Page 1

JubileumUitgave

13

Nieuwsbrief zomer 2008 n Inspirerende Masterclass n R-Design V70 en XC90 n Tweede generatie biobrandstoffen n Directie Volvo Cars Nederland n Introductie XC60 n Update verbouw en nieuwbouw n Ruurlo’s motorman n Bram Som: Olympische Spelen

Veertig jaar Volvo Harrie Arendsen

Voorwoord Van 1968 tot nu. Volvo Harrie Arendsen heeft in veertig jaar tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Van kleinschalig garagebedrijf naar vooraanstaand, official Volvodealer. Een veertigjarig jubileum om trots te vieren.

Er op uit Het is zover. Ons veertig jarig jubileum. We gaan het zeker vieren, maar ondertussen gaat de dagelijkse gang van zaken gewoon door. Zo is de zomervakantie in aantocht. Van plan om er met uw Volvo op uit te trekken? Maak dan zo’n vier weken voor vertrek een afspraak voor een Zomercheck of onderhoudsbeurt. We kijken uw auto grondig na, zodat u veilig op weg kunt. Laat u dit jaarlijks doen, dan krijgt u van ons gratis Volvo Assistance. Gaat u met uw caravan? Check dan tijdig of de elektra en bandenspanning goed zijn. Hebt u sinds uw vorige caravanvakantie een andere auto of caravan aangeschaft, vergeet dan vooral niet na te gaan of de trekhaak matcht met de koppeling van uw caravan. Is dat niet het geval? Wij helpen u uit de brand. En verder: neem een litertje olie mee, start­ kabels en veel goede zin! Frank Arendsen

Het begon allemaal tussen de koeien, in de schuur van vader Jan Arendsen. Harrie ­Arendsen sleutelde graag aan fietsen. Later aan alle mogelijk motorvoertuigen. In 1968 maakte Harrie het officieel. Hij startte zijn eigen garagebedrijf. Harrie: “Mijn motto was toen al ‘eersteklas werk leveren en honderd procent service verlenen’.” Harries eerste garagebedrijf met tankstation in ’s-Heerenberg was er voor alle merken en voertuigen. “Een leverancier van me wees me er op om Volvo te gaan verkopen. Destijds nog een merk voor alleen de welgestelden. Een telefoontje naar de Volvo-organisatie en het was geregeld. Ik kreeg ook direct

een verkooptarget mee: zes auto’s op jaarbasis. Nu een lachertje, maar toen een hele prestatie.” Groei In de loop der jaren begaf Volvo zich onder de ‘gewone’ man. Volvo Harrie Arendsen ontwikkelde zich mede daardoor in een razend tempo. Zoon Frank kreeg het met de paplepel ingegoten. “Blauw bloed, Volvobloed noemen we het”, vertelt Frank. “In 1976 opende mijn vader nieuw in Doetinchem, in 1980 in Zevenaar, in 1995 bouwden we nieuw in ’s-Heerenberg, in 2000 in Doetinchem en in 2005 volgde de overname van het Volvodealerschap in Ruurlo en Winterswijk. Die twee vestigingen zijn samengegaan in Ruurlo, waar we nu nieuw bouwen. En Zevenaar ondergaat nog dit jaar een ­verbouwing.” Van Harrie naar Frank Frank maakt alweer dertien jaar deel uit van het bedrijf. “Mijn vader heeft het bedrijf gefaseerd aan mij overgedragen. Ergens moet je Lees verder op pagina 2

Aantrekkelijk aanbod ‘gebruikt’ Op zoek naar een gebruikte Volvo? Ook daarvoor kunt u terecht bij Volvo Harrie Arendsen. Ons aanbod bestaat uit jonge, gebruikte auto’s met een prima onderhoudshistorie. Nagenoeg allemaal afkomstig van de eerste eigenaar. Op auto’s jonger dan vijf jaar met een kilometerstand lager dan 150.000 kilometer ontvangt u van ons twaalf maanden volledige garantie. Auto’s ouder dan vijf jaar checken wij uiteraard ook grondig voor u en leveren wij af met een grote beurt. Daar bovenop ontvangt u nog eens zes maanden garantie. Kijk voor het aanbod alvast op www.harriearendsen.nl.

w w w. h a r r i e a r e n d s e n . n l


XCITING

2 Medewerker

Interview met een Volvorijder

Bart Bosman

Schadehersteller in de prijzen Bart Bosman begon zijn loopbaan als timmerman, maar maakte een switch. Hij

Doeken van Rembrandt, Van Gogh, Appel, iedere kunstliefhebber hoopt er ooit een in handen te krijgen. Voor Gregor Simoons is het dagelijkse, maar nog steeds bijzondere, kost. “Gregor’s Lijsten behoort tot een wereldwijd selecte groep ateliers, die nog op traditionele wijze authentieke lijsten maakt. Het is een eeuwenoud ambacht, dat begint met een grote verzameling moedermallen. Alles is handwerk, van het snijden en pre­ pareren van de houten basis tot het aanbrengen van de bovenste laag bladgoud.” Gregor en zijn vijf collega-lijstenmakers leveren topkwaliteit. Het gaat veelal om lijsten voor doeken uit de achttiende en negentiende eeuw. Geornamenteerde lijsten. “De klant geeft zijn wensen op en wij maken het. Alles kan. Van de VS tot aan

Rusland, vele musea en vooraanstaande kunsthandelaren weten ons inmiddels te vinden.” Ook modern design kan Gregor waarderen. Zeker wanneer het gaat om de auto waarin hij rijdt. “Volvo is stijlvol en erg veilig. Begin dit jaar werd ik aangereden. Dankzij de sterke constructie en airbags van mijn V50, kwam ik er heelhuids uit. Volvo Harrie Arendsen in Zevenaar regelde direct een vervangende auto voor me. ‘Meneer ­Simoons, wij laten u niet lopen’ vertelde directeur Frank Arendsen me persoonlijk. Dat heeft me heel wat kopzorgen bespaard.” Nu rijdt Gregor de nieuwe V70. “Een geweldige auto. Mijn zoontje Tim van 1,5 is er ook van overtuigd. Hij heeft nu zijn eigen C30. Maar dan wel de loopversie…”

besloot te gaan werken voor een autoschadeherstelbedrijf waar hij startte met de opleiding Eerste Schadehersteller en Autospuiter. Zijn opleidingen heeft hij afgerond en nu werkt Bart alweer zeven jaar bij Volvo Harrie Arendsen. “Ik ben dagelijks te vinden in ’s-Heerenberg. Hoe groter de schade, hoe uitdagender.” Bart heeft ruimschoots bewezen dat hij op zijn plek is bij Volvo Harrie Arendsen. Begin dit jaar wist hij de categorie Schadeherstel van de VISTA-competitie van Volvo te winnen. Een competitie onder alle Volvodealers in het land. “Bij de prijs hoorde een reis naar Zweden. Ik heb onder meer de Volvofabriek bezocht.” Na terugkomst wachtte er weer volop werk voor Bart. “Helemaal niet erg. De sfeer is hier goed en ik doe mijn werk met veel plezier.”

Volvo Facts vervolg van pagina 1

n Volvo Harrie Arendsen viert dit jaar zijn

echter de knoop doorhakken. Door de snelle ontwikkelingen ben je als manager fulltime ‘op kantoor’ nodig.” Kwaliteitsmanagement is het sleutelwoord. “Alles wat ik doe draait om het verder verbeteren van onze kwaliteit en service. Efficiënte processen, opgeleid en klantvriendelijk personeel en een positieve professionele uitstraling. Het werpt zijn vruchten af! We vallen regelmatig in de prijzen bij bijvoorbeeld competities van Volvo Cars Nederland.” En hoe gaat het met Harrie? “Ik mag nog graag leuke klusjes doen voor het bedrijf. Een auto halen of brengen, hier en daar een praatje maken. Ja, Volvo en het ondernemerschap blijven trekken.”

veertigjarig jubileum. Geniet mee van de diverse jubileumacties!

n Volvo is samen met drie andere Zweedse organisaties een proef

gestart voor de ontwikkeling van een plug-in hybride auto.

Deze auto kunt u thuis via het stopcontact opladen.

n Volvodealers in Nederland hebben samen de Volvo’s

(bouwjaar 2004 of eerder) van al 15.000 dieselrijders gratis voorzien van een roetfilter.

DOOR DE JAREN HEEN

Start Volvo Harrie Arendsen

Geboorte Frank Arendsen

Opening vestiging Doetinchem

Opening vestiging Zevenaar

1968

1970

1976

1981


XCITING

3

Volvo Ocean Race Editions

Inspirerende Masterclass Volvo zet sterk in op klanttevredenheid. Als een van de negen best hierop scorende ­Volvodealers mocht Volvo Harrie Arendsen deelnemen aan de Masterclass Customer Satisfaction. Donderdag 10 april om 18.00 uur vond deze plaats. Directeur/eigenaar Hein van Oosterom van het Quality Lodging hotel De Kastanjehof in Lage Vuursche gaf zijn visie op gastheerschap en beleving. Daarnaast vertelde Egbert Jan van Bel over de ideeën achter zijn boek ‘Kloteklanten’. Een inspirerende avond voor de aanwezige teamleden van Volvo Harrie Arendsen.

V70 en S80 2.0 of 2.5T Flexi-Fuel

In de aanloop naar de Volvo Ocean Race 2008-2009 heeft Volvo een speciale Volvo Ocean Race Edition van de V70, XC70 en XC90 uitgebracht. U kunt kiezen uit twee kleuren Ocean Blue en Electric Silver. Nog sterker dan voorheen zijn de uitvoeringen toegespitst op de zeilsport. Zo komt het materiaal dat voor masten en tuigage gebruikt wordt, terug in meer interieurdetails.

De Volvo V70 en S80 zijn nu ook leverbaar met op duurzaamheid ontwikkelde 2.0-liter diesel- en benzinemotoren. Wél de dynamiek, níet de ‘bijbehorende’ uitstoot en kosten. Ook kunt u kiezen voor een 2.5T Flexi-Fuel motor. Deze is verkrijgbaar in een handgeschakelde en Geartronic uitvoering. Op benzine voldoet de 2.5FT aan de Euro V-eis, rijdend op E85 aan de Euro IV-eis.

Self Supporting Tyres De V70 en S80 zijn voortaan beschikbaar met Self Supporting Tyres. Deze banden beschikken over een stijvere wang, zodat ze het gewicht van uw auto kunnen opvangen in geval van een lekke band. U hoeft dan geen band te verwisselen bij slecht zicht of op een gevaarlijk punt. In plaats daarvan kunt u nog maximaal tachtig kilometer doorrijden met maximaal tachtig kilometer per uur. Bij de SST’s hoort ook een controlesysteem voor de bandenspanning, TPMS.

Uitbreiding navigatie XC90 R-Design voor V70 en XC90 Vanaf eind augustus en bouwjaar 2009 zijn, net als de bestaande S40, C30 en V50, achtereenvolgens de Volvo V70 en XC90 leverbaar in de sportieve R-Design-uitvoering. Voor de V70 betekent dit onder meer een verlaagd sportchassis, een aangepaste achterbumper, Cratus 18” vijfspaaks lichtmetalen wielen, sportpedalen, lederen sportstoelen en een lederen sportstuurwiel. De XC90 R-Design kenmerkt zich door zijn nieuw ontwikkelde dubbele uitlaat, buitenspiegel­ kappen afgewerkt in Silk Matt finish en 20” lichtmetalen wielen.

Het Road Traffic Information-systeem van de XC90 is uitgerust met een groot aantal nieuwe functies. Het op navigatie gerichte systeem is nu bijvoorbeeld uitgerust met een flitsmelding, file-informatie en andere gekoppelde data, snellere updatemogelijk-heden, extra opties voor alternatieve routes, extra layoutmogelijkheden, achteruitrijdcamera t.b.v. Park Asist en een ‘smooth scrolling’-functie.

Nieuwbouw vestiging ‘s-Heerenberg

Frank Arendsen in dienst als vestigingsmanager Zevenaar

Nieuwbouw vestiging Doetinchem

Frank Arendsen wordt Algemeen Directeur

Winnaar Klanttevredenheid Award

1995

1996

2000

2001

2004


4

Tweede generatie biobrandstoffen De tweede generatie biobrandstoffen is in opkomst. De eerste generatie, onder meer biodiesel uit koolzaadolie of zonnebloemolie en alcohol uit suikerbieten of maïs, was nog niet efficiënt genoeg. Dit vanwege de relatief hoge hoeveelheid bestrijdingsmiddelen en energie die nodig zijn voor teelt, transport en fabricage. Bovendien is de productie per hectare laag. De tweede generatie bestaat uit onder meer FischerTropischdiesel en ethanol. Biobrandstoffen op basis van een houtige biomassa. Deze hebben een aanzienlijk groter CO2-reductiepotentieel. Verder leveren ze een (veel) grotere opbrengst per hectare op. In onder meer het Zweedse Örnsköldsvik is in 2004 een proeffabriek geopend, die op termijn uit resthout vloeibaar ethanol gaat fabriceren. Volvo staat bekend om zijn inzet voor een schoner milieu en volgt alle ontwikkelingen dan ook nauwlettend.

Volvo Cars Nederland

“Volvo Harrie Arendsen is een sterke partner” Als officieel Volvodealer maakt Volvo Harrie Arendsen deel uit van een landelijk dealernetwerk. Daarin neemt het een goede positie in. Dat beaamt ook Walter Verhaest, directeur van Volvo Cars Nederland. De eerste positie binnen de Nederlandse markt voor premiummerken. Kwaliteit, veiligheid, milieu, Volvo heeft een naam hoog te houden. Gelukkig kan Volvo Cars Nederland daarvoor rekenen op een stabiel dealernetwerk. Waaronder Volvo Harrie Arendsen. “De relatie met Volvo Harrie Arendsen gaat al heel wat jaren terug”, vertelt Walter Verhaest. “Het is een goede relatie. We zien Volvo Harrie Arendsen als een sterke partner.” Initiatiefrijk Volvo Cars Nederland geeft Volvodealers volop mogelijkheden voor inbreng in het landelijke Volvobeleid. Walter Verhaest: “Er is een dealerbestuur en dealers kunnen lid worden van diverse commissies. Frank Arendsen is er actief bij betrokken. Hij is lid van onze commissie Sales & Marketing. Frank heeft zijn eigen ideeën over verkoop en marketing en weet hoe hij die moet omzetten naar concepten die zijn eigen klanten aanspreken. Dat initiatiefrijke waarderen wij zeer. Verder is Volvo Harrie Arendsen een dealerbedrijf waar veel leven in zit. Het is een gedegen bedrijf met een jong en enthousiast team. Net als Volvo zelf klaar voor de toekomst.”

Introductie XC60 oktober

Verbouw en nieuwbouw In de vorige Xciting informeerden we u al

Vanaf nu te bestellen en vanaf eind november leverbaar: de nieuwe Volvo XC60! Een compacte SUV met onmiskenbare Volvo-elementen. Zoals elke Volvo beschikt ook de XC60 over een onovertroffen veiligheidsniveau. Het interieur laat zich zoals gewoonlijk kenmerken door Scandinavisch design. Met de mogelijkheid voor een glazen panoramadak. Verder bestaat het motorengamma uit een T6-benzinemotor en twee dieselvarianten. De T6 levert 285 pk en een koppel van 400 Nm tussen de 1.500 en 4.800 toeren. De dieselmotoren leveren respectievelijk 163 en 185 pk.

over onze (ver)bouwplannen in Ruurlo en Zevenaar. Nu een update. Nieuwbouw Ruurlo Wie een ritje maakt over de Rondweg in Ruurlo zal het meteen opvallen. De aanleg van het nieuwe bedrijventerrein Everskamp is nog niet zover als gepland. De vroege regenval dit jaar heeft roet in het eten gegooid. Maar, niet getreurd. Met de nieuwe planning in het achterhoofd, verwachten we u vanaf 2010 op ons nieuwe adres te kunnen verwelkomen. De

nieuwbouw van 5.200 m2 biedt onder meer ruimte aan een grotere showroom en werkplaats, maar ook een ‘winterbandenhotel’. Verbouw Zevenaar Begin september start Volvo Harrie Arendsen met de verbouwing van de vestiging in Zevenaar. Daarbij streven we ernaar om u aan het eind van 2008 nog de veranderingen te kunnen tonen. Dat is in de eerste plaats de aanpassing van het interieur aan het concept Volvo Next Face. Daarnaast zult u merken dat onze showroom en werkplaats straks aanzienlijk groter zijn.

Overname van Volvo Ruurlo & Winterswijk

Winnaar Klanttevredenheid Award

Winnaar Beste Werkplaats van Nederland

Samenvoeging Winterswijk en Ruurlo

Verbouwing Zevenaar

2005

2005

2006

2007

2008


XCITING Medewerker

Victor Rensen

Ruurlo’s motorman Hockeydames in het nieuw Volvo Harrie Arendsen zet zich graag in voor goede doelen en sportieve evenementen in de regio. Op www.harriearendsen.nl vindt u een overzicht van onze sponsor­ activiteiten. Kort geleden hebben we nog de hockeyclubs HVZ (Zevenaar) en Avanti (Winterswijk) in het nieuw gestoken.

Bram Som

Voorbereiding Olympische Spelen Als alles gaat zoals gepland moet het op 20, 21 en 23 augustus gebeuren. De voorronde, halve finale en finale van de 800 meter voor Bram Som. Volvo Harrie Arendsen sponsort de atleet. Eind vorig jaar was Bram nog herstellende van een operatie aan het vlies rond zijn linker achillespees. Nu is Bram echter alweer volop in training. In augustus zijn de Olympische Spelen in China. Brams voorbereidingen daarop zijn veelbelovend. Bram: “Het voelt misschien zelfs wel zo goed als tijdens mijn voorbereidingen op het EK in 2006. En tijdens dat toernooi won ik goud.” Maar Bram is realistisch. Eerst moet hij zich kwalificeren voor de Spelen. “Ik heb tot en met 24 juli om tijdens een kwalificatietoernooi de tijdslimiet van 1.45.25 te lopen. Moet kunnen, want mijn eigen beste tijd ooit is 1.43.45. En dan op naar de Spelen. Ik bekijk het toernooi per race. Ik denk nog niet in medailles, maar voor een plek in de finale ga ik zeker weten.”

5

Gelukkig getrouwd, vier prachtkinderen en een baan als vestigingsmanager van Volvo Harrie Arendsen in Ruurlo. Victor Rensen is dik tevreden. Maar zo af en toe begint het te kriebelen. “Ik heb jarenlang Endurowedstrijden gereden met mijn crossmotor. Races van 250 kilometer op één dag met tussendoor snelheidsproeven. Over verlaten zandwegen en uitgestrekte velden. Je bent helemaal op jezelf aangewezen. Geweldig!” Hoewel het wedstrijdrijden door het werken op zaterdag niet meer mogelijk is, crosst hij nog graag. “Een aantal keer per jaar trek ik er met mijn vrienden op uit. Bijvoorbeeld naar de Belgische Ardennen, Frankrijk of de ­binnenlanden van Polen. Daar kun je nog echt een hele dag rijden zonder ook maar één persoon tegen te komen. Dat geeft een kick.” Maar eenmaal thuis onderneemt hij ook met groot plezier iets met zijn vrouw en kinderen. En aan het werk bij Volvo Harrie Arendsen is Victor net zo goed in zijn element. Al tien jaar. “Volvo is een mooi merk en de Scandinavische mentaliteit past bij mij. Voeg daar nog eens ons sterke team aan toe en het plaatje is compleet.”

Fabrieksbezoek Gent Volvo Harrie Arendsen sponsort voetbalvereniging WVC in Winterswijk. In samenwerking met de sponsorcommissie van de vereniging organiseerden we voor medesponsoren op maandag 19 mei een bezoek aan Volvo Cars Gent. Lid van de sponsorcommissie Geert Beijers: “Met twintig man zijn we om 7.00 uur vertrokken en rond 12.30 uur met een uitgebreid diner ontvangen in Gent.” Daarna volgden een presentatie en een rondleiding. “In Gent worden de V70, S60, V50, S40, C30 en de nieuwe XC60 gemaakt. Naast lopendebandwerk ook nog veel handwerk. Geen enkele auto die van de band komt is hetzelfde. Indrukwekkend om te zien hoe tal van onderdelen ‘just in time’ samenkomen.” Zelf rijdt Geert een S80, zijn vierde Volvo. “Vooral de veiligheid en het comfort spreken me aan. Ook de nieuwe belijning is fantastisch.” Geert is klant in Ruurlo, voorheen Winterswijk. “Volvo Harrie Arendsen is een dynamisch bedrijf. Ik waardeer het dat de bekende gezichten van het ‘oude’ Deunk-Hendriksen zijn gebleven. Verder merk ik dat Volvo Harrie Arendsen zich inzet voor de sport in de regio. Als man met een ‘sporthart’ doet me dat goed.”


XCITING Interview met een Volvorijder

Wim Diesveld, Hans Geurtsen en Ronald de Jonge zijn de eigenaren van DDJ ­Accountants & Adviseurs in Ellecom. Twee van de drie eigenaren en ook de aan het kantoor verbonden belastingadviseur Ger Kruitwagen rijden een Volvo.

Wim een V70, Ronald een V50 en Ger een XC90. Ronald: “Het zijn representatieve wagens, met exact d­e uitstraling die we als bedrijf nastreven. Kwaliteit, zekerheid en met stijl. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed.” Het werkgebied van DDJ

6

beslaat de omgeving Zutphen-ArnhemDoetinchem. Klanten zijn met name grotere en gerenommeerde MKB-bedrijven. Hiervoor zijn Wim, Hans en Ronald jaarlijks ieder zo’n 20.000 tot 30.000 kilometer op de weg. “Dat vraagt om comfort en ­veiligheid.” Wim: “Onlangs ben ik op de snelweg frontaal geraakt door een spookrijder. De veiligheid van Volvo heeft ervoor gezorgd dat de gevolgen van het ongeluk voor ons gezin gelukkig beperkt zijn gebleven.“ Persoonlijke aandacht en korte lijnen staan bij DDJ hoog in het vaandel. Dezelfde eigenschappen verlangt de organisatie ook van leveranciers, waaronder die van de auto’s. Bij Volvo Harrie Arendsen zien ze deze ruimschoots terug. Ronald: “De medewerkers bij Volvo Harrie Arendsen maken tijd voor je. Net als wij hebben ze het beste voor hun klanten over. Ze weten een hoog ambitieniveau goed te combineren met informeel en open contact. Als ik het vergelijk met de contacten die ik met a­ ndere garagebedrijven heb gehad, gaat Volvo Harrie Arendsen net even verder.”

Medewerker Colofon XCiting VOLVO verschijnt twee keer per jaar in een oplage van 12.000 exemplaren en wordt verzonden naar alle relaties van VOLVO Harrie Arendsen. Deze nieuwsbrief is gedrukt op houtvrij, chloorvrij papier. XCiting VOLVO is met de grootste zorg samengesteld. VOLVO Harrie Arendsen kan echter niet aansprakelijk gesteld worden voor schade die ontstaat als gevolg van eventuele drukfouten of het gebruik van gegevens.

Nieuw gezicht Ruurlo Annelies Potman Hebt u onlangs nog naar Volvo Harrie Arendsen in Ruurlo gebeld? Of hebt u er een bezoek gebracht aan de showroom? Dan hebt u wellicht al kennis gemaakt met Annelies Potman. Per 21 april is zij de nieuwe telefoniste/receptioniste van de vestiging. “Telefoniste, receptioniste, administratief medewerkster, mijn functie is erg breed. En geen dag is hetzelfde. Het ene moment zit ik midden in de administratie en het volgende moment breng ik een lekkere kop koffie naar een van onze klanten in de showroom. Die afwisseling vind ik heerlijk. Ook is het prettig samenwerken met mijn nieuwe collega’s, zowel in Ruurlo als in Doetinchem, ’s-Heerenberg als Zevenaar. Iedereen heeft me hartelijk ontvangen en is erg behulpzaam. Ik voel me hier thuis!”

Meer weten over Volvo Harrie Arendsen? Wilt u informatie over ons aanbod nieuwe en gebruikte Volvo’s en accessoires? Kijk op

Harrie Arendsen Doetinchem B.V. Transportweg 23, 7007 CL Doetinchem Telefoon (0314) 33 44 51, Fax (0314) 36 05 04 Email: doetinchem@harriearendsen.nl Harrie Arendsen Ruurlo B.V. Groenloseweg 13a, 7261 AM Ruurlo Telefoon (0573) 45 27 43, Fax (0573) 45 11 54 Email: ruurlo@harriearendsen.nl Harrie Arendsen Zevenaar B.V. Celciusstraat 7, 6902 PV Zevenaar Telefoon (0316) 33 33 44, Fax (0316) 52 83 80 Email: zevenaar@harriearendsen.nl Volvo-erkend Schadeherstelbedrijf Grensstraat 1, 7041 GZ ‘s-Heerenberg Telefoon (0314) 66 17 33, Fax (0314) 66 54 64 Email: schade@harriearendsen.nl Concept: tva! reclame & communicatie - Doetinchem Redactie: Frank Arendsen, Gerwin Meulenbrugge, Luciënne Kuijl, Raimond Kaal en Annet Westendorp Druk: Drukkerij Loor - Varsseveld

www.harriearendsen.nl

XCiting Zomer 2008  

Nieuwsbrief van Volvo Dealer Harrie Arendsen.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you