Page 1

Galante

Galante

Kandidatnr: 10844635 1


Galante

Innholdsfortegnelse Oppgave forklaring ................................. 3

Stemning kjøkken ..................................

27

Målgruppe forklaring og moodboard ....

4-5

Moodboard .....................................

28

Konsept forklaring og moodboard ........

6-7

Oppriss kjøkken og perspektiv oppvask ..........

29-30

Logo ...................................................

8

Garderobe oppriss og perspekitv ........................

31-36

QR-kode ..............................................

9

Stemning bar ............................................................

37

Konsept forklaring-swot analyse ..........

10

Moodboard ...............................................................

38

Forklarende areal .................................

12

Oppriss og perspektiv bar ......................................

39-41

Arealdisposisjon ...................................... 13

Konsept scene ...........................................................

42

Soneinndeling .........................................

14

Perspektiv scene ...................................................

43

Material forklaring .................................

15

Moodboard ................................................................

44

Moodboard ...................................

16

Perspektiv toalett ........................................................

45-49

Mat konsept og stemmning mat ................ 17-18

Lysplan med armaturer ................................................. 50

Fasade forklaring ..................................... 19

Møbleringsliste ............................................................. 51

Perspektivbilde fasade ...........................

20-21

Areal med mål ..........................................................

52

Moodboard.........................................

22

Bilder styling ................................................................

53

Kilder .............................................................................

54

Fotnoter med kilder .....................................................

55

Perspektiv Inngang .................................. 23-25

2


Galante

Bjørvika Vannkunsten Syd Vannkunsten som er et av Bjørvikas mest særegne boligprosjekter. Mange kaller den Oslos Venezia. Det danske arkitektkontoret Tegnestuen Vandkunsten har tatt hensyns til områdets naturgitte omgivelse ved sjøen. Nabolaget vil preges av gågater, sliten arkitektur og et spennede byliv og et gateplan med varierte restauranter, kafeer og butikker, kunst og kultur. Fjorden er ledet inn mellom husene, slik at vannspeilet, broer og kanaler vil gi et martimt opplevelse. Bjørvika (Byvika på gammeltnorsk) er et av de største byutviklingsprosjektene i Norge noensinne. Det dekker totalt 700 mål, hvor 40% er til eindomsutvikling, 40% til parker, allmenninger og havnepromenader og 20% gatenett1. Område ligger øst i Oslo sentrum og er et av Norges tre viktigste historiske steder. Bjørvika grenser til Vippetangen, Kvadraturen, Jernbanetorget og Gamlebyen. Med et innbygger tall på 10 000 samt 5 000 boliger2. Arkitektene har valgt eksklusive materialer som norsk skifer og eik på fasader3. Beliggenheten gir deg tilgang til Oslofjorden, grøntområder, korte spaserturer til Middelalderparken, Havnepromenader, Ekebergparken og Sørenga sjøbad. Her er det også tilgang til å bade, nyte en kopp kaffe eller bare vandre rundt. I denne fordypningsoppgave skal jeg presentere forslag til løsning for et offentlig rom som skal bli til restaurant og cocktailebar. Byggningen ligger ved Bjørvika, vendt mot sjøen, med en takhøyde på 4000mm. Det er tilgang til vann der det skulle være behov. Tegningen er i målestokk 1:100 og det er de målene som står på tegningen som gjelder. Der det ikke er mål benytter jeg reduksjonslinjal.

3


Galante

Målgruppe forklaring Målgruppen for restauranten Galante er generasjon Y og X også kjent som ”Post boomers” og generasjonen ”Prestasjo”. De er på jakt etter et interessant og et balansert liv4. Det er unge voksne i alderen 25-35 og 35-45 som har relativt god Økonomi. De setter pris på det rundt seg, nysgjerrige, interesserer seg for kunst, kultur, trening, musikk, mat og som liker å reise. Det er mennesker som bryr seg om bærekraft og miljø. Galante er for mennesker som søker sosiale sammenkomster og franske retter. Generasjonen Y og X er to generasjoner som har mye til felles som musikk, gode drikker, ferie og reiser. Generasjon X er opptatt av mat, teknologi og hytteliv og de er mest aktive i bruken av nettbank og e-post. Internett er den viktigste nyhetskilde. Generasjon Y er opptatt av jobb, utdanning og byliv og de interesserer seg for kultur og er nysgjerrige. Denne generasjonen deler seg i to: voksne millennials som er født i 1983-88 og har barn samt har vi voksende millennials som er født i 1989-99 og har barn. Generasjon Y bruker også internett som deres viktigste hovedkilde til informasjon5. Målgruppen her er bred og vil derfor kunne trekke til seg ulike mennesker fra hele verden. Målet er å gi kundene en smak av franske retter, det sosiale og gode drinker. De kommer hit for å vandre rundt Vannkunsten og for å nyte naturen og det arkitekturen har å by på, men også det Galante har å tilby. For å nå ulike personer fra generasjonene må restauranten være appellerende. Da disse generasjonene bruker sosiale medier, vil det være en mulighet for å vise frem Galante til enda fler mulige kunder ved hjelp av delinger på sosiale medier. Det kan for eksempel være Insta, Snapchat eller Facebook, der man promoterer Galante. Dette vil føre til at mange blir nygjerrige og trykker seg videre til Galante sin nettside eller konto på Instagram for mer informasjon.

4

Sasha, 25 år Blogger

Michael, 41 år Musiker Gift og har 2 barn

Sasha jobber som designer, Hun har reist mye rundt i verden og et av hennes favoritt land er Paris. Hun bor på Torshov i Oslo. Sasha designer egne klær og har stor interrese i photography. På fritiden liker hun å lage mat sammen med venner og trene.

Michael er musiker og bor på Majorstuen med familien sin. Han er gift og har 2 barn på alderen 5 og 9. Michael har bod i Paris og vet hva lande har å by på. Han og familien har feriehus der. Det beste han vet er å tilbringe tid med familien og god mat.


Galante

Målgruppe moodboard

5


Galante

Konsept forklaring ”The city og love” Vi vet hva Paris har å by på og drømmer oss gjerne bort vandrende rundt i gatene. Spesielt under denne pandemien som har satt en stopper for reiser og det sosiale. Restauranter er en fasilitet vi drar til for å nyte mat, treffe andre mennesker og for at man ønsker å være en del av et pulserende liv. Under denne pandemien har mange restauranter måtte stenge ned og vi har ikke fått reist noe. Derfor passer det fint å bringe Galante til Norge der alle kan få en følelse av ”the city of love”. Konseptet til Galante er at restauranten skal være en plass der man kan komme og drømme seg bort. Her skal vi tilbake til tidsepoken 1730-tallet da Rocaille stilen i Frankrike var en reaksjon mot den formelle og geometriske stilen til Louis XV og som på kort tid spredte seg til andre deler i Europa7. Roccoco som ofte ble kalt Opplysningstiden var en tid der livet og kunsten utviklet seg ekstraordinært. Stilen var teatralsk, med asymmetriske skjell, blomsterbuketter, akanthus, malerier og ornamenter. Galante sin visjon er å gi kundene en opplevelse av å være i Paris (The City of Love). Deres ønske er at alle skal være velkommen inn, uahengig om du kommer for spise croissant med en kopp te/kaffe, en coctail ved baren eller om du er i en større gruppe som kommer for å spise middag, dessert og skravle med venner eller familie. Det vil være overkommenlig priser på menyen for å trekke til seg flere gjester. Her skal man fra første steg inn i restauranten kunne lukte, høre og føle. Besøkende vil få en unik opplevelse av rocaille stilen i en modernisert art. Arkitekturen inne i restauranten vil gi et preg av å vandre rundt i slottet i Versailles. Det vil være bruk av lyse pastellfarger, malerier, blomster, tapet, chandelier, fliser og skulpturer. Restauranten vil preges av det høye taket som vil være kledd av malerier, vinduer i en fransk stil og søyler rundt i lokalet kledd i marmor. Det vil være ulike soner med sitte plasser. Kjøkkenet vil være en åpent løsning og med bar på enden av lokalet. Galante åpningstider vil være fra kl 12:00 til 23:30. Grunnet større og større bruk av sosiale medier og at vi bruker mer og mer tid foran skjermen, vil SoMe være en stor del av muligheten for deling. Derfor vil konseptet for bestilling av mat foregå over nett. På alle bordene i lokale skal det ligge en QR-kode som kundene kan bruke for å bestille mat. 6


Galante

Konsept moodboard

7


Galante

Logo

Logoen til Galante blir brukt øverst på sidenen deres. Det er ovalformet ornament design med navnet deres i midten. Skriften er lett og elegant. Skriften deres er brukt også i inngangspartien.

Galante

8


Galante

QR-kode Tanken med bestillingen over nett er å gi kundene mer tid til selv å bruke den tiden de trenger for å bestille mat og drikke. Derfor vil det ligge QR-koder (mosaikkode) som har sitt opphav i Japan6 på alle border. Fordelen med QR-kode er å gi brukere med sin smarttelefon en rask tilgang til nettsiden ved skanning av koden og på denne måten også gi Galante statestikk over antall kunder og bestillinger. For å gi kunden en best mulig service vil ansatte gå rundt til alle bordene for å informere enkelt og greit bruken av denne QR-koden. Slik vil kunden føle seg velkommen, og hjelp til de som trenger det. Når de skanner QR-koden vil den lede dem direkte til siden for menyene. Her vil de se forskjellige menyer og kan bestille det de ønsker. Når de har bestilt går de videre og legger inn bord nummer som vil stå under QR-koden samt direkte videre til betaling. På slutten vil de få et estimert tidspunkt for hvor lenge det vil ta til maten er ferdig. Når maten er ferdig får de en varsel at maten vil bli servert. Systemet er for å tenke på miljøet og for å holde seg i takt med endringene i dagens samfunn.

9


Galante

Konsept forklaring- SWOT analyse STYRKER

SVAKHETER

- Attraktivt beliggenhet - lokalisering

- Åpningstiden er sent på dagen

- Unikt konsept

- Ukjent konsept

- Franske retter

- Dyrt område, små marginer

- Kombinasjon av restaurant, bar og cafe og tilrettelagt for sosialt miljø - Godt med belysning

MULIGHTER

TRUSLER

- Nå ut til målgruppen turister

- For mange restauranter i nærmiljøet

- Skape og utvikle et nytt unikt konsept

- Folk går til det trygge

- Høy inntjening

- Pandemi

- Skape godt omdømme

- Uheldig og dårlig omdømme

- Bruk av internett

10


Galante

Stemning moodboard

11


Galante

Forklaring areal Lokalet til Galante ligger på Vannkunsten og har en kvadratmeter på 349, 5 m2. Med takhøyde på 4000 mm, søyler inne på lokalet 500x500 mm. Det er store vinduer med bredde på 1900 mm og høyde på 3000 mm på den ene siden og vinduer med bredde 1900 mm og høyde på 1500 mm på den andre siden. Dette gir lokalet godt med belysning på dagtid. Det er god takhøyde og derfor kan Galante benytte seg av høyden til å bygge utformet buer i taket for å skape en stil som passer til konseptet. Kjøkkenet vil være en åpent løsning med oppvaskerom, lager og fryserom med plass til mye oppbevaringer. Ansatte på Galante har et eget toalett og oppbevaringrom med eget skap. Cafe området ligger ved kjøkkenet, der det er mulig å bestille små retter som kan spises inne eller ta med seg. Det vil være mulig å benytte seg av begge dørene til inngang og utgang. Det opprinnlige inngangspartiet har to dørblader og mål på 4500 mm x 3100 Mm. Den andre har et dørblad der målet er 1900 mm x 3100 mm. Det er separerte toaletter for menn og kvinne samt ivaretatt hensynet til funsjonshemming. Det er godt med gangbane rundt i lokalet for bevegelse. Bordene er i ulike størrelser med plass til 4 eller tomannsbord. Det er mulig å sette sammen bordene ved annet behov. I midten av lokalet er det bygd opp en scene Gazebo (lysthus) som vil være midpunktet på lokalet. Scenen blir brukt for underholninger som vil foregå i helgene. Det vil være totalt 79 sitteplasser i lokalet.

12


Galante

Arealdisposisjon

13


Galante

Soneinndeling

14


Galante

Material forklaring Materialene som blir brukt i Galante restaurant er inspirert fra rokko og baroque. Pastellfarge på store deler av overflaten med dekorativ mønster og tapeter i ulike varianter i de forksjellige rommene som i spisesalen, baren, garderoben til de ansatte og toalletter. Det er en kombinasjon av flis i argyle og tre material i chevron på gulv. Søylene er dekket i hvit marmor. Taket er dekket med maleier og fargen. Stoffene på stolene og sofaene er i damask stil. Overflatene i kjøkkene er i hvite fliser og gult flis. Gulvet i stole deler av kjøkkenet er sklihemmende gulv, Polysafe Apex i Green Quartz 4210 fra Polyflor.

Maleri på tak

15


Material moodboard

NCS S7010-R90B Deco Blue- Jotun

NCS 1102-G60Y Hvit poesi-Jotun

NCS 1706-G29Y Refresh-Jotun

Delaunay Grand New Ravenna

Ganley antique damask wallaper - Wayfair

Polysafe Apex- Polyflor

AESSI- Palazzo Morelli

RAKU RANGE- Claybrook

Bouquet wallpaper- Wayfair

AESSI- Palazzo Morelli

Villa Toscana Wallquest wallpaper- Miss marple

Lancaster - New Ravenna

Calacatta white marbleGranitifriandre

Darrk marquina marble Granitifiandre

Calacatta gold matt marble- Totaltiles

Floral damsk - Fancystylefabrick

Dark blue damask --Amazon

Ganley antique damask wallaper - Wayfair

CHEVRON- Woodline parquetry

Buzzini Porcelain floor- Overstock

16

Tin tile arckaic- Etsy

Crema Bella- Marble Systems

White subway tilesMilton and King


Galante

Matkonsept Galante servere franske retter. Mat er utrolig viktig for franskmenn. Deres forhold til mat er fylt av lidenskap og de snakker i grunn mye om mat. I Frankrike har man Le petit déjeuner som betyr frokost, Le déjeuner som er lunsj, Le goûter som er et ekstra måltid og Le dîner som er siste måltid nemlig middag. De mest fransk kjente rettene er Crème brulée, Ratatouille, Crépes, Filet mignon. Vi vet også at franskmenn har en tradisjon for å bruke mye tid på matlaging og de anser måltidet som høydepunktet i løpet av dagen. Galante vil tilnærme seg den franske stilen og serverer alt fra små retter til store middagsretter. Blant de mange rettene vil det være de mest kjente samt noen mindre spesielle kjente.

17


Galante

Stemning mat

18


Galante

Fasade Fasaden til Restauranten er i materialene norsk skifer og eik. Logoen til Galante over døren vil være i metall og gullfarget. Ved inngangen og langs vinduene har vi valgt planter og blomster. Vi valgte å gå for planter som vil kunne tåle det norske klimaet og som kan være lett å vedlikeholde når de er i full vekst. Derfor har vi valgt å gå for planter med høy H-soner (herdighetssoner)9. Det vil være Buksbom (H3) ved inngangen. Dette er en plante som er lettdyrket og den trives på de fleste steder. Buskbom er en busk som har lange tradisjoner for å formklippes og brukes som hekk og separator10. De vokser langsomt. Langs vinduene blir det plantet Charles de Mills- Historisk Rose11. Denne rosen er blomstrende i vinrød til møklilla farge nyanser. Den har en herdighetssone på H5.

19


Galante

Perspektiv fasade inngang

20


Galante

Perspektiv fasade siden

21


Moodboard

22


Galante

Perspektiv inngang

23


Galante

Perspektiv fra inngang

24


Galante

Perspektiv mot Kafé

25


Galante

Forklaring kjøkken og oppvask På kjøkkenet er det god stemning og atmosfære blant de ansatte. Galante ønsket en åpen kjøkkenløsning for å gi det en mer friere følelse for de ansatte. Kjøkkenet er U-formet med en øy i midten som er beregnet til koking og steking. Det var viktig å tenke på at kjøkkenet skal være så funksjonelt og brukervennlig som mulig. Det skal kunne være lett å bevege seg i rommet og smarte løsninger for oppbevaringer. En åpen kjøkkenløsning gir en hyggelig atmosfære og gir gjestene mulighet til å følge med i prossesen. Det skal være godt med arbeidslys til kokkene på dagtid og på kveldene. De 3 store vinduene inne på kjøkkenet vil bidra til å gi dagslys til rommet når det lages mat på dagtid. Inne på oppvaskrommet er det et vindu. Kjøkkenet og vaskerommet er adkilt. Det er eget fryserom og tørrlager. Kjøkkenet har godt med oppbevaring i underskap til mat, tørrvarer og kjølevarer, slik at det er lett tilgjengelig når de jobber der. Det er forskjellige frysere kan de legge varene i som de trenger til de forskjellige tilbredelsene som skal lages i løpet av dagen. Dette vil spare tid og det er en oversiktlig måte å holde orden på ting. På skuffene vil det også være merkeringer slik at man alltid vet hvor man skal legge de forskjellige tingene og hente dem. Merkingene skal også være festet på hyllene i vaskerommet, inne på lager og i fryserommet. På kjøkkenbenkene ved lukene blir maten tilbredt og har varmelamper der maten som er klar for servering blir satt under og kan holdes varmt til det skal servers til bordene. Materialet inne på kjøkkenet er hvite fliser, gul på den ene veggen og Green Quartz 4201 sklihemmende gulv fra Polyfloor. Gulfargen er en farge som gir ektra med energi og god konsentrasjon. Gult er solens farge, virker oppløftende og den styrker våre mentale ferdigheter. Den stimulerer til logikk, presisjon og objetivitet8. Derfor vil det passet godt inn i kjøkkenet der de ansatte skal butke lange dager. Grønn er en farge som er blitt en symbol for miljø og er en farge som hviler øynene. Med en kombinasjon av et grønt sklihemmnede gulv fra Polyfloor vil det gi et harmonisk utrykk. De hvite flisene på veggene er for å gjøre rommet større og for å gi det et rent utrykk, noe man ofte tenker at kjøkkenet skal være. 26


Galante

Stemning kjøkken

27


Moodboard

28


Galante

Oppriss Kjøkken

1 000

1 000

649

900

155

907

1 000

55 1 145

600

1 500

600

1 200

1 169

617

NB! Alle mål må kontrollmåles på stedet Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Fordypning 2021

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

SoFi School of Fashion Industry

Gnr/Bnr/Festenr

Kontroll:

Prosjekterende:

Kandidatnummer: 10844635

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/hawanapo/Desktop/MAL _ Fordypningsoppgave.pln

29

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Kjøkken

1:20

15.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A11

.


Galante

Perspektiv kjøkken

30


Galante

Oppriss Oppvask

1 097

703

799

900

50

1 984

703

1 097 600

NB! Alle mål må kontrollmåles på stedet Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Fordypning 2021

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

SoFi School of Fashion Industry

Gnr/Bnr/Festenr

Kontroll:

Prosjekterende:

Kandidatnummer: 10844635

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/hawanapo/Desktop/MAL _ Fordypningsoppgave.pln

31

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

Veggoppriss kjøkken

1:20

15.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A12

.


Galante

Perspektiv Oppvask

32


Galante

Garderobe ansatte og kunder

Det er et eget rom med garderobeskap til de ansette samt toalett. Det er viktig at de ansatte har eget toalett og en egen plass til privat oppbevaring. Skapene vil bli merkert med navn og lås. Det er plassert en benk i rommet og speil. Kundene har eget garderobe ved inngangen. Der er det mulig å henge fra seg yttertøy eller ta det med seg til sitteplassen sin.

33


1 000

1 000

Galante

NB! Alle mål må kontrollmåles på stedet 2 630

Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Fordypning 2021

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

SoFi School of Fashion Industry

Gnr/Bnr/Festenr

Kontroll:

Prosjekterende:

Kandidatnummer: 10844635

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/hawanapo/Desktop/MAL _ Fordypningsoppgave.pln

34

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Oppriss garderobe

1:20

15.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A10

.


Moodboard

35


Galante

Perspektiv garderobe ansatte

36


Galante

Stemning bar Stemmningen i baren er livlig. Her blir du møtt av smilende bardtendere som tilbyr et stort utvalg av fristenede cocktails, vin eller hva enn det er du måtte ønske deg av drinker. De kommer gjerne med tips til drink til kunder dersom man skulle ønske det. Her kan man sitte med en venn, slå av en prat mens dere venter på bestillingene. Eller om du sitter alene og ønsker en hyggelig prat med en bartender. Over baren er det bueformet og hyller fylt av flasker og bar fasiliteter, pent stilt opp. Stilen er moderne. Det er bruk av speil bak hyllene for å gi en sofistikert ramme og form, som også gir en følelse av at rommet er større og lysere.

37


Moodboard

38


Galante

900

716

400

484

482

906

Oppriss bar

NB! Alle mål må kontrollmåles på stedet 1 800

1 800

1 800

Prosjekt:

Kontroll prosjekt:

Fordypning 2021

Sign.:

Tiltakshaver:

Gnr./Bnr./Festenr.:

SoFi School of Fashion Industry

Gnr/Bnr/Festenr

Kontroll:

Prosjekterende:

Kandidatnummer: 10844635

GSEducationalVersion

BIM med ARCHICAD 24 NOR Filplassering: /Users/hawanapo/Desktop/MAL _ Fordypningsoppgave.pln

39

© Alle rettigheter tilhører utførende for prosjektering, kopiering eller bruk av disse tegningene er forbudt uten skriftlig samtykke

Dato:

Tegning:

Målestokk:

01 Veggoppriss bar

1:20

15.05.21

Tegningsnr.:

Rev.:

A11

.


Galante

Perspektiv bar

40


Galante

Perspektiv Bar

41


Galante

Konsept Scene

Scenen i midten vil være i bruk til underholdning, som oftest i helgene. Det er også et midtpunkt i lokalet med en rund form og har søyler. Det var viktig for Galante med en plass til en underholdningsscene. Derfor er det en scene plassert i rommet til akkurat dette formålet. Scenen er plassert slik at den er synlig fra alle kanter. Selv med ulike soner med sitteplasser og fra baren er det god utsik til scenen. Underholdningene som vil foregå er musikk og sanger fra forksjellige artister og band. Dette er en fin måte å underhold kunder samt skape en stemning som Galante er ute etter. Når scenen ikke er tatt i bruk vil det være høytalere i lokale der det spilles svak musikk. Musikkene som spilles er ofte på fransk.

42


Galante

Perspektiv Scene

43


Moodboard

44


Galante

Perspektiv toalett HC

45


Moodboard

46


Galante

Pespektiv toalett herre

47


Moodboard

48


Galante

Perspektiv toalett dame

49


Galante

Lysplan

50

Stemningslys- chandelier over spisebordene og et over scenen. x21

Stemningslysvegglamper ved gangveier og over sitter soner. x23

Utendørsbelysning på veggen x2

Stemningslys over baren og kafé. x4

Belysning over disken x2

Solvie LED Taklampe Over oppvask, lager og fryserrom. x12

GrunnbelysningSpotter over, baren, garderoben, scenen, på kjøkkenet og toaletter. x50

Varmelampe ECOLINE OFLED 16W møtil mat over FICE på kjøkken belbelysning lukene. x4 Luken x2 x6


Møbleringsliste - Spisebord rund - x10

- Speil - x9

https://www.trademax. no/m%C3%B8bler/bord/ spisebord-kj%C3%B8kkenbord/erin-forlengningsbartspisebord-115-cm-rundtgr%C3%A5svart-p237859

https://www.christies.com/lot/ lot-a-pair-of-george-iii-gilt-carton-6303224/?

- Spisebord -x6 https://www.trademax. no/m%C3%B8bler/bord/spisebord-kj%C3%B8kkenbord/erin-forlengningsbart-spisebord-200-cmsvart-p655555-v237845

- Vask - x7

https://rh.com/catalog/product/product.jsp?productId=prod9420087

- Bar stoler - x7

- Garderobe skap - Skal til 14 personer

https://www.trademax. no/m%C3%B8bler/stoler/ barstoler/lilyra-barstol-lysegr%C3%A5svart-p278147

https://www.commercialwashroomsltd.co.uk/changing-room-equipment/ two-door-dry-area-locker-with-sgllaminate-door.html

- Stol rococo - x52

https://www.1stdibs.com/furniture/ seating/armchairs/set-of-four-french-19th-century-louis-xv-rococostyle-gilt-wood-carved-armchairs/ id-f_12170423/

- Sittebenk - x1

- Bestikker dekor https://www.finenordic.no/chic-antique-bestikk-med-dekor-sett-med-4silver.html?gclid=Cj0KCQjwkZiFBhD9ARIsAGxFX8C-9RU8fc328TJBzfWxCdLqjj0FfMgDgsYlLVxybW4Az-vp-8WAh0QaAitZEALw_ wcB

- Champagne, hvitvinglass og rødvin

https://www.barlife.no/rcr-oasis-champagne-rod-og-hvidvinsglas. html - Tallerken hvit med dekor https://www.nordicnest.no/merkevarer/ mateus/lace-tallerken-25-cm/?variantId=37151-03&currency=NOK&countryCode=NO&utm_source=google&utm_medium=surfaces&gclid=Cj0KCQjwkZiFBhD9ARIsAGxFX8CtmqWEhkA7Pq626wTQ-HtVm-fPFO6tKnXK2RSvtIY7wQ5dARfekYoaAgPfEALw_wcB

- Tallerken hvit med gull rundt

https://www.ellos.no/kave-home/ benk-loya/1596602-01 https://www.tilbords.no/servisedeler/barneserviser/138007/

51


Galante

Areal med mål

52


Galante

Styling

53


Galante

Andre kilder https://boibjorvika.no/om-bjorvika/menneskene-og-kulturbyggene https://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rvika https://www.youtube.com/watch?v=X235vpOToVU https://www.youtube.com/watch?v=yaeITFv_s30 Stil og Interiør (s125-149) https://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rvika https://algedra.ae/en/blog/renaissance-style-in-interior-design https://techno.expertexpro.com/no/interer-pomeshchenij/319-stil-rokoko-v-interere.html#r7 https://hardangerbestikk.no/series/renessanse/ https://www.vraimentbeau.com/en/shop/classic-lighting/chandelier/louis-xiv-style-chandelier-in-gilt-bronze-nine-lights-lucien-gau-12020135/ (chandelier, LouisXIV) https://www.vraimentbeau.com/en/shop/classic-lighting/wall-light/wall-lamp-in-solid-bronze-directoire-style-five-lights-lucien-gau-16060086/ https://www.vraimentbeau.com/en/shop/outdoor-lighting/exterior-wall-light/large-outdoor-wall-lamp-with-curved-porcelain-and-patinated-brass-aldo-bernardi-12120039/ https://www.1stdibs.com/furniture/seating/armchairs/set-of-four-french-19th-century-louis-xv-rococo-style-giltwood-carved-armchairs/id-f_12170423/ Bilder: Bilder tatt i bruk hentet fra Pinterest og Google.com 54


Galante

Fotnoter (1)

https://www.bjorvikautvikling.no/portfolio-item/bruken_offentligrom/ (2)

https://no.wikipedia.org/wiki/Bj%C3%B8rvika (3)

https://boibjorvika.no/vannkunsten

(4)

https://kantar.no/globalassets/medier/forbruker-og-media/generasjoner-fra-gen-z-til-boomers.pdf (side 8)

(5)

https://kantar.no/globalassets/medier/forbruker-og-media/generasjoner-fra-gen-z-til-boomers.pdf (side 21) (6)

https://no.wikipedia.org/wiki/QR-kode

(7)

https://no.wikipedia.org/wiki/Rokokko (8)

(9) (10)

Fargene forteller side ( 42 og 43)

https://hageselskapet.no/hagestoff/praktisk/klimasonekart-1

https://godvar.no/collections/vintergronn/products/buksbom-hekk-1?utm_medium=adwords&utm_cam-

paign=&utm_source=&gclid=Cj0KCQjw7pKFBhDUARIsAFUoMDZxyAIeswvy1GneGX2vogy-zzNx5083cI35bbostUajlQnU4iYXv2waAgNHEALw_wcB (11)

https://hageglede.no/produkt/blomster/roser/historiske-roser/charles-de-mills-historisk-rose/

55

Profile for HawaEmilieeng

Hawa fordypning  

Hawa fordypning  

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded