Page 1

FORTERRA FORTERRA CL FORTERRA HSX FORTERRA HD

SITKEÄÄ VOIMAA Tractor is Zetor. Since 1946.


PARHAITEN VARUSTETUT TRAKTORIT ZETOR-MALLISTOSSA F CL Suurin teho (kW /hv)

100.2/136

Suurin vääntö (Nm)

607

Vaihteisto Vaihteiden määrä Nostolaite Suurin nostoteho (kg)

100.2/136 607

4 mekaanista vaihdetta ja 3 pikavaihdetta, peruutus kytkimellä

ö

5 vaihdetta ja 3 pikavaihdetta, peruutus märällä kaksilevykytkimellä

24/18

ö

30/30

Kat. II, lisävarusteena Kat. III N

=

Kat. II, lisävarusteena Kat. III N

7700

ö

8500

Hydrauliikan tuotto (l/min)

70

Ulkopuolisen kierron liittimet

6+1

Monitoimi ohjauspaneeli

-

Etupainot, maksimi (kg)

700

Polttoainesäiliö (l)

230

Akseliväli (mm)

2490

Suurin käyttöpaino (kg)

4800

Jousitettu etuakseli

= =

F HSX

-

= = × =

ö ö ö

×

70 6+1 700 270 2590 4900 -

F HD

ö

108.2 /147

=

5 vaihdetta ja 3 pikavaihdetta, peruutus märällä kaksilevykytkimellä

=

= ö

=

ö ö ö ö

=

ö ö ö

607

30/30 Kat. III 8500 85 8+1 Vakio 900 270 2720 5500 Kyllä


www.zetor.com

SUORITUSKYKYINEN Voimakkaan moottorin ja traktorin oikean painon yhdistelmä varmistaa maksimitehon kaikissa olosuhteissa.

LUOTETTAVA Forterra-mallien suunnitelussa on panostettu yksinkertaisuuteen, älykkyyteen ja tehokkuuteen. Traktorimme ovat selkeitä sekä yksinkertaiset huoltaa ja ylläpitää.

KUSTANNUSTEHOKAS Omaa valmistetta olevan 16-venttiilisen moottorin ansiosta Forterra-mallit ovat erittäin kustannustehokkaat, polttoaineen ja öljyn kulutus on pieni. Edullisten varaosahintojen ansiosta käyttökustannukset ovat ylivoimaisesti alhaisimmat.

Forterra CL

Zetor Forterra CL-sarjan moottorin teho on peräti 140 hv, joka tekee siitä erittäin kilpailukykyisen mallin kuusi-sylinteristen traktorien luokassa. Forterra-traktorien konstruktio on sen mukainen - ne ovat kestäviä, raskaamman luokan traktoreita. Erittäin hyvien vääntöominaisuuksien ansiosta niitä arvostetaan hyvinä raskaan työn tekijöinä ja niiden hinta/laatu-suhde on erinomainen. Forterra-traktorin käyttökustannukset ovat pienet.

Forterra HSX

Forterra HSX on varustettu uusimmalla tekniikalla: uuden sukupolven suunnanvaihtaja, uusi viisinopeuksinen vaihteisto, jossa on kolme pikavaihdetta, tehokkaampi hydrauliikkajärjestelmä sekä HitchTronicnostolaitteen hallinta, LCD-näyttö, turvallinen kuljettajan istuin ja paljon muuta. Tämä on Zetorin omistajalle ainutlaatuinen paketti suorituskykyä, luotettavuutta ja kustannustehokkuutta.

Forterra HD

Forterra HD on runsaimmin varusteltu Zetor-malli. Vahvistettu voimansiirto, isompi taka-akseli, pidempi akseliväli, joka takaa suuremman vakauden, jousitettu etuakseli ja jousitettu ohjaamo. Nämä ominaisuudet tekevät Forterra HD-traktorista vahvan kumppanin korkean tuottavuuden varmistamiseksi.

 MOOTTORIN PÄÄSTÖTASO STAGE IV  JOUSITETTU ETUAKSELI JA OHJAAMO  SÄHKÖISET HALLINTALAITTEET OHJAUSPANEELISSA OIKEALLA

 SUUREMPI HAMMASPYÖRÄPUMPUN TUOTTO

 SUUREMPI POLTTOAINESÄILIÖN TILAVUUS

 15-20 % PIENEMPI POLTTOAINEEN KULUTUS


MOOTTORI Zetor-traktorien suuri suosio perustuu pieneen polttoaineen kulutukseen, erinomaiseen luotettavuuteen ja yksinkertaiseen rakenteeseen - nämä palkitsevat asiakasta ei ainoastaan edullisella hankintahinnalla vaan myös pienillä käyttökustannuksilla ja hyvällä luotettavuudella. Näillä moottoreilla varustetut traktorit onkin luokitettu markkinoiden taloudellisimpien traktoreiden luokkaan kuuluviksi. Puolueettomat ja riippumattomat testit ovat osoittaneet, että Stage IV moottoreiden polttoaineen kulutus on 15-20% pienempi kuin aikaisempien mallien.


www.zetor.com

Useiden sukupolvien testaama ja kehittämä  TEHTAAN PERUSTEELLINEN

KEHITYSTYÖ JA OMA VALMISTUS takaavat tarkan ammattitaidon ja materiaalien käytön.

 YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN KÄYTTÖ

Forterra-sarjassa on käytössä SCR- ja DPF- järjestelmät, jolla varmistetaan tiukimpien päästämääräysten noudattaminen.

 PIENI POLTTOAINEEN KULUTUS varmistaa alhaiset käyttökustannukset.

 MEKAANINEN RUISKUTUSPUMPPU on luotettava, toimintavarma ja vähän huoltoa vaativa.

 KAKSI TASAPAINOAKSELIA

vähentävät tärinää ja tekevät moottorin käynnistä erittäin tasaisen.

 PAINEÖLJYJÄÄHDYTETYT MÄNNÄN PÄÄT

tehostavat palamista ja pidentävät moottorin käyttöikää.

 MOOTTORIN LOHKOLÄMMITIN

nopeuttaa moottorin lämpemisen ja säästää polttoainetta (lisävaruste).

 HEHKUTULPPA JOKAISESSA SYLINTERISSÄ

(suora moottorin lämmitys) takaa luotettavan käynnistyksen matalassa lämpötilassa.

Ei lisäteho-ominaisuutta, joka rajoitetusti on käytettävissä vai vain tietyissä olosuhteissa.

Zetor-traktoreissa ei ole lisäteho-ominaisuutta eli lisätehoa, joka on käytössä vain rajoitetusti ja tietyissä olosuhteissa. Zetor-moottorien täysi teho on aina käytettävissä traktorin ajonopeudesta tai voimanoton kytkemisestä riippumatta. Erinomaiset väännön ominaisuudet antavat moottoreille sitkeyttä ja työkykyä alhaisilla nopeuksilla ja raskailla kuormilla ilman jatkuvaa vaihteen vaihtamista.


VAIHTEISTOT FORTERRA CL Forterra-traktorien klassinen vaihteisto: neljä vaihdetta, täysin synkronoitu, kaksi nopeusaluetta ja kolme pikavaihdetta (24/18), isot hammaspyörät, laadukkaat laakerit ja pitkät huoltovälit. Vaihteet on sopivasti porrastettu niin, että käytännössä peltotyönopeuden alueella 6-12 km/h on seitsemän vaihdetta.

FORTERRA HSX /HD Viisivaihteinen vaihteisto, kaksi nopeusaluetta, kolme pikavaihdetta ja suunnanvaihtaja (30/30) on käyttäjälle erittäin mukava ja täyttää vaativimmankin asiakkaan vaatimukset. Öljykylpyiset kytkinlevyparit ovat luotettavat ja toimivat suunnanvaihdossa pehmeästi. Peltotyöalueella on yhdeksän vaihdetta.


www.zetor.com

Täydellinen voiman ja tarkkuuden yhteistyö  OMA TUOTANTO

valvonta ja tiukkojen laatustandardien käyttö

 PITKÄT HUOLTOVÄLIT

korkeatasoiset ja luotettavat materiaalit varmistavat pitkät huoltovälit

 VAIHTEIDEN PORRASTUS optimaalinen teho/paino-suhde

 MUKAVUUS

yksinkertainen ja helppo vaihteen vaihto

 ITSENÄINEN VOIMANULOSOTTO vakiovaruste

VOIMANULOSOTTO Takavoimanoton nopeus on täysin itsenäinen ja riippumaton ajonopeudesta; nopeus riippuu moottorin kierrosnopeudesta. Traktorissa on seuraavat voimanoton nopeudet: 540 / 540E / 1000 / ja 1000E. VOIMANOTON KYTKIN Öljykylpyinen levykytkin takaa pitkät huoltovälit. Moduloitu kytkentä varmistaa, että työkoneiden käynnistys on pehmeä. FORTERRA HD Takavoimanoton kytkimessä on käynnistymiseen reagoiva palaute-ohjattu käynnistys, joka varmistaa helpon ja mukavan käynnistyksen sekä kytkimen kestävyyden ja pitkän käyttöiän.


HYDRAULIIKKA Kaksi hydrauliikkasylinteriä varmistavat tasaisen traktorin kuormituksen ja maksimaalisen nostotehon, 7700 kg Forterra CL-mallissa ja jopa 8500 kg Forterra HSX- ja Forterra HD-malleissa.

 MAHDOLLISUUS KÄYTTÄÄ RASKAITA TYÖKONEITA SUURIN NOSTOTEHO: CL – 7700 KG HSX/HD – 8500 KG

Forterra HD-traktorissa on neljä sähköhydraulisesti ohjattua pikaliitintä. Nostolaitteen Kategoria III mahdollistaa laajan ja monipuolisen työkoneiden käytön. Traktorissa on myös ohjelmoitava päisteajon automatiikka, jonka ansiosta peltotyö on yksinkertaista ja tuottavaa.

 KORKEA TUOTTAVUUS NOSTOLAITTEEN AUTOMAATTISEN HITCHTRONICOHJAUSJÄRJESTELMÄN ANSIOSTA  KESTÄVÄ - NOSTOLAITTEEEN EPÄTASAINEN KUORMITUS ON MAHDOLLISTA


www.zetor.com

Hyvin tuottavaa ja tehokasta työntekoa Zetor oli ensimmäinen, joka toi markkinoille myöhemmin useita palkintoja voittaneen HITCHTRONIC-toiminnon

Bosch-sähköhydrauliseen järjestelmään on yhdistetty HitchTronic-toiminto, ainutlaatuinen järjestelmä, joka automaattisesti ohjaa kolmipistenostolaitetta. Järjestelmää käytettäessä ei ole tarpeen tehdä erilaisia säätöjä tai yhdistelmiä. Vain työkoneen työsyvyys asetetaan. Kun nostolaitteeseen kiinnitetty työkone saavuttaa asetetun työsyvyyden, ohjausjärjestelmä mittaa maan aiheuttaman vastuksen ja tätä arvoa käytetään oletusarvona automaattiseen nostolaitteen ohjaukseen.


OHJAAMO Mukava ja käyttäjäystävällinen sekä ergonominen – nämä ovat Forterra-ohjaamon perusominaisuudet. Jokainen yksityiskohta on suunniteltu huomioiden erityisesti traktorin monipuolinen käyttö ja mukavuus kaikissa maastoissa, ympäristöissä ja olosuhteissa.

Zetor-istuin on ergonominen, mukava ja pitkäikäinen.

MONITOIMIPANEELI Merkittävin innovaatio Forterra HD-sarjassa on ergonominen monitoimipaneeli, jossa on useita hallintalaitteita. Laitteet ovat johdonmukaisesti toimivat ja niiden käyttö on mukavaa ja helppoa. Oikealle puolelle sijoituksen ansiosta kuljettajalla on kaikki sopivasti käden ulottuvilla hydrauliikan ohjauksesta automaattisen päisteajon aktivointiin.


www.zetor.com

Mukava ja ergonominen

JOUSITETTU OHJAAMO Kaikissa Forterra-malleissa on ohjaamon jousitusjärjestelmä, jolla maksimoidaan kuljettajan ajomukavuus.

JOUSITETTU ETUAKSELI Forterra HD-malli voidaan varustaa lisävarustena saatavalla jousitetulla etuakselilla. Yhdessä jousitetun ohjaamon kanssa traktorilla ajaminen on erittäin pehmeää ja mukavaa.


Vain alkuperäiset osat sopivat täydellisesti Kunnioita traktorisi identiteettiä ZETOR TRACTORS a.s. toimittaa myyntiverkostonsa ja valtuutettujen yhteistyökumppanien välityksellä alkuperäisiä varaosia ympäri maailmaa sekä takuutoimituksina että takuun jälkeen Zetor-traktoreille tehtäviin huoltoihin. Alkuperäisten osien laatu tarkastetaan jatkuvasti läpi koko tuotantoprosessin ja laadun pitää olla yhtä korkealla tasolla kuin uusien tuotteiden valmistuksessa käytettyjen osien.

Zetor-varaosat ovat korkealaatuisia ja kohtuuhintaisia. Traktorin pitkän käyttöiän varmistamiseksi suosittelemme käyttämään vain alkuperäisiä osia.

Alkuperäisiä osia jatkuvasti myös parannetaan ja kehitetään. Tällä tavalla varmistetaan, että korjattu kone säilyttää kaikki sille asetetut laatu- ja käyttövaatimukset. Zetor-varaosan aitous varmistetaan pakkaamalla se alkuperäiseen pakkaukseen, jossa on osan oma tunnusnumero. Jos haluat lisätietoa, ota yhteys valtuutettuun Zetor-myyjään tai maahantuojaan.


www.zetor.com

Kehitetty ja valmistettu Euroopan sydämessä Yli miljoona asiakasta eivät voi olla väärässä. ZETOR ON VALMISTANUT TRAKTOREITA VUODESTA 1946 ALKAEN. TOIMINTANSA AIKANA TEHDAS ON VALMISTANUT YLI 1,3 MILJOONAA TRAKTORIA, JOISTA SUURIN OSA ON MENNYT VIENTIIN YLI 90 MAAHAN YMPÄRI MAAILMAA.

TUOTANTO Zetor-traktorien ja moottorien valmistus on keskittynyt Keski-Eurooppaan, Tšekin tasavaltaan. Oma tuotekehitys ja tuotannon keskittäminen auttavat varmistamaan tuotteiden erittäin korkean laadun ja tämä tukee useiden uusien innovaatioiden käyttöönottoa. Tuotteiden kokoonpanossa yhdistävät tehokkaasti ja tasapainoisesti oma tuotannon osat ja laadukkaiden erikoistavarantoimittajien osat ja komponentit.

KEHITYS Tuotekehitysosasto on Zetorin pitkäaikaisen, jatkuvan tutkimuksen, tuotekehityksen ja testauksen yksikkö. Siihen kuuluu kehitysinsinöörien ryhmä, joka on perehtynyt korkeatasoiseen tutkimusja kehitystyöhön ja jolla on laaja tietopohja sekä ammattitaito ja tukenaan uusin ja viimeisin teknologia. Osasto tekee monipuolista, systemaattista, tutkimus- ja kehitystyötä - lähtien perussuunnitelmasta, muotoilusta, rakenteesta, koekappaleiden ja prototyyppien valmistuksesta aina traktorien ja moottorien testaamiseen laboratoriossa ja käytännössä kentällä.


MALLI

100

FORTERRA CL 110 120 130

FORTERRA HD

FORTERRA HSX 140

100

110

120

130

140

130

140

150

MOOTTORI Stage IV tyyppi

1017

1317

1417

1517

1617

1017

1317

1417

1517

1617

1517

1617

1717

Tyypitysteho (kW) (2000/25/EC)

70.4

78.4

86.2

93.2

100.2

70.4

78.4

86.2

93.2

100.2

93.2

100.2

108.2

Tyypitysteho (hv) (2000/25/EC)

96

106

117

127

136

96

106

117

127

136

127

136

147

Nimellisnopeus (r/min)

2200

Sylinterien määrä

4

Venttiilien määrä Turbo

16 Turboahdin 105/120

Sylinterin halk./iskun pituus (mm)

4156

Tilavuus (cm3) Jäähdytys Maks. vääntö (Nm) (2000/25/EC) Vääntömomentin nousu (%) (ECE R24)

Viskotuuletin 420

472

507

558

607

420

472

507

558

607

558

607

607

42

43

40

42

43

42

43

40

42

43

42

43

32

VOIMANSIIRTO Tyyppi Sähköhydr. suunnanvaihtaja

4 vaihdetta, 3 pikavaihdetta, mek. suunnanvaihtaja -

Liikkeessä alle 10 km/h

Vaihteisto Vaihteet eteen/taakse

5 vaihdetta, 3 pikavaihdetta, sähköhydr. suunnanvaihtaja

Täysin sykronoitu 30/30

24/18 40

Ajonopeus (km/h)

VOIMANULOSOTTO Itsenäinen, monilevy VUO-kytkin

Tyyppi Takavoimanoton nopeudet

540/540E/1000/1000E; lisävarusteena 540/1000 + ajovoimanotto 1000

Etuvoimanoton nopeus Maks. etuvoimanoton teho (kW)

Käytössä oleva teho 90 kW asti

Käytössä oleva teho 60 kW asti HYDRAULIIKKA Bosch sähköhydrauliikka ja HitchTronic, 2 sylinteriä

Tyyppi Nostolaite

Kategoria II, lisävarusteena Kat III N

Maks. nostoteho (kg)

Kategiria III

Sähköinen

Ohjaus 7700

8500

Käyttöpaine (MPa)

20

20+0,2

Pumpun tuotto (l/min)

70

85 (hammaspyörä)

6+1 tai 4+1

8+1

Ulkopuolisen hydr. linjat (hydr. pikaliittimet) Vetolaite

CBM-vetokoukku


www.zetor.com

FORTERRA CL MALLI

100

110

120

FORTERRA HSX

130

140

100

110

120

FORTERRA HD 140

130

130

140

150

OHJAAMO Jousitettu ohjaamo

Vakiona kiinteä; jousitettu lisävaruste

Kattoluukku

Vakio Zetor-istuin ilma- / mekaanisella jousituksella

Istuin Apumiehenistuin

Vakio sis. turvavyön

Monitoimipaneeli

Vakio

-

Ohjauspyörä

Kallistettava ja teleskooppi

Ilmastointi

Manuaalinen (lisävaruste) MUUT VARUSTEET

Ajojärjestelmä

4WD

Etuakseli

Kiinteä

Ohjaus

Jousitettu Hydrostaattinen

Ajojarrut/pysäköintijarrut

Hydrostaattinen

Etuakselin jarrut

Kytkemällä 4-veto päälle, hydraulista kytkintä käyttämällä

Perävaunujarrut

Lisävarusteena pneumaattiset 2+1

Maks. etupainot (kg)

800

Maks. takapyöräpainot (kg)

900 472

Polttoainesäiliön tilavuus (l)

230

270

Ureasäiliön tilavuus (l)

28

Etulokasuojat

Kääntyvät

Kiinteät / kääntyvät

Lämmitettävät taustapeilit

Vakio

Radion esiasennusarja

Vakio MITAT

Käyttöpaino * (kg)

4300-4800

4400-4900

4800-5500

Suurin pituus (mm)

5100

5200

5766

Suurin leveys (mm)

2430

2430

2550

Suurin korkeus (mm)

2775

2775

Akseliväli (mm)

2490

2590

2720

380/85-R24 (14,9 R24)

380/85-R24 (14,9 R24)

Eturenkaat ** (mm)

380/85-R24 (14,9 R24)

Takarenkaat ** (mm)

600/65-R38

* Ilman etu- ja takapainoja ** Vakiorenkaat; tarkasta valinnaiset rengasvaihtoehdot Zetor-myyjältä. Huomio! Korkeus riippuu renkaiden koosta.

600/65-R38

2803

650/65-R38


VARAAMME KAIKKI OIKEUDET MUUTOKSIIN 03/2016

Minun perheeni. Minun työni. Minun Zetorini.

www.zetor.com info@zetor.com

Made in EU

Akkutie 2 60510 Seinäjoki Puh. 06-4128115

Profile for hcpetersen3

Forterra_FI  

Forterra_FI  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded