Page 1

MEDLEMSBLAD FOR HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK

NR. 2. MARTS 2017 WWW.HDC.DK

TILBAGEBLIK

17 Ny 20 NG KI D A O R AGGER B del

R.I.P. TOM FUGLE

7 1 0 2 mo

THE RISE OF THE CHOPPER

DE JYSKE KNEJTE

T he

Ny importør med hele modelprogrammet

INDIANS ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

FORÅRSTRÆF I H-DCDK AFHOLDES I 2017 PÅ FYN

REPORTAGE VINTERENS MC UDSTILLINGER

DISTRIKTSAKTIVITER SE ALLE SEKS DGF REFERATER


25% RABAT - for medlemmer af Harley klubben DK. Gå ind på Alaskas hjemmeside og indtast rabatkoden HDCN.

Dette nye produkt kan spare dig for at vaske din Harley hver gang du kommer hjem fra en køretur og den er fyldt med ”roadkill”. Du sprøjter blot Alaska Motorcykel Cleaner på en Alaska Microfiberklud og tører din Harley af, så er den klar til en ny tur i løbet af fem minutter. Metoden er MEGET skånsom over for lak og kromdele. BEMÆRK - der SKAL bruges en Microfiberklud. For perfect finish brug Alaska Motorcykel Polish.

79ej,l.5pr0is V

29,l.5pr0is Vej

www.alaska.dk

79ej,l.5pri0s V


MEDLEMSBLAD FOR HARLEY-DAVIDSON CLUB OF DENMARK

H-D JOURNALEN NR. 2 MARTS 2017

NR. 2. MARTS 2017 WWW.HDC.DK

TILBAGEBLIK

R.I.P. TOM FUGLE

17 Ny 20 NG KI ROADGGER BA

2017 model

THE RISE OF THE CHOPPER

DE JYSKE KNEJTE

T he

A R E

Har le

ub Cl

Den ark m

REPORTAGE VINTERENS MC UDSTILLINGER

10

DISTRIKTSAKTIVITER SE ALLE SEKS DGF REFERATER

20

28

Tryk: CS-Grafisk Hadsten ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

Battle of the Kings & ny 2017 Road King Special

motorcykelforhandler i Danmark

Årets rejsemarked for motorcyklister

Vi har været på besøg i Horsens hos Salgschef Heidi Friis ved Jensens Motorcykler, som nu har hele 2017 modelrækken fra Indian Motorcycle stående klar til os i butikken.

Super Rally 2017 Information om Pinsens store Harley-Davidson begivenhed i Brno, Tjekkiet.

Distrikts-Journalister:

Layout: WAYPoint

Tiny og Tom var med helt fra starten og byggede choppere med abehangers og helt ekstreme sissybars. Vi er en tur tilbage til midten af 1960érne.

Redaktionen har modtaget informationer fra rejseselskaber og giver læserne en lille rundtur i mulighederne.

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk

Sjælland: Erla Sævarsdóttir journalist@hdcsj.dk Fyn: Thormar Thorkelsson (TT) tlf.: 61320221 journalist@hdcf.dk Syd: Steen Sødergreen journalist@hdcs.dk Anja Markussen Nord: journalist@hdcn.dk Stig Østergaard Midt: Journalist@hdcm.dk Bornholm: Palle K. Tourell tlf.: 30181434 journalist@hdcb.dk

32

De Jyske Knejte Anden udgave af en ny artikelserie om den skandinaviske Rise of the Chopper historie. Denne gang med udgangspunkt i Østjylland og i svenske Örebro.

32

Æresmedlemmer:

48

Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland

DE FASTE ub Cl

Har le

Davidson y-

Mindeartikel om The Godfather of Custom Bikes, Tom Fugle, Sioux City

64 Indian

H-D Journalen/info: Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Skæringvej 88-100 8520 Lystrup, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

48

Nyheder fra Harley-Davidson inc. 


Forside: Commercial billede fra Indian Motorcycle. Indian Chieftain Dark Horse 2017 til ca. Dkr 470.000,- hos Jensensmc.dk - Ukendt fotograf.

­

H ER E !

FORÅRSTRÆF I H-DCDK AFHOLDES I 2017 PÅ FYN

Vinterens MC udstillinger Vi har bedt Harley-Davidson Danmark fortælle om deltagelsen i de to store MC udstillinger i Herning og København.

Ny importør med hele modelprogrammet.

INDIANS Davidson y-

06

04 Leder 14 Formanden 15 Næstformanden 16 Landsklubben

66 74 84 90

Distrikt 1 Distrikt 2 Distrikt 3 Distrikt 4

10 98 Distrikt 5 104 Distrikt 6 112 Klubbens Information 114 Forsikringsudvalget

Den ark m M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

3


LEDER AF CHRESTEN TORP

Ny sæson

D

e første motorcykler begynder nu at brumme ude i trafikken. Den kåde forårslyd af en ejer, der måske giver lidt for meget gas de første uger er præcis som føllet, der kommer ud fra stalden og på forårsgræs. Vi har også følt os indespærret og afskåret fra det, der er vores naturlige element. Mennesket og de to hjul på asfalt. Nu er den her, nu er det kalendermæssigt forår, det er nu. Du sidder med et 116 sider medlemsmagasin, og vi tangerer dermed det største, vi hidtil har lavet. Det var også denne gang anden udgave i et år, og det er der en grund til. Bladet er fyldt med inspiration til forårets oplevelser i selskab med HarleyDavidson Club of Denmark. Vi har inspiration til de rejselystne, og vi har inspiration til de købelystne. Vi har også en fortsættelse på vores artikelserie for de historie interesserede, hvor vi kører videre i sporet fra Holmerne Mc og denne gang lander i Örebro i Sverige sammen med De Jyske Knejte og Big Twins Mc. Bladet her indeholder klubreferater fra hele seks distriktsgeneralforsamlinger med masser af nyheder og dramatik. Ikke mindre end fire nye distriktsformænd blev der valgt, plus mindst et par nye næstformænd. I næste måned er der så valg af ny landsformand og ny landssekretær. Det bliver i alt mindst otte nye i klubbens øverste landsledelse. Vores Hovedbestyrelse får derfor i dette valgår en halvtredsprocent stor udskiftning. Herfra skal derfor lyde en opfordring til at træde varsomt og med rettidig omhu. Forandringer fryder, men det er vigtig at godt fyrre års erfaring og historik også holdes i fokus. Vi er en kæmpe velkonsolideret landsforening med mange tidligere kampe, og som i dag kan dække næsten alle

Harley-Davidson-ejere i landet, blandt andet fordi vi er det bedste bud på det optimale H-D fællesskab med masser af tilbud. Fasthold et landsfokus for hele interessefælleskabet omkring de amerikanske motorcykler og os, der elsker livsstilen. Lad os alle føle at klubben ønsker at dække vores behov,

„Du sidder med et 116 sider medlemsmagasin, og vi tangerer dermed det største, vi hidtil har lavet“ at vi alle kan være med, også os, der foretrækker et lokalklubliv uden for distriktsklubberne. Vi, der har vores egne forpligtende små fællesskaber, men stadig gerne vil deltage i den store Harley-Davidson familie i Danmark. Godt 400 medlemmer deltog i

Lunt aftenstemning i Carlos Corner på Koh Phangan, Thailand 4

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Distriktsgeneralforsamlingerne, og det er rigtig fint, men vi er dermed også omkring 6.000 medlemmer, der primært søger en anden form for payback for vores kontingent, glem ikke os til hovedgeneralforsamlingen søndag den 23. april i Distrikt Fyns klublokaler. (Se indkaldelsen side 19) Lad os nu møde så mange som muligt frem og hjælpe klubben videre i det enogfyrretyvende leveår. Og vi bliver flere og flere HarleyDavidson kørere i Danmark, det kan bekræftes ved at læse reportagen fra vinterens udstillinger fra side seks til ni her i bladet. Redaktøren leger i en helt anden del af Verden, både geografisk og i motorcykelsammenhæng, men til den officielle sæsonstart hos de danske Harley-Davidson forhandlere er jeg tilbage. Hvem vil gå glib at en 20 års jubilæumsåbning lørdag den 1. april? Det er også noteret at H-DCDK Forårstræffet i år ligger lørdag den 6. maj på Fyn, der kan vi ses, men ellers håber vi bare det bedste for alle i sæson 2017 Start forsigtig, bilisterne befinder sig stadig inde i vinterdvalen.

p, an Glæsner, Andreas Tor ATV junglesafari med Bri ktør Torp. Malte Elsborg og Reda


UDSALG

VI HOLDER KÆMPE UDSALG PÅ HELE SHOPPEN OG HAR NU 40% PÅ HELE SORTIMENTET ALLE STØRRELSER FOREFINDES IKKE

% 0 4

T G A R F S I GRAT

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham 5 M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN


Lokomotivværkstedet i København

MC-MESSER I DANMARK ER TILBAGE FOR

FULD STYRKE

Harley-Davidson havde nogle forrygende dage i Herning og København FOTOS: KIM ASCHENBERG & LARS KILDHOLT

6

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


I

gen i år var det en stor succes for Harley-Davidson at være med på Motorshow 2017 i Herning og på den store Motorcykeludstilling i Lokomotivværkstedet i København. Udstillingerne er en fantastisk mulighed for at møde de nye kunder, der måske ikke lige kommer ind i butikken, men som meget gerne kommer ud og kigger, når der er en udstilling. Det føles lidt mere uforpligtende for mange.

”HARLEY-DAVIDSON MEDDELER, AT MAN ALLEREDE GLÆDER SIG TIL ET GLÆDELIGT GENSYN NÆSTE ÅR”

Motorshow Herning

Motorshow Herning

Lokomotivværkstedet i København

Lokomotivværkstedet i København

Lokomotivværkstedet i København

Lokomotivværkstedet i København

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

7


HARLEY-DAVIDSON HAVDE FÅET EN FANTASTISK PLACERING VED INDGANGEN I KØBENHAVN, OG MED FULD GAS PÅ HØJTTALERNE BLEV DET TIL EN KÆMPE FEST 8

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Lokomotivværkstedet i København


Motorshow Herning

”I HERNING GIK DER KNAP 18.000 GENNEM TÆLLEAPPARATERNE OVER DE TRE DAGE. I KØBENHAVN VAR DET SPECIELT LØRDAG, AT BESØGSTALLET GIK HELT AMOK MED OMKRING 9.000 BESØGENDE”

Ny Milwaukee-Eight motor Harley’s store trækplaster er naturligvis den nye Milwaukee-Eight motor, der er monteret på 2017 Touring modellerne. Og dem, der har prøvet den, siger nærmest alle samstemmende, at det er en drøm at rulle på en HD Touring med den nye motor. Lars Kildholt fra Cap’s Harley-Davidson var i Herning på podiet sammen med konferencier Klavs Lyngfeldt fra Motorrad for at give kunderne den helt fine ”rundtur” i den nye Harley motor.

Motorshow Herning

Motorshow Herning

Dark Custom tilløb Det var bestemt ikke kun Touring og Milwaukee-Eight, som de besøgende var interesserede i. Også Dark Custom afsnittet med en rigtig fed ombygget Forty-Eight kunne samle masser af mennesker. Specielt mange af de unge er tiltrukket af de rå Dark Custom motorcykler, der også er mere overkommelige i pris, og hvor der er rig mulighed for at give motorcyklen det helt personlige touch med de mange custom dele og tilbehør der udbydes fra Harley-Davidson’s P&A sortiment.

rning Motorshow He M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

9


BATTLE OF THE KINGS

Afstemningen i Harley-Davidsons forhandlerkonkurrence her i 2017 er sat i gang. Vær med og se også, hvordan du selv kommer i gang med at ”bygge”.

10

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


ProBike Helsingborg

EN HYLDEST TIL CUSTOM-BYGGERE DER HVER DAG SKABER UNIKKE DESIGNS OG FLOTTE OMBYGNINGER

Harley-Davidson Aalesund

Harley-Davidson Stockholm

220 H-D forhandlere i 21 lande konkurrerer om at blive Europas Custom King Det er tredje år, at konkurrencen afholdes som en hyldest til de mange custom-byggere og specialister, der hver dag skaber unikke designs og flotte ombygninger ude hos Harley-Davidson forhandlerne. Udgangspunktet for konkurrencen er én af Dark Custom Sportster modellerne – Iron883, FortyEight eller Roadster. Blandt de nordiske lande vælges der én vinder, som så går videre til finalen, der finder sted på EICMA messen i Milano til november her i 2017. Frem til finalen er det brugernes stemmer, der tæller, kampen om titel er allerede åbnet på www.h-d.com/battleofthekings. Her på siden præsenterer vi de fire skandinaviske deltagere.

ProBike Täby

Byg din egen Custom Harley Det hele starter med en rå Dark Custom motorcykel, og der er flere modeller at vælge imellem. Herfra bygger du din egen custom Harley med de dele og tilbehør, som du synes er fede. Med mere end 10.000 dele at vælge imellem i Harley-Davidson’s store katalog af Parts & Accessories så har du uendelige muligheder for at skabe et unikt design lige efter din egen smag. Der er syv modeller i Dark Custom serien. Det er Street 750, Iron 883, Forty-Eight, Street Bob, Fat Bob, Low Riders S og Roadster. Herfra bygger du din egen Custom Harley med de dele og tilbehør, som du synes er de fedeste fra tilbehørskataloget. Hvis du vil i gang med en bolt-on custom, så kontakter du bare Lars Kildholt på tlf: 36450345 hos Cap´s København eller Alf Vatne på tlf: 87415555 hos Cap´s Aarhus.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

11


ROAD KING

SPECIAL

EN NY HARLEY-DAVIDSON CUSTOM BAGGER MED ET AGGRESSIVT LOOK Road King er nok den mest klassiske af alle HarleyDavidson Touring motorcykler, og modellen er et godt billede på Harley-Davidson’s historie med rødder helt tilbage til 1949, da de første FL-modeller rullede ud på landevejene fra Milwaukee fabrikken. Designet holder helt tydeligt stadig. Nu erstattes det traditionelle krom med et mørkt udtryk, og samtidig sænkes motorcyklens profil: en custom bagger standardmodel er født. En sort front med en blank-sort ”kohovede”-forlygte medvirker kraftigt til udtrykket på Road King Special 2017. Læg dertil et ni tommer mini-ape styr, der giver køreren en

mere opretsiddende position, som føles super komfortabelt på de lange ture. Ny styrtbøjle, greb, spejle, blinklys, motorhus, dæksler og udstødning holdt i sort. Der er kun krom få steder, bl.a. omkring Milwaukee-Eight motoren, for at markere dens unikke udseende. De sorte ”Turbine” Alufælge er 19 tommer foran og 18 tommer bag. Designet på Road King Special 2017 holdes rent og minimalistisk med custom baglygter og lavt monteret nummerplade praktisk taget uden et synligt ophæng, så intet står i vejen for at fremvise den flotte bagskærm, de forlængede sadeltasker og en slank, aggressiv motorcykelprofil.

ROAD KING SPECIAL 2017 TILBYDES I VIVID BLACK, CHARCOAL DENIM, HOT ROD RED FLAKE HARD CANDY CUSTOM OG I OLIVE GOLD SOM PÅ DISSE BILLEDER

12

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Milwaukee-Eight motor – men nu klædt i sort 
 Road King Special 2017 er den første model, hvor MilwaukeeEight motoren har en gennemført sort finish. Milwaukee-Eight leverer op til 11 procent mere moment. Den er udstyret med 4-ventilede topstykker, der giver 50 procent mere flow gennem topstykkerne. Herudover har motoren en ny balanceaksel, som modvirker 75 procent af de primære vibrationer i tomgang. Desuden er der en ny varmestyringsstrategi (eller strategisk køl), og på trods af den forbedrede ydelse har Milwaukee-Eight motoren bedre brændstoføkonomi end tidligere motormodeller. 


Forbedret Touring udstyr Nye støddæmpere bagtil med emulsion-teknologi giver 15 til 30 procent større regulering af forspænding end på tidligere Touring-standardstøddæmpere, og forspændingen håndjusteres nemt med et enkelt greb. Forhjulsophænget indeholder også ny affjedringsteknologi, der leverer affjedring svarende til racerlignende patrongafler med lineære dæmpningsegenskaber. Disse bremser udstyret med ABS gør, at du kan stoppe øjeblikkeligt i fuld kontrol.

Road King Special 2017 tilbydes i Vivid Black, Charcoal Denim, Hot Rod Red Flake Hard Candy Custom og i Olive Gold som på disse billeder. Prisen er godt kr. 450.000 på danske plader.


M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

13


FORMANDEN AF ANDERS HANSEN

Den sidste

S

å er det mine sidste ord på denne plads. Næste gang bliver det en nyvalgt formand, der har ordet. Jeg vil starte med at minde om, at forslag til vores Hovedgeneralforsamling skal være mig i hænde senest fire uger før generalforsamlingen afholdes den 23. april. Hovedbestyrelsen har modtaget et par mail angående vores beslutning om, hvordan forskellige ting skulle foregå. Én af tingene var, hvorfor det skulle på Facebook, at vi har ændret betingelserne for ikke at have betalt kontingent. Medlemmet mener, at det sætter alle medlemmer i et dårligt lys. Det har nu ikke været hensigten. Vi vil blot gerne have budskabet ud, at hvis der ikke var betalt kontingent, bliver der kun sendt én rykker ud med et rykkergebyr på 200 koner. Er den ikke betalt d. 1. april, så bliver man deaktiveret. Det er ca. 2/3 af medlemmerne, der har forsikring i vores ordning og ca. to til tre hundrede, der ikke får betalt. Derfor vurderer vi, at det kan være mange, der står med et problem enten uden eller med en meget dyr forsikring, når de ikke længere er medlem af H-DCDK. Det er selvfølgelig også skrevet i H-D Journalen og på hjemmesiderne, og nogle af distrikterne har også sendt det ud på deres SMS-kæde. Sidst jeg hørte fra hovedkassereren, sagde han, at han kunne se, at vores budskab var kommet ud, da der er langt færre, som ikke har betalt i år. Der er også kommet en mail omkring vores beslutningsreferater, som hovedbestyrelsen og distrikterne lægger ud på

hjemmesiden efter møderne. Medlemmet synes ikke, vi er gode nok til at få lagt beslutningerne ind og kunne heller ikke finde nogle af de beslutninger, der blev truffet omkring vores 40 års jubilæum. Omkring jubilæet: Der blev der nedsat et jubilæumsudvalg bestående af hovedbestyrelsesmedlemmer, som skulle tage sig af arrangementet. Derfor var det kun de store ting der blev besluttet af en samlet hovedbestyrelse, og derfor kan alle beslutninger ikke læses som hovedbestyrelsens beslutninger. Jeg synes nu, vi har skrevet i bladet og på hjemmesiden om, hvordan det hele ville foregå, men der blev selvfølgelig truffet beslutninger også på selve jubilæumsdagen. Medlemmet ser også med undren på som han skriver - de ligegyldige referater. Det, der bliver lagt på hjemmesiden, er ikke et mødereferat, men et beslutningsreferat fra mødet, så derfor er det kun beslutninger, der kan læses på hjemmesiden. Det er kun medlemmer som kan læse beslutningsreferater. For at komme ind at læse dem, skal der logges på. Hvis du ikke har ændret dit log-ind, skal du bruge dit medlemsnummer og de første fire tal i dit personnummer. Vi tager selvfølgelig mailene fra de to medlemmer som konstruktiv kritik og vil prøve at gøre vores arbejde endnu bedre. Vi er jo kun en flok glade amatører, som elsker H-DCDK og prøver at gøre det så godt som muligt for alle medlemmer. Det er nok utopi at tro, vi kan gøre alle tilfreds, selv om det selvfølge er vores mål. Som jeg læser mailsene, er det kritik af bl.a. min person, så det er da godt, det problem løses på hovedgeneralforsamlingen d. 23. april, hvor vi skal have valgt en ny formand. Èn af de ting, der kan læses i beslutningsreferaterne, er, at det som et forsøg i 2017 er distrikterne selv, som bestemmer hvad indgangsprisen er på deres træf. Det skal selvfølgelig fremgå af træfplakaterne, så det ikke kommer som en overraskelse, når man møder op. Vi har for en del år siden indført en for-

trolighedserklæring, som alle bestyrelsesmedlemmer, udvalg og samarbejdspartnere skriver under på. Det er ikke en tavshedserklæring, men et stykke papir på, at de oplysninger, man kommer i besiddelse af, ikke bliver misbrugt. Underskriften gør, at H-DCDK har mulighed for at retsforfølge, hvis vores interne oplysninger bliver misbrugt. Det er jo ikke uvæsentlige oplysninger om medlemmerne, som vi ligger inde med. Vi har din adresse og i mange tilfælde også et stelnummer på motorcyklen. Det er der ingen, som ønsker kan ende i de forkerte hænder. Jeg vil også lige fortælle lidt om, hvordan vi arbejder som hovedbestyrelse. Det hele forgår på demokratisk vis. Er der noget, vi skal stemme om, er det flertallet, der bestemmer. Hvis vi skulle være 100% enige om alt, kom der vist ikke meget igennem. Jeg har godt nok to stemmer ved stemmelighed, men den har ikke været brugt i de fire år, jeg har været formand. Senere i denne måned har vi visionsweekend for alle bestyrelsesmedlemmerne i distrikterne, og her skal der arbejdes på at hjælpe hinanden og finde fælles løsninger på de opgaver, vi kommer ud for. De tre forrige år har distriktsbestyrelserne været rigtig tilfreds med at mødes på tværs og arbejde sammen. Der er også Nordisk Møde senere i marts, og det er i år Danmark, som er vært for arrangementet. Det skal foregå i Odense, hvor der bl.a. skal tales om Nordic Run. Om det er noget, der skal fortsætte som de tre tidligere ture, eller om konceptet skal laves om. Til sidst lige en opfordring til at møde op d. 23. april til Hovedgeneralforsamlingen, hvor du kan være med til at bestemme, hvem der skal lede vores klub de næste år og ikke mindst møde de nyvalgte i Hovedbestyrelsen. Her fra mig skal lyde et kæmpe tillykke til de nyvalgte i distriktsbestyrelserne. Som jeg fik at vide, da jeg blev valgt til formand for foreningen for fire år siden: en formand kan ikke være venner med alle og kan ikke gøre alle tilpas. Det må jeg så give vedkommende ret i, men her efter d. 23. april kan det nu ikke ødelægge min nattesøvn og mit gode humør. Anders, og tak for fire spændende år.

14

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


NÆSTFORMANDEN AF HENRIK SØFELDT JØRGENSEN

Ny HB, nye tider?

S

å er tiden ved at være der. Foråret er lige om hjørnet, og det er tid til at få støvet motorcyklen af og komme ud og rulle igen. Og når man nu gør det, bør man måske overveje, om man skal få sin motorcykel revurderet. Især hvis det er et par år siden, man fik vurderet og oprettet sin forsikring. Den forsikringspolice, man betaler for sin forsikring, er fastsat efter den vurdering, man fik, da man oprettede forsikringen. Men den forsikringssum, man vil få udbetalt ved skade eller tyveri, vil altid være den pris eller værdi, som motorcyklen har på skadetidspunktet. Så hvorfor gå og betale for meget for en forsikring, hvis man kan få omvurderet sin motorcykel? Se hvordan man gør det under forsikring sidst her i bladet. Så har alle distriktsgeneralforsamlingerne været afholdt, og de nye bestyrelser er fundet med mange nye medlemmer og mange nye distriktsformænd og distriktsnæstformænd. Jeg havde selv den fornøjelse som repræsentant for hovedbestyrelsen at overvære generalforsamlingerne i Distrikt Syd og Distrikt Fyn, som begge forløb i god ro og orden. Nu ligger

distrikternes bestyrelser så fast for det næste år, så mangler vi bare hovedgeneralforsamlingen som i år kommer til at foregå på Fyn. Der skal der også vælges nye repræsentanter To af de fire poster, der til dagligt leder H-DC skal have nye medlemmer. Formanden og sekretæren for hovedbestyrelsen har begge valgt ikke at genopstille. Formanden Anders Hansen har nu siddet i fire år og har valgt at trække sig tilbage. I den tid, jeg har kendt Anders Hansen - først som distriktsformand for Distrikt Fyn og siden som formand for hele H-DC - har hans fynske optimisme og hans altid venlige og behagelige fremtoning nærmest været hans kendemærke. I de fire år Anders har været formand, har H-DC udviklet sig til en stadig mere professionel forening. Noget, som Anders har haft sin del i, og noget Anders kan være stolt af have været med til at udvikle. Tak for det store arbejde og engagement. Det har ikke altid været lige nemt, men du har aldrig vaklet på den udsatte post, du har haft. Tak for samarbejdet. Der skal også vælges ny sekretær for H-DC.

Jørgen Jørgensen stopper også til denne hovedgeneralforsamling. Jørgen har i snart en menneskealder været sekretær for H-DC og er den i HB med ubetinget den største erfaring. Med den erfaring og med den post Jørgen bestrider, har jeg og andre i HB brugt Jørgen som HB’s kloge kone: Altid med styr på love og regler, og altid får man et godt råd. Jeg skal ikke lægge skjul på, at når der er blevet diskuteret i HB om forskellige emner, og der ikke har været enighed, og snakken er gået frem og tilbage, har jeg altid kunne finde fodslag med Jørgen. Jeg vil komme til at savne din deltagelse i HB. Tak for dit store arbejde. Med ny formand og sekretær og mange nye distriktsformænd og distriktsnæstformænd samt med mig, som til generalforsamlingen kun har siddet som næstformand for H-DC et år, og kun lige er ved at finde mine ben at stå på, bliver det en næsten helt ny hovedbestyrelse. Det bliver spændende, hvad de kommende år vil bringe. Selv glæder jeg mig meget til at komme i gang med arbejdet og ønsker alle ”nye” velkomne i hovedbestyrelsen.

SAESONEN STARTER 1. APRIL HOS CUSTOM CYCLE...!

Stort Åbent Hus hos Custom Cycle lørdag d. 1. april kl. 10-16. Få en prøvetur på Street Glide® Special med den nye Milwaukee-Eight® motor. Udnyt de gode tilbud på ekstraudstyr og tøj. Nyd lækre pølser fra grillen og sluk tørsten med kolde øl og vand. D.O.D.XL leverer LIVE musikken. Der er kaffe og rundstykker fra kl. 10. Vi ses!

CUSTOM CYCLE HARLEY-DAVIDSON

BRÆNDSTRUP RØDDINGVEJ 1, 6630 RØDDING TLF: 7482 2928 - WWW.CUSTOM-CYCLE.DK

LIVE YOUR LEGEND

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

15


KONTINGENTINDBETALING 2017 Da der fortsat er for mange medlemmer, der ikke får b ­ etalt deres kontingent til tiden eller får taget sig ­sammen til at betale en fremsendt rykker, har hoved­ bestyrelsen besluttet at stramme op på reglerne for ­indbetaling af kontingent. Grundet dette vil der ske ­følgende tiltag gældende fra 01.01. 2017:

Udenlandsk indbetaling af kontingent Kontohaver: Harley-Davidson Club of Denmark Kontonr: 7605 1129724 IBAN kontonr.: DK9776050001129724 SWIFT-adresse/BIC: VEHODK22 Husk navn og medlemsnummer på indbetaler.

Har le

D a vi d s o n y-

ub Cl

•R  ykkergebyr for manglende rettidig indbetaling af ­kontingent fastsættes til kr. 200,•R  ykkergebyr fremsendes kun en gang 1. marts. •E  r beløbet ikke indbetalt inden 1. april, deaktiveres medlemmet, og medlemskabet ophører. Dette meddeles til H-DCDK forsikringsordning af medlemsservice, såfremt man måtte have en forsikring.

Den ark m

Formand søges! Den folkevalgte formand har følgende personlige opgaver og ansvar:

 t håndtere kontakten til pressen med A henblik på at foreningens image og ­interesser varetages i overensstemmelse med hovedbestyrelsens beslutninger.

At deltage i de årlige møder i den Nordiske Federation for at sikre en stadig udvikling af federationen til gavn for foreningens medlemmer.

 t deltage som folkevalgt formand i A de arrangementer, der relaterer sig til ­foreningen, f.eks. FH-DCE møder, samt efterfølgende orientere hovedbestyrelsen om indholdet.

 t deltage i de årlige møder i den A ­Europæiske Federation for at sikre en ­stadig udvikling af federationen til gavn for foreningens medlemmer og for at påvirke den politiske proces i EU.

 t deltage i de årlige distriktsgeneral­ A forsamlinger og Hovedgeneralforsamling.

 ktivt at opsøge de danske H-D forhandA lere for at holde en god dialog og sikre de bedste forhold for foreningens medlemmer.

 t håndtere eventuelle klager over foreninA gen, enten fra medlemmer eller andre.

16

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

 ktivt at holde kontakt med A ­Harley-Davidson Europe for at sikre de bedste forhold for foreningen og dens medlemmer.  t kommunikere med de enkelte A ­medlemmer, der kontakter formanden via mail eller telefon.

D a vi d s o n y-

ub Cl

 t kommunikere relevante nyheder i A ­formandsindlæg i H-D-Journalen.

 t have et kendskab til distrikternes A ­udvikling gennem dialog med formændene enten via løbende kontakt om konkrete emner, eller gennem dialog på Hoved­ bestyrelsesmøder.

Har le

 t sikre afholdelse af de årlige HB-møder, A med fokus på evaluering, status og udvikling af nye tiltag.

Den ark m


TRÆF- OG GENERALFORSAMLINGSDATOER FOR 2017 Hovedgeneralforsamling – i Distrikt 2 H-DCDK afholder HGF-2017 søndag den 23. april i Distrikt 4 Fyns lokaler på Kertemindevej – se indkaldelsen på et af de næste ­sider her i bladet. På generalforsamlingen skal der både vælges ny formand og ny landssekretær. H-DCDK forårstræffet Afholdes i Distrikt 2 Fyn – og også her anvendes faciliteterne o ­ mkring klubhuset. Forårstræffet løber af stablen lørdag den 6. maj 2017

Distriktstræf i 2017 Distrikt 5 Danish Bikemeet afholdes i weekenden den 16.-18. juni. Distrikt 3 Syd-træf afholdes den 27. maj. Distrikt 1 Midsommertræf afholdes i weekenden 23.-25. juni. Distrikt 6 Bornholmertræf afholdes i weekenden 14-16 juli. Distrikt 2 Fyns Harleymeeting afholdes i weekenden 28-30 juli. Distrikt 4 Tolne-træf afholdes i weekenden 25.-27. august.

sekretær søges! Den folkevalgte sekretær har følgende personlige opgaver og ansvar:

 t deltage i de årlige distriktsgeneral­ A forsamlinger og Hovedgeneralforsamling.  t samarbejde med distrikterne om årets A HGF og stå for planlægningen af dette.  tage referat fra HB-møder samt HGF og At rundsende dette til HB.  t ajourføre HB-medlemmer med de sidste A nye HB-beslutninger ved at rundsende ­disse ved enhver beslutningsændring eller på forespørgsel fra et HB-medlem.  ajourføre evt. nyvalgte distrikts­ At bestyrelsesmedlemmer med HB-møde­ referater samt sidst nye opdaterede HB-beslutninger. At indkalde diverse udvalg til de årlige udvalgsmøder med HB i forbindelse med HGF.

 holde distrikterne underrettet om At deadline for emner der bliver besluttet på HB-møder.

 t samarbejde med redaktøren af HD-JourA nalen om deadline for aktivitetskalender.

 t samle de årlige generalforsamlingsA referater herunder HGF og distrikternes og videresende disse til redaktøren for HD-Journalen.

 t ajourføre medlemsliste for H-DCDK A ­Hovedbestyrelse/udvalg samt distriktsbestyrelse efter årlige HGF/distriktsgeneralforsamling samt udsende denne til medlemmerne af HB, medlemsservice, forsikring og HD-Journal/redaktør.

 samle de årlige godkendte distriktsAt regnskaber og videresende disse til hovedkassereren.

 t sørge for de nordiske klubber har A ­adresserne på H-DCDK’s HB, således at deres medlemsblade distribueres til HB, iht. gældende interne aftale fra nordisk møde.

 t servicere klubbens medlemmer med A de spørgsmål, de har via telefon/mail.

 t samle de enkelte distrikters referater A løbende og videresende disse til formand, næstformand og kasserer i HB, således at de er sikret overblik over distrikternes aktiviteter.  t indsamle en kopi af samtlige underA skrevne fortrolighedserklæringer fra HB-medlemmer, distriktsbestyrelsesmedlemmer samt div. udvalgsmedlemmer.

 t samle årets HB/distriktsreferater mv., A og videregive disse til H-DCDK’s arkiv på elektronisk medie.

 t fremsende HB-mappe indholdene: A 1. Sidste års HB-ref. 2. HB-Beslutninger. 3. Retningslinjer for udvalgene. 4. HB-adresser. 5. Klubbens love & regler. til nyvalgte distrikts for-/næstformænd til brug for deres arbejde i HB. D a vi d s o n y-

ub Cl

 sørge for indkaldelse af HGF i At HD-Journalen og på hjemmesiden.

 være tovholder for datoer, der skal med At på årets HD-kalender.

Har le

 planlægge, indkalde og deltage i de At årlige HB-møder med fokus på evaluering, status og udvikling af nye tiltag.

Den ark m

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

17


JEG STILLER OP SOM SEKRETÆR FOR H-DCDK Jeg hedder Peter Rytter, er 42 år og har de seneste to år siddet som formand for Distrikt 1 Sjælland. Jeg købte min første Harley som projekt, da jeg var 17 år gammel og meldte mig ind i H-DCDK i januar 1994. De første mange år var jeg ikke så aktiv i distriktet, jeg havde nok i at køre i en lokal klub. Så tog jeg med ud og køre et ToyRun og begyndte at køre med på fællesture, Cruise for a Cure osv., og stille og roligt blev jeg mere og mere aktiv i distriktet.  Privat bor jeg på en gård sammen med min kone, en håndfuld heste, et par hunde og min kones svigermor. Jeg er udlært klejnsmed, men har siden 2003 arbejdet som køletekniker. Ved siden af mit primære erhverv har jeg et lille firma, der beskæftiger sig med scenefyrværkeri og specialeffects, og jeg har siden 2009 været fast pyrotekniker for D.A.D.  Mit bierhverv har jeg dog gearet meget ned til fordel for H-DCDK. 

Jeg har altid interesseret mig for computere, og arbejdet med computere falder mig meget naturligt. Jeg har tidligere været superbruger af både Word og Excel. De senere år er det ikke vedligeholdt så meget, så jeg vælger at kalde mig selv for erfaren bruger. Jeg har siden 2014 været webmaster for Distrikt 1,

„Jeg mener selv, at jeg besidder de kompetencer, der skal til for at bestride posten som sekretær i verdens næststørste Harley-Davidson klub“ tidligere har jeg selv programmeret databasestyrede hjemmesider, så jeg har en god sparring med vores hovedwebmaster omkring nye tiltag og funktioner på klubbens hjemmeside. Jeg er en gadget freak og elsker små og store elektroniske dimser og apparater. I øjeblikket er jeg ved at bygge min egen CNC fræser; det er min måde at stresse af på, og jeg elsker tekniske såvel som mentale udfordringer. Jeg mener selv, at jeg besidder de kompetencer, der skal til for at bestride posten som sekretær i verdens næststørste Harley-Davidson

18

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

klub, og de ovennævnte er i alle fald ikke en ulempe. Jeg ser mig selv som meget punktlig: Jeg hader at komme for sent til en aftale, og det sker da også kun yderst sjældent. Jeg vil ikke kalde mig selv perfektionist, for det er jeg på ingen måde, men når jeg går ind i et projekt, en hobby eller et tillidshverv, gør jeg det med liv og sjæl og gør alt

for altid at yde mit bedste. Er der ting, jeg gerne vil vide mere om, studeres emnet omhyggeligt. Jeg bryder mig ikke om at arbejde med noget, jeg ikke ved noget om. Det gælder såvel privat som på jobbet. Jeg deler mange af formands­ kandidatens visioner om H-DCDK og tror på, at vi i fællesskab, sammen med resten af hovedbestyrelsen, kan få disse visioner ført ud i livet. Jeg tror på, at jeg kan tilføre klubben nye ideer og løfte det teknologiske niveau i klubben ved at implementere nye arbejdsgange i den daglige drift, ikke kun til gavn for hovedbestyrelsen, men til gavn for hele klubben. Jeg håber på jeres opbakning ved Hovedgeneralforsamlingen d. 23. april. Med venlig hilsen 2121 Peter Rytter. 


FORSIKRING: BAKKENS ÅBNING D. 30. MARTS 2017 – GRATIS DÆKNING, HVIS… QBE Danmark A/S tilbyder gratis at dække kørsel dagen, hvor Bakken åbner. Dog er det et krav, at du skal kontakte QBE Danmark A/S, på e-mail til ”karen.larsen@dk.qbe.com” for at få et certifikat/bevis på kørslen denne dag. Ellers vil der ikke være forsikringsdækning. Bemærk, at dette kun gælder for de medlemmer, der har forsikring gennem H-DCDK og QBE Danmark A/S.

Indkaldelse til Hovedgeneralforsamlingen i Distrikt Fyn’s Klubhus Afholdes søndag d. 23. april 2017 Kl. 13.00 Kertemindevejen 38, 5290 Marslev Forslag der ønskes til afstemning på hovedgeneralforsamlingen skal indsendes til formanden for H-DCDK senest 4 uger før hovedgeneralforsamlingen. Evt. indsendte forslag vil kunne læses på www.hdc.dk. Kun medlemmer der har betalt kontingent for 2017 kan deltage i hovedgeneralforsamlingen.

Med venlig hilsen Hovedbestyrelsen

Davidson y-

Har le

HUSK! - Medlemskort gældende for 2017 eller kvittering for 2017 indbetalingen.

ub Cl

Dagsorden iht. Klubbens love: A.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Valg af dirigent. B.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Bestyrelsens beretning. C.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Klubregnskab. D.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Udvalgsberetninger. E.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Indkomne forslag. F.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Valg til hovedbestyrelsen. På valg er: Formanden, Anders Hansen, modtager ikke genvalg Sekretær Jørgen Jørgensen, modtager ikke genvalg G.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Valg af revisor. H.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Eventuelt.

Den ark m

NYT! KILOMETERAFLÆSNING PÅ LANDSPLAN H-DCDK afholder kilometer­ aflæsning på landsplan. Hvilke af Harley-Davidson Club of Denmarks seks distrikter kører flest kilometer fra april til sæsonafslutning i oktober? Og hvilket medlem (kvinde og mand) kører fleste kilometer i alt på landsplan? Det er egentlig lige meget, hvor mange kilometer du kører selv; dit distrikt har brug for, at du tilmelder dig til denne landskonkurrence. Der er præmie til det længst kørende distrikt og til det længst kørende medlem, i begge køn.   

Regler:

• Kilometeraflæsningen starter i april måned. Se mere information hos dit distrikt. • Der er mulighed for aflæsning fra d. 1. april til og med d. 15. april. • Aflæsningen kan ske ved start på fællesture i distriktet eller ved fremsendelse af foto dokumentation. • Medlemmet skal oplyse navn, H- DCDK medlemsnr. samt et registreringsnr. på en Harley-Davidson • Der laves et fælles skema, som alle seks distrikter bruger. • Distrikterne kan stadig vælge at afholde deres egen kilometeraflæsningskonkurrence.

• Aflæsning slut på sæsonen sker på samme måde som ved start. • Sidste aflæsning er den 29. oktober. • Kilometeraflæsningen hører under næstformandsposten i det enkelte distrikter. Distriktsnæstformanden udfylder skema og lægger det i foreningens dropbox senest 14 dage efter aflæsning • Der er gave til det længst kørende distrikt samt til det længst kørende medlem, både kvinde og mand på landsplan. • Præmie vil tilgå medlemmerne ved en begivenhed sidst på året. • Alle distrikter skal udfylde det valgte skema.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

19


ION TIL

INSPIRAT

REJSER CYKEL PÅ MOTOR

Her kan du tjekke udbuddet fra de selskaber, der samarbejder med Harley-Davidson Club of Denmark, Brug dem - de støtter os!

Rejseinspiration til oplevelser på motorcykel JoyRides Tours – fokus på totaloplevelsen JoyRides består af norske MCentusiaster med lang erfaring i at arrangere guidede tours på MC. Folkene bag Joyride tilbyder kun tours, som de selv elsker at køre, hvilket indebærer over 15 guidede tours i USA, men også tours i lande som New Zealand, Mexico, Spanien, Thailand og Argentina. Her er et lille udvalg: Historic Route 66 i USA (18 dage – 4000 km.) Denne legendariske køretur langs Route 66, også kendt som ”The Mother Road”, har i årevis været kundernes favorit på markedet. Route 66 har bevaret de oprindelige veje, restauranter, benzinstationer og nostalgiske landmærker, akkurat som de så ud for et halvt århundrede siden. ”The Mother Road” er paradis for enhver motorcykelkører. Wild West – ”The Dream Tour” i USA (17 dage – 4400 km.) Samler

20

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

højdepunkter fra det Vilde Vesten med store naturoplevelser såsom Utahs berømte nationalpark og Grand Canyon, pulserende storbyer som Las Vegas, San Francisco og Los Angeles og massevis af kilometer på den legendariske motorcykelvej Pacific Highway 1. Dette er drømmeturen! Buffalo Bill – ”The Mountain Tour” i USA (16 dage – 4000 km.) Dette er en rejse igennem William F. Codys, bedre kendt som Buffalo Bills, favoritlandskab og hjemsted. På vejen gennem Rocky Mountains oplever du det Vilde Vesten på helt nært hold med alt hvad det indebærer af vilde dyr, udfordrende ”back roads”, fjeldlandskaber og spektakulære naturoplevelser på flere af USA's bedste motorcykelveje. New Zealand (18 dage – 4000 km.) Den helt klart bedste måde at opleve, hvad New Zealand har at tilbyde, er på

din motorcykel. JoyRides tilbyder en fantastisk tur på herlige veje gennem et utrolig smukt land. Turen er specielt udviklet for dem, som ønsker at udforske New Zealand fuldt ud. Du kommer til at køre på begge øer, og besøger de bedste attraktioner og byer. Dette er ferien, hvor rejse og oplevelsen er vigtigere end endemålet. JoyRides tilbyder Tre forskellige tour-modeller: Guidede tours: All inclusive gruppetur Self-Drive-Tour: De booker MC, hoteller og attraktioner MC Rentals: De booker MC - resten er op til dig Læs mere på: www.joyridestours.com


MC-REJSER:

KR. 1500,De nyeste Harley-Davidson modeller og et stærkt program Som den eneste danske udbyder kan MCUSA så godt som sikkert love 2017-modeller til alle sine gæster. Tre ud af fem ture er allerede udsolgt, og der er fuld gang i bookninger af rejser til næste år. Her er et lille udpluk af programmet. River deep, Mountains high MCUSA's ”Route 66 – Arizona” tur passerer igennem nogle af verdens smukkeste nationalparker, fx Grand Canyon. Dette naturskabte underværk er langt større, end man kan forestille sig, og man kan godt forberede sig på nogle helt spirituelle øjeblikke. Kløften er hele 446 km lang og op til 25 km bred. Hvor den er dybest, er der fra kanten 2.744 m til Colorado floden, der slynger sig nede i bunden. ”Kyst til Kyst” - Den ultimative oplevelse Det er intet mindre end, hvad MCUSA kan love deres gæster på denne ”kyst-til-kyst” tour, der med sine cirka 6.000 km er MCUSA’s længste tur. Helt konkret er ruten lagt gennem ni stater og er pakket med oplevelser, nemlig cremen af Florida, Alabama, Mississippi, Louisiana, Texas, New Mexico, Arizona, Nevada og Californien. Turen går fra Atlanterhavet og til Stillehavet med mulighed for en dukkert i Den Mexicanske Golf. Highway 1: Sving, Sving, Sving Highway 1 er én af de absolut smukkeste og mest eftertragtede mc-veje i verden. Det handler om sving, sving og atter sving. Turen går over bjerge, gennem skove og over dybe slugter, men også over bjergpas i over 3.000 meters højde og gennem USA’s laveste lokalitet i Dødens Dal, 85 m under havets overflade. Turen er cirka 3600 km lang og er mere køreteknisk udfordrende, end andre af turene i MCUSA’s program. Solskin i Florida og verdens fedeste mc-træf Det er ikke uden grund, at Florida har tilnavnet ”The Sunshine State”. På den nyerhvervede Harley kommer deltagerne til at opleve statens solbeskinnede kyster og spændende seværdigheder. Som noget nyt har MCUSA udvidet denne populære tur, så det er muligt også at deltage i Daytona Bike Week, der er USA´s fedeste bikerfest. Der er afgang til Florida allerede den 16. marts, men er du ikke tilmeldt, må du vente til næste år, for der er ikke ledige pladser. Læs mere på: www.mcusa.dk

MC-Rejser i særklasse

MEDLEMSRABAT H-DC KR. 1.500,- PÅ BOOKNI DK NG INDEN 31. MARTS 2017.

MC-Rejser er et danskejet rejsebureau grundlagt i 1995. Med hele 22 år på bagen og kontorer i Danmark, Sverige, England, Australien og USA, er MC Rejser i dag Danmarks største arrangør af motorcykelrejser til lande som USA, Thailand, Cuba, Colombia, New Zealand og Vietnam. Nye destinationer MC-Rejser giver også den gas i sæsonen 2017/2018, hvor der præsenteres tre nye destinationer: Thailand, Columbia og New Zealand. Hoveddestinationen er dog stadigvæk USA, hvor MC-Rejser f.eks. er det eneste danske MC-bureau, som tager turen til det legendariske motorcykeltræf i Sturgis under selve træffet. I den kommende sæson genopliver MCRejser derudover den tidligere populære Sydstatstur med hovedtemaet ”Jazz, Soul & Rock´n Roll”. Som eneste danske MC-bureau har MC-Rejser certifikat til samtlige amerikanske nationalparker. Vi tilstræber ikke at lave Danmarks billigste motorcykelture, men derimod de absolut bedste – og at vi så oftest alligevel er billigst gør det jo kun meget bedre, skriver MC-Rejser om dem selv i en pressemeddelelse. Sikkerhed Tour Teamet er en nøglefaktor for en vellykket motorcykelrejse, og alle MC Rejers tours bliver ført an af en erfaren MC-guide på motorcykel, samt endnu en erfaren rejseleder i gruppens følgebil, der fragter bagagen fra sted til sted og har en kold køleboks med gratis vand og sodavand til samtlige gæster på rejsen. Guiden har altid et detaljeret kendskab til ruten, de bedste veje, de bedste spisesteder og de flotteste udsigter. Alle hoteller er 3-4*prime location. Selvom man er på motorcykelrejse, skal man bo ordentligt med en god seng og let adgang til spisesteder. Vi laver ikke ture for os selv, vi laver ture for vore gæster. Vi kører maksimum 15 motorcykler per hold og fræser ikke af sted over stok og sten med unødige lange etaper. Baseret på vores lange erfaring er turenes længde og de enkelte dagsetaper nøje afstemt, så vores gæster får hele oplevelsen, står der endvidere i pressemeddelelsen. Hvis du har ubesvarede spørgsmål, eller ønsker en uforpligtende snak om din næste motorcykel oplevelse, kan du kontakte MC-Rejser. Læs mere på: www.mc-rejser.dk

MCUSA:

KR. 1000,MEDLEMSRABAT H-DCDK KR. 1.000,- PÅ UDVALGTE REJSER.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

21


IL KOM MED T

DANMARKS ENESTE MOTORCYKEL FESTIVAL STE G I L E G G Y H OG

FÆNGSLET · HORSENS 25.-28. MAJ 2017 STATE PRISON MUSEUM • INK FESTIVAL • GUIDED MC TOURS • MARKETPLACE • SATURDAY PARADE • MERCHANDISE • DEMONSTRATIONS • TECHNICAL SERVICE • PRISON CAMP INFO // PRISON CAMP // TICKETS // WWW.HSPMF.DK 22

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


INSPIRA TION TIL

REJSE

PÅ MOT ORCYK Verden er stor EL “Moto” betyder motorcykel og “mundo” betyder verden på spansk og portugisisk Moto-Mundo blev startet i 2006 af Ida og Hjalte Tin, som sammen og hver for sig har besøgt alverdens lande og næsten alle kontinenter på motorcykel. Ideen bag Moto-Mundo er så vidt muligt, at køre på sin egen motorcykel, at komme tæt på lokalbefolkningen og opleve de unikke ting, på den rejse, som er valgt. Moto-Mundo tilbyder motorcykelrejser til steder som Korsika, Tatrabjergene, Transylvanien, Norge, Albanien, Shetlandsøerne og Italien og Kroatien. Søren Vestergaard Det er danske Søren Vestergaard, der overtog firmaet i 2013. Han har siden selv kørt med på næsten alle ture, der har været udbudt. Søren er uddannet mekaniker og har arbejdet med faget siden 1975. Han er en meget erfaren

motorcyklist og kører imellem 20.00025.000 km. hvert år. Han har selv kørt til fjerne destinationer og laver selv benarbejdet med planlægning for at få turene til at fungere optimalt. Han laver hvert år nye tiltag til spændende rejsemål, men èn rejse er fast hvert år, og det er rejsen til Cuba, som nu er kørt 10 gange. Moto Mundo kører kun med mindre grupper, typisk otte til 12 motorcykler, afhængig af antallet af bagsædepassagerer. Dette giver tid til at give den enkelte gæst den fulde opmærksomhed og en mængde af gode oplevelser. Cuba Øst i 20 dage Moto Mundo står klar med din EGEN motorcykel i Cubas hovedstad Havana, så du kan køre fra Havana og helt ud

R

til de store bjerge, Sierra Mastra, den vilde østkyst og til perlen Santiago de Cuba. Oplev Castros unikke blanding af socialisme og salsa – før det er for sent! Turen forener de sjoveste motorcykelveje med de bedste overnatningssteder, de smukkeste strande og Cubas kultur og samfund. Turen guides af Søren Vestergaard som har kørt Cuba rundt ti gange på motorcykel og som har et indgående kendskab til landet. I februar er vinden varm og mild på Cuba, hvor du vil nyde Cuba og livet på din egen motorcykel. Læs mere på: www.moto-mundo.dk

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

23


ION TIL

INSPIRAT

REJSER CYKEL PÅ MOTOR

MEDLEMSRABAT H-DCDK

KR. 4000,I RABAT PÅ ALLE REJSER

Verdens smukkeste eventyr Skal du på dit livs drømmerejse, så er et godt bud at tage en tur med på Route 66 international, som er grundlagt af den norske eventyrer og forfatter Arve Stallvik, der med to tomme hænder og en drøm skabte verdens største Route 66 firma. Route 66 US Route 66 er en verdensberømt tur, hvor du på motorcykel krydser stort set hele Amerika fra Chicago til Hollywood/ Los Angeles. Det er jordklodens mest populære MC-rejse, som folk fra hele verden strømmer til USA for at opleve. Her oplever du det autentiske Amerika på en over 4000 kilometer lang motorcykeltur gennem otte stater og tre tidszoner. Grundlæggeren af verdens største Route 66 USA-arrangør er en nordmand, der hedder Arve Stallvik:

24

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Route 66 USA er for de fleste mænd på jordkloden selve DRENGEDRØMMEN. Min ambition er at lave den optimale tur, verdens smukkeste eventyrrejse, siger han. 15.000 kunder – 30 ture Nordmandens kongstanke om at lave verdens største og bedste oplevelsesrejse gennem USA, har ført til, at 15.000 mennesker fra mange lande i både Europa og Asien har realiseret deres drengedrøm. 15 år efter at de første tours blev kørt, tager over tusind mennesker

den 20 dage lange tur på en HarleyDavidson eller i en amerikansk bil. Arve Stallviks MC-firma planlægger 30 ture hvert år på Route 66. Firmaet tilbyder imidlertid motorcykelturer på alle verdens kontinenter: Alaska, Australia, New Zealand, Syd Afrika og over 10 andre tours overalt i USA. Det er dog ROUTE 66 i USA, som helt klart er den mest populære tur. Jeg har rejst verden rundt som journalist for norske aviser og TV-kanaler i 20 år. Efter at have tænkt længe over, hvilken tur som var den allerbedste og mest oplevelsesrige, var


det helt klart ROUTE 66 USA som rager højest. Jeg mener, at hvis du har tid og mulighed til bare en ferietur i løbet af livet, så er det den her tur, som du skal unde dig, siger Arve Stallvik, som i dag er bosat i både Oslo og Chicago i USA. Du kan læse mere om Arve Stallviks arrangement, Route 66 i USA på: www.route66usa.info

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

25


JUST RELAX. It’s a SCHUBERTH.

M1

Den innovative åbne hjelm fra SCHUBERTH, inspireret af passionerede motorcyklister. Det fleksible design giver masser af muligheder for personlig tilpasning. Design din egen M1. For mere information: WWW.SCHUBERTH.DK 26

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


14TH ANNUAL EVENT:

WELCOME RACEFANS

20. MAJ FOR 14. GANG BYDER ALLINGÅBRO VELKOMMEN TIL FART, ACTION OG RÆS MED MERE END 17 TIMERS UNDERHOLDNING, SPÆNDING OG STEMNING

OPLEV ATTER:

DM I TRAKTORPULLING

WWW.MOTOR-FESTIVAL.DK

LØRDAG DEN 20. MAJ MOTOCROSS

4X4 OFF ROAD

DRAGRACING

UDSTILLING

MASSER AF SALGSBODER MED ØL, VAND, FASTFOOD, KAFFE, IS OG KAGE. DESUDEN BODER MED TØJ, CAPS, SOLBRILLER, HAVENISSER OG TINGELTANGEL. M.M. OPLEV BLA: DM I TRACTOR PULLING – DM I GARDEN PULLING – DM I RC RACE · MOTOCROSS 2 OG 4 HJUL – 4X4 OFFROAD – KAMPVOGN – STOCKCAR – FOLKERACE – SUPER MOTARD – GOKART – POCKETBIKE - BØRNECROSS OG BØRNESPEEDWAY – TRIAL – BØRNETIVOLI · DRAGRACING BILER OG MOTORCYKLER CUSTOM SHOW BILER OG MOTORCYKLER · LIVE BANDS – FASTFOOD OG MASSER AF SALGSBODER · GÅ IKKE GLIP AF ÅRETS FEDESTE ACTION DAG PÅ DJURSLAND

BJ

17 TIMERS ACTION

8950 Ørsted Tlf 20FRA 29 12 UNDERHOLDNING KL.4109:00-02:00 SKILTE

JPL Bolig Renovering

U hals

BJ Ørsted

THE REAL DEAL BIKER MAGAZINE

KØB BILLET PÅ BILLETSALG.DK OG SPAR PENGE TIL DEN FØRSTE ØL. ENTRÉ 120,- KR I FORSALG: 150,- VED INDGANGEN AMF2017_scanbike.indd 1

14/01/2017 18.19


SUPER R A L LY 2017 FH-DCE byder alle bikere Velkommen til Super Rally 2017 i Tjekkiet! Vejen til Super Rally 2017 fører dig til byen med et så specielt navn som Brno, den næststørste by i Tjekkiet. Det lokale vartegn, den legendariske Brno-drage vil stå vagt om dette års Super Rally. I udkanten af byen, der er rig på kultur og historie, ligger den berømte Grand Prix Circuit racebane, hvor sportsmanden Walter Villa i 1970erne kørte berømte race på sin HarleyDavidson motorcykel og opnåede stor hæder. Villa er stadig tilknyttet den tjekkiske arrangørklub.

Ballenstedt 2012

28

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Super Rally

i Danm ark i 19 86


Tjek hjemmesiden Super Rally 2017 for konkret information. Her er en lille smagsprøve fra siden.

Lidt historie... I 1963 startede seks HarleyDavidson bikere lokalklubben Harley-Davidson Club Brno. Dengang havde disse foundere ingen idé om, hvor stor en succes, der lå og ventede på dem i fremtiden. Og at deres forbindelse til det berømte motorcykelbrand ville overleve i mere end et halvt århundrede. Nogle af de stiftende medlem­ mer, der stadig i dag er aktive i klubben, var også med til at danne fundamentet til FH-DCE – den europæiske federation af Harley-Davidson klubber. Brno klubbens legendarisk motto fra 1960erne “gliding through the countryside with my HarleyDavidson” er stadig en central filosofi i klubben efter mere end 50 år på vejene, og den vil også være en del af tanken bag det kommende Super Rally 2017.

Naturen... I det landskendte naturskønne og historierige område Pálava (30 kilometer syd for Brno) midt blandt lokale bønders vinmarker ligger det store Musovvandreservoir.

Super Rally i Sverige i 2004

Danmark til Brno over Berlin (Ca. 1.200 km)

Super Rally-Campen “Autokemp ATC Merkur Pasohlävky” strækker sig langs søens smukke bred. Et rekreativt område på omtrent 40 hektar venter på at blive indtaget med de lokale køkkener, de berømte Urquell pilsnere, god rock musik, mulighed for vandsport, termiske bade, og som nævnt “Gliding through the countryside” og ikke mindst kan deltagerne se frem til at opleve god Østeuropæisk stemning i selskab med gamle såvel som nye venner. M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

29


Freedom to Ride Made possible by QBE Du kan nyde turen endnu mere, når du ved, at din Harley er forsikret hos QBE: ét af verdens ledende forsikringsselskaber i samarbejde med Lloyd’s 1886.

medarbejdere og med det eksklusive samarbejde med Harley- Davidson Club of Denmark, er vi klædt på til at tilbyde dig den forsikring, du har brug for.

På kontoret i København har vi sammensat et professionelt team af erfarne

Kontakt os for at høre mere. motor@dk.qbe.com

30

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

QBE Insurance Vester Farimagsgade 7 1606 København V Tlf: 33 45 03 00 www.qbe.dk QBE har tilbudt forsikring i mere end 125 år. Vi har kontorer i over 40 lande og en financiel styrke, du kan stole på.


Din professionelle MC-rejsearrangør Hvorfor nøjes med at drømme?

Gør drømmen

til virkelighed

Sturgis Rally

Bestil vores katalo

g

Sydstaterne

SKYND DIG!

SKYND DIG!

Afrejse 2. august Ekstra hold

Afrejse 25. april

14 dage fra kr 36.500,-

Jazz, soul og Rock’n’Roll 17 dage fra kr 36.900,-

The Black Hill Motorcycle rally (Sturgis) i South Dakota, USA betegnes blandt de amerikanske motorcyklister, som det største og mest autentiske motorcykeltræf i USA. PS MC rejser er eneste danske MC rejsebureau der kommer til Sturgis under selve træffet.

... og lækker MC kørsel på Blue Ridge parkway og Dragons Trail. En drøm af en motorcykeloplevelse. Turen på en fed motorcykel i Smoky Mountains bliver betragtet som en af de bedste køreoplevelser, som man bør prøve én gang i livet!

Sturgis

Enkelte ledige pladser på vores ture med professionel rejseleder i 2017 til:

*) Ingen sidste øjebliks overraskelser når det kommer til prisen MC-Rejser blev grundlagt i 1995, og med 20 år på bagen og kontor i Danmark, England, Australien og Sverige er vi i dag Danmarks største arrangør af motorcykelrejser med rejseleder til USA, Cuba, Thailand, Vietnam og Sydafrika.

✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔ ✔

Route 66, 11 juli Western highlight, 3. juni Canyonlands, 3. juli California Highway 1, 13. juni Arizona, 3. juli Sydstaterne, 25. april Sturgis, 3. august Best of the West, 31. august California Highway, 16. september Arizona, 18. september Florida, 31. oktober Cuba, 13. november Thailand, 27. november

Vi tilstræber ikke at lave Danmarks billigste MC ture, men de bedste, hvor vores primære fokus er at giver vores gæster den ubetingede bedst mulige MC rejse oplevelse.

1.500 kr rabat

for medlemmer af HDCDK

gælder kun for bookinger indtil 31 marts 2017. Medlemsnummer skal oplyses ved booking.

MC-Rejser

Nøglegårdsvej 20, Vassingerød DK-3540 Lynge Telefon/Phone +45 7221 7111

www.mc-rejser.dk info@MC-Rejser.dk

Teknisk arrangør Profil Rejser, Reg. i Rejsegarantifonden nr. 2356 M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

31


[ TEMA - HISTORISK SET ]

Helga og Janne “Skunken” Stensgaard i parade på Drottningatan i Örebro. Fotograf Thomas Wiman

E N R E G N I D N Æ L S R DJU YSKE KNEJTE HISTORISK TILBAGEBLIK

DE J

I ÖREBRO

AF: TORP I SAMARBEJDE MED HELGA STENSGAARD & HASSE DANSK.

FOTO: THOMAS WIMAN, HELGA STENSGAARD, KLAES PALMGREN, ”VÄLA” OVE JOHANSSON, PETER HØJ, KURT WINTHER, CHRESTEN TORP OG HANS GJESING

D

u læser en artikelserie, der egentlig starter op i sidste nummer af H-D Journalen med historien om Holmerne Mc, og som vil være med i de følgende udgaver af H-D Journalen. Vi kredser rundt i og omkring 70érnes ungdomsbevægelse for vilde motorcyklister, der ikke alene var uhygiejnisk, men som i Danmark nærmest blev voldssyg, når man med dødsforagt udfoldede sig i interne lemlæstelser og drab for at holde sine territorier. Desuagtet er selv samme bevægelse også fader til den moderne skandinaviske chopper- og selvbyggerkultur, og dermed en central byggeklods i forståelsen af Harley-Davidson Club of Denmark.

32

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

ns Panhead ing af Skunke ill st ud s el Fra Whe Wiman graf Thomas Chopper. Foto


THE RISE OF THE

CHOPPER •

Denne artikelserie bringer dig nu ind i de gamle svenske lokalklubbers traditionelle værkstedsfællesskab. Vi søger denne gang mod danskerklubben Big Twins Mc i Örebro, der i år kan fejre sit 35 års jubilæum. Nu møder du Østjyderne, fra det gamle Mosten slæng med bl.a. Hasse ”Dansk” Gjesing, Kurt Winther og Janne ”Skunken” Stensgaard, og vi kigger tilbage til

DE JYSKE KNEJTE

det gamle miljø på Djursland. Igen møder vi kort Bornholmske Månsson, Hottes, og Byder, samt nogle af de svenske kammerater i bl.a. United Mc i Karlskoga og hos Choppers Mc i Mariestad. I de næste artikler byder vi på udflugter til legender i de gamle klubber i Stockholm, Sofia Hogs, Peking Outlaws i Norrköbing, Tramps i Västerås, Stompers i Katrineholm og Mothers

Freaks i Gøteborg for blot at nævne få af de værkstedsklubber, der har sat sig endegyldige spor i den Skandinaviske Chopperkultur. Og mon ikke enkelte nordmænd og flere danskere med samme passion fortsat vil melde sig ind i historien undervejs, når vi nu fortsætter rejsen ind til selve sjælen af den skandinaviske udgave af "Rise of the Chopper"

I DIDN’T CHOOSE THE BIKER LIFE, THE BIKER LIFE CHOSE ME

Skunken på sin HD Panhead Chopper i 1978, Motorcyklen blev købt af president Roy fra Choppers Mc Sverige og en ombygning gik straks i gang.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

33


[ TEMA - HISTORISK SET ]

THE RISE OF THE

CHOPPER •

DE JYSKE KNEJTE

I det kalkholdige jord på den øverste del af Djursland giver grundvandet æbletræerne gode vilkår, og der udvikles de saftigste vitaminfulde æbler. Hvis vandet så også drikkes, er der i de gode familier vilkår for opfostring af børn med ægte eventyrlyst i blodet.

T E V R O T S OSKAR Hottes fra Allinge på Bornholm med sin Honda 450 ccm Chopper i 1982

DE VILDE UNGE

N

år lokalvand og æbler kombineres med en motorcykelforretning, hvis stærke passion er for én- og tocylindrede englændere, i klassisk Road Racing Set-up, og med pligt til polering af cyklernes aluminiumsdele, så bliver resultatet en flok kompromisløse, men elskelige bonderøvsbikere med stærk hang til mange kubik pr. cylinder, lave omdrejninger og et godt bundtræk. Sidst i 70érne gik drengene i Allingåbro i en slags frivillig efterskole. Skolemesteren hed Knud-Erik ”Knås” Sørensen, han er søn af Frode Sørensen, der stiftede butikken med et værktøjssalg. Klasselokalet var stedets gamle værksted og motorcykelforretning i Allingåbro og deres skolegård var den gamle Motorcykel Klub i Allingåbro. Legeområdet var kommunevejene og især gadehjørnet ved grillbaren. Her prægede man de lokale unge til et rent engelsk motorcykelmiljø, og den der virkelig satte de mest vakse på skolebænken var netop Knås med fru Ulla. De to fostrede simpelthen flere generationer af lokale D'herrer Skunken, Hasse og Kurt i 1977. Billedet er taget i Vejlby og Hasses Sportster skal ind i frugtavler dygtige unge emner op til, Gjesings Bedford-æblebil, hvor speedometerkablet diskret er afmonteret. Frugtavleren skulle jo nødig vide, at fokusere hårdt på engelat turen går helt ned til Fredericia, hvor den næsten fabriksnye Harley-Davidson motorcykel skal sælges ske motorcykler. tilbage til forhandleren. Beslutningen om at flytte til Sverige er taget. Fotograf Peter Høj fra Kolind.

34

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Hasse Dansk’s første udgave af en svensk HD tryne parkeret i Norrtälje udstillingen i 1979 Den grimme ælling

Blanke motordele

De unge lærte at sætte pris på de lave omdrejninger og et godt bundtræk med mange kubik i få cylindere. Desuden lærte poderne, at aluminium skal holdes blankt ved hjælp af Autosol og med intensiv knofedt, og at der ikke må overfladebehandles, chromes eller males på blanke motordele, det var aldeles forbudt. Knås tog de vildeste af flokken med på udflugter til kendte motorbegivenheder i Sverige. Det var især oplevelser til race på Anderstorp banen nær Varberg, med kolossal hygge og intensiv oplæring i ”rockers-sjov” i den tilhørende Smokey Camp, samme lejr som Holmerne Mc fra vores sidste artikel hærgede i. Knås bærer en stor del af æren for, at den fine engelske (og senere amerikanske) motorcykelkultur fortsat lever på bedste vis i Allingåbro og omegn, ikke mindst i klubben Mosten Mc, der i dag kendes over hele Skandinavien som arrangør af et årligt Race Day med enestående Dragrace på den lille kommunevej ved klubhuset i Bode-enge. Det er en disciplin, der blev fundet frem til lokalklubbens legendariske englændertræf for mange år siden.

Efter at have gået i Knås skole, blev de tre musketerer efterhånden selvstændige og mere uregerlige. Hasse mente bestemt at amerikanske Harley-Davidson var et langt mere rigtigt motorcykelmærke, og som en nærmest veltilrettelagt dødssynd mod de engelske jern, blev der indkøbt en fabriksny Sportster til det ellers jomfruelige englænderslæng i lokalområdet. Overlærer Knås var som planlagt dybt rystet, da dyret ankom, men han måtte dog finde sig i, at den buldrende Harleys lyd bredte sig op og ned igennem Allingåbros hovedgade. Potterne var jo straks afmonteret og provokationen var dermed fuldendt. Det indkøbte amerikaner jern blev nu pudset og gejlet i Autosol så alle dens motordele og blanke metaloverflader skinnede, og overlærer Knås blev total blændet, når han nødtvunget måtte tjekke det amerikanske utøj. Da motorcyklen efter et års tid bliver leveret tilbage til forhandleren i Fredericia, modtager han den med ordene; ”Det er sgu alligevel første gang vi har oplevet en ny motorcykel komme tilbage mere velholdt end da vi solgte den” Hasse fik både økonomisk og moralsk respekt for den provokerende indsats.

Tony ”Ormen” Arnham fra Choppers Mc i starten af 1970érne – Ormen er en gudsbenådet mekaniker og medlem af Tidavad Mc Svend Månsson fra Bornholm med den amerikanske kassebil i Örebro. Månnson blev aldrig medlem af Big Twins Mc, men han havde en god rolle i og omkring danskerholdet. Han og kæresten Ninna var et vigtigt støttepunkt.

REDIGERET AF: TORP

De oprindelige rockere, som i Danmark afløste læderjakker og vilde engle, var i 1970'erne inspireret af de engelske rockers, men fra ca. 1980 blev inspirationen i stedet hentet fra USA, og langt de fleste ”rockere” har derfor siden kaldt sig for bikere her i Danmark.

K

ort tid efter at Christiania i 1979 havde etableret den såkaldte Junkblokade for at få de hårde stoffer væk fra Fristaden, begyndte medlemmer af motorcykelgruppen Bullshit at sælge hash helt åbenlyst i og omkring stadens indgang. Salget foregik foran Bageriet ved Hovedporten, hvor aftalen på Christiania ellers var, at alt salg af hash skulle forgå bagude og væk fra den almindelige offentlige færdsel. Det åbenlyse hash-salg gjorde, at der kom meget fokus på Bullshit og Christiania i medierne. Der opstod også flere voldelige episoder på diverse spillesteder rundt på Christiania, hvor flere faste beboere blev slået ned af medlemmer fra Bullshit, når de flittigt brokkede sig. Det åbenlyse hashsalg blev bragt op på flere fællesmøder i Staden. Men Bullshit kunne ikke se et problem i, at de handlede med hash: ”… for det gjorde alle jo”. Angiveligt turde mange christianitter heller ikke sige deres mening offentligt, men bag Bullshit-medlemmernes ryg var der mange, der arbejdede stærkt på at få gruppen ud af Christiania. Natten til den 24. september 1983 gik tre Bullshit rockere og en veninde ind på værtshuset Restaurant Søpromenaden på Dag Hammerskjolds Allé på Østerbro. Det var 20 årige "Gnid" Steen Grabow Grander og 21 årige "Paddel" Flemming Hald Jensen fra Bullshit, som gik først ind i restauranten, der ellers var et kendt stamværtshus for Hells Angels. De tre Bullshit rockere blev overfaldet af fire medlemmer fra Hells Angels, som med knive og flasker dræbte Søren Grabow og Flemming Hald, mens Michael Peter Enoch "Arnold" blev alvorligt såret. Kvinden slap uskadt fra episoden og tog en taxa ud til Bullshit’s klubhus på Amager. Derefter rykkede syv svært bevæbnede medlemmer fra Bullshit ud for at hævne deres døde brødre, men de blev dog standset af politiet, inden det kom til yderligere sammenstød. Som følge af episoden blev Blondie dømt 16 års fængsel for drab, Dirty og Hansie fik dom for vold med døden til følge.

vet i Örebro hvor De Gården til slumstormerhuset på Oskarstor med deres madrasser. Jyske Knejte Kurt og Hasse rykkede ind M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

35


[ TEMA - HISTORISK SET ]

THE RISE OF THE

CHOPPER •

DE JYSKE KNEJTE

UDLÆNGSEL

Et kursus i at lave sovs hos Skunkens mor var nødvendigt, hun var ret sikker på at drengene ville sulte ihjel, hvis ikke de beherskede det mest grundlæggende i dansk kogekunst. Da hun regnede sin egen kære pode for at være uduelig i et køkken (nærmest farlig), så blev det Hasse der måtte stå ved komfuret og smelte smør i en kasserolle, lave meljævning og til sidst hælde kulør i under kyndig vejledning. Hasses far var mere pessimistisk, han spåede de ville komme hjem igen i løbet af et par måneder som levende skeletter med udstående kindben halvvejs døde af sult. Som mange andre danskere dengang tænkte han; "De har jo knap nok mad i Sverige" Neglen

Da ostegrosser Nørgaard i Auning udskiftede amerikanerbilen, fik den lille Mosten gruppe fat i den gamle gul-brune Chevrolet Impala. Den var ellers sendt til ophug og havde ikke længere nogen identitet, men det tog man ikke så tungt. Skunken og Kurt var jo bilmekanikere, og de fik hurtigt nyt liv i "Den Blå Negl" - købt for det famøse beløb af femhundrede kroner. Pengene var brugt, så bagateller som syn og indregistrering måtte klares ved, at Skunken bankede et par nummerplader ud, som derefter blev malet med et passende nummer og så var Mosten kørende. Gruppen kaldte sig for Mosten, og det var lang tid før der blev tænkt på Mosten Mc. Navnet kom fra det sted der var mest populært at hænge ud ved, nemlig Allingåbros gamle nedlagte æblemosteri, de unge der hang ud omkring stedet kaldte simpelthen slænget for Mosten. Neglen var en ægte amerikaner og derfor en ret forslugen dame, men med lån af blå afgiftsfri benzin fra landområdets traktorer gik det rigtig

36

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Mosten Mc Party i 1988. Medlemmer fra fem venskabsklubber spiser solid dansk morgenmad. Fra vens tre er det Gus fra United Mc Karlskoga, Lubber fra Mosten Mc, Pum a fra Big Twins Mc i Örebro, Keso fra Choppers Mc i Tidavad, og med øl i begge hænder er det Kaj Dohn fra Kajs Hold Danmark. Fotograf Helg a Stensgaard

fint, især når der også blev indkøbt litervis sprit hos en lokal hjemmebrænder. Mosten hærgede rundt i Neglen på Norddjursland og fandt blandt andet et sted i Løvenholmskoven, hvor et "hop" på vejbanen i god fart kunne få amerikanerbilen til at flyve op mod 15 meter - 15 store skridt fra toppen af hoppet til mærkerne i vejen hvor bagtøjet slog ned i asfalten. De modige kørte, og de forsigtige blev sat af og kiggede måbende med i sikkerhed inde blandt træstammerne. Det stod snart klart for især Skunken og Hasse, at de på sigt ikke kunne "rummes" i Allingåbro, og diskussionen gik derfor på hvor dælen man skulle flytte hen. Læsestoffet var naturligvis Easyriders, og de unge mænd vidste, at deres liv skulle fyldes ud med choppers, så at rejse til Californien var det der blev drømt mest om. De læste også i svenske bikerblade som "Start och Speed", der indeholdt spændende artikler om selvbyggerkulturen for både motorcykler og biler i Sverige. Skunken havde kontakt med en familie i Örebro, og så bestemte Hasse og Skunken sig; ”Vi tar en bette tur derop i Neglen”, lige for at kigge lidt på byen og måske søge et arbejde.

Örebro

De to fra Mosten kom til Örebro og hjem igen, selvom der var langt, meget langt. Vel hjemme flippede de to endnu mere ud end tidligere. Der var brutal kørsel i Neglen hver eneste weekend. Man var sågar inde i Knås og fru Ullas have og pløje lidt rundt. Amerikanerbilen fik sin dødsdom en aften, da den i alt for høj fart tog det skarpe sving på Hovedgaden i Allingåbro og havnede i et vejarbejde. Bang, Karl og forhjulene pegede i hver sin retning. Neglen slæbte sig selv derfra og hele vejen ud til en ophugger, hvor drengene tog afsked ved at skrue de hjemmegjorte nummerplader af. De unge mænd skejede ud, men der blev ikke brugt energi på vold og tyveri. Det var bare vilde unge, og der skete alt for lidt i Allingåbro. Næste bil blev en VW folkevogn - en klassisk "agneblæser", der igen blev købt uden papirer, denne gang af Skunkens far. Med de hjemmelavede nummerplader på Boblen og pengene fra salget af motorcykler i pungen, gik det igen afsted til Örebro i Sverige, denne gang med henblik på at blive i en årrække. Nu skulle der købes svenske Harley-Davidson motorcykler og bygges rigtige choppere med lange gafler.


Kærligheden

Til en fest hos Strömsborgs Mc I Örebro i 1978 blev Helga stor-forelsket. Janne og Hasse var netop flyttet til Örebro, og de var anderledes, vilde, ultimative og selvstændige uden en far og mor i nærheden. Efter festen gik der dog næste et år inden Helga så sin Janne igen. Det var på samme dansegulv til den næste fest i Strömsborg Mc’s klublokaler. Da Janne den aften tog hjem, havde han Helgas telefonnummer med på tre forskellige måder. Hun ville være helt sikker på, at den danske rod ikke tabte informationen. Lidt senere i samme uge var Janne på besøg hos den skønne kvinde, men han virkede bekymret og nærmest depressiv, og det blev Helga ikke ligefrem mere selvsikker af. Da Janne så forklarer at hans Panhead motor var færdig renoveret hos Cala High Performance i Sofia Hogs ved Stockholm, men at han ingen penge havde til at afhente kraftværket, så forstod Helga og sagde; ”Ha, inga problem, det är självklart att hojen ska ut och rulla så snart som möjligt. Jag har pengar på banken. Kom hit imorgon och hämta dem”. Dagen efter hævede Helga samtlige sparepenge, og samme aften kom Janne glad på trædecykel og i læderjakke til hendes lejlighed, fik et jomfruligt kys i døren og forsvandt overlykkelig ud i natten. Dernæst så Helga langt efter et genbesøg. Panhead motoren var afhentet og alt Jannes tid blev nu anvendt nede i kælderværkstedet på Skolgatan.

Helga kom og hang ud med Janne og Hasse dér og hjemme i den lille knejte-lejlighed i samme gade. En lørdag ved morgenbordet siger Janne pludselig ”Helga hun flytter ind” uden der var talt om det før. Hasse kigger op over kanten på kaffekoppen og siger; ”Har du farve-TV?”. Helga fremstammer et ”Nej, Jag har svart-vit”. Hasse nikker og tar’ en slurk kaffe. Sagen var afgjort og weekenden efter flytter også Helga ind på Sing-Sing, der var lejlighedskompleksets eksotiske øgenavn i Örebro. Helgas lejlighed bliver fremlejet til bikerfotografen Tomas Wiman. Senere samme år flytter også Kurt ind på Sing-Sing og nu blev det trangt i den saneringsmodne et-værelses med køkken, koldt vand og bad i kælderen. Men det hele gik med skiftende arbejdstider, og ved at huslejen bliver delt i fire dele og derfor var nem at overkomme. Men det var meget trangt og til sidst flyttede Hasse og Kurt videre til slumstormer kollektivet på Oskarstorget.

Den 25. maj 1984 blev den 24-årige rockerpræsident for Bullshit Henning Norbert Knudsen, der gik under kaldenavnet Makrellen, likvideret i sin bil, et folkevognsrugbrød, udenfor sit hus på Agerlandsvej på Amager. Gerningsmanden var Jørn ”Jønke” Nielsen, der havde gemt sig i en bil, og da Makrellen havde sat sig ind sin bil, affyrede Jønke en Stengun maskinpistol, hvor ­Makrellen blev hårdt såret. Det lykkedes hans hustru at springe ud og komme i sikkerhed bag ved bilen. Derefter gik Jønke nogle skridt hen til bildøren og affyrede endnu en skudsalve mod Makrellen. Henning Norbert Knudsen lå nu dræbt, halvt hængende ud af bildøren, ramt af 16 skud i halsen, brystet og ryggen. Jønke forlod efter drabet Danmark, men kom tilbage efter nogle år og afsonede en dom for drab.

Janne

Bikernavnet Skunken kræver måske en forklaring, for det har intet med en loftskonstruktion at gøre. Det kommer derimod af, at manden i de unge år havde en ganske imponerende produktion af mavegas. Skunken fes simpelthen nærmest på kommando, og det betød, at vennerne i værkstedet med ret jævne mellemrum måtte forlade lokalerne, når Janne endnu engang havde brændt en fuldstændig dræbende æggehørmer af. Hans blivende kone, den ellers så behagelige Helga fik nok og råbte på klingende svensk; "Dra åt helvete din jävla fisapparat", men de blev nu alligevel senere gift og er stadig mand og kone. Chris boede også på Oskarstorget og var i en periode medlem af det landskendte Örebro rock-band Lolita Pop.

Mosten Mc Party i 1988, Toivo er klar til Dragrace på den smalle kommunevej. Ved startlinjen ses Gert Poulsen, Bøffen og Hitz. Fotograf Helga Stensgaard.

Lørdag den 26. november 1983 blev den 23 årige Per Bæk Vognsgaard Nielsen overfaldet i forbindelse med et rockeropgør i Spidsernes klubhus ved Ladegård (Mjesing forsamlingshus) ved Skanderborg. Han fik flere knivstik, hvorefter han blev dræbt med to skud fra en 9 mm pistol. Forinden var ”Bæk” blevet mishandlet af spark og slag. Kriminalpolitiet anholdt tre medlemmer af Spidserne på henholdsvis 19, 20 og 23 år, og alle blev sigtet for drabet. Ved retten blev Torben Linneman-Larsen fra “Spidserne” idømt 10 års fængsel for drab, da han tilstod at have affyret de to dræbende skud. Rudin Fløndergaard blev idømt to år og seks måneders fængsel for livsfarlige knivstik. En 19 årige blev idømt tre års fængsel for at have sparket og slået offeret.

Den 26. april 1985 blev den 25 årige Palle Blåbjerg, med kaldenavnet Lillebror, fra Bullshit skudt ned og dræbt, da han som ølkusk for Tuborg afleverede øl til en kiosk på Valby Langgade. Vennen og kollegaen Flemming Glæsner nåede at flygte fra stedet. Drabsmanden gik ind i butikken med en hætte over hovedet, hvorefter han iskoldt affyrende en maskinpistol, og Lillebror blev ramt af flere skud på kroppen og i halsen. Bagefter flygtede drabsmanden fra gerningsstedet på en motorcykel. Kriminalpolitiet fandt senere drabsvåbnet smidt i et buskads ved Damhussøen blot 150 meter fra gerningsstedet. Drabsmand Carsten Bresløv var medlem af Morticians, og blev samme forsommer fanget og anholdt på Vesterbro i København. Han erkendte drabet på Lillebror og sagde i retten: “Jeg fortryder ikke det jeg

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

37


[ TEMA - HISTORISK SET ]

Bullshit Mc forsøger midt 80érne at opbygge en alliancebro til de gamle chopperklubber i Sverige. Ønsket var at finde en kraft til at modgå Hells Angels krav om nyt domæne i København.

E N O Z K R O W

DE FØRSTE CYKLER

F

ørst i firserne var der stor arbejdsløshed, også blandt medlemmer i både Mosten Mc og på Kaj's Hold, nok flest i Holbæk Mejeri på Djursland. Disse godhjertede mennesker blev de bedste værter for de svenske gæster, kammeraterne fra Örebro kom hjem med. En hel del af svenskerne kørte på ældre Harleys, og der var af og til noget, som gik i stykker på vej mod målet i Danmark. Det var dog ikke et problem, hvis bare motorcyklen kunne slæbe sig hele vejen frem, for der stod hjælpsomme mekanikere parat, og efter en seriøs ankomstfest gled det hele over i, at lokalisere de eventuelle problemer der var opstået på rejsen, skaffe de fornødne dele og så ellers skrue og reparere ind mellem de kommende og meget obligatoriske kæmpe branderter. Der var altid god forplejning såsom stabil morgenmad og senere på dagen tit grillmad. Resultatet var utroligt tilfredse gæster, der havde fået hojen repareret og ikke mindst selv fået batterierne ladet godt op i både krop og sjæl, jo længere opholdet var, desto dybere blev samtalen, og jo større var det gensidige ønske om et snarligt genbesøg oppe i Sverige.

han kunne se, mente det helt alvorligt med at bygge cykler. Der var Skunken og Hasse naturligt kommet med i betragtning, men Kurt var smuttet hjem til Djursland. Månsson var på tale, men som den ener han er, nåede han aldrig helt med. Hottes var endnu ikke flyttet fast til Örebro, men kørte i pendulfart hjem til Bornholmske Allinge på en 450 ccm Honda chopper. Indflytningen skete i 1981, og i et års tid fungerede det som et stort fælles være og værksted, inden et mindre hold i 1982 dannede Big Twins Mc Örebro, og stedet blev gruppens første klubhus. Hele underetagen var også anvendelig, selvom den var meget svær at varme op. Nogle af medlemmerne havde bilprojekter der. Hasse gik bl.a. og makkede med en gammel Volvo. Der blev opbygget otte værkstedsbåse, og nogle af dem blev bygget så de kunne aflåses. Formålet med Big Twins Mc er ikke at være mange, de vil i stedet være et tæt kammeratskab, og de interne værkstedsbåse der i starten kunne aflåses, blev meget hurtig efterladt uden lås. Den eneste nabo tæt på stedet var en nærmest døv ældre herre, som ikke klagede over noget som helst. Hojriksdagene

Björkkullens Snickerifabrik

Er en gammeldags svensk fabriksbygning i to etager, ovenikøbet med en passende aflang elevator, der var som skabt til en langgaffel. Der var værksted på første sal. Janne Wahlberg kendte til den gamle bygning og samlede de hoj-entusiaster i Örebro, som

38

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Alle klubber i det centrale Sverige kendte udmærket til hinanden. I starten af firserne var det et rent biker Eldorado, men nogle "førte an" og den mest tonegivende klub i Sörmland var Stompers Mc i Katrineholm. Klubben ligger godt geografisk, så det er ingen tilfældighed, at det vigtigste Riksdags-

Kurt kører nyindkøbt Panhead hjem fra Custom Cycle i Uppsala i det sene efterår 1979 - Det var en isende kold tur.

Hasses cykel bliver ombygget og er på vej ned i kælderværkstedets dyb i Skolgatan 1980 – Bemærk trappens knæk. Stedet er ikke vildt egnet til langgafler.

møde skulle blive afholdt netop der. Örebro ligger også geografisk godt, og Big Twins Mc havde dengang det største klubhus. Det var den nedlagte snedkerifabrik, som kunne rumme alle de 1.100 gæster, der kom til Luciafest i midvinteren 1984, og det år var det pissekoldt. Der var betydelig flere gæster, end der havde været tidligere, men det var så vigtigt et møde for mange i 84 på grund af konflikten i København, at det bare væltede ind med folk. Ingen ved hvor mange der deltog i selve Riksmødet, men det var slet ikke alle, måske en eller to fra hver klub, hvilket vil sige måske 60 personer.


Riksmøde i Floda-kåken hos Stompers Mc i Katrineholm i 1984.

gjorde. Det var bare ærgerligt, at jeg ikke også fik ram på Flemming Glæsner”. Ved København Byret blev Bresløv idømt 16 års fængsel for drabet. Mandag den 2. september 1985 blev den 29 årige Michael Nicolaj “Hindholm” Nielsen fra Morticians ramt af et enkelt skud i halsen uden for restaurant Rio Bravo i København. Mens Michael Nielsen lå blødende på fortovet, fik han tilføjet et 12 centimeter dybt knivstik i maven af et 24 årige Bullshit-medlem. Hindholm blev i hast kørt på Kommunehospitalet i København, hvor han døde af sine kvæstelser. Peter Panik og flere fra Bullshit blev anholdt og sigtet for drabet på “Hindholm”. Senere blev Peter Panik frifundet for drab, da nævningene mente, han handlede i selvforsvar, mens det Bullshit-medlem, der stak kniven i Hindholm, senere blev idømt fire års fængsel for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

20 tommer Hasses hoj med en l i 1980. ffe ga forlænget hydra liti gav den po e sk en Inden det sv køreforbud. en 3'er, hvilket betød es For ikke at få pansern der tte må d opmærksomhe af r me tom 8 drejes hele nrøret skulle gaffelbenene og kro m således ko rakes ind igen. Den mer, en tom 12 e ned på latterlig j er ho es ss Ha . ng ren kastreri tommer 20 d me ge ba til n nu ige forlænget forgaffel. Riksmødet hos Stompers Mc

I starten af 1980érne var sammenholdet i de svenske selvbyggerkredse meget stærk. Alle var kammerater, og alle var velkomne overalt. Holdningen blandt de fleste var, at der ikke var noget i verden, der kunne rokke det sammenhold. Det svenske politi og synsmyndigheder forsøgte naturligvis, men bortset fra dem ingen; "Nej, fandme nej". Men så begyndte rygterne om alt det der foregik nede i Danmark, og særligt danskerne fik en del information fra kammerater derhjemme. Efterhånden opstod et behov for, at sammenkalde repræsentanter for de tungeste klubber i Sverige til et ”informationsmøde”. Hasse Dansk fik til opgave at oversætte de seneste nyheder fra nogle danske aviser. Det var ingen let opgave, mange i Riksmøderne havde slukket tørsten i forvejen, og nogle havde kun evne til at holde munden lukket i ganske få minutter. De der sad længst nede bagved kunne ikke høre, hvad der blev sagt. Alt dette medførte et vist ståhej. Flere af de personer der ses på billedet øverst på siden søgte senere til Hells Angels. Man må sige, at der rørte sig vidt forskellige tanker inde i hovedet på de forsamlede bikere i Floda-kåken hos Stompers Mc i Katrineholm i efteråret 1984. Björn Mellgren fra Gjutjärn Mc i Uppsala deltog aktivt i begge møder i 84. Björn var godt kendt, og alle vidste han også dyr-

kede kontakter nede i København. Bullshit havde i starten af 1984 været til et forsommerparty hos Peking Outlaws, så de fremlagde derefter i danske aviser, at de havde opnået det svenske choppermiljøs opbakning i konflikten med Hells Angels i København. Lige før mødet i Katrineholm tog Björn kontakt med Hasse, og bad ham komme med for at oversætte fra danske aviser. På det tidspunkt havde Hasse ellers stoppet som præsident i Big Twins Mc, og havde egentlig ikke en naturlig plads på Riksmødet, men de fleste kendte Hasse, og han sagde naturligvis ja til invitationen. Den nyvalgte præsident for Big Twins Mc, Urban ”Ubbe” Granlund deltog også, og de to kørte til Katrineholm på deres langgafler til Riksmødet. I sommeren 84’ stadfæstede landshøvding Roy fra Choppers Mc Sverige, at de svenske bikere forholdt sig neutrale, så længe det åbne svenske miljø ikke var truet, og de tilkomne overholdt de kendte og uskrevne regler. Som et eksempel blev der nævnt klubben Dragons fra Berlin, der i starten af 80érne deltog på Super Rally i High Chapparrell, og havde vagt stående ved motorcyklerne, men som siden har forstået, at det svenske choppermiljø bygger på gensidig tillid. Man forholder sig hverken for eller imod nogen form for Colors. Man kan forvente respekt, når man udviser respekt, og alt uden for miljøet er ens egen sag.

En meget kontroversiel dom. Lørdag den 21. december 1985 blev præsidenten for Bullshit, den dengang 38 årige Anker Walther Marcus kaldet Høvding, skudt ned og dræbt på Cafe Nemoland på Christiania. To mænd fra den rivaliserende gruppe Black Sheep, 24 årige Ole ”Ost” Nielsen og 24 årige Rene ”Ludwig” Nøddeskov Ludvigsen, trådte ind på Cafe Nemoland, der på det tidspunkt blev betragtet af Bullshit som deres territorium. Høvdingen blev ramt i hovedet og på overkroppen af otte skud fra en 9 mm pistol. ”Ost” og ”Ludwig” nægtede sig begge skyldige og har aldrig udtalt sig til retten. Et af de skud, som blev affyret, ramte den 20 årige christianit Lars Michael Larsen direkte i munden, da han forsøgte at lægge sig imellem og han var dræbt på stedet. Anklageren kaldte mordet på Høvding for en ren likvidering, mens drabet på Lars Michael Larsen formentlig ikke var planlagt. Både Ost og Ludwig blev idømt 16 års fængsel for dobbeltdrabet på Høvding og på den 20 årige christianit.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

39


[ TEMA - HISTORISK SET ]

Hasse Dansks chopper bærer navnet Capricios Delight, der betyder noget i retning af "Lunefuld Glæde". De adskillige gange Hasse stod ved en grøftekant med en afrevet hårtot i hånden fordi hojen ikke ville eller kunne længere er begrundelsen.

THE RISE OF THE

CHOPPER •

DE JYSKE KNEJTE

CAPRICIOS DELIGHT THE CHOPPER

C

apricios Delight Chopperen er oprindeligt en HD FX Superglide fra 72’, en ægte AMF Harley-Davidson fra dengang selskabet blev ejet af kapitalfonde, der gik efter omsætning og besparelser, og ikke den ellers historiske HD kvalitet. Den væsentligste grund til de mange ufrivillige stop ved vejkanten var ofte helt egne fejl. Hele det elektriske system er eksempelvis hjemmestrikket, så at udrede og holde styr på el-ledninger er ikke enkelt for en dansk tømrersvend. Motoren var forbi Cala´s High Performance og fik bl.a. en Andrews A-knast, Stela ventilløftere og lidt større ventiler fra Manley. Men først blev motorblok, gearboks m.v. glasblæst, og rigtig mange andre dele på cyklen skiftet ud og udført i rustfrit eller i aluminium, for derefter at blive grundig filet og poleret efter de gamle anvisninger fra Knås-skolen. Helt

Hasse Dansk, Lakkunstneren Bosse Jensen fra Kungsör med Chopperen ”Less than Zero” og Lars Byder fra Holmerne Mc på Bornholm med Chopperen ”Road Runner”. De tre dansk/ svenske chopperlegender er her samlet ved et United Mc træf i Karlskoga, sandsynligvis i 1979 eller i 1980

40

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

betingelsesløst! Faktisk var det eneste og mest kære værktøj, Hasse havde med hjemmefra hans elskede polerskive. Hasse Dansk gnider kraftigt og vedholdende siges der, og det har i tidernes løb givet ham unævnelige kælenavne i det svenske choppermiljø. Medlemskabet og Hasses betydning for den gamle egnsforening ”Onanister for fred” på Djursland er legendarisk og holdes højt rejst i foreningen, det kan ingen ta’ fra danskeren. Medlemskort nummer 01 er farvelagt af selveste Hitz. Bosse Jensen lak

Capricios Delight Chopperen, i den udgave der er på disse billeder, er et godt bud på hvordan det hele helst skulle se ud i starten af firserne. Hasse er startet op på drejebænken, har lavet de første rustfrie nav selv, og han har derudover allerede rigtig mange andre hjemmelavede detaljer. Bagfælgen er opbygget af

Purple Haze – Svensk chopper-ikon der er bygget af Dollar Sullivan fra Stockholm over flere årtier. Et historisk eksempel på svensk chopperkultur og nu en skattet museumsgenstand. Se Facebookgruppen Purple Haze

Rogge Karlsson fra Sofia Hogs. Lakeringsmester Bosse Jensen fra Kungsör har udført den vovede lakering, der desværre ikke eksisterer mere, men


BILLEDSERIE AF ”VÄLA” OVE JOHANSSON.

Hasse Dansk med sin Capricios Delight Chopper, begge i 1980 udgave.

Når delene kom hjem fra Örebro poleringsanstalt, gnubbede Hasse videre som en gal, og han gør det fortsat. På det felt er han en ren mester. Ingen kan tro, at gamle lærer Knås stadig kan følge ham.

benzintanken er dog bevaret og indgår i Bosse Jensens smukke privatsamling. Lakken er forsvundet fordi cyklen igen og igen er ombygget, optimeret og ændret igennem årene. Chopperen står nu smukkere og mere komplet end nogensinde på Ervalla Station ved Örebro. Der er fortsat udviklingsplaner inde i hovedet på Hasse Dansk og han har en drøm om en ægte Bosse Jensen lak igen. Grundlæggende ændring

Efterløbet var for lille i denne udgave, der gik yderligere nogle år, inden Tolle fik slået det vigtige budskab om efterløbets betydning ind i hovedet på folk. Chopperen blev frivilligt ombygget, da Hasse forstod vigtigheden af Tolles lektier. Motorcykelpolitiet i Sverige havde tidligere givet cyklen en "3'er" – altså ikke kørebar. Hasse var med fruen Lotta på vej hjem fra en lang sommerferie, og alligevel påstod panseren at hojen var ubru-

gelig. Panseren var benhård og parret måtte efterlade det elskede køretøj og fortsætte på Lottas Yamaha 650 chopper. Hasse sad bagpå den lange vej hjem til Örebro, hvilket han på det tidspunkt fandt meget ydmygende. Fremme i Örebro dirigerede han fruen rundt i omveje, for ikke at passere nogen klubkammerats private tilholdssted. Det absolut værste var dog skiltet med en 3er med påskriften; Fordonet är belagd med körförbud, der ellers normalt blev plomberet fast på køretøjer på stedet, hvor køreforbudet blev stadfæstet. (skiltet så ud som et sydstatsflag). Plomberingen kunne så fjernes i en synshal, når køretøjet atter kunne godkendes. Hvis man dengang, gerne halvfuld, dukkede op med det skilt på stellet af sin langgaffel, så var man ubetinget konge på festen. Derfor gør det stadig ondt i Hasse Dansk at panseren desværre ikke havde flere "Sydstatsflag" i sidetasken på sin BMW. Capricios Delight blev omtalt i hoj-magasinet MCM som et af de fem svenske choppe re bragt under serien "Hojar vi minns". Chopperen lever og udvikles stadig i Ervalla. M A RTS 2017

H-D JOUR NAL EN

41


[ TEMA - HISTORISK SET ]

THE RISE OF THE

CHOPPER

WORKZONE •

DE JYSKE KNEJTE

Big Twins Mc klubhus Björkullen Snickerifabrik klædt i vinterskrud. Fotograf Helga Stensgaard.

BIG TWINS MC ÖREBRO

Stiftere af Big Twins Mc Örebro: Janne Wahlberg, Jan ”Skunken” Stensgaard, Hans ”Dansk” Gjesing, Christer Gardhorn, Tony Jansson, Örjan Larsson, Peo Norrgren, Urban ”Ubbe” Granlund, Peter Marlowe og Bosse Lagsten. Kort tid efter start: Johnny ”Puma” Tegelaar, Bengt ”Pecka” Skoog, Ole ”Hottes” Larsen, Thomas ”Lunk” Lundkvist og Arne Emerson. Lærlinge

Klubben Big Twins Mc i Örebro er en helt traditionel svensk hoj-klub, typisk med krav om ejerskab af en Harley-Davidson motorcykel. I dag kan man også køre Indian, det har Puma nyligt fået kæmpet igennem. Klubben er en mindre fasttømret gruppe, typisk omkring 15 mand, der har etableret et værksted og et barfællesskab. Kammeratskabet er dannet om det, at bygge på sin motorcykel. Typisk søger klubben vedblivende at øge fag-

ligheden. Et fælles ønske om et nyt fagkundskab kan derfor være den anledning, der gør, at man bliver tilbudt en lærlingetid, hvis der er plads. En ny lærling er typisk med i et års tid i klubben, inden han kan blive fuldgyldig medlem. Ikke fordi vedkommende skal ”prøves” som sådan, men fordi han skal lære alle i og omkring klubben ordentlig at kende og omvendt. Et nyt medlem skal ikke ændre på noget, et nyt medlem skal kunne supplere det, der er. Hvis der er fuld opbakning

et mekaniker og rkkullen, Jan er uddann Janne Stensgaard i Bjö han engang behov te føl on en motorinstrukti lærer flittigt fra sig. I r bare til det lyder d. Så siger han: ”I trække for at slippe en lille vin slut i hvert træk. Og så fes han højlydt til sådan her, helt enkelt” ion, indtil de fire rat nst ng i samme demo ga e llig uta n ha r må Det for snavnet ”Skunken” de. Derefter sad tillæg kammerater ber om nå Helga Stensgaard. uhjælpelig fast. Fotograf

42

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

fra samtlige medlemmer, bliver lærlingen optaget når tilliden er til stede. Først Björkkullen

Klubben i Örebro er også traditionel, hvad angår klubhusets indretning. Det primære er et veludstyret værksted, typisk inddelt i flere arbejdsbåse, og bedst hvis der er et til hvert medlem. Dernæst kommer lokaler med lokum, billardbord, køkken og bar i nævnte rækkefølge, men alle nødvendige. Big Twins i Örebro har nu tre gange indrettet sådanne faciliteter. Det startede i 1981 i Björkkullen, hvor selve moHelga og Jan ”Skunken” Stensgaard. Fotograf Klaes Palmgren, Magasinet Colorod


Ole ”Hottes” Larsen fra Allinge på Bornholm ved glasblæseren i Big Twins Mc klublokaler i Björkkullen.

torcykelklubben blev etableret i 1982. Stedet var et stort kommunalt lejemål og rummede alt, man kunne ønske sig efter klubbens omfattede indretning. Pludselig chokforhøjer Örebro kommune lejeprisen. Der var kommunale planer om et økologisk rekreationsområde på stedet, og der passede Big Twins Mc ligesom ikke så godt ind. Med den ekstreme lejeforhøjelse pressede man simpelthen bikerne ud i 1991. Dernæst Oljehamnen

Klubben fik dernæst anvist nyerhvervede kommunale bygninger centralt på oliehavnen i Örebro. De var endnu ældre, mere slidte, og stod tomme efter olieselskabet Shell havde forladt området. Igen blev de lejede lokaler optimeret med et flot indrettet værksted og et hyggeligt barområde. Det var et velfungerende klubhus for Big Twins Mc i over ti år. Forholdet til nærliggende boliger var dog indimellem lidt anstrengt, når festlighederne tog fart. Indfaldsvejen gik lige forbi Örebro Sygehus, og det var måske ikke så optimal ved de store fester. Hottes var dengang præsident,

og boede i en skurvogn på stedet. Til Sommerfesten i 1996 fik Gniske fra Kajs Hold Danmark pris for længst kørte strækning på sin Nimbus. Hottes fik prisen for den korteste tur, han havde kørt fire meter. Efter ti år stoppede kommunen pludselig forløbet, denne gang nægtede man simpelthen at forlænge lejekontrakten. Området skulle saneres og anvendes til kulturelt og rekreativt naturområde, og det passede Big Twins Mc ligesom heller ikke ind i. 35 år – Hidingsta, et ejerforhold.

Derefter beslutter klubben, at blive ejere af det næste klubhus. Man køber derfor, i 2002, et gammelt bilværksted i landområdet Hidingsta - lige uden for Örebro. Nu er Big Twins Mc på god afstand af byboers behov for rekreativ Lebensraum. I Hidingsta er der langt til naboer, og ingen kan smide klubben ud fra sit selveje. Det legendariske kammeratskab i Örebro har fået den endelige legeplads. Til sommerfesten her i 2017 fejres 35 forrygende år.

Søndag den 21. december 1986 blev den 27 årige Jan Sonberg fra Bullshit skudt ned, netop som han havde forladt klubhuset på Kirkegårdsvej på Amager og havde sat sig ind på passagersædet i en bil. Drabsmanden var bevæbnet med en Browning HP pistol og sprang frem fra sit skjul bag nogle parkerede biler. Han affyrede en byge af skud imod Jan Sonberg, som døde i en ambulance på vej til Sundby Hospital. Drabet skete på årsdagen for drabet på ­Bulshit-præsidenten Høvding. Dette var det sjette Bullshit medlem, der blev skudt og dræbt i konflikten. Kriminalpolitiet anholdt senere Nick Morten ”Lærling” Jacobsen fra Morticians, og han blev idømt fængsel på livstid for drabet på Jan Sonberg og for ­yderligere tre drabsforsøg. Tirsdag den 27. januar 1987 blev den 28 årige civile SAS-portør Niels Aage Albret dræbt i Bullshits klubhus på Kirkegårdsvej. Gerningsmanden var den 27 årige medlem Peter “Panik” Espensen, som med en pistol skød og dræbte Albret. Årsagen til drabet var formentlig, at Panik havde mistænkt Albret for at være stikker. Bagefter blev liget af Albret pateret og støbt ind i cementgulvet i Bullshit’s værested i “Multimedie Huset” på Christiania. Senere samme år blev liget af Albret dog fundet igen ude på Christiania. Kriminalpolitiet anholdt samme dag Panik, som i grundlovsforhøret erkendte drabet. Han sagde dog, at revolveren var gået af ved et uheld. Fællesskabet på Christiania blev så ­rasende over drabet på SAS-portøren, at det i den efterfølgende tid fik jaget Bullshit ud af Christiania. Noget der næppe havde kunnet lade sig gøre uden Hells Angels Mc havde blandet sig. Der blev hurtig holdt to fællesmøder om Bullshit. Christianitterne malede derefter ”Befriet område” på Bullshits fæstning, Multimediehuset. Der kom døgnvagt på alle udgange, og christianitterne stod parate til at smide alle medlemmer af Bullshit ud. Bullshit'erne begyndte lige så stille at fortrække sig fra Christiania og er aldrig kommet tilbage siden. Derefter indførtes et rygmærkeforbud, der stadig er gældende på Christiania i dag. Drabet havde ikke noget med Hells Angels-konflikten at gøre. Rockergruppen Bullshit blev opløst i 1988. Gruppen måtte tage konsekvensen af alle drabene. Den daværende præsident Krølle ringede til Hells Angels og fortalte, at krigen var slut; at de nedlagde gruppen, og at de havde brændt deres veste med rygmærket.

ngeårigt og elsket oppers Mc og senere ma Legenden Olle GP fra Ch Helga Stensgaard. raf og Mc i Skövde. R.I.P. Fot d ava Tid for ent sid præ

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

43


[ TEMA - HISTORISK SET ]

WAR ZONE

KAMPEN FOR CHOPPEREN

I Danmark har det hidtil ikke været muligt at bygge choppere. Alt lovgivning herhjemme for ombygning af især motorcykel-køretøjer er restriktivt. Nu ser det dog ud som om, der kan være positive ændringer på vej fra myndighederne.

I

1980érne og starten af 90’erne var motorcyklister i Danmark aktive i kampen, for at ændre på de rigide vilkår. Organisationen ABATE gjorde et stort stykke arbejde. Allan Poppe, Kludder og flere andre gamle kammerater i Østjylland har været foregangsmænd i den kamp. Nu sidder Bl.a. Poppe og Kludder og hjælper SKAD i støtteorganisationen TFTB, The Freedom To Build. I H-D Journalen nr. 01 i 2013 fortalte vi historien om kampen for de ”Forbudte Forgafler” sidst i 1980erne. Her omtalte vi dokumentarfilmen der blev produceret af Allan Poppe på båndværkstedet hos Danmarks Radio i Aarhus og bragt i dansk fjernsyn søndag den 23. juli i 1989. I filmen beskriver Poppe den sven-

gaard. December 2016 i værkstedet hos Janne og Helga Stens ken” Stensgaard, ”Skun Janne Mc, Saga g, Fra venstre Hasse Dansk Gjesin bro. Allingå Mc n Moste er, Winth Kurt og Big Twins Mc, Örebro ark. Danm Hold Kajs Torp, ten Chres Fotograf

ske Fordonbyggers Riksorganisation (SFRO), og han har interviews med Roger Hansson, et af de synsmænd der fortsat arbejder for SFRO. Vi vil herfra søge adgang til ham og flere andre af ildsjælene i organisering af de svenske hjemmebygger tradition, fordi det kan inspirere os til at gøre det rigtige i Danmark. Vi går i sporet efter Poppe og de andre. Det spor vil vi forfølge i kommende artikler. Vi har planlægger besøg hos svenske forgangsmænd på konstruktionsområdet, bl.a. hos Torbjörn Tolle, der kan fortælle os om vigtighed af et korrekt efterløb. Vi er samtidig meget interesseret i de gode danske eksempler. Kontakt os via mail editor@hdc.dk, hvis du har en god vinkel. Det er i disse måneder fremtidsmulighederne for dansk selvbyggerkultur er åben og kan brydes op. Lad os aktivt og sammen skubbe det hele i den rigtige retning.

REPLIK FRA JØNKE, HA DANMARK Vi har her i 2017 forelagt Lill Anders MCM artikel for Jønke fra Hells Angel MC Denmark. Jønke fortæller han dengang hørte om skribentens opråb og hvad der siden skete ham, og har forståelse for den betydning hændelsen havde i det svenske miljø. ”Her i Danmark så vi det ikke som noget der havde med os at gøre” siger Jønke og han har derfor heller ikke tidligere læst teksten fra 1988. Jønke har nu læst teksten og ser det som om Lill Anders forsøger, at samle

44

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Nils "Nisse" Karlsson der er tidligere medlem i United Mc Karlskoga købte chopperen Road Runner af Lars Byder. Her tjekker det svenske politi den smukke ekvipage.

ABATE delegation med Joi Bay, Jimmy, Bogge, Poppe og Paw. Foto Hasse Dansk

det svenske miljø imod de nye tendenser som Hells Angel Denmark dengang repræsenterede, men bemærk siger Jønke ”Eftertiden har vist vi ikke var et lille mindretal. Vores kultur har spredt sig og vi er vokset, også i Sverige. Når Lill Anders bruger ordet ”vi” som argumentation i hans artikel, så må jeg bare konstatere at det ”vi” åbenbart ikke gjaldt alle. I dag har Hells Angels et dusin afdelinger i Sverige. Man kan jo være fræk og påstå, at Lill Anders lagde mere op til splittelse end til samling” Og Jønke forstætter; ”Hans bemærkninger om vores

klubregler er også helt hen i vejret. Et Hells Angels medlem skal være køreklar på en amerikansk motorcykel senest den første maj og være på gaden til slut september – hvert år.” Jønke mener at Lill Anders i teksten gør sig skyldig i at støtte den hetz og negative opfattelse som politimyndigheder og sensationspresse skaber omkring Outlaw bikermiljøet. Lill Anders burde i stedet fra hans position i MCM have hjulpet med til at nedbryde fordommene. Det er dog korrekt, at i slut 80érne sad hænderne ret løse og


ÅBENT BREV TIL ALLE MOTORCYKLISTER. ARTIKEL I MCM - SVENSK HOJ-MAGASIN 1988 – OVERSAT AF HASSE DANSK

VI ER TRUEDE INDEFRA LILL ANDERS

Lill Anders Westenius var forgangsmand i HD-miljøet og blev kaldt ”Lill” fordi hans højde kun var 168 cm. Lillen samlede på gamle Harley-Davidson stumper og havde montre med de mest specielle dele stående på sit kontor på MCM - det førende skandinaviske hoj-magasin. Motorcyklen var en HD 1200 kubik side-ventilet. Om vinteren blev turen fra hjemmet kørt i en gammel rusten VW Boble med fasttapede skærme. Passionen og privatøkonomien blev brugt på de utallige amerikanerrejser, hvor der blev ledt efter endnu sjældnere HD stumper og skrevet rejseartikler hjem til hoj-miljøet. Lill Anders bliver i starten af 1989 overfaldet voldsomt med baseballkøller nær parkeringskælderen ved sit hjem. Fire mænd fra den gamle raggarklub Dirty Dräggels blev anholdt og sigtet af svensk politi for overfaldet. Gruppen blev stoppet på vej hjem mod Malmø og måske havde gruppen en forventning om at opnå Streetpoints i København? Ingen er dømt for handlingen. Lill Anders døde i starten af 00érne. Choppermiljøet i Sverige samlede flere gange penge ind med det formål at sende Lill Anders til specialbehandling i USA, men han kom sig aldrig oven på det grimme overfald, og døde invalid og udbrændt hjemme hos sin mor som 54 årig.

mange afregninger var kontante. Jønke siger også, at Hells Angels dengang havde en ekspansiv politik i Skandinavien og at der i den sammenhæng blev begået fejl, men selve fremgangsmåden i udvidelsen er der ingen grund til at fortryde. Jønke slutter; ”Når jeg i dag læser indlægget syntes jeg Lill Anders fremstår som holdningskommissær. Han brugte sin position til at lægge hindringer i vejen for andre som ikke deler hans opfattelse for hvad der skal være plads til i miljøet. Det gælder vel også os der har en livstil der passer bedst til store motorcykelklubber”.

Vores livskvalitet bliver langsomt men sikkert undermineret. Alle hvis hovedinteresse er motorcykler risikerer at blive "tromlet ned". "Ingen fare på færde" tænker du. Jo, det er lige det der er. Allerede nu er indikationerne stærke.

I

mange tidligere helt almindelige motorcykelklubber har motorcyklen nu måtte stå tilbage for smugkroen. Baren, klubhuset og medlemmernes øvrige interesser tager overhånd. Motorcyklerne er bare med i periferien. Baren tager større plads end motorcyklerne. Selvfølgelig er festerne en sjov del af mc livet, men det skal være som en ekstra bonus. For det er motorcykler vi prioriterer i første række, ikke kamuflerede smugkroer med serveringspersonale i motorcykeltøj. Det som gør at jeg ikke længere kan tie stille samtidig med, at jeg ser hvordan min egen verden begynder at smuldre sammen er naturligvis, at halvdelen af klubben Rowdies i Norge nu skal være supporterklub til Hells Angels. Til absolut ingen nytte da de jo allerede var den "tungeste" klub af egen kraft. Nogen pinligere tolkning af grundideer end den som praktiseres af Engle udenfor den gamle moderklub i Californien har jeg aldrig set. Fra at være en helt almindelig Mc klub, som til og med havde den regel at man var tvungen til at have klubkammeraternes tilladelse hvis man ikke kunne køre mc i én måned, til at blive en klub som for majoritetens del udelukkende står for aggressivitet og dope. Det er bare for sørgeligt. De originale Engle må føle en enorm håbløshed overfor udviklingen. De forklaringer jeg har hørt fra de der gerne vil være en af den nye type af Hells Angels er totalt værdiløse i vores nordlige mc verden. Man fremholder respekt, broderskab, sammenhold samt det fede ved at køre mange i en gruppe. Alt dette og mere til har vi da allerede herhjemme. Desuden fuldt naturligt. Vi er ved at gennemgå en generationsskifte i mc kredsene. Vi som var med fra starten (host, host, hvor er stokken?) har lettere ved at indse hvad det er der er ved at gå galt da vi jo har oplevet mc bevægelsen blive bygget op til det fine niveau vi faktisk har. Vi er respekterede, ikke blot af andre mc kørere men også af resten af befolkningen. OK, måske nok som positive bizarre dårer, men alligevel. Ødelæg nu ikke det! Sammenhold og broderskab fungerer jo ganske udmærket. Du kan frit besøge hvilken mc klub som helst og blive godt modtaget. Alle er venner til det modsatte er blevet bevist, man skal bære sig meget dårligt ad for at blive smidt ud. Sammenholdet er der intet galt med. Det fede ved at køre mange i en gruppe kan vi gøre hvilken dag vi har lyst.

"Mälaren Runt" er blot et lysende eksempel. Der kører tunge klubber side om side med helt almindelige entusiaster. Saboter ikke det. Det Hells Angels og lignende organisationer står for vil vi ikke ha. Det bliver udelukkende en belastning for vores fuldt fungerende mc verden. Tag blot forholdet som at piger ikke må være med i lignende klubber undtagen som "Property of..." det giver det hele et latterligt skær. At skandale og tabloidpresse vil elske eventuelle Engle ved vi allerede. Det giver disse billige udgivelser en vidunderlig chance til at overbevise alle sine læsere om at samtlige chopper og mc kørere er Hells Angels. Gamle fordomme som vi har lykkedes med at holde på afstand vil blive gravet frem igen og kastet i vore ansigter. Engle og ligeværdige indebærer udelukkende elendighed for os mc kørere. Samtlige mc kørere, uanset hvilken klub de hører til, vil blive lovligt bytte for sensationssultne aviser. Vi vil blive svinet til på trods af at vi ikke har gjort noget galt. Politiet får også en chance til at "Rense op" i vore geled. Med deres sædvanlige følelse for nuancer ved vi hvad det betyder. Hvad kan vi så gøre? Masser! Et nyt præsidentmøde lignende det vi så for nogle år siden er en nødvendighed, helst før næste sommer. Vi skal fortsat holde sammen som vi altid har gjort, fortsætte med at følge det princip, at alle mc kørere er venner til det modsatte er blevet bevist. Vi skal end ikke fryse de eksisterende Engle ud, men i stedet vise dem hvordan en rigtig mc verden ser ud. Det er dem der skal ændre sig, ikke os. For VI er stadig i majoritet og sådan skal det blive ved med at være. Vi vil have netop din reaktion på ovenstående. Både du som er enig med os og du som ikke er det. Skriv nogle linjer med dine tanker og send dem til os. Diskussionen må i gang. Der skal ske noget meget snart. Lill Anders. (Bragt i december nummeret af MCM i 1988, red.)

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

45


Specialister i flexleasing

Specialister i flexleasing

Få din drømmecykel

Danmarks billigste FLEXLEASING

Harley-Davidson Road Glide

Harley-Davidson Dyna Glide

Harley-Davidson Street Glide

1.937,- pr. måned (inkl. 25% moms)

1.730,- pr. måned (inkl. 25% moms)

Udbetaling: 60.000,- • Årgang 2012

Udbetaling: 38.000,- • Årgang 2005

3.307,- pr. måned (inkl. 25% moms)

46

Udbetaling: 65.000,- • Årgang 2010

www.uniqueleasing.dk • Tlf.: 41 18 46 47 H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Scout • Chief • Chieftain • Roadmaster Vi har hele programmet • kom og prøv

INDIAN FORHANDLER I DANMARK

Vi tager alt i bytte

america’s first motorcycle company

Chieftain

Vi tilbyder finansiering - forsikring - leasing

Scout

Chief Vintage

Chief Dark Horse Jensens Motorcykler A/S Kometvej 1, 8700 Horsens 29 86 60 95 (Heidi) 28 44 58 13 (Brian) salg@jensensmc.dk www.jensensmc.dk


Choppermiljøet mistede i december én af sine helt store legender. Amerikanske Tom Fugle der måske er ukendt for de fleste, men i chopper-miljøet i USA sørger man nu over tabet af en stor kunstner og biker, der har betydet rigtig meget for choppermiljøet, dens opstart og udvikling.

Nekrolog:

Godfather of Custom Bikes

To markante choppere fotograferet i starten af 1960'erne. Det er Tiny’s ekstreme til venstre og Tom Fugles første chopper bike til højre.

48

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Tom Fugle har levet et ægte bikerliv. Han choppede sin første HarleyDavidson som 21-årig efter et styrt. Et par år senere startede han sin egen one-percenter motorcykelklub sammen med vennen Harlan “Tiny” Brown: El Forastero Motorcycle Club – Outsiderne på spansk, ikke fordi de to på nogen måde var latinoer, men fordi navnet - som motorcyklerne - skulle være helt anderledes. Choppere var simpelthen konceptet. Han døde den 18. december 2016 i sit hjem i Sioux City efter længere tids kamp mod en ondsindet kræftsygdom. AF: THEA TORP

T

om Fugle har nærmest altid været fascineret af cykler. Da han var barn, startede han sammen med vennen Harlan “Tiny” Brown - en ordentlig kleppert af en mand, der allerede som 13-årig var hele 180 centimeter høj - en trædecykelklub. De skilte deres cykler ad og samlede dem igen, så de fik nye og vilde looks. The Bicycle Club, som klubben officielt blev kendt som, fik sit bratte endeligt, da Tiny blev 16 år og købte sin første bil, en 48 Chevy. Så blev det pludselig den, drengene samledes om.

El Forastero Mc bestod rent ud sagt af nogle banditter. Metamfetamin blev kollektiv opkøbt, indtaget og transporteret hjem via motorcyklerne på klubbens Run-arrangementer, med salg for øje.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

49


el like 127” fe I ys da e m so d, ol s ar ye 27 am I “I mostly feel like

Ride choppers

fuck off! V

ennen Tiny flyttede til Californien, og Tom Fugle brugte det meste af sin ungdomstid som bil-lakør. De to venner så ikke hinanden i flere år, indtil en skønne dag i 1961. Tiny kom drønende ud af det blå på noget, der for Tom var helt uset på det tidspunkt - en chopper! Og ikke bare en hvilken som helst chopper. Tiny havde ud fra en gammel Harley-Davidson Panhead fra 48 skabt en vild maskine. “Den var ikke helt forsvarlig, men det var og er stadig noget af det mest radikale, jeg har set!”,

har Tom senere fortalt. Der var ingen synlig tank på fronten, brændstoffet var skjult i to rør, og Tiny havde kun kapacitet til omkring 40 miles. Cyklen havde en skrigende gul ramme, en næsten afklædt hydroglidefront med to små forlygter, et 24 tommer stort styr, et 21 tommer forhjul og en kæmpe sissybar bagude, der gik ligeså højt op som styret, og hvor hans pipes fulgte med op. Og ikke bare chopperen var bemærkelsesværdig. Tiny var også blevet medlem af en klub. På hans blå denimjakke var der syet et Slaves of Satan Mc-patch på rykken.

Tom Fugle

Tom Fugle kendte mange af de store navne i bikermiljøet i Midtvesten. Blandt andet vennen og kunstneren David Mann.

50

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Fugle byggede sin første chopper i 1961. Udgangspunktet havde 3000 mil på tælleren, og han fik den for den nette sum af 800 dollars. Han har sidenhen sagt, at det er den dyreste motorcykel, han har købt. Han sidste bike var en Evolution chopper. I 2014 sagde Tom Fugle til Street Chopper Magazine: “Jeg elsker at bygge og køre på choppers, det er en måde at udtrykke min kunst på. Det er sikkert, fordi jeg altid har været kunstnerisk. Jeg føler, at dem, der kører på Stock-bikes næsten må være for autistiske. Så det, jeg forsøger at sige, er: “Ride Choppers or Fuck Off!” Fugle efterlader Jennie DeCora, hans ledsagerske gennem 18 år, hans datter Natasha Reigneau-Hawke og hans børnebørn Gregorian, Boudicca, Aubrey, Cassia og Julian Hawke - og alle hans brødre i El Forastero og Galloping Goose motorcykelklubberne. Tom Fugle blev 75 år, men hans ånd levere videre i motorcykelmiljøet og chopperkunsten.


en af et Tom Fugle på forsid agasin. lm ke cy tor japansk mo

David Mann En af de første bikere, Fugle rekrutterede til sin nye motorcykelklub, var en ung kunstner ved navn David Mann. De to mødtes ved et bike show i Kansas City i 1964 og fandt straks sammen. Sidenhen er David Mann blevet verdensberømt for sine rå skildringer af motorcykelmiljøet og bikerånden i Midtvesten, og hans arbejde blev i mange år trykt som plakater i magasinet Easyriders. Fugle har siden hen fortalt, at Mann ved deres første møde sagde, at han ikke vidste, hvad han skulle male udover pin-up girls. At han var løbet tør for idéer. Til det svarede Fugle “Well, mal det, du ser.” Og det gjorde han. “Han byggede mange motorcykler med en malerpensel,” fortalte Tom Fugle i en begravelsestale, da David Mann forlod denne verden i 2014.

El Forasteros mærke er centreret omkring et sæt ape-hangers.

El Forastero Motorcycle Club El Forastero Motorcycle Club er en erklæret ”One Percenter klub”, en del af de lovløse. Klubben blev grundlagt, efter Tom og Tiny søgte om mulighed for at skabe deres eget chapter af Slaves of Satan Mc, men blev afvist. Derfra besluttede de, at de ville køre parolen “Ride chopper or fuck off!”, så alle medlemmer af El Forastero forventes at køre på unikke, ombyggede bikes. El Forastero blev kendt for kriminalitet og bliver fortsat af det amerikanske forbundspoliti betragtet som en del af de mange motorcykelbander der kommer lige under ”The Big Four”: Hells Angels, Bandidos, OutLaws og Pagans”.Klubben har afdelinger i staterne Iowa, Minnesota, Kansas og Missouri og er tæt forbundet med Galloping Goose Mc. Flere af klubbens medlemmer er fundet skyldige i transport og distribuering af bl.a. metamfetamin efter, at nogle af medlemmerne tilstod, at der i klubben blev samlet ind til et kollektiv opkøb af narkotika, som blev indtaget og som også kollektiv blev transporteret hjem via motorcyklerne på nogle af klubbens Run-arrangementer med salg for øje.

21 days under the sky

My Old Gang, Tom Fugle, Grey Cat, Tiny, Skip Taylor, Dan Jungroth.

Det var noget at et syn for den unge, provinsielle Tom, der senere har fortalt, at det gav ham lidt af et chok. På det tidspunkt var choppere ikke noget, man kunne finde på internettet, se i TV’et eller i magasinerne. Det her var helt nyt. Tom havde tidligere selv købt en ’56 Harley-Davidson Full Dresser, kunne han så fortælle den helt uimponerede Tiny, der dog straks skiftede holdning til cyklen, da han hørte, den var blevet smadret i et uheld af dens unge fører. Nu var maskinen jo allerede skilt ad, så hvorfor ikke udskifte nogle af delene og choppe motorcyklen, så Tom kunne få sig en ordentlig bike? “Dressere er kun noget for gamle mænd og niggere,” sagde Tiny. “Den er kun god til én ting - og det er at lave den om til en chopper. Og

Vil man se mere til Tom Fugle, kan hans venlige væsen og mange spændende historier og originale filmklip fra dengang i choppertidernes morgen opleves i den udmærkede Netflix-dokumentar 21 days under the sky, der følger tre unge mænd på deres choppere køre igennem Midtvesten. Her opsøger de Tom Fugle i hans motorcykelklub, får hjælp til at rette et sæde og besøger mandens værksted, der bugnede med interessante ting fra en betydningsfuld tid.

du kan jo altid samle den igen, hvis du skifter mening.” For Tiny vidste, at når først Tom havde chopped sin dresser, ville han aldrig køre dresser igen. Og det gjorde han aldrig. El Forastero chopperne

Efter den første chopperoplevelse i starten af sine 20’ere fandt Tom sin plads i livet. Tom kendte mange af de store navne i bikermiljøet i Midtvesten. Blandt andet vennen og kunstneren David Mann har fyldt meget i Toms liv og i vennekredsen omkring bikerklubben El Forastero. Tom har bygget den ene prisvindende chopper efter den anden og er blevet verdenskendt i choppermiljøer rundt omkring i hele verden, bl.a. Asien, Nordamerika og

Europa. Medieopmærksomheden omkring Tom Fugle startede først for alvor for omkring fem år siden. Inden da levede Tom bikerlivet i ro og mag i Sioux City sammen med sine klubbrødre og sin Ol’ Lady. Han begyndte at røre lidt på sig, dukke op til shows med sine vilde kreationer og næsten endnu vildere historier fra det originale bikerliv i 1960erne og starten af 1970erne. Han brugte for eksempel engang tre lange dage på at bygge en motorcykel ud fra dele nede i sin kælder. Da han var færdig, indså han, at han var under jorden og umuligt kunne få motorcyklen op på gaden. Tom tog derfor et par stænger dynamit og sprængte et hul i huset, gravede en rampe og skubbede kværnen ud.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

51


MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser - MC rejser

CUBA ØST 2 – 21 FEBRUAR 2018

20 DAGE

Vi står klar med din EGEN motorcykel i Havana. Nu kan du køre fra Havana og helt ud til de store bjerge, Sierra Mastra, den vilde østkyst og til perlen Santiago de Cuba. Oplev Castros unikke blanding af socialisme og salsa – før det er for sent !

Turen forener de sjoveste motorcykelveje med de bedste overnatningssteder, de smukkeste strande og Cubas kultur og samfund. Turen guides af Søren Vestergaard som har kørt Cuba rundt 10 gange på motorcykel og kender landet indgående.

Havana, en af verdens mest forførende byer, venter på dig. Det samme gør de tropiske strande, de grønne bjerge, de historiske byer, og den ualmindelige imødekommende befolkning.

I februar er vinden varm og mild på Cuba. Nyd Cuba på din egen motorcykel.

Se mere på .dk -mundo www.moto kt os eller konta 5 2 på 4014 21

Nyd livet.

Søren Vestergaard Allingvej 3, VesterAlling DK - 8963 Auning Tlf: +45 4014 2125, Fax: +45 8649 2224 Email: soren@moto-mundo.dk www.moto-mundo.dk

Moto Mundo MC rejser

öhlins ROAD & TRACK til H-D VERDENS BEDST AFJEDRING Ôhlins laver verdens bedste affjedring og fåes nu til HARLEY-DAVIDSON MOTORCYKLER. Priser på forgaffel kit fra:

kr. 6.000,-

Priser på bagdæmper fra :

kr. 4.800,- til 11.700,Køb gennem din lokale forhandler eller direkte hos F.I.Motorcykler, Pedersborg torv 13, 4180 Sorø

57 83 33 48

Pederborg Torv 13, 4180 Sorø www.fimotorcykler.dk


HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK

ÅBENT HUS

LANGFREDAG DEN 14. APRIL FRA 11.00 - 15.00 Start cyklen og kom forbi vores traditionsrige arrangement. Vi har masser af gode tilbud klar til dig i butikken. Der vil være pattegris på grillen til rimelige priser, samt øl og vand.

Vi tilbyder forårs klargøring, reservedele og udstyr, samt alle former for service-eftersyn. Salg af brugte motorcykler og kommisionssalg.

Nyt gummi?

Service

Så er det os man bruger!

Få lavet dit olieskift nu!

Alt i bremsedele

WEBSHOP: WWW.BIG-BIKE.DK Webshop med mere end 65.000 varenumre fordelt på aftermarket parts, reservedele, tøj og tilbehør.

Gode finansieringsmuligheder på motorcykler - vi kan tilbyde op til 10 år. Check www.big-bike.dk

BROKBJERGVEJ 4 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87 100 300


NYHEDER

KORT NYT NYHEDER • INFORMATION • GODE TIPS

„RIDING EXPERIENCE CANNOT BE BOUGHT, TAUGHT, OR GIVEN. IT CAN ONLY BE HANDED BY THE MILES AND THE YEARS YOU RIDE“ THE OLD BIKER

AF REDAKTIONEN

Pass me the salt

Tre store events på samme tid, på FÆNGSLET Motorcykler, tatoveringer, og en ny flugttunnel er det, Kristi Himmelfartsdagene byder på i de rå og autentiske fængselsrammer i Horsens, når der igen afholdes State Prison Motorcycle Festival. Tre dage med tre muligheder for at opleve FÆNGSLETs områder folde sig ud på forskellig vis. Det hele skydes i gang med et brag på Kristi Himmelfartsdag, hvor bandet Rammstein går på scenen med deres spektakulære show. MC-folkefest FÆNGSLET vil i Harley-fartsdagene være indhyllet i svulstig lyd fra en masse motorcykler, når Horsens State Prison Motorcycle Festival afholdes. I samme tidsrum afholdes et tatoveringsfestival, og her behøver man hverken at have tatoveringer eller eje en motorcykel for at være med. Det er alt sammen for alle. Det er tredje gang FÆNGSLET åbner portene til en tre-dages MC-folkefest med grej, god livemusik og mulighed for at møde nye og gamle venner. Tattoomesse med tatovører fra 20 lande Den internationale tattoo-convention, Prison Ink, afholdes også for tredje år i streg. 200 af verdens bedste tatovører fra 20 lande samles og får i de tre dage FÆNGSLET til at summe af tatoveringsmaskiner. Til Prison Ink kan man som

54

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

besøgende opleve tatoveringer blive udført på helt tæt hold og få et indblik i en verden, man måske ikke kender. Man kan også lære den at kende, og få lavet sin egen drømmetatovering af nogle af de dygtigste i verden. Der kommer ligeledes en opvisning med skateog BMX-atleter samt graffitimalere, der vil male i fængselsgårdene i alle dagene. Som gæst kan man vælge bare at slappe af i samme fængselsgård og nyde kunsten, øl, drinks og god mad. Gå i flugtkongens fodspor Alle dagene kan kombineres med en billet til en tur gennem FÆNGSLETs prisvindende museum, der midt i maj åbner for en helt ny attraktion. Rekonstruktion af flugtkongen Carl August Lorentzens 18 meter lange flugttunnel åbner d. 20. maj. Tunnelen bliver den nye, spektakulære udgang af Fængselsmuseet. Men inden du kommer så langt, har du altså mulighed for at gå en rundtur i Europas største fængselsmuseum og få et sjældent indblik i fængselslivet gennem 153 år i Danmark.

Fa k t a Man indløser billet via Ticketmaster.dk til det event, man gerne vil besøge og har derefter mulighed for at indløse en tillægsbillet til de øvrige to events til en eksklusiv rabatpris. F.eks. koster en dagsbillet til Prison Ink 150 kr., og vil man også besøge motorcykelfestivalen, kan man vælge at tilkøbe det for 50 kr. eller tage en tur i Fængselsmuseet for 65 kr. Og vice versa. Der kan selvfølgelig købes billetter i døren til alle arrangementerne.


De etablerede mærker blomstrer af tro på fremtiden Med over 3.077 nye motorcykler på gaden i 2016 nærmer vi os noget nær en rekord i ny-salg af motorcykler i Danmark. I 2006/2007 lå salgstal ganske vist oppe på omkring 10.000 stk. Men frasorteret alle kineserne, der dengang blev solgt i hobetal via kræmmermarkeder, landhandler og private importører, er 2016-salgstallet ikke langt fra den tids storsalg af de rigtige motorcykler. Visse af de etablerede mærker oplever især salgsfremgang og vækst. Det ekstreme eksempel på fremgang gennem 2016 er KTM, der topper med en salgsvækst på over 100 %, sammenlignet med i 2015.

Top 5-liste på vækst: KTM: +121,1% Kawasaki: +78,0% Suzuki: +65,6% Triumph: +59,1% VGA: +46,6% Målt på antal er Yamaha vinderen, forfulgt af Honda og Suzuki. Harley-Davidson ligger smukt på en ”næsten” delt femte plads.

Top ti i antal ny-salg: Yamaha: 618 stk. Honda: 397 stk.  Suzuki: 351 stk.  BMW: 254 stk.  Kawasaki: 210 stk.  Harley-Davidson: 209 stk.  Keeway: 177 stk.  VGA: 173 stk. KTM: 157 stk.  Triumph: 70 stk. Her efter 2016 er antallet af indregistrerede motorcykler også steget i Danmark. Der findes nu omkring 153.400 motorcykler, der kører på de danske veje, dermed kan hver 38. person i Danmark køre på en motorcykel. Der har aldrig tidligere været så mange indregistrerede motorcykler i Danmark.

Med en salgstilvækst på 121 procent stormer KTM frem på det danske motorcykelmarked.

Alt til din Harley

· Stort lager · Hurtig levering · 30 års erfaring · Dansk katalog online

nygaardmc.dk

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

55


NYHEDER

Outlaw biker

UDEN VEST Den tyske regering har på forbundsniveau forbudt de tre klubber Hells Angels, Bandidos og Gremiums rygmærker i det offentlige rum. Der er tale om en 'skærpende foreningslov', hvor forslaget har været undervejs siden september 2016, og i følge Bikernews blev loven vedtaget af den tyske forbundsdag d. 19. januar her i 2017. I forbindelse med lovgivningen handler det om rygmærkernes symbolik. Tidligere er flere af de nævnte klubbers afdelinger gjort ulovlige på delstatsniveau. Klubben Satudarah er tidligere ulovliggjort oppe på et forbundsniveau efter, at en tidligere præsident i klubben valgte at lægge kortene på bordet og indgående fortælle myndighederne om klubmedlemmernes gøren og laden i et kriminelt miljø. I forhold til den nye lov reagerer forbundsdagen på en domsafgørelse tilbage fra 2015. Her lød det, at et rygmærke ikke var forbudt, så længe det blev båret sammen med en geografisk angivelse på en afdeling af klubben, der ikke var erklæret ulovlig. Denne manøvre mener de tyske politikere har fungeret som et smuthul. Med den nye lov har de nu lukket det hul. Partierne SPD og CDU, der står bag loven, mener, der er

tale om et vigtigt skridt i kampen mod organiseret kriminalitet. Omvendt mener oppositionen med partiet Die Linke i spidsen, at der er tale om ren symbolpolitik. 'Rygmærkeforbuddet ændrer med garanti intet ved de strafbare handlinger, der begås af personer med tilknytning til rockermiljøet', lyder det fra Die Linke til presseagenturet AFP. I forbindelse med omtalen af loven har Bikernews interviewet medlemmer af de tre omtalte rockerklubber og her siger et Bandidos-medlem, at hans klub på trods af lovgivningen nok skal finde en eller anden måde, hvorpå de kan gøre opmærksom på deres tilhørsforhold.

online katalog på www.streethogs.dk

Streethogs Søndergade 55 DK-8783 Hornsyld Lukketider for shop og værksted Daglig : 21- 09, Lørdag fra 15 Kan du ikke finde en bestemt reservedel i vore online katalog så kontakt os på e-mail eller på tlf 40

56

59 06 09

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Streethogs yder certificeret assistance til Harley-Davidson entusiaster i form af professionelle reparationer, klargøring til syn, skader, renovering af motor og gearkasser

Time pris

380,-

med moms


Definition af ordet 'rocker' jf. Betænkning 1562 Så lykkedes det efter flere års kamp at få Justitsministeriets formulering. Ordet “rocker” defineres nu i betænkning 1562 kaldet “Betænkning om indsatsen over for rockerborge mv.” Betænkningen skal danne rammerne for den kommende lov vedr. “rockerborge”. Man skriver således i Betænkning 1562, kap. 3 – stk. 2.1 på side 30. Rockerlovene berør nærmest alle i Harley-Davidson Club of Denmarks medlemskreds. De alm. civilretslige rettigheder kan som udgangspunkt sættes ud af kraft i mange situationer i vores miljø.

Det er ikke i rockerloven defineret, hvad der skal forstås ved en ”rocker” eller en ”rockerborg”. Forståelsen af disse udtryk er imidlertid berørt i Justitsministeriets besvarelse af spørgsmål nr. 36 og 37 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslaget til loven (lovforslag nr. L 22 fremsat den 3. oktober 1996). Det fremgår af besvarelsen af spørgsmål nr. 36, at der med udtrykket ”rocker” i lovforslagets bemærkninger sigtes til den almindelige opfattelse af, hvad en rocker er. Som typiske

kendetegn ved en rocker nævnes, at der er tale om en mand, der hører til en gruppe af personer, som har motorcykler, hvor der gælder et særligt samhørighedsforhold med egne normer, og hvor tilhørsforholdet til gruppen bl.a. tilkendegives gennem påklædning, mærker og lignende.” Det betyder grundlæggende, at alle mandlige medlemmer af en motorcykelklub med et rygmærke i Danmark kan defineres som “rocker”, uanset om man er kriminel eller ej. Man begrænser sig ikke til kun at gå efter medlemmerne, da

man fortsætter således. “Endvidere fremgår det, at en helt præcis og entydig definition af udtrykket ”rocker” ikke er afgørende for rockerlovens anvendelse. Den person, der nedlægges forbud over for, skal således ikke nødvendigvis tilhøre den rockergruppe, hvis tilholdssted forbuddet vedrører. Det er tilstrækkeligt, at den pågældende har tilknytning til gruppen, jf. nærmere afsnit 2.2.1 nedenfor.“ Denne del i pkt. 2.1 inkluderer alle, der i princippet kun har en perifer tilknytning til rygmærkemiljøet, kan blive berørt af rockerlovens anvendelse uden begrænsninger. Inklusiv familie, venner, arbejdskolleger mv. Rockerloven berører dermed direkte en stor del at Harley-Davidson Club of Denmarks medlemmer, der nu må leve med en risiko for tab af almindelige civile rettigheder.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

57


Nulvision og Motorcykler! OVERSAT FRA SVENSK AF HASSE DANSK OG REDIGERET AF REDAKTIONEN

For nylig havde MC-industrien i Europa sin årlige konference i Bruxelles. Alle på højt niveau med interesse for MCspørgsmål deltager. I den anledning var danskeren Jesper Christensen fra organisationen Svenske Motor­ cyklister på scenen sammen med et ekspertpanel. Temaet var: Hvad kan der gøres for yderligere at øge trafiksikkerheden?

Det, der kan skærpe trafiksikker­heden, er eksempelvis, som man gør som i Sverige, hvor SMC arrangerer omkring 250 forårskurser hvert år. SMC tilbyder som noget nyt alle MC-importører i Sverige et gratis SMC-grundkursus leveret til deres kunder sammen med hver eneste ny-solgte motorcykel i 2017. Jesper Christensen mener aldrig, man kommer til at løse udfordringerne

Ostehøvl

med trafiksikkerhed, hvis ikke motorcyklisterne bliver en del af den svenske Nulvision. Så længe der er vejværn, som i Sverige parterer motorcykelister (red: vejværn med wirer), supportstrimler af grus midt på vejene osv, så kan det ikke siges, at motorcyklister i Sverige er omfattet af landets Nulvision.

FA K T A : Den svenske Nulvision går politisk på, at den svenske regering har sat som mål, at ingen skal dø eller skades for livet i trafikken i hele Sverige. Nulvisionen er en etisk tilgang til trafiksikkerhed, men udgør også en strategi for at forme et sikkert vejtransportsystem. I den svanske Nulvision slås det fast, at det er uacceptabelt at vejene kræver menneskeliv.

Ny HD Club kom godt fra start i Østjylland Harley-Davidson Club Aarhus (HDCA) med opstart lige efter nytår, er en selvstændig og uafhængig forening, der respekterer alle andre MC klubber. Klubben er ikke en afdeling af nogen anden klub eller en afdeling af Harley-Davidson Club of Denmark, ej heller in konkurent. I klubben fester og kører man sammen med dem, som man har lyst til at være sammen med. Hos HDCA har familien, arbejdet og kammeratskabet den højeste prioritet. HDCA´s medlemmer

består af alle typer borgere. Fælles er, at man ud fra egne behov dyrker motorcykelkultur, HarleyDavidson motorcyklerne, køreture og kammeratskabet. Alle ejere af en Harley-Davidson kan søge om et medlemskab af foreningen. Det er der mange østjyder, der allerede har fundet interessant. Klubben kan nu mønstre godt 45 medlemmer. President Klaus J. Gierl Jr. kan kontaktes for nærmere information. Adressen er Klamsagervej 35 Paterre, 8230 Aabyhøj.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

59


NYHEDER

Egeskov 29. april kl 10-17 Egeskov fejrer igen årets første åbningsdag ved at invitere alle, der ankommer på motorcykel til at opleve Egeskov helt gratis. Det er tredje gang, at attraktionen åbner lågen for et egentlig forårstræf for motorcyklister, og det er et overvældende tilløbsstykke hver gang. Sidste år besøgt 6.500 motorcykler Egeskov med masser af flotte maskiner. www.egeskov.dk

Mogens Malling Den 1. februar havde Mogens Malling 20 års jubilæum i Cap's Aarhus. Det er jo i sig selv noget bemærkelsesværdigt, da Cap's Aarhus først åbnede i april 1997. Mogens Malling var med i hele planlægningsfasen, så man kan roligt sige, at han har været med "hele vejen". H-D Journalen ønsker tillykke med jubilæet.

ÅbentHus Mosten2017 copy.pdf

19 th. annual

1

30/01/2017

12.57

2017

MOTORCYCLEDAY

Alle er velkomne

SPRINGRACE OG ÅBENT HUS En dag med motorcyklen og fællesskabet i centrum! 10.000 m2 Motorcykler, tilbehør, udstyr og summende MC stemning

www.forever2wheels.dk

60

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

22. april 2017

C

M

Y

Gratis kaffe i klubhuset fra kl. 13,00 . 15.00 Dragracing på markvejen · Gratis adgang.

CM

MY

CY

CMY

K

MOSTEN RACEDAY 2017 31 august - 1-2-3 september Dragracing & Rock`n Roll. Oplev bl.a.: Jet Schoolbus og Top Fuel dragster 200 dragrace teams Guitar Rebels og Back in Black Guns & Roses Jam og Big O and the Blue Quarters DODXL 120 numre i en køre. Info. på Mostenraceday.dk og Facebook Mosten MC-Bodeengvej 15, 8950 ørsted Danmark


Harley-Davidson factory team klar til flat-track race Det er en tredobbelt flat-track trussel, Harley-Davidson Factory Flat Track Racing Team stiller op med i et hold på tre bikere her til 2017-sæsonen. Det er de tidligere mestre i AMA Pro Grand National, Kenny Coolbeth Junior, Jake

Johnson og en ung flat-track stjerne, som for første gang stiller i de legendariske Factory Team leathers. Den race-modificerede Revolution X motor og H-D model XG750R er optimeret i et samarbejde med Vance & Hines Motorsports. Model

XG750R Flat Tracker er ikke en produktionsmodel, men man kan dog købe en 750cc XG Revolution X V-Twin motor hos en HarleyDavidson forhandler og selv hoppe i gang med i gamet.

INDIAN I DANMARK Det legendariske motorcykelmærke er vendt tilbage til Danmark – USA’s første motorcykel bliver nu importeret af Jensens Motorcykler i Horsens i fuld program. Indehaver Brian Jensen begrunder: ”Vi har fulgt udviklingen på Indian-motorcykler i en periode. Mærket har jo en lang historie bag sig. Produktionen startede allerede tilbage i 1901, og den har for alvor fået fat igen, efter at Polaris overtog i 2011. Indian Motorcycle stormer frem i USA og har stor succes i bl.a. Sverige, så hvorfor ikke flytte den succes til Danmark?”, og Brian Jensen fortsætter: ”Jeg ser importen af det amerikanske motorcykelmærke som et rigtig godt supplement til vores forhandling af fabriksnye Honda’er og KTM’er. Så da chancen bød sig for at blive importør i Danmark, ja så sprang vi til.” Ombygningen er nu fortaget her i årets opstart i

forretningen på Kometvej 1 i Horsens. Der er etableret en Indian Zone med komplet modelprogram og i mange varierende farver. Et godt udvalg af motorcyklerne er allerede blevet fremvist på messerne i Herning og i Valby, men mon ikke især Horsens State Prison Motorcycle Festival bliver den helt store forsommerpræsentation af Indianerne?

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

61


Ny Indian motorcykel Ægte amerikansk motorcykelkult er også tæt forbundet med de legendariske Indian motorcykler. Filmen "The Worlds Fastest Indian" kan få selv de mest hardcore motorcyklister til at fælde en lille tåre. Nu er de moderne Indianere fra Polaris vendt tilbage til Danmark i et komplet modelprogram hos Jensens Motorcykler i Horsens.

I AF: TORP

ndian-importørerne Brdr. Bech, på Tagensvej 101 i København, sikrede ellers de fabriksnye Indian motorcykler på dansk asfalt tilbage midt i forrige århundrede, men den amerikanske motorcykelfabrik gik konkurs i 1953, og siden har danskerne ikke haft mulighed for at købe en fabriksny Indian af en importør. Danskerne missede forsøget med produktionen af Indian fra 19992003 – og vi først nu sprunget på den nye bølge, der startede i 2013 med Polaris som tovholder, og nu tror alle på en endelig genkomst. Særligt efter Polaris omkring årsskiftet

62

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

proklamerede, at man kun satser på ét motorcykelbrand fremover. Derfor meldes det andet brand Victory Motorcycles nedlukket verden over fra og med januar 2017. En ny dansk og stærk autoriseret importør står klar til at føre det legendariske amerikanske motorcykelmærke ind i markedet igen. Jensen Motorcykler i Horsens har fået importør-titel i et tæt samarbejde med den rutinerede svenske Polaris organisation. Cyklerne til det danske marked er ankommet, og butikken i Horsens bugner af det totale amerikanske produktprogram i bred farveskala

- og de første fabriksnye Indian motorcykler er allerede solgt til start på det jomfruelige danske forårsasfalt. Jensen Motorcykler i Horsens, en af Danmarks største motorcykelcentre med over 25 år i branchen, er et handelsfirma med alt til og omkring motorcykler. Der står p.t. over 900 forårsklargjorte motorcykler klar til kunderne. Butikken er ikke alene nu en autoriseret Indian forhandler, men blev i 2014 gjort klar til de fabriksnye KTMer, der sidste år havde kæmpe succes i Danmark. De fabriksnye Honda motorcykler kom til i 2015, da Heidi Friis blev tilkøbt og kom ind som salgschef. De sidste to år i træk


importør i Danmark har Jensens Motorcykler i Horsens været årets bedste Honda-forhandler i Danmark. Det er nu tre stærke brands på stribe i butikken. Tre etablerede verdensbrand på samme gulv i et super erfarent salgsteam. Salgschef Heidi Friis solgte alene sidste år over 400 motorcykler i butikken, hvoraf de 250 var fabriksnye. Salgsteamet på Jensens Motorcykler i Horsens rundede tilsammen 950 slutsedler i 2016. Det er dermed erfarne folk som støttes af en stærk organisation og ejer. På stueplan er der på adressen et stort værksted med mindst syv til ti gode arbejdspladser, og der søges hos Jensens Motorcykler nærmest til stadighed efter dygtige mekanikere, ikke fordi flugten af ansatte er stor, men fordi væksten er betydelig og ikke bliver mindre nu med det nye amerikanske tiltag.

BOOK EN TUR

Butikken tilbyder i løbet af foråret prøveture for de seriøst interesserede. Bare kontakt Heidi på telefon 2986 6095

Salgschef Heidi Friis, på billedet øverst, er måske en af Danmarks mest rutinerede motorcykelsælgere. Hun siger at Jensens er frisk med et godt bud på en brugt Harley-Davidson motorcykel, for de der vil handle på en fabriksny Indian her i 2017.

POLARIS VS. HARLEY-DAVIDSON Hovedkvarter. (P): Medina, Minnesota, USA (H-D) Milwukee, Wisconsin, USA Etableret: (P) 1954 – Hetteen & Johnson (H-D) 1903 – Davidson & Harley Omsætning: (P) Under 5 milliard dollars (2015) Solid overskud. (H-D) Godt 5,25 milliard dollars (2015) Solid overskud. Produkter: (P) Specielle automobilkøretøjer og dele til anvendelse i vanskelig terræn, snescootere, ATV køretøjer og motorcykler med beklædning. (HD) Motorcykler og beklædning.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

63


NY

WE BS HO P

Her finder du b.la. alle varer fra

WWW.BIG-BIKE.DK OG SHOP.BIG-BIKE.DK


S

N DIN AVIA A C

ÅBENT HUS 22. april fra 10 - 17 Prøv en V8 Boss Hoss

Værksted og butik er åben

Test din MC på vores rullefelt

Hæng ud i vores bar

Der vil der være mulighed for at købe drikkevarer og spise pølser eller helstegt pattegris.

Det er gratis at teste din MC - husk at booke, hvis du vil være sikker på en test.

SCANDINAVIAN BOSS HOSS RALLY SS HOSS BO

RA

LLY 2017

Vi er stolte over at arrangere det 4. Skandinaviske Boss Hoss Rally i Danmark. Finder sted fra den 17 til 20 august 2017 på Fuglsøcentret, Dragsmurvej 6, DK-8420 Knebel. Lørdag den 19. august er træffet åbent for alle.

17-20 aug.

Boss Hoss Cycles � Høvej 57 � 8200 Aarhus N � 86 86 12 13 � bosshosscycles.dk � kontakt@bosshosscycles.dk


DISTRIKT 1 SJÆLLAND AF IB JOHANSEN

Hilsen fra den nye formand

F

ørst og fremmest tak for valget. Jeg hedder Ib Johansen og købte min første Harley-Davidson i 1974. I 1976 var jeg med til at stifte vores forening og har været med på det meste af vores rejse. Fra 1979 til 1980 var jeg redaktør for vort klubblad H-D Journalen og var som alle andre medlemmer aktiv. Når der skulle afholdes træf, blev alle nødt til at give en hånd med. Min første Harley-Davidson var en Panhead, men allerede efter et år skiftede jeg til en Flathead. Omkring 1980 købte jeg Shovelhead Super Glide fra 1974, og undervejs har jeg også haft trehjuler og Knucklehead. Men de sidste mange år har jeg kørt Sportster. Jeg fik min første Evo-Sportster omkring 1991-92, og nu kører jeg på min tredje Evo-Sportster. Derfor har jeg fået tilnavnet ”Ibster”. For nogen år siden begyndte min kone Joan og jeg at komme mere i kaffehuset på Sjælland, og Joan blev kasserer i distriktet i 2014 og 2015. Derfor har vi været mere aktive i distriktet de senere år, og jeg trådte ind i bestyrelsen i 2016, da Joan trak sig som kasserer. Da distriktsformand Peter Rytter besluttede at stille op til posten som klubsekretær i hovedbestyrelsen, blev posten som formand i distriktet ledig, og en enig distriktsbestyrelse opfordrede mig til at stille op til valg. Og da der ikke var andre kandidater, er jeg således blevet distriktsformand. Jeg vil arbejde for, at flere af distriktets mange medlemmer begynder at være mere aktive i distriktet. Allerede

ved distriktets generalforsamling så vi mange af de ”gamle” medlemmer igen, så det lover godt. Så jeg håber, at vi kan få gang i end-

„Jeg fik min første EvoSportster omkring 199192, og nu kører jeg på min tredje Evo-Sportster. Derfor har jeg fået tilnavnet ”Ibster”“ nu flere aktiviteter, så medlemmerne kommer til at bruge foreningen mere. Det arbejde bliver styrket, efter distriktsbestyrelsen er udvidet med to personer. Jeg glæder mig til at arbejde med den nye klubbestyrelse for alle medlemmer på Sjælland. Vi ses i Kaffehuset og til træf.

KALENDEREN DET SKER I 2017

FOREVER2WHEELS 18.03.2017 SÆSONSTART 02.04.2017 CRUISE FOR A CURE 29.04.2017 TOY-RUN 07.05.2017 MIDSOMMERTRÆF 24.06.2017

GENEREL INFORMATION DISTRIKTSMØDE Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. KLUBAFTEN I køresæsonen: Hver tirsdag Udenfor køresæsonen: D. 1. og 3. tirsdag i måneden SØNDAGSTUR HVER UGE MED OPSTART FRA KLUBHUSET. Maj, juni, juli og august: kl. 10.00 April og september: kl. 11.00 Læs mere på hdcsj.dk

66

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Harley-Davidson Club of Denmark’s

Årlige MIDsommertræf ey l r Ha & s n a i Ind y Onl

Liv em Ga usi Go mes k dm ko ld ad eø l

de å r om . 18

n l fte g a ni k u n g j pi e. 23. eda

r l fr rf Caåm bne ns bå

ha kt n a S

7 1 0 2 i n u j 24-25. ub Cl

Har le

Davidson y-

o

do

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

d

Adresse : Truelstrupvejen 4, DK 4130 Viby SJ

N

Den ark m

Distrikt 1 : hdcsj.dk

g s a l l ow

67

e


DISTRIKT 1 SJÆLLAND

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 1 Sjælland Distrikt Sjælland afholdt generalforsamling Søndag d.12 februar kl 14, Truelstrupvejen 4, Viby Sjælland. Deltagere: 64 stemmeberettigede medlemmer. REFERENT: BESTYRELSEN

A: Valg af dirigent. Brian Kluge B: Bestyrelsens beretning: Det har været et rigtig travlt år i Distrikt 1. Vi har i år haft både Forårstræf, Midsommertræf, haft Nordic Run på besøg i tre dage, og distriktet har også været vært ved årets tøsetræf. Alle disse arrangementer er meget ressourcekrævende og er kun mulige ved hjælp fra medlemmerne. Man skal huske på, at det ikke er bestyrelsens arrangementer, men hele distriktets og alle medlemmers arrangementer. Bestyrelsen har igen efter bedste evne forsøgt at lede distriktet til gavn for de aktive medlemmer, Selvom vi er knap 2400 medlemmer i distriktet, så er det de aktive medlemmer, der bruger klubhuset og deltager i arrangementerne, vi arbejder for. Selvom formanden var lidt forbeholden over, at kønsfordelingen i bestyrelsen ikke afspejler

kønsfordeling blandt medlemmer, så har dette ikke givet anledning til diskussioner eller negativitet i bestyrelsesarbejdet, det er dog stadig bestyrelsens håb, at denne kønsfordeling ikke bliver mere markant. I løbet af året bliver der afholdt ca. 10-12 bestyrelsesmøder, hvor årets arrangementer og alt hvad, der rører sig i distriktet bliver drøftet og planlagt. Møderne er som regel af tre til fire timers varighed og afholdes på skift hos bestyrelsesmedlemmerne. Møderne kan dog også afholdes i klubhuset. Bestyrelsen afholder også træfudvalgsmøder for planlægning af de kommende træf. I 2016 blev der afholdt fire træfudvalgsmøder. I distriktet er der mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Mange er faste og er nærmest blevet tradition i distriktet. Vi har i 2016 blandt andet afholdt Cruise for a Cure, Toy Run, Midsommertræf, Old

Bestyrelse, Distrikt 1 Sjælland 2017; Henrik Egeriis, Brian Hardøe Christiansen, Formand Ib Johansen, Joan Larsen, Sekretær Anne-Mette Larsen, Næstformand Pia Ellebirk, Suppleant Tommy “Rock” Harder, Bettina Brodka, Suppleant Jeanette Hestehave, Kasserer var fraværende pga. personlige årsager. Bestyrelsesmedlem Flemming Kramer blev valgt ind in absentia

68

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Time Run, HD-dagen, Pokerrun, Løvfaldstur, Stumpemarkeder, Julefrokost, Julebanko og månedlige distriktsmøder med fællesspisning og en lang række søndagsture. Udover vores faste arrangementer har vi bl.a. emneaftener, øl-smagning og medhjælperfest. Medhjælperfesten prøvede vi dog i år at slå sammen med julefrokosten, hvilket bestyrelsen synes var en stor succes. Tilbage i 2014 arrangerede vi en bustur til Hamborg med besøg i Harley-Davidson Hamborg Nord og Louis butikkerne, succesen fulgte vi op på i 2015 og igen i 2016. Vi var tæt på at kunne kalde turen for en tradition, men vi har desværre set os nødsaget til at aflyse den i år, måske skal denne tur kun være hvert andet år. Deltagerantallet til arrangementerne har for så vidt været ganske tilfredsstillende, men medlemmernes engagement i planlægning og afholdelse af arrangementerne


har plads til en del forbedring. I bestyrelsens beretning for 2014 blev der sagt, at bestyrelsen vil fortsætte med de førnævnte arrangementer, men det blev også varslet at arrangementerne kunne reformeres eller måske droppes, hvis ikke de har et tilfredsstillende deltagerantal. 2016 blev året, hvor disse reformer og tiltag for første gang blev realiseret. Flere af arrangementerne er blevet gennemført, uden at bestyrelsen har stået for planlægningen. Det er bestyrelsen rigtig glad for, og de håber, at denne positive linje vil fortsætte i fremtiden. Det eneste arrangement i 2016, der ikke rigtig havde medlemmernes interesse, var Poker Run, og det er blevet besluttet at bestyrelsen her i 2017 ikke vil afholde et Poker Run. Bestyrelsen mener, at besøgsantallet i klubhuset er meget tilfredsstillende; vi er som regel altid over 40 mennesker til fællespisningerne, og vores julebanko satte ny rekord med 88 deltagere, en fordobling af deltagerantallet fra 2015. De almindelige klubaftener er også bedre besøgt end de sidste par år. Alt i alt en meget positiv udvikling for distrikt 1. Klubhusudvalget har i den grad fået deres ilddåb. Det har kostet blod, sved og tårer, men kig jer omkring! Bestyrelsen er overordentlig tilfreds med resultatet, og det håber vi også, I medlemmer er. En stor tak til klubhusudvalget for deres kæmpe indsats. Vi håber, at flere vil deltage i arbejdet med at forbedre klubhuset, og vi kan da allerede nu afsløre, at vi ligger i forhandlinger med udlejer om at leje resten af bygningen. Vi håber, det hele falder på plads her i foråret, og så står der en massiv renovering af de nye lokaler for døren. Taktikken med at skære vores træf ind til benet og lave det om til et éndagstræf gav pote. For første gang i en årrække har træffet givet overskud og ikke bare ét træf; nej både Forårstræffet og Midsommertræffet kom ud med sorte tal på bundlinjen. Nu ved vi, hvordan træf skal planlægges i fremtiden

for at holde udgifterne nede, men hvem ved? Selvom man har en god opskrift, kan man jo godt eksperimentere med ingredienserne. Bestyrelsen ser frem til en ny spændende sæson og håber på medlemmernes opbakning til bestyrelsen og vores arbejde med klubben. C: Distriktsregnskab: Fremlagt og godkendt. D: Forslag der ønskes indbragt for Hovedgeneralforsamlingen. Ingen

medlemmer. Jørgen pointerede, at fortrolighedserklæringerne ikke er en tavshedspligt. På forsøgsbasis fastsætter distrikterne selv prisen på deres træf i 2017. På baggrund af de mange tyverier på træf rundt om i landet er det besluttet, at der skal være professionelle vagter på alle distriktstræf. Der blev informeret om den nye bestyrelse i føderationen. Næstformand Pia Ellebirke takkede Peter Rytter for godt samarbejde i Distrikt 1 Dirigent Brian Kluge takkede for go ro og orden og hævede årets generalforsamling.

E: Indkomne forslag vedrørende Distriktet. Ingen F: Valg til distriktsbestyrelsen: Formand: Ib Johansen. Sekretær: Anne-Mette Larsen Bestyrelsesmedlem: Joan Larsen Bestyrelsesmedlem: Henrik Egeriis Bestyrelsesmedlem: Bettina Brodka Bestyrelsesmedlem: Flemming Kramer Suppleant 1: Tommy Harder Suppleant 2: Jeanette Hestehave Bilagskonsulenter: Bjarne Vinding & Jane Gøtje G: Eventuelt: Spørgsmål til om H-D klubben i Danmark vil afholde Superrally: Ikke pt. Der afholdes Superrally i Polen 2018. Der blev forslået én til to årlige dage til rengøring i klubhuset. Repræsentanten fra Hovedbestyrelsen Sekretær Jørgen Jørgensen fik ordet: Jørgen Jørgensen takkede Peter Rytter for hans indsats i Distrikt 1. Den nye Distriktsformand Ib Johansen fik overrakt mappen med materiale i forbindelse med formandsposten. Jørgen overbragte derefter følgende informationer fra Hovedbestyrelsen: Der er lavet nye fortrolighedserklæringer for både bestyrelsesmedlemmer og udvalgs-

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

69


DISTRIKT 1 SJÆLLAND

Sæsonstart 2017 Distrikt 1 - Sjælland Pølser på grillen Fællestur KM aflæsning

Davidson y-

Har le

Den ark m

Den ark m

Kl. 9.30 - 10.30 : km-aflæsning -- Kl. 10.30 : Fællestur -- ca. Kl. 12.30 : Pølser på grillen

UDSALG

VI HOLDER KÆMPE UDSALG PÅ HELE SHOPPEN OG HAR NU 40% PÅ HELE SORTIMENTET ALLE STØRRELSER FOREFINDES IKKE

40%

T S FRAG I T A R G

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

70

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

SMS SERVICE I DISTRIKTET Hvis du ønsker at modtage en SMS forud for alle aktiviteter i klubben, kan du tilmelde dig DISTRIKT SJÆLLANDS SMS INFO-TJENESTE. Skriv navn og medlemsnummer og send en SMS til mobil 2760 8161.

Hvis du får nyt mobilnummer, skal du også huske at sende en sms med ændringen.

ub Cl

Søndag d. 2/4 skyder vi sæsonen igang

ub Cl

Har le

Davidson y-


Kom og deltag i en hyggelig dag, hvor Harley-Davidson klubben, Corvette klubben og Mustang klubben samler penge til forskning i Cystisk Fibrose.

VI HAR D, BESTILTSMIKA OG LIVE MU VEJR GODT

LØRDAG DEN 29. APRIL Dagens program er flg: Kl. 9.00 Morgenkaffe hos og sponseret af Cap`s Valby Kl. 10.00 Afgang mod Måløv Kl. 11.00 Afgang mod Hillerød Torv Kl. 12-13 Udlevering af sandwich og vand Kl. 13.15-13.30 Overrækkelse af det indsamlede beløb til Cystisk Fibrose

ub Cl

Billetpris kr. 100,- beløbet går ubeskåret til Cystisk Fibrose.

Davidson y-

Har le

Traditionen tro køres der Cruise for a Cure til fordel for Cystisk Fibrose.

CRUISE FOR A CURE

Kom og støt en god sag. Den ark m M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

71


DISTRIKT 1 SJÆLLAND

Tommy Dahl Nilsens begravelse

i Skovens kirke AF: IB STEJLBORG

72

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


„KVÆG DØR OG FRÆNDER DØR, SELV SKAL DU OGSÅ DØ. KUN ÉN TING VIL ALDRIG, MINDET OM EN MODIG MAND“ Ære være Tommys minde

L

ørdag den 14. januar 2017 var en sorgens dag for H-DCDK i Distrikt Sjælland, hvor der blev sagt farvel til Tommy Dahl Nielsen. Samtidig med sorgen over Tommys alt for tidlige afgang til Valhalla i Asgaard gik tankerne også til Distrikt Fyn som samme dag tog afsked med Per Skytthe, distriktsformand gennem flere år. Tommy blev først H-D biker i en sen alder, men stille og roligt vandt han alles hjerter med sit stille og rolige sind, hans hjælpsomhed kendte igen grænser, uden de store armbevægelse var Tommy og Grete altid dem man kunne

ringe til hvis man manglede en hjælpende hånd. Buler på vejen kommer der altid i en stor forening som H-DCDK. Det, der kendetegnede Tommy, som havde sine meningers mod, var at han altid var parat til at drikke et krus øl, når uoverensstemmelser var sparket til hjørne og livet i H-DCDK skulle forsætte. Der kunne skrives side op og side ned om alt det Tommy nåede at blive en del af i Harley-Davidson Club of Denmark. Alle som kendte Tommy vil altid savne ham, og vi vil gerne mindes ham med et af de gamle Hávámál fra Vikingetiden.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

73


DISTRIKT 2 FYN AF NILLER, FORMAND FOR DISTRIKT FYN

I gear igen på Fyn

KALENDEREN

I

DET SKER I 2017

bestyrelsesberetningen står der bl.a. skrevet: ”De sidste par måneder går nok sådan lidt på autopilot, mens man venter på medlemmernes dom.” Men her dagen efter distriktsgeneralforsamlingen er det med glæde og i den grad også med stolthed, at vi slår autopiloten fra. Set i bagspejlet må den generelle forsamling bare kaldes en win-win situation. Fordi distriktsbestyrelsen genopstillede med samtlige, der var på valg; noget, som jeg hele tiden har kaldt stabilitet og ro. Medlemmerne viste bestyrelsen tillid i den grad, da de uden videre stemte alle, der var på valg ind igen og ydermere stemte to nye suppleanter ind, som bestyrelsen rigtigt gerne ville arbejde sammen med. Jeg kan kun sige mange tak skal I have. Og så sætter vi i gear igen. Det er allerede nu, du skal begynde at tilrettelægge dit biker-år for 2017. Vi har på Fyn flere nye tiltag, som bliver søsat i løbet af året. Derfor skal du allerede nu begynde at kigge på vores kalender og se, hvor du har mulighed for at deltage. Vi har i årets budget afsat 25.000 kroner til foredrag eller lignende, så hvis du har nogle ideer til et evt. fore-

drag, så tag fat i et bestyrelsesmedlem. De fleste steder, du læser noget angående HDCF, står der altid: ”se mere på hjemmesiden”. Fyns hjemmeside er den absolut mest besøgte side, når vi sammenholder tallene fra andre distrikter, faktisk er tallet dobbelt så stort. Men vi vil gerne fange endnu flere medlemmer, så de også kan deltage i distriktets arrangementer.

„Set i bagspejlet må den generelle forsamling bare kaldes en win-win situation“ Tilbage til virkeligheden. Et travlt forår i HDCF venter, og vi kan bruge alle de hænder, vi kan få, da der er flere store opgaver i vente. Bl.a. vores forårsfest for alle MC-kørere på Fyn. En fest, som vi i år lægger dagen før forårstræffet. Hvorvidt forårstræffet bliver aflyst er endnu ikke fastlagt. Det kommer helt an på, om vi kan skaffe hænder nok på dagen til at hjælpe. Vores byggeudvalg får også brug for flere hænder her i foråret, da de har nogle projekter, de gerne vil have afsluttet inden sæsonstart. Jeg vil gerne afslutte denne gang med at opfordre jer alle til at møde op, når der bliver afholdt Hovedgeneralforsamling, som i år foregår i Fyns klubhus. Mød op og få indflydelse.

KILOMETERAFLÆSNING SÆSONSTART 06.04.2017 OPSTART KØRETUR FRA TERNINGEN 09.04.2017 H-DCDK FORÅRSTRÆF I D2 FYN 06.05.2017 FORÅRSFEST I HDCF 06.05.2017 THE WALLACE RALLY, SCOTLAND 25.05.2017

GENEREL INFORMATION LEJE AF KLUBHUS FOR DISTRIKTETS MEDLEMMER: Kontakt Formand Niels Fjerbæk formand@hdcf.dk KLUBAFTEN Torsdag klokken 19:00. SØNDAGSTURE FRA TERNINGEN ÅRSLEV Igen i år køres der fra Terningen i Årslev hver søndag klokken 12.00 SMS-INFO Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til Kenneth Overvad 2763 2780. Læs mere på www.hdcf.dk

74

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

75


DISTRIKT 2 FYN

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 2 Fyn Distrikt Fyn afholdt generalforsamling søndag den 12. februar 2017 Klubhuset Kertemindevejen 38, 5290 Marslev Et minut stilhed for dem, som ikke er blandt os mere. TEKST NILLER FOTO. TT

Endnu et år er gået i HDCF. Året starter for alvor, når generalforsamlingen er overstået. Alting går lidt på autopilot de sidste par måneder, mens man venter på medlemmernes dom på dagen. Når jeg siger dom, mener jeg naturligvis, om der blev levet op til de forventninger, medlemmerne havde. Vi synes naturligvis, at vi har levet op til det meste. Selvfølgelig er der altid ting i bakspejlet, som man gerne ville have gjort anderledes; ting, der kunne være blevet løst på en anden måde eller projekter, som skulle have været sat i værk eller ikke skulle have været søsat. Det er sådanne ting, man som formand og som bestyrelsesmedlem kan sidde og reflektere over, når

året render ud. Det er klart, at med sådan en stor klub rammer man ikke altid alle. Man kan så derudfra vælge, hvor man kan gøre det bedre i den næste periode. Men én ting kan jeg virkelig glæde mig over, og det er, at til denne generalforsamling stiller samtlige bestyrelsesmedlemmer som er på valg op til genvalg; noget jeg ser som stabilitet. Det eneste, vi skal bruge er to nye suppleanter, som har lyst til at hoppe om bord i opgaven, da Lars desværre ikke kan finde tiden mere på grund af tidsmangel og arbejde. Året 2016 blev som sædvanligt en blandet fornøjelse. Her tænker jeg ikke kun på vejret, som til tider driller os alle, noget som alle dem i bil har svært

ved at sætte sig ind i, men for os andre er noget, man som regel altid er rustet til. En blandet fornøjelse blev det også for alle dem, som var ude at køre langt i 2016. Dér var vejret også en drillepind. Men måske er det derfor, at der altid er sådan en god stemning i dette pragtfulde miljø, fordi ingen tager noget for givet - og i hvert fald ikke vejret. 2016 blev også en blandet fornøjelse for en del medlemmer, som sloges med sygdom og skader som alle andre i dette land. Det gør bare lidt mere ondt, når det er nogle fra vores store Harley-familie, det rammer, men desværre må vi nok se i øjnene, at vi alle bliver ældre og mere sårbare, men humøret kan ingen tage fra os.

Bestyrelsen for Distrikt Fyn 2017 Fra venstre: Formand Niller, bestyrelsesmedlem Jan, suppleant Kirsten, sekretær Sanne, suppleant David, suppleant Christian, bestyrelsesmedlem Jan T, bestyrelsesmedlem Thomas, næstformand Søren, kasser Kenneth.

76

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Årets forårsfest, som er ved at blive en tradition i HDCF, blev afholdt igen i år med flere deltagere fra forskellige distrikter. Det synes at være sådan, at når HCDF afholder noget, så holder det. Det samme gjorde sig gældende for dette års træf. Fyns Harley Meeting 2016. 1026 gæster fra det meste af Europa kom og besøgte os, de kom bl.a. fra Skotland, Holland, Tyskland og selvfølgelige fra Sverige og Norge. Noget som vi vil arbejde videre på her i 2017. Og selvom vejret igen gjorde alt for at ødelægge det for os, blev dette overflødighedshorn af Harley’er, musik, mad og ikke mindst pragtfulde mennesker (igen blev det det største distriktstræf i Danmark) noget, som ville have været umuligt uden alle dem, som gav en hånd med i løbet af den uge, vi bruger på det. Vores politik med hensyn til medbragt sprut og øl på træffet begynder at bære frugt. Det virker til, at vores medlemmer og gæster kan se, at med det store musikprogram og hele setupet, så skal der sælges nogle bajere i baren, og vi må jo ikke glemme, at netop samme problem måske var medvirkende til, at den lokale MC festival lukkede. Vi fik også afholdt en god julefrokost, hvor køkkenudvalget havde tryllet i dagene op til, men den største julegave i distriktet var nok, da det endeligt lykkedes for os efter at have søgt tre år i træk. Så lå der en check i postkassen fra Albani fonden på 65.000kr øremærket til musikanlæg. Uddrag af referatet på generalforsamlingen Selve generalforsamlingen gik over al forventning. Vi var lidt over 90 stemmeberettige medlemmer på dagen. Vi vidste godt, at der manglede en kæm-

pe flok, som pt. er i Thailand. Bestyrelsens beretning blev ligeså godt modtaget, som den blev det sidste år, og stille og roligt blev vores medlemmer ført igennem året i HDCF, fra gulv til loft. I modsætning til sidste år havde vi faktisk to mindre spørgsmål i år, så igen må vi konstatere, at den måde, vi benytter os af, giver god information til vores medlemmer. Efter bestyrelsens beretning gik vi over til selve afstemningen af valg af bestyrelsesmedlemmer. Jeg selv og alle andre på valg havde valgt at genopstille til en ny periode, og som nævnt tidligere så ser jeg det som udtryk for stabilitet og ro. Vi havde selvfølge hørt lidt rygter og lignende på diverse jungletrommer. Men vores medlemmer vidste os den største tillid på dagen, og alle blev genvalgt uden modkandidater. Ligeledes fik vi stemt tre suppleanter ind: David, som alligevel ikke kunne undvære os, blev stemt ind først, derefter var det Kirsten og Christians tur. Vi siger velkommen til de to nye og glæder os til samarbejdet. Der skal også lyde et kæmpe tak til vores medlemmer for den tillid, I har vist os alle i bestyrelsen. Faktisk gik årets generalforsamling så hurtigt, at vores kok Thomas havde fat i mig og sagde, at jeg blev nødt til at trække tiden, da maden ikke var klar endnu. Under eventuelt, hvor man alligevel ikke kan beslutte noget af betydning, kunne vi

fra bestyrelsen side fortælle lidt om forårstræffet og de eventuelle problemer, det kan give i år. Problemet ligger i, at vi på Fyn jo holder en forårsfest hvert år. Til disse fester inviterer vi bl.a. gæster fra de små klubber på Fyn, da de netop er potentielle Harley-kørere, men da vi skal holde forårstræf i år, er vi blevet enige om at holde vores forårsfest fredagen op til træffet. Udfordringen ligger i, at forårstræffet er et rent medlemstræf i Harley-Davidson Club of Denmark. Derfor skal eventuelle gæster fra vores fredagsfest forlade området om lørdagen, noget som vi ikke synes virker særligt gæstfrit. Hvordan sagen ender, ved vi ikke på nuværende tidspunkt, vi syntes bare det var vigtigt at briefe vores medlemmer om situationen, og der var da heller ingen tvivl om, at vi havde medlemmernes opbakning, hvis vi vælger at aflyse forårstræffet i H-DCDK. Thomas var vendt tilbage for at meddele, at maden nu var klar. Generalforsamlingen sluttede i rigtig god ro og orden. Hele bestyrelsens beretning og hele referatet kan naturligvis også læses i klubben.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

77


DISTRIKT 2 FYN

Til minde om Per Skytthe

R AF: NILLER

olfsted kirke. En fin lille kirke beliggende på Fyn ca. 15 kilometer fra Odense. Kirken er flere gange blevet benyttet i forbindelse med HDCF. Nogle gange bryllup og andre gange begravelse. Eneste fællesnævner for disse to begivenheder er, at kirken er for lille. Lørdag den 14. januar. Den lille kirke er fyldt til bristepunktet, og langt ud af våbenhuset og et stykke udenfor står folk tæt sammen, for at kunne høre lidt af præstens ord. Vores tidligere Formand Per Skytthe skal begraves. Op imod 300 mennesker er presset sammen i og omkring kirken. En HarleyDavidson med sidevogn står klar ved siden af kirken og venter på at køre Per den sidste tur ud i klubben, hvor alle får mulighed for

78

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

at sige et sidste farvel til Per. Selvom vejret viser sig fra sin smukkeste side på denne kolde januardag, og selvom at vores forsikring havde givet mulighed for en gratis køredag, er det ganske begrænset med Harley’er på dagen. Men som én sagde, da vi ankom til klubben:” Der kommer den nye formand med den gamle formand.” Det er mit indtryk, at alle havde en god dag, hvis man kan bruge sådanne ord om sådan en dag. Det er også mit indtryk, at Pers familie oplevede dagen sådan. Per fik i hvert fald den begravelse, som han gerne ville have, og som mange af vi andre gerne vil have, når det engang bliver vores tur. Per sluttede altid sine indlæg af med disse ord. Vi ses derude. Jeg slutter mit med. Vi ses deroppe, Per. Niller.


Per Skytthes tur ned ad vejen vi alle skal... Livet er skrøbeligt. Vi ved aldrig, hvem der bliver hevet væk næste gang. Vær nærværende og nyd det så længe det varer. God tur til dig Per Skytthe. Vi andre kommer senere. TT - Fotograf

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

79


DISTRIKT 2 FYN

Vi skal bære faklen videre

I

AF: FULL THROTTLE FOREVER - TT

år 776 før Kristi fødsel blev de første Olympiske lege afholdt i Olympia i Grækenland. Det var en stor fest, til ære for guden Zeus, og den varede i fem dage. De prægtigste unge mænd fra den græske verden samledes i helligdommen og kæmpede om den største titel af dem alle: Olympisk mester. De Olympiske lege blev afholdt hvert fjerde år og grækerne brugte sågar legene til deres tidsregning. Dvs, de regnede i olympiader, den periode på fire år, der var i mellem legene. I den 699. olympiades første år, nærmere den 29. januar 2017 efter vor tidsregning, eller den 29. dag i Glugmåned som den hed førhen, mødtes de prægtigste mænd og kvinder fra den Fynske verden i helligdommen i Marslev. Formålet var ikke at kæmpe om nogen titel, men nærmere at sørge for at de højhellige

80

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Harleydele kom videre til næste etape i stafetten. En af de gådefulde ting ved de mennesker, der køber Harelyer er, at de sagtens kan find på at pille nye og 100% funktionelle dele af sine cykler, gerne inden de får dem leveret, bare til at erstatte dem med andre, muligvis mindre funktionelle, de har købt i dyre domme i HD butikken. Denne irrationelle opførsel er god for bruttonationalproduktet. Den giver også muligheder for socialt samvær og hygge på stumpemarkeder rundt om i landet, imens disse fortsat funktionelle, sammen med andre gamle, bulede og rustne, sakramentale jernklumper fra sidste århundrede forhandles over en øl eller en kop kaffe. Gamle sjæle sælger, nye køber og dem i mellem, ja de bytter. Ifølge de mest erfarne rotter i branchen, så bytter alle de gode dele hænder, inden salget rigtigt går i gang på sådan et stumpemarked. Men det er ligegyldigt. Det vigtige er, at stumperne ikke går i stå. De skal bytte hænder, komme videre til næste generation af pillefingre og motorcykelbryggere. I dette orgie af hygge og indvielse af nytilkomne Harley entusiaster,

der roder i papkasser, er der også, ind i mellem lidt ældre og ikke så frembrusende ildsjæle, der har løbet hornene af sig. Sjæle, der måske har fået sit motorcykelkørekort i august 1960 og kørt knallert siden. Sjæle, der måske har hørt suset af leen et par gange. Sjæle, der nu er nået til det tidspunkt i sit liv at motorcykler er noget man sælger, ikke noget man køber. Sjæle der af kærlighed, hele sit liv, har rodet med MC’er og stumper, imens uerstattelige værdier har hobet sig op i værksted i de 57 år, der er gået siden kørekortet kom i hus. Et kørekort, der ikke kan bruges mere. Det er på en eller anden måde noget andagtsfuldt og følelsesladet, at se hvordan de nævnte værdier bliver skuet på bordene og gravet op af papkassernes bund, på deres vej, videre til næste generation af motorcykelbøller. Det får en til at tænke over, at det ikke er en selvfølge, at vi fortsat kan tillade os at købe det ældgamle ædelstål, bytte en stødstang med en vippearm eller slæbe bulede helligdomme med hjem. På et tidspunkt bliver det også vores tur til at sælge ud, så stumperne kan gives videre som den Olympiske ild i stafetten fra Olympia.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

81


v/ Johnny Jeppesen Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 98 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk

:::6.$''.

DISTRIKT 2 FYN

Side n 1994

Business-hours in summer: (1. May – 30. Sept.):

Saturday Monday Tuesday-Friday

CLOSED 15.00-19.00 12.00-18.30

Business-hours in winter: (1. Oct. – 30. April): Olgasvej 4 · 7100 Vejle, Denmark Tlf. 0045 75 72 43 80 · Fax 0045 75 72 80 26 E-mail: mail@inside-vejle.dk · Website: www.Inside-Vejle.dk

Monday Tuesday-Friday Saturday

CLOSED 12.00-18.30 12.00-16.00

Alt i reservedele til klassiske Harley’er og INDIAN Motorog gearkasserenovering med garanti Ekstraordinær generalforsamling i HDC Distrikt 2 Fyn! vedrørende manglende valg af to interne revisorer

Diverse nysynede og INSIDE-servicerede Harley’er, sælges også: Torsdag den 6. april 2017. Kl. 19.30 i Distriktets klubhus i Marslev. Kertemindevejen. 1976 Liberty Edition (200 year USA) modeller læs mere om Bi-centennial years på www.inside-vejle.dk Dagsorden: vid -Da son Har le

ub Cl

y

Punkt 1.: Valg af dirigent. Punkt 2.: Valg af to interne revisorer. Punkt 3.: Eventuelt

OBS.:Hold øje med vores hjemmeside pga. aktuelle info’er! Med hilsen Bestyrelsen Distriktkunder, 2. Fyn Den ark Vivenlig ønsker alle vores sammenarbejdspartner og leverandører m G O D J U L og G O D T N Y T Å R Old school only!

See you! MMMOTOR.DK

400 kr i rabat!

Fratrækkes prisen på hjemmesiden

ÅBENT 23. APRIL

MEDLEMSTILBUD til HDCDK MEDLEMMER

400,- I RABAT PÅ BULL-IT VI HAR ÅBENT DEN 23. APRIL FRA KL. 9.00 TIL 12.00 OG 16.00 - 18.00 CIKORIEVEJ 100 • 5220 ODENSE SØ • MMMOTOR.DK • 21 31 54 62

82

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


HDCF

2017

Friday 28/7 - Sunday 30/7 Harley - Bar - Beach - Market - Camping - Toilet & Bath Music & Fun “DANGEROUS THURSDAY” 27/7 at 18.00 Exhibition of American cars, Motorcycles and Live band. You are all welcome! BEER

1,5

free entra n thurs ce day

ØL

EURO

10

KR

2x breakfast included 8 live bands 20.000 kwm campground 1030 visitors in 2016 Kertemindevejen 38, 5290 Marslev Denmark

Entrence 200 kr/30 euro

info : www.hdcf.dk M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

83


DISTRIKT 3 SYD AF KLAUS, NÆSTFORMAND

Hilsen til alle i Syd

M

ange tak for valget. Jeg bemærker, at der var en del stemmer, der ikke gik min vej. Jeg vil derfor gøre alt, hvad jeg kan for, at vi igen kan få tingene til at fungere i en ordentlig atmosfære. At vi her efter valget kan stå sammen. En meget stor ros til de medlemmer, der har været i gang med husombygning part to. Det er godt nok blevet flot, og baren, som næsten er færdig, bliver bare fed. Jeg glæder mig allerede til vores kommende sæsonstart, når vi igen kan komme på vores Harley’er til det nye klubhus. Kære Niels W. Tak for dit arbejde i bestyrelsen. Grunden til dit exit er jeg meget berørt over. Jeg håber dog, at vi ser dig og Sabine igen fremover. En lille hilsen til de tre genvalgte bestyrelsesmedlemmer. Tak, fordi I har valgt at tage endnu en ’tørn’. Sidst men ikke mindst velkommen til vores nye sekretær Carsten, måske bedre kendt som webmaster og den

bagmand, der styrer vores SMStjeneste. Jeg synes, det er en stor fordel, at du sidder i bestyrelsen. På den måde kan vi bedre støtte op om hinanden. Der har været snak om Facebook. Der arbejdes på sagen! Indtil vi får den på plads har jeg/vi fået lov til at henvise til Assas hjemmelavede Facebook-side: 3, Syd. Jeg er personligt stor tilhænger af Facebook, da vi meget hurtig kan komme ud til jer alle med nyheder, ligesom vi i bestyrelsen kan se og høre, hvad der rører sig i distriktet. See you out there!

„En meget stor ros til de medlemmer, der har været i gang med husombygning part to. Det er godt nok blevet flot, og baren, som næsten er færdig, bliver bare fed“

KALENDEREN DET SKER I 2017

KL 19.00 KLUBHUSET ÅBNES 10.03.2017 FOREVER2WHEELS I FREDERICIA 18.03.2017 KL 19.00 KLUBHUS FÆLLESSPISNING - HUSK TILMELDING 22.03.2017 SÆSONÅBNING VED CUSTOM MED FÆLLESTUR OG DEREFTER FORÅRSFEST I KLUBHUSET. 01.04.2017 - SE NÆRMERE PÅ DISTRIKTS SYDS WEBSITE, ELLER HØR I KLUBHUSET KL 19.00 KLUBHUSET ÅBENT 14.04.2017

OBS: Hold øje med vores hjemmeside, da der er events, hvor datoerne ikke er fastlagt.

GENEREL INFORMATION KLUBAFTEN Anden fredag og fjerde onsdag hver måned. H-D-MUSEEUM Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. SMS-SERVICE Skriv fornavn efterfulgt af HD til tlf. 29 10 00 60. Læs mere på www.hdcs.dk

84

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Pilsnerøl

kr. 10,-

Fadbamser

kr. 20,-

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

85


DISTRIKT 3 SYD

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 3 Syd Distrikt Syd afholdt generalforsamling Lørdag den 11. februar 2017 kl.: 14:00 Harley-Davidson Distrikt Syd Klubhus, Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

REFERENT BESTYRELSEN

Næstformanden Klaus Jensen bød velkommen til 63 fremmødte medlemmer. Derefter bød han velkommen til vicepræsident Henrik Jørgensen, som repræsenterede Hovedbestyrelsen. Pkt. A Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Klaus Jensen som dirigent. Klaus blev valgt og takkede for valget. Generalforsamlingen blev konstateret lovligt indvarslet, og Klaus gennemgik mødets dagsorden. Pkt. B Bestyrelsens beretning. Næstformanden aflagde Bestyrelsesberetningen. Beretningen blev godkendt af forsamlingen. HDCS – bestyrelsens beretning for året 2016 Årets arrangementer: Vi startede året 2016

med generalforsamling den 7. februar. Til den første generalforsamling her i Tinglev mødte ca. 35 medlemmer op. Gert blev valgt til bestyrelsen (igen) sammen med Erling som suppleant. Vi holdt sæsonåbning ved Custom Cycle d. 2. april. En flok kørte fra Custom videre til Ulsnæs ved Gråsten til den traditionelle øl og pølse ved ”center-pubben”. De fortsatte til klubhuset her i Tinglev, hvor der var lavet kaffe og kage. Bagefter stod den på røde bøffer og forårsfest. Hovedgeneralforsamlingen var i 2016 i Fredericia, hvor vi som værtsdistriktet har visse gøremål. Ministurgis d. 28. maj blev ikke noget rekordår, men vejret var heller ikke noget at prale af. Ellers kører Ministurgis efter stort set samme koncept som tidligere år Projekt Østbørn d. 12 juli: En lille flok Sydmedlemmer mødte op ved Kolding-klubbens

Bestyrelsen for Distrikt Syd i 2017: Bagerst fra venstre: Bo, Carsten, Erling, Pernille, Jens, Klaus og i første række Poul Erik, Kristian og John.

86

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

klubhus for at køre i samlet flok ud til den lejrskole, som husede polske børn på ferie i Danmark. Stor var deres overraskelse og endnu større var deres glæde ved at få en bagsædetur. I samarbejde med HDC Kolding og Beredskabsforbundet. Nordic Run d. 17. juli: Her var der er par stykker fra Syd, som samlede deltagerne op i Esbjerg og eskorterede flokken over til Fyns klubhus Sydtræf på Årø d. 5. August: var alt i alt en stor succes. Små 200 deltagere kom igennem tælleapparatet. Små skønhedspletter – ja, men når bare solen skinner og øllet er koldt, så bærer deltagerne over med meget. Årø-træffet gentages naturligvis igen i år, dog ikke som Sydtræf – mere herom senere. 40 års jubilæum i Fredericia d. 24. september: Afviklingen af selve jubilæumsarrangementet var Distrikt Syd


som sådan ikke med i, idet et særligt nedsat jubilæumsudvalg stod for det. Mange af os lagde vejen forbi og mødte som sædvanlig en masse kendte ansigter. Godt nok har Harley-klubben fødselsdag hvert år, men 40 års jubilæum og så med det vejr – det trak folk til. Sæsonafslutning og Late Sct. Hans d. 1. oktober: Her gentog vi succesen fra foråret med at slå dags- og aftenarrangement sammen, og det gik jo meget godt. God mad, mængder af drikkevarer og fantastisk underholdning, så kan det kun gå godt. Julehygge i Tinglev 11. december: trak ikke så mange – ca 15, men det er en god tradition, som fortsætter anden søndag i december. Klubaften med julefrokost 28. december - mellem jul og nytår her i klubhuset mødte omkring 30 medlemmer frem og havde en ”glant awten.” Klubaftener her i Tinglev har vi holdt hen over efteråret og vinteren. Det er altid hyggeligt at møde Harley-venner til en kop øl eller kaffe. Dette var de fleste af arrangementerne i 2016.

Bestyrelsen: I distriktsbestyrelsen har vi afholdt en del møder i løbet af året. Her har vi drøftet arrangementer, udarbejdet svar på henvendelser og i det hele taget holdt gang i forretningen ”Distrikt Syd”. Normalt plejer vi i bestyrelsen at træffe beslutninger i nogenlunde samdrægtighed, men i oktober valgte Kristian at stoppe som formand, idet han følte, at opbakningen fra resten af distriktsbestyrelsen svigtede. Det er altid en kedelig ting sådan at gå hver til sit, men det var altså Kristians valg, og dette måtte vi i bestyrelsen acceptere. Distriktsarbejdet er jo trods alt frivilligt. Efter råd fra præsident og vicepræsident for H-DCDK valgte vi at fortsætte uden distriktsformand til i dag. Jeg glæder mig til, at vi sammen skal finde en ny formand til at aflaste mig. Hovedbestyrelsen er højeste

administrative myndighed for H-DCDK. Her holder vi normalt tre møder om året, og det er her de store beslutninger træffes, det er her, fælles retningslinjer lægges for de seks distrikter. På baggrund af nogle meget kedelige episoder i 2016, hvor nogle træfgæster fik foretaget indbrud i deres telte under distriktstræf, har man i hovedbestyrelsen besluttet, at der i forbindelse med hvert distriktstræf skal opsættes hegn omkring træfpladsen, og der skal patruljerer vagter på pladsen hele døgnet. Disse bestemmelser skal vi også efterleve her i syd, så det skal vi have tænkt ind i ministurgis.

”Hus 2015” Distrikt Syd bor trygt og godt til leje her på Håndværkersvinget, og Pernille vil under ”Eventuelt” fortælle godt nyt om ”Hus 2015”. Jeg vil dog benytte lejligheden til at takke dem, som gav en hånd med renoveringen.

2017-fremkig: Uden at gå for meget i detaljer vil jeg slutte beretningen med et kig i krystal-kuglen og kort nævne nogle af de 2017-arrangementer, som er i støbeskeen. Pernille har været ”primus mor” til den arrangementskalender, som vi har lavet for 2017. Tag et eksemplar, og du vil se, at klubaftenerne fortsætter afvekslende med køreture til sommer, spisning her i klubhuset i den kolde tid, forårs- og efterårsfest, Sydtræf sammen med ministurgis, Årøtræf, ”you name it”… Der bliver rigtig meget at køre til. Og jeg kan allerede her love, at der dukker mere frem. Arrangementer, der også vil blive annonceret på husets kalender, SMStjenesten og på www.HDCS.dk. Hvis du sidder med en idé, så kom frem med den til Carsten (web-master), så vil han få idéen annonceret, og så ser vi, om det bliver en god idé.

Pkt. C Distriktsregnskab. A.Distriktsregnskab. a. Pernille fremlagde regnskabet, som blev godkendt. Pkt. D Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen. a. Der var ingen forslag. Pkt. E Indkomne forslag vedrørende distriktet. a. Der var ingen forslag. Pkt. F Valg til distriktsbestyrelsen: a. Formand, Der stillede to kandidater op til formandsposten, Pernille Høxbro og Kristian Michaelsen, hvoraf Kristian Michaelsen blev valgt til formandsposten. b. Sekretær Niels Knudsen, modtager ikke genvalg, Carsten Emil Bonde blev valgt. c. Bestyrelsesmedlem John Hansen, genvalgt d. Bestyrelsesmedlem Poul Erik Mathiesen genvalgt e. Bestyrelsesmedlem Jens Tryk genvalgt f. Revisorer Jens Müller, Michael Holland genvalgt g. Revisorer Suppleant Søren Lassen genvalgt Pkt. G Eventuelt a. Pernille informerede om Klubhuset, som ejes af Hus 2015, HDCS bor til leje i Hus 2015 og evt. overskud går til HDCS b. Vicepræsident Henrik Jørgensen H-DCDK orienterer: På sidste hovedbestyrelsesmøde blev det præciseret at bestyrelsesmedlemmer med videre underskriver en fortrolighedserklæring og ikke en tavshedserklæring. c. Laurids: Synes det skulle have været en neutral ordstyrer. Næstformanden Klaus Jensen takkede på HDCS vegne for, at Henrik Jørgensen deltog og takkede for god ro og orden.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

87


DISTRIKT 3 SYD

Distrikt Syd afholder Syd Træf & Mini-Sturgis Lørdag den 27. maj AF STEEN SØDERGREEN

Klubhusombygning AF STEEN SØDERGREEN

Entré kr. 5000 efter kl. 1800

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Madbilletter á kr. 7500

Harley Davidson Club Kolding’s

li År

ge

Biker Party

Lørdag den 20. maj kl. 18.30 på

Esbjergvej 128 . 6000 Kolding

www.hdck.dk

88

som senere slutter på pladsen ved Oldtimerløbet. For de morgenfriske vil der være kaffe og rundstykker på torvet i Gråsten, og på turen er distriktet vært ved en pit-stop forfriskning. Ønsker man kun at deltage i denne del af arrangementet, er dette også muligt. Som afslutning på turen, vil de Harley motorcykler, som har været med på torvet om formiddagen, bliver præmieret indenfor forskellige kategorier.

Drikkevarer til træfpriser

Distrikt Syd har haft klubhuset under ombygning i løbet af januar og februar. Flere medlemmer har givet en hånd med, så klubben nu kan udvide arealet, hvor vi kan samles. Det har også været stærkt tiltrængt, og de seneste fester og senest generalforsamlingen i februar med 63 deltagende medlemmer viser tydeligt behovet for de ekstra kvadratmeter. Kasserer Pernille Høxbro, der også har gjort et stort arbejde i at få alt det juridiske til at falde på plads med erhvervelsen af klubhuset. De udvidede lokaler vil også blive brugt til fællesspisning, der næste gang er den 22. marts. Tilmelding er nødvendig.

som er inkluderet i prisen, er der tilmelding til træffet. Møder man op uden tilmelding, må man se frem til at nøjes med en pølse fra pølsevognen. Træffet afholdes i Rinkenæs, klods op ad Gråsten, hvor der denne weekend også er et stort Oldtimerløb med hundredvis af gamle biler, lastbiler, knallerter og motorcykler. Som altid mødes Harley-kørerne på torvet i Gråsten lørdag formiddag for at køre en fællestur i det sønderjyske,

Åbent hus og 20-års jubilæum fra kl. 13-17 Alle er velkomne!

Træffet er et én-dagstræf lørdag, hvor der vil være spisning og live-musik med Wild Wax Combo. Deltagere, der ankommer fredag, har dog også mulighed for overnatning, så man kan være med fra morgenstunden på torvet i Gråsten, som for en dag bliver omdannet til et Mini-Sturgis. Deltagerprisen til træffet er 150 kroner, og det inkluderer teltplads, spisning lørdag aften samt morgenmad søndag. Da der skal laves mad til lørdag aften,

Fri teltplads


Julefrokost 2016 AF STEEN SØDERGREEN

Distrikt Syd afholdt den 28. december en hurtig indkaldt julefrokost. 30 medlemmer fandt vej til julefrokosten, der denne gang blev afholdt uden live-musik af sparehensyn. Ellers blev der ikke sparet nogen steder, og stemningen var god som altid. Dette var sidste gang med klubhuset i gammelt look. Få dage senere gik et omfattende ombygningsarbejde i gang.

Fyns MC Festival har udkik efter nye aktiviteter AF STEEN SØDERGREEN

Fyns MC Festival i Odense som igennem de sidste 15 år havde udviklet sig til et af landets største MC-træf med særlig fokus på musikken oplyste i november, at MC-festivalen stopper. Festivalen havde en stribe MC-klubber med som arrangører, bl.a. HDC Fyn. På den afsluttende medhjælperfest på posten i Odense kunne Morten Østlund fra festivalbestyrelsen oplyse til de frivillige hjælpere, at selvom den store festival nu er ophørt, i hvert fald for en overskuelig fremtid, så vil initiativtagerne fortsat holde en dør åben for nye aktiviteter. Det bliver dog på et væsentlig lavere niveau. Hvilke aktiviteter, det bliver, er ikke fastlagt, men det vil sikkert være noget, der afspejler gruppens interesser for at kombinere motorcykler og musik.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

89


DISTRIKT 4 NORD AF CLAUS B. ANDERSEN

Hej Distrikt Nord

KALENDEREN DET SKER I 2017

S

om nyvalgt formand er dette mit første indlæg. Jeg kan jo starte med at takke alle for valget. Jeg kan ikke takke jer for at have stemt på mig, for der var ikke andre at stemme på. Det vælger jeg at se positivt på; så må det jo være mig, I ønsker. Til gengæld vil jeg gerne takke alle de personer, som siden Jens annoncerede sin afgang har opfordret mig til at stille op til formandsposten. Det var egentlig ikke min mening, men efter at der henover sidste sommer blev ved med at være medlemmer, der mente, at det var det eneste rigtige, modnedes ideen med at stille op i en konstellation med Flemming som næstformand. Nu er Distrikt Nord heller ikke det værste sted at være formand, jeg kan faktisk ikke forestille mig et distrikt, jeg hellere vil være formand for. Altid flinke mennesker, altid kæmpe opbakning til arrangementerne i distriktet, og mangler der en til at køre en tur eller grille en pølse, er det bare at spørge, så kæmpe tak til medlemmerne herfra. Distriktsbestyrelsen kører også rigtigt godt med tilpas forskellige kompetencer, og også her havde vi en del nyvalg. Igen var der ingen

problemer med at få posterne beklædt, så det er bare lækkert. Et stort velkommen til de nyankomne skal der lyde herfra. Er der noget, I menige medlemmer vil drøfte, eller har I et arrangement, I kunne tænke jer, vi deltager i, så skal I ikke tøve med at henvende jer til bestyrelsen. Husk: vi arbejder for jer. Nu kigger vi på 2017-sæsonen, der ligger lige om hjørnet. Der er allerede gang i aktiviteterne, vi startede med en tur i spjældet; det var en voldsom interessant tur. Derudover ligger der allerede masser af ture og venter på os, jeg glæder mig allerede. Tolne træf 2017 får vi også, og på den netop afholdte generalforsamling fik vi sat et rigtigt slagkraftigt træfudvalg sammen med masser af friske øjne, så det bliver også super spændende. Som noget nyt kører vores kilometerkonkurrence nu også på landsplan og distrikterne imellem, og også opdelt mellem længst kørende mand/kvinde, så nu er der da virkelig en god grund til at være med. Jeg vil ikke skrive mere i denne omgang. Husk, at der er sæsonstart fra Port6 d. 2. april 2017, vi ses derude.

NYT MEDLEM-AFTEN 22.03.2017 SÆSONSTART HDCN 02.04.2017 SAMKØRSEL TIL HGF PÅ FYN 23.04.2017 KØRETUR FRA MØLLEN Q8 01.05.2017 MC-UDSTILLING PÅ SÆBY HAVN/ VENDELBOERNE MC 13.05.2017 KØRETUR 12.06.2017

GENEREL INFORMATION MANDAGSTURE Se aktivitetskalender på hjemmesiden. KILOMETERDYSTEN Se mere på hjemmesiden. SMS-INFO Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk

90

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


”Keep your bike well maintained - Harley boots ain’t made for walking”

Kom forbi eller RING og få et godt tilbud  Konkurrencedygtige priser på dæk  Alt i reparation og renovering  Rullefeltsjustering  Salg af udstyr og reservedele  Serviceeftersyn  Skade opgørelse og reparation

MEDLEM AF

WWW.SKAD.DK

v/Johnny Jeppesen • Sagavej 6 • 9260 Gistrup • tlf.: 98 19 35 35 • hd@port6.dk • www.port6.dk

Samkørsel til Hovedgeneralforsamling i H-DCDK Søndag den 23. april 2017 på Fyn H-DCDK afholder hovedgeneralforsamling i H-DCF´s klubhus på Fyn. Distrikt Nord laver en samlet køretur derned. Vi mødes kl. 09.00 på opsamlingspladsen ved Svenstrup (rundkørslen v. motorvej). Mød op og brug din stemme! M.v.h. Bestyrelsen i Nord

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

91


DISTRIKT 4 NORD

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 4 Nord Distrikt Nord afholdt generalforsamling den 11. februar 2017 på Cafe Frederiksberg, Hadsundvej 1B, 9000 Aalborg – med deltagelse af 74 medlemmer fra H-DCN. REFERENT: RIKKE MADSEN

Formand Jens Jensen byder velkommen til de fremmødte medlemmer fra Nord samt til repræsentant fra hovedbestyrelsen, formand Anders Hansen. A. Valg af dirigent. Blandt de fremmødte vælges Frank Jensen som dirigent. Han oplæser punkter på dagsorden og konstaterer, at generalforsamling er rettidigt indkaldt og efter reglerne. B. Bestyrelsens beretning. Formand Jens Jensen kaster et tilbageblik på 2016 med bl.a. et referat af årets aktiviteter. Han takker fra bestyrelsens side for den store deltagelse til vores arrangementer og håber på lige så stor opbakning i 2017. C. Distrikt-regnskab Kasserer Jørgen von Der Maase fremlægger det reviderede regnskab, som er godkendt af distriktets valgte revisorer Bendy Duncker

og Hans Chr. ”Mutte” Larsen. Jørgen kan fortælle, at der er kommet en ny ensartet kontoplan i alle distrikter, og at der derfor kan være posteringer, der nu er bogført under andre konti end før. Han gennemgår årsregnskabet og forklarer lidt om de udgifts - og indtægtsposter, der har været igennem året. Desuden fortæller han, at distriktets klubshop er nedlagt, og overskydende beholdning er overført til distriktets klubkasse. Regnskab godkendt. D. Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen. Ingen indkomne forslag. E. Indkomne forslag vedrørende distriktet. Ingen indkomne forslag. F. Valg til distriktsbestyrelsen: 1. Formand Formand Jens Jensen ønsker ikke at genop-

stille. Distriktets nuværende næstformand Claus B. Andersen stiller op som kandidat til posten. Han rejser sig derfor op og fortæller lidt om sig selv og sit virke i klubben hidtil. Ingen modkandidat melder sig blandt de fremmødte medlemmer. Claus vælges for en toårig periode af en enig generalforsamling. 2. Sekretær Sekretær Rikke Madsen ønsker at genopstille, og da der heller intet modkandidatur er på denne post, genvælges hun også for en toårig periode af en enig forsamling. Indsat punkt i dagsorden: Da næstformand Claus B. Andersen er valgt som ny formand, skal der vælges en ny næstformand. Dirigent Frank Jensen spørger i salen, om nogle kunne ønske at stille op til denne post. Bestyrelsesmedlem Flemming Nørgaard Hansen rejser sig og tilkendegiver, at han ønsker at stille op til denne post. Han

Den nye bestyrelse i Distrikt Nord. Fra venstre bagerst er det Søren Munk, Jørgen Von Der Maase, Tom Lauritzen, Carsten Christensen (CC), Ernst Outzen, Flemming Nørgaard Hansen, Tanja Viborg Jørgensen, Claus Skytten Andersen, Kim Veggerby og Rikke Madsen. På billedet mangler Kurt Pedersen, som var på arbejde.

92

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


præsenterer sig selv og henviser til det indlæg, der har været i H-D Journalen omkring sit og Claus B. Andersens ønske om at stille op til formand/næstformand-posten. Ingen andre kandidater i salen, så Flemming vælges for en 1-årig periode. 3. Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Jon Balle ønsker at stoppe i bestyrelsen og modtager derfor ikke genvalg. Bestyrelsen er bekendt med, at Kim Veggerby er interesseret i en bestyrelsespost. Kim, som er fremmødt blandt forsamlingen, tilkendegiver sin interesse og takker ja til posten. Han præsenterer sig og kan bl.a. fortælle, at han ikke er ubekendt med bestyrelsesarbejde i forvejen. Han vælges af en enig forsamling for en toårig periode. 4. Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Carsten Christensen ønsker at genopstille, og han vælges ligeledes af enig forsamling. 5. Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Tom Lauritzen ønsker også at genopstille, og han vælges også af enig forsamling. Indsat punkt på dagsorden: Da bestyrelsesmedlem Flemming Nørgaard Hansen nu er valgt som ny næstformand, skal der vælges en ny til hans post. Blandt fremmødte ønsker Søren Munk at opstille og vælges for en 1-årig periode. 6. Suppleanter. Suppleanter er på valg hvert år. Nuværende suppleant Kurt Pedersen ønsker at fortsætte, men var desværre forhindret i at møde op grundet arbejde. Han har lavet en fuldmagt til formand Jens Jensen og vælges med fuld opbakning fra salen. Henrik Nielsen ønsker ikke at stille op som suppleant igen, så der spørges blandt forsamlingen, om nogle kunne ønske sig

denne post. Der går ikke længe, før Tanja Viborg Jørgensen har meldt sig, og hun er hermed valgt ind som ny suppleant. 7. Revisorer. Distrikts-revisorer er på valg hvert år, og siddende revisor Hans Chr. ”Mutte” Larsen og Bendy Duncker ønsker at genopstille og genvælges derfor af enig forsamling. PAUSE: Der holdes 10 minutters pause! G. Valg til Træf-udvalg. Nyvalgte formand Claus B. Andersen fortæller, at der ikke er noget nyt i, at distriktet har et træfudvalg, da dette har eksisteret i flere år. Distriktsbestyrelsen søger ny energi og gode ideer og henviser til det opslag, der var med i sidste H-D Journal. Han kan fortælle, at der er fundet et par nye medlemmer: Anders Ankjær Kristensen, Ulla og Carsten Rasmussen og Pernille Virenfeldt Jensen. Desuden sidder han selv og distriktets kasserer også i udvalget. Dirigent Frank Jensen spørger i forsamlingen, og Kim Veggerby melder sig. Efter lidt overtalelse melder Tom Thomsen og Søren Jørgensen sig også på banen. H. Eventuelt. Hovedbestyrelsesrepræsentant formand Anders Hansen siger tillykke til de nyvalgte bestyrelsesmedlemmer. Han fortæller lidt om, hvad der kommer til at røre sig i 2017. Han nævner Visionsweekend, som er det næste møde, hvor alle distrikter mødes og udveksler ideer. Han nævner, at han ser frem til en hovedbestyrelse, hvor nye ansigter kommer til. Han nævner et par stykker, som allerede har givet tilsagn om at stille op som henholdsvis HB-formand og HB-sekretær. Ligeledes nævner han, at der til alle bestyrelsesmedlemmer er delt en fortrolighedserklæring rundt, hvor hvert medlem bl.a. underskriver, at de vil iagttage fuld fortrolighed under sit virke, ikke videregive

personfølsomme oplysninger og ved sin fratrædelse af denne post aflevere alt materiale, der måtte være indsamlet, mens posten har været bestridt. Der kommer også til at ske et nyt tiltag omkring kilometerkonkurrence, som allerede holdes i de enkelte distrikter. Der vil være blive en landsvandrepokal til det distrikt, der samlet set har kørt flest kilometer og en præmie til det længst kørende medlem på landsplan i klubben. Han fortæller også, at indgangspriser og ølpriser er givet fri til distriktstræf, så dette nu er op til det enkelte distrikt at bestemme. Slutteligt giver en fremmødt i forsamlingen udtryk for, at hun synes ølpriserne på Årø-træf er for høje. Afgået formand Jens Jensen kan så berette, at træffet ikke afholdes hverken af H-DCS eller i H-DCDK´s regi. Klubben har kun formidlet reklame omkring arrangementet i H-D journalen, så det kan der desværre ikke hjælpes med. Den ny formand Claus B. Andersen overrækker den afgåede formand Jens Jensen en afskedsgave, som tak for det gode arbejde han har lagt i bestyrelsen. Jens takker af for de år, han har besiddet formandsposten i Distrikt Nord og sender en tak til alle medlemmer for at være så aktive til at deltage i distriktets arrangementer. Også den afgåede webmaster Jesper Lykkegaard skal have en afskedsgave og et stort tak for at besidde webmaster-posten. Han takker og opfordrer folk til at sende billeder fra diverse arrangementer til vores ny webmaster Søren Munk. Afgået bestyrelsesmedlem Jon Balle og suppleant Henrik Nielsen modtager også et tak og en afskedsgave for det gode arbejde. Ordstyrer Frank Jensen takker for god ro og orden ved DGF - takker for deltagelse til de fremmødte medlemmer, og afslutter ­mødet for 2017.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

93


UDSALG

VI HOLDER KÆMPE UDSALG PÅ HELE SHOPPEN OG HAR NU 40% PÅ HELE SORTIMENTET ALLE STØRRELSER FOREFINDES IKKE

% 0 4

T G A R F S I T A R G

94

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham


MC-udstilling på Sæby Havn Lørdag d. 13 maj 2017 kl. 10.00 Vendelboerne MC afholder en mc-udstilling på Sæby Havn i forbindelse med deres træf. Distrikt Nord laver en køretur, hvor vi mødes på Transportcenter Sæby kl. 9.45, hvorefter der er afgang til havnen.

Omkring kl. 12.00 vil der være en fællestur på ca. 75-100 kilometer, som slutter på ­træfpladsen hos Vendelboerne MC. Vel mødt! M.v.h. Bestyrelsen i Nord

Sæsonstart 2017

Så tager vi fat på en ny dejlig køresæson :0) Søndag d. 2 april er der endeligt officiel sæsonstart i HDCN. Vi mødes ved 12.30 tiden hos Port 6, Sagavej 6 9260 Gistrup. De af jer som vil være med i km konkurrencen, skal huske for at få jeres km stand noteret. Kl. 14 kører vi sammen en lille tur i Himmerland i det.. forhåbentlige dejlige forårsvejr. Turen ender ved Kongerslev Kro hvor klubben, traditionen tro, vil være vært med lidt godt at spise, samt en øl eller vand. Vi glæder os rigtigt meget til at se jer allesammen igen. Ernst Outzen & TomCruiser

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

95


DISTRIKT 4 NORD

DET MÅTTE JO SKE …

n e d i s r e l l e r ø –f AF: ANJA MARKUSSEN

D

et kommer vel ikke bag på nogen, at en vis procentdel af medlemmerne fra Nord var en tur i arresten i Aalborg? Vi var der dog, denne gang, inviteret og ganske frivilligt på besøg for at få en rundvisning i denne gamle institution også kaldet Kong Hans i Aalborg by. Stedet er blandt andet kendt vidt og bredt, grundet medlemmerne af Churchillgruppen, som sad fængslet her under Anden Verdenskrig, da de var aktive i modstandsarbejdet i Aalborg. Jens og Preben, vores guider denne aften, havde begge mange års erfaringer som fængselsbetjente, dog havde Jens med sine 40 års tjeneste næsten dobbelt så mange år som Preben. Spændende og oplysende foredrag omkring fængslet og dens bebo-

96

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

ere efterfulgt af en rundvisning. Vi fik set, hvad deres aftensmad bestod af, og det var ikke noget at skrive hjem om, hverken i mængde eller syn. Vi blev delt op i to hold, og der blev manet til ro på gangene, da de indsatte alle var låst inde for natten kl. 20.30, og det lykkedes faktisk rimeligt godt. Det var meget tydeligt, at det efterhånden er en meget gammel arrest, den ældste del af fængslet er fra 1918, og resten er bygget af tyskerne og stod færdig i 1943. Efter en tur rundt i cellerne, besøgslokale og bibliotek samt et kik på betjentenes udstyr, så var der opsamling og spørgetid. Efterfølgende var der disket op med kaffe og brød, eller øl og vand ved Aalborg Harley-Davidson Klub. Tak for husly


„DE INDSATTE VAR LÅST INDE FOR NATTEN“ M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

97


DISTRIKT 5 MIDT AF STEEN LARSEN

KALENDEREN

Hej Midt

45

medlemmer havde fundet vej til klubhuset i Hårup. Det er stort set det samme antal, som det plejer at være. Det er dejligt at se de medlemmer, der viser interesse for vores distriktsklub. På dette års generalforsamling havde vi mange udskiftninger i bestyrelsen, da en del bestyrelsesmedlemmer havde valgt at stoppe pga. tidsmangel. Blandt andet havde vores formand Dirch Villadsen valgt at takke af sidst på året i 2016. Jeg valgte at stille op som formand og blev valgt uden modkandidat, og jeg takker for tilliden. Da jeg jo var fungerende næstformand, skulle vi finde en afløser og efter lidt tid valgte Hans Haaning at stille op, og han blev valgt. Han er valgt for et år. De øvrige valgte er: Sekretær Susanne Larsen, bestyrelsesmedlemmer Inger Skovborg og Marianne Bang. De to suppleanter blev Benny Nielsen og Jesper Nymann. Jeg ønsker dem velkommen i bestyrelsen, og som I nok kan se, er det en bestyrelse med en god blanding af køn, og det glæder jeg mig til at arbejde med. Regnskabet kunne desværre ikke godkendes, så det er en ”ommer”. Vi afholder derfor ekstraordinær generalforsamling d. 25 marts kl. 14:00. I opfordres til at komme endnu en gang. Bestyrelsen skal til visionsweekend den 11.-12. marts. Her skal vi dele visioner og ideer med de andre distrikter. Det er en god og oplysende weekend. Den 18. marts er der Forever2Wheels i Fredericia. Her kan du lige nå at købe det, du ikke viste, du manglede inden sæsonstart. Vi håber at se mange af medlemmerne, for det er bestemt et besøg værd. H-DCDK har en stand på messen. Den står distrikt Syd og Fyn for, og her kan du hænge ud med andre medlemmer og få en kop kaffe.

98

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

DET SKER I 2017

I vinterens løb har vi traditionen tro afholdt motorlære. Som sædvanlig har der været rigtig god tilslutning til arrangementerne, og vi takker værkstederne for at tage imod os. Fællesspisningen har kørt hver måned, og vi har planlagt en gratis fællesspisning d. 31. marts. Det er en god måde at starte sæsonen på. De fleste venter nok, som jeg, på at få trukket cyklen ud af vinterhi, men det varer heller ikke længe nu. Der er sæsonstart ved Cap`s d. 2. april, hvor vi står med vores ølvogn og har standerhejsning ved klubben i Hårup senere om eftermiddagen - og mon ikke der er en pølse på grillen. Vi har i år lavet lidt om på kilometeraflæsningen, så der er lidt for alle, og det må I komme til kilometeraflæsning for at høre mere om. Jeg kan løfte sløret for at der er lidt til begge køn og også til de ældre Harley’er. Der er også sæsonstart ved Big Bike d. 14. april fra 11 - 15. Den 23. april er der hovedgeneralforsamling, og i år er det i klubhuset ved Marslev i Distrikt Fyn. Jeg håber, der kommer rigtig mange og bakker op om demokratiet i Harley-Davidson Club of Denmark. D. 29. april prøver vi noget nyt. Vi inviterer særligt alle nye medlemmer til et åbent hus, men selvfølgelig regner vi også med at se rigtig mange af alle I øvrige medlemmer. Klubhuset vil være åbent fra kl. 11, og grillen tændes ved 12-tiden. Så kom og mød de nye medlemmer af vores forening og få en hyggelig dag i klubben. Klubhuset er åbent for alle, som kunne tænke sig at se huset og høre lidt om, hvad vi går og laver. Det er muligt at campere, hvis man skulle få lidt for meget indenbords. Det var alt for denne gang. Vi ses til nogle gode stunder ved klubhuset og ude på vejene.

MOTORLÆRE

08.03.2017 KLUBAFTEN/STANDERSTRYGNING/ KILOMETERAFLÆSNING

17.03.2017 EKSTAORDINÆR GF. KL. 14.00

25.03.2017 KLUBAFTEN

31.03.2017 SÆSONSTART CAPS OG STANDERSTRYGNING HDCM

01.04.2017 KLUBAFTEN

14.04.2017 H-DCDK HOVEDGENERALFORSAMLING PÅ FYN

23.04.2017 KLUBAFTEN

28.04.2017 NY MEDLEMSDAG - SE HJEMMESIDE

29.04.2017

TJEK HJEMMESIDE FØR DU KØRER Der kan forekomme ændringer.

GENEREL INFORMATION FÆLLESTUR Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. KLUBAFTEN Fredag i lige uger fra klokken 19:00 – 21:00. SMS-SERVICE Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk


NYT MEDLEM I HDC DISTRIKT MIDT

MEDLEMSDAG 29. APRIL VI HOLDER ÅBENT HUS FOR ALLE NYE MEDLEMMER AF HDC I DISTRIKT MIDT. ALLE MEDLEMMER ER VELKOMNE - KOM OG HILS PÅ DE NYE! PROGRAM Kl. 11 - 12 Rundvisning og kaffe i klubhuset KL. 12 - 14 - Hvad laver vi i distriktet - Klubaftener - Træf - Køreture - Års kalender - Motorlære - Med mere... Der serveres grillpølser og brød. KL. 14

Køretur for dem der har lyst.

KL. 18

Aftensmad.

KL. ?

...

VI SES... HDCM KLUBHUSET • LINÅVEJ 9C • 8600 SILKEBORG

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

99

Foto: TT


DISTRIKT 5 MIDT

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 5 Midt Distrikt Midt afholdt generalforsamling søndag den 12. februar 2017. Linåvej 9 c, Hårup, 8600 Silkeborg.

REFERENT: BESTYRELSEN

Kl. 14.00 byder Næstformand i HDCM Steen Larsen velkommen til de 45 fremmødte og til vores formand i H-DCDK Anders Hansen, som var med for at overvære og orientere lidt om, hvad der foregår på landsplan. Der bliver valgt en ordstyrer/dirigent; atter engang træder Poul Erik (Sømanden) ind i rollen som ordstyrer/dirigent. Sømanden erklærer generalforsamlingen for lovlig varslet og takker for valget. Herefter afvikles årsberetning fra bestyrelsen. Det er nu ved at være nogle år siden, denne bestyrelse overtog ledelsen af HDCM. Et lille tilbageblik, der er kommet gang i klubben igen. Stor tak til den forrige bestyrelse. De sidste to år har været en turbulent periode. Nogle misforståelser og nogle uventede fratrædelser i bestyrelsen i løbet af perioden har gjort det lidt svært at få det hele til at spille. Heraf er fulgt en dalende interesse for klublivet. Efter formandens fratrædelse valgte den resterende bestyrelse med accept fra H-DCDK at køre videre uden formand indtil

Bestyrelse, Distrikt 5 Midt 2017

100

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

denne generalforsamling her i februar. Der skal lyde en stor tak til Dirch og ikke mindst Ulla for det arbejde, de har lagt her i klubben. Bestyrelsen synes, man har fået dele af HDCM til at fungere godt igen. Siden sommerferien er der kommet flere til. Der er blevet rokeret lidt rundt på møblerne, lidt mere luft, og gode tilkendegivelser omkring det. Interessen og brugen af HDCM er vokset, og det virker som om, folk er blevet gladere og mere imødekommende. I dag er der gang i klubben igen, men vi kunne godt ønske, at vores medlemmer brugte os noget mere. Der er ikke tale om, at klubhuset skal opsiges, vi har jo kontrakt til 2020. Vi har gang i klubaftener, og der er fællesspisning. Vi har gang i motorlære, hvor der er mellem 25-35 deltagere hver gang, hvor vi besøger virksomheder, som har relation til Harley-Davidson. Men én ting er helt sikkert: skal det blive bedre, må medlemmerne oppe sig, komme med detaljerede input og melde til, hvad I kan byde ind med. Jo

flere vi er, og jo mere vi ved om hinanden, jo nemmere og sjovere bliver det at komme og bruge klubben og klubhuset. Der kan i den forbindelse hilses fra de omkringliggende firmaer og bondemanden, der passer vores muldvarpe og ligger vej til dumperen. De er glade og tilfredse med de ting, vi gør. Så husk, at HDCM bliver det, vi gerne vil have, hvis alle giver en hånd med. Stort som småt og alt modtages med glæde. Der skal i den forbindelse nævnes, at der er nogle tømrere og VVS-folk her i klubben, som gerne giver en hånd med, når de er bliver spurgt om råd og hjælp. Tak til dem. Der vil i 2017 blive oprettet en jobbank, hvor medlemmer kan melde ind med, hvad de kan og gerne vil. Det kan være at bage en kage, arrangere ture, fællesspisning en enkelt gang etc. Vi har haft vores træf, som vi plejer, Danish Bike Meet med ca. 300 deltagere. Vi havde i 2016 valgt et lidt andet koncept. Det blev godt modtaget, dog var der nogle ting, som godt kan gøres bedre. Det bliver det her i 2017. 300 gæster er nok omtrent, hvad vi


kan forvente nu om dage, selv om vi i dag er over 6000 aktive medlemmer i H-DCDK, så er der ikke tradition for, at der kommer mange til vores træf. Der er noget alle steder og hele tiden. Men lad dem, der kommer hygge sig og få en god oplevelse. Super Rally var i Spanien i år. Der var en del her fra distriktet, som kørte derned. Atter engang var der en del som godt kunne have været gjort bedre, men alt i alt et okay rally. 2017 er der Super Rally i Tjekkiet. Spændende, om tjekkerne kan løfte Rallyet op på den høje standard igen. Der vil blive forsøgt at lave en fællestur derned. Årets store begivenhed var jo 40 års jubilæumsfesten i H-DCDK. Der var mange fine præmier - nogle faldt i vores distrikt, tillykke til dem. Hovedpræmien gik til Sjælland. Vi har haft ny medlemsaften i 2016, det blev til en hyggelig aften for nye medlemmer. Men her i 2017 prøver vi at flytte ny medlemsaften hen til, køresæsonen er begyndt. Det er sjovere at se nye medlemmer og deres cykler, og det kan godt blive en hyggeligere og lidt anderledes aften med bål og en lille fællestur rundt i området. 2016 gik ikke så godt omkring vores fællesture. Det skal gøres bedre i 2017. Der var for få til at arrangere sidste år og for få, som tilmeldte sig. Lad 2017 blive det år, hvor medlemmerne kommer og giver hinanden et skulderklap og siger: ”Fedt, det hele er kommet op og køre igen.”. Alt i alt syntes vi, at det har været et år på det jævne. Det kan ønskes, at der havde været flere til at løfte opgaven, men det prøver vi at lave om på i 2017. HDCM bliver det, vi gør den til. Så et stort ønske til alle: kom, spørg, skæld ud, giv en high five, del jeres interesser, ture og idéer. Der ligger masser af gode ting ude hos medlemmerne, som vi alle kan gå hen og få glæde af. En tak til

dem, der stopper for det arbejde, I har lagt bestyrelsen. Nu skal der findes nogle, som vil bruge lidt tid med bestyrelsesarbejde. Dem skal vi nok finde. Det er jo nu, at I kan komme med i flokken, som får HDCM op at køre i det høje gear igen. Tak for året, der er gået. Efter oplæsning spørges der til, om der er nogle kommentarer. Der kommer nogle enkelte kommentarer. Den ene kommer fra tidligere formand Tommy. Han synes, det er mærkeligt og ærgerligt, at der ikke er flere som støtter op omkring de tiltag, der bliver taget af klubben. Han nævner et enkelt tilfælde: vores fællesspisning, hvor maden endda var gratis, sølle 12 mennesker mødte op, hvad sker der? Og endvidere mener han også, at vi skal lade klubben bruge lidt penge på dem, der gider komme i klubhuset og deltage i de ting, der kan arrangeres. Han nævner som eksempel tidligere Polen-tur og firmabesøg på bryggeri, hvor klubben har ydet et tilskud til bussen. Bestyrelsens beretning godkendes. Distriktsregnskab. Der bliver en lille pause, da der er nogle interne ting, som lige skal ordnes og revisor kunne først komme kl. 14.00. Efter et lille kvarter, hvor der bliver hygget og drukket lidt øl, er vi klar. Kasseren tager ordet og orienterer lidt omkring regnskabet, og hvorfor han ikke vil fremlægge et årsregnskab, da de påtegninger revisorerne vil have på, ikke kan godkendes af kasserer. Der er lidt debat. Dirigenten bryder ind og siger, at der vist er tid til en ekstraordinær generalforsamling, hvor det kun er regnskabet, som er på og eventuelt. Det bliver aftalt, og der sættes en dato, som kan nå at komme med i dette H-D journalen, så er det lovligt indkaldt. Sømanden går videre til næste punkt på dagsorden.

Valg til Distriktsbestyrelsen. Formand. Steen Larsen stiller op og bliver valgt. Så skal vi have en ny næstformand, da Steen var næstformand, og der er et år tilbage af hans periode. Der er lidt snak frem og tilbage, og Hans Haaning siger tak for valget til næstformand for et år. Sekretær. Susanne Larsen stiller op og bliver valgt for to år. Bestyrelsesmedlem for to år: Dan genop­stiller og bliver valgt. Bestyrelsesmedlem for to år: Inger Skovborg stiller op og bliver valgt. Bestyrelsesmedlem for et år (afløser for Steffen): Marianne Bang stiller op og bliver valgt. Suppleanter to stk.: Jesper Nyman stiller op og bliver valgt. Benny Bang stiller op og bliver valgt. Valg af revisor: Poul Erik Sejersen genopstiller og bliver valgt uden selv at være tilstede. Valg af revisor: Jens Ulrik genopstiller. Straks bliver der markeret fra kasserer. Stig Østergaard (nuværende kasserer i HDCM) meddeler, at hvis Jens Ulrik bliver valgt til revisor, stopper kasseren prompte. Jens Ulrik bliver valgt. Bestyrelsen byder de nye velkommen. Under evt. er der ikke noget. Så dirigenten overtager og takker for god ro og orden og overlader ordet til Anders Hansen, formand for H-DCDK, som orienterer lidt om, hvad der foregår på landsplan. Steen Larsen afslutter og takker de fremødte og klubben byder på stegt flæsk og persillesovs. Derefter spises og hygges der en times tid. Bestyrelsen HDCM

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

101


DISTRIKT 5 MIDT

Distrikt 5 indkalder hermed til EKSTRAORDINÆR Distriktsgeneralforsamling Lørdag den 25. marts 2017. Kl. 14.00. Linåvej 9c. Hårup. 8600 Silkeborg. Dagsorden: Davidson y-

Har le

Valg af dirigent Godkendelse af Distriktsregnskab. Valg af kasserer for et år. Evt.

Med venlig hilsen Bestyrelsen Distrikt 5. Midt

ub Cl

A.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . B. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . C.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . D.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Den ark m

Sæsonstart KL. 10.00 hos Caps Aarhus senere standerhejsning i HDCM PROGRAM FOR DAGEN: Vi starter i klubhuset i Hårup fra kl. 08-09 med en kop kaffe. Der er afgang mod Caps kl. 09.15, hvor der traditionen tro bydes på rundstykker m.v. Vi kører fra Caps kl. 13.00 og tilbage til klubhuset i Hårup. Og kl. 14.00 er der standerhejsning og kilometeraflæsning. Se de mange nye muligheder først i dette blad. Klubben giver derefter en pølle og lidt kaffe. Hilsen HDCM Distrikt 5

102

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


16-18 JUNI 2017 FREDAG

LØRDAG

SØNDAG

Kl. 12 Træfpladsen og baren åbner Kl. 18 Aftensmad Kl. 21 - 00 Band: Rock Parade

Kl. 07 - 10 Morgenmad Kl. 11 Fællestur Kl. 14.30 Games Kl. 18 Aftensmad Kl. 22: Band

På gensyn i 2018!

Kl. 07 - 10 Morgenmad Kl. 12.00 Træfpladsen lukker

Entré 150 kr. Øl 10 kr.

ÅBENT FOR ALLE MOTORCYKLISTER

Vildmarksbad - husk badetøj

Foto:103 TT

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN


DISTRIKT 6 BORNHOLM AF SEBASTIAN HANSEN

Hej Bornholm

KALENDEREN DET SKER I 2017

J

eg hedder Sebastian Hansen, er 43 år har været medlem siden sidste måned i 2013, men kom ikke i distriktet før midt på året 2016, da jeg også er medlem i en amerikanerbil klub og brugte meget tid der. Men jeg har, lige fra jeg fik kørekort til motorcykel som 18 årig, ønsket mig en Harley-Davidson. Da det er svært at sidde fire på en motorcykel, startede jeg dog med at købe en Chevrolet Impala fra 1965, som vi har haft i ni år og stadig har. Jeg lavede dog en aftale med mig selv om, at jeg skulle eje en Harley, inden jeg blev 40. Da man skal holde, hvad man lover, købte jeg en fx 1200 fra 1973, en fin cykel i god stand, d. 3. december hvor jeg fyldte år d. 15. Så var det bare at vente, til det blev sæson, så jeg kunne øve mig for mig selv. Der skulle ikke mange ture til, så havde jeg styr på det, så jeg kunne tillade mig at køre med andre uden at sætte deres liv på spil. Konen havde også kørekort til motorcykel, men har ikke været meget for at køre selv, men en dag jeg kom hjem fra arbejde, havde hun besluttet sig for, at nu skulle det være, og da børnene er 18 og 22 og klarer sig selv, var der tid til det, så hun købte en Sportster 883 fra 2007 og er også medlem af Harley-klubben. Tiden i klubben har været en fornøjelse. Det er et fedt sted med nogle fantastiske personer, og der har kun været positive oplevelser. Jeg har fået mange nye venner og bekendtskaber. Det er også én af grundene til, at jeg sagde ja til at stille op som formand i klubben. Derudover har jeg også noget kendskab til bestyrelsesarbejde, da jeg er faglig medarbejder i det der, hedder Blik og Rør, som er en fagforening for blikkenslagere, VVS og skorstensfejer. Jeg er formand i vores egen afdeling her på Bornholm, hvor vi er 90 med-

104

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

lemmer. Herudover er jeg også med i andre bestyrelser. Det med at stille op som formand startede med, at Jonas spurgte, om det ikke var noget for mig. Senere var der flere, der bakkede op om det, så det endte jo med, at jeg sagde ja og blev valgt til generalforsamlingen. Der har været en stor udskiftning i bestyrelsen, og det gik noget trægt med at få samlet en ny bestyrelse. Det endte dog med at se rigtigt godt ud,

FØRSTE FÆLLESTUR 01.04.2017 ÅBNING AF BRÆNDESGÅRDSHAVEN 30.04.2017 FORÅRSRENGØRING 20.05.2017 SUPERRALLY I BRNO Pinsen 2017 BORNHOLMERTRÆF 2017 14-16.07.2017

„Jeg håber vi kan føre den gode stemning videre ind i fremtiden, vi vil gøre alt hvad vi kan og håber der er samme gode opbakning fra medlemmerne“ og tak for valget og ros til den tidligere bestyrelse for at føre klubben til hvor den er nu håber vi kan føre den gode stemning videre i fremtiden vi vil gøre alt hvad vi kan og håber der er samme gode opbakning fra medlemmerne i fremtiden da det er det vigtigste for at det kører. Så nu er der ikke så lang tid til sæson så vi kan komme ud at samle flere gode oplevelser ses der ude.

GENEREL INFORMATION GENEREL INFORMATION AKUTKASSEN Har du brug for akutkassen, så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. KLUBAFTEN Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk

V


BORNHOLMERTRÆFFET

2017

FREDAG DEN 14. JULI KL. 12.00 TIL SØNDAG DEN 16. JULI KL. 12.00

CAMPING: Det er muligt at bruge campingplads og faciliteter fra mandag

den 10. juli mod et overnatningsgebyr på kr. 25,- pr. overnatning. Der vil være åben i træffets VIP bar fra onsdag til lørdag, og Expect no mercy spiller i hovedteltet torsdag aften.

MUSIK:

& Refuel. lm o h rn o B a fr y rc e Expect No M rdag eftermiddag er der akustisk Både fredag og lø et Simon og Ralle. d an t d n la b ed m k plænemusi

M AD: Ko

ØL KR. 10,-

mplet madbillet inkl. indgang for kr. 400,- der omfatter Grill se lv bøf fredag, helstegt pattegris lør dag, røget sild på træffets fællestur og morgenmad både lørdag og sønd ag, samt én telt-rejsningsøl ved din incheckning.

BORNHOLM CUSTOM BIKE S H O W 2017 Stor motorcykelu dst

med lækre præm illing mange kategorieier i r.

INDGAelNagGti:ge præ-salgs

Køb ford illetsalg.dk pakker på www.b

Davidson y-

Bornholm

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL END

ub Cl

HDCB.DK

tom Bike show s u C

Har le

SE MERE PÅ

en105 mark


DISTRIKT 6 BORNHOLM

Referat af generalforsamling 2017 Distrikt 6 Bornholm Distrikt Bornholm afholdt generalforsamling. Lørdag den 4. februar 2017, på Skansevej 1B, 3700 Rønne

REFERENT: SEKRETÆR PALLE K. TOURELL

Formand Jonas Hjorth bød velkommen til 76 fremmødte medlemmer og ønskede en god generalforsamling. 1. Valg af dirigent: Lone Hansen blev valgt som dirigent. Lone takkede for valget og kunne konstatere, at generalforsamlingen var lovligt varslet. Lone bød velkommen til Hovedbestyrelsens repræsentant ved hovedkasser Ib Stejlborg. Endvidere var også hovedsekretær Jørgen Jørgensen mødt. Lone foranledigede valg af stemmetællere, som blev Birger Dam og Simon Dam. 2. Formandens beretning Omkring 40 billeder i et diasshow var en del af beretningen fra den afgående formand, og han indledte med følgende: ”Jeg har ved flere af de seneste arrangementer, tirsdagsmøder, julefrokost, nytårsaften osv. holdt lidt igen på talestrømmen med den undskyldning, at vi snart havde generalforsamling, så der skulle jeg nok få hældt noget vand ud af ørerne. Nu er dagen så oprunden, så læn jer roligt

106

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

tilbage i sædet, knap en øl op, og tag evt. en lille blunder imens…”. Først i marts AC/DC Volbeat jam koncert i samarbejde med Knudsker og Nyker Idrætsforening med 50-60 til fællesspisning. Klubben holdt efterfølgende en Jack Daniels bar på stedet og solgte godt 20 flasker sprut. Så kom Søren Finnes glimrende foredrag om sine oplevelser på Cuba i klubhuset, et foredrag om olie ved Jan Damkilde, der var sat i stævne af Sjat. Vi var vel en 10-12 stykker, der kom og så hans foredrag, som efterhånden fik karakter af en forelæsning eller en fremlæggelse af en doktor disputats, vores motorer er tilfredse med mere kyndige ejere. Første fællestur gik d. 9. april som sædvanligt til det gamle posthus i Allinge, hvor der var kaffe og kage til de fremmødte med 20-25 medlemmer til efterfølgende spisning i klubben. Så er det åbning af Brændegårdshaven d. 1. maj og en forårsrengøring den 21. maj. En tak til de 20-25 fremmødte sidste år og en ekstra stor tak til holdkaptajnerne; I ved selv, hvem I er. Dernæst en lille klubtur til Sjællands Midsommertræf fra d. 18.-19. juni. Og så det

vigtigste på Bornholm: Vores træf, der i 2016 slog alle rekorder ift. deltagere, medhjælpere, ølsalg, gæster inden træffet, logistik og økonomisk overskud. Efter 2016 tror jeg aldrig mere, der vil være en eneste, der sætter spørgsmålstegn til Custom Bike Show’s berettigelse ifm. Bornholmertræffet. Med præmie sponsorater på omkring 130.000 kroner, artikel i det svenske motorcykelblad MCM og en begivenhed uden sidestykke i Danmark synes jeg, at vi skal give Lars Byder en kæmpe hånd for det imponerende stykke arbejde og de mange, mange timer, han lægger i dette arrangement. Indsamlingen til Børneafdelingen og åbent hus-arrangementet var to nye begivenheder, som i den grad har givet os medieopmærksomhed og nedbrudt fordomme. Vi kan godt tillade os at være stolte af os selv. Store legedag er også ved at blive en fast tradition, hvor vi skal op og besøge Simon Dam i hans flotte lastbil og vise cyklerne frem blandt de mange andre hestekræfter. Vi fik også overrakt de næsten 25.000 kroner, der var samlet sammen til afdelingssygeplejersken Dorthe fra Børneafde-


lingen på Bornholmshospital, som var meget overrasket, men også imponeret over, at en Harley- klub kunne finde på sådan noget. En af de mest besøgte fællesture sidste år var turen til teknisk samling, hvor vi var omkring 35 cykler. Mosten Racedays er faktisk også ved at udvikle sig til en tradition for i hvert fald en gruppe her i klubben. East Street Garage og resterne af Stålegadebanden har begravet stridsøksen og slået sig sammen i et joint venture på Mosten, hvor de i hvert fald er blevet enige om devisen: ”Vi skal ikke gå ned på udstyr”. Fejringen af klubbens 40 års jubilæum gik heller ikke de bornholmske næser forbi. Vi havde lejet en bus til at transportere de cirka 50 medlemmer fra Bornholm til H-DCDK’s fest. Sidste fællestur blev igen i år kørt sammen med American Cruisers, vi tog et smut til Posthuset i Allinge og fik kaffe og kage. Vi sluttede til fællesspisning i klubben, hvor vi vel var omkring 50, der deltog. Skrueaften med ungdomsskolen var ligeledes et rigtig hyggeligt arrangement, hvor 20 elever fra Nexø kom og så klubben, fik sodavand og kage samt lidt venlig indoktrinering om, hvor fedt det er at køre Harley-Davidson. Chresten vores H-D redaktør var på Bornholm for at lave lidt research til en artikel i Journalen og gav i den forbindelse et foredrag om ham selv, sine ture med Nordic Run og oplevelser på ryggen af en Harley i Thailand. Så var der julefrokosten med lige over 100 deltagere fra Bornholm, Sverige, Sjælland og Jylland. Det har generelt været fedt med så meget interesse for vores fester. 100 kroner for stor julebuffet, live musik, snaps og øl ad libitum kan man jo heller ikke sige er ågerpriser. Fredagshotdogs hver den første fredag i måneden har skabt en god grobund for klubliv. Og der har som oftest været en 20-30 medlemmer forbi til lidt pølse. Tirsdagsmøderne er jeg ualmindelig glad for, er blevet så populære, som de er, det er meget almindeligt

at vi er en 25-30 stykker. Om det er pga. den gratis øl eller vand, det sociale samvær eller de spændende informationer fra bestyrelsen, ved jeg ikke. Medhjælperfesten vil jeg ikke sige så meget om andet end: Fed fest og tak for hjælpen, ikke kun til os fra Distrikt 6, men til svenskerne, tyskerne, sjællænderne, fynboerne og jyderne - og selvfølgelig American Cruisers. Nytårsaften stod Jørgen T for planlægningen af, og med kyndig køkkenassistance fra Dan the Man blev det også til en afsindig hyggelig aften for de 28 tilmeldte og de mange tilløbere, der kom forbi i løbet af aftenen og natten for at ønske godt nytår. Håndværkerudvalget; Bjarne Jeppsen, Jim Didriksen, Thomas Holm og Otto Tanderup, Værkstedsudvalget ved Lars og Søren Byder og Fundraisingudvalget ved Per Kure og Jørgen T. Andersen får en kæmpe tak. Vi har fået ny distrikts-webmaster, da jeg jo også havde den funktion indtil i dag. Bestyrelsen har sørget for at sætte Jørgen Holm godt ind i det tekniske indhold. Når vi er 177 medlemmer i samme klub, vil der jo altid være nogen, der snakker bedre med hinanden end andre, og det er helt naturligt, at der opstår lidt kliker hist og pist, så længe vi har det fælles udgangspunkt, at der skal være plads til os alle, og selvom vi har andre, vi kører og socialiserer med, er Distrikt 6 stadig vores klub. Jeg vil slutte af med at sige tak for denne gang på mine egne vegne, men også fra Marianne, Palle, Jesper og Jørgen, som stopper af vidt forskellige årsager i bestyrelsesarbejdet. Tak for hjælpen, tak for støtten, opbakningen og tak for denne gang til hver og én af jer, giv jer selv en kæmpe hånd. (redigeret ned af red.) Formand Jonas Hjorth beretning blev efterfølgende godkendt af forsamlingen.

3. Distriktsregnskab; Kasserer Marianne Dam fremlagde regnskabet og redegjorde for de forskellige dispositioner og posteringer. Årsregnskabet for 2016 blev godkendt. 4. Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen Der var ikke indkommet forslag. 5. Indkomne forslag vedrørende distriktet Der var ikke indkommet forslag. 6. Valg til distriktsbestyrelsen På valg: A) Formand Jonas Hjorth genopstiller ikke. Sebastian D. Gren-Hansen blev valgt uden modkandidat. B) Kasserer Marianne Dam fratræder i utide og Simon Dam blev valgt uden modkandidat for 1 år. C) Sekretær Palle K. Tourell genopstiller ikke. Per Harder blev valgt uden modkandidater. D) Bestyrelsesmedlem Thomas Skov genopstiller og blev genvalgt uden modkandidater. 
 E) S  uppleant Jørgen Holm genopstiller ikke. Morten Hæstrup blev valgt. 
 F) Suppleant Jesper Mogensen genopstiller ikke. Anna Farsøe blev valgt. 
 G) Revisor Simon Dam genopstiller ikke. Jim Didriksen blev valgt. 
 H) Revisor Johnny Holm genopstiller og blev genvalgt. 
 7. Eventuelt Kort info omkring nuværende lejeaftale omkring klubhus. Orientering af diverse fra Hovedbestyrelsen af Ib Stejlborg. Overrækkelse af gaver til de afgående bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen blev hævet kl. 15:46.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

107


& e R k i o B d s m S o h t o s u C H-D træf Bornholm w .-16. juli 2017 DISTRIKT 6 BORNHOLM

14

m Bike show o t s Cu

Bornholm Only Harley & Indian Bikes

Classes: HD Custom HD Chopper Modified Harley Classics (before ’83) Best Paint Peoples Choice Old School Trike / 3W Hot Rod/American Cars Moped Jury selection

Præmier til 1., 2. og 3. pladserne Over 1000 træfdeltagere fra Sverige, Norge, Finland, Tyskland mfl.

Søg på youtube: Harley træf Bornholm 2016

Info/tilmelding:

Adresse:

Lars Byder +45 23716607 email: lars@smmc.dk eller ved indgang www.HDCB.dk

Baunehøj, Skrædderbakkevejen 2 3700 Rønne

108

Show

Fra fredag kl 12 til lørdag kl 17 Præmieoverrækkelse lørdag kl 20

Præmier for over 100.000 kr

Bornholmertræffet: Åbner fredag den 14/7 Musik fra torsdag aften Træf-campingen åbner mandag 10/7 VIP-baren åbner onsdag

Skandinaviens sydligste show

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Superloader Upcoming band? Musikhuzet på Bornholm henvendte sig i efteråret til den lokale afdeling af H-DCDK med en forespørgsel omkring musikønsker i koncerthuset henover foråret. Det var ikke en opfordring til, at vi skulle pege på Metallica, Volbeat eller andre i den kaliber, men mere upcoming bands.

D

AF PALLE K TOURELL

er blev sendt nogle forslag frem til Musikhuzet, og kort før jul fik vi svar retur, at der var indgået en aftale med bandet Superloader, som ville spille d. 27. januar 2017. Vi fandt frem til en fornuftig pris på indgang, hvorefter medlemmerne kunne købe billetter via nettet. På dagen havde flere medlemmer samlet sig på forskellige lokationer i byen med det formål at møde op til koncert kl. 21. Den lokale journalist startede sammen med et par håndfulde medlemmer aftenen op på den lokale restaurant Texas i gågade ganske kort fra Musikhuzet. Jens Petersen sørgede godt for os med en 3-retters menu og dejligt kølige Budweisers. Vi var derfor godt fyldt op af vådt og tørt, da vi tørnede sammen med de andre medlemmer foran Musikhuzet kort før koncertstart. Bandet gik på til tiden, og de ca. 25 medlemmer fra distriktet fyldte godt op i den lille sal. Det var ikke det store tilløbsstykke alt i alt, men bestemt hyggeligt. Bandet gav en række numre og fik publikum med sig og gjorde det egentlig ganske godt. Bandet havde selv komponeret samtlige numre og spillede ikke et eneste covernummer. Fint nok, men svært at skråle med på. Efter 45 minutter proklamerede forsangeren sidste nummer. Tror, det kom bag på de fleste, at det allerede var forbi, men der har sandsynligvis ikke været mere at diske op med. For de fleste inklusive bandet fortsatte festen i distriktets klublokaler på havnen i Rønne.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

109


DISTRIKT 6 BORNHOLM

STUMPEMARKED I DISTRIKT 6

I

I strålende solskinsvejr, hvor tankerne om den kommende sæson så småt begyndte at køre i hovederne på medlemmerne af Distrikt 6, blev der d. 11. februar afholdt det årlige stumpemarked i klubhuset. I år var øens øvrige mc-klubber og amerikanerbilklubben inviteret med, og det var diverse forhandlere af mc-udstyr og reservedele ligeledes.

110

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Der var et pænt fremmøde af medlemmer og gæster, og den lokale TV2 station mødte ligeledes op og filmede medlemmer, stumper og klubliv og bragte senere samme aften et helt fint indlæg om klubben og bikerlivet. Indlægget var befriende frit for fordomme om larmende Harley’er og blev rundet af med en opfordring til den bornholmske befolkning om, at nu var det snart

tid til at nyde synet og lyden af de mange flotte Harley’er på de bornholmske landeveje. Der blev kigget på stumper og snakket og forhandlet, og enkelte stumper skiftede da også ejermand. Endnu en dejlig eftermiddag kunne således føjes til listen af mange vellykkede arrangementer i klubbens historie.


Distriktsgeneralforsamling på Bornholm AF PALLE TOURELL

L

ørdag d. 4. februar 2017 kl. 13:00 kunne der konstateres et fremmøde i underkanten af 80 medlemmer til distriktsgeneralforsamlingen i Distrikt 6, Bornholm. Det må siges at være overordentlig flot taget i betragtning, at distriktet trods alt kun mønstrer 180 medlemmer. Der var fra start en god stemning i lokalet, og der kunne spores en begejstring og munterhed blandt medlemmerne, som var det en festlig aften, der snart skulle sparkes i gang. Om det skyldtes dagsordenen til generalforsamlingen eller det forhold, at medlemmerne netop denne dag kunne iagttage den ny-istandsatte MC-opbevaring, skal være usagt, men stemningen var i top, som ved alle andre arrangementer i distriktet. Selvfølgelig var dagsordenen spændende. Udover de sædvanlige punkter på dagsordenen, skulle der vælges ikke mindre end seks medlemmer til bestyrelsen og hertil to revisorer. Bestyrelsen pegede på Lone R. Hansen som dirigent, og hun blev således valgt af forsamlingen. Lone har prøvet det nogle gange før og var hertil blevet ekstraordinært skolet i HDC-reglerne m.v. af Jonas, så hun kunne være helt skarp. Det skulle vise sig senere under generalforsamlingens drøftelser, at det var godt givet ud at have frekventeret reglerne og samtidig besidde den kontante dirigentrolle. Tak for det. Formanden fremlagde sin beretning, som han på forhånd proklamerede ville trække ud, hvorfor det var anbefalelsesværdigt at hente en øl eller to, inden showet startede. Beretningen blev fremlagt med rigtig god støtte fra et yderst veltilrettelagt PowerPoint-show, som blandt andet viste fotos fra de mange arrangementer og øvrige tiltag,

klubben havde gennemlevet det seneste år. Det var en lettere bevæget formand, som måtte tage imod en stående applaus fra forsamlingen, efter han havde sagt tak for denne gang. Klubben siger også tak; det har været et par år, hvor der virkelig er sat system i tingene, og hvor det er tydeligt for enhver, at distriktet i den grad er blevet opdateret og er 2017 værdig. Kassereren gennemgik overordnet regnskabet, som også blev godkendt. Det var et nyt og meget overskueligt system, som er blevet brugt det seneste år, hvilket forsamlingen var godt tilfredse med. Der var ikke kommet punkter ind, som ønskes forelagt på hovedgeneralforsamlingen, og der var ligeledes ikke kommet punkter frem vedrørende distriktet. Så var tiden kommet til valg til bestyrelsen. Der skulle vælges ny formand, ny sekretær og ekstraordinært også ny kasserer. Hertil skulle der vælges et bestyrelsesmedlem, hvor Thomas Skov dog havde meddelt, at han genopstillede. Som sædvanlig skulle der også vælges to suppleanter, men ingen af de to siddende ønskede at genopstille. Valget kunne starte og med bestyrelsens fulde opbakning kunne Sebastian S. Gren-Hansen melde sig på banen som den eneste kandidat. Sebastian præsenterede sig selv og blev herefter valgt af forsamlingen som ny distriktsformand. Anderledes tungt skulle det vises sig at blive, da der skulle findes en ny kasserer, selvom det umiddelbart kun var for et år. Der måtte en del drøftelser til samt en kort pause, før Simon Dam meddelte, at han godt ville påtage sig opgaven. Per Harder meddelte sit kandidatur som sekretær, og så var den ged barberet. Thomas Skov blev genvalgt, og så manglede kun de to suppleanter. Efter lidt tid og lidt

snak i krogene blev Morten Hæstrup og Anna Farsøe valgt. De to siddende revisorer havde begge meddelt, at de genopstillede. Da Simon Dam imidlertid var blevet valgt til kasserer, måtte der findes en ny på denne post. Jim Didriksen meldte sig på banen og blev herefter valgt. Johnny Holm blev genvalgt. Bestyrelsen havde inden distriktsgeneralforsamlingen udpeget Jørgen Holm som ny webmaster, og overdragelsen af denne opgave fandt netop sted på dagen for generalforsamlingen, efter at bestyrelsen havde sikret sig, at andre ikke ønskede opgaven. Journalisten i distriktet fortsætter i rollen. Under eventuelt orienteredes om fremtiden på Rønne Havn, hvor en større havneudvidelse synes at være på trapperne. Ikke mindst i forhold til klubhusets fremtid er dette meget interessant. Udlejeren af klublokalerne havde sådan set meldt sin ankomst, men måtte melde forfald i sidste øjeblik. Jonas orienterede herefter kort om den eksisterende lejekontrakt og hvilke muligheder, han så for fremtiden. Der var en drøftelse omkring priser på de forskellige træf rundt om i landet, herunder indgang, øl m.v. Der var flere forskellige holdninger og ikke umiddelbart konsensus om, hvad der var det rette. Havde dirigenten ikke galant, men effektivt, stoppet snakken, havde vi muligvis stadig været i gang med meningsudvekslingerne. Ib Stejlborg repræsenterede hovedbestyrelsen og gav en orientering om forskellige aktuelle emner og tiltag i klubben. Til sidst blev de afgående bestyrelsesmedlemmer ”begavet” med hver en flaske Jack D samt en æske Anton Berg. Igen med stående applaus.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

111


ub Cl

Har le

Davidson y-

Den ark m

DEN DANSKE INTERESSE FOR HARLEY-DAVIDSON MOTORCYKLEN

Vi er i et fællesskab på ca. 6.400 medlemmer, der arbejder på at styrke Harley-kulturen i Danmark. Harley-Davidson Club of Denmark har aktiviteter internationalt, nationalt og især ude i vore seks distrikter, der hver især fungerer med egen demokratisk struktur.

SUPER RALLY

Internationalt deltager mange af vores klubmedlemmer i det årlige Super Rally med op mod 8000 H-D deltagere, arrangeret af den europæiske føderation af frie Harley klubber, en organisation som H-DCDK var med til at skabe og som klubben historisk altid har været en vigtig del af.

NORDISK SAMARBEJDE

DISTRIKTERNE

Hver landsdistrikt fungerer med egen bestyrelse, økonomi og aktiviteter, som flittigt koordineres landet rundt. Vi mødes i klubben på kryds og tværs til arrangementer hele året. Eksempelvis tilbyder vi Toyruns, som støtter lokal børnevelgørenhed, skruekurser og stumpemarkeder, sociale komsammen-aftener, fester med gedigen Rock & Roll og meget, meget mere.

Klubben er sammentømret i et skandinaviske samarbejde med fem landeklubber, der repræsenter over 20.000 medlemmer totalt. Alle ejer mindst én Harley-Davidson motorcykel. Der arbejdes hele tiden på at optimere det fælles skandinavisk HD miljø.

HDCN.DK

MOTORCYKELMAGASINET H-D JOURNALEN

HDCM.DK

HDCSJ.DK HDCS.DK

H D C F. D K

HDCB.DK

WEB, FACEBOOK OG SMS M.V.

Alle klubbens medlemstilbud bliver kommunikeret effektivt og understøttes via web portal, der også indeholder landets mest omfattende site for køb og salg af brugte Harley-Davidson motorcykler og udstyr. Her er fri adgang og alle er velkommen til at se med på www.hdc. dk. Man kan også ”like” klubben på facebook og få løbende inspiration og nyheder den vej.

Udkommer 6 gange årligt og leveres i medlemmers postkasse med spændende turberetninger, reportager fra lokalt klubliv og internationale H-D træf, artikler om det udødelige og evigt unge brand Harley-Davidson og omtale af historiske HD modeller, tekniske artikler og aktuel nyhedsstof om amerikanske motorcykler med tilhørende livsstil.

UDENLANDSK INDBETALING AF KONTINGENT Kontohaver: Harley-Davidson Club of Denmark Kontonr: 7605 1129724 IBAN kontonr.: DK9776050001129724 SWIFT-adresse/BIC: VEHODK22

Husk navn og medlemsnummer på indbetaler.

MOTORCYKELTRÆF

Klubben afholder selv syv årlige træf fordelt over hele landet og deltager i mange tilsvarende motorcykelarrangementer både her hjemme og i udlandet. Der er altid mulighed for at finde en kørekammerat og nyde go’ stemning og fest. Der er sædvanligvis mellem 500-1000 H-D kørere på vore træf. Som aktivt medlem kan du blive en del af et rigt klubliv med rigtig god historisk soliditet.

112

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17


Kontakt Robin Harbo, arkiv@hdc.dk, mobilnr. 2031 1790

13. februar

ÅBENT HUS HOS CAP’S HARLEY-DA VIDSON

Nr. 3. 2017

maj – jun

Nr. 4. 2017

jul – aug

10. april 12. juni

Nr. 5. 2017

sep – okt

11. august

Nr. 6. 2017

nov – dec

09. oktober

YE S! NU VI UD AT SK AL LU CY KL ER NEFT E .

START LØRDA G

MedleM

sblad

for Harley-

davidso

modeller

CAP’S COPENHA

SCREW IT,

BOSSE JENSEN

LET’S RIDE.

WWW.CAPSSH

LAK, PINSTR

CAP’S ÅRHUS

CAP’S ONLINE

A/S LYSTRUPVEJ 1E, 8240 TLF. 8741 RISSKOV 5555, WWW.CAPS-M C.DK

SHOP

OP.DK

ey

-Davidso

De n m ar k

referat fra ÅretserDistrik tsgeneralforsam linger

H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en Harley- Davidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales. Bestilling af annoncer H-DCDK Marketing v/ Jesper Nymann Ny-Munkegade 94, 2 th, 8000 Aarhus C Telefon: 20 28 92 22 Mail: annonce@hdc.dk

KLUB SHOP

H-DCDK udbyder et omfattende katalog i klub-accessories. Der er fri mulighed for at købe billig Harley klubtøj for både kvinder og mænd på hjemmesiden hdc-shop.dk – Man kan også ofte møde Klubshoppen ude på landets træfpladser og i klubbens distriktsklubhuse.

M A RTS 2017 H-D JOUR NAL EN

of denMar

nr. 2. Marts 2016 www.HdC.d k

Sæsone Harley-Dn starter hos CAP’s avidson en fed fest . Glæd stumpem med demokøjer til rsel, grill, koldearked, LIVE børnene drikke, sjovmusik, for - you name kl. 14 trækker it! Husk udstyr for vi vinderen at 25.000. af kl. 10 med kaffe og Vi åbner rundstyk ker.

GL. KØGE GEN TLF. 3645 LANDEVEJ 84, 2500 A/S 0345, WWW.CAPS-M VALBY C.DK

n Club

2 friske

harleydavidson

D. 2. APRIL KL. 10-16 HOS CAP’S .

b

H-DCDK Arkiv

mar – apr

Clu

Ring på telefon 7027 0304

-

Nr. 2. 2017

n

Forsikringsspørgsmål

DEADLINE

2016

SPØRGSMÅL

Hvis medlemsbladet eller medlemskortet udebliver – eller hvis du som medlem har generelle spørgsmål til klubben, så skal du sende en mail til medlemsservice@hdc.dk

jan – feb

2 – marts

Den eneste betingelse er, at du skal medsende dokumentation for, at du ejer mindst én Harley-Davidson motorcykel.

PERIODE

nummer

Harley-Davidson Club of Denmark Postboks 84 7000 Fredericia

NR Nr. 1. 2017

H-D Journalen

Man kan melde sig ind i vores klub via hjemmesiden og på mail medlemsservice@hdc.dk eller ved at sende et postbrev til:

UDGIVELSESPLAN 2017

Kommende udgivelser af H-D Journalen

Ha rl

HISTORISK

Siden 1976 har Harley-Davidson Club of Denmark vokset til et stort og omfattende historisk fællesskab, der igennem tiden har omfattet over 15.000 enkeltpersoner. Aktuelt er vi næsten 6.400 betalende medlemmer, og vi har plads til endnu flere.

113

IPE OG MALER

KUNST

historie Den store moDel electra gliDe

foroMt PinsetUr aLe til sUPer rallY i aragÓn , sPanien

k


Harley-Davidson Club of Denmark tilbyder landets mest fordelagtige forsikringsordning for alle typer af Harley-Davidson motorcykler.

Der vil ikke være nogen pristalsregulering i 2017, det betyder at det nuværende præmieniveau i 2016 vil fortsætte i hele 2017.

Godkendte tyverialarmer Listen på de godkendte (elektroniske) tyverialarmer med startspærre er pr. 1. marts 2017 reduceret til kun at være følgende godkendt alarm: • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre De motorcykler som er blevet indtegnet inden 1. marts 2017 og som er blevet godkendt med anden tyverialarm vil fortsat være godkendt. Ved ejerskifte vil motorcyklen dog ikke kunne fortsætte med den tidligere alarm, men vil ved tegning af kaskoforsikring gennem H-DCDK og Lloyd´s 1886 v/QBE Danmark A/S, skulle benytte en af de godkendte tyverialarmer.

Til gamle, som nye, medlemmer På www.hdc.dk er det muligt at udregne en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, udfylde den elektroniske forsikringsbegæring, der sendes direkte til Medlemsservice, hvilket gør ekspeditionen hurtigere. Det er også muligt, at downloade en forsikringsbegæring til printeren.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning? Det er der fra 1. dage, hvis der indsendes en forsikringsbegæring, inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller anvender et forsikringsbevis fra Lloyd’s 1886 v/ QBE Danmark A/S, dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Parkeringsforholdet

Du sender en e-mail til forsikring@hdc.dk om, at du har fået ny adresse på parkerings­ forholdet. E-mailen skal indeholder oplys­ ninger om det nye sted med følgende oplysninger:

114

H-D JOU RNALEN M A RT S 2 0 17

Medlemsnr. i e-mailens emnefelt Den nye adresse 3-4 stk. digitale billeder af stedet Samt en lille beskrivelse af stedet Så vil det blive vurderet om stedet kan godkendes via e-mail, og derefter videresendes godkendelse til Lloyd’s 1886 v/QBE Danmark A/S.

Ved omvurdering (op) af motorcykelen Ved omvurdering hvor værdien skal sættes op, er det samme procedure som ved nytegning af HD forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK's Medlemsservice.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser om, at få revurderet sin Harley-Davidson på grund af de faldende priser på brugt markedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk, dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer. og stelnummeret, samt et beløb på den nye vurdering.

Ved en skadesituation Når der anmeldelse en skade til Lloyd’s 1886 v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK – Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt – Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist. Bemærk: Dog vil nye medlemmer modtage et indbetalingskortet ca. 3-4 uger efter godkendt indmeldelse.

Godkendte monterede tyverialarmer Liste over de godkendte tyverialarmer med startspærre er: • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre Liste over de godkendte skivebremselåse er: • ABUS Detecto 7000 RS1 • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (Denne forhandles ikke længere) • ABUS GRANIT Detecto X Plus 8008

• ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 • Oxford OF3 • Artago 32 S, sensor alarm Til motorcykler med tromlebremse på forog baghjul kan anvende en af følgende to alarmer: • ABUS GRANIT Detecto X Plus 8008 • Oxford OF3 på baghjulets tandhjulet, dog kræver det at der er huller i tandhjulet til skivealarmen.

Forsikringsspørgsmål Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04, fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Dansk Autohjælp H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være muligt at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen.

Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2017): 6 måneder 7 måneder 8 måneder 9 måneder 10 måneder 11 måneder 12 måneder

416,00 DKK 451,00 DKK 488,00 DKK 524,00 DKK 566,00 DKK 602,00 DKK 638,00 DKK

Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

Davidson y-

ub Cl

Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv. udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg igen for at opret holde din kaskoforsikringsdækning.

• • • •

Har le

Pristalsregulering i 2017

Den ark m


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Næstformand:

Klubkasserer:

Sekretær

Anders Hansen tlf.: 2521 4545 president@hdc.dk

Henrik Søfeldt Jørgensen tlf.: 2121 9713 vicepresident@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Jørgen Jørgensen tlf.: 2020 5220 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

DISTRIKT SJÆLLAND 1 Formand Ib ”Ibster” Johansen tlf.: 2089 8620 formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: SMSservice: Klubhus:

Pia Ellebirke, Tlf : 2635 4607, mail; naestformand@hdcsj.dk Anne-Mette Larsen, Tlf: 2125 3299, mail; sekretaer@hdcsj.dk Erla Sævarsdottir, Tlf: 6089 6622 , mail; kasserer@hdcsj.dk Joan Larsen, mail; bm1@hdcsj.dk, Henrik Egeriis, tlf.: 2292 9765, bm3@hdcsj.dk, Brian: bm2@hdcsj.dk Bettina Brodka, Tlf : 4054 2325, mail; bm4@hdcsj.dk, Flemming Kramer, bm5@hdcsj.dk Tommy Harder, sup1@hdcsj.dk, Jeanette Hestehave, mail; sup2@hdcsj.dk Bjarne Vinding, Janne Gøtje Bettina Brodka, tlf.: 4054 2325, sms@hdcsj.dk Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland

DISTRIKT FYN 2 Formand Niller Fjerbæk tlf.: 2074 1271 formand@hdcf.dk

Næstformand: Kasserer: Sekretær: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Webmaster: SMSservice: Distrikts-Journalist: Klubhus:

Søren Andresen: tlf.: 2560 7606, naestformand@hdcf.dk Kenneth Overvad, Tlf.: 2763 2780, mail; kasserer@hdcf.dk Sanne Stengaard, Tlf: 2851 8968, mail; sekretær@hdcf.dk Jan Thornfeldt Larsen, Tlf.: 4030 4145, mail. bm1@hdcf.dk Thomas Thomsen: tlf.: 24670655, bm2@hdcf.dk, Jan Schoubo: tlf.: 6011 3879, bm3@hdcf.dk David Poorhamidi, Tlf.: 5360 4243, mail; sup1@hdcf.dk, Kirsten Brandt, Tlf.: 2731 1636, mail. sup2@hdcf.dk, Christian Hartmann, mail. sup3@hdcf.dk Sten Jensen og Anders Korsgaard. Søren Andresen, Tlf.: 2560 7606, mail; webmaster@hdcf.dk Kenneth Overvad, tlf. 2763 2780 Thormar Thorkelsson, Tlf.: 6132 0221, mail; journalist@hdcf.dk Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

DISTRIKT JYLLAND SYD 3 Formand: Kristian Michaelsen formand@hdcs.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Journalist: Revisorer Klubhus:

Klaus Jensen: tlf.: 7466 9299, tlf.: 2390 4523, naestformand@hdcs.dk Niels Wollesen Knudsen: sekretaer@hdcs.dk Pernille Høxbro, Tlf.: 6012 7429, mail; kasserer@hdcs.dk Poul Erik Mathiesen, Jens Tryk, bm3@hdcs.dk, John Hansen, bm1@hdcs.dk Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk, Gert Frank, Tlf.: 2346 1125, mail; bm5@hdcs.dk Erling Storm, Tlf.: 4028 4327, mail; sup1@hdcs.dk, Anker Thøisen: tlf.: 2682 6721, supp2@hdcs.dk Carsten Bonde, Tlf.: 6146 8804, mail; webmaster@hdcs.dk Steen Sødergreen, Tlf.: 2399 8811, mail; journalist@hdcs.dk Jens Müller: tlf.: 7482 2928, cc@custom-cycle.dk, Michael Holland: tlf.: 7452 5535, Søren Lassen: tlf.: 6126 2722, sl@rnet.dk Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

DISTRIKT JYLLAND NORD 4 Formand: Claus B. Andersen tlf.: 2710 5701 formand@hdcn.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisorer: Klubshop:

Flemming Nørgaard, naestformand@hdcn.dk Rikke Madsen: tlf.: 9848 0051, 2381 6481, sekretaer@hdcn.dk Jørgen R. Von der Maase, mail; kasserer@hdcn.dk Jon Balle: bm1@hdcn.dk, Carsten Christensen: bm3@hdcn.dk, Flemming Nørgaard: bm4@hdcn.dk, Tom Lauritzen: bm5@hdcn.dk, Ernst Outzen: bm2@hdcn.dk Kurt Pedersen, Tlf.: 2889 5758, mail; sup1@hdcn.dk, Henrik Nielsen: sup2@hdcn.dk Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker klubshop@hdcn.dk

DISTRIKT JYLLAND MIDT 5 Formand: Steen Larsen tlf.: 6169 7829 formand@hdcm.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Revisor: Klubhus:

Hans Haaning, naestformand@hdcm.dk Susanne Larsen , sekretaer@hdcm.dk Stig Østergaard, tlf.: 2461 0046, kasserer@hdcm.dk Dan Nilsson, bm1@hdcm.dk, Martin Thomsen,, mail; bm2@hdcm.dk, Steffen R. Laursen,, mail; bm3@hdcm.dk Per Lynge Sørensen,, mail; bm4@hdcm.dk, Benny Nielsen, mail; sup1@hdcm.dk, Jesper Nymann, mail; sup2@hdcm.dk, Steen Larsen, webmaster@hdcm.dk Jens Ulrik Nielsen, Poul Erik Sejersen Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

DISTRIKT BORNHOLM 6 Formand: Sebastian Hansen formand@hdcb.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter Revisorer:

Michael Sørensen: tlf.: 4021 0196, naestformand@hdcb.dk Per Harder, mail; sekretaer@hdcb.dk Simon Dam, mail; kasserer@hdcb.dk Thomas Skov Hansen, tlf. 2173 5015, bm1@hdcb.dk, Tina Delgren, Tlf.: 2225 0334, mail; bm2@hdcb.dk, Ole Hjorth, Tlf.: 2992 6467, mail; bm3@hdcb.dk Jesper Mogensen, Tlf.: 2465 6092, mail; sup1@hdcb.dk, Jørgen Holm, Tlf.: 2230 1163, mail; sup2@hdcb.dk Simon Dam, Johnny Holm


ET BRAG AF EN FEST! 20 ÅRS JUBILAEUM OG SAESONSTART HOS CAP’S LØRDAG D. 1. APRIL

Kom til stort ÅBENT HUS med masser af sjove og vilde jubilæumsaktiviteter i Aarhus og København. Se hvem der vinder 20.000 for bedste HARLEY HULE! FØLG MED PÅ CAPS-MC.DK, HVOR ÅBENT HUS PROGRAM LØBENDE OPDATERES!

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

Profile for Harley-Davidson Club of Denmark

H-D Journalen 02 2017  

H-D Journalen 02 2017  

Advertisement