Page 1

STAGEVERSLAG Niek Hanterink MV43A Vindingrijck


Het derde jaar van mijn opleiding Grafische Vormgeving zal ik beÍindigen met een half jaar durende stage. Deze is bedoeld om te ervaren hoe mijn toekomstige beroepenveld er uitziet en ook om me hierop voor te bereiden. Naast dit alles is het ook belangrijk voor de ontwikkeling van mijn competenties, dit houdt in; mijn kennis, vaardigheden, houding en inzicht. Het bedrijf van mijn eerste stage is Vindingrijck – Creatief in Media. Dit bedrijf specialiseert zich in crossmedia. Meer over het bedrijf, wat het doet, wie er werken en wat crossmedia inhoudt, vindt u in het vervolg van dit verslag. Ik kijk erg uit naar deze periode en ik denk dat dit een zeer leerzame tijd voor mij zal zijn.


1

3

5

HET BEDRIJF

HET BEDRIJF

WERKUITRUSTING

Afdelingen Samenwerking Productie

Werkwijze Productie

Hardware Software Archivering

7 SOLLICITATIEPROCEDURE Werkwijze Crossmedia

9

35

PROJECTEN

TOT SLOT

De Buisman’s Keals Kip Installietechniek Thorbeckehuis Tweco-IT Vindingrijck

Evaluatie Nawoord


HET BEDRIJF Afdelingen Samenwerking Productie

Tijdens mijn eerste BPV-periode loop ik stage bij Vindingrijck, een crossmediaal reclamebureau. Vindingrijck is gevestigd in Oldenzaal aan de Willem Vleertmanstraat 29. Het bedrijf is ontstaan op 1 oktober 2012, uit de opsplitsing van Brederzicht – Creatieve Communicatie. Het andere bedrijf dat hieruit ontstaan is, Buro Artistiq, is ook gevestigd in Oldenzaal. Naast crossmediale projecten specialiseert Vindingrijck zich ook in concept en ontwerp. “De focus wordt vooral gelegd op bedrijven en organisaties die zich met innovatieve communicatie-uitingen willen onderscheiden in Twente en omgeving. Met een compact team van ervaren en getalenteerde communicatiespecialisten geven we vorm aan pakkend drukwerk en realiseren wij doeltreffende online presentaties.” Aldus eigenaar en directeur Pieter de Kroon.

1


AFDELINGEN Het bedrijf telt vier werknemers op drie afdelingen. Op de afdeling communicatie zitten (de eerder genoemde) Pieter de Kroon en administratrice Bep Witsenboer. Hiernaast bevindt zich studio digitaal, waar Thijs Oude Essink Nijhuis, de specialist in digitale media zit. Samen met art director Ruud Hovestad zit ik in studio grafisch. Ik ondersteun Ruud hier bij het maken van alle grafische uitingen, van huisstijlen en folders, tot ontwerpen voor websites en advertenties.

SAMENWERKING De samenwerking binnen het bedrijf loopt prima. Aangezien het een klein bedrijf is loop je zo het kantoor van een collega binnen. Je kan altijd vragen stellen en rekenen op constructieve feedback en ideeĂŤn. Vaak kwam Pieter de Kroon en/of Thijs Oude Essink Nijhuis bij ons op het kantoor om te kijken waar wij mee bezig waren en andersom gebeurde dit ook.

PRODUCTIE Hier is te zien welke producten allemaal gemaakt worden bij Vindingrijck. Wanneer een klant een specifiek verzoek heeft die bij het bureau niet gerealiseerd kan worden, wordt er gezocht naar een partner die dit wel kan. Op deze manier krijgt de klant altijd wat hij wil.

Marketing & Communicatie: Strategieontwikkeling, Positionering, Marketingplannen, Communicatieplannen, Mediaplannen, Tekstschrijven, Branding, Social media Grafische media: Logo & huisstijl, Drukwerk, Advertenties, Sign/belettering, Beursstands, Verpakkingen, Relatiegeschenken & promotieartikelen, Specials, Fotografie Digitale media: Websites, Webshops, Zoekmachine optimalisatie, Online marketing, Narrowcasting, Beeldschermpresentaties, Radio- en televisiereclame

2


HET BEDRIJF Werkwijze Crossmedia

WERKWIJZE Vindingrijck zet zich op een innovatieve manier in voor bedrijven en instellingen die zich willen onderscheiden. Het concept Denken, Durven en Doen is hierbij essentieel. Denken staat hier voor het vinden van de meest ideale aanpak, ofwel het preconcept. Deze wordt na inventarisatie samen met de klant gedaan. Hierdoor krijgt Vindingrijck een goed beeld van het bedrijf en kan er goed worden ingespeeld op de behoeftes. Ook staat Denken voor de ondersteuning bij het realiseren en implementeren van een nieuwe strategie of marketingaanpak. Daar hoort ook het plannen van alle in te zetten media bij, wat net als de inzet van social media een gedegen strategie en aanpak vergt.

3

Nadat de stap Denken voltooid is en de meest ideale aanpak bedacht is voor het bedrijf komt Durven aan bod. Tijdens deze fase worden de concepten gemaakt. Het is hierbij een hele uitdaging om de diverse media zo goed mogelijk in te zetten en deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de doelgroep van de klant. Durven slaat op het ‘out of the box’-denken. Gewaagde, verrassende en unieke ideeën die kenmerkend zijn voor de organisatie van de klant en die de doelgroep moet aanspreken en triggeren.

De laatste fase in dit proces is Doen. Vindingrijck is een fullservice reclamebureau, oftewel; de concepten die in de vorige fases bedacht zijn kunnen zij ook uitvoeren. Teamaanpak en korte communicatielijnen zorgen hierbij voor een project dat met voldoende aandacht, maar ook efficiënt kan worden uitgevoerd. Vindingrijck heeft goede contacten met haar leveranciers en er worden altijd meerdere offertes opgevraagd, zodat voor de wensen van de klant de beste prijs gevonden kan worden.


CROSSMEDIA Crossmedia is een term afkomstig uit de marketingcommunicatie. Het is bedoeld om de belevenis van een concept zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende media om meer interactie te laten ontstaan tussen het mediaconcept en het publiek. Bijvoorbeeld wanneer een televisieprogramma verwijst naar een website waar de gebruiker zijn mening kan geven over datzelfde programma. De gebruiker is hierdoor bezig met twee verschillende media om het hele concept te kunnen beleven. Het is niet zo dat elk concept waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende media een crossmediaal concept is! Dit is alleen zo wanneer alle gebruikte media meedoen aan de volledige beleving van het concept.

4


WERKUITRUSTING Hardware Software Archivering

HARDWARE Buiten Ruud om, hij maakt gebruik van een Mac Pro, werkt iedereen binnen Vindingrijck met een Windows desktop PC. De computer die ik gebruik is er dus ook één van Windows. Thuis werk ik met een iMac, dus elke dag is het weer even omschakelen. De PC die ik gebruik heeft de volgende specificaties: • Intel Core 2 quad processor 3.0 GHz • 8 GB werkgeheugen Hij heeft dus geen probleem met het draaien van meerdere programma’s tegelijk en is ook zeer snel, niks te klagen dus. Het beeldscherm waar ik mee werk is wel van Apple, het is een 23” groot Cinema display met een resolutie van 1920 bij 1200 pixels. Na mijn eerste twee maanden kreeg Ruud een nieuwe Wacom Intuos5 tekentablet. Zijn oude Intuos3 kwam hierdoor op mijn bureau terecht. In het begin was het wel even wennen om hier mee te werken aangezien ik een muis gewend. Na een tijdje begon ik de tekentablet meer te gebruiken, alhoewel ik mijn muis er nog steeds wel naast hield.

5


SOFTWARE Naast basisprogramma’s als Microsoft Office beschikt de computer ook over een volledige versie van Adobe CS5.5. Logischerwijs wordt dit pakket veel gebruikt bij Vindingrijck. Alle computers bij Vindingrijck beschikken ook over het programma ControlVision. Deze software houdt alle boekhoudzaken bij. Hier vult iedereen zijn of haar gemaakte uren in en vanuit daar kunnen de uren aan de klant verrekend worden.

zij de persoonlijke documenten kwijt kan, het voordeel hier van is dat, als je systeem crasht, je documenten altijd een back-up hebben. Ook is er de schijf Docs, hier staan alle gedeelde documenten op. En tot slot heeft ook ControlVision zijn eigen plek op de server, hier staan de back-ups op van alle boekhoudzaken.

ARCHIVERING Vindingrijck maakt gebruik van zeven harde schijven die op de server staan. Elk van deze schijven heeft een andere naam en een andere functie. Op de schijf Samen staan alle lopende projecten, wanneer deze projecten zijn afgerond en door de klant zijn goedgekeurd worden ze op de schijf Klanten gezet. Na een tijd, als de projecten verouderd zijn, worden ze geplaatst in het Archief. De schijf Online huisvest alle websites die Vindingrijck heeft gemaakt en die ze hosten. Op de Users schijf heeft iedereen een map waar hij of

6


SOLLICITATIEPROCEDURE Sollicitatiebrief

Geachte heer/mevrouw, Op dit moment ben ik een student in het derde leerjaar van de opleiding mediavormgever, niveau 4 aan het ROC van Twente. Ik word hier opgeleid tot grafisch vormgever en zou graag uw bedrijf willen versterken.

Nadat ik geen reactie kreeg bij enkele bedrijven waar ik gesolliciteerd had, vroeg ik mijn SLB’er Lourens Huizinga of hij nog wat bedrijven wist die hij bij mij vond passen. Direct kwam hij met Vindingrijck, eerlijk gezegd wist ik nog niet wat of waar dit bedrijf was aangezien ik in eerste instantie zocht naar een stageplek in mijn woonstad Enschede. Maar nadat ik informatie had opgezocht over, het in Oldenzaal gevestigde, Vindingrijck raakte ik direct enthousiast. Een mooie, overzichtelijke website met een goed portfolio haalde mij over om ze direct te mailen. Ik stuurde de volgende email naar Vindingrijck:

7

Ik ga op 4 februari 2013 stage lopen, dit is in het derde kwartiel van mijn derde jaar aan deze opleiding. Na overleg met mijn SLB’er Lourens Huizinga en enig speurwerk zou ik dit graag bij uw bedrijf willen doen. Uw website en het werk dat u maakt spreekt mij erg aan. Wanneer mogelijk zou ik u graag mijn portfolio willen laten zien, tevens kunt u een kijkje nemen op mijn site (www.niekhanterink.nl). Hier vindt u ook meer informatie over mij en een gedeelte van mijn portfolio. Ik zie graag uw antwoord tegemoet. Met vriendelijke groet, Niek Hanterink


Ongeveer een half uur later werd ik opgebeld door Pieter de Kroon zelf, hij was onder de indruk van mijn portfolio en vroeg wanneer ik tijd had voor een kennismakingsgesprek. Hierop hebben we de volgende ochtend, 4 januari 2013, een afspraak gemaakt. Die ochtend aangekomen kreeg ik gelijk een goed gevoel, ik werd heel vriendelijk ontvangen en kreeg een rondleiding. Hierna namen Pieter, Ruud en ik plaats in de algemene vergaderzaal. Ze waren nieuwsgierig naar mijn motivatie en de verantwoording van mijn leerwensen. Ook waren zij benieuwd naar mijn portfolio, leerdoelen en te verwerven competenties. Na dit gesprek werd mijn gevoel over het bedrijf alleen maar beter, ik merkte ook dat zij positief over mij waren. De hier op volgende woensdag werd ik gebeld door Pieter met het goede nieuws dat hij een BPV plek voor mij had en vroeg hij of ik deze wou aannemen, door het goede gesprek wat ik had gehad en de handelingssnelheid zei ik direct ja.

8


PROJECTEN De Buisman’s Keals Kip Installietechniek Thorbeckehuis Tweco-IT Vindingrijck


DE BUISMAN’S KEALS Jubileum logo Jubileum speldje Jubileum button

De Buisman’s Keals is een carnavalsvereniging uit Saasveld. Elk jaar weer komen ze naar Vindingrijck met het verzoek het medaillon voor hun prins te ontwerpen. Deze keer hadden ze een speciaal verzoek: het was hun tweeëntwintig jarig jubileum en daar moest een logo, button en speldje voor komen.

11

Uiteindelijk is geen van mijn concepten gekozen, maar ik vond het een leuk project om te doen. Het is namelijk een stijl die ik helemaal niet gewend ben en hierdoor was het best een uitdaging om met een goed concept te komen. Uiteindelijk is dit wel gelukt denk ik en ben ik blij met de eindresultaten.


Jubileum speldje - 30 x 30 mm

r

22

soa s e l

a

1992

ja Buisman’ S KEALS

2014

soa s e l Button eindformaat - 55 x 55 mm

Dit is het eerste concept dat ik gemaakt heb. Buisman is van oorsprong een bedrijf dat een koffietoevoegsel produceert dat de smaak van koffie verbeterd. Hier is de mascotte van

de Buisman’s Keals dan ook van afgeleid, een prins in de vorm van een koffiepot. In dit concept heb ik deze twee elementen proberen samen te voegen.

12


Jubileum speldje - 30 x 30 mm

so a s e l Button eindformaat - 55 x 55 mm

Het tweede concept is gebaseerd op het potje waar het product van Buisman in zit. Het label is aangepast om zo goed mogelijk aan te sluiten op de sfeer die de Buisman’s

13

Keals uit willen stralen. Ook hier is hun mascotte weer te vinden. Bij dit concept is gekozen voor ‘2x11 jaar’ in plaats van ‘22 jaar’, als knipoog naar het gekkengetal.


199

4

201

4

Jubileum speldje - 30 x 30 mm

isman’ u b

2-

eals Sk

201

2-

199

199

2-

eals Sk

man s i ’ bu

eals Sk

isman’ bu

201

4

Button eindformaat - 55 x 55 mm

Het derde en laatste concept dat ik gemaakt heb bestaat wederom uit een koffie kop, maar deze keer van bovenaf gezien om het logo rond te houden, zo is het makkelijk om

deze toe te passen als speldje en button. Tevens is hier de ‘22 jaar’ of ‘2 x 11 jaar’ weggelaten om het logo iets strakker en rustiger te houden.

14


KIP INSTALLATIETECHNIEK Nieuwe huisstijl

Kip Installatietechniek is een begrip in Oldenzaal en omstreken. Ze richten zich op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Badkamers, cv, sanitair, loodgieterswerk en ventilatietechnieken zijn vakgebieden waar de specialisten van Kip thuis in zijn. Na jarenlang dezelfde huisstijl te hebben gehad en op dezelfde manier gewerkt te hebben, wilde Kip het over een andere boeg

15

gooien. Alles moest anders. Dit begon met een positionering en ging verder met het ontwerpen van de huisstijl. Ruud was al enige tijd bezig met het maken van concepten en hij was al in een ver stadium, daardoor is mijn concept niet gepresenteerd. Ook heb ik daarom de typografie van Ruud overgenomen, dit was perfect als begin.


Het beeldmerk bestaat uit een vorm die gezien kan worden als een blad, vlam of druppel. Deze kan weer worden verdeeld in

drie onderdelen die één voor één ook staan voor een blad, vlam en druppel.

16


KIP INSTALLATIETECHNIEK Dagrapport Prijslijst

Toen de nieuwe huisstijl van Kip gekozen was, moest het natuurlijk op alle communicatiemiddelen toegepast worden. Mij werd gevraagd om de nieuwe huisstijl toe te passen op een dagrapport en een prijslijst van Kip. Het dagrapport moest in grijswaarden om de kosten zo laag mogelijk te houden, dit is namelijk een document dat binnen het bedrijf gebruikt gaat worden om de gemaakte uren op te schrijven. Het wordt dus vaak geprint en komt niet in contact met (potentiĂŤle)

17

klanten, hierdoor was het niet nodig deze extra mooi aan te kleden. Het document moest helder en duidelijk zijn. De prijslijst daarentegen is wel belangrijk voor de consument en moet dan ook een goede uitstraling hebben, maar net als het dagrapport moet deze ook duidelijk zijn. Ik heb geprobeerd hier een mooie balans in te vinden en ik denk dat dit gelukt is. Uiteindelijk zullen beide documenten (haast) ongewijzigd in gebruik worden genomen.


18


THORBECKEHUIS Nieuwe huisstijl

Het Thorbeckehuis omschrijft zichzelf op haar website als dé plek waar de overheid aan het denken wordt gezet om op een andere manier te kijken naar de uitvoering van haar taken. Niet in oude patronen en bureaucratisch, maar vernieuwend en ‘out of the box’, mét of zonder, maar in iedere geval: de gewenste bestuurlijke invloed. Het Thorbeckehuis heeft deze naam gekregen aangezien het gevestigd is in het geboortehuis van Johan Rudolph Thorbecke, hij was in 1848 als voorzitter van de Grondwetscommissie grondlegger van de Nederlandse parlementaire democratie, tevens was hij drie maal minister van

19

Binnenlandse Zaken (een ministerie met een zeer breed takenpakket: binnenlands bestuur, landbouw, handel en nijverheid, armenzorg, onderwijs, waterstaat en volksgezondheid vielen hieronder). Vindingrijck werd gevraagd een huisstijl voor het Thorbeckehuis te maken, van logo tot website. Het moest een ‘strak’, herkenbaar en duidelijk logo worden zonder al te veel poespas. Ook wilde de opdrachtgever dat er oud en nieuw in het logo zat, deze twee stijlen moesten worden gecombineerd tot één geheel. Het huis zelf zal namelijk ook een heel modern interieur krijgen, waar de buitenkant in haar originele staat wordt gehouden.


Het eerste concept dat ik heb gemaakt bestaat uit een wapen en een strak lettertype. Door de research kwam ik er namelijk achter wat het familiewapen van de Thorbecke familie was en dat Johan Rudolph Thorbecke het wapen ook voerde.

Het wapen is in zilver en hierop is een vis te zien, zwemmend op golvend water. Dit wapen heb ik gestileerd, zo minimalistisch en strak mogelijk gemaakt zodat het nog wel herkenbaar was.

20


Bij het tweede concept wilde de klant graag Thorbeckehuis als één woord en een logomerk dat meer naar Johan Rudolph Thorbecke verwijst. Tevens hadden ze een voorlopige pay-off: Verandermanagement. Na dit gesprek ben ik begonnen met het maken van een silhouet van Thorbecke. Dit silhouet heb ik geplaatst in het schild, waar ik de golven heb weggelaten. Zo zijn er twee

21

elementen in logomerk die verwijzen naar Thorbecke, één duidelijke: het silhouet en één die wel wat meer kennis over Thorbecke behoeft: het schild. Door een strak lettertype te gebruiken is hier ook het oude met het nieuwe gecombineerd, tevens is hier ook grijs als hoofdkleur gebruikt; een kleur die zowel modern als klassiek is.


22


Het uiteindelijke gekozen logo is een creatie van Ruud, maar hij heeft hier wel een element van mij aan toegevoegd. Het beeldmerk dat hij in dit logo gebruikt heeft is een schets van

23

mijn hand. Ik zag er in eerste instantie geen heil in, maar Ruud wilde de schets graag gebruiken. Met een sterk en herkenbaar logo als resultaat.


Thorbeckegracht 11 8011 VL Zwolle 038 - 422 22 55 contact@thorbeckehuis.nl www.thorbeckehuis.nl

Ben Keizers Directeur | 06 - 21 59 79 30 b.keizers@thorbeckehuis.nl Thorbeckegracht 11 | 8011 VL Zwolle 038 - 422 22 55 | @thorbeckehuis www.thorbeckehuis.nl

IBAN NL41 ABNA 0532 3716 15

Handelsregister 52909808

BTW nummer NL850660439B01

24


TWECO-IT Nieuwe huisstijl

Tweco-IT is sinds haar oprichting gevestigd in Oldenzaal. De onderneming is haar activiteiten gestart op 1 april 2001. Vanaf het eerste moment heeft het merk Igel een belangrijke plaats ingenomen in het productassortiment van het bedrijf. In de loop der jaren won het bedrijf diverse keren de award voor “best international distributor�. Iets waar ze dan ook heel trots op zijn. Naast Igel, heeft Tweco-IT diverse

25

A-brands in haar assortiment. Ze hebben ook Intel Server systemen, OKI printers en MultiQ flatscreens. Het bedrijf had vanaf haar oprichting al geen echte huisstijl en vond dat het daar nu tijd voor werd, hierdoor werd Vindingrijck ingehuurd. Ik heb voor Tweco-IT twee concepten gemaakt die hier te zien zijn.


Social media iconen

Huisstijl element

Het eerste concept is misschien een beetje gewaagd voor een bedrijf dat al twaalf jaar geen huisstijl heeft gehad, maar ik denk dat het goed bij het bedrijf past. Het bestaat uit een letterlogo waarbij de eerste ‘T’ het meest opvalt. Hier is een soort blok aan toegevoegd wat weer refereert naar een pixel, ook is hierin de afkorting ‘IT’ te zien. Wanneer alleen deze

Voorbeeld reclame uiting

‘T’ wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij social media icons, is het herkenbaar en valt het op. Wat ook opvalt aan deze huisstijl is het element dat gebruikt is, drie vlakken met een verloop die de weerkaatsing van een beeldscherm voor moeten stellen.

26


27


Huisstijl element

Sfeerbeelden

Het tweede concept is iets ingetogener, wederom is er gekozen voor een letterlogo. Hierbij zijn wel een paar letters aangepast zodat het logo unieker wordt. Het element dat toegevoegd is zijn de strepen die ook in het verbindingsteken terugkomen, deze zorgen voor een herkenbaar element dat in alle communicatiemiddelen gebruikt kan worden.

28


VINDINGRIJCK Nioeuwe responsive website

Vindingrijck zelf had een nieuwe website nodig en hiervoor had Ruud al een concept gemaakt, nu vroeg hij mij of ik deze website responsive kon vormgeven.

29

In het ontwerp heb ik het menu weggelaten en daarvoor in de plaats een taakbalk aan de onderkant geplaatst, verder is de website strak en fris, net als het concept van Ruud.


30


31


32


TOT SLOT Evaluatie Nawoord


EVALUATIE Oftewel: hoe ging het?

In de tijd dat ik bij Vindingrijck stage heb gelopen heb ik veel geleerd. Zowel op het gebied van het beroep als op persoonlijk vlak. Ik heb geleerd hoe belangrijk het werken in teamverband is, iemand die vanaf buitenaf kijkt, ziet dingen die jij over het hoofd hebt gezien. Ook heb ik het proces van dichtbij meegemaakt, wat ik heel leerzaam vond. Van het eerste telefoontje, tot het drukken van de bestanden, er zaten allemaal zaken bij die ik voor het eerst meemaakte. Ik leerde ook hoe je goed een concept kan presenteren en dat het verhaal wat je verteld er ook echt bij moet kloppen, want een klant vraagt altijd door. Op persoonlijk gebied heb ik ook veel geleerd. Mijn discipline is namelijk sterk verbeterd door deze stage. Ik moest vroeg opstaan om op tijd bij Vindingrijck te komen, iets wat eerst heel lastig voor mij was. Na een tijd werd dit normaal voor mij en vaak was ik de eerste die ’s ochtends aanwezig was. Ik kwam er alleen wel achter dat ik veel te afwachtend ben en te weinig initiatief toon. Dit is iets waar ik zeker aan wil en moet werken, door die slechte eigenschap heb ik veel leuke projecten voor mijn neus voorbij zien gaan. Hierdoor heb ik mezelf niet echt kunnen onderscheiden op hetgeen ik heel leuk vind en wat ik voor altijd wil doen; ontwerpen. Ik ben er blij om dat ik hier tijdens mijn eerste stage achter ben gekomen en dat dit bij Vindingrijck was. Het zijn namelijk heel open mensen die zeggen waar het opstaat. Ik weet dat ik me nog op heel veel vlakken moet verbeteren en aan moet passen.

35


Ik wil iedereen van Vindingrijck heel erg bedanken voor de mogelijkheid die ik heb gehad om er mijn eerste stageperiode te voltooien. Ik had me geen leuker, interessanter en leerzamer bedrijf kunnen wensen. Ze hebben mij veel geleerd en ik heb veel aan hun gehad al heb ik dit niet altijd laten merken, ik weet dat ik meer voor hun had kunnen doen. Maar dat is natuurlijk allemaal achteraf praten. Dit was een belangrijke tijd voor mij waarin ik vaak met mezelf geconfronteerd werd, iets wat ik positief ga oppakken en mezelf verbeteren. Dus Pieter, Bep, Thijs, Ruud en natuurlijk ook Remi: heel erg bedankt voor de leuke en leerzame tijd die ik gehad heb met jullie!

- Niek


Stageverslag  
Stageverslag  
Advertisement