Page 1

NO BODY LEFT BEHIND.


Inhoudsopgave Les Mills GRIT Series 2 Verschillen GRIT workouts 4

Doelgroepen GRIT Series 6 Lesroostertips 7

Lanceertips 8 Profiel instructeur 9 “Golden Rules” instructeur 10

Succesverhalen 12


Les Mills

GRIT Series

Definitie High Intensity Interval Training (HIIT): Herhalende, korte tot middellange trainingspieken met een intensiteit van boven de anaerobe drempel. Drie belangrijkste voordelen van HIIT: • Je wordt sneller fit. • Je verbrandt meer vet. • HIIT heeft voordelen op hormonaal gebied. Les Mills GRIT Series Les Mills GRIT Series heeft als primair resultaat de conditie verbeteren, maar elke vorm van GRIT heeft unieke voordelen en kenmerken:

Door middel van overwegend krachtoefeningen wordt een High Intensity Interval Training bereikt. Secundair resultaat: opbouw van kracht en spiermassa.

Door middel van overwegend plyometrische oefeningen wordt een High Intensity Interval Training bereikt. Secundair resultaat: een explosief, behendig en atletisch lichaam.

Door middel van overwegend cardio oefeningen wordt een High Intensity Interval Training bereikt. Secundair resultaat: vetverbranding en vergroting van het atletisch vermogen.

Essentie Les Mills GRIT Series Les Mills GRIT Series is een reeks van High Intensity Interval Training workouts die je uitdaagt om heel hard te werken, waardoor je super snel, super fit wordt. De 30 minuten durende team trainingen combineren kracht-, plyometrische- en cardio oefeningen, waardoor de aerobe capaciteit, kracht, kracht-uithoudingsvermogen en power van deelnemers wordt vergroot.

2

Wat maakt Les Mills GRIT Series uniek? Les Mills GRIT Series is een totaal nieuw fitness aanbod, met een duidelijke focus op team training. Bij de GRIT Series wordt er in relatief kleine groepen getraind. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat High Intensity Interval Training, waar Les Mills GRIT Series op is gebaseerd, de resultaten levert die de resultaten van conventionele training overtreffen: • GRIT zorgt dat je sneller fit wordt. • GRIT zorgt dat je harder werkt. • GRIT daagt je uit om je fitnessgrenzen te verleggen. • GRIT zorgt ervoor dat je ook uren na de training nog meer calorieën verbrandt. • GRIT is de snelste manier om vet te verbranden, met behoud van spiermassa. 3


Verschillen

GRIT workouts

De GRIT Series zorgt ervoor dat deelnemers super snel, super fit raken. Elke GRIT workout geeft deelnemers in slechts 30 minuten een full body workout! Maar wat zijn nu de verschillen?

in het kort

Met behulp van een barbell, gewichtschijven en een step worden tijdens GRIT Strength alle belangrijke spiergroepen aangepakt, zonder grote toename van spiermassa. GRIT Strength stimuleert de aanmaak van het groeihormoon, wat zorgt voor extra vetverbranding. De workout versnelt je metabolisme, zodat je uren na de workout nog steeds vet verbrandt.

in het kort

GRIT Plyo is gebaseerd op de principes van plyometrie. Er wordt een step gebruikt om power en snelheid te vergroten, evenals kracht in het onderlichaam. Krachtige behendigheidstraining leidt tot 40% meer spiervezels en creëert een slank en atletisch figuur. GRIT Plyo vergroot het uithoudingsvermogen, verhoogt de energie en het kracht-uithoudingsvermogen.

in het kort

GRIT Cardio is een explosieve high impact workout waarin het eigen lichaamsgewicht als weerstand wordt gebruikt. Tijdens GRIT Cardio gebruik je namelijk geen andere fitnessmaterialen. GRIT Cardio zorgt voor de dubbele impact van maximale calorieverbranding tijdens de workout en uren na de workout. 4

DUur

soort training intensiteit

materiaal

muziek

30

High INtensity

barbell, schijven, step

een intense

vetverbranding

combinatie

en spieropbouw

MINUTEn

interval training

zeer hoog

RESULTaten

van ‘high energy’ nummers

5


Doelgroepen Lesroostertips

GRIT Series GRIT Series is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar fitnessniveau naar een hoger niveau wil tillen. De workouts geven deelnemers een authentieke, hardcore workout die echte fitnessresultaten bezorgt. GRIT is met name bedoeld voor sporters die meer uit hun workout willen halen. Sporters die hard willen werken en diep durven te gaan. Kort & intensief Daarnaast is GRIT Series ideaal voor de doelgroep die graag intensief wil sporten, maar weinig tijd hiervoor heeft. GRIT sluit hiermee aan op een wereldwijde trainingstrend van korte en zeer intensieve programma’s op fantastische muziek. Steeds meer mensen hebben behoefte aan dit soort korte workouts, omdat ze gemakkelijker zijn in te passen in het dagelijkse leven. Opties De workouts van GRIT Series zijn zo ontwikkeld dat leden van bijna elk fitnessniveau deel kunnen nemen. Afhankelijk van de ervaring van de instructeur is GRIT voor IEDEREEN geschikt. Een instructeur met de juiste ervaring kan namelijk de opties geven die zijn/haar deelnemers nodig hebben om de anaerobe zone te bereiken en zo een High Intensity Interval Training te doen. GRIT Strength versus GRIT Plyo & GRIT Cardio GRIT Strength kan andere doelgroepen aanspreken dan GRIT Plyo en GRIT Cardio. Alle GRIT workouts zijn High Intensity Interval Training en hebben als primair doel het verbeteren van de conditie. Hoe dit primaire doel bereikt wordt, verschilt echter per programma. Daarom trekken de verschillende GRIT workouts diverse doelgroepen aan.

6

De universiteit van Auckland heeft aangetoond wat atleten allang wisten: het beste resultaat wordt behaald als verschillende trainingsvormen worden afgewisseld. Het loont dus om GRIT Strength en bijvoorbeeld GRIT Plyo afwisselend op het lesrooster te plaatsen. Tips Hieronder volgt een aantal tips dat je kunt gebruiken bij het bepalen van je lesrooster voor GRIT:

- Elke workout is een op zichzelf staande workout. Het wordt deelnemers sterk afgeraden om twee workouts direct achter elkaar te doen. Je kunt dit sturen door twee GRIT workouts niet direct achter elkaar op het rooster te zetten.

- Zet minimaal drie workouts van elke GRIT vorm per week op het rooster. Zo hebben je leden de kans om deel te nemen aan de verschillende soorten GRIT workouts. - Elke workout heeft een eigen essentie en een eigen gevoel. Afhankelijk van je doelgroepen en de voorkeuren van je leden, kun je bepalen hoe vaak je GRIT op het lesrooster zet. -

Door het unieke karakter van elke workout kunnen GRIT releases niet worden gemixt. Elke workout dient intact te blijven. Wil je gaan mixen, dan adviseren we je om bijvoorbeeld GRIT Strength 4 in zijn geheel te vervangen door een andere GRIT Strength release.


Lanceertips

Organiseer een inspirerend event om GRIT te lanceren in jouw club:

Sport teams: Laat lokale sport teams al voorafgaand aan de lancering kennismaken met GRIT. Om aandacht in lokale media te genereren, is het interessant om te communiceren dat bijvoorbeeld het lokale rugby team ook fanatiek aan GRIT doet. Challenge: Koppel de lancering aan een fysieke GRIT challenge en/of competitie (bijvoorbeeld: meeste burpees in 1 minuut), waarbij prijzen zijn te winnen. GRIT is immers een programma dat grenzen van deelnemers verlegt en waarin leden worden uitgedaagd. Social media: Maak gebruik van social media acties om leden en niet-leden uit te nodigen voor het lanceer event. Creëer vanaf de lancering van het programma een community van enthousiaste GRIT deelnemers, waarin tips over GRIT maar bijvoorbeeld ook tips over voeding worden gedeeld. Goed doel: Koppel de lancering van GRIT aan een speciale actie of een toepasselijk goed doel, zoals de Hartstichting. Hierdoor zullen lokale media eerder geneigd zijn over het event verslag te komen doen. Wees creatief: Voor een succesvol resultaat dien je zelf creatief na te denken en actie te ondernemen. Betrek al je medewerkers bij het creatieve denkproces.

profiel instructeur Alleen de allerfitste instructeurs zijn geschikt voor GRIT. Potentiële instructeurs zijn rolmodellen van fitheid en atletisch vermogen. Personal Training ervaring is zeker een pre. Fitte en ervaren BODYPUMP en/of BODYATTACK instructeurs komen ook in aanmerking. GRIT Team Captain De ultieme GRIT Team Captain is: • Super fit & conditioneel sterk • Motivator • Stoer • Volhouder • Representatief uiterlijk • Enthousiast

8 8

9


1

2

Golden

Rules instructeur 10

3

4

12 is the limit

Wees je ervan bewust dat GRIT niet een reguliere groepsles is, maar een team training waarbij gewerkt wordt in groepen van maximaal 12 personen. Zorg ervoor dat je niet meer deelnemers in je les toelaat, zodat je voldoende persoonlijke aandacht aan elke deelnemer kunt geven.

Explain

Geef elke nieuwe deelnemer voor aanvang van de les een korte toelichting van de voordelen van GRIT. Vraag na de les hoe de deelnemer de les ervaren heeft.

Be a role model

Om te inspireren, dien je een role model te zijn. Een grote range of motion en een super fitheid horen daarbij. Neem daarom minstens 1x per week deel aan een GRIT les, waarbij je elk nummer voluit gaat. GRIT geven is geen training voor jezelf: je leidt een intensieve workout voor je deelnemers.

Teach in the essence

Zorg dat je lesgeeft in de essentie van GRIT. Denk aan “State of Mind” (Lead an intense workout & create a team), “Show” en “Say”. Neem de leiding en wees assertief.

5

Model of coaching

6

Personal Training elements

7

Pas het GRIT Coachingsmodel toe in elke track: “Setup”, “Connect”, “Drive” en “Reset”.

Pas Personal Training elementen toe in de les. Zorg dat je elke deelnemer tijdens de floor coaching hebt geholpen, gemotiveerd en gecomplimenteerd.

Add value

Voeg waarde toe. Houd gegevens bij, meet de vooruitgang, deel flesjes water uit, voeg je deelnemers toe aan een besloten social media groep waarin tips worden gedeeld.

8

Stay updated

9

Buzz

10

Preparation

Blijf up-to-date wat betreft kennis. Zorg dat je exact en eenvoudig aan je deelnemers uit kunt leggen waarom ze doen wat ze doen.

Wees bewust van wat deelnemers over jouw les aan potentiële deelnemers kunnen vertellen. Als het nieuwe deelnemers afschrikt, zul je een harde kern vaste deelnemers houden, maar weinig nieuwe instroom. Zorg ervoor dat je duidelijk overbrengt dat de les voor iedereen is. Iedereen kan op zijn/haar niveau zijn ultieme piek bereiken.

Zorg ervoor dat alle medewerkers in de club waar je werkzaam bent exact weten wat GRIT inhoudt. Leg ze het verschil uit tussen de diverse GRIT workouts, of beter nog: organiseer regelmatig GRIT workouts voor het personeel! 11


Succesverhalen SPORTSTUDIO SHAPE - DRONTEN

Jolande Sparreboom, eigenaresse “GRIT is een compleet ander programma dan de andere Les Mills programma’s en een geweldige aanwinst voor de bikkels en bikkels-in-wording. Dat verkoopt! Zeker ook de mannen zijn erg enthousiast: GRIT heeft voor ons met name nieuwe mannelijke klanten binnengebracht. Opvallend is dat er duidelijk meer binding ontstaat tussen klanten in de GRIT lessen dan in de andere lessen!”

BEAT YOURSELF SPORTSTUDIO - BREDA

Ron Mol, eigenaar & GRIT instructeur “De voordelen van deze workout zijn de hoge intensiteit en de korte duur. Daardoor kunnen deelnemers het makkelijk inplannen tijdens, voor en na de werkuren. GRIT zorgt daarnaast ook voor een lange naverbranding. Deelnemers merken zelf dat ze fitter worden. Het programma is een sterke en uitdagende workout die heel goed aansluit op de Personal Training die wij geven!”

FIT & FUN - DEVENTER Lars Fridrichs – eigenaar & GRIT instructeur “Het karakter van de GRIT training spreekt mij bijzonder aan. Ik merk dat de deelnemers het ook geweldig vinden. Eén deelnemer vertelde mij zelfs dat het “verslavend” is. Het is mooi dat ik de klanten nu kan behouden die anders naar Cross Fit of een soortgelijke activiteit elders zouden overstappen. Helemaal super!”

DEN EDEL SPORT - WADDINXVEEN David van Balgooi - coördinator fitness & GRIT instructeur “In een half uur GRIT laten deelnemers zich makkelijker uitdagen om hun persoonlijke grens op te zoeken. Bij iedereen, ongeacht welke opties ze hebben genomen, druipt aan het eind van de workout het zweet van hun lichaam af. Vorige week heb ik weer eens op de fiets een FitTest gedaan waarvoor ik een VO2max van 53 scoorde. In veel tabellen de maximale score voor mijn leeftijdscategorie. En zo voel ik mezelf ook: super fit!”

SPORTSCHOOL URSUS - LEEUWARDEN

Erwin Boonstra – eigenaar & GRIT instructeur “Wij hebben gekozen voor GRIT, omdat we geloven dat er steeds meer vraag is naar 30 minuten programma’s: veel resultaat in weinig tijd. Dat zien we ook al bij het 30 minuten durende programma CXWORX. Dat programma staat nu 12 keer op ons rooster! In deze drukke maatschappij willen mensen snel resultaat in een zo’n kort mogelijke tijd en dat gaat zeker lukken met een programma als GRIT!”

E H T T A U O SEE Y T LINE! STAR 12

13


LESMILLS.COM We are social, join the conversation! on facebook.com/LesMillsNetherlandsBelgium

Brochure GRIT Series  
Brochure GRIT Series  

GRIT Series

Advertisement