Page 1

Kulinariska Kurser Inspirerande

med Svensk Cater

Utbildningar i Grythyttan. V채lkommen att inspireras!


Svensk Cater samarbetar med Restaurang- & hotellhögskolan i Grythyttan för att utbilda och inspirera inom gastronomi

Måltidens Hus i Grythyttan Måltidens Hus är ett centrum för mat, dryck och måltidens form. Här ligger Örebro Universitets Restaurang- och hotellhögskola.   Måltidens Hus i Norden har vuxit fram under de senaste decennierna tack vare Carl-Jan Granqvists engagemang för måltiden och dess utveckling.   Tanken är att Måltidens Hus skall främja livsmedelsbranschens och restaurangnä-

ringens långsiktiga utveckling och kvalitet via utbildning, seminarier, utställningar, konferenser och forskning.   Huset är en levande mötesplats för råvaruproducenter, näringsexperter, smakforskare, krögare, mat och dryckesjournalister, livsmedelstillverkare och andra specialister med intresse för måltiden.   Här håller Svensk Cater sina inspirerande kurser inom gastronomi. Välkommen!


»Kursledaren var väldigt tydlig och pedagogisk« Theres Olsson, kursdeltagare 2011


»Väldigt bra bemötande och man kände sig riktigt välkommen« Kursdeltagare 2011


Niclas Wahlström

Niclas Wahlström har en fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap och arbetar bland annat som lärare på Restaurang – och hotellhögskolan i Grythyttan. Niclas är en man i farten som även skrivit kokböcker, gästföreläser och gästspelar på restauranger i Sverige och utomlands. I två år har han ansvarat för och arbetat med Nobelmiddagen samt ansvarat för maten på Oscarsgalan. Under flera år har han varit framgångsrik köksmästare på anrika krogen Gyllene Freden i Stockholm.

Helena Grehk

Helena Grehk är utbildad sommelier vid Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan. Vid utbildningens slut 2006 förärades Helena med Vitikulturstipendiumet. Under tre år arbetade hon som sommelier på Operakällaren i Stockholm och var samtidigt serviceansvarig för Nobisklubben där hon också ledde vinprovningarna. Idag driver Helena företaget Semele Sommelleri i Karlstad där hon håller utbildningar för restaurangpersonal i dryckeskunskap och service, dryckesprovningar och catering.

Henrik Scander

Henrik Scander har en fil.kand. i Restaurang- och måltidskunskap samt Wine & Spirit Education Trust, Diploma (level 4). Han arbetar sedan 2008 som lärare på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan och undervisar i vin- och dryckeskurser samt sommelierhantverk. Henrik är känd för sin pedagogiska skicklighet och hans specialområde är kaffeoch chokladprovningar.


Köksekonomi På den här kursen ges du ökade kunskaper och färdigheter i kalkylering och planering av måltider och menyer ur ett ekonomiskt perspektiv. Kursens huvudfokus är att praktiskt sätta ihop menyer och kalkylera fram kostnader och priser för att du direkt ska kunna applicera kunskaperna i det dagliga arbetet.

Mat & dryck i kombination Med kunskaperna du får i denna kurs kan du ge dina gäster en fantastisk upplevelse av samspelet mellan mat och dryck . Utbildningen börjar med de gastronomiska grunderna och fortsätter sedan med att praktiskt kombinera, bedöma och diskutera olika kombinationer av mat och dryck. Kursen riktar sig till dig som jobbar i kök eller matsal och är intresserad av att fördjupa dina kunskaper om mat- och dryckeskombinationer.

Vinkunskap Den här kursen ger dig praktiska kunskaper i konsten att bedöma vin. Fokus ligger på provning och bedömning av olika viner. Kursen riktar sig till dig som redan har grundläggande vinkunskaper men vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter i att praktiskt bedöma vin.

Logi, lunch, 3-rätters middag & vinpaket ingår i avgiften I kursavgiften ingår förutom själva kursen med stimulerande kurskamrater i härlig miljö även en övernattning i enkelrum samt helpension inklusive två luncher, 3-rätters middag med vinpaket samt frukost dag 2. Kursavgiften är 5 900 kr, moms tillkommer. För anmälan och kursdatum, besök svenskcater.se


»Kurs och kursledare får högsta

betyg. Vinkunskap är ett evigt lärande och jag ser fram mot en fortsättningskurs« Christina Bilberg, kursdeltagare 2011


»Ett härligt ställe att

vara på med god mat och trevliga människor« Helena Carlsson, kursdeltagare 2011

Välkommen att utveckla dina sinnen inom gastronomi med Svensk Cater i Grythyttan Svensk Cater - Matkärlek sedan 1965 Välkommen till en matälskande livsmedelsgrossist nära dig! Sedan starten är vår idé att vara en ledande grossist för uteätarmarknaden, och att alltid vara nära kunden. Därför finns vi idag på 20 orter runt om i Sverige med lager och distribution. Från Malmö i söder till Gällivare i norr, rikstäckande och med marknadens bästa varumärken. Samtidigt har vi en stark lokal prägel i vårt erbjudande och engagemang.

Mer kursinformation hittar du på svenskcater.se

Svensk cater kursfolder  
Svensk cater kursfolder  
Advertisement