Page 1

Nieuwsbrief no 3, juli 2013 De Gezonde school De Hartenlustmavo wil zich in de komende jaren verder ontwikkelen tot een goede, gezonde en duurzame school. De school gaat dit doen door systematisch aandacht te schenken aan, actie te voeren voor een gezonde leefwijze en maatregelen te treffen op het gebied van de zes thema’s van landelijke campagne ”de gezonde school”: (www.gezondeschool.nl) 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Voeding en mondgezondheid Sport en bewegen Roken, alcohol en drugs Relaties en seksualiteit Fysieke veiligheid Binnenmilieu

Enkele jaren geleden is de Hartenlustmavo een rookvrije school geworden. Nu dit doel is bereikt, is de schoolkantine aan de beurt in het kader van de gezondheidsbevordering. Ons doel is een gezonde schoolkantine realiseren, omdat de kantine bij uitstek de plek is om jongeren te helpen een gezond eet- en drink patroon te laten ontwikkelen. Gezonde voeding zorgt ervoor dat leerlingen beter in hun vel komen te zitten, letterlijk én figuurlijk! De huidige keuken is verouderd en moet ingrijpend worden vernieuwd. Samen met de (ouder)leden van de medezeggenschapsraad wordt er nu hard gewerkt om sponsors te vinden om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. Nieuw vaklokaal voor drama en muziek In de zomervakantie wordt de bergzolder omgebouwd tot vaklokaal voor drama en muziek. We verwachten dat er een geweldige, sfeervolle ruimte zal komen, waar het heerlijk is om les te krijgen en te geven!


VERVOLG VOORWOORD

Voortgezet onderwijs Voor het nieuwe schooljaar staan er 106 nieuwe eerste klassers in de startblokken. Bij de kennismaking merkten we al, dat ze staan te popelen om de overstap te maken van de basisschool naar onze school voor voortgezet onderwijs. Best spannend ook. Zomervakantie 2013 De zomervakantie is van 8 juli t/m 25 augustus. Zeven weken vakantie: een heerlijke tijd voor rusten, relaxen en de accu’s weer op te laden!

Allemaal een hele fijne vakantie gewenst!

Dick Eijgenraam Directeur


AGENDA

8 juli t/m 25 augustus Zomervakantie 26 augustus 27 augustus

Ophalen boeken/rooster en schoolfotograaf 1e schooldag

28 augustus

Ouderavond 2e klassen

29 augustus

Ouderavond 3e klassen

9 september

CITO Entreetoets 1e klasen

2-4 september

1e klassen introductieweek

9—13 september

2e klassen—Texel

9 –13 september

3e klassen Survivalkamp Ardennen

16 september

MR vergadering

26 september

Studiedag


MEDEZEGGENSCHAPSRAAD (MR) Terugblik op een succesvol schooljaar‌ In de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar wil de medezeggenschapsraad (MR) met u terugkijken op een aantal interessante thema's die dit jaar zijn gepasseerd. Aan het begin van dit schooljaar hebben er meerdere wisselingen plaatsgevonden in de samenstelling van de MR. Inmiddels kan ik vaststellen dat er een gedreven, betrokken en bekwame MR is, die de belangen van zowel leerling, ouder als personeel goed vertegenwoordigt. Schoolkantine De oudergeleding van de MR heeft afgelopen jaar initiatief genomen bij het gaan realiseren van een vernieuwde schoolkantine, in het kader van een Gezonde School. De Gezonde School is een landelijk initiatief van verscheidene organisaties die zich inzetten voor gezondheidsbevordering op scholen. Inmiddels is het belangrijkste voorwerk gedaan en wordt er vanuit de MR gezocht naar sponsors om dit project te kunnen realiseren. Schoolleiding Nadat de heer Sneekes bekend maakte zijn functie als teamleider bovenbouw neer te leggen, volgde een bewogen benoemingsprocedure. De MR heeft in deze procedure de transparantie gewaarborgd door onder meer deel uit te maken van de benoemingadviescommissie (BAC). De MR verwelkomt mevrouw De Jong en heeft vertrouwen in een goede samenwerking met de vernieuwde schoolleiding. Schoolplan Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw schoolplan. In dit document staat beschreven welke missie, visie en strategie de Hartenlustmavo voor ogen heeft en hoe de school vanuit de huidige positie beoogde verberingen en ontwikkelingen tot stand wilt brengen. Het schoolplan is voornamelijk een werkdocument voor personeel, dat zal moeten bijdragen aan een continue verbetering van de onderwijskwaliteit. De MR heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het bewaken van het tijdproces en is tussentijds op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen in het ontstaansproces.


Schoolreglement Het schoolreglement was op een aantal punten gedateerd en onvolledig. Inmiddels is het op een aantal punten gewijzigd en/of vernieuwd. De MR heeft afgelopen week ingestemd met het gewijzigde schoolreglement. Begin volgend schooljaar worden leerlingen, ouders en personeel ge誰nformeerd.

MR vergaderingen zijn openbaar. Wilt u een vergadering bijwonen? Dat is mogelijk. Stuur ons een mail op: mr@hartenlustschool.nl.

Ook in het volgend schooljaar zal de MR de belangen van leerlingen, ouders en personeel goed blijven vertegenwoordigen en zijn wij bereikbaar voor opmerkingen en/of vragen. Namens de MR wens ik u een goede vakantie.

Wesley van der Knaap, Voorzitter MR Hartenlustmavo


GESLAAGD Welke vervolgopleiding hebben zij gekozen?


GESLAAGD Welke vervolgopleiding hebben zij gekozen?


GESLAAGD Welke vervolgopleiding hebben zij gekozen?


DIPLOMA UITREIKING


DIPLOMA UITREIKING


PERSONEEL

Ik ben Jolanda Wat leuk, dat ik me alvast Jaspers. Met even mag voorstellen! ingang van auIk ben Bernadette de Jong gustus 2013 en woon in Haarlem. Ik ben kom ik op de administragetrouwd en we hebben twee dochters die tie werken. De Hartenlustmavo lijkt mij een hun vleugels al hele leuke school om te werken. Hiervoor hebben uitgeslagen. Vanaf komend jaar zal ik ben ik bijna twaalf jaar werkzaam geweest op teamleider zijn op de Hartenlustschool. de administratie van een scholengemeenAls docent Duits ben ik begonnen op een schap. De kleinschaligheid van deze school Mavo in Lisse en ben daarna op de Maria spreekt mij erg aan. De sfeer voelt goed. Mavo in Haarlem terecht gekomen. Deze Toen ik werd rondgeleid in de school, zei een school fuseerde met diverse scholen en de leerling tegen mij: "Het is echt een hele leuke naam wijzigde mee. Zo heb ik weliswaar op school hoor mevrouw, u moet uw kind hier de Ewald Mavo, het Linnaeus College en het echt op doen". Mijn drie kinderen zijn het LJC2 gewerkt, maar steeds in hetzelfde gevoortgezet onderwijs inmiddels ontgroeid bouw. Nadat ik enige tijd locatiedirecteur van maar ik hoop hier nog lange tijd met veel plede Mavo school en van de onderbouw bezier te werken. Tot volgend schooljaar! roepsgericht VMBO (LJC centrum) was, ben ik vier jaar geleden adjunct directeur van het Haarlem College geworden. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan. Mijn naam is Monique Dijksman. Ik ben getrouwd Ik volg nu mijn hart en keer terug op het cateen heb 2 kinderen. Na de gorale MAVO nest. Al een paar keer ben op zomervakantie kom ik op school geweest en heb met een aantal collede administratie werken. ga’s en leerlingen gesproken; een prettige De Hartenlustschool kende ik al, want mijn ervaring! Ik verheug me erop ook vele ouders dochter is net geslaagd en verlaat de school. te ontmoeten en een fijne samenwerking teDe afgelopen vier jaar heb ik ervaren dat het gemoet te gaan. Tot “volgend jaar”! een fijne school is voor kinderen en ook voor hun ouders. Naast mijn werk ben ik graag buiten in de natuur, de tuin of bezig met sport. Ik geef schaats- en wielrentraining bij verenigingen in Haarlem. Daarnaast probeer ik ook zelf nog wat te sporten.


PERSONEEL

Hallo allemaal!! Mijn naam is Puck Tangerman en ik zal vanaf komend jaar op de Hartenlustschool komen werken als docent drama en ckv. Ik ben 26 jaar, woon samen in Velserbroek en ben moeder van een dochtertje van bijna 1 jaar, Noë. Ik heb letterlijk van mijn hobby mijn werk gemaakt en geniet daar iedere dag van! Niets geeft mij meer voldoening dan te zien hoe leerlingen door het vak groeien en glunderen van trots omdat ze steeds weer boven zichzelf uitstijgen. Deze passie kan ik ook kwijt in mijn andere werk bij De Wereld Kindertheater waar ik voorstellingen maak met kinderen van 4 tot 18 jaar. Een mooie afwisseling! Ik heb ontzettend veel zin om op de Hartenlustschool aan de slag te gaan en hoop jullie snel allemaal te ontmoeten! Fijne zomer en tot in september!

Met ontzettend veel plezier fiets ik volgend schooljaar naar Bloemendaal om 13 uur tekenles te geven in de onderbouw.

Werken in de buurt is extra fijn omdat ik dan eerst mijn kinderen, Jasmijn (dochter van 10) en Kas (zoon van 8) naar school kan brengen. Op dit moment zitten we midden in een verhuizing. Vanaf half juli wonen we met z’n drietjes, 2 poezen en de wandelende takken in een prachtig oud maar helemaal opgeknapt huisje in Haarlem - Noord. Afgelopen jaar ben ik na 5 jaar werken als zelfstandig kunstenaar/ beeldhouwer opnieuw in het onderwijs aan de slag gegaan. Naast het maken van opdrachten en eigen werk in steen ben ik les blijven geven in mijn atelier aan kinderen en volwassenen. Op het Hoofdvaart college, mijn oude stek, heb ik afgelopen jaar 5 uur CKV en Kunst en Cultuur gegeven. In de jaren daarvoor heb ik op verschillende scholen tekenen, handvaardigheid, CKV en kunst en cultuur gegeven. Daarnaast heb ik in verschillende muBeste leerlingen, ouders en sea gewerkt als museumdocent. nieuwe collega’s, Met ontzettend veel plezier en nieuwsgierigheid kom ik na de vakantie verder kennis met jullie maken en wens jullie voor nu een Soms loopt het allemaal anders en val je met je neus mooie zomer toe! in de boter. Zo werd vlak voor het einde van Matrhilde Loerts het schooljaar duidelijk dat ik van het Hoofdvaart College in Hoofddorp de overstap maak naar de Hartenlust Mavo.


PERSONEEL

De Hartenlustmavo na 30 jaar moeten verlaten! Dat valt niet mee hoor. Ik ben Hetty RakkĂŠ, volgens sommigen de moeder van de school. U/jullie kennen me als opperhoofd administratie. De eerste opvang na het binnenkomen van de school. Ik word 65 aan het einde van het jaar en ga de Hartenlust dus verlaten na 30 jaar trouwe dienst. In de afgelopen jaren heb ik de school groter zien worden qua leerlingenaantal. In het begin hadden we nog maar 120 leerlingen en ging ik mee op kamp: per fiets kamperen op de Lakens. Ik schreef de rapporten, want een computer was er nog niet. Er was ook nog geen aula, maar we hadden twee doorgebroken lokalen. Ik zat in een volgestouwde werkplek met drie bureaus en de kluis op de plek waar nu de leerlingencomputerruimte is. Ik werk nu met mijn derde directeur en intussen is het leerlingenaantal verdriedubbeld. Sommige regels zijn hetzelfde gebleven, zoals het plein niet mogen verlaten in de pauzes. Andere dingen zijn natuurlijk wel veranderd, zoals het niet meer mogen roken op school voor zowel docenten als leerlingen. Ook de naam van de school is veranderd: ik begon op de Hartenlustmavo, toen werd het Hartenlustschool en nu is het weer de Hartenlustmavo.

Ik heb het altijd naar mijn zin gehad op de Hartenlust. Heel wat kinderen zien komen en gaan (zelfs kinderen van oud-leerlingen), heel veel traantjes moeten drogen, heel veel aspirientjes moeten uitdelen, heel veel vaders of moeders moeten bellen, heel veel verhalen van docenten moeten aanhoren, maar altijd met heel veel plezier. Inmiddels ben ik oma van bijna drie kleinkinderen. Stilzitten kan ik niet dus ik verheug me erop om bijvoorbeeld voorleesmoeder te worden, want ik blijf gek op kinderen. Ik ga de Hartenlust heel erg missen, want had nog wel tien jaar willen blijven! Dank u/jullie wel voor alle mooie momenten.

Hartelijke groet van Hetty Rakke


PERSONEEL

Mijn hele arbeidzame leven heeft in het teken van onderwijs gestaan; hetzij zijdelings of actief. Ik heb verschillende functies gehad o.a. op de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en een uitstapje van 5 jaar naar het basisonderwijs voordat ik in juni 2003 solliciteerde op de Hartenlust voor docent Nederlands. Willem Metselaar was nog net directeur en nam mij aan. Het bleek dat ik de opvolgster werd van een studiegenoot van lang geleden, toevallig. Het was een feest om naar mijn ‘Harrie Potterschooltje’ te gaan: prachtige omgeving en een karakteristiek gebouw. Het voelde gelijk goed.

Een jaar thuis levert veel nieuwe inzichten op. Ik heb besloten om nog een carrièreswitch te maken en dat is gelukt. Vanaf het nieuwe schooljaar ga ik in Hoofddorp werken bij het Hoofdvaartcollege als docent Nederlands. Een grotere school dan de Hartenlust (800 leerlingen) en multicultureel. Er is vorig jaar gestart met een mavo, naast de diverse basis-en kaderopleidingen. Er ligt dus een schone taak om daar net zo’n goede mavo van te maken als de Hartenlust nu al is. Ik heb er vreselijk veel zin in!

Ik laat met een gerust hart Bloemendaal achter me. Er komt in het nieuwe schooljaar heel wat nieuw bloed de school in en dat is altijd goed. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor al het vertrouwen dat u mij Na een paar jaar werd de directiestructuur veranderd en solliciteerde ik naar de functie heeft geschonken in de afgelopen jaren en ik wens alle kinderen een fijne succesvolle van afdelingsleider onderbouw. Naast het lesgeven kwamen er nu ook andere zaken schoolperiode toe. aan de orde. Heerlijk weer iets nieuws. Mijn Mikkie den Hartoog ervaring met het basisonderwijs in deze omgeving was een handig voordeel. Grappig was ook dat ik hier weer een aantal leerlingen van mijn oude basisschool les heb gegeven. De afgelopen jaren waren zeer pittig, maar ook leerzaam. Ik heb me er meer dan 100% voor ingezet. Vorig jaar werd een zeer bijzonder jaar. In april stortte ik in: zowel mijn lijf als geest deden het niet meer. Inmiddels ben ik twee operaties verder en zo goed als hersteld.


H-FACTOR 2013 De jury roemde het speelplezier van alle deelnemers en vond dat de show warmte uitstraalde. Ze gaven ook aan veel talent te zien op de Hartenlustmavo.

De Hartenlust Talentenshow, de H Factor, levert HIT- finalisten op!

Myron Versteege viel op met zijn Nahib Amhali-act en ging door naar de halve finales van de HIT. In de categorie dans kwamen Jady Cadogan en Romy Hoogland als beste uit de bus met een spetterende dansact. Muzikaal vielen gitarist Alex Pool, pianiste/ vocaliste Pien Romeijn en zangeres Stephanie Melein op. De jury opperde dat zij samen met een mooi nummer op het podium van het Patronaat moeten gaan staan.

De eerste avond van de H-factor stond in het teken van de HIT, het Haarlems Interscholair Alle finalisten waren op 22 juni te bewondeToernooi. Scholen uit Haarlem en omgeving ren op het podium van de Haarlemse poptempel, Het Patronaat. gaan hierbij in strijd met elkaar op cultureel gebied. De Hartenlustschool deed mee met de disciplines dans, kleinkunst en muziek.

Myron Versteege Pien Romeijn

Jady Cadogan en Romy Hoogland Alex Pool en Stephanie Melein


SPORT

Meisjes hockeyteam

Jongens Voetbalteam

SPORTDAG 2013


DE POLITIEK VAN DICHTBIJ In het kader van lokaal bestuur (maatschappijleer) en de Politieke Jongerendag Bloemendaal (presentatiegroep) brachten de leerlingen uit klas 3 een bezoek aan het gemeentehuis van Bloemendaal. De leerlingen werden ontvangen door de griffier, die hen een rondleiding gaf langs de burgerzaal, de bestuursvleugel en trouwkamer. In de raadzaal gingen de leerlingen het gesprek aan met wethouder Ton Bruggeman (Onderwijs, CDA) of raadslid AndrĂŠ Burger (CDA). Aan de orde kwamen de taken, politieke sleutelfiguren en machtsverhoudingen van het gemeentebestuur en

werd er van gedachte gewisseld over lokale vraagstukken. De Politieke Jongerendag Bloemendaal, die de week daaropvolgend zou plaatsvinden, kon helaas echter niet doorgaan. Dit doordat een van de deelnemende scholen uit de gemeente Bloemendaal niet gelegen was te komen. Er wordt voor de presentatiegroep van dit schooljaar gekeken of de Politieke Jongerendag Bloemendaal aan het begin van volgend schooljaar zou kunnen plaatsvinden, zodat zij hun presentatievaardigheden alsnog kunnen inzetten.


DOGON—DREAMSTORM DAGEN

Stormachtig waren ze zeker de Dogon dagen ! Wat een energie, opwinding, enthousiasme en soms ook een tikkie teleurstelling… “Eind goed al goed” is een gezegde, dat hier helemaal opgaat. Met elkaar in drie dagen 6500,- euro verdienen voor onze school in Mali: dat is klasse!! En dat bedrag groeit nog door! De foto’s geven een perfect beeld van de veelzijdigheid van acties en activiteiten in de de afgelopen DOGON actie dagen. Leerlingen en medewerkers liepen het vuur uit hun sloffen om stenen te verdienen voor de school in Nombori waar ook de naam Hartenlustschool op staat. Ons gemeenschappelijke doel is, dat het daar op die school even goed gaat lopen als op die van ons in Bloemendaal.


Vijverweg 31 • 2061 GT Bloemendaal • T 023 525 17 02 • F 023 527 60 52 • www.hartenlustschool.nl/ info@hartenlustschool.nl

Nieuwsbrief juli 2013 vol 1 no 3  
Nieuwsbrief juli 2013 vol 1 no 3  
Advertisement