Page 1

Hart van Almelo

è

Elke twee weken huis-aan-huis in Almelo, Wierden, Mariaparochie en Harbrinkhoek Jaargang 1 Nummer 4 20 maart 2014 Nieuws of tips?

Almelo

Sport

Wierden

Belastingtips

Mail de redactie: redactie@hartvanenschede.nl

Vrijwilligers Almelo actief voor NLdoet

Audio en design

EDITIE AlmElo

Dealernieuws

Rally sport

AllES oP HET GEBIED VAN moBIlITEIT

7E JAARGANG

EDITIE 80

Auto test

VolGENDE EDITIE 17 APRIl

Voor U getest... Peugeot 308 21 Auto van het Jaar

Lesscher Dealer Nissan voor regio 21 Almelo

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CADEAU! NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT

Wilmink geeft 23 voorraadmodellen flinke korting op

ÉÉNMALIG ÉÉNMALIG KRIJGT UKRIJGT DE BTW U CADEAU! DE BTW CADEAU! NU BIJ BROEKHUIS NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOTPEUGEOT

14 % bijtelling Beltman levert 23 bedrijfswagens

Citroën introdu27 ceert C5 Cross Tourer

Vier modellen 27 Suzuki meest betrouwbaar

DEZE WEEK MET AUTOPAPER

Uitgaan

1500 kg trekgewicht

190 pk

NOG EVEN GEDULD.

Stormloop op Volvo V40 met D4 diesel De Volvo V40 is sinds de introductie in 2012 een verkooptopper. Zowel de particuliere als zakelijke rijder sloot het model in zijn armen. Sinds onlangs bekend werd dat de Volvo V40 nu ook verkrijgbaar is met de zuinige D4 Drive-E-motor en daardoor voor de zakelijke rijder een bijtelling heeft van 14 % loopt het storm bij de Volvo-dealers. In enkele weken werden er 2500 verkooporders geschreven. ‘Dit overtreft al onze verwachtingen’, laat Volvo-dealer Furness Car ons weten. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met deze schone en zuinige Scandinaviër die uniek in Nederland is. Ten opzichte van de 99 gram variant heeft Volvo enkele unieke onderdelen ontwikkeld om de uitstoot van de 85 gram versie naar laag niveau te brengen. Zo is de 85 gram versie onder andere voorzien van banden met zeer lage rolweerstand, gemonteerd op wielen in de maat 16 inch. Daarnaast is de aerodynamica geoptimaliseerd met een actieve grilafsluiting en ex-

tra efficiënte achterspoiler. Ook de versnellingsbakverhoudingen zijn aangepast ten opzichte van de 99 gram variant. Volvo koppelt de Drive-E-motoren aan de nieuwe achttrapsautomaat of aan een verbeterde handmatig bediende zesversnellingsbak. De auto’s met automatische transmissie zijn te voorzien van schakelpaddles aan het stuur waarmee de bestuurder

desgewenst ook handmatig kan schakelen. De D4-dieselmotor produceert 140 kW (190 pk) en 400 Nm koppel. Dit is de eerste motor met i-Art-techniek. Dit systeem heeft per injector een individuele chip die de inspuitdruk meet en regelt. Conventionele common-rail dieselmotoren meten op slechts één punt in het systeem de inspuitdruk. Het i-Art-systeem kan per injector de ideale hoeveelheid brandstof inspuiten. De inspuitdruk van 2.500 bar en de i-ART-techniek beloven een motor die hoge prestaties levert, minder verbruikt en ook aanzienlijk minder CO2 uitstoot. Volvo monteert twee turbo’s op de dieselmotor en heeft de inwendige wrijving gereduceerd.

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CADEAU! broekhuisgroep.nl broekhuisgroep.nl NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT

21% BTW

NuEVEN iN EVEN oNze showroom! NOG GEDULD... NOG GEDULD... SUBARU SMART

SERVICE!

EIgEn SChAdE

De nieuwe Subaru Forester De nieuwe Subaru Forester AfdElIng vanaf 1 februari onze showroom vanaf 1 in februari in onze showroom

gRATIS

VERVAngEnd VERVoER Subaru zes-sterrendealer Subaru zes-sterrendealer voor geheel voorTwente geheel Twente

broekhuisgroep.nl

Tusveld 15, Tusveld 7627 NV15,Bornerbroek. 7627 NV Bornerbroek. Tel. 074 - 384 Tel. 13 07452- www.zuithof.nl 384 13 52 www.zuithof.nl

broekhuisgroep.nl

Samenwerking gemeenten De colleges van Almelo, Enschede, Losser en Borne hebben besloten om te bouwen aan een Intergemeentef 1 februari n onze showro m lijke Bedrijfsvoering vanaOrganisatie (IBO).

De nieuwe Subaru Forester

Op 21 en 22 maart vindt NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, weer plaats. Ook in de regio Almelo steken mensen de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties.

N

Op de website www.nldoet. nl staan al ruim 50 klussen aangemeld voor alleen Almelo en dat is een record. Steek de handen uit de mouwen, samen of alleen. Kijk op www. nldoet.nl, schrijf in op een klus en kom in actie op 21 of 22 maart. Juist hulp nodig?

Het aanmelden van klussen kan nog steeds. Iedereen kan zich tijdens NLdoet als vrijwilliger inzetten. Scholen, culturele instellingen, sportverenigingen, gezinnen, collega’s, kaartclubjes, buren of juist alleen.

€ 12.995

Heeft u als maatschappelijke organisatie juist een hulpvraag? Meld deze dan aan op www.nldoet.nl. Uiteenlopende klussen zijn op www.nldoet.nl aangemeld. Soms zijn er enkele vrijwilligers nodig, maar vaak is er ook ruimte voor grotere groepen. Behalve dat organisaties blij zijn met een gedane klus, beleven vrijwilligers er ook veel plezier aan. Een ander helpen

€ 18.995

Corsa Berlin

Astra Berlin

€ 12.995

VITAAL THUISZORG IS U GRAAG VAN DIENST!

voordelige merk-schoenen

•• ••

Bij ziekte wordt er inval geregeld

€ 12.995

€ 18.995

Corsa Berlin

€ 17.995

Corsa Berlin

Astra Berlin

Voordelige MERkSCHOENEN VOOR

Zara Tourer Berlin Astra Berlin

Meriva Berlin

€ 25.8

De planning is om in 2015 de bedrijfsvoeringstaken samen Meriva Berlin Daarmee willen Za te voegen. Subaru zes-ster endealer de ra Tourer Ber vo r gehe l Twente van vier gemeenten de kosten de bedrijfsvoering verlagen, de kwaliteit versterken en de kwetsbaarheid van de uitvoeeld 15, 7627 NV Bornerb oek. een ring verminderen. Er Tusvligt 3 52 w w.zuithof.nl uitvoeringsplan met Tel. 074 - 384 1daarin onder meer het dienstverleningsconcept, het financieel kader en de organisatieprincipes.

€ 17.995 € 18.995 € 17.995 DE BERLIN MODELLEN€ 25.895

Meriva Berlin

HUISHUIDELIJKE BIJ VITAAL THUISZORG BENT U VERZEKERD VAN: een vaste zorgverlener geen wachttijden hulp binnen 1 week 100% garantie op hulp.

initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het fonds 32 miljoen euro aan Astra Berlin die een betrokken organisaties samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwilligers vormen de basis van al deze organisaties. Met NLdoet geeft het Oranje Fonds hier een collectieve impuls aan. Koning Willem Alexander en koningin Máxima zijn beschermpaar van het fonds.

€ 17.995€ 12.995 € 25.895 € 18.995

DAMES- EN HERENSCHOENEN

HULP NODIG?

geeft een goed gevoel. Wanneer dat in groepsverband gebeurt, bijvoorbeeld met de Corsa vrienden Berlin sportclub, of collega’s is de factor plezier nog groter. Bovendien kunnen grotere klussen, zoals het onderhoud van een natuurgebied bij een landgoed worden aangepakt. Op www.nldoet.nl staan diverse klussen in Almelo en regio aangemeld (landelijk 8.700). Het Oranje Fonds is afzender van NLdoet en steunt sociale

Dit is de eerste stap naar een Twente Bedrijf, waarin meerdere Twentse gemeenten hun bedrijfsvoering en (delen van) hun inhoudelijke samenwerking willen onderbrengen.

Meriva Berlin

€ 25.895 Zara Tourer Berlin

Zara Tourer Berlin

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR. Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar zijn voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extra’s, zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/cd/mp3-speler, cruisecontrol, elektrische ramen en buitenspiegels en een boordcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

20% KORTING*

DE BERLIN MODELLEN

Bij onderstaande voeders tegen inlevering van deze bon

DE BERLIN MODELLEN DE BERLIN MODELLEN WIJ MAKEN DUITS Rijssen, Reggesingel 95, (0548) 52 03 33 www.opel-wolves.nl RIJDEN BEREIKBAAR. uNt St

jzEN DUITS RiRIJDEN pWIJ MAKEN RIJDEN BEREIKBAAR. WIJ MAKEN DUITS BEREIKBAAR. Enter!

Gemiddeld brandstofverbruik eninnovatie CO2-uitstoot: liter/100 11,0 1,2; kms/liter 9,1Wij – 83,3; CO2 het. gr/km 259 - 27. met de nieuwe Wist u dat Duitse kwaliteit en bereikbaar zijnkm voor een–betaalbare prijs? bewijzen Bijvoorbeeld Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. verkoopvoorwaarden op scherp www.opel.nl. Leverbaar zolang voorraad strekt en niet i.c.m. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werke Berlin uitvoering. Een uiterst luxeZieversie met een zeer prijskaartje. Het de nieuwe instapmodel vanandere Opel aanbiedingen. dat standaard Wijzigingen voorbehouden. uitgerust is met heel veel extra’s, zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/cd/mp3-speler, cruisecontrol, elektrische ramen en buitenspiegels een boordcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking! Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar zijn voor een betaalbare prijs? Wij en bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe VitaalWist Thuiszorg vanuit kwaliteit een vrije en innovatie bereikbaar zijn voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe u datwilDuitse Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard identiteit, binnen de grenzen van wat mogelijk is, diensten aanbieden op het Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherpis prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust met heel veel extra’s, zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/cd/mp3-speler, cruisecontrol, elektrische ramen gebied van wonen, zorg en welzijn. uitgerust is met heel veel extra’s, zoalswww.facebook.com/janschoenenenter airconditioning, een geïntegreerde radio/cd/mp3-speler, cruisecontrol, elektrische en buitenspiegels en een boordcomputer. Kom langs in onze showroom voor eenramen uitgebreide kennismaking! *bij aankoop vanaf minimaal 8 Kg

Al meer dan 35 jaar uw Opel dealer in de regio! en buitenspiegels en een boordcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

U wilt zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als u thuis niet alles zelf meer kunt doen. Vitaal Thuiszorg helpt u, daar waar nodig, met het huishouden. Vitaal Thuiszorg • Kuipersdijk 55 • 7512 CA Enschede • 053 - 820 02 93 • info@vitaalthuiszorg.nl

W W W. V I TA A LT H U I S Z O R G. N L

nEEM snEl EEn kijkjE!

Jan de Roo Dierenboulevard

"

in

Diverse modellen

Goghplein 29 • 7606 HN Almelo Rijssen, Reggesingel 95, (0548)Vincent 52 03 33vanwww.opel-wolves.nl

Voor meer informatie facebook.com/obimexbv twitter.com/obimexbv youtube.com/obimexbv

Dorpsstraat 64 - 7468 CM - EntEr

zie pagina 20

Tel. 0546 - 81 32 26 • www.janderoo.nl

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km 11,0 – 1,2; kms/liter 9,1 – 83,3; CO2 gr/km 259 - 27.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Rijssen, Reggesingel 95, (0548) 52 03 33 www.opel-wolves.nl Wijzigingen voorbehouden.

brandstofverbruik en CO -uitstoot: km 11,0 – 1,2; kms/liter 9,1 – 83,3; CO gr/km 259 - 27. Rijssen,Gemiddeld Reggesingel 95, (0548) 52 03 liter/100 33 www.opel-wolves.nl Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. 2

2

Wijzigingen voorbehouden.

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CADEAU! NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km 11,0 – 1,2; kms/liter 9,1 – 83,3; CO2 gr/km 259 - 27.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.

almelo meer dan auto’s

Bij aankoop van een Peugeot 107 of 208 uit voorraad!

Bij Broekhuis kunt u terecht voor: lease, financieringen, verzekeringen, schade en all in aPk 19,95

21% BtW

TwenTepoorT wesT 1, 7609 rD Almelo, (T) 0546 - 85 10 00


2 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

:

iek r b u R

Bu

Rijssen Stichting Ontmoeting houdt rommelmarkt Op zaterdag 22 maart houdt Stichting Ontmoeting (hulp aan dak- en thuislozen) een overdekte rommelmarkt in het oude pand van Otje van Potje aan de Haarstraat 156 in Rijssen. De rommelmarkt begint om 09.00 en duurt tot 12.00 uur. De Stichting is nog op zoek naar bruikbare rommelmarktspullen, deze kunt u brengen op vrijdagavond 21 maart van 19.00-21.00 uur. Jenny Kuiper

Almelo Workshop iPad: de basisvaardigheden In de Bibliotheek Almelo aan Het Baken 3 wordt op dinsdag 18 en 25 maart van 19.0021.00 uur de workshop iPad, de basisvaardigheden, gehouden. In deze workshop leert u een aantal basisfuncties van de Apple Ipad: de bediening; verbinding maken met Wi-fi; internetten met de Ipad en het werken met apps. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om vragen te stellen over andere specifieke toepassingen van de Ipad. De workshop is bedoeld voor bezitters van een Apple Ipad (Ipad 1, 2 , 3 of 4), niet voor tablets van een ander merk! U dient dus uw eigen Ipad mee te nemen! Enige internet ervaring is gewenst. Deelnemen kost € 20,- voor bibliotheekleden of € 25,voor niet-leden. Aanmelden/ meer informatie: cursussen@ bibliotheekalmelo.nl.

urtp

roat

hardlopen en is geschikt voor mensen die niet, of nauwelijks hardloopervaring hebben en aan hun conditie willen werken. Men moet wel fysiek in staat zijn om door middel van hardlopen conditie op te bouwen. Bij een Body Mass Index beneden de 19 en boven de 29 wordt aangeraden eerst fitnessprogramma’s te gaan volgen en/of advies te vragen bij een (sport)arts. Zie www.voedingscentrum.nl voor het berekenen van je Body Mass Index. De minimum leeftijd voor vrouwen is 17 jaar, voor mannen 18 jaar. Doel is om aan de hand van een beproefd schema, in achttien weken tijd een duurloop van 5 km te realiseren. Het streven is om op 6 september met een prestatieloopje in de regio de cursus af te sluiten. De kosten zijn € 75,- p.p. exclusief eventuele eindloop. De cursus bestaat in totaal uit 28 trainingen die worden verzorgd door twee gediplomeerde trainers waardoor er ook ruimte voor persoonlijke aandacht aanwezig is. De trainingen worden op zaterdagochtend (18 keer) en maandagavond (10 keer) gehouden.Een keer in de week dient u zelfstandig een wandel/hardlooptraining te lopen. Tijdens uw eventuele vakantie traint u op eigen gelegenheid volgens schema door. Nadere informatie en opgave via e-mail renevanway-

enburg@live.nl of telefonisch op 0548 - 521 668. Zie ook de website van AV Rijssen www. avrijssen.nl.

Almelo Triplestoernooi Bowls Club Het jaarlijkse Triples toernooi van de Bowls Club Almelo wordt gehouden op zaterdag 22 maart in de Tennishal Sluiskade Noordzijde 126 (zwembad). Ook dit jaar is het aantal inschrijvingen overweldigend. Maar liefst 36 teams uit de regio hebben ingeschreven. Daarnaast geven twee teams uit Meppen (Duitsland) dit toernooi een internationaal karakter. Er worden circa honderd wedstrijden gespreeld op tien banen van 30 x 4 meter. Een uitstekende reden om eens kennis te maken met deze sport. Aanvang 9.00 uur tot 16.30 uur. De toegang is gratis. Eltjo Maring

Almelo Gratis tennisles bij Luctor et Emergo tijdens Open Dag Tennisvereniging Luctor et Emergo houdt zaterdag 29 maart van 15.00 tot 17.00 uur een open dag op haar tennispark aan de Willem de Clercqstraat 71 in Almelo (sportpark Het Groenendal). Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen en informatie in te winnen over tennislessen en lidmaatschapsacties. Ook worden er die dag gratis tennislessen gegeven en kan men tegen een ballenkanon tennissen. Tennismateriaal is aanwezig. Voor de kinderen is er verder nog een springkussen. Luctor

houdt steeds meer activiteiten die voor de gehele familie zijn, zoals het bekende PaardVeulen toernooi. Want dat is het mooie van tennis je kunt het met de hele familie doen. Lid worden kan al vanaf € 30,- euro per jaar (kinderen) en € 55,- (volwassen). Tennisvereniging Luctor et Emergo is een van de oudste verenigingen van Nederland (1898) en heeft een prachtig tennispark met acht gravelbanen, waarvan zes verlicht. Annemiek van Zuilekom

Almelo Muziek en Sfeer met Passie! Komende zondagmiddag, 23 maart, kunt u weer komen genieten van fijnzinnige muzikale klanken in de serie Muziek en Sfeer in de St. Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat te Almelo. Het belooft een programma te worden met grote contrasten tussen de intimiteit van de werken van Distler en de uitbundigheid van de Franse Laat-Romantiek. Dit alles uitgevoerd op drie orgels, zodat u als luisteraar vanaf verschillende plekken deze inspirerende klanken krijgt toegespeeld, door Theo Visser, organist van de beroemde Hooglandse Kerk te Leiden en mezzosopraan Valeria Boermistrova. Aanvang 15.30 uur. Toegang: vrijwillige bijdrage bij de uitgang. Info: www.orgel-mezzo.nl. Henk Linker Ook meeschrijven in deze rubriek? Mail naar redactie@hartvanalmelo.nl.

Ellen Lamberts

Rijssen Cursus hardlopen voor beginners

Dienstapotheek Almelo/Wierden/Enter/Rijssen/Nijverdal: Spoedpost Zilvermeeuw 1, tel: 0546 - 69 43 43. Openingstijden: • op werkdagen van 17.00 tot 08.00 uur • in weekenden en op feestdagen - 24 uur

Levensbedreigende situaties: bel 112 Spoedeisende huisartshulp buiten de reguliere werktijden: Centrale Huisartsenpost, Zilvermeeuw 1 in Almelo.

In Twente zijn we gelukkig beter af, al valt Enschede negatief uit de toon. Voor een uurtje overdekt parkeren betaal je tussen de € 2,00 en € 2,30 per uur. Een dagkaart kost tussen de € 11,50 en € 18,40. Ook in Enschede is een P & R. Parkeer je aan de Zuiderval, dan kost dat inclusief een retourtje OV slechts € 2,50 voor een dag. Dat dan weer wel. In Hengelo betaal je per uur een bedrag tussen de € 1,60 en € 2,15 in het stadshart. Het maximum dagtarief bedraagt € 14,00. In Almelo rekenen we in de binnenstad € 1,50 per uur af. Aan de rand van het centrum kost een dagkaart € 3,20. In Oldenzaal is een uur parkeren met € 1,30 iets goedkoper en het dagtarief van € 4,40 overleef je ook nog wel. Positieve uitzonderingen zijn er in de kleinere plaatsen Borne en Rijssen, waar je gewoon in vrijwel de hele binnenstad gratis kan parkeren. Ik ben gelukkig gezond, heb een goed werkende benenwagen en kies daarom vaak voor een plekje net buiten de betaalzone. Goed, je moet een paar minuten lopen, maar je houdt de parkeermuntjes in de zak. Mensen die slecht ter been zijn, hebben dat gelukje niet. Deze groep mijdt doorgaans de steden, maar soms ontkomen ook zij er niet aan en moeten ze even naar de stad. Ook de toeristen, die niet weten hoe bijvoorbeeld P & R in Enschede werkt, komen van de koude kermis uit als ze na een dagje shoppen hun parkeerkaartje in de automaat stoppen. Je krijgt het gevoel alsof je achter de gokkast in het Holland Casino staat. Met als enige verschil, dat je daar nog een minieme winkans hebt. In verkiezingstijd hebben we weer een hoop geraaskal gehoord van politici die de parkeertarieven omlaag willen brengen. Geloof me maar, daar komt niets van terecht. Niet alleen de Haagse politiek, die ons al jaren uitmelkt door de hoogste brandstofaccijnzen in Europa op te leggen, maar ook onze lokale raadsleden weten dat een melkkoe vier wielen heeft. Burgers, wees dan ook vooral niet gerust voor de komende jaren. Want de kosten van de gemeenten zullen blijven oplopen. Dus de eenvoudigste oplossing blijft om de gebieden met betaald parkeren te vergroten. En hoe lang zal het duren totdat we voor het bezit van een auto parkeerbelasting gaan betalen voor de uren dat de auto voor de deur van je eigen woning staat? Ik ben er niet gerust op. De kachels in de stad- en gemeentehuizen moeten immers blijven branden. (RT) UMN COL

Sinds jaren houdt het Rijssens Museum een donateuravond in het voorjaar, waar tevens overige geïnteresseerde bezoekers zeer welkom zijn. Dit jaar wordt die avond tezamen met het Internationaal Brandweermuseum verzorgd. Deze donateuravond vindt plaats op dinsdagavond 25 maart in ‘t Brodshoes aan de Bouwstraat 41 te Rijssen.

Medische diensten

Wanneer uw huisarts afwezig is wordt er waargenomen door andere huisartsen in uw gemeente. Dit kan betekenen dat u voor een afspraak op een andere locatie moet zijn. De waarneming geldt alleen voor dringende zaken die niet kunnen wachten tot uw eigen huisarts weer aanwezig is. Zowel via uw huisarts (telefonisch) als via websites van de diverse praktijken kunt u informatie krijgen.

Apotheek nacht- en weekenddienst

Vorige week werd bekend dat de parkeertarieven in veel Nederlandse steden explosief zijn gestegen. De binnenstadwinkeliers noemen de soms schandalige tarieven een reden waarom de mensen wegblijven. Met name in de Randstad ben je de Sjaak als je in het centrum je wagentje parkeert. In Amsterdam betaal je in het op palen gebouwde hart van de oude binnenstad een bedrag tussen de € 5,00 en € 6.00. Niet voor een hele dag, maar per uur! Stel: je doet een dagje Mokum. Lekker funshoppen in de Kalverstraat, een terrasje pakken op het Rembrandtplein en afsluiten met een diner op het Leidseplein. Je bent een uurtje of zeven in de hoofdstad en je gaat afrekenen. Kassa! Voor een uurtje of zeven mag je € 40,00 betalen. Wie naar Amsterdam gaat, kan dan ook beter de binnenstad mijden. Kies voor een P & R, waar je de schade (als je met zijn tweeën bent) kan beperken tot plusminus € 10,00 per dag (inclusief twee retourtjes centrum met het OV). Omslachtig, maar aanzienlijk goedkoper.

Kampman: Gedichten en anekdotes in het dialect

Op 3 mei start bij de atletiekvereniging Rijssen de cursus hardlopen voor beginners. De cursus is bedoeld voor iedereen die in een rustig tempo vijf kilometer aan één stuk wil leren

Afwezige huisartsen

Parkeertarieven

Tandartsdienst Twente: tel. 0900 - 012 826 32 Dierenambulance: Regio Almelo/Wierden 06 - 53 75 70 93 Dierenambulance: Rijssen/Nijverdal: 06 – 34 49 28 88 (Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend)

Telefoon (088) 588 0 588 (10 eurocent per minuut). De CHPA is een dienst die uitsluitend is bedoeld voor spoedeisende hulp tijdens de avond, nacht, weekenden en feestdagen. Zie ook: www.chpa.nl

Herman Kampman presenteert een programma in het Twentse dialect met eigen gedichten, verhalen en anekdotes vol humor. Daarnaast houdt hij ook een leerzame quiz, waaraan een prijs is verbonden. Herman Kampman komt uit Hellendoorn en is schrijver/uitgever van beroep. Hij probeert er op diverse manieren aan bij te dragen dat het dialect blijft behouden. Vanaf 19.30 uur kunt u terecht in de zaal van ‘t Brodshoes. De secretaris van bestuur opent de avond om 20.00 uur met een kort verslag van de werkzaamheden in het afgelopen jaar en de plannen voor het komende jaar. Direct daarna

komt Herman Kampman aan het woord. De entree is voor donateurs van beide musea gratis, niet-donateurs betalen € 5,00. Om de teleurstelling te voorkomen, is het aan te raden dat u zich vooraf aanmeldt en een entreebewijs ophaalt bij de balie van de musea aan de Kasteellaan 1 te Rijssen. Uw aanmelding kunt u ook per email aan ons richten, via info@ rijssensmuseum.nl.


GROTE PARTIJ TOP KARPETTEN

LAMINAAT

Nu uitzoeken

KARPETTEN 170 x 240

o.a. handgeknoopt, normaal vanaf € 395,-

€ 125,Nu uitzoeken

KARPETTEN 200 x 250

o.a. handgeknoopt, normaal vanaf € 595,-

€ 195,Nu uitzoeken

KARPETTEN 200 x 300

o.a. handgeknoopt, normaal vanaf € 895,-

€ 495,Nu uitzoeken

NEPALS 170 x 240

handgeknoopt, normaal vanaf € 895,- / € 1.195,-

€ 350,-

LAMINAAT -

Lange planken met V-groef Voor zwaar woonkamergebruik Planken zijn mat van kleur 25 jaar garantie Normaal € 38,95 p/m2

Nu uitzoeken

PERZEN 170 x 240

handgeknoopt, normaal vanaf € 1.195,- / € 1.495,-

€ 450,-

Nu

€ 26,95 p/m

2

incl. leggen, ondervloer en plakplinten!

HD interieurs | Fahrenheitstraat 1 | Rijssen | Tel. 0548 - 52 08 27 | www.hdinterieurs.nl Openingstijden: ma t/m vr van 9.30 - 17.30 uur, do-vr koopavond tot 21.00 uur, za van 9.30 - 17.00 uur

Spring is ! in the Air Kom langs en beleef het voorjaar bij Jolie Women in Rijssen.

Uw adres voor 2e hands witgoed met Keuze uit witgoed verschillende Uw adres voor 2e hands met garantie!

Keuze uit verschillende

bekende merken: garantie! Keuze uit verschillende bekende merken: bekende merken: Keuze uit verschillende bekende merken:  Miele - wasmachines

Miele - wasmachines -- wasmachines wasdrogers Miele - wasmachines Bosch -- vaatwassers wasdrogers wasdrogers  Bosch - wasdrogers Siemens vaatwassers Siemens AEG -- vaatwassers koelkasten  Siemens vaatwassers AEG AEG koelkasten koelkasten Nijverheidsweg 2- Nijverdal  AEG - koelkasten  

 Miele Bosch  Bosch Siemens

  Nu GRATIS o.a.: T o T a aairconditioning l • elektronische   • donkergetint glas  • boardcomputer • 16" lichtmetalen velgen Nijverheidsweg 2 Nijverdalinfo@wgstotaal.nl www.wgstotaalshop.nl Nijverheidsweg 2 7442CH Nijverdal • parkeersensoren www.wgstotaalshop.nl info@wgstotaal.nl tel 06—153 623 54 / 0548-785243 • comfortstoelen met halfNijverheidsweg 2 7442CH Nijverdal www.wgstotaalshop.nl info@wgstotaal.nl tel 06—153 623 54 / 0548-785243 lederen bekleding Nààst de kringloopwinkel!

Jolie Women is dé damesmodezaak in Rijssen op het gebied van actuele damesmode.

www.wgstotaalshop.nl info@wgstotaal.nl Nààst de52 kringloopwinkel! 06 - 153 623 54 0548 - 78 43 06 - 153 623 54 0548 - 78 52 43 Ingang via de kringloopwinkel! Ingang via de kringloopwinkel!

Wij hebben een groot en divers assortiment kleding voor de modebewuste vrouw die het leven graag viert!

otstee De grro otst ! DiengTwoenttee! n in Twe

Betaal 50% nu en de andere 50% pas over twee jaar. Rentevrij.

Bij ons hoeft u niet lang na te denken over welke uitvoering of welke motor u kiest van uw favoriete Opel model. Wij hebben namelijk speciaal voor u diverse zeer scherp geprijsde modellen ingekocht, vol luxe extr Uw pakketvoordeel kan zelfs oplopen tot € 3.380,-. Direct wegrijden in zo’n nieuwe, luxe Opel is nu wel heel gemakkelijk, dankzij de Opel 50/50 deal. Betaal nu de helft en over twee jaar de andere helft. Volledig rente

a.S. zondag

Onze merken zijn:

geopend!

Kom snel naar onze showroom, vraag naar de 50/50 deal en ontdek de meest complete deal van dit momen

Supertrash

Autobedrijf Smit & Co

Josh V Dept

www.smitenco.nl

Maison Scotch

Zwolle

Marsweg 43, Ind. Marslanden E, Tel:038-4558200

Deve

Soling Ind. D Tel: 0

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km benzine: 9,6 – km benzine: 230 - 134 / diesel: 191 - 109. De 50/50-deal is van toepassing op nieuwe orders t/m

Yaya Rinascimento

Stap nu in een nieuwe Opel en be

Uw adres voor 2e hands witgoed met garantie! Uw adres voor 2e hands witgoed met garantie!

kentekenregistratie van 27 februari 2010, uitsluitend bij deelnemende dealers. Toetsing bij BKR in Tiel. Maximaal 1 na Financial Services (KvK 24107861; AFM registernr.12013025). Prospectus verkrijgbaar via www.gmacfs.nl. Prijzen incl. b

Jolie Women Haarstraat 8a - 7462 AP rijssen

Summum Woman

Tel.0548-54 15 14 - info@joliewomen.nl

en meer.

www.joliewomen.nl

www.autocentrumvandeven.nl TwenTelaan 1 • 7609 Re almelo • Tel: 0546 - 85 00 85 KijK vooR meeR SpeTTeRende occaSionS op www.uwvooRdeelauTo.nl


4 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

Tick, Tick, Boom over het dertigers dilemma Tick, Tick, Boom! gaat over liefde, ambitie, vallen en weer opstaan. Over het volgen van dromen en vechten voor originele ideeën. Op dinsdag 25 maart is deze pop-rock-musical van Jonathan Larson te zien in Theater Hof 88 in Almelo. De hoofdpersoon Jonathan, een rol van John Vooijs, komt terecht in een dertigers-dilemma: Waar sta ik nu? Wat heb ik bereikt? Is dit nu alles? Aanvang: 20.30 uur, met een inleiding om 19.30 uur.

Tick, Tick, Boom! is een grotendeels autobiografisch stuk van Jonathan Larson, bekend van de succesmusical Rent. De regie en vertaling is in handen van Koen van Dijk en de cast bestaat uit John Vooijs, Renée van Wegberg, Sander van Voorst tot Voorst en een swingende viermansband. John Vooijs speelt Jonathan, een veelbelovende componist. Jonathan is bijna dertig, werkt in een eetcafé, maar wacht op en droomt van zijn grote doorbraak als schrijver/componist van belangwekkend muziektheater. Wat te doen? Hij wordt heen en weer getrokken tussen zijn passie (componeren) en zijn verstand. Jonathan vraagt zich af of de offers die hij moet brengen voor zijn carrière het uiteindelijk waard zijn. Renée van Wegberg speelt Suzan, de

Willem Wilmink Dichtwedstrijd: de finale Voor de achttiende keer wordt de Willem Wilmink Dichtwedstrijd gehouden. Gastdichter Tjitske Jansen verzon dit jaar de zin ‘Ik voel mij als de stad waarin ik ben geboren.’ De afgelopen weken zijn er circa 200 gedichten ingestuurd met deze verplichtte zin. De jury van de dichtwedstrijd heeft deze gedichten allemaal gejureerd.

Op zondag 23 maart is de feestelijke prijsuitreiking aan de tien winnaars. De winnaar van de eerste prijs ontvangt onder andere het fel begeerde le-

Familieweekend ZINin op 22 en 23 maart Op zaterdag 22 en zondag 23 maart is er van alles te doen voor kids in de leeftijd van 2 tot 12 jaar i het ZINiN theater in Nijverdal. Het programma start om 13.00 uur. Tussen 13.00 en 16.30 uur is er een fotospeurtocht voor de echte speurneuzen. Ook kun je op bezoek bij de poppendokter. Is je lievelingspop of knuffel stuk? Laat hem dan beter maken door de poppendokter. De poppenkaper kan jouw pop meteen voorzien van een nieuw kapsel. Ook kun je je eigen pop knutselen. Voor de creatievelingen is er een workshop poppen tekenen met

illustrator Daniëlle Schothorst. De kleintjes kunnen ook genieten van een poppenkastvoorstelling: beleef het spannend avontuur mee van de poppen. Op zondag 23 maart brengt het Theater Gnaffel de voorstelling Apenstreken (5-10 jaar) Een glazen kast met daarin zeven apen staat al jaren op dezelfde plek in een groot warenhuis onderaan de roltrap. Ze zitten er wat we-

zersbeeldje. Natuurlijk dragen alle winnaars hun winnende gedicht voor. Voor de pauze treedt Tjitske Jansen op met pianist Jeroen Zijlstra! Tjitske Jansen (1971) is een Nederlandse dichter en schrijfster van theaterteksten. In 2003 debuteerde ze met de bundel ‘Het moest maar eens gaan zenloos bij, totdat je een kwartje in een gleufje stopt, want dan komt het apenorkest tot leven. Een ondeugende voorstelling met prachtige poppen. Over anders zijn en anders doen. Op grappige wijze kom je te weten, dat een aap niet voor niets een aap is! Voor de kleintjes is er Poppentheater Peterselie. Pien verveelt zich en gaat een verjaardagsfeestje voor haar zelf organiseren. Dino en Slang en Rode Kikker zullen ook komen. Maar ja.. ze heeft geen slinger. Haar moeder die druk is en niet goed opgelet, geeft haar toestemming om een slinger te knippen. Ze heeft alleen niet door dat Pien de vlaggetjes voor de slinger

Open Huis in Kunstfabriek Nijverdal Voor de derde keer houdt de Kunstfabriek Nijverdal haar Open Huis in het gebouw de Oale Bleeke aan de P.C. Stamstraat 19 te Nijverdal.

De Kunstfabriek bestaat uit 13 enthousiaste kunstenaars, die elk hun eigen ruimte in het gezamenlijke atelier hebben. Er worden meerdere kunstvormen beoefend, waaronder schilderen, beeldhouwen, keramiek en kunst in/met gemengde technieken en schrijf- en dichtkunst. Het werken met elkaar in een grote ruimte werkt volgens de kunstenaars inspirerend. Het Open Huis vindt plaats op zaterdag 22 maart 2014 van 11.00 uur tot 16.00 uur.

vriendin van Jonathan. Ooit was Suzan een veelbelovende danseres, maar ze koos voor een onderwijsbaan buiten de culturele hoofdstad. Zij wil met Jonathan een gezin stichten en vraagt hem zijn dromen van een kunstenaarsleven vaarwel te zeggen… Sander van Voorst tot Voorst speelt Michael, Jonathans beste vriend. In het verleden was hij acteur, maar hij is overgestapt naar het bedrijfsleven en is daar nu een grootverdiener. Hij probeert Jonathan aan een vaste baan te helpen, zodat er ook voor hem een eind komt aan ‘dat onzekere artiestenbestaan’. Kaarten à €24,50, CJP/65+ €22,50 incl. inleiding & pauzedrankje kunnen worden besteld via www.hof88.nl, per mail via info@hof88.nl en telefonisch tijdens kantooruren via (0546) 850264. De kassa is open van dinsdag t/m vrijdag van 12.00 tot 17.00 uur en vanaf één uur voor de voorstellingen. sneeuwen.’ Jeroen Zijlstra is componist, tekstschrijver en trompettist. Hij is bekend van het lied Durgerdam slaapt, waarmee hij in 2002 de Annie M G Schmidtprijs won. Alle gastdichters van voorgaande jaren zijn ook uitgenodigd en dragen een gedicht uit eigen werk voor rondom het thema van de Boekenweek: reizen. Reserveren via de informatiebalie of info@bibliotheekalmelo.nl

UIT-Agenda AFBLIJVEN - THE MUSICAL PARKGEBOUW RIJSSEN

Zaterdag 22 maart, 20.00 uur Carry Slee schreef in 1998 de bestseller Afblijven - het was haar eerste boek dat verfilmd werd. Om vijftien jaar Afblijven te vieren, draait dit theaterseizoen de gelijknamige musical.
Melissa kan fantastisch dansen en wordt gevraagd voor een videoclip. Ze kan haar geluk niet op! Al snel gaat ze helemaal op in het wereldje van muziek en dans. Maar Melissa vindt het moeilijk weerstand te bieden aan de verleidingen die op haar pad komen…

JEROEN VAN DER BOOM PRESTON PALACE ALMELO

Zaterdag 22 maart, arrangement v.a. 20.00 uur Jeroen van der Boom maakt niet alleen deel uit van De Toppers, hij is een topper. Hij brengt zijn ‘gouwe ouwe’ ten gehore, maar gaat ook zeker enkele nummers van zijn nieuwe album ´Deze man´ zingen.

GREAT BRITTEN DAY - S.K.A. HOF 88 ALMELO

Zondag 23 maart, 14.00 uur Als hommage aan de Engelse componist Benjamin Britten, van wie we dit seizoen zijn honderdste verjaardag vieren, houdt de 25-jarige Stichting Kamermuziek Almelo een speciale, feestelijke Brittendag. U kunt luisteren naar celliste Timora Rosler in een van de meesterlijke Suites voor cellosolo van Britten. Daarna volgen een paar hoogtepunten uit het pianorepertoire van Britten, gespeeld door Klára Würtz. Na de pauze besluit het Matangi Kwartet deze middag met het 3e Strijkkwartet van Britten en het beroemde Strijkkwartet van Edward Elgar.

PEUTERPARADE – JELLE VAN AMERSFOORT PARKTHEATER RIJSSEN

Woensdag 26 maart, 10.00 uur Voor het eerst in het Parkgebouw: de Peuterparade! Een mooie theaterervaring voor jonge kinderen met Jelle van Amersfoort, zanger, acteur, musicus en ambassadeur van de WNF Bamboeclub. De zaal is omgetoverd tot de bijzondere wereld van de Noord- en Zuidpool. Deze voorstelling kun je de biebpas
voordelig bezoeken, want leden van de Bibliotheek ontvangen een korting van € 2,50 korting op een kaartje (per huisadres 4 kaartjes met korting). Wel telefonisch reserveren voor deze actie: 0548 - 544975.

JAN KEIZER & ANNY SCHILDER THEATERHOTEL ALMELO

uit allerlei kleren gaat knippen. Kaarten kunnen besteld worden bij de balie in de ZINiN Bibliotheek.

Zaterdag 29 maart, 20.00 uur Ook dit theaterseizoen bezoeken de Volendammers Jan Keizer en Anny Schilder, volgens velen dé ‘stemmen’ van BZN, opnieuw Theaterhotel Almelo. Jan en Anny nemen ons mee naar de periode van 40 jaar hits uit de BZN-periode en natuurlijk nieuwe liedjes van de reeds eerder verschenen albums, waarvan Together Again met goud werd bekroond.

Evenementenkalender Wat? Wie? Muziek Colores - Belle Perez Cabaret Geen idee - Jeroen Leenders Muziek Jeroen van der Boom in concert Muziektheater De kleine Blonde Dood Familie Familieweekend Theater Afblijven - Carry Slee Muziek Fanfarekorps Nationale Reserve Muziek Great Britten Day - S.K.A. Literair Willem Wilmink Dichtwedstrijd Muziek Tick, tick boom Revue Boer’nLeu: het leste bedrief Familie Peuterparade Cabaret Cabaretcafe concours Wim Sonneveld Cabaret Maar ondertussen - Paulien Cornelisse Muziek Last Resistance - Wende Muziek Her Majesty - Back to Abbey Road Muziek Sirene - ZaZi Muziek Symphonie Orkest Cecilia Muziek Meesterwerken uit Frankrijk Jeugdtheater Het Griezelgenootschap Show The Legend… Kung Fu Fantasy Muziek Venice in concert

Waar? Theaterhotel Almelo ZINiN Nijverdal Preston Palace Almelo Theaterhotel Almelo ZINiN Nijverdal Parkgebouw Rijssen ZINiN Nijverdal Hof 88 Almelo Bibliotheek Almelo Hof 88 Almelo Theaterhotel Almelo Parkgebouw Rijssen Hof 88 Almelo ZINiN Nijverdal Theaterhotel Almelo ZINiN Nijverdal Parkgebouw Rijssen Hof 88 Almelo ZINiN Almelo Hof 88 Almelo Theaterhotel Almelo Theaterhotel Almelo

Het complete aanbod van wat er in Almelo te doen is, is te vinden op www.uitinalmelo.nl.

Wanneer? 21 mrt 21 mrt 22 mrt 22 mrt 22 en 23 mrt 22 mrt 22 mrt 23 mrt 23 mrt 25 mrt 26 mrt 26 mrt 27 mrt 28 mrt 29 mrt 29 mrt 29 mrt 30 mrt 30 mrt 30 mrt 30 mrt 1 apr


GEVRAAGD: INBRENG VAN KUNST EN ANTIEK Wij zijn op zoek naar goede inbreng van o.a. Antiquarische boeken, Kunst, Antiek, Goud, Zilver, Wapens, Oosterse tapijten en complete inboedels en nalatenschappen met antiek voor onze Aprilveiling. Inbreng dagelijks van 10.00 - 16.00 uur of bel voor het maken voor een afspraak bij U thuis voor taxatie van meerdere of grote objecten. Laatste inbrengdag vrijdag 28 maart.

Kijkdagen 17 t/m 21 april, veiling 22 t/m 29 april. Wij zijn dus 1e en 2e Paasdag open om te kijken.

VEILINGHUIS DE ATLAS B.V. Noorwegenstraat 6A | 7418 BC Deventer | Tel. 0570-62 76 66 info@veilinghuisdeatlas.nl | www.veilinghuisdeatlas.nl

Kwaliteit • Service • Maatwerk •

Kijk voor meer informatie of een prijsindicatie op onze website:

Welkom in onze showroom!

www.wikodakkapellen.nl

€ 250,korting

donderdag 20 februari 2014 Hart van Almelo & Rijssen 5

Twente Schildersdiensten: Va k m e n s e n z o n d e r f i n a n c i ë l e r i s i c o ’s v o o r o n d e r n e m e r s Met de vestiging in Nijverdal is Twente Schildersdiensten een begrip in de schildersbranche in Twente. Dé specialist in uitzending en payrolling. Wanneer schildersbedrijven extra personeel nodig hebben om het werk gedaan te krijgen, kan men bij Twente Schildersdiensten terecht voor een ervaren vakman. Daarnaast zijn schildersbedrijven niet alleen verzekerd van voldoende mankracht als het nodig is, maar hebben ze geen personeelskosten als er even geen werk meer is. Twente Schildersdiensten gaat met de (eventueel door het schildersbedrijf zelf aangebrachte) vakman een arbeidsovereenkomst aan en draagt zorg voor alle verplichtingen voortvloeiende uit het juridisch werkgeverschap. Voordelen zijn: geen loondoorbetalingverplichting bij ziekte, geen loonadministratie meer bijhouden en een transparante calculatie van loonkosten. Voor wat betreft vakschilders, die zijn het gehele jaar verzekerd van een vast inkomen volgens de Schilders CAO. Dankzij de “arbeidspool” met schilders van Twente Schildersdiensten kunnen ondernemers zich richten op hun core business: schilderen. De administratieve rompslomp en financiële risico’s worden dan overgelaten aan Twente Schildersdiensten.

TwenTe SchilderSdienSTen B.V.

Wiko Dakkapellen Josink Esweg 58, 7545 PN Enschede

voor een betere prijs Ronald Kok 06-20 367550 info@garabo.nl www.garabo.nl

Grotestraat 268, 7441 GT Nijverdal M: 06-20978739 T: 0548-613226 F: 0548-617027 M: info@twenteschildersdiensten.nl W: www.twenteschildersdiensten.nl

t 053 428 00 12 e info@wikodakkapellen.nl

NIEUW in LOSSER...

De beste kwaliteit

Daarbij wordt zeer zorgvuldig te werk gegaan voor wat betreft de werving en selectie.

Ongeacht of u zelf een kandidaat heeft of niet. Twente Schildersdiensten zorgt ervoor! Tevens is uw (loon)administratie bij Twente Schildersdiensten in vertrouwde handen. Neem vrijblijvend contact op met Twente Schildersdiensten BV voor meer informatie.

• Binnen één dag geplaatst en afgewerkt aan binnenen buitenzijde • Wij plaatsen alle seizoenen van het jaar • 10 jaar garantie op de gehele dakkapel • Indien gewenst verzorgen wij voor u de bouwaanvraag

Garagedeuren Horren Rolluiken Zonwering

Momenteel heeft Twente Schildersdiensten een groot aantal ervaren schilders in dienst. Dankzij de ligging kan Twente Schildersdiensten aan Nederlandse schildersbedrijven ook flexibele Duitse arbeidskrachten aanbieden.

Kortom: zoekt u vakmensen?

(Geldig t/m 2e Paasdag)

Wij leveren meer dan alleen uw dakkapel

Advies aan huis Vakkundige montage Hoogstaande service Gratis inmeten

Daarmee is de dienstverlening niet alleen aantrekkelijk voor grote schildersbedrijven, maar zeer zeker ook voor kleine. Daarnaast verleend Twente Schilderdiensten BV ook een uitgebreide administratieve service aan de schildersbranche. Dan moet er gedacht worden aan het verzorgen van de gehele loonadministratie; dus ook voor het “eigen” personeel dat in vaste dienst is. Onder de dienstverlening vallen ondermeer de aangiften loonheffing, loonstroken per periode, aanlevering A&O services en ziekteverzuimregistratie.

’t Stien’nboer, kort bie en toch d’r oet!!

Specialist MKB en particulier • • • • • •

Jaarrekeningen Belastingaangiften Loonadministratie (Online) Boekhouding Ondernemingsplan Kredietaanvragen

BTW Retour

AcTie Zonnepanelen

Gemoedelijke familiecamping in Haaksbergen Met vele faciliteiten zoals o.a. Indoor speeltuin en een HEERLIJK WARM 30 gr OVERDEKT EN OPENLUCHT ZWEMBAD peuter en kleuterbad Mooie seizoen- en jaarplaatsen, ruime kampeerplaatsen en diverse verhuurmogelijkheden; van ingerichte tent tot sta caravan, van luxe safari tent tot ruime vakantiebungalow. Speciale kampeervoordeelarrangementen.

’t Stien’nboer Scholtenhagenweg 42

Kortom Hét adres voor een betaalbare en leuke vakantie. Kijk voor meer informatie op onze website: www.stien-nboer.nl bel 053-5722610 óf kom eens een kijkje nemen op ’t Stien’nboer.

7481 VP Haaksbergen

Duidelijke en scherpe tarieven Bedrijvenpark Twente 172 | 7602 KE Almelo Tel: 0546-57 72 22 | info@willemsaccountants.nl

www.willemsaccountants.nl

Voor een mooie en gezonde tuin!

LIMO SERVICE

TE KOOP

TWENTE

NIEUWE CHALETS IN LOCHEM & MARKELO

Neemt u maar een kijkje op onze website:

www.mulderbosentuin.nl

70 m2 vanaf € 69.500,-0f een prachtige Finse Blokhut vanaf € 29.500,-- . Oplevering per direct. Bel voor informatie 0547 - 33 44 52 schuttenbeltrecreatie.nl

!

Good goan!

openingstijden: € 85,- per uur € 350,- per dag inclusief chauffeur! 06 - 160 189 03 www.LimoServiceTwente.nl

woensdag - zondag vanaf 13.00 uur

Tel. 053-230 44 44 www.goplanetspeedworld.nl

• • • • • •

Tuin onderhoud Tuinaanleg herindeling en onTwerp van uw Tuin Boomverzorging Snoeien van STruiken Snoeien van hoge en/of gevaarlijke Bomen

Wij zijn een erkend leerbedrijf Voor meer info: tel. 0546 - 56 69 66


Dolle Design Dage Acties gelden t/m 12 april of tot zolang de voorraad strekt! Waaraan ontlenen bekende ontwerpers hun inspiratie? Wat beweegt

amer tarck Badk S : 1 g in d ie TOP aanb

hun díe vorm te maken? Ontdek het bij Roescher! Tijdens de Dolle Design Dagen presenteren 4 top-ontwerpers zich! T/m 12 april biedt Paul Roescher Exclusief Design tegen bodemprijzen. Design van de bovenste plank, tóch lager in prijs dan waar ook!

Philippe Starck stuit op

inspiratie

ontwerp

elementaire zaken. En op de basis-behoeften verfrissend, schoonheid en lichamelijkheid. Hij hoefde niets uit te vinden, alleen terug te vinden. Ook hier geldt: niets is overbodig. Alles wat men niet nodig heeft is weggelaten. Consequent doorgevoerde eenvoud.

e ns d gen tijde n Da n g e i e s e All D e Doll

TOP aanbieding 3: Design Radiator

Ontwerper Ciussai De Adhoc Ciussai is mischien wel de meest ongelooflijke radiator die ooit is ontworpen en heeft alle grote design prijzen gewonnen die er te winnen zijn.

Radiator 810 watt CV vermogen De Ciussai is een RVS ommantelde slang die zowel op een haak als stang te plaatsen is.

Stefano Giovannoni

TOP aanbieding 4: Wastafel

1295,-

Anderhalf jaar geleden werd de reclamecommissie van

Woonboulevard Almelo nieuw leven ingeblazen. De

circa vijfentwintig ondernemers aan de woonboulevard bundelden hun krachten en besloten om als gezamenlijk label naar buiten te treden. ‘Het logo van Woonboulevard Almelo komt op diverse manieren naar voren,

bijvoorbeeld in de afzonderlijke advertenties van de ondernemers’, zegt Joost Tiemersma, voorzitter van de reclamecommissie van Woonboulevard Almelo en tevens eigenaar van Outlet Store Plus. ‘Een dergelijk be-

Een Tam Tam, daar lijkt deze wastafel nog het meest op. Dit meesterstuk is van de Italiaanse ontwerper Stefano Giovannoni, met onzichtbare overloop. Voorzien van een vuil afstotend keramiek. Normaal 1860,s de tijden en Alleen n Dag Desig Dolle

s de tijden en Alleen n Dag Desig Dolle

1250,-

Woonboulevard Almelo: een gezellig uitje op koopzondagen Mensen die afgelopen zondag een bezoek brachten aan Woonboulevard Almelo werden verrast met een leuk thema voor jong en oud. Door de handen ineen te slaan, maken de aan de woonboulevard gevestigde ondernemers van elke koopzondag een gezellig uitje voor het winkelend publiek.

3995,-

mplete pe Starck co ip il h P , incl. r e m Badka staande foto lgens boven vo gn r e si e m d ka bad n luxe ouchedeur e hardglazen d Normaal 8356,el. douchepane

leid is uniek en begint inmiddels zijn vruchten af te werpen. Zelf heb ik het logo van de woonboulevard op mijn bedrijfsauto staan. Verder hopen we Woonboulevard Almelo via de social media onder de aandacht te brengen. Dat proberen we te bereiken door twee keer per maand gratis iets weg te geven aan mensen die ons via de social media volgen. De ene keer zal dat bijvoorbeeld een dekbed van Beter Bed zijn, de andere keer een boor van Praxis.’ De door Woonboulevard Almelo ingeslagen weg resulteerde verder in een uitbreiding van het aantal koopzondagen van twaalf naar 21 per jaar. Dichte

winkeldeuren zijn tijdens deze dagen bovendien uit den boze, want alle ondernemers zijn op koopzondagen geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Winkelplezier staat daarbij voorop. ‘Elke koopzondag staat in het teken van een bepaald thema’, vervolgt Tiemersma. ‘De ene keer zullen piraten present zijn op Woonboulevard Almelo, de andere keer prinsessen. Verder zorgen we voor voldoende activiteiten voor de kinderen, zoals een springkussen of een klimbaan. Ook willen we binnenkort tijdens koopzondagen een band laten optreden. Op die manier willen we van een bezoek aan Woonboulevard Almelo een leuk dagje uit maken.’ Meer informatie over Woonboulevard Almelo is te vinden op www.woonboulevardalmelo.nl of www.facebook.com/ WoonboulevardAlmelo.

Sans viert jubileum van Marloes en Judy met 12,5 procent korting Judy Wolbers en Marloes Rolleman vieren op donderdag 20 maart het feit dat ze 12,5 jaar bij Sans aan de Haarstraat 35 in Rijssen werken. Dat wordt gevierd, want op deze dag krijgen klanten bij hun aankoop een jubileumkorting van 12,5 procent. Beide dames zijn als tiener bij Sans begonnen en hebben zich inmiddels opgewerkt naar zeer gewaardeerde me-

dewerksters. Judy is altijd het zonnetje op de herenafdeling en als het nodig is de koele kikker bij de kassa.

Met andere woorden… Judy krijg je niet gek. Marloes heeft eerst enkele jaren op de Esprit afdeling gewerkt waarna ze zich vooral heeft bewezen als stabiele kracht op de jonge heren mode afdeling. Ook als Visual merchandiser is Marloes een topper. Als geen ander weet

zij de goederen op alle afdelingen op de juiste manier te presenteren. Dat Sans na 12,5 jaar nog steeds blij zijn met beide dames mag duidelijk zijn. Iedereen wordt dan ook uitgenodigd om de dames op 20 maart te feliciteren. En doet u op deze dag een aankoop bij Marloes of

Judy, krijgt u over het aankoopbedrag een jubileum korting van 12,5 procent.

Uiteraard zullen de dames op deze dag eveneens een passend cadeau krijgen.


gen! bij Paul Roescher

Roescher bewijst het weer: heel mooi hoeft écht niet heel duur te zijn!

Gratis ont werp van u uw ontwer w badkam per op 055 er -360174

Reserveer

TOP aanbiedin g 2: Toilet Acti e

Set

Rimfree Randloos spoelsysteem, dus zeer eenvoudig te reinigen. Afne embare toiletzitting met softclosing systee m. Compleet met inbouwreservoi r met 25 jaar garantie. N ormaal 701,ens de Alleen tijd n Dagen Dolle Desig

399,-

TOP aanbieding 5: Bad + Badkraan

s de tijden en Alleen n Dag Desig Dolle

Complete set strak vormgegeven vrijstaand bad, 180 x 80 cm, en een compleet vrijstaande badkraan met waterval uitloop. Samen voor een design prijs van:

1175,-

TOP aanbieding 6:

• dOenhzeoodgesigners zijn op

te van alle trends in ba dkamerarchitectuu r en ontwerpen moeiteloos geheel grati s een ontwerp vo or uw badkamer! Maak een a fspraak, be l 055-360174 7 en ontvang ee n GRATIS ontwerp vo or uw badkamer!

7

• Luxe rainfall shower met 2 functies: waterval & rain shower 25 x 60 cm s de tijden Dagen Alleen esign D e ll Do

365,-

Neem de m aten van uw badkam er mee, onze ontwer per maakt gratis een mooi ontw erp!

TOP aanbieding 7: Luxe douche set

TOP aanbieding 8: Vrijstaande wastafel

Shower Technologie. Voortaan stelt u digitaal met een paar tipjes van uw vinger de juiste temperatuur en functie van uw douchekraan in. Complete set met regelbox, plafondinbouwdouchekop en handdouche.

Wastafel rond of vierkant nog strakker als strak. Normaal 1516,-. s de tijden en Alleen n Dag Desig e ll o D

1195,-

s de tijden en Alleen n Dag Desig Dolle

985,-

Met Megastores in: Rijssen: (7463 PH) Plaagslagen 2 Tel. (0548) 540 340 Apeldoorn: (7317 AN) Vlijtseweg 196 Tel. (055) 360 1747

Excl. kraan. Bijpassende kranen vanaf 145,-

PAUL ROESCHER K E U K E N

B A D

V L O E R

H A A R D

Open: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feest dagen gesloten. Combi-voordeel geldt niet op het Budget-Trendline assortiment.

Clinique Dr. Don Clinique Dr. Don is een kliniek waar u zich welkom en veilig voelt. Onze cosmetische artsen en huidtherapeuten zijn opgeleid in het gebruik van de nieuwste technologie. Daarnaast heeft het team van Dr. Don behandeltechnieken ontwikkeld die bewezen resultaten geven in rimpelbestrijding en huidverstrakking. Kwaliteit en professionaliteit staan bij ons voorop. We nemen alle tijd voor u. In een rustige en prettige sfeer bespreken onze huidcoaches uw wensen en beantwoorden uw vragen. Wilt u persoonlijke aandacht, maak dan een afspraak voor een kosteloos consult bij Dr. Don (Dokter Donald Ottens) T. 074 - 3030250

Clinique Dr. Don Demmersweg 136, 7556 BN Hengelo T. 074 - 3030250 www.cliniquedokterdon.nl open Dagen Zaterdag 10.00 Donderdag2520januari februari 17.00- 16.00uur - 20.00 uur Zaterdag 22 februari februari10.00 10.00uur - 16.00uur Zaterdag 22 - 16.00 uur Donderdag 20 februari 19.00uur - 21.00uur Wilt u een jeugdiger en frisse uitstraling? Maak dan nu kennis met de injectables van Dr. Don. Heel 2014 is een Botox actiejaar. Meer informatie? www.CliniqueDokterdon.nl

Energieke en jongere uitstraling • Lipof illing • Anti-age aanpak op maat • Gezichtsbehandelingen • Permanente ontharing • Microdermabrasie • Botoxbehandelingen • Laserbehandelingen • Cellulite • Huidaandoeningen • Rimpelbehandelingen • Acne • Liposuctielaser • Lichttherapie • Injectables • Bovenooglidcorrectie • Couperose en vaatjes • Haartransplantatie • Contourverbetering • Voedings advies

adv. dr.don.indd 1

13-01-14 09:32


8 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

Heracles heeft weer wat lucht Een grote stap richting lijfsbehoud is afgelopen zaterdag gezet, maar Heracles Almelo zal in de komende weken op zijn tellen moeten blijven passen. De winst op Roda JC (21) kwam echter op het juiste moment. Zaterdag 29 maart staat er opnieuw een cruciaal duel op de rol. In Nijmegen wacht NEC. Met de overwinning op Roda JC sloot Heracles een slechte reeks af, maar met name in de eerste helft zag het er niet goed uit tegen de Limburgers. Zeker niet nadat Guus Hupperts op aangeven van Mitchell Donald al snel scoorde. Daarna streden de Almeloërs lang tegen zichzelf. Roda JC kreeg zelfs een geweldige kans op 0-2, maar doelman Pasveer voorkwam

dat. Terwijl een deel van het mokkende publiek al op weg was naar een versnapering werd het op slag van rust toch 1-1. Uit het niets, want Bryan Linssen werd eigenlijk niet eens lekker aangespeeld door Mark Uth. Linssen slaagde er echter in met een laag diagonaal schot de 1-1 op het scorebord te krijgen. Het humeur van trainer Jan de Jonge kwam dat

niet ten goede. In de rust volgde een donderspeech en voerde hij een dubbele wissel door. Streutker en Cziommer mochten douchen, Quansah en Bruns namen de vacante plekken in. Dat sorteerde effect. Niet alleen de tweede helft was een stuk beter; Heracles greep ook de broodnodige zege. Het was opnieuw Linssen die de gevierde man was. Hij mikte de bal in de verre hoek: 2-1. De Jonge was blij met de zege, maar gaf toe dat hij zich voor rust groen en geel had geërgerd. ‘Het was dramatische vertoning. Een

aantal jongens had zware benen en alles liep mis. Dat reken ik ook mijzelf en de technische staf aan. Kennelijk hebben wij daar ook niet een goede inschatting gemaakt hoewel er op de trainingen niets aan de hand leek te zijn. Overigens wil ik Roda JC niet tekort doen dat in deze fase goed speelde.’

Excelsior ‘31 nog dieper in de misère Excelsior ‘31 moet vrezen voor degradatie. De ploeg uit Rijssen verloor zaterdag van Capelle en staat nu onder de fatale rode streep. Hoofdklasser SVZW pakte een punt bij Harkemase Boys (2-2). Zondag-eerstekllasse Luctor et Emergo hield een punt over aan de ontmoeting met AWC. De technische commissie van Excelsior ‘31 heeft de handschoen weer opgepakt.

De leden zeggen voldoende vertrouwen te voelen om toch weer verder te gaan. Zij

hebben zorgen genoeg bij het samenstellen van een nieuwe selectie voor het seizoen 2014-2015. Het is nog niet bekend op welk niveau Excelsior ’31 het komend seizoen speelt. Dat zou zo maar de hoofdklasse kunnen zijn. Na de onverdiende nederlaag

kon je hem wisselen. Hij bleef maar nagenieten van zijn eigen acties.

week 12

Na rust zag hij een andere ploeg. ‘De invallers gingen de strijd wel aan met Roda JC. Het spel was niet goed maar Heracles Almelo was weerbaar. Wij hebben nog een aantal goede kansen gekregen en uiteindelijk zijn wij de gelukkige winnaar.’

Ben Weber heeft bij FC Twente en Heracles gespeeld en heeft drie boeken op zijn naam staan. In Hart van Enschede trakteert hij u op een uniek ‘kleedkamerverhaal’ uit zijn tijd als profvoetballer.

Komende zaterdag zou Heracles thuis spelen tegen Feyenoord. Vanwege een gebrek aan politieagenten, die massaal naar de nucleaire top van wereldleiders in Den Haag moeten, is dit duel verschoven naar woensdag 2 april ((18.45 uur). Op 29 maart wacht de zware uitwedstrijd tegen NEC, dat in acuut degradatiegevaar verkeert. Een overwinning in dit duel zou betekenen dat Heracles wat meer lucht heeft in de lastige eindfase van het seizoen.

In de komende weken neem ik met u een aantal teams van FC Twente door. We beginnen met de selectie, seizoen 1986-1987.

De kaartverkoop voor Heracles-Feyenoord is in volle gang. Voor dit duel geldt een clubcardverplichting. Foto René Hummel

Uit de Oude Doos

Voor meer informatie: www.heracles.nl tegen Capelle (2-4) zaten spelers en trainer Hans van Dijkhuizen in zak en as. Logisch, want na rust werd een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Trainer Hans van Dijkhuizen was na de wedstrijd tegen Capelle aangeslagen. ‘Hoe het nu verder moet? Dat moet je me nu even niet vragen’, zei hij op de website www.t-sportreport.nl. ‘Dit is een mokerslag. Ik wil deze club graag in de topklasse houden, maar dat moeten we wel met zijn allen doen. We zullen nu snel punten moeten pakken, anders is het klaar.’ Dat wordt lastig, want van de resterende zes duels, speelt de ploeg uit Rijssen er vier uit. Ook de cijfers in 2014 (van de acht competitieduels werden er zeven verloren) spreken boekdelen. Excelsior ’31 speelde na een onzekere start een prima eerste helft, maar beloonde zich maar één keer. Na een goede combinatie tussen Gerritsen en Ezafzafi mikte Ten Bolscher in de 20ste minuut raak. In de levendige eerste helft had Gerritsen de pech dat hij de paal trof. Na rust scoorde de ex-prof wel. Exclesior leek op rozen te zitten, maar vier minuten later zorgde Anes voor de aansluiting: 2-1. Daarna kregen beide ploegen kansen bij de vleet, maar toen capelle ruim een kwartier voor tijd 2-2 maakte (De Lange), stortte de thuisclub ineen. Opnieuw Anes

FC Twente: Het elftal van 1986/’87

Kees Rijvers; Altijd rustig, zeer beheerst en ervaren, maar een eigenwijze toptrainer. Neusje voor jong talent. Theo Vonk; De gelikte en zeer ambitieuze assistent trainer die een zesde zintuig had voor mooie vrouwen en talentvolle spelers. Theo Snelders; Nederlands beste, maar veel te schuchtere keeper. Haalde jammer genoeg nooit de echte top. Op het gebied van 1 tegen 1 duels de absolute uitblinker. Fred Rutten; Aanvoerder, de ietwat trage verdediger met de meest verfijnde traptechniek, op Epi Drost na natuurlijk. Hij was een echte leider in het veld. Andre Paus; bijgenaamd ‘Lange’, vriend van Theo Vonk en evenbeeld van Bennie Jolink. Keihard in de duels. Spreekt vooral Twents, zelfs in Malta waar hij nu trainer is. Dennis Brilhuis; dankt zijn profcarrière aan zijn legendarische dubbele schaar. Daarna en Dieterich (in blessuretijd) maakten het drama voor Excelsior ’31 compleet. ‘Dit is slecht voor onzelf’, aldus Van Dijkhuizen. ‘Er stond een team, we kwamen op 2-0 en hadden zelfs de kans op 3-0. Ik heb er geen woorden voor.’ Komende zaterdag wacht de lastige uitwedstrijd tegen titelkandidaat GVVV in Veenendaal. Een week later ligt de competitie stil.

SVZW SVZW wacht in 2014 nog altijd op een overwinning in de hoofdklasse. De hoofdklasser uit Wierden speelde zaterdag weliswaar knap gelijk bij Na een kwartier spelen zette Uuldriks de Friezen op 1-0. Op slag van rust zorgde Ruud ter Heide voor de gelijkmaker. Kevin Aman zette SVZW in de tweede helft op 1-2. De eerste overwinning in 2014 gloorde op voorsprong. Vlak voor rust tekende Ruud ter Heide voor de gelijkmaker. Toen na de pauze Kevin Aman de 1-2 scoorde, leek SVZW voor een stuntje te gaan

Erik Groeleken; had een geweldig afstandsschot in zijn rechter. Overdreef zijn acties door van eigen helft op de goal van de tegenstander te schieten. ‘Erikje, kom maar effe wisselen jongen!’ Beetje recalcitrant. Martin Koopman; was de hele dag met zijn uiterlijk bezig. Zelfs na het scoren van een doelpunt moest zijn blonde haardos weer in het gareel. Fluwelen techniek, geweldige humor en scorend vermogen. Ron Willems; besefte niet hoe goed hij was. Werd soms gek van zijn eigen briljante acties en gaf dan een ander een compliment. Na zijn Ajax avontuur nooit meer iets van gehoord. Evert Bleuming; Kammetje of Mr. Etos genaamd. Nam de complimenten van Ron Willems altijd van harte in ontvangst en was ervan overtuigd dat hij de beste was. De snelste was hij wel! Mika Lipponen; een eigenwijze Fin met een neusje voor de goals. Beantwoorde alle vragen in de media met ‘ja’. Was Fins international in de jaren tachtig. Pietje Keur; Kende de binnenstad van Enschede beter dan het strand van Scheveningen, waar hij is opgegroeid. Een spits die zichzelf dwars door de verdediging van de tegenstander beukte. Was voor de duvel niet bang. Wim Balm; Liep altijd achter Pietje aan. Was zeker bang dat hij de weg in Enschede kwijtraakte. Maatjes voor het leven. Een verfijnde technicus was hij wel. Over twee weken deel 2. Reageren: ben.g.weber@hetnet.nl zorgen, maar Robin Huisman de Jong voorkwam dat (2-2). Komende zaterdag ontvangt SVZW csv Apeldoorn.

Luctor et Emergo Luctor et Emergo toonde zondagmiddag karakter. De Almelose zondag eersteklasser maakte tegen AWC een 2-0-achterstand goed. ‘We hebben met 2-2 gewonnen’, grapte trainer Woesthuis en die grap had een behoorlijke kern van waarheid. Halverwege was het 0-1 door Nieuwenhuis en toen de ploeg uit Wijchen kort na de hervatting op 0-2 kwamen door Watson, zag het thuispubliek het somber in. Toch kwam de ommekeer. De thuisclub nam risico’s, speelde met vier aanvallers en zag de moed worden beloond. Hoklek en Middelkamp zorgden ervoor dat Luctor et Emergo alsnog een punt overhield aan de wedstrijd. Komende zondag gaat Luctor et Emergo op bezoek bij Rheden.


donderdag 20 februari 2014 Hart van Almelo & Rijssen 9

Autobedrijf Lichtenberg

Wattstraat 19 | 7461 AB Rijssen | Tel. 0548-54 00 34

Kettlebell training - zumba - kickboksen insanity-spinning - karate- kids fitness cross power -persoonlijke trainingsschema’s - persoonlijke voedingschema’s

www.auto-lichtenberg.nl

Volledige Airco-service voor

Real Fitness Rijssen Elsenerstraat 28

www.real-fitness.nl

75,-

AAnbieding

Ruitenwissers met

20%

. 9 €

Uw auto is bij ons in goede handen!

Persoonlijke begeleiding Unieke groepslessen Gratis voedingsadvies elke dag geopend personal training

f: a n va n e rt o p 95 S

KoRting

en gRAtis montAge!

Real Fitness Enter Stationsweg 9

KniP Je KoRting - KniP Je KoRting - KniP Je KoRting - KniP Je KoRting - KniP Je KoRting

ERVAAR DE VOORDELEN VAN KALKVRIJ WATER!

Informeer

VANAf

WATER ONTHARDERS KWALITEIT VOOR DE LAAGSTE PRIJS!

€ 795,Combi-Volume (10 en 20)

naar de vele

ILSE DAMHUIS

VOORDELEN!

STIJLVOL  WONEN        |    PROJECTINRICHTING  

Duo-Volume 10 (65 kg zoutvat)

GORDIJNEN NODIG  ?   PROFITEER  DAN  NU  VAN  ONZE   ACTIE  !    

€ 50,-

20 %  KORTING  OP  ALLE   OVERGORDIJNEN   &     VOUWGORDIJNEN  

ExTRA KORTING

bij inlevering van deze bon! GELDIG VAN     01-­‐03  |    31-­‐03  

ONZE SHOWROOM: Slijpsteen 8 - 7513 JA Enschede

OPENINGSTIJDEN: Dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur - Donderdag en vrijdag koopavond tot 20.00 uur - Of op afspraak

WWW.ILSEDAMHUIS.NL    |    OOTMARSUMSEWEG  261    |    FLERINGEN      

Zaterdag 22 maart

Cambio/ Claudia Sträter event vanaf 11.00 uur

m.m.v. Hairstyliste Annelies-Great Products

ShowRoom opRuImINg!

badkamer meubelen nu meT

50%

korTing! uITgezoNDeRD NIeuwe coLLecTIe!

Tevens kunT u bij ons TerechT voor een ruim assorTimenT Tegels Tegen messcherpe prijzen! Kom snel een KijKje nemen in onze showroom of bel voor een afspraaK! Industrieterrein,’t Lochter - Rudolf Dieselstraat 1a - 7442 DR Nijverdal - Tel. 0548-760270 - www.martinsteenbergen.nl

• Voor elke klant een give away • Koffie/thee met wat lekkers • 3x kans op gratis Cambio broek

G

TIN R O

Grotestraat 2 - Rijssen

K

OP

A

N OO

EW

L AL a

ap .v. m.u

len

ike

rt ea

d

rijs

ep rt g

SS

E CC

S

RE OI

*

Grotestraat 17, 7461 KE Rijssen T: 0548 852 080 E: info@demagnolia.nl W: www.demagnolia.nl


10 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

Toneelgroep COV speelt ‘Het huis’ ‘Het huis’ is een indrukwekkend toneelstuk over het verlies van een dierbare, hechte familiebanden, relatieproblemen en geheimen. Uit het leven gegrepen, met humor, emotie en voor ieder herkenbare situaties. Voor de huidige groep spelers van toneelgroep COV betekent dit een nieuwe uitdaging. Met ‘Het huis’ wijkt COV af van haar traditie van het spelen van komedies en kluchten. Het toneelstuk is geschreven door Sonja de Jong,

bekend van onder meer theatergroep September uit Almelo. Die toneelgroep boek al jaren achtereen successen met het spelen van toneel-

stukken met een serieus thema in combinatie met een vleugje humor. Onder leiding van regisseuse Hetty Nijkamp wordt op de repetities geconcentreerd gewerkt om straks bij de première goed voor de dag te komen. In ‘Het huis’ draait alles om drie zussen die op deze dag het huis van hun pas overleden moeder leegruimen. Dozen met spullen worden verdeeld en alles wat overblijft verdwijnt op de brandstapel of gaat naar de vuilstort. Hun echtgenoten zijn er maar druk mee. Tijdens het opruimen halen de drie zussen herinneringen op, er ontstaan kleine ergernissen en emoties laaien op. Hierbij hebben de echtgenoten het zwaar te verduren. Nadat een tante haar deel van de boedel heeft opgehaald laat ze familie terloops weten

Baltsende Korhoenders op Sallandse Heuvelrug Leden van de IVN-vogelwerkgroep laten u graag het baltsen van de zeldzame Korhoenders zien. Dit kan op elke zaterdag vanaf 29 maart tot en met 11 mei en op Tweede Paasdag (21 april). Leden van de IVN-vogelwerkgroep laten u graag het baltsen van de zeldzame Korhoenders zien. In het

vroege voorjaar voeren de korhanen ieder jaar, tijdens het baltsen een heel bijzondere show op. Met speciale

kijkers proberen we dit in beeld te krijgen. In het vroege voorjaar voeren de korhanen elk jaar, tijdens het baltsen een heel bijzondere show op. Met speciale kijkers proberen we dit in beeld te krijgen. Wie

dat hun moeder al jaren een geheim met zich heeft meedragen. Ze laat de drie zussen in totale verbijstering en verwarring achter. Als er dan vanwege een opgelopen schade de verzekeringsagent langs komt blijkt dat moeder nog meer geheimen heeft gehad die grote gevolgen voor de erfenis kan hebben. En dan is er nog die vage buurman die opeens van heel veel dingen meer weet. ‘Het huis’ heeft de ideale ingrediënten voor een fijne toneelavond. Een stuk met humor terwijl het toch ergens over gaat. Met veel herkenbare situaties, geestig en soms confronterend... De uitvoering is op vrijdag 28 maart in De Kandelaar te Holten. Aanvang 20:00 uur, Kaarten kosten € 7,50 per stuk en zijn te reserveren via www.toneelgroepcov.nl.

Open Tennisdag bij Tennisclub Rijssen Op zaterdag 22 maart houdt Tennisclub Rijssen een Open Tennisdag. Iedereen die geïnteresseerd is in tennis of gewoon een keer wil komen kijken op de club is van harte welkom. Tijdens de Open Dag zal Intersport Mega Store aanwezig zijn op het tennispark met onder meer rackets testen, bespanservice, open dag aanbiedingen en advies. Ook staat de Sport Mobiel die dag op het Tennispark. De sportmobiel is voorzien van allerlei sport- en spelmateriaal en audioapparatuur en wordt gebruikt bij beweeg-, sport- en spelactiviteiten. Vanaf 10.00 uur zijn er allerlei leuke (tennis-) spelletjes voor de jeugd, zoals een spelcircuit, tennisstratego,

een WII tennis game console en nog veel meer. Ook zijn er clinics van de TCR tennisleraren. Alle jeugdleden worden van harte uitgenodigd om vriendjes en vriendinnetjes mee te nemen. ‘s Middag kunnen de volwassen een balletje slaan, de service snelheid meten of gewoon meer informatie over onze club krijgen. Alle nieuwe bezoekers krijgen een goodie-bag met informatie en leuke tennisgadgets mee. Een ideale dag op kennis met tennis te maken.

dit wil meemaken, kan parkeren op de parkeerplaats bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug. Vanaf daar loopt of fietst u op eigen gelegenheid zo’n drie kilometer richting Holten, waar u de leden van de vogelwerkgroep treft. De Nijverdalsebergweg is op dat moment afgesloten voor autoverkeer. De tijden zijn vanaf 7.00 uur tot 9.00 uur (vanaf 19 april: 6.00 uur tot 9.00 uur).

Benefietconcert voor Knowledge for Children Onder het motto ‘A little bit of Paradise’ houden drie gospelkoren - Interkerkelijk Gospelkoor Reach Out, Interkerkelijk Jongerenkoor Power (beiden uit Wierden) en de Euphonion Singers (Wilsum) een uniek benefiet gospelconcert. In de Dorpskerk in Wierden zingen deze drie gospelkoren op 29 maart een gedeelte van hun repertoire. Daarnaast treden de koren ook gezamenlijk op. De opbrengst is bestemd voor het werk van Stichting Knowledge for Children. Deze Stichting, opgericht door de Wierdenaren Arnold Roozenbeek en Wilco Wolfs, doneert schoolboeken aan basisscholen op het platteland van Noord West Kameroen en in het zuiden van Oeganda. De inzet is gericht op

het creëren van zelfredzaamheid. De scholen sparen een, elk jaar groter wordend, deel van de waarde van de ontvangen boeken. Hier kopen de scholen zelf ook weer boeken van. Na vijf jaar zijn de scholen zelfredzaam en krijgen ze geen steun meer vanuit Nederland, maar beheren en kopen ze

zelf de boeken. Op deze wijze krijgen de kinderen veel meer mogelijkheden voor een betere toekomst. Inmiddels doen er al 130 scholen mee aan het KforC programma. Tevens geeft de Stichting voorlichting over HIV/Aids en malaria en leert het aan het onderwijzend personeel hoe men uit de boeken les kan geven. Dankbaar werk dat duidelijk zijn vruchten afwerpt. De examenresultaten van kinderen die les krijgen uit boeken zijn beter dan die van kinderen op scholen die

niet aan het KfC programma meedoen. Kom op 29 maart om 19.30 uur mee genieten van swingende gospels en steun daarmee dit goede doel. Geef een kind kennis en daarmee meer kans op een goede toekomst! Een kaartje kost € 10,. Kinderen tot 12 jaar betalen € 5,-. Kaartverkoop via koorleden, boekhandel Reterink en aan de zaal. Voor meer info kunt u terecht op www.kforc. org, www.reachoutwierden.nl, www.ijkpower.nl en www.euphonionsingers.nl.

Motortourclub Tuf Workshop internet begint het seizoen voor beginners met Natte Neuzenrit Na een winterslaap is het tijd om tijdens deze eerste rit van ‘n Tuf de motor weer de sporen te geven. Om het ‘gevoel’ weer even te krijgen heeft deze Natte Neuzenrit niet het kruip-door-sluip-door karakter. Deze rit gaat via Markelo richting de Achterhoek om bij Dinxperlo de grens met Duitsland over te steken. Vandaar gaat de rit verder naar het pretpark van oom Hennie waar we proberen een

kop koffie te bemachtigen en onze natte neuzen schoon te maken. Daarna wordt via Elsepass Nederland weer ingereden om verder langs ‘s Heerenberg, Terborg en Zwiep weer naar Rijssen terug te keren.

Inschrijven kan zaterdag in het clubgebouw aan de Morsweg 8b in Rijssen tussen 12.30 en 13.00 uur. Kosten: Leden € 2,50, niet leden € 5,00.

Op dinsdag 1 april en woensdag 2 april starten in de Bibliotheken in Holten en Rijssen een serie workshops voor mensen die nog nooit met internet hebben gewerkt. Deelnemers leren zelfstandig te werken met een online oefenprogramma. In de Bibliotheek kan men oefenen met het programma Klik & Tik. Samen met een bibliotheekmedewerker maakt de cursist een account aan en gaat aan de slag. Na twee tot zes keer onder begeleiding oefenen in de Bibliotheek kan de deelnemer zelfstandig aan de slag met het programma. Wie

het hele programma doorlopen heeft kan: - een website opzoeken -  informatie vinden op een website -  zoeken met een zoekmachine - formulieren invullen en informatie aanvragen via internet - e-mailen

- bestanden (ook plaatjes en filmpjes) downloaden De workshops zijn in Holten op dinsdagmiddag van 13.0014.30 uur en in Rijssen op woensdagochtend van 9.30 uur tot 11.00 uur. Voor informatie en aanmelden (verplicht) kunt u bellen naar: 0548-513431, vraag naar Annelies Kremer. Als de workshop vol is, wordt u op een wachtlijst geplaatst.


De beste kwaliteit... de beste keus... de beste deal... en het beste ontwerp...

Bubbels & Jets....

BADKAMERS - WHIRLPOOLS - SAUNA’S

Gewoon 4 keer beter...

Bekijk ook onze site www.bubbelsenjets.nl en bezoek onze facebook pagina.

Direct aan de A1, afslag 28, ind.terrein Vonder, Vonderweg 28 B Enter, 7468 DC Enter Tel.: 0547-384000

MEGA VERHUIZINGS Keuken Kampioen

®

OPRUIMING

Kampioen in keukens

meer dan parket alleen

% 0 4 % 0 6 TOT

G*

TIN KOR

VANAF DINSDAG 22 APRIL 2014 OPENEN WIJ ONZE DEUREN AAN HET VINCENT VAN GOGHPLEIN 16, NAAST BAL’S VIS.

OP ONDER ANDERE: • HALSBANDEN • LIJNEN • KUSSENS • MANDEN • HONDENJASJES • HONDENSPEELGOED • HONDEN DRINKBAKKEN • KATTENBAKKEN • TRANSPORTBOXEN • KRABPALEN • VOGELKOOIEN • VOGELSPEELGOED • KNAAGDIERKOOIEN • KNAAGDIERACCESSOIRES • AQUARIUMS • AQUARIUM ORNAMENTEN • AQUARIUM BENODIGDHEDEN • SPOEDNIKKEN • DUIVENMANDEN • PAARDRIJBROEKEN • PAARDENDEKENS * OP ARTIKELEN MET ACTIE STICKER

Vincent van Goghplein 29 ● Almelo ● 0546-813226 ● www.janderoo.nl


12 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

Twentsche Golfclub houdt op 5 april Open Golfdag Op zaterdag 5 april houdt de Twentsche Golfclub een Open Golfdag. Iedereen is welkom op de mooie baan gelegen in de natuur van het landschap Twickel! Wilt u leren golfen of wilt u iets over golf weten? Bent u nieuwsgierig naar de faciliteiten van onze golfbaan of wilt u gewoon een koffie komen drinken op het terras of genieten van ons mooie restaurant?

de mogelijkheid aanwezig is zelf een bal te slaan. Golfers, die in het bezit zijn van Hcp 54 (voorheen GVB), kunnen deelnemen aan een wedstrijdje over zeven holes.

De Open Golfdag voor iedereen die kennis wil maken met de golfsport, van jong tot oud. U kunt ervoor kiezen om dit alleen te doen, maar het is natuurlijk veel leuker om familie, kennissen en/of vrienden met of zonder kinderen mee te nemen! Er is voor elk wat wils op de open dag. Voor de kinderen zijn spelcomputers opgesteld in het clubhuis. Mocht het weer wat slechter zijn dan kan gebruik gemaakt worden van indoor activiteiten. In en rond het fraaie

Kennis maken met golf op Twentsche Golfclub Open golfdag kan door (gratis) deel te nemen aan putting activiteiten, chipping activiteiten, jeugd spelvormen en driving range activiteiten . De Twentsche Golfclub geeft op de Open Golfdag gratis proeflidmaatschappen, gratis greenfee kaarten en gratis lespakketten weg. Tips voor kleding tijdens voor wie wil deelnemen aan de golfactiviteiten. Alle benodigdheden om een goede start te maken staan

clubhuis zijn op de Open Golfdag ook een wijnproeverij en outdoor cooking. Uiteraard staat golf centraal. De Twentsche Golfclub Open golfdag is geschikt om uw eerste golfbal te slaan. Onder begeleiding van onze PGA professionals kunnen beginners kennis maken met de basisvaardigheden van de golfsport door mee te doen aan leuke oefeningetjes. Er wordt uitleg gegeven over de basis van de golfsport, waarna

Twente krijg negen miljoen euro rijksbijdrage voor aanpak spits

voor u klaar. Tijdens een golf is het aan te raden om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Jeans zijn toegestaan. Golfschoenen zijn zeker niet verplicht, maar een schoen met een profielzool is aan te raden. Denk aan een bootschoen of gymp. Hoge hakken zijn niet toegestaan. Voor meer ervaren golfer zijn op de Twentsche golfclub open dag ook activiteiten waaraan u plezier zult hebben. Het is mogelijk uw slagen te laten analyseren via een 3D Golfbal- en club tracking systeem. Uniek voor de regio, op de driving range wordt een Flightscope X2 op gesteld. Ervaren golfers kunnen hun golfswing impact en andere parameters laten vastleggen. FlightScope

is een 3D bal- en club tracking systeem dat werkt op basis van Doppler Radar. Uw drive lengte meten? Vanaf de Tee box van hole 16 is de gelegenheid om een longest drive te slaan. Ook kunt u uw accurate afslag testen, Op par 3, hole 15 krijgt u de kans om met uw afslag zo dicht mogelijk bij de vlag te landen tijdens een van de neary wedstrijdjes. Wie wil deelnemen aan de zeven

Jan Bron, portefeuillehouder Mobiliteit: ‘Sinds 2011 zijn we in Twente al actief in het Beter Benutten programma. We willen de vervoersvraag waar mogelijk spreiden door werknemers, bezoekers en scholieren op een andere tijd, met een andere vervoerswijze of niet te laten reizen. Hiervoor worden al verschillende maatregelen uitgevoerd, zoals de aanleg van de fietssnelweg F35, de inzet van verkeerscamera’s en stimuleringsprojecten voor fiets en openbaar vervoer.’

De samenwerking tussen rijk, regio en bedrijfsleven voor de Beter Benutten periode is officieel beklonken door Jan Bron (portefeuillehouder Mobiliteit), Gert Jan Beemer (HR director bij Thales) en minister Schultz van Haegen tijdens het Beter Benutten congres in Zwolle. De drie bestuurders hebben hun handtekening gezet onder de Twentse bereikbaarheidsverklaring. Met de investering willen de partijen 10 procent reistijdverbetering van deur tot deur in de spits in de druk-

Lezing NSB-gezin bibliotheek Almelo

ste gebieden realiseren. ‘Een goede bereikbaarheid van Twente is van groot belang voor de economische ontwikkeling van onze innovatieve regio. Daarom vinden we het ook als bedrijfsleven belangrijk om mee te doen aan het Beter Benutten programma’, aldus Gert Jan Beemer. Jan Bron: “Met deze investering kunnen we de samenwerking met het bedrijfsleven op mobiliteitsgebied nog meer intensiveren. Wij slaan de handen ineen op 5 belangrijke thema’s: werkgeversaanpak, goederenvervoer, fiets, ITS (Intelligente Transport Systemen) en infrastructurele maatregelen.” De komende maanden gaat Regio Twente samen met het bedrijfsleven nieuwe maatregelen ontwikkelen.

Deze middag zijn Pim Molemaker en Jeanne Diele-Staal te gast in Bibliotheekcafé de Meridiaan. Pim schreef het heldere en beeldende boek ‘De andere kant’ over de keuzes die ouders maken en de gevolgen daarvan voor hun kinderen. Met name in de Tweede Wereldoorlog.

(1938), vertelt vanmiddag over haar jeugd in Almelo met een vader die lid was van de NSB. De lagere schooljaren in Almelo heeft ze als heel erg ervaren, doordat ze behandeld werd als een slecht kind van een NSB’er, waar je niet mee om moest gaan. In 1949 verhuist het gezin naar het westen.

Het is de geschiedenis van een NSB‐gezin gezien vanuit het perspectief van de dochter, een klein meisje dat in het tweede oorlogsjaar voor het eerst naar de lagere school gaat. Het gezin raakt steeds verder geïsoleerd

In 2001 brengt ze een bezoek aan het Nationaal Archief in Den Haag waar ze dossiers inziet van haar familie. Daarna was er veel te verwerken. Vanaf 2003 is Jeanne betrokken bij de Werkgroep Herkenning.

door de politieke keuze van de ouders. Het boek is gebaseerd op de oorlogservaring en de levens van twee vrouwen uit de Werkgroep Herkenning. Een van deze vrouwen, de in Almelo geboren Jeanne Diele-Staal

De Open Golfdag op 5 april begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Twentsche Golfclub is te vinden aan de Almelosestraat 17 in AmbtDelden.

Licht op groen voor stadion Heracles Heracles Almelo weet eindelijk waaraan het toe is. Nog voor de verkiezingen heeft de gemeenteraad van Almelo het licht op groen gezet voor een lening van 8,2 miljoen euro. Deze lening is bestemd voor de vernieuwbouw van het stadion. De lening zal worden verstrekt nadat er een toetsing heeft plaatsgevonden in het kader van Europese staatssteun. Ook is er om een second opinion gevraagd van de Business Case.

Regio Twente krijgt een extra bijdrage van € 9 miljoen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu voor het verminderen van de drukte op de weg tijdens de spits. Deze bijdrage wordt gedaan vanuit het Rijksprogramma Beter Benutten waarin het Rijk, regio’s en het bedrijfsleven zich samen inzetten om de bereikbaarheid in Nederland te verbeteren. Twente is een van de 12 Beter Benutten regio’s. De bijdrage geldt voor de periode 2014-2017.

holes wedstrijd, doet er goed aan zich vooraf in te schrijven via de website http://www. twentschegolfclub.nl. Er is ruimte voor ongeveer 35 spelers en vol is vol.

Bij Heracles Almelo is blij dat er een einde is gekomen aan de periode van jarenlange onzekerheid. Nadat eerst het plan voor het bouwen van een compleet nieuw stadion werd afgeblazen, kan er mogelijk in de zomer al een begin gemaakt worden met de vernieuwbouw van het Polman Stadion. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat dit snel afgerond kan worden’, aldus algemeen directeur Nico-Jan Hoogma van Heracles Almelo op de website van de club. ‘Met deze lening zijn we er overigens nog niet. De onderhandelingen met projectontwikkelaar Urban Interest over een aantal randvoorwaarden voor het stadion lopen nog. Ook dit gaat in een constructieve sfeer. Daarnaast

lopen alle andere processen, zoals bijvoorbeeld vergunningen, gewoon door.’ Heracles Almelo gaat door middel van vernieuwbouw een vrijwel nieuw stadion op de huidige locatie realiseren. ‘Het tijdspad is duidelijk, we hebben de intentie om meteen

na het seizoen te kunnen starten met de onderzijde van het hoofdgebouw. Daarna willen we het stadion in fasen gaan (ver)bouwen. Met ingang van het seizoen 2015/2016 zullen we dan in ons prachtige nieuwe stadion voetballen.’ De vernieuwbouw van het stadion voorziet in een tweede ring en heeft een overdekte omloop met goede horeca faciliteiten. De nieuwe capaciteit is 13.500 stoelen. Het stadion krijgt twintig skyboxen, met in totaal 300 stoelen en 1.700 Business-seats.

Overijsselse Ruth Bakker komt met debuut dvd van Loet Moet De van oorsprong Overijsselse Ruth Bakker komt met haar debuut dvd van haar bekroonde familietheatervoorstelling ‘Loet Moet’. Ruth Bakker is bekend van Dikkie Dik en Dirk Scheele en won de titel Rabo Jonge Talentvolle Theatermaker.

FOTO Christine Glashouwer.

Ruth Bakker maakt en speelt haar eigen theatervoorstellingen voor zowel kinderen als volwassenen. Dit doet ze met zoveel succes, dat haar familievoorstelling ‘Loet Moet’ zowel in Nederland als in België de Publieksprijs won. Nu komt deze prachtige familievoorstelling uit

op dvd. Loet Moet is een muzikale en interactieve familievoorstelling vol liedjes en (poppen)spel voor jong en oud. Loet is een meisje dat heel veel moet. Op een dag besluit ze dat ze niets meer wil moeten en ze voor altijd op haar kamer blijft, waar ze verdwijnt in haar sprankelende fantasiewereld. De opnames voor de dvd van ‘Loet Moet’ vinden in mei plaats in het intieme Theater Hof 88 in Almelo. Meer informatie is ook te vinden op www.ruthbakker.com .


De Hoge Wal

overdekt Voorjaarsactie 2014 winkelcentrum Koop en win bij winkelcentrum De Hoge Wal Rijssen

Rijssen

Lente Editie

Deelname gratis! Deponeer de actiekaart voorzien van 3 stempels van drie verschillende winkeliers van winkelcentrum de Hoge Wal in de actiebus “Hoge Wal”.

Hoofdprijs

jaa Voor

r S ac

tie

win n e p o

!!!

e ijs: r p Hoofd

Ko

Een jaar lang rijden in de nieuw auto van in winkelcentrum de Hoge Wal. Inclusief n e verzekering ng rijd van a l r a en belasting! auto en ja e

uwe de nie kelcentrum l! Deze actie loopt van 17 maart t/mw 20inapril en ge wa de Ho wordt mogelijk gemaakt door alle winkeliers binnen overdekt winkelcentrum de Hoge Wal.

Voorjaarsposter-A2-2014.indd 1

10-03-14 12:45

Winkelcentrum komt opnieuw met modespektakel en jaar lang gratis autorijden

De Hoge Wal geeft vervolg aan

geslaagDe voorjaarsactie Afgelopen maandag is de voorjaarsactie van Winkelcentrum De Hoge Wal van start gegaan. Door stempels te sparen maken bezoekers aan het overdekte winkelcentrum de komende weken kans op een jaar lang gratis autorijden. Op zaterdag 29 maart pakt het winkelcentrum bovendien nog eens extra uit met een modespektakel. ’Vanwege het succes van de vorige voorjaarsactie hebben we dit jaar opnieuw besloten om een auto weg te geven’, zegt Johnny Jansen van AJ Events, dat namens Winkelcentrum De Hoge Wal al jaren verschillende activiteiten organiseert. ‘Door een bezoek te brengen aan het winkelcentrum maken mensen kans om een jaar lang gratis in een spiksplinternieuwe auto te rijden. De motorrijtuigenbelasting en de autoverzekering worden voor de winnaar betaald. Het enige wat voor rekening van de winnaar komt, is de benzine.’ De voorjaarsactie is afgelopen maandag gestart en loopt tot en met 20 april. Inmiddels is het winkelcentrum in de juiste

sfeer gebracht door de auto, in samenwerking met Autobedrijf Beltman uit Rijssen, gedurende de hele actieperiode te presenteren in het winkelcentrum. ‘Het winkelend publiek krijgt een stempel wanneer ze boodschappen doen bij een van de winkels in het winkelcentrum’, vervolgt Jansen. ‘Mensen dingen al mee naar de auto als ze bij drie verschillende winkels iets hebben gekocht en dus drie verschillende stempels hebben gespaard. Het speelt daarbij geen rol of ze voor een klein of groot bedrag iets hebben aangeschaft, want elke klant is even belangrijk voor Winkelcentrum De Hoge Wal. Volle stempelkaarten kunnen in een bus gedeponeerd worden.

Scapino. Dat loont.

Vorig jaar sloeg de actie goed aan en werd er in Rijssen veel over gesproken. Door regelmatig acties te koppelen aan sfeer hopen we dat mensen graag naar het winkelcentrum komen.’ Modespektakel Die sfeer zal ook rond het overdekte winkelcentrum aanwezig zijn tijdens het modespektakel van zaterdag 29 maart (koopzaterdag, winkels tot 21:00 uur geopend), waarbij ook de ‘buren’ van Winkelcentrum De Hoge Wal betrokken zijn. ‘We pakken dit modespektakel op samen met een achttal kledingwinkels rond het winkelcentrum’, licht Jansen toe. ‘Er zal een catwalk worden aangelegd, alles wordt in modesfeer

gebracht en er zullen de nodige showelementen zijn. Modellen presenteren tijdens een modeshow de nieuwe voorjaarscollecties van de kledingwinkels op een leuke manier aan het publiek. Er wordt gezorgd voor professionele muziek en er ligt een rode loper van honderd meter die de weg van de catwalk naar het winkelcentrum wijst.’ Nieuw dit jaar is het initiatief van AMI Kappers. ‘Vlechten is momenteel erg in trek’, weet Jansen. ‘AMI Kappers heeft het vernieuwende idee gelanceerd om rond het modespektakel het haar van dames te vlechten. Op die manier zullen de dames zich niet alleen prettig in hun kleding voelen, maar ook een goed gevoel hebben over hun kapsel. We willen een uitnodigende sfeer creëren die het zeer de moeite waard maakt om Rijssen te bezoeken.’

Gezellige bezigheid Jansen omschrijft Winkelcentrum De Hoge Wal als een mooie mix van food- en non-foodwinkels. ‘Bovendien is het winkelcentrum niet alleen bij inwoners uit Rijssen in trek’, beweert hij. ‘Regelmatig verzorgen we enquêtes om te onderzoeken waar de bezoekers aan het winkelcentrum vandaan komen. Logischerwijs komen de meeste bezoekers uit Rijssen, maar daarachter staan inwoners van Deventer en Enter verrassend genoeg op de tweede en derde plaats. Die komen speciaal naar Rijssen om even te shoppen. Ze kopen bijvoorbeeld eerst schoenen, doen daarna hun boodschappen, benutten vervolgens de brasserie als rustpunt om uiteindelijk weer naar huis te gaan. Op die manier maken ze een gezellige bezigheid van een bezoek aan het winkelcentrum.’

Jansen is dan ook positief gestemd over de huidige staat waarin Winkelcentrum De Hoge Wal verkeert. ‘We hebben bij het winkelcentrum niet te maken met leegstand’, geeft hij aan. ‘De bezetting van Winkelcentrum De Hoge Wal is honderd procent en dat is bij andere winkelcentra in het land nog wel eens anders. Door de aanwezigheid van een parkeerkelder beschikken we bovendien over goede parkeergelegenheid. Nog niet zo lang geleden heeft de parkeergarage een opknapbeurt gekregen van de gemeente en daarvoor ontvangen we nog steeds regelmatig complimenten. Het eerste anderhalf uur parkeren is gratis. Af en toe komen we zelfs ruimte tekort, met name in het weekeinde en op koopavonden. Maar dat zien we eigenlijk vooral als een luxeprobleem.’


Winkelcentrum de Hoge Wal

Winkelen in Rijssen vol voordeel online Woensdag 26 februari was een historische dag. Op deze mooie voorjaarsdag is de vernieuwde website van Ondernemersvereniging HABI online gegaan. Maak kennis met deze pagina op www.habi-rijssen.nl. De geheel vernieuwde website biedt niet alleen de ondernemer maar ook de consument veel informatie en voordeel. Daarnaast zijn we ook bereikbaar via een

ander domein, http://www. winkeleninrijssen.nl om zo ook de bezoekers van buiten Rijssen snel en adequaat te kunnen voorzien van relevante informatie.

www.winkeleninrijssen.nl Buren van Winkelcentrum De Hoge Wal klaar voor modespektakel Als ‘buren’ van winkelcentrum de Hoge Wal in Rijssen zijn wij (De Kledingkamer, AMI Kappers en Shoeby) er trots op dat we wederom, in samenwerking met ondernemers van Winkelcentrum De Hoge Wal, op 29 maart een prachtig modespektakel voor u neer kunnen zetten op het Hoge Wal plein. De shows zijn spectaculairder dan ooit en zitten vol met prachtige, nieuwe voorjaarscollectie voor zowel dames, heren als kids. Ook zal er door AMI Kappers een demonstratie vlechten worden gepresenteerd op de catwalk. Dit mag u niet missen! De shows zijn flitsend en zullen voorge-

dragen worden op een mooie catwalk op het Hoge Wal plein. De showtijden zijn om 13:30 uur, 15:00 uur, 16:30 uur en 19:30 uur. Er is van alles te doen die dag, dus kom gezellig naar modestad Rijssen! De winkels zijn op zaterdag 29 maart (koopzaterdag) tot 21:00 uur open.

Lente

In 2014 Is er weer

veel te beleven in winkelcentrum De Hoge wal en centrum rijssen.

voorlopIge agenDa 2014; 29 Maart 5 april 26 april 28 Juni 23 aug. 28 aug. 1 sept. 27 sept. 25 okt. 15 nov. 15 nov. 22 nov. 29 nov. 29 nov. 20 Dec.

Mode Event en Modespektakel Mistery Gast geeft verrassing weg in Winkelcentrum De Hoge Wal Koningsdag Winkels open tot 16.00 uur Koopzaterdagavond Thema Rijssen op Wielen Provinciale Standwerkers concours Centrum Rijssen Restantenmarkt Centrum Rijssen Start Spaaractie Winkelcentrum De Hoge Wal Koopzaterdagavond Modespektakel plein Hoge Wal Koopzaterdagavond Intocht Sint in Rijssen Start decemberactie Winkelcentrum De Hoge Wal Pietenschool Winkelcentrum De Hoge Wal Koopzaterdagavond Pietenschool Winkelcentrum De Hoge Wal Koopzaterdagavond

Laat u zich verrassen in het winkelcentrum De Hoge Wal! Naast deze agenda proberen we het publiek te verrassen met entertainment en – of andere presentaties . We zijn van mening dat niet alle data vooraf bekend hoeft te zijn.

de kledingkamer de kledingkamer is een gezellige winkel aan de bouwstraat 32 in Rijssen. Hier word vlotte betaalbare damesmode verkocht, voor de modebewuste vrouw van maat Xs t/m XXXl. Wij onderscheiden ons door ons goede en eerlijke verkoopadvies.

It’s all about style DAMES-, HEREN- EN KIDSFASHION!

Onze merken zijn o.a.: Dreamstar, Enjoy, Tramontana, Yest, Sophia Perla, Anne Parker en NED. Onze collectie bestaat ook uit laarzen van het merk Fabs, diverse slippers, tassen, portemonnees en leuke bijouterieën.

Kom gerust een kijkje nemen, de koffie staat altijd klaar. Onze Openingstijden zijn: Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag Vrijdag: Zaterdag

09:30 - 18:00 uur 13:00 - 18:00 uur 09:30 - 18:00 uur 09:30 - 21:00 uur 09:30 - 18:00 uur 09:30 - 17:00 uur

Bouwstraat 32 7462 Az Rijssen tel: 0548-51 44 47 SHOEBY.NL BOUWSTRAAT 52, RIJSSEN

www.kledingkamerrijssen.nl


Voorjaarsactie 2014 Koop en win bij winkelcentrum De Hoge Wal Rijssen

Deelname gratis! Deponeer de actiekaart voorzien van 3 stempels van drie verschillende winkeliers van winkelcentrum de Hoge Wal in de actiebus “Hoge Wal�.

Hoofdprijs

nieuwe

Een jaar lang rijden in de auto van winkelcentrum de Hoge Wal. Inclusief verzekering en belasting! Deze actie loopt van 17 maart t/m 20 april en wordt mogelijk gemaakt door alle winkeliers binnen overdekt winkelcentrum de Hoge Wal.

Voorjaarsposter-A2-2014.indd 1

10-03-14 12:45


Hoge Wal plein Rijssen

l e k a t k e p s e d Mo Zaterdag 29 maart

29 maart koopzaterDagavonD

Met thema ‘Mode Event’ in het centrum van Rijssen

Modeshow met catwalk op Hoge Wal plein rijssen Met presentatie van de nieuwe voorjaarscollectie Tijden: 13.30 uur / 15.00 uur / 16.30 uur / 19.30 uur

Welkom:

Het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal Rijssen heet u welkom en legt voor u de rode loper uit!

randgebeuren:

Meerdere deelnemers staan met hun presentatie op het plein met leuke aanbiedingen!

kinderen:

Voor de kinderen is er een springkussen en klein vermaak

Deelnemers Modespektakel Hoge Wal plein Rijssen

Rijssen Watermolen 16 T 0548 512286

Scapino. Dat loont.


17 Hart van Almelo & Rijssen donderdag 20 maart 2014

Consumentenprogramma Belastingtips.nl Kassa toont effect aan van TONZON Thermokussens

Week 12: Schenken (op papier) aan uw kleinkinderen

TONZON maakt landelijk naam met haar vloerisolatie. Niet alleen ontving directeur Ton Willemsen, de uitvinden en producent van uitvouwbaar vloerisolatiemateriaal uit handen van minister Plasterk ‘Het Duurzaam Lintje’; ook het kritische consumentenprogramma Kassa was zeer enthousiast over de kwaliteit en werking van TONZON Thermoskussen. Het opmerkelijke effect van het TONZON Thermoskussen op de temperatuur van de vloer was te zien bij VARA Kassa Groen in de uitzending van 11 februari 2014. Voor het programma Kassa Groen heeft de VARA opnames gemaakt in een woning in Utrecht waarvan de bewoner niet helemaal tevreden was over het effect van de traditionele wolisolatie onder zijn plankenhouten vloer. Om te zien of TONZON Thermoskussens een beter effect geven, zijn enkele banen wol verwijderd en is een Thermoskussen geplaatst in een van de lege banen. Met een infraroodcamera is te zien dat wolisolatie de vloer warmer maakt, maar te zien is ook dat de baan die is geïsoleerd met Thermoskussen nog veel warmer is. Hier straalt de vloer dus meer warmte uit naar boven en dat is waar het bij vloerisolatie omgaat. Hoe warmer de vloer hoe prettiger het wooncomfort en hoe minder energie nodig is om dit wooncomfort te handhaven. TONZON maakt het grootste verschil. Onder de vloer is te zien dat de wolisolatie goed aansluit tussen de balken en tegen de muur. De wol is eerst gedroogd voor een eerlijke vergelijking. Voordat de proef werd genomen, is de aardbodem bedekt met TONZON Bodemfolie. Dit stevige zeil remt behalve het vocht ook radioactieve radongas dat uit de bodem ontsnapt. Vaak zijn condensdruppeltjes te

zien ondertegen de Bodemfolie. Het drogende effect van deze aanpak was onlangs te zien bij RTL. Eerst werd een extreem vochtige kruipruimte gefilmd. Twee weken later was alles droog, zelfs de muren, hoewel er onder het zeil een laagje water stond. Ton Willemsen (1952) startte in 1980 het bedrijf TONZON, uitvinder en producent van uitvouwbaar vloerisolatiemateriaal. Hij is nog altijd de gedreven directeur van dit innovatieve bedrijf. Eind jaren ’70 waren overheid en gevestigde organisaties niet enthousiast over deze revolutionaire vinding, en dat terwijl er door de oliecrisis veel aandacht was voor energiebesparing. Hij bracht zelf zijn product op de markt. En met succes. Met zijn volhardendheid en ondernemende aanpak heeft hij gezorgd voor een betaalbaar, effectief en duurzaam vloerisolatieproduct en heeft zo een aanzienlijke bijdrage geleverd aan ener-

giebesparing en CO2-emissiereductie.

Tegen de stroom in Ton gaf zichzelf in de tijd dat hij wiskundedocent was ‘huiswerk’ om een oplossing te vinden voor de koude vloer van zijn woning. Dit was het begin van een revolutionair eenvoudige en duurzame vinding op het gebied van vloerisolatie waarbij lucht op locatie verpakt wordt in superisolerende lagen. Het milieu- en energiebesparend effect van deze techniek is drieledig: de productie vraagt weinig grondstof en energie, het transportvolume is 1000x kleiner en de gerealiseerde energiebesparing is groter omdat het isolerend effect groter is. Het leverde de Enschedese ondernemer Het Duurzaam Lintje op waarvan er slechts enkele per jaar worden uitgereikt. Een onderscheiding die (staat voor = te danken aan) de erkenning van zijn ondernemerschap, degelijkheid, gedrevenheid voor duurzaamheid en de concrete bijdrage aan betaalbare efficiënte energiebesparing die hij daarmee bereikt heeft. Voor meer informatie kijkt u op www.tonzon.nl of bel 0900 - 28 66 966 (€ 0,10 p/min)

Een kleinkind kan € 19.868 belastingvrij van opa en oma erven. Wilt u uw kleinkind dit belastingvrije bedrag nalaten, dan kunt u dit in uw testament laten regelen door middel van een legaat ter grootte van de vrijstelling (of een vast bedrag). Uw kleinkind krijgt dan, nadat u bent overleden, een geldbedrag zonder dat daarover belasting hoeft te worden betaald. Anders betalen uw kinderen over ditzelfde bedrag waarschijnlijk wél (of meer) belasting, omdat zij een grotere verkrijging hebben. Het is dus veelal gunstig om in uw testament door middel van een legaat het maximaal vrijgestelde bedrag aan uw kleinkind na te laten. U benut zo meer beschikbare vrijstellingen.

Te jong om over het geld te beschikken? Als uw kleinkind te jong is om meteen een bedrag in handen te krijgen, dan is het verstandig een volwassen bewind-

voerder te benoemen. Deze bewindvoerder (vaak de vader of moeder) bewaakt het geld voor het kleinkind tot een minimum leeftijd die u bij de schenking of in het testament vaststelt. U voorkomt daarmee dat het geld door een minderjarige aan brommers en drank wordt opgemaakt.

Uitsluitingsclausule niet vergeten! Als uw kleinkind straks trouwt, kunt u er met een zogenaamde uitsluitingsclausule nu al voor zorgen dat de schenking of het geërfde bedrag altijd privé van uw kleinkind blijft, ook bij een echtscheiding. We noemen dit ook wel een anti-schoonzoonbepaling.

Minister Plasterk reikt Het Duurzaam Lintje uit aan Ton Willemsen (rechts).

ICT Almelo heeft met het project ‘Samen Online’ de Team Innovatie Prijs gewonnen. Tijdens de finale in het ROC van Twente streden drie onderwijsteams om deze prestigieuze prijs. Zij haalden alles uit de kast om het publiek, maar bovenal de jury te overtuigen van de kwaliteit van hun onderwijsproject. gebruikt dient te worden. Het project ‘Samen Online’ is opgezet door het team ICT Almelo in samenwerking met

de Stichting Scoop. Het doel van dit project is om senioren tegen een kleine vergoeding (een euro per les) wegwijs te maken op de pc. En hiervoor worden de mbo-studenten van de ICT-opleiding (niveau 2) ingezet. Zij geven negen weken lang, twee keer per week, computerles aan senioren. De 2e prijs ging naar het team Netwerkschool met het project ‘Versnellingstraject vmbo-mbo-hbo’. Het team ‘Bouw, Hout en Interieur Almelo’ ontving met het project ‘Uitwisseling Ahaus’ de derde prijs. Ook deze teams ontvingen een cheque om te gebruiken voor professionaliseringsdoeleinden.

dingen met het geld worden ondernomen, is dat een optie. Ook als stok achter de deur om de studie af te maken, werkt dit herroepelijk schenken. Doet u dat echter niet als u de omvang van een legitieme van één van uw kinderen wilt beïnvloeden (zie hieronder)!

Belastingtip Als u geld nalaat aan uw kinderen en ook rechtstreeks aan uw kleinkinderen, dan kunt u een behoorlijk bedrag aan erfbelasting besparen. Wilt u hierover advies, bel dan eens met uw notaris of uw fiscaal jurist. Een oriënterend gesprek is bij ons gratis en de meeste notarissen zullen u ook hiervoor geen rekening sturen. Mr. Dennis J.B. Jongbloed info@belastingtips.nl www.belastingtips.nl

Herroepelijk schenken Neem in de schenkingsovereenkomst op dat u de schenking kunt herroepen. Als u het geld nodig heeft of uw wilt voorkomen dat er verkeerde

Vestiging Enschede

Miss Montreal: 'Heavy Hard clubtour' Het voorjaar van 2014 staat voor Miss Montreal in het teken van een tiental clubshows onder de noemer ‘Heavy Heart clubtour’. Op zaterdag 22 maart doet ze Metropool Hengelo aan, aanvang 20.30 uur.

Team Innovatie Prijs voor ICT Almelo ICT Almelo won met het project ‘Samen Online’ een mooi geldbedrag, dat voor professionaliseringsdoeleinden

Elk jaar kunt u uw kleinkind(eren) het vrijgestelde bedrag schenken (in 2014: € 2.092). U kunt eventueel denken aan een zogenaamde schenking onder schuldigerkenning of papieren schenking. Hoe uw kleinkinderen belastingvrij laten erven?

Miss Montreal is de topartiest van de ‘nieuwe lichting’, dat bewijst de band met alweer het vierde album ‘Irrational’. Naast de recente hits ‘Heavy Heart’ en ‘Say Heaven, Say Hell’ (de Utopiatitel-song) staat dit toffe album vol met nieuwe tracks, geschreven door Sanne Hans zelf. Ze is niet enkel meer de zangeres van de band, maar ze schrijft, componeert en produceert nu ook haar eigen muziek. In Metropool Hengelo zal Miss Montreal de diversiteit

Colofon Hart van Almelo Hart van Rijssen

is een uitgave van DWF publishing

Postbus 158, 7500 AD Enschede Telefoon: 053 436 83 24 Fax: 053 436 83 25 Verkoop en informatie: Mildred Clark 06 - 57 11 90 08 mildred@dwfpublishing.nl Paul Huiskers 06 - 13 63 87 50 paul@hartvanenschede.nl Dick Hüve 06 - 53 49 77 20 dhuve@dwfpublishing.nl Stefan v/d Werf 06 - 30 77 50 25 stefan@dwfpublishing.nl Petra Koenderink 06 - 23 91 83 87 petra@dwfpublishing.nl

laten zien die de band zo eigen maakt. De show zal een mix worden van kleine ingetogen liedjes en de rauwe onvervalste popmuziek. Alle hits van Miss Montreal zullen de revue passeren.

americana invloeden. De Engelstalige liedjes zijn eerlijke songs over hun ervaringen met liefde, teleurstelling en verlangen en zijn live verpakt in een luchtige en dynamische presentatie.

Me & Mr. Jansen verzorgen deze avond het voorprogramma. Zij schrijven singersongwriter/popliedjes met hier en daar wat rock en Verspreiding: MetroPost Twente Verspreidingsgebied: Almelo, Wierden, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Rijssen, Holten, Enter en Nijverdal Klachten bezorging: 074 - 259 60 71 info@metroposttwente.nl Redactie: Richard Thannhauser Tel: 06 - 10 77 00 59 richard@dwfpublishing.nl redactie@hartvanalmelo.nl redactie@hartvanrijssen.nl Steef Alblas en Angela Post-Deen

Druk: Rodi, Broek op Langedijk Oplage: 59.000 exemplaren Opmaak: Studio DWF Enschede Fotografie: Martin Scheffer Luuk Potman e.a. Aanleverdatum volgende editie: Volgende: Donderdag 3 april Redactie: Vrijdag 28 maart Advertentie: Maandag 31 maart DWF publishing stelt zich niet aansprakelijk voor eventuele foute verspreiding. Alle rechten voorbehouden. De redactie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor foutieve informatie. Niets in deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van DWF publishing weder gepubliceerd worden in welke vorm dan ook.


FINALEE! ROND 19

MAART WOENSDAG 10.00 - 17.30 uur

MAART DONDERDAG 10.00 - 21.00 uur

MAART VRIJDAG 10.00 - 17.30 uur

MAART ZATERDAG 09.30 - 17.00 uur

MAART DINSDAG 10.00 - 17.30 uur

MAART WOENSDAG 10.00 - 17.30 uur

MAART DONDERDAG 10.00 - 21.00 uur

WIJ STOPPEN ERMEE 20

21

22

25

26

27

28

MAART VRIJDAG 10.00 - 17.30 uur

29

MAART ZATERDAG 09.30 - 17.00 uur

NU 50% TOT 75% KORTING OP DE GEHELE VOORRAAD!!! Boxset Borgen

Boxset elek. Halmstad

Complete boxset met stevige onderstellen, hoofdbord en een soepel binnenveringmatras. In combinatie met een gratis oplegmatras van comfortschuim een heerlijke set!

Een complete en volledig elektrisch verstelbare Scandinavische boxspringbed, met de beste prijs/kwaliteit verhouding van Nederland! De boxspring Halmstad elektrisch is uitgerust met stevige pocketveer matrassen en een gratis comfortabel split-oplegmatras.

90x200 van 599,- nu voor

€ 299,-

90x200 van 1797,- nu voor

€ 599,-

Uit voorraad leverbaar

120x200 van 699,- nu voor 349,140x200 van 799,- nu voor 399,-

Ook in lengtematen verkrijgbaar Uit voorraad leverbaar

Plint uitv. meerprijs 200,-

160x200 van 899,- nu voor 449,180x200 van 999,- nu voor 499,-

140x200 van 2698,- nu voor 899,-

160x200 van 2845,- nu voor 949,180x200 van 2998,- nu voor 999,-

DE GEHELE SHOWROOM MOET LEEG!!! D, O B T! N E LO E V E DO J ZIJN WI

KEY WEST

DRAKACEL

Diamant Slaapcomfort

TEXELSROEM

B E D D I N G

Koppelbed Eva - Geheel compleet

Box Corina

Koudschuimmatras Jeanine

Sterk koppelbed op comforthoogte, verkrijgbaar in de kleuren walnoot en naturel eiken. Inclusief 2x een 28-lats lattenbodem en 2 gezondheidsmatrassen naar keuze. Keuze uit een koudschuim- of pocketveermatras. Het koppelbed is met wieltjes en makkelijk uit elkaar te schuiven, wordt geleverd met gratis nachtkastjes.

Degelijke verende boxspring bed in de kleur antraciet. Staande op 6 blokpoten, zodat doorzakken in het midden niet kan voorkomen. De Box Corina is geschikt voor alle type matrassen.

Goed ventilerend koudschuimmatras met een dichtheid van SG40 en een dikte van ca. 17 cm. Deze koudschuimmatras is geschikt voor alle type bedbodems.

Ook in lengtemaat 210 leverbaar

70x190 van 297,- nu voor

60x200 van 198,- nu voor

€ 99,-

160x200 van 1599,- nu voor

€ 799,-

van 327,- nu voor van 345,- nu voor van 345,- nu voor van 357,- nu voor van 375,- nu voor van 375,- nu voor van 387,- nu voor van 419,- nu voor van 435,- nu voor

109,115,115,119,125,125,129,139,145,-

€ 99,-

100x200 van 435,- nu voor 120x190 van 477,- nu voor 120x200 van 507,- nu voor 130x190 van 525,- nu voor 130x200 van 537,- nu voor 140x190 van 555,- nu voor 140x200 van 567,- nu voor 160x200 van 585,- nu voor 180x200 van 597,- nu voor

145,159,169,175,179,185,189,195,199,-

Ook in elek. uitvoering vanaf 299,-

70x200 70x210 80x190 80x200 80x210 90x190 90x200 90x210 90x220

Wollen Dekbed

Topdekmatras

Lattenbodem Ergo

De wollen dekbedden zijn gemaakt van 100% zuivere Texelse scheerwol.

Heb je last van hinderlijke drukpunten of ben je op zoek naar extra comfort? Onze topdekmatrassen zijn circa 5 cm. dik en vormt zich naar de contouren van het lichaam en werkt drukverlagend. Het topdekmatras wordt vaak gebruikt om de naad tussen 2 matrassen weg te werken.

Sterke lattenbodem voor de beste ondersteunig van het matras in uw bed. Deze comfortabele 28-lats lattenbodem is verkrijgbaar in vaste- en elektrische uitvoering.

180x200 van 1799,- nu voor 899,Ook leverbaar met volledig elektrisch verstelbare bodems. Meerprijs

TEXELSROEM

200,-

140x200 van 59,- nu voor

€ 29,

95

140x220 van 70,200x200 van 90,200x220 van 99,240x200 van 110,240x220 van 119,-

nu voor nu voor nu voor nu voor nu voor

35,45,49,95 55,59,95

Nasa neksteun kussen van 24,95 nu 7,50

In diverse kleuren en lengtematen verkrijgbaar

Ideaal voor: - in het hotel - in de boot - in de caravan - in de camper

70x200 van 218,- nu voor 80x200 van 238,- nu voor 90x200 van 258,- nu voor

5 cm

Ook in splituitoering. Meerprijs 50,-

Koudschuim:

Nasa:

190x200 van 139,140x200 van 199,160x200 van 219,180x200 van 239,-

190x200 van 179,140x200 van 299,160x200 van 319,180x200 van 339,-

nu voor 69,nu voor 99,nu voor 109,nu voor 119,-

109,119,129,-

nu voor 69,95 nu voor 109,nu voor 159,nu voor 169,-

Vaste uitvoering:

Elek. uitvoering:

170x200 van 99,- nu voor 180x200 van 110,- nu voor 190x200 van 119,- nu voor

170x200 van 359,- nu voor 180x200 van 379,- nu voor 190x200 van 399,- nu voor

49,55,59,-

179,189,199,-

ALLE ARTIKELEN, ALLE MERKEN, ALLE MATEN, ALLES.. ALLES.. ALLES MOET WEG!!! Meer dan 1.000 Matrassen, 500 Boxsprings, 100 Bodems, 50 Ledikanten, 250 Dekbedden, 500 Kussens etc. etc. Synthetisch dekbed Bodem 90x200 Wig/Liefdesbrug Moltonslopenset 2 stuks

nu voor 25,nu voor 15,nu voor 15,nu voor 15,-

Oplegmatras NASA Zomerdekbed Waterdichte molton Wollen onderdeken

nu voor 25,nu voor 19,nu voor 15,nu voor 49,-

Smutsstraat 41 | 7551 HM Hengelo | Tel. 074 - 247 07 86 nordic-dreams@hotmail.com | www.nordic-dreams.nl

Vouwbed Divanbed Babymatras 60x120 . 70x150 Overtrekken

Gelegen aan de grote parkeerplaats achter de HEMA

nu voor 69,nu voor 99,nu voor 25,nu voor 20,-


Audio en desi gn

EDITIE Almelo

Dealernieuw

Rally sport

s

ALLES OP HET GEBIED VAN MOBILITEIT

7E JAARGANG

EDITIE 80

Auto test

VOLGENDE EDITIE 17 April

Voor U getest... 308 21 Peugeot Auto van het Jaar

Dealer Nissan voor regio 21 Lesscher Almelo

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CAD NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT

23

ÉÉNMALIG ÉÉNMALIG KRIJGT UKRIJGT DE BTW U CADEAU! DE BTW CADEAU! NU BIJ BROEKHUIS NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOTPEUGEOT

Wilmink geeft flinke korting op voorraadmodellen

14 % bijtelling levert 23 Beltman bedrijfswagens

27

Citroën introduceert C5 Cross Tourer

modellen 27 Vier Suzuki meest betrouwbaar

190 pk

Stormloop op Volvo V40 met D4 diesel De Volvo V40 is sinds de introductie in 2012 een verkooptopper. Zowel de particuliere als zakelijke rijder sloot het model in zijn armen. Sinds onlangs bekend werd dat de Volvo V40 nu ook verkrijgbaar is met de zuinige D4 Drive-E-motor en daardoor voor de zakelijke rijder een bijtelling heeft van 14 % loopt het storm bij de Volvo-dealers. In enkele weken werden er 2500 verkooporders geschreven. ‘Dit overtreft al onze verwachtingen’, laat Volvo-dealer Furness Car ons weten. Tijd voor een hernieuwde kennismaking met deze schone en zuinige Scandinaviër die uniek in Nederland is. Ten opzichte van de 99 gram variant heeft Volvo enkele unieke onderdelen ontwikkeld om de uitstoot van de 85 gram versie naar laag niveau te brengen. Zo is de 85 gram versie onder andere voorzien van banden met zeer lage rolweerstand, gemonteerd op wielen in de maat 16 inch. Daarnaast is de aerodynamica geoptimaliseerd met een actieve grilafsluiting en extra ef-

ficiënte achterspoiler. Ook de versnellingsbakverhoudingen zijn aangepast ten opzichte van de 99 gram variant. Volvo koppelt de Drive-E-motoren aan de nieuwe achttrapsautomaat of aan een verbeterde handmatig bediende zesversnellingsbak. De auto’s met automatische transmissie zijn te voorzien van schakelpaddles aan het stuur waarmee de bestuurder desgewenst ook

handmatig kan schakelen. De D4-dieselmotor produceert 140 kW (190 pk) en 400 Nm koppel. Dit is de eerste motor met i-Art-techniek. Dit systeem heeft per injector een individuele chip die de inspuitdruk meet en regelt. Conventionele common-rail dieselmotoren meten op slechts één punt in het systeem de inspuitdruk. Het i-Art-systeem kan per injector de ideale hoeveelheid brandstof inspuiten. De inspuitdruk van 2.500 bar en de i-ART-techniek beloven een motor die hoge prestaties levert, minder verbruikt en ook aanzienlijk minder CO2 uitstoot. Volvo monteert twee turbo’s op de dieselmotor en heeft de inwendige wrijving gereduceerd. vervolg pagina 25

1500 kg trekgewicht

NOG EVEN GE

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CADEAU! broekhuisgroep.nl broekhuisgroep.nl NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT

21% BTW

NuEVEN iN EVEN oNze showroom! NOG GEDULD... NOG GEDULD... SUBARU SMART

SERVICE!

EIgEn SChAdE

De nieuwe Subaru Forester De nieuwe Subaru Forester AfdElIng vanaf 1 februari onze showroom vanaf 1 in februari in onze showroom

gRATIS

VERVAngEnd VERVoER Subaru zes-sterrendealer Subaru zes-sterrendealer voor geheel voorTwente geheel Twente

Tusveld 15, Tusveld 7627 NV15,Bornerbroek. 7627 NV Bornerbroek. Tel. 074 - 384 Tel. 13 07452- www.zuithof.nl 384 13 52 www.zuithof.nl


roep.nl

ÉÉNMALIG KRIJGT U DE BTW CADEAU! NU BIJ BROEKHUIS PEUGEOT BROEKHUIS BETAALT

Bij aankoop van een Peugeot 107 of 208 uit voorraad!

21

% DE BTW BTW

peuGeOT 208 5-dRs broekhuisgroep.nl ✔ 21% KORTING broekhuisgroep.nl

Het lenteweer heeft zijn intrede gedaan en daarom houden wij een unieke voorjaarsschoonmaak. Wij bieden u graag de kans om een nieuwe Peugeot te rijden voor een zeer uitzonderlijk lage prijs.

✔ COmpleeT uITGevOeRde edITIes

Onze geregistreerde Peugeot 208 en 107 modellen kunnen wij u aanbieden met een korting van 21%: Broekhuis betaalt de BTW!

✔ TOT € 4.500,- vOORdeel ✔ 4 jaaR GaRaNTIe Actie geldig t/m 30 maart 2014

Broekhuis Almelo Twentepoort West 1 7609 RD Almelo (T) 0546 - 85 10 00

€ 12.995 Corsa Berlin

€ 18.995 Astra Berlin

broekhuisgroep.nl broekhuisgroep.nl

€ 17.995 Meriva Berlin

25.895 € broekhuisgroep.nl Zara Tourer Berlin

DE BERLIN MODELLEN

WIJ MAKEN DUITS RIJDEN BEREIKBAAR. Wist u dat Duitse kwaliteit en innovatie bereikbaar zijn voor een betaalbare prijs? Wij bewijzen het. Bijvoorbeeld met de nieuwe Berlin uitvoering. Een uiterst luxe versie met een zeer scherp prijskaartje. Het nieuwe instapmodel van Opel dat standaard uitgerust is met heel veel extra’s, zoals airconditioning, een geïntegreerde radio/cd/mp3-speler, cruisecontrol, elektrische ramen en buitenspiegels en een boordcomputer. Kom langs in onze showroom voor een uitgebreide kennismaking!

Rijssen, Reggesingel 95, (0548) 52 03 33

www.opel-wolves.nl

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km 11,0 – 1,2; kms/liter 9,1 – 83,3; CO2 gr/km 259 - 27.

Prijzen incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken. Zie verkoopvoorwaarden op www.opel.nl. Leverbaar zolang de voorraad strekt en niet i.c.m. andere aanbiedingen. Afgebeelde modellen kunnen op details afwijken van werkelijke uitvoeringen. Wijzigingen voorbehouden.


Dealernieuws 21

Maart 2014

Broekhuis is erg trots op uitverkiezing Peugeot 308 tot Auto van het Jaar Bij Peugeot Broekhuis is men trots op de Peugeot 308. Deze nieuwe auto valt niet alleen in de smaak bij het grote publiek, maar ook bij de kenners, want de Peugeot 308 is gekozen tot Auto van het Jaar 2014. Deze prestigieuze titel wordt elk jaar toegekend door een jury van autojournalisten uit 22 Europese landen. Dertig nieuwe Europese, Koreaanse, Japanse en Amerikaanse auto’s die in 2013 op de Europese markt verkrijgbaar waren, kwamen in aanmerking voor de felbegeerde

titel ‘Auto van het Jaar 2014’. De jury, bestaande uit 58 autojournalisten uit 22 landen, koos uit zeven genomineerden de uiteindelijke winnaar: de nieuwe Peugeot 308, die

met 307 punten het erepodium mag beklimmen. De nieuwe 308 is de 4e Peugeot die deze internationale titel in de wacht weet te slepen en treedt daarmee in de voetsporen van de 307 (2002), de 405 (1988) en de 504 (1969). De titel ‘Auto van het Jaar 2014’ is een prestigieuze erkenning voor de nieuwe 308, een auto die toonbeeld is van

de hoge eisen die het merk stelt; sportief, elegant, efficiënt en met uitstekende rijeigenschappen, een innovatieve bestuurdersplaats (iCockpit) en kwaliteit op het allerhoogste niveau. Dit voorjaar wordt het aanbod uitgebreid met een nieuw model: de 308 SW, een mooie en ruime break die slechts in naam overeenkomt met zijn voorganger. Deze staat op 29 mei in de showroom van Broekhuis in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal en is nu al te bestellen bij de deze dealer. De prijs werd aan de vooravond van de Autosalon van Genève uitgereikt door Hakan Matson, voorzitter

van de jury, aan Maxime Picat, algemeen directeur van Peugeot, die verklaarde: ‘Met de nieuwe Peugeot 308 hebben we een grote sprong voorwaarts gemaakt en zijn we toonaangevend op het gebied van design, technologie en

kwaliteit in de huidige Europese markt. De titel ‘Auto van het Jaar 2014’ vormt het bewijs daarvoor en ik neem deze titel in ontvangst namens allen die aan de ontwikkeling en de introductie van de auto hebben meegewerkt.’

Voorraad voordeel Hyundai i40 1.6 GDi Wagon Business bij Autogroep Twente De Hyundai i40 is een blikvanger in het zakelijke D-segment. De wagen biedt veel ruimte en voorzien van heel veel extra’s. En wie nu kiest voor de Hyundai i40 1.6 GDi Wagon Business uit voorraad bij Autogroep Twente profiteert van een aantrekkelijk voordeel. Normaal kost deze Hyundai i40 € 31.500,- rijklaar. Met Voorraad Voordeel bij Autogroep Twente betaalt u nu € 26.950,-. De nieuwe Hyundai i40 is een luxe middenklasser, waarmee Hyundai niet alleen de particuliere klanten maar vooral de zakelijke rijders op maat bedient. Door de wielbasis van 2.77 meter is de maatvoering (hoofdruimte 1.025mm, schouderruimte 1.455 mm en beenruimte 1.170 mm) van de Hyundai i40 boven-

gels, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, premium audio met subwoofer, een smartkey met startknop zijn accessoires die de zakelijke rijder moeten aanspreken. Daarnaast is deze Business Edition uitgerust met een lederen stuurwiel en pookknop en hebben de deurlijsten een chroominleg en zijn de instaplijsten van aluminium. Verder is de wagen voorzien van lichtmetalen velgen 16 inch, parkeer sensoren achter, regensensor en privacy glas.

gemiddeld. Wat betreft bagageruimte, variërend van 553 liter tot een 1.719 liter, is de Hyundai i40 eveneens zeer goed bedeeld. De Business Edition heeft niet alleen Dual Zone climate control en cruise control, maar ook een full map navigatiesysteem met stemherkenning. Stuurwielbediening van de

audio, een volwaardig reservewiel, negen airbags, blue tooth carkit, een gekoeld dashboard

Autobedrijf Lesscher in Hengelo nu ook de Nissan-dealer voor Almelo Autobedrijf Lesscher in Hengelo is met ingang van 1 april de Nissan-dealer voor de regio Almelo. Het bedrijf is voor Almeloërs eenvoudig en snel te bereiken, voor velen zelfs binnen tien minuten. Autobedrijf Lesscher is gevestigd aan de Zilverweg 5 in Hengelo en dat is direct bij de afslag HengeloZuid op de A35 (bij de McDonald’s). Autobedrijf Lesscher maakt het meteen heel aantrekkelijk om naar Hengelo te komen. De dealer heeft maar liefst 150 nieuwe Nissans op voorraad staan. Wie nu kiest

voor een nieuwe Nissan, kan dan ook snel rijden. U hoeft na de koop slechts vier dagen te wachten voordat u kunt instappen in uw nieuwe auto. Tevens heeft Autobedrijf Lesscher, die ook Nissandealer voor de regio’s Hengelo, Enschede, Oldenzaal en Haaksbergen, een aantal aantrekkelijke acties, waarmee u flink kunt besparen. De nieuwe Qashqai, die onlangs werd geïntroduceerd, is uit voorraad leverbaar vanaf € 23.150,-. De Nissan Note Connect Edition, zeer rijk uitgerust met onder meer navigatie en bluetooth, kost nu € 15.990. Uw voordeel bedraagt € 1.000,-. Op de zuinige Nissan 1.2 Micra Acenta geldt tijdelijk een korting van € 1.200,-, waardoor u nu voor € 12.050,- heel snel kunt instappen.

Beperkt leverbaar is de Nissan Pixo 1.0 Look. Deze wagen is al op kenteken gezet en levert u een voordeel op van € 1.690,-, want u hoeft nu slechts € 8.950,- te betalen. Ook kunt u nog profiteren van megavoordeel op enkele Qasqai’s (model 2013), die eveneens al op kenteken zijn gezet. Deze rijk uitgeruste wagen kost € 23.950,- en uw voordeel bedraagt 6.215,-. De bedrijfsbus van Nissan, de NV200, is eveneens scherp geprijsd. Deze transportwagen kost € 11.980,- (excl. BTW). Uw voordeel bedraagt maar liefst € 3.145,Ook heeft Autobedrijf Lesscher door het succes van de nieuwe Qashqai maar liefst 75 occasions op voorraad staan, waaronder een groot aantal (jong gebruikte) Qashqai’s. Een aantal van deze wagens heeft zelfs nog fabrieksgarantie en relatief weinig kilometers op de teller staan. Redenen genoeg voor een bezoek aan Autobedrijf Lesscher.

kastje, een automatisch dimmende binnenspiegel, elektrisch inklapbare buitenspie-

Actieve veiligheids-systemen van de i40 zijn onder meer ESP (Electronic Stability

Program), ABS (anti-lock braking system), Hill Start Assist Control (dat achteruitrollen bij wegrijden uit stilstand op een helling voorkomt), VSM (Vehicle Stability Management), Brake Assist System en een Emergency Stop Signaal. Standaard is de i40 uitgerust met zeven tot negen airbags. Voor meer informatie of een kennismaking met de Hyundai i40 1.6 GDi Wagon Business bent u welkom bij Autogroep Twente in Enschede, Hengelo en Harbrinkhoek (Almelo).

Opel Insignia Country Tourer is als 2WD zuiniger en goedkoper

Opel breidt het gamma van de Insignia Country Tourer uit met twee nieuwe motorvarianten. De 1.6 Turbo benzinemotor en de 2.0 CDTI dieselmotor worden uitsluitend in combinatie met voorwielaandrijving geleverd. Dankzij een gunstig brandstofverbruik en bijbehorende beperkte CO2-uitstoot, levert dat ook een gunstige prijsstelling op. De 1.6 Turbo is een direct ingespoten turbobenzinemotor van de nieuwe generatie. Deze motor, die nu ook leverbaar is voor de reguliere Opel Insignia, levert 125 kW/ (170 pk) vermogen en 260

Nm koppel. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 6,2 l/100 km met een CO2-uitstoot van 146 g/km. De voorwielaangedreven Opel Insignia Country Tourer met 2.0 CDTI dieselmotor verbruikt gemiddeld 4,5 l/100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 119 g/km.

De 2.0 CDTI levert 120 kW/ (163 pk) vermogen en een koppel van 350 Nm. Een handgeschakelde zesversnellingsbak en een start-stopsysteem zijn standaard op beide motoren. De nieuwe Insignia Country Tourer 1.6 Turbo is leverbaar vanaf € 38.495,-, de 2.0CDTI is er vanaf € 47.395,-. Voor een kennismaking met de Opel Insignia bent u welkom bij dealer Wolves aan de Reggesingel in Rijssen.


NuEVEN iN EVEN oNze showroom! NOG GEDULD... NOG GEDULD... SUBARU SMART SERVICE: Merkspecialisme hoeft niet duur te zijn!

ns? Meer occassio

Bedrijvenstraat 20, Wierden Tel.: 0546 - 657755 Fax: 0546 - 657577 nieUw Binnen, 120PK!!

SurF naar onze WeBSiTe

hard BlaCK ediTiOn!!!

Zeer COMPleeT!!!

DE VooRDElEn VAn DE SUBARU DEAlER: · · · · · · · · ·

Gebruik van originele onderdelen Speciale gereedschappen SMART €149,service Alle SUBARU kennis Speciale apparatuur SMART €265,Garantie op het werk en onderdelen plus service Vaste pakketprijzen vanaf 1advies februari onze showroom vanaf 1 in februari in onze showroom Gedegen Veel extra services Duidelijkheid vooraf

De nieuwe Subaru Forester De nieuwe Subaru Forester VRIEnDElIjk gEpRIjSD onDERhoUD VooR EEn SUBARU VAn 8 jAAR of oUDER EIgEn SChADE

AfDElIng

€ 7.500,-

€ 15.950,-

Alfa Romeo 147 1.6 T-Spark Veloce BJ 2007, 60.744 KM Airco, LMV, El. ramen

Lancia Delta 1.4 16v Multi-Air BJ 2010, 29.087 KM Airco, NAVI, Leder

€ 17.750,Fiat 500L 1.4 16v Lounge BJ 2012, 18.171 KM Airco, Panoramadak, Parkeersensor

www.ahs-wierden.nl

Auto Service

Haverkamp

gRATIS

VERVAngEnD VERVoER

Subaru zes-sterrendealer Subaru zes-sterrendealer voor geheel voorTwente geheel Twente

Tusveld 15, Tusveld 7627 NV15,Bornerbroek. 7627 NV Bornerbroek. Tel. 074 - 384 Tel. 13 07452- www.zuithof.nl 384 13 52 www.zuithof.nl

Voor onderhoud enenrepmaortoartieenaan personenauto’s Raalterweg 35, 8124 AA Wesepe, 06-27 12 18 43 autoservicehaverkamp@outlook.com www.facebook.com/ASHaverkamp

in onderhoud en restauratie klassiekers


Dealernieuws 23

Maart 2014

Bennie Wilmink geeft nu € 5.000,- korting op voorraadmodellen Mitsubishi ASX Mitsubishi-dealer Bennie Wilmink Autobedrijven in Enschede, Azelo en Almelo heeft een aantrekkelijke aanbieding op de ASX. Wie bij Bennie Wilmink deze geweldige Crossover uit voorraad koopt, krijgt gegarandeerd een korting van € 5.000,- op de nieuwprijs. Uiteraard geldt hier: zo lang de voorraad strekt.

De Mitsubishi ASX is een stoere Crossover met een hoge instap en hoge zit. De Crossover heeft de laatste jaren in Nederland aan populariteit gewonnen, want het rijcomfort spreekt velen aan. Wie kiest voor de ASX krijgt niet alleen een fraai vormgegeven en sportief ogende auto, maar zal ook bij elke rit genieten van het geweldige rijcomfort. Het fraai gestileerde dashboard draagt daaraan zeker bij.
De ASX 1.6 ClearTec benzinemotor heeft een uitstoot heeft van 135 gr/ km en behaalt daarmee een

groen B-label en valt bovendien in de 20% bijtellingcategorie. Het gemiddeld verbruik bedraagt 5,9 liter per 100 kilometer. Evengoed sprint de ASX 1.6 in 11,4 seconden van 0 naar 100 en bedraagt de topsnelheid 183 km/uur. Het maximale koppel is 154 Nm bij 4000 tpm. De voorwiel-aangedreven ASX heeft onder andere 7 airbags, Climate control, Cruise control, 16 inch licht metalen velgen, regen en lichtsensor, stabiliteit- en tractiecontrole (ASTC) en ClearTec technologie. Zo heeft elke ASX onder

meer een start- en stopsysteem AS&G (Automatic Stop and Go), elektrische stuurbekrachtiging, een energie genererend remsysteem, banden met lage rolweerstand en led-achterlichten. Deze luxe ASX Invite versie is er nu al rijklaar vanaf € 21.450,De Intense uitvoering wordt voor een meerprijs van € 1.900,- t.o.v. de Invite uitgerust met: 17" licht metalen velgen, glazen panoramadak, achteruitrijcamera, Xenon verlichting, privacy glass, Keyless

entry met start en stop knop. (rijklaar € 23.350,-) De Instyle uitvoering wordt voor meerprijs van 2.500,- t.o.v. de Intense uitgerust met: Lederen bekleding, stoelverwarming voor, Elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, Rockford Fosgate premium audiosysteem met 710 watt en 9 speakers. Uiteraard bent u welkom bij Bennie Wilmink Autobedrijven voor een nadere kennismaking met de tijdelijk voordelige Mitsubishi ASX.

Autobedrijf Beltman sterk in elk merk

Iveco Daily bedrijfswagens voor Koeriersdienst Rijssen Koeriersdienst Rijssen bestaat alweer bijna 25 jaar en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Het is dan ook een vanzelfsprekendheid dat het bedrijf bij het kiezen voor nieuwe bedrijfswagens niet over één nacht ijs gaat. Autobedrijf Beltman in Rijssen mocht uiteindelijk twee riante bedrijfsbussen van Iveco leveren. Autobedrijf Beltman is dealer van de merken Nissan en Kia voor Rijssen, Holten, Nijverdal, Hellendoorn, Wierden, Enter, Markelo, Goor, Almelo en omgeving. ‘Maar Beltman kan ook andere merken personen- en bedrijfsauto’s leveren. Uiteraard gebeurt dit in samenspraak met de klant’, zegt Martijn Beltman van het gelijknamige autobedrijf. Koeriersdienst Rijssen had het oog laten vallen op de bedrijfswagens van Iveco. ‘Deze Iveco-bussen hebben

een relatief korte draaicirkel’, verklaart Dick ter Harmsel, directeur van Koeriersdienst Rijssen. ‘Aangezien wij met onze auto’s overal moeten kunnen komen, is dat een groot voordeel.’ Koeriersdienst Rijssen koos voor Autobedrijf Beltman, omdat na fijne gesprekken duidelijk werd dat dit de juiste keuze zou kunnen zijn. Uit deze positieve gesprekken kwam uiteindelijk de order voor de twee Iveco Daily bedrijfswagens.’ Koeriersbedrijf Rijssen heeft beide

bedrijfswagens inmiddels in gebruik genomen. Het bedrijf bezorgt wereldwijd, zo laat Dick ter Harmsel weten. Koeriersdienst Rijssen kan u van brief, pakket tot pallet van dienst zijn. Via de online site van www.regio-transport.nl kunt u pakket en of pallet zendingen aangeven. Naast de koeriersservice kan Koeriersdienst Rijssen ook zwaardere vrachten vervoeren, ook stukgoed behoort tot de mogelijkheden. ‘Wij hebben hier voor eigen trucks met oplegger voorradig , ook bakwagens welke in steden kunnen worden ingezet.’ Koeriersbedrijf Rijssen is gevestigd aan de Noordermorssingel 9 in Rijssen, tel: 0548518518.

Smart Service bij Zuithof: voordelig onderhoud Subaru ouder dan 8 jaar Subaru komt met Smart Service: speciaal onderhoud voor Subaru’s ouder dan acht jaar. Alle modellen van het merk kunnen profiteren van de voordelen van de merkdealer gecombineerd met vaste prijzen voor onderhoud. Subaru Smart Service wordt uitgevoerd door de Subaru Zes Sterren Dealer Zuithof aan Het Tusveld in Bornerbroek. Onderzoek toont aan dat naarmate een auto ouder wordt, hij minder vaak bij de dealer komt. Zijn eigenaar vindt de bedragen voor regulier onderhoud door de merkdealer vaak niet in verhouding staan tot de waarde van de auto. Subaru speelt daar op in met Subaru Smart Service, een speciaal onderhoudsprogramma voor Subaru’s van acht jaar en ouder. Door tegen vaste en lage kosten de auto te controleren en te onderhouden, kan iedere

Subaru-rijder profiteren van de kennis van de merkdealer. Er zijn twee pakketten: Smart Service en Smart Plus Service, waarbij de laatste is bedoeld voor de veelrijder. Bij beide pakketten worden sowieso de motorolie en het oliefilter vervangen en de verplichte APK uitgevoerd. Daarnaast wordt de auto op 18 belangrijke punten gecontroleerd. De Smart Plus Service voegt aan de lijst onder meer het vervangen van het luchtfilter toe en een jaar Pechhulp

verzekering in Europa. Indien bij de 18-punten controle mankementen worden geconstateerd, ook dan hanteert de Subarudealer vaste prijzen. Zo zijn er pakketprijzen voor het vervangen van de uitlaatdemper, voorremmen, achterremmen, interieurfilter, brandstoffilter, distributieriem en geleiderol/spanrol. De kosten voor Subaru’s nieuwe dienst bedragen € 149,- Toeslag voor motoren met 6-cilinders of een turbo voor de Smart Service, de uitgebreidere Smart Service Plus, inclusief onder meer controle van de distributieriem en 1 jaar pechhulp in heel Europa, vraagt een jaarlijks bedrag van € 265,-.

De aflevering van beide Iveco bussen bij Autobedrijf Beltman.

Aantrekkelijke Kia Voordeeldagen bij Autohuis Bleeker in Hengelo Autohuis Bleeker aan de Höltersweg 30 in Hengelo houdt van donderdag 20 tot en met zondag 23 maart de Kia Voordeeldagen. Blikvanger is de nieuwe Kia Sportage. Maar ook alle andere Kiamodellen zijn tijdens de Voordeeldagen extra scherp geprijsd. Autohuis Bleeker is Kia-dealer in Hengelo, Enschede en Almelo. De Voordeeldagen worden echter alleen in Hengelo gehouden. Maar het loont zich voor Kia-rijders uit de andere plaatsen de moeite om de Voordeeldagen te bezoeken. Wie kiest voor de nieuwe

Sportage, ontvangt meteen een extra inruilpremie van € 1.000,-. Op de Kia Rio is uw voordeel nog groter. Uw inruilpremie bedraagt voor dit model € 1.250,-. Op de Kia Cee’d (5 deurs en stationwagon) krijgt u alleen tijdens de Voordeeldagen € 1.000,- kor-

ting + is deze dan gratis voorzien van full map Europa navigatie. De Kia Carens, de ruime zevenpersoons familiewagen is eveneens scherp geprijsd, want u ontvangt bij aankoop een korting op de nieuwprijs van € 1.750,-. De zuinige Kia Picanto staat tijdens de voordeeldagen eveneens in het zonnetje. Voor een rijklaarprijs van € 9.950,- heeft u een 5-deurs Picanto, voorzien van ondermeer metallic lak, airco,

centrale deurvergrendeling en stuurbekrachtiging. En bent u een vroege vogel? Kom dan ’s ochtends zo vroeg mogelijk, want elke eerste koper op iedere showdag krijgt zijn eerste onderhoudsbeurt bij Autohuis Bleeker gratis. Tijdens de Kia Voordeeldagen ontvangt u tevens een korting van 15 procent op accessoires. Ook kunt u nog profiteren van de gunstige 50/50 deals.

Raymond Tijink en Sander Seemann

Al met al bij elk model dus heel veel voordeel te behalen! De openingstijden van de Kia Voorraadshow bij Autohuis Bleeker aan de Höltersweg 30 in Hengelo zijn:

Donderdag 20 maart: 09.0020.00 uur; vrijdag 21 maart: 09.00-18.00 uur; zaterdag 22 maart: 09.00-17.00 uur; zondag 23 maart 11.0016.00 uur.


Wilt u uw auto verkopen?

Nijverdal

Autobedrijf Snijders MERK

Seat Mii 1.0 Style bj. 2012, 11.836 km

€ 7.900,-

MINI Countryman 1.6 One D B-Line, bj. 2012, 66.582 km

Nu ook iN wiT! TWENTE

BJ

KM

PRIJS

4x ComPACT En vooRdELIg

www.correctautoverkopen.nl

VW Toyota VW Honda

Polo 1.4 16v Highline Auris 1.3 VVT-i Polo 1.4 16v Jazz 1.2 Cool 5-drs

2003 2010 2011 2011

190433 28376 51707 54619

€ € € €

3.850,15.900,11.900,11.880,-

8x mPv & SUv (hoogzITTERS) Citroen C4 Picasso 1.6 VTI Prestige 5P VW Touran 1.6 Tdi 7-persoons Honda CR-V 2.0i Elegance Mazda 5 1.8i Exclusieve 5-persoons Mitsubishi ASX 1.6i Intro edition, clear tech Peugeot 3008 1.6i VTI ST Peugeot Partner Teppee 1.6i Outdoor Peugeot 5008 1.6 HDiF Toyota Corolla Verso 1.8 VVT-i

2009 2010 2008 2008 2011 2009 2009 2010 2009

121.511 62.864 91.706 102.500 79.149 110.613 80.010 136.091 84.970

€ € € € € € € € €

9.900,19.450,14.500,9.999,16.750,13.750,11.950,13.900,15.900,-

2012 51.000 2009 117.502 2013 19.476

€ € €

20.900,13.900,23.900,-

3x AUTomAAT

€ 21.850,-

LIMO SERVICE

TYPE

Skoda Seat Skoda

Octavia Combi TSI Business Altea 1.9 Tdi Yeti 1.2 Tsi DSG Ambition

WERKPLAATS ACTIE - WERKPLAATS ACTIE - WERKPLAATS ACTIE KIA Picanto 1.0 D-Light 5DRS, bj. 2007, 20.787 km

€ 5.750,-

€ € 85,85,- per per uur uur € € 350,350,- per per dag dag inclusief inclusief chauffeur! chauffeur!

06 - 160 189 03 - www.LimoServiceTwente.nl

Kleine beurt+APK

v.a. €

75,-

Grote beurt+APK

v.a. €

150,-

Autobedrijf Snijders, Albert Einsteinstraat 4, Nijverdal, tel:0548-612815 Wij zijN oNdErdEEl vAN AutogroEp SNijdErS EN hEbbEN ook vEStigiNgEN iN AlmElo, hArdENbErg EN ommEN

WWW.SNijdErSNijvErdAl.Nl www.citroen.nl

www.citroen.nl

ZWEDEN ZIJN BEREIKBAAR

 www.ijsselenlekstreek.nl

Ervaar de Volvo V40 T2

0% BTW

S VERL WEGENS SUCCE

ENGD

NU BIJ UW CITROËN-DEA

OP VEEL MODELLEN

citroËn c3 ATTRACTION PROFITEER VAN DUBBEL INRUILVOORDEEL

Private lease

vanaf

€ 499 P/M

€ 24.995 Wacht niet langer, want rijden in een Zweed was nog nooit zo dichtbij. Deze succesvolle hatchback is speciaal voor u én uw passagiers ontworpen om het moment optimaal te beleven. Geniet van Scandinavisch design en natuurlijk van de uitstekende rijeigenschappen. Daarnaast is de V40 de veiligste auto ooit getest door Euro NCAP, de hatchback is zelfs standaard uitgerust met City Safety. En de V40 is nu ook beschikbaar met soepele T2-benzinemotor en heeft een vermogen van 88 kW (120 pk). Rijden in een Volvo was nog nooit zo dichtbij, want u rijdt de Volvo V40 T2 al vanaf € 24.995. Kom langs in onze showroom voor een proefrit en ervaar de Volvo V40.

• Standaard City Safety • Scandinavisch design • Soepele T2-benzinemotor • Veiligste auto ooit getest

Volvo V40 v.a. € 24.995 incl. 21% btw en bpm. Afgebeeld model Volvo V40 R-Design v.a. € 28.995 incl. 21% btw en bpm. Raadpleeg voor additionele kosten de verkoopvoorwaarden op www.volvocars.nl.

Gem. verbruik: 3,4 - 7,9 l/100 km (29,4 - 12,7 km/l), gem. CO2 -uitstoot resp. 88 - 185 g/km.

Furness Car Hengelo Furness Car Almelo Furness Car Enschede

Diamantstraat 14, Hengelo 074 2422966 Twentepoort West 9, Almelo 0546 548080 Spaansland 14, Enschede 053 4862240

Dit zijn de perfecte weken om een nieuwe citroën c3 te kopen. Het voordeel kan namelijk oplopen tot maar liefst € 4.000! U ontvangt een flinke inruilkorting en als u een auto inlevert uit 2006 of eerder, ontvangt u ook nog eens een extra afscheidspremie. Dat kunnen we met recht de komt–dat–even–goed–uit–weken noemen.

norMAAL VAnAF inrUiLKortinG AFscHeiDspreMie*

€ - € - €

13.990,2.500,1.500,-

NU TIjDELIjk VANAF € 9.990,OOK IN NOVEMBER BETAALT UW CITROËN-DEALER DE BTW

furness-car.nl

Bij uw Citroën-dealer houden we het liever simpel. Geen moeilijke financieringsconstructies en cadeaus waar u niet op zit te AUTOMOBIELBEDRIJF COOLEN B.V. 21,38 7609 RE Almelo een goede aanbieding. Daarom nemen wij in november de BTW voor onze rekening. Op Citroën C3 en nog veel meer m APELDOORN - LAAN VANTwentelaan DE DIERENRIEM - de 055-3667788 COOLEN B.V. snel naar onze showroom en profiteerAUTOMOBIELBEDRIJF van deze spectaculaire korting. DEVENTER - SOLINGENSTRAAT 11 - 0570-634254 Tel 0546 85 00 01 APELDOORN - LAAN VAN DE DIERENRIEM 38 - 055-3667788 WWW.COOLEN.INFO DEVENTER - SOLINGENSTRAAT 11www.benniewilmink.nl - 0570-634254 WWW.COOLEN.INFO

Gecombineerd brandstofverbruik 3,4 - 6,5 l/100 km; 15,4 - 29,4 km/l; CO2 87 - 150 g/km. Uitstoot en brandstofgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens EU r


Autotest 25

Maart 2014 Vervolg van pagina 19

Volvo Ocean Race Editions binnenkort in de showroom

Op de autosalon van Genève presenteerde Volvo de vijfde generatie Ocean Race Editions. De eveneens nieuwe V70 en XC70 Editions zijn voor rijders die meer dynamiek wensen.

Een oplossing met kleppen in het koelsysteem zorgt dat de motor sneller opwarmt na een koude start. De Volvo V40 met de nieuwe D4 Drive E-motor laat zich op deze vroege lentedag lenen voor een proefrit. De V40 is een op en top Volvo. Als we instappen, voelt de binnenruimte als thuiskomen. De ruimte voorin is prima en zoals gebruikelijk bij Volvo zitten de stoelen comfortabel. Niet alleen het comfort, maar ook de geweldige steun die de zetel geeft, mag niet onbenoemd blijven. Ook op de achterbank is dit principe toegepast, zodat ook de achterpassagiers prettiger zitten dan in de gemiddelde auto. Bovendien zijn de achterstoelen iets naar het midden geplaatst, zodat de achterpassagiers niet tegen een hoofdsteun aankijken maar

juist vrij zicht vooruit hebben. In het op-en-top Scandinavische interieur voert moderne techniek de boventoon. Uiteraard is de V40 (te) voorzien van een gecombineerd audio-, video- (!), communicatie- en navigatiesysteem. De mobiele telefoon of MP3-speler kan worden gekoppeld via USB of Bluetooth. De analoge klokken zijn vervangen door een display. De bestuurder kan kiezen uit drie “thema’s”. Die verschillen niet alleen in kleur en stijl. Zo staat bij de sportieve klokken de toerenteller centraal. In de economische modus wordt de bestuurder aangemoedigd om zuinig te rijden. Een balkje naast de verbruiksmeter toont het gemiddelde verbruik. En dat is van deze Volvo V40 D4 met handgeschakelde transmissie het bijna onwerkelijke 3,3 l/100 km, oftewel ruim 1 op 30, met een CO2-uitstoot van 85 g/km.

Prijzen Volvo V40 D4 Drive E-motor: D4 Base Business D4 Kinetic Business D4 Momentum Business D4 Summum Business D4 R-Design Business D4 Kinetic D4 Momentum D4 Summum D4 R-Design Meerprijs automaat:

€ € € € € € € € € €

26.995,27.995,29.495,31.795,30.995,32.495,33.995,36.795,35.995,2.500,-

Furness Car Almelo Twentepoort West 9 7609 RD Almelo Tel: 0546 - 54 80 80

Furness Car Enschede www.furness-car.nl

Spaansland 14 7543 BG Enschede Tel: 053 - 486 22 44

Het trekgewicht bedraagt 1500 kg, dus met een aanhanger of caravan heeft deze wagen geen enkele moeite. Wie consistent zuinig rijdt, wordt beloond met een sierlijke “E” in het display. Een Volvo is pas een Volvo als er extra aandacht is besteed aan de veiligheid. Alhoewel de V40 de “kleine” Volvo is, is dit model (te) voorzien van alle veiligheidsvergrotende systemen die het merk in huis heeft. Zo leest de auto verkeersborden en worden snelheidslimieten als geheugensteuntje in een display getoond. Wanneer de belijning op het wegdek onbedoeld wordt overschreden, voelt het in het stuurwiel alsof over een stoeprand(je) wordt gereden. Net als de andere nieuwe Volvo’s, remt de V40 geheel zelfstandig voor objecten. Zowel een camera als een radar houdt de omgeving in de gaten. Als de bestuurder te hard op een trager (of stilstaand) object af rijdt, knippert een rode lamp op het dashboard die in de voorruit reflecteert en in het blikveld van de bestuurder opdoemt. Wanneer dan geen snelheid wordt geminderd, klinkt een waarschuwing. Mocht ook die waarschuwing worden genegeerd, dan remt de V40 geheel zelfstandig om een aanrijding met een voetgang-

er (alleen voetgangers!) te voorkomen. In tegenstelling tot de andere Volvo’s, remt de V40 bij snelheden tot 50 km/u (was: 30 km/u). Tijdens een proefrit door Twente zijn we tevreden over de motor. Voldoende trekkracht en prima accelereren. Opvallend tijdens de rit is dat het door Volvo beloofde dynamisch weggedrag wordt waargemaakt. Er is extra aandacht besteed aan de stevigheid en het zwaartepunt van de auto. Dat dient niet alleen de veiligheid, maar zorgt er ook voor dat het koetswerk minder “werkt” in de bocht. Het resultaat is er naar: de V40 stuurt scherp en geeft meer rijplezier als de snelheid wordt verhoogd. Bij een eerste kennismaking met de Volvo V40 waren we al enthousiast, maar deze wel heel matige dieseldrinker geeft je met de huidige brandstofprijzen een geweldig gevoel. En niet alleen de zakelijke rijder, want ook de particuliere autokoper profiteert van het zuinige rijden. En dat in een geweldig vormgegeven Volvo V40, die niet alleen statig en elegant is, maar ook al eens verkrijgbaar is voor een vanafprijs van € 26.995,-. As je daar niet vrolijk van wordt…

Furness Car Hengelo Diamantstraat 14 7554 TA Hengelo Tel: 074 - 242 29 66

Pas in oktober gaat de zeilwedstrijd Volvo Ocean Race van start, maar nu al presenteerde het Zweedse merk de bijbehorende autoversies. Dit jaar verschijnen Volvo Ocean Race Editions van de V40, V40 Cross Country, V60 en XC60. Wanneer ze dit voorjaar op de markt verschijnen kunnen consumenten kiezen uit de lakkleuren Ocean Blue II, Bright Silver, Black Sapphire en Crystal White. Het interieur wordt uitgevoerd in zwart of ‘blond’ leder met oranje stiksels. Verschillende Ocean Race-logo’s en een ‘kaart’ zijn terug te vinden in het interieur of op het exterieur. Uniek voor de Ocean Race Editions modeljaar 2014 zijn de zevenspaaks Portunuswielen. De V40 (Cross Country) krijgt ze in 17 inch, de V60 en XC60 een maatje groter. Terwijl de Ocean Race Editions Volvo’s merkwaarden moeten weerspiegelen (een actieve en avontuurlijke

levensstijl zonder veiligheid en het milieu geweld aan te doen) komt Volvo met nieuwe V70 en XC70 Editions voor klanten die extra dynamiek willen in ‘look & feel’. Het chassis van de V70 wordt hiervoor verlaagd. De XC70 Edition is de eerste XC70 die voorzien kan worden van een dynamisch chassis. De buitenzijde van de Editions wordt verfraaid met vele features in hoogglans zwart. Je vindt ze onder meer op de grille, spiegelkappen, raamlijsten, uitlaten en wielen. De 18 inch wielen zijn speciaal voor de XC70 Edition ontworpen. Op de V70 Edition zitten standaard 17 inch velgen. Beide modellen zijn voorzien van zwart lederen stoelen met crèmekleurige stiksels. Een sportstuur en sportpedalen zijn ook inbegrepen. Ook deze Editions zullen in het voorjaar verkrijgbaar zijn bij Volvo-dealer Furness Car in Almelo.

Kunnen mannen toch beter autorijden dan vrouwen? Het blijft een eeuwenoude strijd: wie kunnen er beter autorijden, mannen of vrouwen? Ikwilvanmijnautoaf.nl wilde dit graag voor eens en altijd oplossen en legde deze vraag voor aan echte specialisten: de Nederlandse automobilisten! We zijn allang de tel kwijt geraakt hoeveel onderzoeken er door de jaren heen zijn uitgevoerd om antwoord op de vraag te krijgen wie er beter kunnen autorijden. En na al die onderzoeken is het nog steeds niet duidelijk wie er beter achter het stuur kan zitten. Ikwilvanmijnautoaf.nl ging op onderzoek uit en vroeg 280 automobilisten naar hun mening. Op de vraag welk geslacht beter kan autorijden waren de ondervraagden het veelal met elkaar eens. In totaal vindt namelijk maar liefst 80 procent dat mannen betere automobilisten zijn. Vrouwen krijgen 20 procent van de stemmen, want geen enkele ondervraagde vindt dat mannen en vrouwen beide even goed kunnen autorijden. Opvallend is dat mannen vinden dat zij beter rijden en vrouwen vinden dat zij een betere automobilist is. Er is niet alleen strijd wat betreft het geslacht van de automobilist, maar ook

over de leeftijd. De meningen waren verdeeld of jongeren of ouderen beter kunnen autorijden. Van alle ondervraagden hebben ouderen de meeste stemmen gekregen en gingen met 41,7 procent aan kop. Iets meer dan 33 procent vindt dat jongeren beter rijden en 25 procent vindt dat beide even goed in het verkeer zijn.Mannen vinden dat ouderen het beste autorijden (42,1%) of dat ouderen en jongeren beide even goed (31,6%) rijden, terwijl vrouwen helemaal niet vinden dat jongeren en ouderen even goed kunnen rijden. Bijna 60 procent van de vrouwelijke ondervraagden vindt dat jongeren beter rijden, 40 procent van de vrouwen vindt dat ouderen beter rijden. Nog een opvallend feitje: zowel onder de mannelijke als de vrouwelijke ondervraagden ging geen enkele keer de voorkeur uit naar de ‘bejaarde’ automobilist.


Nu tot 2000 Euro iNruilprEmiE op NiEuwE Alto EN Swift!

KiA piCANto 1.0 5D ComfortpACK KiA SportAGE 2.0i lpG-G3 BJ. 2012, 5700 km! Airco, CPV, Elektropakket, 7jr Fabrieksgarantie!

BJ. 2008, 142000 km Leer, Airco, LMV, Elektropakket, enz

€ 8.490,-

€ 9.490,-

Model

COMPACTE KLASSE

Fiat Panda 1.2 Edizione Cool Ford Ka 1.3i Futura AC, zwart Kia Picanto 1.0 5d Comfort Pack, 5600 km! Kia Rio 1.6 16v, 5drs, airco, lmv Mitsubishi Colt 1.3i 3d Invite, lmv, AC Mitsubishi Colt 1.3i 5d Cleartec, AC, lmv, 25000 km Suzuki Alto 1.1 GLS, 5-drs Suzuki Alto 1.0 Comfort AC, pearl white Suzuki Alto 1.0 Excl. Sport, 15’’ lmv, enz Suzuki Alto 1.0 Exclusive, grijs Suzuki Alto 1.0 Comfort AC, Nieuw, aktieprijs! Suzuki Ignis 1.3 16v Freestyle, 52000 km Suzuki Swift 1.3 5d Shogun, zwart Suzuki Swift 1.3 5d Cool, 64000 km, AC Suzuki Swift 1.3 5d Bandit, AC, rood met. Suzuki Swift 1.3 5d Limited, alcantara, zwart Suzuki Swift 1.3 5d Limited, alcantara, trekh. Suzuki Swift 1.2 5d Comfort AC 16’’ lmv Suzuki Swift 1.2 5d Bandit, cruise, 16’’ lmv Suzuki Swift 1.2 5d Bandit GT pakket, wit Suzuki Swift 1.2 5d Bandit, nieuw, aktieprijs!

BJ

PRIJS

2011 2007 2012

6490 4190 8490

2007 2007 2012

6990 5990 10990

2002 2012 2010 2011 2014

1990 7390 7490 7590 8760

2005 2008 2008 2009 2009

6290 7790 7990 8990 9290

2010

9990

2012 2013 2013 2014

11990 13490 14790 14750

SuZuKi SX4 1.6 SHoGuN BJ. 2007, 46000 km! Airco, Elektropakket, LMV

€ 8.490,-

Model BJ Suzuki Swift 1.2 5d Exclusive GT pakket 2011 Toyota Aygo 1.0 5d Cool, AC, wit, 30000 km 2011

MIDDENKLASSERS

Honda Civic 1.5 Lsi Coupe, nwe apk Suzuki SX4 1.6 Comfort, 16’’ lmv, trekhaak Suzuki SX4 1.6 Exclusive AWD, cruise, trkhaak Suzuki SX4 1.6 Shogun, 46000 km Suzuki SX4 1.6 Exclusive 120 PK Suzuki SX4 1.6 Limited, alcantara, 120 PK Suzuki S-Cross 1.6 Exclusive Suzuki S-Cross 1.6 Diesel Exclusive

HOOGZITTERS/MPV

Opel Agila 1.2 16V, airco, lmv Suzuki Splash 1.0 Exclusive, zwart Suzuki Splash 1.0 Exclusive, grijs Suzuki Splash 1.0 Exclusive

SUV

PRIJS 13490 6490

1994 2006 2007

849 7490 8490

2007 2011 2011 2014 2014

8490 13990 15490 23500 28500

2002 2010 2011 2012

3490 8490 9990 10290

2008

9490

2005 2005 2011

4490 5490 12490

00 * 5 2 € TING KOR *VRAAG NAAR DE VOORWAARDEN

Kia Sportage 2.0i LPG G3, leer, lmv

AUTOMATEN

Suzuki Alto 1.1 GLX, 31000 km Suzuki Wagon R+ 1.3 GLX Suzuki Splash 1.2 Exclusive 20000 km

UW MobiliTeiTsdealer voor geHeel TWenTe

voor elK MerK! Ben

Wij zijn niet alleen uw officiële Hyundai dealer maar ook uw dealer voor elk willekeurig merk voor geheel Twente. Wij leveren alle merken nieuw en gebruikt tegen de scherpste prijzen!!

JiJ...

Jou!

een leuke BiJverdienste

PRIVÉPRIVÉ LEASE! PRIVÉ LEASE! LEASE! Kom langs met uw auto en ontvang de scherpste offerte voor elk willekeurig merk!

dan zoeken wiJ

Om uw moeite te belonen ontvangt u van ons een leuke attentie!

VAN AUTOGROEP VAN AUTOGROEP TWENTE VAN AUTOGROEP TWENTE TWENTE

Word dan

Twente leveren alle vormen veHyundai Cool 5-deurs i10autogroep DriveHyundai Cool 5-deurs i10 DriveWijCool 5-deurs van Mobiliteit Totaal inclusief: MobiliTeiT Totaal inclusief:

Huis-aan-Huis bezorger/ster

Onderhoud Onderhoud Voor slechts Voor slechts Tegen Voorde slechts scHerpsTe Verzekering Verzekering

Ten Top! Tarieven! €139,-€139,-€139,Pechhulp

Het gaat om het bezorgen van Huis-aan-Huis folders op woensdag of donderdag. Gemiddeld ben je er enkele uren per bezorgdag mee bezig. Leeftijd v.a. 13 jaar.

Pechhulp

per maand Incl.per maand Incl.per maand Incl.

Dit aanbod is geldig op basis van 36 maanden.

Snel rijden! Zolang de voorraad strekt. Inruil mogelijk

Dit aanbod is geldig op basis van

36 maanden. BTW

Snel rijden! Zolang de voorraad strekt. Inruil mogelijk

BTW

BTW

Zolang de voorraad strekt.

HEB JE INTERESSE ?

Neem dan even contact op met ons kantoor: T: 074-2596071 Mailen kan ook: huisaanhuis@metroposttwente.nl

Wegenbelastingvrij* Wegenbelastingvrij* DIRECT KOPEN? NU RIJKLAAR VOOR €9.950,DIRECT KOPEN? INCLUSIEF NUAIRCO. RIJKLAAR VOOR €9.950,DIRECT KOPEN? INCLUSIEF NUAIRCO. RIJKLAAR VOOR €9.950,- INCLUSIEF AIRCO.

546 - 861 338

AUTOGROEP TWENTE

Harbrinkhoek/Almelo Enschede Almeloseweg 175, 8614555 338 Buurserstraat 230, tel. 0546 053 --475 AUTOGROEPTWENTE.HYUNDAI.NL

AUTOGROEP TWENTE

NIEUWE LOCATIE Hengelo Enschede Harbrinkhoek/Almelo Buurserstraat Almeloseweg10, 175, 230, 053 --475 861 4555 338 Vosboerweg tel.tel. 0740546 - 242 4400 AUTOGROEPTWENTE.HYUNDAI.NL

op zoek naar

AUTOGROEP TWENTE

NIEUWE LOCATIE Hengelo Enschede Vosboerweg tel.tel. 074053 - 242 4400 Buurserstraat10, 230, - 475 4555 AUTOGROEPTWENTE.HYUNDAI.NL

Wegenbelastingvrij*

NIEUWE LOCATIE Hengelo Vosboerweg 10, tel. 074 - 242 4400

m)Gecombineerd / 23,8 - 18,2 (km/l); brandstofverbruik CO2 - emissie: - 5,5 - 129 (l/100 (g/km). km)Gecombineerd /Uitstoot 23,8 - 18,2 is afhankelijk (km/l); brandstofverbruik CO2 van- gebruik. emissie: Uitstoot- 5,5 - 129 (l/100 (g/km). en km) brandstof /Uitstoot 23,8ver - 18,2 is bruikafhankelijk (km/l); CO2 van - gebruik. emissie: 99 Uitstoot- 129 (g/km). en brandstof Uitstoot verisbruikafhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruik: 4,299 : 4,299 rd gegevens volgens Europese zijn gebaseerd Verordening op tests 715/2007/EEG. die zijn uitgevoerdgegevens volgens Europese zijn gebaseerd Verordening op tests 715/2007/EEG. die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. TM

TM

TOETSING DIT FINANCIERINGSVOORSTEL EN REGISTRATIE BIJ BKR KOMT TE TIEL. TOT GENOEMDE STAND VIA AFIC PRIJZEN BV TE ZIJN HALLEM. INCL. BTW, TOETSING DITBPM FINANCIERINGSVOORSTEL EN ENINCL. REGISTRATIE KOSTEN BIJ RIJKLAAR BKR KOMT TEMAKEN, TIEL. TOT STAND GENOEMDE LAKTOESLAG, VIA AFIC PRIJZEN LEGES BV TEZIJN HALLEM. ENINCL. RECYCLINGBIJDRAGE. BTW, TOETSING BPM EN ENINCL. REGISTRATIE ZIE KOSTEN VOOR BIJ RIJKLAAR BKR TEMAKEN, TIEL. GENOEMDE LAKTOESLAG, PRIJZEN LEGES ZIJN ENINCL. RECYCLINGBIJDRAGE. BTW, BPM EN INCL.ZIE KOSTEN VOOR RIJKLAAR MAKEN, LAKTOESLAG, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ZIE VOOR AFWIJKEN KOSTEN VAN EN VOORWAARDEN STANDAARDUITVOERING. WWW.HYUNDAI.NL ENERGIELABEL AFGEBEELD EN WEGENBELASTINGVRIJSTELLING MODEL KAN AFWIJKEN KOSTEN VAN EN VOORWAARDEN STANDAARDUITVOERING. ZIJN AFHANKELIJK WWW.HYUNDAI.NL VANENERGIELABEL DE VERKRIJGBARE AFGEBEELD EN WEGENBELASTINGVRIJSTELLING UITVOERING. MODEL KAN AFWIJKEN DIT MODELVAN IS LEVERBAAR STANDAARDUITVOERING. ZIJN AFHANKELIJK VANENERGIELABEL DE VERKRIJGBARE EN WEGENBELASTINGVRIJSTELLING UITVOERING. DIT MODEL IS LEVERBAAR ZIJN AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. DIT MODEL IS LEVERBAAR S. DRUKZOLANG ENDE ZETFOUTEN VOORRAAD VOORBEHOUDEN. STREKT. NIET IN VRAAG COMBINATIE UW DEALER MET ANDERE NAAR DE ACTIES. VOORWAARDEN. DRUKZOLANG ENDE ZETFOUTEN *TOT VOORRAAD 1 JANUARI VOORBEHOUDEN. STREKT. 2014. NIET IN VRAAG COMBINATIE UW DEALER MET ANDERE NAAR DE ACTIES. VOORWAARDEN. DRUK- EN ZETFOUTEN *TOT 1 JANUARI VOORBEHOUDEN. 2014. VRAAG UW DEALER NAAR DE VOORWAARDEN. *TOT 1 JANUARI 2014.

TM


Dealernieuws 27

Maart 2014

Citroën introduceert C5 Cross Tourer in Genève Citroen introduceert de C5 CrossTourer, die binnenkort ook in de showroom van dealer Bennie Wilmink Autobedrijven aan de Twentelaan 21 in Almelo zal staan. Deze avontuurlijke versie van de Citroën C5 onderscheidt zich met verbrede zijpanelen, de matgrijze in lengterichting geplaatste dakdragers, 18 inch lichtmetalen wielen in mat grijs met diamantglans, verchroomde zijspiegelkappen en de geborstelde aluminiumkleurige skidplate op de voor- en achterbumper. Al deze stijlelementen worden gecombineerd met een met 15 cm toegenomen vrije hoogte (tot 70 km/uur op de versies met Hydractive III+ vering).Hydractive III+ vering zorgt ervoor dat de bodemvrijheid al rijdende

kan worden geregeld. Op die manier blijft de vrije hoogte constant, ongeacht de belasting van de auto. De vering past volgens de technici van Citroen de flexibiliteit en de demping aan het rijgedrag van de bestuurder en aan de aard van de weg aan, zodat de auto onder alle omstandigheden comfortabel en stabiel rijdt. Het automatische zakken bij hoge snelheid komt de aerodynamica ten goede. Bij gemiddelde snelheid beschikt de C5 CrossTourer over twee bodemhoogtes (+ 6 cm tot 10 km/uur en + 4 cm tot 40 km/uur) om bij lage snelheid makkelijker over obstakels heen te komen. De varia-

Vier modellen Suzuki meest betrouwbaar in hun klasse

bele bodemhoogte maakt laden en lossen ook eenvoudiger, doordat de laaddrempel verhoogd dan wel verlaagd kan worden. Dit type vering is leverbaar in combinatie met alle motoren behalve de e-HDi 115 Airdream ETG. De Citroën C5 CrossTourer zal in Nederland leverbaar zijn met 20% bijtelling. De C5 CrossTourer is leverbaar met Intelligent Tractioncontrol, een systeem dat rijden onder alle mogelijke omstandigheden vergemakkelijkt en op besneeuwde of modderige wegen de trekkracht vergroot. Ook bijzonder is het navigatiesysteem eMyWay evenals een achteruitrijcamera waardoor manoeuvreren heel eenvoudig wordt.

In de Consumentengids ‘Auto 2014’ publiceerde de Consumentenbond onlangs e’n overzicht van automankementen. Daarin staat letterlijk vermeld: ‘Europese automerken hebben het nakijken als het gaat om betrouwbaarheid. Bovenaan alle klassen prijken Aziaten. De auto’s met de minste mankementen komen vooral uit Japan.’ Het onderzoek is ingedeeld naar diverse klassen en het Japanse kwaliteitsmerk Suzuki scoort topposities en uitzonderlijk hoge rapportcijfers in àlle klassen waarin zij met haar modellen wordt genoemd. Zo scoort de Alto bij de stadsauto’s de eerste plaats met rapportcijfer 8,7. De Splash (foto) haalt

met een 9,5 de eerste plaats bij de kleine mpv’s en in de compacte klasse veroveren de SX4 met een 9,3 en de Swift met een 9,1 de eerste twee plekken. In de Consumentengids 3 van 2014 is een Top-5 Betrouwbare auto’s gepubliceerd en daarin komen liefst drie Su-

zuki’s voor; de Splash op 1, de SX4 op 2 en de Swift op 5! Dit onderstreept meer weer eens dat Suzuki buitengewoon betrouwbare en probleemloze auto’s maakt. De fraaie vormgeving gekoppeld aan een scherpe prijs en hoge inruilwaarde, maakt het merk Suzuki voor iedereen een zeer aantrekkelijke optie. Voor meer en uiteraard vrijblijvende informatie bent u van harte welkom bij Suzukidealer Suzuki Almelo aan de Twentepoort-west 11A.

droom om daar uiteindelijk mijn brood mee te verdienen.’

Auto Service Haverkamp richt zich op Porsches en oldtimers Hij heeft het niet van een vreemde. Net als zijn vader is de 23-jarige Sven Haverkamp gek van auto’s. Net als zijn vader, die 30 jaar geleden Auto Service Wesepe begon, staat Sven Haverkamp op eigen benen. Hij sleutelt als zelfstandig ondernemer dagelijks aan Porsches en oldtimers. Hij begon een half jaar geleden voor zichzelf, aan de Raalterweg in Wesepe onder de naam Auto Service Haverkamp. Met Auto Service Haverkamp is Sven in de voetsporen getreden van zijn vader Hans, die autobezitters al dertig jaar van dienst is met Auto Service Wesepe. De onderneming van

Sven is gevestigd in het voormalige bedrijfspand van zijn vader aan de Raalterweg 35 in Wesepe. ‘Daar stonden al twee bruggen’, licht Sven toe. ‘Alle gereedschap en andere beno-

digdheden heb ik vervolgens zelf aangeschaft. Ik richt me met mijn bedrijf op onderhoud en reparatie van alle automerken en klanten kunnen voor diverse werkzaamheden bij me terecht. Controle van het motorblok, vervanging van onderdelen, montage en demontage van banden, noem maar op. Daarnaast wil ik me met Auto Service Haverkamp specialiseren in klassieke Porsches en andere oldtimers. Het is mijn

Op dit moment heeft Sven Haverkamp onder andere een uit Californië afkomstige Porsche 911 uit 1977 in zijn werkplaats staan. ‘Ik ben druk doende om deze Porsche klaar te maken voor de Nederlandse invoering. Bij een andere Porsche ben ik momenteel bezig met het strippen en demonteren van de auto, zodat hij bij de spuiter kan worden gespoten. Verder bekleed ik het interieur opnieuw.’ Zijn eerste werkervaring met het automerk deed hij op bij Porsche Centrum Twente, waar hij enige jaren terug stage liep in het kader van zijn mbo-opleiding Bedrijfsmanagement Automobielbranche. ‘Over een aantal

Sven Haverkamp

jaar hoop ik me volledig te kunnen toeleggen op Porsches en oldtimers’, geeft Sven aan. ‘Tot die tijd wil ik echter eerst mijn klantenkring uitbreiden en groeien met mijn bedrijf. Het mooie is dat klanten via onze Facebook-pagina alle werkzaamheden aan hun auto

kunnen volgen. Mijn eerste ervaringen zijn dat dit zeer gewaardeerd wordt.’ De bedrijfsactiviteiten van Auto Service Haverkamp zijn digitaal te volgen op www.facebook.com/ ASHaverkamp. Telefonisch is Sven Haverkamp te bereiken op nummer 06-27121843.

Nu rijke uitrusting voor viertal modellen Mazda Bij Mazda-dealer Kolenaar Autobedrijven in Enschede en Hengelo staan nu vier speciale versies voor vier verschillende modellen. Zowel de Mazda2 als de Mazda5 en de MX-5 zijn vanaf nu ook beschikbaar in een zogenaamde Silver Edition uitvoering, die zich onder meer onderscheidt door meerdere zilverkleurige accenten in exterieur en interieur in combinatie met nieuwe carrosseriekleuren. De Mazda CX-5 is er nu ook tijdelijk als Limited Edition voor de particuliere klant en als SKYLEASE+ Limited Edition voor de zakelijke rijder. Bij de Mazda2 vallen meteen de stijlvolle 16-inch lichtmetalen Silver Edition velgen op. In het interieur zijn de luxe voorstoelen voorzien van stoelverwarming, alle zijramen zijn elektrisch te bedienen en inparkeren gaat gemakkelijk met de parkeersen-

soren aan de achterzijde. De Mazda2 Silver Edition is gebaseerd op de TS+ met 1.3 liter benzinemotor en heeft onder meer als extra automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers. Centraal in het dashboard zit het 6,1 inch multimedia- en navigatiesysteem. Deze auto

kost € 15.990,-, een voordeel van € 2.355,- voor de klant. De Mazda5 heeft ook de stijlvolle lichtmetalen ‘Silver Edition’ velgen maar dan in 17inch, als ook zilverkleurige spiegelkappen en portiergre-

pen. Op het multimedia- en navigatiesysteem is bij het achteruit inparkeren ook het beeld van de achteruitrijcamera te zien. De meerwaarde van de Mazda5 Silver Edition ten opzichte van de Mazda5

TS+ is € 1.855,-, terwijl er € 3.500,- minder voor wordt betaald, wat een totaalvoordeel betekent van € 5.355,-. De Mazda5 Silver Edition is er voor € 26.990,-. Om het 25-jarig jubileum van de best verkochte roadster ter wereld te vieren presenteert Mazda de MX-5 Silver Edition. Ook deze rijk uitgevoerde uitvoering is voorzien van het multimedia- en navigatiesysteem. De meerwaarde van de MX-5 Silver Edition ten opzichte van de MX-5 TS+ is € 1.350,-, terwijl men er € 3.200,- minder voor betaalt, een totaalvoordeel van € 4.550,-.

Aan de Mazda CX-5 zijn twee van de meest begeerde opties van de luxe GT-M uitvoeringen toegevoegd aan de TS+ en aan de best verkochte zakelijke versie, de SKYLEASE+. Beide uitvoeringen zijn uitgerust met Smart Keyless Entry en het unieke Bose® Surround Sound System. De extra uitrusting vertegenwoordigt een waarde van € 1.600,-. De SKYACTIV-G 165 2WD 6MT kost € 31.990,- en de SKYACTIV-D 150 2WD 6MT € 36.090,-. Dit geldt voor zowel de Limited Edition als de SKYLEASE+ Limited Edition.


DE NIEUWE GENERATIE NISSAN QASHQAI NU IN DE SHOWROOM!

ONTDEK DE ULTIEME CROSSOVER Krachtig. Voorzien van de meest innovatieve technologie en gemaakt om u te verbluffen. Dat is de nieuwe generatie Nissan QASHQAI. v.a.

20% bijtelling

Autobedrijf Lesscher Zilverstraat 5 7554 NK Hengelo Tel.: (074) 242 41 58

WWW.AUTOLESSCHER.NL

*Consumentenadviesprijs Nissan QASHQAI 1.2L DIG-T (85 kW/115 pk) Visia v.a. € 23.150,- (o.b.v. de meest recente prijslijst, incl. BTW en BPM, excl. recyclingbijdrage à € 45,- en kosten rijklaar maken). Vanaf leaseprijs gebaseerd op Nissan QASHQAI 1.2L DIG-T (85 kW/115 pk) Visia o.b.v. 48 maanden/15.000 km per jaar full operational lease via Nissan Business Finance, incl. verzekering excl. BTW, brandstof en vervangend vervoer. Afbeeldingen kunnen afwijken van standaarduitvoering. QASHQAI-gamma: 3,8-5,8 l/100 km, resp. 26,3-17,2 km/ltr. CO2-uitstoot variërend van 99 gr/km tot 129 gr/km. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

Pak dat voordeel De nieuwe Hyundai i10 Nu rijklaar vanaf

€11.450,-

NU NOG MET BELASTINGVOORDEEL 2013 €800,-

Ook mogelijk met Alles-in-1 Abonnement voor €249,- p/m

De Hyundai i20 Nu rijklaar voor

€15.450,-

Als beste getest in z’n klasse

Kom snel langs en profiteer AUTOGROEP TWENTE

ALMELO Almeloseweg 175, tel. 0546 - 861 338 HENGELO Vosboerweg 10, tel. 074 - 242 4400 ENSCHEDE Buurserstraat 230, tel. 053 - 475 4555

AUTOBEDRIJF SCHIPPERS B.V.

Molendijk Noord 51b, Rijssen, tel. 0548 - 512 565 schippers.hyundai.nl

autogroeptwente.hyundai.nl

Gecombineerd brandstofverbruik 3,2-6 (l/100 km) / 31,3-16,7 (km/l); CO2-emissie: 84-140 (g/km)/ Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebasseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG.

ACTIE IS GELDIG MET EEN UITERSTE KENTEKENREGISTRATIEDATUM VAN 28 FEBRUARI 2014. GENOEMDE RIJKLAARPRIJZEN ZIJN INCL. BTW, BPM, KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE. ENERGIELABEL IS AFHANKELIJK VAN DE VERKRIJGBARE UITVOERING. WEERGEGEVEN MAANDBEDRAG IS EEN VANAF PRIJS, BEREKEND OP BASIS VAN EEN LOOPTIJD VAN 60 MAANDEN, 10.000 KM PER JAAR, EEN AANBETALING VAN €1.000,- EN BORGSTELLING VAN MINIMAAL €500,INCLUSIEF BTW EN IS GELDIG TOT EN MET 31 MAART 2014. MAANDPRIJS IS INCL. 21% BTW EN EXCL. KOSTEN RIJKLAAR MAKEN, METALLIC LAK, VERVANGEND VERVOER, LEGES EN RECYCLINGBIJDRAGE EN VOLGENS OPGAAF HYUNDAI LEASE. ZIE VOOR KOSTEN EN VOORWAARDEN WWW.HYUNDAI.NL. AFGEBEELDE MODELLEN KUNNEN AFWIJKEN VAN STANDAARD UITVOERING. DRUK- EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG IN DE SHOWROOM NAAR DE VOORWAARDEN.

Hart van Almelo 04  

Hart van Almelo 04 wk12, de leukste lokale krant van Almelo.

Hart van Almelo 04  

Hart van Almelo 04 wk12, de leukste lokale krant van Almelo.

Advertisement