b.y@mail.tele.dk Mobil: 4072 3418

m a j 2016 H-D Jour nalen

59


næstformanden af Henrik Søfeldt Jørgensen

Omsider en ny næstformand på posten

J

eg takker mange gange for alle de lykønskninger, jeg har fået på mail, sms og Facebook. Det har været meget overvældene, og jeg er meget ydmyg og beæret for den tillid, I har vist og for den store post, som jeg nu har fået. Jeg håber, jeg kan opfylde jeres forventninger og de forhåbninger, der er for Harley-Davidson Club af Denmark med mig som næstformand.

Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet med udvalgene og leverandørerne. Specielt arbejdet i Hovedbestyrelsen har jeg savnet fra min tid som formand for Distrikt Sjælland. Jeg synes, at arbejdet i Hovedbestyrelsen altid har været spændende, og jeg er meget glad og stolt af at være blevet næstformand for en forening, der rummer så mange af

har været meget behjælpelig med at sætte mig ind i tingene. Den forrige næstformand har også tilkendegivet, at han vil hjælpe mig i gang og sætte mig ind i alt, han ved omkring H-DCDK, og det er jeg meget taknemlig for. Hvem er den nye næstformand? Jeg hedder Henrik Søfeldt Jørgensen og er 49 år gammel. Jeg har kørt Har-

„Jeg hedder Henrik Søfeldt Jørgensen og er 49 år gammel. Jeg har kørt Harley-Davidson de sidste 15 år og været medlem af H-DCDK i 11 år“ de motorcykelister, der kører HarleyDavidson i Danmark. Jeg ved, jeg har et stort arbejde foran mig. Bare det at sætte mig ind i alle kontrakterne omkring udvalg og leverandører kræver mange timers godnatlæsning. Jeg håber, når I læser dette indlæg, at jeg har været rundt til alle udvalgene og fået hilst på alle mine nye samarbejdspartnere. Heldigvis har jeg en fantastik hovedbestyrelse, der har hjulpet mig i gang og sat mig ind i mange af de opgaver, jeg har som næstformand. Specielt kasseren, som har taget sig af mange af næstformandens arbejdsopgaver i perioden, hvor vi ingen næstformand havde,

60

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

ley-Davidson de sidste 15 år og været medlem af H-DCDK i 11 år, af dem har jeg siddet i distriktsbestyrelsen på Sjælland i 8 år, først som sekretær og de sidste 4 år som formand for distriktet, inden Peter Rytter overtog formandsjobbet på Sjælland i 2015. Jeg brænder meget for H-DCDK, da jeg ikke finder, at der er andre foreninger i Danmark, der bliver kørt så professionelt som vores klub. Noget jeg synes alle medlemmerne burde være stolte af. Jeg er i hvert fald stolt. Det er, hvad jeg har på hjertet lige her en uge efter, jeg er blevet valgt som næstformand i Harley-Davidson Club of Denmark. Vi ses derude.


ALLE VARER

-20%

GRATIS FRA GT (gælder ikk

e strygemæ

rker, pins og

MCUSA.DK

Drømmerejser i

USA

flag)

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

*******************************************************************************************************************************************************************************************************

KYST TIL KYST DEN ULTIMATIVE TUR

HIGHWAY 1 CALIFORNIA

ROUTE 66 ARIZONA

2 dage GRATIS

FLORIDA RUNDT

Heritage Softail

mcusa.dk med danmarks mest erfarne team bedste tur garanti

Street Glide

Electra Glide

Road King

Bedste ture... se kundernes vurdering af mcusa.dk

Altid nyeste HD-modeller, sjoveste ture og bedste priser

www.mcusa.dk

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

m a j 2016 H-D Jour nal en

61


distrikt 1 sjælland af Peter Rytter

Kalenderen

Forår

S

å er sæsonen endelig i gang igen. Opstarten markeres jo som bekendt med en sæsonstart rundt omkring i distrikterne. I Distrikt 1 havde vi valgt at lægge sæsonstarten samme dag, som de autoriserede forhandlere holder Åbent Hus. Meget nærliggende kunne man så slå 2 fluer med ét smæk. Distrikt 1 bød på morgenmad og kilometeraflæsning, efterfulgt af en fællestur til CAP’S i Valby. På Facebook kunne undertegnede sammen med resten af hovedbestyrelsen dagen igennem følge med i det fantastiske fremmøde hos de autoriserede forhandlere, vi var nemlig alle muret inde i Fredericia, hvor der blev holdt et hovedbestyrelsesmøde inden den årlige hovedgeneralforsamling. Hovedgeneralforsamlingen vil jeg ikke rigtig sige så meget om, da referat kan læses andetsteds her i bladet, jeg vil dog lige benytte lidt af spaltepladsen til at byde den nye næstformand velkommen (tilbage) i hovedbestyrelsen. Den nye næstformand er Henrik Søfeldt Jørgensen, som jeg for lidt over et år siden afløste som formand for Distrikt 1. Jeg glæder mig til igen at skulle arbejde sammen med Henrik, men jeg glæder mig også i høj grad til at Henrik er på plads i sit nye embede, så vi kan få lidt ro på

det sker i 2016

i klubben igen, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at det siden august har krævet rigtig meget tid at være en del af klubbens hovedbestyrelse. På vores visionsmøde havde alle distriktsbestyrelserne en god dialog omkring medlemmerne, de aktive, de passive, de nye, de gamle. Alle medlemsgrupper blev vendt og drejet, og vi prøvede at komme med ideer til, hvordan vi kan blive bedre til at håndtere nye medlemmer, tage os bedre af de “gamle” medlemmer og ikke mindst få aktiveret de passive medlemmer. Der kom rigtig mange gode forslag ud af visionsmødet, og noget af det, vi prøver at tage op her i distriktet, er kontakten og relationerne til de andre klubber rundt omkring i distriktet. Her i denne sæson vil vi prøve at køre på besøg hos andre klubber, undertegnede har allerede lavet en aftale med både HDCC og med Sjukkerne MC. Hvis du sidder derude og tænker, hov hvorfor besøger de ikke min klub, så tøv endelig ikke med at kontakte undertegnede for en aftale. Et andet tiltag, som direkte udspringer af visionsmødet, er udlevering af jubilæumsmærker. Alle, der har jubilæum i klubben i år, vil få udleveret deres jubilæumsmærke i klubben, vi har ikke helt fundet ud af, hvordan vi gør det endnu, men det kunne sagtens være, at der blev lavet nogle jubilæumsfredage med barhæng, hvor der vil blive uddelt jubilæumsmærker til jubilarerne. På vej til Custom Cycle fra åbent hus i CAP’S røg vores suppleant Jesper Schwartz Plander i nærkamp med en bil på Storebæltsbroen, det resulterede i en lidt ramponeret motorcykel og et trykket venstre ben, men heldigvis ingen brud. Det minder os lige om, at vi skal være ekstra påpasselige her i starten af sæsonen, hvor bilisterne ikke er vant til at se motorcykler. Kør forsigtig derude.

62

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Toy Run 2016 07.05.2016 Barbecue meeting på Fyn 28.05.2016 Træf i Distrikt Midt 03-05.06.2016 Træf på Sjælland 18-19.06.2016 Midsommertræf 18.06.2016 Nordic Run ankommer til Viby Sjælland 03.07.2016 Old Time Run 17.07.2016 Træf i Distrikt Syd 06-07.08.2016 Tolne Træf i Distrikt Nord 26-28.08.2016

GENEREL INFORMATION Distriktsmøde Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. Klubaften I køresæsonen: Hver tirsdag Udenfor køresæsonen: D. 1. og 3. tirsdag i måneden Søndagstur hver uge med opstart fra klubhuset. Maj, juni, juli og august: kl. 10.00 April og september: kl. 11.00 Læs mere på hdcsj.dk


Harley-Davidson Club Sjælland inviterer til

Åbningstid for : lodseddelbod Lørdag: 12.00 - 20.00 Søndag: 9.00 - 12.00

Live bands - Kolde øl - Games Stor

t campingområde – Og den uforglemmel ige morgenbuffet søndag

ub Cl

Har le

Davidson y

Adresse: H-DCSJ klubhuset Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sj.

Den ark m

Lørdag den 18. juni fra kl. 12.00

- og så længe festen fortsætter.

m a j 2016 H-D Jour nal en

63


distrikt 1 sjælland

Sæsonstart 2016

på Sjælland Tekst & foto: Erla Sævarsdóttir

H

-DC Sjælland valgte lørdag den 2. april til sæsonstart, og senere fandt vi ud af, at der også var Åbent Hus hos CAP’s i Valby, og da mange af vores medemmer kører til Åbent Hus, valgte vi at smelte de to begivenheder sammen. Dagen startede i klubhuset i Viby med morgenmad og kilometeraflæsning. Der var ca. 40 motorcykler på pladsen, og det var dejligt at se folk i deres køre-

64

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

tøj igen. Gutterne blærede sig over allerede kørte kilometre, den ene havde kørt lidt om fredagen, den næste havde taget en halv times tur, og den tredje svarede hurtigt, at han og en kammerat havde kørt mindst halvanden time. Alle var ivrige efter at komme i gang. Vi kørte i samlet flok til CAP´s, af de små og fine landeveje, gennem et hav af små byer og forbi gamle bondegårde. Aaahhh, det er livet. Hos CAP´s var der

som altid mange mennesker og motorcykler. Det er virkelig en nydelse at se så mange Harley-kørere samlet på ét sted. Der var mange fristende varer på butikshylderne, og de nye 2016 modeller var klar til at rulle ud på de danske landeveje. Øl, vand, pølser og musik, der mangler jo ikke noget. Jeg glæder mig til den kommende sommer med mange timer på veje og til gode træf.


VOXPOP

VOXPOP

Chalotte ”Hobbit ten” Olsen kører Sportster XL 1200, årg. 2005. Hun er rig tig glad for sin cykel og lever på den hele sommeren. Chalo tte vil køre hele landet tyndt til sommer og kan bl.a. mødes på Fynstræffet.

Det hemmelige medlem. Forårsfrisk og klar til at forskønne Harley-Davidson miljøet her i 2016. Redaktionen har fanget et af de nu hele 587 kvindelige medlemmer. Vi havde desværre ikke tid til at høre om planerne for 2016 lige her.

er 25 år og kører Daniel Bjørnstjerne g 2008. Her er han an årg 0 Nightster 120 n Frederik Schønfeldt sammen med venne n Nightster 1200, me en på der også kører til l ska rik de Fre l og årgang 2009. Danie e ven-fællesture på sommer køre mang e ler. Der er planlagt tur deres ens motorcyk så skal og , olm rnh Bo og til både Skagen yfællesture med Harle de naturligvis køre . nd lla Sjæ Davidson Club

”Gutterne blærede sig over allerede kørte kilometre, den ene havde kørt lidt om fredagen, den næste havde taget en halv times tur, og den tredje svarede hurtigt, at han og en kammerat havde kørt mindst halvanden time”

m a j 2016 H-D Jour nal en

65


R E R A V E ALL

% 0 -2

T G A R F S I T A GR ke (gælder ik

lag)

stry

s og f n i p , r e k r gemæ

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham


Toy-Run D1 Sjælland Lørdag d. 7 maj Vi mødes hos CAP’S i Valby kl. 10, hvor CAP’S er vært for et rundstykke og en kop kaffe. Kl. 11 kører vi mod et børnehjem/bosted. Forventet ankomst ca. kl. 13.00, hvor vi kører ture med ungerne og hygger. Kl. 15.00 siger vi farvel og tak til ungerne. Vi forsætter turen til klubben i Viby hvor vi tænder op i grillen. Bemærk: Mange af vores venner fra Distrikt B i Sverige deltager formodentlig denne dag.

YES! NU KIGGER VI FREM MOD FERIEN…

DET BLIVER

SKØØØNT! CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK


distrikt 2 fyn af Niller, formand for Distrikt Fyn

Nye tiltag på Fyn

Kalenderen

S

det sker i 2016

æsonen er kun lige skudt i gang, men allerede nu er der sket en masse ting, ikke kun i Distrikt 2, men også i hele HDC. Vi har fået afholdt hovedgeneralforsamling, denne gang blev det afholdt i Fredericia. Ligesom sidste år var Fyn massivt repræsenteret på dagen, de fleste mødte op på Harley, da vejret vidste sig fra sin bedste side. Som de fleste nok har erfaret, fik vi valgt en ny næstformand denne gang. Meget mere om dette andetsteds i bladet, men vi ser frem til et godt samarbejde med Henrik fra Sjælland. Bølgerne gik til tider lidt højt på Generalforsamlingen, og der blev skudt på Hovedbestyrelsen fra flere sider, noget som jeg personligt ikke har noget problem med, da det jo en gang er øretæverens holdeplads at sidde, hvor vi sidder. Det, der måske kan gøre mig en smule ærgerligt, er, at man jo også rammer alle de mange frivillige, som lægger masser af timer ude i de enkle distrikter. Det samme gælder jo også, når vi holder fester og lignende i distrikterne. Det ville ikke kunne lade sig gøre uden alle dem, som gir en hånd med før, under og efter. Udstillingen i Fredericia til F2W blev en kæmpe succes, og rigtigt mange fra Distriktet kiggede forbi vores flotte stand i løbet af dagen, hvor vi fik udelt masser af materiale til fremtidige H-D-kørere. Vores nye kasserer Kenneth melder ud, at der nu kan bruges Mobile Pay i baren og til træffet, alternativ har vi stadig vores Dankortautomat, selvom det er en dyr løsning for klubben. Kenneth oplyser, at det er noget af en opgave at skulle løfte regnskabsopgaven efter Anders, men at det går i den rigtige retning, og at AK altid er klar med en hjælpende hånd. Kilometeraflæsningen er i gang. Du vil kunne få aflæst dit speedometer på klubaftner i hele april måned. Som noget nyt er det i år muligt at sende et billede af sit speedometer, hvis man ønsker at deltage i årets konkurrence, mere information på hjemmesiden. 9. april havde vi vores første arbejdsdag i klubben, mange kiggede forbi i løbet af dagen, og der blev ryddet op og repareret forskellige ting i vores klubhus. Byggeudvalget har planlagt endnu en arbejdsdag i dette forår, igen med vedligeholdelse arbejde og andre småting, så hvis du har lyst, så mød endelig op, du bestemmer selv, hvor meget du vil lægge i det, måske du bare kigger forbi til en kop kaffe? Det er jo ikke et must, at man arbejder. Super Rally afholdes i år i Spanien. Mange Fynboere har givet udtryk for, at de kører derned, nogle kører sammen i grupper, mens andre kører alene. Det, vi vil prøve fra Distriktets side, er, at indkøbe en 6 meter teleskopflag-

68

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

stang med et Distriktsflag i toppen, så medlemmerne har mulighed for at se, hvor andre fra Distriktet ligger, når I kører rundt på træfpladsen i Spanien for at finde Distriktet. Hjemmesiden bliver stadig opdateret minimum en gang om ugen, her vil alle relevante oplysninger angående Distriktet ligge. Hvis man har en idé til en fællestur eller et tiltag i distriktet, så send endelig en mail til en fra bestyrelsen. Nye tiltag i Distriktet Efterhånden som hele den elektroniske verden udvikler sig, kommer der nye værktøjer i brug i dagligdagen. Nogle af dem vil vi gerne bruge i vores klub, da det letter mange ting i vores travle hverdag. Vi har set det på områder som e-mail, noget som mange i starten var lidt skeptiske overfor, men i dag er en helt naturlig ting i hverdagen. Dette gælder selvfølgelig også i foreningslivet, hvor vi i dag stort set bruger vores bestyrelsesmail hver dag. Det samme kommer nok til at gøre sig gældende med hensyn til noget som Mobile Pay og lignende tiltag i fremtiden. Der vil altid være medlemmer, som ikke ønsker denne form for betaling, til dem kan vi sige, at det altid vil være muligt at betale kontant. Men vi har flere gange oplevet, at medlemmer har været negative over nye tiltag, fordi at man ikke vidste, hvordan det skal bruges eller var utrygge omkring dette. I bestyrelsen har vi mange rigtige IT-kompetente bestyrelsesmedlemmer, som alle til hver en tid står klar til at hjælpe, hvis man skulle ønske at blive sat ind i disse nye tiltag. Og lad mig slå fast, at hvis et medlem ønsker hjælp, vil de på INGEN måde blive udstillet. Som noget nyt i HDC vil årsmærker fremadrettet blive udleveret ude i distrikterne, dette vil der komme nærmere om på hjemmesiden. En anden nyhed i HDCF Fra i år vil det være muligt at købe indgang m.m. forud til Fyns Harley Meeting. Til dem som benytter dette tiltag, vil der være en rabat på den samlede pris, se mere på hjemmesiden. Kæmpefest i HDCF D. 28. maj gør vi det igen. Vi havde håbet på, at vi kunne lave hummergilde i år, som vi gjorde med krebs sidste år. Men fordi myndighederne har ændret på kravene til fiskerne med hensyn til mindste mål, er priserne steget voldsomt på hummer, og derfor kan vi ikke få det til at køre rundt. I stedet laver vi BARBECUE MEETING i år. Se nærmere i bladet her eller på vores hjemmeside.

Super Rally 12.05.2016 Fest HDC Fyn 28.05.2016 Danish Bikemeet 03.06.2016 Horsens State Prison Motorcycle Festival 09.06.2016 Træf HDC Sjælland 17.06.2016 Sct. Hans – HDC Fyn 23.06.2016 Hamborg Harley Days 24.06.2016 Lundeborg Havnefest 01.07.2016 Træf HDC Bornholm 05.07.2016 Fyns Harley Meeting 28.07.2016

GENEREL INFORMATION Leje af klubhus for distriktets medlemmer: Kontakt Formand Niels Fjerbæk formand@hdcf.dk Klubaften Torsdag klokken 19:00. SØNDAGSTURE FRA TERNINGEN ÅRSLEV Igen i år køres der fra Terningen i Årslev hver søndag klokken 12.00 sms-info Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til tlf. 24 67 25 70. Læs mere på www.hdcf.dk


HDCF

2016

Friday 29/7 - Sunday 31/7 Harley - Bar - Beach - Market - Camping - Toilet & Bath Music & Fun free

entra n thurs ce day

BEER

“DANGEROUS THURSDAY” 28/7 at 18.00 Exhibition of American cars, motorcycles and Live band. You are all welcome! 150,10,TICKET

cy: n e r cur Krone ish Dan

info : www.hdcf.dk


distrikt 2 Fyn

Sticky Fingers

d e t i v n i n U e h T d an

Tekst & foto: TT, Full Throttle Forever

D

et var da lidt koldt og ikke særlig spændende at kravle ud af vinterhiet den først lørdag i marts, og jeg var helt sikkert blevet under dynen, hvis ikke dagen havde budt på en række begivenheder, der signalerede forår. Og nej, jeg snakker ikke om at feje fortovet eller at løbe efter et tilbud på havehynder i Jysk. Fedtede fingre. Det er, hvad man risikerer at få, både hvis man indtaster ”Sticky Fingers” i Google Translate, og hvis man fulgte Google

Maps til Kansas City i Odense denne første lørdag i marts 2016. ”Sticky Fingers” er et stumpemarked med mere, eller ”Swap meet” som det hedder på dangelsk, og initiativtageren er The Uninvited Motor Club, der startede i Danmark i 2007, og hvis medlemmer har helliget sig den mission at redde gammelt jern fra lossepladsen. De har taget navnet fra et B24 Bombefly, der fløj bombetogter i Stillehavet under Anden Verdenskrig. Der er ifølge Lars Fage, arrangør og en af stifterne, gratis at have en stand til

Sticky Fingers, og der var omkring 50 udstillere, der trodsede forårskulden og slæbte en del forhistoriske metalgenstande og andet gammelt skrammel fra før 1984 med ind i kælderen i Kansas city. Her blev der så byttet stumper, solgt jern, købt tøj, pinstripet, drukket øl og fortalt røverhistorier ifølge programmet fra kl 10:00 til 16:00, men da jeg kom ved 14:30 tiden, var der allerede en del, der var begyndt at pakke sammen. I det ene hjørne kunne man dog stadigvæk nyde synet, og lidt senere lyden, af den

Der blev solgt lidt at hvert til Sticky Fingers.

70

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16


®

MotorClub facebook.com/groups/stickyfingersswapmeet

Knucklehead, Tom Minde Jørgensen satte verdensrekord på på Bonneville Salt Flats i 2012 - som beskrevet i H-D Journalen i maj 2013. Nu har jeg aldrig været i Kansas City ”over there”, men stemningen i Odense var hyggelig og original denne eftermiddag på det andet årlige ”Sticky Fingers Swap Meet”. Udstillere var både private og forretningsdrivende, en god cocktail blandet med live musik for dem, der interesserer sig for rock’n’roll og motorcykler fra det sidste

århundrede. Der ser ud til, at der i Danmark er go’ grobund for et Old School miljø båret frem af fyre med respekt for gamle motorcykler, der resulterer i, at de både bliver kørt med patina, bygget om og renoveret, selvom de ifølge statistikken enten burde være lukket inde på et museum eller gået i stå i vejkanten. Ja, det er da lidt nørdet, men hvis du ikke forstår det, så nytter det ikke at forklare. Her var der i hvert fald 200, der havde fat i den lange ende af kobling-

skablet og fandt frem til Kansas denne dag. Det er planen at afholde ”The Third Annual Sticky Finges Swap Meet” i 2017, hvor der planlægges flere workshops, motorcykeludstilling, auktioner m.m. Alle nysgerrige er velkomne, men specielt mennesker med hænderne skruet rigtigt på, og de, der selv er interesserede i at bygge motorcykler, er målgruppen.

m a j 2016 H-D Jour nalen

71


distrikt 2 fyn Fyn

Rosa Ryster Hytten De nordiske guder var bestemt godt tilfreds med, at HDC Fyn havde mønstret ROSA til at ryste hytten en dag i februar måned.

Tekst & foto: TT, Full Throttle Forever

A

ftensolen skinnede igennem skyerne, og skæret fra lamperne i vejenkanten viste de festhungrende motorcykelbøller vejen til klubhuset, der denne aften var Valhallas stedfortræder. Der var dækket bord til ca. 135-140 gæster, der kom fra de fynske, jyske, sjællandske og sågar de bornholmske H-D-distrikter. Efter det gode og klassiske tagselvbord, der bugnede af delikatesser, tryllet frem af Køkkenchefen og gode medhjælpere, kom opvarmningsbandet VesuV på scenen og sørgede for at varme publikum lidt op til de tyske verdensstjerner. ROSA er et tysk rockband, der spiller go’ gammeldaws halvfjerdserrock med den autoritet og sikkerhed, som

72

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

kun solide håndværkere og gamle rockrotter kan. Eaglessange, Bluesbrotherriffs, Rebel yell og Golden Earring klassikere som Radar Love kan få selv de mest tilbagetrukne og cool H-D-bøller til at glemme vigtigheden af at se seje ud ved baren og i stedet skynde sig ud på dansegulvet og ryste krop og lemmer i takt ved rytmen fra rockklassikerne. En bliver næsten blød i knæene og begynder at tænke på varme sommernætter, buldrende motorer, vinden i ansigtet, lyskeglen fra lygten på de hvide striber på vejen og tårvædende, vindtørre øjne trods de alt for mørke solbriller. ROSA spillede første gang til Fynstræf i 2006 og igen, både i 2007 og 2008. Da jeg spurgte guitaristen ”Why Denmark, why Harley-Davidson Club Fyn?” svarede han

på engelsk med lidt tysk accent som en sand rockstjerne: ”Det kan jeg ikke huske, vi var fulde, men det var i hvert fald kanon sjovt. Det har altid været som at komme på besøg hos gode venner at komme her til Fyn.” Festen fortsatte traditionen tro til langt ud på natten, som de fynske fester nu en gang gør, og det er ikke usandsynligt, at det er lykkedes nogle af de knap 200 gæster og måske en rockstjerne eller to at blive lidt fulde igen. Det lykkedes dem i hvert fald at fortære 30 kg oksefilet, 18 kg ostegratineret kyllingebryst, 20 kg broccoli, 25 kg flødekartofler, 200 kuvert flutes og 20 liter is. I Valhalla var den slags festmad sikkert blevet skyllet ned med lidt Mjød.


I've been drivin' all night, my hand's wet on the wheel There's a voice in my head that drives my heel It's my baby callin', says I need you here And it's a half past four and I'm shiftin' gear. Radar Love – Golden Earring

Ren hygge til fest i Distrikt Fyn

Det tyske rockband Rosa spillede op til fest

drikke Knap 200 gæster var mødt op til mad og

Der var føde for enhver i den lækre buffet

m a j 2016 H-D Jour nal en

73


distrikt 2 Fyn

VOXPOP

Sæsonstart

Fyn Tekst & foto: David Poorhamidi

S

å blev det endelig april, hvor ­køresæsonen starter for de fleste, og der blev igen mulighed for at køre sammen ned til Custom Cycle med 20 veloplagte HarleyDavidson kørere fra Distrikt Fyn. Turen startede fra Kildebjerg rasteplads, og vi havde i samlet flok en fantastisk køretur ned til Rød-

74

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

ding, hvor Jens, Max & Co som altid stod klar med morgenbrød og lidt godt til ganen. Der blev kigget, afprøvet nye modeller og handlet dele og tilbehør til nogle favorable priser denne dag. Vi havde en rigtig god tur i selskab med masser af godt folk fra Distrikt Fyn og omegn. T ­ usind tak for det.

Alexander Nikolaj Rø nne Lindstedt (Far: Michael Lindstedt) Hvor: Harley-Davidso n Club Fyn. Hvornår: Torsdag, de n 7. April på klubafte n. Cykel: 80cc Choppe r og far har en gul Sh ovel fra 1972 Medlemsnummer: Ja senere Planer for 2016: Er ved at købe mig en Harle y T-shirt. Har lige ringet med klokket og givet øl & vand fordi jeg er 10 år i dag. Far og jeg kører et tur hver søndag, hvis vej ret er til det, fra Terningen i Årslev på hans Shovel. Vi skal til åbningen af Egesko i april og jeg tager sel v vfølgelig til Fyns Ha rley Meeting, men kun om dagen. Så skal cyk len males gul lige som fars. Jeg synes det er meget sjovt at kør e og bliver faktisk lid t sur på far hvis jeg ikke kan komme me d i klubben om torsda gen.


P

Harley-Davidson Club of Denmark Distrikt 2 Fyn inviterer til Barbecue meeting lørdag d. 28. maj

Hygge og socialt samvær fra kl 16.00 -med sjove indslag Boozecard kr. 100,-spisning kl 18:00 -live musik v/Håndlangerne AL L MENU YO KØD: -Spareribs U -Pulled pork CA N -Marineret kylling EA TILBEHØR: -coleslaw T -country potatoes -blandet grøn salat -flutes + kryddersmør

DESSERT: -Apple pie med vaniljeis/creme fraiche Der er mulighed for at slå telt op og morgenmad til kr. 20,DesignersCorner.dk

Mad+musik kr. 200,Musik efter kl. 21.00 kr 75,Bindende tilmelding og betaling senest d. 22/5 - i klubben eller mobilepay på tlf. 24672570 (oplys navn og medlems nr.)

Kertemindevejen 38, 5290 Marslev m a j 2016 H-D Jour nal en

75


distrikt 3 syd Af Kristian Michaelsen

Hej Syd

Kalenderen det sker i 2016

J

eg er vildt glad for det arrangement, der lægges i klubhuset i Tinglev. Stor tak til det arbejdende folk og dem, der deltager i vores arrangementer, klubaftner, fester m.m. Jeg vil også rose vores nye webmaster Carsten og journalist Steen. I er kommet rigtigt godt fra start. Jørgen (Årø) skal bestemt også have et skulderklap. Årøtræffet er stort set på plads, men det stopper nu ikke Jørgen. Lørdag den 11. juni skal der være tur fra Tinglev til Skagen med overnatning i en HarleyDavidson klub i det nordlige. Hold øje med vores hjemmeside. Husk også at tilmelde dig sms-service. Jeg har også set en facebook side, der kan anbefales ved navn ”Distrikt 3”. Der har været lidt forvirring mht. ­”Mini Sturgis”, men lad mig kort oplyse, at Distrikt Syd igen er på pletten lørdag d. 28. maj kl. 08:00 med rundstykker og uddeling af års T-shirt til de første 250 deltagere. Kære 10,15,20,25 og de tre 30 års jubilæumsmedlemmer fra Distrikt 3 – Syd. I er hermed inviteret til klubhuset i Tinglev lørdag den 25. juni kl. 18:00 til overrækkelse af Jeres ­jubilæumsnål. Da der venter en lille overraskelse til jer, der møder op, ser jeg meget gerne, at

I ­tilmelder jer på sms 25153782 med navn og medlemsnummer samt mrk: HD. Dem, der ikke møder op, vil naturligvis få tilsendt deres nål. Er du i tvivl om, om du er jubilar, så kan du se alle medlemsnumrene på vores hjemme­ side www.hdcs.dk. Vel Mødt. Jeg har også en opfordring til at støtte op om ”Polens børn”. Det er Kolding Harley-Davidson klub, der er arrangør, det er den 12. juni. Mere herom i dette blad. Årøtræf. Da vi nok bliver mere end 85 deltagere i år, har vi lavet et nyt tiltag. Vil man være helt sikker på aftensmad (gris for en hund) skal man forudbetale de 100,- kr. senest søndag den 24. juli 2016. B ­ etalingen kan foregå ved bankoverførsel til reg.nr. 9277 konto nr. 4586955131 eller med mobilepay 60127429 - Husk at oplyse medlems­ nummer. Ved indgangen vil du så ­modtage dit grisekort. See you out there. Formanden

Klubaften 13.05.2016 H-DC Kolding holder Åbent Hus 21.05.2016 Klubaften 25.05.2016 Barbecue meeting på Fyn 28.05.2016 MINI-STURGIS Gråsten 28.05.2016 Træf i Distrikt Midt 03-05.06.2016 Klubaften 10.06.2016 Træf på Sjælland 18-19.06.2016 Late Sct. Hans” i Tinglev 25.06.2016 Træf på Bornholm 15-17.07.2016 Træf i Distrikt Syd 06-07.08.2016

OBS: Hold øje med vores hjemmeside, da der er events, hvor datoerne ikke er fastlagt.

GENEREL INFORMATION Klubaften Anden fredag og fjerde onsdag hver måned. H-D-museeum Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. sms-service Skriv fornavn efterfulgt af HD til tlf. 30 55 91 19.

76

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


distrikt 3 syd

Sæsonstart Tekst og foto: Steen Sødergreen

D

istrikt Syd havde fået alle mand af huse, da sæsonen for alvor blev skudt i gang den 2. april i år. Mange ville til Custom Cycle i Rødding for at se på cykler, og mødes med gamle bekendte, som mange ikke havde set hele vinteren. Assa havde fået arrangeret fællestur fra Aabenraa til Rødding, og de morgenfriske mødtes ved Sejlklubben i Aabenraa, og kørte sammen til Custom

Cycle. Et par af kørerne kendte åbenbart ikke til reglerne for kolonnekørsel, og de overhalede andre kørere i gruppen, i både 2. og 3. bane. De havde også svært ved at holde deres placering, og de var i hele taget anledning til flere farefulde episoder, der let kunne have resulteret i katastrofale følger. Jeg håber, de pågældende selv læser dette og tager opsangen til sig. I Rødding var der kører fra langt op i Jylland og fra Fyn, og til de morgenfriske var

VOX POP

Connie Christensen fra Distrikt Syd, medlemsnummer 6188 med en HD fra 73, der kaldes Tulle! Connie nyder livet og friheden sammen med sin Harley-familie, og de deltage r altid i Fynstræffet. Klubhu set i Syd betyder, at familien er mere aktiv i klubben. En ny kørejakke og fodhvilere til styrtbøjlen er de største forventninger til 2016.

78

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

der rundstykker og en lille én til de froststive biker-ben. Med live-musik blev både øl og grillpølser ledsaget ned i løgnhalsen. Kort over middag kørte Region Syds aktive til Gråsten, hvor centret igen havde indbudt til øl og pølser klokken 13. Gratis øl og pølser virker altid! Hvor der normalt bliver kørt en rundtur omkring Sønderborg og grænsen, gik turen i år langs Flensborg Fjord og ud til klubhuset i Tinglev. Her var der kaffebord og øl, imens Arne var i gang med at tilberede et rigtigt helstegt vildsvin. Det tegnede godt for festen senere. I alt 40 deltog i aftenarrangementet, hvor Nadolny og Bach diskede op med bluesklassikere for bas og guitar. Distriktsjournalisten (DJ) Steen, var til aftenens lejlighed også udnævnt til DJ – altså discjockey. Ikke den traditionelle disco-stil, men ægte biker-DJ med rock-sange i lange baner. Aktiviteten på dansegulvet tydede på, at festen var en stor succes. De sidste pakkede sammen ved 3-tiden. Da havde en del allerede lagt sig til at sove i klubhuset. Vort tyske adoptivbarn, Detlev fra Lübeck, var frisk og sov i telt udenfor. Med den start kan 2016 kun blive et godt år.


Syd på Forever2Wheels Tekst og foto: Steen Sødergreen

F

ør de fleste havde fået smurt dækkene og fået luft i kæden - eller det er vist omvendt, havde Forever2Wheels den 19. marts slået dørene op for en hurtig forårsbebuder af en motorcykelmesse, hvor også Harley-Davidson Club of Denmark var repræsenteret med to lokale distrikter, Fyn og Syd. Der blev delt informationsmateriale ud til potentielle nye medlemmer, og mange af de bestående medlemmer i klubben hyggede sig sammen på messen. Ellers bød de to haller på de fleste kendte motorcykelmærker, og de to wannabees; Indian og Victory, havde også fundet vej fra forhandleren i Ringsted til messen i Fredericia. Havde man noget, man lige stod og manglede i stumper, så var der også en god chance for at muldvarpen fik en tur op af baglommen, selv mindre beløb kunne bruges til en rigtig god handel.

m a j 2016 H-D Jour nal en

79


distrikt 3 syd

Big Division i nord Flensborg E

Tekst & foto: Steen Sødergreen

t stenkast over grænsen, og næsten nabo til Fleggaards ølparadis, finder man Marco Müller-Clausens Big Division. Marco, der har rodet med Harley så længe, han kan huske, gjorde sig for et par år siden selvstændig som uafhængig Harley-værksted. Den nærmeste officielle forhandler i Nordtyskland

ligger i Kiel 100 km fra Flensborg, så mange Harley-kører syd for grænsen har fundet vej til den entusiastiske mekaniker. Det er nu også rygtedes nord for grænsen, at der ligger et værksted lige om hjørnet, og prisniveauet er ligesom ved øllene, lidt lavere når man kører over grænsen. Ud over at skrue på Harley’er, vil Marco også gerne hygge

om sine kunder. Det sker én gang månedligt, hvor han indbyder til brunch lørdag formiddag. Indimellem bliver der også lavet bal i værkstedet, hvor bikerne fra begge sider af grænsen mødes til en svingom til langt ud på natten. Du finder også Marco og Big Division på Facebook. facebook.com/marco.mullerclausen

80

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16


Projekt Østbørn

I

samarbejde med Harley-Davidson Club Kolding og Beredskabsforbundet er vi i lighed med sidste år inviteret til at køre en tur med en flok unger fra Østeuropa på lejrskole i Kolding. Vi mødes ved H-DCK's klubhus på Esbjergvej 128 i Kolding tirsdag den 12. juli, inden vi kl 17.30 i samlet flok kører ud til lejrskolen, som byder på lidt at spise, hvorefter vi kører en lille tur med ungerne. Kører du med solosæde, så kom bare alligevel - jo flere vi dukker op, des mere imponerer vi. Og meget gerne med sidevogn, da der også er mindre unger, som ellers ikke må komme med. Og en ekstra hjelm må I også meget gerne medbringe.

Hamburg

Harley Days 2016 24. Juni til 26. Juni 2016 Distriktet arrangerer tur-retur med Steen Søndergreen som Road Captain

Sct. Hans-fest Lørdags den 25. juni

Festlig arrangement i og omkring klubhuset se mere på distriktets hjemmeside www.hdc.dk

m a j 2016 H-D Jour nalen

81


distrikt 4 nord af jens Jensen

Hej

Kalenderen det sker i 2016

S

å er køresæsonen 2016 ved at være godt i gang, når dette blad kommer på gaden. Jeg sidder her først i april og roder med det her indlæg, og vi har ikke haft vores sæsonstartstur endnu, men efter vejrudsigten skulle der blive godt vejr til det, så vi kan blive ligeså mange, som vi plejer til den første tur. Og mon ikke Anja får sneget en artikel med om det. Vores HGF kan jeg desværre ikke fortælle så meget om, da jeg ikke selv kunne deltage, men der skulle gerne være et referat et andet sted her i bladet. Ikke nok med at vi nu kan komme ud og køre igen, vi kan også komme til træf igen. Til hvert træf, der er i H-DCDK, kan man i år få et lod til at vinde en Harley fra 1976. Man kan kun få et lod, hvis man er medlem af H-DCDK og betaler 150 kr. i indgangen. Vil man bare ind og kigge, kan man stadig få en 2 timers indgang, men det vil efter min mening være helt tosset, da man kan vinde en Harley ved at betale lidt mere. Udtrækningen kommer til at foregå d. 24 september til en stor 40 års jubilæumsfest i Fredericia.

Den 28. maj har vi vores årlige Toy Run. Da det regnede væk for os sidste år, har vi valg at køre til børnecenter Himmerland igen i år. Vi håber på, at det gode vejr er med os i år, så vi kan give børnene en god oplevelse. Som I nok har set, bliver der kørt Nordic Run i år, de ankommer til Hirtshals d. 1. juli ved 19-tiden. Herfra vil de blive kørt til Renegades Mc, hvor de skal overnatte,

„Vi håber at det gode vejr er med os, så vi kan give børnene en god oplevelse på børnecenter Himmerland“ så har I lyst til at køre med Nordic Run fra de lander i Danmark, skal I være velkomne til at komme til Hirtshals. Vi vil mødes på Statoiltanken i rundkørslen (Vestergade 1), så henter Claus Andersen Nordic Run ved færgen, og vi andre hopper på kolonnen, når den kører forbi. Vil man først med fra om lørdagen, så starter turen kl 9.00 fra Renegades Mc. Kærbyvej 8. 9493 Saltum. Husk som altid at holde jer opdateret på hjemmesiden. Det var alt for denne gang, vi ses derude til et af vores arrangementer.

Toy Run 28.05.2016 Køretur fra Støvring 06.06.2016 Køretur fra Hobro 04.07.2016 Køretur fra Aabybro 01.08.2016 Træf i NORD - TOLNE træf 26-28.08.2016 Køretur fra Aalborg Harley-Davidson Club 05.09.2016 Fællestur til Jubilæumsfest 24.09.2016 Sæsonafslutning 30.09.2016 Mandagsmøde 03.10.2016 Mandagsmøde 07.11.2016 Julefrokost / Medhjælperfest 26.11.2016 Mandagsmøde / Juleafslutning 12.12.2016

GENEREL INFORMATION mandagsture Se aktivitetskalender på hjemmesiden. kilometerdysten Se mere på hjemmesiden. SMS-info Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk

82

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


26.-28. AUGUST TOLNE SKOVPAVILLON, BAKKEVEJ 5, TOLNE, 9870 SINDAL SIDSTE CHANCE FOR LOD TIL 40 ÅRS PRÆMIEN LIVEMUSIC FREDAG & LØRDAG MED FORSKELLIGE BANDS FÆLLESTUR KOLDE ØL 10,ENTRÉ 150,- INCL. MORGENMAD VANGAA´S MAD FRA KL. 12.00 FREDAG RENT A TENT 600,- PR STK. 2000,- FOR 4 STK. KONTAKT: FORMAND@HDCN.DK ÅBNINGSTIDER I LODSEDDEL BODEN FREDAG KL. 12-17 LØRDAG KL. 9-14 SØNDAG KL. 9-12

HARLEYS AND INDIANS ONLY KONTAKT FORMANDEN FOR YDERLIGERE INFO: FORMAND@HDCN.DK


distrikt 4 nord

Køretur fra Støvring

Mandagstur fra Hobro

Mandag d. 6. juni kl 19.00 mødes vi ved Shell Støvring, hvor turen går rundt i området omkring Støvring og Rold. Turen ender ved Støvring Mc´s klubhus, hvor der vil være en lille forfriskning.

Mandag den 4 juli køres der tur fra den blå fisk på havnen i Hobro. Turen starter kl. 19.00 hvor efter vi kører en tur rundt i det himmerlandske og ender ved CUI Riders i Farsø. Der vil som altid være forfriskninger når vi ankomme til Farsø.

Mvh. Bestyrelsen

M.v.h. Bestyrelsen.

Besøg på Flyvestation Aalborg Lørdag d. 21. Maj

HDC Nord er inviteret til at deltage i familiedagen på flyvestation Aalborg, vi mødes ved flyveren uden for hovedvagten kl. 10.45 og så køre vi ned til udstillingsområdet, hvor flyvestationen er vært med en vand/øl og en sandwich. Lørdagen efter (28. Maj) har HDCN Toy Run hvor turen i år går til børnecenter Himmerland, vi vil i den forbindelse forsøge og kombinere de 2 events, så har du lyst til at køre et par ture (på en lukket bane inden for flyvestationshegnet) med en bagsædepasager, vil vi se om der kunne være mulighed for at bagsæde passagererne vil donere et beløb til børnecenter Himmerland. Der en max, Deltagelse på 40 cykler eller personer (Altså enkelte cykler kan sagtens have en bagsæde pasager med denne dag) til dette arrangement. Tilmelding til CC- bm3@hdcn.dk efter først til mølle princippet. Ved tilmelding skal jeg bruge dit navn, efternavn samt fødselsdato, oplysningerne skal bruges til indgangskontrollen på flyvestationen.

84

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16


Toy-Run til Børnecenter Himmerland 2016 Lørdag den 28. maj Vi afholder vi vores årlige Toy-Run arrangement.
Igen i år kører vi til Børnecenter Himmerland i Rebild, Skovhusvej 2 i Skørping.

Kl. 12.30 kører vi samlet en tur, som ender ved børnecentret ca. kl. 13.30.
Her vil vi blive modtaget af de glade børn og personale, som igen i år traditionen tro vil beværte os med dejlig kaffe og kage i hyggelig samvær.
Vi overrækker det indsamlede beløb, og bagefter giver vi børnene dagens store oplevelse; en tur på en Harley! Så HUSK ekstra hjelm til børnene.

Mød op og støt dette vigtige arrangement, der er med til at vise, hvad Harley-Davidson klubben også står for; socialt engagement og mangfoldighed. Vi glæder os til at se rigtig mange til denne tur. Flemming & Tom Cruiser

Davidson y-

ub Cl

Billetpris kr. 100,-

Kl. 15.00 er arrangementet slut, og vi kan køre hjemad efter en god dag, hvor vi har givet børnene en stor oplevelse, som de helt sikkert vil huske i lang tid.

Har le

Kl. 11.00 mødes vi ved Port 6 i Gistrup, hvor vi hygger og sparker lidt dæk. Hver deltager betaler 100 kr. for at være med.

Den ark m m a j 2016 H-D Jour nal en

85


distrikt 4 nord

Port 6 var vært med dejlige kager som altid og drikkevarer dertil.

Sæsonstart i Nord

I år var der 80 maskiner med til at gøre det til en festlig dag i Distrikt Nord

Af Anja Markussen

S

å går det løs igen. Sæsonen er sparket i gang, og i år var der 80 maskiner med til at gøre det til en festlig dag i Distrikt Nord. Efter at have været medlem siden 2008 er det sommetider, at man sådan en dag kigger lidt i bakspejlet. De medlemmer, som var drivkraften i klubben dengang, hvor er de i dag? Nye ansigter dukker op, og det er jo rigtig dejligt, men man kan godt savne de "gamle" hoveder. Så det er nok også en lille reminder: Pas godt på vores ildsjæle, for Tordenskjolds soldater bliver også trætte! Vejret den 9. april var ikke helt efter prognosen heroppe i Nord, men vi fik i det mindste ingen regn. Port 6 var vært med dejlige kager

86

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

som altid og drikkevarer dertil. Efter at have sparket dæk og gjort en god handel med tøjmutter Lone var der 60 cykler med på fællestur mod Hanstholm. Steen Christensen lå forrest med en slange af larm og fede motorcykler efter sig, ind igennem Aalborg og mod Nibe. Det skal lige siges, at det var

„Steen Christensen lå forrest med en slange af larm og fede motorcykler efter sig“

noget af en udfordring, da det jo var ved frokosttid og den store tålmodighed kom på prøve, da der var mange, der skulle ud til Storcentret på denne tid. Men igennem kom vi da, og det var dejligt at mærke forårets kølige brise efter det "lille" ophold. Nogle valgte da også her at vende om og køre en anden vej, da tålmodigheden slap op. Ved Fjerritslev måtte vi vende om, pligter i familien skal jo også varetages, men fællesturen gik videre over Klitmøller og Thisted for at ende i Hansholm. Her var Jukki og Hjalmer vært ved frokosten på Hanstholm Centret, nærmere betegnet på Ludo. Der var biksemad ad libitum, og så kan det ikke blive meget bedre. God tur derude og vi ses.


online katalog på www.streethogs.dk

Streethogs Søndergade 55 DK-8783 Hornsyld Lukketider for shop og værksted Daglig : 21- 09, Lørdag fra 15

Streethogs yder certificeret assistance til Harley-Davidson entusiaster i form af professionelle reparationer, klargøring til syn, skader, renovering af motor og gearkasser

Kan du ikke finde en bestemt reservedel i vore online katalog så kontakt os på e-mail eller på tlf 40

Time pris

380,-

med moms

59 06 09

KEEP YOUR BIKE WELL MAINTAINED HARLEY BOOTS AIN’T MADE FOR WALKING KOM FORBI ELLER RING OG FÅ ET GODT TILBUD •Konkurrencedygtige priser på dæk •Alt i reparation og renovering •Rullefeltsjustering •Salg af udstyr og reservedele •Serviceeftersyn •Skade opgørelse og reparation.

MEDLEM AF

SKAD

WWW.SKAD.DK v/ Johnny Jeppesen Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 98 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk


distrikt 5 midt af Dirch Villadsen

Hej Distrikt Midt

Kalenderen

S

Klubaften og bestyrelsesmøde

å er vi kommet igennem den kolde og grå tid med afslutning af vinterens aktiviteter; det være sig vores motorlæreaftener og fællesspisninger. Vi kan nu komme i gang med alt det, som det hele drejer sig om -nemlig at køre på Harleyen igen. Vi har i bestyrelsen længe haft travlt med flere ting; træfudvalget, som er i fuld gang, og en visionsweekend, hvor bestyrelsen har været samlet med alle de andre distriktsbestyrelser. Denne gang var der stillet nogle konkrete opgaver. Der skulle udarbejdes ideer og forslag, og bestyrelserne skulle have nogle værktøjer til at føre nogle af disse ud i distrikterne. Der har også været nedsat et Jubilæumsudvalg, som har arbejdet med vores forestående 40 års jubilæum, da dette jo skal fejres med et fint arrangement i Fredericia den 24-09-2016 og et lotteri, hvor gevinsten er en Harley Davidson årg. 1976, som er sat i stand, så den ligner den, der kom ud fra fabrikken i 1976. Se nærmere i H-D Journalen eller på HDC.DK. Vi har også haft vores hovedgeneralforsamling i Fredericia, hvor vi fik valgt en ny næstformand for HDCDK, Henrik Søfeldt Jørgensen, et stort velkommen til ham. Men i samme åndedrag også en stor tak til vores tidligere næstformand Jan Smed for det store arbejde i HDCDK. Vores kasserer i HDCDK var også på valg og blev genvalgt. Sæsonstart løb af stablen den 2. april, hvor vi som vanligt havde turen fra HDCMidt klubhus og til Caps på programmet. Dagen startede med kaffe og rundstykker til de fremmødte, HDC-Midt havde vores

dekorerede indgangsvogn på pletten, hvor vi sammen med HOG Chapter Aros stod for salg af øl og vand. Den var fra HDC-Midt bemandet af Steffen R. Laursen og Dan Nilsson fra morgenen af. Undertegnede og næstformanden for Distrikt Midt kunne heller ikke i år deltage, da det igen faldt sammen med Hovedbestyrelsesmødet. Men jeg håber, at alle havde en god dag med standerhejsningen og kilometeraflæsning i klubhuset, hvor det var Stig Østergaard, der havde taget over i fravær af formand/næstformand. En stor tak for det. Vi har nu HDCDK forårstræffet den 30. april, som i år afholdes hos Distrikt Sjælland, samt forhåbentlig en masse solskinsdage foran os, og ikke mindst en masse god ture og hyggestunder i HDCDK Regi. Vi skal også have en masse lavet og klargjort ved klubhuset, så vi kan blive klar til vores træf Danish Bike Meet, som afholdes efter Super Rallyet den 12.-15. maj i Alcañiz i Spanien. I år har vi jo også Nordic Run, der løber af stablen fra den 27. juni startende i Norge på Tretten Krog og Hotel og slutter i Finland den 13. juli. Distrikt Midt overtager turen på Struer havn den 2. juli med Benny Simonsen som Road Captain og skal føre kolonnen ned langs vestkysten til Esbjerg-området, hvor Syd overtager kortegen videre. Der vil komme mere info på hjemmesiderne og i H-D Journalen, når det hele er på plads de nordiske lande imellem. Så støt nu op om turen, ikke mindst når turen går i Distrikt Midt, så vi kan få en rigtig fin tur for alle deltagere. Støt ikke mindst op om træffene rundt om i landet, sæt kryds i kalenderen og følg med på hjemmesiden, og hvis ikke du/I ikke er tilmeldt, så kan det ske på sms 51 19 77 43 ved at sende navn og medlemsnummer i en SMS. Vi ville gerne have flere til at deltage i vores arrangementer og fællesture. Hvad skal der til for, at du/I vil deltage? I vil altid kunne byde ind med noget til at fremme fællesskabet i Distrikt Midt samt det store fællesskab i HDCDK. Nå venner, solen skinner, Harleyen brummer. Lad os i fællesskab få et godt forår og en fantastisk sommer. SEE YOU ON THE ROAD.

88

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

det sker i 2016

13.05.2016 Klubaften

27.05.2016 Danish Bikemeet

03-05.06.2016 Horsens State Prison Motorcycle Festival

09.06.2016 Træf HDC Sjælland

17.06.2016 Klubaften

24.06.2016 Fællestur

03.07.2016 klubaften

08.07.2016 Træf HDC Bornholm

15.07.2016 klubaften

22.07.2016

TJEK HJEMMESIDE FØR DU KØRER Der kan forekomme ændringer.

GENEREL INFORMATION fællestur Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. klubaften Fredag i lige uger fra klokken 19:00 – 21:00. sms-service Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk


Åbningstid for lodseddelbod Fredag: 17:00-20:00 Lørdag: 9:00-12:00 14:00-18:00 Søndag: 9:00-12:00

3-5 JUNI 2016 Fredag

Lørdag

Søndag

KL. 12.00 Træfpladsen og baren åbner

KL. 07.00-10.00 Morgenmad

KL. 07.00-10.00 Morgenmad

KL. 11.00 Fællestur

KL.12.00 Træfpladsen lukker

KL. 14.30 Games

På gensyn i 2017 !

KL. 18.00 Aftensmad KL.22.00-01.00 Band: Bafly Strip i pausen Par strip m/k

KL.18.00 Aftensmad KL.22.00 Band: Thundeborg

Entrè 150 kr. Øl 10 kr

Vildmarksbad husk bade tøj

m a j 2016 H-D Jour nal en

89


distrikt 5 midt

Sæsonstart

g r o b e k l i S i e hos Big Bik

B

Tekst & foto: Stig Østergaard

IG BIKE havde valgt en go’ dag til sæsonåbning. Solen skinnede fra en klar blå himmel fra morgenen af, og cirka kl. 10 begyndte der at komme motorcykler til butikken fra nær og fjern; og det selvom der var annonceret fra 11.00 til 15.00. HDCM Distrikt 5 fra lokalområdet dukkede op med 27 larmende H-D’ere klokken ca. 11 efter en lille fællestur rundt på landevejene omkring Silkeborg. Det var et kanon arrangement, All og Roar har fået sat op. Butikken var som altid fyldt op med lidt af hvert, lidt nyt udstyr, som

90

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

man jo ikke kan undvære, motorcykler af forskellige art, billigt tøj, tilbud på hjelme og andre ting. Der blev ved og ved med at komme nye folk til, og de kom på alle mulige motorcykelmodeller. Der har nok været 400-500 motorcykler forbi på dagen, og det så ret godt ud med de mange parkerede og forårsflotte cykler. Dejligt med masser af kendte mennesker og en rigtig hyggelig stemning med rigeligt kaffe, øl og vand. Der blev snakket, hilst og fortalt masser af røverhistorier. Stemningen var bare perfekt, og mindre blev den ikke, da klokken nærmede sig 12.30, hvor der var helstegt patte-


„Der blev snakket, hilst og fortalt masser af røverhistorier“ gris med sauerkraut og flødekartofler til meget billig penge. Så da kokken åbnede for madsalget, blev der hurtigt kø ved bordene. Nogle folk kom langvejs fra, og havde åbenbart lavet en mindre rundtur rundt til de forskellige lokalklubber, som holder åbent hus i anledning af, at køresæsonen starter op igen. Og ja, vejrguderne var altså med på en fest. Dejligt at I vil stille sådan et arrangement op. Godt gået Big Bike, Silkeborg.

m a j 2016 H-D Jour nal en

91


distrikt 5 midt

VOXPO P

Standerhejsning Tekst og Foto: Stig Østergaard

S

tanderhejsningen startede med en fællestur til Åbent Hus-arrangement hos CAP’s i Aarhus. Atter engang bød CAP’s på kaffe, brød og musik til sæsonstart. Jeg havde selv æren af at stå i vores nyfolierede ølvogn, hvor der blev skænket øl/vand ud til tørstige sjæle. Det buldrede ind med motorcykler fra kl. 10.00, og der gik ikke lang tid, før parkeringspladsen var fyldt med mennesker, og køen til kaffe og rundstykkebordet var rigtig lang. Vejret var atter

Martin Thomsen medlemsnummer 13543 i Distrikt Midt med en FXST årgang 84. Martins 2016 planer er p.t. Hamburg Harleydays og nog le af de danske træf.

Steffen og Dan i den ny-folierede vogn.

92

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

Jørgen og Leif.

med os, tørvejr ca. 11-13 grader, men folk var klædt godt på. Rækken til prøvekørsler af de nye modeller var også lang, deri blandt mange der ikke kørte Harley-Davidson til daglig, så måske er der nye medlemmer på vej. Der kom mange forbi vognen og hilste på og roste os for den fine distriktsvogn. Kl. 11.00 startede musikken, og der kom gang i øl/vandsalget. Der skal lyde stor tak til CAP’s for donation af øl/vand, som bliver solgt, og de penge, der kommer ind deles ligeligt mellem HOG


HDC Midt 2016 Chapter One og Harley-Davidson Club of Denmark Distrikt Midt. Jeg har ikke tal på, hvor mange, der har været inde, men mange tak til alle dem, der kom forbi ølvognen, pølsevognen og musikken. Vi kørte fra CAP’s kl. 13.00 og tilbage til klubhuset i Hårup. Dan var Road Captain, og jeg selv var kørt tidligere for at gøre klar til standerhejsning og kilometeraflæsning på pladsen. Jeg fik også lavet kaffe og gjort grillen klar. Martin var stadig i klubhuset, da hans motorcykel ikke ville starte, mens de

fremmødte kørte ud til CAP’s fra morgenstunden. 13.45 kom de buldrende fra Århus og ind på pladsen, ca. 20 medlemmer, der gerne ville være med til standerhejsning og kilometeraflæsning. Vi fik lige en kop kaffe til at varme os på, inden flaget blev hejst til tops, og vi mindedes dem som forlod os i det forgangne år. Efter kilometeraflæsning og velkomstsnak ude ved flagstangen blev der budt på lidt til ganen. Folk trak over under halvtaget, hvor solen skinnede ind fra vest. Mens pølser-

ne blev grillet, blev der snakket livligt om de oplevelser, der havde været i dag, og om nogle af de nye motorcykler og grej, som var blevet indkøbt igennem vinteren. Det var en fin eftermiddag. Vi hyggede os og fik ønsket hinanden en god sæson med forhåbentlig rigtig mange kørte kilometer. Bestyrelsen i Distrikt 5 ønsker alle medlemmer en god sommer. Vi ses derude.

Allan Larsen medlemsnummer 9115 i Distrikt Midt med en FLSTC 1340 Heritage Classic fra 92. Allan planlægger en tur til Super Rally Spanien, en tur til Sverige - og hvad det nu ellers bliver til.

Klubbens webmaster kiggede også forbi.

m a j 2016 H-D Jour nal en

93


JUST RELAX. It’s a SCHUBERTH.

M1

Den innovative åbne hjelm fra SCHUBERTH, inspireret af passionerede motorcyklister. Det fleksible design giver masser af muligheder for personlig tilpasning. Design din egen M1. For mere information: WWW.SCHUBERTH.DK


HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK Salg af reservedele/udstyr. Alle former for service-eftersyn udføres. Salg af brugte motorcykler og kommisionssalg.

WEBSHOP: WWW.BIG-BIKE.DK Nyt gummi?

Service

Så er det os man bruger!

Få lavet dit olieskift nu!

På vores webshop vil du finde mere end 65.000 varenumre fordelt på aftermarket parts, reservedele, tøj og tilbehør.

Alt i bremsedele

Gode finansieringsmuligheder på motorcykler - vi kan tilbyde op til 10 år. Check www.big-bike.dk

BROKBJERGVEJ 4 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87 100 300 m a j 2016 H-D Jour nal en

95


distrikt 6 bornholm af Jonas Hjorth

Formandens beretning Kalenderen det sker i 2016 april 2016

L

igesom mange andre sidder jeg i skrivende stund og forbereder hvad køresæsonen skal gå med. Jeg har lige bestilt færgebilletter til midsommertræf på Sjælland, hvor jeg har været nogle gange før både på Ledreborg og i Viby, og selvom det ikke er det mest velbesøgte af distriktstræffene, synes jeg det er super hyggeligt og der er god stemning. Derfor håber jeg, at der er mange fra Distrikt 6, der tager med, da det efterhånden er nogle år siden vi har været en ordentlig flok bornholmere på træf uden for øen. Super Rally nær Barcelona, nærmer sig også med hastige skridt, og jeg glæder mig i den grad til at komme ned i varmen. Det var også i dag at billetterne til den store jubilæumsfest i Fredericia d. 24. september, blev sat til salg, og jeg har selvfølgelig været inde og sikre mig en billet med medfølgende T-shirt. Jeg har selv siddet i jubilæumsudvalget som hovedbestyrelsen nedsatte for snart et år siden, og der er ingen tvivl om at det bliver et brag af en fest. Derfor er vi ved at lægge sidste hånd på logistikken med busturen fra klubben på Skansevej til Fredericia og retur, så vi forhåbentlig også bliver mange fra Bornholm dér. Så hvis I ikke allerede har købt billet når dette blad udkommer, skal I nok snart skynde Jer at gøre det. Der er mange andre af distriktstræffene jeg også gerne ville nå forbi, men som min datter plejer at sige, "nu må du lige være lidt mere farmand og ikke så meget formand", så er der jo også nød til at være lidt andet på programmet end træf og Harleyen. Vi havde 1. fællestur i går, og der var lige omkring 30 cykler og lige så mange chauffører, som fik aflæst kilometer af kassereren, mens journalisten var i fuld gang med at interviewe til voxpoppen. I høj solskin kørte vi, traditionen tro, op til det gamle posthus i Allinge

96

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

og fik kaffe og kage. Til fællesspisningen om aftenen lavede Thomas Skov og jeg lidt "ny ko" da vi endelig er løbet tør for "gammelt svin", men de cirka 25 fremmødte syntes dog at nyde maden alligevel. Vi fandt en "gammel" islagkage i fryseren til dessert, som vi havde store diskussioner om hvornår var blevet lagt derned, men den smagte ganske glimrende. Vi er ved at være færdige med første etape af værkstedet, og stor tak til alle dem der har hjulpet til med at sænke lofter, sætte gips op, trække strøm, spartle og male osv. Husk forresten at vi har forårsrengøring d. 21. maj kl. 09, hvor vi helst også skal få lavet nogle flere bordebænke sæt, så det må I meget gerne skrive Jer bag øret. Endelig er vi i fuld gang med at planlægge bornholmertræffet og Custombike show, der er på nuværende tidspunkt allerede bestilt 400 MC-billetter på Ystad færgen, og jeg ved der også kommer folk med både Køge og Sassnitz færgen, så det tegner til at blive et stort træf i år. Derfor får vi også brug for at der, som sædvanlig, er mange der melder sig som træfmedhjælpere. Det er jo også bl.a. her man kan købe et lod til årets konkurrence om den nyrenoverede 1976 model, altså en Harley Davidson Shovelhead. Vi har også haft et par foredrag i klubben hvor vi har hørt om Harley olier, hvor ord som viskositet, logaritmiske kurver og halv- og fuldsyntetisk blev brugt i flæng, og et lysbilledeshow om hvordan det er at køre Harley på Cuba. Det er superfedt at høre mennesker fortælle om ting de har fuldstændig styr på, og er passionerede omkring, derfor håber jeg at vi til efteråret kan få nogle flere ud af busken, der kan dele deres viden og oplevelser med os andre. Jeg håber også at vi får en rigtig god køresæson med bedre vejr end i fjor, og en masse gode oplevelser på vejene og træffene i det ganske danske land.

Forårsrengøring 21.05.2016 Fællestur 28.05.2016 Træf i Distrikt Midt 03-05.06.2016 midsommerTræf på Sjælland 18-19.06.2016 Fællestur (træf-ruten) 25.06.2016 Tirsdagsmøde på træfpladsen 12.07.2016 Træf på Bornholm 15-17.07.2016 Træf på Fyn 29-31.07.2016 Træf i Distrikt Syd 06-07.08.2016 Fællestur 13.08.2016 Tolne Træf i Distrikt Nord 26-28.08.2016 Tur til Jubilæumsfesten i Fredericia 24.09.2016

GENEREL INFORMATION GENEREL INFORMATION Akutkassen Har du brug for akutkassen, så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. klubaften Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk


Bornholmstræf

2016

FreDag Den 15. juli kl. 12.00 til sønDag Den 17. juli kl. 12.00 CampIng:

Det er muligt at bruge campingplads og faciliteter fra mandag den 10. juli mod et overnatningsgebyr på kr. 25,- pr. overnatning. Der vil være åben i træffets Vip bar fra torsdag til lørdag, og BB-Brain holder en længere lydprøve i hovedteltet torsdag aften.

musIKin: fra sverige. expect no mercy fra Bornsthisolkm. BB-Bra der aku ag eftermiddag er rd lø og ag ed fr e Båd jakob noreen. et d an t d an bl ed m plænemusik

mad:

Øl Kr. 10,-

komplet madbillet inkl. indgang for kr. 350,- der omfatter grill sel v bøf fredag, helstegt pattegris lør dag, røget sild på træffets fællestur og morgenmad både lørdag og sønd ag, samt én telt-rejsningsøl ved din incheckning.

Bornholm Custom BIKe s h ow 2016 stor motorcykel udst

med lækre præm illing ier i mange kategorier .

Indgang: ige indgang koster kr. 150,Den almindel

Bornholm

Davidson y-

ub Cl

hdCB.dK

tom Bike show Cus

Har le

se mere på

Den ark m


distrikt 6 Bornholm

PÅSKEROCK PÅ BORNHOLM

Tekst & foto: Palle Tourell

kærtorsdag den 24. marts 2016 var dagen, hvor de 2 idrætsforeninger i Nyker og Knudsker var gået sammen om at arrangere et rockarrangement i Søndermarkshallen i Rønne. Der var indgået en aftale med Guitar Rebels, som er et Volbeat kopiband, og AC/DCJam, der skulle varme bornholmerne op ved et lidt anderledes koncertarrangement. På et tidligt tidspunkt blev der indgået en aftale med Harley-Davidson klub Distrikt 6 om et samarbejde, som blandt andet skulle bestå i opsætning af en Harley-bar, hvorfra der udelukkende skulle sælges dobbelte Jack D med cola og is. Kanon ide, kunne det senere konstateres, idet der hen i mod slutnin-

98

H-D Jou rnal en m a j 2 0 16

gen af arrangementet kunne meldes udsolgt af de ædle dråber. Baren blev opsat i løbet af formiddagen, samtidig med at Dan the Man i samarbejde med en håndfuld hjælpere sørgede for at fremstille ganske meget biksemad, som var menuen ved forfesten i klubbens lokaler, hvor over 50 medlemmer med familie og venner havde meldt deres ankomst. Da biksemaden med tilhørende rødbeder og spejlæg var indtaget, blev alle transporteret til Søndermarkshallen i taxi. 8 medlemmer, som havde til opgave senere på aftenen at køre AC/ DC-Jam helt ind til scenekanten på Harleyer, måtte dog køre til koncerten på de 2-hjulede og havde derfor heller ikke kunnet skylle biksemaden ned med

andet end vand og cola. Usædvanlig syn i øvrigt. Arrangørerne kunne melde næsten fuldt hus med omkring 600 forventningsfulde bornholmere, og der var en kanon stemning fra første minut i hallen. Harleyklubbens medlemmer dominerede billedet med det traditionelle biker-outfit, men selvfølgelig kun på den gode måde. Der var gang i både den Royale øl-bar og Harley-baren aftenen igennem, og da det blev tid til at første band gik på scenen, var humøret i top. Bandet gjorde det rigtig godt, om end lyden ikke var noget at skrive hjem om. Man skulle helt frem til scenekanten, før det lød, som det skulle. I pausen var der mulighed for at spise lidt pølser eller pulled pork-sandwiches, og da ly-


set igen blev dæmpet, og nødudgangene blev åbnet, vidste de fleste i hallen, at der ventede noget særligt. Én efter én kørte de 8 Harleyer fra den ene ende af hallen og frem til scenen, hvor de satte de 4 musikere af. Det lagde i den grad op til en ægte rockstemning med duften af dæk, varme motorer og udstødningsgasser tilsat den bedste lyd; nemlig den fra en Harley-Davidson. AC/DC-Jam gav den også fuld skrue, og lyden var også i mellemtiden blev en anelse bedre, men stadig ikke helt i top. Klokken var omkring 01, da arrangementet var forbi. Altså i Søndermarkshallen. Ganske mange fortsatte festen i Distriktets klubhus, og så sent som langfredag var der stadig gang i de sidste rester af festen ved frokosttid.

„AC/DC-Jam gav den fuld skrue i Søndermarkshallen før festen fortsatte i distriktets klubhus“

m a j 2016 H-D Jour nalen

99


distrikt 6 Bornholm

Den sidste olie eller… Tekst & foto: Palle Tourell

F

redag den 18. marts var vi så heldige, at Jan Damkilde Christensen kom en tur ned i klubben og fortalte om olie og olieskift, og hvad han med sine mange års erfaring kunne anbefale. Der blev tegnet og forklaret og vist kurver for oliens viskositet m.v. under forskellige forhold. Det er med olie til en Harley-Davidson, som med så meget andet; alle har en mening om, hvad der er det rigtige at gøre,

og hvad man skal holde sig fra. Da det et stykke hen ad vejen er nogle meget erfaringsramte medlemmer, vi har i klubben, så udspandt der sig en god dialog omkring sædvane og forskellige gode og mindre gode oplevelser. Men efter en god times tid var alle blevet beriget med viden fra en meget velforberedt og erfaren HD-kører og lad os håbe på, at der kommer mere af den slags i Distrikt 6.

„Inger glæder sig allerede til at køre en masse ture i det bornholmske landskab i sæsonen“

100

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

”efter en god times tid var alle blevet beriget med viden fra en meget velforberedt og erfaren HD-kører”

VOXPOP

Inger Kok på en Sports ter årgang 97 har været medlem siden sommeren 2015. Inger glæder sig allerede til at køre en masse ture i det bornholmske landskab i sæsonen. Her til har Inger planer om at del tage i træffet på Sjælland i juni, til tøs etræffet i august og vil meget ger ne en tur til Mosten Racedays på Dju rsland.


Første fællestur i Tekst & foto: Palle Tourell

V

ejrguderne havde helt klart været med i planlægningen af første fællestur lørdag den 9. april på Bornholm. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, og det var kun en meget sagte vind, som blæste på de 30 Harleyer, som mødtes ved klubhuset på Rønne Havn. Turen gik fra Rønne over Almindingen, videre gennem Østerlars og de stejle bakker i Rø for til sidst at ende i Allinge, hvor æblekagen og kaffen skulle indtages på Restaurant Det Gamle Posthus. Efter indtagelsen af de mange gode kalorier gik turen tilbage til klubhuset, hvor der var en øl eller to at skylle efter med, venligst sponsoreret af idrætsforeningerne i Knudsker og Nyker som tak for hjælpen ved AC/ DC-koncerten i påsken. Drikkelsen kunne nydes udenfor i det dejlige vejr, hvor temperaturen kom op på 10 grader i skyggen og betydeligt mere i solen. Om aftenen havde formand Jonas og Thomas Skov tilberedt lidt ko med tilbehør, som efterfølgende blev fulgt op med lidt islagkage. En fantastisk start på sæson 2016.

VOXP OP

ead årgang Jørn Kert kører på en Shovelh råret efte n side 72 og har været medlem tur klub te førs sin tisk fak te 2015. Han kør lestur fæl te sids den sammen med Distrikt 6 på på age delt at om idé en har sidste år. Jørn å gerne et eller andet Fynstræffet i 2016 og ogs følgelig en masse selv til Her e. træf i det jysk dejlige ture på Bornholm.

m a j 2016 H-D Jour nal en

101


Ny Harley-Davidson model

Roadster

„Det er et pivfrækt moderne look. En ægte legende er født“ 102

H-D Jou rnal rnalen en m a rt j 2s0 16 2 0 16


Roadster Sportster fra kr. 214.900 Den nye Roadster-model med super rå og markant design er endnu et kapitel i en imponerende 60 årige Sportster historie. Roadster 2016 giver dig et 19 tommer forhjul, 18 tommer baghjul og 5-eger split-fælge i heltstøbt aluminium, der specifikt er designet til Roadsteren og bidrager til en balanceret, atletisk profil. Den luftkølede 1200 cc V-Twin-motor er der ikke pillet særligt ved, men den er stadig outstanding. Roadsteren har en 43 mm upsidedown forgaffel monteret i en robust forgaffelbro og som nævnt med førsteklasses støddæmpere i bag, der er ud-

styret med justerbare fjedre. Det giver nok den bedste affjedring for nogen Sportster-model. Roadsteren har bremser med dobbelte 300 mm flydende bremseskiver på forhjulene og er udstyret med ABS som standard. Den aggressive førerposition skabes med nyt, lavt styr og centermonterede fodhviler, der placerer kørerens vægt perfekt over den klassiske 12,5 liter Sportster-benzintank. I tråd med den rå stil er bagskærmen gjort yderligere 4 cm kortere i forhold til tidligere afkortede Sportster-skærme. Den nye Roadster har et 4 tommer digitalt speedometer med analog omdrejningstæller.

Blinklysene bagpå er monteret direkte på skærmstiverne. Der er ny nummerpladeholder, baglysmodul og fast-backsæde, der alt sammen giver motorcyklen et tæt og robust udtryk bagfra. Den nye Harley-Davidson Roadstermodel fås i fire forskellige farver: Vivid Black med kulfarvet denim- stribe, Black Denim med rød stribe, Velocity Red Sunglo med rød stribe, Two-tone Billet Silver/Vivid Black med rødvinsfarvet stribe. De danske forhandlere er forårsklar til at vise den nye frækkert i klassen frem.

Ny Softail Slim S og Fat Boy S fås nu med med Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor Man kan aldrig få nok af suset fra en motorcykels acceleration, og Harley-Davidson-ejere får endnu mere sus med de nye 2016 cruiser-modeller, ikke mindst med den nye serie, Fat Boy S og Softail Slim S, der er udstyret med den kraftige Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor, uden at motorcyklerne ellers øges i vægt. Det sker med det henblik at bibeholde den lange, slanke facon og levere al den ydeevne, man som Harley-ejer kan ønske sig.

m am rts a j 2016 H-D Jour nal nalen en

103


forsikring

H-DCDK’s forsikringsordning Til gamle, som nye, medlemmer På www.hdc.dk er det muligt at udregne en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, udfylde den elektroniske forsikringsbegæring, der sendes direkte til Medlemsservice, hvilket gør ekspeditionen hurtigere. Det er også muligt, at downloade en forsikringsbegæring til printeren.

Elektronisk forsikringsbegæring For at fremme ekspeditionen på vurdering af de motorcykler der skal forsikres igennem H-DCDK’s forsikringsordning, er der nu mulighed for at sende elektroniske forsikringsbegæringer. På http://medlem.hdc.dk – H-DCDK’s Medlemssystem – kan der sendes en næsten udfyldt forsikringsbegæring til den emailadresse, man har oplyst i Medlemsoplysninger, når de relevante oplysninger er blevet indtastet. På www.hdc.dk under menuen ”Forsikring” er der også mulighed for at udfylde en elektronisk forsikringsbegæring.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning. Det er der fra første dag, hvis der indsendes en forsikringsbegæring inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller hvis der anvendes et forsikringsbevis fra Lloyd’s v/QBE Danmark A/S. Dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Parkeringsforholdet Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv. udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg for at opretholde din kaskoforsikringsdækning. Hvis dette er tilfældet, sender du en e-mail til forsikring@hdc.dk vedrørende din ny adresse på parkeringsforholdene. E-mailen skal indeholde oplysninger om det nye sted som følger: • Medlemsnr. i e-mailens emnefelt • Den nye adresse • 3-4 stk. digitale billeder af stedet • Samt en lille beskrivelse af stedet Så vil det blive vurderet om stedet kan godkendes via e-mail,

104

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

og derefter videresendes den godkendelse til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S.

Ved omvurdering (op) af motorcykelen Skal værdien sættes op ved en omvurdering, er det samme procedure som ved nytegning af HD-forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK’s Medlemsservice. For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring eller få en omvurdering, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved tegning af HD forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser vedrørende revurderinger af Harley-Davidsoner på grund af de faldende priser på brugtmarkedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk. Dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer og stelnummer, samt et beløb på den nye vurdering.

Ved en skadesituation Når der anmeldes en skade til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK (Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står, at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt). Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen ligeledes blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist.

Godkendte monterede tyverialarmer Godkendte tyverialarmer med startspærre: • Eagle MC Alarm (Falck) • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre • Scorpio SR-i300, SR-i500, SR-i600 og SR-i900 • Selca MT-8 Spyball 6829


Godkendte skivebremselåse:

Dansk Autohjælp

• ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 (skivebremselås) • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (skivebremselås) • ABUS Detecto 7000 RS1 (skivebremselås) • Oxford OF3 (skivebremselås) • Artago 32 S, sensor alarm (skivebremselås)

H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være mulig at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen.

NB: Skivebremselås kan kun anvendes på en Harley-Davidson med skivebremse.

Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2016): 6 måneder 415,- DKK 7 måneder 450,- DKK 8 måneder 487,- DKK 9 måneder 523,- DKK 10 måneder 564,- DKK 11 måneder 600,- DKK 12 måneder 637,- DKK

Forsikringsspørgsmål Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04 fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

ALLE VARER

-20%

GRATIS FRA GT (gælder ikk

e strygemæ

rker, pins og

flag)

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

m a j 2016 H-D Jour nal en

105


diverse udvalg

Annoncering

IT udvalg: Webmaster: webmaster@hdc.dk

H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en Harley- Davidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales.

H-DC Arkiv: Robin Harbo: arkiv@hdc.dk Forsikring: forsikring@hdc.dk tlf.: 7027 0304 Ønsker du at blive omfattet af H-DCDK’s Falckordning, så se nærmere på www.hdc.dk (medlemstilbud)

Send dine læserbreve, tekniske fiduser, rejseberetninger, ris og ros, køb og salg af H-D etc. til redaktionen; editor@hdc.dk (Adresser se s. 3)

Det er ikke muligt at bestille særplacering af annoncer. Indstik af f.eks brochurer er muligt efter nærmere aftale med redaktøren. Ring og forhør nærmere.

Hvis du medsender materiale du gerne vil have retur, så vedlæg en frankeret svarkuvert med dit navn og adresse.

Annoncematerialet skal sendes direkte til redaktøren Øvrig annonce info: Kontakt os og få tilsendt H-D Journalens Mediainformation.

Bestilling af annoncer Kontakt: H-DCDK Marketing v/ Jesper Nymann Ny-Munkegade 94, 2 th, 8000 Aarhus C Telefon: 20 28 92 22 Mail: annonce@hdc.dk

medlemsforhold Hvis bladet eller medlemskortet udebliver og for generelle spørgsmål til H-DCDK. Så mail til medlemsservice på: medlemsservice@hdc.dk

Køb og salg af Harley-Davidson + tilbehørsannoncer er gratis for medlemmer. Husk at opgive medlemsnummer.

Udgivelser og deadlines 2016 H-D Journalen udkommer 6. gange årligt. Faste annoncepriser enkelt indrykning 1/4 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 1.460,1/2 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 2.380,1/1 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 3.960,Alle priser er ekskl. moms.

En annonce i H-D journalen bringer dig ud til stærke kernekunder. Bladet udkommer 6 gange om året i ca. 6.500 eksemplarer, men læses af langt flere.

klubshoppen v/ Skrannie’s Skilte & Reklame Tigervej 9, 7700 Thisted tlf.: 9791 1440 klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk

Udgivelsesplan 2016

Distriktssælgerne: Distrikt 1 Sjælland: Pia klubshop@hdcsj.dk Distrikt 2 Fyn: klubshop@hdcf.dk www.hdc-shop.dk

Periode

Deadline

Nr. 1. 2016

jan – feb

01/12-15

27/11-15

Nr. 2. 2016

mar – apr

05/02-16

02/02-16

Nr. 3. 2016

maj – jun

04/04-16

01/04-16

Nr. 4. 2016

jul – aug

08/06-16

03/06-16

Nr. 5. 2016

sep – okt

08/08-16

02/08-16

Nr. 6. 2016

nov – dec

10/10-16

03/10-16

Distrikt 3 Syd: klubshop@hdcs.dk www.hdc-shop.dk MedleMs

denM ark

mod

HOS CAP ’S. IL KL. 10-1 6 DAG D. 2. APR STA RT LØR

BOSSE JENSEN

a -D

SCREW IT, LET’S

A/S NHAGEN CAP’S COPE EJ 84, 2500 VALBY LANDEV .DK GL. KØGE WWW.CAPS-MC TLF. 3645 0345,

RIDE. S A/S CAP’S ÅRHU8240 RISSKOV LYSTRUPVEJ

1E, .DK WWW.CAPS-MC

TLF. 8741 5555,

E SHOP CAP’S ONLIN P.DK APSSHO WWW.C

H-D Jou rnalen m a j 2 0 16

vidson

ub Cl

CAP’s starter hos Sæsonen vidson. Glæd jer til Harley-Da med demokørsel, en fed festarked, LIVE musik, stumpeme drikke, sjov for at grill, kold you name it! Husk børnene - ker vi vinderen af kl. 14 træk 25.000. Vi åbner er. udstyr for kaffe og rundstykk kl. 10 med

106

Club of

2016 nr. 2. MartsdC.dk www.H

ey

Distrikt 6 Bornholm: Sælger søges klubshop@hdcb.dk

avidson

ke 2 frisleyn r ha idso r dav elle

Harl

Distrikt 5 Midt: klubshop@hdcm.dk www.hdc-shop.dk

2016 2 – marts

AL YES! NU SK FTE U L T VI UD A NE. CYKLER

Harley-d

r alen numme

N RLEY-DAVIDSO HOS CAP’S HA ÅBENT HUS

blad for

H-D Journ

Distrikt 4 Nord: Lone klubshop@hdcn.dk

Denmark

LAK, PINSTRIP

NST E OG MALERKU

referater riktsfra Årets Distmlinger generalforsa

historie el Den store moD electra gliDe

foroMtaLe sUPer PinsetUr til Ón, sPanien rallY i arag

Bestilling


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Næstformand:

Klubkasserer:

Sekretær

Anders Hansen tlf.: 2521 4545 president@hdc.dk

Henrik Søfeldt Jørgensen tlf.: 2121 9713 vicepresident@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Jørgen Jørgensen tlf.: 2020 5220 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

Distrikt sjælland 1 Formand Peter Rytter tlf.: 6054 8465 (ingen SMS) formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: SMSservice: Klubhus:

Pia Ellebirke, Tlf : 2635 4607, mail; naestformand@hdcsj.dk Anne-Mette Larsen, Tlf: 2125 3299, mail; sekretaer@hdcsj.dk Erla Sævarsdottir, Tlf: 6089 6622 , mail; kasserer@hdcsj.dk Ib Johansen, mail; bm1@hdcsj.dk, Henrik Egeriis, tlf.: 2292 9765, bm3@hdcsj.dk, Brian: bm2@hdcsj.dk Jesper Schwartz Plander, Tlf: 4119 4548, sup1@hdcsj.dk, Bettina Brodka, Tlf : 4054 2325, mail; sup2@hdcsj.dk Flemming Haug, Janne Gøtje Bettina Brodka, tlf.: 4054 2325, sms@hdcsj.dk Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland

Distrikt fyn 2 Formand Niller Fjerbæk tlf.: 2074 1271 formand@hdcf.dk

Næstformand: Kasserer: Sekretær: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Webmaster: SMSservice: Distrikts-Journalist: Klubhus:

Søren Andresen: tlf.: 2560 7606, naestformand@hdcf.dk Kenneth Overvad, Tlf.: 2763 2780, mail; kasserer@hdcf.dk Sanne Stengaard, Tlf: 2851 8968, mail; sekretær@hdcf.dk Michael Rasmussen: tlf.: 2218 2662, bm1@hdcf.dk, Thomas Thomsen: tlf.: 24670655, bm2@hdcf.dk, Jan Schoubo: tlf.: 6011 3879, bm3@hdcf.dk David Poorhamidi, Tlf.: 5360 4243, mail; sup1@hdcf.dk, Lars Larsen, Tlf.: 2927 8810, mail; sup2@hdcf.dk, Jan Thornfeldt Mortensen, Tlf.: 4030 4145, mail; sup3@hdcf.dk Sten Jensen og Anders Korsgaard. Søren Andresen, Tlf.: 2560 7606, mail; webmaster@hdcf.dk Søren Andresen, tlf. 2560 7606 Thormar Thorkelsson, Tlf.: 6132 0221, mail; journalist@hdcf.dk Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

Distrikt jylland syd 3 Formand: Kristian Michaelsen formand@hdcs.dk

Næstformand: Klaus Jensen: tlf.: 7466 9299, tlf.: 2390 4523, naestformand@hdcs.dk Sekretær: Niels Wollesen Knudsen: sekretaer@hdcs.dk Kasserer: Pernille Høxbro, Tlf.: 6012 7429, mail; kasserer@hdcs.dk Bestyrelsen: Poul Erik Mathiesen, Jens Tryk, bm3@hdcs.dk, John Hansen, bm1@hdcs.dk Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk, Gert Frank, Tlf.: 2346 1125, mail; bm5@hdcs.dk Suppleanter: Erling Storm, Tlf.: 4028 4327, mail; sup1@hdcs.dk, Anker Thøisen: tlf.: 2682 6721, supp2@hdcs.dk Webmaster: Carsten Bonde, Tlf.: 6146 8804, mail; webmaster@hdcs.dk Journalist: Steen Sødergreen, Tlf.: 2399 8811, mail; journalist@hdcs.dk Revisorer Jens Müller: tlf.: 7482 2928, cc@custom-cycle.dk, Michael Holland: tlf.: 7452 5535, Søren Lassen: tlf.: 6126 2722, sl@rnet.dk Klubhus: Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

Distrikt jylland nord 4 Formand: Jens Jensen tlf.: 4087 3310 formand@hdcn.dk

Næstformand: Claus B. Andersen: tlf.: 2710 5701, naestformand@hdcn.dk Sekretær: Rikke Madsen: tlf.: 9848 0051, 2381 6481, sekretaer@hdcn.dk Kasserer: Jørgen R. Von der Maase, mail; kasserer@hdcn.dk Bestyrelsen: Jon Balle: bm1@hdcn.dk, Carsten Christensen: bm3@hdcn.dk, Flemming Nørgaard: bm4@hdcn.dk, Tom Lauritzen: bm5@hdcn.dk, Ernst Outzen: bm2@hdcn.dk Suppleanter: Kurt Pedersen, Tlf.: 2889 5758, mail; sup1@hdcn.dk, Henrik Nielsen: sup2@hdcn.dk Revisorer: Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker Klubshop: klubshop@hdcn.dk

Distrikt jylland midt 5 Formand: Dirch Villadsen tlf.: 4250 0710 formand@hdcm.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Revisor: Klubhus:

Steen Larsen, tlf.: 6169 7829, naestformand@hdcm.dk Benny Simonsen, sekretaer@hdcm.dk Stig Østergaard, tlf.: 2461 0046, kasserer@hdcm.dk Dan Nilsson, bm1@hdcm.dk, Martin Thomsen,, mail; bm2@hdcm.dk, Steffen R. Laursen,, mail; bm3@hdcm.dk Per Lynge Sørensen,, mail; bm4@hdcm.dk, Hans Haaning, sup1@hdcm.dk, Susanne Larsen,, mail; sup2@hdcm.dk, Steen Larsen, webmaster@hdcm.dk Jens Ulrik Nielsen, Poul Erik Sejersen Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

Distrikt bornholm 6 Formand: Jonas Hjort tlf.: 2829 1828 formand@hdcb.dk

Næstformand: Michael Sørensen: tlf.: 4021 0196, naestformand@hdcb.dk Sekretær: Palle Tourell, Tlf.: 3018 1434, mail; sekretaer@hdcb.dk Kasserer: Marianne Dam, Tlf.: 2991 7079, mail; kasserer@hdcb.dk Bestyrelsen: Thomas Skov Hansen, tlf. 2173 5015, bm1@hdcb.dk, Tina Delgren, Tlf.: 2225 0334, mail; bm2@hdcb.dk, Ole Hjorth, Tlf.: 2992 6467, mail; bm3@hdcb.dk Suppleanter Jesper Mogensen, Tlf.: 2465 6092, mail; sup1@hdcb.dk, Jørgen Holm, Tlf.: 2230 1163, mail; sup2@hdcb.dk Revisorer: Simon Dam, Johnny Holm


TIL SOL Nye Harley-Davidson SOLBRILLER ASPHALT Series fra Wiley X

Mange varianter, til alle forhold, fra kr. 399

TIL CAMPING

TIL REGN

H-D CAMP Telte, camping stole, og letvægts håndklæder til turen. Telt fra kr. 1.745 Harley-Davidson Regntøj til mænd og kvinder Microfiber håndklæde kr. 89

Stol m. kopholder kr. 310 Forbehold for trykfejl og prisændringer

CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

fra kr. 1.899

Cyklen skal jo også se godt ud Quick Wash kr. 121

GOD SOMMER!

Profile for Harley-Davidson Club of Denmark

H-D Journalen 03 2016  

H-D Journalen 03 2016  

Advertisement