Page 1

HAUGESUND

Nr. 04,Nr. november 02, juni 2009 2009 Julegateåpning Sentrumsprofil Juleprodukter Juleprogram Min favorittkafé

g Husk julegateåpnin er lørdag 28. novemb

FLEST BUTIKKER - STØRST UTVALG

s. 04 s. 08 s. 16 s. 22 s. 36


innhold

2

4 - Alteteren 8 - Julemarked 2010 10 – Duellen 15 – Inspirasjon til julebord og juleselskapet 16 - Juleprogram 22 – Hvem har julens flotteste utstillingsvindu? 24 - På pepperkakedeig er byen lagt 25 - Nytt i sentrum 26 - Fra barnemunn 28 - Barnekonkurranse og ønskeliste 29 - Ordførerspalten 31 – Blant de eldste i sentrum 34 - Min favotittkafé 36 - Haugesund Sparebank 38 - Lervik Ur storsanker 38 - Ny Parfymelle 44 - Markedet vinner flere priser 45 - Markedet presenterer årets julemoter 46 - Julegateåpning

Utgiver: Haugesund Sentrum AS, Telefon 52 72 10 00 E.mail: post@haugesundsentrum.no www.haugesundsentrum.no

Design og produksjon: DHR Reklamebyrå Journalister: Christine Mysen, Inger Johanne Tveitaskog Foto: Haakon Nordvik, Øyvind Sætre Magasinet distribueres på hele Haugalandet Opplag: 40.000 Det tas forbehold om trykkfeil og utsolgte produkter


3

ADVENT Av en eller annen grunn kommer julen alltid brått på for meg. Selv om vi i Haugesund Sentrum starter forberedelsene i god tid, er det først den dagen jeg våkner med rimfrost på plenen i hagen, at det går opp for meg at vinteren er kommet og at det snart er jul. Heldigvis har vi adventstiden - vi har faktisk flere uker på å få gjort alle de tingene som gjør at julen blir akkurat så koselig, avslappende og fredelig som vi håper. Og det gjelder å nyte de, for ofte er veien vel så spennende som målet.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg for lenge siden ga opp de 24 små pakker til mine kjære små. Isteden er det nå blitt en ferdigpakket med 24 sjokolader. Givergleden er dog stor i denne tiden, og jeg synes det er koselig å ha en liten ting i strømpen til barna hver søndag. Den lille pakken kan godt inneholde en leke de har ønsket seg, men det kan også være en tiltrengt lue eller glitrende julepynt til glede for alle i familien.

Vi har alle våre tradisjoner i juletiden, og i Haugesund Sentrum er en av de skjønneste tradisjonene åpningen av julegatene. Vi gleder oss til lørdag 28. november hvor faklene, julelysene, julesangen og nissen igjen skal være med for å få oss i den rette julestemningen. Og hver torsdag til lørdag finner du blånisser og selveste fjøsnissen i gatene - kanskje de har en liten overraskelse til barna? I sentrum skal du uansett få den beste opplevelsen. Vi gir deg inspirasjon og hjelp til å gjøre julehandelen spesiell. Velkommen!

Blånisser i byen!

Rikke T. Lønning

Sentrumsleder i Haugesund Sentrum

Nr. 1

8 7 4 9 5 3 1 3 2 6 9 7 6 9 1 5 4 2 2 5 3 7 8 1 2 1 5 2 9 6 3

7 4 8 9 7

4

5

Nr. 2

Nissene er på besøk: Lørdag 5. desember Torsdag 10. - lørdag 12. desember Torsdag 17. - søndag 20. desember

7 9 1 2

1 3 4 7 9 3 8 1 8 2 3 1 7 2 5

3 4 7 9 6 1 3 8 2 4 7 1 3 6

Sodoku

5 8 6 2 7 4

Flere oppgaver- se: www.menneske.no Løsning på s. 29

9

Nå er selveste fjønissen og alle blånissene på vei til Haugesund, ens ærend for å dele ut kakemenn og pepperkaker til små byvandrere. Lørdag 5. desember kommer de, i godt lag med andre smånisser.

leder

Adventstiden er kalendergaver, juleshopping, festlige julebord, baking, musikk, adventslys og fredelige søndager med familie og gode venner. Skal du dekke til pyntet bord, har vi samlet masser av tips på side 16 og påkledningen som skal strutte av fest som på side 17 og 19.


4

Julegateåpning

Tekst: Christine Mysen Foto: Øyvind Sætre

Lørdag 28. november er det julegateåpning i sentrum. Det betyr tusenvis av fakler og julelys og herlig trangt i gatene.

Lørdag 28. november pynter vi sentrum til jul! Toget starter på Bytunet, lysene tennes mens vi går – og det glitrer i lystige dekorasjoner. På Rådhusplassen venter julegrana. Full oppmerksomhet, og vips – så skinner den i hundrevis av små lamper. Det er klart for gang rundt juletreet og sang med den stemmen man har. I regi av KM-huset er det salg av mat og varme drikker, og i et lite hjørne kan de minste bli malt som ekte nisser. Det er musikk og korsang, og - som kjentnår den siste tonen fra hornorkesteret og barnekoret forsvinner hen, begynner tiskingen og hviskingen. Julenissen har blitt observert. Der, ja der kommer han! Han står bare noen meter unna. Samtlige som ønsker kan visst gå bort til den rødkledde globetrotteren. Han ser svært så vennlig ut der han ler og gestikulerer i vilden sky, og deler ut godteposer til et mylder av små nissefjes. Julestemningen har krøpet godt innunder huden. Kvelden er over, og i vårt varmeste vintertøy og røde på nesen vender vi hjem, bare for å telle dagene fram til jul.

Julegateåpning i Haugesund sentrum.


5

Program lørdag 28. november Fra kl. 15.45 BYTUNET - Salg av fakler og snap-lights ved Bytunet Kl. 16.15: - Ordføreren tenner treet på Bytunet - Fakkeltog fra Bytunet til Rådhusplassen - Julelysene tennes mens vi går Konferansier: Knut Netland

Kl. 16.45: RÅDHUSPLASSEN - Musikk og korsang - Tenning av julegrana - Gang rundt juletreet - Salg av mat og varme drikker av KM-huset - Barna kan bli malt som små nisser i ansiktene - Julenissen kommer og vi har godteposer til barna - Ta med ønskelister og tegninger til nissen

NB! FORSIKTIGHETSREGLER VED BRUK AV FAKLER Faklene skal holdes loddrett og i ro Fakkelbæreren må være fylt 16 år eller være under strengt oppsyn av voksen Faklene skal leveres til brannmenn for slukking ved ankomst på Rådhusplassen


DRESS -til julebord og andre festlige anledninger. Kjente merker som RICCO VERO - TURO - GIOVANI Priser fra

2999,-

Team Seven

www.tm7.no

De beste julegavene finner du i sentrum

Smakfulle GAVER til jul! Stort utvalg av Te, Kaffe, Sjokolade, Nøtter, Krydder, Olivenolje, Ost og Tørrfisk. Komponer din egen julegave til den som har det meste! Skippergata 5 E-post: atrading@amundsetrading.no www.amundsenspesial.no

Flotte ull

FRAKKER Priser fra

1999,-

reklamebyrå

NYHET:

CaNada GoosE jakker Nå i butikken. Finnes også i fargene blått og sort.

www.iconofnorway.no

- Midt i gågaten Haraldsgt. 131 - TLF. 52 70 62 60

Haraldsgt. 121 - Tlf 52 86 65 55


NYTT, EKSKLUSIVT HERREMERKE

SKINN. HERRESTR. VANLIG PRIS 599,-

419, SPAR 30%

INTRODUKSJONSTILBUD

ODIIN er det nye maskuline skomerket – designet for nordiske menn. ODIIN er et moderne, klassisk og komfortabelt skomerke – av høy kvalitet og med unike detaljer.

Tilbudene gjelder så langt lageret rekker.

ODIIN er seg selv – akkurat som deg. ODIIN finner du hos Skoringen.

SKINN. HERRESTR.

599,-

SKINN. HERRESTR. TR.

SENTRUM - AMANDA - OASEN - ÅKREHAMN - STORD www.skoringen.no

599,,


8

Alteteren Innenfor dørene på Lothes Mat & Vinhus går livet sin førjulshektiske gang. Her, midt i nedoverbakken mot kaien, har restauranten holdt stø i over 20 år. I et tidligere grisehus, som det etter all formodning spøker i (Finn Lothe har sett dem selv), og i den gamle boligen fra et århundre ingen nålevende kan huske. Musikken fra oven blander seg med lavmælt prat. Glattbarbert, med fjellrevjakke og stripete skjorte, viser han vei til et bord i hjørnet, en nyfylt 50-åring som aldri skal behøve venne seg til hjemme-alene-kvelder. 2. oktober ble Finn Lothe far for femte gang. - Moa er den femte jenta mi. Kan visst ikke dette guttegreiene, jeg. He he. - I løpet av 26 år har jeg hatt 14 dager uten unger i hus. Vel, hva annet skal man gjøre på, liksom? Det humres litt i hjørnet. - Jeg liker det. Alenetid gjør meg bare rastløs.

sentrumsprofilen

Mobilen ringer, inn på kjøkkenet, tilbake er han en rask samtale senere. - Skal være viking litt seinere, ser du. Kokaren sjøl. For i kveld skal Vikinggarden fylles med speka geit, villsvin, villsau fra Lothes…. Jeg liker å opptre. - Er du sulten? Fra det ene til det andre, og temaet mat kommer ofte og raskt på banen. - Ikke? Jeg tenker alltid på mat.

- Jeg er ingen matsnobb Det har ikke alltid vært slik. Nei, så ille stod det paradoksalt nok til, at unge Lothe i sine to år på Filippinene levde på ris, bananer og cola. - Det var mens pappa jobbet i FN, jeg var 15-16 år og superkresen. Men det gikk jo bra. Man kan overleve på bananer, tydeligvis. I dag spiser jeg alt. Noen tror jeg er en matsnobb, men det er jeg så langt derifra. Server meg hva du vil, utenom lever.

- Du lurer på hvorfor jeg ble kokk i utgangspunktet?

Om læretid, morgener og slurv Drømmen om en dag å åpne restaurant, lot seg ikke gjøre uten fagbrev i kokkefaget, så Finn Lothe satte i gang. Læretiden tok han på Grand Hotel i Oslo, som kokk- og soussjef med 90 ansatte på kjøkkenet. Prøvesmaking ble det både hist og her. - Til slutt ble jeg en alteter. Lothe skyter inn en setning om at han heller holder seg i form enn å la være å spise god mat. - Jeg står nesten alltid opp klokken seks. Joppe, hunden min, og jeg går en time, halvannen i Djupadalen. Morgenen er den fineste tiden på dagen. Historien fortsetter. Siviltjenesten på Frelsesarmeens hjem for alkoholikere ble neste stopp. To år på Norsk Hotellhøgskole så, utdannelse som someliere (vinkelner) og Jans Mat & Vinhus i Stavanger deretter, før han endelig bestemte seg for å vende nesa hjemover. Skeptikeren hadde blitt matelsker, og perfeksjonisten var født. - Jeg tåler ikke at folk slurver med maten.

Jakten Året var 1989. Lothes Mat & Vinhus åpner dørene, og det blir en “flying start”. Utbyggingen på Kårstø gir ham drahjelp, næringslivet er på plass, med mange andre. Han ser ut til å ha funnet suksessoppskriften: Fransk kjøkken med norske råvarer. Jakten på de ferskeste og beste ingrediensene blir “nådeløs”, leter gjør de både lenge og vel. - På Lesja fant vi verdens beste mandelpoteter, lutefisken i Lofoten og i Etne-elva den himla gode laksen. Blant mye annet. - Hvor langt er du villig til å gå? - Langt. Men sjelden over grensa. Èn gang bestilte vi derimot hummer med et fly fra

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

I to år levde Finn Lothe på bananer, ris og cola. Nå, derimot…

London. Vi hadde forlovt oss til et selskap. - Jeg er for gammel til å være kokk, fortsetter han uavbrutt. - Man bør være ung for å jobbe på et kjøkken, det er et veldig høyt tempo der. Kan du få med at kjøkkensjefen Aslak Askeland er min høyre hånd?

Læringsbedrift Han tar oss med på en liten runde. Rundt i kafeen og inn i restauranten som ligger for seg selv, og som Finn Lothe beskriver som selve hjertet av bedriften. Inn i kurs- og konferanselokalene, plass til både soppkurs og sausekurs, prøvesmaking og foredrag. Inn på kjøkkenet. Det damper ut av gryter og freser i panner. Vippedøren beveger seg, servitørene strømmer inn og ut. Ryktene verserer. Lothes Mat & Vinhus er den beste i klassen, sier dem. Det er hit lærlingene ofte vil. - Vi har kommet til finalen i Norgesmesterskapet for kokkelærlinger hvert år. Vunnet har vi også, forteller restauranteieren. - Hvordan er du som sjef? - Jeg tror jeg er snill, men jeg har temperament. Folk blir her lenge, så jeg håper jeg gjør mye rett.

Fascinasjon Finn Lothe sier han mener mye om mangt, men at han holder seg i bakgrunnen. Fascinasjonen av mennesker med store, sterke meninger har alltid vært der. - Fargerike folk, jeg elsker det. Han tørker bort ringen av vann etter Farris-flaska. Julebordsesongen er i gang og han må videre. Venter gjør hverdagen som travel småbarnspappa og restaurantsjef, og som viking for en dag. Men først litt sprøstekt kveitefilet.


9


Julemarked 2010

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

10

- Jula skal luktes, smakes, sees og høres! Det vil gnistre av Rådhusplassen når Haugesunds første, store Julemarked går av stabelen 2. desember 2010.

Rikke Lønning og Tor Inge Fredriksen skal gjøre Julemarked i Haugesund til tradisjon.

Du tar inn lukten av gløgg og fortryllende lys som en del av opplevelsen. Julegodterier og mat. En snuser litt, luktene blander seg – de er mange! Ferske kakemenn takk! Rundt ligger nærmere 40 boder med fristelser, håndverk, kunst, dekorasjoner og magi. - Tilbake til barndommens jul, er det noen som mimrer stille. Slik lyder visjonen til prosjektgruppa for “Julemarked 2010”. - Sansene er noe vi jobber bevisst med. Man skal lukte, smake, se og høre jula, og det skal være ekte og tradisjonelt, forteller leder i gruppa, Tor Inge Fredriksen. - Et samlingspunkt for hele familien og et sted man vil komme tilbake neste år. Man finner ikke en flottere ramme til dette enn Rådhusplassen. Sammen med Lisbeth Spies, Tom Erik Anfinsen og Jan Fitjar skal han på frivillig basis etablere Julemarkedet i Haugesund.

Bak står styret, med Rikke Lønning i spissen. - Samlet ønsker vi å engasjere alle kriker og kroker av regionen vår, sier Haugesund Sentrum-lederen. - Her kan man bidra både med hjemmelagde, flotte ting og kulturelle innslag, som musikk og teater. Gjennom et “kvalitetsråd” vil vi sikre oss høy kvalitet og ekthet i de produktene som selges, og vi håper så mange som mulig tar kontakt! Haugesund Sparebank og Haugesunds Avis er med som hovedsponsorer, nå gjenstår tre av samme format. Samtidig er de avhengige av alle små bidragsytere. - Vi venter på en siste avklaring fra Haugesund kommune, som har vært positive, og innen kort tid vil forhåpentligvis flere være på plass. Det koster mer å arrangere enn man skulle tro, blant annet må vi gå til innkjøp av en rekke boder for vinterkulda. Men se på det

som en stor investering for Haugesund som by, oppfordrer Fredriksen. - Julemarkedet er et null-profitt arrangement, til for å gi et herlig avbrekk i en hektisk førjulstid.

Julemarked 2010: 2. - 5. desember 9. - 12. desember Samarbeidspartnere til foreningen Julemarked i Haugesund Haugesund Sentrum AS Haugesunds Handelsstands Forening Haugesund kommune Haugesund Kultur- og festivalutvikling (KUF) Destinasjon Haugesund og Haugalandet AS Haugesund Sparebank (hovedsponsor) Haugesunds Avis (hovedsponsor) Ønsker du å bidra? Ta kontakt via hjemmesiden www.jule-marked.no


team-seven.no

RALPH LAUREN RALPH LAUREN

Jul

eg

av

eti

ps

:B

UR

BE

RR Y–

LIE Amanda - dame og herre Amandasenteret LIE Trend - trend herre Haraldsgata 130 LIE Herre - klassisk herre Haraldsgata 164

ku

nh

os

Lie

Bu

tik

ke

ne


smykker og vesker fra

Soaked In Luxury Modstrøm Culture Pulz Mapp Marc Lauge Dixie Clara Sonize Co2

Årets hotteste julegave!

Haraldsgt. 128 - Tlf. 52 71 51 00

Gi et gavekort så blir hun (eller han) garantert glad!

Har du ikke egen julekalender? Kansje du finner noe du liker i vår! Følg med i adventkalenderen i butikkvinduet vårt. I de 24 lukene finnes både overraskelser og gode tilbud! Nå har vi fått inn xs størrelser i butikken.

CARBON14

Hos oss finner du hud & fotpleie, frisør og parfymeri på samme sted. Noen vil kalle det for Himmelen, vi kaller det Balsam.

Haraldsgata 109 5527 Haugesund Telefon 52 71 57 11 www.balsam109.no

Haugesund, Haraldsgt.192 tlf:40490910 www.nü.com

13


Drill?

Gaver er vanskelig! Med sentrumsgavekortet gir du en gave som gleder! Gavekortet fås kjøpt hos Haugesund Sparebank og Mix Centro Kiosk-Victoriahjørnet. Gavekortet kan brukes i ca 150 butikker og spisesteder samt på Festiviteten og Edda Kino. For mer informasjon, se www.haugesundsentrum.no

Flest butikker - størst utvalg


d i t e l u j e t ø s n e Id

Tekst: IChristine Mysen Foto: Haakon Nordvik

15

Ellen Markhus Endresen

Anne Grethe Skålnes

- Daglig leder av Kara

01 1. Julestri?

- Dette er både ei spennende og hektisk tid! Vi føler oss heldige som har jevne, gode måneder hele året, men desember – sammen med august – er den travleste av dem alle. På lille julaften senker skuldrene seg. Da er bare familien samlet, vi pynter treet og spiser hummer.

02

- Ikke for mye og ikke for lite. Jeg veldig glad i lys og blomster, og julestjerna hører alltid med- noen ganger bare hvite, andre ganger røde. Jeg bor i et 90 år gammelt hus, og har en klassisk stil hjemme. Liker best tradisjonsrik pynt.

03

- Å, det har blitt mange, gode juleminner, men de beste er uten tvil barna mine. Den eldste gutten min fikk jeg 4. juledag for 18 år siden, tvillingene den 20. desember. De er 11 år. Gavene er ikke viktige, det er dét å samle familien, stelle til juleselskap, kjenne stemningen. Vi trenger jula i vintermørket.

2. Noen liker mye, både av nisser og engler, mens andre går for det enkle. Hvem av dem er du? 3. Ditt beste juleminne?

01

- Daglig leder Sy med oss - Sykursene våre har vært fullbooket hele høsten. Det har blitt roligere nærmere jul, men det er mye folk i butikken. Ellers strir jeg nok ikke så mye i førjulstida, jeg er ikke et “typisk julemenneske”.

02

- Jeg går for det enkle! Er mer opptatt av lukter, som av røkelse, at det er fyr på peisen og julebrød og pumpernikkel i ovnen, enn av julepynt. Mannen min, derimot, finner alltid frem det han en gang lagde på sløyden, det kan bli litt i overkant. Jeg er glad i “kvalitetsnissene” mine, lys, lukt og blomster.

03

- Det første jeg kommer på, er de hjemmelagde nattkjolene og lubbene jeg fikk av moren min hvert år. Og sokkene med snop på peisen, som hang klare da søsknene mine og jeg våknet 1. juledag.

Duellen

- Førjulstida er både travel og rik, fylt med lukter, lys, kanskje en nisse eller to. Ellen Markhus Endresen (Kara) og Anne Grethe Skålnes (Sy med oss) forteller om innspurt og gode minner.


16

Velkommen til bords

02.

03.

01.

05.

04. 10.

06.

07.

08.

01. Presenta: Rødvinsglass Holmegaard Fontaine kr 299, hvitvinsglass Holmegaard Fontaine kr 289, vannglass Holmegaard Fontaine kr 169 02.Glade Bord: Lysestake Shine kr 1195 03. Norli: Fester og store dager kr 289 04. Glade Bord: Dekktallerken Silver Rim kr 169, middagstallerken Magic kr 329, dyp tallerken Magic kr 269, serviettring kr 35 05. Glade Bord: Flytelys i sølv kr 45 for 3 stk 06. Glassmagasinet Petit: Serviettringer kr 99 pr stk 07. Blomster fra Ekornsæter 08. Idéhuset: Konfektfat kr 195


17

Party

Amalie: Paljettkjole i sølv kr 999, sko kr 499, clutch kr 399, minkstola kr 2499, alt fra By Birte. Strømper fra Wolford, Hanskemagasinet. Klokke: Rolex Date Just med diamantbesel kr 82.500 fra Lervik Ur. Diamantring 1 ct. kr 75.000, diamantring hjerter 0,45 ct. kr 5.700, begge fra Odd Inges Gull & Sølv. Thomas: Dress kr 5000, skjorte kr 1000, sko kr 2700, alt fra Lie Trend. Klokke: Bruvik Black kr 16.000, Lervik Ur.


18

Deilige adventstid

01.

03.

02.

04.

05.

07.

06. 05. 10.

10. 08.

09.

01. Blomster fra Ekornsæter 02.Norli: Fest og farger kr 259 03. Glassmagasinet Petit: Ittala-skål kr 399 04. Idéhuset: Lysestaker i fattigmannssølv 05. Hødnebø: Cult-fat kr 249, lysdekor kr 69, kubbelys kr 49 pr stk. 06. Glassmagasinet Petit: Lilla lys kr 5 pr stk 07. Presenta: Holmegaard glasskål kr 549 08.Idéhuset: Linduk kr 1050 09. Presenta: Holmegaard glassvase lilla kr 469 10. Tekstilhuset: Lilla puter kr 189 /289

kr 190 pr stk


19

Pynt deg til julebordet Amalie: Silkekjole kr 2300, sko kr 1899, clutch kr 1299, alt fra G- Fashion. Strømper fra Wolford, Hanskemagasinet. Klokke: Rolex Date Just med diamantbesel kr 82.500 fra Lervik Ur. Thomas: Dress kr 3999, skjorte kr 1199, slips kr 499, sko kr 1499, alt fra Icon. Klokke: Bruvik Black kr 16.000, Lervik Ur.


reklamebyrå

GAVETIPS

GAVETIPS

ARK BOKHANDEL

GAVETIPS GAVETIPS GAVETIPS

for å øver å vite Alt du beehre mat og vin! kombin

Julegavetips

SETT MED 3

149,499,-

199,-

MAT OG VIN Trond Moi og Toralf Bølgen

Før 79,pr stk

Ark Sund

Ark.no

Jernia Arne Horneland, Sørhaugg. 88

tlf. 52 70 41 50

tlf. 52 70 22 70

www.jernia.no

reklamebyrå

Distrikets største private galleri

÷40%

Silver Paisley

Våre faktastiske julekampanjer er i full gang. Tilbudsbladet får du i butikken. Glade Bord hjelper deg med de gode gave-ideene til familie, venner og gode kollegaer. Velkommen!

•Galleri •Rammer

Glade bord, Haugesund tlf. 52 72 49 24

STRANDGT. 135 • Tlf. 52 71 56 26 • mail: ko-dahl@online.no • www.dahl-rammeservice.com

www.mitt-gavetip.no www.tilbords.no

FFlottet azaleatil advent kun

Koffert fra Samsonite 63 cm Før 1299,Nå 849,-

Bag med hjul Før 499,Nå 199,-

99,-

Veske 399,-

Lommebøker Før 399,Nå 199,-

reklamebyrå

5527 Haugesund e-mail hf@interflora.no web www.hoyvikfagblomster.no

reklamebyrå

Telefon 52 71 44 03 eller 52 72 36 41 Strandgaten. 144,

Haraldsgaten 151

Telefon 52 72 10 49


Oleana - Norsk strikk i ull, silke og alpakka garn.

Gi noe varmt og vakkert til jul…

Deco på Raglamyr: Longhammarv. 28 Haraldsgata 139 - Haugesund tel + 47 52 71 31 50 - www.idehuset.no

Diamanter! vår spesialitet! Ringer, anheng, ørepynt og collie i hvitt- og gult gull. Ta turen innom og se et fantastisk flott utvalg.

Haraldsgaten 107 - Haugesund - Tlf. 52 70 02 60 Gullsmed - Diplom-Gemmolog F.G.A


22

juleprogram i sentrum Sentrum er fullpakket med program før jul, enten det du vil på kino, teater, stand-up, julemarked… Bare se her:

Edda Kino Fred. 27. nov.: Norgespremiere på “Luftslottet som sprengtes”. Fred. 11. des.: Norgespremiere på “Where the wild things are”. Fred. 18. des.: Norgespremiere på “Avatar”. Lørd. 26. des.: Norgespremiere på “Alvin og gjengen 2”.

Festiviteten

Jostein Andersen - Vokal/trommer/perkusjon Anders Ellingsen - gitar/kor Lars Petter Holstad - bass/kor Gilbert Marshall - tangenter/gitar/kor Geir Torgersen - tangenter/kor

ÅRETS STORE KONSERT!

THE DARK SIDE OF THE MOON TOUR 2009

Torsd. 26.- lørd. 28. nov. “Ser du havet” Haugesundsrevyen 2009 kl. 19.30. Torsd. 3.- lørd. 5. des.: “Ser du havet” Haugesundsrevyen 2009 kl. 19.30. Lørd. 5. des.: EventyrFortellingTeaterStund - Knøttene syng med oss v/ Teaterskolen kl. 11.30, kl. 13 og kl. 14. Tirs. 8. des.: Norwegian Pink Floyd project kl. 19. Torsd. 10.- lørd. 12. des.: Dagfinn Lyngbø – Evolusjon kl. 19. Sønd. 13. des.: Opera på St. Lucia-dagen kl. 18. Mand. 14. tirs. 15. des.: Jul i Skomakergata kl. 18. Fred. 18. des.: Adventskonsert med Bergen Filharmoniske Orkester kl. 19.30. “Fleksnes og Modern” som ”Take Away” forestilling. Skuespillere her er Nina Westerlund Lie og Håkon Karoliussen, regi Jostein Kirkeby-Garstad.

Flytten Fredag 27.11:

Stand-up – Gustav Nilsen & Paul Håvard Østby.

Gamle Slaktehuset Tirs. 1. des.: Onsd. 2. - fred. 4. des.: Lørd. 5. des.: Sønd. 6. des.: Åpen kafé alle dager.

Åpning av Pepperkakebyen kl. 12. Pepperkakebyen kl. 10-20. Julemesse og Pepperkakeby kl. 11-16. Julemesse og Pepperkakeby kl. 11-16, teaterforestilling kl. 12: “Jeg så mamma kysse nissen”.

Haugesund Billedgalleri Søndag 6. desember: Juleverksted for barna i Haugesund. Billedgalleri, servering av gløgg og pepperkaker. Søndag 13. desember: Juleutstillingen siste dag! Åpent kl. 12-17.


God

God

jul!

Velkommen til vår

PEPPERKAKEBY & JULEMARKED jul!

FAKS 12 34 56 79

Haugesund folkebibliotek Første onsdag hver måned: Eventyrstund på barne- og ungdomsavdelingen kl.10.30. Det leses fra forskjellige billedbøker. Passer for førskolebarn.

Maecenas pulvinar sagittis enim.

FAK S 12 34 56 79

Haugesund KFUK-KFUM Lørd. 28.nov.: Torsd. 3. des.:

Julemarked og juleverksted på KM-huset ved Rådhusplassen kl.12-16.30. Salg av hjemmebakst, julepynt og gaver. Juleverksted for barn. Sang av Rossabø minigospel. God kafé. Adventsmøte med Lishild Nesheim: “Hvorfor spiser vi det vi gjør i jula?” Kl. 20.

Lørd. 28. nov.: Lørd. 12. des.: Sønd. 20. des.:

Julegateåpning kl. 15.45. Advent i sentrum kl. 11-16. Søndagsåpent kl. 14-18 og Frelsesarmekonsert på Landmannstorget kl. 13.

Høvleriet Lørd. 28. nov.: Lørd. 5. des.: Lørd. 19. des.: Sønd. 27. des.:

Lørdagsjazz med Haugaland Storband kl. 12. Lørdagsjazz med Unni Hilt og Roger Handeland kl. 14.30. Lørdagsjazz med Constant Rain kl. 14.30. Uhøvla Julatrefest

Karmsund folkemuseum

Vi vil benytte anledningen til å takke alle som har levert bygg til pepperkakebyen, tusen takk!

Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

1. des. 2. des. 3. des. 4. des. 5. des. 6. des.

Åpning kl 12:00 Pepperkakebyen 10-20 Pepperkakebyen 10-20 Pepperkakebyen 10-20 Julemesse & pepperkakeby 11-16 Julemesse & pepperkakeby 11-16 Teaterforestilling kl. 12:00 «Jeg så mamma kysse nissen» Åpen kafe alle dager.

Hver søndag i november og desember: Smi Knertenfigur og lag julepynt av glanspapir kl. 12-15. T.o.m. sønd. 29. nov.: Spesialutstilling - “Kunst i stav – stav i kunst” – billedvev og grindbygg. Tirsd. 1. des.: Strikkekafé kl. 11-13.

Vår Frelsers kirke Ons. 16. des.:

Hanne og tre tenorer kl. 21.

Gamle Slaktehuset Allaktivitetshus Strandgt 70, 5528 Haugesund. Tlf. 52 74 34 10

reklamebyrå

Haugesund sentrum

Årets flotteste familiearrangement 1.–6. desember

Maecenas pulvinar sagittis enim.


Stem på ditt favorittvindu

og vinn et sentrumsgavekort til en verdi av 500 kr. ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○ ○

Amundsen Spesial Anne Ma Bagorama Balsam Bok og Media By..Birte Cha Cha Christina Modell Dahl Rammeservice DesignForum Ekornsæter Blomsterforretning G-Fashion Glade Bord Hanskemagasinet Hantho Galleri og Rammeforretning Haugesund Libris Hobby og Gavehuset Hødnebø Høyvik Fagblomster Icon Idéhuset Interoptik Hedegaard Kara KidsRoom La Vida Lervik Ur Lie Herre Markedet MiniMe Musikksenteret Musikkverket Bloms Møre Konfeksjon Nordaker Bunader O.J. Hanssen Odd Inges Gull & Sølv Smykkespesialisten Solid Staff Sy med oss Sykkel og Sport Tekstilhuset E. Jacobsen Tesalongen Tinn Sparebank

Hvem har julens flotteste utstillingsvindu? I disse dager dekoreres over 40 sentrumsvinduer til fest og høytid. Konkurransen om den flotteste utstillingen er i gang, og det er du som avgjør vinneren. Det blir to vinnere én avgjøres av en jury, én av kunder i byen. Så stem og send inn.

Fjorårets vinner av utstillingskonkurransen var Mini Me.

Allergitestet. 100% uparfymert.

Clinique Mascara gaveeske

Kryss av og send inn løsningen til:

Cliniques High Impact Mascara gir fantastiske øyne!

Haugesund Sentrum AS, PB. 546, 5501 Haugesund innen 15. desember 2009.

Navn:................................................. .......................................................... Adr.:................................................... .......................................................... Tlf......................................................

Cream Shaper for Eyes dual ended, 1g. High Impact Mascara i sort, 8g. All About Eyes, 7ml

kr 220,(verdi 415,-)

Haugesund

Haraldsgaten 138. Vis à vis Victoriahjørnet Tlf. 52 72 62 62. www.esthetique.no

Tekst: Christine Mysen Foto: Øyvind Sætre

24


Tekst: Christine Mysen

På pepperkakedeig er byen lagt

25

Tirsdag 1. desember åpner årets Pepperkakeby på Gamle Slaktehuset. - Dette er en vinterby av bomull, nonstop, melis og pepperkakedeig som ingen har sett maken til, sier arrangementsog informasjonsansvarlig på Gamle Slaktehuset, Gro Verpe. - Det er en god blanding av barnehager, voksne og foreninger som har bygget byen. Noen har utformet Vangen, med alt det den innebærer - ja, vann, ender, skog og paviljong. Andre har laget gater, sund, lys – og tog! Stadion er selvfølgelig bakt inn i det lille samfunnet, det samme er Haugesund Rådhus.

NB! Fredag 27. november er siste frist for å levere inn. Det er selvfølgelig gratis å være med, og byggverkene får du tilbake i uke 50.

Pepperkakebyen holder åpent samtidig som julemessen på Gamle Slaktehuset, fra 1. til 6. desember. Etter teaterforestillingen siste dag premieres det flotteste innleverte pepperkakebidraget.

Matkvartalet

Nyhet!

Haugesunds svar på Picadilly! Den pulserende delen av Haugesund

Åpent alle dager

Nå også om søndagen

Kebabspesialisten i Haugesund

CHINA HOUSE Tradisjonell kinesisk mat


Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

26

Se byen på TV Sebyen er en nylansert TV-kanal på web. Haugesunderne Øivind Lindøe og Kristen Borum trekker i trådene. God start: Over 1200 seere klikket seg inn på Sebyen.no første dag. F.v. Kristen Borum og Øivind Lindøe.

Torsdag 5. november gikk Sebyen.no på lufta.

Nytt i sentrum

- En plattformuavhengig TV-kanal på nett. Daglig leder, Øivind Lindøe, trekker pusten. - Som tar for seg kultur, nyheter og andre hendelser i regionen. Når andre skrur av kameraene klokken fire, slår vi dem på. Vi skal være et tillegg til det eksisterende tilbudet, ikke en konkurrent. Lindøes erfaring innen markedsføring fra både Haugesunds Avis, Diesel og

Try/Apt, og Borum med Haugesunds Avis, TV Haugaland og TV2 på CV’n, ga ben å stå på. I markedet fant de et stort behov. - Interessen for web-TV blir stadig større. Vi er tidlig ute, men ikke FOR tidlig. Sebyen.no har faste publikasjonstidspunkt med hendelser, serier og programkonsepter, for eksempel med gründere fra regionen og en kinosjef som presenterer de kommende premierefilmene. - Web-TV gir rom for å våge mer, å spisse, sier videojournalist og redaksjonsleder Borum.

- I dag kan du se oss på nett i HD, på PCen eller via TVen i stua. Mobiltelefon-TV er under utvikling og lanseres i januar, og på sikt vil vi også streame live, forteller han. - Mental alder mellom 18 og 40 år, understreker Lindøe når temaet om målgruppe bringes på bane. - Men selvfølgelig – mange yngre og eldre benytter seg av internett. Vi gir først og fremst gode seeropplevelser. En god del kultur og snart en egen serie med innsendte filmer. Med mye mer.

gatemagasin i Haugesund for første gang Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

Det siste skuddet på stammen av gatemagasiner i Norge, Rogalands “Asfalt”, har allerede utvidet opplaget to ganger siden lanseringen i vår. 1. desember er det på plass i Haugesund. F.v.: Arbeidsleder og ansvarlig for distribusjonen i Haugesund, Sofus Rasmussen, og selger Arne Larsen.

- Selgerne av Asfalt heier hverandre frem, deler salgstriks og er opptatte av at alle skal klare seg, sier redaktør Helle Aasand. 1. april kom det første eksemplaret ut i Rogaland, nærmere bestemt Stavanger, Jæren og Sandnes. Det solgte godt, det neste enda bedre. Nummer tre gikk de tomme for. - Høy kvalitet og selgere med yrkesstolthet, forklarer Aasand. - Det er et ærlig og tjent arbeid, og gir verdighet og respekt. Mange mener

gatemagasinet har gitt selvtilliten et løft. På tirsdag starter salget i Haugesund, og den røde desemberforsida føyer seg dermed inn i førjulsbildet også her til bys. - Det vil være åtte lokale sider, denne gang med ekstra fokus på “engleverkstedet” hos Kirkens Bymisjon. Humoristen Dag Schreiner har sin faste spalte, pårørende forteller historiene sine, hverdagsenglene hentes frem. Dette er ikke et ruspolitisk blad, understreker redaktøren.

Om gatemagasinene Asfalt selges av vanskeligstilte i Rogaland, og kommer ut annenhver måned. Så langt er det over 120 registrerte selgere. Norge har liknende prosjekter i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand. Det finnes i dag ca. 100 gatemagasiner fordelt på 50 land. Bladet kjøpes for 25 kroner og selges for 50.


Norges største utvalg av designbriller fra de store motehusene

HØSTNYHETER En kul jul

Norges mest fornøyde optikerkunder Norsk kundebarometer

Haraldsgt.133, Haugesund • 52 72 31 03

FestIvIteten Haugesund kOnsertHus

Change t-lys med nissemansjett:

138,3 stk mininisser

98,OPERA AFTEN søndag 13. desember kl. 18.00 CAFE LUCIA Hva skjer før åpningstid? mellom vaskekost og julepynt drømmer to servitører seg vekk i operaens følelsesrike verden. MEdvIRkENdE: Wibeke Wetaas & kristi anna Isene miro under ledelse av bernhard gismervik

Grafisk juledekor

317,-

Reidar&Ragge pr stk

169,-

AdvENTSkONSERT M/BERGEN FILHARMONISkE ORkESTER Fredag 18. desember kl. 18.00

reklamebyrå

arvid engegård (dirigent), steinar Hannevold (obo), Olli leppäniemi (klarinett), Per Hannevold (fagott), Ilene Chanon (horn). Wolfgang amadeus mozart: adagio og Fuge, sinfoniaConcertante for blåsere, symfoni nr. 41 «Jupiter» velkommen til en helaften med Mozart og vakker, velklingende musikk.

vI HAR JULEGAvENE! For bestilling 52 74 45 45

Haugesund Sparebank Hødnebø Haugesund • Sørhauggaten 102 • vis á vis P-hus tlf 52 86 64 04 • Åpningstider 10-19 (16) • www.hodnebo.no

Rica Maritim Hotel

- et Rica Partner Hotel i Caiano gruppen

POPPCOrn desIgn

Flere muligheter på WWW.FESTIvITETEN.NO


St. Olavs Barnehage er ivrige turgjengere i Haugesund sentrum. Ukentlig tar de spaserturer til byen og besøker billedgalleriet, museet, biblioteket, bader på Havnaberg Eldresenter, går på kaien og ser på båter. Nå når julen nærmer seg ser de også på juleutstillingene i butikkvinduene. Og ungene synes dette er kjekt!

28

as

Luc

r 4å

r 4å a d

d

He

rn bjø

3

Ve

år

ig dv

4

år

He

år 3 r ge r i sB Lar

r 5å a n

An

nnl? arskneredumdeu fra b g til ju hva øn Hedda

Vebjørn

Hedvig

Lars Birger

Anna

Eg ønske meg Lynet McQueen, åsså spidermann-sko.

Eg ønske meg akebrett og ski, åsså åsså ein ekta katt.

Eg ønske meg spidermannski og spidermann plastikkbil.

Eg ønske meg prinsessedukker og akebrett.

Eg ønske meg lastebil og Lynet McQueen.

Eg ønske med prinsessedukker og prinsesseski.

VELKOMMEN INN FOR Å SE VÅRT FLOTTE UTVALG I JULEANTREKK OG GAVER! MEMINI TROLL KIVAT BURBERRY GIRANDOLA DKNY BISGAARD IDA T HOUSE DOCTOR IB LAURSEN HOPPEKIDS HARALDSGATA 153 - TEL 52714460

ÅPENT 10-19 / 10-16 LØRDAGER

WWW.MEMINISHOP.COM

Team Seven www.tm7.no

Lucas

Kjøp Julegavene hos Kids Room! Bilsenger, Senger med rutsjebane, Interiør, Treleker, Bursdags gaver, Dåpsgaver, Gåbiler, Wallstickers, Moonkids, See Kai Run, Hoppekids Strandgata 155, vis à vis Egon Mandag - Fredag 10- 18, Lørdag 10-16

www.kidsroom.no


29

Vinn gavekort fra BR leker på 1000 kr Hva ønsker du deg til jul? Skriv det ned, og legg listen i postkassen på BR Leker. Da er du med i trekningen av et gavekort på 1000 kroner!

Vinn koselig kafébesøk på Tesalongen for hele familien. Drikk og spis deg stappmett på alle godsakene!

ønskelista mi 1-----------------------------------------------------

Spørsmål: 1. I hvilken gate ligger Tesalongen?

2-----------------------------------------------------

4-----------------------------------------------------

2. Hva slags deig lager man hjerter av til jul?

5----------------------------------------------------6----------------------------------------------------7-----------------------------------------------------

Send inn løsningen til: Haugesund Sentrum AS, PB. 546, 5501 Haugesund innen 8. desember 2009, eller post@haugesundsentrum.no Navn

8----------------------------------------------------9-----------------------------------------------------

Adresse Telefon

10---------------------------------------------------

Alder

Vinneren av forrige konkurranse (mag. 3 09 – Samsonite koffert fra Bagorama Lærvarer) ble Mia Bakke, 9 år fra Haugesund Vi gratulerer!

Svar på sudoku konkurransen på side 3. Nr.1

9 5 1 8 7 2 4 3 6

Nr.2

3 7 8 1 6 4 2 5 9

2 4 6 3 9 5 1 8 7

4 9 5 2 1 3 7 6 8

8 1 2 6 5 7 9 4 3

6 3 7 9 4 8 5 2 1

5 8 3 7 2 1 6 9 4

1 6 4 5 8 9 3 7 2

7 2 9 4 3 6 8 1 5

5 6 7 2 1 9 3 8 4

8 2 4 7 5 3 9 6 1

1 3 9 4 6 8 5 2 7

7 5 2 9 3 1 6 4 8

9 1 8 5 4 6 7 3 2

6 4 3 8 7 2 1 9 5

3 7 1 6 2 4 8 5 9

4 8 6 1 9 5 2 7 3

2 9 5 3 8 7 4 1 6

11----------------------------------------------------

Navn:................................................................................. Adr.:.................................................................................. Tlf.......................................................................................

Viktig!

3-----------------------------------------------------


reklamebyrå

I N

V I S I O N

T E S T V I N N E R

OPTICRON Imagic 8x42 BGA SE

- Bakeriet midt i sentrum

T E S T V I N N E R

Testvinner i Villmarksliv 8/2009 og Fjell og Vidde 2008. Ekstra sterk kropp av magnesium. PGK-prismer gir optikk i 10 000 kr-klassen! Kun 698 g. Nitrogenfylt og vanntett. 30 års garanti. Øvrige modeller: 8x32, 7x42 og 10x42.

Telefon 52 72 68 90

Vi baker alle julens sorter for deg. Prøv oss!

U LT I M AT E

56 95 9 5 ,-

Bybakeren Julebakst!

Testvinneren

Jule Stort u gaveideer! tvalg a i alle pr v kikkerter isklasse r.

Butikknavn • Adresse • tel xxxxxxx

Husk! Vi er de eneste i byen som baker gammeldags rugkavring

Julens

delikatesser...

Symaskin t

www.steinariversen.no

il jul? Den lun størst u tv e handleop alg og be s plevels t tilbud – i Kvali te t i a S tr andga ta en, lle pr isk las 168 ! ser, fra k r 1.595 til 4 9.995

... du finner det hos oss

k Pinnekjøtt k Ribbe k Julepølser k Julepålegg k Sylte k Oksetunge k Husk våre populære firmagaver

www.symedoss.no

jule kakene

Åpent i desember : Mandag – Fredag 11 – 18 | Lørdag 11 – 16 Strandgt. 168, Haugesund | Ring gjerne Anne Grethe | 47 01 77 99

MIDT I GÅGATEN - Haraldsgt. 136 Tlf. 52 72 68 00 / 900 83 628 mail: slakterhaaland@live.no

kjøper hos j udu l e ka keoss ne i år! JULEKAKENE kjøper du hos oss i år!

KJØPER DU HOS OSS I ÅR!

Supert undertøy til Juleantrekket! fra Trinny & Susannah

poppcorn.no

(finnes også i sort)

reklamebyrå

Strandgt. 139 - Tlf. 52 72 14 74


Foto: Haakon Nordvik

31

Nordmenn har et sterkt forhold til høst- og vintermørket. Vi haugesundere er intet unntak. Den mørke årstiden og det barske klimaet har til og med påvirket lyrikken vår.

“Vestlandets regnvær og bitende vind raser nok ofte i hjembyen din” synger vi i Haugesundsvalsen. Vamp synger om “svart november”. Siden snøen som dekker andre deler av landet, oftest faller ned som regn over byen vår, blir mørketiden kanskje ekstra mørk hos oss. Da er det ikke rart at vi synes det er viktig å tenne lys i ukene før og etter jul.

mennesker når naturen er på det mørkeste. Da er sentrum et godt alternativ.

“Fint vær ute til å være inne i”, spøker vi gjerne når vinden uler og regnet pisker om hushjørnene. Det er rett, men vi kan jo ikke mure oss inne i flere måneder av året. Som vestlendinger flest tåler vi haugesundere vann. Årstidenes skiftende rytme er noe av det som gir livet spenning her hos oss. Dessuten trenger vi virkelig å møte andre

Menneskene som bruker en by, er forskjellige. I byen møtes alle. Der treffer vi dem som har den mest vellykkede fasaden, og der treffer vi dem som virkelig sliter med livet sitt. Tiden fram mot jul kan være ekstra utfordrende for dem som har det vanskelig. I Haugesund gjøres det mye godt arbeid for å bedre situasjonen til byens rusmisbrukere, og

Enkelt

Tiden fram mot jul er full av gode opplevelser i sentrum av byen vår. Julegatene og juletreet på Rådhusplassen blir tent. Butikkene er pyntet til julefest og handelsfest. Når byen vår framstår slik, blir vi lokket ut av sofakroken om nordvesten er aldri så sur.

Kirkens Bymisjon er en av de sentrale bidragsyterne. Prosjektet “I jobb” er en suksess, og nå kommer også gatemagasinet Asfalt i salg i Haugesund. Det å bli arbeider eller selger er en seier for mange som sliter med rusproblemer. Det gir stolthet og selvrespekt. Derfor har jeg et håp om at vi tar godt imot dem som skal selge Asfalt i Haugesund, og at vi i denne søte førjulstid tar julens budskap på alvor: La oss bry oss om hverandre og ha et varmt hjerte for dem som er mindre heldige enn oss selv!

ordførerspalten

NÅR NETTENE BLIR LANGE

Beste førjulshilsen Petter Steen jr., ordfører i Haugesund.

Trygt

Det skal væra enkelt å parkera i sentrum!

reklamebyrå

Benytt parkeringshusene under julehandelen!

Snøfritt


– mote for livet innom og se det -Kom mote for livet store utvalget! Kom innom og se det store utvalget!

Gavesett Kr

79

90

N O R DA K E R

Dusjsåpe (250 ml), bodylotion (250 ml) og en vaskeklut.

N O R DA K E R

Strandgt. 122- tlf. 5272 4907

Vichy Lipidiose 400 ml Kr

99

90

Ullundertøy til barn

Vi har kjølelager for oppbevaring av pels!

Gaveeske med trøye og longs i myk ull, blå eller rosa. Str. 1-8 år.

Bodybutter. 2 x 200 ml.

9990 Kr

7990

Bodylotion (100 ml), skrubbekrem (100 ml), skumbad (100 ml), dusjsåpe (100 ml), fast såpe (100 g) og en dusjsvamp.

Kr

199,-

Tilbudene gjelder f.o.m. 15. november t.o.m. 31. desember 2009, så langt beholdningen rekker.

Åpent: Åpent: man-fre. 16.30 man-fre.1010-16.30 Torsd. Torsd.10-18 10-18, Lørd. 10- 14 lørd 10-14

Apotek 1 Løven Haugesund - Haraldsgata 90, 5528 Haugesund - tlf 52707850 - faks 52707851. Åpningstid: mandag-fredag 09-20, lørdag 09-17, søndag 17-19. www.apotek1.no

Se byens største utvalg av tapet! %

%

% Fashion ConCept

%

%% %

%

%

Velkommen til NYÅPNING og en hyggelig julehandel!

-20%

Det er enda tid igjen til å pusse opp til jul, ta turen for et godt tilbud!

Lady vegg maling

på alle varer lørdag 28. november Haraldsgaten 98 (sør for BR leker) - Tlf 51 01 22 66 Nettbutikk: www.la-vida.no

Sørhaugg.181, Haugesund 52 72 13 42 www.fargerike.no

reklamebyrå

Nå på tilbud poppcorn_design

Kr

Kr

149,reklamebyrå

Bodylotion (100 ml), skrubbekrem(100 ml), skumbad (100 ml), dusjsåpe (100 ml), fast såpe (100 g) og en dusjsvamp.

KAMPANJESTØRRELSE Fuktighetsgivende bodykrem eller bodylotion med pumpe. Med parfyme. Verdi kr 329,80.

Strandgt. 122- tlf. 5272 4907


Spar skatt mens du sparer til bolig Er du under 34 år? - Nå har du mulighet til å spare til ny bolig samtidig som du får mindre skatt. Med BSU kan du spare inntil 20 000 kroner i året og 150 000 kroner totalt, pluss renter, t.o.m. det året du fyller 33 år. 20% fradrag i skatt. - Har du skattbar inntekt får du 20% fradrag av beløpet du sparer på din BSU-konto. God avkastning - Du får god rente på BSU-kontoen. Sammen med skattefradraget gir det deg god avkastning på sparepengene dine. Lånefordel. - BSU-sparing gir deg rett til lån til boligformål til meget gunstige betingelser dersom du oppfyller vanlige krav til sikkerhet og betalingsevne. Kontakt oss. - Du kan kontakte oss på telefon 03240 eller via e-post til post@haugesund-sparebank.no. Du kan også bestille BSU via bankens hjemmeside: www.haugesund-sparebank.no

reklamebyrå

Boligsparing for Ungdom - BSU


Blant de eldste i sentrum

Tekst: Inger Johanne Tveitaskog Foto: Håkon Nordvik

34

LUFTSLOTTET SOM SPRENGTES

Norgespremiere 27.november

Det er 110 år siden Lie Herre ble etablert i Haugesund sentrum, og familiebedriften styres nå av 4-generasjon, Knut Einar Wasbrekke. WHERE THE WILD THINGS ARE Norgespremiere 11.desember

AVATAR

Norgespremiere 18.desember

Knut Einar Wasbrekke leder Lie Herre i sitt hundre og tiende år.

Norgespremiere 26.desember

butikkene, var Lie Herre raskt ute med å få ferdigproduktene inn. Men de har selvsagt fremdeles en egen systue som skreddersyr klær for riktig passform. Etter alle disse årene har det blitt åpnet flere Lie butikker, blant annet Lie Trend som er rettet mer mot de yngre gutta, og på Amanda Storsenter ligger Lie Amanda som også har klær til dame. Alle de tre butikkene drives av Wasbrekke. - Vi må følge markedet og se fremover, og noen tiltak har vi gjort underveis. Hva som skjer videre er vanskelig å si nå, men vi har fremtidsvisjoner og er alltid klare for utvikling, avslutter han.

Årets gavetips!

Kjøp gavebilletter på www.kinogaven.no eller i nærmeste kinoluke. reklamebyrå

I 1899 åpnet Lie Herre butikk i Strandgaten. Ikke mange år etter flyttet butikken opp i Haraldsgaten og har ligget i samme lokale siden. Her har mange faste kunder funnet veien år etter år. Lie Herre er en ettertraktet butikk og de har blitt spurt om å åpne blant annet på Stord. - Vi har mange faste kunder rundt om i distriktene, mange av disse har vi hatt som kunder siden vi skreddersydde dressene i butikken, forteller Wasbrekke. - I starten var det få artikler som ble solgt ferdigsydde, det meste ble skreddersydd på stedet. Vi solgte løse krager og mansjetter, ettersom det var det første som ble slitt på skjortene, legger han til. Etter hvert som hele dresser og skjorter kunne leveres ferdigsydd for salg til

ALVIN OG GJENGEN 2

For mer informasjon og kjøp av billetter:

www.edda-kino.no


Håndlagde motejuveler fra Italia! Smykkene finnes i sølv, stål og bronse med eller uten nydelige hydrotherm stener

Haraldsgt. 120 – Tlf. 52 72 42 89/ 52 73 84 43

En av Norges laveste boliglånsrenter: 2,85 % nominell rente

2,92 % effektiv rente

Lav lånerente er vårt bidrag til din bolig – enten du skal kjøpe ny bolig eller refinansiere boliglånet. Postbanken kundesenter i Haugesund, tlf. 948 82 000 eller stikk innom ditt nærmeste postkontor. Priseksempel Postbanken Boligkredittlån: Lånebeløp kr 2 000 000, innenfor 75 % av kjøpesum og 20 års løpetid. Nominell rente 2,85 % p.a. Annuitetslån med effektiv rente 2,92 % p.a. inkl. etableringsomkostninger kr 1500/1000 og termingebyr kr 25. Prisen er per 01.10.2009 og kan bli endret.

Postbanken – en del av DnB NOR Bank ASA


36

-M

Gjenganger på Café René: Christina Bjordal om åpenhet og om å slippe å sitte ”trødd”. (Klær fra Risøe).


r o f it h r e m m o k r e k s e Menn r e h t n e p å å s r e t e møtes. D

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

37

Christina Bjordal-toner ruller over høytalerne, striper og franske takter preger, og inn kommer hun hastende. Fra morsrolle til artist, men alltid seg selv. - Man blir en multikunstner når man blir forelder, ler hun. - Man vil og man kan.

Hun setter seg ned, puster ut og det befriende smilet er på plass. Bestiller ”det vanlige”. Kaffe og melk på ekte Bjordals vis. De vet visst hva hun snakker om, de bak disken. - Jeg er her ofte. - Hvorfor her? Ofte når man kommer inn på steder, er det enten et ”JA” eller ”NEI”. Cafè Renè er definitivt et ”JA”. Vanvittig god mat, god service. Mennesker kommer hit for å møte hverandre. Glor ikke. Jeg liker ikke det – gloing, altså. Det sier liksom ingenting.

- Men kan noen slå av den CDen? Christina Bjordal mumler, og bryter ut i en liten latter. - Jeg kan bli helt stressa av å høre meg selv. - Så du forresten himmelen i dag? De minste tingene fascinerer mye. Som en fantastisk himmel og hustakene i Haugesund, som hun la merke til først noen år tilbake. - Jeg har begynte å rette blikket oppover. Noen bord borte sitter manager Kai Lofthus. Bjordal snakker litt over bordene. - Vi støter ofte på hverandre her. Mye kjentfolk. Vi sitter ikke ”trødd”. Det er åpent, et utrolig deilig sted å være – privat, på forretningsmøter, hva som helst. Det er her vi er.

min favorittkafé

Christina Bjordal er tilbake, mer selvsikker enn før, med nye uttrykk og ei ny plate, Warrior of Light, som har høstet glitrende kritikker. - Den handler om å kjempe for de riktige tingene i livet, om å være en lyskriger, sier hun. - Jeg prøver å få mennesker til å føle på gråsonene i livet. Som denne sangen, for eksempel. Det blir stille i to sekunder. - Pearls, forklarer hun. - Den handler om roller som vi kler oss i, som ikke viser hele potensialet vårt. Om fasade og at alt skal være perfekt. Vi er redde for å tape ansikt, men hva er egentlig det? Det er så mange uskrevne regler, så mye rusk. Tidligere har jeg lyslagt mange av problemene mine i livet. Men man kan snu situasjoner til sin fordel. Ikke på en luren måte, men ikke være redd seg selv lengre.


38

Pass på kort og kode i juletrengselen

Tekst: Odd-Atle Urvik Foto: Haakon Nordvik

Overfylte butikker med juletrengsel er favorittarena både for kortsvindlere og lommetyver. Derfor er det viktig å være på vakt, slik at en slipper å oppleve alle bankkundenes skrekk: En rensket bankkonto i førjulstrida.

Pass på kort og kode i juletrengselen, sier avdelingsleder for dagligbank i Haugesund Sparebank, Tine Thuen.

- Den som klarer å få tak i en annen persons bankkort, og i tillegg vet hvilken pinkode eieren av kortet bruker, har ingen vansker med å tømme kontoen. Man skal alltid være påpasselig med å skjule pinkoden, men spesielt må man være på vakt når det er trengsel, sier avdelingslederen for dagligbank i Haugesund Sparebank, Tine Thuen til I sentrum. Det som i verste fall kan skje, er at noen først finner ut hvilken pinkode du har. Deretter

prøver vedkommende å stjele lommeboka. Jo større trengsel det er, desto mer sannsynlig er det at de greier det. Har de først greid å få tak i både kortet og pinkoden, behøver det ikke ta mange minuttene før kontoen er tom. Nettopp derfor er det viktig å handle raskt dersom man oppdager at kortet er borte. Jo før man rekker å få sperret kortet, jo større sansynlighet er det for å komme svindlerne i forkjøpet.

Storsanker Årets Protid-forhandler, Årets kunde, Årets motebedrift... I løpet av én måned i høst hentet Lervik Ur hjem flere prestisjefylte priser - fem totalt.

- Årets Radoforhandler og Årets Kunde av Swatchgroup fulgte like etter. Samtidig ble det anslått at vi ville ta ny norsk rekord i antall solgte Rado-ur, forteller innehaver av Lervik Ur, Knut Lervik. I september mottok de Årets sikkerhetspris av Trioving. - På tross av to store innbrudd er vi fortsatt

det sikreste bygget, poengterer han. Lervik Ur byr på det aller meste innen urmakerbransjen, fra det eksklusive til det mer trendy, og i februar skal de gi Oslo Fashion Awards en liten smakebit av hva de har å tilby. Hovedvekten vil de legge på klokkene som er designet av haugesunderen Rune Bruvik, i tillegg til juvelen i kronen innen klokkeverdenen, Rolex. - Vi ble kåret til Årets motebedrift under Fashion Awards i Rica Maritim Hall, og blir derfor sendt som Haugesunds representant til den store moteuka. En stor overraskelse for oss, som aldri har tenkt i de baner. Det er også første gang i historien at en urmaker vinner denne prisen.

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

Det startet i slutten av august, da Lervik Ur – blant 37 andre – ble kåret til Årets Protidforhandler basert på disse begrunnelsene: “Kanskje Europas flotteste urmakerbutikk, kombinert med å ha innovativ og kundeorientert tankegang, samt stort engasjement”.

Lervik Ur trakk det lengste strået da Årets Motebedrift i Haugesund ble kåret. I februar reiser de til Oslo Fashion Awards for å representere byen med blant annet det lokale designet Bruvik Fine Timepieces.


Kom i julestemning! TYNNRIBBE

Gilde, frossen, ca 2,5-3 kgs pakning

99;

29

/stk

90 /kg

Gjør svoren sprø! RIBBESTEKER 42 x 30 cm

15

16

90

90

/stk

MANDELPOTETER 2 kgs pose, 7,95/kg

PIZZA ORIGINALE

Stabburet, capricciosa/pepperoni/ superiore, 300 g, 56,33/kg

Gjelder t.o.m. lørdag 28. november Prisene gjelder så langt beholdningen rekker. Kun til private husholdninger. Forbehold om trykkfeil. Vi tar vederlagsfritt imot kasserte EE-produkter tilsvarende det som selges i butikken, kontakt betjeningen.

ICA Nær Markedet 10–19 (17) Skåregata 92. Tlf. 52 71 64 11.

/stk

99; + pant

KASSESALG

Coca-Cola Drikker/Ringnes, 10 x 1,5 liter, 6,60/liter


Julespill! Cars Hello Kitty Mikkes klubbhus

Barnespill Kr:

379,-

Før: 798,-

Før: 429,Nå:

A-Å Kr:

NYHET! Monopol City

Barnespill

Magilabyrinten

Nå:

299,-

598,-

Party&Co

349,-

Før: 499,Nå:

299,-

Alias Party

Årets spill 2009 Kr:

398,-

Monopol Her og Nå Før: 749,Nå:

Pondus Pub Quiz

598,-

Før: 449,Nå:

299,-

Markedet Tlf. 52 73 75 30 www.notabene.no

De gode gavene fra

Notabene

Morgens

GYLLEN

tund er e

GRUNN

n

Ringen betyr ev ighet – den har inge n begynnelse og ingen slutt!

÷50% på ring nr. 2

Ved kjøp av ett par forlovelses ringer, får du den rimel igste til 1/2-pr is. Gull-Funn har en omfattende kolle ksjon av flotte forlove lse-/gifteringer. Ringer fra kr 10 99,– pr stk inkl. gravering.

www.gullfunn.no

SUPERTILBUD 3 diamanter Nå

Grace

Notabene_Markedet_091109-251109.indd 1

kr 2 799,–

3 199,–

06-11-09 21:46:49

Før kr 4 499,–

(910105) Grace alliansering hvitt gull m/diamant 0,05 ct W.Si

(910305) Grace alliansering hvitt gull m/diamanter 0,15 ct W.Si

kr 6 399,–

(910505) Grace alliansering hvitt gull m/diamanter 0,25 ct W.Si

Avbildede modeller: kr 4 199,– pr stk (N4850) Gult gull, herre kr 10 899,– pr stk (N5950) Gult gull m/diamanter 0,24 ct W.SI, dame

1 999,– Før kr 2 899,–

(7391103) Grace allianse ørepynt hvitt gull m/diamanter 0,06 ct W.SI

Gull-Funn Markedet i Haugesund sentrum

Tilbudene gjelder t.o.m. 24.12.09, eller så langt beholdningen rekker.

Markedet i Haugesund sentrum - Tlf. 52 71 78 15


Knalltilbud til juleKnalltilbud til julebordet!

Før 499,Nå

Før 399,Nå

199,Før 499,Nå

Før 499,Nå

249,-

Før 899,Nå

499,-

Markedet • tlf: 52 73 19 69

9

G0913 www.aie.no

299,-

249,-

r

, .

www.eurosko.com

89%

Få din alder i rabatt GJELDER ALLE INNFATNINGER*

*GJELDER IKKE NYHETER. GJELDER INNFATNING VED KJØP AV KOMPLETT BRILLE. KAN IKKE KOMBINERES MED ANDRE TILBUD OG RABATTER.

Markedet, Haugesund - Tlf. 52 71 98 88


FE

N I F T S

, 9 fra 34

349,-

399,-

599,-

399,-

499,-

lacoste challenge For mannen som tar utfordringer på strak arm – friske aromatiske toppnoter med en tradisjonell bunnote. edt 75 ml + 50 ml sG + 50 ml asB kr 480,– (verdi kr 774,–)

ed hardy love is a gamble herre Inneholder alt en mann trenger for å lukte fantastisk! settet består av 100 ml edt, 90 ml Bath & shower Gel, deo stick, 7,5 ml Miniature edt kr 695,– (verdi kr 1 095,–)

ralph lauren Gaveesken inneholder ralph edt samt Body lotion og shower Gel. en sporty, frisk og trendy duft. ralph edt 30 ml, Body lotion og shower Gel 50 ml kr 365,– (verdi kr 515,–)

79,-

marKWins essential Makeup. Makeupskrin.

marKWins Beauty resource. stort makeupskrin.

129,-


. Antrekk til arets julefest!

Julemeny Julemeny

Kald rett Kald rett Sildeanretning

m/3 typer sild og grovt brød Sildeanretning m/3 typer sild og grovt brød

Varme Varme retter retter

Tunika

39995

kr kr

89.89.-

159.159.179.179.115.115.115.115.129.-

Juletallerken Juletallerken Ribbetallerken Ribbetallerken Medisterkaker Medisterkaker Medisterpølser Medisterpølser

kr kr

Kalkunstek Kalkunstek

kr kr

Alle Alle varme varme retter retter kan kan serveres serveres som som barnemeny for barn under 12 år

kr

169.-

kr kr

149.-

serveres med rødkål, poteter og saus serveres med rødkål, poteter og saus serveres serveres med med rosenkål, rosenkål, poteter poteter og og saus saus

kr kr kr kr kr kr

Dessert Riskrem

Kjole

39995

www.byoung.com

Markedet /tlf. 52 71 70 11


44

Nytt Parfymelle i førsteetasje

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

Et helrenovert lokale og nye serievarer, som Christian Dior og id makeup, er noen av ingrediensene i Parfymelle sitt nye parfymeri i første etasje på Markedet.

Hans Kristian Stensland er fornøyd med det nye lokalet.

Torsdag 12. november åpnet de dørene. Inne er det nytt. Stort og flott, fra topp til tå. - Vi har flyttet butikken fra andre til første etasje. Nå ligger vi vegg i vegg med Ica. En ren parfymeavdeling, med mye spennende nytt, sier eier Hans Kristian Stensland.

Festkledd og velkledd til

JULEBORD - og andre festlige anledninger. Kjente merkevarer fra

RICCO VERO - MEXX - MARLBORO FRANK Q - MATINIQUE - GIOVANI

ULLFRAKK

1999,-

DRESSER

2799,-

fra GIOVANI fra

fra MATINIQUE

2. etg. Markedet - tlf. 52 71 68 85


45

Markedet vinner flere priser Det var senest i vår at Markedet stod på toppen av seierspallen for kampanjen Trendsetter - i konkurranse med 130 andre europeiske kjøpesentre. I oktober vant de enda to priser (Den Gyldne Idé). Nå for beste markedskonsept og beste hjemmeside. Årets beste markedskonsept - Markedet har satt sine egne merkeverdier som original, ung og glamorøs ”look”, urban, levende og tidsriktig, men samtidig har de holdt en klar lokal forankring, lyder juryens begrunnelse. - Denne bevisste strategien har ført til at flere sterke butikkjeder har valgt å gå inn i dette relativt lille senteret. Markedet har ved hjelp av et lite budsjett klart å utvikle et tidsriktig konsept som er dynamisk og levende, og vi er imponerte over den gjennomførte stilen som er benyttet.

Årets beste hjemmeside - En tøff hjemmeside som viser tydelig hvem de henvender seg til, sier juryen om www.markedet.com

- Vi har sett nettsiden i sammenheng med det helhetlige konseptet til Markedet, forteller juryansvarlig Gøril Schøning Hågensen. - Senteret har møtt konkurransen i en liten by ved å posisjonere seg med de i 20-årene, og nettsiden gjenspeiler dette. Som en av få senternettsider har Markedet tilpasset siden til wap, og alle butikkledere kan enkelt legge ut bilder av nyheter ved hjelp av mobilen. Dette gjør at sidene blir nesten daglig oppdatert og spennende. Nettsiden har en visuell profil som er i tråd med alt senteret foretar seg. Den Gyldne Idé deles ut av Nordic Council of Shopping Centers, foreningen for kjøpesenterbransjen. Den norske avdelingen har over 280 medlemmer.

Sigbjørn Hoem, Country Manager, mottar prisene på vegne av Markedet. T.h. Karl Fredrik Lund, Corporate Marketing Director i Steen og Strøm.

Butikken er full av de flotteste juleblomster og pynten som hører julen til. Vårt dyktige fagpersonell er klare til å hjelpe deg.

reklamebyrå

Gi oss utfordringen og vi leverer etter ønske. Velkommen

Si det med blomster! Salhusveien 148 Tlf 52 73 73 00 Avd. Markedet Tlf 52 73 73 05


46

F.v.: Gina Tricot (Helene Vestvik), Din Sko (Christine Hagland), Men (Nicholas Helgeland Tangen) og b-young (Maria Thorsen). Alle jentene har sko fra Din Sko.


r e r e t n e s e r p t e d e k Mar årets julemoter Ruter og paljetter, 20-tall, glamour og stilett. Hva velger du?

Gina Tricot tilbake til 20-tallet På Gina Tricot er det 20-talls-inspirerte moter. Kjolene har blitt knelange og tilbake er perlene. - Gina Tricot har hentet detaljer fra dette tiåret, både av klær og smykker; vi snakker både paljetter og frynser, forteller butikkleder Camilla Nilsen. - Og svart henger som alltid med, det samme gjør rosa.

Din sko - The trend is party - Vi kan oppsummere julemoten med ett ord: Glamour. Vi ser materialer som sateng, metallic, snake og semsket med lekre detaljer. Partyskoene har høye hæler som fellesnevner, og flere med metallfarget stiletthæl, sier butikkleder Agnes Sofie Hamre på Din sko.

Dress deg opp på Men - Dresser, veldig mye dresser. Gjerne ensfargete eller rutete. Butikkleder på Men, Anne Britt Helgeland, forteller om nye fasonger og materialer. - Både slips og dresser har blitt smalere, særlig til de unge. Lilla eller sort dominerer. Ellers er det mye halvlange eller korte frakker og mye i strikk, både av gensere og jakker.

En glitrende jul på b-young Denne jula er det bare motet som setter grenser - nå skal du glitre! - I år er det paljetter som gjelder, sier Bente Tollefsen, butikkleder på b-young. - Dette er tiden for å stikke seg litt frem, å synes! Vi selger også mye av blanke tights og skinnboleroer.

Tekst: Christine Mysen Foto: Haakon Nordvik

47


! L U J D GO

1 0- 20(1 7) • m ark e d e t .co m

I Sentrum  
I Sentrum  

Haugesund Sentrum's magasin November 2009

Advertisement