Page 1

Kulturenheten

Den kulturelle spaserstokken

1. desember i Erkebispeg책rden med Halvdan Sivertsen

DEN KULTURELLE SPASERSTOKKEN

p책 Melhus

Julekonsert i Nidarosdomen

Kulturkalender oktober - november - desember 2010


Oktober Velkommen til en kulturell høst med Den kulturelle spaserstokken! Satsingen på kultur for seniorer når stadig flere. Mange nye kommuner involveres i den nasjonale satsingen, og bevilgningene øker for hvert år! ”Trondheim er en foregangskommune når det gjelder spaserstokken. Mange har lært mye av måten Trondheim har gjort dette på, og blitt inspirert av entusiasmen som preger arbeidet som gjøres her” sa kulturminister Anniken Huitfeldt til Adresseavisen 7. september. Siden 2002 har tilbudet i Trondheim blitt stadig bedre, og det er mye takket være oppslutning fra publikum og gode samarbeidspartnere, innen helse og velferd, kulturinstitusjoner og frivillige! Vi vil derfor benytte anledningen til å takke alle som har bidratt til at tilbudet fremdeles vokser, og samtidig oppfordre til å ta kontakt med oss om dere har innspill! Karin Amble Fagansvarlig for kultur og helse

Mette Jensen Prosjektleder for Den kulturelle spaserstokken

Eldres dag 1. oktober FNs internasjonale Eldres dag markeres også i år med festmøte i Nova og markeringer i bydelene. Gratis inngang til alle markeringer av dagen. Program i sentrum: 11.00 Festgudstjeneste i Nidarosdomen ved Torstein Amundsen 13.00 – 15.00 Festmøte i Nova kinosenter, Liv Ullmann-salen Vertskap for møtet er Gerda Rekstad, leder for Eldrerådet i Trondheim, og Inger Johanne Olsen, daglig leder for PFO/ Hornemansgården. Tale for dagen ved Arnt Frøseth. Underholdning ved Jazzmazzørene, nyttig informasjon, og appell ved ordfører Rita Ottervik. Mellom gudstjenesten og festmøtet inviterer Kafé Horneman til hyggelig kaffepause. Program i bydelene: Alle arrangement starter kl. 12.00, og det er åpen kafé. Zion helse- og velferdssenter: Snaustrinda spelemannslag Byneset helse- og velferdssenter: Asbjørn Johnsen Sjetne grendahus: Trønderkaillan Kultursenteret for eldre i Strinda: Ditty Group Bakklandet Menighets Omsorgssenter: Dagfinn Gården Munkvoll helse- og velferdssenter: Jan Tryman Valentinlyst helse- og velferdssenter: Terje Hansen Arrangementene er et samarbeid mellom Eldrerådet i Trondheim, Pensjonistenes fellesorganisasjon (PFO)/Hornemansgården, Infosenteret for seniorer og Kulturenheten.


Oktober Vømmølshow – Johan Møkkerbakken

Johan Møkkerbakken, alias Kalle Garli, er en figur fra Hans Rotmos fiktive og eventyrlige Vømmølverden om Vømmøldalen. Johan Møkkerbakken er en renspikka Vømmøldaling og er godt kjent for sine historier om store og små hendelser fra Vømmøldalen. Her blir det Vømmølsanger av Hans Rotmo og noen selvlagede sammenbundet av historier og vitser knyttet opp mot sangene.

Onsdag 6. oktober kl. 11.00 Zion helse- og velferdssenter, Ole Hogstads vei 16 Onsdag 6. oktober kl. 14.00 Laugsand helse- og velferdssenter, Thomas von Westens gate 34 Torsdag 7. oktober kl. 11.00 Tiller helse- og velferdssenter, Østre Rosten 51 Torsdag 7. oktober kl. 14.00 Kaaret, Othilienborgtunet Fredag 8. oktober kl. 11.00 Ranheim helse- og velferdssenter, Ranheimsveien 179 A Fredag 8. oktober kl. 14.00 Trondhjems hospital, Hospitalsløkkan 2-4 Pris kr. 120,- inkl. servering Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00

Hannah Ryggen – kunst og engasjement Tirsdag 12. oktober kl.12.00 Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum Pris kr. 50,Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Bli kjent med de sterke historiene bak teppene til Hannah Ryggen. I denne omvisningen forteller vi historien om den kjente og viktige kunstneren som skapte sine mesterverk her i Trøndelag. Hannah Ryggen regnes som en av Norges aller viktigste kunstnere fra de siste 100 år og gjennom hennes arbeider opplever vi historier knyttet til krigsår og politisk engasjement. For de som ønsker en kopp kaffe etter omvisningen anbefaler vi et besøk i Kafé Horneman. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

Latinfestivalen – Monica Pilar og Andreas Karlsen Monica Pilar og Andreas Karlsen har spilt sammen siden 2007. Repertoaret består av latinamerikansk musikk, og publikum vil få høre brasiliansk bossanova, lidenskapelige boleros, viser og fløyelsmyke vuggesanger, framført med gitar og sang. Duoen har også noen Prøysenmelodier, blant annet ”Du skal få en dag i mårå” som blir sunget delvis på spansk og norsk. Fredag 15. oktober kl. 11.00 Hjorten omsorgssenter, Ilevollen 15 Fredag 15. oktober kl. 14.00 Kattem frivilligsentral, Uståsen 4 Pris kr. 100,- inkl. servering Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Latinfestivalen.


Oktober En søndag med Chopin  – Ringve museum Søndag 17. oktober kl. 11.00 – 15.00 Ringve Museum Gratis inngang,Tordenskiold kro er åpen. Ønsker du tilrettelegging for å delta på dette arrangementet? Kontakt Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 I år er det 200 år siden Chopins fødselsdag. Dette markerer vi med Klavermusikk av Chopin, i et bredt sammensatt utvalg. Kjente og mindre kjente stykker spilles og presenteres av klaverstudenter fra Institutt for musikk, NTNU. Konsertene fremføres i mange av Ringve museums historiske lokaler, program vil være tilgjengelig på arrangementet. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Ringve museum.

Allsang på Sverresborg  – Dagfinn Gården Tirsdag 19. oktober kl. 18.00 Sverresborg,Trøndelag folkemuseum, Sverresborg allé 13 Pris kr.75,- Café Bagle er åpen. Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Dagfinn Gården er godt kjent for de fleste, og leder her an i allsang. Det blir også mulighet til å ta en svingom. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Sverresborg, Trøndelag folkemuseum.

NRK 25 år  – Omvisning på NRK Tyholt Tirsdag 26. oktober kl. 12.00 Otto Nielsens veg 2 Pris kr. 75,- inkl. servering Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Har du lyst til å treffe kjente og ukjente NRKmedarbeidere på jobb? Har du lyst til å se hvordan vi jobber? Mediehuset NRK Trøndelag åpner gjerne sine dører for publikum. Velkommen til et møte med ”smakebiter” fra det vi holder på med akkurat nå! Ma Rosnes leder oss rundt i huset.Vi setter oss også ned for en prat, og kanskje kommer noen av NRK-medarbeiderne innom for å slå av en prat. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og NRK Tyholt.

Trondheim kommunale kulturskole (TKK) TKMK og Den kulturelle spaserstokken vil fortsatt samarbeide om å tilby gratis elevkonserter på de ulike seniorarenaene. Annonsering vil foregå i dagspressen, samt oppslag på arenaer og i nærmiljøet. Følg med! Vi samarbeider også om seniorkoret Koriander, som øver i Kulturskolens lokaler i Olavshallen hver mandag. Er du interessert i å være med? Kontakt Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 for mer informasjon.


November Trondheim Kino – Limbo Torsdag 28. oktober kl. 12.00 Prinsen kinosenter, sal 6 Pris kr. 90,- inkl. servering Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 ”Limbo” er et kritikerrost norsk drama med en glitrende Line Verndal (kjent fra Himmelblå) i hovedrollen. Sonia reiser med barna fra Norge til Trinidad, hvor ektemannen Jo er utstasjonert i oljebransjen. Overgangen fra en norsk 70-tallshverdag til et liv som oljehustru på en tropisk øy i Karibia, er både spennende og uvant. Når Sonia oppdager at Jo har vært utro, prøver hun først å holde fasaden. Med et vaklende ekteskap - uten noen å vende seg til - mestrer hun ikke lenger hverdagen. Limbo er en film om kjærlighet, fristelser og svik i et land langt hjemmefra. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Trondheim kino.

Fuglane – Trøndelag teater Tirsdag 2. november kl. 12.00 Trøndelag teater, Gamle scene Pris kr. 170,Billettene bestilles, hentes og betales i Trøndelag teaters billettluke, tlf. 73 80 50 00. Henvis til Den kulturelle spaserstokken. Romanen Fuglane er det store mesterverket i Tarjei Vesaas sitt omfattende forfatterskap og en av våre vakreste og mest folkekjære klassikere. Gamle Scene blir åsted for en sterkt visuell teaterversjon, der senter i universet er Mattis – ”Tusten” – og hans blikk på menneskene og hendelsene rundt seg. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Trøndelag teater.

Bosnisk dag – musikk, mat og omveltninger Institut sevdaha er en Bosnisk organisasjon i Norge som gjennom sang, dans, spill, foredrag og dialog forsøker å bygge bro mellom bosniere, nordmenn og andre nasjonaliteter og kulturer. I forbindelse med Transform verdensmusikkfestival får vi en smakebit av bosnisk kultur, gjennom musikk, dans, fortelling og mat. Miralem, Darko, Sadeta, Fuad og Armina spiller og synger både bosnisk og norsk musikk, og danser bosniske folkedanser. Edhija Mahic forteller om ”Hvordan det er til å bli flyktning i Norge”. Fredag 5. november kl. 12.00 Miljøhuset, Bromstadbuen 5 Fredag 5. november kl. 18.00 Hornemansgården, Kongens gate 5 Inngang kr. 50,- Gratis smaksprøver av bosnisk mat. Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Institut sevdaha.


November MetusalemFestivalen 2010 – tur til Melhus 11. og 12. november på Melhus Seniorfestivalen Metusalemfestivalen er en del av det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag. I 2009 ble festivalen arrangert på Britannia Hotell i Trondheim – i år er Melhus kommune stolt arrangør! I løpet av disse to dagene blir det er variert kulturtilbud på ulike arenaer i Melhus.Vi har satt sammen et pakketilbud fra Trondheim som inkluderer transport til og fra Melhus, dans ved Håkon Renanger og Metusalemkvartetten, åpning av brude- og dåpskjoleutstilling, middag, kake og kaffe, samt festforestilling på kvelden! For de som ønsker å delta på andre arrangement i løpet av festivalen er det selvsagt mulig å dra til Melhus på egen hånd. Se under for fullt program for festivalen.

Tur til Metusalemfestivalen – pakketilbud Torsdag 11. november. Avreise fra Hornemansgården kl. 13.15, vi er tilbake ca. 20.00 Pris kr. 450,- inkl. transport, middag, kake og kaffe, og inngang til dans, utstilling og festforestilling. Arrangementene som er en del av pakketilbudet er markert med rødt i programmet under. Påmelding til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 innen fredag 29. oktober. Faktura sendes.

Program for festivalen

Torsdag 11. november Kl. 13.00 Åpning av festival med smakebiter fra festforestilling Melhustorget Kl. 14.00 Åpning av brude- og dåpskjoleutstilling. Besøk av Bynesing og eggprodusent Sivert Kvaksvik. Kaffeservering. Høvdingen Kl. 15.00 Dans med Håkon Renanger og Metusalemkvartetten. Høvdingen Kl. 16.00 Middag. Høvdingen Kl. 18.00 Festforestilling! Tryllestandup-show med Tore Skoglund og Axel Radini Olsen. Besøk fra Øvre Singsaker ved fru Flettfrid Andrésen. Sang ved Tore Johansen og Leif Vidar Skei, og innslag ved elever fra Kulturskolen. Fotoutstilling og allsang. Festsalen, Rådhuset Fredag 12. november Kl. 12.00 ”Kortreist mat i godt selskap”, foredrag med radiokokk Inge Johnsen, og ”Jul på Innherred” og allsang ved Hildegunn Eggen og Per Olaf Green på trekkspill. Høvdingen Kl. 14.00 Kammerkonsert med mezzosopran Mai-Britt Wagnild, og Øyvind Farmen på trekkspill. Mulig ekstrakonsert kl. 15.00 Prestegårdslåna For mer informasjon om festivalen, kontakt Melhus kommune tlf. 72 85 81 04. Billetter kan bestilles på tlf. 72 85 80 50. Se også våre nettsider www.melhuskulturen.no Arrangementet er en del av det interkommunale samarbeidet om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag.


November Hva er dette?  – Kulturhistorisk quiz Tirsdag 16. november kl.18.00 Sverresborg,Trøndelag folkemuseum, Sverresborg allé 13 Pris kr. 50,Café Bagle er åpen. Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Velkommen til kulturhistorisk spørrekonkurranse ”med glimt i øyet” på Sverresborg. Quizen ledes av dramapedagog Kjerstin Myren Bjelland og leder for Trøndelag Folkemuseums venner, Hans Petter Fyhn. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Sverresborg, Trøndelag folkemuseum.

Virginias brev  – Trøndelag teater Onsdag 17. november kl. 17.30 Trøndelag teater, hovedscenen Pris kr. 180,-/barn kr. 140,Billettene bestilles, hentes og betales i Trøndelag teaters billettluke, tlf. 73 80 50 00. Henvis til Den kulturelle spaserstokken. Ta med barnebarna (eller andre) på årets juleopplevelse på teateret! Årets familieforestilling til jul baseres på den sanne historien om Virginia på åtte år, som i 1887 skrev brev til The New York Sun for å finne ut om julenissen finnes. Kjære redaktør. Jeg er åtte år gammel. Noen av vennene mine sier at julenissen ikke finnes. Pappa sier at hvis det står i avisa, så er det sant. Vær så snill og fortell meg sannheten. Finnes julenissen? Hilsen Virginia. Historien har for lengst blitt en kjent og kjær del av amerikansk juletradisjon. Forestillingen handler selvsagt om jul, men også om det julen handler om: Tro, håp og glede. Og kommer julenissen? Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Trøndelag teater.

Julemesse på Havstein Søndag 21. november kl. 11.00 – 16.00 Havstein helse- og velferdssenter, Stabells vei 4b Gratis inngang, åpen kafé

Velkommen til årets julemesse på Havstein! Her blir det kunst og håndverk, mange julegaveidéer, underholdning og utlodning.


desember Halvdan Sivertsen – Advent i Erkebispegården Onsdag 1. desember kl. 18.00 Erkebispegården Pris kr. 280,- inkl. gløgg, julesnitter, kaffe og konfekt Billettbestilling til Kulturenheten tlf. 72 54 57 00 Faktura blir tilsendt. Tradisjonen tro markerer vi starten på adventstiden med arrangement i Øysteinsalen i Erkebispegården. I år blir kveldens hovedinnslag Halvdan Sivertsen med band. Med sin forankring i Nordlands natur, språk, folkeliv og humor har Halvdan blitt en av våre aller mest folkekjære artister. Bandet består av Håvar Langås Bendiksen, gitar, Trond Viggo Solås, kontrabass og Rune Mathisen, trommmer og perkusjon. Berit Lånke, prest og leder av Nidaros Pilegrimsgård, ønsker velkommen og forteller om pilegrimsleden mot Nidaros. Nidarosdomens Oratoriekor avslutter arrangementet med stemningsfull sang – og selvsagt blir det allsang! Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

Julekonserter  - Trondheim Symfoniorkester Ensembler fra Trondheim symfoniorkester besøker også i år bydelene med flotte konserter.Vi garanterer en hyggelig førjulsopplevelse!

Torsdag 9. desember kl. 12.00 Bakklandet Menighets Omsorgssenter, Asmund Vinjes gate 2 Torsdag 9. desember kl. 12.00 Søbstad helsehus, Saupstadringen 5B Fredag 10. desember kl. 12.00 Valentinlyst helse- og velferdssenter, Anders Estenstads vei 7 Fredag 10. desember kl. 12.00 Munkvoll helse- og velferdssenter, Selsbakkveien 28 Pris kr. 120,- inkl. servering Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00


desember JuleVoll for seniorer Velkommen til juleforestilling på Voll gård! Ta med barnebarn og møt tausa, nissen og dyrene. Det blir også formingsaktiviteter, hopping i høyet og muligheter for sledetur. Tirsdag 14. desember kl. 10.00 Onsdag 15. desember kl. 17.00 Voll gård, Gamle Jonsvannsvei 1 Pris kr. 100,- inkl. grøt, saltpinne, saft og varm gløgg. Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken, Voll gård, Strinda frivilligsentral og Barnekultur Lerkendal. Det arrangeres også flere åpne familieforetillinger på JuleVoll. Se www.vollgard.no for mer informasjon.

Vi synger julen inn  – Julekonsert i Nidarosdomen Søndag 19. desember kl. 14.00 Nidarosdomen Spesialpris for Den kulturelle spaserstokken kr. 190,Billettbestilling til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00 innen 19. november. Billettene hentes og betales på Besøkssenteret ved Nidarosdomen fra 23. november til 4. desember. Julekonsert med Nidarosdomens Guttekor og Arve Tellefsen i Nidarosdomen har satt tusener av publikummere i julestemning de siste årene! Konsertene har gått for ”utsolgte hus”. Nytt i år er at vi inviterer til formiddagskonsert! Andre medvirkende på årets konsert er Trondheimsolistene og Harald Rise. Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og Nidarosdomens Guttekor.

andre tilbud Datakurs – 55pluss Ønsker du å lære mer om data? Kulturenheten i Trondheim kommune samarbeider med Seniornett Trondheim om å arrangere kurs spesielt tilrettelagt for seniorer. Kurssted: Gulhuset,Voll gård på Moholt, Gamle Jonsvannsvei 1. Pris for kurset inkluderer læremateriell og medlemsskap i Seniornett Trondheim. Dersom du er medlem fra før, eller ikke ønsker å bli medlem reduseres prisen med kr 100,Grunnkurs - 2 timer pr uke i 6 uker Kurset er for nybegynnere; lær å bruke mus og tastatur, Windows, tekstbehanding, filbehandling og introduksjon til internett. Kr. 1.900,- Vår nye oppdaterte kursbok er inkludert i prisen Kurs 10-2010: Oppstart 9. november kl. 12.45. Kurs 11-2010: Oppstart 11. november kl. 12.45.


andre tilbud Videregående kurs - 2 dager a 2 timer i 3 uker (tirsdager og torsdager) Lær mer om tekstbehandling, regneark, filbehandling, internett (skypetelefon, facebook, e-post, osv) Andre tema etter kursdeltakernes ønsker og behov. Kr. 1.900,Kurs 3-2010: Oppstart tirsdag 12. oktober kl. 10.00. Kurs 4-2010: Oppstart tirsdag 2. november kl. 10.00. Bildebehandlingskurs - 2 timer pr uke i 4 uker Lær å overføre bilder fra kameraet ditt til pc-en, enkel bilde-redigering og hvordan du bestiller bilder og andre fotoprodukter via nettbutikker. Kr. 1.500,Kurs 5-2010: Oppstart torsdag 25. november kl. 10.00.

Fotokurs Vil du lære å ta gode bilder med ditt kamera? Lær om komposisjon og annet som skal til for å lykkes med fotografering. Teori og praksis ute i felten. Kursholder er Lars Andreas Dybvik. Se www.uskarp.no Kr 1.300,Kursdatoer: Torsdag 14. oktober kl. 18-20, teori Tirsdag 19. oktober kl. 13-15, praksis Torsdag 21. oktober kl. 13-15, teori Tirsdag 26. oktober kl. 13-15, praksis og avslutning For informasjon og påmelding, kontakt Kulturenheten, tlf. 72 54 57 00. www.trondheim.kommune.no/55pluss

Datakafé 55pluss og Seniornett samarbeider om datakafé hver mandag kl 10.00-14.00 på Gulhuset ved Voll gård. Gratis, ingen påmelding – bare møt opp. Datakafèen er et tilbud til deg med sans for kaffe og te med noe attåt i trivelige omgivelser. Her kan du dele meninger eller diskutere, surfe på nettet eller rett og slett bare lese en avis og kose deg med en god vaffel. Veiledning på datarelaterte spørsmål. Se også våre nettsider www.55pluss.no.

ElderGames Liker du å spille? I Gulhuset ved Voll gård på Moholt har vi et spennende spill for deg. Fire spillere sitter sammen rundt bordet. Spillene er både morsomme og trener hukommelsen til dem som deltar. Familiekonsert

Bengalo på Verdenskafé, Kultursenteret Isak!

Forteller: Minken Fossheim.

Sigøynermusikk er Bengalos spesialfelt, men fordi musikerne i gruppa har bakgrunn fra ulike musikksjangere, er musikken preget av et personlig uttrykk. Bengalo består av: Jovan Pavlovic - trekkspill, vokal, Oluf Dimitri Røe - fiolin, vokal, Christian Haug – gitar, Anne Fossen – vokal, Andreas Amundsen - bass .

Program for aftenen: Kl. 17.30 Avreise med buss fra Hornemansgården (Torvet). Ved ankomst Bårdshaug Herregård, serveres velkomstdrink og vi får et kåseri om stedets historie. Orkdal Storband spiller til dans i hotellets Festsal. Stor kveldsbuffet! Beregnet hjemkomst til Trondheim Kl. 22.45 Pris pr. pers. kr. 525,- Prisen inkl. velkomstdrink og buffet. Påmelding til PFO, tlf. 73 84 17 00 innen 15. februar.

Historien om Edvard Grieg er et eventyr fra virkeligheten, og Minken besitter både fortellerglede og formidlingsevne, som gjør dette til en morsom og lærerik forestilling. Solister og kor fra Trondheim Kommunale Musikkskole medvirker. Noe å glede seg til for små og store!

Lørdag 10. mars kl. 14.00 i Olavshallen

Pris kr. 100,-. Påmelding til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 14 / 00 innen onsdag 7. mars. Billetter hentes/betales i billettluka, Olavskvartalet fra 8. mars.

Arrangementet er i samarbeid med Trondheim Symfoniorkester.

Seniorteatret spiller sin kabaret ”Kvekk i hauet” hver onsdag i mars

Lill-Babs, eller Barbro Svensson som hun egentlig heter, ble oppdaget allerede som femtenåring og debuterte med plate i 1954. En utrolig lang og innholdsrik karriere med en lang rekke TV-opptredner, turneer, revyer og musikaler har gjort henne til en av svenskenes mest avholdte artister. Nå kommer hun også til Dokkhuset, nennsomt akkompagnert av sin pianotrio!

07.03. kl. 12.00 14.03. kl. 12.00 21.03. kl. 12.00 28.03. kl. 12.00

Laugsand bydelskafe, Thomas von Westens gt. 34 Valentinlyst Helse- og Velferdsenter, Anders Estenstads vei 7 Byneset bydelskafe, Bråmyra 4 Trondhjems Hospital, Hospitalsløkkan 2-4

Pris kr. 75,- inkludert servering. Påmelding til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 14 / 00

Nidaroskvartetten

Lill-Babs

Dokkhuset, lørdag 17. mars, kl. 20.00 NB: Merk Tiden!

Påmelding til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 14 / 00 innen 15.03. Bill: 250/ 150 (honnør og medl. Trondheim Jazzforum)

Arr: Trondheim Jazzforum

Mannskor med friske og spenstige toner! Torsdag 08.03. kl. 17.30 J.O. Stavs vei 1, Heimdal

Opplev gammeldags vinterstemning – bli med på kanefart i Bymarka! Lørdag 10. mars

Vi tar buss fra Esso Moholt kl. 11.15 Trondheim Sentralstasjon, perrong 12 kl. 11.30 Esso Byåsen kl. 11.40. Sledeturen starter i Vådanveien kl. 12.00, vi tar en rast med solbærtoddy og noe å bite i.

Pris kr. 175,-. Påmelding til Kulturenheten, tlf. 72 54 57 14 / 00 Arrangementet er et samarbeid mellom Den kulturelle spaserstokken og FRIFO.

Ditty Group

Akustisk musikk med hyggelig trio! Mandag 12.03. kl. 17.00 E-Stua, Saupstadringen 5e

Konsert med elever fra Trondheim Kommunale Musikk- og kulturskole

Fredag 16.03. kl. 12.00 Biblioteket Saupstad, Saupstadringen 7 Fredag 23.03. kl. 12.00 Bakklandet Menighet Omsorgsenter, Aasmund Vinjes gt.2

Trondheim kommune Den kulturelle spaserstokken 7004 Trondheim Layout: Grafisk senter, Trondheim byarkiv Trykk: Fagtrykk

Lørdag 24. mars kl. 15.00

Arrangementet er et samarbeid mellom Kultursenteret Isak og Den Kulturelle Spaserstokken.

Pris kr 50,- Coffee Annan er åpen for servering. Har du behov for tilrettelegging for å dra på dette arrangementet? Kontakt Kulturenheten, tlf. 72 54 57 14 / 00

Livsglede for eldre

Vi vil gjerne invitere deg med på en koselig kafètur, dans eller en spennende utflukt! Vi er en gruppe sykepleierstudenter som har engasjert oss og dannet gruppen ”Livsglede for eldre” i Trondheim. Vi ønsker å gi eldre mennesker i byen gode opplevelser. Alt vi arrangerer er gratis og selv jobber vi frivillig. Som deltager på våre arrangement vil du få følge av en sykpleierstudent hvis du ønsker det. Familie og venner er også hjertelig velkomne!

Bli med på dansefest på Lian! Onsdag 7. mars kl. 19.00-22.00

Bandet Hammers spiller til dans, Gråkallbanen kjører alle gratis opp til Lian. Meld deg på! For kontakt: tlf. 95 07 53 90.

FRIFO

er en frivillig, humanitær organisasjon med det formål å fremme engasjement og interesse for frivillighetsarbeide innen omsorg og velferd. FRIFO arrangerer bl.a. rimelige bussturer rundt omkring i Midt-Norge. I perioden januar-mars arrangerer FRIFO mer enn 30 turer for pensjonister

For mer informasjon og påmelding, kontakt FRIFO: tlf 92 23 70 10

Vil du vite mer om Pensjonistenes fellesorganisasjon (PFO)?

Kurs, turer, kafé, arrangement, møtelokaler og mye mer. Kontakt PFO i Eldres Hus, Hornemansgården, tlf. 73 84 17 00. På Internett: www.hornemansgarden.no.

Trondheim Kino

Onsdagsmatiné hver uke. Kaffe inkludert. Se annone i Adresseavisen.

Datakurs for voksne

Er du over 55 år og kunne tenke deg å lære mer om mulighetene som finnes innenfor data? Vi tilbyr følgende kurs: Grunnkurs, Videregående kurs internett, Videregående kurs kontor, Videregående kurs filbehandling. Alle kursene varer tilsammen 12 timer (seks 2-timersøkter). Pris pr. kurs: kr 1.200,- inkl. læremateriell.

Kursene foregår på Gulhuset på Voll gård, Steinanveien 2. Ring 72 54 57 00 for påmelding og informasjon.

Internettkafè for seniorer

Ønsker du å treffe andre i uformelle omgivelser? Her kan du prøve deg på data med en veileder til stede. Kafé med salg av kaffe, rundstykker og vafler. Tirsdager kl. 10.00 – 12.00. Gulhuset på Voll gård, Steinanveien 2.

ElderGames

Kulturenheten er partner i et internasjonalt EU-prosjekt som heter ElderGames. Prosjektet har oppstart i september 2006 og vil vare i 3 år. ElderGames skal utvikle dataspill for seniorer. Her i Trondheim skal vi blant annet innhente informasjon og sørge for utprøving og testing av en prototype. Høres dette spennende ut? Ønsker du mer informasjon, eller kanskje du kunne tenke deg å være med i testgruppen vår på sikt? Ta kontakt med prosjektleder Rolf B. Jensen, tlf. 95 26 37 46 / 72 54 57 00

Påmeldinger tlf. 72 54 57 00 / 14

Informasjon om Kulturprogrammet evt. andre henvendelser, ring Kulturenheten. Alle påmeldinger til arrangementer må skje senest en uke før. Neste brosjyre kommer i mars 2007 - husk å følge med i dagspressen. Ekspedisjon 72 54 57 00 www.fritidenmin.no • www.trondheim.kommune.no/seniorkultur Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

Ta med deg en venn, eller kom alene. I høst har vi fire ergoterapistudenter som ønsker å drive et tilbud på onsdager. I tillegg er det mulig å avtale tid på mandager mellom 10.00 – 14.00. Ta kontakt med Rolf Jensen på telefon 952 63 746 for informasjon/avtale tid.

Interkommunalt samarbeid – Den kulturelle spaserstokken Trondheim kommune koordinerer interkommunalt samarbeid om Den kulturelle spaserstokken i Nord- og Sør-Trøndelag. Informasjon om samarbeidet og kulturarrangement finnes på våre nettsider www.trondheim.kommune.no/seniorkultur

Den Kulturelle Spaserstokken 2007

”Eventyret om Grieg”

Vi inviterer til en storslått aften i Frank Sinatras ånd!

Søndag 4. mars, Bårdshaug Herregård, Orkanger

Arrangementet er et samarbeid mellom Pensjonistenes fellesorganisasjon (PFO) og Den Kulturelle Spaserstokken.

Raymond Björling

Vinter 2007

(Vandringsstaven)

Mars

Seniorteatret


andre tilbud Temamøter – Seniornett Trondheim Sted: Gulhuset,Voll gård på Moholt, Gamle Jonsvannsvei 1. Gratis, ingen påmelding – bare møt opp. Både medlemmer og ikkemedlemmer er velkomne. Alle temamøter begynner kl. 15.00 5. oktober: Magnus Lie Hetland: Om de sosiale mediene på internett. 26. oktober: Tomas Munkvold: Bruk av internett-telefonen Skype. 16. november: Geir Trygve Hummelvold: Hvordan kan du lage lekre fotobøker. 7. desember: Hans Helde: Kjøp over internett.

Nettravn Moholt bibliotek tilbyr konsultasjon i bruk av PC (tekstbehandling, internett, e-post.) for nybegynnere hver onsdag kl. 11-13. Tilbudet er for 1-2 personer av gangen og drives av Seniornett Trondheim. Ta kontakt med Moholt bibliotek direkte eller ring biblioteket på telefon 72 54 58 20 for avtale.

Biblioteket Pensjonisttreff arrangeres vanligvis hver første tirsdag i måneden, kl.11.00 i Rådhussalen på hovedbiblioteket. Det blir blant annet besøk av forfattere som forteller om bøkene sine og det serveres kaffe og noe å bite i. Inngang kr 50,Senioruniversitetet er et tilbud til seniorer som har avsluttet sitt yrkesaktive liv, men som fortsatt er interessert i å lære. Det blir forelesninger på dagtid om aktuelle temaer. Alle fordrag foregår i Rådhussalen på Trondheim folkebibliotek kl 11.00. Inngang kr 30,-/60,- (medlem/ikke-medlem) For nærmere informasjon, kontakt Mary Skimmeli, tlf. 917 60 245

Informasjon til seniorer Vi har samlet informasjon om tjenester og tilbud til seniorer i en brosjyre og på en nettside: www.trondheim.kommune.no/seniorinfo Her finnes mye nyttig informasjon for seniorer, vi anbefaler en kikk på nettsidene! Du kan også kontakte infosenteret for seniorer, tlf. 72 54 67 91

Trenger du å komme i form? Ønsker du å bli stødigere, sterkere og få bedre balanse? Bli med i treningsgruppe for seniorer! Pris kr. 30,- pr. gang. For nærmere informasjon om treningsplan og påmelding, ta kontakt med Infosenteret for seniorer, tlf 72 54 67 91

Livsglede for eldre Er en landsomfattende stiftelse med 35 lokalforeninger over hele landet. Lokalforeningen Livsglede for Eldre i Trondheim ble startet opp i 2006. Vi arrangerer tilrettelagte aktiviteter for eldre. Alt er gratis, og alle blir tilbudt en sykepleierstudent som ledsager! For spørsmål, ta kontakt med leder i Livsglede for Eldre Trondheim, Barbro Marie Medås, tlf. 932 98 640 eller nestleder Siv Heidi Griegel, tlf. 466 30 042 Du finner også en oppdaterte aktivitetsplan liggende på vår hjemmeside www.livsgledeforeldre.no


Billettbestilling til arrangementene og informasjon

For informasjon om kulturprogrammet, evt. andre henvendelser, kontakt kulturenheten. Neste brosjyre kommer i desember 2010 - husk å følge med i dagspressen

Trondheim kommune Kulturenheten Den kulturelle spaserstokken Postboks 2300, Sluppen 7004 Trondheim www.trondheim.kommune.no/ seniorkultur

Ekspedisjon tlf. 72 54 57 00 www.trondheim.kommune.no/seniorkultur

Billettbestilling og oppmøte

Alle billettbestillinger til arrangement må skje senest en uke før om ikke annet er oppgitt. NB! For grupper: Eventuell avbestilling må skje senest en uke før arrangementet. Vi vil anmode vårt publikum om å møte mest mulig presis til arrangementene. Dette for å unngå forsinkelser og forstyrrelser etter at arrangementene har startet, samt ha tid til å klargjøre lokalene i forkant av arrangementet.

Dersom du har behov for tilrettelegging i forbindelse med å komme deg på arrangement, vennligst kontakt Kulturenheten på tlf 72 54 57 00.

Hva inkluderer billetten din?

Da det forekommer store variasjoner fra arrangement til arrangement over hva billetten inkluderer, oppfordrer vi vårt publikum til å lese nøye igjennom hva billetten til de ulike arrangementer inkluderer. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

ti293 • Layout: Grafisk senter, Trondheim kommune • September 2010 • Opplag: 12.000.

Trenger du hjelp?

Den kulturelle spaserstokken høsten 2010  

Kulturkalender for oktober, november og desember 2010.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you