Page 68

ULLENSVANG

68

Kunstløyper i Hardangerlandskapet

I Hardanger er det fire kunstløyper Mælen D 8, Norheimsund D 7, der ein får oppleve stadspesifikk Utne C 9, Bu C 10 kunst i landskapet, utført av www.kunstlandskap.no regionale og nordiske kunstnarar. Kunstløypene “Mellom Himmel og Fjord. SJÅ” er på Mælen i Jondal kommune, i Norheimsund i Kvam Herad og på Utne og Bu i Ullensvang Herad. Gå på oppdagingsferd langs gang- og sykkelvegen ned til Hardangerbrua på Bu og på uteområdet til Hardanger folkemuseum på Utne.

Vikebygd Landskapspark

Ei bygd rik på tradisjonar i eit unikt natur- og kulturlandskap. Busetnad prega av klyngjetun omgitt av frukthagar. Opplev historisk sus i kulturminnet Agatunet. Flotte turvegar inn i Folgefonna nasjonalpark t.d. BuførevegenPilegrimsvegen i Reiseterlia.

Vikebygd E 9 www.vikebygdlandskapspark.no

Fiske i Ullensvang

Det er varierte og gode fiske-mogelegheiter i Ullensvang. Turistkontoret har informasjon om fiske i fjord, elver og fjellvatn, og sel ulike fiskekort.

www.visitullensvang.no Tel. 53 66 31 12

Hardangerfjord kajakkutleige

Utleige av kajakk, kajakkutstyr og friluftslivutstyr som gir deg moglegheit til å komme tett på fjordlandskapet. Utstyret kan leigast for ein eller fleire dagar, og om ynskjeleg får du hjelp til å planlegge ei spennande rute. Krav om padleferdigheiter.

Lofthus D 9 www.hardangerfjordkajakk.no Tel. 92 01 68 87 01.05-30.09

Hardanger Cideri AS

Butikk med sal av eigenprodusert most, cider og vin. Omvising i produksjonslokala med forteljing om produksjon av cider og most og smak av produkt. Samarbeider med andre lokale verksemder og kan lage opplegg for grupper som ynskjer ei unik oppleving. Må tingast på førehand.

Jåstad D 9 www.ciderspace.no Tel. 41 50 23 11/92 42 29 23

Båtutleige

Kinsarvik Camping: motorbåtar. s. 69

Lofthus Auto

Bilverkstad, bensinstasjon, bilutleige, marina med dieselpumpe på kai, Viking redningsteneste.

Lofthus D 9 Tel. 53 67 12 70

Esso Kinsarvik Halldor Utne AS

Servicestasjon, bensinstasjon, kiosk, gatekjøkken

Kinsarvik D 10 Tel. 53 66 32 26

No_Hardangerfjordguide 2017  
No_Hardangerfjordguide 2017  
Advertisement