Page 1

Haparanda-Tornio 2014 Februari Vecka 8

H

A n n o n s b l a d -R e k l a a m i av i i s i

Gratis månadstidning som delas ut till samtliga hushåll

Haparanda Info sida 2

Kvalitets möbler läs...sida 5

läs...sida 3

läs mer sida...16


SIDA 2

Haparanda-Tornio Annonsblad

Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 3


SIDA 4

Haparanda-Tornio Annonsblad

Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 5


SIDA 6

Haparanda-Tornio Annonsblad

Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 7


SIDA 8

Haparanda-Tornio Annonsblad

Hört & Hänt Bilnyheter från världens alla hörn!

Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 9

-Av Jenny Nilsson / © CNP AB-

Explosionsartad match

Finalen av Superbowl är den mest sedda tv-sändningen i USA. Världsartister uppträder live och annonsörerna duggar tätt. Bilföretagen har gjort detta till en match i sig och slåss varje år om vem som har den bästa reklamfilmen. Kia slår i år på stort och till sin hjälp har de tagit ingen mindre än Matrix-skådisen Laurence Fishburne som tagit på sig sin berömda trenchcoat och solglasögon i rollen som Morpheus. Den här gången jobbar han som betjänt och låter ett par få känna på lyxen i nya Kia K900. Gatubelysningen börjar explodera och bilar flyger omkring i vad som närmast liknar ett Matrix-inspirerat kaos.

Dags för skidlopp ensam eller i grupp - Torneälvens is bjuder på upplevelser! Just nu förbereder sig många för vinterns stora skidlopp. Även i år lockar Vasaloppet tusentals skidåkare till en masstart att trängas med andra. Och varför inte? Det har sin tjusning att åka i grupp och bära nummerlapp, svettas med andan i halsen samtidigt som man betalar en ansenlig summa för att komma till starten. Det går dock att njuta av skidåkning och sol även utan stora människomassor och nummerlapp. Torneälven och havet utanför älvmynningen bjuder på tiotals mil av vita vidder. Om vi får en likadan vårvinter som förra året, blir det flera veckors upplevelseturistande som för oss lokalbor i princip är gratis. Hoppas solen och värmen, omväxlande med minusgrader, gör sitt så att det blir hård och glänsande skare.

Golfande miljardär Facebooks grundare Mark Zuckerberg lider knappas av storhetsvansinne. Grabben är god för närmare 130 miljarder kronor, men att leva lyxliv är inget som ligger honom varmt om hjärtat. Mark föredrar att klä sig i ett par slitna jeans och t-shirt och glida omkring i sin Volkswagen Golf GTI. När nyheten nådde tyskarnas högkvarter ville de givetvis att detta skulle uppmärksammas. Men vad ger man då till en grabb som kan köpa allt vad pengar har att erbjuda? Jo, de gav honom en tröja med GTI-logga och passade samtidigt på att spela in en reklamfilm. Det gäller att ta tillfället i akt! -Av Jenny Nilsson / © CNP ABText: observarad@haparanda.net Bild: Obesrvatören Elever från Karungi skolorna på båda sidor av älven åkte Vasa-loppet på Torneälvens is för några år sedan.


SIDA 10

Haparanda-Tornio Annonsblad

Haparanda-Tornio Annonsblad

Karungin koululaiset molemmin puolin jokea hiihtivät yhteisen Vaasa-hiihdon Tornionjoella muutama vuosi sitten. Bild och Text: observerad@haparanda.net

Kevättalvi on parasta massahiihtojen aikaa - Tornionjoki tarjoaa mahtavat puitteet! Vaasahiihdon eri sarjat hiihdetään tulevina viikkoina. Viivalle asettuu taas tuhansittain hiihtäjiä, jotka taistelevat parhaasta mahdollisesta ladusta. Tervahiihdot, Laponiat ja muut tapahtumat keräävät myös suuret määrät alan harrastajia. Ja mikäpä siinä, joukossa ja numerolappu rinnassa on mukava sauvoa hikipäässä ja tuska rinnassa.

Hiihdosta ja auringosta voi nauttia toki ilman massoja ja numerolappujakin. Tornionjoki ja meri sen edustalla tarjoaa satojen kilometrien pituudelta mahdollisuutta nauttia niistä molemmista. Jos tulossa on viime kevättalven kaltainen pitkä poutajakso, siitä on taas otettava kaikki irti. Kun vielä aurinko porottelee sopivasti, saadaan kunnon hanget niin kuin pari vuotta sitten.

Prestandamonster i skidmundering Freestyleåkaren Jon Olsson har sålt sin ”gamla” Audi R8 V10:a på Blocket och behöver därför en ny trotjänare. Men vad kan då möjligtvis ersätta supersportbilen med över 800 hästar under huven? Tja, kanske ett prestandamonster med bättre plats för skidutrustningen. Valet föll kanske inte helt otippat på en Audi RS6 Avant och bilen har folierats i samma camouflage-färger som han har på skiddressen. Vad kalaset kostar är inte känt, men så är han ju också sponsrad av ingen annan än - Audi! -Av Jenny Nilsson / © CNP AB-

Rullande reklampelare Reklam – den finns precis överallt. På TV:n, i radion, i tidningar och i busskurer samt på webben. BMW vill inte vara sämre utan utvecklar just nu ett system som gör det möjligt att visa reklam i bilen. Tekniken ska integreras i bilarnas infotainmentsystem och ska använda sig av navigatorn för att ta reda på positionen och på så sätt kunna köra ut lämplig reklam via skärmen på instrumentpanelen. På så sätt kommer man att kunna få passande erbjudanden från närliggande restauranger och butiker.

-Av Jenny Nilsson / © CNP AB-

SIDA 11


SIDA 12

Haparanda-Tornio Annonsblad

Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 13


Haparanda-Tornio Annonsblad

SIDA 14

Haparanda-Tornio Annonsblad

3 6

9

2

1

1

7

8

1

2

5

SIDA 15

5

6 7 1

8

7

6 8

2

7

4

9

6

3

1

5

3

4

1

5

2

8

6

9

7

5

9

6

3

1

7

8

4

2

1

3

9

6

7

2

4

5

8

6

5

2

8

4

9

7

3

1

7

8

4

1

5

3

9

2

6

4

7

5

9

6

1

2

8

3

2

1

8

7

3

4

5

6

9

9

6

3

2

8

5

1

7

4

Korsord & Sudoku lösning fr. 2014-v4

5

9

6

2

5

3

3 1

8

7

7

6

Korsord & Sudoku

© Bulls

© Bulls

Ökad medvetenhet om klimatförändringar Text: YLVA BERLIN/LTF

Många svenskar vill ändra sin livsstil för att begränsa klimatförändringarna. Färre än tidigare tror på tekniska lösningar. Slutsatsen bygger på en jämförelse mellan två tidigare rikstäckande enkätundersökningar från åren 2005 och 2010. År 2005 ansåg de flesta att nya tekniska lösningar kunde begränsa klimatförändringarna. Fem år senare uppgav 30 procent fler än tidigare att det krävdes en ändrad livsstil. _Debatten handlar om om att vi måste ändra konsumtionsmönster eftersom vi använder alldeles för mycket av jordens resurser. Extrema väderförhållanden gör att många nu är medvetna om klimatförändringarna, säger

Hagbard

Korsords & Sudoku lösningar kommer att publiceras i Haparanda-Tornio Annonsblad Mars - 2014 - lycka till.

H Haparanda-Tornio Annonsblad Utges av Best Nordic Sweden Ab Nävervägen 1 953 35 Haparanda Filial i Finland: Pakkahuoneenk. 1 Torneå

Ansvarig utgivare Lasse Markkula Tel, +46 (0)70 201 4646 lasse.markkula@haparanda.net

Internet www.haparanda.net Upplaga 19000 Utgivning 12 ggr/år

Haparanda - Kalix - Tornio C

Observera! Annonser och text i Haparanda-Tornio Annonsblad innefattas av © (Copyright), upphovsrätt. Får ej införas i annan media utan tillåtelse.

Mia Romppainen Tel. +46 70 20 253 48 annons@haparanda.net

Lasse Markkula Tel. +46 70 201 4646 annons@haparanda.net

Chris von Borgstede, docent och psykologiforskare vid Göteborgs universitet. Hög avgift för utsläpp Det är tydligt att opinionen svängt, enligt Filip Johnsson, professor vid Institutionen för energi och miljö vid Chalmers, initiativtagare till studien. _ Svenskarna förbereder sig mentalt, fast samtidigt ökar konsumtionen och framförallt resandet. Under det senaste decenniet har hushållens konsumtion stigit med 23 procent.

Extrema väderförhållanden gör att många nu tror att klimatförändringarna är en realitet. Foto: Banverket


Haparanda-Tornio Annonsblad  

Gratis månadstidning som delas ut till samtliga hushåll.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you