Page 1

INFORME D’INVESTIGACIÓ Informe ​sobre l’assassinat de J.J Martins, ocorregut fa un mes en l’institut Torrent de les Bruixes. Cinc professors de l’institut van ser classificats com a suposats assassins. El dia ​07/05/2018 va ser el de l’assassinat i el del judici final es portarà a terme el ​14/06/2018​. Sol·licitant: ​Professorat de l’Institut Torrent de le​s B​ruixes

FETS: 1. El professor J.J. Martins, famós per les seves investigacions, s’ha trobat mort el dia 07 de Maig a l’institut Torrent de les Bruixes, pensem que ha estat un assassinat per algun dels seus companys però sense proves no podem acusar a ningú. El cadàver no mostra signes de violència, el despatx està capgirat, calaixos oberts, papers desordenats, alguns alumnes van escoltar una forta discussió al despatx del director. L’autòpsia va detectar que la mort va ser produïda per les seves al·lèrgies. 2. El dia 10 de Maig vam començar a investigar els objectes que tenia J.J. Martins en el seu despatx. Vam trobar: un got, una ampolla, un bol amb cereals i una nota. 3. Vam començar amb el got el dimarts 15 de Maig, en aquest, hem trobat microorganismes que poden haver causat la mort del professor J.J. Martins. Vam fabricar un microscopi per poder trobar els microorganismes. 4. El dijous dia 17 de Maig vam investigar l'ampolla que hi havia sobre l'escriptori de J.J Martins. Abans d'inspeccionar el líquid de l'ampolla vam veure que hi havia uns petits cristalls blancs. Amb el mètode de separació de cristal·lització vam descobrir que el líquid contenia sal, un aliment que li provocava al·lèrgia al professor J.J Martins​. 5. En data 22 de Maig vam agafar el bol de cereals per investigar-lo. Vam veure que els cereals tenien petites partícules negres. Amb el mètode de separació magnètic vam localitzar petites partícules de ferro, que eren uns dels aliments que J.J Martins procurava evitar, ja que era al·lèrgic. 6. En data 23 de Maig hem trobat una nota, suposadament de suïcidi, escrita amb un color desconegut. Utilitzant el mètode de la cromatografia vam esbrinar de quin color es tractava, el color utilitzat per l'assassí que ha falsificat la nota és el verd.


7. En data 29 de Maig hem agafat les empremtes dels cinc principals sospitosos per relacionar-les amb les que s’havien trobat en els calaixos del despatx de J.J Martins. Després de comparar-les vam veure que hi havia diferents sospitosos que encaixaven amb les diferents empremtes. 8. En data 04 de Juny vam inspeccionar la lletra de la nota de suïcidi, aquesta va ser comparada amb les diferents lletres dels sospitosos amb l’ajut de la tècnica del peritatge cal·ligràfic. Finalment vam arribar a la conclusió de què hi havia algunes lletres semblants a la de JJ Martins i hi havia diferents persones que podien ser els falsificants de la nota. 9. Els experts informàtics de la policia han trobat a l'ordinador del professor un arxiu de vídeo on apareix una persona "parlant" amb llenguatge de signes. Podria ser un missatge important per al cas. Al analitzar-lo hem aconseguit analitzar una frase: "​REVISANT EL TREBALL DE RECERCA VAIG DESCOBRIR UN IMPOSTOR​" 10. Després vam veure diferents pistes, que al resoldre-les vam aconseguir diferents codis que ens van revelar diferent informació rellevant per poder resoldre el cas. El primer codi deia: ​“CORRUPCIÓ” i el segon: ​“ALGÚ AMAGA UN SECRET”. 11. Hem pogut entrevistar a Deivid de Pablus, un dels cinc sospitosos, al que li hem fet una sèrie de preguntes per determinar si és el culpable de l'assassinat del professor J.J Martins. Les proves que han demostrat que Deivid de Pablus és innocent són la nota de suïcidi, ja que la lletra del nostre sospitós té una major separació entre les paraules, que la que es pot veure en la nota original. Una altra prova és que els cereals trobats al despatx d’en Deivid no contenien ferro, una altra prova és que a l'hora de l'assassinat ell es trobava a casa seva i l’última prova és que ell escriu amb el color blau o el vermell i la nota està escrita amb color verd.

INFORME: El nostre sospitós no és culpable, així que el defensarem davant del tribunal i acusarem el nostre culpable segons els resultats de les diferents proves que hem fet al llarg de la investigació.

Institut Torrent de les Bruixes (Santa Coloma de Gramenet), 13 de juny de 2018

SIGNATURES: GRUP D’INVESTIGACIÓ BDA


Cap de medicina forense, Brian Villa Sánchez

Fotògraf forense, Shah Zaib

Inspector de la policia científica, Pau Mateo Guerrero

Cap del departament d’informàtica forense, Harmanpreet Singh Kaur

Criminòleg, Xavi Silva Orge

Informe final  
Informe final  
Advertisement