Page 1

hbg Tidningen fÜr dig som vill upptäcka Helsingborg


Välkommen hit snygging!

Vi har redan listat ut att du nu nyfiket kommer att tänka ”hur kommer det sig att denna grymma, coola, helt underbart bra tidningen har kommit till?”, ingen fara - det ska vi förklara för dig nu! Först och främst, vad kul att du har hittat hit! Isabell Bramstad och Linnea Stråhle heter vi som har gjort denna lilla tidning som vårt projektarbete. Vi går sista året på Media på Nicolaiskolan i Helsingborg och längtar tills studenten och allt vad det riktiga livet har att erbjuda! Vi ville göra en Helsingborgstidning av den enkla anledningen att vi tycker att det fattas en rolig, nytänkande och modern tidning om HBG för ungdomar. Inte bara för de ungdomar som inte bor här, utan även för de som är födda och uppvuxna här - kanske kan även de hitta ett nytt smultronställe eller få tips om ställen de inte visste om sen innan. Vi tror att det är vanligt att många underskattar Helsingborg och allt den faktiskt har att erbjuda - vi vill helt enkelt lyfta fram vår fina stad! Eftersom vi båda går inriktningen Grafisk kommunikation så har vi även valt att lägga ner mycket tid på hur guiden ska framföras – så glöm alla stela, tråkiga och fula guider! Här kommer en med mycket bilder, roliga inslag, riktiga åsikter och tips från ungdomar som vet var man ska hänga i vår stad, enjoy!

Råå

2

Fria bad

HB

Gb y

nig

ht


Isabell Bramstad Jag heter Isabell Bramstad och är 19 år. Går medieprogrammet på Skolstaden i Helsingborg. Mina intressen är träning, umgås med vänner och familj, resa och shoppa! Jag är väldigt kreativ också, då jag älskar att fotografera och redigera bilder. Bilder är det näst bästa man kan ha efter minnen, enligt mig. Mina vänner brukar tycka att jag är jobbig som alltid ska fota allt och alla. Men dem tycker det är ganska roligt ändå att kolla igenom mina bildmappar på datorn senare! Min familj och mina vänner betyder allt för mig. Mina tre bästa vänner och jag gör allt tillsammans! Vi har varit på två festresor under somrarna 2010 och 2011som jag aldrig kommer att glömma. Jag har också rest väldigt mycket med min familj genom åren. Min första resa var på Samos i Grekland när jag bara var några månader gammal, efter det har mitt intresse för resor ökat! Min absoluta favoritstad är New York och min dröm om att få åka dit slogs in ”nyårsveckan” 2010/2011. Jag kan ju säga att mina skyhöga förväntningar på staden inte blev sämre efter det, snarare tvärtom. Jag har mycket som jag vill se och göra innan jag blir gammal och en av dem ska jag uppfylla redan efter studenten. Då åker jag nämligen till USA för ett år som Au pair hos en familj. En resa som jag hoppas blir mängder av nya erfarenheter och minnen för livet!

Ur Isabells personliga arkiv

Linnea Stråhle Jag heter Linnea Stråhle och är 19 hela år. Jag bor i Ramlösa med min fina familj och älskar djur. Kanske lite för mycket ibland (Om jag säger att jag en gång hade 9 djur samtidigt kanske ni förstår). När jag inte går i skolan så brukar jag träffa kompisar, mysa på mitt rum med (alldeles för många) ljus tända, kolla på film, dra ut och dansa och hitta på lite allt möjligt som man gör när man är 19 år. Sen kanske det inte är en så stor överraskning att jag spenderar ganska mycket tid framför datorn då jag går på media. Jag gillar att både fota, filma, redigera och fixa – att vara kreativ helt enkelt! Men ett av de största intressena jag har är musik. Det är lite som luft för mig, jag klarar mig inte utan det! (Ojoj vilken klyscha där Linnea). Även fast jag är ganska kass på att spela själv så kan jag lätt säga att Spotify premium var det mest värda köpet år 2012. Sen kan jag också dra till med att jag älskar att resa. Hade jag fått välja att spendera mitt liv på en plats resten av livet hade det nog varit på en strand i Grekland med turkost hav och vit sand. Det är livet det! Framtiden är just nu ett stort frågetecken för mig, men kanske det hör till när man går sista året på gymnasiet. Det hade varit kul att jobba med något som har med media att göra - eller så slutar det med att jag jobbar som delfinskötare eller bonde (som jag så fint skrev i en ”mina vänner” bok när jag var liten). Jahapp, nu har ni fått en lite klarare bild på vem jag är och förhoppningsvis så tycker ni att jag inte verkar allt för konstig!

Ur Linneas personliga arkiv

3


Innehรฅllsfรถrteckning & karta

4


s. 37

s. 27

s. 29 s.16

s.10 Karta och innehåll ____________________4

Skyltfönster i HBG _____________________36

10 anledningar _______________________6

Trappträning __________________________38

Träning - var ska man börja? ____________8

Das Backhaus _________________________40

Vi frågar ___________________________12

Vi frågar _____________________________42

Ett litet makeri ______________________16

Favoriten på förfesten ___________________44

Nattliv ____________________________18

HBG året runt _________________________46

Parkour i HBG ______________________20

Vi frågar _____________________________47

Vi frågar ___________________________21

Shopping _____________________________48

HBG bucketlist _____________________24

Träningsguide _________________________52

Drinktips __________________________26

Uteliv i HBG __________________________54

Musiktips __________________________28

Nära Helsingborg finns också _____________55

Restaurang _________________________34

Tack till ______________________________56

Tråkig lördagkväll ___________________35

5


10 Kultur & nöje

ANLEDNINGAR ATT ÄLSKA HELSINGBORG

1. Smarrig brunchbuffé På Clarion Grand Hotel, på Stortorget, så har dom en jättegod brunchbuffé för runt hundralappen! Ta med din mamma, din bästavän eller din käresta dit genast!

2. Tropikariet, för alla djurälskare där ute!

Läs mer på www.tropikariet.com

Blir man någonsin för gammal för en heldag bland exotiska och spännande djur? Nej! Glöm Helsingborgs tråkiga väder och åk till Tropikariet och utforska de olika avdelningarna!

3. Kärnan Need I say more?

4. Nära Ven

På sommaren går det båtar från Råå till fina Ven. Där kan man hyra både vanliga cyklar & tandemcyklar! Annars kan man t.ex. njuta av de fina gula fälten.

5. Sebastian Wijk Sångare från Helsingborg med massa bra låtar. Sätt på Spotify och lyssna på ”A Trow-Away Letter” eller ”How the hell”

6


6. HBG-appen

Visste du att Helsingborg har sin alldeles egna app? Japp, det stämmer! Du med Iphone eller Andoidmobil kan ladda ner den redan nu. Denna app guidar dig genom vår fina stad, samt håller dig uppdaterad om vad som händer. Hur bra?

Solnedgångarna vid stranden är magiska i vår sommarstad!

Tips: Ta med chokladdoppad frukt från Pistachia till stranden, muuuums!

7. Våra fina stränder: Har du inte varit vid vattnet i HBG, helst på sommaren, så har du missat det finaste vi har.

10. Sofiero 8. Råå Bassänger Vi har inte bara fina stränder utan även ett helt utomhusbadhus också!

9. Väla Sveriges största modehus med 180 butiker, det är inte bra start påHär dagen! såEnpjåkigt va? finns det något för alla!

Underbart mysiga Sofiero bjuder på härliga konserter varje sommar. Ta med dina närmsta vänner, en god picknik, glatt humör och njut av en kväll med dans och musik!

7


Träning & hälsa

VAR SKA M

Träning behöver inte

Du kommer att känna vara avancerat och dyrt. dig friskare, sova bättre Det finns mängder av och få bättre självkänsla. bra löpspår och utom- Alla människor behöver husgym i Helsingborg massor av motion för att som är helt gratis och kompensera våra enkla att använda sig av. stillsittande arbeten. Så Hemligheten är vilja och ta en titt i guiden och ta det har alla i sig. dig ut i naturen!

8


MAN BÖRJA? IH

Det finns en bra löpslinga bakom Idrottens Hus och ett utomhus gym precis bredvid slingan där man kan träna styrketräning. Det är viktigt att kombinera styrketräning och kondition och därför är detta ett perfekt ställe att träna på! Det kostar ingenting och man är ute i naturen, vilket gör en piggare och man mår bättre.

9


Träning & hälsa

GRÖNINGEN På Gröningen i Helsingborg finns ett härligt utomhus- gym som ligger precis vid havet! Lätta maskiner att använda med hjälp av sin egen kroppsvikt. Utsikten kan inte bli bättre och träningen blir alltid roligare om man har en mysig och härlig miljö runt om kring!

10


LANDBORGEN OCH STRANDPROMENADEN Finns det något bättre än att ta en powerwalk/joggingtur längs med stranden? Strandpromenaden går längs stranden och går ihop med gröningen. Landborgspromenaden erbjuder en lång backe där man antingen kan springa i olika intervaller eller gå en promenad med en vän samtidigt som man avnjuter utsikten ut över sundet.

11


Övrigt

Dam

ir G ran de, 17

år

Vilket är ditt favo ritst

a

n Johan

16 år , d r å Emg

y,

b nn

12

S

Ö n r a i å t as 18 eb

älle i HB Damir: G? Hamnen i stan, e fin vy öv fte er vattn et. Jag h rsom den har e havet oc n ar alltid h havsbr tyckt om isen. Johanna : Mitt fa voritstä Kullagat lle i Hels an. Det ingborg ä r en my shoppin är sig gåga gbutiker ta , restaura ställe at nger m.m med t strosa runder . Ett bra på en fi bästa ko n dag m mpis. ed sin Sebastian: H mm.. Norra hamnen/grö är skönt att ningen koppla av v id. Sitta med och filosofera polare över livet! H änder väl oft under somm are aren.


Helsingborg

na

n Joha

on, Nilss

r 18 å

Frida

Peter s

on, 1 8 år

Vilket är d itt favorit fik i HBG?

Johanna: E spresso Ho är mitt fa u voritfik för se på Bruksgatan. D et och det är att de har t g som om m revlig atmosfär. Det ott kaffe a k deras soffo n är hemma hos nå änns lite gon med r. Ett mysi enkelt! gt fikaställ e helt Erik: Typ Thores ell er vad de gillar det t heter, ja för att d g e har got bakelser, t kaffe & och sen ä r det god stämning Frida: Mit ! t favoritfi k är Ebba är origine s fik. För d llt och fun et gerar bra allergisk. om man ä r

n

sso rg Nil e b d n tra Erik S 18 år

13


14


MODELL: JENNIFER BRAMSTAD FOTOGRAF: ISABELL BRAMSTAD KLÄDER: BUTIKER I HELSINGBORG


Fik & restaurang

Michaelas favorit iste, Arizona! Hej Michaela! Berätta lite om dig själv, vem är du?

är det unika utbudet av drycker!

- Hejsan! Jag är en 18-årig tjej som går på International

Rank: 4 av 5

School of Helsingborg, med Svensk och Amerikansk

Vad var det bästa med Ett litet makeri?

bakgrund. Jag älskar sötsaker och mysiga fikapauser.

- Det bästa med Ett Litet Makeri är nog att det ligger

Vad tyckte du om Ett litet makeris

lite utanför huvudgatorna i Helsingborg, så det var inte

miljö?

så mycket folk där. Jag tycker det är jobbigt att be-

- Jag tyckte det var trevligt med en fin utsikt mot sun-

höva trängas för att det inte finns plats att sitta och att

det. Det var inte fullt på folk alls, så ljudnivån var låg

behöva höja rösten för att min kompis ska kunna höra

och man kunde sitta och prata normalt utan anstränga

vad jag har att säga, men det var inget problem på Ett

sig för att höra sitt sällskap. Det ända negativa är väl

Litet Makeri.

att inredningen är rätt tråkig och det känns inte som att

Kaffe, med eller utan mjölk?

fiket har sin egen nisch.

- Inget kaffe för mig, jag kör på te!

Rank: 4 av 5

Vilken fika är du extra svag för?

Vad tyckte du om personalen?

- En varm choklad med en brownie och grädde ligger

- Personalen var trevlig men rätt långsam. Det tog ett

nog högst upp på listan!

antal minuter att få en enkel kaka och en flaska iste.

Vilket betyg skulle du ge Ett litet makeri överlag?

Det var lite irriterande eftersom att vi var dom ända

- Det var fint och hade en tyst och lugn atmosfär med

inne på fiket förutom en grupp människor som satt och

några speciella drycker och goda kakor. Tyvärr så

pratade i ett hörn.

måste jag sänka

Rank: 2.5 av 5

betyget för att det fanns inte så jätte mycket fikamat,

Vad tyckte du om fikan? Vad tog du?

och fiket var inte så jätte mysig i jämförelse med t.ex.

- Jag tyckte den var jätte god. Jag tog en chokladkaka

Espresso House. Men jag skulle absolut kunna tänka

och iste - kakan var lite seg, men det var gott ändå!

mig att gå tillbaka dit!

Dem hade t.o.m mitt favorit iste från USA, så ett plus

Rank: 3 av 5

”Kakan var lite seg, men det var gott ändå!” 16


ETT LITET MAKERI Kungsgatan 12, Precis vid Dunkerskulturhus

Michaela Aulisio 18 책r

17


Fest & nattliv

18

NATTLIV I HE


ELSINGBORG

19


Träning & hälsa

PARKOUR I HBG Simon Jedeur-Palmgren, 20 år

Simon & Markus

Innan ett träningspass på Elinebergsskolans idrottshall

Mikael Nilsson in action

i r f g i m r e n n ä k ”Jag r a n ä r t när jag ” ! r u o k r a p SIMON SVARAR:

Varför Parkour? - Bra fråga! Jag gillar det för att man måste ha självkontroll & självdisciplin. Man måste vara fokuserad – annars går det åt skogen. Det är också väldigt bra träning och jag känner mig fri när jag tränar parkour! Om man vill prova på parkour i HBG, finns det någonstans man kan gå? - Det finns en förening som heter Air Wipp Academy (www.airwipp.com) i Helsingborg där

20

ungdomar kan få professionell hjälp. De har också öppnat en inomhushall på Jutan där man kan träna Parkour för en billig peng. Annars kan man försöka hitta ett gäng som tränar ute och hänga på! Vilket är det bästa stället att träna parkour i Helsingborg? - Jag skulle säga på Elineberg. Runt Elinebergsskolan och vid centret. Det är bra för att det finns mycket ställen på liten plats.

Finns det några speciella grundmoves? - Vaults – vilket inte är volter, som många tror! Detta är olika tekniker att ta sig över en mur. Det är detta som nybörjare brukar börja med. Är det både killar och tjejer som tränar parkour? - Det är flest killar som tränar men det blir allt fler och fler tjejer. Det är tillexempel många gymnasttjejer som går över till Parkour.


21


Mode & shopping

VAR SHOPPA FRÅGA HELSIN

Alida Banemark 18 år: - Jag tycker att Väla har bäst shopping sen det byggdes ut. Det är stort och det finns många bra affärer, så det finns något för alla! Man kan gå där i vilket väder som helst dessutom.

Felicia Nellhag 16 år: - Jag tycker bäst om shoppingen på Kullagatan för där är det en bra blandning och det är härligt att man går utomhus mellan affärerna!

22


AR MAN BÄST I NGBORG?

August Bällgren 18 år: - Mina favoritaffärer är TR3TTON, Carlings och second hand butiken vid Maria Kyrkan! TR3TTON och Carlings brukar ha snygga kläder, framförallt jeans till både tjejer och killar. Second hand butiken vid Maria kyrkan brukar också ha snygga kläder.

Det är miljövänligt också. Men det enda negativa med att köpa kläder på Second hand är att det oftast bara finns ett plagg av allt och då kan det bli besvärligt med storlekar. Men det är det som gör det unikt och riktigt kul att köpa plaggen! 23


Kultur & nöje

Sprungit upp & ner för kärnantrapporna kryssa i om du har!

Varit hö gst upp i Kärnan

Badat i stadsparks fontänen

Klassiker!

t

någo å p ta ingno BG r p s Tagit ställe i H

Ätit bulle med bulle

Åkt pulka i Närlundabacken

an å Jut p d r eboa

kat Åkt s

24

Skinnydipping på friabad


We dare yo

u! Testat m ekanisk tjur på Laserdo me

Varit inne i ALLA affärer på Väla

Haf

t el ler v på arit p Tro å pik barn arie kala t s

G B

orgen

landb Gått

H

T S

I ort? L T u gj

d E r a K et h e..

k bord c C y r m Eller U u B H

25


Fest & nattliv

ENKELT DRINKTIPS Du behöver: -Iskuber -Absolute Vodka - RedBull eller Schwepps i valfri smak Fyll glaset med mycket is. Häll sedan 1 dl Vodka i glaset och fyll resten av glaset med RedBull eller Schwepps. Låt festen börja!

26


27


MUSIK I HELSINGBORG

Kultur & nöje

Sebastian Wognsen, 18 år, sångare i bandet Insanity & elev på Mega musik svarar

Sebastian sjunger med bandet på The tivoli Var är det bästa stället att se liveband i Helsingborg? - Personligen skulle jag gå till The Tivoli, har sett band av lite ”större” skala där såsom Bob Hund och Mustasch. Tivoli nischar inte in sig på en speciell musikstil utan väljer oftast band av olika karaktärer. Var är det mest lokala band som spelar i Helsinborg? - Rockbåten, det är typ källaren på en båt. Många av de lokala banden har spelat eller kommer att spela där förr eller senare.

28

Hela bandet!

Det är 18 årsgräns så det begränsar ju antalet som kan komma in. Men banden har en tendens till att vara i samma ålder och därför har banden inga problem med att få dit folk med tanke på deras ungdomskretsar. Även på Sensus så spelar det mycket lokala band, det är ett studiefrämjande ställe som hyr ut replokaler och ibland instrument. De har även en konsertlokal RumEtt (på dunkers) där många av banden på Sensus lirar under vissa kvällar. Har megamusik öppna evenemang som vem som helst kan komma på, och hur får man reda på dom? - Oftast så är det inte öppna evenemang, utan då gäller det att känna någon som går på skolan eller dylikt för att komma in. Under våra inspirationskvällar får band från skolan lira på The Tivoli och det är då allmänheten får kolla. Vi gör även en utespelning i 2an. Du får oftast reda på det genom mega musiks hemsida (www.megamusik.se) lång tid i förväg. Eller så kan det vara marknadsföring i form av posters eller i vissa fall tidningar.


GLÖM INTE ATT GILLA INSANITY PÅ FACEBOOK!

INSANITY FINNS OCKSÅ PÅ SPOTIFY, LYSSNA PÅ DERAS LÅT ”WELCOME TO INSANITY” NU!

29


30


FOTOGRAF: ISABELL BRAMSAD MODELL: EMMA STERVING KLÄDER: BUTIKER I HELSINGBORG


FOTOGRAF: ISABELL BRAMSAD MODELL: EMMA STERVING KLÄDER: BUTIKER I HELSINGBORG

32


Fik & restaurang

På Haket finns det något som passar alla! Haket Kök och Bar, Kullagatan 55

Pubkrub på Telegrafen rekomenderas! Norra Storgatan 14

Ett måste!

Lunch på Papi varje dag Kolmätaregränden

Ebbas Fik är ett måste för dig som gillar 50-talet, cool inredning och god fika. Du hittar det på bruksgatan 20

Barfota by the beach är en mysig restaurang som bara har öppet på sommaren. Precis vid friabad. Brooklyn, New York inspirerat stekhus. Södra Kyrkogatan 12

Ombord på Aurora kan man tura till Danmark samtidigt som man äter god mat! Gå ombord på Knutpunkten

34

Kgränd är en stor favorit, god mat varje gång! Kolmätaregränden 7


ALLA VET JU ATT MAN INTE KAN GÖRA NÅGOT OM MAN ÄR HUNGRIG…

ÄR DU HUNGRIG? NEJ

JA KANSKE HAR DU ONT OM PENGAR?

JA

NEJ

VET EJ

JA

JA

ENSAM HEMMA?

NEJ

BIG BUDDHA

NEJ SYND…

JA

LUGN LIVLIG MILJÖ MILJÖ

NEJ

NEJ

JA

ÄR DU STUDENT?

SNABBLAGAT?

PARTYSUGEN?

TÄNK IGEN...

FIXA FÖRFEST/ FEST

HAKET

NEJ SÄTT PÅ MUSIK OCH DANSA LOSS!

SÄKER?

JA

CITYWOK UTGÅNG

NÄRMASTE PIZZERIA

KONSERT FILMMYS

SKIPPA POMFRITTEN OCH TA MORÖTTER OM DU VILL VARA LITE NYTTIG!

BIO SPELKVÄLL

NEJ

NEJ

AMEN GÅ OCH LÄGG DIG!!!

NEJ

OKEJ

35


Mode & shopping

Å P R E T S N Ö F T L Y K S

L E H T E N E K Ö R F RG O B G N I S L E IH

36


37


Tr채ning & h채lsa

TRAPPTR UT

R E L L A ERV

T N II

FAL L

SST

EG

UPPHOPP

38


RÄNING

39


Fik & restaurang

Louisa Danielsson 18 år

Jessica Emgård 18 år

Jessica Emgård, 18 år

40

Louisa var hungrig!

Louisa Danielsson, 18 år


”VI TESTAR DAS BACKHAUS” JÄRNVÄGSGATAN 13, HELSINGBORGS CITY

Hej Tjejer! Vilka är ni? Jessica: Hej! Ja, det kan man fråga sig. Jag är en glad tjej på 18 år som bott i Helsingborg hela mitt liv och trivs bra här. Louisa: Hallå! Jag är också en glad tjej från Helsingborg! jag fikar gärna med vänner, läser en massa böcker och drömmer om att resa iväg. Vad tycker ni om fikutbudet i Helsingborg? Louisa: Det är helt okej, men det känns som att man ofta går till samma ställen. Jag tror det finns många andra fik (caféer) i Helsingborg som jag inte känner till och det skulle vara kul att upptäcka dem. Jessica: Ja, jag håller med! Vi har förstått att Das Backhaus är ditt favoritcafé Jessica, varför det? Jessica: Ja! Jag vet inte hur många gånger jag varit där nu, har tappat räkningen! Men det är mitt favoritcafé i stan just för att de ligger så

Gott med dricka!

centralt och att det är mysigt där! Det är bra att gå dit efter skolan för att plugga, eftersom man kan koppla upp sig på deras nät och det finns gott om plats för väskor och datorer. Vilket är ditt favoritcafé då, Louisa? Louisa: Att ha favoriter är svårt. För mig så handlar det om vad man är sugen på och om det finns plats att fika där!

Vad är det som gör att Das backhaus inte är din favorit? Louisa: Mysfaktorn saknas tror jag. Det är väldigt öppet och stort vilket är bra men det känns inte riktigt som ett café. Men det finns säkert andra som är ute efter det och då är

s

Glad tjej!

@ Das Backhau

Das Backhaus perfekt. Vad tycker du om priserna på Das Backhaus, Jessica? Jessica: Jag tycker det är rimliga och bra priser, speciellt när man är student och det kan vara tomt i plånboken. Det är en av anledningarna till att jag går dit, för att det är billigt! Finns det någon speciell godsak som man inte får missa? Jessica: Jag brukar ta dagens kaka + kaffe, man brukar få paj med vaniljsås, det är billigt och värt varenda öre. Jag vet i och för sig inte hur länge de har det erbjudandet, men det har funnits ett tag vad jag vet. Sen får man ju inte missa chokladbiskvierna heller! Du då Louisa, vad är du extra svag för när du ska välja fika? Louisa: Varm choklad! Finns nog inget bättre! Var hittar man den bästa varma chokladen enligt dig? Louisa: Hmm, svårt val. Fahlmans kanske! Jessica, tänk dig: du är riktigt hungrig efter en lång skoldag. Du har hamnat på Das Backhaus, vad väljer du att äta? Jessica: En gång köpte jag en riktigt god baguette med mozzarella ost och tomater. Det finns andra smaker också att välja mellan om man vill ha något matigt! Helt perfekt!

41


Fest & nattliv

VILKET ÄR DET BÄ A G Å I HELSIN R F Felicia Östholm 18 år:

- Helsing är helt klart det bästa utestället i Helsingborg. Där är fin miljö och goda drinkar. På sommaren är det mysigt att sitta ute i sofforna med vännerna. Blir man danssugen kan man bara gå in!

42


ÄSTA UTESTÄLLET NGBORG? Emma Åström 18 år: - Jag tycker att Mogwai är det bästa utestället. Stämningen är skön där och det brukar vara mycket folk, vilket är kul!

Hanna Högberg 18 år: - Jag tycker att Bikten är en bra bar! Blandade människor och det är en härlig miljö där. Där kan man sitta och förfesta innan man går till Cardinal och dansar!

43


Fest & nattliv

FAVORI FĂ–RF

44


ITEN PÅ FESTEN

45


46


47


Mode & shopping

SHOPPING I H

Helsingborgs utbud av s Shoppingen i Helsingborg ä Det finns något för alla! runt på Kullagatan mitt och ta en fika med vänn under tak är Väla centr centrum som är ett av N nordost om

48


HELSINGBORG

shopping är brett och blandat. är enligt många bra och blan ! Är vädret fint kan man strosa t i Helsingborg, kika i affärer nerna. Känner man för att gå rum ett bättre alternativ. Väla Nordens största modehus ligger Helsingborg City.

49


50


Träning & hälsa

N Ä R T S GRATI

EN LÖPRUNDA I ETT AV HELSINGBORGS 1. TA LÖPSPÅR. UTMANA DIG SJÄLV OCH TRÄNA

INTERVALLER, DISTANS ELLER TRAPPTRÄNING.

DIG TILL DET NÄRMSTA UTOMHUSGYM. 2. TA VARIATION OCH KOMBINATION ÄR VIKTIGT!

52


E D I U G S NING 3.

4.

STRETCHA EFTER TRÄNING! DET ÄR EN VIKTIG DEL SOM HJÄLPER DINA MUSKLER ATT SLAPPNA AV OCH DU BLIR RÖRLIGARE.

ÄT ETT NYTTIGT MELLANMÅL. HELST INOM EN TIMME FÖR ATT FÅ RESULTAT.

53


Uteliv & fest en stor inal är d da! r a C e L dansgla e d d n bla favorit

Ruuuu

mpa!

Dans!

Missa inte denna grymma mash-up partylåten, med alla stora hits från 2012

PÅ YOUT

UBE

Jessica Persson, 18 år, har svarat på lite frågor kring utelivet i HBG: Beskriv nattlivet i Helsingborg med tre ord: - Roligt, något för alla och bra drag Vilket är det bästa förfest stället i Helsingborg? - Jag tycker att Tapaz (nu iRock) är bra för där är det alltid bra stämning, bra musik och bra priser. Om man vill dansa hela natten, vart går man då enligt dig? - Till Le Cardinal eftersom de har flera olika dansgolv och man kan välja musiken som passar en bäst. Vad tycker du om priserna på drinkar och inträde i HBG? - Jag tycker att det är väldigt dyrt att dricka ute och det gör så att många förfestar mycket istället och inte köper så mycket ute. Tycker att det är mycket med 100/120 kronor eftersom du hellre kanske vill lägga pengarna på någon drink än att komma in på ett ställe. Sen förflyttar man sig ibland rätt mycket och då är det onödigt att ha betalt om man knappt är där. Vilken är din favoritdrink? - Jag tycker om redbullvodka men brukar inte dricka så mycket drinkar. Beskriv den perfekta utgången, enligt dig. - Att man först har lite förfest och sen åker in till stan och börjar på några barer att ta en öl/cider. Sen förflyttar man sig till Lila Helvetet och efter det vidare till Le Cardinal och dansar hela natten. Finns det bra barer där man kan sitta och snacka om man inte är typen som gillar att dansa? - Det är rätt hög musik på de flesta barer men shakespear är bra, där finns det en hel del bord att sitta vid. Musik är en viktig del av en utgång, har du några låtar som får dig att bli riktigt taggad? Vilka? - We’ll be coming back med Calvin Harris, Kung för en dag med Magnus Uggla och Krossa alla fönster med Maskinen. Vilket är det bästa ”fyllekäk ”stället tycker du?- Kebabkungen på knutpunken är bra. Det är god mat och sen har man nära till bussen/ tåget.

54


Digster Sverige hjälper dig med musiken under alla tillfällen! Förfest, fest, efterfest! Du hittar alla playlists på Spotify. Njut av musiken!

nns på fi n e p p ro rg till k lappen. Ingen ä f V U 0 Cool r runt 5 ed dessa! ö f j a t r t.ex. Pa er missa dig m komm

55


Övrigt

Nära Helsingborg finns också..

MALMÖ 64 KM LONDON 1344 KM LUND 57 KM

KÖPENHAMN 107 KM

BÅSTAD 55 KM

56


Tack för hjälpen! Johanna Emgård Damir Grande Frida Peterson Sebastian Önnby Erik Strandberg Nilsson Johanna Nilsson Michaela Aulisio Erik Lindberg Louisa Danielsson Sebastian Wognsen Insanity Jessica Emgård

Simon JedeurPalmgren Jessica Persson Amanda Lindberg Mikael Nilsson Felicia Olsson Alida Banemark Felicia Nellhag August Bällgren Emma Åström Felicia Östholm Hanna Högberg Emma Sterving Jennifer Bramstad

57


Ett projektarbete av Isabell Bramstad och Linnea Str책hle

58

Helsingborgstidning  

Ett projektarbete om Helsingborg, av Isabell Bramstad och Linnea Stråhle, Nicolaiskolan, inriktning grafisk design 2013.

Advertisement