Page 1

Medlemsblad for Harley-Davidson Club of Denmark

Nr. 2. marts 2016 www.hdc.dk

ke 2 fris yle haridson dav deller

mo

BOSSE JENSEN LAK, PIN-STRIPE OG MALERKUNST

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

referater fra Årets Distriktsgeneralforsamlinger

historie Den store model Electra Glide

FOROMTALE PINSETUR TIL SUPER RALLY I ARAGÓN, SPANIEN


DRENGERØVSDAG FOR MÆND, KVINDER OG BØRN

LØRDAG 21. MAJ

ALLINGÅBRO MOTOR FESTIVAL

FOR 13. GANG BYDER ALLINGÅBRO VELKOMMEN TIL FART, ACTION OG RÆS MED MERE END 17 TIMERS UNDERHOLDNING, SPÆNDING OG STEMNING MASSER AF SALGSBODER MED ØL, VAND, FASTFOOD, KAFFE, IS OG KAGE. DESUDEN BODER MED TØJ, CAPS, SOLBRILLER, HAVENISSER OG TINGELTANGEL. M.M. OPLEV: TRACTORPULLING – DRAGRACING - STUNT SHOW – DRIFTING – TOP FUEL DRAGSTER – 4X4 OFFROAD – CUSTOM BIKE/ CAR SHOW – BØRNE TIVOLI - TRIAL STOCKCAR – KAMPVOGN – F16 SIMULATOR - GOKART – SUPERMOTARD – CUSTOM BIKE SHOW – CAR SHOW LIVE MUSIK MED BL.A. NELLIE B.M. OG SØREN AHLGREN / JOHNNY HORSE POWER. JOHNNY CASS NÅR DET ER BEDST. AFTERPARTY I KORNLAGERET MED OLE GAS BAND OG OLE DISK.

21. MAJ

WWW.MOTOR-FESTIVAL.DK


H-D Journalen nummer 2 – marts 2016

P’S HARLEY-DAVIDSON

U SKAL T LUFTE ERNE.

MedleMsblad for Harley-davidson Club of denMark

H-D JOURNALEN NR. 2 MARTS 2016

nr. 2. Marts 2016 www.HdC.dk

e 2 frisk yle haridson dav eller

mod

06

RIL KL. 10-16 HOS CAP’S.

Kunstneren Bosse Jensen i Kungsör

24

Portræt af en dansk-svensk ­kunstner og verdensberømt lakør, pin-striper og hoj-bygger. Bosse Jensen fra Kungsör.

referater fra Årets Distriktsgeneralforsamlinger

ub Cl

Har le

Davidson y-

CAP’S ÅRHUS A/S LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV

TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

Den ark m

LINE SHOP

historie Den store moDel electra gliDe

foroMtaLe PinsetUr til sUPer rallY i aragÓn, sPanien

H-D Journalen/info: Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Langvadvej 4, Holbæk 8950 Ørsted, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

18

Sjælland: Erla Sævarsdóttir journalist@hdcsj.dk Fyn: Thormar Thorkelsson (tt) tlf.: 61320221 journalist@hdcf.dk Syd: Steen Sødergreen journalist@hdcs.dk Nord: Anja Markussen journalist@hdcn.dk Midt: Stig Østergaard Journalist@hdcm.dk Bornholm: Palle K. Tourell tlf.: 30181434 journalist@hdcb.dk

Turen til Super Rally 2016 Det bliver med sikkerhed ­spektakulært i år. Geografi, kultur, vejr og site kan vanskeligt findes bedre i E ­ uropa til et stort Harley ­arrangement.

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk Distrikts-Journalister:

Historien om Electra Glide Peter Rytter fortæller historien om pølsevognen – Fortællingen om hvordan H ­ arley-Davidsons udviklede den optimale ­touringcykel.

Forside: Kunstner Bosse Jensen i Kungsör. Fotograferet af Hasse Dansk, Saga Mc

­

22

90

Back black in black Harley-Davidson præsenterer to nye 2016 modeller. En Dyna W ­ ide Glide og en Softtail Breakout, ­begge med optimeret maskinrum og helt sort Outfit.

Allingåbro Motorfestival 2016 Selvom det i år er 13. gang, så ryster nitro-drengene på Djursland ikke i bukserne. Der gives igen full throttle en lang lørdag i maj.

Layout: WAYPoint Tryk: CS-Grafisk Hadsten

06

ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

Æresmedlemmer:

42

Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland

22 De faste

Davidson y-

ub Cl

Har le

PSSHOP.DK

14

Lidt af hvert fra vores fælles ­verden; hvad der kan snuses op af rygter og aktuelle anekdoter. 42 Toys4Boys Lasse i Slagelse har kæmpet i frontlinjen med Told & Skat, men nu er han ”sikkert hjemme” og har et veletableret H-D værksted s­ pecialiseret i ombygninger. ­Nyheden er forhandlingen af de nye Indian Motorcykler.

BOSSE JENSEN LAK, PINSTRIPE OG MALERKUNST

LET’S RIDE.

Klip og Kort Nyt fra nær og fjern

04 Leder 38 Formanden 48 Distrikt 01 52 Distrikt 02

60 66 72 80

Distrikt 03 Distrikt 04 Distrikt 05 Distrikt 06

96 Forsikringsudvalget 99 Klubbens udvalg

Den ark m m a rts 2016 H-D Jour nal en

3


LEDER af chresten torp

Forårets komme

D

u sidder nu med det medlemsblad som igangsætter en 40 års jubilæums-køresæson i Harley-Davidson Club of Denmark. For få dage siden kunne mange sikkert høre de første forårskåde medlemmer brumme ude på den kolde marts-asfalt. Nu håber vi så på et fantastisk forårsvejr, og at rigtig mange vil deltage i klubbens mange arrangementer hen over året. Der er særlig god grund til at møde op til klubarrangementer i år. For det første har klubledelsen valgt at udlodde en helt særlig jubilæumspræmie blandt alle aktive i år. Til hvert af de traditionsrige 6 distriktstræf i H-DCDK sammenhæng kan du udfylde en lodseddel og dermed deltage i lodtrækning om en 40 års jubilæumsudgave af en Shovelhead FLH årgang 1976. Cyklen er fra det år, hvor Harley-klubben blev stiftet. Det, der nu er jubilæumscyklen, er særligt udvalgt, totalrenoveret efter alle kunstens reg-

ler - og med en original ny lakering. Det bliver med sikkerhed et rent klenodie. Men første mulighed for at erhverve

”Den Jubilæums­ cykel, der udloddes, er særligt udvalgt, totalrenoveret efter alle kunstens regler - og med helt ny retrolakering. Det bliver med sikkerhed et klenodie i klubben” den smukke veterancykel er at trække et lod på klubbens forårstræf som i år afholdes i Viby-Sjælland. Se plakaten for forårstræffet her på modstående side. Redaktøren synes, det har været en rigtig lang vinter. En grim motorcykelulykke har fyldt meget fysisk og sendt mig ud på en besværlig vandring, men nu går

4

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

det mod lysere tider. Klubbens særlige ledelsesform, der siden næstformandens pludselige afgang i sommers er valgt af hovedbestyrelsen, har også skabt en del turbulens i medlemsbladets kulisser, men også her er der nu etableret frisk luft. Det, vi har lagt bag os, kommer ikke skidt igen, så nu handler om at trafikkere med blikket fremadrettet, det ved vi motorcyklister alt om. Redaktørens motorcykel bliver nu klædt på helt fra bunden hos Aros værkstedet i Aarhus, og nyt dress skal også på piloten. Ved trafikulykken blev der kun uddelt meget få point - faktisk var der kun ros for støvler og undertøjsvalget. Gator Skin er et optimalt undertøj til enhver biker, det er åndbart, varmere end uld og dertil vind- og vandafvisende, det er et rigtig stærkt sted at starte, hvis man vil have en optimal tur. Du kan mærke og se ­kvaliteten på udstillingen Forever2Wheels i Fredericia om godt to uger, og det er også det helt rigtige sted at starte s­ æson 2016. Nu, når du går i gang med at læse de 100 siders medlemsmagasin, du sidder med, så er redaktør med dronning netop placeret ude på en tropeø i den thailandske bugt. Der er brug for solid rekreation og genoptræning ovenpå en alt for hård vintersæson, så vi ses sikkert først til klubbens hovedgeneralforsamling den 3. april, også i Fredericia. Rigtig god læselyst.


-

harley davidson club of denmark

forårstræf I

2016

J

DISTRIKT Sjælland

Lørdag den 30. april

fra kl. 12.00 til langt ud på natten Live musik - Billig øl - God mad Stort campingområde Fællestur: Cruise for a Cure med start hos CAPS CPH og afslutning på Hillerød Torv. Bemærk, det koster kr. 100 kr.,- at deltage i Cruise for a Cure. Vi kører sammen med de danske Mustang- og Corvette-klubber til fordel for Dansk Cystisk Fibrose Forening.

Forårstræf adresse: H-DCSJ klubhuset, Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sj.

Åbningstid for lodseddelbod: Lørdag: 12.00 - 20.00 Søndag: 9.00 - 12.00


n e r e n kunst pe Bosse Jensen Lak & Pin-stri

The rise of the

chopper • lak & pin-stripe •

Midt i Sveriges smukke skove bor en mand med et helt særlige egenskaber. Han er dansk-svensk kunstner, en ildsjæl, hoj-bygger - og kåret utallige gange som bedste lakør og pin-striper i Skandinavien, men det er og bliver malerkunst på lærred, der er helt i højsædet. Af: Hasse Dansk, Saga Mc & Che, Kajs Hold Danmark Fotos: Bosse Jensen, Hasse Dansk, Torp, m.v.

B

agom Stockholm ligger det store vådområde, der kaldes Mälaren. Det er Sveriges tredjestørste indsø, der grænser op til skærgården og Østersøen. Længst inde i den vestlige og kuperede ende ligger den gamle svenske kongefæstningsby, Kungsör.

6

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

Her bor chopper-lak-legenden Bosse Jensen sammen med fru Helena og datteren Anna (og kæresten) Calle og Eric er flyttet hjemmefra. Bosse Jensen underviser i billedkunst på det lokale gymnasium. En Bosse Jensen-lak i svensk choppermiljø er på legendeniveau og har vundet utallige konkurrencer i bl.a. Norrtälje,

og selv Bosse har ikke mere noget tal på, hvor mange priser, det er løbet op til igennem årene. Her læser du nu historien om en sand dansk-svensk konge blandt alle kreative ildsjæle i det skandinaviske choppermiljø, én for hvem motorcykellivet som ganske ung gik direkte i hjertet og sidenhen er blevet der.


r ö s g n i Ku

Erland Erlandssons Panhead Chopper. Norrtäljevinder.

Matte Hedenstrands Knucklehead Chopper i en Harley-Davidson racing-orange med ultra tynd og dobbelt sort pin-stripe. Alt er udført i hånden. Norrtäljevinder.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

7


Tema: The rise of the chopper

Bosse Jensens baggrund

I

starten af ’50erne opnår en ung, sjællandsk kunstmaler et stipendium fra Nordisk Råd, og den unge mand kom på videreuddannelse i Göteborg i Sverige. Her traf han en skøn, svensk journaliststuderende, som tilsvarende havde modtaget et Nordisk Råd-legat for sit skriftlige talent. Der opstod sød musik iblandt alt det kreative, og resultatet blev først Ulf, der i dag er juraprofessor på Lund universitet - og efter to år lillebroren Bosse Jensen. Ægteskabet imellem den danske kunstmaler og den svenske forfatter gik desværre ikke i længden, og Bosses mor blev alt for tidligt alene med sine to drenge. Da Bosse var cirka 7 år midt i 1960’erne, bosatte den lille, fraskilte familie sig i den idylliske kongeby Kungsör vest for Stockholm. Bosse har tydeligt fået en hel del af faderens malertalenter med sig, og som barn tegnede han på alt, han kunne få fat på. Senere i ungdommen blev tegneriet indimellem afbrudt, da en passion for fart og spænding trak Bosse ud på bølgen blå. På søen Mäleren dyrkede han vandskisport. En anden måde at få tilfredsstillet lysten efter fart og spænding var med de lokale ­drenge, når de sammen kastede hurtige knallerter rundt i bakkerne omkring smukke Kungsör. Bosse førte an i slænget og var godt tilpas i det kammeratlige miljø.

Bosse bliver uddannet

Som helt ung er Bosse allerede en habil mekaniker, han er motorcykel-testkører og skribent for bl.a. magasinet Bike. Han leverer også plakat- og bladillustrationer til mange formål i motorcykelmiljøet. Efter militærtiden kommer Bosse som cirka 23årig ind på kunstfagskolen på Stockholms Universitet. Han arbejder under uddannelsen som studentermedhjælper bl.a. hos “Frittes Bil Lack” i Stockholm og styrede sin kunstlyst ved at lave vægmalerier som interiør i udvalgte butikker. Efter afgangseksamen vælger Bosse at gå underviservejen, men forbliver i høj grad samtidig udøvende kunstner og har siden deltaget som selvbygger i motorcykelmiljøet Worldwide. I 1981 kommer fru Helena ind i Bosses liv, og et livslangt kærlighedsfællesskab tog sin begyndelse. Den svenske Chopperkultur

Lokalsammenholdet og dygtigheden blandt de unge i Kungsör var stor i midt-70’erne, og de var med helt fremme fra starten i den svenske chopperkultur. Der er mange dygtige metalhåndværkere i området, og de unge selvbyggere svejsede og drejede løsninger i værkstedet på de lange svenske vinteraftner.

Godt 40 år er gået med passionen i behold. 8

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

Bosse er rigtig god til at organisere, og han bliver derfor både medstifter og den første ordførende (da. formand) i den lokale motor­cykelklub, der i dag stadig er kendt under navnet AB Anfall. Klubben har igennem tiderne mønstret flere vindere blandt svenske selvbyggere. Den venskabelige konkurrence om bedste hoj (svensk betegnelse for en motorcykel), skabte kontakt med tilsvarende miljø i og omkring ­Stockholm, mod vest var United MC i Karlskoga nære, og det samme var ­Stompers Mc nede i Katrineholm. Customshow i Norrtälje

I det svenske selvbyggermiljø er alles blik én gang årligt rettet mod kåringen på årets custom chopper-begivenhed i Norrtälje, det bliver nu i år toogfyrre­ tyvende gang. Næsten fra starten og igen og igen, har der igennem årene stået Bosse Jensen på lak-arbejdet, når den bedste H-D Chopper blev kåret. Ja, en overgang troede man, at det kun var muligt at vinde pokalen hos Twin Club Mc i Norrtälje, hvis man havde en original Jensen Lak fra Kungsör på cyklen. Det er sket flere gange, at alle tre af årets vindere i H-D Chopper klassen på Norrtälje stod og skinnede med en unik Jensen Lak.


UD P LUK A F TANKAR B E J DE The New Wave, 1977, Janne Karlsson, United MC Karlsskoga - Cyklen var et symbol på et skifte blandt vinderne i den svenske chopperkultur. Bosse kalder det skiftet fra de spidse bolte til en slankere cykeltype - med kvalitet i alle tænkelige konstruktionsdetaljer.

A

Purple Passion, Mats “Ragtop” Ericsson - Sub-kulturel psykedelisk chopper med flake og en 3D løsning.

b

Wild Angels Venice, 1980, Janne Karlsson, United MC Karlsskoga - Peter Fonda og filmmødet med det fattige kvarter i Venice, Dragen.

c

Best lak Norrtälje, 1990, Benny Winkler, Dildo Mc Ludvika blev tragisk dræbt i en trafikulykke på vindermotorcyklen fra årets Norrtälje, det skete blot små 14 dage efter kåringen. Cyklen blev genskabt for familien. Benzintanken på billedet er den, der blev skadet i ulykken.

d

Titty Lady, 2005, Test af lak på Coffin Choppertank. Konkurrence.

e

f

Peace Tank, 2013, Test af ny idé.

Capricious g Delight, 1983, Hasse Dansk, Saga Mc, Hjemmelavet tanklåg.

A

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

Atlas Rider, 1987, Leif Boberg, United MC Karlsskoga. Tanken er en indforstået kommentar fra den pigeglade ejer til den “nye” Evo motor, “ful som fan, och skakar som enn Atlas kompressor”. (da. Grim som bare helvede og ryster som en Atlaskompressor).

h

Reconnez Cherie, 1977, Bosse Jensen. Titlen hentyder til “Gammel kærlighed ruster aldrig.“ Bosses forhold til vandskisport ses i flere af hans værker.

i

Greatfull Dead, 2001, Coffin Choppertank. En proces der opstår i forbindelse med et motiv i en drøm. Der er anvendt Flake lak i næsten hele motivet.

j

Dam med piska, 1976, Dick Säfström, Tramps Mc Sideventilet Harley 750 cc - Airbrush.

k

Less than Zero, 1980, Bosse Jensen.

l

Less than Zero

Bosse har dekoreret knallertstel tidligere, end han selv kan huske, og han byggede samtidig sine egne motorcykler. Især et teknisk parløb, der opstod med legenden og motormanden Kolv Kalle (Piston-Charles), gav Bosse mulighed for virkelig at udfolde sig og skabe nogle fantastiske bike-løsninger. Et godt og bevaret eksempel på deres fælles deltagelse i chopperkulturen er hojen “Less than Zero”, en Kawa Yoshimura selvbyg årgang 1980, da Bosse var sidst i 20’erne. Navnet skal forstås som en sand Harley-­ entusiast kommentar til cyklens ­ellers voldsomme japanske powerplan. Cyklen blev anvendt til de første ture rundt om Mälaren. Efter små 30 år og hele 6 mellemliggende ejere er motorcyklen nu tilbage i garagen og står totalrenoveret.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

9


Tema: The rise of the chopper

Tegneren Aake Nystedt har skildret Bosse Jensen som romersk kejser med to legionærer i form af motorcykelpolitiet fra Stockholm, der følger Mälaren Runt ud igennem Stockholm hvert år. Det er en unavngiven medlem af Askersundsklubben S.N.U.T. MC i baggrunden.

Mälaren Rundt

F

ørst på året i 1986 er Bosse Jensen godt træt af at møde de ligesindede og dygtige hoj-byggere til de store klubfester rundt omkring Stockholm, når nu alle typisk ankommer i taxa eller med offentlig transportmiddel. Alt for mange at de smukke svenske chopper bliver efterladt hjemme i klubgaragen efter Bosses opfattelse, og han fik derfor den idé at kombinere et årlig hoj-rally med en rigtig fed motorcykelhøstfest. I starten af året 1986 tager han et initiativ og går til hoj-magasinet MCM for at få dem med til at arrangere et Mälaren Rundt. Her i 2016 bliver det så et 30 års jubilæum for det store og nu folkelige motorcykelarrangement, der bare er vokset og vokset igennem alle årene. Nu er det Svenske Motorcyklister (SMC) som er organisator på det hele, og alle forventer at deltagerantallet, der sidste år kom helt op på omkring 20.000 motorcyklister, bliver slået i jubilæumsåret i år. Aftensfesten for det gamle svenske selvbyggermiljø i forbindelse med traditionen Mälaren Rundt afholdes altid hos lokalklubben Strul MCC i Enköbing. Et intiativ der nu er blevet alle svenske motorcyklisters særlige festdag i og omkring Stockholm.

10

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

Coupe, der er parkeret en Ford 1934 Roadster med en Chrysler Hemi motor et andet sted i byen og endelig står der en lidt ældre skolemester Volvo ude i indkørslen.

Bosse Jensen garagen anno 2016

Rigtig mange motorcykler og andre køretøjer er gået igennem Bosse Jensens hænder. Hjemmemekanikeren ejede allerede som 15 årig den første motorcykel. Det var en Baseketcase Norton 650 cc, men den motorcykel gav ifølge Bosse mere mekanisk indsigt end nogen egentlig kørselerfaring. BSA har også været der og diverse japanske. I Harley-Davidson sammenhæng er en Sportster prøvet, men det gik ikke. Det er derimod gået fint med både Panheads, Early Shovels og Evos. Aktuelt er der parkeret en 67 Electra Glide, den er i et hvidt look og ellers helt original, den tidsvarende hvid/ azur lakkering er naturligvis selvudført, og sender signal om en sommer strand, Surf & Dream. Der står også en model 97 Dyna FXR til hverdagskørsel, en Honda C110 fra 1962 hvis bare for sjov, og så chopperen “Less than Zero”, den ombyggede Kawa Yoshimura fra 1980, der især er rigtig god til en burner. Bilerne i garagen er en 1966 Corvette Sting Ray

Semiproffessionel

For Bosse Jensen er maler- og lakkeringskunsten primært fritids- og lystbetonet, det handler ikke om indtægt. For Bosse er arbejdet at undervise unge mennesker i kreative fag det egentlige arbejde, og det har altid været sådan. Bosse Jensen tror på, at netop det valg vedligeholder og driver hans passion for bikerkulturen, at det hele i den retning netop skal være rent lystbetonet. Derfor er det heller ikke nemt, endsige måske umuligt at bestille tid til en lakering hos Bosse Jensen. For det første er der mange tætte venner, for hvem en Jensen Lak er den eneste rigtige afslutning på deres byggeprojekt, og tætte venner løser ting sammen. For det andet vil Bosse have tid til at køre motorcykel, lege, tegne og til at male på lærred, og sidst men ikke mindst skal der også være tid til at være familiefar, til selve livet. Lakkongen i Kungsör vil sikkert fortsat betage os med nye løsninger, han søger detaljen og sætter nye standarder hele vejen. Vi andre håber bare, at lysten til leg fortsætter hos lakør Bosse Jensen.


Bosse Jensen kan ikke lade være med at søge detaljen, sætter nye standarder igen og igen. Udøvende sin kunst.

”Bosse Jensen søger detaljens kunst i hvert eneste penselstrøg og lakløsning” Tom Fugle - El Forastero Chopperbygger Tom Fugle fra Ohio var på et besøg hos Bosse sidste år. Fugle var på invitation til Sverige for at udveksle erfaring med bikerkulturen i Skandinavien. Tom Fugle er nærmest en personificering af moderne chopperkultur, han var medstifter af Outlaw klubben El Forastero M.C. - og de byggede for vilde choppere allerede der midt i 60erne. Deres klubliv blev skildret af et af de andre medlemmer, maleren David Mann. Rigtig mange af os har haft et af de legendariske og helt typiske malerier hængende. Bare nævn Ghost Rider plakaten. @Roth er signaturen. David Mann var ansat ved den kendte Pin-striper Ed Roth, Easy Rider Magazine.

Kurt Winther, Mosten Mc, på hans Panhead købt på Custom Cycle i Uppsala i 1979. Maleriet er en bestilt 50 års gave.

Dave Mann.

Arne Abrahamssons Knuckelhead 46”, Arne er fra klubben Stompers MC i Katrineholm. Biken er Norrtälje-vinder.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

11


Tema: The rise of the chopper

danskerne

I

selskabet omkring Bosse Jensen i Kungsör fandt man flere danskere. Da det hele startede, var Bornholmeren Lars Byder en af de dygtigste danske hoj-byggere, og han slog sig ned og boede i Kungsör området. Nu er Lars Byder igen hjemmehørende på Bornholm og primusmotor for øens årlige Custom Show i forbindelse med den danske Harleyklubs lokale sommertræf. Som det fremgår af Bosse Jensen-tegningerne på plakater og trøjer på Bornholm, så har Byder

stadig god kontakt til miljøet omkring Bosse Jensen, og vender ofte forhjulet op mod sit tidligere hjem. Flere andre danskere og klubber trækker også fortsat op i miljøet. De ældste svenske MC klubber, Sofia Hogs i Stockholm (1968), United Mc Karlskoga og Stompers Mc Katrineholm er og var kulturelle inspirationsgivere, og de folk er fortsat en del af det tætte bekendtskab omkring den dansk-svenske forbindelse, og dermed omkring biker og kunstner Bosse Jensen i Kungsör.

Anders “UG” Karlberg er den aktuelle ordförende (formand) for lokalklubben AB Anfall. For at komme videre i en fart er hans Knucklehead Chopper projekt midlertidig flytte hjem i et værkstedshjørne. UG driver bl.a. et større smedeværksted.

12

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

sör, hvor Kenny Karlsson hjemmeværksted i Kung ny helt en af g jsnin opsve til op linet har han på et des arbej Der n. uktio onstr per-k svensk chop projekt til kunden Classe Warefors.

AB Anfall

Kungsör er et lokalsamfund med cirka 8.000 sjæle, motorcykelklubben hedder AB Anfall og er en del af svensk selvbyggerkultur. Klublokalerne ligger i en fabriksbygning nede på den lille havn og er indrettet med de karakteristiske værkstedsbåse til hvert enkelt medlem. Fællesskabet er meget centreret omkring den hygge, det er at ombygge motorcykler i fællesprojekter om vinteren, og bagefter nyde resultatet igennem en hel køresæson sammen med ligesindede fra tilsva-

otter i Kungsör. Ulf er håndværkeren, Ulf Granudd er en af de gamle hjembyg-r ylinder-sæt til Harleyen. Her står alu-c et t dreje bl.a. er hænd og har med egne i motorrummet på den anden ned r kikke og k Dans Ulf sammen med Hasse r optimering. unde er også passion, en 55 Chevrolet Bel Air der


ter på et Prästgatan i Kungsör. slitage og karak pladsen. gammelt hus. Blyantstegning udført på

rende klubber i et større område. Flere medlemmer af AB Anfall har da også markeret sig med fine cykler, seneste eksempel er et slags klubprojekt i Kungsör; the Flowerbike. Det fantastiske smedearbejde blev vredet og bygget af medlemmet Jocke Moser. Bosse Jensen lakkerede den, og det hele skete med støtte fra Fredrik Boström og ejer Börje Hurtig. Løsningen vandt Peoples Choice kåringen i Norrtälje med en japs motor, og satte hele den svenske chopperverden på den anden ende. Er form den ultimative løsning? Er det her en provokation? En genialitet? The Flowerbike er del af den uforklarlige leg med konstruktion af en hoj og en kommentar til det, der var.

Bølgen er et symbol på evigheden, det evige liv. Oliearbejde på lærred.

Kong Carl Gustav får overrakt et Bosse Jensen kunstværk, og datteren Anna overrækker blomster til kongen. Arrangement i Grafikens hus i Mariefred i år 2002.

Bosse Jensen, aktuelt arbejde 2015-16.

”Kongebyen Kungsör har markeret sig dygtigt i den svenske selvbyggerkultur, og dele af byen bliver foreviget på lærred af Bosse Jensen ”

Flowerbike er udtryk for et fantastiske smede og malerarbejde. Motorcyklen vandt Peoples Choice i Norrtälje.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

13


ien HistoGr lide

om Electra AF medlemsnr. 2121, Peter Rytter Jensen

Jeg har selv haft fornøjelse af at eje ikke mindre en 3 stk. af denne fantastiske cykel. Hydra Glide fra 1956, Duo Glide fra 1962 og min seneste og nuværende Electra Glide fra 2007. Næste gang cyklen skal skiftes ud, er jeg ikke et sekund i tvivl, selvom der kommer mange sjove kommentarer omkring pølsevognen, færgen og hvad den ellers bliver kaldt; min næste cykel bliver stensikkert endnu en Electra Glide.

14

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

H

istorien startede helt tilbage i 1941. Her brugte man modelbetegnelsen FL for de største af modellerne i Harley-Davidson familien. FL bruges stadig som modelbetegnelse for touringcyklerne og Softails. FL blev introduceret som model i 1941 med en 1200 ccm Knucklehead motor. Knucklehead motoren blev også brugt i model EL, men i en 1000 ccm udgave. FL erstattede UH og UHL, stellet var det samme, men UH og UHL havde en 1300 ccm flathead motor. FL modellen fortsatte uden de store ændringer indtil 1948, hvor både model FL og EL fik den nye Panhead motor. Panhead motoren havde en del forbedringer i forhold til Knucklehead motoren, blandt andet selvjusterende hydrauliske løftere og aluminiumstopstykker for at reducere vægten og for at give en


FL Harley-Davidson Knucklehead årgang 1941

bedre køling. Modellerne med flathead motorer, U og UL gik ud af produktion i 1948 og efterlod EL og FL som de eneste cykler med “Touring” stel. I 1949 allerede året efter introduktionen af FL modellen med Panhead motor, fik FL’eren en ny front. Man skiftede springergaflen ud med hydraulisk dæmpede forgaffelben. Denne nye type forgaffel blev standard på alle Big Twin modeller (E, EL, F og FL), men man kunne stadig få leveret modellerne med springergaffel, da HarleyDavidson ikke mente, at den hydrauliske forgaffel var stabil nok, hvis man kørte med sidevogn. I 1950 afveg Harley-Davidson deres politik om at navngive modellerne med bodstaver, Harley-Davidson promoverede alle deres Big Twins som “Hydra Glide”. Modelnavnet ændrer sig 2 gange til i historien og hver gang pga. teknologiske forbedringer. “Efternavnet” Glide bliver også senere brugt på andre Big Twins, bla. Super Glide, Wide Glide og Street Glide. I 1952 fik Hydra Glide fodskifte og håndkobling, men håndskifte og fodkobling blev bibeholdt som tilvalg og blev først taget af udstyrslisten i 1978. 1952 var samtidig det sidste år for 1000 ccm modellen EL og efterlod derved FL som modelbetegnelse på HD´s touringcykel. 1954: Selvom man nu regner med at fødeåret for Harley-Davidson er 1903, så var 1904 det første år med

produktion, og derfor blev 1954 faktisk et jubilæumsår. Her blev Hydra Glide lavet i en jubilæumsudgave med speciallakering og specielle emblemer på forskærmen. 1958: Selvom FL modellen igennem årene var blevet forbedret med motor med overliggende knastaskler, aluminiumstopstykker og hydraulisk forgaffel, så stod den lidt tilbage hvad angik affjedring af stellet. K modellerne havde haft affjedring af stellet siden 1952 FL modellen fik i 1958 et nyt stel med støddæmpere bagpå, og modelnavnet blev derfor ændret fra Hydra-Glide til Duo-Glide.

for sidste gang. Servi-Car (trehjuler) havde allerede i 1964 fået el-start på, og her i 1965 var det FL’s tur. Modelnavnet blev på grund af denne tekniske opgradering Electra Glide.

"Selvom man nu regner med at fødeåret for Harley-Davidson er 1903, så var 1904 det første år med produktion, og derfor blev 1954 faktisk fejret som et jubilæumsår"

1965: I dette år ændres modelnavnet

1966 blev året, hvor Panhead motoren blev taget af programmet og erstattet af Shovelhead. Bemærk at man endnu ikke vidste, at der ville komme en opgradering af Shovel motoren, og den hed altså derfor ikke Early Shovel, da den blev lanceret. Shovelhead motoren leverede ca. 10% mere motorkraft end Panheaden.

I 1969 introducerede man en forgaffelmonteret kåbe til Electra Glide modellen. Den var forholdsvis nem at

2 Harley-Davidson 50 Years anniversary editions - fra år 1954 !

m a rts 2016 H-D Jour nalen

15


2 af de nyeste modeller i Electra Glide familien. Harley-Davidson forbedrer konstant modellerne og fra 2014 kan de leveres med delvis vandkøling, eller Twin Cooling som Harley-Davidson kalder det"

tage af og på cyklen. Den blev uofficielt kendt som Batwing kåben. Senere flyttede man instrumenterne fra tanken og op i Batwingen, og dermed var kåben ikke længere en valgmulighed.

dem, der erhvervede sig denne sjældne cykel, han monterede den dog med en Vetter kåbe, og cyklen blev kaldt Electra Glide Vetter Liberator. Elvis købte også to andre Electra Glides i 1976.

1972 Electra Glide blev udstyret med skivebremse foran.

1978: I dette år blev det muligt at få leveret Electra Glide med en 1340 ccm motor.

1976: Det Herrens år, hvor HarleyDavidson Club of Denmark blev stiftet, blev Electra Glide produceret i en specialudgave for at fejre 200 året for Uafhængighedserklæringen og dermed også USAs dannelse. Jubilæumscyklen blev lavet i en speciel “Bicentennial” lakering og havde specielle emblemer. Elvis Presley var blandt andet en af

TV. En Electra Glide i den sjældne Bicentennial Edition. TH. Elvis Presleys 1976 Electra Glide Liberator Vetter.

16

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

1981: Her var 1340 motoren blevet standard, da 1200 motoren blev taget ud af produktion. Samtidig stoppede produktionen af håndskifte og fodkobling. I 1979 introduceredes FLT Tour Glide som en 1980 model. Den blev solgt

sideløbende med Electra Glide, men Tour Gliden havde en større ramme, gummiophæng til motoren, femtrinsgearkasse og en stelmonteret kåbe. 1983: Harley-Davidson introducerede FLHT modellen, som var en Electra Glide baseret på Tour Glide rammen. FLHT havde den forgaffelmonterede Batwing kåbe istedet for den stelmonterede Tour Glide kåbe. 1984: Her var alle FLH Electra Glide modeller bortset fra basisudgaven udstyret med den nye gummiophængte evolutionmotor og en femtrinsgearkasse.


"Confederate Edition fik et begrænset salg og er i dag nogle af de mest sjældne af HarleyDavidsons modeltyper" 1985: Produktionen af Shovelhead motorer stoppede, og alle FLH rammerne blev modificeret, så de kunne bruge den nye gummiophængte motor. 1986: FLH’s sidste model, herefter brugte man kun FLT/FLHT-rammer til touringcykler. 1996: Selvom det nye touring stel var blevet introduceret på Tour Glide modellerne og senere brugt på Electra Glide, stoppede man produktionen af Tour Glide. I 1998 dukkede der dog en version med den stelmonterede kåbe op i modellen FLTR Road Glide. 1999: Evolution motoren blev udskiftet med Twin Cam 88 motoren på alle “Big Twin” modellerne. Twin Cam 88 er på ca 1500 ccm. 2007: Året hvor Twin Cam 96 motoren på 1584 ccm introduceres på Electra Glide modellerne.

2009: Her sker der drastiske ændringer. Alle touring modeller bliver redesignet. Ændringerne omfatter ny ramme, ny bagsvinger en helt ny måde at montere motoren på, 17 tommer forhjul (på nær Road King Classic), en 23 liters benzintank og en 2-1-2 udstødning. Ændringerne resulterede i, at man kunne have mere vægt på cyklen, den var nemmere at håndtere, havde en mere jævn motorgang, kunne køre længere på en tankfuld benzin, og strålevarmen fra udstødningerne blev reduceret meget til glæde for fører og passager. Her stopper beretningen om, hvordan Electra Glide blev til, men historien ender absolut ikke her. Der udvikles stadig på verdens fedeste motorcykel. Senest er modellen kommet med delvist vandkølet motortoppe, nydesignet instrumentering og mange andre forbedringer, og man kan jo kun gisne om, hvad fremtiden vil bringe.

1977: Her ville man følge op på specialudgaven fra 1976, og man lavede Electra Glide i en “HarleyDavidson Confederate Edition”. Den var udstyret med en special lak i grå farve og sydstatsflaget vejrede over Harley-Davidson logoet på tanken. Confederate Edition modellerne fik et begrænset salg, de blev overskygget i popularitet af FXS Low Rider og XLCR Cafe Racer - og så havde folk svært ved, at der var sydstatsflag på cyklen, dette er også årsagen til, at der ikke er nogen Confederate Edition modeller at finde udstillet på ­­H­­arleyDavidsons museum i Millwaukee, de er gemt af vejen på et lager i nogle tilstødende bygninger. Kun 44 FLH Electra Glide Confederate Edition blev der fremstillet, og det gør at de er nogle af de mest sjældne HarleyDavidson motorcykler nogensinde. CA 650 antal produceret HarleyDavidson Confederate Edition er fordelt således: • FLH Electra Glide: 44 • FLHS: 15 • FXE Super Glide: 228 • XLH Sportster: 299 • XLCH Sportster: 45 • XLT Sportster;15 Få Confederate Edition modeller har overlevet, der er sandsynligvis kun 23 kendte af de original lakerede tilbage i dag. Harley-Davidson inc forsøger at glemme, de nogensinde er produceret.

17


Værd at vide om

Super Rally

2016 Til de bikere, der ønsker sig fest, rockmusik og motorbrøl: I kan godt sætte kryds i kalenderen. Dette års Super Rally bliver et brøl. Og når trommehinderne er blevet slået i stykker, maven har fået nok af alle øllene, og vejen igen begynder at kalde, ligger pladsen i en region i Spanien, der har fantastiske cruise-muligheder, smukke, gamle byer – og en dramatisk historie. Dette års Super Rally afholdes fra d. 12-15 maj i den spanske region Aragonien.

18

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16


Rossi og Pedrosa kæmper indædt på Motorland racerbanen ved MotoGP i 2015. Tjek eventuelt det helt spektakulære opgør på Youtube. Fuldstændig fantastisk!

Pilar Plaza del

AF Thea Torp

S

idste års Super Rally i Lincolnshire i England bød på dansk vikingehistorie. I år er turen kommet til, at den spanske HarleyDavidson Klub H-DC Aragón skal stå for løjerne, og det virker til, at vi har en masse at se frem til. Klubben må slå en rekord i søgen efter den ultimative location. Dette års Super Rally bliver afholdt ved Motorland i Aragón; én af Spaniens største racerbaner på 5,3 km i omkreds med den længste strækning på 1,7 km. Her er bl.a. blevet afholdt World Series af Renault og måske de tre største motorcykelrace; MotoGP World Championship, FIM Superbike World Championship og the Spanish Road Racing Championship. Ved det største event, MotoGP i september, kommer der op mod 100.000 tilskuere med passion for superbikes og fart. Så området er indrettet til at håndtere festglade bikere i alle farver og størrelser. Udover den berømte og

Alfaferia 11. hundre de tallet

berygtede lange racerbane, findes der også en off-track bane, go-kart bane og en kultur- og fritidszone. Denne del vil blive omdannet til et Party Area på 5 hektar, så der vil være rig mulighed for at dyrke fine, kulturelle indslag, da et utal af regionens fedeste rockbands kommer og spiller. Aragonien er én af de smukkeste regioner i Spanien. Med Pyrenæerne i ryggen ligger træfpladsen i en dalsænkning, hvor det kun er den stille lyd fra de utallige vandløb og trækonernes blide raslen i de vidde skovområder, der vidner om tidens gang. Aragonien er som taget ud af et gammelt eventyr; et underskønt landskab, hvor bikere med velbehag kan lade deres Harleyer brøle gennem bjergene og vidderne på smalle landeveje, der snor sig op og ned i højderne og dalene, gennem skovene og de middelalderlige landsbyer, der ligger spredt som krymmel over landet. Med storbyerne Zaragoza og Mudejar Teruel tæt på dette års Super Rally camp er der mulighed for at blive en del af det liv, der stadig findes i det gamle Spanien; hvor kristen, islamisk, jødisk og romansk kultur har sat sit præg efter århundreders indbyrdes kampe om det smukke og frodige område. Og hvor mange bikere hvert år valfarter til for at nyde godt af områdets gode mad, billige øl og fantastiske veje – og garanti for godt kørevejr.

Sights:

Alfafería: Militærfæstning fra 11.tallet. Selvom det udefra ikke ser ud af meget, er det set indefra et eksempel på, hvor storslået og mesterligt de arabiske mosaikkunstnere for næsten 1000 år siden kunne skabe detaljeret og smuk geometrisk arkitektur. Stedet har en interessant historie, bl.a. har det fungeret som parlament i nyere tid. Plaza del Pilar: Zaragozas historiske centrum. På pladsen kan man se den berømte Basilika, der i sin nuværende form (selvom den ifølge mange savn skulle stamme helt tilbage fra kristendommens begyndelse i Spanien) blev bygget mellem 1681-1872. Derudover findes Caesar Augusta Forum Museum, hvor man kan se replika af, hvordan byen så ud, da romerne havde magten. Der er også et gammelt romersk teater i byen.

Priser: Der vil i år kun være en billettype, der inkluderer camping, koncerter, shows og deltagelse i en lodtrækning om en Harley-Davidson. Forudbetalt billet koster 60€. Hvis du ønsker at købe den ved indgangen, koster det 75€. Sidste frist for køb af billetter via nettet er d. 15. april 2016.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

19


Generel Info:

• Jorden er meget hård. Husk derfor stærke pløkker, hvis du vil campere. • Morgenmad vil i år ikke være inkluderet. H-DC Aragón vil har forberedt to forskellige menuer til hhv. 5€ og 12€. • Med en standardbillet er der adgang til campingområdet, men du må kun tage din motorcykel med ind, hvis det er en Harley-Davidson eller Indian. Der vil være gode parkeringsmuligheder udenfor campingområdet til andre MC-mærker og biler. • Der vil hverken være vand eller elektricitet – det vil være muligt at oplade mobiler og tablets ved forskellige standere.

Tag på stranden: Gode Links:

Tripadvisor: Her kan du finde forskellige sights, der er blevet anmeldt af brugere. Fordelen er, at det er rigtige mennesker fremfor professionelle anmeldere, der har bedømt stederne. Siden er overskuelig, men på engelsk. Lonely Planet: Modsat Tripadvisor er der her tale om professionelle rejsende, der beskriver og bedømmer locations fra hele verden - også Alcañiz. Du vil

kunne finde anbefalinger, hoteller, spisesteder og ruter. Siden er på engelsk. visitbajoaragon.com/en/routes/ motorcycles: Her kan du finde nogle af de vilde motorcykelruter, der er i området. Siden kan vises på engelsk og på spansk, men er desværre ikke altid lige godt oversat. Her er det også muligt at finde hoteller, spisesteder og lign. Motorland
i Aragón er til dagligt et af verdens største racerbaner på 5,3 kilometer. Anlægget er med Kart og offroad bane.

Plaza del Pilar er omringet af gamle bygninger og monumenter fra forskellige perioder i Zaragozas historie.

20

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16

Det kan helt bestemt anbefales at sætte sig op på sin motorcykel og drøne til den nærmeste strand. Landskabet er smukt, vejene gode, og vejret er som regel godt. Afstand fra Motorland til de nærmeste strande. Castellón: 172 km, Salou: 142 km, Cambrils: 135 km, Peñiscola: 145 km, Benicarió: 132 km. Normaltemperaturen i maj i Alcañiz er ca. 19 °C, men det kan sagtens blive op til 24 °C. Der vil være ca. 14,5 solskinstimer i døgnet.


FARS DAG

Køb gaven, som FAR vil elske... Medlemsrabat 15%* på Wiley X solbriller og Wiley X solbriller med styrke *rabatten er på vejledende udsalgspris

Åben: Tirsdag- torsdag 9.30 -17.30 · Fredag 9.30 -18.00 · Lørdag 9.30 -12.30 Vodskovvej 40 E · 9310 Vodskov · Telefon 98 29 40 00 · www.baekgaardoptik.dk

DET ER NU DU SKAL KØRE I STILLING og få din ”kværn” ordnet. Kan dæk og bremser klare forsæsonen, eller er der småfejl der skal rettes. Måske skal der anskaffes og monteres ekstraudstyr. FREM TIL 1. MARTS SPARER DU OP TIL 20% PÅ STUMPER OG ARBEJDSLØN. • • • •

Vi henter og bringer din Harley frem til 1. marts. Er du i tvivl, om din cykel er lovlig eller ej, ring og få en snak. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv opdateret online. Bemærk vinter åbningstider. Se vores hjemmeside www.port6.dk

v/Johnny Jeppesen Sagavej 6 • 9260 Gistrup • Tlf.:98 19 35 35 • hd@port6.dk • www.port6.dk

MEDLEM AF

WWW.SKAD.DK

m a rts 2016 H-D Jour nal en

21


“Vi måtte desværre skuffe nogle publikummer sidste år, da vi ikke kunne vise en ubåd på motorfestivalen. Men vi hørte aldrig fra Præsident Putin, som vi havde skrevet til i håb om, at han ville sponsere festivalen med en aflagt russisk ubåd. Det kan selvfølgelig også være, den strandede på vej hertil. Der var jo en del uro i den svenske skærgård sidste år kort før Allingåbro Motor Festival”. Af Hans-Jørgen Hitz

22

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

Flere nyheder på årets

Allingåbro Motor Festival


S

ådan lyder det fra Allingåbro Festivals formand, Jens Olaf Hersom forud for den 13. udgave af festivalen, der foregår lørdag den 21. maj 2016. Alligevel er Hersom ikke bleg for at komme med løfter endnu en gang: “Nej, jeg tror ikke, 13 er et uheldigt tal, når jeg ser på det, vi tilbyder publikum på Danmarks skøreste og største motor festival. Jeg tror, publikum kan vente sig en fantastisk festival”, siger han og løfter sløret lidt for nogle af de ting, der venter på og omkring Hovedgaden i Allingåbro. Først og fremmest er der et par nyheder i form af 4 hollandske two wheel drives, biler med monstermotorer, der skal vise deres færdigheder på Tractor Pullin-banen. Samme sted bliver der rigtig gang i den, da der konkurreres i ikke færre end ni traktorklasser, lige fra minitrækkere til de vildeste specialbyggede. En anden nyhed sker på dragbanen - på hovedgaden - hvor en dobbelt Dragster fra Malmø Raceway kommer på besøg. Køber du en tur i dobbelt Dragsteren, får du en rigtig fornemmelse af, hvad dragracing, der er verdens hurtigste motorsport, handler om. På dragbanen bliver der gensyn med nogle af de bedste danske motorcykel- og bilracere i denne motorsportsgren. Her kan du også møde Danmarks bedste motorcykelstuntkører Mike Jensen, der også hører til blandt de allerbedste i Europa. Et andet sted, hvor det også går stærk, er på driftingbanen, som er en klar publikumsfavorit, hvor

du kan komme ud at køre med de skøre, der laver masser af røg fra dækkene og kontrollerede udskridninger med de baghjulstrukne køretøjer. Festival for hele familien

“I år samler vi også udstillingen af amerikaner- og specialbiler samt udstillingen af custom- og ombyggede motorcykler. Sidstnævnte præsenterede vi for første gang sidste år, og vi har fået mange henvendelser fra udstillere i ind- og udland, der er interesseret i at vise deres flotte hjemmebyggede projekter frem”, siger Hans Jørgen Hitz fra motorfestivalens bestyrelse. Festivalen har endnu et par nyheder på programmet. På bilboksningsbanen overtager off road large scale biler fra Dansk Model Sports Union scenen og giver opvisning med deres biler, som er i størrelsen 1/6 del af en normal bilstørrelse. Endelig arbejder festivalen i øjeblikket på at kunne præsentere endnu en nyhed i form af børnespeedway. Allingåbro Motor Festival er ikke kun en festival for drengerøve med benzin i blodet, men en festival for hele familien. Derfor sker der også meget andet end motorsport på festivalen. I løbet af dagen er der masser af musik i madgaden, bl.a. blues med Nellie og Søren samt Johnny Horsepower. Der er børnetivoli, F16 simulator, trialopvisning, opvisning af en af forsvarets Leopard Kampvogne, boder med merchandise med mere, og vil du have et varigt minde med hjem fra festivalen, er tatovørerne fra House of Ink klar

til at lave mere eller mindre spontane tatoveringer. Motorfestivalen slutter med fest om aftenen i en af de gamle kornhaller til musik af Ole Gas Band. Se mere om festivalen på www.motor-festival.dk AMF Custom Bike Show

Allingåbro Motor Festival vil igen byde mc-folk velkommen til at udstille deres motorcykler på AMF Custom Bike Show d. 21. maj 2016. I 2015 var det første år, hvor Allingåbro Motor Festival introducerede Custom Bike Show under festivalen, hvilket var en stor succes med stor opbakning fra såvel danske, svenske og norske Custom byggere. Derfor gentager man succesen med et Custom Bike Show på Festivalen, og inviterer derfor alle med fede bikes til at udstille. Har du den fedeste, den flotteste, den mest ekstreme, den længste, den korteste, den totale rat, den helt specielle eller på anden måde et pragteksemplar af en motorcykel, der skiller sig ud fra mængden og er værd at vise frem for et publikum og dommere, så tilmeld den allerede i dag og vær sikker på en plads blandt mange andre fede motorcykler på AMF Custom Bike Show 2016. Yderligere info og tilmelding på www.Motor-Festival.dk. Der er 1., 2., og 3. præmie i følgende klasser: Best Caferacer – Best Classic - Best Streetfighter – Best Cruiser/ sidecar/trike – Best Chopper – Best Custom – Best Classic Custom - Best Modified Harley - Best scooter/knallert - Best Paint. Dommerne vurderer, hvilken kategori motorcyklen kan indgå i.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

23


nyheder

kort nyt nyheder • information • gode tips

„You only lives once, but if you ride enough, once is all you need“ The Old biker

af Redaktionen

Harley-Davidson i ny branding? Harley-Davidson er tilsyneladende i gang med en ny marketingsplan, hvis formål er at få firmaets brand og produkter til at appellere mere til kvinder og unge. Det sidste år har der World-Wide været triste nyheder for Harley-Davidsons salgstal, motorcykelfirmaet har mistet en del af markedsandelen, og aktiepriserne falder sammenlignet med forrige år. Hvad er det, der skaber så megen besværlighed for et firma, der ellers har stået bundsolidt på pladsen som førende af amerikansk motorcykelproduktion? Rygterne om forøget brug af ressourcer på marketing og reklame tyder også på, at firmaet har svært ved at nå ud til andre end de kendte mest loyale købere. Specielt en gruppe af potentielle motorcykelkørere synes mærkbart stigende; unge og kvinder får større og større lyst til at køre motorcykel, men den gruppes investeringer havner typisk ikke hos Harley-Davidson. Den yngre, købelystne generation er ellers generelt glad for tradition, for det autentiske og det gode håndværk, og det er i forvejen stærke grundværdier i Harley-Davidsons brand. Det synes at

Et ungt menneske på den relativt billige HD Street i et urbant miljø. Harley-Davidsons nye forbrugerflirt.

24

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

være strategien at bruge den fordel til at fange de unges opmærksomhed med interessante og relevante fortællinger. Det er en anden strategi end den ”rough and tough” markedsføring, der fik etableret en stor, loyal købergruppe hos specielt mændene i babyboomer-generationen (personer født 1946-1964). Kvinderne skal køre Harley Det siges, at Harley-Davidson har solgt 7 gange så mange motorcykler til kvinder sammenlignet med deres nærmeste konkurrent, men alligevel skubber det nuværende brand image nogle kvinder væk, selvom de

måske værtsætter produktet. Billederne af unge kvinder med en Harley, der matcher det moderigtige blå hår påvirker nødvendigvis ikke Harley-Davidsons mandlige kernekørere, men nogle forhandlere argumenterer dog for, at Harley ikke behøver at lave de store forandringer. Den bedste tilgang synes at være at finde et sted i midten, hvor reklamerne kan ramme et brand-image, der inkorporerer kvindelige kørere, de unge og samtidig beholder og fortsat værtsætter den store gruppe af hvide, midaldrende mænd, der holder hjulene i gang i Harley-Davidson. Det hele skal ske, uden at gøre noget, der synes for ”risky”. Forhandlere i specielt USA laver små justeringer for at skabe diversitet i deres forbrugergruppe og for at ramme den næste generation. Men mest af alt er og vil Harley-Davidson fortsat være kendt for deres loyale bikere, der er grunden til, at Harley i dag trods alt er så succesfuld.


Falsk tryghed Internetbladet MagaCin har testet en stribe alarmlåse, startende fra en billig skivebremselåse fra KGI Import til de meget dyre modeller fra Oxford og ABUS. Alle skuffer de fælt, nogle mere end andre, og ingen af dem holder tyven fra motorcyklen i et minut. Af Tommy Rønn, MagaCin

Resultatet betyder, at vi motorcyklister fyldes med falsk tryghed, når vi monterer skivebremselåsen, og de nyeste låsemodeller med indbygget alarm tilbyder ikke megen ekstra sikkerhed. Vil tyven have din motorcykel, så tager tyven din motorcykel - skivebremselås og lydalarm eller ej. Ingen af de testede låse klarede mødet med en vinkelsliber i over 45 sekunder. Vupti, på mellem 30 og 45 sekunder, så var alle låsene afmonteret bremseskiven. En simpel ACCU vinkelsliber, monteret med en billig 6 kroners skæreskive, det er alt, tyven skal bruge for at fjerne skivelåsen. Det lille transportable ilt- og gassvejseapparat kunne også smelte samtlige af de testede låse på samme eller hurtigere tid. Alarm hjælper intet De testede alarmlåse leverede mellem 94 og 102 db lydtryk, målt 1 meter fra låsen. Faktisk afleverede alle tre dyre låse mellem 94 og 97 db lydtryk, mens den billige skreg med ca. 102 db. Altså ca.

dobbelt så højt et lydtryk fra den billigste af låsene. Desværre et det en simpel operation for tyven at kvæle lydalarmen. Et tyndt stykke gummi foran lydafgiveren, der holdes fast med et stykke tape, det sænker alarmernes lydtryk så meget, at de næppe kan registreres få meter væk. Det er beskæmmende, at alle de testede låse kan åbnes på så kort tid. Og øvelsen er ikke udført med erfarne tyve. Faktisk er det første gang, MagaCin har forsøgt at åbne skivelåse, og den mere erfarne tyv i denne disciplin vil med garanti åbne samtlige af de testede låse langt hurtigere. Mange motorcyklister bruger ydermere deres skivebremselås forkert, og så nærmer tyverisikringen sig et niveau, der er helt i bund. Placeringsprioritering af skivebremselås skal være følgende: Nr. 1. Placering på kæde-tandhjul. Det er dermed ikke muligt at trække motorcykel ved løft at styr. Det er ikke muligt at udskifte baghjul og køre, da lås hæfter kæde til baghjul. Dermed den bedste

løsning, men mange at de afprøvede låse kunne ikke gabe om kæde og kædehjul men hvad med et remtræk? Nr. 2: Placering på bagerste bremseskive. Det er ikke muligt at trække motorcykelen ved løft af styr, men stadig muligt at fjerne lås ved skift af baghjul. Nr. 3: Venstre bremseforskive. Den sværeste tilgang for tyven, da motorcyklen læner til venstre under parkering. Det er stadig muligt at trække motorcykelen væk ved løft af styr, og det er muligt at fjerne lås ved udskift af forhjul. Nr. 4: Højre bremseforskive med let tilgang for tyven, da motorcyklen læner til venstre under parkering. Det er mulig at trække motorcykel væk ved løft af styr, og det er muligt at fjerne lås ved udskift af forhjul. Absolut den dårligste låseplacering, men desværre den langt de fleste benytter.

GRATIS ADGANG FOR GÆSTER PÅ MOTORCYKEL PÅ ÅBNINGSDAGEN 22. april 2016 - 10 - 17 Det bliver en festlig åbningsdag på Egeskov, når vi igen åbner med fri adgang for alle, der ankommer på motorcykel. I 2015 blev det til et kæmpe motorcykeltræf med omkring 4.000 flotte maskiner. Der var motorcykler så langt øjet rakte, da Egeskov åbnede for sæsonen. Grev Michael Ahlefeldt, som er en passioneret motorcyklist og samler af de flotte maskiner, vil gerne invitere til træf på Egeskov. Så har du en motorcykel og skal have et mål for din forårstur, så kør mod Egeskov på Midtfyn. Når du ankommer til Egeskov, skal du blot følge skiltene til det særlige ankomst- og parkeringsområde. Herfra er der fri adgang til Egeskovs prisbelønnede have, ligesom du kan se ­udstillingerne med veteranbiler og –motorcykler.

Fakta Tilbuddet gælder kun den 22. april fra kl. 10.00 – 17.00 Egeskov Slot, Egeskov Gade 18, 5772 Kværndrup. Når du ankommer, skal du blot følge skiltene og vores hjælpere i gule veste, som vejleder til det særlige parkeringsområde. Du skal ikke til hovedindgangen, men ind via godsalleen fra Holmegyden. Der er masser af parkeringspladser på den store plæne. Husk brikker til støtteføder.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

25


nyheder

Forever

Wheels

Drømme motorcykelrejse med:

Mød folkene bag Allingåbro Motor Festival og hør dem, hvordan fanden de laver sådan et fedt action-arrangement midt i en landsby. De har et lille udpluk af de køretøjer med på standen, som bla. kan opleves på Festivalen d. 21 maj. Se www.MotorFestival.dk for yderligere info. Og køb billet! Som et messetilbud kan du få entrebillet til 120,- kr inkl. hele programmet, tribuneplads på alle tribuner, både ved Tractorpullingen, dragracing og Driftingbanen. Det er da billigt for en dag i maj med et overflødighedshorn af underholdning. The Freedom To Build Organisationen The Freedom To Bu-

26

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

ild (TFTB) har også stand på Forever2Wheels udstillingen. Der er stillet en 15 m2 stand gratis til rådighed. Det er gruppen super glad for, og derfor opfordres alle TFTB medlemmer til at støtte op om udstillingen, det er jo den eneste vinterudstilling, der er tilbage for Custom motorcykler i Danmark. Harley-Davidson Club of Denmark Harley-Davidson Club of Denmark er igen med på Forever2wheels med én eller flere stande. Fra Distrikt Fyn meddeles det, at de har planer om

stand med forfriskninger, hygge og information. Også fra Syd meldes der om en distriktsstand med solid Sønderjysk deltagelse. Har du en kammerat, der endnu ikke er medlem af H-DCDK, så er der dermed mulighed for at få det hele forløst på udstillingen. Hvis du som de fleste andre bare drømmer om en Harley-Davidson, så kan du møde det danske mærkeklubmiljø. Vi har det super skønt.


Ny ombygningsregler på vej

Kære Harley-Davidson Club of Denmark medlemmer Som I sikkert har bemærket, så er der de forløbne år blevet arbejdet hårdt for at skabe flere muligheder for at bygge lovligt om. Vi har i SKAD arbejdet på to områder, Skat & afgift og Trafikstyrelsens synsregler. Der er også blevet afholdt flere foredragsaftener rundt omkring i nogle danske lokalklubber af H-DCDK for at informere om det regelsæt, der gælder i dag, så folk kunne beskytte sig selv imod at blive taget med bukserne nede ved kontroller ude på vejen eller ved træf. Lige før jul kom den sidste høring omkring nye synsregler, som for første gang vil gøre det muligt at fremstille sin egen motorcykel. Vil man i gang med sådant noget, så skal man dog være forberedt på, at man skal leve op til de samme krav som motorcykelproducenter skal i dag. De fleste vil dog bare ombygge og tilpasse udseende og style, så cyklen får det personlige præg, det som så mange efterlyser. Det er et kæmpe gennembrud, at der nu kommer egentlige Customregler i Danmark. Det har ikke været nemt, men vi har valgt at blive ved, uanset den modstand vi har mødt på vejen. Det vil blive meget lettere at skabe sin egen drøm og få den lovligt synet, dog skal man altid huske vores afgiftssystem, som skal overholdes, så man ikke mister sin afgift. For at gøre det billigere og nemmere at få godkendt en ombyg-

ning, der kræver afprøvning, så er vi i SKAD i gang med at prøve at få etableret afprøvningsmuligheder her i Danmark, da det hidtil kun kunne lade sig gøre i Tyskland. Afprøvning vil typisk være nødvendig, hvis man har monteret konstruktive dele fra en anden motorcykel på sin egen, eller monterer komponenter uden godkendelsesdokumenter eller ved egenbyg. Der vil dog være lempelser, såfremt dele kommer fra en ”kraftigere” motorcykel af samme mærke. Ydermere så vil det fortsat være nemt at få synet konstruktive ændringer, når delene har en TÜV godkendelse. Nogle godkendelser kræver dog en prøvekørsel, hvilket typisk er anført i dokumentet. På trods af at det bliver meget nemmere at bygge om, så vil mange have svært ved at finde rundt i regelsættene, specielt fordi noget godt kan lade sig gøre synsmæssigt, men kan føre til at afgiften går tabt. Her vil SKAD værksteder naturligvis står til rådighed med rådgivning. Også medlemmer af SKAD’s støtteforening TFTB, The Freedom To Build, vil gennem den lukkede Facebookgruppe modtage vejledning og svar på spørgsmål.

Det er ingen hemmelighed, at det har kostet en bondegård at arbejde i flere år for at få ændret reglerne i en grad, at vi nu kan skabe et Custom miljø i Danmark – helt lovligt – som man ikke har set før. SKAD er kun en mindre forening, og som så mange andre foreninger har vi kun få midler. Derfor håber vi på, at flere melder sig ind i TFTB for at støtte op omkring det fortsatte arbejde, der er nødvendigt for at sikre folks afgiftspenge. Der er jo flere, der har mistet flere hundredtusinde kroner i sammenstødet med SKAT. Vil I vide mere om TFTB eller finde et SKAD værksted, så kan I finde flere oplysninger på www.skad.dk. I ønskes alle en rigtig god sæson og kør forsigtigt. Hilsen Thomas Krebs, direktør SKAD og founder TFTB

m a rts 2016 H-D Jour nal en

27


nyheder

Af Torp

En gammel, britisk legende – Historien om Zenith

Harley-Davidson havde rigtig meget konkurrence, da de skabte de første motorcykler i starten af forrige århundrede. I Storbritannien fandtes en væsentlig spiller, der på trods af relativt lave produktionstal lavede nogle lynhurtige, vilde motorcykler med et glimt i øjet og en fanden-i-voldsk attitude. Zenith Motorcycles var en britisk motorcykelproducent, etableret i Finsbury Park i London i år 1905 af W. G. Bowers. Virksomheden anvendte ikke egne motorer, men fik dem leveret af bl.a. Precision, Villiers og JAP. I de tidlige år brugte Zenith Gradua – en variabel beltdrive transmission designet af Zeniths egen chefingeniør, Freddie W. Barnes. Det variable gear viste sig at være en vigtig fordel, når Zenith skulle konkurrere med de øvrige motorcykelmærker. Faktisk var transmissionen så effektivt, at konkurrenterne gik sammen om at forbyde det. Det gav efterfølgende Zenith store markedsføringsfordele, da virksomheden med et glimt i øjet tilføjede ”Barred” (da. Forbudt) i deres reklamer og i deres logo. Gradua-systemet blev

28

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

senere udskiftet med standardgearboks- og kædetransmission i 1924. Fart over Feltet Zenith forblev en relativt lille producent, men havde alligevel stor succes med deltagelse i race i 1910’erne-1920’erne. I 1920’erne opnåede Zeniths maskiner flere Gold Stars på Brooklyns famøse racerbaner end noget andet mærke, men i 1931 måtte Zenith lukke på grund af Depressionen, selvom ”Writers of Kennington” – en af de større Zenith-forhandlere – i første omgang købte rettighederne til navnet og forsøgte at genstarte produktionen i Hampton Court-fabrikken i Surrey. Desværre afbrød 2. Verdenskrig igen produktionen, men Zenith gav først helt op i år 1950 efter 20 hårde år.

De allersidste Zenith motorcykler årgang 1947-1950 havde JAP 750cc sidevalve V-twins og var i bund og grund af de samme modeltyper som blev produceret inden verdenskrigen brød ud.

Zenith Logo med “Forbudt” (Barred). Virksomheden havde god grund til at være stolt af det forbud.


lørdag d. 30. april kl. 10:30 Worsaaesvej 5 1972 Frederiksberg C. kom og Få en hyggelig start på sæsonen Efter kaffe og kage er der fællestur. Alle er inviteret så kom og vær med til en rigtig hyggelig dag.

Exodus-mc invit ErEr

exodus-mC.dk

Exodus-mc invit ErEr


nyheder

Nordic Run 2016 Harley-klubben i Norge kan i år fejre et 30 års jubilæum, og fejringen sker blandt andet med et jubilæumstræf i Tretten i Guldbrandsdalen, der ligger 30 kilometer nord for Lillehammer. Det norske jubilæumstræf foregår fra den 24. til den 26. juni, og mandag morgen den 27. juni starter så den 3. Nordic Run 2016 fra samme adresse. Afslutningen på Nordic Run bliver også med et jubilæumstræf, denne gang er det Finland, der fejrer deres 35 års jubilæum med et internationalt træf på Seljes Camping ved Nedervetil i Österbotten. Mon ikke vi danskere også markerer klubbens 40 års jubilæum i forbindelse med Nordic Run? Nordic Run 2016 startes på dette internationale træf i Norge. Vores norske HD-venner skriver:

Hej Folkens! Husk at I ved bestilling af værelser/hytter på jubilæumstræffet skal ringe på telefon: +47 61 27 63 21) eller e-maile direkte til Tretten Kro på: post@trettenkro.no Det er vigtigt at I oplyser at I er deltagere på det norske Harley-klub-træf, idet den norske klub har booket hele pladsen. Hvis I ikke oplyser det, vil I derfor få den besked, at der er "fuldt optaget". Af samme grund kan I derfor heller ikke bestille værelser/hytter på Tretten Kro's hjemmeside i denne weekend. Hvis deltagerne i Nordic Run ønsker bookinger undervejs, sørger man selv for alt på rejsen, det gælder også færgebilletter m.v. På hjemmesiden www.nordicrun.dk bliver der opdateret med konkret information på engelsk, og i næste nummer af H-D Journalen kommer den fulde turbeskrivelse.

30

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


R

ALLE VARE

-20%

AGT R F S I T A R G (g

s og flag)

ærker, pin

strygem ælder ikke

SKOVMANDSSKJORTE Fås også i blå

COWBOYJAKKE Med broderi på ryg.

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

TJEK VORES USA-TURE PÅ MOTORCYKEL

HDC-DK medlemmer på tur i 2015 (Sturgis & US best backroads)

JANUAR OG DECEMBER KAMPAGNE : ROUTE 66 ORIGINAL DKK 24.500,- WWW.JOYRIDESTOURS.COM ✪  Kyst til kyst & BiketoberFest ✪  Daytona 500 / Bikeweek ✪  Sturgis Rally / Best Backroads

✪  Route 66 Tours ✪  Wild West DreamTour ✪  Buffalo Bill Mountain Tour m a rts 2016 H-D Jour nal en

31


nyheder

Måske vi snart skal til at tænke på andet end bokser, V eller række, når vi tænker motorcykelmotor Klippet hos MagaCin, Tommy Rønn

Et Newzealandsk firma, kaldet Duke Engines, vil nu revolutionere motorcykelmotoren. En af de vigtigste udviklingsdetaljer på de nye motorcykel-modeller er at minimere vægt og størrelse. Noget de fleste producenter bruger mange ressourcer på. Duke Engines sidder måske dermed på fremtidens guldkorn. Det nye motorprincip, som lettest kan kaldes en rotationsmotor eller en tøndemotor, kan på det halve omfang og vægt opnå samme egenskaber som nutidens motorprincipper som f.eks bokser, V-Twin og rækkemotor. Den viste motor er en 5 cylindret rotationsmotor på lige under 1.000 ccm. Motoren yder i meget mild tuningsgrad ca. 125 hk ved 7.500 omdrejninger. Vægten er det halve af en konventionel motor på 1.000 ccm, og da den kompakte motor kan placeres lavt, er tyngdeplaceringen lav som med en boksermotor. Desuden praler Duke Engines af, at servicen er langt lettere på deres rotationsmotor end på nutidens kendte motorkonstruktioner. Duke Engines producerer allerede motorer til luftfart-, marine- og bilindustrien, så det er kun et spørgsmål om tid, før en motorcykel-version kan være klar hos den Newzealandske producent.

Kommer du til syn med en motorcykel? Såfremt din motorcykel er bygget om, så har du pligt til at informere synspersonalet om disse ombygninger. Hvis konstruktive ombygninger ikke bliver registreret, så kan din motorcykel blive synet på forkert grundlag, hvilket betyder, at din motorcykel er ulovlig efter synet. Hvad er det typiske ombygninger, der skal anmeldes:

• Udskiftning af gaffel eller gaffelbro.

32

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

•U  dskiftning af bagsvinger. •U  dskiftning af hjul der er 5 % større eller mindre i omkreds end de originale.  •U  dskiftning af motor med effekt på over 20 % af den originale motor. •U  dskiftning af bremsekalibre. •O  mbygning fra tromle til skivebremse. •M  ontering af et fremflyttersæt. •A  fskæring eller ændringer i stellet. •U  dskiftning af stellet.

Er din motorcykel bygget om, så skal du medbringe dokumentation, der beviser, at ombygningen kan godkendes ved syn. Synspersonalet indtaster herefter dokumentationsoplysninger i det digitale motorregister – DMR – hvor informationen herefter er til­ gængelig under ”Dispensationer” OBS: vær opmærksom på, at syn af ­om­­bygninger ikke fritager dig for at tage hensyn til registreringsafgiftsbestemmelsen.


HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK Salg af reservedele/udstyr. Alle former for service-eftersyn udføres. Salg af brugte motorcykler - kommisionssalg.

GRISEN ER TILBAGE !!!

ALT I RESERVEDELE OG UDSTYR

WEBSHOP: WWW.BIG-BIKE.DK ÅBENT HUS ONLINE MERE END 65.000 VARER 9. April 2016 kl. 11.00 – 15.00 APE HANGER! Få et tilbud! START CYKLEN OG KOM FORBI vores traditionsrige arrangement.

Vi har masser af gode tilbud klar til dig i butikken Der vil være pattegris på grillen til rimelige priser - samt øl og vand

WWW.BIG-BIKE.DK

SÆSONEN STARTER PÅ DANMARKS STØRSTE ONLINE SHOP

Nyt gummi?

Service

Så er det os man bruger!

Få lavet dit olieskift nu!

Alt i bremsedele

VI FORHANDLER GPS TRACKING DER KAN SPORE DIN HD OVER HELE EUROPA Salg af reservedele/udstyr. former På vores webshop vil du findeAlle mere end for service-eftersyn udføres. Salg af 65.000 varenumre fordelt på aftermarket brugtereservedele, motorcykler kommisionssalg. parts, tøj- og tilbehør.

Gode finansieringsmuligheder Gode finansieringsmulighederpå påHARmotorLEY-DAVIDSON tilbydeop til 10 år. cykler-- vi vi kan kan tilbyde op til 10 år. Check www.big-bike.dk

BROKBJERGVEJ 4 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87 87 100 BALLEVEJ 1 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 100300 300

m a rts 2016 H-D Jour nal en

33


nyheder

Forårsnyheder fra Harley-Davidson Motorclothes Afslappet forårskollektion til at hænge ud og hygge sig med vennerne De nye forårsvarer fra Harley-Davidson MotorClothes er kommet og præsenterer en afslappet stil og et casual look, der egner sig perfekt til hyggestunder sammen med vennerne. Kvalitet og funktionalitet er som altid helt i top og sørger for, du har det komfortabelt og behageligt i al slags vejr. Kollektionen er cool i udtrykket, og farverne er afdæmpede. Smarte detaljer og iøjnefaldende grafik, i den karakteristiske HarleyDavidson stil, er med til at give de nye designs et personligt udtryk. Du finder kollektionerne på hylderne ude hos forhandlerne. Du kan dog ikke være sikker på, at alle forhandlere har alle varer, men man garanterer, at der er masser af inspiration at hente i de tre butikker.

34

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


HARLEY-DAVIDSON TIL

MOTORSHOW 2016 I HERNING Af Kim, H-D Danmark

Harley-Davidson var naturligvis på plads ved Motorshow 2016, der blev afholdt i Messecenter Herning fra 5.-7. februar. ”Life on Wheels” var temaet for de tre dage, hvor mere end 21.000 besøgende var med til at gøre messen til en stor succes. De 3 autoriserede H-D forhandlere i Danmark – CAP’s Harley-Davidson Copenhagen, CAP’s Harley-Davidson Aarhus og Custom Cycle Harley-Davidson – havde i fælleskab sørget for opbygning af den 275 kvm. store stand, hvor der var blevet plads til 15 nye 2016 modeller og 3 kunde Custom-motorcykler. Custom cyklerne havde fået plads på tre podier i midten og tiltrak sig stor opmærksomhed. Nye lavere afgifter og lavere priser. De nye lavere afgifter har givet priserne på Harley-Davidson modellerne et pænt dyk nedad, og mange af de besøgende var overrasket over, at priserne på H-D motorcyklerne faktisk var overkommelige. Det var et væsentligt budskab at komme

ud med på messen, og kombineres de nye lavere priser med en fordelagtig finansiering, kan den månedlige ydelse for fx 2016 Iron 883 komme ned omkring fra kr. 1.500. Vind originalt ekstraudstyr for 25.000 Forhandlerne brugte også Motorshow til at slå et slag for den konkurrence, som de i fællesskab har taget initiativ til. Bestiller du en fabriksny Harley-Davidson motorcykel inden 2. april 2016, er du med i lodtrækningen om originalt Harley-Davidson ekstraudstyr for kr. 25.000 monteret på din cykel. Så det er på alle måder et godt tidspunkt at slå til på, hvis drømmen om en ny Harley skal realiseres. Vinderen trækkes i forbindelse med Åbent hus arrangementerne hos de tre forhandlere lørdag den 2. april.

og i samarbejde med de to brands var der lavet en konkurrence på messen, hvor de besøgende på standen havde mulighed for at deltage i lodtrækning om en forlænget weekendtur i en JEEP Renegade, inklusiv 3 overnatninger på valgfrit Best Western hotel i Danmark. Mere end 1.000 deltog i konkurrencen, ikke mindst takket være en forrygende indsats af de to søde Harley piger, der gik rundt med iPads og ”kaprede” deltagere til konkurrencen. Alt i alt en forrygende messe, der kickstartede sæsonen, og nu glæder vi os bare til, at vi kan komme ud at rulle. vi ses!

JEEP og Best Western konkurrence JEEP og Best Western er officielle Harley-Davidson partnere,

m a rts 2016 H-D Jour nal en

35


Freedom to Ride Made possible by QBE Du kan nyde turen endnu mere, når du ved, at din Harley er forsikret hos QBE: ét af verdens ledende forsikringsselskaber i samarbejde med Lloyd’s 1886.

af erfarne medarbejdere og med det eksklusive samarbejde med Harley- Davidson Club of Denmark, er vi klædt på til at tilbyde dig den forsikring, du har brug for.

QBE Insurance Vester Farimagsgade 7 1606 København V Tlf: 33 45 03 00 www.qbe.dk

På kontoret i København har vi sammensat et professionelt team

Kontakt os for at høre mere. motor@dk.qbe.com

QBE har tilbudt forsikring i mere end 125 år. Vi har kontorer i over 40 lande og en financiel styrke, du kan stole på.


:::6.$''.

Side n 1994

Business-hours in summer: (1. May – 30. Sept.):

Saturday Monday Tuesday-Friday

CLOSED 15.00-19.00 12.00-18.30

Business-hours in winter: (1. Oct. – 30. April): Olgasvej 4 · 7100 Vejle, Denmark Tlf. 0045 75 72 43 80 · Fax 0045 75 72 80 26 E-mail: mail@inside-vejle.dk · Website: www.Inside-Vejle.dk

Monday Tuesday-Friday Saturday

CLOSED 12.00-18.30 12.00-16.00

Alt i reservedele til klassiske Harley’er og INDIAN på F2W og få støvlerne pudset! Motor- ogKom gearkasserenovering med garanti ! Diverse nysynede og INSIDE-servicerede Harley’er, sælges også: 1976 Liberty Edition (200 year USA) modeller læs mere om Bi-centennial years på www.inside-vejle.dk

OBS.:Hold øje med vores hjemmeside pga. aktuelle info’er! Læderbalsam Gør læder smidigt og vandog insektafvisende. Vi ønsker alle vores kunder, sammenarbejdspartner og leverandører G O D J U L og G O D T N Y T Å R tip-toplæderbalsam Old school only!

SUPER tilbud på F2W’s messen

See you!

VIND UDSTYR FOR 25.000

BESTILLER DU EN FABRIKSNY HARLEY-DAVIDSON® MOTORCYKEL INDEN 2. APRIL 2016, ER DU MED I LODTRÆKNINGEN OM ORIGINALT EKSTRAUDSTYR FOR KR. 25.000 INKL. MONTAGE. BESTIL NU OG VÆR KLAR TIL FORÅRET! NB! VI TRÆKKER VINDEREN VED VORES ÅBENT HUS LØRDAG D. 2. APRIL!

CUSTOM CYCLE HARLEY-DAVIDSON SCREW IT, LET’S RIDE.

BRÆNDSTRUP RØDDINGVEJ 1, 6630 RØDDING TLF: 7482 2928 - WWW.CUSTOM-CYCLE.DK

CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK


formanden af Anders Hansen

Marts 2016

S

å er foråret på trapperne igen, og Harleyen kan igen komme ud og blive brugt til det, vi har købt den til, og det er snart tid til vores årlige Hovedgeneralforsamling, som foregår i Fredericia søndag den 3. april kl. 13.00 Når I læser dette, er det nok for sent at komme med forslag til generalforsamlingen, det skal være formanden i hænde mindst 4 uger inden generalforsamlingen. De forslag, der er kommet rettidigt, ligger på vores hjemmeside 4 uger inden generalforsamlingen, så kan I forberede jer på dem. Vi skal have valgt en ny næstformand, og som jeg skrev sidste gang, har vi også valgt at sætte annoncen for at finde en ny næstformand i dette blad. Jeg håber, I har tid og lyst til at deltage, husk at medbringe gyldigt medlemskort for 2016. Hvis der er nogen, som ikke har fået betalt, kan det lade sig gøre på dagen til Hovedkassereren. Den 24. september har vi lejet noget af Fredericia Idrætscenter, hvor vi vil fejre vores 40 års Jubilæum med en fest for vores medlemmer. Der er plads til 1100 deltagere, og indgangen kommer til at koste 150 kr., som ved

38

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

vores træf, og det kommer til at foregå ved forud tilmelding, så vi ved, hvor mange der skal bestilles mad til. På denne aften bliver præmien i vores jubilæumslotteri trukket. Vi har fundet en 1976 Shovelhead, som der er blevet fuldstændig renoveret, så den ser ud, som om den lige er kommet fra fabrikken. Det var det, vi i Hovedbestyrelsen blev enige om skulle være præmien. På den tid, hvor klubben blev stiftet, tror jeg, det var en stor drøm for alle at eje netop sådan en, men det var vist kun muligt for nogle ganske få. Selve lodsedlerne kan kun erhverves på vores 7 træf i år. Det er selvfølgelig for at prøve at få nogen flere medlemmer til at deltage i træffene, at vi har valgt, at det er sådan, det skal foregå, og jeg håber selvfølgelig, at i tager opfordringen op og deltager. Der kan erhverves et lod pr. træf I deltager i, det kræver, I kommer over i boden, hvor udlevering af lodsedlerne foregår, her skal der fremvises gyldigt armbånd og medlemskort, da lotteriet kun er for H-DCDK’s medlemmer og for betalende på træfindgang, det vil sige at journalister og æresmedlemmer i år må betale for indgang, hvis de vil deltage i lotteriet. De kan selvfølgelig vælge lotteriet fra og så komme gratis ind som altid. Vi håber på, at der bliver en del sponsorpræmier, som kan vindes på armbåndsnummeret, som bliver udleveret til deltagerne i jubilæumsfe-

sten, disse vil blive trukket på dagen. Til dem, som vil overnatte i Fredericia, er det nok en god idé at booke hotel i rigtig god tid, da der også er messe i byen på samme tid. Vi arbejder også på at få en teltplads tæt på Idrætscentret. Der vil løbende blive opdateret på vores hjemmeside om, hvad der sker. Så er der kun 2 måneder til, at der er Super Rally i Spanien og til jer som vil derned, ligger der en overnatningsmulighed i Sydfrankrig. Det er Piit fra HDC Forty Five, som jeg talte med på Presidentmødet i Holland, der har lavet et pitstop den 10. og 11. Maj, hvor der er mulighed for at slå telt op, og der er toiletter og bad for 10 Euro/person og morgenmad for 4 euro/person. Adresse og oplysninger ligger på vores hjemmeside. De er også villige til at hjælpe, hvis I skulle have nogen problemer dernede. Nu når bladet udkommer, har alle distrikterne afholdt deres generalforsamlinger, det kan læses andet sted her i Journalen. Fra mig skal der selvfølgelig også lyde en tak for indsatsen til dem, som er gået af og et hjertelig velkommen til de nyvalgte. Ib har igen i januar afholdt Kassererens dag for alle distriktskassererne. Dette er et rigtig godt tiltag, som alle kassererne synes, de får rigtig meget ud af, og alle distrikterne kører nu det samme regnskabsprogram, så de har nemt ved at rådføre sig ved hinanden, hvis der er noget, de er i tvivl om. Vi har afholdt Hovedbestyrelsesmøde i januar, her fik vi denne gang tid til at løbe alle vores hovedbestyrelses beslutninger igennem og fik slettet en del, som ikke var relevant længere. Vi har også besluttet at indkalde et af vores udvalg hver gang, at vi har Hovedbestyrelsesmøde for at få lidt mere tid til hvert udvalg. Det har tidligere været sådan, at alle udvalgene kom lørdagen inden Hovedgeneralforsam-


lingen og her har tiden tit været noget presset, så vi ikke har nået at få så meget tid med hvert udvalg, som vi gerne ville, så det håber vi bliver bedre nu. Jeg skrev i sidste nr. af H-D Journalen, at vores database var blevet opdateret, det var nu ikke rigtigt, vi arbejder stadig på at få den opdateret, og jeg håber, det er helt på plads inden årets udgang. Der har lige været Visionsweekend for alle bestyrelserne her sidst i februar, lige hvad der er kommet ud af det, er jo svært at spå om, her gode én uge før arrangementet løber af stablen, men jeg har de emnerne vi har besluttet, der skal arbejdes med.

1. Hvordan kan vi øge samarbejdet om f.eks. medlemshåndtering distrikterne imellem? 2. Hvordan kan vi modtage nye medlemmer endnu bedre? 3. Hvordan fastholder vi ”gamle ” medlemmer? 4. Hvordan får vi fat i, eller gør det attraktivt for inaktive/passive medlemmer, som vi ikke ser i distriktet? 5. Hvordan sikrer vi også at appellere til den nye/yngre generation af Harleykørere? Gennemsnitsalderen er relativ høj.

Disse emner er så diskuteret hjemme i distriktsbestyrelserne inden mødet, så hver bestyrelse har en plan for hvert emne, når de ankommer. I bliver orienteret i næste nr. om, hvordan det er gået. Salget i Klubshoppen er også gået bedre, end vi turde håbe på, der vil fortsat være 20% og fri fragt resten af året. Det var, hvad jeg havde valgt at skrive om denne gang. Vi har fået billig benzin, så nu er det bare sol i ansigtet, vi længes efter, for nu må der køres Harley igen.

næstFormand søges! Den folkevalgte næstformand for H-DCDK har følgende opgaver og ansvar i foreningen:

At deltage i de årlige møder i den Nordiske Federation for at sikre en stadig udvikling af federationen til gavn for foreningens ­medlemmer. At kommunikere relevante nyheder i næstformandsindlæg i HD-Journalen. At medvirke til at håndtere kontakten til pressen med henblik på at foreningens image og interesser varetages i overensstemmelse med hovedbestyrelsens beslutninger.

At deltage i de årlige distriktsgeneral­ forsamlinger og Hovedgeneralforsamling.

At håndtere eventuelle klager over ­foreningen, enten fra medlemmer eller andre.

At der tages tilbud hjem på HD- Journalen, klubshoppen, og lign. Iht. de intervaller, der i de forskellige kontrakter for udvalgene.

At have et kendskab til distrikternes udvikling gennem dialog med formændene enten via løbende kontakt om konkrete emner, eller gennem dialog på Hoved­ bestyrelsesmøder. At kommunikere med de enkelte ­ edlemmer, der kontakter næstformanden m via mail eller telefon. At agere på foreningens vegne i ­formandens fravær.

At holde sig orienteret om klubbens ­økonomi.

At være HBs kontaktperson til H-DCDKs forsikringsordningen At afholde møder med de relevante p­ ersoner vedr. H-DCDKs forsikringsordning. (vurderingsmænd og FR. ) Davidson y-

ub Cl

At deltage som folkevalgt næstformand i de arrangementer, der relaterer sig til foreningen. F.eks. FH-DCE møder, og den ­efterfølgende orientering af hovedbestyrelsen om indholdet.

At sikre løbende kontakt og sparring til de nedsatte udvalg (HD-Journalen, annoncer, klubshoppen, forsikring og arkiv), samt ­orientere ved HB-møder om udvalgenes virke.

Har le

At deltage i de årlige HB-møder med ­ fokus på evaluering, status og udvikling af nye tiltag.

Den ark m

m a rts 2016 H-D Jour nal en

39


Lørdag d. 24 september afholder Harley-Davidson club of Denmark

40 års Jubilæum 2016 er jubilæumsår og det skal fejres hele året og særligt den 24 september. Vi er ved at planlægge en masse overraskelser og du kan følge med i H-D Journalen og på hjemmesiden.

X

Sæt et stort

Har l

ub Cl

i -Dav dson y e

Den ark m

40

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

i kalenderen


Indkaldelse til Hovedgeneralforsamlingen i H-DCDK Afholdes i distrikt Syd, søndag den 3. april 2016 Kl. 13.00 Hotel Fredericia, Vestre Ringvej 96, 7000 Fredericia Dagsorden iht. Klubbens love: A.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . B. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . C.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . D.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . E.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . F.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . G.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . H.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Valg af dirigent. Bestyrelsens beretning. Klubregnskab. Udvalgsberetninger. Indkomne forslag. Valg til hovedbestyrelsen. På valg er: Næstformanden, nyvalg til posten. Kasserer, Ib Stejlborg, modtager genvalg. Valg af revisor. Eventuelt.

Forslag der ønskes til afstemning på hovedgeneralforsamlingen skal indsendes til formanden for HDCDK senest 4 uger før hovedgeneralforsamlingen. Evt. indsendte forslag vil kunne læses på www.hdc.dk. Kun medlemmer der har betalt kontingent for 2016 kan deltage i hovedgeneralforsamlingen.

Med venlig hilsen Hovedbestyrelsen

Har le

Davidson y-

ub Cl

HUSK! – at medbringe: Medlemskort gældende for 2016 eller kvittering for 2016 kontingent indbetalingen.

Den ark m

m a rts 2016 H-D Jour nal en

41


[ Scandinavian Motor Show 2013 ] [ Uni-Trade – Toy's 4 Boy's ]

Et Speciale i Harley-Davidson Lasse har drevet Uni-Trade, også kendt som Toy’s 4 Boy’s, siden hans hjemkomst fra USA i 1994 – et Custom værksted med speciale i Harley-Davidson, ombygninger
samt ikke mindst alt arbejdet omkring ny lovgivning, på ombygningsområdet såvel hos Skat og Trafikstyrelsen.

42

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


Af: Torp

U

Fem hverdagsfaste på Toys4Boys, og den lille hjælper. Fra venstre er det fru Tina, junior Ricki og næste generation ved Hr. Tristan 3 år. Derefter ejer Lasse og de to mekanikere Vagn "The Brass Mann" Nielsen og Ringo.

ni-Trade Company Aps giver rådgivning i næsten alle faser, når det gælder Køb/ Salg af Mc - eller hvis du blot ønsker, at vi kigger din cykel i sømmene. Virksomheden har mere end 25 års erfaring med stor ekspertise, hvad enten det drejer sig om om-/opbygning af mc køretøjer – Unitrade sørger for samtlige godkendelser, man har bl.a. samarbejde med Tüv Nord, som et anderkendt prøvelaboratorium - så kunden netop undgår kedelige sager med myndighederne. Uni-Trade sørger for, at ethvert ombygget køretøj der går igennem værkstedet, får udarbejdet
den fornødne dokumentation samt stemplede billeder fra Skat - Således at kunden, roligt kan tage sit køretøj lovligt i brug. Er cyklen godkendt på et forkert grundlag kan det få helt fatale konsekvenser. Så tøv ikke med at få en kvalificeret rådgivning, alt andet kan være alt for dyrt. Indian Motorcykler De nye planer om, at sælge og markedsføre Indian motorcykler i Danmark, er tænkt godt igennem. Efter at have mødt det tyske forhandlerfirma bag Indian på en tur til Faak am See i september 2015. Som Lasse siger ”jeg var ikke et sekund i tvivl om, at der var ved at ske noget revolutionerende hos amerikanske motorcykler, nu Indian motorcyklen efter mange år er tilbage med fuld styrke i markedet. Efter et par prøveture og teknisk gennemgang af cyklerne, var jeg ikke i tvivl – her er noget helt specielt”. En Indian motorcykel er ikke et køretøj man vil se på hvert gadehjørne, men kører man på én af de nye Indian motorcykler, så kører man på noget unikt og vil være med til at genoplive det legendarisk brand Indian Motorcycle. Priser og leveringsbetingelser på nye Indian kan læses på hjemmesiden www.t4b.dk

m a rts 2016 H-D Jour nal en

43


MØD OS PÅ AM-MC Motorcycle Webshop ejes af Anne-Mette og Ove ”BØF” Jensen. Bøf er formand for Indian Klub Danmark.

Køb på

Gator Skin

Made in USA. 3 gange varmere end uld. Vind og vand afvisende, utrolig slidstærkt til MC/ude liv og skisport. Sælges også som arbejdstøj, ved 15 stk buks/ trøje, gratis logo/klub mærkebrodering 30cm2.

Bluetooth Højtalere IXP5 Vandtæt fantastisk til camping.

Indian vintage dele

Reservedele til veteraner og godt udvalg i beklædning.

Antigravity Batteries

Lithium nano-technology til mc. Lille, let og med stor ydeevne, op til 740 CCA. Antigravity Micro- start, 4 modeller op til 600CCA der starter 6 liters disel motorer, plus USB 5V, 12V og 19V udtag.

MOTORCYKELREJSER

am-mc.dk

Motorcykellift

På amerikansk inspiration sælges en genial motorcykellift, der kan opbevares stående i et hjørne i værkstedet. Se den på Forever2Wheels 19. Marts.

VIETNAM 15 dg fra KUN 25.700,- ALT INCL.

Nord til Syd - Hanoi til Ho Chi Minh

SKANDINAVIENS STØRSTE OG MEST ERFARNE

USA 11 - 19 dg fra kr. 19.995,-

Arizona, Florida, Kyst til Kyst, Classic West Highlights, Route 66 og Wild West.

NEW ZEALAND 21 dg

Den flotteste og mest varierede rejse.

EUROPA 3 - 13 dg

Harzen, Rhinen, Skotland, Kroatien med Alperne, Irland m.m. Priser fra 2.195,-

www.dream-bike.dk

44

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

+45 40 18 85 65

REALISER DINE DRØMME!


ALLE VARER

-20%

GRATIS FRA GT (gælder ikk

e strygemæ

rker, pins og

MCUSA.DK

Drømmerejser i

USA

flag)

************************************************************************************************************************************************************************************************************

************************************************************************************************************************************************************************************************************

KYST TIL KYST DEN ULTIMATIVE TUR

HIGHWAY 1 CALIFORNIA

ROUTE 66 ARIZONA

2 dage GRATIS

FLORIDA RUNDT

Heritage Softail

mcusa.dk med danmarks mest erfarne team bedste tur garanti

Street Glide

Electra Glide

Road King

Bedste ture... se kundernes vurdering af mcusa.dk

Altid nyeste HD-modeller, sjoveste ture og bedste priser

www.mcusa.dk

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

m a rts 2016 H-D Jour nalen

45


distrikt 1 sjælland af Peter Rytter

Hej Distrikt 1

A

rrgh… Skriveblokade! Nogle gange kan det jo være svært at finde ud af, hvad man skal skrive om her på siden. Jeg formoder, at alle oplysninger om vores forestående arrangementer allerede er de interesserede i hænde. Julen er ikke noget, man snakker om mere, og i sidste nummer blev der ønsket godt nytår. Jeg er lidt blank og ved ikke rigtig, hvad jeg skal skrive, men kan da så starte med at fortælle, at vi har holdt emneaften hos CAP’S i København. Det må betegnes som en stor succes, lidt over 60 deltagere dukkede op den aften. CAP’S bød på pizzaer og bagefter på et foredrag, hvor Lars fortalte om de udfordringer, der er ved at drive en HarleyDavidson forretning i dagens Europa. Der blev også fortalt om motoroptimering, og om hvad man får ud af at få sin cykel justeret på rullefelt, her stod hovedfeltet vist af, og mange havde svært ved at koncentrere sig om det meget tekniske stof. CAP’S er distrikt 1’s VIP sponsor og har været det siden 2008, og det sætter vi meget stor pris på. Vi havde i dagens anledning medbragt en flot plakette til Lars, der netop viser at CAP’S er H-DCDK Distrikt 1 VIP sponsor. I foråret 2015 skrev jeg en artikel til bladet om vores Cruise for a Cure, hvor vi kører til fordel for Cystisk Fibrose Foreningen. Dette er for mig et meget vigtigt arrangement, da jeg har haft denne forfærdelige sygdom tæt inde på livet. Jeg skrev i artiklen, at jeg håbede, at 2016 ville blive året, hvor min svoger atter kunne møde os på Hillerød Torv, da han desværre var for syg til dette i 2015. Således skulle det desværre ikke gå; svoger fik som den første i Danmark en dobbelt transplantation med 2 nye lunger og 1 ny nyre. Transplantationen forløb ikke helt uden komplikationer, og bedst som det så ud til endelig at gå den rigtige vej, gav kroppen op. Svoger sov stille ind i sit hjem d. 28. december, kun 2 dage efter vi havde sagt farvel til ham efter en rigtig god juleaften herhjemme på farmen. Jeg kan kun opfordre alle til at bakke op omkring vores Cruise for a Cure her i 2016, det er et sted, hvor vi virkelig kan gøre en forskel for en lille gruppe meget syge mennesker.

46

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

Generalforsamlingen forløb da nogenlunde som sådan en må forventes at forløbe, og i modsætning til sidste år blev vores regnskab godkendt i første hug. Efter lidt spørgsmål omkring regnskabet og godkendelse af dette blev det tid til valget til bestyrelsen, på valg var næstformand, kasserer og ét bestyrelsesmedlem. Valgene til de 2 første poster forløb rimelig smertefrit, men efterlod os uden sekretær, dette var dog ikke noget problem, idet et af vores bestyrelsesmedlemmer trådte til og tog denne post (og det vidste vi jo godt, hun ville). Nu skulle vi så vælge 2 bestyrelsesmedlemmer, og det var straks værre, vi havde ingen kandidater, og ingen i forsamlingen ønskede umiddelbart posterne. Jeg havde allerede inden generalforsamlingen forudset dette og havde truet med en omvendt Robinson Ekspedition: Ingen bliver lukket ud af klubhuset, før vi har 2 nye bestyrelsesmedlemmer! Love og regler siger nemlig, at der udover formand, næstformand, kasserer og sekretær skal være mindst 3 bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen tog heldigvis ikke så lang tid som en Robinson Ekspedition og efter en 10 minutters snakken frem og tilbage og lidt peptalk fra et af de afgående bestyrelsesmedlemmer, blev der fundet 2 medlemmer til posten. Personligt synes jeg, det er mærkeligt at vi kan være 85 mennesker til en julefrokost, ca. 60 medlemmer til en emneaften hos CAP’S, mens vores generalforsamling kun kan trække 47 mennesker, det må vi da som det største distrikt i H-DCDK kunne gøre bedre! Jeg ved ikke, om det er et cadeau til os i bestyrelsen; lægger folk deres fulde tillid til os og mener, at de alligevel ikke kan gøre en forskel? Bliver folk væk fordi de så ihvertfald undgår at blive valgt til bestyrelsen? Jeg kender jo ikke folks begrundelse for ikke at dukke op, så det kan kun blive gisninger, men jeg synes ikke deltagerantallet på nogen måde var tilfredsstillende. Det var alt for denne gang, vi ses derude.

Kalenderen det sker i 2016

Bustur til Tyskland 19.03.2016 Sæsonstart 02.04.2016 Cruise for a Cure 30.04.2016 H-DCDK Forårstræf 30.04.2016 Toy-Run/Svenskerne kommer 07.05.2016 Midsommertræf 19.06.2016 Nordic Run 2016 på besøg 03-05.07.2016 Old Time Run 17.07.2016 H-D dagen 07.08.2016

GENEREL INFORMATION Distriktsmøde Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. Klubaften I køresæsonen: Hver tirsdag Udenfor køresæsonen: D. 1. og 3. tirsdag i måneden Søndagstur hver uge med opstart fra klubhuset. Maj, juni, juli og august: kl. 10.00 April og september: kl. 11.00 Læs mere på hdcsj.dk


Harley-Davidson Club Sjælland inviterer til

r Åbningstid fo : d o lodseddelb Lørdag: 12.00 - 20.00 Søndag: 9.00 - 12.00

Live bands - Kolde øl - Games Stor

t campingområde – Og den uforglemmel ige morgenbuffet søndag

ub Cl

Har le

Davidson y

Adresse: H-DCSJ klubhuset Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sj.

Den ark m

Lørdag den 18. juni fra kl. 12.00

- og så længe festen fortsætter.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

47


distrikt 1 sjælland

Referat af generalforsamling 2016 Distrikt 1 Sjælland Distrikt Sjælland afholdt generalforsamling 14. februar 2016 Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland. Deltagere: 47

Referent: Bestyrelsen

A: Valg af dirigent. Bill Honòre B: Bestyrelsens beretning: 2015 vil ikke gå over i historien som et år med det mest fantastiske kørevejr, alligevel har vi dog formået at have rigtig mange gode arrangementer med hæderligt vejr og deraf en rigtig god tilslutning. Bestyrelsen har efter bedste evne forsøgt at lede distriktet til gavn for de aktive medlemmer, for selvom vi er 2500 medlemmer i distriktet, så er det de aktive medlemmer, der bruger klubhuset og kommer til arrangementerne, vi arbejder for. Umiddelbart efter den sidste generalforsamling måtte vi ud i 2 ekstraordinære generalforsamlinger grundet et fejlbehæftet regnskab. Dette gjorde, at vi i bestyrelsen indså, at vi ikke besidder de kompetencer, der skal til for at gennemskue et regnskab, og derfor har vi set os nødsaget til at indkø-

be denne kompetence. I øjeblikket fungerer det sådan, at kassereren afleverer alle bilag til vores bogholder Sanne, som så bogfører dem i det regnskabsprogram, alle distrikterne bruger. Kassereren står stadig for alle udbetalinger fra vores konti og bærer derfor stadig et stort ansvar. Hvorvidt den nye kasserer ønsker at fortsætte denne konstellation, kan kun tiden vise, men bestyrelsen har fuld forståelse for, hvis dette er tilfældet. Den nuværende bestyrelse er meget tilfredse med kønsfordelingen i bestyrelsen og håber på, at kønsfordelingen i fremtiden i ligeså høj ellers endda større grad vil afspejle kønsfordelingen blandt medlemmerne. I løbet af året bliver der afholdt ca. 10 bestyrelsesmøder, hvor årets arrangementer og alt, hvad der rører sig i distriktet, bliver drøftet og planlagt. Møderne er som regel af 3-4 timers varighed og afholdes på skift hos bestyrelsesmedlemmerne. Møderne kan

Distrikt Sjællands nye bestyrelse er: Formand Peter Rytter, Næstformand Pia Ellebirke, Sekretær Anne-Mette Larsen, Kasserer Erla Sævarsdottir, Bestyrelsesmedlem Henrik Egeriis, Bestyrelsesmedlem Ib Johansen, Bestyrelsesmedlem Brian Hardø Christiansen

48

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

dog også afholdes i klubhuset, det gjorde vi blandt andet i forbindelse med de møder, der blev afholdt op til de ekstraordinære generalforsamlinger i 2015. Bestyrelsen afholder også træfudvalgsmøder for planlægning af de kommende træf. I 2015 blev der afholdt 3 træfudvalgsmøder. I distriktet er der mange forskellige aktiviteter og arrangementer. Mange er faste og er nærmest blevet tradition i distriktet. Vi har i 2015 sæsonen afholdt: INFO-dag, Emneaftener, Cruise for a Cure, Toy Run, Svenskerne kommer, Midsommertræf, Old Time Run, HD-dag, Pokerrun, Løvfaldstur, 2 Swap meet, Julefrokost, Julebanko, Månedlige distriktsmøder med fællesspisning og en lang række søndagsture. Udover vores faste arrangementer har vi bla. emneaftener, ølsmagning og medhjælperfest. Hvert andet år afholdes Nordic Run, og her i 2016 kommer Nordic Run 3 dage til distriktet. Her vil vi


forsøge at stable forskellige ting på benene. Hvis der er nogen, der brænder for at hjælpe til, så bliver 2016 et travlt år for distriktet, og bestyrelsen har hårdt brug for hjælp for at få det hele til at klappe. Tilbage i 2014 arrangerede vi en bustur til Hamborg med besøg i HD Hamborg Nord, Og Louis butikkerne, succesen fulgte vi op på i 2015 og med endnu en bustur her d. 19. marts i år kan vi jo nærmest også begynde at kalde dette arrangement for en tradition. Deltagerantallet til arrangementerne har for så vidt været ganske tilfredsstillende, men medlemmernes engagement i planlægning og afholdelse af arrangementerne har plads til en del forbedring. I bestyrelsens beretning for 2014 blev der sagt, at bestyrelsen vil fortsætte med de førnævnte arrangementer, men det blev også varslet, at arrangementerne kunne reformeres eller måske droppes, hvis ikke de har et tilfredsstillende deltagerantal. Bestyrelsen vil under eventuelt fremlægge planen for, hvorledes disse reformer og tiltag kommer til at tage sig ud. Bestyrelsen mener, at besøgsantallet i klubhuset er tilfredsstillende, vi er som regel mellem 30 og 40 mennesker til fællespisningerne, og til vores julefrokost var vi 85. Det er stadig kun de almindelige klubaftener, der godt kunne bruge nogle flere besøgende. Rygepolitikken fungerer fint, og folk er flinke til at respektere den, det er også blevet lidt bedre at ryge udenfor, efter overdækningen er kommet op. Af forbedringer i klubhuset er der ikke sket det store udover overdækningen i 2015. Der er indkøbt noget nyt IT udstyr, men de helt store forbedringer af selve klubhuset kommer her i 2016, hvor der er planer om nyt gulv, ny bar og maling af vægge. Arbejdet med klubhuset er blevet lagt 100% over på klubhusudvalget, og umiddelbart ser det ud til at fungere rigtig fint, og medlemmerne af udvalget er gode til at engagere sig. Det årlige Midsommertræf forløb stort set som vanligt, vi kom ud med et underskud

på ca. 35.000,-, men det er vores opfattelse, at dem der deltog havde et rigtig godt træf. Da vi skal have både Forårstræf og Midsommertræf i år, har vi valgt at lave begge træf som “endagsarrangementer”, dermed ikke sagt, at man ikke må komme allerede om fredagen til træffene, det må man meget gerne, men der vil ikke være noget live musik, og det vil heller ikke være muligt at købe aftensmad, ligesom der ikke vil være morgenmad om lørdagen. Selvfølgelig bortset fra forårstræffet, dér giver CAPS morgenmad kl. 9.00 til dem, der deltager i Cruise for a Cure. Midsommertræffets økonomi kunne godt være bedre, og her i 2016 justerer vi forventningerne til træffet lidt ned og lægger budget efter et lavere deltagerantal end de foregående år, ligeledes er det under overvejelse at sløjfe teltet, da det er en meget stor post på budgettet, og da det reelt kun blev brugt om fredagen i 2015. Bestyrelsen ser frem til en ny spændende sæson og håber på medlemmernes opbakning til bestyrelsen og vores arbejde med klubben. C: Distriktsregnskab: Sanne fremlagde regnskab som blev godkendt D: Forslag der ønskes indbragt for Hovedgeneralforsamlingen. Ingen E: Indkomne forslag vedrørende distriktet. Ingen F: Valg til distriktsbestyrelsen: Næstformand: Pia Ellebirke Kasserer: Erla Sævarsdottier Sekretær: Anne Mette Larsen, valgt for 1 år Bestyrelsesmedlem: Ib Johansen valgt for 1 år Bestyrelsesmedlem: Brian Hardø Christiansen, valgt for 2 år 1. Suppleant: Jesper Plander

2. Suppleant: Bettina Brodka Revisorer: Flemming Haug og Janne Gøtje G: Eventuelt: Hovedsekretær Jørgen Jørgensen beretter følgende for hele H-DCDK: Visionsweekend hvor alle bestyrelser er inviteret. Nordic Run. Jubilæum og jubilæumsudvalg, Ændring vedr. rykkerprocedure for indbetaling af kontingent. Fornyelse af samtlige kontrakter. Ny ansvarlig for medlemsservice. Der skal vælges ny næstformand på næste hovedbestyrelsesmøde. Flg. blev yderligere diskuteret: Klubshop, Super Rally, Gæstepolitik. Formanden sluttede af med flg. Klubshoppen lukker indtil videre. Lager bliver nedskrevet til kr. 0 - Det har hidtil været sådan, at årets arrangementer og aktiviteter bliver delt ud blandt den siddende bestyrelse på det førstkommende bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen. Hvert bestyrelsesmedlem bliver så ansvarlig for afviklingen af 1 eller 2 arrangementer. Bestyrelsesmedlemmerne har også åbne/lukkevagter i klubhuset, så der altid er en fra bestyrelsen tilstede, når klubhuset er åbent. Her i 2016 vil bestyrelsen stå for nogle få udvalgte arrangementer. bl.a. Cruise for a Cure og Toy Run. De andre arrangementer vil blive lagt ud til jer medlemmer. De medlemmer, der kommer til at stå for arrangementet, typisk 1-2 personer pr. arrangement, får ansvaret for planlægning, afholdelse, sørge for bemanding af baren og køkkenet osv. Alle arrangementer har en drejebog, man bør følge, medmindre bestyrelsen siger god for eventuelle afvigelser. Hvis der f.eks. ikke er nogle, der vil stå for et arrangement, kan vi ikke afvise at arrangementet vil blive aflyst. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer som fik en lille erkendtlighed. Den afgående næstformand Torben Jato Nielsen fik en flot plakette.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

49


distrikt 1 sjælland

CRUISE FOR A CURE 2016 Vi starter kl. 9.00 hos CAP´S Kbh. som serverer morgenbrød og kaffe. Kl. 10 starter vi Cruisen. Første stop er i Måløv hvor Harley’er, Mustanger og Corvetter smelter sammen til en stor kortege. Fra Måløv kører vi i samlet flok til Hillerød Torv, gennem Nordsjællands smukke landskab. På Hillerød Torv vil der være livemusik og vi hænger ud her et par timer. På deltagerbilletten kan man indløse en sandwich og en forfriskning

Deltagerpris : 100,- beløbet går ubeskåret til Cystisk Fibrose Foreningen

Vi kører til fordel for:

SÆSONSTART 2016 Pølser på grillen Fællestur KM aflæsning

Lørdag d. 2/4 starter vi sæsonen op

ub Cl

DISTRIKT 1-Sjælland

Har le

Davidson y-

Den ark m

Kl. 10 : km-aflæsning -- Kl. 10.30 : Fællestur -- Kl. 12.30 : Pølser på grillen -- Kl. 13.00 : Info-møde for nye medlemmer

50

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


DO YOUR THING.

Wherever. Whatever. Whenever.

C3

PRO

The most popular helmet in the SCHUBERTH range for years. An all-rounder in terms of functionality, comfort and protection. The C3 PRO is the ideal helmet for touring and high-speed tracks. For more information: WWW.SCHUBERTH.COM


distrikt 2 fyn af Niller, formand for Distrikt Fyn

Det begynder at rykke i medlemmerne

Kalenderen

et er det samme hver år. Januar er bare en lang måned, februar den korte, og i marts venter vi for alvor på sæsonstart. Fyns stumpemarkedet blev afholdt i januar med omkring 300 deltagere. De, som ikke fik solgt det hele, har nu chancen igen den 19. marts, hvor HDCF vil være at finde på Forever Too Whells i Fredericia, i år med hele to stande, en til stumper og en som en lille udstilling om HDCF. Vores generalforsamling blev gennemført i februar, og vi synes selv, at vi har fået en super bestyrelse, som alle glæder sig til at komme i gang med sæson 2016. Hvis du skulle sidde med nogle ideer til sæsonen i 2016, så lad os endelig høre om det i bestyrelsen. Vi har i bestyrelsen deltaget i MC festivalens generalforsamling, en fin aften hvor vi fik et indblik i, hvad der er på tegnebordet, når Fyn laver et af Danmarks største MC træf. Ligeledes har vi på vores hjemmeside lavet et felt om, hvad der rør sig i forbindelse med fester og lignende i de andre klubber rundt på Fyn. Med hensyn til fællesture i 2016 i HDCF, er det vores håb at finde

Forever2Wheels 19.03.2016

D

52

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

en fra bestyrelsen, som kan koordinere alt, hvad der kommer ind fra medlemmerne, så hvis du går rundt med en idé til en tur, så skriv endelig en mail til os angående det. Vi har også drøftet i bestyrelsen, om vi skal prøve at holde klubhuset

„Man behøver ikke deltage i mere, end man har tid til“ åbent nogle timer i en periode over sommeren, en idé som vi vil diskutere nærmere med vores barpersonale, da det gerne skulle bredes ud på alle, da vi ikke ønsker at barpersonalet har mere end en vagt hver gennem prøveperioden, så hold øje med dette tiltag på hjemmesiden. Marts-april er også lig med forårsrengøring af klubhuset, byggeudvalget vil inden længe annoncere dette på hjemmesiden og SMS-servicen, ligeledes vil der komme opslag i klubhuset, vi håber alle på, at vores medlemmer vil støtte op om disse hyggelige dage til glæde for os alle sammen, hvad enten man er ny eller gammel. Vi er nogle gange blevet gjort opmærksomme på, at det er nogle lange dage. Man behøver ikke at deltage mere, end man har tid til, så hvad enten man vil bruge 8 timer eller kun 2 timer, er man lige velkommen, måske nogle bare vælger at køre forbi og få en kop kaffe, så er det også okay. Vi ses til arbejdsdage. Hold øje med hjemmesiden hdcf.dk. Det er her, informationerne ligger.

det sker i 2016

Hovedgeneralforsamling H-DCDK 03.04.2016 Kilometeraflæsning, Start 2016 07.04.2016 Søndagstur fra Terningen starter op 10.04.2016 Forårstræf H-DCDK D1 30.04.2016 Lobster Party Maj/Juni 2016

GENEREL INFORMATION Leje af klubhus for distriktets medlemmer: Kontakt Formand Niels Fjerbæk formand@hdcf.dk Klubaften Torsdag klokken 19:00. sms-info Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til tlf. 24 67 25 70. Læs mere på www.hdcf.dk


distrikt 2 fyn

Referat af generalforsamling 2016 Distrikt 2 Fyn Distrikt Fyn afholdt generalforsamling den 6. februar 2016 Klubhuset Kertemindevejen 38, 5290 Marslev

Tekst Niller Foto. Pernille

Vi havde i år valgt at prøve en ny måde at fremlægge formandens beretning på. Det var ikke uden bekymring fra min side, da jeg overvejede at prøve noget nyt på denne dag. Vi kaldte den for Bestyrelsens beretning, og den levede i den grad op til sit navn. I stedet for som sædvanligt, hvor det er formanden, der leverer en bred side om, hvad der er foregået i klubben i det forgange år, var det i år stort set hele bestyrelsen, der kom på banen. Der var mødt 75 medlemmer op på dagen. Dagen blev startet med at mindes de medlemmer, som desværre ikke er blandt os mere.

Formanden lagde ud med en overordnet gennemgang af året i klubben, der var ikke så meget om, hvad vi havde lavet i detaljer, da vi jo løbene gennem året har haft nyhedsbreve på hjemmesiden og div. artikler i H-D-Journalen. Mere et overordnet overblik om vores arbejde gennem året, og hvorfor vi havde valgt at prioritere diverse opgaver. Der var også en del angående vores forskellige udvalg, men hele tiden kun overordnet, da alle fakta kom på banen senere på dagen, fra udvalgene. Vores byggeudvalg overtog mikrofonen og ved hjælp af projektor kunne de vise billeder på storskærm i detaljer, så

Fyns nye bestyrelse fra højre: Kenneth(Kasserer), Lars(sup2), Jan(sup3), Jan(best2), Søren(Næstformand), David(sup1), Michael(best1), Niller(Formand) Thomas(best3) Sanne er sekretær, men også fraværende, da billedet blev taget.

54

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

alle medlemmer kunne se hvad der blevet færdig gjort i sæson 2015. Som slut fortalte byggeudvalget om deres planer angående fremtiden, det gjorde det hele noget nemmere at følge med i dette, da der var tegninger! Det lyder måske lidt svært at forstille sig, men vores medlem Hans, som er ingeniør på en tegnestue, havde lavet de fede tegninger, og så lige i 3D. Vores barudvalg fortalte om året i baren, hvordan det hele var blevet sat i system på en helt ny måde. Der blev også tid til at takke alle vores hjælpere i baren gennem sæson 2015.


Herefter var det Vores næstformand Sørens tur til at give sit besyv med angående hele hjemmesiden og SMS/telefonordningen. Søren var inde over en masse statistik, og hvordan det hele fungerede. Han forklarede også, hvordan hele træffet var blevet skemalagt igennem året, og at der var blevet lavet hele drejebøger om alt, hvad der rør sig i klubben. Alle de informationer ligger nu i en dropbox, så fremtidige bestyrelser ikke

„Nogle vil måske mene, at deltagerantallet var lidt lavt i år“ skal opfinde den dybe tallerken, når afgående bestyrelse medlemmer ikke kan huske, hvordan man gjorde, eller pludselig har glemt det. Nu er det bare at hente informationer oppe i skyen. Thomas afsluttede runden ved at fortælle om hans køkken, som igennem året har leveret maden til fester og til arbejdsdage. Formanden rundede beretningen af med at fortælle om bestyrelsens tanker og visioner omkring sæson 2016, hvilke mål vi har sat os, og hvad vi godt kunne tænke os at nå. Normalt er der en masse spørgsmål og diskussioner efter formandens beretning her

på Fyn. Så til dig, som sidder og læser denne artikel, kan vel godt forstå, hvilken tanker jeg gjorde mig, da vi endelig var færdig med denne detaljerede gennemgang af din klub i det forgangene år? Ikke et eneste spørgsmål fra salen? Må nok indrømme, at det var min og bestyrelsens opfattelse, at vi ramte rigtig med vores måde at forlægge sæson 2015 på. Det er helt sikkert noget, der vil komme igen næste år, bare bedre. Årets regnskab blev på fornemmeste vis præsenteret af vores afgående kasserer Anders. Der er altid tal, der vil stikke ud i sådan et regnskab for et helt år. Men Anders formåede at forklare hver gang, der var sådanne tal i regnskabet, og det blev da også kun til et enkelt spørgsmål fra salen, da vores vandforbrug var steget kraftigt, Anders kunne hurtigt begrunde dette med et frostsprængt rør året før. Alle bestyrelsesmedlemmer, som var på valg, blev valgt ind igen, vi fik en ny kasserer og tre suppleanter, som vi havde håbet på, Mere om den ny bestyrelse her i bladet. Nogle vil måske mene, at deltagerantallet var lidt lavt i år på Fyn, det var også min tanke i første omgang. Men måske er det fordi, vores medlemmer er blevet løbene orienteret gennem året. Måske havde det noget at gøre med, at det var blevet lagt på en lørdag i år. Måske er det fordi, medlemmerne ved at deres klub er i trygge hænder?

Skiftedag mellem kasserer Fyn havde i forbindelse med den ­årlige generalforsamling valg af ny kasserer. Anders Korsgaard ­havde valgt at stoppe som lokal ­pengemand efter imponerende 12 år på posten. Som Anders udtaler: ”Jeg har vist aftjent min værnepligt!” Den nye kasserer på Fyn hedder fremover Kenneth Overvad. Anders har lovet, at han nok skal bistå med knowhow, hvis der bliver brug for det. Helt usynlig bliver ­Anders ikke, da han blev valgt ind som revisor i klubben. Bestyrelsen og hele klubben vil benytter muligheden for at sige tak til Anders for hans kæmpe arbejde gennem årene, ikke kun lokalt, men også højere oppe i H-DCDK, hvor man flere gange har nydt godt af hans ekspertise som statsautoriseret revisor.

Dagen blev afslutte med god ro og orden og selvfølgelig en gang mad fra køkkenet.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

55


Toy’s 4 Boy’s er forhandler af Harley-Davidson Vi bygger motorcykler fra bunden af og får dem godkendt, så de overholder den danske lovgivning.

Toy’s 4 Boy’s er forhandler af nye Indian motorcykler Vi er utroligt stolte af, at kunne præsentere de nye Indian Motorcykler i foråret 2016.

H-D Jou rnalen rt s 2 0 16 9 · 4200 Slagelse DK-Denmark · www.uni-trade-int.dk · lasse@uni-trade.dk · Tel: 25 14 28 29 56 Uni-Trade Company ApS ·m aSverigesvej


Drengen der os’ ville skrive… Tekst: TT, Ny distriktsjournalist på Fyn.

D

Der var engang en dreng der godt kunne lide at skrive. Hans håndskrift var bare ikke særlig god og derfor blev han meget glad da han fandt ud af at bruge en skrivemaskine. Nu kunne han strikke kryptiske sætninger sammen, af lange og uforståelige ord, krydret med indskudte bisætninger, intellektuelle fremmedord og flere godt. Skrivemaskinen blev i en periode i firserne, sammen med saks og klister, brugt flittigt til at fremstille et lille nyhedsbrev for de lokale motorcyklister i vikingerens hjemland, Island. Så flygtede drengen fra, vinteren, kulden og den vandrette sommerregn og sejlede hen over havet med kursen mod Danmark,

som andre flygtninge senere gjorde til en populær destination. Selvom drengen havde lært dansk af ”­Anders And & Co” i sine unge dage og lavet supplerende epidemiologiske observationer i Andeby, kom der først gang i integrationen da han købte sig en HD og et kamera i Aldi. Siden har han kørt HD og fotograferet, nogle gange samtidigt, og nu et par kamera senere, vil han også skrive i ”Harley Journalen”. Skulle det ske at drengen kommer og stiller et par dumme spørgsmål på Andebysk eller Gammeldansk, samtidigt med at han knipser løs, så må i bære over med ham, det er jo muligt at det kan blive til et godt billede og måske med en indskudt bisætning. Full Throttle Forever.

„Drengen flygtede fra vinteren, kulden og den vandrette sommerregn“

m a rts 2016 H-D Jour nalen nal en

57


distrikt 2 fyn

Stumpe marked på Fyn Tekst: Niller Foto: TT

V

i kan fra bestyrelsens side kun skabe rammerne, det er medlemmerne, der skaber dagen. Traditionen tro afholdt vi stumpemarked i H-DCF. Thomas og kæresten havde lavet lidt at spise, og vi andre havde sørget for klargøring og opvarmning af klubhuset, så medlemmerne kunne lave deres små salgsboder. Rigtig mange valgte at lægge vejen forbi klubben denne lørdag, nogle for at købe, nogle for at sælge og rigtig mange for bare at hilse på hinanden. Vi har ikke tal på, hvor mange medlemmer der var, men nogle mente, at omkring 300 kiggede forbi stumpemarked i løbet af de timer, vi havde

58

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

åbent. Så det var en lang dag for bestyrelsen, men hvad gør det, når medlemmerne i den grad støtter op omkring et arrangement. Faktisk gav dagen anledning til, at vi nu leger med tanken om at lave et loppe/stumpemarked i løbet af sommeren, hvor medlemmerne kan tømme loftet derhjemme og se, om andre kan bruge noget af det, der findes? Vi har jo vores kæmpe græsmark, som kun bliver brugt til Fyns-træffet, og det kunne være fedt, hvis den kunne blive brugt til andre arrangementer. Det er n idé, som vi nu roder videre med. Fra bestyrelsen side skal der lyde en stor tak til alle, som kiggede forbi.


„Grunden til, der kom så mange, er måske, at det smagte en smule af forår?“

m a rts 2016 H-D Jour nal en

59


distrikt 3 syd Af Kristian Michaelsen

Hej Syd

Kalenderen det sker i 2016

V

elkommen til vores nye webmaster Carsten E. Bonde. Jeg håber, at vi kan fortsætte det samme gode samarbejde, som vi har haft med Allan Vikær. En stor tak til Allan Vikær for arbejdet som webmaster, og tak fordi at du vil hjælpe Carsten i gang.

„Nu skal vi så i gang med at opgradere klubhuset i Tinglev. Klaus, vores næstformand, er torvholder på projektet“ Vi har stadig pæn tilslutning til vore klubaftner i syd. Det er jeg rigtig glad for. Nu skal vi så i gang med at opgradere klubhuset i Tinglev. Klaus, vores næstformand, er torvholder på projektet. Er du interesseret i at hjælpe, så hold øje med vores hjemmeside www.hdcs.dk. Her vil datoer for renovering af klubhus blive opslået.

Husk: Forever 2 Wheels lørdag den 19. marts fra 9–17. Det plejer at være godt besøgt, og vi har igen i år en lille hyggelig stand. Poul Erik Mathiesen ”Polle”, John Hansen og Carsten E. Bonde tre ’fuldblodssønderjyder’ vil også være på standen. Deadline for tilmelding til vores ”MCUSA rejser” foredrag, er rykket til den 14. marts. (sms 25153782) Det afholdes i Skrydstrup forsamlingsgård Ribevej 76, 6500 Vojens onsdag den 23. marts 2016 kl. 18:30. Der vil blive serveret stegt flæsk med persillesovs samt øl eller sodavand efter eget ønske pris 0,- kr. Der er (i skrivende stund) en del pladser tilbage. Sæsonstart samt distriktsgeneralforsamling er omtalt andet sted i bladet. Så vil jeg da lige nævne, at det i år er os i distrikt syd, der afholder Hovedgeneralforsamling. Det ville da glæde mig meget at se mange af distriktets medlemmer der. Nu må det godt snart blive forår! Bemærk, Forårstræf i år er på ’Devil's Island’. See you out there.

F2W Fredericia . 19.03.2016 Sæsonstart hos Custom Cycle. 02.04.2016 Forårsfest i Tinglev (tilmelding nødvendig). 02.04.2016 H-DCDK Hovedgeneralforsamling. 03.04.2016 ”Late Sct. Hans” i Tinglev. (tilmelding nødvendig). 25.06.2016 Distriktstræf på Årø. 06.08.2016

OBS: Hold øje med vores hjemmeside, da der er events, hvor datoerne ikke er fastlagt.

GENEREL INFORMATION Klubaften Anden fredag og fjerde onsdag hver måned. H-D-museeum Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. sms-service Skriv fornavn efterfulgt af HD til tlf. 30 55 91 19.

60

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


distrikt 3 syd

Referat af generalforsamling 2016 Distrikt 3 Syd Distrikt Syd afholdt generalforsamling den 7. februar 2016, Skrydstrup Forsamlingsgård, Ribevej 76, Skrydstrup, 6500 Vojens

Referent Bestyrelsen

Formanden Kristian Michaelsen bød ­velkommen. I 2015 mistede vi 3 rigtig gode venner: Knud, HC og John, 3 personer som på hver sin måde repræsenterede Harley kulturen. -Knud vores kasserer, der repræsenterede lov og orden, økonomi og mådehold og brugte ufattelige mange timer på diverse forberedelser, der skulle ikke være noget at sætte fingre på. -HC, der var Web-master, journalist og bestyrelsesmedlem, var utrolig omhyggelig med alt, hvad han foretog sig, men han var også typen, der kunne optræde i korte bukser, sort undertrøje med Harley logo på maven, solbriller, bandage, skægstuppe og naturligvis sit elskede fotokamera. -John, manden der nægtede at dø. Manden var hurtig at komme på bølgelængde med og som dukkede op overalt i Harleymil-

62

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

jøet og var utrolig vellidt. Og fra en tid, hvor man stoppede for at hjælpe en nødstedt biker. Dette voksede han aldrig fra. Med disse ord vil jeg gerne bede alle rejse sig og samtidig be om 1 minuts stilhed. Herefter bad Formanden alle bestyrelsesmedlemmer om at præsentere sig. Derefter bød han velkommen til Ib Stejlborg, ­Hovedkasserer, som repræsenterede Hoved­bestyrelsen. Pkt. A Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog Klaus Jensen som dirigent. Klaus blev valgt og takkede for valget. GF blev konstateret lovligt indvarslet, og Klaus gennemgik dagsordenen. Pkt. B Bestyrelsens beretning. Formanden aflagde bestyrelsens beretning – beretningen blev godkendt af forsamlingen. 2015 startede med Forever 2 Wheels, hvor

HDCS var repræsenteret med en lille stand, og der er vi også i år, hvor John og Polle har stået for dette arrangement, og vi håber, at der er nogen, der kikker forbi. Allan vores Web-master ønsker at stoppe, og Carsten overtager denne opgave. Allan hjælper Carsten i opstarten. Jørgen Egebæk præsenterede sig, daglig bor han på Årø og stod for træffet på Årø i 2015. Busturen til Hamborg i 2015 havde HC arrangeret, der var fuld fart på med øl og rundstykker. I år tager vi ikke til Hamborg, men holder istedet en aften med MCUSA-rejser den 23/3 i Skrydstrup forsamlingsgård. Det er gratis at deltage. Forårsfest den afholder vi i 2016 i forbindelse med sæsonstart hos Custom Cycle i Rødding, herefter køre vi til Gråsten, hvor vi får en øl/sodavand og en pølse, herefter køres der videre til Klubhuset i Tinglev, hvor


der er kaffe og kage. For dem der ikke har fået nok, er der fest om aften med mad, musik og drikkevarer, prisen er kr. 250,- per person. Vi springer tilbage til 2015, den 29.-31. marts, da blev der afholdt Rainbow Rally med dobbelte regnbuer, og regn kom der også. Samt et fint besøg af Henrik E. på sin veteran Harley. På trods af regn blev det en god fest, og det skal vi især takke træfmedhjælperne for, uden dem var det ikke gået. Late Sankthans var der som sædvanlig hygge og lejrbål med lidt alkohol, det var rigtig godt arrangeret af Klaus. Det afholdes også i 2016. Formandens korte version i historien om Årø: Et medlem fra Distrikt Syd, Jørgen Egebæk har tidligere kontaktet mig med noget så hyggeligt som et træf på Årø, stort set alt var planlagt og med lidt afpudsning af bestyrelsen blev det til en realitet. Tidlig lørdag den 8/8-15 tidlig om morgen sejlede jeg for første gang med ”Grisen” til Årø og allerede på færgen blev man afstresset, en stor varm færgemand bød én velkommen. Efter korttids sejllads bliver man mødt af vinkende øboer og snørklede veje og opdagede, hvor dejlig Danmark også kan være. Solen skinnede, og motorcyklerne kom i en lind strøm. Der var besøg på vingård, kørsel med lokale, slow race, ZZ Top og glade mennesker. Os der var med ved godt, hvad det var, det var fandeme godt! Det kommer igen i år, også det gode vejr. Træfmedhjælperfest havde vi også, vejret var heller ikke med os denne gang, det betød dog mindre, da alle var i bil. Vejret kunne ikke afholde sønderjyderne fra at holde fest. Tak til gæster, dem var der temmelig mange af. Og igen tak til medhjælperne. Klaus havde i 2015 arrangeret en tur med Polens børn, og Ina havde arrangeret Ringrider Fest, og det var rigtig hyggeligt. Der har været klubaftner, som har været hyggelige og været fint besøgt, det er vi rigtig glade for. Fra i dag til 1. april 2016 er der ingen klubaftner. Årsagen er, at klubhuset skal

renoveres, og alle opfordres til at skrive sig på listen som hjælper eller lave kaffe. Året 2015 blev året, hvor vi blev herre i eget hus og en meget stor tak til Arne, som har en stor del af æren for, at vi fandt dette hus. Og et stort tak til næstformand Klaus. En stor tak til dem, der bruger klubhuset og en stort tak til Ina, som flittigt bager kager og tager lagkager med til klubaftener. For de ganske få, der ikke kender Ina, så er Ina typen, der ikke nøjes med at sige “du skal bare sige til”, næ hun ringer, når der er gået et tid og siger “når vi nu har denne klubaften, skulle jeg så ikke lave lidt bagværk”, og så kommer Ina med kager osv. Ina tager også initiativ til at lave ringriderfest, det er allertiders, at nogen tager initiativet. Det er fra medlemmerne ideerne skal komme. Ina har altid godt humør og et smil, samtidig har hun fået hendes kæreste Hans ind i klubben, og det er vi glade for.

„En stor tak til Ina, som flittigt bager kager og tager lagkager med til klubaftener“ Årø: det bliver sådan, at træfmedhjælpere skal betale i indgangen, og det står ikke til diskussion. Det er lettere for alle parter, man får i år i indgang et armbånd med et jubilæumsmærke på, og alle kan så gå hen til en lille luge, som der henvises til med et skilt i et telt, hvor der også kan købes T-shirt , den er åben indimellem, der sidder jeg og et bestyrelsesmedlem, og her noteres navn og medlemsnummer ved forevisning af medlemskort på en seddel, der lægges i en tøn-

de. Det kommer til at foregå korrekt, således at der ikke bliver snydt. I år kan man vinde en Harley-Davidson fra 1976 på den måde, ved hvert træf kan man få et lod. Man får som medhjælper et grisekort værdi kr. 100,- til aftensmad, man får en ­T­-shirt med teksten Staff og en Pin til jakken og træfmedhjælperfesten. Det bliver også sådan, at campingfatter står for øl og sprutsalg. Der er mad fra kl. 11:00 og til 01:00. I det tidsrum skal der bruges træfmedhjælper, i indgang og til T-shirt salg, der er kun 150 styk. Fra fredag kl. 16:00 kan man gratis slå teltet op på Campingpladsen, og træffet åbner lørdag fra kl. 08:30 Hovedgeneralforsamlingen foregår i år i Fredericia, og det er der man har mulighed for at ytre sig. Tak for ordet. Pkt. C Distriktsregnskab. Regnskabet blev præsenteret på stor skærm, og dem som ønsker regnskabet på papir, fik det udleveret. Spørgsmål vedr. Hus2015 Der spørges til, hvordan huset er købt, Pernille svarer: Huset er købt af Støtteforeningen Hus2015, hvis huset sælges, går et eventuel overskud eller underskud til Distrikt Syd. Spørgsmål vedr. Distriktstilskud Hvad mister vi af indtægter i forbindelse med ændringen af Distriktstilskuddet. Pernille svarer: Vi mister ca kr. 35.000,Ib Stejlborg Hovedkasserer orienterer: Hovedbestyrelsen har besluttet, at bestyrelsestilskud som i 2014, 2015 har været kr. 25.000,- et beløb man får uanset distriktstørrelsen - fortsætter man med, men det har vi så i 2016 hævet til 50.000,I 2016 har hovedbestyrelsen en del omkostninger, blandt andet den 1976 motorcykel, værdi kr. 150.000–175.000, som man kan vinde i forbindelse med 40 års jubilæum, herudover bliver der holdt en jubilæumsfest i Fredericia, den er der sat kr. 500.000,-

m a rts 2016 H-D Jour nal en

63


distrikt 3 syd

I 2016 får distriktet medlemstilskud og bestyrelsestilskud, men ingen overskudsdelingen. Derved bliver det samlede tilskud mindre i 2016. Pkt. D Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen. Der er ikke indkommet forslag. Pkt. E Indkomne forslag vedrørende distriktet. Der er ikke indkommet forslag. Pkt. F Valg til distriktsbestyrelsen. Ved valg til bestyrelsen i 2016 1) Næstformand: Klaus Jensen – modtager genvalg – Genvalgt 2) Kasserer: Pernille Høxbro – modtager genvalg – Genvalgt 3) Bestyrelsesmedlem: Bo Marquart - modtager genvalg – Genvalgt 1 Bestyrelsesmedlem: Gert Frank - meldte sig – Valgt 2 Suppleant 2: Anker Thøisen – modtager genvalg – Genvalgt 3 Suppleant 1: Allan Vikær – modtager ikke genvalg 4 Revisor: Jens Kåstrup Müller – modtager genvalg – Genvalgt 5 Revisor: Michael Holland – modtager genvalg – Genvalgt 6 Revisor suppleant -Søren Lassen – modtager genvalg – Genvalgt Pkt. G Eventuelt 1) Ib Stejlborg Hovedkasserer, som repræsenterede Hovedbestyrelsen orienterer om aktiviteter i 2016. Tak fordi jeg må komme i Syd og tillykke med jeres klubhus, det er et dejligt klubhus I har fået. I 2016 kører der et nyt Nordic Run, Distrikt Syd har budt ind på at arrangere overnatning. I år er det Harley-Davidson Club Den-

64

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

marks 40 års jubilæum, der er lavet noget merchandise, som vil præge begivenheden, samt den omtalte motorcykel. Datoen for festen er den 24. september 2016. Der vil være en stor fest i Fredericia med ca. 500 deltagere, hvor der er sat en del penge af til, og der vil også være en egenbetaling. I 2016 skal der også laves en ny database til klubben for at styre medlemsoplysninger. 2) Jørgen Egebæk: Vi havde et lille træf i 2015 på Årø, og det gentager vi i 2016. Jørgen præsenterede træfplakaten 2016. Der blev uddelt en pokal til vinderen af Slow Race 2015, som Steen vandt. Den bliver stillet op i klubhuset.

Jørgen gennemgik programmet for træffet. Det blev pointeret, at man skal huske at tanke, inden man tager færgen over til Årø. 3) Kristian Michaelsen: Takker Pernille for hendes indsats i bestyrelsen, og hvor fint hun overtog jobbet efter Knud. Takker Allan for hans indsats i bestyrelsen og for hans arbejde som Webmaster, og at han vil hjælpe den nye Webmaster på vej. Kristian afslutter med at takke den tidligere og nuværende bestyrelse. Tak til træfmedhjælper i 2015, og jeg håber I, også dukker op i 2016. Formanden sluttede med at ønske alle en rigtig god sæson.


FEDT! NU SKAL VI IGEN UD AT KØRE MED VENNERNE... Sæsonstart og Åbent Hus hos Custom Cycle lørdag d. 2. april kl. 10-16. Det bliver så fedt...

CUSTOM CYCLE HARLEY-DAVIDSON SCREW IT, LET’S RIDE.

BRÆNDSTRUP RØDDINGVEJ 1, 6630 RØDDING TLF: 7482 2928 - WWW.CUSTOM-CYCLE.DK

Sæsonåbning d. 2. april 2016 Club-Syd vil igen i år gerne se såvel nye som gamle medlemmer til køresæson 2016 igangsætning.

DISTRIKT SYD GIR’ DEN GAS….

Distrikt Syd

lørdag den 2. april 2016 kl. 18.00 Klubhuset, Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

Efter morgenkaffe og prøvekørsel af de nye 2016 modeller hos Custom Cycle går turen til Gråsten, nærmere bestemt Ulsnæs Center. Fra kl 13 vil Morten, Centerpub stå klar med grillpølser og drikkelse. Efter lidt dækspark og en klog-snak, vil der blive kørt fællestur til klubhuset i Tinglev, hvor der er linet op til forårsfest. Nærmere info se hjemmesiden.

Har le

D a vi d s o n y-

ub Cl

See you. Distrikt Syd

Den ark m

MENU Kød på grill med diverse tilbehør

FRI BAR ”vores” øl og andre flydende mærker MUSIK

LIVE BAND Tilmelding senest den 2. marts 2016 SMS til: 3055 9119 (Carsten)


distrikt 4 nord af jens Jensen

Hej Nord

Kalenderen det sker i 2016

S

å er det igen tiden, at der skal skrives lidt til bladet. Siden I fik det sidste blad i januar, er der ikke sket en hel masse her i distriktet. Vi går jo mest og venter på, der bliver vejr til at få motorcyklerne ud på vejene igen. Nu skal det jo heller ikke lyde som om, vi er gået helt i vinterhi. Den 6. februar havde vi i vores distriktsgeneralforsamling, som vi plejer på Shell Motel i Støvring. Der var 51 medlemmer, der havde valgt at bruge deres eftermiddag på deres distrikt. Selve generalforsamlingen tog 45 minutter, så det må man da sige, var en af de hurtige. Beretningen var der ingen kommentar til, og det var der heller ikke til regnskabet. De, der var på valg i bestyrelsen og ønskede at genopstille, blev genvalgt. Så kom vi jo så til det svære - vi skulle have valgt en ny kasserer i stedet for Carsten Rasmussen, der havde valg at stoppe efter 9 år i bestyrelsen. Jeg kan ikke prale af, at jeg er blev overbebyrdet med at læse jobansøgninger til kasserer-posten. Men heldigvis havde Jørgen Von der Maase, der var suppleant i bestyrelsen, sagt ja til at stille op som kasserer, og han

blev så valgt. Så skulle vi jo have en nye suppleant, og det blev Kurt Pedersen. Der skal lyde en stor tak til Carsten Rasmussen for al det arbejde, han har lavet for distrikt Nord igennem de sidste 9 år, han slipper det dog ikke helt, da han fortsætter i træfudvalget. Under eventuelt blev bestyrelsen spurgt om, når der bliver arrangeret buskørsel til diverse arrangementer, hvorfor det så er den samme rute, der bliver brugt hver gang. Jeg skal da være ærlig og sige, at det har vi ikke tænkt en hel masse over, da det er den rute, vi har brugt i flere år. Vi skulle jo gerne give de samme muligheder til alle vores medlemmer og ikke bare dem, der lige bor op af den gamle rute. Det er selvfølgelig noget, vi skal have diskuteret i bestyrelsen, og se hvad vi finder frem til. Som en afsluttende bemærkning på generalforsamlingen meddelte jeg, at jeg stopper som formand, når min periode er slut til næste år. Husk at den 3. april kl. 13 er der hovedgeneralforsamling i Fredericia. I april skal vi jo også have vores traditionsrige sæsonstart, så vi kan få gang i km. konkurrencen. Det er i år den 9. april kl. 11.00, vi mødes ved Port 6 og sparker lidt dæk inden turen går mod Thisted. Lone vil være til stede med klubshoppen, og hun holder udsalg - minimum 20 procent på det hele. Så vil du ikke ud og køre, kan du da komme og lave en god handel. Den 30. april er der forårstræf på Sjælland, og her er det muligt at erhverve sig det første lod til jubilæumslotteriet om en Harley Davidson fra 1976, der er blevet totalrenoveret.

Tur til Caps 07.03.2016 Køretur til Hovedgeneralforsamling 03.04.2016 Køretur til Hjørring 02.05.2016 Mandagstur 06.06.2016 Mandagstur 01.08.2016 Tolne 2016 26.-28.08.2016 Mandagstur 05.09.2016 Mandagsmøde 03.10.2016 Julefrokost/Medhjælperfest 26.11.2016 Mandagsmøde/Juleafslutning 12.12.2016

GENEREL INFORMATION mandagsture Se aktivitetskalender på hjemmesiden. kilometerdysten Se mere på hjemmesiden. SMS-info Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk

66

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


Toy-Run til Børnecenter Himmerland 2016 Lørdag den 28. maj Vi afholder vi vores årlige Toy-Run arrangement.
Igen i år kører vi til Børnecenter Himmerland i Rebild, Skovhusvej 2 i Skørping.

Kl. 12.30 kører vi samlet en tur som ender ved børnecentret ca. kl. 13.30.
Her vil vi blive modtaget af de glade børn og personale, som igen i år traditionen tro vil beværte os med dejlig kaffe og kage i hyggelig samvær.
Vi overrækker det indsamlede beløb og bagefter giver vi børnene dagens store oplevelse; en tur på en Harley! Så HUSK ekstra hjelm til børnene.

Mød op og støt dette vigtige arrangement, der er med til at vise, hvad Harley-Davidson klubben også står for; socialt engagement og mangfoldighed. Vi glæder os til at se rigtig mange til denne tur. Flemming & Tom Cruiser

Davidson y-

ub Cl

Billetpris kr. 100,-

Kl. 15.00 er arrangementet slut, og vi kan køre hjemad efter en god dag, hvor vi har givet børnene en stor oplevelse, som de helt sikkert vil huske i lang tid.

Har le

Kl. 11.00 mødes vi ved Port 6 i Gistrup, hvor vi hygger og sparker lidt dæk. Hver deltager betaler 100 kr. for at være med.

Den ark m


distrikt 4 nord

Referat af generalforsamling 2016 Distrikt 4 Nord Distrikt Nord afholdt generalforsamling den 6. februar 2016 på Shell Motel Hobrovej 12, 9530 Støvring – med deltagelse af 51 medlemmer fra H-DCN. Referent: Rikke Madsen

Formand Jens Jensen byder velkommen til de fremmødte medlemmer fra Nord, samt repræsentant fra hovedbestyrelsen, Kasserer Ib Stejlborg. A. Valg af dirigent. Blandt fremmødte vælges Laila Jørgensen som dirigent. Hun oplæser punkter på dagsorden - og konstaterer at generalforsamling er rettidigt indkaldt og efter regler. B. Bestyrelsens beretning. JJ kaster et tilbageblik på 2015, med bl.a. et referat af årets aktiviteter. Han takker fra bestyrelsens side for den store deltagelse til vores arrangementer og håber på lige så stor opbakning i 2016.

C. Distrikt-regnskab Kasserer Carsten Rasmussen fremlægger det reviderede regnskab, som er godkendt af distriktets valgte revisorer – Bendy Duncker og Hans Chr. ”Mutte” Larsen. CR gennemgår årsregnskabet, og forklarer lidt om de udgiftsog indtægtsposter, der har været igennem året. Regnskab godkendt. D. Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen. Ingen indkomne forslag. E. Indkomne forslag vedrørende distriktet. Ingen indkomne forslag.

F. Valg til distriktsbestyrelsen: 1. Næstformand Næstformand Claus B. Andersen ønsker at genopstille. Ingen modkandidat blandt de fremmødte medlemmer. CA vælges for en 2-årig periode af en enig generalforsamling. 2. Kasserer Kasserer Carsten Rasmussen ønsker at stoppe i bestyrelsen og modtager derfor ikke genvalg. Bestyrelsen foreslår suppleant Jørgen von der Maase til posten, og da der ingen modkandidat er i salen, vælges han ligeledes af en enig forsamling – for en 2-årig periode.

Bestyrelsen 2016. Bagerst fra venstre: Jens ”bette smed” Jensen, Ernst Outzen, Kurt Pedersen, Rikke Madsen, Claus ”Skytten” Andersen, Tom ”Cruiser” Lauritzen. Midt fra venstre: Flemming Nørgaard Hansen , Jon Balle, Henrik Nielsen. Forrest: Jørgen von Der Maase, og Carsten ”CC” Christensen.

68

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


3. Bestyrelsesmedlem Bestyrelsesmedlem Ernst Outzen ønsker at genopstille, og da der intet modkandidat ej heller er på denne post, genvælges han også for en 2-årig periode af enig forsamling. 4. Bestyrelsesmedlem Flemming Nørgaard ønsker også at genopstille – og han vælges ligeledes af enig forsamling. 5. Suppleanter. Suppleanter er på valg hvert år. Nuværende suppleant Henrik Nielsen ønsker at fortsætte – med fuld opbakning fra salen. Da Jørgen Von der Maase er flyttet op som Kasserer, skal der findes 1 ny suppleant. Der spørges blandt forsamlingen, om nogle kunne ønske sig denne post – og med lidt overtalelse, melder Kurt Pedersen sig – og er hermed valgt ind som ny suppleant. 6. Revisorer. Distrikts-revisorer er på valg hvert år, og siddende revisor Hans Chr. ”Mutte” Larsen og Bendy Duncker ønsker at genopstille, og genvælges derfor af enig forsamling. G. Eventuelt. Et medlem fortæller, at han siden 2014 har mailet Falck via link under medlemstilbud, der ligger på vores hjemmeside – men ingen tilbagemelding har fået. HB-repræsentant foreslår, at han tager kontakt til sin formand. Et andet medlem mener, at den arrangerede bus, som kører til julefrokost i distriktet, også burde have opsamlingssteder i yderområderne. Kasserer Carsten Rasmussen nævner, at den bestilte bus er på hans initiativ og som sådan ikke noget bestyrelsen har med at gøre - derfor også egenbetaling i bussen – men vil tage det med som input ved næste bus-bestilling. Sidst spørger et medlem hvad andre gør, hvis de kører i stå – i en weekend. Han for-

tæller,at han har gjort brug af sin vejhjælp, men jo kun har én kørsel pr. skade. Han var i tvivl om, han skulle få læsset sin H-D af ved Port 6 efter lukketid eller hjemme og valgte derfor at få cyklen hjem – men ved nu ikke, hvorledes han skal få den fragtet til værksted, når det åbner. I salen foreslås det, at man kan kontakter Johnny – som er flink til at åbne uden for åbningstid - eller kører den på en trailer. HB-repræsentant Ib Stejlborg fortæller lidt om, hvad der kommer til at røre sig i 2016. Han nævner Nordic Run og kan berette, at der afholdes Nordisk møde, hvor der arbejdes

„Den nu afgåede kasserer Carsten Rasmussen modtager sin afskedsgave, som tak for det gode arbejde han har lagt i bestyrelsen“ på en tur til Island i 2018 (i stedet for Nordic Run). Ligeledes nævner han, at H-DCDK har 40 års jubilæum her i 2016 og fortæller lidt om, hvordan dette skal fejres senere på året. Han nævner også, at der har været afholdt et møde for samtlige af distriktets kasserere, for at finde en fælles løsning og bruge samme regnskabsprogram. Her nævnes at Jørgen Von der Maase også fik lov at deltage, med henblik på kandidatur til kassererposten. Ib nævner slutteligt, at der må spørges – men ingen indkomne spørgsmål.

JJ nævner, at han stopper som formand for distriktet, når han er på valg næste år. Den nu afgåede kasserer Carsten Rasmussen modtager sin afskedsgave, som tak for det gode arbejde han har lagt i bestyrelsen. Dog nævnes, at han fortsætter i træfudvalg. Formand Jens Jensen sender en vagtplan til Tolnetræf rundt, og opfordrer medlemmerne til at hjælpe til hvis muligt. Ligeledes sendes en tilmeldingsliste til ”Bustur til Caps” rundt. Ordstyrer Laila Jørgensen takker for god ro og orden ved DGF - takker for deltagelse til de fremmødte medlemmer, og afslutter mødet for 2016.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

69


distrikt 4 nord

AF: Anja Markussen

Å

rets længste måned var endelig overstået, og hvad er bedre end at fejre det i venskabelig hygge og stikke hovederne sammen i klubben for at trille nogle kugler og slutte af med favoritbeskæftigelsen; mad og drikke. Fem baner var bestilt, og alle deltagerne gik til opgaverne med krum hals. Man kan sagtens se, at nogle er mere øvede end andre, men alle morer sig nu lige godt til sådan et arrangement. Observation: Mange tog sig til nakke og strakte sig i ryggen, så det er tydeligt, at de muskler, der ikke anvendes så tit, kunne mærkes på sådan en aften. Efter et par omgange med bowling var den bestilte time brugt, og der var buffet til alle. Der var rigelige mængder af meget forskelligt mad, lige fra laks til kødstege og selvfølgelig et bredt udvalg af salater. Det hele er med til at gøre ventetiden til første køredag lidt nemmere med denne slags arrangementer. Tak for det!

70

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


Sæsonstart 2016

Mandagstur fra Hjørring

Vi mødes ved Port 6 d. 9. april kl. 11.00, hvor vi aflæser kilometer på dem, der vil være med i konkurrencen. Kl. 12.30 er der afgang. Steen Christensen er turguide. Turen slutter i Thistedområdet, hvor der vil være en form for forplejning.

Mandag d. 2. maj er der arrangeret en køretur med start ved Bauhaus i Hjørring kl. 19.00. Vi kører en tur rundt i den vendsysselske natur. Turen slutter hos FCH Custom i Vejby, hvor der vil være forplejning.

M.v.h. Bestyrelsen.

M.v.h. Bestyrelsen

Lørdag den 9. april er der sæsonstart med kilometeraflæsning.

Mandag den 2. maj

online katalog på www.streethogs.dk

Ny Quiz Streethogs

Søndergade 55 DK-8783 Hornsyld Lukketider for shop og værksted Daglig : 21- 09, Lørdag fra 15 Kan du ikke finde en bestemt reservedel i vore online katalog så kontakt os på e-mail eller på tlf

40 59 06 09

Deltag i konkurrencen om lodtrækningen af gavekort på 1500-kr. Indtil 31-3-2016

Hvilket Årstal tabte Harley-Davidson i en appelinstans retten til at varemærke-beskytte navnet Hog og til hvem ? Time pris 380,-

Vinderen af nytårs quiz Finn Johannesen

med moms

Certificeret assistance til Harley-Davidson entusiaster

m a rts 2016 H-D Jour nal en

71


distrikt 5 midt af Dirch Villadsen

Hej Distrikt Midt

Kalenderen det sker i 2016 Klubaften med fællesspisning

S

å har vi overstået Distriktsgeneralforsamlingen i Distrikt midt den 7. februar, hvor vi fik sagt farvel til en del af den gamle bestyrelse. Herfra skal lyde en stor tak for den gode indsats i H-DC Midt. Der blev valgt nye folk på de poster, hvor der manglede. Velkommen til de nye i bestyrelsen. Jeg håber, at alle vil tage godt imod dem. Kig referatetet fra Distrikts generalforsamlingen igennem for at se, hvem der er kommet til. Vi havde som vanligt et opslag angående de forskellige udvalg, men dette bragte nu ikke mange på banen. Kun træfudvalget var der god tilslutning til udefra, trods diverse opslag på hjemmeside og lister i klublokalet. Hvis vi skal have et godt Distrikt, så er vi nød til at bede om mere hjælp i diverse udvalg. Så please hjælp nu jer selv og os alle sammen. Meld jer nu til opgaverne. Vi har også haft vores motorlære­ arrangement hos Big-Bike Silkeborg med et tema om dæk, hvor der var omkring 60-65 deltagere, og så har vi

72

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

04.03.2016

været hos Boss Hoss i Lystrup, hvor Glenn Hass og hele holdet tog imod Harley-Davidson Club Denmark Distrikt Midt med et super arrangement og stor gæstfrihed. Vi var 27 stykker, der havde valgt at bruge en aften i selskab med Glenn Hass og holdet i butikken hos Boss Hoss. Hvilke maskiner! Men vi er jo Harley folk, ikke? Selvom det godt

„Men nu går det hastig mod lysere tider, og Harleyen kan snart komme ud af garagen. Startende med vores sæsonstart den 02-04-2016“

Motorlære

09.03.2016 Klubaften

18.03.2016 Klubaften

01.04.2016 Sæsonstart og standerhejsning

02.04.2016 Fællestur til Hovedgeneralforsamling

03.04.2016 Klubaften og Bestyrelsesmøde

15.04.2016 Klubaften

29.04.2016 Forårstræf på Sjælland

nok rykker i højre hånd, når en sådan maskine bliver gasset op. Vi har også haft vores ny-medlems-aften den 19. februar. Hvor vi tradition tro inviterede de af medlemmerne, som kommet til klubben i 2015, og alle jer ”gamle” der havde tid og lyst at tilbringe en aften i H-DC Midt regi. Der er stadig et par fællesspisninger og en enkelt motorlæreaften her i vintersæsonen. Men nu går det hastig mod lysere tider, og Harleyen kan snart komme ud af garagen. Startende med vores sæsonstart den 02-04-2016. Kig på hjemmesiden for nærmer info. Samt 03-042016 tur til HGF, som afholdes i Distrikt syd i år. Håber at se mange er jer der. Lad os få et fantastisk forår og en hel vild super sommer. Og husk: Pas på jer selv derude. Vi ses!

30.04.2016 Fællestur

01.05.2016

TJEK HJEMMESIDE FØR DU KØRER Der kan forekomme ændringer.

GENEREL INFORMATION fællestur Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. klubaften Fredag i lige uger fra klokken 19:00 – 21:00. sms-service Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk


3-5 JUNI 2016 Fredag

Lørdag

Søndag

KL. 12.00 Træfpladsen og baren åbner

KL. 07.00-10.00 Morgenmad

KL. 07.00-10.00 Morgenmad

KL. 11.00 Fællestur

KL.12.00 Træfpladsen lukker

KL. 18.30 Aftensmad KL.22.00-01.00 Live band Strip i pausen

KL.18.30 Aftensmad KL.22.00 Live band

På gensyn i 2017 !

Entrè 150 kr. Øl 10 kr

m a rts 2016 H-D Jour nal en

73


distrikt 5 midt

Referat af generalforsamling 2016 Distrikt 5 Midt Distrikt Midt afholdt generalforsamling søndag den 7. februar 2016. Linåvej 9 c, Hårup, 8600 Silkeborg.

Referent: Bestyrelsen

Formanden byder velkommen til Generelforsamling i Distrikt midt. Der var fremmødt 41 medlemmer. Der bliver søgt efter en dirigent, der er ikke nogen af de fremmødte, der ønsker at tage den tørn, bestyrelsen foreslår Benny. Benny takker for tilliden, og fremlægger, at generelforsamling er korrekt og rettidigt indkaldt. Der indledes med et minuts stilhed til minde om dem, der har forladt os det forgående år. Forsamlingen gik derefter over til bestyrelsens beretning. Bestyrelsens årsberetning. Velkommen alle, og særlig velkommen til HDC DK Formand Anders Hansen. Som I alle ved, havde vi et travlt forår. Alle vores vinteraktiviteter og klubaftener forløb planmæssigt. Motorlæreaftnerne blev igen en stor tilløbsstykke. Og med en god tilslutning fra jer, vi havde travlt med at få lavet klar til HDCDK forårstræf. Som Distrikt Midt skulle stå for. Arbejdsdagene til forårstræffet fik god opbakning af jer. En stor tak til jer for dette. Vi

74

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

fik også nyt musikanlæg i klubhuset ved en stor hjælp fra Jørgen Skovborg, som havde forbindelserne til dette. Fra bestyrelsen skal der lyde en stor tak for hans store hjælp. Forårstræffet blev også vellykket, vejrguderne tilsmilede os med sol om dagen, men natten blev lidt køligt. Men de 150 personer der deltog, havde et fantastisk træf. Og næsten inden vi havde lukket den sidste gæst ud, skulle vi have Danish Bikemeet. Så der var meget at se til. Og samtidigt manglede der folk i alle udvalg. Dette gjaldt turudvalg, træfudvalg, husudvalg. Derfor en kraftig opfordring til at melde jer til disse og vær med i planlægning og udførslen i udvalgene. Samt i afviklingen af disse. Vi fra bestyrelsens side gør, hvad vi kan, for at vi skal have et godt og levende Distrikt Midt. Vi har også haft fællesturer i årets løb, bla. kan nævnes sæsonstart ved Caps, Juelsminde havn, Tur til Kajs hold, tur til Klubshoppen i Thisted og ikke mindst Den Glemte Bro med god tilslutning. Stor tak til de, der har været med til at lave og udføre disse, samt mødt op og del-

taget. Vi siger farvel til en del af bestyrelsen og skal have valgt nogle nye. Så kom nu ud af buskene og stil op, så vi kan få de pladser besat. Vi kan sige, at dette tager noget fritid, men det er også berigende at være med til at gøre en forskel i vores distrikt. Der er mange spændende ting i 2016. Blandt andet Danish Bikemeet og så skal vi i distriktet stå for en del af turen i Nordic Run. Tak for en dejlig 2015 og velkommen til et fantastisk 2016, hvor klubben har 40 år Jubilæum, som fejes i HDC-DK regi i september. Årsberetningen blev godkendt. Regnskabet Derefter gik vi over til distriktsregnskabet, som var godkendt af revisorerne og bestyrelsen. Kassereren startede med at fortælle om det nye tiltag, der var taget i H-DCDK regi om indførelse af det samme program til regnskab i alle distrikter. Det skulle også gøre det nemmere for de forskellige distrikter at snakke sammen og hjælpe hinanden. Kassereren gennemgik først årsregnskabet


2015 og derefter de 2 træf, der har været i 2015. Der har kassereren haft en del at se til og sætte sig ind i, det skulle han nu have helt styr på. Der var en del spørgsmål til nogle af posterne, (fejldisponering af de forskellige kontonumre) som kassereren svarede på. Nogle af dem var egentlig simple, når de blev forklaret. Kassereren fik også nogle hint til, hvordan regnskab skal fremlægges næste år. Et af hintene var, at det regnskab fra foregående år var lagt frem, så man kunne sammenligne tallene, enten i negativ eller positiv retning. Kassereren kunne kun sige, at det var taget til efterretning. Regnskaberne blev gennemgået og godkendt. En lille pause.

Ny Per Lynge 5. Bestyrelsesmedlem 2 år. Ny Martin Kjær Thomsen 6. Bestyrelsesmedlem 2 år. Ny Steffen Rønde Laursen 7. Bestyrelsessuppleant 1 år. Ny Susanne Larsen 8. Bestyrelsessuppleant 1 år. Genvalgt 1 år Hans Haaning 9. Revisor 1 år. genvalgt Poul Erik Sejersen 10. Revisor 1 år. Ny Jens Ulrik

Derefter var der spørgsmål til de fremmødte, om de havde noget, som skulle med på hovedgeneralforsamlingen. Der var ikke noget, og der var heller ikke kommet noget på mail. Omkring forslag vedrørende distriktet var der kun et fra Sten Larsen, næstformand. Forslaget gik på at få et bestyrelsesmedlem mindre og en suppleant mindre. Med dette fik Jørn Skouborg til at fremsætte et ændringsforslag, men at man skulle skære bestyrelsen ned med to bestyrelsesmedlemmer og en suppleant. Men dette blev forkastet, og Steen Larsens forslag blev vedtaget efter en del snak og forvirring.

Eventuelt Under eventuelt var der lidt. Der kom fra et medlem en kommentar til det med, at der under jubilæumsstævnet var en lodtrækningspræmie, som kun kunne vindes af træfdeltagere. Han mente og vidste, at der var flere, som var utilfreds med, at det ikke blev trukket lod mellem alle medlemmerne, da de alle er med til at betale gildet. Formanden Fra H-DCDK Anders Hansen var tilstede til generalforsamlingen som repræsentant fra hovedbestyrelsen og kom med en forklaring, men han tog kritikken med sig. Der kom et spørgsmål omkring et udvalg, bestyrelsen gerne vil have op og køre, som gik på, om det var planlagt det hele. Det vil sige for træfudvalg, var alt bestemt og bestilt, og de som så skrev sig på udvalget kun skulle være ekstra hænder. Der kunne bestyrelsen kun sige, at der var nogle ting, som var sat i gang pga. tidsnød, men ellers var det udvalget, der fandt frem til hvad og hvordan, og så skulle det igennem bestyrelsen for at blive godkendt.

Valg til distriktbestyrelsen. 1. næstformand 2 år genvalgt. Steen Larsen 2. Sekretær for 1 år. Benny Simonsen blev valgt. 3. Kasserer 2 år genvalgt. Stig Østergaard 4. Bestyrelsesmedlem 2 år.

Tak til alle de valgte nye som gamle. De afgående fik hver en lille kurv som tak for den indsats, som de har ydet igennem årene.

En enkelt havde et spørgsmål til, hvad det er, der gør, at medlemsbladet stinker af og til, når vi får det, om det evt. kan pakkes anderledes. Anders Formand H-DCDK tog det til sig og ville undersøge det. Der kom også en enkelt god historie fra Tommy Midt, den tidligere formand fra distrikt midt. Han havde også et enkelt spørgsmål til Anders Hansen omkring noget med, at det var vedtaget, at der skulle et medlem med fra hvert distrikt til møderne omkring Nordic Run, men det er der ikke. Anders tog den til sig. En enkelt forhørte sig til, hvorfor der ikke var TOYRUN længere og syntes, det var forkert. Der blev snakket lidt omkring det. Det blev forklaret, hvis det er indsamling, skal der være en statsautoriseret revisor over, vi har søgt efter en, men ingen har meldt sig på banen endnu. Og da vi ikke vil samle ind og bruge pengene på revisor. men et medlem fra MIDLAND MC, mener at det ikke var et problem, så den bliver nok sendt ud til dem for at høre, om det var noget for den klub at lave et Setup i H-DCDK Midt regi. Der vil blive set på det i bestyrelsen igen. Anders afsluttede med at fortælle lidt om, hvad der er gang i HDCDK pt. Om de nye ting der skal ske i året. Der kommer Visionsweekend, hvor alle bestyrelsesmedlemmer i distrikterne er inviteret til en snak om alt, som kan fremme vores medlemmers ve og vel. Samt hvad kan vi gøre for at aktiver vore medlemmers deltagelse i distrikternes arbejde. Dirigenten sluttede af og takkede for go ro og orden. Derefter inviterede HDC Midt på stegt flæsk og persillesovs. Tak til de fremmødte.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

75


distrikt 5 midt

Der er 50-55 Distrikt Midtmedlemmer samlet hos Big Bike på Ballevej i Silkeborg til et af de traditionsrige Motorlære arrangementer. I værkstedet hos Big Bike handler det om Dunlop dæk.

Motorlære Af: Distrikt Midt

T

homas Pallesen er distriktschef for Goodyear Dunlop. Han fortæller om baggrunden for opfindelse af gummidækket i slutningen af nittenhundredetallet og om de produktionstekniske forhold på dækfabrikkerne og i gummiplantagerne rundt i verden. Den sidste del af Thomas Pallesens indlæg omhandler dækkenes tekniske forhold. Han fortæller om de bedste dæk til de enkelte type H-D cykler, og om hvad informationerne støbt på siden af dækkene betyder. Den gule eller røde plet angiver, hvor dækket skal placeres i forhold til ventilen af hensyn til afbalancering. Dunlop følges som oftest af et tilnavn, der fortæller om dækkets gummisammensætning. En bogstavs/talkombinationen efter et tilnavn fremhæver typisk om dækket er til en helt bestemt motorcykelmodel. ”DOT” symbolet er en forkortelse af Department of Transportation (det amerikanske Transportministerium), der viser, at dækket opfylder de amerikanske dækregler. Kør ikke på gamle dæk Dækkets produktionsdato kan læses efter ”DOT” mærkatet i det ovale felt. Det er et firecifret tal. De første to tal viser

76

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

produktionsugen og det tredje og fjerde tal viser produktionsåret. Et dæk bør aldrig være over fem-seks år gammelt. Er dine dæk ældre, er de farlige at køre på. Der er også tal på dæksiden, der viser den maksimale belastning og det maksimale dæktryk. Det indre af dækket kommer også til udtryk på dækkets ydre. Det vises eksempelvis at dækkets slidbane består at et lag stål, et lag polyester og to lag nylon m.v. Derudover er der ”E”-typegodkendelsesmærke og nummer, der viser at dækket overholder kravene i henhold til EU. Sidst men ikke mindst er der angivet en pil, der fortæller hvilken retning dækket skal drejes i for at være korrekt monteret, derefter om dækket anvendes som for- eller bagdæk. Dæktryk er væsentlig Thomas Pallesen slår fast, at dæktryk altid måles med relativ kolde dæk (maksimalt 35 grader, altså håndvarm). Det betyder, at man lige skal drikke en kop kaffe på tanken inden dæktrykket tjekkes. Dæktryk tjekkes hver anden uge. Forkert dæktryk kan betyde, at dækket bliver alt for varmt og separerer. Det er bestemt ikke rart fuldpakket med 160 km/h på motorvej. Forkert


dunlop dæktryk giver også ekstraordinær slid, og så billige er nutidens dæk jo heller ikke! En inspirerende aften bliver afsluttet med spørgsmål til Thomas Pallesen. Derefter fik vi serveret lidt godt til både mave og gane. Den nye butik hos Big Bike var åben, og der bliver kigget omkring. Klokken 21.00 gik vejen hjemad for de fleste.

Historisk Sjovt nok starter historien ikke på fire hjul, og heller ikke på to, men på tre hjul. I 1888 så Dunlops grundlægger, John Boyd Dunlop, sin lille søn køre på sin trehjulede cykel med massive gummidæk hen over brostenene. Han lagde mærke til, at hans lille dreng ikke kørte ret hurtigt og ikke så ud til at nyde det. I forsøget på at give sin søn en mere behagelige cykeltur og gøre cyklen lettere at håndtere tog Dunlop den trehjulede cykel og pakkede hjulene ind i tynde gummistykker, limede dem sammen og pustede dem op med en fodboldpumpe. På den måde udviklede han det første luftafdæmpning i historien og lagde dermed grunden til det første luftdæk.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

77


distrikt 5 midt

STOR – STØRRE

BOSS HOSS

Med Midt til Motorlære hos Boss Hoss i Lystrup Af: distriktsjournalist Stig Østergaard

V

i havde spurgt til, om det var muligt at komme ud og se og høre lidt om Boss Hoss’ maskiner i Lystrup. Vi var mere end velkomne, og 26 mødte op og fik en varm velkomst. Der var en kort instruktion om HOSS BOSS’ historie i Danmark og lidt om deres 25 års jubilæum i 2015. Derefter var der besøg i deres prøvestand, der stod i en lukket container ude i det fri. Vi startede der, fordi naboerne ikke skal lide af larm efter kl. 21.00. Den ene mekaniker forklarede en hel del om, hvor vigtigt det faktisk er, at få stillet

78

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

sin motorcykelmotor ind efter, at man har købt den, da alle motorcykler er standardindstillet. Derefter gik turen ind på værkstedet, hvor der var en del Boss Hoss maskiner under reparation og ombygning, men der var også andre modeller bl.a. Harley-Davidson. Efter en snak om maskiner og de motorcykler, der var i værkstedet, var vi inde i butikken og se nogle af dem, der var til salg. Enkelte fik julelys i øjnene og fik lov til at prøve af, hvor nemt det var at håndtere det ellers tunge udstyr, op fra støttefod til kørestilling. Det er vildt med 2 gear. Motorcyklerne går 0-200

i første gear og andet gear er til, når man skal cruise. Op i 2 gear og ned i omdrejninger, og du kører, til tanken er tom. Vi fik startet et par stykker, fed lyd og de hopper og danser virkeligt fedt. Derefter gik vi op i stedets amerikanerbar og hyggede. Vi sluttede af med en lille én, eller en kop kaffe. Det var en rigtig god aften. Der var mange, der fik øjnene op for stedets kvaliteter og evner til at reparere og indstille motorcykler til at yde det maksimale. Der skal lyde en stor tak til Boss Hoss Lystrup for en fed aften.


En Harley-Davidson på testbænk.

„Enkelte fik julelys i øjnene, da de fik lov
til at prøve hvor nemt, det er at håndtere de ellers tunge maskiner“

Velkomst i baren, inden vi skulle ud til testbænk m.v.

En ”lille” motor under genopbygning/renovering (Yder 1000hk)

Fra værkstedet hvor der fortælles og diskuteres forskellige ting.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

79


distrikt 6 bornholm af Jonas Hjorth

Formandens beretning Kalenderen det sker i 2016 marts 2016

J

eg har for en gangs skyld ikke så meget på hjerte, grunden til dette er at jeg i den grad fik afløb for mine og bestyrelsens ambitioner for 2016 og bedrifter i 2015 forleden dag. Så hvis du ikke var blandt de meget tålmodige deltagere til generalforsamlingen, der i små tre kvarter måtte lægge øre til formandens beretning, kan du læse mit indlæg under generalforsamlingsartiklen. Jeg har dog valgt ikke at fylde hele HD-Journalens spalteplads med det medfølgende diasshow, så det må I tænke Jer til. Så kort og godt vil jeg sige tak for en rigtig god generalforsamling, med mange gode og konstruktive input, det er rigtig dejligt med en sund debat, hvor medlemmerne ytrer deres mening. Jeg vil også godt sige tak til den ”gamle” bestyrelse for godt samarbejde, især til Finn Sonne og Morten Svendsen, som begge valgte ikke at genopstille, tak for Jeres store indsats for klubben, som jeg håber I forsætter med, som aktive medlemmer. Et stort velkommen skal også lyde til Jørgen Holm og Palle Tourell, som vi har få-

et ind i den ”nye” bestyrelse, jeg ser frem til et godt samarbejde i det, som jeg tror, bliver et spændende, indholdsrigt og travlt år i Harley-Davidson Club of Denmark. I øvrigt glæder jeg mig til at se Jer på landevejene igen, for når dette blad udkommer, må de fleste af os faktisk køre igen.

Fredagshotdog 04.03.2016 Tirsdagsmøde 08.03.2016 Koncert AC/DC – Volbeat Jam 24.03.2016 Fredagshotdog 01.04.2016

„Så kort og godt vil jeg sige tak for en rigtig god generalforsamling med mange gode og konstruktive input. Det er rigtig dejligt med en sund debat“

Hovedgeneralforsamling 03.04.2016 Første fællestur – km aflæsning kl. 13.00, fællestur kl. 13.30 og spisning kl. 18.30 09.04.2016 Tirsdagsmøde 12.04.2016 Åbning af Brændegårdshaven 30.04.2016 Fredagshotdog 06.05.2016 Forårsrengøring 21.05.2016 kl. 09.00

Bornholmertræffet 2016 16-17.07.2016

GENEREL INFORMATION GENEREL INFORMATION Akutkassen Har du brug for akutkassen, så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. klubaften Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk

80

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16


Bornholmstræf

2016

FreDag Den 15. juli kl. 12.00 til sønDag Den 17. juli kl. 12.00 CampIng:

Det er muligt at bruge campingplads og faciliteter fra mandag den 10. juli mod et overnatningsgebyr på kr. 25,- pr. overnatning. Der vil være åben i træffets Vip bar fra torsdag til lørdag, og BB-Brain holder en længere lydprøve i hovedteltet torsdag aften.

musIKin: fra sverige. expect no mercy fra Bornsthisolkm. BB-Bra der aku ag eftermiddag er rd lø og ag ed fr e Båd jakob noreen. et d an t d an bl ed m plænemusik

mad:

Øl Kr. 10,-

komplet madbillet inkl. indgang for kr. 350,- der omfatter grill sel v bøf fredag, helstegt pattegris lør dag, røget sild på træffets fællestur og morgenmad både lørdag og sønd ag, samt én telt-rejsningsøl ved din incheckning.

Bornholm Custom BIKe s h ow 2016 stor motorcykel udst

med lækre præm illing ier i mange kategorier .

Indgang: ige indgang koster kr. 150,Den almindel

Bornholm

Davidson y-

ub Cl

hdCB.dK

tom Bike show Cus

Har le

se mere på

Den ark m


distrikt 6 Bornholm

Referat af generalforsamling 2015 Distrikt 6 Bornholm Distrikt Bornholm afholdt generalforsamling. Lørdag den 13. februar 2016, på Skansevej 1B, 3700 Rønne

Referent: Sekretær Marianne Dam

Formand Jonas Hjorth bød velkommen til 58 fremmødte medlemmer og ønskede en god generalforsamling. 1. Valg af dirigent Lone Hansen blev valgt som dirigent. Lone takkede for valget og kunne konstatere, at generalforsamlingen var lovligt varslet. Lone bød velkommen til HB’s repræsentant Jørgen Jørgensen. Lone foranledigede valg af stemmetællere, som blev Toben Jørgensen, Torben Hansen og Birger Dam. 2. Formandens beretning Formand Jonas Hjorth fremlagde formandens beretning som følger: For et år siden stod jeg lidt længere nede i salen og holdt tale om mine ambitioner, ideer og visioner for denne klub, brugte ord som glasnost og perestrojka, og for dem der skulle have glemt betydningen, kan jeg minde jer

om, at det er åbenhed og omstrukturering. I forhold til åbenhed har vi i bestyrelsen brugt hvert tirsdagsmødereferat som dagsorden på bestyrelsesmøderne, og brugt bestyrelsesmødereferatet som dagsorden på tirsdagsmøderne, det synes jeg er en model, som sikrer, at vi for det første får manges meninger og syn på ideer og projekter, som i den grad hjælper bestyrelsen til at træffe beslutninger, der forhåbentlig gør flest muligt tilfredse, for det andet at de ting, bestyrelsen beslutter og sætter i værk, bliver kvalificeret af og synlige for medlemmerne. Jeg er helt klar over, at jeg aldrig vil kunne gøre jer alle tilfredse, og det har egentlig heller aldrig været mit mål. Men det at gøre flest mulige tilfredse og kanalisere de midler, vi har i klubben så vidt muligt tilbage til medlemmerne i form af oplevelser og forplejning, har været min filosofi igennem det sidste år, og samtidig vil jeg gerne starte med at

Bestyrelse: Yderst fra venstre: Bestyrelsesmedlem Tina Delgren, Suppleant Jesper Mogensen, Formand Jonas Hjorth, Kasserer Marianne Dam, Suppleant Jørgen Holm, Sekretær Palle Tourell. Fraværende ved generalforsamlingen: Næstformand Michael Sørensen, Bestyrelsesmedlemmerne Ole Hjorth og Thomas Skov

82

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

sige tak for den store opbakning og positive tilgang, der har været gennem hele året fra stort set alle medlemmer, det betyder meget. Vi har i bestyrelsen forsøgt at omstrukturere på den måde, at vi har nedsat udvalg, nogle mere officielle og etablerede end andre til at føre de forskellige ideer ud i livet, og vi haft tiltro til, at de engagerede medlemmer, der har sat sig i disse, har styr på at holde sig økonomisk inden for et budget, der er aftalt med bestyrelsen, hvilket har fungeret godt. Fundraisingudvalget har haft en del møder henover efteråret og har fået lavet en rigtig professionel og gennemarbejdet ansøgning med budget- og projektplan, i mindste detalje, den ligger rundt omkring på bordene, og jeg har den opfattelse, at hvis vi ikke får nogen sponsorater, er det i hvert fald ikke fordi, at ansøgningerne ikke fremstår gennemarbejdede, men fordi fonden ikke ønsker


­ at støtte netop vores projekt. Håndværkerudvalget, Jim, Bjarne og Bjarne, Otto, Thomas osv. har som I kan se på det kommende værksted lagt et stort stykke arbejde i det bygningsmæssige. På træffet sidste år var der musikudvalg, som ud fra et budget kunne løse denne opgave, custom bike udvalget i år er i fuld gang med at planlægge, vi har et vip-telt udvalg på bedding, der kan få VIP-teltet til at spille max med de ting, som de mener er vitale for en luksusbar på træffet. Osv. Vi har også tænkt at udbygge de arbejdsbeskrivelser, der hørte til hver enkelt træfvagt, hvilket jeg havde indtrykket af blev brugt, og om ikke andet styrkede forståelsen for vagternes indhold. Jeg vil gerne sige tak til alle dem, der har hjulpet til i de udvalg og på træffet og lagt et stort stykke arbejde for klubben, om det har været med skruemaskine og vaterpas eller papir og blyant, har det været en stor hjælp. Dette bringer mig videre til en betragtning omkring de mange måder at være medlem af denne klub på. At vi på Bornholm er så mange aktive medlemmer, er jeg ualmindelig glad for, det er noget helt unikt, at vi kan samle 113 medhjælpere til træffet ud af 170 medlemmer. Det er noget, der bliver set på med respekt og misundelse fra resten af landets 5 distrikter, og en uvurderlig indsats som ikke kan overvurderes for at kunne holde et træf af den kvalitet, som vi er kendt for. Men om man er en af dem, der altid stiller op, når der skal laves noget i klubben, er med til alle møder og fester, eller hellere vil nøjes med at komme til generalforsamlingen eller træffet og en enkelt fællestur, eller er typen der kun er med i klubben for at få HD-Journalen og benytte sig af forsikringsordningen, er man i mine øjne et ligeså vigtigt og rigtigt medlem af klubben. Jeg ser denne fordeling som en form for symbiose, de der aldrig bruger klubben, be-

taler alligevel 500 kroner i kontingent, og bidrager derved til at de, som bruger mange timer i klubben kan få gratis kaffe og håndværkerøl, at vi på fællesture kan få kaffe og kage og har mulighed for at arrangere fester med god mad og drikke og live musik for et minimalt deltagergebyr. Ingen medlemmer er uundværlige, men ingen kan samtidig undværes. Hvis vi skal se lidt tilbage på 2015, var det vejrmæssigt ikke et år der stod i motorcyklisternes tegn. Men kronologisk gennemgang skal I alligevel ikke snydes for. Trods det vådeste år i mands minde afgik første fællestur fra torvet i tørvejr og stod på kage og kaffe på nordlandet med efterfølgende fest i klubben. Åbning af Brændegaardshaven gik også rimelig godt, trods våde vejbaner og spredt dryppen. Forårsrengøring var en stor succes, og de 25-30 der kom og hjalp til, fik ordnet en masse praktisk afslutning, finish og detaljer som var blevet skubbet eller overset, og det gjorde at vores klubhus fremstod ekstra flot til den forestående Housewarming. Der var der til gengæld høj sol, rød løber, grillede pølser, kolde øl og gæster fra nær og fjern, og jeg synes, det gik rigtig godt og var en dag, hvor vi gjorde os bemærkede, både på Bornholm i de lokale medier, men også i de andre distrikter i Harleyklubben, som næsten alle var repræsenterede, og både den danske Harley præsident og den Bornholmske vice-borgmester var at finde. Herefter var der træf, en orkantorsdag, gav dog lidt logistiske udfordringer, ikke mindst for færgen. En del af vores deltagere tog desværre nok hjem fra Ystad, dog gik træffet rigtig godt, og der var jo faktisk solskin og rimeligt stille vejr, og godt vejr fra fredag til søndag middag. Jeg synes, vi havde et super træf med god stemning, et rimeligt økonomisk overskud og vigtigst af alt glade

gæster og positive, engagerede og tilfredse medhjælpere. Tøsetræffet blev i år holdt på Bornholm, og en hård kerne af vores bikerpiger fik arrangeret et super træf for 50 tøser, som tilsammen drak nærmest det samme kvantum, som der blev til Bornholmertræffet, 90 liter filur, plus øl, shots og andre drinks bare om fredagen - sætter tingene i perspektiv. Der var et overskud på 4-5000, som gik til os i distrikt 6, så tak for det, piger. Medhjælperfest, Sidste fællestur og Julefrokost, i september, oktober og november, tre rigtig gode fester med små 100 deltagere til hver. Sidste fællestur foregik i fællesskab med American Cruisers, som jeg synes kunne blive en til en god tradition, og deres medlemmer har meget til fælles med os og kunne måske blive en god hjælp til vores træf. Både julefrokostsæsonen og nytårsaften blev også fejret i klubben. Ligesom vi i det nye år har haft swapmeet, som vi for resten skal huske at kalde stumpemarked i fremtiden, da Fordklubben åbenbart har taget patent på dette ord! Sidst var der i søndags fastelavn, hvor de over 50 fremmødte lod til at have en hyggelig eftermiddag, om så man var 2 eller 62 år gammel. Jeg har i gennemgangen af det forgangne år nævnt rigtig mange af de fester, vi har holdt som højdepunkter, men eftersom dette er en Harleyklub og ikke en drukklub, håber jeg, at jeg næste år skal nævne højdepunkter, som: “vi var rigtig mange til den og den fællestur, eller vi havde en spændende oplevelse, da vi kørte derhen.” Jeg håber også at kunne fortælle om de medlemmer, der har bygget deres cykler om på klubbens værksted, og hvad de har lavet om på dem. Motorcyklen tilbage i fokus kunne være en god parole for 2016. Fokuspunkterne for mig i 2016 og for-

m a rts 2016 H-D Jour nal en

83


distrikt 6 Bornholm

håbentlig også den kommende bestyrelse bliver derfor: 1. Bornholmertræffet/Custom Bike Show 2016 – Bliver det bedste vi har holdt. 2. Værkstedet og motorcykelopbevaringen bliver færdig og lige så flot, som vi allerede nu kan se, det bærer hen imod. 3. Forsætte vores fællesture med et proklameret udflugtsmål, som Aboratet, Bornholmertårnet eller teknisk samling, så man ikke bare triller en tur rundt om øen, men får en oplevelse hver gang, man deltager i en fællestur med Harley Davidson Club of Denmark distrikt 6. 4. Medlemstilbud og rabataftaler lokalt bliver effektiviseret – Flere aftaler ligesom dem vi i forvejen har med F. eks. Texas og det gamle posthus. 5. At forsætte den gode stemning i klubben, det gode og målrettede samarbejde i bestyrelsen og udvalgene, samt altid huske, at man sagtens kan være uenige uden at uvenner. 2016 er som bekendt jubilæumsår, hvis man deltager i forårstræffet eller et af de 6 distriktstræf får man et lod, hvor man deltager i lodtrækningen om en Shovelhead årgang 1976, toptrimmet som var den kørt direkte af fabriksbåndet. Cyklen bliver overrakt af en prominent person til det heldige medlem d. 24. september til den store jubilæumsfest i Fredericia. Da vi i bestyrelsen gerne vil bidrage til, at så mange som muligt fra Bornholm kan deltage i dette arrangement, har vi booket Simon Dam som buschauffør og er i gang med at planlægge en fælles bustur til festen, for dem der ikke vil køre på Harley derover. I hører nærmere om tilmelding og deltaljer i løbet af foråret. I hovedbestyrelsen arbejder vi meget med drift af klubben på landsplan, det skal ikke være nogen hemmelighed, at Jan Smeds exit har haft efterdønninger hos især de 3 resterende folkevalgte, men også hos os distriktsformænd, alle kontraktforhandlinger med Waypoint, redaktør, medlemsservice, webmaster, procore har skullet genforhandles, og der har været mange underforståede termer at sætte sig ind i + jubilæumsåret med den nævnte fest har givet lidt logistikarbejde til jubilæumsudvalget. I visionsudvalget har vi arbejdet for at få lavet en struktureret mødedag for alle distriktsbestyrelser, vi skal mødes i Fredericia og emnet er medlemmer: 1. Hvordan kan vi øge samarbejdet om f.eks. medlemshåndtering, distrikterne imellem? 2. Hvordan kan vi modtage nye medlemmer endnu bedre? 3. Hvordan fastholder vi ”gamle” medlemmer? 4. Hvordan får vi fat i, eller gør det attraktivt

84

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

for inaktive/passive medlemmer, som vi ikke ser i distriktet? 5. Hvordan sikrer vi også at appellere til den nye/yngre generation af harleykørere? gennemsnitsalderen er relativt høj. En eller to fra hver distriktsbestyrelse koncentrerer sig om ét punkt, som de så bliver parret med i grupper. Jeg tror, at denne tilgang er rigtig fornuftig, og det viser sig, at vi kan lære rigtig meget af hinanden på tværs, både organisatorisk og lavpraktisk, F.eks. har de på Fyn lavet en kasse til ubrugte klip på sugekort, som bliver vekslet til kontanter og doneret til børnekræftafdelingen på sygehuset, efter min mening en god ide rent logistisk, og en fremragende måde at støtte et godt formål på. I løbet af foråret nærmere bestemt påsketorsdag, er der et halvt hundrede af os der skal til AC/DC – Volbeatjam koncert i Knudsker, hvor der vil være fællesspisning i klubben inden med gratis biksemad. Jeg skulle for resten hilse fra Ricky og Brian og sige, at der stadig er billetter at få. En mindre skare skal ind og gasse op med Harleyerne foran scenen under koncerten, det skal nok blive underholdende. Bornholmertræffet er som sædvanligt årets store begivenhed, i år er der også Custom Bike Show, som bliver større end nogensinde før. På nuværende tidspunkt er begivenheden nået ud til 25.000 på Facebook, træfplakaten er sendt ud til alle Harley klubber i den europæiske federation, og mange har allerede nu meldt deres ankomst. Derfor er der gode chancer for, at der kommer mange gæster i år, og vi har i den grad brug for, at I melder Jer som medhjælpere i år. Alle kontrakter med bands musik og plads er underskrevet på nuværende tidspunkt. Vi er tæt på en aftale om pris på kabel, Træftegningen som fungerer som logo er i gang med at blive tegnet, og der kommer som noget nyt Samarit vogn til træffet i år, med to samaritter som under hele træffet varetager de skader, som kunne opstå, vi har været heldige at få dem til en favorabel pris, og synes det er vigtigt, at vi prioriterer deltagernes ve og vel. På hjemmesiden har vi lagt alle referater ud fra tirsdags- og bestyrelsesmøder umiddelbart efter de er foregået, og jeg har prøvet at opdatere siden med information og nye tiltag minimum ugentligt, så det har været spændende og informativt at besøge siden, hvilket man heldigvis har kunnet se på besøgstallene. Her til sidst kan jeg ifølge den kinesiske kalender konstatere, at det er abens år i år, det kunne umiddelbart godt i anledning til

et par friske bemærkninger, men dem vil jeg lade stå hen i det usagte, dog er det er først i 2020, at det er rottens! Den kalender har de lokale havnerotter ikke lige fået læst, for vi har haft besøg af to-tre af dem i løbet af denne vinter. Vi har haft besøg af ikke mindre end tre rottefængere og en hund fra BRK’s rottebekæmpelse, samt et par skydeglade medlemmer, der alle efter bedste evne, og i et par tilfælde til stor morskab for de fremmødte tilskuere, har kommet de omstrejfende skadedyr til livs. Men spøg til side, så er det et problem, vi har taget meget alvorligt, og vi har fået sat diverse fælder og giftkasser op, ja sågar fået lavet en røgprøve af kloakeringen, som heldigvis viste sig at være i orden. Dog kan vi fælde nogle af de små træer og buske på skråningen ved skrænten, samt sikre enkelte sprækker og ventilation med hønsenet, som kan minimere risikoen for, at de kan komme ind. Vi sender en sms i starten af marts, og håber at få samlet et hold til dette arbejde. Jeg vil gerne gentage, at jeg er utrolig glad for den opbakning, jeg har nydt og den gode stemning, der har været i klubben i denne periode, jeg glæder mig allerede til den næste, og jeg er meget beæret over at kunne kalde mig formand for en forening som vores. Derfor vil jeg slutte af med at opfordre jer til at give jer selv en hånd, jeg håber I får en god generalforsamling og har stor tiltro til, at I får valgt en god bestyrelse. Beretningen blev godkendt af forsamlingen. 3. Distriktsregnskab Kasserer Finn Sonne Hansen fremlagde regnskabet og redegjorde for de forskellige dispositioner og posteringer. Årsregnskabet for 2015 udviser et pænt overskud. Efter få opklarende spørgsmål blev regnskabet godkendt. 4. Forslag der ønskes indbragt for hovedgeneralforsamlingen Der var ikke indkommet forslag. 5. Indkomne forslag vedrørende distriktet Bestyrelsen havde indbragt 2 forslag: 1. Samarbejde med ungdomsskolen, hvorvidt kan og vil vi samarbejde med ungdomsskolen? Efter en heftig debat blev forsamlingen enige om at fortsætte samarbejdet med ungdomsskolen ifm. vores træf samt udvide samarbejdet til også at omfatte et par temaaftener. 2. Lejevilkår for HD klubben. Lejevilkårene blev vedtaget, dog med den ændring, at afsnit 2 (ungdomsfester) udgår.


6. Valg til distriktsbestyrelsen På valg: A) Næstformand Michael Sørensen genopstiller, modkandidat Jesper Mogensen. Michael Sørensen blev genvalgt. B) Kasserer Finn Sonne Hansen genopstiller ikke. Marianne Dam (pt. sekretær) valgt uden modkandidater. B1) Sekretær Marianne Dam genopstiller ikke. Palle Tourell valgt uden modkandidater (1år). C) Bestyrelsesmedlem Morten Svendsen genopstiller ikke. Kandidater Tina Delgren, Ole Hjorth og Jesper Mogensen. Tina Delgren blev valgt. D) Bestyrelsesmedlem Jesper Mogensen genopstiller. Modkandidat Ole Hjorth. Ole Hjorth blev valgt. E) Suppleant 1. Ole Hjorth, genopstiller ikke. Jesper Mogensen valgt. F) Suppleant 2. Tina Delgren, genopstiller ikke. Jørgen Holm valgt. G) Revisor Simon Dam genvalgt. H) Revisor Johnny Holm genvalgt

7. Eventuelt Umiddelbart efter valget fortalte Jørgen Jørgensen om nyt fra HB, herunder forhandlinger med klubshoppen, medlemsservice, kasserernes dag - samme regnskabssystem for at få ensartet regnskaber, Nordic Run 2016. Hovedkassereren har fået overdraget forsikrings- og annoncedelen. Efter næstformandens exit har der ligget et stort stykke arbejde i at få samlet op på bl.a. kontrakter, viden m.m. derfor vil der fremover være en fra bestyrelsen med på sidelinien. Der bliver brugt for mange kræfter på at rykke for medlemskontingent. Fremadrettet vil der blive opkrævet et rykkergebyr på kr. 200,00, og hvis man efter 4 uger endnu ikke har betalt, så vil man blive smidt ud af klubben. Om 10 år har H-DCDK 50 års jubilæum, derfor er der allerede nu oprettet en opsparingskonto, hvor der hvert år bliver hensat kr. 100.000. Klubshoppen kører i hele 2016 med 20% rabat samt betalt forsendelse. Johnny Holm og Jesper Steffensen takkede Jonas for et godt arbejde som formand. Erik Christensen efterspurgte en rygepolitik i klubben, ved håndsoprækning blev det besluttet at fortsætte som hidtil. Lars Due foreslog en rygekabine, hvilket der ikke var stemning for. Kenn Svendsen opfordrede til, at der fremadrettet bliver brugt mikrofoner ved generalforsamlingerne.

Bjarne Marcher Hansen spurgte ind til, hvorfor vores container ikke bliver tømt. Formanden oplyste, at der forelægger en aftale med udlejer, og at renovationen nu er sat i værk. Bjarne Marcher Hansen mente, at klubbens borde trænger til en udskiftning. Bestyrelsen vil se nærmere på dette. Bjarne Marcher Hansen syntes, det er ærgerligt, at bestyrelsen har brugt så mange penge på værktøj i stedet for at spørge medlemmerne, om de havde noget der kunne bruges. Formanden fortalte, at det var bestyrelsens beslutning og prioritering at bruge penge på et funktionelt værksted, og at vi allerede nu er kommet godt i gang med fase 1 i vores projektbeskrivelse. Søren Dam mente ikke, at gulvet i festlokalet var optimalt. Han mente, det var et godt initiativ, at der var blevet indkøbt værktøj, så vi kunne komme videre med vores værksted. Lone Hansen kunne efter flere opfordringer konstatere, at der ikke var flere emner til punktet, og gav ordet til formanden. Formanden takkede for god ro og orden og ønskede den ny bestyrelse god arbejdslyst. Generalforsamlingen hævet kl. 17.35.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

85


s d o R

Classes: HD custom HD chopper Modified harley (original engineblock and frame) Classic´s bike (before 83) Best paint People´s choice Jury selection Old school Hot rod / American cars Præmier til 1,2 og 3 pladsen i hver klasse

Info/tilmelding: Lars Byder +4523716607 Mail: lars@smmc.dk eller ved indgang WWW.HDCB.DK

Adresse: Baunehøj Skrædderbakkevejen 2 3700 Rønne

Bornholmertræffet: Åbner fredag den 15/7 kl. 12.00 til søndag den 17/7 kl. 12.00, der vil dog være musik fra torsdag aften.

Skandinaviens sydligste custom bike show


n v a l e t Fas avn… er mit n Søndag den 7. februar 2016 blev 2 trætønder fyldt med karameller, kapsler, papir og katte (Også i papir), og så kunne over 50 børn og voksne så småt gå i gang med årets fastelavnsarrangement i distrikt 6.

D

Af: Palle Tourell

er var rigtig mange fine udklædninger; hunde, katte, ninjaer, jordbær, en enkelt ko og mange andre. Alle var toptunet til at give den gas med køllerne, så der var underholdning for alle pengene. Første halvleg var børnenes og efter rigtig mange slag røg først bunden og senere hele tønden. Frej blev kattedronning og Lasse blev kattekonge. Tina og Jørgen T. havde i mellemtiden sørget for fastelavnsboller, både med og uden flødeskum, der var til at skylle det ned, og efterfølgende var der slikposer til børnene. Selvom det var svært at rejse sig ovenpå de solide boller, blev det

efter en tid de voksnes tur til at hamre til tønden. Også de voksne slog igennem, men også her tog det sin tid, før tønden gav efter. Alt imens de voksnes frustration steg mere og mere, og sveden begyndte at vise sig på panden af tøndeslagerne, underholdt formand Jonas med sin nytillærte kompetence - At lave ballondyr og andre ballonobjekter. Til sidst kunne Mette kåres til kattedronning og Bjarne Larm til kattekonge. Eftermiddagen blev rundet af med hotdogs skyllet ned med øl eller vand. Det var et kanon arrangement, og vi glæder os allerede til næste år.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

87


distrikt 6 Bornholm

Distriktsgeneralforsamling

i distrikt 6

Lørdag den 13. februar 2016 kl 14:00 satte 58 medlemmer af distrikt 6 sig til bordene for at påbegynde årets ordinære distriktsgeneralforsamling. Hvad ingen vidste på det tidspunkt var, at dette var starten på den længste distriktsgeneralforsamling i distriktet i mands minde. Af: Palle Tourell

Først små 4 timer senere kunne der sættes snitter og øl på bordet som afslutning på en generalforsamling med mange indlæg, spørgsmål, debatter og gode grin. Men inden snitterne kom på bordet, skulle vi igennem den udsendte dagsorden. Lone Hansen kunne som dirigent erklære generalforsamlingen for lovligt varslet i henhold til klubbens vedtægter, hvorefter Formand Jonas Hjorth aflagde beretning. Jonas startede med at kigge tilbage på sin ”valgtale” tilbage i 2015, hvor han havde snakket om, at perestrojka og glasnost også i hans optik skulle invadere distrikt 6 i de kommende år. Når han så ved dette års distriktsgeneralforsamling så tilbage på det forgangne år, synes han og den øvrige bestyrelse, at åbenhed og forandring havde præget dagsordenen, og at distriktet i dag var på vej i en sund retning med det for øje at gøre flest mulige af distriktets medlemmer tilfredse med klublivet. Jonas takkede medlemmerne for den store opbakning til at indgå og deltage entusiastisk og motiverede i de forskellige arbejdsgrupper, som er blevet nedsat i løbet af året. Blandt andet blev nævnt det igangværende arbejde i fundraisingudvalget og ikke mindst det store arbejde i værksteds-

88

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

udvalget og i håndværkerudvalget, som har betydet, at værkstedet allerede er godt på vej til at ligne noget rigtig fornuftigt. Men også de andre udvalg omkring blandt andet træffet, Custom bike-udvalget, musikudvalget,

„Motorcyklen tilbage i fokus” kan være klubbens parole i 2016 og bestyrelsen håber, at medlemmerne vil bakke det op“ VIP-bar udvalget med flere blev rost for deres arbejde. Det seneste års aktiviteter blev gennemgået ved hjælp af et diasshow, hvor det var tydeligt for alle, at der havde været mange gode tilbud til medlemmerne. I den forbindelse bemærkede formanden, at der var

mange måder at være medlem i klubben på. Helt fra det meget aktive og engagerede medlem, som brugte rigtig meget af sin fritid i klubben til det medlem, som alene var medlem for at modtage HD-Journalen og få en lidt billigere forsikring på sin HD. Men som formanden pointerede, alle var lige gode medlemmer af den grund, blot var der nogle medlemmer, der fik mere for kontingentpengene end andre, idet man kunne nyde den levende musik og den gode mad i klubben ved diverse arrangementer, kage og kaffe på fællesturene og meget andet. Når bare man havde lyst til at deltage. Formanden kunne ønske sig, at ”Motorcyklen tilbage i fokus” kunne være parolen i 2016 og håbede derfor, at medlemmerne kunne bakke dette op. Herunder ikke mindst, at det igangværende arbejde med at opbygge og indrette et værksted i klubregi kunne nyde medlemmerne interesse. Efter små tre kvarter gjorde formanden sin beretning færdig med en tak til alle for den gode stemning i klubben med ordene ”Husk på, at man godt kan være uenig uden at være uvenner”. Efter en kort pause kunne distriktets kasserer fremlægge og gennemgå et godkendt og revisorpåtegnet regnskab for 2015. Distriktets kasse-


beholdning var til alles glæde vokset, og regnskabet blev efter nogle få afklarende bemærkninger godkendt. Der var ikke indkommet forslag med ønske om indbringelse for hovedgeneralforsamlingen, til gengæld var der stillet 2 forslag vedrørende distriktet. Begge forslag var formuleret og fremsat af bestyrelsen. Første forslag omhandlede det igangværende samarbejde med øens ungdomsskole og ikke mindst om, hvorvidt dette samarbejde blot skulle bibeholdes eller udvides. I denne sammenhæng udspandt der sig ganske megen spørgelyst og mange havde interesse i sagen. Efter en længere debat besluttede et klart flertal på distriktsgeneralforsamlingen, at bestyrelsen havde mandat til at arbejde videre med en udvidelse af samarbejdet i retning af afholdelse af temadage for ungdomsskolens elever omkring motorlære med videre. Næste forslag angik lejevilkår for udlejning af klubhuset til private arrangementer. Bestyrelsen havde udformet et forslag, som i kopi var lagt ud på bordene. Også her var spørgelysten stor og mange meninger blev givet til kende. Bestyrelsens forslag blev med en enkelt ændring vedtaget af et stort flertal.

Næste punkt var valg til distriktsbestyrelsen og af revisorer. Der var kampvalg omkring posten som næstformand i distriktet og efter skriftlig afstemning stod det klart, at den hidtidige næstformand Michael Sørensen var genvalgt. Distriktets kasserer ønskede ikke genvalg og her stillede nuværende sekretær Marianne Dam op som den eneste og blev derfor valgt. Da Marianne blev valgt som kasserer, skulle der således vælges en sekretær for 1 år. Palle Tourell stillede op som den eneste og blev derfor valgt. Der skulle også vælges 2 bestyrelsesmedlemmer og efter kampvalg kunne Tina Delgren og Ole Hjorth se sig valgt ind i bestyrelsen. Jesper Mogensen og Jørgen Holm blev valgt ind som suppleanter til bestyrelsen. Nuværende revisorer Simon Dam og Johnny Holm blev begge genvalgt. Under punktet eventuelt bad

Hovedbestyrelsens repræsentant, secretary Jørgen Jørgensen om ordet. Jørgen orienterede om hovedbestyrelsens arbejde, om medlemsservice, regnskabssystemer, Nordic Run, dette års 40 års jubilæumsarrangement i Fredericia den 24. september og om at hovedbestyrelsen allerede nu var begyndt at forberede sig på klubbens kommende 50 års jubilæum i 2026. Under eventuelt blev også fremsat forslag til, om der kunne være god mening i at udarbejde retningslinjer for rygepolitik i klubben. Mange forskellige meninger blev givet til kende, og den nye bestyrelse må nok se i øjnene, at der er kommet en ny opgave på bordet. Klokken nærmede sig 17:45, da formanden kunne takke for god ro og orden og herefter afslutte den ordinære generalforsamling i distriktet.

m a rts 2016 H-D Jour nal en

89


Nye 2016 modeller

Back black in black

90

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16


„To nye forårsmodeller fra HarleyDavidson“ Den originale Low Rider Den originale Low Rider flyttede grænserne for fabriksfremstillede custom motorcykler. Med en ny Low Rider-S 2016 introducerer Harley-Davidson mere power og mere sort look. H ­ arley-Davidson

lancerer også en ny 2016 CVO Pro Street Breakout, der kun produceres i begrænset antal, og som introducerer et nyt, mørkere design med en unik finish og eksklusive detaljer.

Ny Softail Slim S og Fat Boy S fås nu med med Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor Man kan aldrig få nok af suset fra en motorcykels acceleration, og Harley-Davidson-ejere får endnu mere sus med de nye 2016 cruiser-modeller, ikke mindst med den nye serie, Fat Boy S og Softail Slim S, der er udstyret med den kraftige Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor, uden at motorcyklerne ellers øges i vægt. Det sker med det henblik at bibeholde den lange, slanke facon og levere al den ydeevne, man som Harley-ejer kan ønske sig.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

91


Nye 2016 modeller

Et guldemblem på tanken er en hyldest til 77” XLCR Café Racer“

Citat: Magnum Gold letmetal fælge er inspireret af racerbilerne i 60'erne.

Black Low Rider-S Power Black Power

Plus 13 procent

Så er det tredje medlem af Harley-Davidson-S-modellerne opgraderet til Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor, de andre er Fat Boy og Softail Slim, der blev lanceret i efteråret. Nu er turen kommet til Dyna FXR. Det er nu en motorcykel der er designet til at levere maksimal ydelse, med en styling inspireret af den aktuelle motorcykelkultur. Der er forbedret affjedring og bedre bremser som fuldfører kraftpakken. Den er rå, enkel og klar til at indtage sort, varm asfalt.

Harley-Davidsons kunder har efterspurgt en ny aggressiv, kraftfuld motorcykel ligesom de legendariske FXR modeller. Svaret er her nu med denne Low Rider S, der er resultat af aktuel custom-tendens med høje motorcykler. Det er en motorcykel, der er rå og enkel med kun de allervigtigste elementer. Cyklens Screamin’ Eagle Twin Cam 110 motor er udstyret med Heavy Breather luftfilter og en 2-i-2 udstødning i Fat Bob-stil. Motoren leveres med 156 Nm drejningsmoment ved 3500 rpm – ca. 13 procent mere end en Low Rider standard. En kraftigere kobling overfører kræfterne til en 6-trins gearkasse. Fartpilot er standardudstyr, og det hele er udfærdiget i en kombination af højglans og sort pulverlak.

92

H-D Jou rnal rnalen en S mEaPrt T EsM2B0E16 R 2 0 15


Base Control Low Rider S modellen er designet manøvredygtig, og den er nu mere kraftfuld. Nye gasstøddæmpere leverer optimal håndtering og komfort. Ny ophæng og affjedring for og bag reagerer hurtigere på små bump og holder bedre dækkene i kontakt med vejbanen, dermed mere kontrolleret kørsel og bremseevne. Tredobbelte skivebremser med dobbelte flydende bremseskiver er udstyret med ABS som standardudstyr.

Aggressiv Den nye solosaddel og det lave drag-bar styr, der er monteret på kun 14 cm høje risers, placerer køreren i en aggressiv position med hænderne direkte over fodhvilerne. Køreren ser hen over en raceinspireret skærm. Den afkortede bagskærm gør bagenden enkel. Sort giver den stærkeste og mest rå udstråling, og Low Rider S leveres derfor kun i Vivid Black. Alle andre dele er holdt i mørk tema, lige fra forgaflerne og konsollen til bagskærmen.

SEP TEMB m a rts ER 2016 2015 H-D Jour nal nalen en

93


Nye 2016 modeller

„Model Pro Street Breakout er inspireret af drag-racer stilen“ 94

H-D Jou rnal en m a rt s 2 0 16


Black Breakout CVO Power The streetfighter

„Den nye finish, der introduceres på CVO Pro Street Breakout kaldes for Smoke Satin Chrome“

År 2016 CVO Pro Street oser af drag-racing attitude og kombinerer høj ydeevne med et muskuløst look, der gør den til en ren amerikansk kraftmaskine. Harley-Davidson CVO er specialbyggede motorcykler med eksklusive komponenter og lakeringer. CVO-programmet bruges ofte til at introducere helt nye customdetaljer og teknikker, og i den mørke styling i CVO Pro Street Breakout har Harley-Davidson's designere anvendt flere nye lakeringsmetoder. Pro Street
Breakout henter inspiration fra
gademiljøet. Den
har masser af detaljer, farverne er afdæmpede, men med
en utrolig dybde. Harley-Davidson har udviklet en
alternativ finish til blank krom - f.eks.
de børstede og anodiserede overflader samt klare, tonede detaljer. Breakout har virkelig nydt godt af de nye retninger inden for H-D styling. Den rå og barske Smoke Satin Chrome er placeret sammen med sorte flader, så det skaber en todelt effekt. For eksempel er topdækslet i sort højglans, mens det nederste dæksel er i Smoke Satin Chrome. Der er brugt Smoke Satin Chrome på olieledninger og fittings for at give ekstra finish.

Scorched Chrome er en anden ny finish, som bruges første gang på CVO Pro Street Breakout, og den ses på cyklens Aggressor custom-hjul. En redesignet derby og modelcover har fået et nyt mekanisk look. Pladedele er udformet i Starfire Black eller tofarvet White Gold Pearl/Starfire Black, som begge har en enkelt håndmalet pinstripe hen over tank og bagskærm. Kraften i den nye CVO leveres af igen af en Screamin’ Eagle Twin Cam, denne gang i 110BTM udgaven, som er den højest ydende motor fra Harley-Davidson. Motoren er udstyret med korte, sorte lydpotter,
Heavy Breather Elite luftfilter samt en hydraulisk Assist & Slip kobling. Der er nye
43 mm upside-down forgafler monteret i en robust
forgaffelbro. Bremseevne sikres med
dobbelte flydende bremseskiver foran. ABS er standard.
Den stive forende og et 19-tommers forhjul forbedrer
smidigheden, mens et massivt 240 mm bredt bagdæk overfører kræfterne til et solidt vejgreb. Et fladt 1,25-tommers styr i dragstil, den vindbeskyttende, racedesignede skærm og de farvematchede spoiler. Læg også mærke til den afkortede forskærm, det sorte Airflow Collection udstyr på greb og fodkontroller, sorte custom spejle og lavt konsol. Elektronisk fartpilot og et H-D sikkerhedssystem med fuldautomatisk alarmsystem er standardudstyr.

m a rts 2016 H-D Jour nalen

95


forsikring

H-DCDK’s forsikringsordning Til gamle, som nye, medlemmer På www.hdc.dk er det muligt at udregne en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, udfylde den elektroniske forsikringsbegæring, der sendes direkte til Medlemsservice, hvilket gør ekspeditionen hurtigere. Det er også muligt, at downloade en forsikringsbegæring til printeren.

Elektronisk forsikringsbegæring For at fremme ekspeditionen på vurdering af de motorcykler der skal forsikres igennem H-DCDK’s forsikringsordning, er der nu mulighed for at sende elektroniske forsikringsbegæringer. På http://medlem.hdc.dk – H-DCDK’s Medlemssystem – kan der sendes en næsten udfyldt forsikringsbegæring til den emailadresse, man har oplyst i Medlemsoplysninger, når de relevante oplysninger er blevet indtastet. På www.hdc.dk under menuen ”Forsikring” er der også mulighed for at udfylde en elektronisk forsikringsbegæring.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning. Det er der fra første dag, hvis der indsendes en forsikringsbegæring inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller hvis der anvendes et forsikringsbevis fra Lloyd’s v/QBE Danmark A/S. Dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Parkeringsforholdet Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv. udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg for at opretholde din kaskoforsikringsdækning. Hvis dette er tilfældet, sender du en e-mail til forsikring@hdc.dk vedrørende din ny adresse på parkeringsforholdene. E-mailen skal indeholde oplysninger om det nye sted som følger: • Medlemsnr. i e-mailens emnefelt • Den nye adresse • 3-4 stk. digitale billeder af stedet • Samt en lille beskrivelse af stedet Så vil det blive vurderet om stedet kan godkendes via e-mail,

96

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

og derefter videresendes den godkendelse til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S.

Ved omvurdering (op) af motorcykelen Skal værdien sættes op ved en omvurdering, er det samme procedure som ved nytegning af HD-forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK’s Medlemsservice. For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring eller få en omvurdering, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved tegning af HD forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser vedrørende revurderinger af Harley-Davidsoner på grund af de faldende priser på brugtmarkedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk. Dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer og stelnummer, samt et beløb på den nye vurdering.

Ved en skadesituation Når der anmeldes en skade til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK (Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står, at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt). Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen ligeledes blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist.

Godkendte monterede tyverialarmer Godkendte tyverialarmer med startspærre: • Eagle MC Alarm (Falck) • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre • Scorpio SR-i300, SR-i500, SR-i600 og SR-i900 • Selca MT-8 Spyball 6829


Godkendte skivebremselåse:

Dansk Autohjælp

• ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 (skivebremselås) • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (skivebremselås) • ABUS Detecto 7000 RS1 (skivebremselås) • Oxford OF3 (skivebremselås) • Artago 32 S, sensor alarm (skivebremselås)

H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være mulig at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen.

NB: Skivebremselås kan kun anvendes på en Harley-Davidson med skivebremse.

Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2016): 6 måneder 415,- DKK 7 måneder 450,- DKK 8 måneder 487,- DKK 9 måneder 523,- DKK 10 måneder 564,- DKK 11 måneder 600,- DKK 12 måneder 637,- DKK

Forsikringsspørgsmål Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04 fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

ALLE VARER

-20%

GRATIS FRA GT (gælder ikk

e strygemæ

rker, pins og

flag)

Lækkert tøj og tilbehør til hende og ham

m a rts 2016 H-D Jour nal en

97


diverse udvalg IT udvalg: Webmaster: webmaster@hdc.dk H-DC Arkiv: Robin Harbo: arkiv@hdc.dk Forsikring: forsikring@hdc.dk tlf.: 7027 0304 Ønsker du at blive omfattet af H-DCDK’s Falckordning, så se nærmere på www.hdc.dk (medlemstilbud)

medlemsforhold Hvis bladet eller medlemskortet udebliver og for generelle spørgsmål til H-DCDK. Så mail til medlemsservice på: medlemsservice@hdc.dk

Annoncering H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en Harley- Davidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales. Send dine læserbreve, tekniske fiduser, rejseberetninger, ris og ros, køb og salg af H-D etc. til redaktionen; editor@hdc.dk (Adresser se s. 3)

Det er ikke muligt at bestille særplacering af annoncer. Indstik af f.eks brochurer er muligt efter nærmere aftale med redaktøren. Ring og forhør nærmere.

Hvis du medsender materiale du gerne vil have retur, så vedlæg en frankeret svarkuvert med dit navn og adresse.

Annoncematerialet skal sendes direkte til redaktøren Øvrig annonce info: Kontakt os og få tilsendt H-D Journalens Mediainformation.

Bestilling af annoncer Kontakt: H-DCDK Marketing v/ Jesper Nymann Ny-Munkegade 94, 2 th, 8000 Aarhus C Telefon: 20 28 92 22 Mail: annonce@hdc.dk Køb og salg af Harley-Davidson + tilbehørsannoncer er gratis for medlemmer. Husk at opgive medlemsnummer.

Udgivelser og deadlines 2016 H-D Journalen udkommer 6. gange årligt. Faste annoncepriser enkelt indrykning 1/4 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 1.460,1/2 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 2.380,1/1 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 3.960,Alle priser er ekskl. moms.

En annonce i H-D journalen bringer dig ud til stærke kernekunder. Bladet udkommer 6 gange om året i ca. 6.500 eksemplarer, men læses af langt flere.

klubshoppen v/ Skrannie’s Skilte & Reklame Tigervej 9, 7700 Thisted tlf.: 9791 1440 klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk Distriktssælgerne: Distrikt 1 Sjælland: Pia klubshop@hdcsj.dk Distrikt 2 Fyn: klubshop@hdcf.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 3 Syd: klubshop@hdcs.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 4 Nord: Lone klubshop@hdcn.dk Distrikt 5 Midt: klubshop@hdcm.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 6 Bornholm: Sælger søges klubshop@hdcb.dk

98

H-D Jou rnalen m a rt s 2 0 16

Udgivelsesplan 2016 Periode

Deadline

Nr. 1. 2016

jan – feb

01/12-15

Bestilling 27/11-15

Nr. 2. 2016

mar – apr

05/02-16

02/02-16

Nr. 3. 2016

maj – jun

04/04-16

01/04-16

Nr. 4. 2016

jul – aug

08/06-16

03/06-16

Nr. 5. 2016

sep – okt

08/08-16

02/08-16

Nr. 6. 2016

nov – dec

10/10-16

03/10-16


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Klubkasserer:

Sekretær

Anders Hansen tlf.: 2521 4545 president@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Jørgen Jørgensen tlf.: 2020 5220 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

Distrikt sjælland 1 Formand Peter Rytter tlf.: 6054 8465 (ingen SMS) formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: SMSservice: Klubhus:

Pia Ellebirke, Tlf : 2635 4607, mail; naestformand@hdcsj.dk Anne-Mette Larsen, Tlf: 2125 3299, mail; sekretaer@hdcsj.dk Erla Sævarsdottir, Tlf: 6089 6622 , mail; kasserer@hdcsj.dk Ib Johansen, mail; bm1@hdcsj.dk, Henrik Egeriis, tlf.: 2292 9765, bm3@hdcsj.dk, Brian: bm2@hdcsj.dk Jesper Schwartz Plander, Tlf: 4119 4548, sup1@hdcsj.dk, Bettina Brodka, Tlf : 4054 2325, mail; sup2@hdcsj.dk Flemming Haug, Janne Gøtje Bettina Brodka, tlf.: 4054 2325, sms@hdcsj.dk Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland

Distrikt fyn 2 Formand Niller Fjerbæk tlf.: 2074 1271 formand@hdcf.dk

Næstformand: Kasserer: Sekretær: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Webmaster: SMSservice: Distrikts-Journalist: Klubhus:

Søren Andresen: tlf.: 2560 7606, naestformand@hdcf.dk Kenneth Overvad, Tlf.: 2763 2780, mail; kasserer@hdcf.dk Sanne Stengaard, Tlf: 2851 8968, mail; sekretær@hdcf.dk Michael Rasmussen: tlf.: 2218 2662, bm1hdcf.dk, Thomas Thomsen: tlf.: 24670655, bm2@hdcf.dk, Jan Schoubo: tlf.: 6011 3879, bm3@hdcf.dk David Poorhamidi, Tlf.: 5360 4243, mail; sup1@hdcf.dk, Lars Larsen, Tlf.: 2927 8810, mail; sup2@hdcf.dk, Jan Thornfeldt Mortensen, Tlf.: 4030 4145, mail; sup3@hdcf.dk Sten Jensen og Anders Korsgaard. Søren Andresen, Tlf.: 2560 7606, mail; webmaster@hdcf.dk Søren Andresen, tlf. 2560 7606 Thormar Thorkelsson, Tlf.: 6132 0221, mail; journalist@hdcf.dk Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

Distrikt jylland syd 3 Formand: Kristian Michaelsen formand@hdcs.dk

Næstformand: Klaus Jensen: tlf.: 7466 9299, tlf.: 2390 4523, naestformand@hdcs.dk Sekretær: Niels Wollesen Knudsen: sekretaer@hdcs.dk Kasserer: Pernille Høxbro, Tlf.: 6012 7429, mail; kasserer@hdcf.dk Bestyrelsen: Poul Erik Mathiesen, Jens Tryk, bm3@hdcs.dk, John Hansen, bm1@hdcs.dk Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk, Gert Frank, Tlf.: 2346 1125, mail; bm5@hdcs.dk Suppleanter: Erling Storm, Tlf.: 4028 4327, mail; sup1@hdcs.dk, Anker Thøisen: tlf.: 2682 6721, supp2@hdcs.dk Webmaster: Carsten Bonde, Tlf.: 6146 8804, mail; webmaster@hdcs.dk Journalist: Steen Sødergreen, Tlf.: 2399 8811, mail; journalist@hdcs.dk Revisorer Jens Müller: tlf.: 7482 2928, cc@custom-cycle.dk, Michael Holland: tlf.: 7452 5535, Søren Lassen: tlf.: 6126 2722, sl@rnet.dk Klubhus: Håndværkersvinget 3, 6360 Tinglev

Distrikt jylland nord 4 Formand: Jens Jensen tlf.: 4087 3310 formand@hdcn.dk

Næstformand: Claus B. Andersen: tlf.: 2710 5701, naestformand@hdcn.dk Sekretær: Rikke Madsen: tlf.: 9848 0051, 2381 6481, sekretaer@hdcn.dk Kasserer: Jørgen R. Von der Maase, mail; kasserer@hdcn.dk Bestyrelsen: Jon Balle: bm1@hdcn.dk, Carsten Christensen: bm3@hdcn.dk, Flemming Nørgaard: bm4@hdcn.dk, Tom Lauritzen: bm5@hdcn.dk, Ernst Outzen: bm2@hdcn.dk Suppleanter: Kurt Pedersen, Tlf.: 2889 5758, mail; sup1@hdcn.dk, Henrik Nielsen: sup2@hdcn.dk Revisorer: Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker Klubshop: klubshop@hdcn.dk

Distrikt jylland midt 5 Formand: Dirch Villadsen tlf.: 4250 0710 formand@hdcm.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Revisor: Klubhus:

Steen Larsen, tlf.: 6169 7829, naestformand@hdcm.dk Benny Simonsen, sekretaer@hdcm.dk Stig Østergaard, tlf.: 2461 0046, kasserer@hdcm.dk Dan Nilsson, bm1@hdcm.dk, Martin Thomsen,, mail; bm2@hdcm.dk, Steffen R. Laursen,, mail; bm3@hdcm.dk Per Lynge Sørensen,, mail; bm4@hdcm.dk, Hans Haaning, sup1@hdcm.dk, Susanne Larsen,, mail; sup2@hdcm.dk, Steen Larsen, webmaster@hdcm.dk Jens Ulrik Nielsen, Poul Erik Sejersen Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

Distrikt bornholm 6 Formand: Jonas Hjort tlf.: 2829 1828 formand@hdcb.dk

Næstformand: Michael Sørensen: tlf.: 4021 0196, naestformand@hdcb.dk Sekretær: Palle Tourell, Tlf.: 3018 1434, mail; sekretaer@hdcb.dk Kasserer: Marianne Dam, Tlf.: 2991 7079, mail; kasserer@hdcb.dk Bestyrelsen: Thomas Skov Hansen, tlf. 2173 5015, bm1@hdcb.dk, Tina Delgren, Tlf.: 2225 0334, mail; bm2@hdcb.dk, Ole Hjorth, Tlf.: 2992 6467, mail; bm3@hdcb.dk Suppleanter Jesper Mogensen, Tlf.: 2465 6092, mail; sup1@hdcb.dk, Jørgen Holm, Tlf.: 2230 1163, mail; sup2@hdcb.dk Revisorer: Simon Dam, Johnny Holm


ÅBENT HUS HOS CAP’S HARLEY-DAVIDSON

YES! NU SKAL VI UD AT LUFTE CYKLERNE. START LØRDAG D. 2. APRIL KL. 10-16 HOS CAP’S.

Sæsonen starter hos CAP’s Harley-Davidson. Glæd jer til en fed fest med demokørsel, stumpemarked, LIVE musik, grill, kolde drikke, sjov for børnene - you name it! Husk at kl. 14 trækker vi vinderen af udstyr for 25.000. Vi åbner kl. 10 med kaffe og rundstykker. SCREW IT, LET’S RIDE. CAP’S COPENHAGEN A/S

CAP’S ÅRHUS A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV

TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

H-D Journalen 02 2016  
Advertisement