Page 1

Wij feliciteren meisjes B2 en D1 met hun behaalde kampioenschap!

HOCKEYBODE

NUMMER 4 SEIZOEN 2011-2012

1


INHOUDSOPGAVE> VOORWOORD

>

JOOST VAN DER BURGT

HANS SCHIPPERHEIJN >

EEN AANTAL MOOIE HERINNERINGEN

SPONSOR IN BEELD >

VAN DELST

FOLDER >

VOOR NIEUWE LEDEN

KAMPIOEN >

MEISJES D1& MEISJES B2

MINI VAN DE MAAND >

LOTTE TIELEMANS & BO EMONDS

OP DE STIP >

LISA KETELAARS

BOEK >

HAARBANDJES EN WEDSTRIJDKRIEBELS

MEMOBORD >

DE LAATSTE NIEUWTJES

COLOFON Redactie Marlous van Schijndel Grote dank voor de medewerking aan Johnny Bijvelds, Ludgera Teunissen, Anne van Delst, Lisa Ketelaars, Joost van der Burgt, Sanne Havermans, Maurice Franssen, Mariska Aldenhuijsen, Marli Claesen, Nel Cramer, Joris Kessels, Evelin Knight en Annelieke van der Linden Wil jij schitteren in de volgende Hockeybode? Stuur je stukje of je foto’s dan voor 1 september 2012 op naar hockeybode@hcboekel.nl

1


Voorwoord > Joost van der Burgt Hallo allemaal, We starten deze Hockeybode met een naar bericht. Op 23 april jongstleden is Hans Schipperheijn overleden. Hans is jarenlang een trouw vrijwilliger en enthousiast supporter van onze vereniging geweest. Sinds zijn kinderen niet meer in Boekel hockeyen was Hans wat minder bij het Boekelse hockeyveld te vinden, maar velen hebben goede herinneringen aan zijn aanwezigheid. Onze condoleances gaan uit naar zijn gezin, familie, vrienden en kennissen. Verderop in deze bode zal wat uitgebreider bij zijn overlijden stilgestaan worden. Terug naar het hockey. De laatste wedstrijden van dit seizoen staan gepland voor het weekend van 9 en 10 juni aanstaande. Het seizoen eindigt daarmee later dan in andere jaren gebruikelijk was. De hockeybond heeft enkele winterse competitiespeelronden verplaatst naar het voorjaar. Hopelijk kunnen we daardoor nog een paar mooie lentedagen op het terras bij het hockeyveld vertoeven. Op zondag 10 juni vindt tevens de seizoensafsluiting plaats, waar we alle vrijwilligers (en natuurlijk de overige leden) van harte welkom zijn. De uitnodiging voor deze tradiotioneel gezellige middag volgt nog. Vlak na het einde van het seizoen, op 20 juni a.s. zal de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaatsvinden in ons eigen clubhuis. Iedereen zal nog een persoonlijke uitnodiging ontvangen via de email, maar de datum kun je alvast noteren. De vergadering vindt plaats op een dag dat er geen EK-voetbal gespeeld wordt, dus hopelijk kunnen we rekenen op een grote opkomst. Als we nog verder in de hockey-agenda kijken dan zijn 8 en 9 juni 2013 dagen om vrij te houden. Dat weekend wordt het 700-jarig bestaan van Boekel gevierd. Wij zullen daar als hockeyvereniging, samen met andere verenigingen, een rol in spelen. We gaan werken aan de voorbereiding van een gezellig weekend, leuke activiteiten en hopelijk veel bezoekers aan onze club. Tot slot wil ik nog even melding maken van het glasvezelnetwerk in Boekel. Er wordt aan gewerkt om dit in Boekel te realiseren, indien daar voldoende animo voor is. Waarschijnlijk kunnen we er als vereniging een graantje van meepikken. De gedachte is dat we voor ieder abonnement dat via onze club wordt afgesloten â‚Ź 10 ontvangen. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen. Graag tot ziens op het sportpark of op de algemene ledenvergadering,

Joost van der Burgt

Foto gemaakt tijdens een wedstrijd van M8E1

2


Hans Schipperheijn Zoals Joost in het voorwoord al aangaf beginnen we met een naar bericht. Hans Schipperheijn is afgelopen 23 april 2012 overleden. Hans is altijd betrokken geweest bij het hockey gebeuren. Hij coachte diverse teams, ook teams waar zijn kinderen Kim, Rob en Luuk niet in speelden. Hij volgde met enkele andere coaches een coachcursus in Oss, dit op advies van Hans, om zo nog beter te coachen. Sportiviteit stond bij Hans hoog in het vaandel, stond Boekel te veel voor dan besliste hij al vrij snel om 3 x over te spelen voordat er gescoord werd. Beter sportief verliezen dan onsportief winnen. Een juiste mentaliteit was erg belangrijk voor hem. Als groot organisator meende Hans en Rob een weekendje weg te organiseren in 1996 met alle jongens van HCB tussen de leeftijd 6 en 12 jaar (+/- 15 personen). Hans nam het voortouw bij de voorbereidingen, hoe minder we meenemen en regelen des te minder vergeten we of kan er fout gaan. ‘Wat nemen we mee? Wat drinken, bloem om brood te bakken, een paar kippen , een paar palen en wat stukken zeil e.d. en verder; we zien wel!’ Op zaterdag morgen, niet te vroeg , vertrokken we richting Landhorst en zijn bossen. De jongens reden op de fiets vooruit en Hans en begeleider reden er met de auto achteraan. Aangekomen in het bos , liet Hans eerst een onderkomen maken, zitruimtes, barbecue, tenten bouwen van takken en stukken zeil. Hout sprokkelen voor kampvuur. Alles was goed als de jongens dat ook vonden. Tegen de avond werd het kampvuur gemaakt, de kippen geroosterd, brood gebakken en sla uit het plastic gehaald. Hans leerde de jongens eten met handen en voeten, scheten laten als je ze maar niet rook, en je behoefte doen achter een boompje zonder door te hoeven trekken dit ook mocht en kon. Moe en voldaan zonder tandenpoetsen en wassen kropen de jongens zonder pyjama in hun eigen tent met de conclusie ”zo kan het dus ook”. Hij heeft ook nog een aantal jaren in het bestuur gezeten als mini-functionaris en deed dit met een groot social hart. Hij stond altijd voor iedereen klaar. Hij heeft nog even getraind en gespeeld bij de heren veteranen, maar moest vanwege rugklachten stoppen. Daarna is hij altijd donateur van hcb gebleven.

Wij herinneren Hans als empatisch, hartelijk en gastvrij. Anita, Kim, Rob en Luuk veel sterkte.

3


4


Sponsor in beeld > Van Delst De sponsor in beeld van deze hockeybode is Van Delst. Dit bedrijf bestaat uit drie onderdelen: Van Delst Glas- en Schilderwerken, Van Delst Verf en Wand en Woonkijk. Van Delst Schilderwerk is een allround schildersbedrijf voor de uitvoering van schilderwerk, glaswerk, wanddecoratie en spuitwerk. Van Delst Verf en Wand is een speciaalzaak voor verf en verfartikelen, behang, raamdecoratie, gordijnen en vloerbedekking. Woonkijk wordt gerund door Anja van Delst en zij geeft ook interieuradvies.

Wij zijn sponsor van de hockeyclub sinds dat onze dochter Anne bij de hockeyclub lid is geworden. Naast de hockeyclub sponsoren we ook de wielerclub, Boekel Sport en stichting binnensport. We willen graag een steentje bijdragen aan het verenigingsleven in Boekel. Omdat Anne lid was van de hockeyclub, besloten wij ook deze vereniging financieel te steunen. . In eerste instantie was alleen Anne lid van de hockeyclub, vervolgens is onze zoon Dirk-jan ook nog lid geweest van de club en uiteindelijk vertoonde zelfs Andre zijn kunsten op het hockeyveld. We hebben verschillende teams gesponsord, ook wanneer er geen familieleden in het team zaten. Inmiddels zijn we alleen nog sponsor. We houden binding door publicaties rondom de club in de gaten te houden en doordat we natuurlijk veel mensen kennen op de club blijven we ook goed op de hoogte van wat er speelt.

Van Delst wenst alle teams een goed einde van het seizoen toe. Dat er maar veel leuke, sportieve wedstrijden gespeeld mogen worden met als resultaat (enkele) kampioenen!

5


Folder voor nieuwe leden Het hockeyseizoen zit er bijna op! Natuurlijk willen wij het nieuwe seizoen graag starten met veel nieuwe leden. Voor nieuwe leden of andere ge誰nteresseerde is er een folder te vinden in de kantine van de hockeyclub! Hieronder een voorbeeldje!

6


1.

Kampioen > Meisjes D1 Het kampioenschap voor meisjes D1?! Dat zou toch geweldig zijn! Meisjes D1 hadden al zeven gewonnen wedstrijden op hun naam staan en de wedstrijd van 19 mei tegen Gemert moest dan ook gewonnen worden! Er waren flink wat supporters opgetrommeld en Boekel wist dan ook op een 1-0 voorsprong te komen. Toch bleef Gemert sterk en wisten ook zij een goal te maken waarmee de ruststand op 1-1 kwam staan. In de rust kwam de peptalk en de tweede helft is dan ook vol energie begonnen! Uiteindelijk wist Boekel het spel te winnen met 2-1, waarna het kampioenschap gevierd kon worden! Ze zijn dan ook ontzettend verwend met snoep, knallende champagne, vele fotografen en een ‘vet’ kampioenshirt met bijpassende fluor sokken en heerlijke frietjes! Daarna hebben de dames nog heel Boekel laten weten dat ze kampioen zijn geworden, tijdens een rondrit door Boekel. De meiden willen graag hun shirtsponsor Wim v/d Broek Electroworld bedanken!

Super gedaan meiden, trainers Marelke en Nicole en coaches Ludgera en Colinda!

7


Kampioen > Meisjes B2 De meiden van HC Boekel B2 spelen al jaren in dezelfde samenstelling en dat heeft resultaat. Zo stonden ze voor de winterstop bovenaan, hebben ze in de zaalcompetitie hun kampioenstitel geprolongeerd en hebben ze dit seizoen als kampioenen afgesloten. Hiervoor moesten ze winnen of gelijk spelen tegen de nummer 2, Bakel B1. De wedstrijd begon gespannen, maar na 15 minuten lukte het Elvere Rijkers toch om de bal achter de keeper van Bakel te krijgen, 0-1. Een afgekeurde strafcorner kon de winst niet uitbreiden. De keeper van Bakel stond meerdere malen goed op haar plaats en voorkwam Boekel om te scoren. Het was druk voor het Bakelse doel moeilijk om erdoor te komen, maar dankzij een frommelgoal van Sanne Reijbroek konden de meiden toch met een 0-2 voorprong de rust in. Gebrand op de overwinning lieten de Boekelse meiden Bakel bijna niet meer toe in de Boekelse cirkel. Een enkele keer moet keeper Lola van den Elzen ingrijpen, maar de neuzen stonden vooral richting het doel van Bakel gericht. Vroeg in de tweede helft wist HCB de voorsprong uit te bouwen naar 0-3, Kaylee Biemans knalde hem erin. Invaller en reddende engel van dit seizoen, Janne zat een aantal keer kort bij een vierde doelpunt maar dit bleef helaas uit. Met een publiekswissel verliet zij het veld en kon Kaylee de eindstand van 0-4 op het scorebord zetten.

Topprestatie van de meiden van HCB MB2, proficiat. Als zaterdag de wedstrijd tegen Best nog gewonnen kan worden zijn ze ongeslagen KAMPIOEN. Dus kom alles kijken om 14.30 uur.

8


Mini van de Maand > Lotte Tielemans Het seizoen van lekker weer is begonnen en ook het tweede deel van het hockeyseizoen is van start gegaan. De eer was dit keer aan Lotte Tielemans. Lotte is 10 jaar, speelt bij de meisjes E1 en mocht de wedstrijd van Franssen Optiek Dames 1 bijwonen. Hieronder lees je het verslag dat Lotte maakte van deze wedstrijd.

Ik vond het een leuke wedstrijd, het was niet zo spannend want het werd 12-0 voor Boekel. Ik kon bijna niet kiezen wie de beste was, er waren ook zoveel goals gescoord. Dus mocht ik met de 2 beste op de foto. Ik vond het heel leuk om mini van de maand te zijn. Iedereen was heel lief voor mij en ik heb een hele mooie bal gekregen. Bedankt voor de leuke dag. Groetjes Lotte Tielemans.

9


Mini van de Maand > Bo Emonds Op een heerlijke warme dag in mei vonden we het wel weer eens tijd voor een mini. De eer was dit keer aan Bo Emonds. Bo is 8 jaar, speelt bij de meisjes E2 en mocht de wedstrijd van Franssen Optiek Dames 1 bijwonen. Hieronder lees je het verslag dat Bo maakte van deze wedstrijd.

Vandaag, 20 mei, ben ik Mini van de Maand geweest bij de wedstrijd van Dames 1 Boekel tegen Dames 1 Peel en Maas. Dit vond ik heel erg leuk. Bij de wedstrijdbespreking zei de coach dat ze geen tegendoelpunten mochten krijgen. Dit was gelukt. Bij het warmlopen mocht ik ook meedoen en ook bij het afwerken op goal. Dit was heel leuk tussen de grote meiden. Samen met Marelke heb ik de aftrap gedaan en hierna ’n goal gemaakt, YES!!! Tijdens de wedstrijd heb ik in de dug-out gezeten en erg veel goals gezien, ze wonnen met 14-0. Goed he! De beste speelster vond ik Sanne. Zij was zo goed omdat ze mooie trucjes deed met de hockeystick en ze ook met ’n sliding een goal maakte! Groetjes Bo Emonds

10


Op de stip > Lisa Ketelaars Wie ben jij? Bijnaam? Hoe oud ben je? Broers/zussen? Op welke school zit je? In welke groep/klas zit je? Wat wil je later worden? Wat zijn je hobby’s?

Lisa Ketelaars Lies 16 jaar Een zusje Susie en een broertje Thom Commanderij College VMBO TG4D Dierenartsassistent Hockeyen en met vriendinnen iets doen

In welk team hockey je? Hoe lang hockey je al? Wat is het merk van je stick? Speelt het liefst? Mijn sterke punt? Waar moet je nog aan werken?

MB1 & dames 3 6 jaar Brabo Linksvoor Rennen met de bal Harde slag

Favoriete hockeyer? Beste trainer/trainster? Beste coach? Leukste tijdens de training? Leukste hockeymoment? Grootste blunder?

Eva de Goede Bert Jongsma Bert Jongsma Partijspel De gezellige momenten met mijn team Geen flauw idee

Tot slot: Verdedigen of aanvallen? Aanvallen Schuiven of slaan? Schuive Keepen of wisselen? Wisselen Haar vast of haar los? Vast 6-3 winnen of met 3-0 winnen? 6 – 3

11


Boek > ‘Haarbandjes en wedstrijdkriebels’ Hockeycompetitie bijna afgelopen? Geen paniek! Zaterdag 16 juni komt Barbara Scholten naar Boekhandel Bert van der Heijden in Uden om haar nieuwste boek te signeren: Haarbandjes en wedstrijdkriebels. Voor wie van hockey houdt zijn de boeken Hockeyhobbels en kunstgrasknieën, Bikkels en ballenmeisjes en Bikini’s en scheenbeschermers vast en zeker bekend. Op 15 juni verschijnt er een nieuw boek van Barbara Scholten; Haarbandjes en wedstrijdkriebels. ‘Het lijkt een fantastisch seizoen te worden voor meisjes D1. Jip, Bo, Lola en Falderie zitten bij elkaar in een supergezellig team, de twee nieuwe coaches Willem en RJ vallen in de smaak en de eerste wedstrijden worden gewonnen. Falderie wordt zelfs aangewezen als aanvoerster. Maar dan wordt er opeens alleen nog maar gelijkgespeeld en laten de vaders langs de lijn van zich horen. De opstelling, de tactiek, welke cornervariant er gespeeld moet worden… ze weten precies hoe het moet en weten het elke keer beter. Willem en RJ krijgen daar al snel genoeg van en overwegen om te stoppen. Dat mag niet gebeuren, vinden de meiden, en Falderie ontdekt dat een aanvoerster meer moet doen dan alleen de scheids een handje geven… En dan is ze ook nog een hopeloos verliefd.’

Barbara Scholten (1971) werd geboren in Twente. Op haar derde verhuisde het gezin naar Uden waar Barbara opgroeide en leerde hockeyen. Na tien jaar Brabant verhuisde het gezin naar Duiven. Daar maakte ze haar VWO af en hockeyde bij Zevenaar en Upward. Barbara wist nooit wat ze later wilde worden. Ze besloot Technische Bedrijfswetenschappen aan de universiteit van Groningen te gaan studeren, en te gaan hockeyen bij GHHC. Na vijf jaar rondde ze haar studie af en belandde uiteindelijk in Amsterdam. Daar volgde zij de cursus 'Schrijven voor kinderen'. In 2009 won ze de hockeyschrijfwedstrijd van uitgeverij Ploegsma. In maart 2010 verscheen haar eerste boek Hockeyhobbels en kunstgrasknieën. Barbara woont samen met haar vriend, vier kinderen (Mees, Mimi en Moos en Fien), twee honden en twee katten op een woonboot.

Barbara vertelt, signeert en we doen ook een paar oefeningen met bal en stick. Tijd: 11.00 – 13.00 Waar: Boekhandel Bert van der Heijden, Mondriaanplein 12 Uden Neem je hockeystick dus mee naar de boekhandel en wie weet win jij een gesigneerd exemplaar Haarbandjes en wedstrijdkriebels! Kijk ook op: www.barbarascholten.nl www.ploegsma.nl Word vrienden met Barbara via barbara-scholten.hyves.nl

12


13


14

Hockeybode juni 2012  

De hockeybode van de maand juni van Hockey Club Boekel

Hockeybode juni 2012  

De hockeybode van de maand juni van Hockey Club Boekel

Advertisement