Page 1

Profettidende udgives af Odense Centralbibliotek. Hekse, troldmaend og mugglere kan hente og laese Profettidende pa www.odensebib.dk/harrypotter.

Anno 2014

Profettidende Tryller, hvor andre tier

7. argang

SEJREDE DET GODE I KAMPEN MOD DET ONDE?

Der var stærk magi i gader­ ne, da Harry Potter Festi­ valen 2013 fyldte Odenses bymidte med troldmænd, hekse og mugglere. Profet­ tidende var som altid på pletten til at dække begi­ venhedernes gang.

ekspressens afgang fra Jernbane­­museet ved skum­ ringstid, markerede starten på Harry Potter Festival 2013. Straks begyndte de mange hi­ storier at strømme ind på re­ daktionen, og der blev berettet om en slange på togskinnerne.

så situationer, hvor mugglere dukker op på steder, som er forbeholdt os af den magiske verden. Selvfølgelig har vores snedige jounalister opdaget alle forsøg på ballade fra muggler­ ne, sladret til os, og nu sladrer vi til jer!

Der synes også at have været Vi kunne selvfølgelig heller Profettidendes udsendte jouna­ et voksende antal af, hvad vi ikke slippe for de onde på festi­ lister var med da Hogwarts­ kalder ”Muggler-ballade”. Alt­ valen, og også i 2013 blev der

udkæmpet afgørende magiske slag mellem de modige elever fra Hogwarts og Voldemort og hans følge af ondskab. Hvordan det gik, og om det var de gode eller de onde der vandt, kan du læse alt om her i avisen.

GOD FORNØJELSE!


Profettidende

2

VOLDEMORTS

TILBAGEVENDEN

SKABER ANGST Af: Josephine Amalie, 12 år, Odense C

R

undt omkring i byen kan man høre og se at der er meget angst om­ kring. ’Du-hvem-hvems tilbagevenden!’ Mange troede at han var væk efter det store opgør sidste år på Hogwarts. Han er nogle gange blevet set i Diagonalstræde, men kun meget kort. Der er blevet sendt spioner og vagter og dermed også dementorer ud for at beskytte mod endnu et angreb troldmændede, heksene og menneskeligheden. Vær på vagt overfor de mørke kræfter og sort magi!

DRAGE PA HOGWARTS Af: Sofia Orup Kristensen, 12 år, Odense N

D

er har været rygter om at Hagrid har skjult en drage på Hogwarts. Og nu har en journalist fra Profettidene opdaget at rygterne talte sandt. Hagrid har haft gemt dragen i Den Forbudte Skov. Da Journalisten finder ud af det skynder hun sig hen til Ministeriet For Magi. Da de hører det bliver de rasende, og de forlanger at Dumbledore med det samme fyrer Hagrid. Da Dumledore nægter at fyre Hagrid opstår der kaos på skolen. Ministeriet For Magi siger til Dumbledore at hvis han ikke fyrer Hagrid vil han blive fyret. Da Harry, Ron og Hermione hører om det blander de sig straks. De skynder sig hen til Ministeren For Magi, og forlanger at han lader Dumbledore og Hagrid blive på Hogwarts. Ministeren For Magi siger til dem at det slet ikke er noget de skal blande sig i. Men da Harry, Ron og Hermione nægter at blande sig udenom, og Ministeren har meget travlt siger han til Dumbledore, at han hvis han for Hagrid til at sende dragen til Rons bror Charlie i Rumænien, må han beholde sit job og han behøver ikke at fyre Hagrid. Så Dumbledore skynder sig at overtale Hagrid til at sende dragen til Rumænien.

DE FORSKELLIGE IDEER OM HVORFOR HOGWARTSEKSPRESSEN STANDSEDE PA VEJ MOD HOGWARTS Af: Sofia Orup Kristensen, 12 år, Odense N

D

er har været forskellige ideer om hvad det var der fik toget til at stoppe på vej mod Hogwarts. Og et par af de ideer kommer her : Nogen troede det var fordi at mugglerne skulle forbi, andre troede det var fordi at der sad en enhjørning på skinnerne, men Hagrid har sagt at det var fordi at der sad en drage på skinnerne, som han skulle have væk.

MORKETS KRAEFTER

BESEJRET IGEN! Af: Sebastian Sørensen, 11 år, Farum

M

ørkets kræfter er besejret igen! Det var en hård kamp for både elever og lærer, og et hårdt tab af en lærer som blev dræbt ad Voldemort. Vi ved ikke om de kommer tilbage igen, men vi håber på det bedste.

OPGOR MOD

DU-VED-HVEM! Af: Linn Andersen, 10 år, Skalberg

N

æsten hele Hogwarts har været i krig mod Mørkets Herre og hans tilhæn­ gere. Der blev råbt ”Lammer” og så vandt vi heldigvis!


Profettidende

3

MAGISKE KRAEFTER I FAMILIEN Af: Josephine Amalie, 12 år, Odense C

D

et var en helt normal dag for Oliver og Rosa. De sad oppe på deres værelse og snak­ kede om at det ville være sejt, hvis man havde magiske kræfter. Der fløj noget forbi deres vindue. ”Hvad var det?” spurgte Oliver. ”Det ved jeg ikke” svarede Rosa. Nogle sekunder senere… ”Rose, Oliver der er kommet post” råbte deres mor. ”Okay!” råbte de tilbage, og så løb de nedenunder. Der lå to breve på gulvet foran døren, og uden for døren sad to ugler. ”Findes der dag-ugler?” spurgte Rosa, der var gået udenfor. ”Hvorfor?” spurgte Oliver. ”Der sidder to udenfor” De tog brevene og gik ind til deres mor. ”Mor, findes der dag-ugler?” spurgte Oliver. ”I har fået jeres breve” sagde deres mor. ”Ja, men findes der dag-ugler?” Deres mor svarede, ”Ja, men kun dem der bringer breve til troldmænd og hekse”. ”Troldmænd og hekse… ” gentog Rosa. ”Ja” sagde deres mor. ”Jeg troede at vores magiske kræfter var forsvundet” fortsatte deres mor. ”Så du siger altså at vi er magiske??” sagde Rosa. ”Ja” svarede deres mor. ”Hvor er det sejt!” sagde Oliver. ”Jeg glæder mig helt vildt til at gå på Hogwarts”, sagde Rosa glad!

MUGGLER HARRY POTTER FESTIVALEN 2013 INDBRUD! Af: Maren Poulsen, 12 år, Odense C Af: Valdemar Aaholst, 12 år, Hillerød

E

n gruppe mugglere er lørdag eftermiddag trængt ind på Hog­ warts. ”Det er meget besynderligt, men vi har slettet deres hukommel­ se”, siger Cornelius Fudge til Profet­ tidende. Cornelius håber at det ikke sker igen. Mugglerne blev skræmt fra vid og sans, men har det godt.

VOLDEMORT HAR FAET KOREKORT Af: Tilde, 12 år, Aalborg

D

et er blevet bevist at Voldemort prøver at tage kørekort. Mini­ steren for magi fortæller at nogle unge mugglere har fået et meget stort shock. En mand uden næse var det første de så, da de skulle til deres første køretime. Men hvorfor vil Vol­ demort tage kørekort? Måske kom­ mer det af den overraskelse bellatrix gav ham. Hun havde købt en Build-a bear, som kunne synge Hapy Birthday til hans fødselsdag. Det siges nemlig, at han har gjort mange underlige ting siden da. Det siges også at han vist be­ stod køreprøven. Hvad er Voldemort ude på??

D

a vi ankommer til centrum, bliver vi mødt af en masse udklædte - både voksne og børn! De fleste har deres kapper med Gryffindor-mærket, runde briller og et ar i panden - hvilket er det der kendetegner den berømte Harry Potter. Der er i alt skrevet 7 bøger, og lavet 8 film, så der var en masse forskellige karakterer. Vi starter med at gå hen i Grin­ gotts bank, som er nisse-banken. Her får vi vekslet vores danske kroner til galleoner. En masse boder er sat op, hvor du både kan lære om besværgelser, lave eliksirer, blive spået, lave quizzer og en masse andet.


Profettidende

4

DEN FORTABTE

ENHJORNING

Af: Rikke Møller, 23 år og Nikoline Rasmussen 21 år, Odense C

I

skovens tætteste mørke stod en ensom og forladt enhjørning med sølvglin­ sende tårer trillende ned af kinderne. På jagt efter en farverig sommerfugl, var den blevet væk i Den forbudte skov. Sommerfuglen var fløjet og nu stod den tilbage med gråd i halsen, da noget stort og buldrende fik skovbunden til at vibrere. ”Du store krudtugle” brølede en dyb stemme. Enhjørningen fór sammen, da et stort skægget ansigt dukkede frem fra buskadset. ”Ih, det er jo en vaskeægte enhjør­ ning!” klukkede han. Enhjørningen blev rolig, da den så et smil brede sig i det viltre skæg. Den nærmede sig hans udstrakte håns, og lod ham tørre sine tårer bort. ”Kom du med mig, lille ven” sagde manden. ”Så skal jeg følge dig hjem” De vandrede sammen af sted. Indtil en lysning afslørede et skær af sølv. Da fik enhjør­ ningen øje på sin mor, men før de to galoperede bort, kastede den lille enhjørning et taknemmeligt blik tilbage mod den store mand med det store smil. Det var sådan Hagrid første gang mødte en enhjørning.

MYSTERIET I DEN FORBUDTE SKOV Af: Selma Olivia Nissen, 9 år, Klovborg

D

et startede fredag den 13, midt ude i den Den Forbudte Skov. Hele skoven begyndte lige så stille at visne. Hagrid var den første til at finde ud af det. Han skyndte sig op til Dumbledore. Dumbledore skyndte sig at sende hele skolen ud for at kigge på det, og bagefter sendte han en ugle af sted til Ministeriet for Magi. Midt ude i skoven gik Harry Potter alene rundt, pludselig så han en skinnende genstand der lå i skoven. Han tog den med op til Hermione, og hun sagde, at det var en døds-eliksir. De sagde det til Dumbledore, og de begyndte med det samme at lave en mod-eliksir. 5 dage efter var skoven, som den var før.

HARRY POTTER

Af: Laurits Mark Jensen, 7 år, Odense

D

er var engang et lille barn. Det blev kaldt Harry Potter. Har­ rys bedste venner hedder Hermione og Ron. Der var 4 kollegier på Hog­ warts. De 4 kollegier hedder Gryf­

findor, Hufflepuff, Ravenclaw og Slytherin. Harry, Ron og Hermione gik alle 3 på Gryffindor. Harry tro­ ede at Sirius Black havde slået sine forældre ihjel.

HARRY POTTER HAR MISTET SIN TRYLLESTAV Af: Alberte Iza Horn, 9 år, Otterup

I

går, fredag d. 17. Okt., var Harry Potter ude og kæmpe mod demen­ torer, og ham der ikke må nævnes. Under kampen kom der en god pige og hjalp ham. Pigen faldt om på grund af en meget hård lammer. Harry valg­ te at bære pigen og løbe alt, hvad han

kunne. Men de blev indhentet, for de andre løb så hurtigt. Pigen vågnede op og de kæmpede videre. Men lige pludselig var Harrys tryllestav væk. Der gives en stor dusør til den, der finder den! Send venligst en ugle, når den findes.

OSTELUGT Af: Albert Dyekjær, 12 år, humlebæk

V

oldemort var farlig i forvejen, men nu har han spist en masse ost, så nu lugter han tilmed!


Profettidende

5

VI ER IKKE ONDE!

Af: Ursula Dyekjær, 12 år, Humlebæk

T

idligere på dagen overhørte jeg en samtale mellem Dumbledore (Albus) og Lu­ cius og Narcissa, parret som sikkert og bevist, i alt fald har været dødsgardi­ ster. Lucius og Narcissa holdt meget bestemt fast på, at de ikke længere dødsgardi­ ster, ja, ikke engang var onde mere. Den præcise forklaring er ikke bevist, men der er flere forklaringer der kunne gælde. Eksempler kunne være, at de direkte skam­ mer sig, over deres tidligere affære som dødsgardister. Det kunne også betyde, at de planlagde noget ondt, en plan måske, som krævede at nogle af de gode stolede på dem. Det kunne også være, at de havde fået ordre af Voldemort til at holde helt lav profil. Oplysninger om Lucius og Narcissas affære bliver modtaget med glæde!

INDBRUD I GRINGOTTS Af: Rasmus Christiansen, 14 år, Strøby

M

ørk troldmand menes at stå bag et verdensklasse indbrud i Gringotts. Vi har snakket med nis­ serne, der siger ”det var i hvert fald

ikke på min vagt” Der er blevet stjå­ let over en million galleoner i ban­ ken. Nisserne vil mene at man skal tage sig i agt.

HACKET WI-FI PA HOGWARTSEKSPRESSEN Af: Anna Luna, 14 år, Kokkedal

E

n del elever kom i fedtefadet, da det blev opdaget, at de havde hacket sig ind i Hogwartsekspres­ sens wi-fi, som kun må bruges af personalet under turen. ”Jeg ville personligt have dem hængt i tommelfingrene i kælderen” udtaler

KAT PA ROADTRIP Af: Liva Wilborg, 34 år, Odense

S

idste halloween var en tragisk dag for Nanna Willer, 4. års elev på Hogwarts. Det var den dag hendes kat, Ezio, forsvandt sporløst. Men i går blev Nanna mødt af en glad Ezio, som imod hende, da hun vendte tilbage til Hogwarts efter ferien. Gensynsglæden var stor! For at få svar på, hvor Ezio havde været i det forgangne år, gik Nanna til Ludmilla Pettus, førende heks indenfor forskning i kommunika­ tion med dyr. ”Jeg startede med en

’probus mentatem’ besværgelse, men Ezio var ikke i humør til at tale. Først da vi nåede til min patenterede ’hu­ mus alligator’ formular, og en dåse tun, fik vi et gennembrud” afslører Ludmilla. ”Ezio fortalte, at han des­ værre havde været nødt til at rejse med kort varsel på grund af et familie anliggende. Undervejs på sin rejse til Nordspanien ernærede han sig ved forskellige jobs, bl.a. ved at optræde i en kabaret i Amsterdam og som as­ sistent for en muggel-tryllekunstner i Paris”

Nanna er lykkelig for at have Ezio hjemme igen! ”Det er noget af et eventyr han har været ude på” for­ tæller Nanna, ”men Ezio har lovet at holde et show for at vise de danseta­ lenter han har lært på sin rejse.” Oprindeligt havde Ezio prøvet at sen­ de en ugle, for at give Nanna besked om sit fravær. Desværre kom han til at spise uglen i stedet.

Filch, skolens pedel, ”men de lærere er for blødsødne.” Hans kat istemmer hans udtalelse med et enkelt miav og tier så. Det forhenværende wi-fi kodeord ’4LO­ HOMOR4’ vil nu blive ændret.


Profettidende

6

KAMP-TUMULT FORAN

PROFETTIDENDES

DUMBLEDORES

SPOGELSE REDAKTION Af: Ukendt

Af: Marie Lind Knabe, 11 år, Odense

D

er er dementorer og dødsgardister, og alle de unge troldmænd og hekse kæm­ per bravt for at beskytte troldmands-samfundet. Men hvorfor kommer Mini­ steriet for Magi ikke til undsætning? ”Vi har for meget at lave, til også at hjælpe de unge” udtaler minister Cornelius Fudge.

A

lbus Dumbledores spøgelse er blevet set i Odenses gader. Der er en masser der har været ude og

lede efter ham, men kun tre fik set ham. Det siges at han er på udkig efter Voldemort, selvom han er død.

Spørgsmålet er, hvor længe han vil forblive Minister for magi. Der var også en del mugglere, der så kampen, og en organisation der kalder sig Føniksordnen.

LAEKRE KEDELKAGER MINE OPLEVELSER PA Af: Viltu 7 år og Lotte 44 år, Skibby Jeg, Sirius Black, erklærer at jeg kan lide, nej jeg elsker kedelkager. Jeg kan ikke stå for dem, og jeg spiser gerne omkring 10 stk. Af dem om dagen. Mmmm.

VI ER TRAETTE AF AT

BLIVE BETRAGTET SOM ONDE!

HARRY POTTER FESTIVALEN

Af: Frederikke Baatz, 10 år, Odense Jeg elsker Harry Potter markedet! Men jeg kan ikke lide dementorer og døds­ gardister. Jeg kan godt lide at lave tryllestave.

SKANDALOST

Af: Sofia Scharf-Matthiesen, 10 år, Odense

Af: Hannah 12 år, Freya 12 år og Oliver 10 år, Odense

E

Draco Malfoy er blevet forvandlet til en pige af Harry Potter! Hvad skal der mon ske med Daco?!?

leverne fra Slytherin er sure over at blive betragtet som onde. De mener særdeles ikke at de er onde. Kaitlyn Malfoy udtaler sig ”Min fa­ milie har været på kollegiet så længe nogen kan huske, og ja, vi har haft et par dødsgardister i familien, men skal hele Slytherin så betragtes som onde? Det synes jeg ikke. Slythering

er de ambitiøse, og vi har haft store navne som Severus Snape”. En 3. Årselev Nathan Toms udtaler ”Det er godt nok ikke fair! Jeg kan nævne flere gode mennesker på Slytherin end på Hufflepuff”. Vi kan desværre intet gøre, da det er en sag blandt elever. Men vi er kede af at Slytherin eleverne har fået den opfattelse.

DEN ER GAL MED OVERSAETTELSEN! Af: Maja Pedersen, 19 år, KoldingOdense Har læserne overvejet at den danske oversættelse af The elder wand er forkert? Den er oversat til Oldstaven, men den burde hedde Hyldestaven. For det er ikke fordi staven er gammel, men fordi den er lavet af Hyldetræ. Ih altså!


Profettidende

7

FALSKE GALLEONER I OMLOB Af: Ursula Dyekjær, 12 år, Humlebæk

E

n førsteårselev på Hogwarts far erfaret at hendes 50 galleoner fra Gringotts Bank ikke er ægte. Sedlerne er i bunden påført med forkert værdi. Efter hen­ vendelse til over-nissen i Gringotts Bank er det hermed bestemt samstemmigt med

Ministeriet for Magi, at alle falske sedler personligt kan afleveres i banken. Indtil videre mere ophavsmanden til de falske penge, at være en tidligere tilhænger af I-ved-hvem.

KATASTROFE!

TO MUGGLERE FUNDET

I DIAGONALSTRAEDE! Af: Sofia Scharf-Matthiesen, 10 år, Odense

D

er er dementorer og dødsgardister, og alle de unge troldmænd og hekse kæm­ per bravt for at beskytte troldmands-samfundet. Men hvorfor kommer Mini­ steriet for Magi ikke til undsætning? ”Vi har for meget at lave, til også at hjælpe de unge” udtaler minister Cornelius Fudge. Spørgsmålet er, hvor længe han vil forblive Minister for magi. Der var også en del mugglere, der så kampen, og en organisation der kalder sig Føniksordnen.

PA FLUGT FRA VOLDEMORT Af: Sebastian Barslund, 8 år, Odense

V

i var en tur igennem Dia­ gonalstræde, min far og jeg, for at købe min første tryllestav. Pludselig kun­ ne vi se at himlen begyndte at blive sort. Dementorer kom gående ned

af gaden, og pludselig sprang Volde­ mort op fra sit skjul. Heldigvis kom en gruppe elever fra Hogwarts med Dumbledore i spidsen og hjalp os. Vi slap fri og skyndte os ind i Violas Værksted for at gemme os.

DET FORSTE MODE

MED GRINGOTTS BANK Af: Maja Gustafson, 14 år, Lund, Sverige

E

t par utroligt omhyggelige og ag­ gressive nisser vekslede vores muggler penge i Gringotts Banken. Vores fingre og hænder blev kontrol­

leret inden vi fik galleonerne. Inden vi fik talt pengene efter, blev næste kunde råbt frem ”NÆSTE”.

SMORHAR BORTFORT Af: Sebastian Sørensen, 11 år, Farum Glitterik Smørhår er blevet bortført af Voldemort og dødsgardisterne. Ingen ved hvor han er, men der er sat en eftersøgning i gang.

NY NIMBUS 15.000 Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C Den nye kost, Nimbus 15.000 er kommet på markedet, og Irlands-landsholdet har købt 7 af dem. Den er SUPER hurtig!


Profettidende

8

STORT TILLYKKE Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C

S

tort tillykke til alle der er kommet på Hogwarts, skolen for heksekunst og troldmandskab. Vi håber at de bliver glade for på netop dette år, kommer selveste Harry Potter, og underviser i ’forsvar mod mørkets kræfter’. Han skal være vikar for Manda Mandorson, som have ti-linger. Hå­ ber at alle 1. årselever bliver glade for denne nyhed

EN SNOTTENDE

DEMENTOR Af: Maja Gustafson, 14 år, Lund, Sverige

M

in helt almindelige morgenrute starter altid med at jeg tager hen til Den Utætte Kedel, og får mig en ingefærøl. Men inden jeg nåede så langt, mødte der mig et højst mærkværdigt syn. Der kom dementorer svævende hen imod mig. Men det der undrede mig, var at denne dementor svævede rundt med et hvidt lommetørklæde og uafbrudt snottede sig. Det der undrede mig var, hvordan det kan lade sig gøre. Har de overhovedet en næse?

DUMBLEDORE HAR FAET NYT LOOK

EN MASSE TROLDMAEND

OG HEKSE PA ET STED! Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C Der er Magisk Markedsdag i Odense og en masse troldmænd og hekse. Det gør mugglerne forvirrede, men heldigvis er der ingen døde. Ministeriet for Magi arbejder på sagen.

Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C

D

umbledore har fået et nyt look! I mandags synes Dumbledore at han skulle have et nyt look. Han syntes at det andet var blevet old-school, så han gik ind i H&M og købte en T-shirt og et par shorts. Han glemte at give penge, så han er blevet efterlyst!

PAS PA DERUDE! Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C

V

i har hørt at der er en flok dementorer på fri fod, så i skal lære besvær­ gelsen ’EXPECTO PATRONUM’. Hvis ikke i kan den endnu, så kan man lære den i Ministeriet for Magi fra den 28. - 30. Oktober. Med venlig hilsen Ministeriet for Magi.

DRAGE STYRTET NED! Af: Elisabeth, 10 år, Frederiksberg C

E

n drage er styrtet ned i et hus. Man ved at den vejede 30 ton, så det var heldigvis en lille en. Selvfølgelig arbejder Ministeriet på sagen og bruger en masse forglemmelses besværgelser.


Profettidende

9 VOLDEMORT

EFTER POTTER

Af: Asta, 8 år, Frederiksberg

I

Gringotts Bank har Voldemort været og sagt at nu ville han have fat i Harry Potter.

ET MYSTISK DODSFALD Af: Ida-Marie Weiergang Larson, 13 år, Korsør

D

en eneste tanke der gik igen­ nem mit hoved var; det var så langt væk, men alligevel så tæt på. Jeg var lige kommet hjem fra en handelsrejse rundt i herredet. Der var ikke nogle hjemme, så jeg ventede ca. 1 en times tid, men blev utålmodig. Jeg brasede ind i min ko­ nes værelse, og det eneste der var, var et skelet liggende på en seng. Jeg var ellers kun væk i en uge. Man kunne umuligt nå at dø og miste alt kød og hud. Tårerne flød ned af ho­ vedet på mig. Jeg brasede ud af hoveddøren og ned til smedjen. Det var muligt at han vidste det, min kone Margre var gode venner. Men da jeg råbte det op i ho­ vedet på ham, hvad der var sket, kunne jeg se at han blev overrasket. ”Nej, nej ikke nu”, sagde smeden. ”Hvad, nej?” råbte jeg igen. Og så fortale smeden om dengang da vi var børn. ”Kan du huske at alle snakkede om djævelen…”

UNDERSKRIFTS-

INDSAMLING Af: Nikoline, 10 år, Frederiksberg

Hvis ikke alle har set det, så bliver der kæmpet for husalfernes rettighe­ der lige nu. Skynd dig før det er for sent!

PYGMAE PUFFERNE

ER LOS

Af: Naja, 7 år, Bolbro

Fred og George har sluppet pygmæ puffer fri i Hogsmeade. De spiser folks bussemænd og McGonigal jong­ lerer med dem.

NY MADE AT BESEJRE DEMENTORER PA! Af: Nikoline, 10 år, Frederiksberg

I

sidste uge mente man, at det var umuligt, men nu er det anderle­ des… I går var jeg ude hos trold­ mandsforsker Rufus Vortman for at høre om rygterne var sande. Havde man virkelig fundet en anden måde at besejre dementorer på? Da jeg kom ind af døren inviterede han mig straks på en kop te i køk­ kenet. Han fortalte sådan: Den nye besværgelse er meget enkel. Du skal vare lave disco bevægelser og råbe ’DISCO’. Så vil dementorerne be­ gynde at danse disco baglæns. Da jeg forlod forskeren var jeg virke­ lig imponeret, og jeg glædede mig til at prøve den nye besværgelse.


Profettidende

10

NYT TILTAG FRA MINISTERIET FOR MAGI Af: Ann Christenen, 17 år, Aalborg og Silke Jensen, 16 år, Fredericia

G

rundet massive underskrifter der lørdag aften blev modtager hos ’Afdelin­ gen for regulering af magiske dyrs’ hovedkontor i Ministeriet for Magi, og det stigende pres fra husalfe-strejken, har Ministeren for Magi, Conelius Fudge, besluttet at indføre en ny lov. ” Alle husalfer har nu en påtvunget times fri om ugen. Husalfens herre bestemmer, hvornår denne time skal indfries” Loven er blevet modtaget med blandede reaktioner. F.A.R. frivillige Anne og Alice Sullivan er lykkelige, og udtaler at; ”det er det bedste, der hidtil er sket for udvik­ lingen af husalfers rettigheder. Vi glæder os til at arbejde videre med nye love på samme felt”. Andre er knap så begejstrede, heriblandt visse ældre troldmandsslægter. De mener, at det er et brud på alle traditioner, og at loven bør afskaffes med det samme.

Af: Kamma Lindholt, 17 år, Odense

STOR SKANDALE

M

Af: Agnethe Tofte-Hansen, 13 år, Odense

MYSTISK NYT VAESEN OPDAGET! angler du nogen gange en sok? Ligger din fjerpen ikke, hvor den plejer? Hoffeltofferne er små væse­ ner, som elsker at forklæde sig som vo­ res dagligdags ting. Og derefter spille pus med vores tanker.

Hoffeltoffernes udseende er stadigt ikke kendt, men den magiske dyre/ væsen ekspert Bart Harris og hans hold, arbejder stadigt på sagen. Hvem ved, måske er denne udgave af Profet­ tidende i virkeligheden en Hoffeltof?..

I MINISTERIET FOR MAGI!

D

en nuværende minister ofr magi, Hermione Weasley, er måske slet ikke den ’know it all’ som hun var engang. For ministeriet har lidt en del nederlag på den sidste tid. Det viser sig nemlig at en ny gruppe, de efterligner sandsynligvis dødsgardi­ sterne, er sluppet løs. Kan aurorerne nå at stoppe dem, før de for alvor gør skade, eller vil det onde én gang for alle få skovlen under ministeriet?

DEMENTOR PA SKT. MUNGOS HOSPITAL Af: Benedicte, 12 år, Odense

T

orsdag nat slap en dementor ind på Skt. Mungos Hospital. Den nåede ikke at tage livet af nogen, men 23 fortæller at de kunne mærke en kulde inden i. Heldigvis var Remus Lupus tilstede på hotpitalet, og nåede at jage demento­ ren væk med den svære ’PATRONUS’ besværgelse.

MUGGLERBORN

SET I HOGSMEADE Af: Ukendt Ministeriet for Magi er i højeste alarmberedskab. Hvem har lukket børnene ind? Hagrid udtaler, at han ikke har gjort det, han var på tur til bjergene for at mødes med kæmperne. Dumbledore samler sin armé, og følger børnene tilbage til deres forældre, efter han har kastet en forglemmelses-besværgelse over dem. Hogsmeade er nu sikker igen.

Ministeriet for Magi udtaler; ”Det er for galt at sikkerheden på Skt. Mungos ikke er i top. Der vil straks blive sat ekstra styrke ind på sikkerheden”


Profettidende

11

FUGL FONIKS

Af: Nora Kirstine Skriver, 13 år, Stige

D

er var engang en føniks. Den blev født af ilden, levede i ilden og skulle forsvinde i ilden. Ilden var dens rette element, og der følte den sig hjemme. Men alle de store trold­ mænd, med kræfter man ikke kan forestille sig, hvor meget man end måtte lede sin fantasi igennem, mis­ undte den smukke fugl dens evne for at forene sig med ilden. Den smukke fugl anede intet om denne uretfærdige jalousi, og levede i fred og fordragelighed i sin flam­ mende verden. Men en troldmand

ved navn Voldemort lod sin evige opnåelige kraft lide under sin egen vrede. Han ventede i uger på den smukke føniks sidste dag, da den ville brænde op i flammen. På denne dag udsendte han den værste forban­ delse mod den stakkels fugl, så at den skulle forsvinde forevigt. Men da kendte han endnu ikke fuglens evig­ hed, og føniks ild brændte kraftigere end nogensinde den nat, og igen blev den genfødt. Og derfor er Føniksens ild så kraftig, og derfor er den fjende af Voldemort.

PAS PA MED AT DRILLE

PROFESSOR SNAPE! Af: Freja Hyllegaard, 13 år, Stige

D

er var engang en lille trold­ mand, han hed Peter. Peter var en frejdig fyr, og han elskede at lave ballade. Det første år på Hogwarts var en værre skandale, for Peter la­ vede narrestreger med de skrappeste lærere. En dag havde han puttet en slikfrø i Professor Snapes kaffe, og jeg kan nok sige dig, at Snape fik et chok, da frøen bevægede sig i hans

mund. Det var noget værre noget. Peter fik sig en lang og kedelig ef­ tersidning af Snape. Jeg kan nok sige dig at Peter fik lært din lektie! Efter den dag var han stille og lydig i Sna­ pes timer. Så lad være med at drille Snape! Han er den værste til at give dig en efter­ sidning.

MINE UGLER Af: Jonas Agger, 8 år, Ikast

Jeg har fået 2 ugler. En stor hornugle og en høgeugle, og det er jeg stolt af. Det var godt at jeg fik købt nye tryllestave, for dem fik jeg brug for da jeg mødte dementorer på toget og byen.

FALSKE TRYLLESTAVE

HOS OLIVANDER Af: Trille Pedersen, 10 år, Rynkeby

V

i har netop lige fundet ud af at Olivander ikke har flere trylle­ stave, siger en troldmand. Han har fået en falsk tryllestav, som var lavet af plastik, som en masse andet på Harry Potter Festivalen. Olivander tilstår; ’jeg har ikke brugt falske

tryllestave’. Vi har lige set en af Oli­ vanders hjælpere gå med en stor sæk med falske tryllestave. Så Olivander var uskyldig, men hans hjælper var skyldig. Så han får en stor skideballe af Olivander.


Profettidende

12

FOTOREPORTAGE FRA HARRY POTTER FESTIVAL 2013


13

Profettidende

FOTOREPORTAGE FRA HARRY POTTER FESTIVAL 2013


Profettidende

14

POLENS QUIDDITCHHOLD FAR NY MASKOT

- MIDLERTIDIGT! Af: Ursula Dyekjær, 12 år, Humlebæk

HARRY, RONS OG

HERMIONES OPLEVELSER Af: Sarah Buhl Andersen, 10 år, Odense

H

arry Potter blev bange, da han så du-ved-nok-hvem dukke op, så han fløj på sin prestissimo, så du-ved-nok-hvem ikke kunne nå ham.

Hagrid og Hermione hjælper Harry Potter og Harry Potter bliver fri fra fortryllesen. Og Ron får en skråler, og det er et af de breve Ron får til at forsvinde.

Det var kun Hermione der kunne hjælpe ham. Og de så rent faktisk du-hvem-nok-hvem ville kæmpe imod dem, og Hermione siger ’BENLÅS’ efter at du-hved-nok-hvem har for­ tryllet Harry Potter til en stenstatue. Efter Hermione sagde ’BENLÅS’ til du-ved-nok-hvem, kom hagrid og du-ved-nok-hvem kom til et fængsel.

Hermione ser en rigtig flot kost, men den koster 1000 galleoner. Den får hun til sin 12 årig fødselsdag, og der bliver hun til en enhjørning og Harry kommer til at få en voldsom eftersid­ ning, hvor han skriver på et papir, og så bliver det skrevet med blod på hans arm.

LIDT OM MIG QUIDDITCH Af: Louise Agger, 11 år, Ikast

J

eg er glad for Harry Potter bog og film. Harrys ugle er sød. Harrys ugle er en Sneugle. Jeg har to ugler, de er en Kirkeugle og en Sne­ ugle. Jeg er bange for Voldemort og dementorer. Jeg synes Harry Potter Festiva­ len er sjov!

BRAGET

Af: Sebastian Sørensen, 11 år, Farum

P

å quidditchbanen fredag d. 18.10.2013, var der et brag af en kamp mellem Gryffindor og Sly­ therin. Gryffindor vandt nemlig 100 - 50. Fuldt fortjent og flot sejr.

P

olen har længe haft pygmædufler som maskot, men de er nu skiftet - dog ikke frivilligt. En aften før en kamp blev det opdaget, at de var væk. Vidner snakker om en mand med hætte klædt i sortliste væk med kurv fyldt med lyserøde og lilla dimser. Ikke helt sikkert pygmæpufler, men ingen har haft nogen ide om, hvad det ellers kunne være. Det kunne være et tilfælde, men ved kampen kom Polens modstanderes søger for sent. Det kunne sagtens være søgeren, der var tyven. Grunden til tyveriet vides ikke. Polens maskot er nu midlertidigt runespoor. De er ikke særligt farlige, men uhyggelige trehovedede slanger. Det virker ikke godt på publikum, som var skræmte under kampen.


Profettidende

15

NY KOST KOMMET TIL

BYEN

Af: Malthe, 7 år, Odense

Ny super kost til quidditch spillet. Lavet specielt til vogterne af målet og gode til at slå modstandere ud af kurs med lynkræfter og lynfart. Køb den i din nærmeste butik.

FORVIRRET NISSE FLAKKER RUNDT PA GADEN Af: Marie Lind Knabe, 11 år, Odense Profettidende kan oplyse trold­ mandssamfundet om, at en tidligere Gringotts nisse, Graigon er blevet fyret fra Gringotts Bank, og går nu rundt på gaden, og laver underlige ting. Vi hører folk fortælle at Graigon har anskaffet sig en tryllestav. Hvis i ser sådan en nisse så kontakt omgå­ ende Ministeriet for Magi. Vi har fået en beskrivelse af denne nisse fra Hr. Tringkli. Han har langt hår som er samlet i en hestehale. Han er iført en grøn skjorte med en gul vest og lilla smækbukser, udtaler Hr. Tringkli.

DEN MAGISKE PEN SKRIVER... HERMIONE TAGET TIL FANGE Af: Anna 9 år og Signe 9 år, Bogense

Af: Sofie, 7 år, Odense

Nu skriver den magiske pen om det der er sket på Harry Potter Festivalen. Pas på! Dementorer og dødsgardister. Pas godt på, rygtet siger at bellatrix er flygtet fra Azkaban. Husk i Ministeriet for Magi kan i hæve penge til galleoner. Og det er rigtigt sjovt at være til Harry Potter Festival, så husk at kom!

Dementorer angriber hekse og troldmænd i Hogwartstoget. Harry Potter sov imens det frygtelige angreb fandt sted. Hermione blev taget til fange af dementorerne - så kom hun hen til den ondeste af alle, Voldemort. Hun blev smidt i fangekælderen i Azkaban. Lad os håbe Harry Potter vågner og kommer og befrier Hermione.

KONFLIKTER, KONFLIKTER OG KONFLIKTER! Af: Andrea, 11 år, Odense

D

umbledore er blevet fyret af Ministeriet for Magi, fordi han bliver ved med at sige, at du-ved-hvem er TILBAGE! Derfor lover Ministeriet for Magi at Lucius Malfoy skal overtage Dumble­ dores plads. Lucie Malfoy siger; ”Alle muggler­ blodsbørn skal væk, og der skal være strengere regler, for der bliver ikke lært nok om magi”. Dumbledore siger tilgengæld; ”Børnene skal lære i den virkelige verden, og alle børn har lov til at lære magi. Vi har gode regler!” Ministeriet afslutter med at sige; Dumbledore siger at du-ved-hvem er tilbage, og det passer ikke. Vi tror Lucius Malfoy kan lære vores børn noget rigtigt.”

PASSENDE

GEVANDTER Af: Maja Høyer, 9 år, Skellerup Minister trådte op i blomstret ba­ dedragt efter en forveksling med en muggler. Muggleren var ved et uheld kommet ind på perron 9 ¾, og fandt et lille rum, hvor hun ville skifte til almindeligt tøj. I samme øjeblik var ministeren inde ved siden af og klæde om til sin fine kappe, fordi han skulle til et møde. ”Muggleren kom ved et uheld til at hive i min trøje og bukser, og så var det lige­ som kun badedragten tilbage” fortæller Ministeren for Magi til Profettidende. Og derfor mødte han op til mødet i blomstret badedragt, men Ministeren undskylder meget for den underlige oplevelse og fortæller, at det aldrig skal ske igen.


Profettidende

16

BRUGER HAGRID

EXTENSIONS? Af: Nikoline Bang, 13 år, Odense SV

Rubius Hagrid har et stort og brutalt hår, men er det ægte? Vidneudsagn fortæller at de har set Hagrid sætte ekstra hår på hovedet en morgen! Da vi spurgte Hagrid fik vi svaret ”Gå, eller i vil blive anmeldt” Men var det brune hårstykker, der hang inde i hans hus? Vi mangler stadig en tilståelse, så hvis nogen ser noget, bedes i skrive til os på Profettidende.

HARRYS FORSVUNDNE

KOST

Af: Luja, 6 år, Odense

Efter en mørk og stormende nat, mi­ stede Harry Potter på mystisk vis, sin kost. Hermione havde ikke set, hvem der havde taget kosten. Harry Potter gik trist over til skole­ lokalet - og det var der, at han havde glemt sin kost. Ih, hvor blev han glad.

ELEV PA HOGWARTS ER DODSGARDIST Ane, 13 år, Odense Eleven Anton blev set snakke med en dødsgardist i Hogsmeade. Den el­ lers så nørdede elev viste sig at være i ledtog med selveste ’ham der ikke må nævnes’. En af drengene fra hans kollegie, Hufflepuff, oplyser også at have set et dødsgardistmærke på hans arm. Han er flygtet fra Hog­ warts, og han leder efter en bestemt heks, men ingen ved hvem hun er. Så alle hekse.. Tag jer i agt!


Profettidende

17

TAG JER I AGT TROLDMAEND OG KVINDER! Af: Katinka Nehm Lassen, 11 år, Ringsted

B

edst som du tror, at du har mødt Hr. Harry Potter, kan det blot være fup og fidus. En ny trend har nemlig spredt sig blandt de skøre mugglere. Af berundring for Harry Potter er de begyndt at få tegnet et ar i panden - eller som mug­ glerne ville sige det, få det tattoveret.

der. Ministeren for Magi udtaler sig; ”det vil vi straks få rettet op på” og han uddyber, ”vi vil selvfølgelig ikke finde os i at, sådan en ædel og tap­ per troldmand som Harry Potter, bliver forvekslet”. Profettidende vil nøje følge historiens udvikling - se de vilde billeder af mugglerne her i Profettidende.

De mugglere der ikke har galleoner nok, slår derimod hul i deres pan­

HVORFOR SEKS MALRINGE? Af: Julie Fristrup, 11 år, Odense I torsdag kom de nye quidditch-reg­ ler. Nu skal man have 6 målringe og det gyldne lyn, skal nu være det blå lyn. Søgeren bliver til fangeren og nu skal der kun være 1 angriber og

3 fangere. Der kom meget kritik over de nye regler. ”Hvorfor skulle der komme nye regler?” udtalte Bunny Jones sig, som er kaptajn for irerne.

FLAGERMUS PA HOGWARTS Af: Emilie Smith, 9 år, Odense Der var engang en troldmand, og han hed Valdemar. Valdemar havde en ugle og hans ugle hed Fik. En dag på Hogwarts så han en flagermus. Han fløjtede efter den, så stoppede den.

Han så at han stod foran en kæmpe flagermus. Så, så han en der dræbte den, og så at det var en løve. Og så plejede han den lille flagermus, og så gik den dag.

VOLDEMORT

UDTALER: TEHAETTER TILBAGE PA MODE Af: Mie Høyer, 15 år, Skellerup

F

or nylig er Neville Longbottom droppet ud af skolen for at blive model for det helt store modelbureau i den magiske verden. I fredags var der kæmpe modeshow udendørs i Diagonalstræde. Neville Longbottom optrådte som den helt store overra­ skelse og leverede en toppræstation. Han var iført lyselilla gevandter og original tehætte på hovedet. Her i de følgende dage kan man se magikere gå rundt med tehætter på hovedet. Gamle klassekammerater støtter op Neville Longbottoms gamle klas­ sekammerater var mødt op til mo­ deshowet – alle iført tehætter. De

"JEG ER PJATTET

MED BORN" Af: Emilie Smith, 9 år, Odense

fortalte bagefter, at de var taget der­ hen for ikke at miste forbindelsen til Neville. Alligevel syntes de, det var meget rart ikke at skulle huske kode­ ordet for to! Neville Longbottom er således kommet på toppen af magisk mode på meget kort tid. Alle er vilde med Neville!

Vi har interviewet Voldemort via brev ugler, da han er for farlig at omgås. Han udtaler, ”han vil i Djurs sommerland for at prøve sjove forly­ stelser og snakke med børn” Vi siger NEJ! Han kan risikere at ødelægge hemmeligheden! Han på­ står han vil afsløre sig selv og starte sin egen skole for mugglere. Hjælp os!

HUSK AT DU ALTID KAN FOLGE HARRY POTTER FESTIVALEN PA: WWW.FACEBOOK.COM/HARRYPOTTERFESTIVAL


Profettidende

18

MUGGLERE FUNDET PA HOGWARTS Af: Ukendt

M

uggleren Tom D. er blevet fundet på Hogwarts. Drillesyg troldmand Knold er nu blevet arreste­ ret. Tre vidner fortæller, at lige plude­ selig gik han igennem en slags mur. ”Vi hørte ham skrige, så vi turde ikke gå

med”. Et andet vidne er blevet skør, så ham fik vi ikke noget ud af. Det tredje vidne besvimede og husker ikke mere. Muggler Tom og det første vidnes hu­ kommelse er blevet slettet.

HARRY POTTERS TRYLLESTAV ER BLEVET VAEK Af: Ukendt Harry mødte Voldemort og så bagefter var hans tryllestav væk. Så fik han en ny tryllestav i tryllestavsbutikken. Den

DEMENTORER ER PA FRI FOD Af: Ukendt

D

e dræber mugglere uden videre. Dødsgardisterne er på Harry Potter Festivalen. ”Dementorerne bur­ de være i Azkaban” udtaler ministeren

for magi. ”Børn bliver skræmt, det er jo en skandale” sagde ministeren også i forbifarten, og skyndte sig videre for at stoppe dem.

blev han rigtig glad for, og den var brun med grønt håndtag. Slut, prut finale!

MUGGLERE

SKRAEMT FRA VID OG SANS Af: Thea Engstrøm Knudsen, 16 år, Odense NV

E

fter en meget uheldig ulykke søndag d. 13. Oktober, hvor 20 pixifeer blev sluppet løs i et muggler storcenter, blev der stor panik blandt de forvirrede, desorientere og lettere skrækramte mugglere, der var i gang med deres muggler-agtige sysler. De stakkels mugglere blev skræmt ud af deres mugglerbukser af de utroligt drilske pixier. Storcentret menes nu at være hjemsøgt. En stakkels gammel

mugglerdame ved navn Dorit siger, at hun jagtede sin rosa hat i flere timer. Efter flere timer lykkedes det endelige nogle magiske dyrepassere at indfange de drilske pixier. Ministeren for Magi udtalte sig, og sag­ de at sådan episoder ikke måtte blive gentaget.

HVAD MED HUFFLEPUFF? Af: Thea og Kristine, 17 år, Roskilde

I

flere af festivalens faciliteter kan man se bannere fra de forskellige ”huse” på hogwarts, Ravenclaw, Gryf­ findor og Slythering er der alle sam­ men. Men kan vi blive enige om, at der mangler et ”hus”?

Vi føler som Hufflepuffere, at det er en krænkelse af os og vores ”hus”, at vi ikke bliver set som ligeværdige troldmænd! For at retfærdiggøre vo­ res ”hus”, beder vi jer venligst om at hænge flere Hufflepuff bannere op!


Profettidende

19

BANGE MUGGLERE Af: Thea Engstrøm Knudsen, 16 år, Odense NV

M

ugglere blev i går d. 17. Oktober skræmt fra vid og sans, da dødsgardister dukkede op i Diagonalstræde. De kastede et par besværgelser, og skræmte et par unge magikere, men heldigvis skete der ikke andet. Hvad sker der næste gang? Vil Voldemort dukke op på Perron 9 ¾? Ministeriet for Magi sætter de bedste magikere ind for at sørge for at der ikke kommer til at ske.

MYSTISKE VEJRFAENOMENER

I MINISTERIET FOR MAGI Af: Line Krogh Sommer, 13 år, Hjortshøj

S

kal det skinne med varmende solstråler, øse med kold og vold­ som regn eller måske endda sne selv midt på sommeren? Vejret i vores Ministerie for magi har svært ved at bestemme sig. Det begyndte mandag morgen da Perry Weasley opdagede voldsom sne inde på hans kontor. Rasende bad han vejrkontrolløren, barry Cat­ termole om at få styr på vejret. Men Cattermole måtte give op efter et par timer med hård slåskamp mod sneen. Siden da har flere klaget over drasti­ ske vejrskift i ministeriet, men ingen har kunnet få styr på det djævelske

vejr. ”Vi har arbejder hårdt på sa­ gen, det kan jo ikke blive ved” udta­ ler Zacharias Smith, Astoria Green­ grass assistent. Under interviewet med selve ministe­ ren for magi, Kingsley Shacklebolt, begyndte det desværre at regne med lyserøde fnug, og vi måtte aflyse det. Vi nåede dog at få hørt om, hvordan hans kontor havde været fyldt med multifarvet hagl onsdag morgen. Sagen om det undsluppede vejr er endnu ikke blevet løst, så hold øje med Profettidinde for yderligere in­ formationer!

MADAME PUDDIFOOTS LUKKET! Af: Vivyan Yan Hansen, 14 år, Hjortshøj

L

ørdag morgen er den dejlig solskinsdag med et tykt lag sne, som dækker Hogsmeade og resten af troldmandsverdenen. Men for mange Hogwarts elever er det værste sket; Madame Puddifoots har lukket ned! Fredag aften er nogle snappere brudt ind i den lille pub med lyserøde duge, og har ødelagt alt de er gået forbi. Lauren Puddifoot, som ejer værtshu­ set lige nu, er meget chokeret; ”Det var sent og jeg skulle til at gå i seng, da jeg hørte en dyb stemme hviske ’ALOHAMARA’, og døren klikkede op.” Lauren fortsætter med tårer i

øjenene, ”Jeg sprang op og tilkaldte et auror team”. Auror teamet nåede frem tre minutter senere, oplyser Ro­ nald Weasley. 5. årseleverne er meget skuffede især en rødhåret pige på 16 år, ”Det er frygteligt!” snøftede hun. Ved siden af hende står en blond dreng på 15 år ved navn James Abbot, ”vi skulle have været på vores anden date”. I stedet må de unge troldmænd og hekse gå på det kendte værtshus ’De tre koste’. Mens andre med det samme løber over til Weasleys trick og fiduser, afslutter journalist Lee Jordan.

MUGGLERE FUNDET I MINISTERIET FOR MAGI! Af: Philip B., 10 år, Svendborg

M

ugglere blev i går d. 17. Oktober skræmt fra vid og sans, da døds­ gardister dukkede op i Diagonalstræde. De kastede et par besværgelser, og skræmte et Flere hekse og troldmænd gik i panik, da en muggler-dreng på 8 år, blev fundet liggende på gulvet i ministeriet. Han var bevidstløs, men vågnede efter en halv time. Ministeren for Magi oplyser at alt er under kontrol. Drengens hukommelse er blevet modificeret og ingen skade er sket. Der går dog stadigt rygter om, at

drengen var blevet skyllet ud i et toilet. Nogen mener endda, at det var på pige­ toilettet. Men som sagt, er det hele bare rygter, og troldmænd og hekse over hele verden bør vide, at situationen er under kontrol.Vil Voldemort dukke op på Perron 9 ¾? Ministeriet for Magi sætter de bedste magikere ind for at sørge for at der ikke kommer til at ske.


Profettidende

20

ER DE ALLE DODE? Af: Hannah 12 år, Sille 12 år og Cecilie 13 år fra Harlev og Viby

D

et var en mandag morgen. Endnu en dag på Hogwarts ventede. Bare en normal dag troede jeg, men intet var som det plejede - alt var som for­ andret. Jeg stod op, tog tøj på, satte hår og gik ned i spisesalen. De andre var der ikke. Hvor var alle de andre henne? Der kunne ikke være udflugt, det vidste jeg var så sandt som mit navn Hermione Granger! Jeg løb ned til hagrids hytte, men så overhørte jeg en samtale. ”Hvor er den?”, sagde en grov stemme. ”Det ved jeg ikke” sagde Hagrid. Jeg hørte døren åbne, og manden gik ud uden at se mig. Jeg smed mig ned og hørte Hagrid råbe ”De kan ikke være døde!” Men nu så jeg, hvem det var, det var ham der ikke må nævnes er på Hogwarts. Jeg gik ind til Hagrid. ”Ikke alle er døde” sagde jeg. Hagrid så op. Men han havde ingen øjne eller sit store skæg. Foran mig stod ham der havde dræbt Harrys forældre og sikkert også Harry nu. Jeg løb tilbage til spisesalen, slog døren op, og der sad de alle sammen som intet var sket…

KONFLIKTER, KONFLIKTER

OG KONFLIKTER!

Af: Andrea, 11 år, Odense

Dumbledore er blevet fyret af Ministeriet for Magi, fordi han bliver ved med at sige, at du-ved-hvem er TILBAGE! Og derfor over Ministeriet for Magi at Lucius Malfoy skal overtage Dumbledores plads. Lucie Malfoy siger; ”Alle mugglerblodsbørn skal væk, og der skal være strengere regler, for der bliver ikke lært nok om magi”. Dumbledore siger tilgengæld; ”Børnene skal lære i den virkelige verden, og alle børn har lov til at lære magi. Vi har gode regler!” Ministeriet afslutter med at sige; Dumbledore siger at du-ved-hvem er tilbage, og det passer ikke. Vi tror Lucius Malfoy kan lære vores børn noget rigtigt.”

TROLDKVINDEN

"SOM OM, FREAK!" Af: Naomi Ting Graf, 11 ½ år, Nyborg

H

ogwarts er blevet besat af dementorer og er blevet tvunget til at lave slave arbejde. Alle kigger ondt på Harry Potter, når de går forbi ham, fordi de tror han kan redde alt. Dette har stået på i 3 år. Overhovedet for denne utilgivelige opførsel er Voldemort!! Voldemort har en stor skål med hele Hogwarts tryllestave. Hver nat, når Hogwarts sover, kommer der dødsgardister til Hogwarts for at snakke med du-vedhvem. Men en nat går de for vidt.

Alle dødsgardister og dementorer går op på Dumbledores kontor for at du-ved-hvem kan give Dumbledores plads videre til Lucius Malfoy. Men det Harry Potter ikke lov til! Han giver alle en ’LAMMER’ og siger ’AVDRA KADARA’. Alle falder til gulvet, og Harry Potter redder dagen igen. Voldemort træder ind og siger; ”Vi mødes igen”. Harry kigger dumt på ham, og giver ham elevator blikke ”som om freak!”

VIGGA SANDRA Af: Vigga, 9 år, Odense I trolddomsverdenen lever der mas­ ser af eventyr skabninger. De kan rigtigt mange magiske ting. De kan trylle, de kan flyve, de kan alt det mennesker ikke kan. I byen Rosinda levede engang en troldkvinde ved navn Vigga Sandra. Hun havde en kæmpe stor og magisk bog. Ingen i byen turde snakke med hende, fordi en spådom havde sagt, at hvis man talte hende, ville døden ramme én. Vigga Sandra troede at ingen gad se på hende, fordi hun var grim. Så hun tog sin hest, som hed Bomgi og red til byen Blimpus.


Profettidende

21

DRAGEFODE Af: Alex Holm-Christensen, 15 (næsten 16) år, Skælskør

M

ine øjne flakker rundt i det øde landskab. Tårnhøje klipper og dynger af sten, er alt der kan ses i miles omkreds. Og dog… Et frygteligt bæst skyder hen over den overskyede nattehimmel, og med ét dykker den ned, med kurs di­ rekte mod mig. Det sidste jeg mærker inden jeg døser hen, er en uudholde­ lig varme, da røde flammer omfavner min krop. Jeg vågner med et sæt, jeg kan mærke vinden mod min krop og noget andet.. En underlig følelse, som jeg først kan sætte ord på, da jeg åbner mine øjne, og indser at min krop er badet i blod. Først flere sekunder efter, opdager jeg at min krop holdes fast mellem nogle enorme skællede tæer med tilhørende kløer. En drage! Jeg er blevet fanget af en drage! Frygten bredes i mig, alt håb forsvinder, og jeg giver op. Forbereder mig på en snarlig og yderst smertefuld død.

Dragens greb løsnes pludseligt, og jeg skyder ned gennem luftlagene, indtil jeg rammer noget. Det er hver­ ken hårdt eller blødt, men det eneste jeg opfanger, er en stikken, som om jeg befinder mig på tusinde nåle. Og da indser jeg, at jeg befinder mig i en rede, en drage rede. Jeg skyder til­ bage med et sæt, men stoppes af no­ get hårdt og rundt. Jeg får kigget mig omkring, jeg befinder mig langt over jordens overflade, mellem skyerne. Rundt omkring mig ligger adskillige æg, store og runde med et mønster unikt for hvert æg. Inden længe vil deres skal flække og jeg vil ende som drageføde. Med da slår det mig, at jeg jo lige har købt en ny kost! Jeg stik­ ker hånden ned i lommen, og ønsker at min stav er intakt. Og det er den, så god som ny. Jeg svinger den gen­ nem luften, mens jeg råber ordene ’ACCIO’, og min kost kan snart ses i det fjerne!

NY MAGTFULD TROLDMAND Af: Christine, 11 år, Odense

T

relawney har sagt en ny spå­ dom. Ingen ved præcist, hvad det er, men der går rygter om, at en ny og magtfuld troldmand, ja endnu stærkere end Voldemort, er på fri fod.

Kan Harry Potter redde den magiske verden, eller er der en ny udvalgt? Ingen ved det! Vi har sendt en rap­ porter ud for at udspørge Trelawney. Vi underretter jer, når vi ved mere!

HARRY POTTERS LIV Af: Josephine, 12 år, Lund

D

a Harry Potter blev født, for­ talte hans forældre ham, at han var en rigtig god troldmand. Og det passede. Da han blev stor, fik han lov til at være troldmand over den by, han var født i. Det ville han ger­ ne, så det blev han. Han fik et fanta­ stisk liv og han døde som 96 årig, og han fik en stor begravelse.

DET DER IKKE MA SKE! Af: Caroline Hovgaard, 14 år, Brenderup

I

går kl. 14.47 skete der det utæn­ kelige. En muggler blev set iført Hogwarts skoleuniform. Faktisk blev op til flere mugglere set med uauto­ riserede tryllestave og kopi-kapper. Begivenheden skete i Odense gågade, hvor mugglere tilsyneladende hylder troldmænd og hekse. Ministeriet for

Magi er dybt foruroligede over mugg­ lerne opførsel. Flere fuldblodsmagi­ kere har stillet det samme spørgs­ mål; Hvad bliver det næste? Nu da mugglere kender til magi kan ingen vide sig sikre. Rektoren på Hogwarts hævder at have styr på situationen, men er det nu også sandheden?

EN DUM SOLSORT Af: Mie, 10 år, Korsør Det er mørkt udenfor. Harry Potter ligger i sin seng, og lige pludselig hører han noget banke på ruden. Det var bare en solsort, tænkte han. Dumme fugl. Nu faldt han i søvn, og

så blev det morgen. Han gik ned for at spise morgenmad. Efter morgen­ maden gik han udenfor, og der så han en kat med killinger.


Profettidende

22

KANELGIFFELTYVEN Af: Kamma Sanddal Lindholt, 17 år, Odense

H

er forleden dag sad jeg med min morgente, to sukkerknalder som sæd­ vanligt, og læste Profettidende som enhver heks og troldmand. Udover det, havde jeg den dejligste kanelgiffel med sukkerdrys på. Min mor har fortalt mig historier om giffeltyvene, da jeg var en lille heks, men aldrig før har jeg været tæt på dem. Da jeg kiggede væk, snuppede de min skønne giffel, og kun små spor af deres fodaftryk, var efterladt på bordet. Fodaftrykkende var ganske små, omkring 1,62 cm lange. Fra den dag har jeg lært, at jeg aldrig skal tage øjnene fra min kanelgiffel.

Fakta! En kanelgiffeltyv er omkring 7 cm høj, og klæder sig altid i efterårsfaret tøj. Det er særdeles sjældent at få øje på en giffeltyv, og der er kun tegninger af dem som kan fortælle, hvordan de ser ud. De er tæt beslægtet med havenisser, men de bor oftest i huller i vores vægge. En giffeltyv anses ikke for at være farlig for os magiske væsener, troldmænd, hekse eller mugglere.

BALLADE MED DODSGARDISTERNE! Af: Thea, 12 år, Odense

J

eg sad og nød en kop te, tudseægs te, da det begyndte at storme. Jeg kiggede ud af vinduet, da nogle sorte væsener fløj rundt. Jeg greb om min tryllestav. Da jeg kiggede ud var der solskin og sommervejr. Sikke noget? De dødsgardister driller mig. Men hvorfor? Det er sket flere gange. Jeg fordra­ ger dem, men pas på de ikke driller jer! De kommer! Men denne gang greb jeg om staven og løb ud. Jeg skød efter en der ikke var nået at flygte, og derefter løb jeg ind. Siden den dag har de sværmet ved, men sidst gik jeg amok og skød flere. Heldigvis begyndte de at lade mig være, men de kommer efter jer! Så vær beredt og hav staven tæt på jer!!

GLITTERIK GAR AMOK! Af: Sethia Sita Back Bodelia, 10 år, Ølsted

H

arry Potter rutsjede ned af rø­ ret. Turen gik forbi, hvor Ron og Glitterik stod og børstede støv af. Gulvet var lavet af noget der mindede om knogler - det var også knogler! ”Kom” sagde Harry. ”Er det ikke bedst, hvis jeg blvier her?” spurgte Glitterik usikkert. ”Nej da, kom med” råbte Harry. Glitterik besvi­ mede, men han var ikke rigtigt besvi­

met og han greb Rons tryllestav, og rettede den mod Ron og Harry. ”Så er eventyret forbi drenge! Nå, hvem skal jeg starte med Harry?” Han ret­ tede tryllestaven mod Harrry. ”Sig så farvel Potter!” ’OBLIVIATE’ Besværgelsen giver bagslag!.


23

Profettidende

FOTOREPORTAGE FRA HARRY POTTER FESTIVAL 2013


VI SES TIL HARRY POTTER FESTIVAL 2014

ODENSE - 16. - 18. OKTOBER HOGWARTSEKSPRESSEN LIVE ROLLESPIL MAGISK MARKEDSPLADS QUIDDITCH-TURNERING DIAGONALSTRAEDE KOSTEVAERKSTED SNAPES ELIKSIRER HOGWARTS PROFETTIDENDE HARRY POTTER FAMILIEKONCERT DEN FORTRYLLEDE SKOV OLIVANDERS TRYLLESTAVE OG MEGET MEGET MERE!

Facebook.com/HarryPotterFestival Harry Potter Festivalen er arrangeret af Odense Centralbibliotek med støtte fra Odense Kommune og Odense Cityforening. Festivalen arrangeres og afholdes i sam­arbejde med Historiens Hus, Odense Symfoniorkester, Fyns Kunst­museum, Odense Bys Museer - Møntergården, Jernbanemuseet, Klosterkirken, butik­ kerne i Vintapperstræde, Kai Thor Catering, UCL, studerende fra SDU - Institut for Idræt og Biomekanik, studerende fra Pædagogisk Assistent Uddannelse, erfarne rollespillere samt en masse fantastiske frivillige hjælpere, som alle sammen er med til at gøre festivalen mulig. Profettidende er børnenes egne historier skrevet på Harry Potter Festivalen 2013. Profettidende udgives af Odense Centralbibliotek. Grafisk design og layout af Pernille Nielsen, pern@odense.dk.

Harry Potter Festival / Profettidende 2013/2014  
Harry Potter Festival / Profettidende 2013/2014  

Historier skrevet af børn og unge på Harry Potter Festivalen 2013 i Odense. Harry Potter Festivalen er arrangeret af Odense Centralbibliote...

Advertisement