Page 1

Medlemsblad for Harley-Davidson Club of Denmark

AR

T

nordic run 2014 2

2

0 1 4

Nr. 5 september 2014 www.hdc.dk

IC BU TT

TT

AR

T

IC BU

0 1 4

CB TI

a

ub Cl

Har le

D a vi d s o n y-

Den ark m

n

v

sc

ia

T T

AR

U c Vi bringer stort billedereportage fra sommerens fantastiske H-D rundtur i Skandinavien

dina

Rejsebeskrivelse: Herretur til Super Rally 2014

2015 Modeller: nyheder Fra H-D og Indian

reportage: De sidste h-d trĂŚf i 2014

Member of the Feder ation of Harley-Davidson Clubs of Europe


OPLEV MERE END 500 KØRETØJER FRA 6 NATIONER

Bella Center Copenhagen

D. 26 – 27 – 28 september 2014 For 7. år i træk fylder Streetfire.dk Bella Centret med ombyggede Motorcykler og Biler. Motorcyklerne bliver i år udstillet i nye og spændende lokaler.

Husk: gratis tilmelding! Billet køb, info. og tilmelding af udstiller bikes på www.Scandinavianmotorshow.dk Det er gratis at udstille sit køretøj, så har du en flot, speciel eller anderledes motorcykel, så se lige at få den tilmeldt, vi viser den gerne frem. Promovér jeres MC klub på showet, lav en flot stand evt. et tema og vis hvem i er, pladsen er gratis.

Alle er velkommen, håber vi ses.

www.scandinavianmotorshow.dk


H-D JOURNALEN NR. 5 septemper 2014 06

Nordic Run 2014

44

46 22

Årets herretur til Super Rally

­

Forside: Benny, Bent og Hans-Jørgen er her fotograferet i den nederste del af norske Porsangerfjord. De er på vej ned fra Nordkap for at nå frem til start på Nordic Run 2014 i den Nordfinske Laplands by Saariselkä. Foto: Torp

28

30

34

Bornholmertræf og Cuctom Bike Show

102 2015 nyheder fra

Indian Motorcycle Den legendariske Indian Scout er tilbage i en imponerende opsætning.

Discover More – en oplevelse for livet! Olsen ”den skaldede Kok” har indsendt en personlig beretning fra sin Discover More tur igennem Danmark sidst i Juli.

Distrikts-Journalister:

36

2015 modeller fra Harley-Davidson Modelnyheder fra Milwaukee til den kommende 2015 sæson.

Bornholmertræffet blev igen en kæmpe succes med masser af gæster og fede cykler

Tekstredigering: Thea Kjærulff Torp e-mail: torp@aparte.dk

Sjælland: René Trebbien Tlf: 2859 2131 Fyn: Berit ”Lillemis” Wilhelmsen tlf.: 2371 1041 journalist@hdcf.dk Syd: H. C. Besendahl tlf.: 6169 5293 journalist@hdcs.dk Nord: Anja Markussen journalist@hdcn.dk Midt: Stig Østergaard Journalist@hdcm.dk Bornholm: Marianne Dam tlf.: 29917079 journalist@hdcb.dk

93

Klaus Gierl har været i USA, hvor han lejede en Street Glide model 2014.

H-D Journalen/info: Redaktør: Chresten Kjærulff Torp H-D Journalen Langvadvej 4, Holbæk 8950 Ørsted, Denmark Mobil: 2345 2053 e-mail: editor@hdc.dk

Just Ride!

Tolnetræf i Nord Vejret var ikke fuldstændig skyfrit, men festen i Nord kunne ingen stoppe.

Lykkegaard og Co. kørte hele vejen rundt og fik Rusland med

Tøsetræf Pigerne holdt fest i Fredericia. Vi havde en reporter med.

Billedreportage fra en mere end 8000 kilometer lang tur rundt i Skandinavien.

106 The Wild East, Del 2 Fortællingen om to Old School bikere på afveje i Thailand.

93

Fyns Harley Meeting 2014 Igen en fantastisk fest på Fyn med over 1100 deltagere og det dejligste sommervejr.

36

Layout: WAYPoint Tryk: PR Offset ISSN: 0909-4695 Oplag: ca. 6.500 eksemplarer

70

Æresmedlemmer: Flemming Petersen, Fyn Brigitte Yvanés Baiden, Sjælland Knut Langmack, Sjælland P. Bill Honoré, Sjælland

ub Cl

Har le

Davidson y-

De faste 04 Leder 50 Formanden 58 Næstformanden 60 Distrikt 1 Sjælland

66 Distrikt 2 Fyn 72 Distrikt 3 Syd 78 Distrikt 4 Nord 84 Distrikt 5 Midt

90 Distrikt 6 Bornholm 112 Forsikringsudvalget 114 Klubbens udvalg

Den ark m Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

3


LEDER af chresten torp

Sommer og sol

J

eg husker, at alle i 2013 var begejstrede for, at vejret havde artet sig til at give en af de bedste motorcykelsæsoner i nyere tid. I år har det vel været mindst ligeså godt. I skrivende stund, hvor augustdagene er ved at gå på hæld, og efteråret starter i den kommende weekend, er vi inde i en lidt våd og kold periode. Alligevel kørte jeg weekendens tur op til Tolne-træffet (side 46) og retur her til Aarhus, uden at få regnvand af betydning - vejret var rigtig fint til motorcykelkørsel, og lige nu ser vejrudsigterne til den kommende Race Day weekend hos Mosten MC også rigtig fine ud. Hvis det holder, bliver det helt kanon. Hvis jeg tænker tilbage på de godt 25 julidage, hvor jeg på min cykel i alt tilbagelagde 8.502 kilometer i forbindelse med Nordic Run 2014, så har sommeren været enestående. Jeg gennemførte uden praktisk talt at få en dråbe regnvand. Tværtimod skumsvedte jeg det meste af tiden i sadlen. Tænk sig at køre ned over det ubegribelige smukke Lofoten i det ellers kolde Nordnorge i omkring 25 graders varme og med en skyfri himmel, eller sidde i midnatssolen ved en sø i Nordfinske Lapland bare i T-shirt. Sådan var det, ikke bare én dag, men samtlige dage i Nordic Run 2014. Lige fra vi kørte hjemmefra og op igennem hele Sverige, over Nordkap til Nordfinland, og tilbage til Nordnorge, ned igennem Sverige og Sydnorge, igennem hele Danmark og til afslutningen ved Eskildstuna nær Stockholm, var der høj sol og fremragende sommervejr, og selv hjemturen fra Stockholm blev kørt i perfekt MC-vejr. Hvor heldigt har man lov at være? Læs beretningen fra næste side.

Vejret er ikke det eneste, som har tilsmilet motorcykelfolket. De danske statistikker over ny-indregistrerede motorcykler er i første halvår af 2014 er de bedste siden 2007, og Harley-Davidson klarer sig rigtig godt i konkurrencen. Det sidste kan alle her nemt forstå. Med det fine sommervejr, og med et fascinerende skandinaviske landskab lige udenfor døren er den eneste rigtige løsning en H-D Milwaukee Twin imellem benene. Man får ikke alene en fantastisk motorcykel, men også en fed livsstil. Og det vigtigste: man får adgang til det bedste MC-klubmiljø, nogen kan opdrive. Her i H-D Journalen er der reportager fra alle sommerens Harley-Davidson Club of Denmark-træf. Der er flere personlige rejsebeskrivelser, og igen er der masser af reportager fra klublivet i landets distrikter. Du sidder med et medlemsblad på 116 sider fyldt med indleveret stof. Det vidner om et aktivt klubliv. Fra min side virker H-DCDK i fuldt vigør. Indimellem ser vores tillidsvalgte det nok ikke selv, fordi deres ofte ambitiøse forestilling og ønske om et vist succesniveau ikke altid bliver indfriet, men når man står her på en slags sidelinje med kikkertsigte og

har til opgave at formidle om H-D klublivet i Danmark, er der kun et ord, der dækker helt, og det er ”imponerende”. Støt op om H-DCDK og dine tillidsvalgte, de gør et fantastisk stykke arbejde. Og få så de sidste kammerater meldt ind i klubben. Med fler´kan vi mer’! Harley-Davidson har netop lanceret det nye 2015 modelprogram, og vi er i H-D Journalen lynhurtige og kan derfor præsentere de væsentligste nyheder fra side 93 i dette blad. Fra side 102 kan du læse om de to nyheder fra vores venner hos Indian Motorcycle. Særligt den nye vandkølede 1133 kubik Indian Scout med omkring 100 heste og helt ny-konstrueret aluminiumstel er meget interessant. Motorjournalisterne ”Overthere” virker ret imponerede. Rygterne vil vide, at denne nye Indian i USA vil blive udbudt til omkring 3000 dollar under det, en H-D Sportster 1200 Low, der er tungere og kun udstyret med 3/4 af hestene, udbydes til. Det ser ud, som om Harley-Davidson får hård kamp fra hjemmefronten. Efteråret er en realitet. Når du læser dette, skriver vi september, og om små 3 uger mødes vi til sæsonafslutning hos Caps. Kilometerne vil blive aflæst i klubben, og biken trækkes sikkert ind i hjemmeværkstedet. Klublivet fortsætter med temaaftener, værkstedsundervisning, stumpemarked, hyggeaftener, fester og foredrag. Der arrangeres Custom Show, og motorcykelfolket mødes på kryds og tværs, og vi glædes til næste sæson. I 2016 fejrer H-DCDK 40 års jubilæum. Vores præsident efterlyser gode ideer til, hvordan det skal fejres. Harley klubben er måske fyrre og fed på den gode måde, men klubben er på ingen måde færdig. Vi er derimod fyrig og stærkere end nogensinde. Vi ses i klubben!

4

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


L A I C E P S T S HÖ 15 % RABATT... DAX IGEN!

...på större delen av vårt sortiment med över 8 500 artiklar under tiden 22 sept. till 12 okt. 2014! Gäller även verkstadsarbeten, Dyno-Jet körning och service!

c.dk m d r a a yg Web: www.n

Angiv rabatkode 5724 Skrittgatan 9 · 213 77 Malmö +46 40 689 28 78 · hdparts@bikeline.se

Gör klippet, handla NU!!!

Erbjudandet gäller endast artiklar som finns i lager dock ej på bl.a kataloger, ramar, hojbyggsatser, rullande chassin, växellådor och kompletta motorer. Kan ej kombineras med andra rabatter. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och prisändringar.

Sdr. Kirkevej 19, Lyngsaa · 9300 Sæby 9831 8731 · info@nmc-cycles.com


[ Nordic run 2014 ]

6

.

H

DC HS

-D CF

Nordic run 2014 . HK DO CN . H-DCD

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Da Nordic Run første gang blev gennemført af de skandinaviske Harley-Davidson klubber i 2012, var det en kæmpe succes, men det blev bestemt afviklet i traditionel blandet skandinavisk sommervejr med massere af regn. I år var det en mere ambitiøs event. Med omkring 2000 kilometer over polarcirklen blev der budt på udfordringer til selv de øvede bikere. De nordiske vejrguder tilsmilede det gode initiativ på fornem vis; et mirakuløst sommerhøjtryk, nærmest uden en dråbe regn og med flere varmerekorder fulgte den lange Harleykolonne fra starten i finske Lapland og lige til afslutningen i Eskilstuna ved Stockholm. Her følger en billedberetning om de mere end 8.000 kilometer, der blev kørt på omkring 25 sommerdage, alt sammen oplevet i sjælden, fantastisk skandinavisk højsommer og et unikt motorcykelfælleskab.

Af Torp - Foto: Ib Stejlborg, Benny Simonsen, Peer Olsen, TT og Torp


TRÆF

Storfjorden

START Saariselkä

Lofoten

YllÄsjÄrvi Bodø

PyhÄ-Luosto National Park

Arjeplog

Ranua

Rukatunturi

sverige Østersund

finland

Røros

Norge TRÆF

slut

Oslo

Eskilstuna

Askersund

Frederikshavn

Helsingborg

danmark Silkeborg

Odense

TRÆF

Viby - sj

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

7


-D CF

.

H

DC HS

. HK DO CN . H-DCD

haparanda

starten i finland sverige finland

Norge

Peer Olsen fra distrikt Fyn, Præsident Anders Hansen H-DCDK og norske Geir Storstad Henriksen slapper af efter finnernes internationale træf og afventer her starten på Nordic Run 2014 i finske Saariselkä

Frederikshavn

danmark aarhus

grenå

Den nye vicepræsident for H-D klubben i Finland, Mika J. Saloranta, har rollen som Road Captain på den første dag af Nordic Run 2014. Der var 40 deltagere på førstedagen og heraf 12 danske cykler.

Niller og kærsten Tina (th) kørte med op til Saariselkä for at sætte Nordic Run 2014 i gang, og så direkte hjem til Fyn igen.

Starten til Nordic Run 2014 gik fra Saariseelkä i finske Lapland. Anledningen til, at Saariseelkä blev valgt var, at finnernes internationale træf blev afholdt i weekenden op til Nordic Run starten. Vi ankom til et skisportssted med over 1000 hotel sengepladser, der alle som én var optaget af finske bikere. I denne del af verden er et telt åbenbart ikke populært. Vi var 12 danske cykler, der var mødt op til start, og det er flot, når man tager i betragtning, at danskerne har længst op til Nordfinland. Cirka 35 cykler forlod startstedet,

8

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

hvoraf svenskerne var flest. Vi havde én nordmand med og kun en lille håndfuld finner, det sidste var egentlig lidt skuffende, vi havde håbet på flere. De første tre etaper i Finland blev også lidt kedelige; korte i distance, med et landskabet som ikke byder på meget variation, hvilket er typisk for det område i Skandinavien. Det er smukke søer og de endeløse skovområder der gentages. Den finske H-D klub valgte at køre os rundt til områdets turistattraktioner, hvilket vil sige diverse alpine skisportshoteller. Det er dyrt og flot, men ikke lige det, vi

danskere forventer af et Nordic Run koncept. Vi havde vel den opfattelse, at vi skulle besøge og møde finske H-D bikere og opleve det finske H-D miljø. Den lille gruppe, der kørte med os på hotelrundturen, var bestemt en glæde, men hvor var alle de andre finner? Ellers var der heldigvis et par håndfulde af årets deltagere, som var gengangere fra Nordic Run 2012, og det skabte lynhurtig et godt sammenhold i gruppen. Det var også dejligt med den solide danskergruppe, anført af både vores hovedkasser og klubpræsident.


Der var rener overalt de første 4 dage af Nordic Run. De store dyr går rundt lige, hvor det passer dem i Lapland. Vi befinder os et godt stykke over polarcirklen, og her er der tilsyneladende betydelig flere rener, end der er duer i Danmark.

Fra start var vi imellem 30 og 40 motorcyklister, der stillede til start hver dag. Senere i Sydskandinavien var der typisk op mod det dobbelte. Der var 16 motorcykler, der gennemførte hele Nordic Run 2014, og heraf var de fire danske. Det var med Ib Stejlborg, Bent Fuglsang, Benny Simonsen og Chresten Torp i sadlerne.

Første overnatning var i den smukke PyhäLuosto nationalpark og skisportssted med masser af unik laplandsnatur.

Vejret var helt fantastisk, og de laplandske stikkende småkryb havde kronede dage, men den skandinaviske hygge kunne ikke kues.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

9


START Storfjorden

.

YllÄsjÄrvi

H

DC HS

-D CF

Saariselkä

. HK DO CN . H-DCD

PyhÄ-Luosto National Park

Ranua

Rukatunturi

Finland til Arctic Fun norge

sverige finland

Norge

Jari Ikkelä på sin finske chopper fotograferet ved sin after-ski bar i Ylläsjärvi skisportscenter. Nordic Run 2014 fik en meget festlig afslutning på den finske del af oplevelsen. Jari var en fantastisk vært.

danmark

Den sidste finske destination var i Ylläs, eller rettere Ylläsjävi. Det er endnu et skisportssted i det nordlige Lapland. Vi blev budt velkommen af Jari Ikkelä, der er medlem af den finske Harley-Davidson klub, og som helt tydeligt havde planlagt et brag af en afslutning i Finland. Jari var medejer af flere turistaktiviteter på stedet, og alt blev vist frem. Ylläsjävi er Finlands næststørste skituristcenter, naturligvis mest aktiv om vinteren, men også med mange sommeraktiviteter i det smukke naturområde. Vi blev igen fornemt indlogeret på hotel, denne gang til rimelig betaling, og så blev der ellers bygget op til hygge og fest. En tur op på bjerget i skigondolerne var næsten en pligt. Jari havde egen bar på bjergtoppen og nede i hotelbyen, og vi besøgte naturligvis begge. Næste morgen var

10

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

forsamlingen lidt matte i hovederne, men vi måtte alle op på dupperne og videre mod Norge. Dagens mål var det norske sommertræf ”The Arctic Fun” i Storfjord. De godt 300 kilometer lyder ikke af så meget, når man tænker på en jysk motorvej, men på veje i polarklima i kolonnekørsel, bliver det til noget af en tur. Turen fra fjeldhøjderyggen og ned til den norske Storfjord var højdepunktet. Vi fik en meget varm velkomst til ”the Arctic Fun” og blev anvist plads til teltslagning. Nu var vi tilbage til de kendte skandinaviske bikertraditioner med telt og vådt græs. Deltagelsen i “the Arctic Fun” var en rigtig god oplevelse. Nogle af vi danskere var måske lidt undrede over, at man kun fik 4 øl på et sugekort til 200 norske kroner, men sådan er der jo så meget. Hyggen fejlede ikke det mindste.

De små skarpe finske lakridsspecialiteter blev flittigt præsenteret.


Her tanker Nordic Run på grænsestationen imellem Finland og Norge. Dernæst rulles der af Nordlysvegen ned til Storfjord og det norske klubtræf ”The Arctic Fun”

Der blev hurtig etableret en hyggelige stemning. Det er nemt, når skandinaver falder i snak, og især når Queens MC fra Tromsø er med til at danne hof.

Harley-Davidson Owners Club Norway’s sommertræf “The Arctic Fun” blev i år afholdt ved Storfjord, som ligger i Skibotndalen, der hvor grænserne imellem Sverige, Finland og Norge mødes.

Ved sidste start i Finland blev det første gruppefoto taget i Nordic Run 2014. Vi var på omkring 30 faste motorcykler, heraf 10 danske! Dertil var der en håndfuld nye eller to, der sluttede sig til dagsturene.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

11


Storfjorden

Lofoten

-D CF

.

H

DC HS

. HK DO CN . H-DCD

Lofoten - vikingernes land sverige finland

National Geographic har netop kåret øgruppen Lofoten i Norske Nordland som et af verdens smukkeste ølandskaber. Det er bestemt til at forstå, når man ruller ned igennem det storslåede område i det smukkeste højsommervejr.

Norge

danmark

Det er en helt ubegribelig smukt syn og en meget stærk sanseoplevelse på motorcykel. Ingen billeder trykt på noget papir kan retfærdigøre den unikke oplevelse, der nu har fæstnet sig i sindet på alle Nordic Run 2014 deltagere.

Vi pillede teltene ned på træffet “The Arctic Fun” og pakkede cykler lørdag morgen. Nu ventede der to weekenddage med det absolutte naturhøjdepunkt på Nordic Run 2014. Vi skulle køre ud til Moskenes på sydspidsen af øgruppen Lofoten for søndag eftermiddag at sejle med færge ind til Bodø på fastlandet. Norske Gier var vores guide, og holdet forlod Storfjord i frisk fart. De første 200 kilometer skete der ikke så meget. Vi skulle først ned til Narvik, inden de

12

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

dramatiske naturscenarier begyndte at åbne sig. Lofoten er et ret specielt område; den varme golfstrøm gør, at øgruppen har et langt mildere klima end alle andre områder ved de samme breddegrader, såsom Alaska og midt oppe i Grønland. Det milde kystklima gør, at vinteren er relativ mild, og at sommeren er relativt kølig. Om vinteren er der mørkt fra 6. december til 6. januar, og om sommeren er der lyst fra 27. maj til 17. Juli. Klimaet medvirker også, at havet omkring Lofoten vrim-

ler med liv. Heroppe er havet et sandt skattekammer. Vi var også ekstrem heldige. Nordic Run 2014 rammer Lofoten midt i en historisk hedebølge. De næste par døgn kørte vi igennem det smukkeste skandinaviske polarlandskab, som man overhovedet kan forstille sig, og vi skumsvedte på motorcykel i vores t-shirts. Vi havde over 25 graders varme, en skyfri himmel og en sigtbarhed ind over fjeldene, der var helt fantastisk. Hvor heldigt har man dog lov at være?


Turen udover øgruppen Lofoten er på næsten 400 kilometer fra Narvik. Lofoten er beliggende ca. 200 km nord for polarcirklen, hvilket svarer til midt i Grønland og Alaska. Men grundet den varme Golfstrøm, der går tæt forbi, er øgruppen begunstiget med et relativt mildt klima og omkranset af et hav, der er ekstremt fiskerigt.

For små 30 år siden blev den største vikingebygning, man hidtil har kendt til, fundet – et høvdingesæde blev afdækket på Borg i Lofoten. Det blev etableret allerede omkring år 500 og er med fund af genstande, der knytter stedet tæt til datidens Centraleuropa. Den store høvdinggård er 83 meter lang og 9 meter høj. En imponerende bygning som overrasker alle.

Rekonstruktionen af vikinghallen og miljøet rundt om det udgør i nutiden Lofotr Vikingmuseum, der viser hverdagslivet, som man tror, det udspandt sig i de første år efter, at høvdingegården blev bygget. De første vikingefund på stedet er helt tilbage fra år 200.

Nordic Run deltagerne greb vikingeskibets årer og forsøgte at ro som vikinger. Asfalt og en villig Big Twin i maskinrummet er dog langt mere effektiv.

Sortsmeden Tor-Vegard Mørkved i Sund fik også et besøg. Han havde en Hein motor, bygget i 1908 i Randers

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

13


-D CF

.

Bodø

H

DC HS

. HK DO CN . H-DCD

Bodø - sverige

Arjeplog

sverige Østersund

finland

Røros

Norge

Oslo

danmark

Vi overnattede i Bodø og gjorde klar til at forlade smukke Nordnorge. På havnen i Bodø er skibenes fiskeredskaber ret usædvanlige, tænkt i de danske sammenhæng.

Intet vil sikkert nogensinde slå Lofoten, men vores rejse fortsatte i en smuk, skandinavisk naturkulisse. Norske Gier førte os videre over højderyggen imellem Norge og Sverige og ned til den nordsvenske samerby Arjeplog. Her i det svenske Lappland ligner alt det i det finske Lappland, selv myggene syntes at opføre sig nogenlunde på samme måde. Næste morgen sadlede vi op fra Arjeplog og kørte sydover af endeløse skovveje 450 kilometer mod Østersund, også kaldet Sveriges geografiske midtpunkt. Kolonnekørsel kræver styring, og dagens tempo var alt for lavt. Vi fik trafik op bagfra på de lige og lange skovstrækninger. Det kræver disciplin at blive i en kolonne af motorcykler med 70 kilometer i timen, når hastighedsgrænsen er 90, og bilisterne overhaler op igennem os. Midt på dagen blev vores svenske guider enige om, at dele kolonnen i to grupper af 25 cykler og sætte farten lidt ned. Den disposition forstod jeg aldrig. Overnatningen sker på Østersund Camping. Næste morgen sadlede vi op til endnu en lang tur, som skulle føre os tilbage til Norge. Målet var den norske mineby Røros. Svenskerne havde valgt en meget smuk rute med Sveriges højest beliggende offentlige vej. Det blev en rigtig fed dag på cyklerne med mange gode udfordringer; nogle af vejene i disse egne af Sverige består af grus og skærver, og det er meget spændende kørsel indimellem. Det er ellers et fascinerende landskab. Lige før Røros overtog nordmændene, og de førte os ned ad fjeldet og ind igennem den smukke middelaldermineby. En ældre campingplads var valgt til vores overnatning. Ny teltslagning og endnu et køkkenhold blev etableret. Finnerne serverede kogte æg med kogte cocktailpølser fra dåse, alt sammen tilberedt i to tekedler. Næste morgen gik turen mod Oslo, hvor færgen til Danmark ventede på os.

14

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Over Norge-Sverige grænsen og tilbage igen sydpå. Der kom flere og flere med til festen. Herunder er der stemning på Østersund Camping.


I den gamle kobbermineby Røros fandt vi nogle ældre campinghytter.

Disse gule bilfærger er spredt ud over hele Sverige og skal sikre, at de små øsamfund kan overleve. Sejladsen er derfor helt gratis for alle.

Fra Østersund kørte vi over Härjedalen. De er kun bosat 1,2 menneske pr. kvadratkilometer i det område, eller nogenlunde samme befolkningstæthed som i Lappland. Det er et højtbeliggende område, og grusvejen over Flatruet er Sveriges højest beliggende offentlige vej. Vejen består ikke bare af grus, men i lige så høj grad af skærver. Det gav vanskeligheder for de fleste.

Svenske Ingrid & Lars Tullhög var holdets alderspræsidenter. De var også vores store glæde; altid positive og en ren fornøjelse at være i samtale med. De tog den fulde Nordic Run-tur i 2012, og de gentog den her i 2014 - still going strong. Gruppefoto inden Nordic Run for anden gang kørte ind i smukke Norge. Vi er her reduceret til 7 danske deltagere.

Road Captain Vidar Opheim fra Norge holdte morgenbriefing i Røros, inden turen gik ned mod Oslofærgen.

Vejret under hele Nordic Run 2014 var helt fantastisk, især i polarområdet, og i Sydnorge var det nærmest rekord-godt. På en tankstation på vejen ned mod Oslo målte vi 34.3 grader i skyggen.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

15


-D CF

.

H

DC HS

. HK DO CN . H-DCD

og så til danmark Naturen i Danmark slår måske ikke naturen i Nordskandinavien, men i hygge og gæstfrihed er danskerne ikke ret nemme at konkurrere med.

kt Midt, fra distri uren. r je rø t e t De orang ulære resten af op p v le rb fo

frederikshavn

Første frokost var æggekage på Hvidsten Kro ved Randers. Samme niveau fortsatte hele vejen igennem. Perfekt!

egense

hvidsten kro

danmark lystrup silkeborg

roskilde

odense

enø

Sikke en modtagelse vi fik i ­Danmark.­ Allerede da vi kørte fra færgen i Frederikshavn, holdte den første gruppe fra Nord og ventede på os. Vi fik morgenkaffe i Sæby, og da vi skulle fortsætte derfra, var vi tæt på 90 cykler. Alle deltagere var dybt imponerede. Vores klubkammerater fra Distrikt Nord kunne køre kolonnekørsel til perfektion og lavede en glimrende demonstration. De er super velorganiserede, og alt fungerede efter hensig-

16

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

ten. Overleveringen skete ved Caps i Aarhus, der havde stillet en lille eftermiddagsfest an. Distrikt Midt havde arrangeret en rigtig dansk hyggeaften, der gik lige i sjælen på vores nordiske venner. På Fyn ramte vi ind i megafesten Fyns Harleymeeting; Over 1100 bikere i løs stemning, fed musik og genstande til 10 kroner pr. stk (det kunne de lære noget af i Norge). Hviledagen på Fyn var nødvendig, fin og venlig. Da Sjælland overtog, blev vi kørt til en

sydskandinavisk paradisstrandfest på Enø med lækker frokost, og efter en længere landtur på Sydsjælland var der aftenhygge i klubhuset. Næste dag var morgenmaden til UG med slange, og vi kørte til København for først at besøge fristaden Christiania og derefter Caps i Valby. Hos Caps København var der også fuld opbakning. De var klar med service til både motorcykler og folk. I fortsat varmt sommervejr satte vi forhjulet i retning mod afslutningen i Sverige.


Benny Simonsen er fra Aarhus og én af de seje danske deltagere, der har kørt hele vejen. Hans motorcykel er en årgang 1972 H-D Shovel tryne. Den er over 40 år gammel og rullede altså lige omkring 8.500 kilometer, heraf næsten 3.000 i polarområdet. Benny havde indimellem lidt problemer med siddekomfort, og cyklens tænding opgav desværre lige inden Øresundsbroen på hjemturen, men super godt gået af Benny og hans klassiske H-D bike.

Maden, der blev serveret under den danske del, var imponerende. Her er det midtjyderne, der serverer en helstegt pattegris.

Fiskebordet på Juelsminde havn bliver heller ikke glemt.

På Sjælland blev der tid til et lille besøg i fristaden til stor glæde for flere af gæsterne.

Den finske præsident Sakari og vores norske vikingeguide Gier ankommer til Fyns Harleymeeting

Turen rundt på Sydsjælland bød også på udfordringer. Her tager kolonnen lige nogle kilometer grusvej.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

17


slut

H

DC H-

.

-D CF

norge S

. HK DO CN . H-DCD

syd sverige afslutning

eskilstuna

sverige

svenljunga

danmark höör christiania pusher street roskilde

malmö valby

Nordic Run kolonnen forlader Danmark over Øresundsbroen. Mange fantastiske dage er nu lagt bag os, og den store afslutning venter.

Nordic Run 2014 kolonnen susede videre over Øresundsbroen, og på den anden side var svenskerne klar til den store finale. Første begivenhed var et kort besøg hos Bike-Line i Malmø, hvorefter vi kørte op til overnatning i Höör. Her var alt forberedt, og vi kørte direkte ind til teltslagning på en dejlig campingplads. 2 minutter efter den sidste pløk var banket i græsset, kom der en voldsom tordenbyge. De nordiske vejrguder havde bestemt, at Nordic Run 2014 ikke skulle rammes kørende. Om aftenen holdte vi fest med dejlig middag og minigolf-landskamp, hvilket var super hyggeligt. Næste dag kørte vi op til Svenlljunga, hvor teltene blev slået op omkring det lokale klubhus. Næstsidste aften i Nordic Run var også meget hyggelig, og igen udviklede det sig i en ret festlig retning. Næste dag skulle vi køre de sidste godt 400 kilometer op til Eskilstuna nær Stockholm. Den første halvdel var igennem nogle meget smukke midtsvenske skovområder, og de sidste godt 100 kilometer var op omkring industribyen Örebro, som foregik på kedelige motorveje, mens vi nærmerede os afslutningen. Ved ankomsten til Eskildstuna deltes gruppen op. De fire cykler med hver sit nordiske landeflag kørte først, og derefter kom dem, som havde kørt med hele vejen i Nordic Run 2014. Svenskerne var klar med den helt varme velkomst i Eskilstuna. Vi blev klappet ind på pladsen, og festen var sat igang, inden vi fik set os om. Det havde været en fantastisk rejse trin for trin, og afslutningen blev det hele værdigt. Tusind tak til de fire nordiske H-D landeklubber for det fremragende motorcykeleventyr i Nordic Run 2014!

18

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Lige på den anden side af Sundet står Kriser og modtager Nordic Run 2014. Den store nordiske H-D rejse går videre op i Sverige igen.


Det svenske klubhus i Svenljunga er udstyret med en sejlende bar. De har lært noget af midtjyderne. Dramatikken kan dog godt skrues lidt op, hvis de skal nå midtjyderne.

På Jägersbo Camping i Höör blev der udkæmpet en landskamp i minigolf. Finland vandt (desværre) suverænt. Endnu et gruppebillede. Denne gang fra svenske Höör. Vi er igen oppe på 10 danske cykler.

Her er de to ”All the Way” deltagere, som vinder i golf og i hjertet. De to finner, præsident Saki og wingman Mr. Ruma

rte deltagerne, der kø Gruppebillede af 14 Nordic Run 20 ”All The Way,” på

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

19


north cape

T T

v

ia

arctic butt turen til nordkap

alta

lakselv

slut saariselkä

start haparanda

Når man står på kontinentets nordligste punkt og ser ud mod midnatssolen, er oplevelsen af vores jordklode helt speciel.

På vej opover var der til fødselsdags­besøg hos Hasse Dansk og tirsdagstræf i Frövi nær Örebro.

I 2012 blev Bent, Christian og jeg enige om, at man som dansker ikke kan køre til Haparanda uden også at køre til Nordkap. I 2013 kørte Bent via Haparanda til Nordkap med andre venner. I år skulle vi over Haparanda for at komme til start i Nordic Run 2014, så afsted måtte vi til Nordkap. Vi aftalte at mødes i Haparanda torsdag aften. Vi kunne så bruge fredag til at køre de omkring 800 kilometer op til Nordkap og derefter bruge lørdag til at køre cirka samme distance ned til Saariselkä i Finland. Hans-Jørgen, Benny og Bent ankom sent, og vi delte fire øl, inden

20

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

De fire danskere: Bent Fuglsang, Hans Jörgen Krogh, Benny Simonsen og undertegnede er klar til at angribe polarområdet. Her står vi ved Korkulafossen i Haparanda. Dagens tur går til Nordkap over norske Alta. De næste 2 døgn byder på over 1.500 kilometers ren polar kørsel frem til starten af Nordic Run 2014.

vi gik i køjen. Tidlig næste morgen gik turen nordpå. Vi aftalte at køre op langs den finske side af grænsen og så fortsætte over Alta. Vejret var fra start direkte fremragende, senere ved den norske grænse måtte vi ha’ regntøjet frem, og fra Alta var der lidt råkoldt. Vi ramte Oldefjord ved 21-tiden og fik booket overnatning. Vores cykler blev ryddet for oppakning, og efter en ølpause var vi klar til at køre de sidste 150 kilometer ud til Nordkap. Der var overskyet, men ellers fint vejr. Vi ramte Nordkap nærmest præcist ved midnat. Midnatssolen kunne ses som

en stærk lysende stribe i horisonten. Selve turistattraktion Nordkap er bestemt et besøg værd, så vi indløste billet og købte dyr kaffe med kage. Efter en god time var vi klar til at køre de 150 kilometer retur mod Oldefjord. Natten var lys og mild, og vi ramte køjen cirka klokken 03. Næste morgen var vi tidlig oppe og fortsatte rejsen mod Finland. Varmen var kommet tilbage, og vi havde det smukkeste sommervejr ned langs Porsangerfjorden, via Lakselv og mod finske Saariselkä. Vi var mere end klar til at deltage i Nordic Run 2014.


Arctic Butt Team anno 2014 er på Nordkap. Billedet er taget lige over midnat.

Oldefjord er den sidste mindre bygd med gode overnatningsmuligheder. Herfra er der 150 kilometer ud til Nordkap 71 grader nord og det samme hjem igen. Et fantastisk polarterræn. Billedet er taget cirka klokken 02 om natten.

Efter lidt søvn startede dagens kørsel ned til Saarisselkä i Finland. Billedet er taget ved Porsangerfjorden i Norge.

Efter Finland måtte holdet desværre sige farvel til Hans Jørgen Krogh. Arbejdet ventede. Men de sidste 3 bikere gennemførte Nordic Run hele vejen her i 2014. Det blev til nordjyske Bent lige godt 9000 kilometer på 25 dejlige julidage.

Der er i Nordic Run 2014 kørt langt over 150.000 kilometer på Harley-Davidson motorcykler alt i alt, vel at mærke mange af dem i polarområdet. Benny Simonsen fik problemer med sin Shovel-tryne fra 1972 på hjemturen. Her er vi i krise lige før Øresundsbroen, men ellers spillede alt bare max.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

21


[ Super Rally 2014 ]

r u t e r r e h ÅretiltsSuper Rally 2014 De første løse aftaler om årets herretur til FH-DCE Super Rally 2014, som blev afholdt i Tallinn i pinsen, startede allerede i efteråret 2013. Vi havde et mål, så nu skulle vi bare have planlagt en tur. Den direkte vej til og fra Tallinn var sgu lidt for kedelig, så der var flere idéer på banen, inden vi nåede frem til den løsning, der beskrives her. Tekst og foto: Jesper Lykkegaard

S ndag d.1.juni Det var tidligt morgen, da vi mødtes ved Q8 i Aalborg Syd Vest, fyldte tanken med benzin og kørte sydpå. Vi gjorde et enkelt tankstop inden grænsen med lidt kaffe og en morgenkage, inden vi kørte videre til Lauenburg, hvor vi fandt et fantastisk Gasthaus ved Elben. Her fik vi en god tysk frokost, inden vi fortsatte ad landevejene til Berlin, hvor vi som det første gjorde holdt ved Berlin 1939-1945 War Semetery. Der brugte vi en halv times tid, inden vi kørte til hotellet inde i centrum. Efter et hurtigt bad gik vi på ”byvandring”, mest for at finde mad og noget kold øl omkring Brandenburger Tor. Ved Brandenburg Gate mødte vi to Kinesere, der stod med deres motorcykler og var kommet til deres vejs ende fra Shanghai til Berlin på to BMW GS. Vi var dybt imponere-

22

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

de. Et godt måltid mad og et par kolde fadbamser senere vendte vi tilbage til hotellet.

Mandag den 2. Juni Vi fik fin morgenbuffet og kom afsted i ordentlig tid. Vi nåede ca. 50 km, inden murerens bagage pludselig hang nede i baghjulet med smuk røgudvikling til følge. Sissy-baren var knækket! Vi var nødt til at lave en smule ommøblering af bagagen, før vi 5 min. senere var on the road again. Til middag fandt vi igen et smukt sted, i en lille landsby med et godt gasthaus, hvor vi kunne nyde en fremragende frokost. Sidst på eftermiddagen nåede vi frem til Oświęcim i det sydlige Polen. Der havde jeg reserveret værelse på Hotel Galicja, som jeg havde fået anbefalet af én af de lokale Harley-banditter, som jeg kender fra Nordjylland. Et fantastisk godt hotel til meget fin pris.

Der var regnvejr denne eftermiddag/ aften, så vi kom aldrig længere end til den italienske restaurant på Hotellet. Vi fik alt, hvad vi kunne fylde i os, 5 mand stærk. Det kostede omkring 1000,- kroner alt inklusiv.

Tirsdag den 3. Juni Regnvejr. Vi tog en taxi de ca. 4 kilometer ud til koncentrationslejren Auschwitz, og vi brugte det meste af for- og eftermiddagen på at se dette frygtelige sted med den grusomme historie. Meget tankevækkende er det, at der her døde 1,1 mio. mennesker fra 1940-1945, og at der nu er ca. 1,4 mio. besøgende hvert år. Resten af tirsdag eftermiddag brugte vi på lidt gravøl og på en ”bygåtur” i Oświęcim. Aftensmaden blev indtaget på den polske restaurant på vores hotel. Endnu en god oplevelse med hensyn til mad, øl og pris.


Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

23


v

Onsdag den 4. Juni

Fredag den 6. juni

Dagens mål var et Pit Stop Party i Rajgród i det nordlige Polen. Der er ikke meget motorvej på den strækning, så de knap 600 kilometer skulle ikke smøles væk med snak og lange pauser. Vi var fremme sidst på eftermiddagen med de sidste 2 timer i pis-regnvejr. Vi havde bestilt hytter til overnatning, men de blev for 10 euro opgraderet til et hotelværelse, så vi havde mere plads til at tørre tøj og kunne få et ordentligt bad. Gutterne fra den Polske Harley klub havde stablet en fantastisk fest med spisning på benene. Den helt store polske buffet og kolde øl gjorde godt, og det var en fantastisk aften med musik og hygge i

Den første gryde vand til kaffe kogte på Trangiaén ved 7-tiden, og i løbet af de næste par timer kom folkene ud af teltene igen. Efter en fin morgenbuffet i ”træf-restauranten” tog vi ind til den gamle bymidte i Tallinn. Vi skulle se, hvor Dannebrog faldt ned og kigge lidt på gamle mursten. Det blev også til et par kolde øl i sommervarmen og en hyggelig frokost på torvet. Det skal lige noteres, at Tallinn bestemt er et besøg værd. Resten af eftermiddagen og aftenen blev tilbragt på træfpladsen med mad, musik og åbningstale af selveste Bill Davidson. Med godt 6000 H-D’ere på pladsen var der rigeligt at kigge på, så det blev til en seriøs

„Murerens telt havde lidt overlast efter turen i baghjulet“

24

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

fede omgivelser, lige ned til søen. Der var også et par andre danskere, der havde fundet vej til Pit Stop festen.

gåtur op og ned ad rækkerne denne aften.. Det var godt, der kunne sælges øl indimellem..

Torsdag den 5. Juni

L rdag den 7. juni

Vi havde en lang dag for os med 750 km. til Super Rally 2014 i Tallinn, siden vi ikke havde en eneste km på motorvej, så der skulle hænges i, men det gik nu alligevel kanon godt. Med afgang kl. 07.00 og korte pauser ankom vi i høj sol og 28 grader til Tallinn sidst på eftermiddagen. Eneste tidsrøver var grænsen til Estland, hvor politiet ville tjekke stelnumre, nummerplader, pas, pis og papir. Men alt OK. Vi fandt hurtigt en fin teltplads, der lå midt i ”smørhullet”, og fik teltene slået op. Så skal jeg love for, at vi fik os et godt grin. Murerens telt havde lidt overlast efter turen i baghjulet; der var et hul i siden på teltet, som var større end indgangen, og bunden lignede en si. Men mureren havde garderet sig ved et byggemarked på vejen og havde købt en grøn presenning 4x4 m. Så med lidt ekstra pløkker og en smule hekseri, lykkedes det ham at kunne bruge teltet igen. Sjakket fra Renegades MC ankom en times tid senere, og slog lejr samme sted, og så var der lagt op til dæk-sparken og en træffest, der først sluttede for mit vedkommende kl. 04.00.

Vejret var fint fra morgenstunden, så der blev pakket, og vi forlod pladsen og Tallinn ved 10-tiden. Efter små 200 kilometer kom vi til Narva i det østlige Estland, på grænsen til Rusland. Da vi fandt grænseovergangen, skulle vi forevise en billet, der skulle afhentes i den anden ende af byen. Så vi kørte til ”ventepladsen” og stillede os i kø der, hvor vi først skulle betale 2 euro ved den ene luge med tjek og indskrivning i PC’en med et fingerprint, og bagefter 1 euro ved den anden luge i den anden ende af pladsen. Og så skulle vi køre til grænseovergangen igen. Der blev vi så først tjekket og indskrevet af de estiske toldere, så videre i kø og ventetid til de russiske, og så videre. I alt 3,5 timer og fremvisning af pas, kørekort og alle papirer på motorcyklerne, før vi kunne komme over grænsen. Velkommen til Rusland, og det er lig med lorteveje. Man skulle holde godt øje med belægningen, de var sku ikke de bedste, vi havde kørt på. Men vi kom helskindet til Skt. Petersborg. Vores GPS virkede ikke i Rusland, men


Gutterne fra den Polske Harley-klub havde stablet en fantastisk fest med spisning på benene. Den helt store polske buffet og kolde øl gjorde godt, og det var en fantastisk aften med musik og hygge i fede omgivelser, lige ned til søen.

vi havde printet et par kort fra Google maps, så vi kunne finde vej til hotellet i centrum. Russerne er meget venlige og ville gerne hjælpe, men de taler stort set kun russisk, så kommunikationen bliver både med fagter og tale. Det må sgu havde set ret yndigt ud, når en motorcyklist i fuldt køredragt og med hjelm, kommunikerer med en ældre dame på fortovet i centrum. Vi stod lige foran hoveddøren, da vi spurgte om vej, skiltet på døren var bare ikke ret stort. Hotellet var et par store lejligheder på 4. og 5. sal, men helt OK - og så lige i centrum af Sct. Petersborg. Vores Motorcykler havde ikke været parkeret i baggården ret længe, inden et par ”søde” katte havde lagt sig til rette på vores sæder, men efter et meget tiltrængt bad i koldt vand opdagede vi, at de var i fuld gang med at krasse sæderne i stykker. Så der blev lavet foranstaltninger med sten og klinker i poser, som blev spændt på sæderne, så de ikke kunne ligge og nyde livet på cyklerne. Derefter drog vi på bytur i midtbyen, og sikken en by med hvilket byliv! Lørdag aften er der så meget liv og trafik helt frem til klokken 02, som der er på en fredag til fyraften i København. Turbådene sejler stadig ved midnat, og der er musik og gøgl langs floden Neva.

S ndag den 8. juni Da den ”inkluderede” morgenmad var indtaget på en lille cafe nede på gaden, gik vi på byvandring. Vejret var mildest talt fantastisk, og vi besluttede os for at gå til at starte med. Vi havde et par steder, vi skulle se, og lidt vi ville forbi, hvis vi kunne nå det. Et af højdepunkterne var, da vi landede ved den lokale H-D dealer, eller rettere den adresse vi havde, der var 3 år for gammel. Vi kom til en meget gammelt slidt værkstedsbygning i en baggård med en stor hund, som heldigvis var i lænke, der var én meter for kort, så hunden nåede mig ikke. Vi sprang i en taxa, og bad ham finde dealerens nye adresse. 10 minutter senere var vi på det rigtige sted. Efter den obligatoriske T-shirt var købt samt lidt andet diverse, gik turen tilbage mod centrum. Vi nåede lige den overdækkede terrasse på en god pub, inden himlen åbnede sig. Der var Happy Hour, så vi blev der et par timer, og det regnede vist også i et par timer. Vi fortsatte op i gaderne for at finde en turbåd, hvor vi kunne få en aftentur. Derefter en godnatbajer og så hjem.

Mandag den 9. juni Efter morgenmad og lidt formid-

dagshygge med at pakke motorcykler, vendte vi forhjulet mod Helsinki. Vi havde lige tjekket Google for at finde den nemmeste vej ud, men da vi nåede den første bro, var der ikke noget venstresving forbudt. Så det gjorde vi så, men der var et påbudsskilt om at køre ligeud. Det blev spottet af en betjent, som vinkede os ind til siden på den anden side af broen. Så kom vi sgu på prøve! Betjenten var fantastisk god til russisk og intet andet, og jeg prøvede at forklare os på både dansk, engelsk og tysk. Først efter 4. gang han havde fat i bødeblokken, fik jeg ham overtalt til, at vi bare var nogle dumme, fattige danskere, og at vi var på vej ud af byen, så vores forbrydelse ville ikke ske igen. Men vi slap alligevel med en løftet pegefinger. Vi fik tanket med noget lortebenzin, og ud af Sct. Petersborg gik det. Ros får russerne bestemt ikke for deres skiltning, eller retter mangel på samme. Men vi fandt vej til grænsen i flot vejr. 20 kilometer inden måtte vi tanke igen, det benzin vi tankede i Sct. Petersborg var af så ringe kvalitet, at vi kun kørte 2/3 af, hvad vi plejer. Men til gengæld kostede det kun 6 kroner pr. liter. Grænsekontrollen til Finland fungerede lidt bedre, end da vi kom ind i Rusland,

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

25


Super Rally 2014 Xxxxx

vi havde kun 1,5 times ventetid her. Et stykke inde i Finland fandt vi et godt sted til frokost. Inden vi nåede vores hotel i centrum, rundede vi lige den lokale H-D dealer. Finnerne har ry for at have nogle fine Harley forhandlere, og det ry holdt stik. Sikke da en forretning. Jeg tror, der holdt 100 brugte cykler til salg og mindst en af hver i de nye modeller, samt alt hvad hjertet begære af ekstra ”lort”, man kan købe. Da vi kom ud fra dealeren, opdagede vi turens værst havari. Jeg havde tabt den ene rørhale på min udstødning, Så var gode råd dyre. Men vi blev enige om at fortsætte, og så håbe på, den kunne køre hjem uden, eller om ejeren kunne leve med det. Vi fandt hotellet og et par kolde øl, for temperaturen var tæt på 30 grader. Det blev også til lidt aftenhygge i nærheden af hotellet denne aften.

Tirsdag den 10. juni Aftenen forinden havde der været

lidt rådslagning ang. sejlturen til Stockholm. Der var vist lidt hjemve på vej hos flere af deltagerne, så vi blev enige om at se Helsinki på to timer og så køre til Turko for af tage aftenfærgen mod Stockholm. En fantastisk køretur, næsten ude ved vandet. Vi var fremme ved Turko i god tid, så vi købte lidt øl og chips og satte os nede ved elven og kiggede på skibe, inden vi skulle til færgen kl. 19.00. Efter vi havde fundet vores kahyt, tog vi på dækket for at nyde den flotte tur ud gennem skærgården: Vi afsluttede aftenen på skibets restaurant med en god stor bøf og rødvin, som vi indtog i en kulisse med aftensolens nedgang i havet.

Onsdag den 11. juni Onsdag bød på en flot morgenstund og lidt forvirrende tur ud af Stokholm pga. et massivt vejarbejde. Vi havde god tid til at nå færgen ved Göteborg, så vi kørte af landevejene til Trollhät-

tan for at se sluserne. Fin tur gennem Sverige. Efter et par timer ved sluserne kørte vi til Göteborg og tog færgen kl. 16.00. Der var strålende flot vejr, så der blev hygget på dækket ud gennem skærgården. Vi var i land kl. 19.30 og Aalborg kl. 20.10. Summa summarum…

11 dage og 4.500 kilometer med fantastiske oplevelser i godt selskab. Tusinde tak til CC, Preben og Jeppe for en uforglemmelig tur. Og til læserne: Hvis jeg skulle skrive om alle oplevelserne i detaljer, blev jeg aldrig færdig. Så der er kun et at sige: op på kværnen og lad turen gå øst på. Det kan kun blive godt. Hvis der sidder en derude med et spørgsmål eller to angående det praktiske, så er i velkommen til at skrive på harley@stofanet.dk

Xzxxxxxxxx

„11 dage og 4.500 kilometer med fantastiske oplevelser i godt selskab“ 26

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Efter vi havde fundet vores kahyt, tog vi på dækket for at nyde den flotte tur ud gennem skærgården: vi afsluttede aftenen på skibets restaurant med en god, stor bøf og rødvin, som vi indtog i en kulisse med aftensolens nedgang i havet.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

27


Just ride!

JUST RIDE Mine oplevelser med en lejet HarleyDavidson model 2014 Street Glide i USA Tekst og foto: nr. 1137 Klaus J. Gierl

D

estination Daytona Lane er på sin måde et biker-Paradis lidt nordvest for Daytona Beach, hvor Highway 1 og Interstate 95 krydser hinanden. Daytona har næsten alt, som et Bikehjerte kan begære! Verdens største H-D butik på størrelse med Bilka, Bikerhotel, livemusik, tatovør, grillet svin, H-D outlet med T-shirts, og meget meget mere, en kæmpe JP Cycles Store med uoverskueligt mange dele og beklædningsgenstande, samt flere butikker på området, som jeg ikke nåede. På amerikansk: SHOP, EAT, STAY & PLAY. Personligt syntes jeg, at denne størrelse H-D forretning er for stor og forekom helt og aldeles upersonlig. Selv den separate bygning med hotel, bar og livemusik blev hurtigt kedeligt, en dag eller 2 som udgangspunkt for turer i området er fint. Jeg ville rigtig gerne testkøre en ny Street Glide 2014, og jeg blev lokket af en pamflet fra vores hotel med en dagsleje på $89. Derfor blev kursen sat den første søndag i august. Det viste sig imidlertid hurtigt, at det, som pamfletten lovede, ikke holdt vand! Lejeprisen endte på $217.10. Jeg fremviste ellers pamfletten til den venlige Harley-udlejer, han vred et svar fra sig om, at der var

28

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

varierende priser - men at prisen på alle BIG TWINS var den samme! Den ellers så flinke udlejningsassistent virkede nervøs under resten af udlejningsproceduren. Det var ikke særlig troværdigt. Jeg måtte op med cool cash, men humøret var hurtigt tilbage efter de første miles på maskinen. Jeg tog Gliden ud i fint vejr på Highway 1 med retning nord til Saint Augustine, som blev grundlagt i 1565 og dermed er USAs ældste by, bestemt et besøg værd, hurtigt videre (lejen skal udnyttes) til central Florida mod Gainesville. Byen er rangeret som "femte ringeste" i USA af National koalitionen for hjemløse for sin kriminalisering af hjemløshed. Jeg kørte herfra videre ad fede veje med næsten ingen trafik – smooth ride. Vejret skiftede, og vi styrede direkte ind i kraftig regn og torden, iført solbriller, cap, T-shirt og shorts. Vejret var skiftende fra mega varmt med høj sol det ene øjeblik til et monster af byger med torden det næste. Efter en hurtig burgerpause videre mod Ocala, som ikke er kendt for en skid, ville vi gerne ud på en afstikker, men jeg oversete en stikvej i en kolossal regnbyge. Heldigvis var Gliden udstyret med navigation, og


jeg fandt hurtigt ud af at betjene den. Efter 250 miles var det tid til status på denne 2014 Street Glide; den trækker ekstremt godt, cruisecontrol er en kæmpe fornøjelse, bremserne virker overbevisende gode, og den nye åbnemekanisme til sidetaskerne er fantastisk ­– de kan betjenes af føreren fra sadlen. Den hydrauliske kobling kræver tilvænning, men virker super godt, og gearene er præcise. Alt i alt en let kørt cykel til både urban kørsel og lange cruises. Før turen troede jeg, 2014 Street Glide var min drømme Bagger! Men kære Harley-Davidson udviklingsafdeling: Jeres navigeringsskærm er stort set ulæselig, selv i overskyet vejr, og den genspejler tydeligt min orange træf-t-shirt fra Arizona (se billedet). Der er støj fra primærsiden og personer på min højde med plus 192cm oplever uøn-

sket turbulens i form af vakuum, der ved kørsel over 100 Km/t resulterer i, at solbrillerne trækkes af. Og så observerede jeg desværre begyndende overfladerust på kromdele og på stellet under bagerste fodhviler i et åbent gevind. Jeg skiftede den våde t-shirt ud med en tør og sluttede turen på The Beaver Bar, en Bikerbar helt ud til Highway 1 nord for Daytona med livemusik, god stemning og høj sol. Regnen blev åbenbart liggende over det centrale Florida!

”Den trækker ekstremt godt, cruisecontrollen er en kæmpe fornøjelse og bremserne virker overbevisende gode” Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

29


[ Bornholmertræffet & Custom Bike Show 2014 ]

Bornholmertræffet & Custom Bike Show

2014

A

Tekst og foto: Dam og Byder

llerede fra mandag ankom der gæster på pladsen, det var nemlig muligt at overnatte mod et mindre beløb på kr. 25 pr. nat fra mandag til torsdag. En af vores udfordringer med Bornholmertræffet er, at få vores gæster til øen på de ønskede færgeafgange, og derfor er der flere, der vælger at rejse tidligere på ugen. Så har de også rig mulighed for at være turister på vores flotte ø, inden det hele går i ”Partymode”. Rederiet FÆRGEN forsøger at hjælpe træffet ved at afsætte flere MC-pladsen på

Et dejligt fremmøde til Bornholmertræffet. Der var fuldt hus.

30

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

Mange mennesker skaber lidt kø, når alle gerne vil have mad samtidig.


„Vi kunne stolt fremvise vores nye, færdige klubhus. I klubben blev der serveret ”Sol over Gudhjem” (røgede sild) samt øl og vand“

færgens både samt at tilbyde billigere billetter, hvilket vi er meget taknemlige for. Alt i alt kan man vel sige, at vi har skabt et ”Bike Week Bornholm”. En bragende succes

Vi må konstatere, at Bornholmertræffet igen i år blev en bragende succes.

Der var kommet godt 250 gæster allerede torsdag aften, og derfor valgte vores svenske husorkester BB Brain at give et par numre - og så var linjen lagt. Godtfolk kom til, og baren måtte holde åbent helt til kl. 04. I løbet af fredagen kom endnu flere bikere, og deltagerantallet kom op på ca. 800.

En landgris måtte lade livet for at tilfredsstille de mange gæster.

Om eftermiddagen spillede vores lokale skrigende postbud Kalle Brandt op på plænen. Fredag aften blev der serveret helstegt pattegris, hvorefter BB Brain samt Coast2Coast spillede op til fest i det store telt. I år havde vi lavet aftale med nogle professionelle lyd- og lystekniker, som bl.a.

Harley-Davidson motorcyklerne stablede sig op på Bornholm.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

31


Bornholmertræffet & Custom Bike Show 2014

tidligere har stået for opsætningen for kunstnere som Alice Cooper, Medina og Rasmus Seebach, så både band, lys og lyd nåede usete højder. En stor tak for det! Bands og teknikerne har allerede udtrykt stor begejstring for vores træf, og de ønsker at vende tilbage igen næste år. Derudover holdt vores VIP-telt næsten døgnåbent for de lidt mere kræsende bikere. VIP-teltet serverede bl.a. vores lokalt fremstillede Svanekebryg, cocktails, hjemmebagte muffins, og senere på aftenen var de værter for en professionel poledancer ”Barbara,” som bragte stor jubel blandt de fremmødte bikere samt deres koner. Så igen i år må man sige, at VIP-teltet lavede et fantastisk setup, tak for det. Lørdags gas

Lørdag formiddag var der fællestur rundt på øen. Vi startede med at køre til Østerlars Rundkirke, som er øens største rundkirke. Derefter gik

32

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

turen nord mod Allinge og tilbage til Rønne, hvor vi stolt kunne fremvise vores nye, færdige klubhus. I klubben blev der serveret ”Sol over Gudhjem” (røgede sild) samt øl og vand, som selvfølgelig indgår i indgangsbilletten, hvis man vælger den fulde weekendpakke. Efter fællesturen blev der igen spillet op til plænemusik med de lokale helte Søren & Gokke. Dette foregik dog inde i teltet, da luftfugtigheden blev for høj! Lørdagens gourmetmiddag bestod af en sydamerikansk grill-selv-bøf med tilbehør, som venligst var leveret af vores lokale madpusher. Kl. 21 gik BB Brain på scenen og gav et brag af en koncert. Den internationale, lokale poledanser havde ikke fået nok af stangen, så hun gav en ekstra optræden akkompagneret af det nordjyske band Coast2Coast, som sidste år gjorde et stort indtryk på mange af os på Mosten Raceday, og de skuffede bestemt ikke på Bornholmertræffet. Aldrig har vi set så mange festglade bikers give den gas

lørdag aften, hvor folk ellers plejer at holde lidt igen. Bornholm Custom Bike Show

Som et nyt spændende tiltag havde vi i år valgt at gennemføre Skandinaviens Sydligste Custom Bike Show. 35 personer havde valgt at udstille deres flotte Harley’er i 5 forskellige klasser, de besøgende gæster havde haft mulighed for at stemme på Harley’erne fredag og lørdag, og umiddelbart efter maden lørdag var der præmieoverrækkelse i festteltet, som folk stimlede til for at overvære. De personer, der kom på podiet, blev overdynget med klapsavler og jubelråb. Showet, med Lars Byder i spidsen, har fået rigtig mange positive tilkendegivelser, både fra udstillere samt fra besøgende, og det er jo dejligt. Showet havde fået sponseret fine præmier fra bl.a. CAP’s KBH, Mosten MC, MCM, Nygaard MC samt fra flere lokale sponsorer. Hele sponsorlisten kan ses på vores hjemmeside.


Søren Teil vandt klasserne H-D Custom og People´s Choice

Best Trike vundet af Johnny Lonehawk Martinsson

„35 personer havde valgt at udstille deres flotte Harley-Davidson motorcykler, og de var delt op i 5 forskellige klasser“

Resultat fra Custom Bike Show 2014 på Bornholm CLASSIC BIKE 1. Olaf Gibson (Sweden) 2. Jørn Rasmussen 3. Eva Gibson (Sweden)

MODIFIED HARLEY 1. Christer Lind 2. Jan Sportster Jensen 3. Sarah Lindberg (Sweden)

HD CHOPPER 1. Gugge UCC (Sweden) 2. Magnus Bjørk 3. Ernst Codiar (Germany)

HD CUSTOM 1. Søren Teil (Sweden) 2. Stig Elkær 3. Hakon Lindberg (Sweden)

BEST TRIKE 1.Johnny Lonehawk Martinsson, Opium Expres (Sweden)

BEST PAINT Hakon Lindberg (Sweden)

PEOPLE’S CHOICE Søren Teil (Sweden)

JURY’S CHOICE Hakon Lindberg (Sweden)

Søren´s liv har budt på mange op og nedture, og de ligger til grund for skabelsen af denne fantastiske motorcykel.

Her ses Olaf Gibson der vandt klassen: Classic Bike.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

33


[ Den skaldede kok ]

Discover More – en oplevelse for livet!

H

Tekst og Foto: Olsen ”Den Skaldede Kok”

vordan starter sådan en tur? Meget nemt faktisk, en mail og en opringning: Hej det er Kim, jeg ringer på vegne af Harley-Davidson. Vil du køre en spritny Street Glide gennem Danmark i tre dage? Pause, øh...tager du pis på mig? Ja tak, det vil jeg meget gerne, altså virkelig meget gerne!

På museum…

Brunch på stranden

At rejse er at leve

Vi startede i Esbjerg ved De Fire Hvide Mænd med stor morgenkomplet midt på stranden og en masse Harley kørere. Det var et fantastisk syn at møde alle de glade bikere, og rigtig mange kørte med videre. Efter en frisk fiskefrikadelle ved havnen i Ringkøbing og en dejlig tur på tværs af Jylland landede vi, lidt forsinket, hos CAP’s i Aarhus. Selv om det kun blev til en kort visit, 1000 tak til alle der var mødt op.

Friske Harley folk trillede med ud ad Aarhus. Ved iskiosken i Middelfart fik jeg en klump i halsen. Jeg tror, der var 50-60 Harley’er. Det var et vildt og skønt syn. Imponerende nok kom alle samtidig til Odense og landede ved H.C. Andersens Hus. Her blev der disket op med stegt flæsk og persillesovs fra Under Lindetræet. Så var turen denne dag slut, og det var med et kæmpe smil om munden, at jeg lagde mig til at sove.

34

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

Tirsdag morgen kørte jeg Harley’en ind på ARoS kunstmuseum til en lille reception, hvor jeg også skulle holde en tale. Vildt underligt at stå der med Street Gliden, og mennesker omkring en, og tænke på, at alt det her startede med, at jeg jo egentlig bare lavede frikadeller.


Fuld fart mod København

Det blev en smuk tur i solskin over Kerteminde og ned langs kysten mod Nyborg. Et smut ind ved Nyborg Strandcamping, der diskede op med kaffe, sodavand franskbrød. Tak for det. Så skulle vi af sted over broen og mod Korsør. Her trak det op til regn, men vi fik kun nogle få dryp. Ellers havde hele turen været i høj sol, og den ene dag med 35 grader. Jeg har egentlig aldrig tænkt på, hvor dejlig Danmark er, specielt når solen står højt, og man triller af sted på sin Harley. Jeg har sjældent været så glad og tilfreds. Nå, vi havde en tidsfrist kl. 16.30 i Valby ved CAP’s. Det var faktisk meget fedt, for så kunne vi dælme give den håndtag, mand jeg var som et lille barn juleaften.

"Vildt underligt at stå der med Street Gliden, og mennesker omkring en, og tænke på, at alt det her startede med, at jeg jo egentlig bare lavede frikadeller" Cykler overalt!

Vi er nu tæt på CAP’s. Ikke en levende sjæl, hvad? Det kan ikke passe? Olsen din tosse, de er jo omme bagved CAP’s ved HOG’s klublokale. Og mand hvor vildt. Der var cykler og glade mennesker overalt. Og der blev ved med at komme cykler til, jeg var målløs, stolt og følte virkelig, at det her var det største. Ole Reumert havde lagt køreturen mod Helsingør og den sad bare lige i skabet. 80 Harley’er gennem København og op langs Strandvejen. Det var et skønt syn. En lang hale af Harley’er, verden er sgu god ved os. Ind ved Kronborg, til samling og billeder. Og så det jeg havde glædet mig meget til. Ned ad gågaden til Stengade, det var bare sejt. Jeg tror, der stod 300 mennesker og ventede på os. I Stengade har jeg min forretning, og her havde Merete, Lotte og Rikke grillet pølser og lavet kold kartoffelsalt. Smil på alles læber, bare nogle dejlige dage. Tak!

Til alle jer der mødte op, kørte med og gav mig en fantastisk tur, kan jeg ikke takke nok. Til jer der kørte med helt fra Esbjerg til Helsingør og hjem igen samme aften, tak, I er ægte vikinger. Tro mig, ingen slår det, vi præsterede i Danmark, kære alle, 1000 tak! Om ’Street Gliden kan jeg kun sige en ting, FANTASTISK. Masser af komfort, navigation, cruise control, radio osv. Den levede op til mine forventninger, på alle måder.

Harley-Davidson Discover More 2014 Én motorcykel kører over 20.000 km gennem 32 lande. En episk rejse gennem Europa, Mellemøsten og Nordafrika.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

35


[ Forårstræf 2014 ]

FYNS HARLEY MEETING En stor del har været med i mange år på Fyns Harley Meeting, og planlægger ferie i uge 30, så de er sikre på, at de ikke går glip af årets H-D træf-fest i det fynske. Mange har endda sikret sig faste pladser på campingarealet og ankommer et par dage før for at sætte telt op. Årets største Harley-fest er stadig på Fyn.

tekst og foto: LILLE MIS & TT

V

i her i distrikt 2 kan godt være stolte over i år igen at have afholdt Fyns Harley Meeting med et yderst flot antal af bikere fra nær og fjern, og et brag af en fest der varede i 3 dage. Med 1100 betalende, masser af sol, super gode bands og en stemning, der var i top hele weekenden, kan det ikke blive bedre. Og det er egentlig fantastisk, at der kan skabes en god og stor fest, og på så

36

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

2014

kort tid, 3 dage efter, er det hele slut. Forberedelserne til træffet er længe undervejs, det ved vi jo alle godt rundt omkring i alle distrikterne, bestyrelsen arbejder på højtryk ugerne op til, og den sidste uge, før det går løs, er der ekstra tryk på via hjælp fra de medlemmerne, der kommer hele ugen og gir' en hånd med. Men det er jo ikke alene os i klubben, der får det til at blive en god fest, vi er bare tovholdere og planlæggere dem,

som er med til at skabe stemningen, er alle de dejlige mennesker, som år efter år møder op og støtter op omkring Fyns Harley Meeting, og som hvert år glæder sig til gensynet og bidrager med hygge og fest hele weekenden i hinandens selskab, og som samtidig er med til, at træffet bliver en succes. Dette er vi glade for her på Fyn, og der er blevet taget godt imod både de nye og gamle bikere. Mange af dem, som har været med i


mange år, lægger deres ferie i uge 30, så de er sikre på, at de ikke går glip af træffet. De har endda sikret sig faste pladser på teltpladsen ved allerede at komme om onsdagen for at sætte telte op, for så at vende tilbage om torsdagen, hvor de sandelig også "næsten har fast plads inde i baren, ja endda på toilettet”. Træffet starter, som altid, officielt fredag over middag, men vi afholder jo altid vores "farlig torsdag" først, da dette er blevet fast tradition og startskud til weekendens store fest. Men inden aftenen faldt på, havde vi besøg af de flotte store amerikanerbiler, der kom for at vise deres hestekræfter, og så dem der var på pladsen havde mulighed for at få mundvandet til at løbe. De blev et par timer med hygge og snak, og væk var de igen. Fredagen tegnede allerede godt, da de

første bikere kørte igennem indgangsportalen; alt var klar, solen stod højt på himlen, øllene var godt kolde, poolen var blevet en realitet igen efter ønske fra medlemmerne, så man havde mulighed få at få sig en dukkert, når nu varmen var skruet op på omkring de 30 grader, og dette benyttede flere sig af. Dens levetid var dog ikke så længe, da den led overlast i varmen, så vi må finde en bedre løsning til næste år, så flere får glæde af den, og så den holder længere. Det er jo hårdt sådan at gå og sætte telte op iført læderbukser og store støvler, så derfor kørte vores lille ølvogn rundt, så de svedige bikere kunne blive kølet ned ved køb af de kolde øl, inden de fandt klipklapperne og de kortærmede T-shirts frem fra sidetaskerne og en bandana for at fange alt sveden fra panden. Antallet af bikere steg time for

time, og pladsen blev hurtigt fyldt op. Hyggen og stemningen spredte sig hurtigt, og omkring kl. 21 gik US RECYCLE på vores udendørs scene, og gav den som altid max gas i godt 2 timer, hvorefter festen trak indenfor i hallen, og så var det Heavy Duty's tur til at underholde og få sat gang i dansegulvet, hvilket der også kom, for nu var vi jo varme fra musikken udenfor. Natten faldt på, og der blev ro på området hen mod morgenstunden. Lørdag morgen kunne der bydes på lækker morgenbuffet med frisk franskbrød, diverse tilbehør og frugt samt frisklavet kaffe og the, juice og mælk. Nogle af dem, som ikke havde fundet i seng, kunne sætte sig direkte til morgenbordet, andre ankom nyvaskede og med rene T-shirts på, og så var der dem, som ikke nåede det - af en eller anden årsag.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

37


FYNS HARLEY MEETING 2014

Det kan være hårdt at deltage i Fyns Harley Meeting.

38

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Vores fællestur om lørdagen startede kl. 11.00, hvorefter turen gik ud i det fynske landskab med kurs mod Kerteminde og senere langs den sibiriske kyst, som den bliver kaldt, for til sidst at ende ved Nyborg campingplads, hvor der stod forfriskninger klar hos værtsparret Tina og Asbjørn. Turen gik derefter tilbage til pladsen, hvor vi holdt åbent hus og igen i år var der godt besøgt af gæster, som var nysgerrige for at se alle de flotte Harleyer og klubhuset, ja selv de mindste var med store øjne. Eftermiddagshyggen havde allerede spredt sig på pladsen, da de 74 Harleyer, der havde været på fællestur, kom tilbage, og nu var der kommet endnu flere bikere til. Vi er jo glade for, at der kommer HD folk fra både nær og fjern, og her skal der nævnes fra både ind- og udlandet. Norge, Sverige, Island og Tyskland er store tilhængere hos os, og hvad vores eget lille land angår, så er sønderjyderne med 33 mand gode til at støtte op omkring træffet hvert år, stærkt efterfulgt af Sjælland, Nord- og Midtjylland, og for ikke at nævne de fynske bikere, som kommer i et stort antal. Bornholmerne kom også, og for nogle af dem var det første gang, de var til Fynstræffet, og de sagde, at de kørte hjem søndag med en positiv og sjov oplevelse i sidetaskerne, og at de helt sikkert vender tilbage til næste år igen. Timerne skred frem, og det væltede stadig ind med Harleyer på pladsen. Vi kunne samtidig begynde at lugte de helstegte pattegrise ,som skulle serveres til buffeten om aftenen, men inden vi kunne sætte os til bords, ventede vi på at kunne få øje på en STOR sandsky ude i det fjerne på markvejen op til vores område. Præcis klokken 16.30 kom den så, navnet på denne var

NORDIC RUN 2014. Over 40 flotte maskiner kom crusende op mod indgangen, et syn for guder skal det lige siges. Wauw, en entré, de gjorde. Med deres godt støvede Harleyer og alt deres oppakning samt deres følgebil trillede de lige så stille om bagved klubhuset på teltpladsen, hvor vi havde reserveret plads til dem. Vi havde nu rundet de 1100. SÅDAN! Nu kunne festen fortsætte. Efter aftensmaden med en suveræn buffet, hvor der kunne spises alt det, man havde lyst til for kun 120 kr., var der livemusik igen. Jeg tror vidst, at de fleste mennesker ude i vores lille land godt kan huske Børge fra Olsenbanden,

i dansepladsen, så sveden haglede ned over os, og sådan fortsatte de i 2 timer. Men det var ikke slut endnu, for bagefter var det ind i hallen igen, hvor The Boss Bruce Springsteen Jam trykkede den af, så man næsten ikke kunne høre forskel. Dansegulvet var igen fyldt til bristepunktet, og varmen inde i hallen havde sneget sig op på lige fod med dem udenfor i dagtimerne. Mange trykkede den af både fredag og lørdag, men alting har jo sin ende, selv Fyns Harley Meeting. Søndag efter morgenmaden blev der så småt pakket telte sammen, og nu gik turen hjem igen. De eneste, der skulle blive til mandag, var dem fra NORDIC RUN - de var jo kommet helt

„Der kom hurtigt gang i dansepladsen, så sveden haglede ned af os, og sådan fortsatte det i timer“ ham med det lange år og de runde briller - "Yvonne og Keld's søn" - og som altid var med på den værste ved kuppene, men som i virkeligheden hedder Jes Kiltsø, og som i dag danner bandet Kiltsø og Wittrock. Håret var blevet klippet af, masser af tatoveringer var kommet på, dåbsattesten var blevet lidt ældre, men brillerne var bevaret. De kunne opleves lørdag aften oppe på vores udendørsscene, hvor de gav den max gas med en blanding af Blues og Rock, og for lige at sætte prikken over i'et, så spillede den Skallede Kok fra TV på bas i bandet. Der kom hurtigt gang

fra Finland og skulle helt tilbage igen, hvor nogle af klubbens medlemmer mandag morgen fulgte dem til Sjælland for at sige tak for denne gang og fortsat god tur. Træffet sluttede søndag kl. 12, pladsen blev tom, og vi kunne læne os tilbage efter oprydningen med en dejlig fornemmelse i maven og et smil på læben. Alt var gået godt, kun med et par små skønhedsfejl undervejs og et par små huller i osten. Tak til alle dem, som var med til at gøre Fyns Harley Meeting til endnu en succes, vi håber alle kom godt hjem, og vi glæder os til at se jer alle i 2015!

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

39


[ Fyns Harley meeting 2014 ]

Sikke et trĂŚf

40

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Et par dage er gået siden de sidste gæster forlod Fyns Harley meeting, og de fleste af os er ved at få pusten igen.

O

Tekst Niller Foto Thormar Thorkelsson (TT)

mkring 1100 betalende gæster besøgte vores træf 2014, og jeg er næsten sikker på, at det er rekord i klubhuset i Marslev. Nu var vi også så heldige, at Nordic run lagde deres fantastiske tur forbi Fyns Harley meeting. Jeg ville rigtigt gerne have deltaget i turen, men der var desværre ikke tid, da vi skulle lave træf, så i stedet valgte min kæreste og jeg lige at køre op til starten i Finland og ønske dem god tur. Vi blev på træfpladsen om natten og kørte hjemad igen næste dag, da vi kun havde fem dage at gøre godt med. Vi så ikke en dråbe regn på trods af, at vi alligevel fik kørt 4600 km på de fem dage. Vi lavede forresten også lige en Iron Butt mere på vej op, da vi nu skulle køre turen alligevel. Det er mit indtryk, at de fleste havde nogle hyggelige dage i det fynske, i hvert fald dem jeg snakkede med, når jeg gik en tur ned på campen. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

41


Bornholmertræf Xxxxx anno 2013 Fyns Harley meeting 2014

Her tænker jeg naturligvis også på de 10-15 stykker, som lige blev nogle timer efter træffet var slut og hjalp med at rydde op. Så en KÆMPE TAK til alle, som gjorde en forskel. Ingen nævnt, ingen glemt. Man kan sgu ikke lade være med at tænkev på, hvor nemt så-

”Det er dejligt at se, at folk rydder op efter dem selv og samler alt skraldet i små bunker, så det er nemt for oprydningsholdet at læsse det og køre det i containeren” vores gæster for den måde, de efterlod campområdet. Det er dejligt at se, at folk rydder op efter dem selv og samler alt skraldet i små bunker, så det er nemt for oprydningsholdet at læsse det og køre det i containeren. Tak for hjælpen. Desværre ser vi stadig en del tomme flasker, som er medbragt hjemmefra. Jeg mener selvfølgelig ikke de to teltbajere, som man har i sadeltasken, men mere de hele flasker sprut, som folk kommer op i baren efter is til. Det er sgu svært at betale musikerne og alle de andre udgifter, som hænger sammen med sådan et træf, når den indtægt mangler. Dette gælder selvfølgelig ikke kun på Fyn, men i alle

42

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

distrikterne. Derfor: støt distrikterne. Lad sprutten blive derhjemme. Selvfølgelig var der nogle skønhedsfejl, som vi bare må lære af til næste år. Der var lidt med maden, som skal ændres, måske fordi vi blev taget lidt med bukserne nede over det store antal deltagere, men det skal ikke være nogen undskyldning. Det er som sagt bare at lære af fejlene, og så prøve at gøre det lidt bedre næste gang. Ellers er det mit indtryk, at det meste på træffet fungerede godt. Vi kunne selvfølgelig godt have brugt noget mere hjælp fra vores over 600 medlemmer, men de 40-50 stykker, som gav en hånd med, gjorde en enorm indsats for at få det hele til at fungere.

dan et træf kunne afholdes, hvis man løftede i flok. Jeg vil også gerne benytte muligheden her for at takke alle vores sponsere for den indsats, der blev lagt i Fyns Harley meeting i 2014. Og igen ingen nævnt, ingen glemt. Jeg vil ikke gå i detaljer med hensyn til træffet, da vores journalist helt sikkert laver en kæmpe reportage om herom. Det, jeg kan forestille mig, som skal ske nu, er, at bestyrelsen sætter sig sammen og evaluerer på træffet, og dernæst kunne jeg godt tænke mig at lave en aften i lighed med vores ris og ros møde, som vi havde med stor succes tidligere på året - denne gang med hensyn til træffet. Og det kunne være fedt, hvis der kom lige så mange som sidst og gav deres besyv med. Men mere om dette på hjemmesiden senere.


Eftermiddagshygge på plænen er altid et hit, og uden mad og drikke duer bikeren ikke. Til højre serveres der røget sild med blomme i klubhuset.

”Der var lidt med maden, som skal ændres til næste år, måske fordi vi blev taget lidt med bukserne nede over det store antal deltagere”

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

43


[ Tøsetræf 2014 ]

Tøsetræf Det blev ikke til et jubilæumstræf igen igen – men et brag af en fest, som strakte sig over hele weekenden!

Tekst & foto: Susanne Juul Christensen

44

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

F

redericia Harley Davidson Club lagde lokaler og omgivelser til årets Tøsetræf, og 50 skønne quinder havde valgt at lade H-D’en trille til Distrikt Syd. Fredag middag rullede den første igennem indgangen, og hele eftermiddagen kom de i en lind strøm. Efter at have indtaget den lækreste mørbradgryde á la Smed og norsk is ad libitum, blev baren indtaget, og alle ventede spændt på det hemmelige punkt på programmet – musikken. De

kom, de spillede og fik tissepauser på skift, laden kogte og 50 svedige tøser fyrede den af sammen med Padlock Chain til langt ud på natten. Det forlyder sig, at de sidste forlod baren lørdag morgen kl. 05.30. Lørdag stod vi op til lunt og blæsende vejr krydret med regnbyger af en vis kaliber. I løbet af formiddagen blev stemningen loddet med hensyn til fællesturen, og der blev arrangeret biler til næsten alle. Det viste sig nemlig, at der på træffet var to hardcore bikere, som


„Det svingede i baren og på bordene, og ud på natten dukkede den sofacyklende vikingevølve også op. Hvis der er nogle, som forstår at holde en fest i gang, så er det deltagerne i Tøsetræf 2014“ trodsede regnen, og tog turen til Harley-Davidson Club Kolding på to hjul. I Kolding skulle vi indtage frokosten. McDonald’s var det ikke, nej - det var hundrede gange bedre, og de ramte lige plet med deres Byg-Selv-Burgere. Det svingede i baren Lørdag eftermiddag stod i traditionens tegn – lotteri. Bordet var fyldt med flotte indpakkede gaver, og det bagerste hjørne sørgede så rigeligt for at få deres del af gevinsterne. Flere af

gaverne udløste latterbrøl, gad vide hvad der var i dem? Desuden havde tre vundet det ultimative gavekort lydende på at synge de tre første sange til aftenens karaoke sammen med Åges Mobildiskotek. Disco-musik flød ud af højttalerne. Der blev skrålet med på alle de gode gamle hits fra 70’erne og 80’erne, og de heldige tøser fra lotteriet gav den fuld gas på mikrofonerne. Det svingede i baren og på bordene, og ud på natten dukkede den sofacyklende viking også op.

Hvis der er nogle, som forstår at holde en fest i gang, så er det deltagerne i Tøsetræf 2014. Der skal lyde en stor tak til alle vores sponsorer, som enten har ydet økonomisk støtte til afholdelsen af træffet eller har givet flotte gaver til lotteriet. Ingen nævnt – ingen glemt. Tak til de mandlige medlemmer af FHDC, som holdte os ud en hel weekend, og tak til de mandlige medlemmer i HDCK, der lavede frokost til os lørdag. See you next year – Bornholm here we come!

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

45


[ TolnetrĂŚf 2014 ]

e n l o t 2 0 14 f ĂŚ tr 46

H-D Jou rnal rnalen en s e p t e m b e r 2 0 14


Til trods for vejrgudernes blandede cocktail af vejrforhold, havde ca. 300 gæster fundet vejen op til de smukke omgivelser i Tolneskov ved Frederikshavn for at have en hyggelig weekend sammen med distrikt nord på den sidste af Harley-Davidson Club of Denmarks 2014 træf

T

Tekst & Foto Anja Markussen

orsdag var vi en tur forbi for at sætte teltet op og for at tilbyde hjælp til distriktsbestyrelse og de frivillige, som knoklede på hele ugen før for at få træffet op at stå. Alt kørte som efter en snor. De nuværende medlemmer af bestyrelsen i distrikt nord har stået med Tolnetræffet rigtig mange gange. Der er et super samarbejde, og det hele fungerer bare. Endelig blev det så fyraften fredag, og så var det bare at komme af sted. Forventningens store glæde ved vores eget træf indfries jo som regel, og det er jo også op til os selv, hvor god en weekend, det skal være. Rammerne er i orden, maden bliver leveret af Vangaa, og det er bare helt kanon godt, og musikprogrammet er også i top. Der var selvfølgelig også mulighed for at lave en god handel i klubshoppen, hvor Skrannie og de andre var parate med et stort udvalg af tøj, tasker og andet.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen nal en

47


tolnetræf 2014

”Nordmænd, svenskere og danskere deltog i en skøn forening af feststemte mennesker” Nordmænd, svenskere og danskere deltog i en skøn forening af feststemte mennesker, og så gjorde det ikke så meget, at der dukkede et regnskyl eller to op. Vi rykkede bare sammen under teltdugen og sagde skål. Flere af nordmændene havde faktisk deltaget i Tolnetræf i Nord igennem de sidste 15 -16 år, og man må sige, at de forstår at holde fest. De hygger sig sammen, fra de kommer til de går. Fredag aften bød på musik leveret af Tom og Thomas, og senere gik Ole Gasband på. Der blev danset igennem og sunget til den store guldmedalje. De gamle Gasolinnumre var og er altid en succes. Men lørdag morgen skulle prisen så også betales

48

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

for nattens eskapader. Man så mange møde dagen med solbriller, våd kasket og en vand eller cola i hånden. Kl. 11 lørdag var der den traditionelle fællestur og en lille sluttet trop kørte med CC som guide ud i på de nordjyske landeveje. Det blev en tur på omkring 1 time, og der var flere af vores gæster, som gerne ville forbi en hæveautomat, da modtagelsesforholdene derude i skoven ikke er alt for gode, når man vil hæve kontanter. Lørdag eftermiddag bød på tortur af en "kineser kværn" til stor morskab for mange. Leon og jeg kørte en runde på hele pladsen for at gøre opmærksom på, at det snart var tid

til aflivning af den lille ”motorcykel”. Ikke nogen stor oplevelse, men det mindede meget om dengang, vi var unge og kørte på knallert. Musikken lørdag eftermiddag blev leveret af Lars Samuelsen. Det småregnede lidt indimellem, men pludselig blev det til en voldsom haglbyge, og alt grejet til musikken måtte reddes fra udebaren. Men fluks efter vejrgudernes udbrud blev musikudstyret så samlet igen, og den gode koncert kunne fortsætte. Der var både fællessang og god humor. Lars har gode evner til at skabe en fest. Lørdag aften bød på musik fra Big Bad Wolf, som igen satte gang i den, men i forhold til fredag, var det nu kun normændene, som benyttede dansegulvet. Vi andre tunede ind i teltet tidligt, med andre ord var vi "kolde før tolv." Søndag var det så bare tid til at pakke sammen og køre hjemover med endnu en kanon Harley-Davidson ­weekendoplevelse i bagagen.


”Men lørdag morgen skulle prisen så også betales for nattens eskapader. Man så mange møde dagen med solbriller, våd kasket og en vand eller cola i hånden”

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

49


formanden af Anders Hansen

Dejlig sommer K

an der mon være nogen, som har noget at klage over med den sommer? Det har været helt fantastisk, i hvert fald her frem til først i august, hvor dette er skrevet. Der har ikke været meget brug for regntøjet herhjemme. Nordic Run Nordic Run er vel overstået, og jeg tror, alle deltagerne har fået en oplevelse, de sent vil glemme. De Nordisk Harleyklubber har gjort deres ypperste for at tilgodese de medlemmer, som deltog. Der er selvfølgelig altid noget, som man bagefter kan se, kunne have været gjort på en anden måde. Det er så det, vi må tage op til det næste nordiske møde, hvor vi selvfølgelig også skal diskutere, om der skal laves en ny tur om et år eller to. Jeg vil ikke skrive så meget om

selve turen, det kommer nok andet sted i bladet. Der er rigtig mange, som har fuldt med på den blog, Chresten lavede på hele turen, så det var godt, at vi i Hovedbestyrelsen besluttede at sende ham med hele turen rundt. Der skal lyde et stort tak til de distrikter, som havde besøg af Nordic Run. I gjorde et fantastisk godt arbejde for at vise vores gæster, hvad HarleyDavidson Club of Denmark formår. Så her er det: TAK. H-DCDK træf Alle træffene i H-DCDK er overstået for i år, nu er det alle de mindre arrangementer, som begynder igen. Jeg håber, at du som medlem kommer og bakker op om det, bestyrelserne sætter i gang og selvfølgelig hjælper dem med at afvikle både før og efter. Det er aldrig sjovt at

skulle rydde op efter en fest eller en fællesspisning, så tilbyd nu lige din hjælp. Visionsweekend Vi har arrangeret en visionsweekend i oktober, hvor alle distriktsbestyrelserne skal samles for at ses og tale med hinanden på tværs af distrikterne. Der er ingen grund til, at vi skal finde på løsninger på problemer eller opgaver, hvis ét af distrikterne allerede har været igennem det. Vi kan med dette møde drage af hinandens erfaring. Så det er jeg meget spændt på resultatet af, for selvfølgelig er alle bestyrelserne repræsenteret i hovedbestyrelsen med formand og næstformand, men her har alle i bestyrelserne mulighed for selv at blive hørt og ikke mindst høre og lære noget fra de andre distrikter, så jeg håber, at så mange af bestyrelsesmedlemmerne som muligt vil deltage. Snart 40 år Det er også i denne måned, at vi har møde med Harley-Davidson forhandlerne for at høre, hvad vi kan hjælpe hinanden med. Jeg synes, det er vigtigt, at vi står på god fod med hinanden, for jeg synes ikke, vi kan undvære hinanden. Jeg har ikke fået nogle forslag fra Jer endnu, om hvordan vi skal fejre vores 40 års fødselsdag. Der må da være nogle af Jer, der har nogen gode ideer til steder, eller til hvordan det skal foregå. Det er i september i 2016, så det er jo stadig indenfor køresæsonen. Det er vist, hvad jeg har at fortælle om denne gang, så jeg vil ønske Jer et rigtig godt efterår med mange gode oplevelser med Jeres Harley.

50

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Efterår 2014 Shoppen er fyldt med lunt og lækkert tøj til hende og ham...

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

51


nyheder

kort nyt

„It takes more love to share the saddle than it does to share the bed“

nyheder • information • gode tips

The Old Biker

af torp

MC salgstal i første halvår 2014 For første gang siden 2007 ser det ud til, at salget af nye motorcykler i år vil stige i forhold til de foregående år. Fra januar til og med juni blev der i år nyregistreret 1.315 motoriserede 2-hjulere over 50 kubik mod 1.150 i samme periode i 2013. Stigningen på 165

2014

enheder svarer til en fremgang på 14,3 procent. For Big Bike gruppen over 1000 kubik tegner den populære BMW R 1200 GS sig alene for 25 enheder. Harley-Davidson har også et rigtig godt første halvår 2014 med ikke mindre end 115 nye, indregistrerede enheder. Det er en fremgang på hele 39 stk. i forhold til året før.

Antal ny-indregistrede motorcykler og scootere fra januar til juni i 2014, 2013 og 2012 1. Suzuki 2. Yamaha 3. Honda 4. BMW 5. Harley-D 6. Kawasaki 7. VGA 8. Kymco 9. Husqvarna 16 10. Ducati 11. Triumph Øvrige

2014 243 235 207 160 115 99 56 49 4 15 15 105

2013 70 200 265 198 76 137 - 26 21 15

2012 147 175 205 117 103 130 36 21 31

Kilde: Touring Nyt nr. 6/2014

Tjek lige den motor! Den første rent norsk fremstillede dragrace-motor med over 1000 hk. Motoren bruger over 40 liter på at køre én kliometer. Steinar Opheim har brugt over 1.750 timer af fritiden det sidste lille år på at opbygge det, han håber bliver verdens hurtigste motorcykelmotor. De vil revolutionere Steinar Opheim og kammeraten Svein Olaf Rolfstad fra Toten forventer at revolutionere dragracing med deres nye motor. Rolfstad har Europa rekorden for Super Twin Top Fuel Bike med 6,409 sekunder på 402,33 meter. Målet er at komme ned under seks blank for at slå den stående verdensrekord.

52

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

Havde tre mål Rolfstad havde en drøm, og han bad makkeren Opheim om hjælp. De skulle bygge en helt ny motor med tre hovedmål: den skal være holdbar, og så skal den være servicevenlig. Og så skal den selvfølgelig være den hurtigste i verden. Motoren, som nu er færdig og monteret, ligner ikke noget, der tidligere er set i sporten; makkerparret har fremstillet alle hoveddelene selv. Første offentlige opstart Den 14. august 2014 var der pænt fremmøde af en del motorgale nordmænd på pladsen udenfor lokalerne ved Stjørdal Maskinering A/S

i norske Stjørdal nær Trondheim. Det er Sjørdal Maskinering A/S, der har fremstillet de mange motordele efter Steiner Opheims detaljerede tegninger Motorcyklen blev demonstreret over en kort 50 meter strækning. Alle tilstedeværende var dybt imponerede, og Opheim selv var mere end tilfreds. Det bliver rigtig spændende, at se dette monster blive fyret af over de godt 200 meter på Mosten Raceway 2014.


Pass me the salt Fra den 23. til den 28. august blev 2014-udgaven af Bonneville Motorcykel Speed Trials afviklet. De to nordjydske svogre, Tom Minde Jørgensen og John Jørgensen, var igen i år at finde på saltet med deres berømte Harley-Davidson Knuckleheads. Det kommer vi helt sikkert til at høre meget mere om.
 For de mest nysgerrige er det en god idé at tjekke hjemmesiden www. passmethesaltplease.dk her i de første dage af september.

isk Vild dramat ! g udviklin ring fra Sidste opdate ok den Tom på facebo gen or 27. August m y Gat there. Toda ue tec tr e Both bikes ar race. to y ad inspec. Re r 2 hours Stand in lane fo y. da but no race to morrow to e So first in lin run is up. st te r fo y and read d te – Keep you upda

Bonneville land speed racing

Det er ikke Drag Racing at sætte en hastigheds markeringer på Bonneville Salt Flats. Salt er slick, hvilket betyder, at opretholdelse af trækkraft, er et stort problem for alle racere. man starter derfor langsommere end mange forventer, men kan til gengæld gå op i meget hurtige hastigheder fordi de store saltflader hjælper kørerne med at opnå det fulde potentiale. Der er 2-3 spor afhængig af tilstanden af saltet. Den korteste er normalt en 5-mile bane, mens den lange bane normalt lægges på cirka syv miles. Afhængig af klasse (der er hundredvis af klasser der deltager) er racerene tildelt start i overensstemmelse med potentiale. Nogle klasser som for eksempel 49cc motorcykler, har optegnelser sat til under 100 mph (161 km/t), mens rekordkøretøjer kan opnå hastigheder på mellem 400 og 500 mph. Der er to store hastighedsbegivenheder på Bonneville Salt Flats hvert år. Det ene er Bonneville „Speed Week“, som finder sted medio august, mens det andet er „World Finals“ som finder sted i begyndelsen af oktober. The Southern California Timing Association organiserer og planlægger begge begivenheder.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

53


nyheder

MOTOmania

To hjul, brølende motor og en masse fede jokes. Den vellykkede kulttegneserie MOTOmania, der har sin oprindelse i Tyskland, er nu dukket op i en dansk oversættelse. Hele serien udgi-

ves de næste år i 11 bind. Den tyske tegneserietegner og forfatter Holger Aue viser med fine detaljer sin store kærlighed og besættelse af motorcykelverdenen, samtidig med at irri-

v ” ta tyr 0 s ” an æs 90 us es H t l G d an sb Guzzi e ef æ l G H E “ “ Moto Mans va i

g

Ca

Le

terende hustruer og nærtagende betjente angriber dit mellemgulv med latter. Det er en fortælling om de skøreste tegneseriehelte på landevejen, hvor hver kørt kilometer er et angreb

på dine lattermuskler. 1994 blev det store gennembrudsår for Holger Aue, som sidenhen har fået sin tegneserie trykt i det tyske tidsskriftet "Motorrad", der har givet den gro-

t Ben o” Robert mb “Bre “Røgslør” A saki ntho Ducati Kawa . n b Om Pantah 500 “Ande nplad s” Laver

da 750

54

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


„Der skal udkomme to tegneserier om året - en til fars dag og en til jul“ teske humor kultstatus. De fem skøre tegneseriefigurer fik hurtigt et voksende antal læsere og kører nu videre i den danske udgave under navnene: Gustav Gedestyr, Robert Røgslør, Anthon Andenplads, Hans Hæsblæs og Kurt Tvebakke. MOTOmania er en tegneserie for de tohjulede og et must for enhver motorcykelentusiast. En tegneserie, der driver selv de hårdeste rockere ud i tårevædet latter. Den danske version er oversat af Jan Petersen, som selv har fulgt udviklingen i den tyske udgave. Han har i mere end fem år forsøgt at få dem udgivet her i Danmark, men desværre gik det tyske forlag konkurs, og rettighederne blev af samme årsag

vanskelige at opspore. Nu ligger rettighederne hos Forlaget Veterania, som har indgået aftale med Petersen om fremtidige oversættelser. Det forventes, at der skal udkomme to tegneserier om året en til fars dag og en til jul. Man kan følge udgivelserne på forlagets hjemmeside www.veterania.dk eller via tegneseriens Facebookgruppe ”MOTOmania Danmark”

Første bind udkom den 2. juni 2014 og 2. bind er allerede ved at være på hylderne. Tegneserierne kan bestilles hos din lokale boghandler eller direkte på forlagets hjemmeside: www.veterania.dk

„Irriterende hustruer og nærtagende betjente angriber dit mellemgulv med latter. Det er en fortælling om de skøreste tegneseriehelte på landevejen“

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

55


nyheder

Scandinavian Motor Show ”East” i Bella Center København H-DCDK er igen i år repræsenter på Scandinavian Motor Show med en stor stand. Vi søger deltagende motorcykler til klubbens præsentation. Her kommer der en invitation til alle H-D motorcykelfolk og ligesindede. Man opfordres til at komme til Scandinavian Motor Show ”East” i Bella Centret i København i weekenden d. 26.-28. september 2014. Det bliver en week­end i motor- og custom kulturens navn, med masser af ombyggede og ekstreme motorcykler, stylede og tunede biler, Hot Rods, us cars. Meget mere. Der er rigtig mange derude, der har de fedeste motorcykler stående. Alle disse mennesker vil arrangørerne meget gerne i kontakt med, så cyklerne kan blive vist frem på Scandinavian Motor Show den sidste weekend i september. De håber, nogle er friske på at deltage med deres kæreste eje og udstille det på showet, så andre kan sende beundrende blikke efter cyklen. Ejeren kan samtidig få en super fed weekend i København. Man tilmelder sin motorcykel på: www.Scandinavianmotorshow.dk. Som betaling medfølger to weekendbilletter pr. motorcykel, og det er selvfølgelig helt gratis at udstille biken. Yderligere info fås på www.streetfire.dk eller på mail til: Hitz@Streetfire.dk

Falck Vejhjælp til MC

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

Behandler din Harley-Davidson godt Falck sender altid en faglært mekaniker, som kan klare mange småreparationer på stedet. Skal Falck bugsere, bruger man det nyeste og mest skånsomme udstyr. Hos Falck ved du, at din Harley-Davidson får en god behandling! Brug Falck app til nem og hurtig hjælp Assistance kan kaldes direkte via Falck app. Falck har stationer over hele landet, så man altid kan finde dig hurtigt og effektivt, ligegyldigt hvor du er.

ley

-Davids

De nm a r k

o

Club

56

Du kan bruge denne link for at bestille direkte hos Falck: https://falck.tfaforms.net/114

n

Vi hjælper dig og din motorcykel videre i Danmark Med Falck Vejhjælp Motorcykel Basis er du sikret starthjælp, hvis din motorcykel går i stå eller ikke vil starte. Du får også vejhjælp, hvis du punkterer eller kommer galt af sted, så din motorcykel ikke kan køre. I de fleste tilfælde løser Falck problemet på stedet. Ellers bugserer de din motorcykel hjem til dig eller hen på et værksted, du selv vælger. Falck sørger

også for, at du kommer sikkert frem – uanset hvor i landet du skal hen. Det gælder både for dig og evt. passagerer på din motorcykel.

Ha r

Som medlem af Harley-Davidson Club of Denmark får du en særlig rabat på Falck Vejhjælp. Falck Vejhjælp MC Basis 8 mdr. 594 kr. (spar 15%) Falck Vejhjælp MC Basis 12mdr. 677 kr. (spar 15%)


Casual designs i jordfarver Funktionelt tøj med stor komfort Harley-Davidson lancerer nu efterårskollektionen 2014. De nye varer på hylderne har et meget afslappet og casual udtryk og er holdt i jordfarverne. Det er funktionelt tøj med stor komfort og masser af HarleyDavidson detaljer.

Tyveri TYVERI 06-2014 Stelnr.: 5HD1LF3D1CC433107 Motornr.: LF3C433107 Gearkassenr.: Årgang: 2012 Model: XL1200V Nummerplade: AD43983

Stjålet mellem (kl. 21:30 og kl. 08:30) den 21. og 22. august 2014 fra Granparken 80 i Odense – Dusør udloves ved henvendelse til H-DCDK v/ForsikringsRådgiverne telefon 70 27 03 04.

TYVERI 05-2014 Stelnr.: 1HD1EFL17FY112718 Motornr.: EFLF112718 Gearkassenr.: 246720 Årgang: 1985 Model: FXRP Nummerplade: EH12498

Stjålet mellem den 6. og 8. august 2014 fra Højkildevej v/Ørum, Daugård

TYVERI 04-2014 Stelnr.: 5HD1HJG137K806874 Motornr.: HJG7806874 Gearkassenr.: Årgang: 2007 Model: VRSCX Nummerplade: HJ12171

Stjålet mellem den 5. og 6. juli 2014 fra Alsvej, Hadsund

TYVERI 03-2014 Stelnr.: 5HD4CAM153K412867 Motornr.: CAM341867 Gearkassenr.: Årgang: 2003 Model: XL Nummerplade: ED13298

Stjålet mellem den 5. og 6. juli 2014 fra Alsvej, Hadsund Dusør udloves ved henvendelse til H-DCDK v/ForsikringsRådgiverne telefon 70 27 03 04.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

57


næstformanden af jan „smed“

Hej

S

å er sæson 2014 desværre ved at være ovre. Det har været en okay sommer med masser af ting at deltage i. Det lyder fra alle distrikterne, at der har været god opbakning til de arrangementer, der har været afholdt. Træffene har stort set alle steder været afholdt med god opbakning. Bornholm og Fyn havde igen i år rigtige mange deltagere. Nordic Run2014 er også blevet afviklet hen over sommeren. Jeg har efterfølgende talt med nogle af deltagerene fra henholdsvis Norge og Sverige, som fortalte, at det ikke bliver sidste gang, de kommer til Danmark. Det er helt sikkert, at en tur som Nordic Run er med til at skabe yderlig bånd mellem medlemmerne i de nordiske Harley-Davidson klubber.

58

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

En af min opgaver som næstformand for H-DCDK er med jævne mellemrum at tjekke op på, at de aftaler, som H-DCDK har med forskellige firmaer, at de er så fordelagtige for H-DCDK som mulig. Her i efteråret er det aftalen omkring trykning og indbinding af vores medlemsblad, der skal hentes tilbud hjem på. Der har i år været stor interesse for at give tilbud på disse ydelser, indtil videre er der seks trykkerier, der har bedt om materiale, som de skal give tilbud ud fra. H-DCDK bruger hvert år en stor del af vores samlede budget på H-D Journalen, så det kan godt betale sig at bruge lidt tid på at få indhentet nogle gode tilbud. Her i efteråret er der arrangeret en weekend, hvor alle distriktsbestyrelserne samles til at stort fællesmøde. Her er planen, at vi på tværs af distrikter og hovedbestyrelse skal udveksle idéer og erfaringer. Det kan så måske give idéer til nye aktiviteter i de enkle distrikter. Jeg tror, alle kan få noget ud af det - både bestyrelsesmedlemmerne og i sidste ende medlemmerne ude i distrikterne.

"Det er helt sikkert, at en tur som Nordic Run er med til at skabe yderlig bånd mellem medlemmerne i de nordiske Harley-Davidson klubber"


KERTEMINDEVEJ 3 • 8940 RANDERS • TLF.: 86 43 95 58 • EMAIL: P.V@GET2NET.DK

Freedom to Ride Made possible by QBE. Du kan nyde turen endnu mere, når du ved, at din Harley er forsikret hos QBE; ét af verdens ledende forsikringsselskaber i samarbejde med Lloyd's 1886. På kontoret i København har vi sammensat et professionelt team af erfarne medarbejdere og med det eksklusive samarbejde med Harley-Davidson Club of Denmark, er vi klædt på til at tilbyde dig den forsikring, du har brug for. Kontakt os for at høre mere. Tlf.: 33 45 03 00 - Email: motor@dk.qbe.com - Web: www.QBE.DK QBE Insurance - Vester Farimagsgade 7 - 1606 København V QBE har tilbudt forsikring i mere end 125 år. Vi har kontorer i over 40 lande og en financiel styrke, du kan stole på.


distrikt 1 sjælland af Henrik S. Jørgensen

Hej Sjælland!

F

ørst en stor, men forsinket tak til alle jer, der hjalp til ved Midsommertræffet. Ligemeget om det var ved planlægningen, opsætningen eller nedtagningen, at du bidrog, eller om du tog en vagt under træffet, skal der i hvert fald lyde lyde en stor tak for hjælpen her fra bestyrelsen. Nu har vi de sidste 3 år haft vores træf i og omkring klubhuset, og jeg må sige, det kører jo bare! Alle ved, hvad der skal gøres, og hvor der skal sættes ind. Det tager heller ikke lang tid fra træffet slutter, til oprydningen er færdig, og vi, der er blevet for at rydde op, kan køre hjem. Husk nu, at vi afholder en træfmedhjælperfest. Datoen er ikke fastsat endnu. Efter en hektisk sommer med super vejr (nok det bedste motorcykel sommervejr i mands minde) og med en masse arrangementer i tørvejr, går

"Det er også dit ansvar, og ikke kun bestyrelsens, at der er noget at køre efter i vinterperioden"

vi nu ind i en mere stille periode. Vi har kun Poker-Run og sæsonafslutning tilbage, før vi skal stille cyklerne i garage og i vinteropbevaring. Så det er tid til nu at tænke på vinterens aktiviteter, og på hvad vi skal have af emneaftner her i vinter. Kom med forslag og ideer, så der også sker noget i vinterperioden. Det er også dit ansvar, og ikke kun bestyrelsens, at der er noget at køre efter i vinterperioden. Støt op om de arrangementer, der bliver planlagt over vinteren. Der er et kæmpe forarbejde for dem, der har lavet arrangementet. Om det er én fra bestyrelsen, eller et af vores medlemmer, så bliver der lagt mange timers arbejde i, at du kan have et levende distrikt, så stødt op. Husk at bruge hjemmesiden og smsservice, hvis du vil være fuldt orienteret om, hvad der sker i dit distrikt. Bestyrelsen vil gerne have feed­back på de arrangementer, der er blevet afholdt, og her tænker jeg både ris og ros, og også gerne ideer til kommende arrangementer. Så kom ud af busken, op af stolen og ned i klubhuset og giv din mening tilkende ved vores distrikts­ møder (første tirsdag i måneden kl. 19:30). Du kunne jo passende så tilmelde dig fællesspisning kl. 18, så behøver du ikke tænke på mad den aften. Invitér evt. konen eller kæresten med. Det er altid hyggeligt - og altid super god mad. Vi ses

Kalenderen det sker i 2014

Swapmeet

28.10. 2014 Julefrokost

22.11. 2014 Julehygge/Banko

02.12.2014 Træfmedhjælperfest

24.01.2015

GENEREL INFORMATION Distriktsmøde Afholdes den første tirsdag i måneden kl. 19.30. Klubaften Hver tirsdag fra kl 19.-21.00. Søndagstur hver uge med opstart fra klubhuset. Maj, juni, juli og august: kl. 10.00 April og september: kl. 11.00

Læs mere på hdcsj.dk

60

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Sæsonafslutning løvfaldstur med kilometeraflæsning

Søndag den 28.09.2014 Vi mødes i klubhuset kl. 10 til sidste fællestur. Vi kører ca. kl. 11 og kommer tilbage ca. kl. 13, hvor der vil være kilometeraflæsning og præmieoverrækkelse til de, der har kørt flest kilometer i sæsonen. Grillen er tændt, og der kan købes pølser i baren.

JULEFROKOST

Julefrokost

23. NOVEMBER KL. 18.00

Swapmeet

i distrikt sjællands klubhus

Søndag den 26. Oktober 2014 kl. 10.00 - 14.00 Bestil gratis bord på SMS til tlf. Nr. 21 97 92 13. Hvis du ”bare” har en enkelt del at sælge, så tøv ikke med at tage den med, da der vil være et bord til dem, der bare har få ting at sælge. Baren er åben, der er gratis, varm kaffe på kanden under hele arrangementet, og til frokost kan der købes pølser.

Sms service i distriktet Hvis du ønsker at modtage en SMS forud for alle aktiviteter i klubben, kan du tilmelde dig DISTRIKT SJÆLLANDS SMS INFO-TJENESTE. Skriv navn og medlemsnummer og send en SMS til mobil 2760 8161.

Der er julefrokost den 22. november fra kl. 18 i klubhuset. Sæt kryds i

Hvis du får nyt mobilnummer, skal du også huske at sende en sms med ændringen.

kalenderen. Mere om arrangementet i næste nummer af H-D Journalen.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

61


distrikt 1 sjælland

H-D dagen på Sjælland Tekst & Foto: Erla Sævarsdóttir

H

-D-dagen er en af mine yndlingsengagementer i distrikt Sjælland. På H-D dagen ser vi altid nye ansigter og medlemmer, som ikke plejer at komme til klubaftener. Alle klubmedlemmer kan stille deres motorcykel op, og der er gode præmier for de flotteste motorcykler i forskellige klasser. I år kunne der stilles op i Old School, Chopper, Custom og Standard. I hver klasse var der præmier for 1., 2., og 3. pladsen og sidst, men ikke mindst, var der præmier til den flotteste Harley-Davidson på pladsen.

62

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Vejrguderne var på vores side, solen viste sig, men var ikke for varm til motorcykeltøj. Dagen startede med fællestur med omkring 30 deltagere, ved frokosttid var vores græsplæne så småt ved at blive fyldt op med forskellige Harleyer. Det er så mærkeligt, at det er lige meget, hvilken Harley folk køber; de kommer altid til at sætte sit eget præg på den, så selvom der stod 80 Harley-Davidson motorcykler på græsplanen, var der ikke to, der var ens. Folk gik rundt og beundrede motorcyklerne og gav sin stemme til den flotteste cykel i hver klasse. Mens stem-

merne blev talt op, blev der tændt op i grillen, og flokken blev fodret. Da Henrik Formand var klar med resultatet, overrakte han præmier, og vinderne fik taget gruppebillede. Den flotteste Harley Davidson var en Sportster i Custom klassen. Den har 3D-billeder fra Ringenes Herre på både tank og skærme. Den er virkelig speciel og flot lavet. Endnu en god dag i Harley klubben er slut, en dag med fantastiske mennesker og flotte Harleyer.


n i Custom Publikum valgte denne Harley-Davidso med 3D tster Spor En . este klassen som den flott . Holm John ejer e, Herr s erne Ring billeder fra

„Det er så mærkeligt, at det er lige meget, hvilken Harley folk køber; de kommer altid til at sætte deres eget præg på den, så selvom der stod 80 Harley-Davidson motorcykler på græsplanen, var der ikke to, der var ens“

Kørere kom fra nær og fjer, også de der ikke kommer så tit i klubben.

Der var en hyggelig stemning på pladsen og god tid til at kigge på de forskellige motorcykler.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

63


distrikt 1 sjælland

Iron Butt 64

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

En flaske champagne er ikke lige frem noget, man forbinder med Harley-Davidson træf, men TT, Mikkel, Bjarne og Boye skålede i champagne på Fyns træffet. Tekst: Erla Sævarsdóttir Foto: TT og Helga Luna


„Hvorfor i alverden? Because I can! Ud af komfortzonen og skub til grænsen“

D

e fire gutter har ikke været samlet siden september sidste år, hvor de gennemførte Iron Butt – SaddelSore, og nu benyttede de lejligheden til at fejre deres medlems­ skab af Iron Butt klubben, da Iron Butt Association havde godkendt deres tur. Iron Butt Association er en international organisation, som hylder sikre, lange motorcykelture. En af de mest populære ture er SaddelSore, som er 1000 mil (1609,344 km) på under 24 timer. Turen skal dokumenteres med vidners underskrift for start- og slutpunkt og benzinkvitteringer, samt kort over ruten

og logbog. Alt dette skal sendes til Iron Butt Association, som så kan godkende turen og sender tilbage Vennerne TT, Mikkel, Bjarne, Boye og Jesper (som desværre var forhindret i at komme på Fynstræf) kørte til European Bike Week i Faaker See i september 2013, turen fra Danmark til Faaker See er lidt under 1000 miles, men med en omvej kan de 1000 miles nås. Gruppen kørte 1635 km på under 22 timer. TT har ordet: ”Den anden september kl. 12:02 tog jeg af sted fra Hobro på en 1600 km lang tur (Iron Butt/Saddelsore) på mindre end 24 timer med 4 andre

motorcykelbøller. Destination: European Bike Week, Faaker See, Østrig. 21 timer og 20 minutter senere, Kl. 09:22 den tredje September ankom vi til Villach i Østrig efter en 1635 kilometer lang tur. De første 600 km i regnvejr på danske og tyske motorveje, og de sidste 1000 km på viljen og oliepåfyldninger på hver tank. Hvorfor i alverden? Because I can! Ud af komfortzonen og skub grænsen.” Er du blevet inspireret? Kig ind på The Iron Butt Association hjemmeside, www.ironbutt.com

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

65


distrikt 2 fyn af Per Skytthe, ny formand for Distrikt Fyn

Hej alle!

Kalenderen det sker i 2014

S

å er Fyns Harley Meeting overstået, igen i år med deltagerrekord. Vi var ca. 1100! Men vi havde også et kanon flot vejr hele weekenden, så alt i alt et rigtig flot træf. Der var lidt fejl på morgenmaden lørdag morgen, hvor der bare ikke var nok. Det undskylder jeg meget, men der blev rettet op på det om søndagen. Grillbaren startede også for sent op om lørdagen, den skulle have været i gang før middag, og det beklager jeg også. Men folk hyggede sig og drak nogle kolde bajere og en masse vand, som man jo skal huske, når det er så varmt. Desværre var der et par fjolser, der i deres fuldskab skulle tømme en pulverslukker ud over nogle motorcykler! Vi skyndte os at få fat i ejerne af de cykler, det gik ud over, så de kunne få dem skyllet af. Vi havde i år sat swimmingpoolen op igen, og det var der mange, der benyttede sig af, indtil den gik i stykker. Loungebar-teltet er blevet flyttet tilbage, dog uden bar, men bare som afslapningstelt. Det blev brugt af mange i løbet af weekenden, mange sov der også om natten.

74 cykler kørte fællestur om lørdagen med stop på Nyborg Strandcamping, inden turen gik tilbage til Marslev igen. Sidst på eftermiddagen ankom deltagerne fra Nordic Run. Der var ca. 50, og vi havde lavet plads til dem på campingområdet, så de kunne ligge sammen. De skulle jo blive til mandag, hvor vi skulle følge dem til Sjælland. Søndagen gik med oprydning, og midt på eftermiddagen var alt stort set ryddet op. En STOR tak til alle jer, der mødte op fra nær og fjern og gjorde træffet til en fed fest. Og selvfølgelig en STOR tak til alle, der hjalp til før, under og efter træffet, uden jer – intet træf! Tirsdag efter træffet kom Carsten Olsen aka ”Den skaldede kok” til Middelfart på Harley-Davidsons Discover More-turen og skulle hen over Fyn på 2 dage. Første dag mod Assens til Falsled, Faaborg og Odense, hvor dagen sluttede ved restaurant Under Lindetræet, lige overfor H.C. Andersens Hus, og ca. 50 Harleyer fulgte ham derind. Onsdag kørte han over Lindø (Munkebo), videre til Kerteminde og Nyborg, hvor vi sagde farvel til ham, inden han kørte over Storebæltsbroen, videre til Sjælland, hvor der også var mange, der fulgte ham. Søndag var der fællestur til Røverfest i Vissenbjerg, og igen i år kom de fra Distrikt Midt og kørte med. Vi ses derude

Klubaften Hver Torsdag Medhjælperfest 27.09.2014 Km aflæsning 01.11.2014 Julefrokost 22.11.2014 Sidste Klubaften 18.12.2014

GENEREL INFORMATION Leje af klubhus for distriktets medlemmer: Kontakt Per Skytthe formand@hdcf.dk Klubaften Torsdag klokken 19:00. sms-info Få info om hvad der sker i klubben. Send en sms med fuld navn og medlemsnummer til tlf. 40 56 28 75. Læs mere på www.hdcf.dk

66

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


MANGLER DIN HARLEY ET VINTERHI? Hos os står din Harley i opvarmede, tørre og overvågede lokaler, så undgår du kondens i tanken og korrosion på motor og stel. VI HENTER OG BRINGER DIN HARLEY FRA 1. OKTOBER TIL 1. MARTS. FORHØR NÆRMERE • • • •

Vi vedligeholder batteriet med interval ladning løbende gennem vinteren. Motorcyklen står tildækket under støvdækken. Vi laver forårsopstart med kontrol af bremser, dæktryk, lys og olie. Ekstra tilbud i forbindelse med vinteropbevaring, se mere på: www.port6.dk

v/ Johnny Jeppesen Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 98 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk

Efterår 2014 Jakker og sweats med lunt foer

MEDLEM AF

SKAD WWW.SKAD.DK


distrikt 2 fyn

Skt. Hans Tekst & Foto: Berit Wilhelmsen (Lille Mis)

E

t bål, en heks der var sin titel værdig, god mad på grill, medlemmer og deres børn, som var i godt humør, er gode ingredienser på en opskrift på hygge. Vores Sankt Hans-aften startede kl. 18, hvor kokken havde sørget for kalve- og svinesteg til grillen samt lækkert tilbehør såsom salat, bagte kartofler og flŭtes. Vi stod selv for at lægge vores eget kød på grillen, og duften spredte sig ud over området, så vi var sikre på, at naboerne i

68

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

det nærliggende område kunne sidde og nyde grillmaden. Vi havde fra vores arbejdsdage fået samlet noget af det gamle inventar sammen, som ikke længere var noget værd, og dette røg på bålet. Børnene syntes, det var sjovt at se, når borde og stole futtede af og gik op i røg. Bålet blev tændt kl. 20.30, hvorefter der blevet spillet på guitar af to af medlemmerne, Henrik og Michael. En hyggelig stemning spredte sig over pladsen med sang, bål og varme.


Musik for sjov Tekst & Foto: Berit Wilhelmsen (Lille Mis)

L

ørdag d. 28. juni fra klokken 14-22 havde vi Musik for sjov i klubben, hvor 8 forskellige Bands spillede, hver især med forskellig genrer. Musikken var i top, og stemningen var høj iblandt de ca. 200 gæster, der i løbet af dagen deltog i arrangementet og ikke mindst maden, som vores 2 kokke Thomas og Robin havde travlt med at holde kørende til de mange sultne. Der blev danset og festet igennem, og én af guitarristerne var ikke bleg for at hoppe op på bordene for at give den max gas, hvilket faldt i rigtig god jord især hos kvinderne. Et godt initiativ, som vi er sikre på - og som folk gav udtryk for - vil kunne stilles på benene en anden god gang.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

69


distrikt 2 fyn

Bornholmer træffet Tekst & Foto: Berit Wilhelmsen (Lille Mis)

J

ena, Henrik "flomme" og jeg havde pakket cyklerne og tog af sted tirsdag morgen d. 8. juli kl. 7.45 mod Ystad. Vi ankom til Rønne ved ca. 15.00 tiden, og så var det af sted til pladsen, hvor man allerede kunne overnatte fra om mandagen til den lille sum af 25,- kroner inklusiv bad. Michael og Line var også ankommet, vejret var super, og så blev der sat telte op, dog i blæsevejr men varmt. De første dage gik med at køre rundt på øen for at se lidt "kulturelt", som Jena kaldte det, og efterhånden kom der flere og flere til pladsen. Vi var blandt andet ude og opleve øens fantastiske Rovfugleshow, der varede 1 time; det skal opleves! Massere af bikere kom til øen, efterhånden som vi nærmede os torsdag og fredag, hvor træffet officielt åbnede. Jeg tror, vi var cirka 20 fra Fyn ved træffet, og at mikse fynboere med de sønderjyske bikere - så kan det sgu da kun gå GALT. Vi havde

70

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

det super sjovt og Jena skulle absolut købe en solcellefugl, der PIPPEDE KONSTANT ude foran vores telt, som hun syntes var morsomt at sætte lige ved indgangen - hun kørte endda rundt med den i rygsækken. Billederne viser jo lidt af hvert og hvem der deltog - og læg specielt mærke til ham i den røde sparkedragt. "TEX" havde taget sit nattøj med, og man må

„I dagtimerne kørte vi H-D, og om aftenen var der fest og farver“ da sige, at den vækkede opsigt på pladsen. I dagtimerne kørte vi H-D, og om aftenen var der fest og farver. Bornholmerne forstår at hygge og feste, og deres musikvalg i år igen var helt i top både torsdag, fredag og lørdag. Om lørdagen var der prisoverrækkelse fra deres Custom Bike Show, hvor massere af fede

maskiner var linet op ude på pladsen, som vi kunne stemme på. Jørn Rasmussen fra klubben havde sat sin Classic's Bike (before 83) op iblandt de andre fede maskiner, og ved pokaloverrækkelse om aftenen blev han uventet råbt op på scenen for at få overrakt en pokal for andenpladsen. Jørns Old School er en FL 1949 + toppe fra 65, en early shovel, forlygten er fra en fransk bil 1920 gas + med pejsesæt. Han har selv malet den med højglans-traktormaling og ciceleringer på fælgene. Derudover er både sæde og tasker håndlavet af Jørn selv. Flot cykel må man sige, og STORT TILLYKKE med prisen, Jørn. En tøsetur på H-D blev det også til. Denne stod Marianne Rønne Damm for, som er distriktsjournalist på Bornholm. En fantastisk tur med masser af oplevelser rundt på øen. For dem, som ikke har været til Bornholmertræffet endnu, tag med til næste år! Det er et super godt træf.


„Det er ikke uden grund at Bornholmerne kalder deres ø for solskinsøen, når man kan køre Harley i næsten en hel uge bare iført strop-T-shirt og korte bukser. Vi havde mellem 28-30 grader hele ugen, og når man kører rundt på denne smukke ø sammen med dejlige mennesker, så kan man næsten ikke have det bedre“

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

71


distrikt 3 syd Af Kristian Michaelsen

Hej Distrikt syd

Kalenderen det sker i 2014

M

aj måned blev afsluttet med manér med Mini Sturgis, hvor man kunne finde mere end 250 Harleyer. Skønt vejr og god stemning. Fællesturen bød endog på levende heste på vejen (der skete heldigvis ingen skade på hverken dyr eller mennesker). Juni var der virkelig noget at se til; Super Rally, hvor flere sønderjyder deltog. Det blev alt i alt et vellykket træf, kunne jeg forstå. Midt havde også kaldt til træf; fint vejr, glade mennesker og god musik. Lørdag var der fællestur til Dollerup Bakker. Øj, det var smukt. Tak til Midt for et godt træf. Hils kokken! Næste gang ser vi gerne morgenmad til tiden. ” Devil’s Island” (Sjælland) havde også inviteret til træf. Jeg må nok sige, at bandet ”Highway Jam” gjorde indtryk. Kanon rockmusik! Der var alt det gode fra Cream over Deep Purple, ZZ top, jeg kunne blive ved - det gjorde bandet også. Til sidst stod jeg ene mand fra Danmark med 10 svenskere, og bandet spurgte, om det var almindeligt, at Harleykørere gik tidligt i seng (kl. 02:15). Men et par ekstra numre skulle vi da ha´. Lørdag, igen fællestur – rigtig god tur i den Sydsjællandske natur. Pit-Stop i Ringsted, hvor der var byfest. Udover et par gode gamle venner, Jens Erik med frue og en Peugeot Racerbil (de kører dog stadig Harley) var der John Mogensen Jam. Ik’ så ringe endda’. Distrikt syd havde Late Sct. Hans hygge. Vi var ikke så mange, men hvor var det hyggeligt. Maden stod Klaus og Knud for, H.C. tog billeder, Hugo fortalte historier, og Jesper kom med tæpper til dem, der sad for lang fra bålet, som Knud passede med flid og brænde hele aftenen - som Susanne havde leveret så rigeligt af. Så var der jo også choko-

72

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

ladekage fra vores midtjyske forbindelse. Tak til alle for endnu en god aften. Tirsdag d. 8. juli sov Erling stille ind. Det var en rigtig trist nyhed. Jeg har ikke kendt Erling så længe, men en underholdende mand, det var han. Tak for gode stunder - R.I.P. Bornholms træf gik endnu engang min næse forbi. Men et lille arrangement for dem, der ikke tog til Bornholm var der da. Plön, en lille by i Nordtysk­ land, havde Bikemeet. Vi var en lille flok, der røg afsted. Det gik noget stærkt på motorvejen, men det var meget værre, da vi skulle i Pit. Rastepladsen havde kun skraldespande og wc. Nu var ”gode dyr rådne”, mit følgeskab havde kun vand med, men Palle havde tænkt på formanden. Tak Palle. Fyns træf, ik’ så meget at sige. De kan det dér. Tak til Fyn. Bestyrelsen indkalder hermed til endnu en ekstra ordinær generalforsamling tirsdag den 11. november kl. 19.00 i klubhuset. Eneste punkt er valg af ny sekretær. Vi har en kandidat, der ikke er medlem af bestyrelsen. Derfor er vi nødt til dette p.g.a. love og regler. Han hedder Niels Wollesen Knudsen og er sønderjyde. Klik evt. på facebook for foto.

Sæsonafslutning 27.09.2014 Træfmedhjælperfest/ Efterårsfest 01.11.2014 Julehygge i klubhuset 07.12.2014

GENEREL INFORMATION

See you out there….. Klubaften Anden tirsdag og sidste fredag hver måned. H-D-museeum Ring til Robin Harbo på tlf. 20 31 17 90 for aftale. sms-service Skriv fornavn efterfulgt af HD til tlf. 30 55 91 19. Læs mere på www.hdcs.dk


HARLEY-DAVIDSON LÆSER REJSE TIL

30. juli til 12. august 2015

So fuc**** special! Så du udsendelsen på DR1 om Christine Feldthaus ”ud af kroppen” oplevelse på to hjul til Sturgis træf i staten South Dakota, USA? Hvis ikke, så se eller gense den på DR1 og få en fornemmelse af, hvad du bla. kommer til at opleve under MC-Travel læser rejse til Sturgis 75 års jubilæums træf i 2015.

Læser rejsen starter og slutter i Denver, Colorado og strækker sig over to uger med fire nætter ved Sturgis Rally. Under opholdet i Sturgis, tilbydes dagsudflugter til bla. Mount Rushmore syd for Rapid City, Badlands National Park og de mange smukke ruter i Black Hills.

A INcLuLSL IVE e xc l .

l Se hjemommepenge meSide n

Rejsen går igennem staterne Wyoming , South Dakota og Colorado og vejene i Rocky Mountains.

Pris fører 29.995,- /passager 22.995,Tillæg for enkeltværelse er 5.800,-

HARLEY-DAVIDSON SPECIALE · WWW.BIG-BIKE.DK

SERVICE OG REPARATION AF ALLE HARLEY-DAVIDSON MODELLER

Salg af nye og brugte motorcykler. Gode finansieringsmuligheder - vi kan tilbyde op til 10 år.

• Vi har det nyeste og nødvendige specialværktøj, samt alt elektronisk test og programmerings udstyr. • Skader repareres / udbedres hurtigt. Også forsikringsskader. • Alt i reservedele & udstyr.

WEBSHOP

Se vores store udvalg af reservedele, aftermarket parts og tilbehør på: www.big-bike.dk - mere end 65.000 varenumre

BALLEVEJ 1 · 8600 SILKEBORG · TLF.: 87 100 300


distrikt 3 syd

Late

Skt. Hans For 5. gang afholdes Late Skt. Hans ved klubhuset, i år d. 28. juni. 14 m/k mødte op til fællestur, nogle havde telt med, som lige skulle rejses, inden vi tog på tur. Tekst og foto: H.C. Besendahl.

K

l. 14.00 blev de 9 maskiner startet op, og vi kørte ud i det uvisse med Jens Tryg som vejviser. Jens førte os af en masse småveje mod vest til Kammerslusen, hvor vi holdt rast. Isboden blev stormet, og isene nydt i det gode vejr, mens vi hyggede, kiggede på at en båd blev sluset ind i Ribe å, og tog et blik over vadehavet fra digets top. Da isene var fortæret, førte Jens os igen ud på de små veje, tilbage til klubhuset, hvor Erik, Lone, Hugo, Solvej og Klaus var kommet til. Lone havde endda hjemmebag med, så der var kage til kaffen. Det må du gerne gøre igen Lone! Efter kaffen og lidt snakken begyndte Klaus og Lone at tilberede aftensmaden, som var delvist forberedt af

74

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Bo. Aftenmenuen bestod af biksemad stegt på grillen med spejlæg og rødbeder. Nogle gjorde klar til maden, mens Klaus grillede ”biksen,” og Jens lavede spejlæg, så alt var klar, da maden var færdig. Det er nu ikke så værst at stege biksemad over grillen. Efter aftensmaden var det tid at tænde bålet, så ”børnene” kunne riste skumfiduser, mens der blev fortalt løgnehistorier og hygget til hen på de mørke timer. Inden folk krøb i soveposen, skulle der dog lige grilles nogle pølser til natmad, men så var det også godnat. Søndag morgen kom Knud med rundstykker til de overnattende, og efter morgenmad og oprydning var det tid at køre hjem og hvile ud til mandagens arbejde.


Til minde om Erling Pedersen Medlems nr. 2860

Distrikt Syd mistede den 8. juli en rigtig god kammerat og klubmedlem. Erling var i adskillige år sekretær i bestyrelsen og et særdeles aktivt medlem. Erling var et lyspunkt i alle sammenhænge, og en sikker hjælper når der skulle gøres en indsats. Ofte kunne man finde ham i HD Journalen, når han havde deltaget i diverse arrangementer. Erling var kendt af mange for sit imødekommende væsen, sin bramfri tale og grænseløse begejstring. Han var et menneske til fest og farver. Han mistede sin kæreste Hanne til kræften for et par år siden, og det tog hårdt på ham, men det afholdt ham ikke fra fortsat at være udadvendt og have mod på tilværelsen. Erling har på sin Panhead været på mange ture i både indland og udland. En af de store oplevelser han havde var turen til USA i forbindelse med Harley Davidsons 100 års jubilæum. Når han fortalte om det var det med en entusiasme og begejstring, man sjældent ser. Jeg husker for år tilbage, at en tidligere redaktør for HD Journalen sagde om Erling: Hvis han og jeg kører den samme tur på f.eks. 100 km, så oplever Erling 10 gange så meget som jeg. Erling sugede indtryk til sig, og han var god til at fortælle om det. Tilbage er kun at sige: Han vil blive savnet. Hvil i fred du gamle, og tak for alle de gode timer vi har haft sammen. Bestyrelsen i Distrikt Syd

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

75


distrikt 3 syd

Fællestur til

Bike-Weekend i Plön

E

Tekst og foto: H.C. Besendahl.

fter første fællestur til Bike-Weekend i Plön i det skønne Holstenske Schweiz i 2012, blev jeg opfordret til at lave en tur med overnatning, så vi kunne få aftenens program med. Det blev så i år. Efter en resultatløs søgning på nettet først i januar, som ingen informationer gav om, hvornår Bike-­ Weekend skulle finde sted, måtte jeg kontakte arrangøren, som afslørede, at der var tale om weekenden d. 11-13. Juli, samme weekend som Bornholmstræffet, men da konen og jeg først begyndte ferie fredag, og ikke kunne komme til Bornholm, blev det Plön og fortsat ferie derfra. Et hurtigt tjek på overnatningsmuligheder og opslag på Distriktets/klubbens medier gav de første tilkendegivelser og

76

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

hotelreservationer, og flere kom til. 5 m/k var kørt derned allerede fredag, lørdag var vi 10 personer fordelt på 9 maskiner, der mødtes ved Padborg og tog turen ned ad motorvejen til Bordesholm, hvorfra der var landevej gennem det skønne landskab i højt solskin. Vel ankommet til markedspladsen i Plön, hvor det hele foregik, var det af med overtøjet, og hen og slukke tørsten, inden resten skulle udforskes. Efter et par timers osen og et par Jewer pilsnere kørte ”endagsturisterne” hjem, og tiden var blevet til, at vi 6 tilbageværende kunne tjekke ind på Hotel Seeufer. Tilbage på pladsen mødtes vi med de 5 andre, der havde været på tur, og så gik der lidt inflation i de våde varer, mens der blev hygget og hørt musik fra aftenens to bands. Søndag morgen nød

vi et godt morgenfoder på det hyggelige hotel, inden vore veje skiltes, og Jette og jeg fortsatte vores ferie i det nordtyske. Om Plön Bike Weekend: Plön Bike Weekend arrangeres af Medienhaus-Heck GmbH i samarbejde med byen Plön og andre samarbejdspartnere. Det er ikke nødvendigvis samme weekend hvert år, men er ifølge hjemmesiden fastsat til 10.-12. juli 2015. Arrangementet er ikke et træf, som vi kender det, men ligner Hamburger Harley Days, bare i meget mindre målestok. Det er åbent for alle motorcykelmærker (der er dog flest H-D) og foregår på torvet i Plön’s gamle bydel. Lørdag kl. 13.00 er der en fællestur på ca. 100km i det skønne sølandskab i området. Se mere på www.bike-weekend-ploen.de (Tysk).


Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

77


distrikt 4 nord af jens Jensen

Hej derude

Kalenderen det sker i 2014

S

ikke et sommervejr vi har haft de sidste par måneder. Jeg kan ikke huske, hvornår der sidst har været så godt vejr og så mange gode køredage i træk. Når man er på Facebook og kigge, er der hele tiden nye billeder af folk, der er ude og køre og nyde det gode vejr. Jeg ved godt, man ikke skal klage, når vi nu har godt vejr i Danmark, men det var da lige før, der var nogle dage, hvor det var for varmt at sidde på Harley’en og køre en tur. Når det her blad kommer på gaden, er Tolnetræffet næsten lige overstået, og jeg håber da, vi har haft en weekend med højt solskin og en masse glade mennesker, ligesom vi plejer. Tak til alle. der jer har hjulpet til før, under og efter træffet. Også en tak til jer, der har hjulpet til i vores barer, vi kan ikke lave træffet uden jeres hjælp. Desværre er køresæsonen også ved at synge på sidste vers, og så må vi til og kigge på indendørsaktiviteter. Men

inden da skal vil lige have kørt de sidste ture her i september. Sæsonafslutningsturen er i år flyttet til den sidste søndag i september. Så kan alle, der gerne vil til åbent hus hos Caps også nå det, uden at skulle skynde sig tilbage til sæsonafslutningen. I oktober har vi fået redaktør Chresten Torp til at komme og fortælle om sine turer på motorcykel i Thailand og ikke mindst turen rundt på Nordic Run. Det skal nok blive en spændende aften! Vi laver igen i år stumpemarked, denne gang også hos Mejlby Agro, nu bare i deres sydlige afdeling i Mejlby. Så det er bare med at få fundet de gamle stumper frem og så se, om man kan få lavet nogle handler. Det er ganske gratis at lave sin egen stand, så det kan kun gi’ overskud, hvis der bliver solgt noget. Har I nogle ønsker til arrangementer, vi skulle prøve at lave i vinterhalvåret, så kontakt endelig mig eller en anden i bestyrelsen. Det er jo altid godt med nogle nye input. Vi i bestyrelsen er her jo for Jeres skyld.

Sæson afslutning 2014 28.09.2014 Turforedrag med Chresten torp 06.10.2014 Harley-davidson stumpemarked 03.11.2014

Vi ses der ude.

GENEREL INFORMATION mandagsture Se aktivitetskalender på hjemmesiden. kilometerdysten Se mere på hjemmesiden. SMS-info Få info om, hvad der sker i klubben. Send „Tilmeld + medlemsnummer + navn“ til tlf. 20 13 55 05. Læs mere på www.hdcn.dk

78

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Turforedrag med Chresten Torp Mandag d. 6. oktober kl. 19.30 Chresten, som er vores redaktør på HD-Journalen, vil komme og fortælle om sine ture til Thailand og sin tur rundt på Nordic Run i år. Vi har lånt Road Hogs Klubhus i Vestbjerg til dette arrangement. Adressen er Vestbjerggårdvej 1a. 9380 Vestbjerg

Harley-Davidson

Stumpemarked Den 3. november 2014 i Mejlby Harley-Davidson Klub Nord holder Stumpemarked, så kom med alt det, der ligger gemt i garagen, skuret og på loftet og samler støv. Det kan jo være, at der er andre, der lige står og mangler det, du har. Så frem med sagerne og lav en handel på denne dag! Pølsevognen er klar med øl, vand og pølser. Stumpemarked holdes i lokaler hos.

Chresten har megen erfaring med at leve og rejse på motorcykel, så måske du selv kan få nogle fifs til at realisere dine egne drømme om hvide strande og dækafbrænding. Arrangementet er gratis.

Sæsonafslutning 2014 Søndag d. 28. september. Vi mødes ved Port 6. Kl. 12.00, hvor vi kan sparke lidt dæk. Kl. 14.00 letter vi anker mod Vesløs kro i Thy, hvor vi skal have afgjort km. konkurrencen, og som sædvanlig have noget godt og spise. M.v.h. Bestyrelsen.

Bizonvej 2 Mejlby 9610 Nørager

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

79


distrikt 4 nord

North South

Going

Tekst og Foto: Anja Markussen

S

å var det atter blevet tid til Fyns Harley meeting. Nordic Run ankom til Danmark, nærmere bestemt Frederikshavn, samme fredag som vi skulle til Fyn, så jeg måtte lige låne et bagsæde hos Frank for at komme til Aarhus. Tak for lån. Idet vi først skulle til Aarhus for at hente Søren og de andre, ankom vi noget sent til træffet, og hold da helt op! Alt var tæt pakket på selve teltpladsen, så vi måtte slå lejr på en pløjemark. Aftenen bød på lang, lang kø til aftensmaden, men den var værd at vente på. Vi havde tøsehygge og derefter, som al-

80

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

tid, fest og dans. Lørdagens morgenmad var bestemt ikke noget at skrive hjem om, desværre, for mad er noget, der betyder meget for de fleste i denne forsamling, og der var mange sure miner at spore rundt på pladsen. Lørdag middag, da alle kunne blæse ca. 0 promille, kørte vi en tur rundt på Fyn med vores lokale guide Bjarne. Vi var på vej til Nyborg, blot i shorts og T-shirts, da vi pludselig fik lidt regn. Vi gjorde holdt, da vejen var glat efter den lange tørke. Som vi stod der, kom 3 andre Harleykørere forbi, de første 2 kom fint igennem det glatte sving, men den 3. kørte galt. Ma-

skinen forsvandt under ham, og det så vildt ud, men manden kom intet til, kun maskinen fik nogle skrammer. Gudskelov. Snart efter var han videre, men vi andre tog den noget med ro – vi lignede en køreskole på tur i en lang pæn række med lav fart. Vi fik god frokost i Nyborg og is i Lundeborg, før vi igen vendte snuden mod Marslev. Her var der hygge på pladsen, og snart var festen sparket i gang igen. Søndag var det tid til at pakke sammen og vende nordpå, en blandet fornøjelse med vejret, men endnu engang et kanon træf på Fyn oplevet/ overlevet.


Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

81


distrikt 4 nord

Mandagstur i Juli Tekst og Foto: Anja Markussen

D

et er efterhånden en tradition at Nord skal en tur omkring Øster Hurup, og John Bull Pub, én gang i løbet af en sæson. Dette år var ingen undtagelse. Omkring 50 maskiner var med på en smuk fællestur fra Støvring til Øster Hurup ført an af Jan P. Vi fik en hyggelig aften, og for os, hvor maskinen har været på ferie, imens vi har været sydpå, var det ekstra godt at komme ud og køre. Efterfølgende var vi nogle stykker, som kørte ind på "Frede" og fik en enkelt.

82

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Sagavej 6•9260 Gistrup•Tlf.: 98 19 35 35•hd@port6.dk•www.port6.dk

:::6.$''.

Business-hours in summer: (1. May – 30. Sept.):

Saturday Monday Tuesday-Friday

CLOSED 15.00-19.00 12.00-18.30

Business-hours in winter: (1. Oct. – 30. April): Olgasvej 4 · 7100 Vejle, Denmark Tlf. 0045 75 72 43 80 · Fax 0045 75 72 80 26 E-mail: mail@inside-vejle.dk · Website: www.Inside-Vejle.dk

Monday Tuesday-Friday Saturday

CLOSED 12.00-18.30 12.00-16.00

Alt i reservedele til klassiske Harley’er og INDIAN Priseksempel på bagdæk: Motor- og gearkasserenovering med garanti !

D401 130/90: 1.295 kr. incl. moms Vi har alle størrelser på lager. Diverse nysynede og INSIDE-servicerede Harley’er, sælges også:

1976 Liberty Edition (200 year USA) modeller læs mere om Bi-centennial years på www.inside-vejle.dk CAP’S COPENHAGEN DANMARKS BILLIGSTE OBS.:Hold øje med voresPRISER hjemmeside pga. aktuelle info’er! GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK PÅ ORIGINALE HARLEY-DAVIDSON Vi ønsker alle vores kunder, sammenarbejdspartner og leverandører CAP’S AARHUS DAEKGFÅR HOS CAP´S CAP’S ONLINE SHOP O DDUJ U L og G O D LYSTRUPVEJ T N1E,Y8240TRISSKOV ÅR TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

Old school only! TELTE

WWW.CAPSSHOP.DK

See you!

CAMPING UDSTYR

Telte, der rejses på få sekunder Gå ind på HDcamps hjemmeside og find nærmeste forhandler: www.hdcamp.dk

Fra 750$ pr. UGE

SÆSONSTART med stang-smart hurtig rejsning. Få klik på få sekunder ! Teltet er sat op og ALT DET SJOVE KAN BEGYNDE.

Læs mere om udstyret på hdcamp.dk

QUICK BOIL Genial hurtigkoger. Vand koger på få minutter.

HÅNDKLÆDE ANTIBAKTERIELT Undgå bakterier og surt håndklæde. Stor fugtsugeevne.

4 sovevær.egen pool,wi-fi,grill. 200kvm. i ORLANDO lej 1 HD se Daytona-Key West- Miami


distrikt 5 midt af tommy andersen

Hej Midt

Kalenderen det sker i 2014

S

å går sommeren på held, siger man, men hvilken sommer. Man skulle tro, vi bor i syden. Jeg har denne gang lidt, jeg vil fremhæve. Nordic Run kom forbi Midt, og vi modtog dem ved Caps i Aarhus. Der var en god stemning hos Caps med kaffe og kage. Bagefter kørte vi ud til vores klubhus i Hårup, og jeg er nødt til at sige, at det, som skuffede mig, var, at der var nogle få af vore danske deltagere, der syntes, det var vigtigt at køre til Fyn med det samme, men nok om det. Det var helt overvældende, så hyggeligt det blev. Vi fik helstegt pattegris, vi havde bål, og der var en englænder, der sang og spillede på guitar. Alle fik en lille gave med fra Midt. Vi er blevet rost meget for denne aften. Vi var over 100 deltagere, og næste morgen fik alle en dejlig morgenmad. Klokken cirka 10 fortsatte karavanen ad små veje til Juelsminde, hvor der var fiskebord, og

her overtog sydkaravanen. Tak til alle, der deltog i planlægning og udførsel. Selvfølgelig også en tak til Benny, som var tovholder på Nordic Run i Midt fra begyndelsen. Benny deltog i hele Nordic Run 2014. Vi har lige i bestyrelsen lavet en ny aktivitetskalender, og der er egentlig ikke så meget nyt. Vi kører med klubaftener, fællesspisning én gang om måneden i vinterhalvåret, og vi har motorlære, som vi plejer. Motorlære er måske den største aktivitet, der er i vinteren, og jeg kan kun opfordre til, at I møder op den første aften, så I får indflydelse på, hvad motorlære skal indeholde i den kommende vinter. Det er et rigtig godt sted at møde folk fra klubben. Se aktivitetskalenderen her i bladet og på hjemmesiden. Der bliver kørt en masse fællesture i Midt, og alle kan deltage. Det er også en god måde at lære nye Harley venner at kende på. Så mød op til distriktetsaktiviteter, det er på den måde, du får noget for kontingentet.

Klubaften og Klubaftenscruise

05.09.2014 Fællestur til Sandskulpturfestivalen

07.09.2014 Klubaften/Bestyrelsesmøde og Klubaftens cruise

19.09.2014 Sæsonafslutning

27.09.2014

HUSK AT TJEKKE HJEMMESIDEN. HVOR GÅR TUREN HEN INDEN DU KØRER.

Vi ses

GENEREL INFORMATION fællestur Første søndag i måneden med opstart klokken 13:00 fra klubhuset. klubaften Fredag i lige uger fra klokken 19:00 – 21:00. sms-service Få info om, hvad der sker i klubben. Send navn, medlemsnummer og telefonnummer til tlf. 51 19 77 43. Læs mere på www.hdcm.dk

84

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Distrikt 5 Midt Aktivitetskalender Efterår 2014-2015

ub Cl

Har le

Davidson y-

Den ark m

Søndag 7. september

Fredag 12. december

Fredag 3. april

Weekend 12-14 juni

Fællestur til Sand-skulptur Afgang Haarup

Best.møde, klubaften m/juleafslutning og Banko

Bestyrelsesmøde og Klubaften

H-DCDK Midt. Danish Bikemeet

Fredag 19. september

Fredag 26. december

Lørdag 4. april

Weekend 19-21 juni

Bestyrelsesmøde, Klubaften og Cruise

Klubaften

Sæsonstart 2015 og kilometeraflæsning

H-DCDK Sjællands Træf Midsommer Træf

Best.møde, klubaften m/spisning

Søndag 5. april

Fredag 26. Juni

Første fællestur

Best.møde, klubaften, Cruise og Midsommerfest

Onsdag 14. januar

Fredag 10. april

Motorlære

Motorlære (afslutning)

Fredag 23. januar

Fredag 17. april

Klubaften

Klubaften og Cruise

Weekend 10-12 Juli

Søndag 1. februar

Søndag 26. april

H-DCDK Bornholm. Bornholmer Træf

Motorlære (opstart)

Generalforsamling i H-DCDK distrikt 5

H-DCDK Hovedgeneralforsamling

Weekend 24-26 Juli

Fredag 17. oktober

Fredag 6. februar

Fredag 1. maj

H-DCDK Fyn Træf Fyns Harley Meeting

Bestyrelsesmøde + Klubaften m/spisning

Best.møde, klubaften m/spisning, Nye medl.

Best.møde, klubaften, Cruise og Varme hveder

Søndag 2. august

Fredag 31. oktober

Onsdag 11. februar

Weekend 2-3 maj

Klubaften

Motorlære

H-DCDK Forårstræf afvikles i Midt

Fredag 7. august

Onsdag 5. november

Fredag 20. februar

Motorlære

Klubaften

Weekend 15-17 maj

Weekend 21- 23 august

H-DCDK Syd. Rainbow Rally

H-DCDK Nord. Tolne Træf

Fredag 9. januar Lørdag 27. september Sæsonafslutning + Træf-fest + Afslutning Caps

Fredag 3. oktober

Søndag 5. juli

Klubaften

Weekend 4-5. oktober

Fællestur

Visionsmøde H-DCDK

Onsdag 8. oktober

Fællestur

Klubaften og Cruise

Fredag 14. november

Søndag 22. februar

Bestyrelsesmøde og Klubaften m/spisning

Fastelavn kl 14.00

Fredag 29. maj

Fredag 4. september

Fredag 6. marts

Best.møde, klubaften og Cruise

Klubaften + Cruise + Faaker See

Best.møde, klubaften m/spisning og Nordic Run

Søndag 7. juni

Søndag 6. september

Fællestur

Fællestur

Lørdag 22. november Julebag

Fredag 28. november

Onsdag 11. marts

Klubaften

Motorlære

Fredag 18. september

Fredag 5. december

Fredag 20. marts

Best.møde, klubaften og Cruise

Motorlære og Julefrokost

Klubaften

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

85


distrikt 5 midt

DÆK & VINGER Skive Lufthavn Tekst og foto: Turudvalget Distrikt Midt

L

ørdag den 28. juni var det igen tid til den årlige tur til Dæk & Vinger i Skive for at se på en samling udstillede biler, fly og - vigtigst af alt motorcykler. Turen skulle starte fra H-DC Midts klubhus i Hårup kl. 09.30. Da vi mødte op, var de første to H-D’er allerede ankommet fra Hvidesande, så de havde kørt den første 1-1,5 time og var klar til afgang. Da det blev tid, og vi fik startet vores motorcykler, kom Klaus Husum og sluttede sig til, mens vi trillede afsted, væk fra klubhuset. Turen gik over Skægkær, hvor Inger & Kaj holdt klar

til at følge trop. Derefter kørte Road Captain i front, men i rundkørslen ved Kjellerup valgte Klaus Husum at melde fra. Resten af turen gik mod Skive, hvor samlingspunktet var P-pladsen ved ­Kvickly. Her ville Leif Villadsen overtage roret. Efter kort ventetid, for at se om der skulle flere til, startede vi op, og turen gik mod Skive Lufthavn. Nu var vi 7 HD’ere samt en bil. Vel fremme på pladsen kom turen til at se og nyde de udstillede biler, motorcykler og fly. Men vejrguderne var ikke i det bedste humør - så våde blev vi. Ca. Kl. 14.00 var det tid til at bryde op. De af os, der ville forbi åbent hus ved HD Midtland, fulg-

tes ad. De to fra Hvidesande tog turen hjemover istedet. Leif Villadsen førte an i flokken, der ville med til åbent hus ved HD Midland, hvor der var mange andre mødt op i dagens anledning. Efter vi havde hilst på og nydt godt af deres forplejning, gik turen hjemad. De har fået fint sted i Sunds. Endnu en god dag i selskab med dejlige mennesker og dejlig HD-lyd.

„Vel fremme på pladsen kom turen til at se og nyde de udstillede biler, motorcykler og fly. Men vejrguderne var ikke i det bedste humør - så våde det blev vi“ 86

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


NORDIC RUN 2014

HOS MIDT Tekst og Foto: Stig Østergaard

S

å kom dagen, hvor Nordic Run skulle komme her hos os i Midt. Fredag d. 25/07 blev Nordic Run 2014 afleveret hos Caps i Århus af distrikt Nord. De ankom ca. kl. 15.00 og efter en god times tid hos Caps, startede turen ud til Distrikt Midt i Hårup. Der var mødt ca. 20 stykker op fra distriktet for at tage imod og være med på turen. De blev af små og fine veje ført ud til Hårup til vores klubhus, hvor der også var kommet en del andre fra distriktet for at feste lidt med gæsterne. Der var ca. 50 fra Nordic Run-turen og ca. ligeså mange medlemmer fra klubben. Vejret var bare perfekt. Kokken havde lavet lidt pattegris til aftensmad. Der blev spist, drukket og fortalt lidt røverhistorier. Det virkede til, at det hidtil havde været en kanon tur. Ud på natten kl. 02.00 var der ro på pladsen. Jeg kunne godt mærke, at folk skulle ud og køre igen lørdag kl. 10.00. Der var arrangeret god morgenmad med Biker-biksemad, som faldt i god jord. Spok, vores Road Captain, holdt en lille briefing omkring køreturen, som skulle gå ned gennem det smukke Østjylland ud til Juelsminde, hvor der var mulighed for at få en lækker frokost. Fiskebistroen havde lavet en specialaftale for vores gæster, og havnefogeden havde spærret af, så vi kunne holde helt nede ved kajen. Turen til Juelsminde gik fint. Flot billede af havnen med flotte både, fine motorcykler og masser af mennesker. Ca. kl. 14.15 gik turen videre mod Fyn med folk fra Distrikt Syd som vejviser.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

87


distrikt 5 midt

„Værdien af Ådums bilpark blev væsentlig forøget, da tolv Harley-Davidson motorcykler lagde vejen forbi“

Bag Harleys styr er alle lige 88

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


Vi har et godt sammenhold i klubben. Vi er både sagførere, rockere og skolelærere. Men når vi er på cyklerne, er vi alle lige.

Tekst: Joan Jensen foto Mikkel Jezequel

P

assion. Værdien af Ådums bilpark blev væsentlig forøget, da tolv Harley Davidson-motorcykler lørdag lagde vejen forbi. Deres bedre halvdele kickstartede så at sige Lene Barbesgaard og Inger Skovborgs interesse for Harley Davidson-motorcykler. Det siges, at fire hjul flytter din krop, men at to hjul flytter din sjæl. Og der er noget om snakken. Det var Martin Andersens værksted og veteranbiludstilling i Ådum et eksempel på lørdag formiddag, hvor en flok motorcyklister var samlet om deres fælles passion for to-hjulede maskiner af mærket Harley-Davidson. Kører med vinden Den amerikanske motorcykelproducent, der blev grundlagt i 1903, er stadig noget helt specielt her mere end 110 år senere. »Alle kan relatere til en HarleyDavidson. Det er en bestemt livsstil. Det er frihed. Ride with the wind, som vi siger,« fortalte Dirch Villadsen, der er næstformand i den midtjyske afdeling af Harley-Davidson Club of Denmark. Blandt de 12 tohjulede maskiner, der var linet op på pladsen foran Martin Andersens veteranbiludstilling, var en HarleyDavidson Dyna Fat Bob årgang 2008. »Det er min anden Harley,« fortalte Jørn Skouborg, der havde taget turen på to

hjul fra Kjellerup. »Den har 73-75 hestekræfter og 1600 kubik. Tophastigheden er 195 kilometer i timen, men det har jeg nu ikke været oppe på,« tilføjede han med et glimt i øjet. Talte ikke sammen i tre uger Jørn Skouborg er medlem af den danske Harley-Davidson klub, der tæller omkring 6200 medlemmer på landsplan. I den midtjyske underafdeling er der knap 1200 medlemmer, og næstformand Dirch Villadsen kan konstatere, at trods finanskrise så mærker klubben ikke en tilbagegang. Og så kan fordommen om en mandsdomineret verden manes til jorden. »Der er ved at komme flere kvinder med i klubben,« kunne næstformanden berette med et smil, idet han skævede til personen ved siden af sig. »Ja, jeg blev træt af at sidde bag på min mands motorcykel, så jeg købte selv en Harley Davidson,« fortalte Lene Barbesgaard fra Holstebro, der var én blandt to kvinder, der var med på oplevelsestur til Ådum og omegn denne lørdag. »Jeg snakkede ikke med min mand i tre uger, da han købte sin Harley. Så fik jeg en tur bagpå, fik smag for det og så fik jeg min egen Harley Davidson,« fortalte Inger Skovborg fra Silkeborg, der gjorde Lene Barbesgaard selskab. »Det fedeste ved at køre Harley er selvfølgelig lyden. Og så den tilbagelæ-

nede siddestilling - chopperstil. Og så har vi et godt sammenhold i klubben. Vi er både sagførere, rockere og skolelærere. Men når vi er på cyklerne, er vi alle lige,« fortalte kvinderne. Mere end en motorcykel At en Harley-Davidson-motorcykel nærmest har stjernestatus kan ikke kun tilskrives den frihed, det giver at sætte sig behageligt i lædersædet og køre derudaf. »Den store forskel ligger også i personliggørelsen af cyklen. Der er ikke to cykler, der er ens. Man kan købe masser af merchandise til cyklen, og det er en del af det at give cyklen sit eget præg. Og så har Harley alle dage været god til at skabe en historie bag. Det er mere end blot en motorcykel,« fortalte Dirch Villadsen. Harley-Davidson-entusiasterne havde taget turen til det vestjyske for at se på Martin Andersens samling af veteranbiler. »Og så kører vi en tur ned til Pandekagehuset for at spise frokost, før vi triller hjemover over igen,« kunne Dirch Villadsen berette. Lørdagens samling om hestekræfter handlede derfor både om dem på fire hjul og dem på to hjul. Og således kørte både krop og sjæl med vinden denne junidag i det vestjyske. Artikel klippet fra Berlingskemedia.dk

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

89


distrikt 6 bornholm af Kenn ”Sjat” Svendsen

Hej distrikt 6

Kalenderen det sker i 2014

N

u er højsæsonen for turister og motorcykelkørsel ved at være forbi, og vi tager hul på eftersommeren, som heldigvis her på Bornholm plejer at være lun og god til hen i oktober måned - så der er stadigvæk mulighed for at få kørt en masse kilometer. Vi afholdt vores årlige træf i juli med ca. 800 personer i alt. Der var strålende solskin hele ugen – indtil lørdag kl. 11, da fællesturen startede. Her begyndte det at regne, og det holdt kun op i løbet af natten. Trods det hyggede folk sig i det store telt. Heldigvis skinnede solen igen over træfpladsen søndag morgen, da det var tid til oprydning. Som noget nyt i år prøvede vi at lave et bikeshow i forbindelse med træffet – og det gik over al forventning! Hele tiden gik der folk og kiggede på de mange flotte og specielle cykler, som kom fra både Bornholm, det øvrige Danmark, Sverige og Tyskland. Der var præmier til alle fire ”lande”. En stor tak skal lyde til Lars Byder og hans hjælpe-

90

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

re for det store arbejde, de lagde i at arrangere bikeshowet, reklamere for det både i Danmark, Sverige og Tyskland - og skaffe sponsorpræmier m.m! Alt i alt gik træffet godt med mange glade gæster, som havde medbragt masser af godt humør, masser af flotte cykler og gode og engagerede medhjælpere, som også havde tid til at hygge sig med gæsterne. Husk medhjælperfesten lørdag d. 20. september. I vil få besked af Palle – men hvis I ikke hører noget, så kontakt mig! Af kommende arrangementer er der - på denne side af nytår - fællestur til Mosten Raceday, andre fællesture og julefrokost. Pas på jer derude!

„Hele tiden gik der folk og kiggede på de mange flotte og specielle cykler, som kom fra både Bornholm, det øvrige Danmark, Sverige og Tyskland“

Fællestur
 06.09.2014 Kl. 13.30 Tirsdagsmøde med fællestur 09.09.2014, Kl. 19.00
 Medhjælperfest 20.09.2014 Kl. 13.30
 Fællestur 27.09.2014 Kl. 13.30
 Fællestur 11.10.2014 Kl. 13.30
 Tirsdagsmøde 14.10.2014 Kl. 19.00
 Sidste Fællestur 25.10.2014 Kl. 13.30
 Tirsdagsmøde 11.11.2014 Kl. 19.00
 Julefrokost 22.11.2014 Kl. 18.30

GENEREL INFORMATION Akutkassen Har du brug for akutkassen så ring til Sjat på tlf. 56 95 75 26. klubaften Hver fredag aften. Læs mere på www.hdcb.dk


Nyd turen og friheden - Saml energi hos Best Western

Vælg over 130 hoteller I hele skandinavian og få 15% raba t på din næste overnatning. Book via www.bestwestern.d k, www.bestwestern.com elle r ring 8001 0988 Opgiv ”biker” i promo code Få tilsendt et Biker Pass ved at sende navne og adresse til info@be stwestern.dk eller ring 3539 3313 Husk at få stemplet dit Bike r Pass ved ankomst på hotellet.

Har le

D a vi d s o n y-

ub Cl

 Få tilsendt et Biker Pass ved at sende navne og adresse til info@bestwestern.dk eller ring 3539 3313.   Opnår 15% rabat på 1 nat med vores Best Biker gældende i hele Norden.  Bo 5 nætter og få 6. nat gratis.  Stor skandinavisk morgenbuffet.   Over 130 hoteller i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Island, Poland og Baltikum.   Kampagnen gælder fra 1. april til 30. september.   Opgiv “biker” i promo code feltet.  Ring på 8001 0988 eller www.bestwestern.dk eller www.bestwestern.com

Den ark m

Bestil allerede i dag på gratisnummer 8001 0988 eller på bestwestern.dk /BestWesternDanmark


idworks.dk 6741 · 0814

SAET KRYDS I KALENDEREN. 2015 MODELLERNE ER PÅ VEJ. ÅBEDNAGT27H. SUEPS. LØR

CUSTOM CYCLE HARLEY-DAVIDSON BRÆNDSTRUP RØDDINGVEJ 1, 6630 RØDDING TLF: 7482 2928 - WWW.CUSTOM-CYCLE.DK

KL. 10-16


Anno 2015 nyheder fra HarleyDavidson I Tekst: Torp foto: harley-davidson

slipstrømmen af det sidste års RUSHMOREprojekt, den globale lancering af de små Street™ motorcykler i januar i år og ikke mindst den helt nye og banebrydende elektriske motorcykel Project LiveWire™, der her i sommers imponerede hele motorcykelverdenen, fortsætter HarleyDavidson nu med fuld gas og introducerer sine nye modeller for 2015. Meget naturligt er der

ikke tale om endnu mere revolutionerende nyt. I stedet har firmaet med ny aerodynamik i verdensklasse, en spændende lydgengivelse i højtalerne og med nye ergonomisk kørerpositioner udvidet deres store sortiment af Touring-motorcykler yderligere, og dermed givr Harley-Davidson kunderne endnu flere muligheder, for at tilpasse motorcyklen lige præcis, som den enkelte måtte ønske det.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen nal en

93


94

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Road Glide® Special I hjemlandet ”Over There” blev den straks kendt under kælenavnet "Road Warrior”. Harley-Davidson’s Road Glide Special kommer nu til Europa, Mellemøsten og Afrika. Dette amerikanske Big Twin Touring ikon har det nye bremsesystem til Softailmodellerne og en smallere profil for at reducere turbulens. Effektive Daymaker-frontlys er tilsat for at øge natkomfort. Cyklens håndgreb og kontrolkontakter er fuldstændig gentænkt. Cyklens infotainmentsystem er væsentlig opgraderet, luftbaseret bagaffjedring er inkluderet, og i hjertet af det hele banker den ny High Output Twin Cam 103 motor, der med en 6-trins Cruise Drive® transmission giver den ultimative Road Warrior motorcykel. Nyt bremsesystem til alle Softail® modeller Et nyt bremsesystem til Softail-modellerne giver forbedret graduering af bremseevnen, og nedsætter det nødvendige tryk på håndtaget med op til 40 procent. De nye forbremse komponenter omfatter en kompakt 4-stempel fast Kaliber med 34 og 32 mm belagte stempler, bremseklodser med højtydende friktionsmateriale, en ny hovedcylinder med et højere mekanisk forhold til en ny 300 mm bremseskive. Kaliber og hovedcylinder har fået nyt design for at forbedre profilen på motorcyklerne.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

95


2015 Nyheder fra harley-davidson

Ultra Classic og Limited i Low Harley-Davidson har tilpasset en motorcykeltype som direkte resultat af Projekt Rushmore. Man har på Ultraen trukket styret tilbage, sænket sadlen, og sat en bedre rækkevidde på sidestøttebenet med smallere primærskjold og endda reduceret diameter på håndgreb. Det er i hovedtræk det, der nu skaber Lowversionen af den populære og klassiske Harley-Davidson Ultra. Nu kan den store Touring-model tilpasses perfekt til en noget kortere rytter. Ingen vil egentlig se den store forskel, inden man sætter sig på Low-cyklen, men så er ændringen bestemt også til at opleve. Nye lakeringer Fælles for Harley-Davidson's 2015 motorcykler er, at de leveres i otte nye farver, inkl. de nye customfarver Black Magic og Radioactive Green og ny Hard Candy Custom™ lak med store metalflager Cancun Blue Flake og Quicksilver Flake.

96

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

97


2015 Nyheder fra harley-davidson

Street Glide® Special Den nye Harley-Davidson Street Glide Special er en komplet udstyret udgave af den populære og højtydende Touring-model med High Output Twin Cam 103™-motor, Boom! Box 6.5GT infotainmentsystem, Batwing vindkåbe med Splitstream afskærmning, dobbelt halogenforlygte, Enforcer støbte aluminiumsfælge og Reflex™ forbundne bremser med ABS. Til denne ”Special”model er der blandt andet også tilføjet mulighed for fabriks pin-striping. Rockkoncert Boom er det korte navn på det nye lydsystem som med op til 600 watt, strømmer gennem fire 3-vejs for- og baghøjtalere, og gør at motorcyklen bliver til en rullende rockkoncert med en enestående lydkvalitet.

98

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

99


2015 Nyheder fra harley-davidson

100

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Street 750 De nye Harley-Davidson Street™750 kubik motorcykler er udstyret med en vandkølet Revolution X, V-Twin motor i et Dark Custom™ design. Motoren er bygget efter de samme 60 grader “Porsche” Twinprincip, som den ses på den kendte Harley-Davidson V-Rod motor. Street 750 er tænkt til gadekørsel. Den nye Harley-Davidson urban motorcykel kommer nu til Danmark. Cyklen har en stor manøvredygtighed, og den gode acceleration sikrer, at man hurtigt og smidigt kan komme igennem storbyens trafik. Revolution X motoren er indbygget i et helt nyt, slankt stel, der er let at manøvrere. Motorcyklen er udstyret med et super lavt sæde, ny affjedring og et bredt styr til at klare de skarpe sving og hurtige bevægelser i et urbant miljø. Den nye Dark Custom motorcykel har en helt minimalistisk stil, og det giver gode muligheder for at tilsætte den personlige udstråling. “De nye Street 750 fra Harley-Davidson er den perfekte platform for en ny generation af kører, der ønsker en motorcykel, som de kan skræddersy til deres urbane livsstil og kørestil" siger MarkHans Richer, Senior Vice President hos Harley-Davidson Motor Company. Harley-Davidson Street 750 • 749cc liquid-cooled Revolution X engine, V-Twin 60° four-valves per head • 6 Speed Transmission • Belt Drive • 2-into-1 exhaust • Mid-mount controls • Single caliper disc brakes • LED tail lights and bullet signals • 480 pounds (wet)

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

101


[ 2015 Nyheder fra Indian Motorcycle ]

IN D IAN Den nye Indian Scout™ er en mellemvægter med en køreklar vægt på 255 kg, og er dermed blandt de letteste i klassen. Det nye, ”lille” Indian familiemedlem skulle have imponerende køreegenskaber og rå kraft. Der tales om at den har omkring 100 HK. Indian Scout™ ser ud som en meget spændende motorcykelnyhed.

102

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


SCOUT ™ En af historiens mest berømte motorcykler er tilbage

Indian Scout™ er kendt for sin innovative konstruktion og alsidige køreegenskaber. Nu introduceres en helt ny Indian Scout™. På Sturgis i august i fjor blev der startet et nyt eventyr. Indian Motorcycle® var igen en realitet. I år blev der ved samme begivenhed tilført to store nyheder til Indian modellerne. Tekst: Thomas Kjærulff Torp foto: Indian Motorcycle

Teknisk • Kraftfuld vandkølet 1133cc V-Twin motor. • Køreklar vægt på 255 kg. • Stiv og responderende aluminiumsramme i trekantdesign. • ABS bremser som standard. • 643 mm sædehøjde. • 29 graders gaffelvinkel. • Klassiske design og detaljer. Følg med videre på www.indianmotorcycle.com

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

103


2015 Nyheder fra Indian Motorcycle

104

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14


Luksustouring

Den nye Indian Roadmaster™ skal ifølge Polaris-fabrikken sætte en ny standard indenfor luksustouring. Indian Roadmaster™ er spækket med udstyr og pakket ind i et nydeligt design, som tydeligt er inspireret af Indians gamle historie. Indian Motorcycle® har fået et nyt flagskib.

Roadmaster™

Roadmaster™ er Indians bud på den ultimative luksus touring motorcykel. Varemærket Roadmaster™ blev originalt produceret af Indian i perioden fra 1947 til 1953. Og den nye moderne Roadmaster™ er fremstillet med inspiration fra det gamle design og med alle funktioner fra forgængeren.

Teknisk

• Indian Thunder Stroke 111 motor med slagvolume på 1811 cc. • 143 liter vejrbestandig oppakning. • Elektrisk justerbar vindskærm og håndgreb med 10 trins varmefunktion. • Komfort sadel med 2 trinns varmefunktion. • ABS bremser og dæktryks overvågning som standard. • Nøgleløs betjening. • Cruise Control. • Bluetooth kompabilitet. Følg med videre på www.indianmotorcycle.com Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

105


[ big bike meet yala 2014 ]

The WILD EAST Faranger til visa-fornyelse i Ranong

F

Tekst & foto: torp

em dage i bagende sol på varm asfalt med en HarleyDavidson Fatboy i Sydthailand. Der blev tilbagelagt omkring 1700 kilometer, og det føltes ikke tilstrækkelig, når man nu er i bikerparadiset. Det bliver derfor kun til én hviledag på Calos Handel-bar på Koh Phangan. Vi anvender ihærdigt tiden over en stime iskolde fadøl til at lægge nye planer. Der skal afhentes en ret modificeret H-D Road Glide årgang 2011 på fastlandet til Carlo, og vores tyske ven Andreas skal på hans sædvanlige Visa-run til Ranong, fiskerbyen der ligger nordvest og helt op af den Burmesiske grænse. I de kommende distrikts-foredrag følger historien om endnu fire dage i det ekstreme Thaitrafik, med endnu flere fantastisk kurvede jungleveje, og med to venner på hver sit Milwaukee Big Twin. Begge Old School bikere med stor lyst til eventyr. 106

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14


THAILAND

BURMA

CAMBODIA

chumphon

ranong bang maphrao

donsak pier

er er over 30 grad Temperaturen k. fis en ed r m ha er Ranong over kass tyder at byen Is fordeles ud ebestand. fiskerester be ge betydelig rott an en m og De , n. ab sk en dd i skygge rå ts ”duft” af have karakteristisk

malaysia

Sep tem b er 2014 H-D Jour nalen

107


Old School original. Hanbikeren Ko Taa fra Sura naturlig resp er tydeligt en mand mt Thani er helt ekt for. an bærer

skultur. De små en stærk ungdom er nd la lsen er ai Th i en gels rsonlige. Bevæge Classic Bike bevæ og gjort helt pe t re ailand. nd Th æ i er re iv ke bl bi kler tive custom ea kr hurtige motorcy af n tio ra n næste gene rugekasse for de

Tysk Old School

Min ven Andreas kaldes kærligt for Lolly. Han har ikke frekventeret tandlæge i nogle år, og det kan jo efterhånden ses. Han er tysk af oprindelse, men i dag kan man vel bedst kalde ham for statsløs, da han de sidste mange år har været bosat i Thailand. Farang er en indforstået thai-begreb for et menneske med vestlig hvid baggrund, og det er ikke nødvendigvis positivt i Thailand. For Lollys vedkommende er det dog lidt anderledes: han søger at tilegne sig de kulturelle thai-værdier i egen fortolkning, og det får han en del respekt for. Derudover er Lolly ikke nogen almindelighed, han bliver ikke talt i et dusinmål. Det tidligere liv i et hårdt midttysk bikermiljø med dope og alt muligt andet skidt, har givet ham en helt særlig karakter, men også sendt ham i landflygtighed. Et visa-run

Når man er ”statsløs” i Thailand, skal opholdstilladelse, eller turistvisum, fornys hver 2. måned, så Andreas og jeg beslutter os for at tage på Road Trip til Ranong. Kyst- og grænsebyen er målet, fordi det er et nemt sted at foretage et ”visa-run”, dvs. at foretage et lyntrip på fjorden imellem Burma og Thailand og betale bestikkelse for, at det i passet ser ud som en udrejse i mindst 48 timer. Alle regler i Thailand kan i princippet

108

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

Et billigt drive-in ”Love Hotel”, små 60 kroner for én nat med sikker parkering, fri porno og et helt rent hotelværelse inkl. aircon og bad.

tilsidesættes af møntfoden bath, bare pengene leveres på rette tid og i de rette hænder. Som nævnt er Lolly en velintegreret indvandrer, og han foretager ikke rejser uden samtidig lige at ordne passende forretninger. Vores første stop bliver derfor ved et mc-værksted i Surat Thani, hvor han lige skal have nogle dele. Ejeren og mekaniker er ”Den gamle mand” med det borgelige navn Ko Taa. Ko Taa i Surat Thani

Motorcykelværkstedet ser fra gaden ud som alle de andre i Thailand: totalt kaotisk. Men man bliver klogere hos Ko Taa. Her er tydeligt tale om en mand, der har styr på sine ting. Inde i værkstedet står en Super Low grøn chopper med japansk motor. Den byggede Ko Taa for rigtig mange år siden. Han er den ledende skikkelse i millionbyens etablerede bikerkultur. Det er tydeligt at se, når Lolly og Ko Taa taler sammen, at en Farang kan blive accepteret af de lokale thai, men at han aldrig bliver en rigtig ven hos de indfødte. Min Fatboy har løs kaliber ved forbremsen og det bliver stille ordnet. Betaling kan vi godt glemme alt om! Vi kører videre ud på vores mc-eventyr - der er godt 1200 kilometers kørsel tur/retur på vores planlagte visa-run.

Love In

Efter nogle kaotiske eftermiddagstimer på de mindre biveje vælger vi at søge mod overnatning. Mørkningen er allerede fremskreden og ved et vejkryds køber vi en cola og vil orientere os. Vi beslutter at søge overnatning i centret på det nærliggende naturreservat, som ser ud til at ligge 25-30 kilometer væk. Vi spørger de lokale om vej og kan forstå, de bliver lidt urolige, men vi insisterer på at de viser os i en retning. Efter lidt tid kommer den lokale engelsktalende til. Han hører på vores planer og fortæller os, at “det sagtens kan lade sig gøre.” Han fortæller, at det er helt korrekt, at der kun er 30 kilometer, men det er igennem tæt jungle, og uanset vejtilstand, er der ingen, der kører på den slags jungleveje efter mørkets frembrud, medmindre man kan låse bildørene og overleve der. Man kører i hvert fald ikke på motorcykel i det terræn i mørke. Vi bliver bestemt anvist en modsat vej, og Lolly snuser sig i stedet frem til en ”Thai Love Inn”. Sådan et sted er indrettet som et garageanlæg, men bag hver garage er der et hotelværelse. De ligger over hele Thailand og er målrettet til et thaipublikum. Små privathjem gør, at ”elskende” på disse steder kan købe et intimliv. Vi giver det, der svarer til 60 kroner og får hver vores carport med farvet forhæng, et hotelværelse med kingsize seng, perfekt bad og fri porno på TV.


Vi kører nordover langs Kra Buri kysten og på den anden side af fjorden har vi Burma. Vi er midt i det man kan kalde Redneck Distrikt Thailand.

De støvede og ret ujævne jungleveje gav mekaniske karburatorproblemer på min Fatboy. H-D mekaniker fra Sura Tani blev tilkaldt og var hurtig på stedet. Der kom 3 mand i en pickup, og de arbejdede et par timer. Efterlod en perfekt reparation og fik deres betaling på 1200 bath (cirka 240 kroner) Det er da okay! Det første man gør når man har erhvervet sig et nyt tohjulet køretøj i Thailand er at køre forbi en af de mange vejtempler, og vise den buddhistiske munk Luang Phor Thaud annerkendelse. Han er fra det hensiddes leveringsdygtig i både held og lykke, og det er ret væsentlige parameter på to hjul i Thaitrafikken.

Classic-bike ungdomsbev kommende Custom bik ægelsen er for de ere i Thaila nd .

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

109


Fiskerbyen Ranong

Efter en fantastisk dag i sadlen ankommer vi til fiskerbyen Ranong få sekunder inden grænseovergangen lukker. Lolly nærmest springer af cyklen og krydser grænsen. Selvom alle ved, at reglerne er anderledes, er der en meget velorganiseret visa-run-industri. Masser af Farangs kommer og lægger Bath for ikke at blive stemplet på vej ud, imens langbådene turer frem og tilbage i et stort kaos. Lolly stempler ud af Thailand med bath, sejler over fjorden og kommer tilbage ca. 30 minutter senere, omkring 1000 bath fattigere, men med et to dage gammel Burma stempel i passet, og nu må han så slippe endnu 1000 bath for at den thailandske paskontrol ikke skal ”genkende” ham, men huske på at der jo er gået 48 timer siden de sidst mødtes. Sådan bliver hundredvis af turister ekspederet i timen. Ranong om natten

Igen kommer mørkningen nærmest som en overraskelse, der går cirka 45 minutter fra solen svinder, til det er mørk. Vi indlogerer os på et billigt ressort og søger ud i byen for at spise. Jeg er ikke sart, spiser nærmest alt og er især glad for den thailandske gadekøkken, men ikke i Ranong. For det første lugter hele byen af fiskeindvolde, der er gået i opløsning, for det andet går man ikke ti skridt i de smalle gader uden at se en fed rotte pile fordi

110

H-D Jou rnal en s e p t e m b e r 2 0 14

ens fødder. Derfor er ingen af os det mindste sultne, da vi når madmarkedet. Vi køber i stedet lidt chips og cola og får en dejlig aften på terrassen med unge bagpackere, der søger oplevelser i det eksotiske Ranong.

Jungleveje er ikke op timal til H egentlig e -D kørsel, r det vel omvendt. eller

Classic Bike

Vi letter meget tidligt næste morgen, men inden vi forlader byen, vil vi lige tjekke havnen ud for en fotomulighed. Vi får oplevet det travle fiskemarked på sit højeste. Derefter har vi travlt med at komme videre, direkte ud af byen og nordover. Vi kører en omvej for at finde en nationalpark, men finder den aldrig. Da vi kommer sydover på østkysten, kører vi forbi en større gruppe små motorcykler. Rytterne hilser hjertelig på de to H-D Faranger, inden vi forsvinder i horisonten. Ved næste benzinstation tanker vi, og den samme gruppe kommer susende ind på stationen. De er vel 15-17 stykker i alderen fra 16 til 23 år. De kører på små og larmende motorcykler op til 350 kubik, og de er alle fantasifuldt ombyggede. Vi falder naturligvis i snak, og de fortæller at de er på vej til Classic Bike Meeting cirka 250 kilometer sydpå. Lolly og jeg beslutter, at følges med dem på vores H-D Fatboys. De unge blev rævestolte over de to Harley-Davidson bikere slog følge, og over de næste 250 kilometer blev vi

bare flere og flere. Ved ankomsten var vi nogle hundrede i kolonnen. Det var en super fed oplevelse og en bekræftelse på, at bikerkulturen i Thailand bare lige er gået i gang. Det bliver helt sikkert meget større. Koh Phangan´s jungle

Under vores visa-run har Lolly levende fortalt om sit private junglejord, og vi aftaler, vi skal ind og opleve det, og i samme åndedrag kommer historierne så rullende ud af Lollys mund. Han fortæller, at der i efteråret var et Road Kill på vejen lige nedenfor hans hytte. Det var en sort kongekobra på godt 6 meter, der blev kørt over. Den lokale thai, der havde ført bilen, gik nærmest i panik. Det værste dyr, en troende buddhist kan dræbe, er en kongekobra. De tror helt bestemt på, at dyrets ånd lever videre, og at den er en meget stærk hævner. Da de lokale morgenen efter til deres store skræk finder den døde kongekobra, sidder der samtidig en varan på omkring 35 kilo og æder af kobraens hale. Det er ikke altid nemt at være thai i jungleland. Vi hopper på en knallert og kører så langt ind i den bageovnsvarme jungle, som vi kan komme, stiger af og går derefter op igennem tørlagte flodlejer for at finde, skal det vise sig, et smukt helvede på jord; vel ankommet angribes vi direkte af de røde kæmpehærmyrer, som bider ligeså hårdt som papegøjer. Lolly lærer mig at undgå at forstyrre dem, og jeg er mere end motiveret. Vi er i varanens og kobraens kongerige, og her er ikke en bevægelse. Vi hygger og taler sammen, og jeg kan ikke få Lolly til at være helt stille. Jeg vil gerne se nogle dyr. Lolly har ingen lyst til det og fortsætter med at lave larm, for at holde dyr på afstand. Mørkningen kommer sammen med en stigende koncert af dyrelyde. Vi går rask nedover, løber nærmest til sidst. Man opholder sig ikke frivillig dybt inde i en junglen efter mørkets frembrud.


Varaner bevæger sig både alle fire ben, og kan også rejse sig på to ben, for at løbe hurtigere, eller for at få bedre oversigt. På Koh Phangan klatrer de også i træer. Flere varanarter har giftkirtler i underkæben og giften hjælper med til at dræbe deres bytte. En rigtig hyggelig fætter på 35-40 kilo når den er fuldvoksen. Den smager ifølge Lolly helt fint på grill.

Kongekob raen er v erdens læ op til 5-6 ngs meter lan g som fuld te giftslange, der bliver voksen.

Insekter og kryb er der nok af i junglen. Selv blandt planterne er de kødædende udbredte.

Lollys junglestykke ligger lige nedenfor en bjergskråning. Når regnen falder oppe på bjerget forvandles området nedenfor til et delta af regnvandsfloder, og disse medbringer ådsler og andet øgleguf fra højderne. Det er derfor et meget yndet revir for de store kobraslanger og for varaner.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

111


forsikringsudvalget af peter hemmingsen

H-DCDK’s forsikringsudvalg Til gamle, som nye, medlemmer For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved nytegning af H-D forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”. Her kan du blandt andet udregnee en forventet forsikringspræmie, læse mere om sikringskravene, downloade ”Hvordan du undgår tyveri af din Harley-Davidson” samt forsikringsbegæringen. Ydermere er det vigtigt, at læse side 3 af forsikringsbegæringen med de ”12 Spørgsmål og svar om forsikring”.

Hvis dette er tilfældet, sender du en e-mail til forsikring@hdc.dk vedrørende din ny adresse på parkeringsforholdene. E-mailen skal indeholde oplysninger om det nye sted som følger: • Medlemsnr. i e-mailens emnefelt • Den nye adresse • 3-4 stk. digitale billeder af stedet • Samt en lille beskrivelse af stedet Så vil Peter Hemmingsen vurdere om stedet kan godkendes via e-mail og videresende sin godkendelse til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S

Elektronisk forsikringsbegæring

Ved omvurdering (op) af motorcykelen

For at fremme ekspeditionen på vurdering af de motorcykler der skal forsikres igennem H-DCDK’s forsikringsordning, er der nu mulighed for at sende elektroniske forsikringsbegæringer.

Skal værdien sættes op ved en omvurdering, er det samme procedure som ved nytegning af HD-forsikring. Dvs. at der skal sendes en udfyldt og underskrevet forsikringsbegæring til HDCDK’s Medlemsservice. For at gøre det nemmere for dig at tegne motorcykelforsikring eller få en omvurdering, kan det varmt anbefales at du læser ”Procedure ved tegning af HD forsikring gennem HDCDK” på www.hdc.dk under menuen ”Forsikring”.

På http://medlem.hdc.dk – H-DCDK’s Medlemssystem – kan der sendes en næsten udfyldt forsikringsbegæring til den emailadresse, man har oplyst i Medlemsoplysninger, når de relevante oplysninger er blevet indtastet. På www.hdc.dk under menuen ”Forsikring” er der også mulighed for at udfylde en elektronisk forsikringsbegæring.

Ansvars- og kaskoforsikring Der har været en del spørgsmål om, hvornår der er fuld ansvars- og kaskodækning. Det er der fra første dag, hvis der indsendes en forsikringsbegæring inden for en rimelig periode (ca. 3 uger), eller hvis der anvendes et forsikringsbevis fra Lloyd’s v/QBE Danmark A/S. Dog skal reglerne for parkeringsforholdet og tyverialarm på motorcyklen stadig være opfyldt.

Nedsættelse pr. mail Der har været en hel del henvendelser vedrørende revurderinger af Harley-Davidsoner på grund af de faldende priser på brugtmarkedet. Det kan betyde, at man betaler for en overdækning, som man ikke får noget ud af, da forsikringen dækker den kontante købspris på en tilsvarende motorcykel. Det klares ved, at der sendes en mail til forsikring@hdc.dk. Dog skal det fremgå hvem man er, et medlemsnummer og stelnummer, samt et beløb på den nye vurdering.

Ved en skadesituation Parkeringsforholdet Hvis du og/eller din Harley-Davidson flytter adresse – f.eks. ny parkeringsadresse, vinteropbevaring eller til service mv. udenfor kørselsperioden (læs: vinter) – så skal dit nye parkeringsforhold godkendes af HDCDK’s Forsikringsudvalg for at opretholde din kaskoforsikringsdækning.

112

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

Når der anmeldes en skade til Lloyd’s v/QBE Danmark A/S kan de bede om dokumentation på, at der er betalt kontingent til H-DCDK (Jf. forsikringsbetingelserne, hvori der står, at der skal være tegnet medlemskab af H-DCDK og kontingent er betalt). Hvis medlemskabet af H-DCDK er ophørt, vil kaskoforsikringen ligeledes blive betragtet som ophørt, hvorfor kaskoskader vil blive afvist.


Godkendte tyverialarmer Liste over godkendte tyverialarmer som er følgende: • ABUS Granit Detecto X-Plus 8077 (skivebremselås) • ABUS Granit Detecto X-plus 8000 (skivebremselås) • ABUS Detecto 7000 RS1 (skivebremselås) • Eagle MC Alarm (Falck) • Original Harley-Davidson tyverialarm med startspærre • Scorpio SR-i300, SR-i500, SR-i600 og SR-i900 • Selca MT-8 • Spyball 6829 NB: ABUS skivebremselås kan kun anvendes på en HarleyDavidson med skivebremse. Bemærk, at det er et forsikringskrav at man har betalt det årlige kontingent til HDCDK. Dog vil nye medlemmer modtage et indbetalingskortet ca. 3-4 uger efter godkendt indmeldelse.

Forsikringsspørgsmål

Efterår 2014

Har du forsikringsspørgsmål til HDCDK’s Forsikringsordning, kan du ringe til ForsikringsRådgiverne på tlf. 70 27 03 04 fra mandag til fredag mellem 09:00 og 15:00.

Dansk Autohjælp H-DCDK har fået en rimelig prissætning fra Dansk Autohjælp på vejhjælp til motorcykel i Danmark. Prisen vil kun være mulig at modtage i forbindelse med forsikringstegningen. Det vil sige, at præmien for vejhjælpsdele følger den valgte kørselsperiode på forsikringen. Dækningen i forhold til valg af kørselsperiode (pris i 2014): 6 måneder 411,00 DKK 7 måneder 446,00 DKK 8 måneder 483,00 DKK 9 måneder 518,00 DKK 10 måneder 559,00 DKK 11 måneder 595,00 DKK 12 måneder 631,00 DKK Hvis der skal tilknyttes Dansk Autohjælp på en bestående forsikring, skal man kontakte ForsikringsRådgiverne (telefon 70 27 03 04). Læs mere på www.hdc.dk for at se betingelserne.

Sep tem b er 2014 H-D Jour nal en

113


diverse udvalg

Annoncering

IT udvalg: Webmaster: webmaster@hdc.dk

H-D Journalen udbydes ikke i løssalg. Alt annoncemateriale skal derfor være relateret til H-DCDK’s formål. Klubbens formål kan kort beskrives som omhandlende alt der er relateret til et liv som motorcyklist på en HarleyDavidson motorcykel. Beslægtede aktiviteter og motorcykelmærker i gennemført amerikansk livsstil kan også omtales.

H-DC Arkiv: Robin Harbo: arkiv@hdc.dk Forsikring: Peter Hemmingsen (kun e-mail) forsikring@hdc.dk tlf.: 7027 0304 Ønsker du at blive omfattet af H-DCDK’s Falckordning, så se nærmere på www.hdc.dk (medlemstilbud)

Send dine læserbreve, tekniske fiduser, rejseberetninger, ris og ros, køb og salg af H-D etc. til redaktionen; editor@hdc.dk (Adresser se s. 3)

Det er ikke muligt at bestille særplacering af annoncer. Indstik af f.eks brochurer er muligt efter nærmere aftale med redaktøren. Ring og forhør nærmere.

Hvis du medsender materiale du gerne vil have retur, så vedlæg en frankeret svarkuvert med dit navn og adresse.

Annoncematerialet skal sendes direkte til redaktøren Øvrig annonce info: Kontakt os og få tilsendt H-D Journalens Mediainformation.

Bestilling af annoncer Kontakt: René Sabro, Herredsvej 107 7080 Børkop, tlf.: 60190687 (efter 16.00) annoncer@hdc.dk

medlemsforhold Hvis bladet eller medlemskortet udebliver og for generelle spørgsmål til H-DCDK. Så mail til medlemsservice på: medlemsservice@hdc.dk

Udgivelser og deadlines 2014 H-D Journalen udkommer 6. gange årligt. Faste annoncepriser enkelt indrykning 1/4 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 1.460,1/2 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 2.380,1/1 side . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . kr. 3.960,-

Køb og salg af Harley-Davidson + tilbehørsannoncer er gratis for medlemmer. Husk at opgive medlemsnummer.

Alle priser er ekskl. moms.

En annonce i H-D journalen bringer dig ud til stærke kernekunder. Bladet udkommer 6 gange om året i ca. 6.500 eksemplarer, men læses af langt flere.

klubshoppen

Udgivelsesplan 2014

v/ Skrannie’s Skilte & Reklame Tigervej 9, 7700 Thisted tlf.: 9791 1440 klubshoppen@hdc.dk www.hdc-shop.dk Distriktssælgerne: Distrikt 1 Sjælland: Pia klubshop@hdcsj.dk

Periode

Deadline

Bestilling

Nr. 1. 2014

jan – feb

29/11-13

25/11-13

Nr. 2. 2014

mar – apr

3/2-14

27/1-14

Nr. 3. 2014

maj – jun

1/4-14

25/3-14

Nr. 4. 2014

jul – aug

30/5-14

26/5-14

Nr. 5. 2014

sep – okt

4/8-14

28/7-14

Nr. 6. 2014

nov – dec

3/10-14

29/9-14

Distrikt 2 Fyn: klubshop@hdcf.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 3 Syd: klubshop@hdcs.dk www.hdc-shop.dk Distrikt 4 Nord: Sælger søges klubshop@hdcn.dk

MedleMsb

lad for

Club of

denM ark

MedleMsblad for Harley-davidson Club of denMark

H-D Journa len nummer

2014 nr. 4 julidC.dk www.H

nr. 5 septeMber 2013 www.HdC.dk

Ol. O.ld.S.ch.Ob e

4 – juli 2014

Distrikt 5 Midt: klubshop@hdcm.dk www.hdc-shop.dk

2014 Rush er H-D´s moRe svar inDianer til ne!

grib

Distrikt 6 Bornholm: Sælger søges klubshop@hdcb.dk

The reborn indian MoTorCyCle anno 2014

ER EFTER. ANDRE KIGG E HAM, DE SKARP PRIS TIL AT VÆR LEY TIL EN DIN TUR R. ESTE HAR LIGHEDE NU ER DET RINGSMU FÅ DEN FED DU KAN FINANSIE R I BYTTE! ATTRAKTIVE RKE MED MÆ OG ALLE VI TAGER

hed!

Ny leyHar Dson Davigår isk

idworks.dk

ey Harl

CAP’S COPEN

VALBY EJ 84, 2500 .DK LANDEV APS-MC GL. KØGE 0345, WWW.C TLF. 3645

E SHOP CAP’S ONLINP.DK WWW.CAPSSHO

H-D Jou rnalen s e p t e m b e r 2 0 14

vidson

Denmark

t: sæsonstarf hos forårstrærne Vendelboe MeM

ber

of the

fede

r atio

har n of

ley-

davi

dso

n Club

euro s of

Davidson y-

Har le

ement: arrang f mertræ e mc: gribben ældste midsom nd ks på sjælla danmar ub bikerkl

pe

ub Cl

RIDE.

HAGEN A/S

VEJ APS-MC.DK LYSTRUP 5555, WWW.C TLF. 8741

Indianerne er tilbage med et tordenslag

tr elek

ub Cl

SCREW IT, LET’S

A/S CAP’S ÅRHUS RISSKOV 1E, 8240

ChoiCe is here!

4 201 a -D

114

vidson Harley-da

Den ark m

reportage Fra bornholmertræF 2013

tøserne holdt 20 års jubilæum

Fyn s Fest stopper aldrig

MeMber of the feder ation of harley-davidson Clubs of europe


Hovedbestyrelse – plus formænd og næstformænd for hver af de seks distrikter. Formand:

Næstformand:

Klubkasserer:

Sekretær

Anders Hansen tlf.: 2521 4545 president@hdc.dk

Jan ”Smed” Jensen tlf.: 4076 2841 vicepresident@hdc.dk

Ib Stejlborg Postboks 84 7000 Fredericia kasserer@hdc.dk

Jørgen Jørgensen tlf.: 2020 5220 secretary@hdc.dk

Medlemsservice: Harley-Davidson Club of Denmark • Postboks 84 • 7000 Fredericia • e-mail: medlemsservice@hdc.dk

Distrikt sjælland 1 Formand Henrik S. Jørgensen tlf.: 2197 9213 formand@hdcsj.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Klubshop: SMSservice: Klubhus:

Torben Nielsen, tlf.: 2084 4137, naestformand@hdcsj.dk Pia Ellebirke, tlf.: 2635 4607 sekretaer@hdcsj.dk Joan Larsen, tlf.: 4050 6280 Rene Trebbien, tlf.: 2859 2131, webmaster@hdcsj.dk, Anne Mette Larsen, tlf.: 2125 3299, bestanne-mette@hdcsj.dk, Henrik Egeriis, tlf.: 2292 9765, besthenrik@hdcsj.dk, Brian Kluge, tlf.: 5136 1024, bestbrian@hdcsj Peter Rytter Jensen, tlf.: 2622 8490, suppeter@hdcsj.dk, Karsten Sonne Niels, tlf.: 2984 8958, supkarsten@hdcsj.dk Flemming Haug, Janne Gøtje Pia Ellebirke Bettina Brodka, tlf.: 40542325, sms@hdcsj.dk Truelstrupvejen 4, 4130 Viby Sjælland

Distrikt fyn 2 Formand Per Skytthe tlf.: 4037 3838 formand@hdcf.dk

Næstformand: Kasserer: Sekretær: Bestyrelsen: Suppleanter: Revisor: Webmaster: Distrikts-journalist: Klubhus:

Niller Fjerbæk: tlf.: 20741271, naestformand@hdcf.dk Anders Korsgaard: tlf.: 23378019, kasserer@hdcf.dk Søren Andreasen: tlf.: 25607606, sekretaer@hdcf.dk Michael Rasmussen: tlf.: 22182662, bestmedlem-1@hdcf.dk , Kristian Kotsis: tlf.: 40588433, bestmedlem-2@hdcf.dk, Flemming Pedersen: tlf.: 40562875, bestmedlem-3@hdcf.dk Thomas Thomsen: tlf.: 24670655, suppleant-1@hdcf.dk Niller Uller: tlf.: 40564421, Suppleant-3@hdcf.dk Karsten Jelstrøm: Kenneth Lyng Lillemis: tlf.: 23440644 Kertemindevej 38, 5198 Marslev, tlf.: 6595 2590

Distrikt jylland syd 3 Formand: Christian Michaelsen tlf.: 2515 3782 formand@hdcs.dk

Næstformand: Klaus Jensen: tlf.: 7466 9299, tlf.: 2390 4523, naestformand@hdcs.dk Sekretær: Erling Pedersen: tlf.: 2538 3883, sekretaer@hdcs.dk Kasserer: Knud Schlünssen: tlf.: 7536 3482, tlf.: 2224 2002, kasserer@hdcs.dk Bestyrelsen: Poul Erik Mathiesen, bm1@hdcs.dk, Kristian Michaelsen, bm2@hdcs.dk, Jens Tryk, bm3@hdcs.dk Bo M. Nielsen, bm4@hdcs.dk Suppleanter: John Hansen: tlf.: 7465 2458, tlf.: 4046 5272, supp1@hdcs.dk, Anker Thøisen: tlf.: 2682 6721, supp2@hdcs.dk Webmaster: Hans Chr. Besendahl: tlf.: 6169 5293, webmaster@hdcs.dk Revisorer Jens Müller: tlf.: 7482 2928, cc@custom-cycle.dk, Michael Holland: tlf.: 7452 5535, Søren Lassen: tlf.: 6126 2722, sl@rnet.dk Klubhus: Drostrupvej 15, 6621 Gesten

Distrikt jylland nord 4 Formand: Jens Jensen tlf.: 4087 3310 formand@hdcn.dk

Næstformand: Claus B. Andersen: tlf.: 2710 5701, naestformand@hdcn.dk Sekretær: Rikke Madsen: tlf.: 9848 0051, 2381 6481, sekretaer@hdcn.dk Kasserer: Carsten Rasmussen: tlf.: 4060 1929, kasserer@hdcn.dk Bestyrelsen: Jon Balle: tlf.: 2536 9024, bm1@hdcn.dk, Frank Andersen: tlf.: 4075 8107, bm2@hdcn.dk, Carsten Christensen: tlf.: 2893 0575, bm3@hdcn.dk, Flemming Nørgaard: tlf.: 2022 3483, bm4@hdcn.dk, Tom Lauritzen: tlf.: 4016 4944, bm5@hdcn.dk Suppleanter: Jørgen Von der Maase: tlf.: 6175 8263, sup1@hdcn.dk, Ernst Outzen: tlf.: 2998 3333, sup2@hdcn.dk Revisorer: Hans Christian ”Mutte” Larsen, Bendy Dunker Klubshop: klubshop@hdcn.dk

Distrikt jylland midt 5 Formand: Tommy Andersen tlf.: 2010 3728 formand@hdcm.dk

Næstformand: Sekretær: Kasserer: Bestyrelsen: Suppleanter: Webmaster: Revisor: Klubhus:

Dirch Villadsen: naestformand@hdcm.dk, tlf.: 4250 0710 Stig Østergaard: sekretaer@hdcm.dk, tlf.: 2461 0046 Jimmy Stormly: kasserer@hdcm.dk, tlf.: 5119 7743 Henrik Olesen, henrik@hdcm.dk, Dan Nilsson, dan@hdcm.dk, Benny Simonsen, benny@hdcm.dk, Jørgen Lysholm, jorgen@hdcm.dk, Steen Larsen, sten@hdcm.dk Jens Christensen, jens@hdcm.dk, Kaj Skouborg, kaj@hdcm.dk, Hans Haaning, hans@hdcm.dk Steen Larsen, steen@hdcm.dk Poul Erik Sejersen, Niels Skovhede Linåvej 9c, Hårup, 8600 Silkeborg

Distrikt bornholm 6 Formand: Kenn ”Sjat” Svendsen tlf.: 2194 4394 5695 7526 formand@hdcb.dk

Næstformand: Michael Sørensen: tlf.: 4021 0196, naestformand@hdcb.dk Sekretær: Palle Tourell: tlf.: 3018 1434, sekretaer@hdcb.dk Kasserer: Finn Sonne Hansen: tlf.: 5697 2595 / 4012 3587, kasserer@hdcb.dk Bestyrelsen: Bjarne ”Larm” Jeppesen: tlf.: 2174 0471, best1@hdcb.dk, Morten Svendsen: tlf.: 2940 9479, best2@hdcb.dk, Jesper Mogensen: best3hdcb@.dk Suppleanter Erik Christensen: sup1@hdcb.dk, Thomas Skov: sup2@hdcb.dk Revisorer: Simon Dam, Bjarne Svendsen


S U H T N ÅBE 7. SEP. LØRDAG 120-16 KL.

ER DU TIL STORE MUSKLER OG LAEKRE FORMER? KOM OG SE DE NYE 2015 MODELLER

idworks · 6740 · 0814

DEMOKØRSEL · PØLSER FRA GRILLEN · LIVEMUSIK KOLDE ØL OG VAND · SJOV FOR UNGERNE GODE TILBUD · FEST OG HYGGE · KAFFE OG RUNDSTYKKER

SCREW IT, LET’S RIDE.

CAP’S ÅRHUS A/S

LYSTRUPVEJ 1E, 8240 RISSKOV TLF. 8741 5555, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S COPENHAGEN A/S

GL. KØGE LANDEVEJ 84, 2500 VALBY TLF. 3645 0345, WWW.CAPS-MC.DK

CAP’S ONLINE SHOP WWW.CAPSSHOP.DK

H-D Journalen 05 2014  
Advertisement