Page 1

TACM-beng-paneel-111010-C.pdf

1

10-10-11

15:15

2011 | www.beeldengeluid.nl Miljoenen fragmenten, jouw show Hilversum, Nederland

www.totalactivemedia.nl

TOTAL ACTIVE MEDIA

De klantvraag Begin 2011 vroeg het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ons om een nieuwe portal te ontwerpen. Belangrijkste criteria: de site dient de wensen van de gebruiker te weerspiegelen, is een platform voor publicatie en interactie, en dient uit te stralen dat Beeld en Geluid dé kenner is van het audiovisuele erfgoed.

De uitdaging Total Active Media overtuigde Beeld en Geluid ervan niet uit te gaan van een portal, maar van het triggeren van de persoonlijke herinneringen die ieder van ons heeft aan Nederlandse tv en radio. Het hele Nederlandse volk is immers de doelgroep. De portal is daarbij het sluitstuk, en ontsluit de ‘AV-archeologie van het nu’ door het in de juiste, inspirerende contexten te plaatsen. Zo creëer je een beeld en geluid-belevenis voor zowel individuen als groepen. Met als effect: van collectief tv-bewustzijn naar persoonlijk bewust zien.

Het concept De portal als Moving Experience, die niet alleen uitnodigt tot het ontdekkken van het Beeld en Geluid-archief, maar ook tot het (co-)creëren van een nieuw collectief geheugen. We maken hierbij gebruik van crowdsourcing, brengen (niche-)groepen bij elkaar via social medianetwerken en maken gebruik van het web als backend en frontend (=web 3.0).

De meerwaarde Alle pagina’s zijn de start van een mogelijke klantreis. In die zin sluit de online experience perfect aan op de fysieke in het Hilversumse Mediapark. Hierin ligt de belofte besloten van conversie, te beginnen bij stijgende online kaartverkoop.

Bezoekersinformatie

bezoek ontdek leer webshop

UX vanuit drie-eenheid: design, techniek, communicatie

Communicatie: Het nieuwe Beeldengeluid.nl is levend met gedachten, gesprekken, meningen en expertise. Het gaat de dialoog aan via social media. Tegelijkertijd kun je als bezoeker de diepte in dankzij (beeld)redactioneel samengestelde dossiers. Techniek: We hebben (voor het eerst) Drupal 7 gebruikt, waardoor de site bijzonder toekomstbestendig en schaalbaar is. Design: We bieden de 1,6 miljoen items dynamisch en vloeibaar aan. De bezoekers krijgen elke beleving voorgeschoteld als een collage. Dat maakt Beeldengeluid.nl tot visual storytelling. De vele thema’s worden verteld op basis van beelden, en ook de samenstelling van dossiers is beeldgedreven. User experience: De site is in feite een online brand experience, die wordt gedreven door de vier-eenheid ‘Bezoek-Ontdek-Leer-Shop’. Al met al verleidt de online experience de gebruiker om een fysiek bezoek te komen brengen aan de Beeld en Geluid Experience. Of je nou een moeder, leraar, professional of puber bent: elk van de doelgroepen wordt aangesproken op zijn persoonlijke passie voor ‘beeld en geluid’.

Blogs

Onderzoek

Zoek

Home

Barend en van Dorp Politiek, cultuur en sport, kortom alle facetten van het leven komen aan bod aan de tafel van Frits Barend en Henk van Dorp, immer bijgestaan door oud-voetballer en columnist Jan Mulder. Naast Jan Mulder zijn

De uitwerking Waar de oude site een wegwijzer is naar verschillende doelgroepen, daar ligt bij de nieuwe site de focus op de consument. Alles op de homepage is bedoeld om de bezoeker te inspireren verder te kijken op de website. Door bijvoorbeeld een dossier open te klikken of een bezoek aan de Experience voor te bereiden. De homepage geeft ook een blik in de schatkamer van Beeld en Geluid, toont dat er ontzettend veel en rijk materiaal beschikbaar is. Andere gebruikers dan de consument vinden snel hun weg naar de dieper gelegen pagina's over bijvoorbeeld ‘Zakelijk’ of ‘Onderwijs’.

English

bezoek de experience

NOS Jeugdjournaal Seizoen 30 – 25 april 2010

zondag 24 april

zondag 24 april

F*ck the 70’s met Ad Visser

Symposium Vorm van vermaak

Bekijk events Reis door de tijd 2 oktober

1951

1919 1910

1920

Beeld en Geluid: Experience / Onderwijs / Zakelijke / Contact / Disclaimer / Colofon /Gebruiksvoorwaarden en reglement / Copyright / Sitemap

1930

1940

1950

1960

1970

1980

1990

2000

2010

Login

Beeld en geluid | projectposter Total Active Media 2011  

Begin 2011 vroeg het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ons om een nieuwe portal te ontwerpen. Belangrijkste criteria: de site dient...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you