Page 1

KURSER VÅREN

2010


VÅRA KURSER

Pivot Point och Hårologi vidareutbildar frisörer inom ett brett spektrum från trend och frisyrteknik till relationsanalys och coaching. Vår utbildningsstudio ligger i Stockholm-Spånga. Vi har även kursverksamhet på andra orter. På vår hemsida hittar du dessa kurser under Forumkurser. Våra kursledare är specialtränade konsulenter från Hårologi Hair team, som du kan läsa mer om på baksidan eller på www.harologi.se. Du kan också få mer information om våra kurser och göra din anmälan på vår hemsida eller genom vår kundservice.

ALLMÄN INFORMATION

Samtliga avgiftsbelagda kurser inkluderar lunch samt för- och eftermiddagskaffe. Vid kvällsarbete ingår lätt förtäring. Alla priser är exklusive moms. Anmäl dig till vår kundservice 08-795 48 00 eller på www.harologi.se. Anmälan är bindande tre veckor före kurstillfället, då även kursavgiften skall vara betald. Är du Hårolog eller medlem i SFF/NFF, får du 10% rabatt på utvalda kurser, se *-märkning vid respektive kurstitel. En kursbekräftelse skickas till dig tre veckor före kursstart. OBS! Boka ej resa förrän du fått kursbekräftelse.


KALENDARIUM JANUARI 25

TEACH IN - Manuel Rodriquez & Vasiliki Stavrakis

29-31

Elev-/lärling 3, inför gesällen

FEBRUARI 5-7

Pivot Point A-Ö

15

Färgkurs Amazing

16-17

Hårologi Grundkurs

19-21

Elev-/lärling 1, klippning

27-28

Advanced Haircut

MARS 20-21

Stil & Form - Creative

APRIL 12-13

Mindful Teaching

16-18

Elev-/lärling 2, design

22

Trendkväll

MAJ 8-9

Långhår - Brud & fest


MANUEL RODRIQUEZ Manuel Rodriquez är en av de mest meriterade medlemmarna av Pivot Point International Team. Han har mottagit otaliga utmärkelser och priser över hela världen och utbildat tusentals studenter i 43 olika länder. Manuel mottog även nyligen en av de första LEO AWARDS tillsammans med fem andra frisörartister bl.a. Andre Walker som är Oprah Winfreys privata frisör.

UNIKT SVERIGEBESÖK I JANUARI Vill du se en sann hårkonstnär livs levande får du bara inte missa att anmäla dig till Manuel Rodriquez kurs i Spånga i vinter.

Va s i l i k

i

Manuel är enormt skicklig på långt hår och tillsammans med sin kompanjon Vasiliki Stavrakis skapar de fantastiska konstverk av hår. Sta

vrakis

Vasiliki Stavrakis är även hon en mycket framstående frisörartist och är välkänd i hela världen och har precis som Manuel undervisat i ett stort antal länder.


MANUEL RODRIQUEZ & VASILIKI STAVRAKIS Datum: 25/1 Pris: Hårolog 1 995:- / Icke Hårolog 2 295:- Plats: Stockholm

Manuel Rodriquez Vasiliki Stavrakis

SPECIAL GUEST STARS

En dag fullspäckad med inspiration och kreativitet på mycket hög nivå. För dig som älskar långhårsuppsättningar är denna kurs ett absolut måste! Vasiliki Stavrakis berättar om hur man kan integrera och återge olika konstformer i hårkreationer. Manuel Rodriques sätter sedan hennes ord till handling och skapar fanstastiska konstverk på sina modeller. OBS! Kursen är på engelska och har ett begränsat antal platser.

m

Roos

i Jo a k

NYHET

TEACH IN - LONGHAIR

Manuel Rodriguez har tillsammans med Joakim Roos givit ut boken ARCHITECTURAL HAIR.


ELEV-/LÄRLING3 INFÖR GESÄLLEN* Dia

na Bä c

klu nd

Datum: 29-31/1 Pris: 4 950:Plats: Stockholm

Diana Bäcklund Dags för gesällprov? Du får vägledning inför provet och tips och råd om hur de olika momenten utförs och deklareras skriftligt samt hur bedömningen går till. Kursen hjälper dig att planera inför provet. På övningshuvud får du träna på långhårsuppsättning, klippning i helform med fönuppbyggning, kort aftonfrisyr och klassisk herrklippning med fönvågning. Du lär dig att planera för att känna dig säkrare och bättre förberedd inför gesällprovet. Kursavgiften inkluderar ett dam- och herrövningshuvud, som du sedan kan ta med dig hem.

PIVOT POINT A-Ö*

G re

ger B

er

gfe l d t

Datum: 5-7/2 Pris: 5 495:- Plats: Stockholm

Greger Bergfeldt Öka din kompetens inom Pivot Points klippsystem i sin helhet. Vill du öka din yrkessäkerhet eller ska undervisa efter Pivot Point systemet? Då är denna kurs en inspirationskälla för dig. Under tre dagar repeteras designens grundprinciper och de vilka designelementen. Under tre dagar lär du dig terminologi, metodik samt alla tekniker som ger dig säkerhet i utförandet.


Gunilla Bergfeldt-Sunesson

ldt S u nes

G

illa Berg

un

fe

Datum: 15/2 Pris: GRATIS Plats: Stockholm

so

GRATIS

FÄRGKURS AMAZING n

Kursen vänder sig till både frisörer som redan jobbar med Amazing Coloring Creme och de som är intresserade av en introduktion av färgsystemet. Vi går igenom färgförståelse samt nya mode- och färgtekniker. På förmiddagen kör vi introduktion och teori och ägnar eftermiddagen till arbete.

HÅROLOGI GRUNDKURS so

Gunilla Bergfeldt-Sunesson

ldt S u nes

G

illa Berg

un

fe

Datum: 16-17/2 Pris: 2 950:- Plats: Stockholm

n

Bli Hårolog, en frisör som kan mer! Grunden för en perfekt frisyr, permanent eller färg är att ha så bra hårkvalitet som möjligt. Därför är det viktigt att veta vilka yttre och inre faktorer som påverkar håret och varför. För dig som vill fördjupa dina kunskaper om hår och hur du ger exklusiv kundservice med hårtest och individuellt anpassade produkter, är denna kurs ett måste. Efter kursen blir du auktoriserad Hårolog och har rätt att marknadsföra hela Hårologikonceptet och alla produkter. Medarbetare på Hårologisalong får 1.000,- rabatt på kursavgiften.

S e l m a S PA

14

ta

Hj

är

An

la

&

-års jubileum

Al

13-

A R I ♥3 0

♥ Clarion Sign

♥ Tillg

ång till

s d Jo akim Roo

dag

m

me

ns

ol

nP ette rsson

el, Stockh

G

ot

IN

H

é up 3-rätters s

F

RU B E

SN

RING OCH BOKA 08-795 48 00

HÅROLOGI ♥ KONGRESS 2010

VI


ELEV-/LÄRLING1 KLIPPNING*

Dia

na Bä

c klu nd

Datum: 19-21/2 Pris: 4 950:- Plats: Stockholm

Diana Bäcklund En kurs för dig som är elev och nybörjare inom frisöryrket. Vi går igenom grunderna i Pivot Points skulpterings-program. Du får lära dig de fyra klippsätten samt träna på olika effileringstekniker samt föntekniker. Vi går igenom terminologi och hur du skall beskriva en klippning. Dag tre går vi igenom herrklippning, både modern och klassisk, samt kam-översaxtekniken. Du får även träna på olika effileringstekniker med sax och kniv. Kursavgiften inkluderar övningshuvuden som du får ta med dig hem och öva vidare på.

ADVANCED HAIRCUT* An

n Pe t t e

rs son

Datum: 27-28/2 Pris: 3 950:- Plats: Stockholm

Ann Pettersson Öka din kompetens och kreativitet med hjälp av enkla lösningar på avancerade klipptekniker. Ann Pettersson ger dig nycklarna till att se helheten i den färdiga frisyren. Vi kommer att arbeta utifrån internationella och nationella trender med stil & form som grund. På kursen varvas teori med demonstration och praktik. För att öka effektiviteten kommer vi att arbeta på övningshuvuden.

STIL & FORM – CREATIVE* An

n Pe t t e

rs son

Datum: 20-21/3 Pris: 3 950:- Plats: Stockholm

Ann Pettersson På denna kurs går vi igenom olika stilarter. Hur hittar vi den personliga stilen hos våra kunder och hur kan vi ge kunden intressant information. Vi jobbar med helhetsbilden och jobbar med kort och långt hår efter olika stilar. Demonstration varvas med praktik.


nn

ie Krant

z

Svantess

Datum: 12-13/4 Pris: 2 950:Plats: Stockholm

A

MINDFUL TEACHING Annie Krantz Svantesson

on

Att kunna uttrycka sig enkelt och intressant samt skapa en kreativ inlärningsmiljö, gör det fantastiskt att undervisa. Det är ingen slump utan beror på kunskap. I Mindful Teaching får du lära dig metoder som resulterar i att du bl.a får säkerheten och inspirationen att leda undervisningen och hålla den på en lättsam nivå. Du får ta del av intressanta och lärorika idéer, med inriktning på bland annat framförandet.

ELEV-/LÄRLING2 DESIGN* Dia

na Bä c

klu

Datum: 16-18/4 Pris: 4 950.- Plats: Stockholm

nd

Diana Bäcklund En kurs för 2-3-årselever. Lär dig design av kort och långt hår och förbered dig inför ditt kommande gesällprov. Du lär dig även olika långhårsuppsättningar och tränar på curler-, clips- och tuperingsteknik. Vi klipper en kort herrfrisyr, arbetar med maskulin finish och tränar på fönvågning. Kursavgiften inkluderar ett dam- och herr- övningshuvud.

ar

ling

Mirre Hammarling

M

i a n a ” Mi

e” Hamm

Datum: 22/4 Pris: 695:- Plats: Stockholm

ar

rr

NYHET

TRENDKVÄLL

Kom och få massor med inspiration och idéer av Mirre som visar de senaste trenderna inom hår. Bli guidad genom hårmodets nya influenser och trender för både män och kvinnor. Vi bjuder på lättare förtäring samt nåt gott att dricka till. OBS!! Tid 19.00 – 21.00


i a n a ” Mi

Mirre Hammarling

e” Hamm

M

ar

rr

Datum: 8-9/5 Pris: 3 350:- Plats: Stockholm

ar

LÅNGHÅR BRUD & FEST

ling

NORGE

Behöver du inspiration inför vårens och sommarens alla fester, bröllop och baler? Mirre Hammarling förmedlar det absolut trendigaste i långhår- och brudkreationer. Du får massor av tips och idéer! Vi använder oss av extensions och varvar demonstration med praktiskt arbete. Fram till lunch dag 2 använder vi oss av olika övningshuvuden för att sedan gå över till levande modeller (modeller finns på plats).

MINDFUL TEACHING NORGE

Ja n n e H. Kl eppe

Datum: Beställningskurs Pris: 1 550:- (NOK) Plats: Norge

Janne H. Kleppe Att kunna uttrycka sig enkelt och intressant samt skapa en kreativ inlärningsmiljö gör det inspirerande att undervisa. Det är ingen slump, utan beror på kunskap. Mindful Teaching ger dig massor av spännande metoder som leder till succé i undervisningen! Mindful Teaching är en mycket viktig och lärorik kurs för alla frisörlärare, salongsägare och konsulenter. Kursen har blivit en succé i Sverige och mer än 300 personer har redan deltagit. Möjlighet finns att beställa kursen till skola/företag.


nn

-Mari R

og

nli Bloch

Datum: Ring för mer information Pris: 1 550:- (NOK) Plats: Norge

A

NORGE

STIL & FORM NORGE Ann-Mari Rognli Bloch

HÅROLOGI GRUNNKURS NORGE nn

-Mari R

og

nli Bloch

Datum: Ring för mer information Pris: Ring för mer information Plats: Ring för mer information

A

NORGE

Vi har alla något naturligt vackert i oss. Ändå känner sig många lite småtrista och i behov av inspiration. Vissa tycker kanske att de är överviktiga eller för smala. Vissa tycker sig ha lite för stor näsa, för stora öron, platt hår eller har andra komplex som de lider av. En förändring känns kanske som ett stort steg för många. Då är det viktigt med en kunnig och nytänkande ”expert” som utstrålar trygghet och kan sporra dessa människor till att hitta sig själv. ”Helt deg selv” går ut på att inspirera människor till att få fram sin yttre skönhet. Något som också ska ge energi och styrka i livet i stort. Det handlar bara om att få lite hjälp med att finna det. Ann-Mari fokuserar på hår, smink, hud och kläder. Hon lär dig att se till hela kunden och göra denne helt nöjd med sig själv.

Ann-Mari Rognli Bloch Trenger du motivasjon,inspirasjon og oppfriskning i kunnskapen, så er du hjertelig velkommen. Kursholder er den inspirerende frisøren og markedsjefen i Norge, Ann-Mari Rognli Bloch. Påmelding til Kari Tlf: 62 96 15 50

KONTAKT Anmäl dig till vår kundservice 08-795 48 00 eller på www.harologi.se Hårologi of Sweden AB/Pivot Point Tel. 08-795 48 00 | Fax 08-795 70 80 info@harologi.se | www.harologi.se


HÅROLOGI HAIRTEAM Greger Bergfeldt Trainer för Pivot Point World Wide Team med fokus på Kina, Sydkorea, USA och Norden. Driver 3 salonger, är medlem i Intercoiffure Mondial. ”Det är kombinationen av allt som ger mej utmaningen och motivationen att hela tiden vilja lära mer.”

Annie Krantz Svantesson Frisörpedagog som driver egen Pivot Point-frisörutbildning, Svenska Frisör Akademin i Linköping. Annie har många års erfarenhet som frisör och frisörlärare och brinner för all slags utbildning.

Diana Bäcklund Utbildad frisörpedagog som är mycket intresserad av färg, form och långhår.Kombinerar arbetet på det egna företaget med utbildning, shower och visningar.

Eva Ivars Frisörpedagog med inriktning på Pivot Points utbildningskoncept. Hon arbetar huvudsakligen med kurser för elever och lärare i klippning, design, långhår och färg med inriktning på gesällprov.

Mariana ”Mirre” Hammarling Har stor erfarenhet av visningar och frisyrreportage. Medlem i Intercoiffure Mondial. Vill informera, inspirera och dela med sig av sina kunskaper inom stil, mode och hår. Har ett brinnande intresse för kvalité och vackert hår.

Gunilla Bergfeldt Sunesson Innehar Mästarbrev. Driver tre salonger. Utbildar svenska examinatorer för SFF. Styrelsemedlem, som Vice Art Director för Intercoiffure Mondial Sverige. Medlem i Svenska Frisyrmoderådet.

Ann Pettersson Driver Pivot Point skola och konsultföretag. Erfaren kursledare och show- och visningsartist både i Sverige och utomlands. Ingår i Pivot Point International Creative Team. Utbildar svenska examinatorer och är medlem i Intercoiffure Mondial.

Ulrika Hansson Svensk, nordisk och europeisk mästare i Frisöryrket (2007) och har tävlat i Svenska Frisörlandslaget. Kombinerar salongsarbetet med kursverksamhet, visningar och tävlingar. Älskar att utveckla och att utvecklas!

Joakim Roos Artistic Director, Pivot Point Asien samt Technical Director Pivot Point Chicago. Tränar flera asiatiska landslag samt medverkar i shower världen över. Vunnit många internationella priser och utmärkelser.

Janne H. Kleppe Har lång erfarenhet som frisör och högstadielärare på Stord Videregående Skule. Har bland annat en bred utbildning inom pedagogik och är mitt uppe i ett mastersprov i yrkespedagogik på Högskolan.

Ann-Mari Rognli Bloch Utbildad i Pivot Point systemet och har i flera år drivit egen salong i Harstad. Marknadskonsulent för Hårologi i Norge.

HÅROLOGI / PIVOT POINTKursprogram 2010  

Pivot Point och Hårologi vidareutbildar frisörer inom ett brett spektrum från trend och frisyrteknik till relationsanalys och coaching.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you