Page 1

Vara leverantorer av

N채rproducerat


Potatis

L.E. Vegetables i närheten av Örebro är Sveriges modernaste potatispackeri, och verksamheten består av att tvätta, sortera och förpacka potatis av finaste kvalitet. Potatisarna levereras till livsmedelsbutiker, storhushåll och restauranger över hela landet. Genom hela produktionskedjan – från råvaror till leveranser – arbetar man utifrån ett strikt miljötänkande enligt kända miljö- och kvalitetsstandarder. • Säsong året runt.

Ost

Jürss Mejeri i hjärtat av Sörmland tillverkar exklusiva och unika ostar, där fokus ligger på smak och kvalitet snarare än på kvantitet. På ett hantverksmässigt sätt ystas runt 15 ton ost per år, och den färska närproducerade mjölken för tillverkningen kommer från utvalda lokala gårdar. • Säsong året runt.


*Charkuterier Robertsons Charkuteri i Örebro startade på 1930-talet och drivs fortfarande enligt samma familjetradition och kvalitetsmedvetna anda. Sortimentet består av korv, kött, pastejer och smörgåsmat, och produkterna återfinns i livsmedelsbutiker i Örebro med omnejd. Lamm från Lekeberga gård är en specialitet. Robertsons har även en egen butik i Adolfsberg. Tillverkningen sker utan onödiga tillsatser och köttet hämtas från lokala gårdar i närheten. • Säsong året runt.


Getost

Westgårds Ostgård i värmländska Högboda är ett mindre mejeri och gårdsbutik, där getost tillverkas under kontrollerade former från start till färdig produkt. Gården drivs ekologiskt där djuren kan njuta av stora öppna ytor. Mejeriet är certifierat för ekologisk produktion enligt EU-regler sedan 2008. • Säsong vår, sommar, tidig höst.


Viltkott Bergslagsdelikatesser i Lindesberg erbjuder viltkött, direkt från svenska skogar. Viltet har vuxit upp fritt och på egna villkor. Försäljningen sker till detaljhandel och storhushåll och verksamheten drivs i EU-godkända livsmedelslokaler där alla djur veterinärbesiktigas. Under jaktsäsongen säljs köttet färskt, medan det under resten av året levereras i fryst form. • Säsong året runt.

Ost

Lakene Ostgård ligger i Råda i norra Värmland, mitt bland skogar, sjöar och ängar. Här tillverkas årligen runt 7 ton ekologisk hårdost och tusen liter glass på traditionellt vis med lokala råvaror och mjölk från närliggande mjölkgårdar. • Säsong året runt.


Pajer & Piroger

Från Grythyttan Gourmet kommer en rad frysta färdigrätter med gourmetkänsla, där huvudingredienserna har lokalt ursprung i det ”måltidsrike” som omger Grythyttan i Bergslagen. Recepten utvecklas i den egna avdelningen för produktutveckling. Rätterna har genomgående ett högt näringsinnehåll, och man lägger stor vikt vid att minimera miljöbelastningen i alla led. • Säsong året runt.

Agg

Närke Ägg är en lokal leverantör av ägg, som produceras i närområdet kring äggpackeriet i Vretstorp. Målet för verksamheten är att äggen på kortast möjliga tid ska levereras från producenten, via packeriet och ut till slutkonsument. Genom detta uttalade mål är äggen garanterat färska och håller en hög kvalitet.

• Säsong året runt.


Farost

I närheten av Hällefors i Västmanland, tillverkas fårosten Bredsjö Blå enligt hantverksmässiga traditioner. Gården och mejeriet producerar 30 000 liter fårmjölk per år, samt ca 4 ton ost och färskostprodukter. Osten görs av gårdens egen fårmjölk och Roquefortemögel. På gården driver man även ett ostkafé och butiksförsäljning. • Säsong året runt.

Bredsjö Blå


Välkommen till en matälskande livsmedelsgrossist nära dig! Sedan starten är vår idé att vara en ledande grossist för uteätarmarknaden, och att alltid vara nära kunden. Därför finns vi idag på 20 orter runt om i Sverige med lager och distribution. Från Malmö i söder till Gällivare i norr, rikstäckande och med marknadens bästa varumärken. Samtidigt har vi en stark lokal prägel i vårt erbjudande och engagemang. Vårt årliga stipendium ”för främjande av närodling och gastronomi” är ett exempel på hur vi förenar matpassionen med vår lokala förankring. Och det viktigaste: i allt vi gör strävar vi efter att bidra till en bättre miljö. Utan bra miljö, ingen god mat.

Svensk Cater Örebro Stångjärnsgatan 5 703 63 Örebro tfn. 019-17 26 00 www.svenskcater.se Alla våra 20 grossistkontor är ISO 14001- certifierade!

Östertälje Tryckeri AB • Miljömärkt Trycksak • Licens 341 342

Matkarlek sedan 1965

Svensk Cater Närproducerat  
Svensk Cater Närproducerat  
Advertisement