Hareskovby Medborgerforening - Aktivitetskalender efterår 2023

Page 1

2.HALVÅR 2O23 HMB HARESKOVBY MEDBORGERFORENING VELGØRENHEDS DAG/ - LØB SIDE 7 STØT BØRNECANCERFONDEN HARESKOVENS LOPPEMARKED SIDE 10 KOM OG GØR EN GOD HANDEL Strikkecafé • Skakcafé • Hjertelungeredning • Besøg på Vestforbrændingen Julemanden kommer • Cykelbyttedag • Kira Martini for børn og voksne • Julemarked AKTIVITETS KALENDER EFTERÅR 2O23 NYT SIDE 4 MULTISPORT
SENIORER SIDE 10 SVAMPETUR I HARESKOVEN
FOR

Kære Hareskovby

Du sidder nu med efterårsudgaven af HMB’s aktivitetskalender foran dig. Nogen vil måske mene, at efteråret allerede har været med os i et par måneder, men vi glæder os i hvert fald til at byde velkommen til et program fyldt med spændende aktiviteter her i anden halvdel af 2023.

Min familie og jeg har boet i Hareskovby i mere end 20 år, og i alle årene har vi været begejstrede for den gode stemning, den gode vilje og det store engagement i at gøre Hareskovby til et ekstra dejligt sted at bo og vokse op. Helt unikt er det stærke sammenhold, vi oplever i klubber, foreninger eller bare generelt i byen. Det er også derfor, det er en fornøjelse at være formand for HMB. I HMB’s formålsparagraf står bl.a. – let omskrevet: At HMB skal arbejde for samvær og trivsel i byen. Det gør vi efter bedste evne, og glædes i særdeleshed over de mange initiativer i byen – uanset hvor de opstår. De kommende måneder byder på en række aktiviteter, hvoraf mange vækker genkendelsens glæde: Kira Martini, der kommer og underholder børn og voksne med musik, dans og glæde. Vinsmagning, svampetur, fællesspisning nu i samarbejde med kommunen og med aktuelle temaer og så selvfølgelig julemanden.

Derudover vil der være en guidet tur på Vestforbrændingen, kursus i hjertelungeredning og cykelbyttedag. Vi er utroligt glade for denne gang også at kunne inkludere adskillige arrangementer, som er iværksat af initiativrige mennesker i byen: Loppemarked, velgørenhedsdag, tilbud om dagidræt samt skakcaféen, som vender tilbage efter succesfuld debut i foråret.

Det bliver et spændende efterår, så kig programmet igennem og kom og vær med.

Vi glæder os til at se dig

Preben Bitsch, Formand for Hareskovby Medborgerforening

BLIV MEDLEM AF HMB –DIN

er nemt at blive medlem: • Overfør 200 kr. på MobilePay til 25296

1551-6643787

3 Indhold Multisport i Hareskovby ........... 4 Skakcafé ............................................... 6 September ........................................... 7 Oktober 10 November 12 December 14 Aktivitetsoversigt 16 side 9 og 13 side9 og 11 side7
MEDBORGERFORENING
Det
Medlemsskabet
MobilePay
CYKEL BYTTEDAG i Hareskoven Læs mere på side 8
• Overfør via netbank til kontonummer
Husk at notere adresse og email.
gælder hele husstanden i 2023.
25296
Udgiver: Hareskovby Medborgerforening v. Preben Bitsch Koncept og ide: Kirsten Fritsche og Lena Selander Bitsch. Layout: Kirsten Fritsche Fotos: Niels Plum, Preben Bitsch, Lasse Winther, Bent Pedersen, Bo Nymann DGI, Morten la Cour Dragheim DGI, LUI PM DGI, Legeheltene, Vestforbrændingen, Unsplash. Tryk: Prinfo Trekroner

SJOV MULTISPORT OM FORMIDDAGEN FOR SENIORER

“Idræt om dagen” er et nyt tilbud fra Hareskov Fitness til seniorer og andre, der har tid og lyst til at være aktive om formiddagen, og som gerne vil være det sammen med ligesindede. Du kan komme alene eller sammen med andre. Har du en ægtefælle eller kæreste, kan I således her gå til træning sammen og hver især spille det, I lige har lyst til. Her er plads til alle, uanset om du har dyrket idræt i flere år eller er helt ny. Kom med og få nogle hyggelige timer sammen med andre – og tag endelig din ven eller veninde med!

Initiativet har fået støtte fra Furesø Kommune samt DGI, som også er med i opstarten

Sådan foregår det:

Vi starter med fælles let opvarmning, så vi er klar til lidt sved på panden. Derefter kan du kaste dig ud i de her forskellige sjove, fælles motions­aktiviteter – præcis som du har lyst og energi til den dag:

Indoor curling – hyggelig dyst med ”rullende curlingsten” og målfelt.

Motionsfloorball – sjovt holdspil med stav, plastkugle og mål får pulsen op, og hvor sammenspil er vigtigt.

Pickleball – nyt seniorvenligt spil der blander tennis, badminton og bordtennis og er let at lære.

Bordtennis – munter ping­pong boldleg ved bordet skærper koordination og boldøje

Kaffe og hygge

For dem, der har tid og lyst, er der kaffe, kage og hyggesnak efterfølgende.

Har du spørgsmål?

Ring til: Jacob Krarup (tlf: 60379752) eller Jakob Schou (tlf: 27293499)

PRAKTISK:

Tid og sted: Hver mandag kl. 10 - 12 i Hareskovhallen, Månedalstien 8, Hareskovby, 3500 Værløse.

Vi starter op mandag 25. september 2023. Tilmelding er ikke nødvendig – du dukker bare op i hallen.

Pris: Deltagelse er gratis året ud. Herefter koster det 300 kr. pr. halvår (Dog gratis for medlemmer af Hareskov Fitness).

4

SØNDAG 17. SEPTEMBER OG SØNDAG 12. NOVEMBER KL. 15.00 - 16.30

SKAKCAFÉ I HARESKOVEN

Kom med til skak i Hareskoven; Hareskovens Skakcafé.

Skakcaféen er for alle skak-interesserede børn, unge og voksne. Uanset om du er begynder eller øvet spiller, kan du deltage, men Skakcafén er IKKE undervisning, så du skal kunne de grundlæggende regler – eller have én med, der kan hjælpe dig i spillet. Kom gerne hele familien, børn under 10 år i følge med en voksen. Kaffe, juice/sodavand + lidt snacks kan købes billigt, men I er også velkomne til at medbringe jeres eget brainfuel.

Tilmelding er ikke nødvendig, bare mød op og medbring et skakbræt/brikker og evt. skakur.

Det er lokale Marie Ingmann Bille Fynbo, der har taget initiativ til skakcaféen. Marie ved efter eget udsagn intet om skak, men har via sine drenge på 10 og 14 oplevet, hvordan spillet samler på tværs af alder, køn, etnicitet og fysik og samtidig er virkelig god hjernegymnastik der ofte kan hamle op med skærmen i børn og unges hverdag.

”Før vi flyttede til Hareskovby i 2019, gik vores ældste på en skole med skoleskak og det var utroligt værdifuldt, så vi håber fortsat at kunne få spillet lidt i ny og næ”, udtaler Marie”.

Hvis I er interesseret i mere skak i Hareskoven, så tjek også facebook-gruppen Skakspil i Hareskovby. Har I spørgsmål vedr. Skakcaféen kan I skrive til Marie på mariebille@gmail.com

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: mariebille@gmail.com

Pris: gratis

LØRDAG 2. SEPTEMBER KL. 9.00

VELGØRENHEDSDAG FOR BØRNECANCERFONDEN

Vi gjorde det i FÆLLESSKAB for to år siden – samlede knap 60.000 kroner ind til Børnecancerfonden.

Nu vil vi gøre det igen – samle Hareskoven til en sjov, social og uforglemmelig dag, hvor både store og små på hver deres måde bidrager til, at vi sender et beløb videre til fonden, der hjælper kræftramte børn og deres familier.

Det hele kommer til at foregå den 2.september 2023 fra 9.00. Og det kommer ligesom sidst til at foregå omkring fodboldbanerne, Hareskov IF’s klubhus og hallen.

Ligesom sidst vil det være det – som Børnecancerfonden selv har døbt – ”Hareskovløbet”, som vil være omdrejningspunktet. Her beviste vi for to år siden, at alle – både børn og voksne i forskellig fysisk form, med barnevogn, i gå-tempo og i løb kan samle rigtigt mange penge ind. Det var både rørende og brandhyggeligt.

Brandhyggelig bliver resten af dagen også. Der vil fra morgenstunden være kaffe, yoga, kreativ konkurrence, hoppeborge, oppustelig fodboldbane, deltagelse af forskellige foreninger fra Hareskoven og kagebod og Foodtrucks, kolde drikke og musik.

Klokken 12 skal vi sørge for at vores Serie 1 kvinder fra Hareskov IF sender Brøndby hjem med et nederlag. Der vil i den forbindelse være en sjov konkurrence, som ALLE kan deltage i.

Klokken 15 vil nogle af landets allerbedste stand up’ere holde halvanden times show i klubhuset, hvor der kan købes eksklusive billetter. Alle har de beundringsværdigt takket ja til at gøre det gratis, så også her går billetindtægterne ubeskåret til vores indsamling til Børnecancerfonden.

Vi vil med andre ord skabe en byfest for os alle der samtidig er ET STORT VELGØRENHEDSARRANGEMENT til fordel for Børnecancerfonden.

Vi håber, vi ses den 2.september 2023 fra klokken 9. Der vil komme et endeligt tidsprogram i vores Hareskovgruppe på Facebook.

Vel mødt

Udvalget bag ”Velgørenhedsarrangementet”et

Sted: Banerne ved klubhuset

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Heidi Frederikke, hf@heidifrederikke.dk

7
SEPTEMBER

MANDAG 4. SEPTEMBER KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær på biblioteket

Sted: Hareskov Bibliotek

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com

Pris: gratis

Velkommen til Strikkecafè på Hareskov Bibliotek den første mandag i måneden. Her mødes vi over en kop kaffe og udveksler strikkeideer. Vi strikker også til Speranta – et behandlingshjem for fyisk handicappede børn I Rumænien. Tøjet sendes to gange om året til børnehjemmet. Kontakten er skabt via Adi og Kim Holzer som har haft kontakt til dette hjem gennem mange år. NB: Medbring selv strikketøj.

LØRDAG 9. SEPTEMBER KL. 15 - 17

CYKELBYTTEDAG

v/Hareskov Cykler

Er børnecyklen blevet for lille, mangler du en ”stationscykel”, eller står der en cykel i skuret som ikke bruges mere, så kom og køb, sælg, byt.

Tue fra Hareskov Cykler er på plads med gode råd og vejledning!! Kom og gør en god handel, og vær med til at få genbrugt cykler som måske ellers bliver smidt ud !

Sted: Skolens P-plads ved Annexgården

Tilmelding: ingen tilmelding

Kontakt: Tue Tarp Jensen, Telefon 4498 0603

Pris: gratis

SØNDAG 10. SEPTEMBER KL. 14 - 16

SYNG, SPIL OG DANS FOR BØRN

v/Kira Martini

Juhu – Det’ for børn! Kom og vær med, når Kira vender tilbage og synger, spiller og danser i skolens dejlige Hjerterum. Jazzsangerinde Kira Martini og hendes storswingende jazz-krokodille, er en boblende festlig oplevelse for både børn og voksne. Sprudlende rytmer fra syd og nord, spilles og synges i et farverigt univers fuld af leg og improvisation.

Sted: Hjerterummet, Hareskov skole

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Sangene er komponeret af frontkvinde Kira Martini, og handler om stort og småt i livet, om pudsige skabninger, og finurlige møder. Om Brasiliens rytmer, og om athuske at bruge sin fantasi. Alle sangene er udgivet på pladen ”Boogie-Woogie-Jazz”, som i samme omgang blev nomineret til Årets Børnejazzpris for år tilbage.

Kontakt: Karin Mathiesen lama72@outlook.dk

Pris: gratis

8 SEPTEMBER

ONSDAG 13. SEPTEMBER KL. 19 - 21

VINSMAGNING BORDEAUX

Denne aften vil vi gå et par trin op ad kvalitetsstigen. Vinene bliver som flg.: Bordeaux sec - Margaux - St.Julien - Pauillac - St.Estephe - St.Emilion - Pomerol og Sauternes. Pris og kvalitet er væsentligt højere end vi plejer og det skal blive spændende at se om I synes, at der er balance mellem kvalitet og pris. Som vanligt lidt lækker tilbehør, hvor vi denne aften også har strammet buen en smule. Så der er lagt op til en aften lidt ud over det sædvanlige. Vel mødt!

Sted: Annexgården, Skandrups Alle 7

Tilmelding: senest 8/9. Afbud senest 11/9.

Kontakt: Johanne Bratbo, hmbvin@bratbo.dk

Pris: 350,- kr. inklusiv en let forplejning. Indbetaling til konto: reg.nr. 2112 konto nr. 6276388132 eller kontant eller MobilePay ved fremmøde.

TORSDAG 21. SEPTEMBER KL. 17 - 20

GRØN FÆLLESSPISNING

– en bæredygtig ung krop

Temaet for grøn fællesspisning er Bæredygtig krop – styrke og sundhed, med særlig fokus på unge og dem som snart flytter hjemmefra. Fællesspisningen starter med et kort ekspertoplæg, fortsætter med praktisk køkkenskole og slutter med en hyggelig fællesspisning i Annexgårdens stue. Der er god mulighed for at få svar på spørgsmål under hele forløbet. Et samarbejde mellem Furesø Kommune, Klimagruppen og HMB om biodiversitet.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: senest 14/9 (max 30 personer)

Kontakt: Ditte Larsen jdeglarsen@gmail.com, Vibeke Bohn vibekebohn@gmail.com el. Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com

Pris: gratis

TORSDAG 28. SEPTEMBER KL. 19 - 20:30

Målrettet de unge:

• Hvorfor skal jeg erstatte cupnoodles med bæredygtig mad?

• Hvordan kan jeg få protein nok uden kød?

• Hvordan undgår jeg madspild?

• Hvordan jeg lave et billigt, hurtigt og korrekt nærende måltid, som bidrager til min fitness­ træning?

SPISELIGE ELLER GIFTIGE SVAMPE

Oplæg til svampetur 7. oktober v/ Jørn Gry

Der gror mange forskellige svampe i Hareskovene. Denne aften kan du høre Jørn Gry fortælle om både de giftige og de spiselige, med særlig vægt på de svampe, man kan finde i Hareskovene.

Foredraget er samtidigt et oplæg til en forhåbentlig udbytterig svampetur d. 7. oktober, hvor både børn og voksne er meget velkomne.

Jørn Gry er medlem af Svampeforeningens bestyrelse. Han har diplom i svampekundskab og har ledet mange svampeture, også for HMB.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com

Pris: gratis, drikkevarer kan købes

9

SØNDAG 1. OKTOBER KL. 10 - 16

HARESKOVENS LOPPEMARKED

– Hareskovhallen fyldes med loppeboder

Vi slår dørene op til årets helt store loppemarked i Hareskovby. Kig forbi og gør en god handel eller benyt lejligheden til at sælge ud af egne gemmer. Du hjælper både klimaet og sparer penge ved at købe brugt. Derudover er loppemarkedet arrangeret til fordel for Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene – fordi alle børn har ret til et aktivt liv med leg og bevægelse. Legeheltene sørger for, at hverdagen for hospitalsindlagte børn byder på andet end IPad og Smartphone – de får børnene op af hospitalssengene og aktiveret i det omfang, børnene kan være med. Dette til glæde for både børnenes trivsel og helbred. Foruden selve loppemarkedet, vil der på dagen være mulighed for at få stillet både sulten og lækkersulten. Alle indtægter fra mad- og kagesalget går ubeskåret til Legeheltene, så der er ingen grund til selv at sørge for frokost og kage denne dag.

Sted: Hareskovhallen

Tilmelding: senest d. 29/9 for standholdere

Kontakt: Mathilde Moe Møldrup, mathildemoemoeldrup@gmail.com

Pris: gratis – stand 250 kr. via MP 833585.

De 250 kr. går ubeskåret til Børneulykkesfondens initiativ Legeheltene. Indtægterne for salget i din bod på dagen beholder du selv.

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær på biblioteket

Sted: Hareskov Bibliotek

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com

Pris: gratis

SVAMPETUR

v/ Jørn Gry

Svampeturen her følger efter den teoretiske gennemgang af giftige såvel som spiselige svampe på Annexgården 29. september. Nu går vi en tur med Jørn Gry i vores lokale skov, hvor Jørn giver os tips om hvor, hvornår og hvordan vi kan finde svampene.

Jørn lægger vægt på at undervise i alle svampe. Vi skal kende de giftige, så vi kan holde os fra dem. Der vil blive uddelt 2 svampebrochurer til deltagerne.

Efter dagens høst vil Jørn hjælpe os med at bestemme de fundne svampe, så vi ved, hvad vi roligt kan tage med hjem og spise.

Tag gerne børnene med – de er tit de bedste til at finde svampene.

Jørn Gry er medlem af Svampeforeningens bestyrelse. Han har diplom i svampekundskab og har ledet mange svampeture, også for HMB

Sted: Hareskoven – præcist mødested oplyses senere

Tilmelding: senest 2. oktober, max 25 personer

Kontakt: Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com

Pris: gratis, medbring gerne en kurv og en kniv til de svampe du samler på turen

10 OKTOBER
MANDAG 2. OKTOBER KL. 15 - 17 LØRDAG 7. OKTOBER KL. 13 - 15

ONSDAG 11. OKTOBER KL. 19 - 21

SAMTALEAFTEN PÅ TVÆRS AF

GENERATIONER OM ”GAMLE DAGE” I HARESKOVBY

v/Mogens Persson

Samtaleaften med deltagelse af borgere, som er vokset op år tilbage i Hareskovby. Dengang, hvor vi havde posthus og bank, flere købmænd, slagter, grønthandler, Eifi`s kiosk og Nexøs autoværksted med benzintank. Og det er vel kun 25 -30 år siden, at den sidste butik lukkede.

Vi har allerede fået fat i personer som vil fortælle om dengang, men vi efterlyser faktisk flere borgere på tværs af generationer, som har lyst at komme og dele oplevelser fra deres opvækst og liv i Hareskovby.

Museumsmand Morten Mortensen  (fra tidligere Samtaleaften) vil evt deltage og samle op på minderne og delefoto/video fra de rigtig gamle dage i Hareskovby.

”Skynd jer at melde jer til inden gode minder går i glemmebogen! ”

Sted: Annexgaarden

Tilmelding: Senest 9/10

Kontakt: Mogens Persson: umvpersson@gmail.com eller Karin Mathiesen: lama@outlook.dk

Pris: gratis

TORSDAG 26. OKTOBER KL. 17 - 20

GRØN FÆLLESSPISNING

– bæredygtig husmandskost

Temaet for grøn fællesspisning er denne gang fællesskab og bæredygtig mad – med særlig fokus på enlige og seniorer.

I maj havde vi den første lærerige og hyggelige grønne fællesspisning i et samarbejde mellem Furesø Kommune, Klimagruppen og HMB om biodiversitet. Nu er de gode spørgsmål mere målrettet seniorerne:

• Kan man lave bæredygtigt gammeldags husmandskost?

• Hvordan kan man få protein nok med kødfrie retter?

• Hvordan undgår jeg madspild?

• Hvorfor er en madklub en god ide?

Fællesspisningen starter med et kort ekspertoplæg, fortsætter med praktisk køkkenskole og slutter med en hyggelig fællesspisning i Annexgårdens stue. Der er god mulighed for at få svar på spørgsmål under hele forløbet.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: senest 19/10 (max 30 personer)

Kontakt: Ditte Larsen jdeglarsen@gmail.com, Vibeke Bohn vibekebohn@gmail.com el.

Inger Helt Poulsen, i.helt.poulsen@gmail.com

Pris: gratis

11

MANDAG 6. NOVEMBER KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær på biblioteket

Sted: Hareskov Bibliotek

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com

Pris: gratis

TIRSDAG 7. NOVEMBER KL. 19 - 21

BESØG PÅ VESTFORBRÆNDINGEN

v/Vestforbrændingen

Som opfølgning på sidste års spændende foredrag om vores affaldshåndtering arrangerer vi nu i samarbejde med Vestforbrændingen mulighed for guidet rundvisning på anlægget i Glostrup. På besøget kommer vi helt tæt på håndteringen af vores dit affald og lærer, hvad der sker med det, efter det er sorteret og smidt ud. Hver dag læsser 400 lastbiler affald af fra kl. 6 morgen til 18 aften, hvilket på årsbasis genererer 540. mill. kilo affald. Det meste af vores skrald bliver genanvendt, og resten går til produktion af elektricitet og fjernvarme på vores kraftvarmeværk i Glostrup. Besøget starter med et kort foredrag og slutter med en rundvisning på forbrændingsanlægget. Her oplever vi hele affaldets vej, fra det kommer ind med skraldebilerne, til det bliver brændt, og

energien bliver omdannet til elektricitet og fjernvarme. Turen går forbi Danmarks største skraldespand, der er 100 m bred, 20 m dyb og 42 m fra bund til top, og forbi kontrolrummet på 4 sal, ad trapper, så tag gode sko på. Herfra styres og overvåges alt. Bemærk! Da Vestforbrænding er en farlig arbejdsplads, hvor sikkerhed er i højsædet, kan gravide og personer i rullestole desværre ikke deltage. Der skal ligeledes under hele rundvisningen bæres hjelme og gule sikkerhedsveste (udleveres til låns). Og endelig er det ikke muligt at vende om, når først en rundvisning er påbegyndt. Bemærk også, at vi mødes derude, men når vi nærmer os vil vi forsøge at arrangere fælleskørsel.

Sted: Vestforbrændingen, Ejby Mosevej 219, 2600 Glostrup

Tilmelding: senest 31. oktober

Kontakt: formand@harekovbymedborgerforening.dk

Pris: gratis

12
NOVEMBER

TIRSDAG 14. NOVEMBER KL. 19

HJERTELUNGEREDNING OG

BRUG AF HJERTESTARTER v/Preben Bitsch

Få en gratis 30 minutters introduktion til hjertelungeredning og brug af hjertestarter Hvert år bliver mere end 5.000 mennesker ramt af hjertestop uden for hospitalerne, så jo flere der kan træde til med livgivende førstehjælp, jo større er chancerne for både at overleve, men også at komme godt videre med sit liv bagefter. Vi har efterhånden flere hjertestartere hængende rundt omkring i byen (Rema, hallen, fodboldklubhuset, kirken samt Skovlyst (adgang i åbningstiden), Anemonevej og flere er på vej. Og det er en god ting.

På kurset får du en demonstration af hjertelungeredning og af, hvordan man bruger en hjertestarter. Tanken er, at jo flere vi er, der har kendskab til førstehjælp ved hjertestop, jo flere er vi, der kan – og tør – træde til, hvis vi skulle være i nærheden af en, der pludselig falder om med hjertestop.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: senest 7. november

Kontakt: mail til formand@hareskovbymedborgerforening.dk med dit navn og alder (bare indenfor et 10-årsinterval.) Registreringen går til Hjerteforeningen, som udsteder et bevis på din deltagelse.

Pris: gratis

ONSDAG 22. NOVEMBER KL. 19 - 21

VINSMAGNING SPANIEN PÅ GODT OG ONDT

Er vi kommet af med den spanske syge med overdreven brug af amerikanske egefade?

Der er i Spanien kommet flere nye appellationer som prøver at gøre en forskel, bl.a. ved store schweiziske investeringer, hvilket giver udslag i et bedre og mere moderne produktionsudstyr. Bedre kontrol med de parametre der danner den færdige vin. Lavere høstudbytter, strengere opsortering af druematerialet, flere franske fade alt sammen til gavn for kvaliteten. Som vanligt lidt godt til ganen. Vel mødt!

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: senest 17/11. Afbud senest 20/11.

Kontakt: Johanne Bratbo, hmbvin@bratbo.dk

Pris: Kr. 200,- inklusive let forplejning. Indbetaling til konto 2112 6276388132 eller kontant eller MobilePay ved fremmøde

TORSDAG 23. NOVEMBER KL. 16 – 18

JULEHYGGE FOR BØRN OG FORÆLDRE

Traditionen tro inviterer HMB børn og voksne til hyggelige julerier i Annexgården. Medbring gerne flot genbrugspapir (reklamer/ugeblade), kogler og lignende– og husk egen saks. Kl. 17.30 er der risengrød til glade nisser – små som store! Vi glæder os til at se jer.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: senest 21. november

Kontakt: Karin Mathiesen lama72@outlook.dk eller Ida Øhrstrøm idaoehrstroem@gmail.com

Pris: gratis

13

SØNDAG 3. DECEMBER KL. 16.30

JULEMANDEN TÆNDER HARESKOVBYS JULETRÆ

Julemanden lægger igen vejen forbi Hareskovby og hjælper os med at tænde byens juletræ.

Det sker 1. søndag i advent kl. 16.30

Der kan købes varm kakao, saft og æbleskiver til – samt lokalproduceret Glühwein til de voksne – og masser af julehygge.

Så saml familien, tag varmt tøj på og mød op hos MTBTours på Gl. Hareskovvej til julehygge.

Sted: P-Pladsen ved MTB-Tours

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Kirsten Fritsche, k.o.fritsche@gmail.com

Pris: gratis

DECEMBER

MANDAG 4. DECEMBER KL. 15 - 17

STRIKKECAFÉ

– hyggeligt samvær på biblioteket

Sted: Hareskov Bibliotek

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Ida Øhrstrøm, idaoehrstroem@gmail.com

Pris: gratis

HVER WEEKEND I DECEMBER KL. 10 – 16

JULETRÆSSALG PÅ ANNEXGÅRDEN

v/Hareskov IF årgang 2010

Også i år står Hareskov IF’s årgang 2010 for juletræssalg og julehygge i Annexgårdens hyggelige rammer i alle fire adventsweekender op til jul. De sørger samtidig for julehyggen med julemusik og salg af lune boller, kager, varme drikke mm. indendørs i Annexet.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: Henrik Guldberg guldberg@heaven.dk

Pris: gratis

WEEKENDEN 9. - 10. DECEMBER KL. 11 - 16

JULEMARKED PÅ ANNEXGÅRDEN

Som noget nyt koncentrerer vi julemarkedet til én weekend med boder med jule ting og kunsthåndværk. Derfor har HMB reserveret hele Annexgården samt Annexet den 2. weekend i december kl. 11 ­ 16 til julemarked. Indendørs sælges kunst og kunsthåndværk fra boder. Og fra køkkenet sælger folkene bag juletræssalget lune boller, kager og varm kakao, kaffe/te mm. Hvis du er interesseret i at få en bod (gratis) på julemarkedet, så skriv til Inger Helt Poulsen i.helt.poulsen@ gmail.com.

Boderne bliver tildelt efter først til mølle­princippet.

Tilmelding senest 1. november.

Vi glæder os til at se jer til julehygge på Annexgården.

Sted: Annexgården, Skandrups Allé 7

Tilmelding: ingen tilmelding nødvendig

Kontakt: i.helt.poulsen@gmail.com

Pris: gratis

15

SEPTEMBER se side 7

LØRDDAG 2. SEPTEMBER KL. 9.00

MANDAG 4. SEPTEMBER KL. 15 - 17

VELGØRENHEDSDAG FOR BØRNECANCERFONDEN

STRIKKECAFÉ

LØRDAG 9. SEPTEMBER KL. 15 - 17 CYKELBYTTEDAG

SØNDAG 10. SEPTEMBER KL. 14 - 16 SYNG, SPIL OG DANS FOR BØRN

ONSDAG 13. SEPTEMBER KL. 19 - 21

VINSMAGNING BORDEAUX

SØNDAG 17. SEPTEMBER KL. 15 - 16:30 SKAKCAFÈ

TORSDAG 21. SEPTEMBER KL. 17 - 20

TORSDAG 28. SEPTEMBER KL. 19 - 20:30

OKTOBER se side 10

SØNDAG 1. OKTOBER KL. 10 - 16

MANDAG 2. OKTOBER KL. 15 - 17

LØRDAG 7. OKTOBER KL. 13 - 15

ONSDAG 11. OKTOBER KL. 19.21

TORSDAG 26. OKTOBER KL. 17 - 20

NOVEMBER se side 12

MANDAG 6. NOVEMBER KL. 15 - 17

TIRSDAG 7. NOVEMBER KL. 19 - 21

SØNDAG 12. NOVEMBER KL. 15 - 16:30

TIRSDAG 14. NOVEMBER KL. 19

ONSDAG 22. NOVEMBER KL. 19 - 21

TORSDAG 23. NOVEMBER KL. 16 – 18

GRØN FÆLLESSPISNING

SPISELIGE ELLER GIFTIGE SVAMPE

DECEMBER se side 14

ALLE WEEKENDER I DECEMBER KL. 10 – 16

SØNDAG 3. DECEMBER KL. 16.30

HARESKOVENS LOPPEMARKED

STRIKKECAFÉ

SVAMPETUR

HISTORISK SAMTALEAFTEN PÅ

TVÆRS AF GENERATIONER

GRØN FÆLLESSPISNING

MANDAG 4. DECEMBER KL. 15 - 17

WEEKENDEN 9. - 10. DECEMBER KL. 11 - 16

STRIKKECAFÉ

BESØG PÅ VESTFORBRÆNDINGEN

SKAKCAFÈ

HJERTELUNGEREDNING OG BRUG AF HJERTESTARTER

VINSMAGNING SPANIEN PÅ GODT OG ONDT

JULEHYGGE FOR BØRN

OG FORÆLDRE

JULETRÆSSALG

JULEMANDEN TÆNDER

HARESKOVBYS JULETRÆ

STRIKKECAFÉ

JULEMARKED PÅ ANNEXGÅRDEN

2023
AKTIVITETSKALNDER EFTERÅR
Hareskovby Medborgerforening