Page 1

5

Fräscha Ansiktsmasker

Prod för h ukter ela å ret

Exklusiva intervjuer The bodyshop Sminkskola & -Steg för steg KICKS

ModeGuide För hösten och vintern


Innehåll Skönhet inifrån och ut........................ 3 Hemmagjorda ansiksmasker............... 4 Superbäret........................................... 4 Hudvård.............................................. 5 KICKS intervju.................................. 6 ELF..................................................... 7 Årets produkter............................... 8-9 The Body Shop intervju................... 10 Highlighting & contouring............... 11 Läppar, steg för steg......................... 11 Modeguide för hösten................. 12-13 Modeguide för vintern................. 14-15

Redaktionen

Alla bilder i tidningen är tagna av oss på redaktionen.

Emma Sjöberg 2

Dejla Krcic

Emma Gottfridsson


Skönhet inifrån och ut Må bra

H

uden är vårt största organ och vad som händer inne i kroppen reflekterar i vad som händer på utsidan. Många lever ett stressigt liv och allt går fortare och fortare och vi märker inte problemet i tid. Vi lyssnar heller inte på kroppens behov och signaler vilket resulterar i slitage som märks på bland annat huden. De som gå runt med brister i kroppen har lättare för att få dåligt immunförsvar, blir trötta, märker skillnad på huden, vårt hår och våra naglar. Krämer, hudvård och nagelstärkning kan inte alltid attackera eller jobba på problemet som skapats i din kropp. Du ska först försöka vända dig till dem naturliga preparaten och försöka undvika starka medel och mediciner. Levern är ett organ som tar stryk av mediciner och kemikalier. Levern i sig renar och tar hand om gifter som kroppen tar emot, det organet är väldigt viktigt. Att ändra kosten är också ett enkelt recept på bättre hy. En kostförändring kommer hjälpa dig vare sig om du har eksem, acne eller något annat hud problem. Mår du bra på insidan kommer ditt yttre må lika bra!

Aktiv livsstil Alla har olika uppfattningar om hur träning ska fungera. Det är upp till var och en hur man lägger upp sin träning, vi känner till vår egen kropp och kan på så sätt känna av hur mycket och ofta man måste träna. Det som rekommenderas är att träna 2-3 gånger i veckan vilket innefattar att man ska röra på sig. Man kan utföra sporter i olika former, där finns till exempel konditionsträning, styrketräning och olika sorters sporter. Det viktigaste med träning är att man rör på kroppen och använder sina muskler. Man får hitta olika sätt som passar ens egna kropp och anpassa träningen efter det. Hur mycket respektive lite man vill gå ner i vikt, gå upp i vikt eller bygga muskler osv.

Du är vad du äter Genom att äta rätt kommer du garanterat må bättre och känna dig friskare. Likväl som att man ska använda naturliga produkter till sin hy ska man försöka hålla sig till naturlig mat också. Åsikterna är många när det gäller om vad man ska äta, men vad som är bra för just dig är det bara du som kan veta. Det finns dock kostråd som är menat till en större grupp personer men man känner själv vad som är

bra för en. För att få tips på hur man ska äta så kan man följa den traditionella tallriksmodellen. Den består av tre delar, protein som tillexempel kött, fisk, kyckling osv. Kolhydrater tillexempel pasta, potatis och ris. Sista delen är sallad i olika former. Försöker man gå ner eller upp i vikt så kan man anpassa tallriksmodellen så den passar till ens egna behov.

Vatten När du dricker mycket vatten minskar du din hunger och det hjälper dig att förbränna fett. För lite vatten minskar din prestationsförmåga vilket resulterar i att du får svårt att koncentrera dig i till exempel skola och på ditt jobb vilket sedan kan leda till större konsekvenser. Dricker du mycket vatten kommer du få bukt med smärtor och du undviker förkylningar. Vatten är lika viktigt som alla krämer och lotions man använder till sin hud. Dricker man mycket vatten och sedan tränar kommer det orena du har i kroppen ut genom porerna tillsammans med svetten. Därför är det viktigt att dricka mycket vatten och träna, de två hjälps åt och det resulterar i bättre hy.

Zzzz.. Sömn är den största källan till friskare hy och en starkare kropp. Skönhetssömnen är ingen myt. Man ska enligt rekommendationer försöka få sju till åtta timmars sömn per natt (kan vara olika från person till person). Det är under nattetiden som uppbyggnaden av hormoner frisätts och ser till att kroppen och hjärnan återhämtar sig genom att förnya och reparera vävnader och celler. Sömnen har även stor

betydelse för exempel prestationsförmågan då under nattetid skaps det ny kunskap som lagras, muskelåterhämtning och uppbyggande efter träning, immunförsvaret, att pulsen, andningsfrekvensen och blodflödet i hjärnan sänks och även övrig fysisk och psykisk hälsa blir bättre. Sömnen är kanske viktigare än vad man tror. Text & Foto: Emma Sjöberg

3


Fräscha masker för varje ansikte Torr hy

Nu under vinterhalvåret upplever många sin hud som torr. Kylan, den kalla vinden och såklart snön påverkar huden till det sämre, men sedan finns det även de som är torra i huden året om. Spricker huden lätt eller är fnasig och stram över kinderna eller större delen av ansiktet kan detta bero på en nedsatt talg produktion. En torr hy har brist på både fukt och fett därför kan denna mask hjälpa dig. ½ avokado. ½ dl honung. Hur gör jag? Mosa först avokadon och blanda den sedan med honungen. Applicera på ansiktet och låt den verka i 15-20 minuter innan du tvättar av masken.

Fet hy

Fet hy beror på en överproduktion av hudens naturliga fett i talgkörtlarna. Detta leder till att huden lätt blir fet och glansig, speciellt i T-zonen. Finnar, porer och pormaskar är därför ett kännetecken för fet hy, då den höga produktionen av talg hjälper till att utveckla finnar. De tre vanligaste faktorerna till överproduktion av talg i talgkörtlarna är hormonellt, ärftligt eller att man helt enkelt använder fel produkter för just sin hudtyp. ½ tesked citron 1 äggvita. ½ tesked honung 1 dl jordgubbar Hur gör jag? Mosa först jordgubbarna. Blanda sedan ner

dem med de övriga ingredienserna. Applicera på ett rengjort ansikte och låt verka i ca 10 minuter för bästa resultat. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Känslig hy

Den här hudtypen är väldigt tunn och ömtålig, därför blir den lätt irriterad, röd och uttorkad. Värme, kyla, sol eller vind är påfrestningar som huden är väldigt känslig för. Även faktorer som stress och en dålig kost reagerar huden på. På hudens yttersta hudlager kan man ofta se synliga blodkärl, som uppkommit på grund av uttorkning och en oregelbunden fettproduktion. 2 matskedar havregryn ¼ banan 1 tesked yoghurt 1 nypa kanel Hur gör jag? Börja med att mosa bananen och blanda sedan med dem andra ingredienserna. Låt den verka i ca tio minuter innan du tvättar av den med vatten.

Bland hy

Är den vanligaste av alla hudtyperna och som man hör på namnet är det en blandning av två eller flera hudtyper. Den vanligaste kombinationen är att huden i T-zonen det vill säga panna, näsa och haka är fet medan huden på kinderna är torr. Eftersom den här hudtypen är en kombination av flera hudtyper är den lite svårare att ta hand om. Då man behöver använda olika

produkter på olika partier av ansiktet. Du bör därför också använda två olika typer av ansiktsmasker för att få en jämnare hudton. Använd en mask för fet hy i t-zonen och en mask för torr hy i utkanterna av ansiktet. Mask för de torra delarna av ansiktet ½ dl honung ¼ dl citron Mask för de feta delarna av ansiktet 1 banan ½ dl havregryn 2 teskedar honung

Avokado har en mjukgörande effekt

och lämnar huden smidig och återfuktad. Honungens klibbiga konsistens hjälper till att dra upp smuts och fet från huden. Äggvitan hjälper till att strama upp huden. Havregryn har en lugnande effekt på känslig hud. Jordgubbar återfuktar huden och gör den mjuk och len. Kanel har antibakteriella egenskaper vilket hjälper till att rensa ur tilltäppta porer. Citron har en renande, lenande, sammandragande och bakteriedödande effekt på huden. Banan hjälper till att ta bort döda hudceller samtidigt som den återfuktar huden.

Ett riktigt superbär Jordgubben Nyligen utnämndes jordgubben till den fjärde mest nyttiga frukten i en amerikansk undersökning, vilket vi inte har svårt att förstå.

Jordgubbar är inte bara gott utan den bidrar även till din hälsa och ditt utseende. Detta lilla mirakel bär har visat sig innehålla skyhöga mängder av antioxidanter som inte bara bygger upp kroppens immunförsvar, hjälper kroppen att ta upp järn, förbättrar ämnesomsättningen utan den motverkar även cancer. Jordgubbar innehåller även andra bra ämnen

för kroppen som folat, fibrer, magnesium, koppar, B-vitaminer, C-vitamin och jod. Den höga dosen av C-vitamin ökar produktionen av kollagen i kroppen, som i sin tur gör huden mjuk, fast och mindre torr. Vem skulle säga nej till det?

Text: Emma Gottfridsson 4


Hudvård, lyx och budget Proactive lyx

Neutrogena budget

Proactive Solution är en hudvårdsserie för alla som kämpar med finnar. Produkterna har hjälpt över 15 miljoner människor över hela världen och idag är dagen då även du kan få hjälp.

”Kampen mot finnar och pormaskar har aldrig doftat så gott” Letar du efter en effektiv och fräsch hudvårdsserie som inte kostar en förmögenhet, då har vi produkterna för just dig!

Proactive hjälper din hy på två sätt, redan existerande finnar motverkas samtidigt som nya finnar förhindras från att bildas. Hemligheten bakom Proactive Solution är den unika formulan som består av noga utvalda och unika ingredienser. Ingredienserna samarbetar aktivt med varandra samtidigt som var och en utför sin specifika funktion. De hjälper huden att kontrollera och balansera oljig hud och lämnar hyn lenare, renare och fräschare.

Hudvårdsserien Neutrogena Visibly Clear Pink Grapefruit är en rengöring för huden som hjälper till att motverka finnar och förhindra uppkomsten av nya, samtidigt som den doftar väldigt fräscht.

Dr. Rodan och Dr. Fields som är skaparna bakom Proactive Solution menar att det inte räcker med ett hudvårdssystem som är effektivt, det måste även vara lätt och enkelt att använda. Deras serie innehåller därför tre produkter för dagligt användande som alla kompletterar varandra. Samt en ansiktsmask som man använder lite mer sällan. Renewing Cleanser är en mild och oljefri tvättkräm som innehåller små skrubbkorn som varsamt avlägsnar döda hudceller och andra orenheter. Salicylsyran verkar bakteriehämmande och rengör djupt ner i porerna. Revitalising Toner är en mild, alkoholfri toner som avlägsnar döda hudceller och återställer hudens lyster. Denna produkt appliceras på rengjord hud med en bomullspad morgon och kväll. Även tonern är berikad med salicylsyra. Den tar bort överflödig olja och dämpar glansig hy. Repairing Treatment är en lättflytande lotion för dagen och natten som är särskilt framtagen för att hålla hyn återfuktad i 24 timmar om dygnet. Refining Mask är en lugnande och djuprengörande ansiktsmask som kan användas tillsammans eller utan de andra produkterna i Proactive serien. Applicera masken på rengjord hy och låt den sedan verka i ca 10 minuter skölj sedan av med varmt vatten. Det som gör denna mask speciell är att den även går att använda på enstaka finnar. Genom att applicera masken på finnen och låta verka över natten. Om allt går som planerat ska finnen vara borta på morgon eller i alla fall vara betydligt mindre.

Hudvårdsserien innehåller fyra produkter. Deras Facial wash är en uppfriskande ansiktsrengöring som är väldigt mild för huden. Den går att använda både morgon och kväll utan att huden torkas ut och passar därför utmärkt till fet hy. Cream wash fungerar precis på samma sätt som facial washen, men den är mycket krämigare i konsistensen. Den är därför lämplig för personer med känslig hy. Daily scrub hjälper till att rengöra huden på djupet. De små kornen exfolierar huden och tar bort döda hudceller och ger huden ny lyster. Eftersom kornen i denna scrub är väldigt små och skonsamma för huden, kan man använda denna scrub varje dag utan att huden torkas ut. När din hud är exfolierad så tränger dagkräm och nattkräm snabbare ner i huden. Det kan därför vara bra att avsluta din ansiktsrengöring med deras oil-free moisturiser. Först och främst återfuktar den huden. Den lätta konsistensen absorberas snabbt av huden och lämnar huden mjuk och slät. Den ger huden ett slätare och jämnare utseende utan att täppa till porerna. Alla dessa produkter innehåller den effektiva microclear-teknologin som hjälper huden på hela tre olika sätt. 1. Produkterna hjälper till att lösa upp talg 2. De hjälper till att minska finnar då de fokuserar på de bakterier som orsakar orenheter. 3. Ger mer salicylsyra djupt in i porerna. Då salicylsyra är den viktigaste ingrediensen för att återfå renhet och klarhet i huden. Text: Emma Gottfridsson Foto: Emma Sjöberg

Proactive Solution blir din för 549 kr

Neutrogena blir din för 266 kr 5


Jessica Malmberg på KICKS:

- Bra penslar är hemligheten

V

i träffade Jessica Malmberg på Kicks i Trelleborg. Där jobbar hon som makeupartist, men vägen till drömyrket var inte lätt. - För att lyckas i den här branchen måste man vara mångsidig.

Jessica började sin utbildning till makeup artist på Drottning Blanka gymnasiet i Lund. Där gick hon i två och ett halvt år. Den här utbildningen skulle egentligen vara i tre år men hon valde att byta till stylist linjen efter två och ett halvt år istället. - Som makeupartist får man göra större makeup looker. Vi på Kicks tar betalt för att göra brud, bal eller mer dramatiska sminkningar. Man får experimentera mycket med allt smink från alla de olika märkena med alla möjliga färger och tekniker. Alla på Kicks är inte utbildade hår och smink stylister därför är det bara några få av oss som får dessa uppdrag. Då vi känner oss bekväma med att sminka någon inför deras stora dag. Vad är det bästa med ditt jobb? -Det bästa med mitt jobb är att träffa nya människor varje dag och att jag för göra det jag tycker om och brinner för. Att få jobb som enbart makeupartist kan det vara svårt eftersom det inte är många företag som endast söker en makeupartist. Man ska helst ha flera utbildningar inom samma område. Jag är som sagt hår och makeup stylist och nagelterapeut och till hösten ska jag utbilda mig till spa och hud terapeut i Köpenhamn. Eftersom många företag vill anställa personer som är utbildade till fler yrken förklarar Jessica. Vad tycker du man ska lägga pengar på i höst? -Ett mörkrött läppstift. Något många nya sminkbärare måste öva på är basen berättar hon. Rengöringen är det första steget till den perfekta basen eftersom man är i behov av slät o ren grund innan sminket. Sedan återfuktar man huden för att förhindra den från att torka ut från sminket. Nästa steg är att använda en ansiktsprimer, detta är en produkt man sätter precis innan själva brunkrämen eller täckstiftet för att få en jämn bas och för att få sminket att hålla hela dagen. Efter primern sätter man täckstift eller concealer som det heter på engelska. Detta sätter man på ställen där man är lite extra röd, på finnar under ögonen eller där man har missfärgningar alltså ställen som behöver lite extra täckning. Efter concealern sätter man sin brunkräm eller det mer globala namnet foundation. Detta sätter man i hela ansiktet och lite ner på halsen för att jämna ut ansiktets hudton. Många har problem med att hitta sin egna hudton men vi här på Kicks har en apparat som mäter ut sin hudton, den heter Color ID och är väldigt användbar och gör det väldigt lätt att ta reda på sin specifika

Namn: Jessica Malmberg Ålder: 21 Arbetsplats/yrke: Kicks, hår/makeup stylist och nagelterapeut. Favoritprodukt: Kicks Fiber Lash Mascara hudton. Och det sista men väldigt viktiga steget är att använda ett puder i ansiktet för att hålla dig matt hela dagen samt hjälper puder till med att hålla allt smink på plats under dagen. Jessica delade även med sig av sina bästa sminktips. -Något som är viktigt att tänka på som man kan göra när man precis börjat med smink är att hålla sig till de mer jordnära färgerna och sedan testa sig fram till andra färger. - Sedan hade jag också sagt att träna in basen och få den att hålla så länge som möjligt. Bra penslar är hemligheten till en fin sminkning men speciellt till basen. Man kan använda det sämsta sminket i världen men kan fortfarande få det att se bra ut med bra ansiktsborstar. Jag rekommenderar alla att investera i bra penslar för då kommer sminket sitta som bäst. Text: Dejla Krcic Foto: Emma Sjöberg

6


Billigt, bra men även exklusivt

Här är sminket som gör både ansiktet och plånboken glada Har du inte hört talas om e.l.f tidigare är det nu dags att lägga detta märke på minnet. Detta märke har tagit världen med storm, med sina otroligt billiga priser och höga produkt kvalité.

E.l.f står för eyes lips face och är ett internationellt sminkmärke som grundades 2004 i New York av den amerikanska kändisen och skönhets experten Scott Vincent Borba som även var hjärnan bakom Hard Candy’s cosmetics line. Hans vision var att skapa ett sminkmärke där alla produkter kostade 1$, men att kvalitet fortfarande skulle var hög och sortimentet stort. Han bestämde sig för att starta ett företag och förverkliga sin dröm och alla andra kvinnors. E.l.f startade med ynka 13 sminkprodukter i bagaget, men märket har vuxit och utvecklats och består idag av 900 olika produkter. De består inte heller längre enbart av smink utan märket inkluderar även badprodukter, hudvårdsprodukter, mineralbaserat smink och sminkborstar idag. Deras variation av produkter gör också att kunderna består av allt från tonåringar till kvinnor i 40 och 50 års åldern.

Företagets tre olika produktlinjer består av e.l.f Studio, e.l.f Minerals och e.l.f Essentials. E.l.f Studio innehåller professionellt smink för professionella makeupartister och konsumenter.

menten endast betalar för själva sminket. På så sätt kan de erbjuda högklassiga produkter till några av de lägsta priserna på marknaden. Men trots deras låga priser säger e.l.fs grundare Scott Vincent Borba - Vi har aldrig sänkt kvalitén.

E.l.f Minerals består av smink som är gjort av naturliga mineraler. På e.l.fs hemsida står det skrivit att deras minerallinje är 100 % mineralbaserad, helt utan parabener, konserveringsmedel eller kemiska färgämnen. De menar att linjen är väldigt populär i Skandina vien och passar perfekt till dig som har känslig hud och älskar naturliga produkter. Deras e.l.f Essentials även kallat deras ”bas utbud” innehåller istället smink anpassat för vardagen. Priserna på de olika produkterna varierar men de ligger mellan 15-80 kronor. Ingen av deras produkter är testade på djur. - Hela vårt sortiment är dessutom EU-godkänt. Frågan som många ställer sig är, hur kan deras priser vara så låga? Svaret på det är att e.l.f. har väldigt låga omkostnader. De använder sig av väldigt lite reklam och minimalistiska förpackning vilket innebär att konsu-

Text: Emma Gottfridsson Foto: Emma Sjöberg 7


Eyeliner från H&M 39:50 ;-

Wake up make up foundation från Isadora 159 ;-

årets pro

Läppstift i färgen mauve plum från Mary Kay 190 ;-

r be

tem sep

8

P R O D U K T R E S U M É

au Natural bronzer från Rimmel 69 ;-

gu

sti

ju All- in- one BB cream från The Body Shop 200 ;-


Normadern Dagkräm från Vichy 169 ;Summer glow bodylotion från Dove 49 ;-

Intense hydrating mask från maroccanoil 279 ;-

odukter ma

j

Nagellack från Depend 25 ;i fägerna 393 & 410

Mei dao body cream från Rituals 160 ;-

i

jun

uli

Satinelle epilator från Philips 299 ;-

Solkräm 125 ;- & Atersun 99 ;från Hawaiian Tropic

Foto: Emma Sjöberg Text: Dejla Krcic

9


- Vi har det bästa från två världar

Inga Lepenica på The Body

Vitamin C Skinn Boost förhindrar huden från att bland annat torka ut och hjälper till att förbygga rynkor. Detta serum innehåller vitamin C, som är en antioxidant som förnyar huden och får huden att se frisk och ung ut.

Namn: Inga Lepenica Ålder: 24 Arbetsplats/yrke: Försäljare på The Body Shop Favoritprodukt: Sweet Almond Oil, nail varnish remover

Vilken är butikens bästsäljare? Vi har två bästsäljare, den första är handkrämen Absinthe Purifying Hand Cream som är något oförutsägbart för The Body Shop. Eftersom handkrämen har en mindre behaglig doft men den är så bra! En annan produkt som också är en bästsäljare är självklart våra härliga body butters. Dessa kommer i en mängd olika dofter av frukter och kryddor.

10

The Body Shop tillverkar och säljer naturligt inspirerande, etiskt framställda skönhetsprodukter i hela världen. Dame Anita Roddick öppnade den första Body Shop butiken i världen i Brighton på engelska sydkusten 1976. Den första butiken som slog upp dörrarna i Sverige var tre år senare, alltså år 1979. Idag har The Body Shop cirka 2800 butiker i 66 länder runt om i hela världen, varav 90 i befinner sig i Sverige.

Om jag får välja en sminkprodukt som en vinnare skulle jag välja ett läppstift från vår Color Crush kollektion. Dessa läppstift markerar läpparna utan att få det att se ut som att det är mycket smink på ansiktet. Color Crush läppstiften är väldigt mångsidiga eftersom man kan bygga upp intensiteten av färgerna, därför man kan använda Color Crush läppstiften både Produkterna är tillverkade med kärlek på dagen och kvällen. och omsorg och med människor, djur och planeten i åtanke. The Body Shop är den Min favorit kroppsprodukt är en bodysnaturliga vägen till skönhet både för unga crub. Denna bodyscrub är från en ny tjejer och äldre herrar. Alla ingredienser är hudvårdserie som heter Wild Aragan Oil. naturliga och hjälper dig lyfta fram din uniAragan olja har blivit väldigt populärt på ka personlighet. Inga av The Body Shops sistone för dess förmåga att reparera hud produkter är djurtestade och de tillverkas och hår. Därför använder jag skrubben för enbart av ingredienser från naturen. Deras att avlägsna gammal och torr hud samtiprodukter är det bästa från två världar, digt som jag återfuktar huden. lyxiga produkter till ett bra pris. Och slutligen, den parfymen som jag fördrar är Honeymania. Doften är väldigt feminin och varm. Den är inte särskilt Text: Dejla Krcic Foto: Emma Sjöberg stark vilket är bra till vardags. Jag använ-

Varför är just Sweet Almond Oli, nail varnish remover din favoritprodukt i hela butiken? Det är min favoritprodukt för att när man använder vanligt nagellacks borttagningsmedel torkas naglarna ut väldigt fort och känns väldigt frasiga efteråt. Med detta nagellacks borttagningsmedel känns naglarna och nagelbanden återfuktade av mandel oljan.

Om du fick välja en ansikts,- smink,kropps- och doftprodukt som du gillar bäst, vilka hade du valt? Min personliga favorit -ansiktsprodukt är Vitamin C Skinn Boost. Det är en primer och serum i ett som man sätter i ansiktet för att få en matt och jämn finish innan sminket.

der den varje dag och blir inte överväldigad eller uttråkad av den lätta doften.

Ingas favoritprodukter.


Sminkskola

Highlighting & Contouring

Med hjälp av highlight använder du ljusa skuggor för att framhäva de ljusa partierna av ansiktet.

Foto: Emma Sjöberg & Emma Gottfridsson

De mörka skuggorna sätts på utkanterna avansiktet för att skugga och skulptera ansiktet.

Hur du får fylliga läppar med fem enkla steg

1.

Börja med rena läppar

4.

2.

Återfukta sedan läpparna

Sudda ut den skarpa linjen

3.

Fyll i läppkonturen

5.

Fyll i läpparna med ett läppstift

11


Modeguide

För dagen

Tröja från H&M 49;Byxor från Carlings 399;Stövlar från Timberland 1999;Skjorta från JC 499;Mössa från JC 149;-

12

Foto: Emma Sjöberg Modell: Emma Gottfridsson


för hösten

För kvällen

Tröja från H&M 99;Kjol från Nelly 149;Strumpbyxor från H&M 49;Skinnjacka från Lindex 599;Skor från dinsko 399;-

Foto: Emma Sjöberg Modell: Emma Gottfridsson

13


ModeGuide

För dagen

Tröja från Gina Tricot 199 ;Byxor från Carlings 399 ;Skärp från SpiritStores 799 ;Stövlar från Timberland 1999 ;14

Foto: Emma Sjöberg Modell: Emma Gottfridsson


för vintern

För kvällen

Klänning från Terranova 299 ;Strumpbuxor från H&M 49 ;Jacka från MQ 599 ;Klackar från scorett 599 ;-

Foto: Emma Sjöberg Modell: Emma Gottfridsson

15


No 1 Styleup 49;-

SUNDSPRODUKTiON

Style Up  
Style Up  

Elevarbete av medieelever på Sundsgymnnasiet.

Advertisement