Page 1

Medlemsblad for Harley-Davidson Club of Denmark

Nr. 6 november 2013 www.hdc.dk

lu S æ s on

k n i ng

3• 1 • 20 nr. i de t t

e

mosten raceday jubilæum

End of Season 20Blast 2013 years

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

Til Tirana på HarleyDavidson

Skat snyder Kenneth groft

Test af Ultra Twin Cooled 2014

Member of the Feder ation of Harley-Davidson Clubs of Europe


H-D Journalen nummer 6 – november 2013

idworks.dk · 6515 · 0913

MedleMsblad for Harley-davidson Club of denMark

nr. 6 noveMber 2013 www.HdC.dk

Sæ Son

luk nin

g

• 13 • 20 nr.

06 Sæsonafslutningen 2013 En helt fantastisk køresæson 2013 blev afsluttet med manér.

i det te

DIN HARLEY VINTERHI

End of Season 20Blast 2013 Til Tirana på HarleyDaviDson

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

skaT snyDer kenneTH grofT

TesT af ulTra Twin CooleD 2014

MeMber of the feder ation of harley-davidson Clubs of europe

Forside: Den norske Drag Race legende Svein Olav Rolfstad sprænger effektivt kraftværket på Top Fuel H-D dragsteren ved Mosten Raceday´s twenty years of Rock´n Race arrangement i september 2013. Foto Ole K. Sørensen, Horsens.

­

Den ark m

20 Skat har snydt Kenneth Lund En klokkeklar brøler internt i Skat koster Kenneth 118.564 kroner.

Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Langvadvej 4, Holbæk 8950 Ørsted, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

94 MCM racer på

Mosten Raceday Lars Vagn Jensen fra Nordjylland stillede op i Old School klassen på en Early Shovel fra 1967 – lettere ombygget til 140 hk.

28 Test af en amerikansk

vandbuffalo Testtur på den nye vandkølede Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide model 2014

H-D Journalen/info:

80 Fra ”Morfar” til

Bad Ass Bagger

22

Flemming ”Skull” Oppenlænder har ombygget sin Ultra jubilæumsmodel fra 1998 og fået en fed Bagger.

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk Distrikts-Journalister: Sjælland: Jeanette Andreasen René Trebbien Tlf: 2859 2131 Fyn: Finn Hjorth tlf.: 2371 1041 journalist@hdcf.dk Syd: H. C. Besendahl tlf.: 6169 5293 journalist@hdcs.dk Nord: Anja Markussen journalist@hdcn.dk Midt: Hanne Udsen tlf.: 28905344 journalist@hdcm.dk Bornholm: Marianne Dam tlf.: 29917079 journalist@hdcb.dk

83

Layout: WAYPoint Tryk: PR Offset ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

14

20

88

Æresmedlemmer: Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland

Davidson y-

ub Cl

Har le

CAP’S COPENHAGEN A/S

Ester Jensen skriver om sine oplevelser tur/retur Tirana

years

28. februar 2014.

88 Mosten Raceday – 20 år! Mosten’s jubilæumsarrangement blev helt fortjent en kæmpe succes. The Blast of the Season.

til Albanien

mosten raceday jubilæum

r et tilbud til dig, stering i de sure Jylland samt på se.

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

84 Larsen Motor Shop Jesper Larsen har været rundt i det, man kalder Aftermarkedet og har fundet en del Cool Stuff.

14 På H-D gennem Balkan

HARLEY I ING, SERVICE, RKSTEDSARBEJDE!

OV MC.DK

H-D JOURNALEN NR. 6 NOVEMBER 2013

De faste 04 26 38 40

Leder Formanden Næstformanden Distrikt 1 Sjælland

48 Distrikt 2 Fyn 54 Distrikt 3 Syd 60 Distrikt 4 Nord 66 Distrikt 5 Midt

70 Hovedgeneralforsamling 72 Distrikt 6 Bornholm 96 Forsikringsudvalget 98 Klubbens udvalg

Den ark m Novem b er 2013 H-D Jour nal en

3


LEDER af chresten torp

Mange tak

D

en første efterårsstorm truer landet i skrivende stund en sen oktober søndag, hvor dagen har budt på regn og rusk. Det er en modsætning til den sæson, vi har haft her i 2013 – her i bladet kan du læse om Harley miljøets sæsonafslutning, der også fandt sted i rimeligt godt vejr. Sjælden har en motorcykelsæson i Danmark faldet så heldig ud som i år. De mange, der deltager i distrikternes kilometeraflæsninger, bevidner da også, at der for de fleste har været anvendt mange timer på den varme asfalt, og at det er sådan, det skal være. I dette blad kan du også læse om Kenneth Lund der er kommet i klemme i det danske skatteafgiftssystem. Hvor er det trist at en varm passion for Harley-Davidson og en god interesse for vores dejlige bikermiljø skal resultere i et næsten uoverstigeligt økonomisk tab for en ung mand. Desværre er der i vores miljø mange lignende historier. Man kan endnu engang stille sig stærkt undrende og uforstående overfor, at det skal være så helt umuligt at få et ellers udmærket tohjulet køretøj på gaden

4

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

i Danmark, bare fordi cyklen ikke til punkt og prikke er produceret af en autoriseret fabrik. Fra det kommende årsskifte er der i Norge indført endnu bedre regler for det, man deroppe kalder amatørbygg. Norge har i høj grad kikket efter de gode svenske forhold og har indført nærmest tilsvarende. Hvor bliver Danmark af? Og er det ikke netop et område, hvor vores klub bør kæmpe meget mere? Du sidder nu med sjette og sidste nummer her i 2013. Dermed er redaktionens første kontraktperiode på to år udløbet, og vi håber, du har været tilfreds med de tilsammen tolv numre. Vi nyder heldigvis tilstrækkelig tillid hos hovedbestyrelsen, der netop har indgået en ny toårig kontrakt med den siddende redaktion. Det takker vi for, og glæder os til at levere de kommende tolv klubblade til din postkasse. Tak for det! Dette nummer er også det første af de tolv blade, hvor der ikke er nogen nye tyverier der skal annonceres, og det er da i hvert fald en meget god nyhed.

„Hvor bliver Danmark af? Og er det ikke netop et område, hvor vores klub bør kæmpe meget mere?“ I dette nummer annonceres samtlige seks distriktsgeneralforsamlinger der alle afholdes lige i starten af februar 2014 – Tag nu og mød op. Man er kun rigtig med, når man deltager, og de der gider tage bestyrelsespladserne fortjener at høre dine ideer og få din opbakning. På side 70 her i bladet kan du se indkaldelsen til klubbens hovedgeneralforsamling. Den afholdes 6. april 2014 og denne gang et sted i Midtjylland. Alt sammen er præcist angivet på den medfølgende hvide vægkalender, som du lige skal hænge op på den sædvanlige plads – og så ses vi! Vi håber I nyder læsningen af årets sidste 100 sider. Redaktionen afslutter med et lidt tidligt ønske om en god jul og et glædelig nytår 2014 til alle.


IDEER

JULEGAVE EVOLUTION & RANGER DKK 1595,-

3 Personers. Rejses på 20 sekunder. Sammenpakkes på sekunder. Patenteret klik system. Teltdug, oversejl samt stænger er sammenbygget. Sovekabine i åndbart nylon med fluenet i døren. Oversejl 2 oz. Polyester. Brandhæmmebehandlet. Vindtunnel testet. Ekstra udluftning i top. Forseglede dobbelt tråds sygninger. Vandsøjletryk 3000 mm. Lev. i praktisk pose med lynlåsen på langs. Sammenpakket 82 x 18 x 18 cm. Vejer kun 4,5 kg. incl. Pløkker EVOLUTION: Blå RANGER: Army grøn. Limited edition på 200 stk.

QUICK BOIL DKK 599,-

HÅNDKLÆDE DKK 89,-

STOL DKK 295,-

Hurtig kogeren fra HD Camp. Hvem gider vendte i evigheder på kaffen eller maden. Med Quick Boiler fra HD Camp koger dit vand indenfor få minutter. Beholder og brænder sættes lynhurtigt sammen med gasdåsen og du er klar. Lille plastkop medfølger. Vægt 511 gr. NB.: Gasdåse medfølger ikke.

Håndklæde i netpose, 115x50 cm med Anti Bakteriel behandling, så man undgår bakterier og surt håndklæde på rejsen. Stor fugtsugende evne og meget hurtig tørt og klar til brug igen. Blødt og lækkert. Vægt kun 200 gr.

HDcamp stol 49 x 49 x47 / 81 cm. Pakke størrelse: 28 x 28 x 82 cm. Stel: 22 mm alu, 16 mm stål. Stolen leveres i taske med hank. Komfortabelt isolerende sæde. Stoffet kan afmonteres. Stof på armlæn monteret med velcro. Forstærkninger under sæde. Vejer kun 3 kg. Incl. drinkholder med velcro.

GENIAL SOVEPOSE DKK 580,-

EXTENDER TIL SOVEPOSE DKK 249,-

LIGGEUNDERLAG DKK 575,-

Soveposen har indbygget lomme til HDcamps selvoppustelige liggeunderlag, dette gør at du ikke triller ned fra liggeunderlaget og at du kan vende dig i posen uden den krøller rundt. Blød, fyldig og behagelig. Komprimerbar. Komfort temp 3 – 7 gr. Extrem temp minus 12 gr.

Extender lynes på den bestående lynlås på soveposen, således at den giver plads fra den store til den største.

Hold dig på måtten. Selvoppusteligt liggeunderlag. Skridsikker velour overflade i polyester. 18 kg/m3 Speciel skum med udstanset tunnel på langs = mindre varmetab. Komfort facon og med støtte til hovedet Leveres i pose. 190 x 65 x 5 cm. Vægt 1600 gram Dette selvoppustelige liggeunderlag passer i lommen på HDcamp`s sovepose.

HD CAMP ØNSKER ALLE EN GLÆDELIG JUL Gå ind på HDcamps hjemmeside og find nærmeste forhandler

HD CAMP | Håndværkervej 7 | 4652 Hårlev | Tlf. 7020 2174 | telte@hdcamp.dk | www.hdcamp.dk


[ sæsonlukning ]

Sæsonafslutning

tekst og foto: Distriktsjournalisterne

Det var som om vejguderne havde besluttet at selv til det allersidste, skulle 2013-sæsonen have alt det, en motorcyklist drømmer om. Der var tunge skyer, men de holdte praktisk talt tæt over hele landet. Harley-Davidsons forhandlernes efterhånden traditionsrige åbne- og lukkearrangementer trækker tilsyneladende flere og flere til. Det er

6

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

let at forstå. Arrangementet er rigtig hyggeligt, og der er gode muligheder for at få en god snak. Jo flere Harleykørere der møder op, dets flere gamle bekendte og venner er der mulighed for at møde. Hvad er bedre end den gode gensynssnak med en træfkammerat over en fælles passion – Nye HarleyDavidson modeller og det dertil høren-

de udstyr? Når der så samtidig er mulighed for en køretur, en kold fadøl med grillpølse m.v., så møder folket gerne frem. Det er dejligt med en succes. Det er den besøgendes klare indtryk, at forhandlerne har etableret en tradition, som på ingen måde er truet af en ellers generel tendens til, at alting hele tiden skal finde nye former.


Jens Møller, Wide Glide fra 2004, Distrik t Sjælland. Jens har kør t 5.000 km. i denne sæson. Han har været til Hamborg Ha rley Days, på Fyns Træf og cruiset rund i landet. Vinter perioden er der ingen planer for.

2013 „Vejret tilsmilede helt symbolsk sæsonafslutning 2013 med flot solskin“

Der var godt gang i grillen. Her er det i Aarhus, hvor der serveres flere grillvarianter til de mange gæster.

Tom Lauritzen , nr. 11729 Distrikt Nord, på en Street Bo b årgang 2010. Tom har kørt ca. 10 000 kilometer i år og har været med til Super Rally i Wroclaw, til To lne træf og deltaget i de fleste køreture med distrikt Nord. I vinterp erioden skal bagsvinge ren laves, og bestyrelsesa rbejdet tager også hans tid.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

7


Sæsonlukning

S æso n lu k n i n g S jæ l l a n d tekst og foto: Jeanette Andreasen & René Trebbien

Frisk og sprødt morgenbrød, kaffe, fadbamser, sodavand, popcorn, levende musik, hoppeborg til de mindste, og med sæsonen bag os, så ved vi, at det er et Caps åbent Hus/sæsonafslutning som er skudt i gang, med stumpemarked, nedsatte priser på nye H-D’er, prøvekørsel, flere stativer med tøj på udsalg m.m. Daglig leder og medejer af Caps Lars Kildholt mente der var gået 1.000 –

8

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

1500 mennesker gennem forretningen denne dag, så det er ikke mærkeligt, at der er mange mennesker på de fleste billeder, jeg skulle sortere, da jeg kom hjem. Vejret var som det næsten altid er til dette arrangement solrigt med lidt skyer og uden regn – føler mig som en vejrprofet - der var gang i demokørslen hele dagen, musikken spillede en masse god 60’er rock, og der var en

rigtig god stemning og højt humør. Hvis det har smittet af på salget i forretningen, så har de haft en indbringende dag. Der var et godt flow af cykler, som hele tiden var på vej ind eller ud fra arrangementet. Nogle af os valgte at afslutte dagen med at køre til H-D Wishbone, der havde indvielse af deres ”nye” klubhus.


Alle tre forhandlere havde et meget stort antal besøgende. Det må være tæt omkring en rekord?

Distriktsjournalist og webmaster René Trebbien får sig en hygge­sludder med Erik Mortensen, der er tidligere formand i Distrikt Sjælland.

Ib Christen se fra 1972. Ib n, FLH h ar kørt 3.000 km. i denne sæ son. Han har væ ret i Silkeb org, på Bogø o g cruiset ru ndt på Sjælland. Vinterperio den skal bl.a. bruges til at ænd re på ledningsn ettet.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

9


Sæsonlukning

tekst og foto: H.C. Besendahl

Jeg står tidligt op lørdag morgen, og får morgenmad sammen med konen selv om Custom Cycle har inviteret til åbent hus med morgenmad fra klokken 10. Hun skal til çrossfit, jeg skulle også have været med, men man må jo prioritere. Det er kanon godt vejr om end tempereret til den kølige side, men det ændrer sig hen mod middagstid. Omkring kl. 09:30 kan jeg høre den ene Harley efter den anden buldre forbi ude på vej mod Brændstrup - de er tidligt på den i dag, gad vide om der er flere rundstykker tilbage når jeg kommer? Godt jeg har spist, har en af de dage, hvor alting driller, og jeg bare ikke kan blive færdig. Jeg kommer endelig afsted med kurs mod Custom Cycle, men må gøre et kort stop for at komme ind og tanke. Jeg er dog hurtigt videre. Pladsen og gaden foran forretningen er allerede fyldt godt op, da jeg ankommer, og folk er begyndt at parkere på nabogrunden ved det gamle foderstof. Hold da op, så mange så tidligt - det tegner rigtig godt. Jeg når et rundstykke, inden jeg tager fat omkring mit kamera og går ud og mingler. Der er lutter glade ansigter hele vejen rundt, der bliver snakket motorcykler, årets træf og ture, diskuteret de nye modeller der står til prøvekørsel, og alt muligt andet, alt mens folk går rundt og hilser på venner og bekendte. I butikken er der også masser af liv, så Jens, Max og Gert har travlt, ligesom de to gutter ved grillen, hvor køen ingen ende vil tage. Også pigen der styrer democyklerne har travlt, da først de fire cykler er i gang, når de ikke at blive kolde. Det må siges at have været en rigtig god dag med masser af godt vejr, frisk luft blandet med Harleyer, Rockmusik, benzin- og pølse duft, samt masser af biker snak.

n rer på e r holm kø k ge køre to a S T . e Tag fra 1973 e r d e li v G o Electra året. Ud 0 km om veteranbiler, ca. 500 3 n a h , har m E-Gliden en Morgan, so g o ns r a ’e h G f a 2M el ver en d rimært også kræ mhed. Det er p tår o s rs opmærk g af bilerne de n ri re u resta gram. rens pro på vinte 10

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

S æso n lu k n i n g F y n- S y d


„De nye modeller stod klar til prøvekørsel - hvis man ellers kunne finde en pause i hyggesnakken“

Peer Kindt, nr. 3751, m ed sin H-D WLC fra 19 42. Peer h 7500 km p ar kørt ca . å denne cy kel, så det ikke til meg bliver et hvert å r, primært Old Schoo til l træf og p å småture i Sønderjy lokalt lland, sam t en Friederich fællestur stad til Til vinter st t i det nordlige Tysk land. år den på ve dligeholdel af de tre m ask se Panhead m iner, men primært h ans ed sidevog n , som træn til en kærl ger ig hånd.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

11


Sæsonlukning Xxxxx

Charley og Kl udder fra Ra nders ses her uden deres elsked School H-D Bi e Old kes, men de rfor kan man jo godt nyde vejret, samtalen, musikken og den gode øl. De to herre har begge en pæn indflyde lse på Harley miljøe t i Kronjylland .

Bent Fuglsang er fra Tverst ed i Nordjylland og ses her m ed hans helt nye Wid e Glide årga ng 2013. Bent var på Nordkap i fo rbindelse med Nordic Run sidste år . Her i 2013 smuttede ha n lige op på Nordkap igen og han er netop kom met hjem fra en tur til det sydlige Gr ækenland. Bents kilom eterrekord bl iver nok sat næste år, og den blive he lt sikkert bemærkelse sværdig.

12

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


S æso n lu k n i n g d r Midt-No

Helt ude fra Grenåvej var det klart at årets sæsonafslutning hos Caps ville blive med noget nær en rekorddeltagelse; der stod parkerede biler på kryds og tværs, så det selv på motorcykel var lidt besværligt at komme frem. Ved ankomst cirka klokken 10.00 var der allerede fyldt rigtig godt op omkring forretningen. Til arrangementet i Aarhus kommer der gæster fra Ringkøbing, Vejle og Løkken, og alt det der ligger midtimellem og længere ude. Det er et vigtigt træfpunkt for nord- og midtjyder. Inde i butikken var der vild travlhed. Den helt store interesse samler sig om den nye Ultra Classic 2014 med Twin Cooling teknologien. Nogle er aktive i tøjafdelingen og andre kikkede på nedsatte 2013-modeller. Jeg møder kort direktør Alf Vatne, og han kan ikke skjule sin glæde. Det er da fedt med så mange trofaste gæster. Ude foran butikken fortsætter det med at rykke ind med cykler, som bliver stillet til parade. På den store parkeringsplads er der som sædvanligt opstillet hoppeborg til de mindste, musikscene med et rockband og et par telte med sub supplier. Der er i år et større grilltelt med en mere omfattende menu. Her er både frankfurter, filet og kylling. Ølteltet er også, som det skal være. Det er et traditionelt samarbejde imellem den lokale HOG Chapter og HDC distrikt Midt og de sikrer, at øl-hanerne løber frisk. Der er fyldt helt op på pladsen hen omkring middag, og kort derefter begynder de første at trække væk. Midt på dagen er der god udskiftning, de morgenfriske vil videre, og de der står lidt senere op skal lige forbi til en frokostsnak. Alt er som det plejer. Tak for en helt vidunderlig sæson 2013

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

13


[ rejsebeskrivelse ]

På Harley-Davidson gennem

Balkan til Ruten

:

Holstebro, Hamburg og til Villach i Østrig, Du tog brovnik, Durrës, Gjir okastra, L ake Ohrid, Tira na , Villach – to Mostar, retur til g til Hamb urg og hjem til Ho lstebro.

Da jeg i 2005 som 55-årig tog kørekortet, startede jeg på en Honda Shadow, men havde allerede dengang en drøm om at komme til at køre Harley-Davidson. Efter en tur til Australien i 2007 og Arizona i 2008, begge gange på en lejet Harley, købte jeg min egen Street Bob. Den har gennem de seneste seks sæsoner bragt mig 64.000 kilometer rundt i Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Færøerne, Schweiz, Frankrig, Spanien, England, Skotland og på denne tur tillige gennem Østrig, Slovenien, Croatien, Bosnien, Montenegro og Albanien.

14

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3


Albanien L

Tekst & foto: Esther Jensen

ad mig straks slå det fast: En Harley-Davidson er absolut ikke den mest egnede motorcykel til en tur igennem Balkan. Men når det nu engang er en Harley, man har valgt, og tilmed er glad for at køre på, så er det jo helt naturligt at køre af sted og håbe på gode oplevelser. Med biltog til Østrig

Vi var seks bikere, der en søndag eftermiddag i september mødtes ved biltoget i Hamburg, og vi blev i

nattens løb kørt til Villach i Østrig. Næste morgen kunne vi starte turen udhvilet. Turen varede i alt 18 dage, og den gik gennem Slovenien, Croatien, Bosnien-Herzegovina, Montenegro og til Albanien. Turen sydpå mod Albanien gik via den flotte riviera langs Adriaterhavet. I starten var det på gode veje med mange sving. Ind imellem snoede vejen sig helt ude langs kysten, hvor der endnu i september var fyldt med parasoller og solhungrende turister. Andre steder var der dramatiske stigninger

gennem et utal af bjergtunneller. Da vi nåede Albanien, kunne vi virkelig se, at vi var kommet til et fattigt land. Ikke alene vejene, men også befolkningen og byggestilen var forskellig. Efterhånden, som vi kom længere sydpå, blev vejene mere og mere hullede. Flere steder var asfalten lagt ud på en måde, der kunne henlede tankerne på, hvorvidt der var benyttet en dejskraber eller en rive til at jævne vejen ud. Specielt i bjergene var vejene meget dårlige, flere steder var der en del af vejbanen, der var skre-

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

15


rejsebeskrivelse

det ned ad bjerget. Et sted var vejen helt forsvundet, men til gengæld var der lavet en midlertidig grusbelagt vejbane op ad bjergsiden. Vi mødte jævnligt æsel- og hestekærrer på vejene, nogle var på vej til marked med meloner og grøntsager, andre havde travlt med majshøsten, som stadig foregik på den gammeldags måde med at sætte majsstænglerne i ”høstakke”. Langs vejene så vi flokke af får, geder

Lokale ældre gentlemen hygger med kortspil i en park i Tirana.

16

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

og kvæg, der fandt deres føde i vejkanten, ofte bevogtet af gamle, krumryggede koner. Gjirokastra og Lake Ohrid

Vi tilbragte i alt otte dage i Albanien. Vi kørte sydpå i det vestlige gennem Durrës til Gjirokastra, og var tæt ved grænsen til Grækenland. Fra stranden ved Saranda var der en smuk udsigt ud til den græske ferieø, Corfu. Selv

om det stadig var sol og sommer her, var vi alene på stranden, og der var mennesketomt på de mange kaffebarer, der endnu ikke var lukket ned for sæsonen. Gjirokastra er en usædvanlig hyggelig by, som er på World Heritage-listen over bevaringsværdige byer. Her tilbragte vi 2 dage, og boede på Hotel Gjirokastra, hvortil de stejle og smalle stenbelagte gader snoede sig gennem byen. Det var herfra vi tog på en 1-dages udflugt til Saranda, som reklamerer med 290 solskinsdage om året. Fra Gjirokastra fortsatte vi langs grænsen til Grækenland mod vest til Korca, og derfra videre nordpå langs den smukke sø ”Lake Ohrid”, der udgør grænsen mellem Albanien og Makedonien. På tilbagevejen mod Tirana var man i gang med at lave motorvej, som stoppede meget brat. Fra en flot firesporet motorvej fortsatte vejen via en 180 graders vinkel til en smal vej, som var belagt med asfaltrester, udlagt i depoter midt på vejen. Vi fortsatte via Shkodra og kørte ind i Montenegro ved Hani i Hoti. Tirana er hovedstaden i Albanien og med sine cirka 800.000 indbyggere kaotisk at komme igennem. Hvis


Stemning fra Tirana.

Gjirokastra er på World Heritage-listen over bevaringsværdige byer. De stejle og smalle stenbelagte gader snor sig i midtbyen. Fra Gjirokastra fortsatte vi mod Lake Ohrid, der udgør grænsen mellem Albanien og Makedonien.

”Flere steder var asfalten lagt ud på en måde, der kunne henlede tankerne på, hvorvidt der var benyttet en dejskraber eller en rive til at jævne vejen ud. Specielt i bjergene var vejene meget dårlige, flere steder var en del af vejbanen skredet ned ad bjerget” der findes trafikregler, bliver de ikke overholdt. Vi fandt i hvert fald ikke ud af, hvem der har forkørselsret. Det positive var, at de betragtede os seks som en gruppe, og vi fik lov til at zig-zagge gennem trafikken. En af udfordringerne var at komme udenom deres kloak-dæksler, der ofte ikke passede til hullerne i vejen, og i et tilfælde var fjernet og efterlod et hul på cirka 80 cm i diameter. jufalem nderit my friend

Prisniveauet i Albanien må være det laveste i Europa. En fortræffelig lokal

øl koster omkring seks kroner på en restaurant, og en halv liter udmærket vin koster 20 kroner. Et lækkert måltid mad koster 25 kroner – specielt nød vi de dejlige salater med solmodne tomater. Det albanske brød findes til gengæld kun i én udgave, og i bagerbutikkerne var alle hylder fyldte med ensartet, almindelig hvidt franskbrød. Selv om Albanien er langt tilbage i udviklingen, var der overraskende mange benzinstationer. Dog var det ikke alle, der havde benzin på lager. Overnatningsstederne var af varierende kvalitet, men alligevel po-

sitivt overraskende velfungerende, og overalt var der fri WiFi på hotellerne. Det er altid en god ting at lære at sige tak på det lokale sprog. Det lykkedes dog ikke i Albanien, hvor tak udtales ”jufalem nderit”. På Bosnisk gik det lettere med at sige ”hvala.” Old Town Mostar

I Bosnien overnattede vi i Mostar, hvor byens største seværdighed er Stari Most eller ”Old Bridge,” der under krigen i 1993 kollapsede og først blev genopbygget og åbnet i 2004. Specielt den muslimske bydel var spændende med de stenbelagte og kringlede gader, spækket med kaffebarer, restauranter og turistboder med alverdens souveniers. Fra den gamle bro kan man, mod at betale et mindre beløb, få lov til at tage et ”High Jump” fra den 21 meter høje bro og i frit fald ned i Neretva floden. Vi så et par friske unge fyre fra Australien tage springet. Dubrovnik, som med rette kan kalde sig Adriaterhavets perle, var bestemt også et besøg værd. Den gamle bydel blev bygget i 1300-tallet, og vi var rundt i de stejle gader, hvor det myldrede med turister. Ved indsej-

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

17


rejsebeskrivelse

I trafikken mødte vi flokke af får, geder og kvæg, der fandt deres føde i vejkanten, ofte bevogtet af gamle, krumryggede koner.

Også i Tirana i Albanien er der en Harley-Davidson bikerbar.

18

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


lingen til byen lå de store cruise-færger nærmest i kø for at lægge til kaj. Vi så bl.a. ”Carnival Sunshine,” der med sine omkring 3.000 gæster og et crew på 1.040 personer var på besøg i byen, før de igen skulle ombord og benytte skibets faciliteter bestående af et kæmpe badeland med vandruchebane på dækket, fitness og jogging track, et udvalg af barer, butikker og restauranter med udsigt til det på skibet etablerede vandfald.

I området havde man travlt med majshøsten, som stadig foregår på den gammeldags måde med at sætte majsstænglerne til tørre i ”høstakke”

Grænsekrydsninger i et væk

På hele turen blev det til mange grænseovergange. Det forløb rimeligt smertefrit, dog havde vi lidt problemer, da vi på udturen skulle ind i Montenegro. Vi var bekendte med, at det krævede det grønne kort at køre ind i Montenegro og i Albanien, men en af deltagerne havde printet det grønne kort ud på hvidt papir. Det var efter grænsekontrollens opfattelse en alvorlig fejl, men efter nogle forhandlinger og en ekstrabetaling på 10 euro blev der udstedt et grønt ”nødkort” Det blev også til noget af en opgave at holde styr på de mange valutaer, da vi krydsede grænser ikke mindre end 14 gange. I Tyskland, Østrig, Montenegro og Slovenien bruger man euro, men i Kroatien er det Kuna, i Albanien er det Lek og i Bosnien er det Bam. Heldigvis kunne vi de fleste steder betale med vores kreditkort. Selv om en stor del af turen blev kørt i Albanien, blev der også tid til stop med overnatning i de øvrige lande. Den største oplevelser var Dubrovnik i Croatien, som ligger lige ud til Adriaterhavet. Bortset fra et par dage med regn, havde vi flot vejr på hele turen med temperaturer på omkring 25 grader, hvilket gør det til en perfekt årstid at besøge disse lande på. Strabadser kan stå i kø

Turen blev dog ikke gennemført helt uden strabadser: i Slovenien kørte vi i kraftigt regnvejr, hvilket fik de hvi-

„Hvis der findes trafikregler, bliver de ikke overholdt. Vi fandt i hvert fald ikke ud af, hvem der har forkørselsret. Det positive var, at de betragtede os seks som en gruppe, og vi fik lov til at zigzagge gennem trafikken“

de striber på vejen til at være glatte, og ved et stop for rødt lys gled min venstre fod. Jeg mistede balancen og Harleyen lagde sig ned. Det var ret udramatisk, jeg var hurtigt kørende igen, men med et knækket koblingshåndtag, der lige præcis var lang nok til, at jeg kunne skifte gear. Efter 586 kilometer nåede vi dagens mål, og samme aften blev der, af en af de hjælpsomme medrejsende, konstrueret et nyt håndtag af en bøjet slovensk bordkniv, indsvøbt i gaffatape. Senere på turen punkterede jeg på en ujævn bjergvej, og igen var der hjælp fra en medrejsende der medbragte skum og pumpe, så jeg kunne køre videre til det nærmeste dækcenter, som foretog en lapning. Det blev også til et stunt på en grusvej i Albanien, hvor min venstre fod blev klemt fast under motorcyklen, hvilket resulterede i en forstuvet ankel. Igen var der en hjælpsom medrejsende der hjalp mig fri. Skaden var ikke større end jeg kunne fortsætte, og min Harley fik ikke en skramme. Efter 3.976 kilometer vender vi tilbage til Danmark på en skøn sensommerdag. Vejret er perfekt til en hovedrengøring for at få fjernet den albanske vejmuld fra motorcyklen, og årstiden nærmer sig, hvor min elskede motorcykel skal i vinteropbevaring.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

19


[ skattesagen ]

Skat har snydt Kenneth for

120.000 kr.

118.564 kroner. Det er så mange penge, Kenneth Lund har betalt på grund af en klokkeklar brøler hos Skat, der har indrømmet og undskyldt fejlen, men dog stadigvæk vil beholde pengene. Skats uhørte behandling af Kenneth udgør et principielt problem, som rammer alle danskere, der ejer et motorkøretøj. Her følger en H-D bikers bitre oplevelse med det danske afgiftsskattesystem.

20

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3


”Det startede med, at jeg købte et såkaldt papkasseprojekt i 2008. Projektet var en HarleyDavidson uden afgift. Jeg spurgte folk til råds, der sagde, at jeg skulle bygge min Harley, som jeg ville og derefter få den synet og afgiftet, så jeg kunne køre i fred for Skat. Det blev bare ikke det udfald, men en lang kamp med skattevæsnet som indtil videre har varet i ca. fem år”

I

Tekst: Af Thomas Kjærulff Torp

2008 investerede Kenneth Lund i det, der på papiret var en HarleyDavidson årgang 1955 fra USA. Drømmen om en renoveret og moderniseret Harley-Davidson blev dog hurtigt til et mareridt for den 37-årige smed fra Boeslunde. Først kludrede personalet i Skat i det, da de skulle vurdere afgiften. Derefter undskyldte de, men nægtede at betale de 118.564 kroner tilbage, som Kenneth for længst havde indbetalt i registreringsafgift! Efter dagbladet BT tog den skandaløse sag op, bakkede alle Folketingets partier fra Dansk Folkeparti til Radikale Venstre op om Kenneth, men trods politikernes fine ord blev Skats afgørelse stadfæstet ved Landsskatteretten. Tilbage står Kenneth med en privat gæld på 118.564 kr. og altså en motorcykel, der nu ikke kan verificeres som en Harley-Davidson. Her følger den farceagtige historie om et mareridtsagtigt møde med det danske skattevæsen, der principielt kan ramme enhver dansker med et motorkøretøj.

Drømmecyklen

Efter mange arbejdsdage i værkstedet blev den færdigbyggede motorcykel kørt til Bilsyn Køge Aps i 2010, hvor alt fra skiver, gaffel, motor til gearkasse blev nedskrevet og dokumenteret. Ved første syn blev alt godkendt. Til Kenneths store glæde blev både toldsyn og almindelig syn efterfølgende nedskrevet uden bemærkninger. Så vidt så godt. Sidste skridt før Kenneths nye Harley-Davidson ville ramme asfalten på de danske landeveje var afgiften. Kenneth gjorde først et grundigt stykke hjemmearbejde ved både at forhøre sig i MC-miljøet, søge viden via motorblade og på internettet. ”Jeg havde ikke penge parat til afgiften, hvis den var for høj. Der var flere fra H-D-miljøet, der fortalte, at der var en stor prisforskel alt efter hvilket skattecenter man valgte, hvilket jeg personligt synes er fuldstændig absurd. Jeg endte med at kontakte Slagelse MC-center, der normalt bruger Odense Skat. De lavede en forespørgsel for mig med den besked, at min Harley-Davidson ville koste cirka 150.000 kr. i afgift,” beretter Kenneth.

Kenneth var ret uforstående i forhold til de noget svingende oplysninger om afgiftsprisen, men alle kammeraterne var jo allerede i fuld gang med årets MC-sæson, så til sidst tog han et privatlån i den nærmeste familie, så han endelig kunne køre ud på landevejen siddende på sin nye drømmecykel. ”Prisen på afgift blev godt 118.000 kroner. Altså igen en helt anden pris, men jeg betalte og lykken var gjort. Jeg kunne endelige køre med alle drengene, men desværre var sæsonen slut, så det blev alligevel ikke til nogen køretur det år,” fortæller han. Opkald fra Skat

Kenneth tog i stedet cyklen med i Bellacentret i november 2010. Selvom Kong Vinter nu var kommet til Danmark, skulle den nye bike da vises frem for miljøet. Her florerede der rygter om, at en Jes Larsen fra Skat gik og tog billeder af de flotte cykler, men Kenneth var slet ikke nervøs, eftersom alt jo skulle være i den fineste orden for ham. Nogle dage senere ringede Jacob Hansen fra Skat og var

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

21


skattesagen

Kenneth havde cyklen udstillet i Bellacentret i november 2010. Den nye bike skulle da vises frem for miljøet. På udstillingen gik der rygter om, at en Jes Larsen fra Skat gik og tog billeder af de flotte cykler.

ret tosset, fordi han havde fundet ud af, at Kenneth havde lavet den forespørgsel i Odense, hvor de i første omgang mente, at Kenneth skulle betale mere i afgift. Den efterfølgende grove telefonsamtale med Skats officielle repræsentant undrer Kenneth sig over. ”Jacob Hansen fra Skat sagde i telefonen, at det var noget nær bedrageri, at handle i ond tro og det kunne have store konsekvenser at snyde Skat på den måde. Det kan jeg slet ikke forholde mig til. Det er et frit land og vi har ytringsfrihed og vel også en grad af selvbestemmelsesret. Jeg mener da bestemt også, at hvis man kan få den samme vare i to forskellige forretninger, så tager man den billigste forretning, hvis man bare er lidt klog. Det hele resulterede altså i, at jeg så fik et brev fra Skat, som beklagede at de havde begået en fejl, og at jeg derfor skulle aflevere min nummerplade tilbage,” fortæller han. Mail fra Skat

Ca. fem måneder efter at alle papirer var i orden og nummerpladen for længst var sat på, fik Kenneth en mail fra Skat. De havde nu pludselig opdaget, at Kenneths ombyggede HarleyDavidson aldrig skulle have været indregistreret, fordi dets stel og motornummer ikke passede sammen med standardmål for en H-D. I mailen, der er dateret d. 11. april 2011, står der: ”Skat beklager, at vi ikke fik indhentet og kopieret dokumentation på tids-

punktet, da den blev afgiftsberettiget”. I det nye syn blev der konkluderet, at den tidligere ejer havde udskiftet flere dele på cyklen, så der ikke længere var tale om en Harley-Davidson fra 1955. Kenneth, Skat og Trafikstyrelsen blev kaldt ind til et møde, og Marius Iversen, der repræsenterede HarleyDavidson, blev delagtiggjort i sagen. ”Mødet gik i gang. Der blev skrevet notat af alt, men referatet af mødet var totalt mangelfuldt og der var refereret udtalelser, som aldrig var blevet sagt. Men Skat tog nogle billeder af min Harley og sendte dem videre til Marius Iversen og SKAT skrev efterfølgende i et brev til mig: Indsatsmedarbejderen indhenter udtalelse fra Marius Iversen som er repræsentant for Harley-Davidson i Danmark. Udtalelsen herfra er helt tydelig: 1.Dette er et uoriginalt stel af ukendt fabrikat, stellet har forkert udformede stelrør fortil (skulle gå lige ned uden ”skulder”), ligeledes skulle der være et øje ved kronrøret til en forgaffel lås og endelig findes den forhøjning,

”Jeg mener da bestemt også, at hvis man kan få den samme vare i to forskellige forretninger, så tager man den billigste forretning, hvis man bare er lidt klog” 22

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3

hvor stelnummeret er ipræget ikke på et originalt stel. 2.Motoren hører selvsagt heller ikke til denne model (S&S) det skulle have været en 74CI Panhead og ikke en 96CI late shovel. 3.Gearkassen er heller ikke original fra H-D. 4.Forgaffel, hjul, skivebremser for og bag, udvendig belt drive, styr m.m. hører heller ikke til denne model/årgang. 5.Linket fra S&S henviser til et nyere svingstel fra 1972> og det har ikke noget til fælles med et originalt 1956 stivstel. 6.Det eneste der engang har hørt til en H-D er stelnummeret. Hvis denne ”motorcykel” er registreret som en H-D er det en klar varemærke forfalskning i henhold til vores trademark definitions, som jeg har vedhæftet, ingen af de 3 nummererede komponenter er tilstede i dette sammenbyg.

Jeg ved ikke, hvorvidt det er et originalt H-D stel eller ej. Der kan være sket alverden med den motorcykel i USA. Den kan jo have været trafikskadet og genopbygget på et eller andet værksted, hvem ved? Jeg kender til folk, som har Skats accept for at bruge uoriginale stel til genopbygning, og kan sagtens finde dokumentation for en HarleyDavidson, der er godkendt af Skat med uoriginalt stel,” fortæller Kenneth. Omvendt skattesnyd?

Kenneth undrede sig over Skat, Trafikstyrelsen og sågar Harley-Davidson, men kunne ikke andet end ac-


”Lands-skatteretten burde have undersøgt sagen ordentligt, inden de afgjorde sagen. Er Lands-skatteretten i tvivl, så er retsprincippet, at tvivl burde komme den anklagede til gode” ceptere Skats fejl og beslutning. Nu skulle han bare have de indbetalte penge igen, som han jo havde lånt i familien. Her fik Kenneth en ubehagelig overraskelse. Da han havde kørt på offentlig vej med sin færdigbyggede motorcykel, ville Skat ikke tilbagebetale registreringsafgiften. I en mail står der, at ”Skat har truffet afgørelse om, at registreringsafgiften ikke kan tilbagebetales, da motorcyklen i sin tid er anmeldt til afgiftsberettigelse, afgiftsberettiget og er taget i brug på færdselslovens område”. Eller en lidt kortere udgave: Afgiften på den Harley-Davidson, som ifølge Skat først var en Harley-Davidson, men alligevel ikke var en Harley, skulle altså stadigvæk betales, fordi Skat engang havde opfattet den som en Harley-Davidson? Kenneth var ikke kun overrasket, men også chokeret. ”Jeg havde åbenbart spildt mine penge. Skat havde ikke en procedure om at tilbagebetale afgifter. Mit eneste alternativ ville være at lave cyklen om til en eksportsag. Men fra at være en flot custom Harley-Davidson ville min H-D i stedet blive en almindelig brugt motorcykel, og så kunne jeg dermed få et mindre beløb tilbage. Skal jeg virkelig finde mig i det? Skat havde alle oplysninger til rådighed, da de pålagde afgiften, og nu ville de spise mig af med et latterligt lille beløb. Jeg mener ikke, at det er mig, der har begået en fejl her, men alene Skat,” fortæller Kenneth. Sure eksperter

I Juli 2013 tabte Kenneth Lund hans sag i Landsskatteretten. I afgørelsen står der, ”at køretøjet har været taget i brug på færdselslovens område, og det er derfor berettiget, at Skat har afkrævet klageren en registreringsafgift”. Kenneths advokat Claus Bach Christensen, der også er lektor ved Københavns Universitet, var helt ue-

nig i den afgørelse og anså det som en af de mest urimelige personsager, han nogensinde har behandlet i én mands kamp mod systemet. Han sagde til dagbladet BT: ”Det svarer til, at du køber et TV i en butik. Efter nogle måneder tilbagekalder butikken så dit TV, fordi man har opdaget en gammel fejl, men samtidig kan du ikke få dine penge tilbage, fordi du har brugt TV’et. Hvis Skat var en privat virksomhed, havde de helt klart handlet i strid med reglerne.” Underdirektør for Skat Motor, Søren Buus, kom med denne forklaring på, hvorfor Skat nægtede at tilbagebetale registreringsafgiften, selv om Skat havde lavet en brøler ved at indregistrere Kenneths Harley-Davidson på et forkert grundlag. Det kan bemærkes, at Søren Buus ikke forholder sig til, at Skat faktisk har erkendt, at de først lavede en fejl. ”Det er vigtigt at være opmærksom på, at ejeren af et motorkøretøj har et særligt ansvar for at sikre sig, at køretøjet har en korrekt identitet, fastslået af en synsvirksomhed. Først herefter kan kunden anmode Skat om en værdiansættelse. Det ansvar gælder særligt, når der er tale om et ombygget motorkøretøj, der skal afgiftberigtiges. Hvis der så efterfølgende rejses tvivl om et motorkøretøjs identitet, betyder det ikke, at Skat har opkrævet registreringsafgift på et forkert grundlag, eftersom motorkøretøjet ved afgiftsberettigelsen var godkendt som sådan af en synsvirksomhed,” sagde Buus. Chokeret og skuffet

Faktisk forsætter farcen til den allersidste retsinstans. Dagbladet BT har nemlig i senere afsløringer, påvist hvordan selv Landsskatterettens højt lønnede specialkonsulent havde ”lidt svært ved at finde ud, hvad der var op og ned i sagen”. Det fik lektor i skatte-

ret, Thomas Rønfeldt fra Aalborg Universitet, til at udtale: ”Landsskatteretten er underlagt universalprincippet, der betyder, at den skal træffe afgørelse på det mest oplyste grundlag. I den her sag træffer Landsskatteretten en afgørelse, selv om sagsbehandleren åbenlyst erkender over for sin chef, at hun ikke er sikker på, hvad der er op og ned. Landsskatteretten burde have undersøgt sagen ordentligt, inden de afgjorde sagen. Er Landsskatteretten i tvivl, så er retsprincippet, at tvivl burde komme den anklagede til gode”. Da brevet fra Landsskatteretten endeligt kom blev Kenneth både vred og skuffet over afgørelsen. Det var han ikke alene om. Både politikere og altså landets kyndige var stærkt kritisable i forhold til afgørelsen, der blev anset som principiel. Politikernes fine ord har imidlertid ikke hjulpet Kenneth. Mediemøllen er jo for længst rullet videre og koncentrerer sig nu om stilethæle og luksusflyrejser til flere hundrede tusinder kroner. Tilbage står Kenneth med et familielån, som han ikke ved, hvordan han skal betale samt en mistet tillid til det danske skattesystem, hvis behandling er at sammenlige med lande med langt mindre demokratiske traditioner. Lande man normalt gør en dyd af at tage afstand fra i Danmark. ”Jeg har nu besluttet at anke sagen. Prisen på det arbejde min advokat har lavet indtil nu, er på ca. 40.000 kr. Jeg har også vægtafgift og forsikringer til dags dato at betale, så det bliver en hel del penge, jeg har punget ud de sidste par år, for den fejl Skat selv erkender, at de har begået. Nu kan jeg så se frem til en sagsfremstilling i byretten, der kan koste mig cirka 140.000 kroner, hvis jeg altså taber. Det er jo slet ikke til at forholde sig til i min situation,” slutter Kenneth.

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

23


skattesagen

Vigtige datoer i sagen mellem Kenneth Lund og Skat April 2010

Kenneth importerer en Harley-Davidson model fra 1955 og får den synet hos Køge Bilsyn ApS i forbindelse med indregistrering af cyklen. Den dumper på grund af en skrivefejl på cyklens ydelse, men ingen siger, at motorcyklen ikke er en Harley-Davidson.

23

Kenneths motorcykel bliver igen synet hos Bilsyn Køge. Motorcyklens konkrete ydelse er opmålt og korrekt beskrevet. Cyklen bliver nu godkendt og indstillet til indregistrering hos Skat.

12

På baggrund af et toldsyn fastsætter Skat registreringsafgiften på Harleyen til 118.564 kr., som Kenneth Lund straks betaler med dankort, og han får således udleveret nummerplader samt cyklens registreringsattest.

11

Skat beklager i et brev til Kenneth, at en problematik ved stellet på omtalte Harley-Davidson ikke er skrevet ned og lagt til sagsbehandling, hvorfor Skat havde indregistreret den på et forkert grundlag. Derfor bliver Kenneth bedt om at aflevere nummerpladerne tilbage.

19

august 2010

oktober 2010

April 2011

15

Kenneths motorcykel kommer til ekstra toldsyn hos Motorcenter Taastrup med Trafikstyrelsen. Her afgøres det, at den ikke er en ægte Harley-Davidson, men et andet køretøj af en ”ukendt fabrikat”.

september 2011

31

august 2012

4

Skat Nordsjælland afgør, at registreringsafgiften ikke kan tilbagebetales, fordi Kenneth Lund har taget motorcyklen i brug på færdselslovens område, efter den var blevet indregistreret. De mener at de 118.564 kroner dermed er tabt, og Kenneth må ikke bruge sin Harley-Davidson.

Landsskatteretten giver Skat medhold i sagen.

juli 2013

24

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3


Udtalelser fra politikere og sagkyndige til Dagbladet BT: Leder af juridisk afdeling i FDM, Per Alkestrup: ”Det er en af de mest groteske sager, jeg har oplevet. Hvis en borger skal bøde for, at Skat har lavet en fejl i sagsbehandlingen i forbindelse med indregistrering og derfor trækker registreringen tilbage, så er vi ude i et principielt problem, der kan ramme alle danskere med motorkøretøj. Har Skat loven på sin side i den sag, så må loven laves om”. Lektor i skatteret, Thomas Rønfeldt, fra Aalborg Universitet: “Når først registreringsafgiften er betalt, har borgeren papir på, at køretøjet er lovligt at køre på. Når Skat så bagefter vurderer, at der ikke var grundlag for at indregistrere køretøjet, har Skat samtidig mistet grundlaget for at indkræve afgiften, og så skal borgeren selvfølgelig have pengene igen.” Skatteminister Holger K. Nielsen, SF: “Jeg kan sagtens se, at det her er en ærgerlig situation, men som skatteminister hverken må eller kan jeg gå ned den i konkrete sag. Heller ikke selvom det er en gammel sag fra den tidligere regerings tid”. De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen: “Det er et kæmpe problem for retssikkerheden, at afgørelser ser ud til at kunne falde tilfældigt ud. Det bringer Kenneth Lund og andre borgere i en helt urimelig situation. Offentlige myndigheder bør altid som udgangspunkt være på borgerens side. Ligesom i en almindelig domstol bør man være uskyldig til andet er bevist. Det er mest rimeligt i et demokrati.” Dansk Folkepartis skatteordfører, Dennis Flydtkjær: “Hvis reglerne er som landsskatteretten har tolket, som virker totalt ulogisk, så må skatteministeren tage initiativ til, at det bliver gjort klart, at man naturligvis ikke skal betale registreringsafgift af et køretøj, som ikke kan registreres. Hvis reglerne er så uklare, at både Skat og Landsskatteretten kan komme frem til den konklusion, så må reglerne gøres tydeligere og indrettes mere logisk, så andre ikke kommer i samme situation som Kenneth Lund. De Radikale Venstres Skatteordfører, Rasmus Helveg Petersen: ”Det er oplagt urimeligt, at sådan nogle sager eksisterer. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at forbrugerne ikke kan få deres penge tilbage, hvis det er Skat, der har lavet en fejl. Den lov skal vi have lavet om, så sådan noget her ikke sker. Jeg kan ikke gå ind og sagsbehandle den enkelte sag, men når man ser noget, der virker åbenlyst urimeligt, så skal der gøres noget. Om vi så skal komme med en nyt lovforslag eller ændre en bekendtgørelse. Det vil vi nu undersøge”.

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

25


formanden af Anders Hansen

Tid til drømme og planlægning af nye eventyr

S

å har de fleste af vores medlemmer sat Harleyen i garagen for sidste gang i år. Det er nu den tid, hvor vi kan sætte os tilbage og begynde at drømme om nye ting, og det vi skal ud at opleve, når sæsonen starter til foråret igen. Jeg har kikket lidt i de forrige H-D Journaler, og en af de ting der slår mig er, at der ikke er mange regnvejrsbilleder fra de arrangementer, der er sendt billeder ind fra, så jeg håber, I alle har været ude at nyde rigtig mange timer på og med motorcyklen i år. Jeg går og tænker en del på, hvad det er, jeg kan gøre for jer medlemmer og for vores forening. En af de ting jeg lovede til vores Hovedgeneralforsamling, var at komme rundt og være synlig ude i det ganske land. Det eneste Distrikt I ikke har kunnet møde mig i er på Bornholm, og det kan altid diskuteres, om jeg har været nok rundt. Jeg vil fortsat prøve at deltage i så meget som

26

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

muligt, når jeg er hjemme fra arbejde de 10 gange tre uger om året. Vores forening bliver ved med at vokse stødt og roligt, fra at være et samlingspunkt for nogle få hundrede tilbage i 1976, hvor Pelle, Ib, Peter, Sven, Jan, Jørgen, Knut og Brigitte lagde grunden til den klub, vi har i dag. En af de ting der fortsat er en af grundpillerne i klubben, er at dit medlemsnummer forbliver dit og aldrig bliver brugt igen. På nuværende tidspunkt er vi oppe over medlemsnummer 13.200. Det er det antal mennesker som har været indmeldt i klubben igennem tiderne. Hvor vil jeg så hen med dette? Såmænd bare at der er sket en kæmpe udvikling i klubben fra dengang til nu. Dengang var det selvfølgelig også sammenholdet og klubfølelsen, der var bindeledet. Det var også ønsket om at arrangere og deltage i træf. Det er ikke min opfattelse, at det er derfor, der bliver ved at komme nye medlemmer i vores forening i dag. Selv om vi er langt flere medlemmer i klubben, end vi var, da jeg blev meldt ind i 1994, er der ikke flere som deltager i distriktstræffene sammenlignet med dengang. Om vi kan komme med tilbud som tilfredsstiller alle, tvivler jeg nu også på, men vi kan prøve om der er andre tiltag, som kan lokke medlemmerne til at få nogle gode oplevelser sammen. En af de ting, jeg hele tiden har syntes trak medlemmerne med ud, er Distrikternes fællesture, som har stor tilslutning næsten hver gang. Der er også mange som

kører til de forskellige steder i Danmark, hvor motorcykelister mødes på en hverdagsaften eller en søndag over en kop kaffe og en snak. Det får mig til at tænke på, om det var en idé at Distrikterne fandt et vilkårligt sted én gang om året, hvor de inviterede på en kop kaffe og lidt sparken dæk. Der er så mange smukke steder i hele landet, som kun de lokale kender, og det kunne da være dejligt, at vi andre også kunne opleve dem. Så er det op til den enkelte om de vil komme alene eller følges med nogen – det vigtigste er, at vi kommer ud på cyklerne og oplever noget sammen. Jan og jeg tager til President-møde i Federationen, som afvikles i Barcelona nu i november. Det er mit første rigtige President-møde, så jeg glæder mig til at opleve, hvad det går ud på. Der er i forbindelse med mødet også møde med de andre nordiske lande. Der er også skiftet en del personer ud i toppen her, så det bliver spændende, om vi stadig er enige om, hvilken vej samarbejdet skal gå, både i de nordiske lande og i Federationen. Der er ikke så længe til, at klubbens distriktsgeneralforsamlinger løber af stablen, så jeg håber, du overvejer at hjælpe, enten med en bestyrelsespost, eller i det mindste med bare at møde op til jeres lokale generalforsamling og give din støtte til dem som stiller op. Det er jo blevet et noget mere omfattende job at sige ja til en tillidspost, efter at alle Distrikterne har fået faste klublokaler. Der er heller ikke længe til Julefrokosterne afholdes i Distrikterne, så jeg håber, I får nogle dejlige timer med god mad, sammenhold og musik. Med Harley-ønske om en kort og mild vinter uden nogen salt på vejene. Anders


[ Testkørsel ]

Test af en amerikansk Vandbuffalo Caps i Aarhus havde inviteret H-D Journalens redaktør til at køre en lang testtur på den nye Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide model 2014. Den nye og ultimative H-D touring maskine har med over et hundrede ændringer nydt godt af Milwaukee-mærkets tidligere omtalte Projekt Rushmore. Det blev til små 700 kilometers efterårskørsel over to dage, og oplevelsen var fantastisk.

28

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3


Novem b er 2013 H-D Jour nalen

29


Test af en amerikansk Vandbuffalo Tekst og Foto: TORP, Christina Geisler, Harley-Davidson

eg afhenter den helt nye Ultra 2014 en torsdag aften hos Caps i Aarhus og kører derefter til klubaften på Djursland. Køreturen til Kajs Hold i Holbæk er på godt og vel 70 kilometer fra Aarhus og udgør en fast tur næsten hver eneste torsdag. Sensommerens regnvåde asfalt betyder, at de første kilometer på den nye Ultra er ret urolige, men der er jo også kun trillet 137 kilometer ind på klokken. Efter dækkene lidt efter lidt får mere rough og varme, mærkes stabiliteten hurtigt oppe i biken. Strækningen fra Aarhus til den lille by Holbæk nord for Ørsted er dog i forvejen så indarbejdet på min trofaste Softtail Standard årgang 2000, at jeg uproblematisk kan holde den sædvanlige friske fart. Solid motorkraft

Reaktionerne fra den 1690 kubik store motor er behagelige og kommer helt fra bunden. Der trækkes godt igennem. Et slæb accepteres uden problemer fra under 2500 omdrejninger, men motoren sparker først, når omdrejningstæl-

leren viser 3500. Biken cruiser let ved de lave og mellemstore omdrejningstal uden ubehagelige vibrationer. Vekslingen mellem de seks gear spiller helt fantastisk, og det hydrauliske koblingsgreb kører som i blødt smør. Intet er trættende, og selv i bymiljøet er maskinen utrolig let kørt, selvom Ultra Classic typen helt klart er skræddersyet til Highways, hvor den kan sluge kilometer efter kilometer på de lange strækninger. Den nye Twin-Cooled™ High Output Twin Cam 103™ motor yder 138 Nm (før 134) og har en effekt på 87 hk (før 84). Det skulle ifølge Harley-Davidson betyde 5-7 procent i moment og effektstigning. Jeg mærker ikke den store forskel. Det er stadig den gode originale Harley-Davidson fornemmelse fra en 45 grader V2, tilsat en god mental fornemmelse af, at maskinrummet nu støttes lidt i køling. Testcyklen er helt jomfrulig, og mangler endnu den individuelle optimering af indsugning og udstødning. Der er hos mig ingen tvivl om, at den gamle Lady Standard 1340 fra år 2000 rykker hårdere end denne jomfrulige Ultra Glide årgang 2014.

Let håndtering

Ude på Djursland kører jeg på de mindre kommuneveje, og i de velkendte kurver registrerer jeg en lidt mindre villighed hos Ultraen. Den nye bikes retningsevne er ikke på højde med den gamle Standard, men det kan vel tilskrives de bredere dæk. Dette er en jo en touring cykel, og det kræver selvfølgelig en lidt anden kørestil – men anyway – jeg er dybt imponeret. Ultraens betydelige egenvægt på omkring 400 kg, den relativt lange akselafstand, topboksen med mere advarer ellers om en besværlig håndtering, særligt ved de lave hastigheder og ved parkering. Men virkeligheden viser sig anderledes. Der er et par tilfælde, hvor motorcyklen demonstrer en vis soliditet, og hvor pilotens arm og lårmuskler virkelig må i brug, men generelt er Ultraen forbavsende let at omgås. Denne Harley-Davidson mammut blandt de store touring maskiner er ganske let at køre på, selv på de skarpeste hjørner. Måske takket være det robuste stel og den nye svinggaffel, der blev indført i 2009. På lige vejstrækninger opleves Ultraen med

Twin-Cooled systemet er skjult inde i cyklens benskjolde, og man skal meget langt ned i knæ for at få øje på noget som helst. Der er tale om køling af topstykkerne med vægt på varmen omkring udstødningsventilerne.

30

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3


Perfekte greb De nye greb er også udviklet efter gennemførsel af Projekt Rushmore, og det fungerer helt optimalt. Til venstre har man i det lille joystick kontrol over maskinens musikanlæg, og på knappen ved siden af ses den primære funktion til Cruise Control. Til højre er der grundnavigation i selve Infotainmentsystemet samt til den indbyggede telefon og GPS. Alt kan du betjene med lethed uden at slippe kontrol over cyklen.

Fra pilotpladsen ses her Batwing-kåbens instrumenter. Der er omdrejningstæller og speedometer, og ellers bliver der givet signal på olitryk og lader. Kåben har et luftindtag, der leder luft op langs vindkåbens inderside, og det virker! Man sidder helt i ro, når den er åben, selv ved meget høj fart. Det skal regne rimelig hårdt før det kan blive nødvendigt at lukke. På billedet ses også Infotainmentskærmen på 6,5 tommer inklusiv GPS, som Limited udgaven er udstyret med.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

31


Test af en amerikansk Vandbuffalo

et solidt vejgreb og god retningsstabilitet, selv ved pæne hastigheder. Jeg kan bogstaveligt slippe grebet og køre den tunge cykel i et klassisk Chopper by Fly Style.

oktobervind bag cyklens Batwing, og især fødderne holdes godt lune af motorens varme køleluft i benskjoldene. Den nye LED-belysning “Day maker”, er en rigtig god ledsager på de mørke kommuneveje.

Genialt Batwing

Ude i knoldeland er det dog ikke nemt at imponere med en ny Ultra Glide. Her er alt grundlæggende Old School. Det optimale udstyr i klubben er vel en ældre Pan Hardtail, der er samlet af flere motorcykelmærker. Derfor er et H-D BOOM infotainment anlæg selvsagt helt uden nogen form for interesse. Lokalklubbens dronning forsøgte dog at være positivt. Hun mente at Ultraen fik mit skæg til at se lidt mere lyst ud, og at den tilhørende airbag nu endelig var kommet til sin ret. Da klokken bliver godt 22.00 denne kolde oktoberaften og med over 70 kilometer tilbage imod hjemmet i Aarhus, giver Ultraen dog en pæn genrejsning hos mig. Kroppen er rigtig godt beskyttet mod den kolde

32

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

pilot eller passager, men derimod fuld ro på cyklen. Motoren går med cirka 3500 omdrejninger, og den lyder rigtig glad. Her bliver man lynhurtig fuldstændig fartblind. Imponerende ekvipage

Behagelig Cruise Control

Fredag formiddag gør vi os klar til den lange testtur. Vejret er koldt, men oktobersmukt, og planen er at køre de cirka 250 kilometer op på Skagen for at overnatte, besøge Bent i Tversted lørdag formiddag og så køre over Hirtshals hjem. Min kæreste indtager det behagelige bagsæde, og vi lægger os i frisk fart direkte ud på E45 mod nord. March-hastigheden sætter jeg i første omgang til 130 km. i timen. Når jeg sætter Cyklens Cruise Control i gang, bliver alt til total afslapning. Efter Aalborg har vi en længere passage med over 160 km. i timen, hvor det minder om at køre i en bedre mellemklassebil. Der er ingen vindturbulens eller vindstøj overhovedet, hverken til

Under den imponerende Batwingfront er der en flytbar ventil, som kan bringe luft ind på indersiden af selve vindskærmen. Når den er åben, fjerner det næsten alt turbulens omkring piloten. Bagsædepassageren er vild forkælet. Der er bredde i både sæde og armlæn, en uafhængig audiokontrol og rummelig fodstøtte. Alt på Ultraen er optimeret for at skabe den afslappede køreoplevelse. Vi kan uden problemer fortsætte derudaf i rigtig mange timer. Ankommet til Skagen køber vi vores eftermiddagskaffe på Ruths Hotel. Her kan vi fra pejsestuen nyde, hvordan den smukke Ultra Glide tiltrækker sig en pæn opmærksomhed ude på den anden side af glasruderne. Lørdag


morgen klokken 08.30 præcist parkerer vi hos Bent og Liss i Tversted. Bent må da lige have en tur på ”dyret”. Han har netop købt en spritny Wide Glide Dyna hos Caps i Aarhus og må lige tjekke igen, om det nu også var det rigtige valg. Bent er imponeret, men han har ingen fortrydelse. Bent kører fortsat glad på chopper i sin egen Old Schoolstil de næste mange, mange kilometer.

Vel egentlig okay i et amerikansk Big Bike sammenhæng. Turen til Aarhus tager ca. halvanden time, men jeg har bare lyst til at fortsætte til Gibraltar, selvom aftalen klokken 13.30 hos Caps nok hellere må overholdes. Kæresten sættes af i kolonihaven, og den sidste tur ud til Grenåvej bliver brugt til den mere alvorlige del af testen. Super effektive bremser

On the Highway

Midt på formiddagen bryder vi op fra det hyggelige morgenmøde og kører til Hirtshals for at tage E39 ned mod Østjylland. Vi har omkring fem graders varme, og jeg husker endnu præcis samme tur tidligt i marts i år på den gamle Standard. Hold da op det var koldt! Nu sætter vi i stedet bikens Cruise Control på lige godt 140 kilometer i timen, og vi svæver derefter behageligt nedover. Der bliver tanket på Himmerlandstanken og forbruget registreres. Det bliver godt 13 på literen!

De nye ABS bremser skal afprøves ordentlig. De er elektronisk sammenkoblede, og dermed nedbremser man på begge dæk, uanset om man trækker håndgrebet eller betjener fodpedalen. Det viser sig at være super effektivt og overbevisende. Den samlede test på de regnvåde oktoberveje understreger det geniale i funktionaliteten, og med disse bremser forstummer alt snak om, at en Harley-Davidson ikke kan bremse. Ingen udskridninger uanset rutine eller mental tilstand. Man skal dog stadig passe på. Når hastigheden kommer under ca. 40 kilometer i timen

”Vi har en længere passage med over 160 km. i timen. Der er ingen vindturbulens eller vindstøj overhovedet, hverken til pilot eller til passager, men derimod fuld ro og nydelse af cyklen”

sættes automatikken ud af drift. Hvis nedbremsningen skal være virkelig effektiv fra en høj hastighed, skal både fodpedal og greb betjenes samtidig. Femstjernet oplevelse

Den nye Harley-Davidson Ultra Classic Electra Glide får ubetinget 5-stjerner af redaktøren for den helt optimale komfort. De nye og større bagagemuligheder er rigtig godt gennemtænkte, og man kan komme i både sidetasker og topboks med kun én hånd ledig. Under den imponerende Batwing-front findes der den flytbare ventil, der kan bringe luft ind på indersiden af vindskærmen. Det fjerner alt vindturbulens omkring piloten og er en kæmpe forbedring. Der er god bredde i både sæde og armlæn, der er en uafhængig audiokontrol, rummelig fodstøtte, og alt er optimeret for at give en afslappet oplevelse. Infotainment! Boom, boom

Jeg har ikke personligt det store behov for at kombinere radio- og motorcykelkørsel, men som det også ses hos biler, efterspørges dette mere og mere i markedet. Det nye Boom Infotainment system fås i to udgaver. En lille (som jeg kørte med) der har 4,3 tommer farveskærm, samt en udmærket radio med tilslutning til MP3. Der er indbygget intercom og bluetooth, hvilket betyder, at du praktisk talt kan multitaske mellem lyd fra flere kilder; Dvs. radio, telefon og samtale med bagsædet på en og samme gang. Telefonen er naturligvis stemmestyret og resten betjenes via to små joysticks på grebene. Det virker både nemt og lige til at gå i gang med, hvis man altså lyster. Forskellen på Ultra Classic og Ultra Limited er primært, at man får en noget større (6,5 tommer) farveskærm i Infotainmentsystemet, varme i grebene og et flot Limited-skilt på forskærmen. Det koster så små 30.000 mere under de danske afgiftsforhold. En Ultra Classic Electra Glide (standard) i den to tonede lakering – som på testcyklen – ­koster 566.900 kroner på 2014 prislisten. Det er mange penge, men oplevelsen er også helt fantastisk.

Novem b er 2013 H-D Jour nalen

33


nyheder

kort nyt nyheder • information • gode tips

„The ONLY time you have too much fuel is when you’re on fire“

af torp

“the Old biker”

Nye Harley-typer At Harley-Davidson i 110års jubilæumsåret skulle nedkomme med en delvis vandkølet udgave af den store og traditionsrige V2 motor, havde de fleste nok ikke spået. Men at der nu også går rygter om, at der er en 500 kubik Sportster under fødsel er endnu mere opsigtsvækkende. Selskabets administrerende direktør, Matt Levatich, har mere end antydet, at udviklingen af en ny 500 kubik H-D model er i de afsluttende tests. Ifølge Levatich, som allerede har prøvet maskinen, er der tale om en letvægtsmotorcykel med lav sædehøjde. Modellen ser ikke bare ud som en Harley, men den skulle også lyde som en original Harley. Fra Indien, hvor Harley-Davidson har bygget en helt ny motorcykelfabrik der fremover

skal betjene det voksende motorcykelmarked i Asien, kommer der i disse måneder ”spionfotos,” som mange vil mene viser den nye H-D model. Levatich har også antydet at selskabet godt kunne se en fremtid med en eldrevet HarleyDavidson, men han fastslår dog, at man ikke har nogle konkrete planer på det felt. Hvordan den eldrevne Harley eventuelt vil komme til at lyde, melder historien ikke noget om.

Chief Operating Officer hos Harley-Davidson Matt Levatich

landeveje. Spionfoto” fra de Indiske

34

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


Fabriksny H-D Trike Harley-Davidson forhandlerne i Danmark meddeler, at de nu har opnået trafikstyrelsens godkendelse af, at man i Danmark kan købe den nye Tri Glide Ultra. I en dansk sammenhæng er der tale om en biltype, så cyklen kræver ingen motorcykelkørekort. Den kræver til gengæld en rigtig god tegnebog. De danske priser starter ved 722.900, og hvis man ønsker custom udgaven, koster den 754.900 – Ifølge rygterne er der trods de markante priser allerede solgt nogle stykker til 2014 sæsonen.

Ledelse på tur Harley-Davidson klubbens præsident Anders Hansen og vicepræsident Jan “Smed” Jensen har igen været på en lille rundtur rundt i Danmark. Udover møder med diverse interne udvalg under klubbens hovedbestyrelse, har ledelsen også afholdt et møde med de autoriserede Harley-Davidson forhandlere i Danmark. Harley-Davidson Club of Denmark ønsker naturligvis at styrke samarbejdet på alle planer med landets Harley-miljø. Præsident for HDCDK Anders Hansen udtaler; “at det var en rigtig positiv rundtur”.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

35


nyheder

Livet efter ulykken Foreningen af Polio-, Trafik- og Ulykkesskadede (PTU) satte til Mosten Race Day et fokus på, at det også er muligt at få et godt liv efter en trafikulykke. De mange tusinde deltagere til det traditionsrige Mosten Race Day i Allingåbro på Djursland har fået bekræftet, at der med den rette indsats også er et liv efter en alvorlig trafikulykke. PTU deltog på det årlige Mosten Race Day for bl.a. at fortælle om sikkerheden på en motorcykel og om livet efter en ulykke. Bruno Svendsen, der var en af de tilstedeværende fra PTU, har selv været indblandet i en motorcykelulykke for nogle år siden. Takket være den specialiserede hjælp fra PTUs tværfaglige genoptræningscenter er Bruno Svendsen vendt godt tilbage til livet. Han siger: ”Vi har talt med rigtig mange mennesker til træffet, og det viser sig jo, at der er mange, som enten har været ude for en trafikulykke eller kender én, der har været igennem hele forløbet med en ulykke og efterfølgende genoptræning. Her viser erfaring, at med genoptræning kommer man langt”. Mogens Andersen fra PTU minder om, at 11 personer mistede livet på deres motorcykel i 2012, mens 198 motorcyklister kom til skade.

PTU - LIVET EFTER ULYKKEN Landsforeningen af Polio-, Trafikog Ulykkesskadede Fjeldhammervej 8, 2610 Rødovre – Telefon 36 73 90 00 - www.ptu.dk

36

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

„Motorcycling is not, of itself, inherently dangerous. It is, however, extremely unforgiving of inattention, ignorance, incompetence, or stupidity“ “the Old biker”


-All e u s ipvenge l c n i me . lo m den e xc l mesi m e j Se h

Er du kommEt til skadE? Få hjælp til erstatning i personskade­ sager ved fx trafikuheld og patientskader: Tabt arbejdsfortjeneste, svie og smerte, varigt mén, erhvervsevnetab mv, samt skader på motorcykler og udstyr.

Fra 750$ pr. UGE

4 sovevær.egen pool,wi-fi,grill. 200kvm. i ORLANDO lej 1 HD se Daytona-Key West- Miami Kontakt advokat Benny Rosberg på www.rosberg.dk og få en gratis og uforpligtende vurdering af din sag


næstformanden af jan „smed“

Hej

V

interen er stærkt på vej, men det har ikke stoppet strømmen af medlemmer til H-DCDK. I foråret startede H-DCDK en medlemskampagne med henblik på at fortælle om vores forening, dér hvor man normalt ikke hører så meget om H-DCDK. Der blev således sendt materiale og blade ud til forskellige mc-forhandlere i det ganske land, som normalt ikke har noget med Harley-Davidson at gøre for at fortælle de evt. interesserede om H-DCDK, og hvad vi kan tilbyde. Distrikterne har også været ude med reklamemateriale til forskellige arrangementer uden for det normale Harley miljø. Det ser ud som om, at denne indsats har båret frugt. Dét har vist sig i en stor tilgang af nye medlemmer her i efteråret. Jeg har selv haft fornøjelsen af at passe medlemsservice i 5 uger i september og starten af oktober – et par måneder hvor der normalt ikke er den store tilgang af medlemmer. Men i år nåede jeg i september måned at indmelde 53 nye medlemmer til vores forening, dertil 11 tidligere medlemmer

38

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

der meldte sig ind igen efter at have haft et par år uden et medlems­skab. Denne tilgang af nye medlemmer på denne tid af året er ikke det, vi normalt ser. De andre år har det vanligt været om foråret og sommeren, at vi har den store tilgang. Så jeg vil tro, at vores medlemskampagne har været en god idé og medvirkende til dette boom i efteråret. Vi har allerede fået et par invitationer til vinter og foråret, hvor man har bedt os om at komme med en stand for at fortælle om H.DCDK. Hilsen Jan

„I septembermåned er der indmeldt 53 nye medlemmer til vores forening, dertil 11 tidligere medlemmer der har genindmeldt sig. Denne tilgang af nye medlemmer på denne tid af året er ikke noget vi normalt ser“


HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK

SOMMEREN ER FORBI! HUSK AT BESTILLE

Fås med sort eller krom kontakthus

Snart er det koldt igen. Forlæng sæsonen! Få monteret varme i håndtagene. Vi leverer & monterer en ny type. Uden ledning som drejer med gasrullen og dermed ikke går i stykker efter kort tid. 4 trins varme regulering.

VINTEROPBEVARING TIL DIN HARLEY-DAVIDSON

GRATIS AFHENTNING I FORBINDELSE MED VINTEROPBEVARING OG/ ELLER VÆRKSTEDSARBEJDE. AFHENTNINGEN ER GRATIS I JYLLAND. RING FOR PRIS I DET ØVRIGE DANMARK. VI KONSERVERER DEN OG VEDLIGEHOLDER BATTERIET. VI UDFØRER ALLE FORMER FOR REPARATIONER, JUSTERINGER, EVT. OMBYGNINGER MM. SÅ DEN ER KLAR TIL FORÅRET. Salg af reservedele/udstyr. Alle former for service-eftersyn udføres. Skadesopgørelse og udbedering. Salg af brugte motorcykler kommisionssalg.

Gode finansieringsmuligheder på HARLEY-DAVIDSON - vi kan tilbyde op til 10 år.

BALLEVEJ 1 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87b er100 300 Novem 2013 H-D Jour nal en

39


distrikt 1 sjælland af Henrik S. Jørgensen

Invitation til træfmedhjælperfest

S

å blev det november, og det er slut med at køre på motorcykel. På den ene side er man lidt skuffet over, det nu er slut for i år. Men på den anden side kan man tænke, hvad gør det, når man kan se tilbage på en sæson, hvor vejret for en gang skyld viste sig fra den pæne side. Masser af gode køredage. Med sæsonen i år kan vi ikke skyde skylden på vejret, som vi danskere jo altid gør, hvis tingene ikke går som vi forventer. I år har det ikke været vejrets skyld, hvis man ikke har fået kørt en masse kilometer på de danske veje. Nu er det tid til klubbens efterårs- og vinteraktiviteter. En ting vi har her i den mørke tid, er jo vores emneaftner, noget der allerede er planer for. Men her kommer alligevel den årlige opfordring til at byde ind med et emne eller en idé til en emneaften. Det er jo tydeligt, at deltagerantallet i klubhuset vokser betydeligt ved vores emneaftner, så behovet og lysten til at deltage er tilstede. Kom ud af busken, hvis du har en idé eller et emne, du vil dele med os andre. Derfor husk at tjekke hjemmesi-

den eller tilmeld dig sms-servicen, så du ikke går glip af et klubarrangement. Reklamer for emneaftner kan ikke altid nå at komme i H-D Journalen. Her i den mørke tid er vi gået over til kun at have åbent i klubhuset den første og tredje tirsdag i måneden, stadigvæk med fællespisning den første tirsdag i hver måned. Kik forbi! Alle medlemmer er naturligvis altid velkommen. Til alle jer der er træfhjælpere og var med til at gøre vores træf til endnu en succes i år, vil jeg og bestyrelsen sige mange tak for jeres hjælp. Det er Jer, som overhovedet gør det muligt at lave et midsommertræf her på Sjælland. Hvis du har været med som hjælper til træffet (det kan både være før, under og efter træffet, at du på den ene eller anden måde har hjulpet så midsommertræffet blev muligt), så husk træfmedhjælperfesten den 25. januar 2014 klokken 18.00 i klubhuset. Der er livemusik, god mad og masser af drikkevarer. Du er som træfmedhjælper inviteret gratis med til træfmedhjælperfesten. Har du en kone, kæreste eller andet påhæng som ikke har været træfhjælper, så kan de komme med for en pris på kun 200 kroner. Vi ses

Kalenderen det sker i 2013

Julefrokost 23.11.2013 Julebanko og hygge 15.12.2013

GENEREL INFORMATION Fællestur Hver søndag i måneden med opstart fra Roskilde Havn kl. 11.00. Distriktsmøde Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. Klubaften Hver tirsdag fra kl 19.-21.00.

Læs mere på hdcsj.dk

40

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L ENERA G d n a Sjæll T RIK T DIS ar 2014, kl. 14:00 Søndag den 2. febru Trulstrupvejen 4 Viby Sjælland Dagsorden: A. Valg af dirigent. ing. B. Bestyrelsens beretn C. Distriktsregnskab. eralforsamlingen. indbragt for hovedgen es sk øn r de ag rsl Fo D. drørende distriktet. E. Indkomne forslag ve relsen: F. Valg til distriktsbesty (for 2 år) nd: Torben genopstiller. 1) Næstformandforma nopstiller Ikke. 2) kassere: Bjarne ge er ikke. lem kenneth genopstill 3) et Bestyrelsesmed år) 4) Suppleanter (for 1 5) Revisor G. Eventuelt. neralforsamlingen behandlet på distriktsge es sk øn r de E t. pk . dr Forslag ve 14 dage før afholdes anden i hænde senest rm -fo kts tri dis re væ al sk . af generalforsamlingen n deltage i t kontingent for 2014 ka tal be r ha r de er mm Kun medle kort eller gyldig dbring gyldigt medlems me , en ing ml rsa lfo ra ne ge indbetaling for 2014.

Bestyrelsen Distrikt 1- Sjælland

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

41


distrikt 1 sjælland

H-D dagen på

d n a l l æ j S

42

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


Vinder i Standard kategorien: Susanne Madsen Tekst & foto: Jeanette Andreasen & René Trebbien

D

en årlige H-D dag foregik som altid med solskin, mad på grillen og masser af motorcykler. 17 morgenfriske Harley-Davidson-kørere startede dagen på Roskilde havn kl. 10.00, hvor der var arrangeret fællestur anført af Michael Lund. Turen gik rundt på midt Sjælland og sluttede i klubben i Viby godt middag, hvor mange andre medlemmer allerede var ankommet og var begyndt at

stille deres cykler op til afstemning. I alt deltog der cirka 60 cykler i årets konkurrence. Der kunne stilles op i fem kategorier: Sportster, Custom, Classic, Standard og Chopper. Peoples Choice blev vundet af vinderen i chopper klassen. De seks vindere blev kåret cirka klokken 14.00, og de fik alle udleveret gaver sponsoreret af Caps København og af Franks MC-Parts i Søborg.

„Cirka 60 medlemmer deltog med flotte cykler i konkurrencerne på årets HarleyDavidson dag på Sjælland“

Vinder i Classic kategorien: Claus Winther

Vinder i Custom kategorien: Ib Stejlborg Vinder i Chopper kategorien og Peoples Choice var: Brian Bidstrup

Vinder i Sportster kategorien var: Jesper Fossing, som også van dt samme titel sidste år med en anden Spotster.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

43


distrikt 1 sjælland

„Cirka 40 H-D bikes deltog i årets sidste distriktsfællestur på Sjælland“

Sæsonafslutning i klubben Tekst og foto: Jeanette Andreasen & René Trebbien

A

llerede inden der var tændt op i brændeovnen om formiddagen var de første deltagere ankommet for at deltage i fællesturen, der var sat til at starte klokken 11.00 fra klubhuset i Viby Sjælland. Der var dejligt vejr til en af de sidste ture for manges vedkommende i denne sæson. Turen var beregnet af Road Captain Michael Lund til at vare ca. 2 1/2 time, og kortegen på ca. 40 bikes kørte lidt på kryds og tværs over landet til Ejby og derfra videre til Ringsted, hvor der var pause på byens torv. Efter pausen gik turen til Haraldsted Sø og til Jystrup for til sidst at ankomme tilbage til klubhuset i

44

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

Viby først på eftermiddagen. Her var grillen tændt, men dog ikke helt klar ved turens ankomst. Efter et kvarters tid var der gang i pølserne. Mens alle købte pølser, grillede og hyggede sig i det gode vejr, løb næstformanden Jato assisteret af Henrik Egeriis rundt og noterede kilometertal. Kilometerkonkurrencen endte med en tredjeplads til Bill Bartells der havde kørt 7.644,8 km. Anden pladsen gik til Brian Hardø, der i skrivende stund går og venter på at få godkendt sin Ironbutt. Han havde kørt 8.251 km. Førstepladsen gik til distriktets næstformand Torben ”Jato” med et kilometertal på hele 12.397 – Tillykke til alle tre vindere.

Torben “Jato” Nielsen, Street Glide fra 2013. Jato har kørt ca. 12.500 km. i denne sæson. Han har bl.a. været til 110 års jubilæu m i Rom og træf rundt omkring i Danmar k. I vinterperioden skal den næs ten nye cykel bare vaskes og pudses.


JULEFROKOST J U L E HYG G E / BA N KO 23. NOVEMBER KL. 18.00

Distrikt 1 Sjælland afholder det årlige julehygge/banko arrangement d. 15. december kl. 13.00. Kør en tur til klubhuset i Viby Sj. med ægtefællen/kæresten og børnene, for at ønske alle venner en god jul, spille banko, drikke et glas gløgg og spise varme æbleskiver. 1 bankoplade koster 20,00 kr, 6 bankoplader koster 100,00 kr. baren er åben.

Sms service i distriktet

sms 2760 8161

Hvis du ønsker at modtage en SMS forud for alle aktiviteter i klubben, kan du tilmelde dig DISTRIKT SJÆLLANDS SMS INFO-TJENESTE. Skriv navn og medlemsnummer og send en SMS til mobil 2760 8161. Hvis du får nyt mobilnummer, skal du også huske at sende en sms med ændringen.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

45


distrikt 1 sjĂŚlland

Poker Run

i Distrikt SjĂŚlland

46

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


Spillekortene trækkes og registreres på en af de mange post.

Tekst og foto: Jeanette Andreasen & René Trebbien

Å

rets udgave af det sjællandske Poker Run blev afviklet med femogtyve deltagere den første september på en fra starten tør, kold og blæsende dag. Først da det sidste kort var trukket på turens sidste post kom regnen. Stik imod den arrangement ansvarliges mening med turen, blev den i år ”næsten” gennemført som en fællestur, og det var mere behageligt for dem der stod på posterne, for som før skrevet var det en kold og blæsende dag. Man glæ-

dede sig til at komme tilbage til klubhuset for at få varmen og en grillet pølse. Efter deltagernes ankomst til klubhuset, godt kolde og våde, blev resultatet gjort op, og formanden overrakte præmier til de tre vindere som i 2013-udgaven var følgende; tredjepræmie til Mads Nielsen, andenpræmie til Pia Ellebirke, og førstepræmien kunne distriktets formand overrække til sig selv, for derefter straks at gå i baren og ringe tungt med klokken. Der blev til en lille én til alle de tilstedeværende. Tillykke til de tre vindere.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

47


distrikt 2 fyn af Per Skytthe, ny formand for Distrikt Fyn

Hej Fyn

Kalenderen

D

det sker i 2014

er har ikke været den store aktivitet i klubben siden vores træf. Vi har kørt en del fællesture, og der var nogle stykker, der kørte til træf i Distrikt Nord. Det var et godt træf i smukt vejr, fortalte de der var deroppe. Vi har desværre mistet vores sekretær og webmaster Anders Greve. Han døde den 10. september, alt for tidligt. Æret være Anders’ minde. Søren Andreasen bliver ny sekretær og Kenneth Lyng bliver vores nye webmaster. Lørdag den 28. september holdt vi den årlige medhjælperfest, hvor vi var 65 til en omgang mørbradgryde, som vores uundværlige hobbykok Thomas stod for. Stor tak til dig Thomas, fordi du endnu en gang sørgede for noget god mad til os alle! Ole’s Band spillede til lidt over midnat, og der blev danset og hygget i baren til langt ud på natten. Vi ses derude. Per

„Søren Andreasen bliver ny sekretær og Kenneth Lyng bliver den nye webmaster“

Klubaften Hver Torsdag Distriktsgeneralforsamling 09.02.2014 Fastelavn 02.03.2014 Km aflæsning 05.04.2014 Amerikanerdag 24.05.2014 Fyns Harley Meeting 25-27.07.2014 Medhjælperfest 27.09.2014 Km aflæsning 01.11.2014 Julefrokost 22.11.2014 Sidste Klubaften 18.12.2014

GENEREL INFORMATION Leje af klubhus for distriktets medlemmer: Kontakt Anders Hansen på webmaster@hdcf.dk Klubaften Torsdag klokken 19:00. sms-info Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til tlf. 40 56 28 75. Læs mere på www.hdcf.dk

48

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L ENERA G DISTRIKT FYN ar 2014 kl. 14.00 Søndag den 9. febru devejen 38 Klubhuset Kertemin 5290 Marslev Dagsorden: A. Valg af dirigent ing B. Bestyrelsens beretn C. Distriktsregnskab eralforsamlingen indbragt for hovedgen es sk øn r de ag rsl Fo D. drørende distriktet E. Indkomne forslag ve F. Valg til bestyrelsen rten T Nielsen 1. Næstformand Mo dreasen 2. Sekretær Søren An Jørgen Bruun mere 3. Bestyrelsesmedlem r vælges 2 suppleanter de al sk så og ler Ul r lle 4. Suppleant Ni røm og Steen 47 Jensen 5. Revisor Karsten Jelst 6. Eventuelt ingen distriktsgeneralforsaml på let nd ha be es sk øn r lforsamlingen. Forslag vedr. punkt E de før afholdelse af genera ge da 14 e nd hæ i en skal være formand 2014 r betalt kontingent for ha r de er mm dle me n Ku rsamlingen. kan deltage i generalfo sbevis. mskort eller indbetaling dle me g ldi gy g rin db Me

Bestyrelsen Distrikt 2, Fyn

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

49


distrikt 2 fyn

ANDERS GREVES DØD & BISÆTTELSE

T

foto: TT Tekst: BERIT WILHELMSEN OG PEER OLESEN

irsdag den 10. september startede der en kædereaktion på mobiltelefonerne. Vores gode ven og klubkammerat Anders Greve, også kaldet AG, var afgået ved døden. Det kom som et kæmpe chok for os alle. Vi stod pludselig med sorg, tårer og afmagt og skulle til at forholde os til realiteterne. Den altid livsglade, festlige og imødekommende mand, sekretær og webmaster i klubben, og som alle altid kunne regne med, var der pludselig ikke mere. Anders købte i 2009 hans første Harley-Davidson i en alder af 55 år. Det var en Heritage, og det blev starten på han “karriere” som H-D biker på de indenlandske og udenlandske

50

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

motor- og landeveje. Han kunne ikke få nok. Han havde i forvejen venskaber i Harley-miljøet, men der skulle mere fart på, og det kom der. Anders kørte til alt det han kunne, selvom der ikke altid var for meget fritid på grund af jobbet som Direktør i eget firma på Sjælland. Anders fik ofte tingene flettet sammen, så han kunne komme af sted på den tohjulede. Han nød det frie liv som biker, det gav ham luft under vingerne, og ved sæsonafslutning stod hans kilometertæller aldrig under de 20.000 kørte kilometer. Anders var vellidt, uanset hvor han kom i vores miljø. Når han trådte ind af døren eller kom på et eller andet træf, så var der energi, fest og farver, og så skulle der Jack D på bordene. Stod man op

om morgenen og lignede noget katten havde slæbt ind i teltet, uanset om man var mand eller kvinde, så kunne AG med sine utallige replikker få en til at ligne en million igen. Som klubkammerat i Distrikt 2 Fyn kunne man altid regne med AG. Han blev i februar 2010 medlem, og der gik ikke mange timer før han blev valgt som sekretær, og senere også som webmaster. Han gjorde altid tingene 100 procent, for det var det, han havde det bedst med. Anders var en af dem som sagde sin mening, og når han var i klubben, gik han all-inn. Der var altid smil på læben, og tid til en kop kaffe med en hyggesnak. Til vores fester og arrangementer deltog han aktivt, og når der blev spillet op til dans, var han


en af de første på dansegulvet – gerne til det blev tyndslidt. Af og til kunne man godt blive lidt bekymret over det tempo han levede i. Men så kom han en dag med et citat: “if there ain’t Harley-Davidson in heaven, i’m not going. Så bare rolig piger og drenge, jeg går ingen steder”. Sådan blev det ikke... Sådan venner

Tirsdag den 17. September, ugen efter Anders´død, gav vi ham den smukkeste bisættelse en biker kan ønske sig. Peer Olesen, som har et over 20 år gammelt venskab med Anders, sørgede sammen med familien for, at han kom ud på den sidste smukke rejse. Over 120 bikere samles foran kapellet i Odense, og gik til bisættelse sammen med familie, venner og kollegaer. Anders kiste stod flot og smuk inde i det fyldte kapel. Klokken 13.30 ringede klokkerne, hvorefter der blev stille. Derefter blev der sunget 3 salmer for Anders, og holdt 4 flotte afskedstaler.

Kisten blev båret ud til rustvognen af klubkammeraterne, og vi var alle klar til at følge ham ud på en sidste

„if there ain’t no HarleyDavidson bikes in heaven, i’m not going...“ tur til klubben, som han holdte så meget af. Trafikken blev lukket af hele vejen ud til Marslev, Peer kørte foran

på Anders’ egen Heritage. Det var et fantastisk smukt syn med så mange Harleyer, og selv vejret fulgte smukt Anders den dag. Da optoget ankom til klubben holdt rustvognen stille i cirka et kvarter med bagklappen åben, så vi kunne gå hen og sige et sidste farvel til vores ven. Det var hårdt at skulle tage afsked, og tårerne fik frit løb hos mange. For vores indre blik kunne vi se Anders med det karakteristiske smil, han altid havde på læben og i øjnene, med en smøg i den ene hånd og en Jack D i den anden og med hans TOMBS UP. Han vil helt sikkert sige; ”SÅDAN VENNER, tak alle sammen! Det var sådan, jeg ville have ønsket det”. Kan man få en smukkere afsked som a REAL BIKER? Nej vel.

Hvil i fred Anders og tak for alt...

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

51


distrikt 2 fyn

Medhjælperfest på Fyn S

Tekst: BERIT WILHELMSEN foto: Luna

å fik vi her på Fyn også afholdt vores medhjælper fest med 65 medlemmer til en god omgang mørbradgryde og dertil hørende ris, kartofler og flutes. Som dessert blev der serveret to forskellige slags is. Vores fantastiske kok Thomas P Thomsen

52

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

havde igen fundet tryllekrydderierne frem i køkkenets skabe, ja så kunne det jo kun blive hyggeligt. Vi satte os til bords klokken 19.00 og der var en god stemning hele aftenen. Alle hyggede sig og fik blandt andet snakket om hvor hurtig en sæson egentlig kan være overstået, men heldigvis med en masse dejlige køreture på de inden-

landske og udenlandske motor- og landeveje. Mange har også været til rigtig mange træf rundt omkring i lille Danmark – for ikke at nævne de udenlandske også. Efter spisningen var der liveband klokken 22.00 som spillede et par timer, hvor der blev danset og hygget til hen på morgenen.


„Vores fantastiske kok Thomas P. Thomsen havde igen fundet tryllekrydderierne frem i køkkenets skabe“

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

53


distrikt 3 syd Af allan vikjær

Hej Syd

Kalenderen det sker i 2014

S

å er sæsonen for alvor slut for denne gang, og de mørke og kolde vinteraftener har taget deres indtog. Det betyder nok ikke nødvendigvis, at man går i ”vinterhi”, men at der er tid til f.eks. ”værkstedshygge” med sit kæreste eje. Træfmedhjælper/Efterårsfesten afholdes lørdag den anden november i Ravsted spejderhytte med et julefrokost-tema og alt hvad dertil hører. Jeg håber da der har været tilmeldinger nok, modsat sidste år, hvor vi blev nød til at aflyse på grund af manglende tilslutning. Julehygge i klubhuset bliver den 8. december, og som traditionen byder, er det med æbleskiver og gløgg, og selvfølgelig gode godter til børnene. Distrikts-generalforsamling i det nye år afholdes den 8. februar 2014 klokken

„Der kan mod aflevering af modtaget ”Voucher” fra medlemsservice i forbindelse med indmelding, afhentes et stk. Jubilæumsbog og DVD på en klubaften.“

14.00 på Skrydstrup forsamlingsgård, Ribevej 76, Skrydstrup, 6500 Vojens. Sæt allerede nu et kryds i kalenderen og mød op. Kom med dine ideer, eventuelle forslag og ris/ros. Til vores nye medlemmer: Der kan mod aflevering af modtaget ”Voucher” fra medlemsservice i forbindelse med indmelding, afhentes et stk. Jubilæumsbog og DVD i klubhuset i Gesten på en klubaften. Og til alle, nye som gamle medlemmer, vi har sweatere med distriktslogo, samt et restparti af T-shirts fra Mini-Sturgis i 2013. (Læs mere om ovenstående her i bladet eller på hdcs.dk) Allan

Distrikt-generalforsamling 08.02.2014 Forårs-fest 08.03.2014 Sæsonstart 05.04.2014 Syd-træf 23.-25.05.2014 Mini-Sturgis/Sydtræf 31.05.2014 Skt. Hans ved klubhuset 28.06.2014 What about 06.07.2014 Sæsonafslutning 27.09.2014 Træfmedhjælperfest/ Efterårsfest 01.11.2014 Julehygge i klubhuset 07.12.2014

GENEREL INFORMATION Klubaften Anden tirsdag og sidste fredag hver måned. H-D-museeum Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. sms-service Skriv fornavn efterfulgt af HD til tlf. 30 55 91 19. Læs mere på www.hdcs.dk

54

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L ENERA G DISTRIKT syd 2014, kl. 14.00 Lørdag den 8. februar ngsgård. Skrydstrup Forsamli p, 6500 Vojens Ribevej 76, Skrydstru Dagsorden: A. Valg af dirigent. ing. B. Bestyrelsens beretn C. Distriktsregnskab. eralforsamlingen. indbragt for hovedgen es sk øn r de ag rsl Fo D. drørende distriktet. E. Indkomne forslag ve relsen: F. Valg til distriktsbesty Næstformand Kasserer mer Bestyrelsesmedlem Suppleanter Revisor Revisor suppleant G. Eventuelt rsamlingen let på distriktsgeneralfo nd ha be es sk øn r de E Forslag vedr. pkt. før afholdes i hænde senest 14 dage en nd ma for kts tri dis skal være . af generalforsamlingen 2014 kan deltage r betalt kontingent for ha r de er mm dle me n Ku eller gyldig g gyldigt medlemskort rin db me , en ing ml rsa i generalfo indbetaling for 2014

Bestyrelsen, Distrikt 3, Syd

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

55


distrikt 3 syd

Distrikt Syd støtter de danske hospitalsklovne

H

Tekst og foto: Distrikt Syd

arley-Davidson Club of Denmarks Distrikt Syd slog et slag for de danske Hospitalsklovne. De ildsjæle gør et fantastisk arbejde for at give et lille pusterum for landets syge børn. Vi havde fået lov til at sælge Grillpølser foran Kvickly i Vejen i forbindelse med byens arrangement ”Vejen by Night”, fredag den 31. Maj. Der var opstillet Harley-Davidson motorcykler i forbindelse med vores salgsbod, så der var noget at kigge på. Vi solgte en Grillpølse med Brød for en flad 20’er. Hele beløbet gik ubeskåret til Hospitalsklovnene. Harley-Davidson

56

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

Klubben betalte for pølser og brød, som blev leveret af Kvickly´s eget pølsemageri og bageri. Tak for hjælp til Kvickly, der stillede plads og sanitære forhold til rådighed. Vi havde alle en forrygende dag og aften, og rigtig mange af vores medlemmer besøgte klubbens bod, købte et par pølser og viste deres cykler frem. Der var også opstillet en kasse, hvori publikum kunne donere et frivilligt beløb hvis de følte trang til det. Vi fik solgt over 400 grillpølser med brød, hvilket gav cirka 8.000 kroner. Derudover blev der givet frivillige donationer på 2.182 kroner. Så det samlede beløb blev på 10.182,50. Vi er både glade og stolte over resul-

tatet, og vil herigennem gerne rette en stor tak til alle de dejlige mennesker der kom og støttede aktiviteten. En stor tak til de frivillige der kom og hjalp med at stile boden op, og betjene alle de glade kunder der kom og købte. Der skal også sendes en stor tak til dem der gjorde aktiviteten mulig: Kvickly Vejen der stillede stadeplads til rådighed, og leverede kvalitetsprodukter til favørpris. Michael Jørgensen der stillede en kæmpe grill til rådighed. Askov Fuger og Træbyg for materialer og hjælp til opbygning af salgsbod. Custom Cycle i Brændstrup for udlån af salgsborde. GPV International A/S i Tarm for adgang til salgs og udsmykningsmateriale.


CUSTOM CYCLE

DEN 23. DECEMBER KL. 10-16 Custom Cycle holder julehygge og serverer gløgg og æbleskiver mandagen lige før jul. Kom forbi og ønsk vennerne glædelig jul. Du kan måske også finde dine sidste julegaver i butikken. Vi har masser af gode tilbud hele december (også på de bedste julegaver, nemlig dem til dig selv!). Husk at vi holder lukket mellem jul og nytår (fra 24. dec. - 1. jan.) Vi ses til julehygge hos Custom Cycle.

CUSTOM CYCLE HARLEY-DAVIDSON BRÆNDSTRUP RØDDINGVEJ 1, 6630 RØDDING TLF: 7482 2928, WWW.CUSTOM-CYCLE.DK

idworks.dk 6518/0913

JULEHYGGE HOS


distrikt 3 syd

Sæsonafslutning i Distrikt Syd Tekst og foto: H.C. Besendahl

N

Nok en gang lykkedes det, uafhængigt af hinanden, at få lagt distriktets sæsonafslutning samme dag som alle landets Harley-Davidson forhandlere holder Åbent Hus med demo af de nye 2014 modeller. Det må så være som det er, vi kan ikke nå at ændre det. Planen var at mødes ved klubhuset klokken 13.00 og køre en fællestur til Kvie Sø ved Ansager, og tilbage til klubhuset for at grille igen. På grund af sammenfald af de to arrangementer, ændres turens start sted til Brændstrup hos Custom Cycle. Ved hjælp af ”jungletrommerne ”, lykkedes det at samle 12 cykler til fællesturen på cirka 107 kilometer. Én hopper dog hurtigt af, mens resten af os fortsætter ad de fortrinsvis mindre snoede sogneveje

58

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

til Pandekagehuset ved Kvie Sø, hvor Jesper med to børn venter på os. Efter parkering ved den skønne sø, indtages et par borde på terrassen, mens der bestilles tiltrængte forfriskninger efter

„Man kan godt klemme sådan en fætter med is ned mellem rundstykker og pølser; det er jo ligesom rystet lidt sammen efter køreturen“

cirka 90 minutters kørsel. Når man nu er ved Pandekagehuset, kan man vel godt klemme sådan en fætter med is ned mellem rundstykker og pølser, de er jo ligesom rystet lidt sammen efter turen hertil. Ren råhygge i det gode vejr ved søbredden. Efter en lille time breder uroen sig; det er tid til afgang mod klubhuset, men inden skal der lige snakkes lidt med nogle ældre mennesker, der har fundet interesse for vores maskiner. Af sted igen ad småveje til GPS’en åbenbart vil en anden vej end aftalt. Vi undgår dog motorvejen med Jespers hjælp og ender i god behold ved klubhuset, hvor Allan har taget nok en gang pølser op af fryseren. Efter Knud og Jespers indsats ved grillen nydes flere pølser, inden turen går hjemad efter en fantastisk motorcykeldag – og mod tiltrængt hvile.


Novem b er 2013 H-D Jour nal en

59


distrikt 4 nord af jens Jensen

Hej derude

Kalenderen det sker i 2013

D

et var så køresæsonen 2013 der løb ud og sikke en sæson. Der har været masser af sol samt mange gode træf og arrangementer at køre til. Der er vist ikke noget at klage over der. Nu kan vi så gå de kolde og mørke måneder i møde og glæde os til, at det bliver forår og sol igen. Distriktets Tolnetræf blev lidt af et tilløbsstykke i forhold til tidligere år. Vi endte med at have 420 glade bikere igennem vores indgang, hvilket er rigtig flot, når vi plejer at ligge på omkring de 300. Vejret viste sig fra sin gode side hele ugen op til træffet, og det trak helt sikkert flere ud af busken. Selve træffet forløb meget stille og roligt uden de store problemer, hvilket var rigtig skønt. Jeg vil igen gerne takke alle jer medlemmer, der gav en hånd med før-under og efter træffet. Vi kan ikke lave sådan et træf uden jeres hjælp. Den 28. september var der sæson afslutning i Nord. Igen i år med rigtig mange fremmødte. Vi var omkring 80

cykler på sæsonens sidste fællestur, og der var igen i år blevet kørt rigtig mange kilometer. Distriktsjournalisten har en artikel herom, der kan læses andet steds i bladet (red: s.64). Distrikt Nord søger en kasserer i bestyrelse, så hvis du sidder derude, og kunne tænke dig at vide mere om hvad den post indebærer, kan du kontakte nuværende kassere Carsten Rasmussen på mail. Har du ikke fået tilmeldt dig til julefrokost/medhjælperfest, som afholdes i Brønderslev på Landbo Skolen, Danmarksgade 1, 9700 Brønderslev kan du stadigvæk nå det ved kontakt til Jens. Sidste tilmelding er den 8. November. Mandag den 2. december fra kl. 19.30 afholdes der julehygge i klubskuret ved Port 6 med gløgg og æbleskiver, så kom og få de sidste røverhistorier, inden vi snart starter et nyt år. Da dette er det sidste H-D Journal i 2013, vil jeg gerne benytte lejligheden og ønske jer alle sammen derude i distrikterne en god jul samt et godt nytår.

Mandagsmøde/ stumpemarked i skuret 04.11.2013 Julefrokost/medhjælperfest 16.11.2013 Mandagsmøde i skuret 02.12.2013 kl. 19.30

GENEREL INFORMATION mandagsture Se aktivitetskalender på hjemmesiden. kilometerdysten Se mere på hjemmesiden. SMS-info Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk

60

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L ENERA G DISTRIKT nord ar 2014, kl. 14.00 Søndag den 2. febru j 12 Shell Motel Hobrove 9530 Støvring Dagsorden: A. Valg af dirigent. ing. B. Bestyrelsens beretn C. Distriktsregnskab. indbragt for D. Forslag der ønskes ingen. hovedgeneralforsaml drørende distriktet. E. Indkomne forslag ve relsen: F. Valg til distriktsbesty us ”Skytten” Andersen 1) Næstformand Cla Rasmussen 2) Kasserer Carsten Tom Jacobsen 3) Bestyrelsesmedlem Frank Andersen 4) Bestyrelsesmedlem ker 5) 2 Suppleanter Larsen og Benny Dunc te” ut r.”M Ch ns Ha er or 6) Revis G. Eventuelt. neralforsamlingen behandlet på distriktsge es sk øn r de E t. pk . dr Forslag ve dage før afholdes nden i hænde senest 14 ma for kts tri dis re væ al sk . af generalforsamlingen n deltage i t kontingent for 2014 ka tal be r ha r de er mm Kun medle kort eller dbring gyldigt medlems me , en ing ml rsa lfo ra ne ge 2014. gyldig indbetaling for

Bestyrelsen Distrikt 4, Nord

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

61


Priseksempel på bagdæk: D401 130/90: 1.295 kr. incl. moms Vi har alle størrelser på lager.

DANMARKS BILLIGSTE PRISER PÅ ORIGINALE HARLEY-DAVIDSON DAEK FÅR DU HOS CAP´S

CAP’S COPENHAGEN GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S AARHUS LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

MANGLER DIN HARLEY ET VINTERHI? Hos os står din Harley i opvarmede, tørre og overvågede lokaler, så undgår du kondens i tanken og korrosion på motor og stel. VI HENTER OG BRINGER DIN HARLEY FRA 1. OKTOBER TIL 1. MARTS. FORHØR NÆRMERE • • • •

Vi vedligeholder batteriet med interval ladning løbende gennem vinteren. Motorcyklen står tildækket under støvdækken. Vi laver forårsopstart med kontrol af bremser, dæktryk, lys og olie. Ekstra tilbud i forbindelse med vinteropbevaring, se mere på: www.port6.dk

v/ Johnny Jeppesen Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 98 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk

MEDLEM AF

SKAD WWW.SKAD.DK


Julefrokost – medhjælperfest

Juleafslutning Mandag den 2. december kl. 19.30 holder Distrikt Nord juleafslutning med gløgg og æbleskiver i klubskuret. Port 6 holder åben ved samme lejlighed. M.v.h. Bestyrelsen.

EFTERLYSNING! Vores kasserer ønsker ikke at genopstille, så Distrikt Nord har brug for din hjælp! Har du ”flair for tal” og er du interesseret i bestyrelsesarbejde? Kunne du tænke dig at være med til at præge dit distrikt? Så er det måske DIG, vi leder efter! Kontakt Kasserer Carsten Rasmussen kasserer@hdcn.dk eller Formand Jens Jensen formand@ hdcn.dk for yderligere info.

Lørdag den 16. november klokken 18.00 Julefrokosten bliver i år bliver afholdt i Brønderslev på Landboskolen, Danmarksgade 1. Menuen er den almindelige julemad, og der er fri øl, vand og snaps hele aftenen.

Køreplan for bussen; • Shell Støvring kl. 16.50 • Aalborg ved tyren kl. 17.10 • Nr. Sundby torv kl. 17.15 • Vestbjerg ved tanken kl. 17.25 • Tylstrup rasteplads kl. 17.35

Pris pr. deltager er 200 kroner. Træfmedhjælpere har gratis adgang. Tilmelding senest den 8. november til Jens på 40 87 33 10 eller på mail til formand@hdcn.dk Der er arrangeret bus der kører fra Støvring til Aalborg, Nørresundby, Vestbjerg og Tylstrup. Prisen for bus er 50 kroner pr. person

KLUBSHOP SÆLGER SØGES

Vores nuværende klubsælger ønsker at stoppe. Henvendelse om jobbet sendes til Kasseren i Nord Carsten Rasmussen på: kasserer@hdcn.dk eller tlf. 40 60 19 29

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

63


distrikt 4 nord

Nu falmer skoven 2013

„Over 90 deltagere til Løvfaldsturen i distrikt Nord“ 64

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


S

Tekst & foto: Anja Markussen

om en lang slange der snor sig igennem Himmerland kunne man nyde synet af de cirka 90 deltagere til Løvfaldsturen i distrikt Nord. Man kan kun blive dybt imponeret over den store tilslutning som opleves i Nord ved alle arrangementer, og lad det være en opfordring til alle, som kunne have lyst til at deltage, men stadig er i tvivl. Kom bare, du! Der er altid plads til én mere i vores gode fællesskab. For de morgenfriske var der arrangeret tur til Caps i Aarhus, hvor der traditionen tro var åbent hus med mulighed for at se de nye 2014 modeller og meget andet. Vi andre mødte op hos Port 6 og klubskuret omkring middag, hvorfra vi skulle køre fællestur klokken 13.30. Det var hyggeligt samvær i kanon godt efterårsvejr. Port 6 diskede igen op med en imponerende kage, som ikke lige var lavet på 5 minutter. Hold da op, den var både et smukt syn og en god mundfuld. Tom Lauritzen kaldte til samling, og så gik turen ellers derud af. Det gik som smurt takket være afspærring ved alle kryds og god kørestil, for der er mange til

en fællestur at holde styr på. Der var lige et par stykker, der missede den første frakørsel, men de dukkede op på et senere tidspunkt på turen. Der blev holdt en kort pause ved Rebild inden turen gik videre til Suldrup kro. På kroen blev der serveret flæskesteg med hele ”svineriet,” og den eneste streg i regningen var, at vi blev delt i to rum, idet de havde en herrefrokost i deres store festsal. Da alle havde fået fyldt maverne, blev vi kaldt udenfor, så præmieoverrækkelserne for flest kørte kilometer i sæson 2013 kunne finde sted. Formand Jens Jensen takkede for den store deltagelse i dagens køretur, ja igennem hele sæsonen. Det kan vi være stolte af, os nordboere. Til alles store ”overraskelse” blev førstepladsen igen indtaget af Hans Christian alias Mutte med 24.632 kilometer. Andenpladsen gik til Palle Serup med 18.603 kilometer og tredjepladsen til Jan Poulsen med 18.164 kilometer. For færreste kørte kilometer gik ”æren” til Steen Petersen. Så var der blot at sige tak for i dag og køre hjem. Men igennem hele vintersæsonen er der spændende arrangementer at deltage i i distrikt Nord. Og selvføl-

Henrik Nielsen, nr. 10498 på en Street Bob årgang 2009 som han har haft fra ny. I år er det blevet til ca. 8.000 ture kilometer og han har deltaget i de fleste blevet arrangeret i distrikt Nord. Det er også til en tysklandstur med kammeraterne.

gelig har klubskuret åben hver fredag fra 17 til 22, hvor der vil være lidelsesfælder at hygge sig med, som også bare venter på at det igen bliver forår 2014, så vi alle kan komme ud på to hjul og nyde H-D livet.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

65


distrikt 5 midt af tommy andersen

Hej Midt

Kalenderen det sker i 2013

S

ikke en sommer og efterår det har været. Det ville bare ingen ende tage. Siden sidste H-D Journal har vi fået lavet en ny aktivitetskalender, så kære venner, følg med her i bladet og på distriktets hjemmeside. Noget af det første vi genstarter, er motorlære. Der var opstart den 9. Oktober, hvor vi planlagde alle aftener hen over vinteren. Det bliver spændende. Sæsonafslutning i Midt var samme dag som hos Caps i Aarhus, og det var et tilløbsstykke med masser af HarleyDavidson motorcykler. Sikke et vejr der var. Vi solgte øl fra den traditionelle vogn sammen med HOG, og det hele kørte som vanligt. Det var en rigtig god dag, hvor der også var kilomete-

raflæsningen i klubben, og også her blev der spist pølser og hygget. Det var igen Leif, der havde kørt flest kilometer i Midt. Tillykke til ham. Jeg skal jo altid lave lidt reklame for Faker See. Jeg kørte i år i Skovhuggerens fællestur derned, og det var en rigtig hyggelig tur med et par japanere i gruppen. Jeg tror, de kommer på Harley-Davidson næste år. Faker See var i år et jubilæumsarrangement, og vi var badet i sol. Vi sad ude og spiste morgenmad i det skønneste vejr hver morgen. Kære venner, lad os ses i klubben til vinterens mange aktiviteter. Tommy Midt

Bestyrelsesmøde, Klubaften med fællesspisning, Barvagt Hanne 15.11.2013 Klubaften, Barvagt Kai 29.11.2013 Motorlære Julefrokost 06.12.2013 Klubaften med fællesspisning/Gløg og æbleskiver, Barvagt Dan 13.12.2013 Klubaften, Barvagt Dirch 27.12.2013 Ny Medlemsaften, Klubaften med Fællesspisning, Barvagt Jimmy 10.01.2014 Sæsonstart 05.04.2014 Super-Rally 06.06-09.06.2014

GENEREL INFORMATION fællestur Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. klubaften Fredag i lige uger fra klokken 19:00 – 21:00. sms-service Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk

66

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L GENERA DISTRIKT midt 014 kl. 14.00 2 ar ru b fe . 9 en d ag Sønd Linåvej 9c Hårup 8600 Silkeborg Dagsorden: A. Valg af dirigent. ing. B. Bestyrelsens beretn . en. C. Distriktsregnskab hovedgeneralforsamling for t ag br ind es sk øn r D. Forslag de drørende distriktet. E. Indkomne forslag ve Ønsker genvalg : relsen: F. Valg til distriktsbesty lg: Ja Villadsen ....................på va rch Di : nd ma or stf Næ 1: å valg: Ja Stormly ...............................p 2: Kasserer: Jimmy lg: Ja Henrik Olesen ........på va : lem ed sm lse re sty Be 3: valg: Nej : Hanne Udsen ..........på 4: Bestyrelsesmedlem lg: Ja Jørgen Lysholm ....på va : lem ed sm lse re sty Be 5: valg: Ja Simonsen .......................på 6: Suppleant: Benny lg: Nej rsen .............................på va de Pe n Fin : nt lea pp Su 7: å valg: Ja Haaning ..............................p 8: Suppleant: Hans valg Sejersen ...........................på 9: Revisor: Poul Erik valg på ovhede .............................. 10: Revisor: Niels Sk G. Eventuelt. mlingen på distriktsgeneralforsa let nd ha be es sk øn r de afholdelse af Forslag vedr. pkt. E nde senest 14 dage før hæ i en nd ma for kts tri skal være dis generalforsamlingen. 2014 r betalt kontingent for Kun medlemmer der ha ldigt gy g rsamlingen, medbrin kan deltage i generalfo g indbetaling for 2014. medlemskort eller gyldi

Bestyrelsen Distrikt 5, Midt

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

67


distrikt 5 midt

Standerstrygning Tekst og Foto: Distrikt Midt

tiv n er ak midt. illadse Dirch V and i distrikt rm næstfo Electric rre n er en æ Harleye 992 der desv 1 gle a r o f n i e d Gli lt stille har e h t e å har st sygdom livet p med e år. Kam ch fra at nyd nen Dir ko afholdt sammen med 013 jul n2 h o s o t æ s å p på frem r sidst Ulla. He n igen fundet -4 3 le k blev cy rt. Det blev til t. id jo m g r t la ik k og distr re med ve gode tu t bare ikke bli de k. Nu kan rtig no 014 hu forår 2

68

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

S

å kom dagen, hvor vi skulle have standerstrygning i HDC Midt. Som vanlig startede vi fra klubben klokken 09 og kørte mod Århus til Caps Aarhus A/S – Authorized Harley-Davidson Dealer, her var der kaffe og rundstykker til de første fremmødte. Jens var Road Master, som så mange gange før. Derefter var der tid til at se og savle over flere af de fremviste nye cykler. Der kunne som vanligt købes øl fra Tommy Andersens ølvogn og Per Jensens gyldne hane. (HDC/HOG). Pølser og andet godt var i den tilstødende stand. Efter at have set og talt med en hel del fra den gode Harley-Davidson verden i Midt, blev det tid til at bryde op. Klokken cirka 13 gik turen tilbage via en helt igennem dejlig og veltilrettelagt rute. Ved klubhuset i Hårup havde Steen Larsen og Jimmy Stormly


Distriktet søger ny frivillig journalist og fotograf Det er måske dig, vi søger?

Jobbet går ud på at skrive lidt om hvad der sker i distriktet. Du vil altid kunne få opbakning og hjælp fra bestyrelsen og andre bikere i klubben, hvis det kniber med at få noget sat sammen. Det er dog et krav, at du har kendskab til word, og kan sende en mail af sted med det, du har skrevet.
 Håber der er nogen, der kunne tænke sig at tage denne udfordring op. Vi mangler en ny journalist og fotograf til at tage nogle spøjse billeder fra den skæve vinkel.

i Midt „Det var igen Leif, der havde kørt flest kilometer i distriktets konkurrence. Tillykke til ham.“

startet grillen op. De cirka 33-35 fremmødte Harleyer, og de der var kommet til klubben på andet transportmiddel, kunne nu nyde en enkelt pølse mere. Derefter var der kilometeraflæsning. Der var i år flere, der havde fået nogle gode kilometer på klokken. Men efter at kassererne med tilhørende overvågning havde fået gået hele regnskabet igennem, var det Leif Pedersen, der igen i år løb med sejren. Så mon distrikt midt skal have en pokal med fast tekst på fremover? Stort tillykke til Leif trods flere andre havde bejlet til titlen i år. Derefter blev det tid til at takke af for en rigtig god køresæson, og en opfordring til at bruge klubben i vintersæsonen. Der bliver de sædvanlig fællesspisninger og gode tilbud om underholdning blandt ligesindede.
Så venner, vi ses! Og tusind tak for en rigtig god sæson.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

69


Indkaldelse til n e g n i ml a s r o lf a r Hovedgene I Distrikt 5, Midt Sted: Tilgår senere… 2014 Kl. 13.00 Søndag den 6. april ns love: Dagsorden iht. Klubbe A. Valg af dirigent. ing. B. Bestyrelsens beretn C. Klubregnskab. r. D. Udvalgsberetninge E. Indkomne forslag. relsen. F. Valg til hovedbesty På valg er: meden” Jensen Næstformanden, Jan ”S Kasserer, Ib Stejlborg G. Valg af revisor. H. Eventuelt. alforsamlingen mning på hovedgener ste af til es sk øn r de ag Forsl 4 uger før den for HDCDK senest an rm fo til es nd se ind skal gen. hovedgeneralforsamlin w.hdc.dk. vil kunne læses på ww ag rsl fo te nd se ind t. Ev n deltage lt kontingent for 2014 ka ta be r ha r de er m lem Kun med gen. i hovedgeneralforsamlin a vi d s o

Hovedbestyrelsen

70

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

e Harl

n ub Cl

gældende for 2014 eller HUSK!! – medlemskort betalingen. kvittering for 2014 ind

D y-

Denmark


D journal #6-11:

H-D journal #5/06

13/10/11

12:32

Side 43

DANMARKS BILLIGSTE MC REJSER I USA

TLF: 30 202 204

RISMED P I T GARAN

WWW.MCUSA.DK

MANGLER DIN HARLEY ET VINTERHI? Hos os står din Harley i opvarmede, tørre og overvågede lokaler, så undgår du kondens i tanken og korrosion på motor og stel. VI HENTER OG BRINGER DIN HARLEY FRA 1. OKTOBER TIL 1. MARTS. FORHØR NÆRMERE • • • •

Vi vedligeholder batteriet med interval ladning løbende gennem vinteren. Motorcyklen står tildækket under støvdækken. Vi laver forårsopstart med kontrol af bremser, dæktryk, lys og olie. Ekstra tilbud i forbindelse med vinteropbevaring, se mere på: www.port6.dk

0('/(0$)

SKAD

v/ Johnny Jeppesen Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk KERTEMINDEVEJ 3 •98 8940 RANDERS • TLF.: 86 43 95 58 • EMAIL: P.V@GET2NET.DK

:::6.$''.

Business-hours in summer: (1. May – 30. Sept.):

Saturday Monday Tuesday-Friday

CLOSED 15.00-19.00 12.00-18.30

Business-hours in winter: (1. Oct. – 30. April): Olgasvej 4 · 7100 Vejle, Denmark Tlf. 0045 75 72 43 80 · Fax 0045 75 72 80 26 E-mail: mail@inside-vejle.dk · Website: www.Inside-Vejle.dk

Monday Tuesday-Friday Saturday

CLOSED 12.00-18.30 12.00-16.00

Alt i reservedele til klassiske Harley’er og INDIAN


distrikt 6 bornholm af Kenn ”Sjat” Svendsen

Hej Bornholm

S

å er denne sæson næsten gået, men vejret er da stadigvæk acceptabelt til en køretur. Vi har i skrivende stund endnu to fællesture på programmet – den sidste med kilometeraflæsning og fællesspisning om aftenen. Vores julefrokost afholder vi den 23. november. Siden sidst har vi haft fællestur til Mosten Raceday, hvor cirka 15 bornholmere deltog. Tre medlemmer tog turen til European Bikeweek ved Faker See i Østrig. Vores medhjælperfest er blevet afholdt med deltagelse af over 70 personer. Vores nye opholdslokale er ikke helt færdigt endnu, så festen blev afholdt i det kommende værksted. Udenfor grillede Thomas og Jørgen bøffer og pølser til deltagerne, og de blev serveret med kartofler, salater, sovse og dressinger, som Thomas havde lavet. Flere tog lidt for meget af den med chili, som var ret stærk, og man kunne se, at den gav en naturlig varme!

Bestyrelsen er i gang med forberedelser til træffet næste år. Det er pladsen, musikken (med hjælp af Lars Byder) og andre ting, som er gode at have i orden før nytår. I det nye klubhus bliver der, i skrivende stund, stadig bygget – men håbet er, og vi regner med, at det er færdigt til spisningen efter sidste fællestur. Det er efterhånden småting som lister og lignende der lige mangler. Til sidst er der bare at ønske alle en god jul og et godt nytår, når vi når så langt! Sjat.

„I det nye klubhus bygges der stadig, men det er efterhånden småting som lister og lignende, der lige mangler“

Kalenderen det sker i 2013

Tirsdagsmøde 10.09 – kl. 19.00 Medhjælperfest 21. 09. 2013 – kl. 13:30 Tirsdagsmøde 08.10 – kl. 19.00 Sidste Fællestur 26. 10. 2013 – kl. 13:00 Tirsdagsmøde 12.11 – kl. 19.00 Julefrokost 23. 11. 2013 – kl. 18:30 Tirsdagsmøde 10.12 – kl. 19.00

GENEREL INFORMATION Akutkassen Har du brug for akutkassen så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. klubaften Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk

72

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


G IN L M ORSA F L ENERA G lm o h n r o B T RIK T DIS 2014, kl. 14.00 Lørdag den 8. februar Skansevej 1B 3700 Rønne Dagsorden: 1. Valg af dirigent ing 2. Formandens beretn 3. Distriktsregnskab eralforsamlingen indbragt for hovedgen es sk øn r de ag rsl Fo 4. drørende distriktet 5. Indkomne forslag ve relsen: 6. Valg til distriktsbesty valg chael Sørensen................på A) Næstformand: Mi på valg nne.......................................... So n Fin : er er ss Ka B) valg : Birger Dam..................på C) Bestyrelsesmedlem valg : Jesper Mogensen...på lem ed sm lse re sty Be D) på valg n Svendsen......................... E) Suppleant: Morte å valg as Mehl..................................p om Th : nt lea pp Su F) å valg i Svendsen............................p G) Revisorer : Bjarn å valg ................................................p m. Da by Aa on Sim udvalg & Fest udvalg ) 7. Eventuelt ( Klubhus mlingen på distriktsgeneralforsa let nd ha be es sk øn r de 5 else Forslag vedr. punkt 4 & senest 14 dage før afhold e nd hæ i en nd ma for skal være distrikts . af generalforsamlingen n deltage i t kontingent for 2014 ka tal be r ha r de er mm Kun medle kort dbring gyldigt medlems Me . en ing ml rsa lfo ra ne ge for 2014. eller gyldig indbetaling

Bestyrelsen Distrikt 6, Bornholm

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

73


distrikt 6 bornholm

Medhjælper

Tekst & foto: Marianne Dam

S

å nåede vi frem til medhjælperfesten. Det havde hele tiden været meningen, at festen skulle afholdes i vores nye klubhus, men ak, vi stod stadig i byggerod til knæerne. På tirsdagsmødet inden blev der derfor stemt om, hvorvidt vi skulle holde festen som planlagt, men i værkstedslokalet, eller om festen skulle udskydes til klubhuset (festsalen) var færdig – der var ingen tvivl, stemningen var at festen skulle holdes på den planlagte dag. Der var dog lige den udfordring, at vi intet køkken havde, men det anså vores Chefkok Thomas Rothe Wollny ikke som noget problem. Han tilbød at lave maden derhjemme

74

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

og transportere den ned i klubben, hvilket fungerede helt fint. Alle var meget tilfredse med hans kreationer. Jeg vil lige nævne desserten som var Tiramisu; den gik rent ind. Vi var cirka 80 medlemmer til festen og sikke en værkstedsfest. Der blev snakket, grinet og danset. Der var flere medlemmer, der endnu ikke havde set klublokalerne og som derfor troede, at værkstedet var vores nye klubhus, så de blev noget lange i ansigtet, da de fik en rundvisning og så de andre fine lokaler. Alt i alt – festen gik over al forventning, og nu kan vi alle se frem til julefrokosten, som forhåbentlig skal afholdes i det nye helt færdige festlokale.


fest

„Vi var cirka 80 medlemmer til festen og sikke en vĂŚrkstedsfest. Der blev snakket, grinet og danset“ Novem b er 2013 H-D Jour nalen

75


distrikt 6 bornholm

Mosten Race Tekst & foto: Lars & Søren Byder

T

orsdag morgen tog vi 12 personer af sted fra Bornholm med kursen sat mod Mosten. Det var en guidet tur med et nyt medlem: Rederiinspektør Bent Boris fra det legendariske rederi tidligere Bornholms Trafikken nu Færgen, som bærer en stor del af skylden for de mange oplevelser, vi har med deres sikre overfart. Broen på færg Leonora Christina blev fremvist af de stolte navigatører. Det samme gjorde maskinrummet, hvor der er placeret 4 stk. V20 MAN-motorer på hver 10.000

76

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3

kW. Efter ankomst til Ystad måtte vi sande, at det bagdæk, der var fladt allerede inden turstart ikke havde helbredt sig selv, hvilket Søren Sommer var meget uforstående overfor han er jo gammel brugtvognsforhandler. Efter Jesper Hansen havde ganget og divideret at alle deltager kunne køre hele vejen på én tank, nåede vi efter 112 km til Karlslunde. Her skulle vi oprindelig have mødt Thomas Folkmand, men det trak vist ud med hans bremser. Han ankom den efterfølgende dag efter en overnatning på en tankstation

og med fladt bagdæk. Vi havde på daværende tidspunkt fået følgeskab med andre typer motorcykler, hvilke navne vi ikke vil nævne her (fra landet hvor firmaet Lukas findes, det er dem der opfandt mørket). Det næste planlagte pitstop var Vissenbjerg eller var det Kildebjerg? Der var delte meninger, visse personer valgte at fortsætte. Herefter gik turen til Bavnehøj, hvor vi indtog en gourmetmiddag, som vi sent vil glemme, ”erotisk” ment. Efter ankomst til Mosten for de fleste af os, dog uden Søren Sommer, der havde drømt om


day 2013 afkørsel 43, men glemte det alligevel, og kom i tanke om det ved byskiltet ved Aalborg. Vi kunne bekræfte, at vores nygifte medlem Thomas sammen med konen Maja havde omgjort 500 meter minestrimmel og havde indvundet landarealer til de nyankomne Bornholmske Pilgrimme. Campen blev rejst i lommelygternes hyggelige skær, og efter et par hurtige øl indfandt vi os i partyzonen og hørte Leningrad Cowboys, fedt show, efterfulgt af det suveræne band Coast 2 Coast. Vi ligger i forhandlinger med dette band om optræden

til næste års H-D-Bornholmertræf, og håber og tror på at det bliver en realitet. Næste morgen kunne Lars konstatere, at luften var gået af ballonen (luftmadras), hvorefter han med Søren Sommer som navigatør skræmte livet af nogle blondiner i Netto og Jysk Sengetøjslager. Da vi var kommet tilbage med friske forsyninger til ”hôrrana” i form af vodka, tomatjuice og isterninger, forsatte festlighederne i en blanding af drag race på topplan, underholdning, musik med mere. Efter mørkets frembrud fortrak vi

igen til partyzonen og nød musikken. Her skal lige nævnes Mostens legendariske kaffebar – som passes af de ligeledes legendariske kvinder fra byen, i år med to døtrene af ét af Mostens medlemmer for ikke at forglemme. Lørdag startede med en smule regnvejr for at køle gemytterne lidt ned efter gårdagens strabadser. Vi lagde hårdt ud med at visse deltagere ikke kunne finde vores følgebil, hvilket nok skyldes et tidligt stadie af alzheimer. Vi havde indtil flere gange glæde af samvær med vores fremragende

Novem b er 2013 H-D Jour nalen

77


redaktør Chresten Torp, som vi også fornemmede nød vores selskab. Lørdagen gik med franske raket- og jet dragsters og en utrolig præstation af Stig Neergaard med ny banerekord på 409 km/t. opnået efter 201 meter. Nu må vi også lige nævne, at vi havde besøg at to prospects – Krister Karlson og Micke Hullgreen fra metropolen Kongsør sammen med members fra United MC Sweden. Aftenen fortsatte igen i partyzonen – som altid med en masse fed musik og glade bikers. Tilbage i teltene kunne vi se tilbage på tre fantastiske aftener og nætter, hvor vi har haft den ære at kunne fejre Mosten Racedays 20 års jubilæum. Søndag morgen var vi godt godt trætte. Turen gik mod de sydligere himmelstrøg, efter tankning i Randers, hvor Roadcaptain Jesper

„Efter et par hurtige øl indfandt vi os i partyzonen og hørte Leningrad Cowboys“ Hansen endnu engang havde ganget og divideret, hvor langt vi kunne køre på en tank. Vi måtte igen konstatere ved første pitstop i Kildebjerg eller Vissenbjerg, at Roadcaptain Jesper kom haltende ind på dampene i benzintanken. Efter et kvarters ventetid kom udbrydergruppen, der var kørt i forvejen under ledelse af Søren Sommer på sin ”Black Magic Woman,” ind på samme tank. Her kunne vi vente på at en kraftig regnbyge indfandt sig og efterfølgende trak østpå, samme vej som os. Det betød, at vi efter pitstop i Karlslunde havde formået at blive våde af den samme regnbyge to gange. Efter ankomst til Ystad lykkedes det os at køre samlet ombord på Bornholmerfærgen – godt brugte. Til Mosten MC skal der fra de 22 deltagere i Camp Bornholm lyde en stor tak for denne fantastiske weekend. Det var et super arrangement. Verdensklasse!

78

H-D Jou rnal en nov e m b e r 2 0 1 3


HDCDK SPECIaLtILbUD Som medlem af Harley-Davidson Club of Denmark kan du LIGE NU abonnere på Skandinaviens bedste motorcykelmagasin MCM, og få… Nr 6/2013. Pris : 79:–

Danmark: 79:– Finland: EUR 9,90 Norge: 89:–

Å

1 år til 1/2 pris!

NYA INDIAN PR.. OVKORD!

Lill-Svenne och Summer of ‘69

Pris i kiosken: 553,Normalpris abonnement: 464,-

ALLA VÄGAR BÄR TILL MÄLAREN

Kampagnepris: 232,Leveret i din postkasse!



Moonshine à la SHERIFFENS MCM-TOLiUlla Edet R 2013

SÅDAN TEGNER DU ABONNEMENT PÅ

FOR KUN 232,-

• Log ind på: mcm.prenservice.se • Indtast internetkode: 063-063328 – OK • Marker MCM helår till Danmark 7 nr 232,- – KØB • Vælg det første nummer du ønsker at modtage – NÆSTE • Udfyld dine oplysninger, men ikke personnummer & telefonnummer – NÆSTE • Vælg: Faktura & Jag accepterer – BESTIL • Dit MCM magasin er på vej.... MCM, TORSGATAN 65, SE-113 37 STOCKHOLM, SWEDEN. +46 8 34 04 07. E-MAIL: REDAX@MCM.SE. WWW.MCM.SE


[ ombygning ]

Fra ”morfar bike” til

Bad ass Bagger Tekst: H.C. Besendahl Foto: Flemming Oppenlænder og H.C. Besendahl

80

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3


En vinters hygge i værkstedet og en kvart million inklusiv motorcykel har givet pote i form af en unik cykel helt efter Flemmings hoved. Foreløbig er det blevet til én pokal, men vigtigst er det en anvendelig bike til både touring og til ture som ægte Bagger.

F

lemming Oppenlænder havde behov for en touringcykel, så konen kunne komme med på køretur. Derfor blev den gamle ”ego” cykel i 2012 skiftet ud med en 95 års jubilæumsmodel Electra Glide Ultra Classic fra 1998. Cyklen blev hurtig lidt for ”morfar-agtig” for Flemming, så der var dømt ombygning, hvilket egentlig havde været meningen fra starten. Da Flemming har en, ifølge ham selv, næsten fanatisk forkærlighed for Skulls, fødtes der stille og roligt et bagger projekt med skulls som tema i hans hoved. Ikke uden grund at Flemmings øgenavn er Skull. Efter sæsonafslutning i 2012 blev cyklen sat på liften hjemme i garagen, og strippet for alt med undtagelse af motor, gearkasse og ledningsnet. Alle pyntelister samt blinklys og baglygte blev demonteret. En ”layover” bagskærm blev købt, tilpasset og monteret over den originale – det krævede en modificering af sidetaskerne, så de passede til skærmen. Nu var der ikke plads til de originale udstødninger, så der måtte lige et par andre rør til også. Der var selvfølgelig lavet plads til den detacable topboks beslag i layover skærmen. På den måde har Flemming sin egen convertible eller switchback, om man vil, som nemt og hurtigt kan ændres efter behov. Baglygten blev erstattet af to lodret placerede diodelygter, én i hver side af bagskærmen. Blinklygterne blev ligeledes udskiftet med diode lys; bygget ind i de to sidetasker og i hver side af batvingen. Den sorte bundmaling blev udført af en autolakerer, airbrush blev lavet af Ricco fra Backyard Customs i Herning. Flemming havde nogle konkrete idéer til udsmykning, som udvikledes og fintunes af Ricco og ham i fælleskab. Der blev sendt en del skitser frem og tilbage via internettet, før begge blev helt tilfredse, og Ricco kunne gå i gang med sprøjten. Da Ricco blev færdig med sin del af arbejdet, røg delene til lakering hos autolakereren.

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

81


ombygning

Aftalen var, at slutlakeringen skulle være mat med en svag glans. Men den kunne lakereren ikke ramme til Flemmings tilfredshed, så delene måtte til en anden lakerer og vandslibes, før en ny lakering kunne gennemføres. Denne gang den helt rigtige efter Flemmings smag. I mellemtiden var alle cromdele, undtagen på motor og gearkasse, blevet pulverlakeret sort. Nu gik Flemming og ventede utålmodigt på resten af delene, mens tiden for Super-Rally i Polen hastigt nærmede sig. Han fik først delene dagen før den planlagte afgang til Polen, så den tur gik desværre i vasken. Han blev dog færdig med at samle cyklen til sidste års Mini Sturgis i Gråsten, hvor han vandt pokalen for Best Paint. Så en vinters hygge i hjemmegaragen og investering af ca. kr. 250.000,- inklusiv motorcykel gav pote i form af en cykel, som er helt efter Flemmings hoved, og foreløbig én pokal, samt en ekstra anvendelig bike til både touring med konen bag på og til ego-ture som en ægte Bagger.

82

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3

ide Ultra Classic var en Electra Gl . Udgangspunktet smodel fra 1998 95 years jubilæum


Risers. 3” höga i aluminium. Klammern är skruvad underifrån.

Kortare sidostöd. Kromat sidostöd som är 1” kortare än originalet. Ger hojen en bättre vinkel när sänkningssats monterats. 10-0085 Dyna Glide 91-upp. ............................................565:-

Handtag med värme. Varmt och skönt när det blir lite svalare i luften. Torkar även handskarna fortare efter regnet.

Oljetanklock med mätsticka. Kromat oljetanklock med mätsticka och termometer 20-140º C.

Stötdämpare. Numera gashydrauliska, 13.5" till FL/FX 58-72.

Fotplattor. Rektangulära med gummidämpning till FL 66-84.

11-0303

Framflyttningssats Dyna Glide. Framflyttade fotpinnar och reglage till Dyna Glide 91-05. Samma som sitter originalmonterade på FXDWG.

Vibrationsdämpade passagerarfotplattor. Gummidämpade för montering i befintliga fästen för fotpinnarna. Justering både i höjdled i längdled.

Passagerarfotplattor. Universal mini till alla modeller med original passagerarfotpinnar.

Fishtails. Monteras utanpå 1-3/4" avgasrör. Railstyle. Kromade handtag, fotpinnar, mm med gummiribbor. Förlängningssats. 4” framflyttningssats för fotpinnar och reglage (medföljer ej) till FXST 87-99. Shotglas. 6 stycken fräcka shot-glas med Harley-Davidsonmotiv. Cirka 7,5 cl. Rökfärgade blinkersglas. Med de här glasen får din hoj garanterat ett fräckt customstuk. 4 st glas och 4 st orange glödlampor.

Hojstöd. Självlåsande hojstöd. • Förvara hojen stadigt • Transportera hojen säkert • Passar olika däckstorlekar • Perfekt för transporter

Skrittgatan 9 · 213 77 Malmö +46 40 689 28 78 · hdparts@bikeline.se

Musmattor. Bar & Shield.

Optimate. 10 st LED som visar laddning och ger en analys i slutet av laddningen, dubbla steg för rekonditonering och automatisk övervakning. Levereras med laddkablar och kan användas på hojar med Can-Bus.

Bar & Shield, utskuren.

Vicious Skull.

Laddare. Helautomatisk batteriladdare för alla mc-batterier. Slår om till underhållsladdning efter laddning. Laddar från 2 V. 12 V 0,6 A

Sdr. Kirkevej 19, Lyngsaa · 9300 Sæby 9831 8731 · info@nmc-cycles.com


Larsens Motor Shop Præsenterer cool stuff Tekst: Jesper Larsen

“Slant” til EVO-Sportster & Softail Vanes & Hines har sammen med RSD udviklet dette badass High Performance udstødningssystem “Slant” til EVO-Sportster & Softail. De er lavet i rustfrit stål med synlige TIG-svejsninger og fjedersikrede samlinger. Mundingen er skråtskåret, beklædt med car-

bon, og men indlæg i rustfrit. Udstødningen ligger tæt til cyklen for optimal frihøjde, og fås i flere varianter: • Works rustfrit stål i rå børstet finish. •C arbon Ops i satinsort med keramisk behandlet overflade.

Inline gaffelclamp fra japanske “Fork”, gør det nu let at montere de specielle smalle og fede 60´er styr på din klassiske Springer, I-Beam, Hillclimb eller Cannonball Leaf Spring forgaffel, og derved få det superslanke look, som lige nu er hot på customcyklerne

84

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


Amerikansk virgin wool – Pendleton uldtæppe Et godt tæppe er en rigtig nyttig accessory, når man rejser. Om det er på stranden, i teltet, eller hvor du nu vælger at holde pause med stil – så ser det bare federe ud med et “Pendleton” tæppe. Siden starten af 1900 tallet har Pendleton uldtæpperne hyldet de amerikanske nationalparker med unikke tæpper. Deres historiske farver og mønstre daterer sig tilbage til de gamle handelsposter, hvor de oprindeligt havde tre, fire eller fem sorte striber indarbejdet, som indikerede tæppets værdi. Kollektions farver og varianter afspejler de originale variationer, som markerer karakteristika fra de forskellige parker. Materialet er 100% Amerikansk virgin wool.

Bel-Ray Exe Storage Bel-Ray Exe Storage er et suverænt benzin additiv, når biken står stille over en længere periode, f.eks. vinteropbevaring. Den beskyttende EXE formel binder vandet i tanken, forhindrer adgang i brændstof eller indsprøjtningssystemet, og bibeholder benzinen 100% forbrændingsbar, til der igen skal startes op. Bel-Ray EXE Indholder 125ml, som rækker til 25 liter benzin – anbefales til alle HD incl. modeller med katalysator.

The Handy Wheel Chock The Handy Wheel Chock blev udviklet til at holde motorcyklen fast under transport – men kan ligeså fint anvendes til opbevaring, eller sikker støtte under vedligeholdelse i værkstedet. Det er bare at køre forhjulet ind og fiksere det i holderen, som nemt justeres til de gængse hjulstørrelser, og der medflg. beslag til trailer, gulv & lift montering – suveræn kvalitet.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

85


Larsens Motor Shop

Jims Forceflow Cylinder Head Cooler Jims Forceflow Cylinder Head Cooler, klarer ærterne med ekstra køling af din Twin Cam, også anden gang I køen rundt Faaker See i middagsvarmen. Jims har adopteret, og videreudviklet på et kølesystem, som Nascar bilerne bruger til køling af bremserne. Forceflow reducerer temp. på topstykkerne med op til 37° C, og kan monteres på siden med hornet indeni. Cooleren kan aktiveres manuelt, eller ved en termostatkontrolleret censor. Kan varmt anbefales til at forlænge levetiden på performance motorer. Forceflow er bolt-on på Twin Cam modeller, men kan også modificeres til andre cykler. Leveres komplet incl. horn, beslag, ledninger og udførlig monteringsvejledning.

CAN-Switchbox CAN-Switchbox´en er i stand til at simulere de originale styrkontakter, samt speedometer på CAN-Bus (HD-Link) til Softail fra 2011, og Dyna fra 2012. Det giver dig mulighed for at bruge eftermarked styrafbrydere og trykknapper, uden at ændre standard funktionerne, herunder havariblink og kørelys. Switchboxen måler 60x50x10mm, hvilket gør den lille nok til at montere lige bag kronrøret, og tæt på de originale kontakter. Selve tilslutningen er heller ikke så vanskelig, når bare du holder tungen lige i munden og har el-diagrammet ved hånden. Med CAN Switchbox kan du også montere eftermarkedet speedometer og div. LED blinklys, uden at få fejlmeddelelser.

86

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3


IK Works Idle Adjusters: Minimalistiske og super funktionelle tomgangsskruer til S&S og gamle linkert karburatorer! Med disse fikse gadgets er det slut med at fumle rundt under tanken med pølsefingre og skruetrækker.

Biltwell HB Double & Banana Seats

Biltwell HB Double & Banana Seats er designet til EVO-Sportsterne, og giver et rigtig cool slim-fit look. Let og stærk bund i vacuumstøbt ABS plast - overtrækket er i håndsyet heavy-duty vinyl.

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

87


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 year ] [r mosten raceday jubilæum s s a e y year s

years

year s

Rikard Gustafsson fra Falkenberg i Sverige er her snuppet i en vinder Launch i Top Fuel Bike klassen. King of Mosten 2013 anvendte i dette løb godt fire sekunder på de 201 meter asfalt for at opnå 283 kilometer i timen.

year s

mosten r 88

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 years

year s

year s

20

years

year s

year s

years

Optimalt ”Hook up” i traction mellem massive Slicks og asfalten på Mosten Raceway. Den perfekte Launch.

D

et var i år den tyvende udgave af Mosten Raceday, og som sædvanligt kom der folk fra hele verden for at møde gamle venner, deltage i Skandinaviens hyggeligste motorcykelarrangement og nyde en weekend med fuld gang i det klassiske Rock’n’Roll – for ikke at glemme en super fed amerikansk Dragrace. Den friske duft af afbrændt nitroglycerin rev seriøst i næsen i de tre dage. Dette års jubilæum fik et storslået forløb. Det væltede ind med gæster til det velforberedte motorcykelarrangement. Torsdag blev der traditionen tro åbnet med et brag af en specielkoncert. I år var det de legendariske Leningrad Cowboys fra Finland der åbnede festen, og så gik det ellers slag i slag igennem hele weekenden med de professionelle musikbands i det store festtelt og masser af amatørbands i den mere intime Rockhall. Luften over Bode Enge på Djursland var tyk af testosteron, dækrøg og brændstof i alle afskygninger. Der bruges i løbet af weekenden alle de forskellige væsker til eksplosionsmotorer som fantasien kan rumme. Der afbrændes voldsomme mængder af benzin, rapsolie, diesel, flybrændstof, æter, nitroglycerin, hydrogen og strøm – og oveni afbrændes der dæk i en strøm af Burnouts. Højdepunkterne stod nærmest i kø. Et af hovedrolleindehaverne var igen danske Stig Nedergaard. Der blev endnu engang sat banerekord på Mosten Raceway med hans Nitro Top Fuel Dragster. Nedergaard opnåede i år en fart på hele 409 km/t på de 201 meter Dragway, og det tog godt tre sekunder. Der var ikke noget der gik stille af sig i den weekend. Tekst & Foto: Torp

raceday Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

89


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 year s

earsraceday jubilæum ymosten year s

20 years

Dramatisk Mosten Raceday 2013 var tilsmilet af et godt racevejr, men dog afbrudt af lidt fugt ind imellem. I Dragrace er det helt afgørende, at vejret holder tørt. Den fedtede blanding af harpiks og gummi, som bruges til at præparere Dragracebaner, bliver som brunsæbe, hvis banen bliver regnvåd. Til gengæld er en velpræpareret Raceway en klar grundforudsætning for et optimalt race. Mosten Raceway er smal og kort og banen (kommunevejen) afsluttes i Bode Enge med en svag venstrekurve, som de tunge maskiner med de brede Slicks typisk skal forcere med over 200 km i timen. I år var det lokale Finn Asserbo der på sin Top Fuel Bike måtte inspicerede stubmarkerne. 90

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

years

year s

year s


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 years

year s

year s

years

year s

year s

Hyggeligt Mosten Raceday er et af Danmarks største MCarrangementer. Selv med rigtig mange deltagere og gæster lykkedes det år efter år at skabe en hyggelig stemning. Cirka halvdelen af gæsterne kan campere i det hyggelige skovareal, der ligger lige op til selve klubhuset. Resten har fine forhold med toilet og bad længere ude på de tilstødende marker. Med 20 års forløb er værtsklubbens områdefaciliteter og de mange lokale medhjælpers rutiner efterhånden optimale, og det mærkes overalt. Det berømte Mosten Mc morgenmadskoncept var i år mere velfungerende end nogensinde. Selv med et jubilæumsrekorddeltagelse på omkring 9000 betalende gæster forløber alt som i en helt frisk raceolie.

„Nitro Top Fuel Dragsteren er ”Hook up” in perfect traction på en fantastisk bane, og Nedergaard får dermed super Launch som giver ny banerekord.“

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

91


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 earsraceday jubilæum ymosten year s

year s

years

year s

year s

„En blanding af harpiks og gummi bruges til at præparere Mosten Dragrace, så banen giver perfekt traction for de voldsomme maskiner“

20 years

US Extreme Outlaw Steffen Nielsen fra Viborg har opbygget en flot Bad Ass Rod og fortæller her på sin facebook side om oplevelserne på årets Mosten Raceday: “På første tur hostede vi hele vejen ned af banen og kørte 6,2 med 166 over stregen, så fik rodden nye tændrør, og anden turen gik meget bedre med 5,47 og 202 over stregen. På sidste og 3. tur mistede jeg grebet cirka 150 meter ude og slap gassen, kom på ret spor igen og lavede så den dumhed, at jeg gav gas igen, og rodden kørte ind i venstre side af autoværnet cirka 20 meter efter stregen. Jeg fik den nedbremset uden problemer og måtte derefter slæbes væk. Jeg kørte 5,7 og 177 km/t over stregen. Jeg kom ikke til skade, og det beviser bare hvor vigtigt sikkerhedsreglerne er for seler, chassis osv. Rodden har taget lidt skade, med en bukket foraksel, smadret forfælg, stræberarm og lidt styrtøjsdele, ellers virker alt okay. Den er testet på den hårde måde, og er bestemt holdbart. Ovenpå på den sidste tur var det fedt at gå på scenen og få overrakt pokal for US Extreme Outlaw”


2 2 0 0 0 0 2 20 2 20 years

year s

year s

years

year s

year s

„Mosten Raceday er et højdepunkt for alle der elsker hygge og dramatik omkring dragracing. Gæster kommer fra hele Europa for at snuse til den intense amerikanske racestemning“

The 20th Anniversary Result Nitro Top Fuel Dragster STIG NEDERGAARD: 3.230, Speed 409,1 – BANEREKORD Top Fuel Bike RIKARD GUSTAFSSON: 4.165, Speed 282.7 Super Twin Top Fuel HANS OLAV OLSTAD 4.313, Speed 287.2 Super Gas Bike JOHN SEVERINSEN: 6.225, Speed 184.3 Super Comp Bike DIRK LANGE: 5.757, Speed 207.7 Super Twin Top Gas FREDERIK SCHACK: 4.955, Speed 224.1 Super Street Bike JESPER JOHANSEN: 5.061, Speed 234,8 Harley Break Out NIELS HANSEN: 7.273, 160,7 Old School Bike TRYGVE BORTE: 6.066, Speed 176,5 Topdoorslammer MIKAEL LINDAHL: 4.209, Speed 255,9 US Extreme Outlaw STEFFEN NIELSEN: 5.478 Speed 202,3


[ mcm racing team ]

MCM racer på Mosten Raceday

M

Tekst & foto: Jesper Larsen

CM´s nye Racing Team Danmark repræsenteret ved Lars Vagn Jensen og Jesper Larsen stillede op i Old School klassen på Harley raceren. Cyklen er baseret på en årgang 1967 Early Shovel motor i en stiv ramme, og har cirka 140 hk på baghjulet. MCM Raceren var genstand for massiv interesse på Mosten Race Day og fik mange positive tilkendegivelser – OLD SCHOOL RULES! Lars og Jesper havde travlt med klargøring af cyklen op til årets Raceday, som også var deres officielle premie-

94

H-D Jou rnal rnalen en nov e m b e r 2 0 1 3

rekørsel. Cyklen skulle bl.a lakeres og omkonfigureres med en ny grafik. Natten forud for første tidskørsel stod de på hovedet i motor og gearkasse hos Peters Værksted i Randers. Der skulle skiftes kobling til en Scorpion Lock-up type, men det viste sig vanskeligere end forventet, da den gamle kobling havde friktionssvejset sig fast til højgearsakslen, der blev ødelagt under den meget vanskelige aftrækning. Gode råd var nu dyre, men Peter Hermansen lå heldigvis inde med en ekstra aksel, som dog måtte modificeres en hel del i Peters kyndige hænder og med hans maskinpark. Herefter splittede Lars og Jesper gearkassen ad, og mon-

terede den nye aksel. Det blev langt ud på de små timer, før den operation var færdig, og det var aldrig gået uden assistance fra Peters Værksted! I et inferno af benzin og brændt gummi blev der gået godt til stålet og racet intenst fra alle fronter på årets Race Day. Efter første runde lå MCM teamet på tredie pladsen ud af 17 deltagere i klassen, på fjerde pladsen efter anden runde, tredie runde missede de desværre p.g.a problemer med koblingen, som dog blev udbedret på bedste low-tech manér, med vinkelsliber og knofedt. Samlet set blev det til en 6. plads, en rigtig fin debut.


Der skulle skiftes kobling til en Scorpion Lock-up type, men det viste sig vanskeligere end forventet, da den gamle kobling havde friktionssvejset sig fast til højgearsakslen, der blev ødelagt under den meget vanskelige aftrækning.

Peter Hermansen lå heldigvis inde med en ekstra aksel, som dog måtte modificeres en hel del i hans kyndige hænder

Lars Vagn Jensen og Jesper Larsen stillede op i Old School klassen på en Harley racer. Cyklen er baseret på en årgang 1967 Early Shovel motor monteret i en stiv ramme.

Novem b er 2013 H-D Jour nalen nal en

95


forsikringsudvalget af peter hemmingsen

H-DCDK’s forsikringsudvalg Til gamle, som nye, medlemmer For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved nytegning af H-D forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”. Her kan du blandt andet udregnee en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, downloade ”Hvordan du undgår tyveri af din Harley-Davidson” samt forsikringsbegæringen. Ydermere er det vigtigt, at læse side 3 af forsikringsbegæringen med de ”12 Spørgsmål og svar om forsikring”.

udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg for at opretholde din kaskoforsikringsdækning. Hvis dette er tilfældet, sender du en e-mail til forsikring@hdc.dk vedrørende din ny adresse på parkeringsforholdene. E-mailen skal indeholde oplysninger om det nye sted som følger: • Medlemsnr. i e-mailens emnefelt • Den nye adresse • 3-4 stk. digitale billeder af stedet • Samt en lille beskrivelse af stedet

Elektronisk forsikringsbegæring For at fremme ekspeditionen på vurdering af de motorcykler der skal forsikres igennem H-DCDK’s forsikringsordning, er der nu mulighed for at sende elektroniske forsikringsbegæringer.

Så vil Peter Hemmingsen vurdere om stedet kan godkendes via e-mail og videresende sin godkendelse til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S

Ved omvurdering (op) af motorcykelen På http://medlem.hdc.dk – H-DCDK’s Medlemssystem – kan der sendes en næsten udfyldt forsikringsbegæring til den emailadresse, man har oplyst i Medlemsoplysninger, når de relevante oplysninger er blevet indtastet. På www.hdc.dk under menuen ”Forsikring” er der også mulighed for at udfylde en elektronisk forsikringsbegæring.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning. Det er der fra første dag, hvis der indsendes en forsikringsbegæring inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller hvis der anvendes et forsikringsbevis fra Lloyd’s v/QBE Danmark A/S. Dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Parkeringsforholdet Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv.

96

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

Skal værdien sættes op ved en omvurdering, er det samme procedure som ved nytegning af HD-forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK’s Medlemsservice. For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring eller få en omvurdering, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved tegning af HD forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser vedrørende revurderinger af Harley-Davidsoner på grund af de faldende priser på brugtmarkedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk. Dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer og stelnummer, samt et beløb på den nye vurdering.


Ved en skadesituation Når der anmeldes en skade til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK (Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står, at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt). Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen ligeledes blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist.

Godkendte tyverialarmer Liste over godkendte tyverialarmer som er følgende: • ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 (skivebremselås) • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (skivebremselås) • ABUS Detecto 7000 RS1 (skivebremselås) • Eagle MC Alarm (Falck) • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre • Scorpio SR-i300, SR-i500, SR-i600 og SR-i900 • Selca MT-8 • Spyball 6829

mulig at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen. Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2013): 6 måneder 407,00 DKK 7 måneder 442,00 DKK 8 måneder 478,00 DKK 9 måneder 513,00 DKK 10 måneder 554,00 DKK 11 måneder 589,00 DKK 12 måneder 625,00 DKK Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

NB: ABUS skivebremselås kan kun anvendes på en HarleyDavidson med skivebremse. Bemærk, det er et forsikringskrav, at man har betalt det årlige kontingent til HDCDK. Dog kan helt nye medlemmer vente på med indbetalingskortet, der bliver sendt ca. 3-4 uger efter indmeldelse.

Forsikringsspørgsmål Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04 fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Dansk Autohjælp H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være

Novem b er 2013 H-D Jour nal en

97


diverse udvalg

Annoncering

IT udvalg: Webmaster: webmaster@hdc.dk

H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en HarleyDavidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales.

H-DC Arkiv: Robin Harbo: arkiv@hdc.dk Forsikring: Peter Hemmingsen (kun e-mail) forsikring@hdc.dk tlf.: 7027 0304 Ønsker du at blive omfattet af H-DCDK’s Falckordning, så se nærmere på www.hdc.dk (medlemstilbud)

Send dine læserbreve, tekniske fiduser, rejseberetninger, ris og ros, køb og salg af H-D etc. til redaktionen; editor@hdc.dk (Adresser se s. 3)

Det er ikke muligt at bestille særplacering af annoncer. Indstik af f.eks brochurer er muligt efter nærmere aftale med redaktøren. Ring og forhør nærmere.

Hvis du medsender materiale du gerne vil have retur, så vedlæg en frankeret svarkuvert med dit navn og adresse.

Annoncematerialet skal sendes direkte til redaktøren Øvrig annonce info: Kontakt os og få tilsendt H-D Journalens Mediainformation.

Bestilling af annoncer Kontakt: René Sabro, Herredsvej 107 7080 Børkop, tlf.: 60190687 (efter 16.00) annoncer@hdc.dk

medlemsforhold Hvis bladet eller medlemskortet udebliver og for generelle spørgsmål til H-DCDK. Så mail til medlemsservice på: medlemsservice@hdc.dk

Udgivelser og deadlines 2014 H-D Journalen udkommer 6. gange årligt. Faste annoncepriser enkelt indrykning 1/4 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 1.320,1/2 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 2.160,1/1 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 3.600,-

Køb og salg af Harley-Davidson + tilbehørsannoncer er gratis for medlemmer. Husk at opgive medlemsnummer.

Alle priser er ekskl. moms.

En annonce i H-D journalen bringer dig ud til stærke kernekunder. Bladet udkommer 6 gange om året i ca. 6.500 eksemplarer, men læses af langt flere.

klubshoppen

Udgivelsesplan 2014

v/ Skrannie’s Skilte & Reklame Tigervej 9, 7700 Thisted tlf.: 9791 1440 klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk Distriktssælgerne: Distrikt 1 Sjælland: Pia klubshop@hdcsj.dk

Periode

Deadline

Bestilling

Nr. 1. 2014

jan – feb

29/11-13

25/11-13

Nr. 2. 2014

mar – apr

3/2-14

27/1-14

Nr. 3. 2014

maj – jun

1/4-14

25/3-14

Nr. 4. 2014

jul – aug

30/5-14

26/5-14

Nr. 5. 2014

sep – okt

4/8-14

28/7-14

Nr. 6. 2014

nov – dec

3/10-14

29/9-14

Distrikt 2 Fyn: klubshop@hdcf.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 3 Syd: klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 4 Nord: Sælger søges klubshop@hdcn.dk

MedleMsb

lad for

vidson Harley-da

Club of

of denMar k davidson Club Harley-MedleMsblad for Harley-davidson Club of denMark sblad for rk MedleM denM ark Club of denMa -davidson for Harley MedleMsblad

nr. 3 Maj 2013 www.HdC.dk nr. 2 Marts 2013 www.HdC.dk

nr. 4 juli 2013 www.HdC.dk

ber 2013 nr. 5 septeM www.HdC.dk

2014 RushmoRe er H-D´s svar til inDianerne!

Distrikt 5 Midt: klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk

portræt

Viking i Thailand 201 vejen til

3

•SUPER Mr.RALLY• Carlo og konen Nid lever

læs også

2013

Distrikts GF fra referater

i detteet nr.alternativt, men på alle

måder varmt og meningsfuldt bikerliv under palmerne på Koh Pangnan, Thailand

i dette nr.

Distrikt 6 Bornholm: Sælger søges www.hdc-shop.dk

MoTorCyCle anno

2014

ChoiCe eo! rd nneville Boe på lj is hereNrko rrtä The reborn indian

Træf reporTag

Chopper heaven in

er

beretning

nslag

med et torde er tilbage Indianerne

H-D Jou rnalen nov e m b e r 2 0 1 3

e

Harl

ber

of the

fede

Har le

e of europ son Clubs -david e of harley-davidson Clubs of europe MeMber of the feder ation of harley ation of europ feder Denmark r of the idson Clubs pe MeMbe y-dav euro of harle s of n Club ation dso the feder er of davi leyMeMb har n of

Denmark

r atio

Harl

e

ey Harl

98

MeM

ub Cl

RepoRtage eg på41.250 km k rikuo henRi erDavidson fRa hgf 2013Europas yMidsoMM den kølig-edEn JapanskE gennem id s n udEn i aalboRg næstældstE Rejse Dav s oFest Vejen hjeM på t træf Fyn ynstaR sæso r HarlEy-davidson H-d klub godt sydafRika vindskærm supeet r fra 2013 tøserne et rstrsto sjælland æfppe foRåR års y 2013 rall rigd Den ark ald holdt 20forå erjy llan m i sønd jubilæum

v id s o n

ub Cl

Denmark

Da y-

ub Cl

vidson

ub Cl

a -D

Fra reportagerlme bornho træF 2013


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Næstformand:

Klubkasserer:

Sekretær

Anders Hansen tlf.: 2521 4545 president@hdc.dk

Jan ”Smed” Jensen tlf.: 4076 2841 vicepresident@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Jørgen Jørgensen tlf.: 2020 5220 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

Distrikt sjælland 1 Formand Henrik S. Jørgensen tlf.: 2197 9213 formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisorer:

Torben Nielsen: tlf.: 2084 4137, naestformand@hdcsj.dk Pia Ellebirke: tlf.: 2635 4607, sekretaer@hdcsj.dk Bjarne Vinding: tlf.: 5050 2128, kasserer@hdcsj.dk Henrik Egeriis, besthenrik@hdcsj.dk, Kenneth Sonne, bestkenneth@hdcsj.dk, Rene Trebbien, webmaster@hdcsj.dk Bettina Brodka, sms@hdcsj.dk, Palle U. Nielsen, suppleantpalle@hdcsj.dk Niels Nielsen, Flemming Haug, Bill Honoré, supbill@hdcsj.dk (revisorsuppleant)

Distrikt fyn 2 Formand Per Skytthe tlf.: 40 37 38 38 formand@hdcf.dk

Næstformand Morten Nielsen: tlf.: 40 41 56 99, næstformand@hdcf.dk Kasserer Anders Korsgaard: tlf.: 23 37 80 19, kasserer@hdcf.dk Sekretær/Webmaster Anders Greve tlf.: 53 57 00 50, sekretaer@hdcf.dk, webmaster@hdcf.dk Bestyrelsen Jørgen Bruun, bestmedlem-1@hdcf.dk, Kristian Kotsis, bestmedlem-2@hdcf.dk, Flemming Pedersen, bestmedlem-3@hdcf.dk Suppleanter: Niller Uller, suppleant-1@hdcf.dk, Søren Andreasen, suppleant-2@hdcf.dk, Stephen Degner, suppleant-3@hdcf.dk Revisorer Karsten Jelstrøm, Sten 47 Klubhus: Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

Distrikt jylland syd 3 Formand: Allan Vikjær tlf.: 2889 3759 formand@hdcs.dk

Næstformand: Klaus Jensen: tlf.: 28 99 35 95, næstformand@hdcs.dk Sekretær: Erling Pedersen: tlf.: 25 38 38 83, sekretaer@hdcs.dk Kasserer: Susanne Christensen: tlf.: 29 27 02 98, kasserer@hdcs.dk Bestyrelsen: Jens Tryk, bm3@hdcs.dk, Bo Johannsen, bm2@hdcs.dk, Knud Schlünssen, bm1@hdcs.dk, Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk Suppleanter: John Hansen, supp1@hdcs.dk, Nils Petersen, supp2@hdcs.dk Revisorer Jens Müller, Michael Holland, Søren Lassen (revisorsuppleant) Klubhus: Drostrupvej 15, 6621 Gesten

Distrikt jylland nord 4 Formand: Jens Jensen tlf.: 4087 3310 formand@hdcn.dk

Næstformand: Claus B. Andersen: tlf.: 27 10 57 01, næstformand@hdcn.dk Sekretær: Rikke Madsen: tlf.: 23 81 64 81, sekretaer@hdcn.dk Kasserer: Carsten Rasmussen, kasserer@hdcn.dk Bestyrelsen: Jon Balle, bm1@hdcn.dk, Carsten ”CC” Christensen, bm3@hdcn.dk, Tom Lauritzen, bm5@hdcn.dk, Tom Jacobsen, bm4@hdcn.dk, Frank Andersen, bm2@hdcn.dk Suppleanter: Flemming Nørgaard Hansen, sup2@hdcn.dk, Egon Pedersen, sup1@hdcn.dk Revisorer: Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker

Distrikt jylland midt 5 Formand: Tommy Andersen tlf.: 2010 3728 formand@hdcm.dk

Næstformand: Dirch Villadsen: tlf.: 42 50 07 10, næstformand@hdcm.dk Sekretær: Stig Østergård: tlf.: 24 61 00 46, secretary@hdcm.dk Kasserer: Jimmy Stormly: tlf.: 51 19 77 43, kasserer@hdcm.dk Bestyrelsen: Sten Larsen, sten@hdcm.dk, Dan Nielson, dan@hdcm.dk, Hanne Udsen, hanne@hdcm.dk, Jørgen Lysholm, jorgen@hdcm.dk, Henrik Olesen, henrik@hdcm.dk Suppleanter: Benny Simonsen, benny@hdcm.dk, Finn Pedersen, finnp@hdcm.dk, Hans Haaning, hans0@hdcm.dk Revisorer: Niels Skovhede, niels@hdcm.dk, Paul Erik Sejersen Klubhus: Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

Distrikt bornholm 6 Formand: Kenn ”Sjat” Svendsen tlf.: 21 94 43 94 formand@hdcb.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter Revisorer:

Michael Sørensen: tlf.: 40 21 01 96, naestformand@hdcb.dk Palle. K. Tourell: tlf.: 30 18 14 34, sekretaer@hdcb.dk Finn Sonne Hansen: tlf.: 56 97 26 95, kasserer@hdcb.dk Bjarne ”Larm” Jeppesen, best1@hdcb.dk, Jesper Mogensen, best3@hdcb.dk, Birger Dam, best2@hdcb.dk Morten Svendsen, sup1@hdcb.dk, Thomas Mehl, best3@hdcb.dk Simon Dam, Bjarne Svendsen


idworks.dk · 6515 · 0913

FÅ KØRT DIN HARLEY SIKKERT I VINTERHI VI HENTER OG BRINGER GRATIS DIN HARLEY I FORBINDELSE MED VINTEROPBEVARING, SERVICE, OMBYGNING ELLER ALMINDELIG VAERKSTEDSARBEJDE!

Vinteropbevaring af din Harley-Davidson er et tilbud til dig, der ønsker at passe ekstra godt på din investering i de sure vintermåneder. Vi henter og bringer gratis i Jylland samt på Fyn, Sjælland og øer med fast broforbindelse. Afhentning og levering gælder frem til den 28. februar 2014.

CAP’S AARHUS A/S

CAP’S COPENHAGEN A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

H-D Journalen 06 2013  
Advertisement