Page 48

Foto: By Nicholas Piccillo/www.shutterstock.com

// ØVRIGE

Stafetten I denne artikelserie vil Greenkeeperen i 2018 tage på rundtur blandt de danske greenkeepere. Vi tager en snak om deres liv, hobby eller hvad der ligger dem på sinde, hvorefter den enkelte greenkeeper sender stafetten videre til en kollega efter eget valg.

Læsehest, sportsnørd - og god med en rive Chefgreenkeeper Per Rasmussen er efterhånden en institution i Smørum Golfklub. Selv om han ikke går så meget op i den slags, kan han i år fejre 25 års jubilæum i den store klub på den københavnske vestegn. Vi tog en snak med Per om livet som greenkeeper - og om at være fan af engelsk fodbold og Manchester United.

S

om ung eventyrlysten knøs rejste Per Rasmussen jorden rundt med rygsæk. Når han løb tør for penge, vendte han hjem til Hillerød for at finde et arbejde med det formål at tjene penge nok til at rejse afsted igen. Omkring 1990 var der lavvande i pengekassen, og da han kom hjem fra en sine rejser blev han opmærksom på, at den lokale golfklub søgte sæsonarbejdere. - Jeg syntes arbejdet var sjovt og spændende at gå til, og da jeg gik ledig en vinter, tog jeg nogle gartnerkurser og kom tilbage til golfklubben året efter. På det tidspunkt havde Per Rasmussen mødt en pige. De blev kærester og flyttede sammen. - Så blev livet pludselig lidt mere alvorligt, og jeg begyndte så småt at tænke på, hvad jeg skulle lave, når jeg blev stor.

Så i 1992 søgte jeg en fast stilling som assistent i Fredensborg, som skulle til at åbne, fortæller Per Rasmussen. Han fik stillingen og var i Fredensborg et år. Men så kom Per på et kursus, hvor en af foredragsholderne sagde, at man skulle tænke stort. - Så det gjorde jeg. På det samme kursus kom det mig nemlig for øre, at man var i gang med at bygge en ny golfbane i Smørum, så jeg søgte stillingen som chef - og fik jobbet. Per Rasmussen startede i sommeren 1993, bare tre uger før dele af banen skulle åbne. - Det så forfærdeligt ud, og banen var slet ikke klar. Men med hårdt arbejde fik vi det til at ligne en golfbane. Og resten er historie, som han siger.

Masser af efteruddannelse Per Rasmussen har været i Smørum lige siden, men havde det været i dag, er han overbevist om, at han aldrig ville være kommet i betragtning til jobbet. - Jeg var meget grøn og fik formentlig stillingen, fordi jeg ikke havde de store krav til aflønning. Og så i øvrigt udviste en god portion gå-på-mod, energi og drive ved jobsamtalen. Det ville gudskelov ikke kunne lade sig gøre i dag, hvor de unge mennesker er klædt på med uddannelse og karrierefremmende joberfaring. Jeg havde ingen formel uddannelse inden for greenkeeping, men kom dog med en matematisk-biologisk studentereksamen, så jeg havde en vis forståelse for biologi, da jeg kom herud, husker han.

Konen forfalder til at kigge mod himlen i Snowdonia.

48

Greenkeeperen nr. 1 - 2018

Siden har Per Rasmussen suget til sig af viden og efteruddannelse, og sammen med sin erfa-gruppe har han nu

Greenkeeperen nr1 2018  
Greenkeeperen nr1 2018  
Advertisement