HarperCollins kevät 2020

Page 1

Kirjakatalogi EMELIE SCHEPP • KARIN SLAUGHTER JOYCE CAROL OATES • TRENT DALTON JAN-ERIK FJELL • DON WINSLOW LIV CONSTANTINE • KASSANDRA MONTAG KATE QUINN • MHAIRI MCFARLANE RISTO PAKARINEN • MARIA BORELIUS • JO BOALER ROBIN SHARMA • PAUL STANLEY


Keitä te olette ja mitä te teette? yli 200 vuotta kustannustoimintaa 1817 – J. & J. Harper Paino perustettiin 1819 – C halmers & Collins Kirjakauppa ja Paino avataan ja ensimmäinen kirja painetaan 1839 – Collins saa lisenssin julkaista King Jamesin version Raamatusta 1924 – Agatha Christie tekee kustannussopimuksen Collinsin kanssa 1949 – Harlequin perustetaan Winnipegissä Kanadassa 1979 – Harlequin perustetaan Ruotsiin 1990 – HarperCollins tulee maailmanlaajuiseksi nimeksi kustantamolle, johon yhdistyivät Harper & Row ja Collins 2000 – G ao Xingjian voittaa Nobelin kirjallisuuspalkinnon teoksellaan Soul Mountain 2014 – HarperCollins ostaa Harlequinin ja perustaa kustantamon Pohjoismaihin 2017 – HarperCollins juhlii 200 vuotistaivaltaan HarperCollins on yksi maailman suurimmista kirjakustantamoista, toimintaa on 18 maassa. Kustantamo on julkaissut teoksia monilta maailmankuuluilta kirjailijoilta, joista useille on myönnetty Nobelin kirjallisuuspalkinto ja Pulitzer-palkinto.

Sitä meiltä kysytään usein. Siihen me vastaamme yleensä näin: Me olemme Sanna ja Sari. Olemme töissä yhdessä maailman suurimmista kustantamoista, Suomessa meitä on me kaksi. Me teemme luettavia, kuunneltavia ja nautittavia elämyksiä. Meille viihde on viihtymistä; välillä vakavaa, välillä kevyttä, toisinaan tietopohjaista, aina juuri sopivaan muotoon tehtyä. Kahvia juomme päivittäin ja varsinkin silloin, kun näemme yhdessä. Innostumme, uppoudumme, pohdimme, lannistumme ja innostumme uudestaan. Me emme pidä viikkopalavereita, mutta sitäkin aktiivisempia olemme pikaviestimään keskenämme. Tässä ote viesteistämme, joka hyvinkin tiivistää tunnelmiamme keväästä, kirjoista ja vähän kaikesta. — Hei, oon just täällä oikolukemassa Maria Boreliuksen Blissiä ja et ikinä arvaa mitä. No siinä kerrotaan että sattumoisin just mun lempiviini eli Pinot Noir sisältää kaikkein eniten resveratrolia! Se tekee niin hyvää soluille ja sydämelle! — Eikä! Se sun vinkki lisätä rouhittua vaniljatankoa kahviin on ihan mieletön ja kardemumman kanssa aivan ässä! Teen täällä just uusimman Scheppin suunnitelmaa ja on muuten hyvä. — Se on Scheppin paras tähän mennessä! Tiedän, vähän klisee, mut ei voi mitään, se vaan nyt on paras tähän mennessä. — Loistavaa, että me saatiin Pitkäsen Jukka lukemaan sitä sarjaa! Ku nähhään seuraavalla kerralla, niin meijän pitää miettiä lukijatoiveet kaikkiin äänikirjoihin. Merkkaan työlistalle! — Se Slaughterin kirja. Siis uusin Will Trent. Just aloitin toimittamaan sitä ja vähän luulen, että Sara Linton saattaa olla raskaana. Mut sit Sara siepataan. Että taas menee yötöiksi ku ei voi jättää kesken. — Apua taaskaan en siis saa unta ku pitää jännätä... Meijän pitää ehtiä puhua myös McFarlanen uutuudesta, vaikka se onkin vasta ens vuoden syksyn juttu. Mutta nähhäänkö me sitten tiistaina, jatketaan tästä! Mie muuten pyöräytin katalogin niin, että meijän Daltonin Trent on ekana, passaahan sullekin?

— Todellakin passaa, se on helmi!

HarperCollins Nordic julkaisee kirjoja Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Julkaisemme teoksia kansainvälisiltä kirjailijoilta, jotka on valikoitu erityisesti pohjoismaisia markkinoita silmällä pitäen.

SANNA

SARI


SISÄLLYS TRENT DALTON: Poika nielaisee maailmankaikkeuden

4

JOYCE CAROL OATES: Elämäni rottana

6

KASSANDRA MONTAG: Tulvan jälkeen

8

KATE QUINN: Metsästäjätär 10 RISTO PAKARINEN: Jonain päivänä Jennifer

12

MHAIRI MCFARLANE: Hei ethän unohda minua

14

LIV CONSTANTINE: Toinen rouva Parrish

16

EMELIE SCHEPP: Jana Berzelius -sarja

18

KARIN SLAUGHTER: Will Trent -sarja

22

JAN-ERIK FJELL: Anton Brekke -sarja

26

DON WINSLOW: Raja

28

MARIA BORELIUS: Bliss – peittoa hiljainen tulehdus. Elä ja voi paremmin

30

JO BOALER: Rajaton mieli

32

ROBIN SHARMA: 5 AM Club

34

PAUL STANLEY: Backstage-passi 36


T R E N T D A LT O N – P O I K A N I E L A I S E E M A A I L M A N K A I K K E U D E N

LOPPUSI ON KUOLLUT SININEN LINTU Brisbane, Australia 1980-luku. Eli Bell on poika, jonka elämä on lievästi sanottuna mutkikasta. Isä on eksyksissä, äiti vankilassa, isäpuoli on huumediileri ja lastenvahtina toimii legendaarinen vankikarkuri Slim, joka kaitsee Eliä ja Elin neroa, mutta mykkää isoveljeä Augustia. "Tämä on niitä teoksia, jotka luettuaan maailmaa katsoo hetken hieman eri vinkkelistä."

Eli yrittää seurata sydämensä ääntä ja ymmärtää, miten tullaan "hyväksi mieheksi". Kohtalo kuitenkin heittää Elin eteen haasteita, ja yksi suurimmista on huumekauppias nimeltä Tytus Broz. Elämää sykkivä ja riipaiseva kasvutarina tosirakkaudesta, veljeydestä ja epätavallisesta ystävyydestä.

"Hauska, koskettava ja omalaatuinen romaani, jote ei malttaisi jättää kesken. Sekoitus on kuin maukas keitos Breaking Badia ja Tim Burtonia."

"Tässä on selittämätöntä taikaa, mielikuvituksen rajojen venyttämistä, kauniita yksityiskohtia ja ihanin kuvaus kirjekaveruudesta. Kaikki henkilöt olivat täysin ainutlaatuisia ja kiinnostavia. Maagisia hetkiä ja rosoisia kohtauksia. Koin lukemisen aikana koko tunteiden kirjon. Kirja herkistää ja muistuttaa, että kaikki on hyvin."

– ME NAISET

– KIRJAKISSA -blogi

– GLORIA

TRENT DALTON on moninkertaisesti palkittu toimittaja ja työskentelee The Weekend Australian Magazine:ssa. Hän on aiemmin työskennellyt myös apulaispäätoimittajana Courier Mail -lehdessä. Poika nielaisee maailmankaikkeuden on Daltonin esikoisteos ja se on kahminut useita palkintoja. Kirja on saanut kotimaassaan mm. ABIA Book of the Year 2019 ja Literary Fiction Book of the Year 2019 palkinnot.


T R E N T D A LT O N – P O I K A N I E L A I S E E M A A I L M A N K A I K K E U D E N

Trent Dalton voitti esikoisteoksellaan 2019 ABIA Book of the Year 2019 Literary Fiction Book of the Year 2019 The Matt Richell Award for New Writer of the Year 2019 Audio Book of the Year (narr. Stig wemyss) 2019 Indie Book Awards Debut fiction

Suomentaja: Kira Poutanen Alkuperäisteos: Boy Swallows Universe Asu: Sidottu, 460 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150937909 EAN EPUB: 9789150761580 EAN MP3: 9789176337189 Lukija: Ville-Veikko Nieminen Ilmestyminen: Huhtikuu 2019 EAN POKKARI: 9789150957433 Pokkarin ilmestyminen: Huhtikuu 2020


J O Y C E C A R O L O AT E S – E L Ä M Ä N I R O T TA N A

PALUU SUOMEN KIRJAMARKKINOILLE! Elämäni rottana kertoo Violet Rue Kerriganista, joka saa kaksitoistavuotiaana tietää isoveljiensä murhanneen juuriltaan afroamerikkalaisen koulukaverinsa.Violetin todistuksen ansiosta veljet tuomitaan rasistisesta murhasta. Tämän seurauksena Violet eristetään perheestään. Kerta toisensa jälkeen hän kysyy itseltään, kumpi on tärkeämpää: olla lojaali perhet-

tään kohtaan vai kuunnella omatuntoaan? Voiko ihminen tehdä moraalisesti oikein, mutta kuitenkin katua katkerasti valintojaan? Kääntäjä Kira Poutanen onnistuu hienosti tuomaan Oatesin tyyliin oman ainutlaatuisen kielellisen taidokkuutensa ja vivahteet, jotka päivittävät Oatesin vastustamattomasti 2020-luvulle.

"Jos rakastaa sanoja, rakastaa Oatesia."

Kirjailijakuva: D usti nC oh en

­– HELSINGIN SANOMAT

JOYCE CAROL OATES, lukeutuu arvostetuimpien yhdysvaltalaisten nykykirjailijoiden kaartiin. Hänen nimensä mainitaan usein Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaa povattaessa. Hän on saanut tuotannostaan useita palkintoja hän on kirjoittanut meidän aikamme rakastetuimpia kaunokirjallisia teoksia kuten bestsellerit We Were the Mulvaneys ja Blonde (suom. Blondi, 2001), joka oli ehdolla National Book Award -palkinnon saajaksi, sekä New York Times -bestsellerin The Falls (suom. Putous, 2006), joka voitti vuonna 2005 Prix Femina -palkinnon. Kirjoittamisen ohella Oates on Princetonin yliopistossa kirjallisuuden professori. Hän on myös ollut amerikkalaisen taideakatemian jäsen vuodesta 1978.


J O Y C E C A R O L O AT E S – E L Ä M Ä N I R O T TA N A

Suomentaja: Kira Poutanen Alkuperäisteos: My Life as a Rat Asu: Sidottu, 450 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957372 EAN EPUB: 9789150762792 EAN MP3: 9789177193197 Lukija: Elina Ylisuvanto Ilmestyminen: Huhtikuu 2020


K A S S A N D R A M O N TA G – T U LVA N J Ä L K E E N

DYSTOOPPINEN SELVIYTYMISTARINA ILMASTONMUUTOKSESTA Kiehtova ja koskettava dystopia täynnä vahvoja sankarittaria. Äidin ja tyttären uskomaton matka ja selviytymistarina veden täyttämässä maailmassa.

Montag on onnistunut rakentamaan uskottavan ja mieleenpainuvan dystooppisen maailman ja vision siitä, mitä tapahtuu, jos ilmastonmuutos jatkuu.

"Kiehtova ja kekseliäs seikkailukertomus kertoo ajasta tuhat vuotta eteenpäin ja keskittyy ilmastonmuutoksen vaikutuksiin, ja naiset ovat tämän seikkailun sankareita... Lukijoille, jotka nauttivat dystopioista, ja vahvoista sankarittarista kuten Myra – super-survivalisti, jossa yhdistyy Wonder-Womanin fyysinen voima ja Molly Brownin sinnikkyys."

Kirja

ilijakuva: TK

– PUBLISHER'S WEEKLY

8

KASSANDRA MONTAG kasvoi Nebraskan maaseudulla. Hän on valmistunut englanninkielisen kirjallisuuden maisteriksi. Hän on palkittu kirjailija ja runoilija, minkä lisäksi hän kirjoittaa artikkeleita sanomalehtiin ja antologioihin. Tulvan jälkeen on hänen esikoisteoksensa.


K A S S A N D R A M O N TA G – T U LVA N J Ä L K E E N

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: After the Flood Asu: Jättipokkari, 300 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957358 EAN EPUB: 9789150762785 EAN MP3: 9789176337196 Lukija: Pihla Pohjolainen Ilmestyminen: Helmikuu 2020 9


K AT E Q U I N N – M E T S Ä S TÄ J ÄTÄ R

POIKKEUKSELLISIA NAISIA, JÄNNITYSTÄ JA RAKKAUTTA Häntä kutsuttiin die Jägeriniksi – Metsästäjättäreksi. Hän oli erään SS-upseerin nuori rakastajatar Saksan miehittämässä Puolassa, järvellä järjestettyjen hohdokkaiden juhlien emäntä, innokas ampuja. Ehkä hän oli rusalka, jonka mukaan järvi on saanut nimensä – vaarallinen, häijy vedenhenki.

Kate Quinnin ylistetty ja kiehtova historiallinen romaani englantilaisesta kirjeenvaihtajasta Ian Grahamista ja pelottomasta venäläisestä naishävittäjälentäjä Nina Markovasta, jotka yhdistävät voimansa toisen maailmansodan jälkimainingeissa jäljittääkseen mystisen Metsästäjättären, natsien sotarikollisen, joka on piiloutunut Amerikkaan.

"Viihdyttävää, helppolukuista, kiehtovaa, vangitsevaa.Vahvoja, rohkeita, älykkäitä naisia etsimässä totuutta." – LUETUT.NET -blogi

"Hyvien lukuromaanien ystäville. Ihan mahtava juoni!"

Kir

akuva: Kate Furek jailij

– FAB FORTY SOMETHING -blogi

10

KATE QUINN on yhdysvaltalainen kirjailija, joka sai innoituksen historiaa kohtaan äidiltään. Hänen äidillään oli tapana lukea iltasaduiksi Kleopatrasta, Bonapartesta sekä Egyptistä. Hänen aikaisempi teoksensa, naisvakoojista kertova Koodinimi Alice, on myynyt maailmanlaajuisesti yli miljoona kappaletta.


K AT E Q U I N N – M E T S Ä S TÄ J ÄTÄ R

Jos luet Kate Mortonia, tulet rakastumaan Kate Quinniin!

Suomentaja: Päivi Paju Alkuperäisteos: The Alice Network Asu: nidottu, 560 sivua Kirjastoluokka: T84.2 EAN SIDOTTU: 9789150936544 EAN EPUB: 9789150760941 Ilmestyminen: Syyskuu 2018 EAN POKKKARI: 9789150937800 Pokkarin ilmestyminen: Huhtikuu 2019

Suomentaja: Päivi Paju Alkuperäisteos: Huntress Asu: Sidottu, 500 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957341 EAN EPUB: 9789150762778 EAN MP3: 9789176337189 Lukija: Sanna Majuri Ilmestyminen: Helmikuu 2020 11


R I S T O PA K A R I N E N – J O N A I N PÄ I VÄ N Ä J E N N I F E R

ENTÄ JOS AINOA TAPA MENNÄ ETEENPÄIN, ON MENNÄ TAAKSEPÄIN? Peter on jumissa. Työ on tylsää, ystäviä ei juuri ole (paitsi Facebookissa) ja romanttisen elämän parasta ennen -päiväys on mennyt ohi aikoja sitten. Erään kostean illan jälkeen, Peter saa Paluu tulevaisuuteen -elokuvan innoittamana loistavan idean, hän matkaa ajassa takaisin onnellisiin päiviin etsimään ensirakkauttaan Jenniferiä! Peter vaihtaa kännykkänsä c-kasetteihin ja

muuttaa teiniaikojensa makuuhuoneeseen - takaisin vuoteen 1986. Takatukka kasvaa ja klooripestyt farkut kiristävät, kun Peter alkaa remontoida vanhaa, hylättyä elokuvateatteria, jonka ensi-iltaan hän kutsuu Jenniferin, elämänsä rakkauden. Kun ensi-ilta koittaa, Peterin on pysähdyttävä kysymään itseltään, mitä hän elämältään oikeastaan haluaa?

"Suosittelen Pakarisen kirjaa luettavaksi hetkiin, jolloin kaipaa viihdyttävää, hyvin kirjoitettua hyvänmielen kirjaa." – KIRJOJEN KUISKETTA -blogi

"Kevyt ja nostalgisia yksityiskohtia pursuava romaani on piristävää luettavaa."

12

i jail K ir

sanne Kron va: Su hol jaku m

– KOTILIESI

RISTO PAKARINEN on helsinkiläissyntyinen toimittaja, joka

kirjoittaa päivisin jääkiekosta ja iltaisin romanttista komediaa. Hänen Jonain päivänä Jennifer -esikoisromaaninsa maailmanoikeudet myytiin Kanadaan jo ennen kuin kirja ilmestyi suomeksi.


R I S T O PA K A R I N E N – J O N A I N PÄ I VÄ N Ä J E N N I F E R

"Risto Pakarinen on Suomen Nick Hornby." – LUKIJAPALAUTE SUOMALAINEN.COMISSA

Asu: Sidottu, 380 sivua Kirjastoluokka: 84.2 EAN: 9789150938876 EAN EPUB: 9789150762204 EAN MP3: 9789176336762

Lukija: Ville-Veikko Niemelä Ilmestyminen: Syyskuu 2019 EAN POKKARI: 9789150957457 Pokkarin ilmestyminen: Toukokuu 2020 13


M H A I R I M C FA R L A N E – H E I E T H Ä N U N O H D A M I N U A

NOKKELAA VIIHDETTÄ Ei ole mitään pahempaa kuin saada potkut kaupungin kurjimmasta kuppilasta. Tai hetkinen, kyllä on. Se on se hetki, kun löytää poikaystävänsä sängystä jonkun toisen kanssa. Jouduttuaan jätetyksi ja nöyryytetyksi kaksi kertaa saman päivän aikana, Georgina tarttuu ensimmäiseen työpaikkaan, jota hänelle tarjotaan - tarjoilijan paikkaan juuri avatussa pubissa. Pubia tosin vain sattuu johtamaan poika, johon hän rakastui koulussa: Lucas McCarthy.

Ja kun Georgina (koulun vuosikirjan mukaan ”todennäköisin menestyjä”), on ajautunut työurallaan pelkästään umpikujiin viimeisten 12 vuoden aikana, Lucas sen sijaan ei ole ainoastaan kasvanut überkomeaksi, vaan on kasvattanut kokonaisen ravintolaimperiumin. Kun Lucas ja Georgina kohtaavat, syntyy säpinää, mutta vähän kyseenalaista säpinää, sillä Lucas heittää ilmaan pimeän salaisuuden menneisyydestä. Vain Georgina tietää totuuden siitä, mitä tapahtui viimeisenä koulupäivänä, ja miksi hän on antanut tuon salaisuuden vainota häntä kaikki nämä vuodet…

"McFarlanen romaani viehättää varmasti viihdekirjallisuuden vannoutunutta harrastajaa, mutta voi viedä mukanaan muutkin. Nokkela tarina, sujuva kerronta, yllättävät käänteet ja sympaattinen päähenkilö. Näistä elementeistä on tämä mukava romaani tehty" – LUKUNEUVOJA-blogi En minä vaan sinä -kirjasta

"Tällainen kirja sopii tietenkin lomalukemiseksi, mutta miksei myös talven pimeille illoille, jolloin on kiva käpertyä huovan kanssa nojatuolin syleilyyn" – ELÄMÄ ON IHANAA -blogi Sinuun minä jäin -kirjasta

a jailij Kir

kuva: Ruth Rose

MHAIRI MCFARLANE syntyi Skotlannissa, opiskeli englantia

14

Manchesterin yliopistossa ja on sittemmin työskennellyt freelancetoimittajana ja bloggarina. Hän pitää hyvästä ruuasta ja juomasta, sekä vaateostoksilla käymisestä – siis aivan tavallisia harrastuksia! Hänen ensimmäinen kirjansa You had me at hello (Sinuun minä jäin, 2017) oli heti menestys, se on ollut HarperCollinsin kaikkien aikojen myydyin e-kirja ja siitä ollaan paraikaa tekemässä elokuvaa.


M H A I R I M C FA R L A N E – H E I E T H Ä N U N O H D A M I N U A

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Don't You Forget About Me Asu: Jättipokkari, 400 sivua Kirjastoluokka: 84.2 EAN: 9789150937886

EAN EPUB: 9789150761573 EAN MP3: 9789176336731 Lukija: Sanna Majuri Ilmestyminen: Syyskuu 2019 EAN POKKARI: 9789150957440 Pokkarin ilmestyminen: Toukokuu 2020

15


L I V C O N S TA N T I N E – T O I N E N R O U VA PA R R I S H

KUINKA PITKÄLLE MENISIT SAAVUTTAAKSESI UNELMASI? Amber Patterson on väsynyt olemaan mitättömyys: näkymätön nainen, joka sulautuu taustaan. Hän ansaitsee parempaa. Hän ansaitsee rikkaan, ylellisen ja leppoisan elämän. Daphne Parrish on connecticutilaisen Bishops Harborin kullanmuru. Hän näyttää mallilta, asuu loisteliaassa kartanossa ja on naimisissa miljonääri Jackson Parrishin kanssa. Hänellä on kaikkea,

mitä Amber haluaa. Kateus voisi näivettää Amberin kuoliaaksi – mutta hänellä on suunnitelma. Ennen pitkää hänestä on tullut Daphnen paras ystävä, ja Jacksonkin alkaa kiinnittää häneen huomiota. Menneisyyden luurangot voivat kuitenkin tuhota kaiken. Jos ne pääsevät päivänvaloon, Amberin nerokas suunnitelma saattaa luhistua…

"Mahtavan nokkela tarina" – JANE GREEN

”Kylmäävä ja karmiva”

16

K ir

i jail

va: Bill Miles jaku

– LEE CHILD

LIV CONSTANTINE on kirjailijasisarten Lynne ja Valerie Constantinen pseudonyymi. Heidän debyyttiromaaninsa The Last Mrs Parrish on ollut myynti- ja arvostelumenestys - itse Reese Witherspoon valitsi kirjan omaan kirjapiiriinsä.


L I V C O N S TA N T I N E – T O I N E N R O U VA PA R R I S H

Suomentaja: Maija van de Pavert Alkuperäisteos: The Other Mrs Parrish Asu: Jättipokkari, 300 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957334 EAN EPUB: 9789150762761 EAN MP3: 9789176337172 Lukija: Tuulimaria Bützow Ilmestyminen: Tammikuu 2020 17


E M E L I E S C H E P P – J A A K K O K U LTA

DEKKARIKUNINGATAR PALAA VAHVEMPANA KUIN KOSKAAN Sateisena kevätpäivänä Norrköpingissä löydetään julmasti murhattu nainen. Uhri on jo toinen lyhyen ajan kuluessa. Tosiseikat täsmäävät: uhrien jalat on ommeltu yhteen ja heidät on löydetty kaupungin läpi virtaavasta joesta. Kuka haluaa saada heidät näyttämään merenneidoilta ja miksi? Saatuaan ilmoituksen kolmannesta kadonneesta poliisi pitää selvänä, että tekijän täytyy olla sama.

K ir

v jaku jaili

at: Thron Ullbe

rg

Esitutkintaa johtava syyttäjä Jana Berzelius löytää pian yhtymäkohtia Simon

18

Norellin tapaukseen. Nuorukainen surmasi perheensä ja on sen jälkeen ollut Vadstenan oikeuspsykiatrisen sairaalan suljetulla osastolla. Simon kieltäytyy kuitenkin puhumasta. Jonkun on voitettava hänen luottamuksensa ennen kuin tilanne karkaa käsistä, ja ainoa, joka pystyy siihen, on Danilo Peña, Janan elämää jo pitkään varjostanut uhka. Jaakko kulta on syyttäjä Jana Berzeliuksesta kertovan sarjan viides osa; identiteettiä, sisaruutta ja sovitusta kuvaava rikosromaani.

EMELIE SCHEPP toteutti unelmansa vuonna 2014 ja kirjoitti ensimmäisen kirjansa. Sarja Jana Berzeliuksesta sai alkunsa ja nyt sarja on edennyt viidenteen osaan. Nyt, yli miljoona myytyä kirjaa myöhemmin Schepp on yksi alansa kuumimmista nimistä. Hänet on palkittu kolmesti Ruotsin parhaana dekkaristina.


E M E L I E S C H E P P – J A A K K O K U LTA

JAAKKO KULTA ILMESTYY TOUKOKUUSSA 2020

Suomentaja: Meri Ala-Tauriala Alkuperäisteos: Broder Jakob Asu: Sidottu, n. 380 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957389 EAN EPUB: 9789150762808 EAN MP3: 9789177193203 Lukija: Jukka Pitkänen Ilmestyminen: Toukokuu 2020


EMELIE SCHEPP

MAAILMANMENESTYS JANA BERZELIUS

"Laita nimi muistiin: Emelie Schepp on Liza Marklundin manttelinperijä."

"Valkoiset jäljet vei mennessään." – OPTIMISMIA JA ENERGIAA -blogi

– ILTALEHTI

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Märkta för livet Kirjastoluokka: 84.2 EAN SIDOTTU: 9789150926439 EAN POKKKARI: 9789150926736 EAN EPUB: 9789150758320 EAN MP3: 9789176331569 Lukija: Jukka Pitkänen

20

Suomentaja: Meri Ala-Tauriala Alkuperäisteos: Vita spår Asu: Jättipokkari, 820 sivua Kirjastoluokka: 84.2 EAN SIDOTTU: 9789150927054 EAN POKKKARI: 9789150935721 EAN EPUB: 9789150759952 EAN MP3: 9789176331576 Lukija: Jukka Pitkänen


JANA BERZELIUS -SARJA

"Tämä sarja kannattaa pitää ehdottomasti mielessä, kun kaipaa laadukasta dekkaria luettavaksi."

"Säpinää riittää jatkuvalla syötöllä eikä lukiessa todellakaan ole tylsää." – LUETUT.NET -blogi

– ELÄMÄ ON IHANAA -blogi Suomentaja: Meri Ala-Tauriala Alkuperäisteos: Prio ett Asu: Jättipokkari, 820 sivua Kirjastoluokka: 84.2 EAN SIDOTTU: 9789150935400 EAN POKKKARI: 9789150937817 EAN EPUB: 9789150759556 EAN MP3: 9789176331583 Lukija: Jukka Pitkänen

Suomentaja: Meri Ala-Tauriala Alkuperäisteos: Pappas pojke Asu: Jättipokkari, 820 sivua Kirjastoluokka: 84.2 EAN SIDOTTU: 9789150937923 EAN POKKKARI: 9789150957426 Pokkarin ilmestyminen: Maaliskuu 2020 EAN EPUB: 9789150761597 EAN MP3: 9789176331965 Lukija: Jukka Pitkänen 21


KARIN SLAUGHTER – VIIMEINEN LESKI

SALAPERÄINEN KIDNAPPAUS. TUHOAVA RÄJÄHDYS. PIRULLINEN VASTUSTAJA. CDC:n tutkija kidnapataan kuumana kesäyönä ostoskeskuksen parkkipaikalta. Kuukautta myöhemmin Atlantassa räjähtää pommi – alueella, jossa sijaitsevat Emoryn yliopisto, kaksi isoa sairaalaa, CDC ja FBI:n päämaja.

"Karin Slaughter ei paljon esittelyjä kaipaa, hän on dekkarien aatelia." – DEKKARINETTI

"Kirjailija yksinkertaisesti hallitsee trillerit pystypäin kuin kuningatar."

Sara Linton ja Will Trent keskeyttävät perhepäivällisen ja ryntäävät paikalle. Pian he ovat keskellä kuolettavaa salaliittoa, joka uhkaa tuhansien viattomien henkeä. Kun hyökkääjät sieppaavat Saran, Will ei enää kaihda keinoja tuhotakseen vihollisen ja saadakseen Saran takaisin – elävänä...

"Karin Slaughter on yksi nykyhetken jännittävimmistä yhdysvaltalaiskirjailijoista – genrestä riippumatta." – LIZA MARKLUND

Kir

: Marc Bres ter akuva jailij

– RAKKAUDESTA KIRJOIHIN -blogi

22

KARIN SLAUGHTER on maailman suosituimpia kirjailijoita. Hänen teoksiaan on julkaistu eri puolilla maailmaa 120 maassa yli 35 miljoonaa kappaletta. Hän on kirjoittanut 19 romaania, muun muassa Grant County ja Will Trent -sarjat, Edgar-palkitun Cop Townin sekä bestsellerlistoille yltäneet romaanit Kaunokaiset, Hyvä tytär ja Menneisyyden jäljet. Hänen romaaneistaan Menneisyyden jäljet, Hyvä tytär ja Cop Town on tekeillä elokuva- ja televisiosovituksia.


KARIN SLAUGHTER – VIIMEINEN LESKI

Suomentaja: Päivi Paju Alkuperäisteos: The Last Widow Asu: Sidottu, n. 450 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN: 9789150957365 EAN EPUB: 9789150762822 EAN MP3: 9789176337202 Lukija: Sanna Majuri Ilmestyminen: Maaliskuu 2020 23


KARIN SLAUGHTER

JÄNNITYSTÄ, KAUHUA JA MURHANHIMOISIA AIKEITA

Suomentaja: Virpi Kuusela

Suomentaja: Virpi Kuusela

Suomentaja: Pirjo Ruti

Alkuperäisteos: The Good

Alkuperäisteos: Pieces Of Her

Alkuperäisteos: Pretty Girls

Daughter

Kirjastoluokka: 84.2

Kirjastoluokka: 84.2

Kirjastoluokka: 84.2

EAN SIDOTTU: 9789150936483

EAN SIDOTTU: 9789150907865

EAN SIDOTTU: 9789150927153

EAN POKKKARI: 9789150937848

EAN POKKKARI: 9789150926835

EAN POKKKARI: 9789150935783

EAN EPUB: 9789150760910

EAN EPUB: 9789150756401

EAN EPUB: 9789150759969

EAN MP3: 9789176331590

EAN MP3: 9789176331958

Lukija: Sanna Majuri

Lukija: Sanna Majuri

24

"Menneisyyden jäljet pitää otteessaan ja yllättää."

"Hyvä tytär loistaa trillerimaailman tähtiloisteessa."

– APU

– KIRJASÄHKÖKÄYRÄ-blogi


WILL TRENT -SARJA

Suomentaja: Päivi Paju

Suomentajat:

Alkuperäisteos: The Kept Woman

Virpi Kuusela, Päivi Paju

Kirjastoluokka: 84.2

Alkuperäisteos: Cleaning The Gold

EAN SIDOTTU: 9789150909647

Kirjastoluokka: 84.2

EAN POKKKARI: 9 789150927016

EAN SIDOTTU: 9789150956511

EAN EPUB: 9789150757682

EAN EPUB: 9789150762754

EAN MP3: 9789176331941 Lukija: Sanna Majuri

"Slaughter... seuraisin häntä minne tahansa." – GILLIAN FLYNN

25


JAN-ERIK FJELL

MONIKERROKSISEN TARINANKERRONNAN MESTARI Rikospoliisi Anton Brekke on peloton ja hävytön, heikkona naisiin ja lisäksi hänellä on salainen pahe: pokeri.Yhdessä innokkaan poliisiopiskelija Magnuksen kanssa hän yhdistelee johtolankoja, jotka vievät kerta toisensa jälkeen yllättävään päätökseen.

"Fjell osaa koukuttaa ja yllättää lukijansa."

26

i jail Kir

va: Tor stein Gams t jaku

– LUETUT.NET -blogi

JAN-ERIK FJELL kirjoitti debyyttiromaaninsa vuonna 2009. Vuosi

sen jälkeen ilmestyi Ilmiantaja, joka tutustutti lukijat rikostutkija Anton Brekkeen. Fjellin tavaramerkkinä on yhdistellä kaunista proosaa, hyvin kehiteltyjä henkilöhahmoja sekä monikerroksista tarinankerrontaa.


ANTON BREKKE -SARJA

"Norjakin on dekkarivalta – Fjell haastaa Nesbon" – KANSANUUTISET

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Tysteren Kirjastoluokka: 84.2 EAN: 9789150926484 EAN EPUB: 9789150758337 Ilmestyminen: EAN POKKARI: 9789150934328 Pokkarin ilmestyminen:

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Skyggerom Kirjastoluokka: 84.2 EAN: 9789150926989 EAN EPUB: 9789150759945 Ilmestyminen: EAN POKKARI: 9789150935639 Pokkarin ilmestyminen:

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Rovdyret Asu: Jättipokkari, 400 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN:9789150938784 EAN EPUB: 9789150762174 Ilmestyminen: Lokakuu 2019

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Hevneren Kirjastoluokka: 84.2 EAN: 9789150936421 EAN EPUB: 9789150760026 Ilmestyminen: EAN POKKARI: 9789150937787 Pokkarin ilmestyminen:

27


DON WINSLOW – RAJA

POLIITTINEN TRILLERI USA:N JA MEKSIKON RAJASODASTA Art Keller on ollut yli neljänkymmenen vuoden ajan Amerikan pisimpään jatkuneen konfliktin, huumesodan etujoukoissa. Hänellä on pakkomielle voittaa pelätty Sinaloa-kartellin kummisetä. Pakkomielle on vienyt Kelleriltä hänen rakastamiaan ihmisiä ja nakertanut suuren palan hänen sielustaan.

28

Kir

ober t Galla u va : R ghe ijak r jail

Art Keller huomaa, että tuhotessaan yhden hirviön hän on luonut kolmekymmentä muuta, jotka luovat vielä enemmän kaaosta ja kärsimystä hänelle rakkaassa Meksikossa.

Keller on vihollisten ympäröimä: huumepomot haluavat tappaa hänet ja poliitikot haluavat tuhota hänet. Ja mikä vielä pahempaa: tuleva hallitus tekee yhteistyötä huumesalakuljettajien kanssa. Pitkä taistelu on opettanut Kellerille enemmän kuin hän olisi koskaan osannut kuvitella. Nyt hän saa viimeisen oppitunnin - rajoja ei ole olemassakaan.

DON WINSLOW on entinen yksityisetsivä ja palkittu kirjailja, jonka kokemukset, poliittinen kriittisyys ja rajaseudun huumekaupan tuntemus antavat hänen kirjoilleen autenttista särmää. Suomeksi Winslowlta on aiemmin ilmestynyt useita rikoskirjoja, mm. hänen läpimurtoromaaninsa Raakalaiset (2011), josta ohjaaja Oliver Stone on tehnyt elokuvaversion.


DON WINSLOW – RAJA

Suomentaja: Pirjo Lintuniemi Alkuperäisteos: The Border Asu: Jättipokkari, 820 sivua Kirjastoluokka: 84.2

EAN:9789150938814 EAN EPUB: 9789150762181 EAN MP3: 9789176336861 Lukija: Jukka Pitkänen Ilmestyminen: Lokakuu 2019

29


MARIA BORELIUS – BLISS

HYVINVOINNIN VALLANKUMOUS JATKUU! Palkitun tiedetoimittaja ja kirjailija Maria Boreliuksen ensimmäinen kirja Hyvinvoinnin vallankumous ilmestyi vuonna 2018 ja siitä tuli välittömästi myyntimenestys ja osa maailmanlaajuista trendiä. Borelius jatkaa nyt inspiroivaa matkaansa ja tiedon metsästämistä ymmärtääkseen, miten hiljainen tulehdus vaikuttaa kehon lisäksi myös mieleemme. Uudet polut johtavat hänet uraauurtavien tutkimusten äärelle. Hänen tiensä vie mm. Walesiin

hiljaisuusretriittiin, Japaniin Okinawan saarelle, jossa asuvat maailman pitkäikäisimmät ihmiset, ja Kaliforniaan palkitun Pinot Noir -viininviljelijän luo. Borelius kertoo kirjassa, miten tulehdusta ehkäisevän elämäntavan voi vakiinnuttaa osaksi omaa arkeaan ja miten voi löytää tasapainon hyvään elämään. Kirjassa on runsaasti reseptejä ja treenivinkkejä, paljon neuvoja alkuun pääsemiseksi ja käytännöllinen viikko-ohjelma.

"Kannustava, hyväksyvä ja tsemppaava, oman esimerkin kautta opastava kirja. Ja Maria on ihana, jalat maassa, hauska ja inhimillinen, eikä yritä asettua lukijan yläpuolelle. Häneen on siis helppo samaistua.”

30

Kir

u ijak jail

va: Robin Gaultier

–FAB FORTY SOMETHING -blogi

MARIA BORELIUS on palkittu tiedejournalisti, kolumnisti ja kirjailija. Hän oli 52-vuotias, kun hän alkoi tuntea olonsa vanhaksi ja väsyneeksi. Hänellä oli jatkuvia selkäkipuja, vaihdevuodet vaivasivat ja elämänhalu oli kadoksissa. Alkoi neljä vuotta kestänyt matka kohti terveyttä ja hyvinvoinnin vallankumousta.


MARIA BORELIUS – BLISS

Suomentaja: Hanna Arvonen Alkuperäisteos: Hälsorevolutionen Kirjastoluokka: 59.3 EAN SIDOTTU: 9789150935424 EAN EPUB: 9789150759662 EAN MP3: 9789176331989 Lukija: Outi Vuoriranta Ilmestyminen: Syyskuu 2019

Suomentaja: Jenni Pitkäniemi Alkuperäisteos: BLISS Asu: Sidottu, n. 380 sivua Kirjastoluokka: 59.3

EAN: 9789150957402 EAN EPUB: 9789150762839 EAN MP3: 9789177193227 Lukija: Outi Vuoriranta Ilmestyminen: Tammikuu 2020 31


J O B O A L E R – R A J AT O N M I E L I

ANNA AIVOILLESI MAHDOLLISUUS OPPIA UUTTA Haluatko osata sujuvasti matematiikkaa? Oppia uuden kielen? Soittaa kitaraa? Aivomme omaavat mahtavan muutosvoiman, jos vain annamme itsellemme mahdollisuuden. Kyse ei ole vain siitä, että voimme oppia mitä tahansa, vaan miten oppiminen muuttaa pohjimmiltaan myös sitä keitä olemme. Rajaton mieli näyttää, miten voimme kovan työn ja kekseliäiden opetusmenetelmien

”Rohkea vapaa-ajattelija, jolla on tuoreita ideoita oppimisesta.” – BOOKLIST

avulla jatkuvasti kehittää uusia kykyjä ja saada aivomme kirjaimellisesti kasvamaan ja muuttumaan. Kirjassa esitellään kuusi oppimisen avainta, joita ovat mm. joustavuus, asenteen muuttaminen, yhteistyö ja yhteinen ongelmanratkaisu. Monet kirjan esimerkeistä pohjaavat matematiikan oppimiseen, mutta mukana on myös esimerkki Lontoon taksikuskien ällistyttävästä kapasiteetista sisäistää ja oppia suurkaupungin loputtomat kadut ja kujat.

”Jo Boaler on yksi tämän hetken luovimmista ja kekseliäimmistä kouluttajista.” – LAURENE POWELL JOBS

Ki

32

ilija rja

ber t Houser a: Ro kuv

JO BOALER on brittiläinen tutkija, kirjailija ja matemaattisen didaktiikan professori Stanfordin yliopistossa. Hän on erittäin kysytty luennoitsija ja hänen TEDx Talk -luennot ovat saaneet sadat tuhannet ihmiset pohtimaan oppimista eri tavalla.


J O B O A L E R – R A J AT O N M I E L I

Suomentaja: Pirjo Lintuniemi Alkuperäisteos: Limitless Mind Asu: Sidottu, n. 400 sivua Kirjastoluokka: 14.12

EAN: 9789150957419 EAN EPUB: 9789150762846 EAN MP3: 9789177193234 Lukija: Pihla Pohjolainen Ilmestyminen: Huhtikuu 2020 33


ROBIN SHARMA – 5 AM CLUB

VOITTAMINEN ALKAA ALOITUKSESTA Robin Sharma on yksi maailman vaikuttavimmista johtajuuden ja henkilökohtaisen elämähallinnan asiantuntijoista. Hän aloitti aamurutiininsa eli 5 AM -metodin kehittelyn jo kaksikymmentä vuotta sitten, ja se on auttanut lukuisia hänen asiakkaitaan saavuttamaan tavoitteensa ja parantamaan elämänlaatuaan.

Tarinamuotoon kirjoitetussa 5 AM Club -kirjassaan Sharma antaa käytännönläheisiä neuvoja siihen, miten jokainen voi löytää oman menestyksensä salaisuuden aamun varhaisista tunneista. Sharman menetelmä auttaa vähentämään stressiä, lisäämään tuottavuutta, parantamaan keskittymistä ja ennen kaikkea, voimaan paremmin.

"Tehkää vaarallisia ja pelottavia töitä, sillä pelkonne eivät ole mitään muuta kuin kasvua, joka odottaa pääsyä valloilleen." – ROBIN SHARMA

"Ainakin Sharman kirja sai mut nostamaan leukani rinnasta ja ajattelemaan, että helvetti, kyllä mäkin pystyn siihen. Eli tähän. Eli elämään elämääni mahdollisimman hyvin." – ANNANEVAAT.FI

ROBIN S. SHARMA on kanadalainen kirjailija, johtajuusvalmen-

taja, elämänhallinnan asiantuntija ja luennoitsija. Hän on aiemmin työskennellyt asianajajana. Hän on kirjoittanut useita elämänhallinnan kirjoja, joista tunnetuin on Munkki joka myi Ferrarinsa, ja hänen kirjojaan on käännetty yli yhdeksällekymmenelle kielelle.

34


ROBIN SHARMA – 5 AM CLUB

Suomentaja: Timo Utterström Alkuperäisteos: 5 AM CLUB Asu: Sidottu, 332 sivua Kirjastoluokka: 14

EAN: 9789150938753 EAN EPUB: 99789150762150 EAN MP3: 9789176336748 Lukija: Jarmo Mäkinen Ilmestyminen: Elokuu 2019 35


PA U L S TA N L E Y – B A C K S TA G E - PA S S I

RUBRIK 1 ELÄMÄNOHJEITA Rubrik 2 LEGENDAARISELTA Rubrik 3 ROCKTÄHDELTÄ KISSin ikoninen solisti ja komppikitaristi antaa faneilleen rajoittamattoman pääsyn oman elämänsä backstagelle. Paul Stanley kertoo avoimesti kiehtovia yksityiskohtia elämästään — kuinka hän kuntoilee ja pysyy terveenä, miten hänen on onnistunut rakentaa rautainen itsetunto, miten hän suhtautuu liikeasioihin.

Ennen kaikkea Stanley paljastaa, kuinka hän on pystynyt säilyttämään inspiraationsa, intohimonsa ja ilonsa vielä nykyäänkin, kun on esiintynyt viisikymmentä vuotta loppuunmyydyissä konserteissa. Kirja sisältää myös ennennäkemättömiä valokuvia Stanleyn kotialbumista.

K ir

a ku v a: jailij

Brian Low e

Citat. Aped que laboribus. Ur, que velit aceperum enduntus porepero ipsam coris ipsunt aborpor eptati ut et ped quundae prae esero et dolorec usdandendi aspic te seceped eatiatiis perehendunt vel

36

PAUL STANLEY on tehnyt monet KISSin suurimmista menestyskappaleista sekä keikkaillut sooloartistina. Lisäksi hän on yksi ravintolaketjun omistajista ja kuvataiteilija. KISSillä on enemmän kultalevyjä kuin millään toisella amerikkalaisella bändillä.


PA U L S TA N L E Y – B A C K S TA G E - PA S S I

Suomentaja: Jere Saarainen Alkuperäisteos: Backstagepass Asu: Sidottu, 250 sivua Kirjastoluokka: 99.1

EAN: 9789150938852 EAN EPUB: 9789150762198 EAN MP3: 9789176336786 Lukija: Jarmo Mäkinen Ilmestyminen: Syyskuu 2019


KUSTANNUSTOIMITTAMINEN Sanna Oksama 050 572 2162 sanna.oksama@harpercollins.fi PR, MYYNTI JA MARKKINOINTI Sari Tuomaala 044 987 6989 sari.tuomaala@harpercollins.fi ARVOSTELUKAPPALEET sari.tuomaala@harpercollins.fi FB: @HarperCollinsNordicFI IG: harpercollinsnordicfi


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.