Page 1

FESTIVAL KRANT zondag 2 februari 2020

rotterdam OPENING

WILLEBRORDUSPLEIN 10B 12.00 - 13.00 uur

EINDFEEST

ZIE MUZIEKBIJDEBUREN.NL 19.00 - 23.00 uur

56

huiskamers

168

optredens

Hét Huiskamerfestival van Nederland! Volg ons via Facebook of Instagram voor actuele informatie en programmawijzigingen of bezoek onze website www.muziekbijdeburen.nl


ER KLINKT MUZIEK BIJ DE BUREN IN ROTTERDAM!

We hopen dat de bezoekers de heupen een beetje los gooien en daarna meer van ons willen zien, dan is het volgens mij een echt succes! 4KIX

rotterdam www.facebook.com/ MuziekbijdeBurenRotterdam

WIST JE DAT...

www.instagram.com/ mbdbrotterdam

…Muziek bij de Buren (deels) rolstoeltoegankelijk is? Muziek bij de Buren is voor iedereen gratis te bezoeken. Dit jaar geven wij op de website aan welke huiskamers voor mindervaliden toegankelijk zijn. Kijk op de website voor de deelnemende huiskamers en meer informatie.

MUZIEKBIJDEBUREN.NL COLOFON

Muziek bij de Buren Rotterdam wordt georganiseerd door: Judith Dunsbergen, Shannon Roest, Damaris Verboom, Freeke van der Sterren en Eva Mirre. Onze speciale dank gaat uit naar alle huiskamers en muzikanten! Deze programmakrant is een uitgave van Muziek bij de Buren.

HELAAS...L WE ZIJN AN! BEGONNE

VOOR ALLE HUISKAMERS GELDT: VOL IS HELAAS ECHT VOL Graag je begrip daarvoor. Gelukkig is er meestal een andere speellocatie in de buurt en spelen (bijna) alles acts drie keer. Via Instagram en Facebook houden wij je zo goed mogelijk op de hoogte. Houd onze social media kanalen dus goed in de gaten. RESPECT Wij willen je vragen met respect om te gaan met de (spullen van de) gastheren en gastvrouwen die hun huiskamers beschikbaar stellen aan Muziek bij de Buren.

Redactie: Leanne van Gurp Eindredactie: Rosalie Zwart Productiebegeleiding: Productiehuis026 Lay-out: Studio Ozz Stadsplattegrond: Euromap Kartografie Druk: R.B.D. Oplage: 2.000 exemplaren © 2020 Stichting Muziek bij de Buren

Rotterdam laat voor het eerst zien wat het op muzikaal vlak te bieden heeft én hoe gastvrij de stad is. Maar liefst 56 huiskamers, in Delfshaven, Overschie en Noord, openen op zondagmiddag 2 februari hun deuren voor Rotterdamse bands, ensembles en muzikanten. Jij kunt in de intieme setting van al die gastvrije huiskamers genieten van prachtige muziek. Wij zijn blij dat Rotterdam dit jaar vertegenwoordigd is als onderdeel van een muzikaal en gastvrij Nederland tijdens het landelijke huiskamerfestival Muziek bij de Buren. In 630 huiskamers verspreid over 7 steden gaan de deuren open voor publiek om samen te genieten van optredens van 630 lokale muzikanten. Voor alle deelnemers geldt dat zij zich belangeloos inzetten om er een onvergetelijke dag van te maken. Dankzij de steun van vele Rotterdamse organisaties en donateurs zijn de 168 optredens in onze stad gratis te bezoeken. Jij kunt je steentje bijdragen en Muziek bij de Buren in december 2020 mogelijk maken door te doneren via muziekbijdeburen.nl. Daarnaast kan je een bijdrage in één van de donatiebussen van de deelnemende huiskamers doen. De opbrengst komt geheel ten goede aan de volgende editie. Wij starten 2 februari om 12:00 met een muzikale opening aan het Willebrordusplein 10b. Van 13:00-17:00 kun je als bezoeker de vele optredens op intieme podia in de huiskamers beleven. De beurt is nu aan jou! Spring op de fiets of pak de bus en laat je verrassen door de intieme optredens van lokale talenten bij gastvrije stadsgenoten thuis. Namens het Rotterdamse team, Judith Dunsbergen – Projectleider Muziek bij de Buren Rotterdam PS: Houd onze social media in de gaten voor nieuws, actuele updates en laatste wijzigingen. muziekbijdeburen.nl | @mbdbrotterdam

HÉT LEUKSTE HUISKAMERFESTIVAL VAN NEDERLAND!

PROGRAMMA 2 FEBRUARI 2020 12.00 - 13:00 uur Opening Aan het Willebrordusplein 10b beginnen we de dag samen, uiteraard op een muzikale manier! 13.00-17.00 uur Muziek bij de Buren Ga op pad en ontdek lokale muzikale talenten bij je buren. 19.00-23.00 uur Eindborrel We sluiten gezamenlijk af, met muziek en een borrel. Kijk voor meer informatie over de locatie op onze site!

03


ACTS 12 CEDRIC VERMUE

Cedric Vermue is een pianist en componist van neo-klassieke muziek. Zijn werk is gevormd door een verbinding van klassieke invloeden en instrumenten in combinatie met hedendaagse elektronica en productietechnieken. Kenmerkend in zijn muziek is een bepaalde rust en verstilling.

17 ALBERT CASÁN

De Spaanse Albert Casán Millà is al een poosje actief in de Nederlandse jazzscene. Hij treedt regelmatig op met jazz-ensembles en Latinbands. Solo speelt hij meestal jazz standards zoals ‘When the Saints Go Marchin’ in’, ‘Cheek to cheek’ of ‘All the things you are’.

PROVENIERSSTRAAT 52B 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

43 DUO WALLPAPER

DUO WALLPAPER speelt jazz en heeft een repertoire van meer dan 150 liedjes van o.a Gershwin, Cole Porter, Michel Legrand, Horace Silver en meer. De band speelt regelmatig bij recepties als achtergrondmuziek, waarbij mensen aangenaam verrast zijn door hun verhaalkunst.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 88 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

De Rotterdamse Eline Mann is niet je standaard singer-songwriter. Met haar warme vocalen toont haar muzikale inspiratie divers. Denk Billie Eilish, Nao en zelfs Eminem. Verwacht een energieke mix van pop, r&b, hiphop en neo-soul in een elektronisch jasje, met knipoog naar de 00’s.

DE SAVORNIN LOHMANLAAN 35A02 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

AMBASSADEUR KEES

15 KEES

In 2019 won KEES de Grote Prijs van Nederland en ze zou graag eens in een uitverkocht Paradiso spelen. Toch is haar ultieme droom dat mensen meer begrip en liefde voor elkaar gaan tonen. “Ik kom niet uit een muzikaal gezin. Mijn ouders hebben me gelukkig veel vrijheid gegeven, maar hadden ook een vrij beperkt beeld van een carrière in de muziek en ik dus ook. Ik begon met het spelen van saxofoon op de muziekschool, leerde mezelf gitaar spelen, zong in bandjes en kwam erachter dat ik dit goed kon en leuk vond. Een opleiding tot Docent Muziek leek me een logische en veilige keuze. Sindsdien is er veel veranderd. Doordat ik steeds meer muzikanten en andere creatievelingen om me heen verzamelde, veranderde mijn beeld van het ‘muzikant zijn’ en ging ik zien en geloven dat ik vooral moest maken en doen wat goed voelt, niet per se wat veilig voelt.” Erkenning Doen wat goed voelt heeft in dit geval geloond. KEES won namelijk in 2019 de

Grote Prijs van Nederland. Hierdoor heeft ze op verschillende podia en festivals mogen spelen, andere muzikanten leren kennen en is ze haar muziek en zichzelf als muzikant ook serieuzer gaan nemen. “Het is een onwijs compliment als mensen uit de industrie die jou nog niet kennen, je muziek erkenning geven. Dit betekent ook dat ik keihard door moet gaan met werken voor mijn muziek. De Grote Prijs was een fijn duwtje in de rug.” ‘Toen ik benaderd werd voor Muziek bij de Buren was ik meteen enthousiast om op mijn manier dit evenement te supporten en promoten. Ik hoop dat ik met KEES kan bijdragen aan het samenbrengen en verbinden van mensen. Het lijkt me natuurlijk te gek om in de toekomst een zaal als Paradiso uit te verkopen en duizenden fans te hebben die mijn nummers meezingen, als ze dan maar

SONMANSSTRAAT 104B1 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

minimaal naar 1 persoon geglimlacht hebben die ze daarvoor nog niet kenden. Mijn optreden bij MbdB wordt een van de eerste na een periode van schrijven en verbeteren, dus verwacht nieuwe nummers en een vette sound!’ Nieuwsgierig ‘Ik heb er ontzettend veel zin in dus kom lekker kijken en luisteren, niet alleen naar mij, maar naar al het moois wat er op de planning staat. Ik ben zo iemand die altijd heel nieuwsgierig bij huizen naar binnen kijkt, omdat ik wil weten hoe iemands woonkamer eruit ziet of wat ze aan het uitspoken zijn. Mocht jij dit nou ook hebben; dan is dit natuurlijk de uitgelezen kans om ergens binnen te koekeloeren en er ook nog eens een mooi optreden bij kado te krijgen! Hopelijk tot dan!’

26 ALLROUND COVERBAND

SEVENISH Sevenish is een gezellige all-round coverband met o.a. een swingende saxofonist die tevens gitaar en dwarsfluit speelt. Op basis van die muzikale diversiteit bieden ze een wisselend repertoire van pop, rock, disco classics tot Nederlandstalige muziek. Ze laten jouw woonkamer gegarandeerd swingen!

Dat kan! Ga naar muziekbijdeburen.nl, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media. Je hoort dan als eerste wanneer de inschrijving start voor de editie in december 2020.

04

GROTE VISSERIJSTRAAT 73C02 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

39 CYNTHYA VLIEGENTHART

Ingrid en Cynthya Vliegenthart musiceren al hun hele leven. Jazz, Latin, Pop, Funk, Soul, Franse chanson de zussen Vliegenthart zingen het allemaal. Bij Muziek bij de Buren brengen zij met hun nieuwe concept “Evergreen” bekende Evergreens ten gehore voor het groene, goede doel.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 53 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00

44 ELAINE DORLEN

Elaine Dorlen is een gedreven singersongwriter die zichzelf begeleidt op gitaar. Ze is vooral geïnspireerd door de pop van nu, maar geeft aan elk nummer haar eigen sound. Ze speelt popnummers met een akoestische gitaar en haar gevoelige stem neemt je mee in het verhaal van het liedje.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 94 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

WATERGEUSSTRAAT 53B 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

11 EMMY EVE

Emmy Eve hecht veel waarde aan de storytelling van een nummer. Om de verhalen nog beter over te laten komen aan de luisteraar verschijnt er een Nederlandstalig repertoire waar de Rotterdamse tongval hier en daar lekker doorsijpelt. Oprechte muziek met een boodschap en pakkende teksten.

ALMONDESTRAAT 157 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

18 DRION/LIBERATI 38 ANN MY DICE

Ann My Dice speelt metalcore – rauw, krachtig & melodieus. Een ervaring die zich het best laat omschrijven als de opzwepende riffs van Killswitch Engage, gecombineerd met catchy hooks van While She Sleeps in de sferen van Trivium. Voor MBDB worden alle nummers omgetoverd tot semi-akoestische bangers!

OOST SIDELINGE 35B 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

VOLGEND JAAR OOK MEEDOEN AAN MUZIEK BIJ DE BUREN?

30 ELINE MANN (SOLO)

Edoardo Liberati en Laura Drion hebben elkaar ontmoet op het conservatorium. Samen vormen zij een duo dat de prachtige stukken van jazzhelden als Betty Carter, Thelonious Monk en Sarah Vaughan speelt. Edoardo’s lyrische spel en Laura’s kleurrijke timbre zorgen voor een spannend en innemend geheel.

KLEIWEG 111A 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

BINNENKORT IN ROTTERDAM Z0 16 FEB

HIBOU

DO 2 APR

THE KIK

DI 18 FEB

ÁSGEIR

ZA 4 APR

ODD COUPLE

VR 28 FEB

WEVAL

VR 10 APR

THE STREETS

DO 5 MRT

DONNA BLUE

ZA 11 APR

DEWOLFF

DO 26 MRT

BLACKBIRD

VR 24 APR

POKEY LAFARGE

VR 27 MRT

ANDY SHAUF

VR 24 APR

THE DEARS

ZA 28 MRT

ROOSBEEF

VR 1 MEI

TINDERSTICKS

VOLLEDIG PROGRAMMA: WWW.ROTOWN.NL

05


48 FUUT

FUUT is een nieuw trio dat tijd heeft genomen om haar liedjes in elkaar te weven tot een meerstemmige deken van stemmen en instrumenten. Driestemmige zang, gitaar, cello, klarinet en percussie leveren de ingrediënten. Klinkt als Agnes Obel, Nina Kinert, Eefje Visser en Marc Murvey.

DE HUISKAMER VAN WARD EN ZIJN VRIENDEN

ALTIJD ONDERNEMEND 24 ERWIN LEON

Na een florerende carrière als drummer, is Erwin Leon overgestapt naar songwriting. En met succes. Hij maakt poëtische Nederpop die klinkt als een mengelmoes tussen Mark Knopfler, Maaike Ouboter en De Dijk. Geschreven met een flinke scheut kleinkunst en een scherpe, maatschappijkritische blik.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 124 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

9 FADOPELOS2

FADOpelos2 is een duo bestaand uit Iris Feijen en Tiago Lageira. Muziek vol emotie, dat is waar het bij hun om gaat. Toen Iris kind was, nog voor ze Portugees begreep, maakte Fado diepe indruk op haar. Laat je meevoeren door de straten van Lissabon en droom weg bij het spel tussen zang en gitaar.

VIJVERHOFSTRAAT 115E 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

In Rotterdam Noord vind je een bijzonder huis waar maarliefst zeven vrienden samenwonen. De meesten komen oorspronkelijk uit Delft, of hebben er gestudeerd. De één is architect, de ander aerospace engineer en weer een ander is industrieel designer. Een diverse groep mensen dus. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze zijn allemaal ondernemend. Zo gebruiken de bewoners hun woonkamer als atelier en hangt het hele huis vol met schilderijen. Momenteel is de groep bezig om de voortuin op te knappen. Ze hebben tegels uit de grond gehaald en er plantjes voor teruggezet. Ward vertelt: “We hebben ook weleens onze hele voorgevel volgehangen met schilderijen. Een soort outdoor expo dus! Via een vriendin hoorden we dat er nog niet genoeg huiskamers waren voor Rotterdam Noord. Onze woonkamer is groot en aangezien er toch al een podium staat, hadden we een mooi excuus om ons aan te melden.” “Natuurlijk hebben we wel eens feestjes in ons huis gegeven. Zelf DJ ik af en toe en ik heb ook muzikale huisgenoten, maar een echt concert hebben we hier nog niet gehad. Zelf ben ik opgegroeid met hiphop en vanuit daar ben ik meer Afro-Amerikaanse stijlen gaan luisteren zoals blues, soul en reggae. De laatste tijd ben ik wat meer into muziek zoals Pink Floyd en op zondagochtend luisteren we altijd klassieke muziek. We hebben dan ook geen voorkeur opgegeven qua muziek, we staan open voor alles, zolang het maar echte muziek is. Zelf gaan we ook wel wat mensen uitnodigen, maar er passen denk ik wel 50 mensen binnen dus iedereen is welkom. We zorgen in ieder geval dat er koffie is. Hartstikke leuk!”

06

Eenzame piano- en gitaarliedjes in een donkere ruimte, dat is wat GERRIT het best omschrijft. Ontsnap aan het kabaal van de wereld en word geraakt door een krachtige doordringende stem en een rammelende gitaar. In de sfeer van Nick Cave, Tom Waits, Eddie Vedder en zelfs een beetje Jewel.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 106 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

36 HILIN 45 FLORA NOT FAUNA

Flora not Fauna presenteert diepe grooves, catchy hooks en poëtische teksten. Met Erykah Badu, NoName en Jamie Cullum als hun belangrijkste inspiratiebronnen, creëert Flora not Fauna een funky pop-soul-sfeer die het best kan worden gedefinieerd als ‘neo-soul-jazz’.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 98 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

5 INKHORN CONTROVERSY

De band speelt zowel Nederlands- als Engelstalige songs. De stijl is Britpop/ postrock-achtig met een vleugje progrock. Met hun eigenzinnige teksten schuwen ze uitstapjes naar kleinkunst niet. Onderdeel van de act is dat er samen met het publiek een gedicht wordt gemaakt.

Tijdens zijn muziekstudie ontdekte João Neves de complexe harmonieën van jazz en verschillende vormen van wereldmuziek, die ook in zijn spel aanwezig zijn. Sindsdien begeleidt hij zangers volgens de traditie van de Braziliaanse gitaarbegeleiding, op zoek naar zijn eigen, eigentijdse benadering.

SCHIPPERSSTRAAT 31 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

Met al een aantal mooie optredens op haar naam, belooft dit jaar veel moois voor Hilin. Soulvolle jazznummers met hints van rauwe, zwoele blues en R&B. Verhalen met een donker randje en muzikale muzikale gedichten. “De weg is lang maar de droom is groter”.

SCHANSWEG 1A 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

Jasmin Godoy groeide op met muziek van zowel The Beatles en Michael Jackson, als Milton Nascimento and Djavan. In haar eigen nummers keert deze achtergrond terug in de vorm van ritmische en eclectische zuidelijke invloeden die mengen met ingetogen en vaak tedere folk- en jazzsongs.

DELFTWEG 102 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

BARTEL WILTONKADE 181 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

2 JTB

Een jaar geleden bracht Wijke Visker vijf zangers bij elkaar voor een James Taylor Tribute. Inmiddels zijn er nieuwe nummers toegevoegd aan het repertoire waarin de liefde voor meerstemmige samenzang centraal staat.

SCHIEBROEKSELAAN 21B 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

54 JASMIN GODOY

47 GERRIT

Bij live-optredens zoekt Katakat altijd het contact met het publiek en elkaar. Elk optreden is anders door het gevarieerde instrumentarium: gitaren, accordeon, trommel, ukelele en percussie wisselen elkaar af. De liedjes zijn dynamisch, vaak dansbaar met hier en daar een luisterpareltje.

SIMEONIDIS

KONINGSVELDESTRAAT 37 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

PASSERELSTRAAT 18D 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

28 KATAKAT

29 JOÃO NEVES AND TASOS

22 KATH 7 JONI JULES

De muziek van Joni Jules is eerlijk, open en melodieus. Joni zingt zelfgeschreven liedjes en begeleidt zichzelf op gitaar of keyboard. Paul ‘Tubbs’ Williams, Joja Jules, Bob Marley, Michael Jackson en George Clinton zijn een aantal artiesten die een blijvende indruk op haar gemaakt hebben.

BERGWEG 267A 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

DE ‘HUISKAMER’ VAN DE GROTE KERK VAN OVERSCHIE

MEER DAN ALLEEN EEN KERK

14 JUSTLOU

Justin van Reijen en Marlou Koevoets vormen samen het duo JustLou. Met meerstemmige zang en begeleiding op de gitaar, speelt JustLou popcovers in een eigen akoestisch jasje. Met op dit moment als thema: Legends. Denk aan Queen, Fleetwood Mac, Michael Jackson, ABBA en meer.

VAN DER MEYDESTRAAT 8A 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

Singer-songwriter Kath speelt covers, afgewisseld met eigen nummers. Als ze covers speelt, doet ze dit altijd door hier haar eigen gevoel aan toe te voegen. Haar voorliefde voor dramatiek en diepe emotie, maakt haar eigen muziek heerlijk melancholisch.

DOEDESSTRAAT 7A 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

De Grote Kerk is gebouwd in 1901 en is een rijksmonument. De afgelopen jaren heeft hij veel renovaties ondergaan, maar de werkzaamheden zijn inmiddels voltooid. Nu is de Grote Kerk, mede door de inrichting en ambiance, een uitstekende locatie voor het organiseren van bijeenkomsten, vergaderingen, tentoonstellingen en jawel… concerten! Kees van der Meer, penningmeester van de kerk, werd door een buurvrouw in Overschie getipt om ook mee te doen aan Muziek bij de Buren, en toen is het balletje gaan rollen. Eigenlijk is het ook niet zo gek dat ze meedoen, er zijn namelijk onwijs veel leuke activiteiten die je kunt bezoeken in deze kerk. Zo was er pas een shantykoor, zijn er wel eens orkesten, maar ook zanger Lee Towers stond er pas. Daarnaast doen ze ook mee aan Rondje Overschie. “Wat er nog meer op de planning staat? Er komt een wereldmuziekfestival en in april staat er een rap-festival op het programma. In veel kerken loopt het aantal bezoekers terug en daarom organiseren we, in samenwerking met de cultuurcommissie, steeds leuke, culturele evenementen. Mensen mogen hier ook zelf iets organiseren, er is veel mogelijk!” “Er passen zo’n 800 mensen in de Grote Kerk en we staan open voor iedere muziekstijl. Iedereen is welkom!”

07


19

AN

1 kilometer WE

EG

GRINDW

LA

AN

32 VAN BEZEMWIJK Mathenesserlaan 500 G

JK

TWE

DI G

N RI

EN

BR U

CH

LAA

N

BU

RG

EM

EE

W

EI

SS

ST

M ER

LE

VR

AN

E

DE

M

O

O

N T I G NY L A

LE

34 LUCKY BLUE Vosmaerstraat 3 N

LA

PR ES

AN

DIJK

RE

RING

RB

G.K. VAN HOGE NDO R PWEG

EG W

AT

DIJK

LA

CI VA

VIERAMBA CHTS STR A

AEL

MATH

CH

F

REE SD

BO

E. BOEZ E NW

ST R AAT

EV

AR

ZOO

RAV

EG

52 SPIN-OFF 7 Schielaan 14a KRA

ENW

IJK

53 TING Schielaan 40 S108 54 JASMIN GODOY Delftweg 102

D

55 TOM WAVY Delftweg 184 ha

ve

ARD

n

OM

G SE LIN

KRA

TR

A

ZO

M AT

M

AL

AA

en

HU

N

en

LA

AN

OP

3

ZU

S12 ID

SC

Rotterdam Zuid

RO SE

HA

AR

DI

JK

ST RA AT KO

RT

ES TA D

e

Ma

PAD

av IO

Ni

e uw

R

av

T OE

sh

n

as

h ijn

ST

K

on

RA

AT

ST

RA

o rs Pe

O

G

O

ST

RU

SE

SB

Het Park

ven

ave

MU

PO

kha

ieh

AS

EB

S103

DIJ K

ER

T AA EC HSTR

Par

TZEE

EE D

RO

YTEW

STZ

Feijenoord NJ

WE

IJK

AT

DI J

G

K

s-

SER

JON

ng

NES

. DE

i on

RA

T

n

M BU

AT

Sch

Muziek bij de Buren Rotterdam is tot stand gekomen met de warme steun van:

LAND

O

HU

G .J

n

WILLE

WES

TE AS

S E WEG

M

SL A RUY

LEM

'S-G

WIL UL

SS

A

LA

EED

LIN G

51 TOM HARTMAN Overschiese Dorpsstraat 171-3

MA ASBOULEV

0

ER

IJK

S1

S10

ROC

AT

EG

AA

have

N

A STR

HW

TR

R. R ST

28

SSTRA

KRA

23

T

AL

SS

Cool

E SS

Delfshaven R IM

SB O

AK

V

W

IJG

24

DIJ K

N

EM DE

N BI

27 LG

A MA

VEN

VE

SS E

ave

NE

W ILL

A RA ST EN SS

TBL A

' S - G RA

HA

HE

IJK

E UW IE

G WE EN N

25

PE

hav

AK B LA

06 22

E

N

26

50 THE LOEVE BROTHERS Overschiese Dorpsstraat 159

TJE

AD

EW

EG

49 THE LUNCH LADY Overschiese Dorpsstraat 105

23

TSK

ER

AT

eh

.-M ASD

MS

29

VI

rw

NW MA

IJK

E

HU

Rotterdam Blaak

BRE

SC HIE DA

Me

N

ENESS

Centrum WES

RLAAN

AN

IEL

N

30

AT

R.

STZ

ST

VE

31

G

ANDST DELL MID

SCHIEDAMSEDIJK

HA

WE

21

22

1E

32

E

ER

.

S1

UW

SS

TR

HEEMRAADSSINGEL

IE

NE

SS

S1

N

MA

EW EG

E TH

ER

N

KADE TS

34 33

SP

TT

CH

N

EWEG

RE

AA

A ANS

LB

LKL

AE

TJA

AN

35

K

ED

AN

KELS

ES

BEU

PJ

G

M

W

O

LS

SING EL

BO

KE

RO C

EG

20

'S-GRAV ENDIJKWAL

S115

AM

MSEDI J

LA

GSE

EG

LKW TO

WEG

DSE LAN

HW

AS

48 FUUT Overschiese Dorpsstraat 124

EL

'S-GRAVE

ÁT

GOU DSE

G LSIN COO

RV

PL

UD

OO

EG MAURITSW EL WESTERSIN G

HO

BEU

N

ZW

G.

WE EN A

UWERLAAN

EG

S CH IEDAMS

END

NB

A

HENEGO

ATHW

EG

E

ED

ROTTER DA

HAV

PE

NS

RAHAM AB VA

N WEE

26 ALLROUND COVERBAND SEVENISH

en 30 ELINE MANN (SOLO) Grote Visserijstraat 73C02

M PO

EG W

H O RV

Schiedam

29 JOÃO NEVES AND TASOS SIMEONIDIS W

M ST R

13 12

Rotterdam Centraal

LAAN

E

O

IE TR US

Schiedam Centrum

27 LUCA WARMER Albregt-Engelmanstraat 53A

RG DE

EG

EVAERW SCHUTT

25 VANGELIS SOPAMENA Spanjaardstraat 11

WEG UDSE RIJ GO

A

G

RW

D IN

W

24 ERWIN LEON Passerelstraat 18D

BE

EK

WE

CK BENTIN

KralingenCrooswijk

11

HI

e

EG

EU

23 LIZA WEALD Nieuwe Binnenweg 321B01

10

EG

GS

LIN

RSW

IN

I N G S E Z OO M

DE

E19

AL

K RAL

OU

SC

DH

TEN

hi

ST A

KR

DE

W EG

47 GERRIT Overschiese DorpsstraatA1106 6

KA

U DERS

-

STA

Sc

Sc

e hi

Overschiese Dorpsstraat 100

RTE

se

N

GIE

9

Rotterdam

AN

46 SANDER BOS & LINDA MELODIE GROENENDIJK

KO

14

DHO

7

Kralingse Plas

BO EZE M

KA

S113

en

A BA EN SS

ST A

EW

NI

22 KATH Doedesstraat 7a

RA

W

15

6

N.

SENLA

45 FLORA NOT FAUNA Overschiese Dorpsstraat 98

G

e

EL

BOEZEMWE

av

G

hi

JS

2

Sc

AN

RI

S11

LA

8

AN

36 G

EN

LA

N

J

O

a lEG n aALW a A k N

EG

3

PR IN

EM

L IN

44 ELAINE DORLEN Overschiese Dorpsstraat 94

EZ

16

sh

S1

42 MARVIN DEE BAND Overschiese Dorpsstraat 95

O

2

EG

43 DUO WALLPAPER Overschiese Dorpsstraat 88

BO

SE

NG

21 KUKUCBATMAN Adrien Mildersstraat 47B

IJK

EG

TLI

NO OR DE

20 NANKO MEIBORG Middenhoefstraat 5A

28 KATAKAT Bartel Wiltonkade 181

ELW

MA

19 STANTON DEAN Dovenetelstraat 14

TL A A

D OR

D

Kleinpolderplein OS

lf

EG IEW TR

Sch ie

14

A20 E25

18 DRION/LIBERATI Kleiweg 111a

B

W

B OE ZE

GO RDELWEG

.

4 RO

EJ

37

S DU IN

E

Kralingse Bos N MLAA

1

G

.D

De

G EWE

DE

U RA

W

ST

AN ZE

N

LA

ZUID

RO

EG

17

WE

EG GW

DE

ND S

17 ALBERT CASÁN De Savornin Lohmanlaan 35A02

A20 E25

ELW

HIE

EG

IN

HO O FDW

41 TIURI Overschiese Dorpsstraat 71

OOM

RD

SC

W RIE

RD

EG

BOSZ

Overschie BU R G

ST DU

ELA

Schie da m se

RA V

AA

KLEIW

1

GO

IN

'S- G

16 KLOOTWIJK & MEIJERS Luzacstraat 20B01

VL

40 NATALIA KHARETSKAYA Overschiese Dorpsstraat 61

R EEF

1 S1

G

15 KEES Sonmansstraat 104B1

BOSD

Rotterdam Noord

5

14 JUSTLOU Van der Meydestraat 8a

B UR GE M EESTER K NA P PE R

18

G

13 MARLOU Proveniersplein 3a

EG

E WE

48 47 46

W

39 CYNTHYA VLIEGENTHART Overschiese Dorpsstraat 53

S112

45

SE

38 ANN MY DICE Oost Sidelinge 35B

A20 E19 E25

40 43 44

36 HILIN Schansweg 1A

G

R EG S

EWEG

51

Rotte

EG

41 39

42

TWEG

TE RB

L

NW

38

49 50

12 CEDRIC VERMUE Proveniersstraat 52b

ER

HTO

SEVEL

37 LUUK GEERS Van der Sasstraat 61

9

LING

De Schie

MAT

11 EMMY EVE Almondestraat 157

52

53

N AA

A NC

O T RO

Terbregseplein

Bergse Voorplas

S10

54

M EL

ID EN

35 REBECCA STRONG Spangesekade 76a

AN TE

Rotterdam The Hague Airport

DE

3

10 SUNSET YELLOW Almondestraat 197

sha

ven

EG

Maa

NW

© EMK cartografie, www.emk.nl (Powered by MapCreator BV)

08

31 MANQ CARROT Zoutziedersstraat 75a N

MOT

LA LAS L G E NP

KA

A1

9 FADOPELOS2 Vijverhofstraat 115e

ina

LE

33 SILVER POCKETS FULL Balkenstraat 31a

Schiebroek

WI

09 N2

DO

EN

8 MAGGIE DAE Schieveenstraat 45

Watergeusstraat 53B

O

Hillegersberg-

Bergse Achterplas

7 JONI JULES Bergweg 267a

elm

AN

JA S JE SI N

hie

VE BO

IJK ND

rotterdam

6 MARBLE WAVES Zaagmolenstraat 138

ilh Schippersstraat 31

LA

M

5 INKHORN CONTROVERSY Koningsveldestraat 37

SED

HR

J OH N

Sc KA

55

4 THE SEA Bergselaan 152b

ND

O

KA ST

se EN

DE

3 RUUD MEIJER Schiebroekselaan 53b

K ELA

K-

AN

lft DO

2 JTB Schiebroekselaan 21B

RA N

EE

AB EE LW EG

GE L

De

1 MIHAEL HRUSTELJ Schiebroekselaan 18 A

ST F

RB

ON

N471 S112

WE

VE

G

Willebrordusplein 10b 12.00 - 13.00 uur

KIE

G RINDWEG

O OPENING

P UTS

ELAAN

PUT SELA A N

09 STA

DIO

NW

EG

W . KENNEDY JO H N F

EG


13 MARLOU

15 KEES

Haar muziek klinkt als prikkelende Nederlandstalige electro-pop en aan haar teksten merk je dat ze is opgegroeid met de Jeugd van Tegenwoordig en Spinvis. Bon Iver, Lianne la Havas en haar uitgesproken eigenheid komen samen tot mooie liedjes waarbij je kan huilen of dansen.

SONMANSSTRAAT 104B1 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

23 LIZA WEALD

Liza Weald maakt alternatieve folkpop. Denk aan dromerige klanken met een mysterieus, donker randje. Lyric-wise worden er oude vertelsels aangehaald, maar ook persoonlijke ervaringen uit het heden met een goed vleugje zelfspot! Voor MBDB spelen ze een akoestische set met enkel zang en trompet.

NIEUWE BINNENWEG 321B01 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

27 LUCA WARMER 16 KLOOTWIJK & MEIJERS

Nederlandstalig kleinkunstduo bestaande uit Wessel Klootwijk en Elmer Meijers. Ze slaan een brug tussen hun disciplines woordkunst en muziek, geïnspireerd door Maarten van Roozendaal, Typhoon en Eric Vaarzon Morel. Ze nemen je mee of staan stil bij wat vervliegt.

LUZACSTRAAT 20B01 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

Luca Warmer hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Nu zingt ze in Liquid Sun Orchestra, een mix van afrobeat, funk en soul. Ze studeert aan het Koninklijk Conservatorium, stort zich vaak in jamsessies en zingt haar eigen soulvolle jazz songs in duo met gitarist Paulinho Paes.

EEN JAAR VAN VEEL ‘FIRSTS’ EN ANDERE MOOIE HOOGTEPUNTEN

Elke song van Marlou heeft zijn eigen stijl en sfeer. Marlou is daarom ook niet te vangen in één stijl. Zijzelf noemen het narrative soul. De muzikanten voelen elkaar perfect aan. Hun wisselwerking zorgt ervoor dat de muziek geen enkel moment voorspelbaar is.

CHECK OOK HET BLOKKENSCHEMA OP PAGINA 15

PROVENIERSPLEIN 3A 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

ELINE MANN VERTELT 31 MANQ CARROT

37 LUUK GEERS

Deze singer-songwriter creëert met alleen zijn stem en gitaar een intieme sfeer. Luuk’s liedjes gaan over zijn zoektocht door het leven. Met een voorliefde voor pakkende melodieën, en een sound die klinkt als een mengeling van Paul Simon & Jack Johnson, weet hij zijn publiek altijd te raken.

VAN DER SASSTRAAT 61 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

ALBREGT-ENGELMANSTRAAT 53A 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

Manq Carrot is een jonge gitarist, vocalist, songwriter, componist, bandleider, musical director en multiinstrumentalist uit Rotterdam. Hij combineert de groovy drumlijnen van funk muziek met soulvolle melodieën en huilende gitaren.

ZOUTZIEDERSSTRAAT 75A 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

6 MARBLE WAVES

Een dromerige gitaar, meerstemmige zang, diepe teksten en invloeden van indie, pop en Americana komen samen in de folkmuziek van Marble Waves. De altijd veranderende vormen van geluid, vooruitgang en drang naar de toekomst zijn de basis van de liedjes.

20 NANKO MEIBORG 42 MARVIN DEE BAND

De meerstemmige, akoestische artrock/Americana Marvin Dee Band is begonnen aan een nieuw hoofdstuk, ingeluid met de release van hun nieuwe album ‘Changes’. Recensies van hun nieuwe album leverden de band lovende vergelijkingen op met o.a. John Hiatt, Marc Cohn, Jeff Buckley en Bruce Springsteen.

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 95 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

Nanko Meiborg heeft een grote liefde voor soulmuziek. Met zijn soloproject brengt hij een single, een EP en een volledig album uit en speelt vervolgens door heel Nederland. Nu werkt hij aan een a capella album én interpreteert hij op geheel eigen wijze songs van verschillende artiesten.

MIDDENHOEFSTRAAT 5A 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

40 NATALIA KHARETSKAYA

De van origine Litouwse zangeres en componiste Natalia Kharetskaya speelt en schrijft voor verschillende ensembles. Samen met jazzgitarist Sebastien Wrincq zingt ze een repertoire van jazz standards, gearrangeerde popklassiekers en de beste stukken uit de wereldmuziek.

ZAAGMOLENSTRAAT 138 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 61 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

1 MIHAEL HRUSTELJ

Mihael speelt op zijn gitaar met een unieke mix van guitar-drumming, zijn stem, en een zelfgemaakte elektronische voet-drum. Originele composities, beïnvloed door muzikale genres van over de hele wereld, zullen de luisteraar meenemen op een heel bijzondere muzikale reis.

8 MAGGIE DAE

21 KUKUCBATMAN

Kukucbatman speelt gitaar- en drummuziek en klinkt soms als bloemen en soms als verwrongen staal. Voor de set staan een aantal ideeën klaar, maar daar omheen en tussendoor is van alles mogelijk, daarmee is elk optreden uniek en een moment in zichzelf.

ADRIEN MILDERSSTRAAT 47B 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

10

34 LUCKY BLUE

De Rotterdamse Happy Go Lucky Blue indie-rock band spettert van elk podium. Hij laat zelfs je oma springen. Zelf luisteren de bandleden naar Pavement, Mac DeMarco, Velvet underground en Wavves. De inspiratie voor een goed gevarieerde tracklist met genoeg energie en emotie.

VOSMAERSTRAAT 3 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

Met enkel haar warme gitaarklank en sprekende stemgeluid maakt Maggie Dae popmuziek beïnvloed door country en blues. In haar verhalende songs zingt ze over haar ervaringen in het leven en wil ze anderen inspireren. Haar optredens hebben vaak een intieme, theater-achtige setting.

SCHIEBROEKSELAAN 18 A 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

SCHIEVEENSTRAAT 45 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

‘Spelen in zo’n intieme setting als iemands huiskamer, vind ik superspannend. Alles is zo puur en bereikbaar’ Gerben - muzikant

35 REBECCA STRONG

Rebecca Strong is een soul-singersongwriter die je overrompelt en ontroert. Ze vangt haar publiek met emotionele, poëtische teksten, een warme, soulvolle stem en beheerst de kracht van intimiteit. Ze speelt o.a. covers artiesten als Lianne la Havas, Ari Lennox en Moses Sumney.

SPANGESEKADE 76A 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

In 2018 deed Eline Mann mee aan de Popronde en in 2019 is haar debuut EP ‘Tantrum’ uitgekomen. Daarnaast won ze ook nog eens de SENA Performers Grote Prijs van Rotterdam in de categorie ‘bands’ en werd ze genomineerd voor een Rotterdam Music Award in de categorieën ‘de belofte’ en ‘beste track’ met het nummer ‘Seize It’. “Het was voor mij een jaar van many ‘firsts’. De Grote Prijs van Rotterdam winnen met mijn band dit jaar was een mooi moment, maar mijn eerste eigen muziek de wereld in brengen was toch wel het meest bijzonder. Het is echt een stukje van je ziel wat je op tafel gooit en je weet nooit wie het gaat oppikken en wie het tof vindt. Ik vond het een bijzondere ervaring en het smaakt alleen maar naar meer. Ook hebben we met de band onze eerste gig in het buitenland gedaan, we hebben een tour over de waddeneilanden gedaan en we zijn voor het eerst op nationale radio geweest.” Een debuut EP “Nadat ik ben afgestudeerd van het Conservatorium, begon voor mij het proces van het ontwikkelen van de EP en toewerken naar het releasen van de track. Dit heb ik gedaan via een crowdfunding via Voordekunst.nl. We hebben ruim 9000 euro opgehaald om deze plaat te financieren. Dat was echt te gek! Toen ben ik gaan focussen op de muziek perfect krijgen en alles te regelen voor de twee release shows. Uiteindelijk hebben we twee release shows in mijn favoriete zalen kunnen doen en daar ben ik super trots op. Nu ben ik vooral heel druk bezig met plannen maken en nieuwe dingen creëren. Een nieuw album staat voorlopig nog niet op de planning, ik wil hier goed mijn tijd voor nemen.” De toekomst “Momenteel woon ik in de UK en één van mijn doelen is om de scene hier te verkennen en om hier een fanbase te creëren, hoe ambitieus dat ook mag zijn. Ik maak muziek voor everyone that resonates with it, niet alleen voor Nederlanders, en daarom heb ik ook de keuze gemaakt om hierheen te verhuizen. Er gebeuren een heleboel interessante dingen in de muziekscene hier, en ik wil me zo dicht mogelijk bij de source begeven. Daarbij komen veel van mijn muzikale helden hier vandaan, dus dat is ook inspirerend.” Muziek bij de Buren Bij huiskamerconcerten laat Eline een heel andere kant van zichzelf zien dan bij haar optredens met de hele band. Het is veelal hetzelfde repertoire, maar ze speelt ook veel nummers die ze met de band nooit speelt. Deze nummers zijn intiemer en vertellen allerlei soorten persoonlijke verhalen. Daarbij houdt ze ervan om echt contact te leggen met 30 het publiek en een beetje lol te ELINE MANN trappen. De woonkamer waar Eline speelt is voor haar een bijzondere GROTE VISSERIJSTRAAT 73C02 locatie; het is de huiskamer van 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / goede vrienden van haar en ze heeft 16:30 - 17:00 er zelf ook even gewoond. Verwacht dus een mooie, intieme show! 11


3 RUUD MEIJER

De Rotterdamse Ruud Meijer schreef de confronterende Nederlandstalige songcyclus ‘Vrouwen’ over zijn moeizame relatie met het andere geslacht. Het album, waarvan de muziek zich beweegt tussen pop, jazz en indie, laat zich beluisteren als een roman. Hartverscheurend, hilarisch en herkenbaar.

SCHIEBROEKSELAAN 53B 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

33 SILVER POCKETS FULL

53 TING

Tussen het rauwe en het gepolijste van de alt-poprock, mengt Silver Pockets Full sterke persoonlijke verhalen met gelaagde, intense en catchy akoestische synthpop. De band kruipt onder je huid met een mix van John Mayer, Tears for Fears en Coldplay.

46 SANDER BOS & LINDA

MELODIE GROENENDIJK

BALKENSTRAAT 31A 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

Sander en Linda zijn een harpvioolduo, beiden actief in het studentenorkest Krashna Musika en hebben meegedaan aan het Nederlands Studenten Orkest en het Nederlands Studenten Kamerorkest. Ze spelen een programma van verschillende klassieke muziek, van barok tot aan impressionisme.

SCHIELAAN 40 13:15 - 13:45 / 14:45 - 15:15 / 16:15 - 16:45

10 SUNSET YELLOW

Sunset Yellow maakt korte muziekvideo’s met als doel een glimlach op zowel trommel- als netvlies. Wisselende formaties spelen live een stevig potje geekrock. De ‘We Forgot the Drums-sessies’ zullen niet misstaan in een Rotterdamse huiskamer: leuker, kleiner en stiekem veel beter.

51 TOM HARTMAN

Tom Hartman is een jonge, opmerkelijke creatieveling die excentrieke, eerlijke en rauwe Americana en folk maakt. Hij is geïnspireerd door het gitaar- en banjowerk van Doc Watson, de teksten van Dylan, de expressie van Thom Yorke en John Frusciante en het mondharmonicaspel van Sonny Terry.

ALMONDESTRAAT 197 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 100 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

52 SPIN-OFF 7

‘Als muzikant vind ik het fijn om dicht bij mijn publiek te staan, dat elke stilte die valt een spanning met zich meebrengt. En dat ik mensen in de ogen kan kijken als ik mijn verhaal vertel’ Luuk Geers - muzikant

TING is een Filipijnse R&B en ‘70s/’80s soul-singer-songwriter. Haar reis begon met de karaoke machine, met geweldige klassiekers die helemaal teruggaan van de jaren ‘60 tot naar de jaren ‘90. Kort daarna heeft ze haar flair gevonden voor songwriting en speelt ze daarbij piano.

Tijdens een akoestische sessie kwamen Tamara en Michel tot de ontdekking dat zij een gemeenschappelijke liefde hebben voor kleine akoestische liedjes. Het repertoire gaat van moderne popsongs tot gevoelige chansons. Artiesten als Lady Gaga, Herman van Veen, Michael Jackson en Al Green komen voorbij!

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 171-3 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

50 THE LOEVE BROTHERS

Bij eerdere edities van Muziek bij de Buren speelde Arjan Loeve solo, maar nu heeft hij versterking meegenomen. Ze spelen vooral eigen werk, maar ook covers. Denk hierbij aan The Tallest Man On Earth, maar ook een blues wordt niet geschuwd!

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 159 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

SCHIELAAN 14A 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

HET MAATSCHAPPELIJK BELANG VAN MUZIEK

LUUK ZOEKT NAAR OPRECHTHEID IN ZIJN LIEDJES Na vijf jaar studeren is Luuk Geers gestopt met een opleiding aan de TU Delft. Toen is hij bij zichzelf gaan navragen: ‘Wat is belangrijk voor mij?’ Hij besloot dat dit muziek is.

19 STANTON DEAN

Stanton Dean is een authentieke en alternatieve rockband. Ze spelen eigen werk en soms een aantal covers zoals Joy Division, PJ Harvey en Lou Reed. Stanton Dean begon in de jaren ‘80 en na een lange onderbreking is de band nu bezig met een comeback en staan ze altijd garant voor een feestje!

DOVENETELSTRAAT 14 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

49 THE LUNCH LADY

Dit interessante duo, bestaande uit een cabaretière en een percussionist, speelt folk-popliedjes, geïnspireerd op het echte leven. Muzikaal zijn ze beïnvloed door onder andere Bob Dylan, Laura Marling, Taylor Swift, Kate Bush, Britney Spears, Spinvis en nog veel meer. Dit gaat alle kanten op!

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 105 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30

41 TIURI

Tiuri (Ruben Kolfers) schrijft nummers die recht uit het hart komen. In zijn muziek vind je deze kwetsbaarheid terug in de zielvolle teksten die hij begeleidt met gevoelig gitaarspel. De muzikale helden die hem het meest inspireren in zijn solowerk zijn John Frusciante, Radiohead en Beth Gibbons.

Wavy’s muziek kent invloeden uit indiepop & folk en kenmerkt zich door de positieve sound die hij weet over te brengen. Hij begon zijn muzikale pad te bewandelen toen hij op reis was in Indonesië. Op Bali kocht Tom zijn eerste gitaar en in een mum van tijd waren de eerste nummers geschreven.

DELFTWEG 184 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

OVERSCHIESE DORPSSTRAAT 71 13:00 - 13:30 / 14:30 - 15:00 / 16:00 - 16:30

Toen Judith (projectleider MbdB Rotterdam) hem vroeg of het hem leuk leek om op te treden in een bejaardentehuis zei hij meteen ’ja’. Luuk heeft al eerder in verzorgingstehuizen opgetreden en het mooie daaraan vindt hij dat ze daar heel oprecht op muziek reageren. “Als ze de muziek niet mooi vinden lopen ze gewoon weg. En die oprechtheid zoek ik in mijn liedjes, maar ook in mijn optredens. Eerlijk elkaar in de ogen kijken en je verhaal vertellen.” Naast muziek maken, geeft Luuk ook les in Rotterdam Zuid, waar leerlingen in een moeilijke omgeving opgroeien. “Elk compliment heeft daar waarde. Ook daar vind ik die oprechtheid terug in LUUK GEERS de leerlingen. Het mooiste vind ik als ze ontdekken dat ze een liedje dat ze VAN DER SASSTRAAT 61 kennen kunnen spelen op het 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / keyboard of gitaar. Zo ben ik nu bezig 16:45 - 17:15 met Bella Ciao.”

37

4 THE SEA

The Sea wordt gevormd door vijf mensen die met veel plezier samen muziek maken. Vriendschap stond aan het begin van de band. Ze spelen hoofdzakelijk eigen lichte popnummers in verschillende talen. De luisteraar wordt in allerlei sferen en verhalen meegenomen.

BERGSELAAN 152B 14:00 - 14:30 / 15:30 - 16:00 / 17:00 - 17:30 12

55 TOM WAVY

VOLGEND JAAR OOK MEEDOEN AAN MUZIEK BIJ DE BUREN? Dat kan! Ga naar muziekbijdeburen.nl, meld je aan voor onze nieuwsbrief en volg ons op social media. Je hoort dan als eerste wanneer de inschrijving start voor de editie in december 2020. 13


17.30

17.45

18.00

17.30

17.45

18.00

17.15

17.00

16.45

16.30

16.15

16.00

15.45

15.30

15.15

15.00

14.45

14.30

14.15

14.00

13.45

13.30

13.15

13.00

12.45

12.30

12.15

12.00

DE POWERVROUWEN VAN MUZIEK BIJ DE BUREN ROTTERDAM

rotterdam O OPENING AND NEXT, WILLEBRORDUSPLEIN 10B

32 VAN BEZEMWIJK

Ervaren jullie de muziekwereld als een echte mannenwereld? “Persoonlijk ervaar ik de muziekwereld niet als een typische mannenwereld,” vertelt Maggie, terwijl Jasmin laat weten dat zij dit toch wel een beetje zo ervaart. Ze heeft het er vaak over met haar vriendinnen en collega’s in de muziekwereld, maar slechte ervaringen heeft ze er niet mee. Ze zijn het met elkaar eens dat ze tot nu toe nog niet het gevoel hebben dat ze als vrouw harder moeten werken of zichzelf meer moeten bewijzen. Er zijn mensen die zich inzetten om meer vrouwen in de Top 2000 te krijgen. Wat vinden jullie daarvan? Jasmin: “Ik zie muziek als muziek, man of vrouw. Het valt me eigenlijk niet eens op als er meer mannen zijn dan vrouwen, pas als er ineens wel heel veel vrouwen zijn, dan valt het me op. Dat zegt eigenlijk best veel over ons beeld van deze wereld. Ik heb wel het idee dat het nodig is.”

17.15

17.00

16.45

16.30

16.15

16.00

15.45

15.30

15.15

15.00

14.45

14.30

14.15

14.00

14

Wil jij deze powervrouwen supporten? Kom dan zeker eens kijken bij één of meerdere van deze toffe solo-acts! 13.45

www.instagram.com/ mbdbrotterdam

13.30

www.facebook.com/ MuziekbijdeBurenRotterdam

Hebben jullie een rolmodel waar je echt naar opkijkt? Maggie: ‘Douwe Bob is echt mijn muzikale voorbeeld. Door hem ben ik erachter gekomen welke muziek ik nou echt mooi vind en welke muziek ik zelf wil maken. Kathelijne: ‘Mijn ouders! En verder vind ik iedereen die zijn dromen najaagt echt een topper.’ Jasmin: ‘Er zijn een aantal vrouwen waar ik mee samenwerk die ik echt bad-ass vind.’

47 48 49 50 51 52 53 54 55

13.15

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Kathelijne: “Ik vind dat er goede muziek in de Top 2000 moet zitten, ongeacht of dat door een man of vrouw is gemaakt. Ik ben voor gelijkheid, maar het moet niet geforceerd zijn.” Maggie: “Ik hoop dat de mensen die in die lijst staan, erin staan omdat ze goede liedjes maken. Als het publiek vindt dat mannen de meeste goede liedjes maken, dan verdienen zij het om in die lijst te staan. Wel wordt die lijst beïnvloed door de radio, en op de radio wordt wel degelijk minder muziek van vrouwen gedraaid. Waarom dat is, weet ik ook niet. Ze zullen waarschijnlijk zeggen dat er minder mensen naar luisteren. In feite wordt er zo een podium ontnomen en het probleem dus eigenlijk in stand gehouden. Een beetje als de kip en het ei. Maar wat is belangrijker? Inkomsten of ethiek? Ik hoop het laatste.”

13.00

SPANJAARDSTRAAT 11 13:30 - 14:00 / 15:00 - 15:30 / 16:30 - 17:00

Hoe lang zijn jullie al actief als muzikant en heb je dit altijd al willen doen? Kathelijne: “Mijn ouders zijn beide musici, dus thuis waren wij altijd al bezig met muziek. Sinds mijn zesde ben ik op celloles gegaan. Daarna heb ik nog een aantal instrumenten geprobeerd en sinds twee jaar ben ik aan het doen wat ik nu doe.” Jasmins vader is ook muzikant, waardoor ze op haar zevende al op drumles ging. Op haar 19de is ze muziek gaan studeren en ondertussen is ze al een aantal jaar professioneel bezig met muziek. Maggie Dae schrijft al sinds haar 15de haar eigen liedjes.

12.45

Het repertoire van singer-songwriter Vangelis Sopamena bestaat uit 100% origineel materiaal in de genres R&B en funk, met een vleugje folk en soul, perfect voor een dag vol groovy muziek waarop je en niet stil kunt blijven zitten. Denk aan: Prince, Erykah Badu en Maxwell.

12.30

25 VANGELIS SOPAMENA

De muziekwereld staat over het algemeen bekend als een typische mannenwereld. Bij Muziek bij de Buren Rotterdam blijken er toch een hoop Powervrouwen mee te doen. Het hele Rotterdamse team bestaat uit vrouwen en er is een flink aantal dames dat solo op het festival staat. We spraken Jasmin Godoy, Maggie Dae en Kathelijne over hoe het is om je als vrouw in deze scene te begeven.

12.15

MATHENESSERLAAN 500 13:45 - 14:15 / 15:15 - 15:45 / 16:45 - 17:15

WHO RUN THE WORLD? THESE GIRLS!

MIHAEL HRUSTELJ JTB RUUD MEIJER THE SEA INKHORN CONTROVERSY MARBLE WAVES JONI JULES MAGGIE DAE FADOPELOS2 SUNSET YELLOW EMMY EVE CEDRIC VERMUE MARLOU JUSTLOU KEES KLOOTWIJK & MEIJERS ALBERT CASÁN DRION/LIBERATI STANTON DEAN NANKO MEIBORG KUKUCBATMAN KATH LIZA WEALD ERWIN LEON VANGELIS SOPAMENA ALLROUND COVERBAND SEVENISH LUCA WARMER KATAKAT JOÃO NEVES AND TASOS SIMEONIDIS ELINE MANN (SOLO) MANQ CARROT VAN BEZEMWIJK SILVER POCKETS FULL LUCKY BLUE REBECCA STRONG HILIN LUUK GEERS ANN MY DICE CYNTHYA VLIEGENTHART NATALIA KHARETSKAYA TIURI MARVIN DEE BAND DUO WALLPAPER ELAINE DORLEN FLORA NOT FAUNA SANDER BOS & LINDA MELODIE GROENENDIJK GERRIT FUUT THE LUNCH LADY THE LOEVE BROTHERS TOM HARTMAN SPIN-OFF 7 TING JASMIN GODOY TOM WAVY

12.00

Van Bezemwijk maakt een verrassende mengeling van kleinkunst en Nederpop en wordt ook wel vergeleken met The Kik en The Amazing Stroopwafels. De teksten zijn speels en vrijwel altijd met een flinke knipoog. Of ze nu gaan over liefde, vriendschap of de overleden hond van de buren.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

15


MUZIEK BIJ DE BUREN MAKEN WIJ SAMEN! Scan de QR-Code... Best belangrijk Het doel van Muziek bij de Buren is dat iedereen kan genieten van de Rotterdamse muziek en gastvrijheid, zonder financiĂŤle drempels. Dat muzikanten een plek hebben om op te treden en bewoners elkaar ontmoeten.

Steun Muziek bij de Buren Dat ons festival vrij toegankelijk is, betekent echter niet dat het niets kost. Muzikanten ontvangen desgewenst een bescheiden onkostenvergoeding en wij maken promotie- en organisatiekosten. Gelukkig ondersteunen gemeentes en fondsen ons, maar dat alleen is niet voldoende om een mooi festival te organiseren. Daarom vragen wij jou om een donatie te doen. Zodat we Muziek bij de Buren kunnen blijven organiseren.

Hoe kan ik doneren?

Doneren kan op allerlei manieren. Op muziekbijdeburen.nl vind je op elke stadspagina een doneerbutton. Ook kun je bovenstaande QR-code scannen met de camera van je mobieltje om snel en gemakkelijk digitaal te doneren. En op 2 februari staat er in iedere huiskamer een collectebus. Jouw bijdrage komt ten goede aan Muziek bij de Buren in jouw stad.

rotterdam

NAMENS ALLE DEELNEMERS BEDANKT VOOR JE STEUN!

PS: Muziek bij de Buren beschikt over een culturele ANBI-status. Giften zijn daarmee aftrekbaar op de inkomsten- en vennootschapsbelasting. Meer weten? Bezoek de website van de belastingdienst of mail naar info@muziekbijdeburen.nl.

rotterdam

...of doneer in onze collectebus

Profile for Muziek bij de Buren

Muziek bij de Buren Rotterdam 2020  

De programmakrant voor Muziek bij de Buren Rotterdam. Op 2 februari 2020 vindt hét huiskamerfestival weer plaats in Arnhem, Roosendaal, Rott...

Muziek bij de Buren Rotterdam 2020  

De programmakrant voor Muziek bij de Buren Rotterdam. Op 2 februari 2020 vindt hét huiskamerfestival weer plaats in Arnhem, Roosendaal, Rott...

Advertisement