Page 1

NEDERLANDSE & VLAAMSE Nieuwsbrief Les Mills • NR. 50 JAARGANG 15 • MEI 2013

LES MILLS LANCEERT GRIT PLYO! TRY-OUT WORKSHOPS OP KWARTAALWORKSHOPS DE KRACHT VAN BODYJAM EN SH’BAM Les Mills is part of


NIE U W S

GRIT PLYO: het 12 e Les Mills programma!

builds a powerful, agile and athletic body

Les Mills kwartaalworkshops vernieuwd Vanaf dit kwartaal is het trainingsaanbod op de kwartaalworkshops uitgebreid met gratis Try-Out Classes en GFM trainingen. Try-Out Classes Instructeurs hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een TryOut Class voor een “spotlight“ programma waarin de instructeur niet gecertificeerd is. Dit kwartaal zijn de spotlight programma’s GRIT PLYO, GRIT STRENGTH. SH’BAM en BODYJAM. Zo kunnen

instructeurs kennismaken met het programma en bekijken of het bij hem of haar past. Laat je instructeurs nu de kans grijpen om de nieuwste Les Mills Team Training GRIT PLYO te ervaren of SH’BAM, BODYJAM & GRIT STRENGTH! Nieuw: programmaspecifieke GFM trainingen We bieden dit kwartaal ook programmaspecifieke GFM trainingen aan voor de bovengenoemde “spotlight” programma’s. De volgende onderwerpen zullen hierbij aan bod komen: het optimale lesrooster, type instructeur, werving juiste instructeur, (re)launching, marketing & promotie. De GFM trainingen zijn bedoeld voor clubs met én zonder licentie van de “spotlight” programma’s. Doelstelling voor de gelicentieerde clubs: de Les Mills programma’s nog succesvoller maken in de club. Niet-gelicentieerde clubs kunnen vrijblijvend bekijken of het “spotlight” programma iets voor de club kan betekenen. Don’t miss it!

Heb je vragen over de Try-Out Classes en GFM Trainingen van de Les Mills kwartaalworkshops? Neem dan contact op met Les Mills via +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail aan info@lesmills.nl.


meer

NIE U W S

Les Mills lanceert SMARTSTEP Na de introductie van de SMARTBAR in 2012, lanceert Les Mills International nu de Les Mills SMARTSTEP! De revolutionaire SMARTSTEP is uitermate geschikt voor gebruik in groepslessen als BODYSTEP, BODYPUMP en GRIT. Het sterke en duurzame design zorgt ervoor dat gebruikers stabiel, comfortabel en vol vertrouwen op de step kunnen trainen. Het innovatieve antislip oppervlak van de SMARTSTEP biedt verbeterde grip en is zacht voor de rug en handen, waardoor onder andere push-ups comfortabeler kunnen worden uitgevoerd. Dankzij het lichte gewicht van 7,9 kg en de ronde zijkanten, is de Les Mills SMARTSTEP eenvoudig te dragen. De SMARTSTEP neemt door het compacte formaat maar liefst 20% minder opslagruimte in ten opzichte van andere steps.

In juni 2013 is de Les Mills SMARTSTEP in de Benelux verkrijgbaar via Studion. Neem voor meer informatie over de SMARTSTEP contact op met Studion via telefoonnummer +31 (0)416 67 51 01. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website: www.studion.nl.

Cecile Lokken en Daniël Sabanovic naar Nieuw-Zeeland! Binnenkort reizen weer twee Nederlandse Nationaal Trainers naar Nieuw-Zeeland af, voor de filming van de Les Mills instructor DVD’s! Deze keer zijn top trainers Cecile Lokken en Daniël Sabanovic door Les Mills International uitgenodigd. Cecile vliegt naar Auckland voor de filming van BODYSTEP 94 en Daniël zal presenteren op de instructor DVD van BODYCOMBAT 58. In juli vertrekken Cecile en Daniël naar

Nieuw-Zeeland, waar ze hun kunsten gaan vertonen op de releases die in Q4 wereldwijd worden gelanceerd. Het Les Mills agentschap in Nederland en Vlaanderen is apetrots dat er steeds vaker Nederlandse en Vlaamse Nationaal Trainers uitgenodigd worden voor de filmings van de instructor DVD’s. Wij wensen Cecile en Daniël dan ook ontzettend veel succes toe: toi, toi, toi! facebook.com/ LesMillsNetherlandsBelgium


M A RKE T ING

Remi Brouns over de kracht van SH’BAM en BODYJAM Dansen is hot! TV programma’s als “So You Think You Can Dance” en “Everybody Dance Now” zorgen ervoor dat dansen steeds populairder wordt bij het grote publiek. Remi Brouns, Les Mills Hoofdtrainer voor SH’BAM en BODYJAM, vertelt je over het belang van kwalitatieve dansprogramma’s op het lesrooster van een fitnessclub. Waarom is het voor een fitnessclub belangrijk om dansprogramma’s op het rooster te zetten? Remi: “Naast basisprogramma’s, zoals BODYPUMP, waar je uit resultaatgericht oogpunt voor kiest, is het goed om ook ‘specials’ aan te bieden op je lesrooster. Dans zorgt, naast cardio training, ook voor een secundair element, namelijk: fun, beleving, plezier. Dansprogramma’s trekken mensen aan die weten dat sporten goed voor ze is, maar juist niet continu hiermee willen worden geconfronteerd. In SH’BAM en BODYJAM vergeet je de zorgen van dag. Je vergeet dat je aan het trainen bent en laat je meegaan met de muziek, het plezier van de instructeur en de sociale interactie. De doelgroep die zo wil trainen is immens groot, groter dan wij denken.”

Op welke manier kunnen SH’BAM en BODYJAM het beste aangeboden worden? Remi: “De programma’s ondersteunen en versterken elkaar. De meeste leden zijn bang dat ze BODYJAM niet kunnen volgen en stappen eerst in bij SH’BAM, het programma waar het alleen maar om plezier draait. Alles mag, niks moet. Hier pak je een hele grote doelgroep mee in je club. Wat je dan gaat merken is dat er altijd een groep is die na een half jaar graag iets meer wil en iets meer uitdaging zoekt. Hier komt BODYJAM om de hoek kijken. BODYJAM is complexer en daarom iets lastiger te volgen. Echter, SH’BAM heeft iedereen al in het dansgevoel gebracht, dus zijn ze minder bang voor hun eerste keer BODYJAM. De twee programma’s hebben ieder een eigen doel. BODYJAM draait om de ervaring van de sensatie van dans. Net als dat gave festivalgevoel op Mysteryland. SH’BAM is de fun les waar alles mag, zolang je het maar naar je zin hebt.” Wat is je advies voor clubs die twijfelen om BODYJAM of SH’BAM op te nemen in het lesrooster? Remi: “Doen! Als je nog geen programma hebt, investeer eerst een half jaar in SH’BAM en knal dan BODYJAM er volop in. Als je SH’BAM al hebt, dan is dit het uitgelezen moment om BODYJAM te starten. Maak die groei. Maak ruimte voor nieuwe SH’BAM-ers en houd de ‘doorgewinterde’ SH’BAM-ers vast door iets meer uitdaging aan te bieden. Heb je BODYJAM al op het rooster: laat deze les dan voller lopen door de ‘twijfelaars’ eerst SH’BAM aan te bieden. Je zult zien, en ik heb het ook in mijn eigen lessen gezien, dat BODYJAM weer toeneemt dankzij SH’BAM. De drempel wordt verlaagd.”

Dé innovatie van FIBO 2013: DISQ Group Op de toonaangevende fitness beurs FIBO in Keulen is dit jaar een compleet nieuw groepsfitness programma gelanceerd dat de naam DISQ Group draagt. DISQ Group combineert het beste van twee werelden: cardio- & krachttraining, maar ook indoor- & outdoor training. DISQ Group opent de deuren van de groepsfitness studio en biedt de vrijheid om naast binnen ook buiten in een groep te trainen, uiteraard onder begeleiding van een instructeur uit de fitnessclub. Swings, bicep curls of goblet squats: met DISQ Group kan het allemaal en het programma is hiermee de ideale aanvulling op de populaire outdoor workouts van dit moment.

De DISQ DISQ Group dankt haar naam aan het trainingssysteem dat tijdens de workout wordt gebruikt, bestaande uit twee disks die door middel van een verstelbare riem bevestigd worden aan de heupen. De energie van een groepsles, de begeleiding van een speciaal opgeleide instructeur en de vrijheid van een outdoor workout, maken DISQ Group tot een uniek nieuw groepsfitness programma.

Kenmerken DISQ Group • DISQ Group is als groepsles geschikt voor binnen én buiten • DISQ Group is het antwoord op opzeggingen gedurende de zomermaanden • DISQ Group haalt nieuwe doelgroepen, zoals hardlopers, naar jouw centrum • DISQ Group brengt groepsfitness naar buiten! CONCEPT:

Neem voor meer informatie over DISQ Group contact op met Studion via +31 (0)416 67 51 01 of stuur in e-mail naar info@studion.nl. Kijk ook eens op www.studion.nl. facebook.com/ studionfitness


clubnieuws

Club van het

Kwartaal:

Ieder kwartaal zet Les Mills een bijzondere club in het zonnetje. Dit kwartaal mag Trivium Sport & Dance zich ‘Club van het Kwartaal’ noemen. Trivium Sport & Dance is 30 jaar geleden gestart vanuit een passie voor dans, met lessen als Aerobic Dancing, Tae Bo en Streetdance voor de jeugd. Op dit moment is Trivium Sport & Dance de nummer 1 in groepslessen in Etten-Leur en omgeving: de club biedt wekelijks zo’n 80 groepslessen aan. Les Mills sprak met Miranda Pertijs, eigenaresse van Trivium Sport & Dance.

Hoe zou je jouw club omschrijven? Miranda: “Wanneer er over groeps- of danslessen gesproken wordt of als mensen ervoor kiezen om op deze manier te gaan sporten, dan denken ze meteen aan Trivium Sport & Dance. Trivium Sport & Dance is een club waar mensen van alle leeftijden gezamenlijk kunnen sporten. De goede en ontspannen sfeer zorgt ervoor dat de club toegankelijk is voor iedereen en de leden komen met veel plezier sporten. Door een ruime keuze aan lessen, professionaliteit, betrokkenheid en gemotiveerd personeel, kan er een hoge kwaliteit geleverd worden.”

Organiseren jullie nog extra activiteiten voor leden? Miranda: “Klantgerichtheid is waar wij onze focus op leggen. Daarom organiseren wij extra activiteiten om nog meer beleving bij de leden te creëren. We zorgen ervoor dat het hele team de Les Mills programma’s uitbundig promoot! Hierdoor is er meer betrokkenheid van het team en blijft iedereen enthousiast. Daarnaast zorgen we voor extra aandacht tijdens de lanceringen van een nieuwe release. We kleden de locatie extra aan en laten meestal twee instructeurs een release geven. Dit jaar bestaat Trivium Sport & Dance 30 jaar! Om dit te vieren organiseren we 30 weken lang speciale themalessen en is er een unieke ledenactie waarmee geld verdiend kan worden.“

Waarom heb je voor Les Mills gekozen? Miranda: “Trivium Sport & Dance startte in 2001 met twee Les Mills groepslessen: BODYCOMBAT en BODYBALANCE. We hebben voor Les Mills gekozen, omdat veel instructeurs het fijn vinden om vaste choreografieën te ontvangen. Daarnaast beschikt Les Mills over veel know how en de organisatie speelt in op de trends in de markt. Op dit moment bieden we zeven Les Mills programma’s aan: SH’BAM, RPM, BODYATTACK, BODYBALANCE, BODYCOMBAT, BODYPUMP en BODYSTEP. De populairste lessen zijn BODYPUMP, BODYCOMBAT, SH’BAM en BODYSTEP.”

Welke tip zou je aan andere clubs willen geven? Miranda: “Probeer te allen tijde het team en de leden te betrekken in activiteiten en ontwikkelingen binnen de club, waardoor er een echt clubgevoel wordt gecreëerd. Blijf bij je core business, maar probeer wel te innoveren. Blijf de trends en de markt goed in de gaten houden en speel in op de behoeften van je leden.” Kijk voor meer informatie over Trivium Sport & Dance op: www.triviumsport.nl.


GE SL A A GDE

INS T RUC T E URS

Les Mills feliciteert de volgende instructeurs van harte met het behalen van het Internationaal Les Mills Certificaat in de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2013!

Bodyattack

Harm Slor Joan Plaisier Kelly Vink Lisette Meijer Maaike Kaneman-Kluin Renate Bijl-Woerlee

BODYBALANCE

Andres van den Ham Bertil van der Putten Bertine Klein Wassink Chantal Oudkerk Pool Colette Eising Gerjanne Voorman Harmen Lageweg Hilde Helmholt Jacquelien Kant Jonnet de Zwarte Joy Chanoeka Karine Bruil Leigh McDonald Linda Overkleeft Lisete Varela Fortes Malika Bent Jamaa Margot van den Hout Martine Bakker Mishe van der Goten Mo v/d Heide - Pieters Monique Janssens Nora Deczki

BODYCOMBAT

Adriaan van Straaten Arno Smits Birthe Soenen Bobby van de Bilt Chafik Adarraz Flora Li

Ingrid van Ham Kristof Erkens Liliam Ritzema Lorenza Franciosi Marc Mos Marije Wensink Marijn Timmers Marta Ewa Capala Martina Winter Mathilde Mulder Miranda Visser Natalie Cramers Roel Brandts Sandy Kasifa Sanja Demin Sylvie van Fleteren Tanja Kraijo Victor The Vuza Lunzala

BODYJAM

Erica van Kleef Jeroen Minnebo Josta ten Tije Shirley Titaley Tessa Rietkerk

BODYPUMP

Awaz Mustafa Bart de Vreugd

Birgit Koster Brigitte van der Linden Christel Eilander Daniel Noordijk - Stipdonk Dorien de Brie Edwin Muller Emma Debbink Gabriëlle de Graaf Hannemiek Jonker Helen van Dinteren Smaal Hiske van den Akker Jennifer DoelwijtTupanwel Josien Godding Kim Jansen - Hendriks Linsey Curvers Lisanne van der Blom Luuk Breimer Maarten Wright Marco Lijflander Marielle van den Breemen Mariska Döding Marvin Nicolaas Mike Companjen Moniv vvque Lingsveld Nienke Overweg-Zoer Rene Weijland Rianne van Tuijl Sabrina Giofré Samira van Diepen Sandra de Voogd Santi Bogers Severin Steinbach Sherida Vos Simone Klandermans Simone van Rooy Yada Hoek Yvonne Damhuis

BODYSTEP

Anneke Wolterink Annette Wilms Caine Kentrop Chan Ng Eline Heuvel Joris Horsman Kirsten van Oosterhout

Merle Willemsen Myrthe Schiphorst Olga Sumtsova Saskia Ritmeester Zoë Martens

Danielle Steenbakkers Marije de Jong

Michèlle Janssen Mireille van den BergMugie Monika Kidjan Sabastiaan Schendelaar Sander van den Broek Sophie Uljee Yves van den Eynden

CXWORX

RPM

BODYVIVE

Anita Kwast Annemieke Klomp Astrid Hendriks Chantal Hendriks Daisy van der Schee Dave Goossens Frederick Catrysse Harry van Oostende Jessica Smit Joyce van der Borst Lian Wesselink Miranda van Emmerik Nika Meijer Robin Broekhuis Rumi Olivier Yvonne Schippers Yvonne Stewart

GRIT STRENGTH

Andre Rooimans Anita van Ettinger Ben van Melick Bogdan Kraska Boris Esschendal Brenda Avoux Cora Mol Elroy Troost Evie Snoeckx Gunther Deconijnck Irene Göttgens Johan van der Hoeven Jolande Claassen Lashandra Bendter Leila Ahalli Leon Laurens Liesbeth Vanspauwen Luc Vervoort Merel Bus

Annelies Passchier Annemarie Jager Annemieke Klomp Arno van Breda Babette Huberts Bart Koedam Carlien Craje Carola Buitenhuis Dascha Heinrici Dirk Smet Domenico Pellegrino Haico Breul Jill van Ingen John de Winter Karin Hoorn Larissa Simons Laura Noort Lianne Huijbers Lotte Scholten Maaike van der Vlugt Marcel Spierings Marieke van Werkhoven Maurice Riedijk Peter Bisschop Peter Rijnbout Rene Gooren Rene Vos Renee Spekle Sylvia Bos Tamara van der Heiden Wendy Grouve

SH’BAM

Alba Teodora Campos dos Santos Charon Kompagne Corina van Os

Edwin van Enrico Parisi Gerry van Dam Irene Kaptein Krista Loznik Linda de Jong Marieke Helthuis Mariska Zwaart Maud Collin Melissa van Noort Roxanne Robijns Suzanne Bruin Valerie Dalgety


GE SL A A GDE

INS T RUC T E URS

Les Mills feliciteert de volgende instructeurs van harte met het behalen van het Les Mills Zilver Certificaat in de periode van 1 januari tot en met 31 maart 2013!

Bodyattack

Annemarie Bruning Bram Spee Isha Peeters John Lander Maaike Maclaine Pont Nienke Overweg-Zoer Paula van Mil Renske Silfhout Kappers Roos Timmer Sam Lamduong Tamara Kathmann

BODYBALANCE

Annabel de Reijer Ceres van Sutphen Chantal de Rooij Danielle Verstraate Dennis Raay Engelien Kuijpers Erik Zwijsen Eva Moerman Ilona Biere Jana Babic Margitt Huurne Marion Christianen Marlies Nelemans Mirjam Happel Natanya van Vuren Olga Sumtsova Peter Kloet Rowan Smit Sabine de Roo Sandra van Seters Saskia Lei Tineke Bertelink Wendy Vincenten

BODYCOMBAT

Anita Hoeve Anton Geurts Christel Burgwal Eleonora Petraglia Gerrianne Dalvoorde Jantine v/d Meijden Jasja Dijkman Kirsten Thuy Marco Lijflander Martine Cuperus Maud Everaers Maurice van Kerkoerle Miranda Pouw Miranda van Bommel- van Doorn

BODYJAM

Anthony Torsoh Deborah Pel

BODYPUMP

Annique Driesche Antoine van Brummelen Bianca Koppers Bjorn Gulpen Chantal Logister Chun-Fai Leung Claudetta Kasel Corrie Snapper Danielle Bos Esther de Vries

Fieke Eimers - van Eck Hellen Fijten Henk Thijssen Ilona van Vliet Ilonka van Beek Ina Rehorst - Knoop Jolanda Keuren Joris Horsman Keren Yaish Layda Yung Lianne Boon Lida Popal Maaike Thierry Marella van der Klauw Margriet Kleipool Marianne Janssen Maud Collin Maurien Zuiderwijk Mohcine Ahyan Monica van Leeuwen Nicole Wijngaarden

Nicolette Wijma Phia Koopman Ramon van Enk Raymon Nijborg Sandy Brouns Saray Teresa Valbuena Gutierrez Saskia Huis in`t Veld Simone Zebeda Sonja Oldenburg Tamara van de Kamer

BODYSTEP

Debbie Linke Denise Hendriks Diantha van Wijgerden Evaline Ridderikhoff Patricia Maas

BODYVIVE

Grietje Metselaar Jacqueline Sluimer Mishe van der Goten Shereen Robbemond

RPM

Annemarie van den Dool Annet Cheizoo Chantal Huskens David Latumalea David van der Sterren Fatima Ait Messaoud Frida Lindeboom Hannah Jonker Heidie Staal Ingrid Donderwinkel John van Tholen Joris de Wit Kasper Leijten Katrien de Koning Kees van Amerongen Laura van den Aarsen Lesley Meyer Marcel Minheere Martijn Nijenhuis Maurien Zuiderwijk Melissa Angenent Nikos Giannios Rafaela Schiebergen Rob Freriks

Robin Marees Roxan Nederlof Seth Dorenbos Stefan van Prooyen Tamara van de Kamer Tom Pendjol Vesper Bommerson Wilma Groen

SH’BAM

Angelique ZilverbergSabandar Anke Fransen DaniĂŤl Killat Daphne Peeters Usmany Debbie Verstraeten Ike Vermeersch Mariola SabanovicSuarez Marion Zunnebeld Marjanne Bogart-Northolt Marjolein Boot Nicolle de Brouwer Penny Zaagsma Romina Caria


A L GE ME E N Word ook gecertificeerd Les Mills groepsfitnessmanager met GFMi Managers en coördinatoren kunnen hun groepsfitness naar een nog hoger plan tillen met de groepsfitnessmanagement training GFMi. Deze tweedaagse, interactieve training geeft managers de nieuwste management tools om de potentie van groepsfitness optimaal te benutten. GFMi staat voor ‘Group Fitness Management - Interactive‘, aangezien de manager/coördinator centraal staat bij de GFMi opleiding. Wat heeft GFMi jou te bieden? • Je wordt opgeleid tot Les Mills groepsfitnessmanager en ontvangt hiervoor een Internationaal GFMi Certificaat. • Je leert een effectief leiderschapssysteem om de potentie van groepsfitness volledig te benutten. • Je leert nieuwe management tools op basis van de 8 key elementen van groepsfitnessmanagement. Door deze tools in te zetten, haal je het maximale uit je groepslessen. Dit betekent meer deelnemers in de lessen, leden die langer lid blijven en nieuwe leden aantrekken.

AGE NDA L E S MIL L S MODUL E T R AININGE N Het Les Mills opleidingssysteem zorgt voor geïnspireerde en vaardige groepsfitnessinstructeurs. Betrokken instructeurs die gemotiveerd zijn om nieuwe leden aan te trekken en bestaande leden te behouden. Bekijk hieronder de agenda voor de Les Mills Module Trainingen.

programma datum plaats BODYATTACK

9 en 15 juni

Nieuw Vennep

BODYBALANCE

21, 22 en 28 september

Vleuten

BODYCOMBAT

25, 26 mei en 2 juni

Deventer

BODYJAM

7, 8 en 22 september

Goirle

BODYPUMP

22, 23 en 30 juni

Nieuw-Vennep

BODYSTEP

1 en 7 september

Deventer

Datum

Training

Locatie

BODYVIVE

8, 9 en 16 juni

Leusden

23 mei

Groepsfitnessmanagement training (GFMi) – Dag 1

Waalwijk

CXWORX

8, 9 en 16 juni

Leusden

30 mei

Groepsfitnessmanagement training (GFMi) – Dag 2

Waalwijk

RPM

9 en 15 juni

Breda

SH’BAM

22 en 30 juni

Breda

GRIT

2 en 8 juni

Breda

Geef je vandaag nog op voor de GFMi training via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of door een e-mail te sturen naar info@lesmills.nl. Kijk voor meer informatie over GFMi op lesmills.com.

Meer informatie of inschrijven? Neem contact op met Les Mills via telefoonnummer +31 (0)416 34 97 25 of stuur een e-mail naar info@lesmills.nl.

personalia DAISY VAN BOKHOVEN Daisy van Bokhoven is per 4 februari 2013 in dienst getreden bij HDD Group in de functie van Administratief Medewerkster op de afdeling Financiële Administratie. Daisy studeerde in 2008 af aan het Koning Willem II college te ’s-Hertogenbosch. Voordat ze bij HDD Group werkte, heeft Daisy de nodige werkervaring opgedaan bij andere bedrijven. In haar vrije tijd houdt ze van koken en fotograferen. Daarnaast neemt ze sinds kort regelmatig deel aan GRIT Strength lessen. Daisy: “Ik zie mijn nieuwe functie N E Wals M U S Ieen C , N E Wmooie, M O V E S . J Onieuwe I N A C L A S Suitdaging T O D A Y . L E S M I en L L S . Cvind O M / B O Dhet Y P U M super P bij HDD Group om de Financiële Administratie met veel energie en plezier te kunnen ondersteunen!”

STRENGTH IN NUMBERS.

We wensen Daisy veel succes toe bij HDD Group! Eng_A2_Portrait_Pump.indd 1

27/04/13 7:46 AM

Adres facebook.com/ LesMillsNetherlandsBelgium

Les Mills Elzenweg 37 5144 MB WAALWIJK The Netherlands

Colofon CHALLENGING

JOURNEY.

Tel +31 (0)416 34 97 25 Fax +31 (0)416 66 02 32 www.lesmills.com

Redactie Vormgeving Druk Oplage

Nick van Loon Joey Vervoort Tempo Druk 2.000 exemplaren

AWESOME

Les Mills KIA ORA 50  

De Les Mills KIA ORA is de 3 maandelijkse nieuwsbrief voor Les Mills clubeigenaren en instructeurs.

Les Mills KIA ORA 50  

De Les Mills KIA ORA is de 3 maandelijkse nieuwsbrief voor Les Mills clubeigenaren en instructeurs.

Advertisement