Page 1

TACM-brik-paneel-111101-DEF_C.pdf

1

01-11-11

15:42

2011 | www.brik.be Zo creëer je de Brussel buzz Brussel, België De klantvraag De Vlaamse overheid wil dat de instellingen voor Vlaams Hoger Onderwijs in Brussel de krachten gaan bundelen met Quartier Latin, de belangrijkste aanbieder van huisvesting voor Vlaamse studenten in deze stad. De doelstelling is om Brussel als studeerstad beter op de kaart te zetten bij huidige studenten en aspirant studenten in Vlaanderen.

www.totalactivemedia.nl

TOTAL ACTIVE MEDIA

Br(ik.be

De uitdaging Dit doel kan volgens ons alleen bottom up worden bereikt. Oftewel: door studenten, voor studenten. De uitdaging is dan ook om – het zenden voorbij – een waarachtige Vlaamse community tot leven te wekken in Brussel en die autonoom de verbinding te laten aangaan met de doelgroep.

Het concept Zeven Vlaamse studenten delen onder begeleiding van een conversation manager hun leven en belevenissen als student in Brussel online met jongeren in Vlaanderen. Via de Facebook-postings van de ‘Twitter Jockeys’ wordt op een uiterst geloofwaardige manier het imago van leven en studeren in Brussel bijgestuurd richting de uitdagende werkelijkheid die zij dagelijks ervaren.

De meerwaarde Br(ik is razendsnel na de lancering uitgegroeid tot een populair studentenmerk – ruim 1000 Facebook-fans binnen 3 maanden – juist omdat het niet als merk wordt gezien. De meerwaarde zit ‘m in het gevoel dat Br(ik geeft. Het gevoel dat maakt dat je echt in Brussel wilt zijn, tussen geestverwanten. Of beter gezegd: tussen andere Brikkers…

De uitwerking Naast het campagneplatform Brik.be en het social-mediaplatform BrikBoard is er de iKot Applicatie, zijnde een online service in optima forma. De iKot (‘kot’ is Vlaams voor ‘studentenkamer’) biedt ingangen voor de verhuurders, de huurders/zoekers en voor Br(ik als administrator. Studenten kunnen snel en gebruiksvriendelijk een ‘kot-op-maat zoeken, afgestemd op de door hen gewenste huurprijs, grootte en locatie. Daarnaast worden features aangeboden zoals een mobiele app, een interactieve (Google Maps) kaart, een fotocarroussel en een Facebook Fanpage. Al met al maakt dit de iKot tot integraal en interactief onderdeel van het Br(ik-communicatieprogramma. Bovendien zorgt de iKot als praktische tool voor een (aantoonbaar) effectievere serviceverlening.

Br(ikBoard

Twitter jockeys Lynn Aerts Jan Gatz Alle Alle Profiel Updates

Profiel Updates

Nathalie Curinckx Alle

Sander Heremans Alle

Laurie De Beleyr Alle

Bastiaan Zutterman Alle

Profiel Updates

UX vanuit drie-eenheid: design, techniek en communicatie:

Profiel Updates

Profiel Updates

Profiel Updates

Communicatie: Met de Twitter Jockeys en het BrikBoard realiseren we word of mouth in z’n puurste vorm. Dit in combinatie met de crossmediale aanpak maakt dat de diverse off- en online communicatiemiddelen elkaar versterken. Dat is niet onopgemerkt gebleven: in veel Belgische media is ruime aandacht geschonken aan Br(ik.

Techniek & Design: Brik.be voorziet in een heldere en krachtige look & feel: achter de campagnesite schuilt het BrikBoard waarop 24/7 Brussel buzz plaatsvindt. Resultaat: continue dynamiek en een constant actuele site.

User experience: Brik.be geeft je onmiddellijk het gevoel dat je onderdeel bent van een club waar je bij wilt horen. Die aantrekkingskracht in combinatie met de online servicedesk maakt Brik.be tot een clubhuis waar je dagelijk even binnenwipt.

Ivan Gelie Alle

iPhone App

Profiel Updates

Cross online | Br(ik | projectposter Total Active Media 2011  

De Vlaamse overheid wil dat de instellingen voor Vlaams Hoger Onderwijs in Brussel de krachten gaan bundelen met Quartier Latin, de belangri...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you