Page 49

nd og et tilbagevenWalesiske Snowdonia er fascinere e i Storbritannien. retur vand dende højland for familiens

gennem 20 år rejst til England og deltaget i konferencer og seminarer med jævne mellemrum. - Vi har haft mange længere ture til England, hvor vi i syv dage i træk ikke har snakket om andet end græs og græspleje. Og sammenholdt med efteruddannelse og den entusiasme, man kan oparbejde i selskab med ligesindede, har det klædt mig godt på, siger Per Rasmussen, der også nævner den tidligere dansk-baserede engelske greenkeeper Chris Haspell som en væsentlig faktor for at åbne gruppens øjne for nye muligheder og metoder.

Skulderklap og urokser Alternative plejemetoder har altid været en del af Per Rasmussens greenkeeper-DNA, og en af de metoder kan i dag ses på banen i Smørum, hvor man både har får og urokser gående rundt - til gavn for banen og til glæde for medlemmerne. Plejemetoderne har af flere omgange indbragt skulderklap til Per Rasmussen og hans stab. Først fra R&A, som roste Smørums tilgang til baneplejen og sidste år modtog Smørum Golfklub så Natur- og Miljøprisen for at udvikle naturen omkring klubbens i alt 51 golfhuller. - At få sådan en pris gør noget ved selvtilliden og ikke mindst for den vægt man taler med over for bestyrelsen. Mit job handler om at præstere bedst mulig kvalitet på spillearealerne indenfor en økonomisk ramme og en forholdsvis lille stab, og det passer godt med den vej, vi har fulgt. Og så prøver vi at skabe noget natur i randområderne af golfbanen. Fårene har vi haft i 20 år, og senere kom de store dyr

Fra de unge dage med rygsæk. Den unge mand på mi højre side er vores n gode kollega Jan Ebdrup fra Hede land Golfklub. -

til. Det giver oplevelser til vores medlemmer og er med til at skabe så varieret natur som muligt. Og den linje har vi fulgt i mange år, siger han.

Fodbold og bøger Per Rasmussen taler gerne om faget og sit job, og han formår ganske snedigt at dreje de fleste spørgsmål om sin person over på greenkeeper-gerningen. Og når han fortæller, at han i sin sparsomme fritid gerne læser bøger, kommer det heller ikke som en overraskelse, at der også ligger faglitteratur på sengebordet. - Jeg læser en del faglitteratur, men der er også plads til skønlitteratur. Med favoritter som Johannes V. Jensen og Vilhelm Moberg er jeg dog altid 50-100 år bagefter, så jeg er aldrig helt up to date, hvad det angår.

// fortsættes side 50 //

FAKTA: Navn:

Per Rasmussen.

Titel:

Chefgreenkeeper i Smørum Golfklub.

Alder:

54 år.

Karriere: 1990 og 1991: Hillerød GK (sæsonarbejder), 1992: Fredensborg GK (assistent), 1993-2018: Smørum GK (chefgreenkeeper). Hobbies: Bøger og sport - især engelsk fodbold og Manchester United.

Nr. 1 - 2018 Greenkeeperen

49

Greenkeeperen nr1 2018  
Greenkeeperen nr1 2018  
Advertisement