Page 1

www.hastkraft.com

Stor intervju: Reijo Liljendahl

”Största kvittot är att hästarna ser bra ut och presterar!”


Rundbana, rakbana, backe, sandbana, ridhus och träningsslingor i massor – hästarna, Reijo och personalen trivs med tillvaron och de fantastiska träningsmöjligheterna.

Så bygger Reijo sin framgång

Hårt arbete och perfektion – och viljan att hitta rätt samarbetspartners. – Jag vill ha kontroll på allt – därför samarbetar jag med de bästa inom varje del, från veterinär till foderleverantör, säger travtränaren Reijo Liljendahl.

A

tt Reijo Liljendahl har haft ögonen på sig sedan han för tre år sedan drog igång som egen tränare kan vi vara överens om – frågan är om någon nystartad tränare någonsin haft så stora förväntningar på sig?

www.hastkraft.com

Men det kan till och med vara så att Reijo själv kanske haft de allra största kraven själv. – Jag är aldrig nöjd! Man måste vara så funtad och mentalt förberedd. Jag måste sträva efter hur jag kan vinna mer, se vad jag gjort fel och förbättra allting. Hela verksam-

heten granskas varje dag, varje vecka, säger han utan att blinka när vi träffas på Julmyra gård där han huserar med de dryga 80 hästarna i träning. Viljan att bli bättre och lyckas är han inte ensam om, det vill de allra flesta, men få är kanske så målmedvetna och så inställd på att lyckas. – Jag är inte bäst på allt, jag måste skaffa mig rådgivare som kan sin sak och är bäst

Et t v i n n a n d e totalkoncept


”Helhetslösningen ger mig trygghet”

– En normalt funtad person kanske inte hade hoppat på det här uppdraget, säger Reijo Liljendahl har varit egen travtränare i drygt tre år – han håller till på Julmyra Gård utanför Sala där han nu huserar över tre stallbyggnader med över 80 hästar i träning.

MAGIC TONIGHT & TEAM WALMANN Vinnare av Elitloppet 2015!

DELICIOUS & STALL ZET

Världsrekord 1.08,6a/1640 & 1.10,0a/2140!

SHADOW WOODLAND & TEAM LILJENDAHL Världsrekord 1.11,1/1640 voltstart!


Samarbetet med veterinär, foderleverantören och hovslagare är fundamentalt – korta beslutsvägar och ett gott samarbete är A och O.

”Jag är inte bäst på allt, jag måste skaffa mig rådgivare som kan sin sak och är bäst inom sitt gebit!” inom sitt gebit, veterinär, transportörer, foderleverantör, hästskötarna och så vidare, sen syr jag ihop de här bitarna och då vill jag ha total kontroll, säger han och beskriver sig själv som perfektionist. – Samarbetena är otrooooligt värdefulla, det här är ingen enmansshow där man rycker skor och kör med jänkarvagn och sen tror att det är klart… 2013 körde stallet in 4 244 249 kr på drygt 200 starter, sitt första hela år som travtränare 2014 körde stallet in hela 10 713 108 kr. En riktigt bra siffra som förbättrades med en miljon under 2015 till 11 872 988 kr. Verksamheten har växt och nu finns 80 hästar och 15 anställda på Julmyra gård där Team Liljendahl har tre stallbyggnader till förfogande. Träningsmöjligheterna är oändliga med rundbana, rakbana, sandbana, backe, ridhus och massvis med slingor för uppvärmning och jogging. Det känns helt klart naturligt att Reijo har sin träningscamp just här på Julmyra – per-

fektionist som han är. Det var också därför han fastnade för Hästkrafts totalkoncept med grovfoder, kraftfoder och rådgivning när han drog igång som egen tränare för tre år sedan. – Jag tog kontakt med Christer Harmsund och gav honom ansvaret att förse vår verksamhet med ett totalkoncept med grovfoder, kraftfoder, strö och rådgivning, säger Reijo. – Jag trodde direkt på det här konceptet och det har fungerat väldigt bra för oss, säger han. Helhetslösningen ger både Reijo och personalen trygghet. Både kvalitetsmässigt och att leveranserna sker i princip per automatik. – Det är ett otrolig värdefull koncept för oss, tack vare det god kontakterna har jag total kontroll, samtidigt slipper jag ringa runt och kolla priser på hö, kraftfoder och strö hos olika leverantörer och sedan hålla koll på alla olika leveranser. Man kan inte

vara med överallt, nu kan jag koncentrera mig på träning och tävling, säger Reijo. Christer Harmsund som är Reijos kontakt på Hästkraft fyller i. – Jag lär mig av Reijo och mina andra kunder hela tiden, jag måste också utvecklas. Det är i samtalen med tränarna, deras personal och veterinärerna som vi blir bättre, säger Christer. – Jag begriper inte allt naturligtvis, men jag har stort förtroende för Christer och Anders Ekfalk (veterinär) och de har också en dialog med personalen, det är viktigt, säger Reijo. Till syvende och sist är det resultaten som styr – något som Reijo definitivt kan visa upp. – Det har bevisligen fungerat bra, det största kvittot är att hästarna ser bra ut och presterar, säger han. Text & foto: Fredrik Fransson

Efter två år är vi BOMBSÄKRA www.hastkraft.com

Vårt totalkoncept fungerar!


”Samarbetena är otrooooligt värdefulla, det här är ingen enmansshow där man rycker skor och kör med jänkarvagn och sen tror att det är klart...”

3GROVFODER 3KRAFTFODER

Kvalitetssäkrat grovfoder! Varje kvadratmeter vi odlar på är kartlagd. Varje moment och arbetsrutin är noga dokumenterad.

Vårt grovfoderanpassade kraftfoder – Trotting Plus – som vi utvecklat tillsammans med bl.a. Team Walmann.

3RÅDGIVNING Europas ledande foderrådgivare arbetar för HästKraft.


www.hastkraft.com

t p e c n o k e d n a Et t v i n n G IN N IV G ÅD R 3 ER D O TF AF R K 3 3GROVFODER I 15 år har vi levererat kvalitetssäkrat grovfoder till Sveriges tränarelit – sedan ett par år har vi tagit ytterligare ett steg genom att utveckla ett kraftfoder anpassat för våra grovfoderpartier.

Följ oss facebook.com/ hastkraftab


HästKraft har under många år varit den ledande leverantören av kvalitetssäkrat grovfoder till tävlingshästar – i dag äter ca 2 400 elithästar vårt grovfoder. En stor del av tränarna har dessutom anammat vårt totalkoncept! Vi förstod tidigt vikten av att ha ett grovfoder anpassat till den hästkategori man avser att använda det till. Oavsett om det gäller användning till tävlingshästar eller unghästar är det viktigt att balanser i foderstater och ekonomi optimeras. Tillsammans med våra kunder, stora delar av Sveriges travtränarelit, har vi anpassat grovfodret avseende TS, energi och protein. För oss har det varit naturligt att utveckla ett kompletteringsfoder (kraftfoder) som anpassas efter näringsinnehållen för varje år, i första hand till våra egna grovfoderpartier. Grovfoder, Kraftfoder & Rådgivning – ett VINNANDE TOTALKONCEPT!

GROVFODER

Vi säkerställer att näringsvärden och kvalitet stämmer överens med våra kunders skiftande krav och behov. Många av våra kunder har varit med på resan länge och tillsammans har vi sett att konceptet fungerar.

KRAFTFODER

der som varit med och utvecklat konceptet uppskattar både den höga kvaliteten och smidigheten med att vara totalkund. Hästkraft Trotting Plus anpassas till näringsinnehållet i de olika grovfoderpartierna – en unik produkt för varje stall.

RÅDGIVNING

utfodringsnivåer och rutiner. Vi samarbetar idag med många av de ledande tävlingsstallen. Christer Harmsund har mer än 25 års erfarenhet av rådgivning till tävlingshästar både i Sverige och övriga Europa. Malin Thörnvall har lång erfarenhet av grovfoderproduktion.

Varje kvadratmeter vi odlar är kartlagd. Varje moment och arbetsrutin är noga dokumenterad – det kallar vi ett kvalitetssäkrat grovfoder. För ett par år sedan började vi leverera vårt nya grovfoderanpassade kraftfoder till våra kunder. Totalkonceptet har slagit mycket väl ut och många av våra stora grovfoderkunNär det gäller rådgivning, service eller leveranser kan våra kunder alltid räkna med att vi finns nära till hands. Vi har lång erfarenhet av foderstatsberäkningar till tävlingshästar och arbetar mycket nära våra kunder vad det gäller

HästKrafts foderrådgivare Malin Thörnvall & Christer Harmsund


Efter två år är vi BOMBSÄKRA Vårt totalkoncept fungerar!

www.hastkraft.com

MAGIC TONIGHT & TEAM WALMANN

DELICIOUS & STALL ZET

SHADOW WOODLAND & TEAM LILJENDAHL

Dubbla världsrekord 1.08,6a/1640 & 1.10,0a/2140!

Världsrekord 1.11,1/1640 voltstart!

3GROVFODER 3KRAFTFODER

3RÅDGIVNING

Vinnare av Elitloppet 2015!

e d n a n n i v t Et t p e c n o k l a tot

Kvalitetssäkrat grovfoder! Varje kvadratmeter vi odlar på är kartlagd. Varje moment och arbetsrutin är noga dokumenterad.

Följ oss facebook.com/ hastkraftab

Vårt grovfoderanpassade kraftfoder – Trotting Plus – som vi utvecklat tillsammans med bl.a. Team Walmann.

Europas ledande foderrådgivare arbetar för HästKraft.

INTRESSERAD ATT TA NÄSTA STEG – KONTAKTA OSS! Huvudkontor 0155-512 36 info@hastkraft.com

Malin Thörnvall 070-347 34 65 malin@hastkraft.com

Christer Harmsund 073-808 30 82 christer@hastkraft.com

Reijo Liljendahl  

En av Sveriges bästa och framgånsrikaste travtränare berättar om sin verksamhet och nyckeln till framgång.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you