Page 1

bathroom

visions for your

Designer


“IEDERE

BADKAMER VERDIENT EEN DROOM.” Als leider van het merk Axor en kleinzoon van de oprichter van de onderneming, combineert Philippe Grohe de visionaire geest van internationale designers met meer dan 100 jaar ervaring op het vlak van sanitair.


Pagina 02_03

Welke betekenis heeft water voor ons welzijn? Waarom douchen wij langer dan die ene minuut die nodig is om proper te worden? En wat maakt een badkamer tot een goede badkamer? Samen met een aantal buitengewone hedendaagse designers en architecten buigen wij ons over deze vragen. Creatieve ontwerpers geven ons met hun droombadkamers hun perspectief op de badkamer als leefruimte en een antwoord op de vraag hoe het leven in de badkamer mooier en beter kan. Hun verschillende denkwijzen en designoverzichten bieden een veelvoud aan

oplossingen. Uiteindelijk bestaat er geen universele badkameroplossing voor iedereen maar wel een zeer individuele voor elkeen. Laat u door de innovatiekracht van onze designers inspireren en ontdek uw persoonlijke badkamer met Axor. Hoogachtend,


De Axor stijlverscheidenheid

Axor Citterio, Pagina 52_53 Axor Urquiola, Pagina 36_37 Axor Starck Organic, Pagina 28_29 Axor Uno2, Pagina 48_49 Axor Starck, Pagina 32_33


Pagina 04_05

Axor Massaud, Pagina 24_25

Axor Carlton, Pagina 56_57 Axor Montreux, Pagina 60_61 Axor Bouroullec, Pagina 44_45 Axor Citterio M, Pagina 40_41


DE AXOR DESIGNERS

Philippe Starck

Antonio Citterio

Phoenix Design

Jean-Marie Massaud

Patricia Urquiola

Ronan & Erwan Bouroullec


Pagina 06_07

Van enfant terrible tot en met de koningin van de stijlmixen, van talrijke onderscheiden productdesigners tot en met (interieur-)architecten, die in de internationale meubelindustrie een uitstekende reputatie genieten. Zo verschillend als de designers zijn, zo gevarieerd hun visies en zo onderscheidend de kenmerken van de producten. En zij ontwikkelen voor Axor niet alleen buitengewone badkamercollecties, maar geven met hun interieurarchitectonische competenties de complete ruimte vorm.

PHILIPPE STARCK

De popster onder de designers: één van de bekendste designers en een onvermoeibare vrije geest, die met zijn spectaculaire stijl graag ­verrast.

Meesterwerken: Citruspers Juicy Salif (Alessi), badkamercollectie Axor Starck Organic (Axor), stoel Louis Ghost (Kartell), badkamercollecties Axor Starck en Axor ShowerCollection designed by Philippe Starck (Axor)

· Samenwerking met Axor sinds 1992 · www.starck.com

Meesterwerken: mobiele ladekastjes (Kartell), badkamercollectie Axor Citterio M (Axor), relaxfateuil Mart (B&B Italia), badkamercollectie Axor Citterio (Axor) en Sofa Charles (B&B Italia)

· Samenwerking met Axor sinds 2001 · www.antoniocitterioandpartners.it

Meesterwerken: badkamercollectie Axor ­Montreux (Axor), Individual Slim flatscreen (Loewe), badkamercollectie Axor Uno2 (Axor), SL 375 telefoon (Siemens) en badkamercollectie Axor Carlton (Axor).

· Samenwerking met Hansgrohe sinds 40 jaar. · www.phoenixdesign.com

Meesterwerken: Lounge-stoel Truffle (Porro), vazen Mixed Trees (Serralunga), badkamercollectie Axor Massaud (Axor) en stoel Flow (MDF)

· Samenwerking met Axor sinds 2004 · www.massaud.com

Meesterwerken: Liege Antibodi (Moroso), badkamercollectie Axor Urquiola (Axor), patchwork tapijt Mangas (Gandia Blasco), lampen Chasen (flos) en stoel Comeback (Kartell)

· Samenwerking met Axor sinds 2004 · www.patriciaurquiola.com

Meesterwerken: Wandsysteem Clouds (Kvadrat), sofa Alcove (Vitra), decoreersysteem Algues (Vitra), badkamercollectie Axor ­Bouroullec (Axor) en stoel Vegetal (Vitra)

· Samenwerking met Axor sinds 2004 · www.bouroullec.com

Antonio Citterio

De heer van het Italiaans design: als geen ander staat hij voor modern woondesign. De designer en architect laat zich inspireren door het moderne leven en wonen in de metropolen van de wereld.

Phoenix Design

Productdesign made in Germany: bekroond met ruim 400 designprijzen.

Jean-Marie Massaud

De leidende vertegenwoordiger van organisch design: stelt de symbiose tussen mens, natuur en ruimte voor.

Patricia Urquiola

De koningin van de stijlmix: combineert oud met nieuw, speelt met bloemen en bloempatronen en geeft aan haar creaties een vrouwelijke touch.

Ronan & Erwan Bouroullec

De individualisten van het design: zij laten de gebruiker graag zelf beslissen wat hij met hun producten doet.


MaKingOf Axor Massaud.


Making-of Axor Massaud HOE ONTSTAAT EEN COLLECTIE EIGENLIJK? HOE WORDT EEN BADKAMERDROOM EEN BADKAMERCOLLECTIE?

Alle nieuwe Axor collecties beginnen met de persoonlijke visie van de designer. Met Jean-Marie Massauds idee van de perfecte badkamer haalt de bewoner zijn ervaring met de natuur in huis. Voor Axor schetste hij zijn badkamerdroom eerst voor het Axor WaterDream project. Daarna ontwierp hij de complete collectie, waarbij hij zich door de natuur liet inspireren. Het kraanlichaam is gebaseerd op een grashalm, de handdoekenhou-

der volgt de structuur van een boom. De vaas verbeeldt de rituele omgang met het element water, de ovale box en de kaarshouder herinneren met hun vorm aan ronde strandkeien die de hand strelen. Behalve het designaspect, speelt ook de technische dimensie een elementaire rol. Functionaliteit volgt het design. Het water moet helder, puur en mooi uit de kraan stromen, zoals een natuurlijke waterval – dit was de uitdaging waar de designer Axor en zijn ontwikkelingsteam voor plaatste. Hoe kon dit idee gerealiseerd worden? Het prin-

Pagina 08_09

cipe “function follows form” vroeg een volledig nieuwe constructie van de kraan. Het binnenwerk van de kraan moest zo gebouwd worden dat het water rustig en kalm uit de uitloop stroomt. Om deze elegante waterstraal te produceren, moesten de experts van het Hansgrohe Straallaboratorium uitgekiende techniek in de zeer vlakke plaat verwerken Het resultaat mag er zijn: een kraan waar een prachtige waterval uit stroomt. Een bijzonder aangename ervaring waarbij tegelijkertijd weinig water verbruikt wordt.

1 Het water loopt gelijkmatig langs parallelle sporen. 2 Kleine brugpijlers remmen de stroomsnelheid van het water af. 3 Stabilisatorranden links en rechts voorkomen dat de waterstroom gaat wervelen. 4 Een siliconen rand maakt het ­reinigen van de kraanuitloop eenvoudiger.

De geometrie van de wastafel is exact afgestemd op de waterstraal.


Making-of Axor Massaud

GELIJKHEID EN TERUGHOUDENDHEID

Pagina 10_11

Na intensieve, gelijkwaardige discussies tussen de designers en het ontwikkelingsteam, bereiken de Axor collecties uiteindelijk de productiefase. In het hart van Schiltach, Duitsland, staat de speciaal voor het designmerk ontworpen fabriek. Hier ontmoeten Duitse, state-of-the-art bouwkunde en jarenlange traditie elkaar. Hier ontstaan de Axor collecties – ruim 5 000 producten. Vakmanschap dat staat voor design en technologie. Er komt veel handwerk en deskundigheid bij kijken om precies dat te creëren wat de designers voor ogen hebben. Hun hoge standaarden maken vele productiestappen noodzakelijk. Hiertoe behoort onder andere dat de kraan exact gegoten en geslepen moet worden. Of dat de hoekige vlakken, om optimaal verchroomd te kunnen worden, een nog intensievere bewerking nodig hebben. In vele losse stappen wordt de klomp messing als een ruwe diamant verfijnd, tot de uiteindelijke vorm bereikt is. Ook het kraanlichaam van de Axor ­Massaud kraan wordt net zo lang met de hand gepolijst, tot het zijn diep glanzend effect verkrijgt. Zo volgt de kraan haar weg; van de gieterij naar de polijst- en galvaniseerafdeling, en verder richting eindmontage.

q 1. Gieterij

p 3. Galvaniseerafdeling

q 2. Polijstafdeling

p 4. Eindmontage


Op zichzelf een ­sieraad. Samen een harmonieuze collectie. Stopkraan

Omsteller

Inbouwthermostaat

Vrijstaande spiegel Wastafelmengkraan

Wastafel

Handdoekenhouder

Glas Kaarshouder

Vaas


Making-of Axor Massaud WAT MAAKT EIGENLIJK EEN BADKAMERCOLLECTIE?

Een badkamercollectie start bij de kraan en houdt bij het bad nog lang niet op. Zowel in de typische producten als wastafel en bad maar ook in de thermostaten en stopkranen, komt de filosofie van de designer door de gehele collectie steeds terug. Alle individuele elementen komen samen en vormen één harmonieus geheel. Hiervoor ontwikkelt Axor producten – van de kraan tot en met de accessoires – volgens de schetsen en wensen van de designer. De collecties omvatten een veelvoud aan losse producten – vaak bestaande uit ruim 80

Pagina 12_13

onderdelen – die allen de handtekening van hun ontwerpers dragen en het verblijf in de badkamer aangenamer maken. Het brede scala van individuele levensstijlen wordt gereflecteerd in de verschillende badkamercollecties – van minimalistische woon- en badruimte in één tot en met het op de natuur geïnspireerde toevluchtsoord van rust. Bij Axor Massaud bijvoorbeeld, rondt het typisch organisch design van de vaas en de kaarshouder de speciale ruimte-ervaring af. Bij andere collecties zijn dit bijvoorbeeld de multifunctionele ruimteverdeler of plaatsbesparende tabletten.

Vrijstaande badmengkraan

WC-borstelhouder

Bad Box

Zeepschaal

3-gats wastafelmengkraan Baduitloop


“Water is ons levenselement. Daarom verdient het al ons respect en aandacht.” Klaus Grohe

Jean-Marie Massauds filosofie van “nature-inspireddesign” is gebaseerd op het idee van de harmonie tussen mens, water en ruimte. De interactie tussen design, technologie en de zorgzame omgang met onze bronnen vormt echter de basis achter ieder project. In dit opzicht schatten wij bij Axor de kostbare grondstoffen water en energie naar waarde. Het is geen wonder dat dit één van de redenen is waarom designers er voor kiezen om met Axor samen te werken. Het is waarschijnlijk door onze locatie in het Zwarte Woud dat Hansgrohe zijn respect voor de natuur leert. Het is voor ons heel gewoon om verantwoord met water en energie om te gaan. In dit verband heeft Hansgrohe zichzelf altijd als een ware pionier van milieubescherming beschouwd – lang voordat ‘duurzaamheid’ een algemeen begrip werd. Duurzaamheid is een centraal thema dat op meerdere aspecten betrekking heeft, waaronder ecologische, economische en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een badkamer waarin de bewoner ruim 20 jaar wil genieten en ontspannen, stelt hoge eisen aan duurzaamheid: een design dat niet aan trends onderhevig is, duurzame materialen en een uitstekende innovatieve kracht op het gebied van kwaliteit en technologie.

t Klaus Grohe, zoon van de oprichter van de onderneming en langzittend Voorzitter van de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen, was één van de eerste mensen in de industrie die het gebruik van waterbesparende systemen promootte.


Pagina 14_15

Duurzaamheid

Voorbeelden van onze groene betrokkenheid: 1987 Eerste waterbesparende ­douche: 50 % minder water­ verbruik 1993 Grootste fotovoltaïsche installatie in Duitsland: productie van onze eigen zonne-energie 1994 Zonnetoren in fabriek Offenburg: pionierende eco-architectuur en opwekken van onze eigen zonne-energie 2001 Pontos grijs water recycling systeem: douche- en badwater recyclen voor een tweede gebruik 2008 Eerste Water Symposium: lezingen van experts en workshops rondom het element water 2009 EcoSmart-technologie: reductie van waterverbruik door een dynamische debietbegrenzer 2010 Axor forum in India: „De toegevoegde waarde van design met betrekking tot duurzaamheid” 2012 Axor Starck Organic met innovatieve kraanwaterstraal, die slechts 3,5 l/min verbruikt


Mag het nog een beetje ­individueler zijn? Soms vraagt een uitgebreid product of uitgekiende collectie een kleine aanpassing om de badkamer goed tot zijn recht te laten komen. Het team van Axor Manufaktur past de collecties aan, met veel aandacht voor detail en persoonlijke begeleiding en geheel in overeenstemming met de persoonlijke wensen

van de klant. Bijvoorbeeld een bijzondere afwerking, speciaal verkorte of juist verlengde kranen. Wenst u uw bedrijfslogo of initialen op uw product? Het team van Axor Manufaktur staat met zijn kwaliteitsvakmanschap voor u klaar.

+x

+ 2x

Origineel

Origineel

Origineel

Verlengen of verkorten van de kraan

Producten met initialen, logo’s of emblemen, enz.


Axor Manufaktur

Pagina 16_17

Speciale afwerkingen

Naast de gangbare oppervlakken in chroom zijn vooral de oppervlakken in goud en rvs-look bijzonder esthetisch. Deze extra oppervlakken worden aangeboden via Axor Manufaktur. Hier worden door middel van het milieube-

sparende PVD-coatingsproces bijzonder hoogwaardige en krasbestendige oppervlakken geproduceerd. Andere oppervlakken realiseren wij graag op aanvraag.

Verguld-look

B.v. Axor Citterio

Nikkel

B.v. Axor Montreux

B.v. Axor Urquiola

Brushed

B.v. Axor Montreux

Brons

Brushed

B.v. Axor Carlton

Polished

B.v. Axor Urquiola

Polished

B.v. Axor Starck Organic

Brushed

B.v. Axor Citterio

Polished


TOP OF THE WORLD

Sinds vele jaren worden de collecties van verschillende designstijlen in buitengewone architectonische projecten over de hele wereld verwerkt. Onroerend goed dat zeer van elkaar verschilt heeft een aantal dingen gemeen: een hoge kwaliteitseis, innovatief design en een respectvolle omgang met water. Zoals in topklasse hotels en kantoorgebouwen in de metropolen van de wereld, in luxe jachten op de oceanen, in privé-kuuroorden zoals in de Afrikaanse jungle of in andere internationale projecten. Huiseigenaars vinden speciale oplossingen voor hun individuele badkamerervaring, terwijl aan de andere kant voor commerciële bouwers en architecten veelal de exclusiviteit van het design en de intelligente omgang met water van doorslaggevend belang is.

Aenea Designhotel Reifnitz/Oostenrijk, Azië Thermen Linsberg/Oostenrijk, Barceló Harrogate Majestic Harrogate/Groot Brittannië, Barvikha Hotel Moskou/ Rusland, British Airways Lounge Terminal 5 Londen/Groot Brittannië, Budersand Hotel Golf & Spa Sylt/Duitsland, Bulgari Hotel Londen/Groot Brittannië, Bulgari Hotel Milaan/Italië, Bulgari Resort Bali/Indonesië, Burj Khalifa Dubai/VAE, Casa Camper Barcelona/Spanje, Château Bethlehem Maastricht/Nederland, Chelsea Club Londen/Groot Brittannië, Duitse Rijksdag Berlijn/Duitsland, ELSE Club Moskou/ Rusland, Estadio Chivas Guadalajara/Mexico, „Flame Towers“ Fairmont Hotel Baku Baku/Azerbeidzjan, Finca Son Font Mallorca/Spanje, Floating Homes Hamburg/Duitsland, Four Seasons Park Lane Londen/Groot Brittannië, Grand Hotel Savoy Londen/Groot Brittannië, Hilton Manchester Deansgate Manchester/ Groot Brittannië, Hilton Waldorf Astoria Berlijn/Duitsland, Hotel Carlton St. Moritz/Zwitserland, Hotel Intercontinental Hangzhou/China, Hotel Silken Puerta América Madrid/Spanje, House Buys Leopard Creek/Zuid Afrika, Hyatt Capital Gate Abu Dhabi/VAE, Kise Bettei Hotel Okinawa/Japan, Le Meridien New Delhi/India, Mandarin Oriental Hotel Barcelona/Spanje, Phinis The Zen Yacht Hongkong/ China, Restaurant Geist Kopenhagen/Denemarken, Sofitel Dubai Jumeirah Beach Dubai/VAE, Stamford Residences Sydney/Australië, Sunseeker Yachten Poole/Groot Brittannië, Swissmajestic Hotel Montreux/Zwitserland, The Beach House Manufaru Malediven, Turning Torso Malmö/Zweden, Villa Magnolia Mougins/Frankrijk, W Hotel Opéra Parijs/Frankrijk, W Hotel Taipeh/Taiwan, Yoo Apartments Hamburg/ Duitsland, Yoo Apartments New York/VS, U. V. M.


Pagina 18_19

Architect: Adrian Smith, Chicago/USA

Collectie: Axor Starck

Verdiepingen: 189

Referenties

Burj Khalifa Dubai/VAE Het prestigieus architectonisch werk torent, als een woestijnbloem met zes bladeren, hoog boven de metropool uit. Toen de Khalifa toren in januari 2010 in gebruik werd genomen, brak hij alle records. Het is momenteel het hoogste gebouw ter wereld, heeft 189 verdiepingen, 900 appartementen, 37 kantoorniveaus en huisvest het Armani Hotel met 160 kamers en suites. Meer dan 5 000 kranen spelen hun rol in het record.


Mandarin Oriental Hotel Barcelona/Spanje · Architect: Carlos Ferrater, Barcelona/Spanje · Interieurdesigner: Patricia Urquiola, Milaan/Italië · Collectie: Axor Urquiola · Kamers: 98 Het Hotel Mandarin Oriental ligt op slechts een steenworp van Gaudí’s beroemde Casa Batlló. De in Spanje geboren, met designprijzen onderscheiden designer Patricia Urquiola benadrukt met haar interieurconcept de Aziatische roots van de Hong Kong Hotel groep en herinterpreteert de details met haar Europees perspectief. Haar kenmerkende stijlmix is in ieder detail terug te zien: abstracte bloemen op een oranje zijden tapijt, bladgouden wolken sieren het plafond en gouden roosters herinneren aan de smeedijzeren roosters in Barcelona. De Axor Urquiola collectie harmonieert met sfeervolle badkamers.

Estadio Chivas Guadalajara/Mexico · Architecten: Jean-Marie Massaud en Daniel Pouzet, Parijs/Frankrijk ·C  ollectie: Axor Massaud · T oeschouwers: 45 000 Het vulkaanvormig, multifunctioneel stadion integreert met het landschap. In plaats van een typische stadionstructuur, ontwierp JeanMarie Massaud een nieuw, menselijk en economisch systeem dat het landschap en het milieu respecteert. Auto’s parkeren onder het stadion. Het multifunctioneel gebouw met 45 000 stoelen maar ook kinderspeelruimtes, beauty salons, een klimmuur en een rolschaatsbaan, is een ontmoetingsplaats voor families geworden. De op de natuur geïnspireerde architectuur wordt ook gereflecteerd in het design van de Axor Massaud collectie.


Referenties

Pagina 20_21

Villa Magnolia Mougins/Frankrijk · Architecten en interieurarchitecten: Pantopulos, digital effect design studio, Krakau/Polen ·C  ollecties: Axor Bouroullec, Axor Massaud, Axor Urquiola, Axor Citterio M, Axor Starck, Axor Starck X Mougins is een klein, middeleeuws stadje in de buurt van Nizza, Zuid-Frankrijk en was vroeger toevluchtsoord van vele kunstenaars en prominenten als Picasso, Édith Piaf en Jacques Brel. Op een heuvel tussen dennen- en cypressenbomen ligt Villa Magnolia met op 1.000 vierkante meter een patio, tuin en een zwembad, ingericht met alle luxe – modern en klassiek tegelijk. Witte zandsteen en exotisch Okuna hout aan de gevel verlenen de villa haar bijzondere esthetiek. De negen badkamers zijn allen geïnspireerd op de badkamerconcepten van de verschillende designers, onder andere van ­Antonio Citterio, Patricia Urquiola en Jean-Marie Massaud.

Meer referentieprojecten vindt u op onze website.


W Hotel Taipeh/Taiwan · Interieurarchitect: GA Design International, Londen/Groot Brittannië ·C  ollectie: Axor Citterio ·K  amers: 405 Sinds 2011 trekt het W Hotel met haar topmoderne urban chic designfans uit de hele wereld aan. Uit veel van de 405 kamers en suites heeft men uitzicht op één van de hoogste gebouwen ter wereld: de Taipei 101. Ook de halfopen badkamers, die deels een blik op de skyline van de Aziatische metropool bieden, zetten maatstaven op het gebied van luxe. Axor Citterio rondt het gevoel van waardigheid stijlvol af.

Phinis The Zen Yacht Hongkong/China · Werf: Global Adventure Group, Hongkong/China · Architect: Zygmunt Choren, Danzig/Polen · Interieurarchitect: Sotyrys Pantopulos, digital effect design studio, Krakau/Polen · Collecties: Axor Urquiola, Axor Massaud Het superjacht The Zen is een sympathieke mix van een traditionele Indonesische tweemaster en een drijvend vijf-sterren-hotel. Zes gastenkamers, de twee verdiepingen tellende suite van de eigenaren met aansluitende kinderkamer, groots dekoppervlak om te relaxen evenals een platform voor jetski’s, bevinden zich op 53 vierkante meter ruimte. In het luxe interieur verlenen hoogwaardige teakhouten vloeren, donkere Palisanderwanden en dekken, evenals ornamenten, sculpturen en houtsnedes uit Polinesische, Maori en Aziatische culturen een exquisite tropische verschijning.


Referenties

Pagina 22_23

Restaurant Geist Kopenhagen/ Denemarken · Architect en interieurarchitect: SPACE Architecture & Interior Design, Kopenhagen/Denemarken ·C  ollecties: Axor Bouroullec, Axor Citterio Het restaurant van sterrenkok Bo Bech behoort intussen tot de gastronomische highlights van de Deense hoofdstad. Hier ontmoet de ‘nieuwe Noordelijke keuken’ op sfeervolle wijze een vleugje van de Scandinavische nonchalance. Passend bij de hippe levensstijl: de Axor Bouroullec collectie in de donker gehouden toiletruimtes. Ook in de keuken zet de bekroonde restaurantchef in op de hoogste kwaliteit. Hier wordt de slanke Axor Citterio keukenmengkraan gebruikt.

Hyatt Capital Gate Abu Dhabi/VAE · Aannemer: Abu Dhabi National Exhibition Company, Abu Dhabi/VAE · Architecten: Robert Matthew, Johnson-Marshall & Partners (RMJM), Abu Dhabi/VAE · Collectie: Axor Citterio · Kamers: 189 Weer een superlatief in de woestijnstaat: in Abu Dhabi staat het schuinste gebouw ter wereld. De Capital Gate Tower rijkt 160 meter hoog in de woestijn en is met zijn neiging van 18° zo’n 14° schever dan zijn opponent in Pisa/Italië. In het 16 verdiepingen tellende bouwwerk heeft het Hyatt Hotel wederom een nieuw, nobel adres gevonden. De 189 kamers en suites van het zakenhotel beschikken over vensters van vloer tot plafond, die een spectaculair uitzicht op de skyline van Abu Dhabi en de Persische Golf bieden. De collectie Axor Citterio completeert met zijn individuele en exclusieve karakter de luxueuze en tijdloze stijl van het hotel in de badkamers.

Meer referentieprojecten vindt u op onze website.


Nature inspired Water is the source of all Water is the source of all

life. Jean-Marie Massaud has developed a bathroom concept Water is the source of all

life. Massaud has that isJean-Marie at one with nature. Water is the source of all The shower becomes a

life. rain Jean-Marie cloud. TheMassaud gush jet has

life. Jean-Marie Massaud has a waterfall. The developed bathroom concept developed a abathroom bath tub a alake. developed bathroom concept concept

Design

Nature inspired that is isat the onesource with nature. Water of all Design. that is at one with nature.

that is at one witha nature. becomes The shower

Nature inspired

life. Jean-Marie Massaud has The shower becomes rain cloud. The agush jet developed a bathroom concept The shower The becomes a a waterfall. rain cloud. The gush jet

Design rain cloud. The gush jet

that is at one with nature. bath tub a lake. a waterfall. The Nature inspired

The shower becomes a

Nature inspired

bath tub a lake.

Design.

rain cloud. The gush jet

a waterfall. The

Design

a waterfall. The

bath tub a lake.

bath tub a lake.

Nature inspired

Design.

Axor Massaud


Axor Massaud

Nature inspired Design. Water is de bron van alle leven. Jean-Marie Massaud heeft een badkamerconcept ontwikkeld dat ĂŠĂŠn is met de natuur. De vloedstraal wordt een waterval. De handdoekhouder een boomstructuur. Het bad een meer.

Pagina 24_25


Axor Massaud maakt de harmonieuze verbinding tussen organische en geometrische vormen. Gebogen lijnen hier, daar een planchet, waar zachtjes water uit stroomt. Axor Massaud brengt de natuur in de badkamer en laat ons met al onze zintuigen genieten van water.


Axor Massaud

Pagina 26_27


harmony

design

3.5 l/min

heart

voluminous

organic

Axor Starck Organic

Hoeveel verstand kan er in een badkamercollectie steken? En hoeveel gevoel? Heel veel. Axor Starck ­Organic is de nieuwe collectie die in samenwerking met Philippe Starck ontstond. Hier komen design en technologie, ecologie en economie harmonieus samen. De nog ongekende kraanwaterstraal zorgt voor een zinnenprikkelende beleving van het water en helpt ons tegelijkertijd water te besparen. Het revolutionaire bedieningsconcept met gescheiden temperatuur- en volumeregeling maakt ons bewuster van de duurzame omgang met het element water.

efficiency

eco

head

mixer shower spray

energy


Axor Starck Organic

Pagina 28_29


Het krachtige design van Axor Starck Organic is sculpturaal en van eenvoudige schoonheid. De natuur als inspiratiebron: de elegante minimalistische lijnvoering van het design citeert de natuur in al haar vitaliteit, energie en efficiĂŤntie.


Axor Starck Organic

Pagina 30_31


Axor Starck

Com De esthetiek van het minimalisme. In hectische tijden verlangt de mens sterk naar rust en eenvoud. Axor Starck concentreert zich daarom op het wezenlijke: het plezier van water. Kenmerkend voor de kraan met veergreep van ontwerper Philippe Starck is de eenvoudig te bedienen joystick-greep.


Axor Starck

Pagina 32_33

Individueel

Meer Goed

Elementair

Rust

Minimalisme Sober

mpromisloos

Slank

Helder

Bad

Esthetisch

Origineel

Eenvoud

Ervaring

Kracht

Traditioneel

Minder

Design

Puurheid

Emotioneel


Axor Starck

Pagina 34_35

Het principe van reductie is terug te zien in de eenvoudige vormen en heldere functies. De verschillende Axor Starck badkamer­kranen – voor wastafel, douche of bad – zijn allemaal mini­malistisch en compromisloos: niets leidt af.


Axor Urquiola

Pagina 36_37

Axor Urquiola

Awakening senses.

your

zintuigen ontwaakt. Patricia Urquiola houdt van de mix van verschillende stijlen. Ieder individueel element Een badkamercollectie die al onze

bezit zijn eigen

charme en

verbindt zich in de ruimte tot een huiselijke

eenheid. Oud en nieuw

versmelten op bijzondere wijze met elkaar.


Axor Urquiola

Pagina 38_39

Zachte vormen, die met asymmetrische en grote oppervlakken versmelten. Kranen die als natuurlijk gegroeid lijken. Waskom en bad herinneren door hun archetypische vormen aan de aloude wasteil. Axor Urquiola is een zinnenprikkelende, fantasievolle collectie en rijk aan details. De collectie is zo flexibel, dat deze met alle voorwerpen in de badkamer perfect te combineren is.


Hoe ziet een badkamercollectie er uit die gebaseerd is op het leven in de moderne stad? Het reflecteert de fijne kunst van tijdloos modern design. Opvallend slanke vormen en een elegante verschijning kenmerken Axor Citterio M. De M staat voor modern, metropool en Milaan – de thuisstad van designer ­Antonio Citterio.


Axor Citterio M

Pagina 40_41

Axor Citterio M


Axor Citterio M is een collectie, die zich met zijn unieke luchtigheid en gereduceerde en toch markante design perfect in verschillende levensstijlen past. De smalle vormen geven de kraan haar bijzondere elegantie. Het lukte Antonio Citterio om van een ogenschijnlijk normale kraan een bijzonder object te maken.


Axor Citterio M

Pagina 42_43


e ee o

e

F

F

r

t

C om p os e

l

Hoeveel vrijheid kan ik in de badkamer creëren? Axor Bouroullec is een collectie, die geen strak schema aanhoudt. De collectie is zelfs zo flexibel, dat men de verschillende elementen heel eenvoudig met elkaar kan combineren. Het organisch, elegante design van Ronan & Erwan Bouroullec is nooit opdringerig. Een collectie die bestaat uit meer dan 70 producten, die ons meer dan ooit de kans geeft om de badkamer en onze behoeften, ons gevoel voor esthetiek en de ruimte op elkaar af te stemmen. We hebben de vrijheid, om vrij vorm te geven.


Axor Bouroullec

Pagina 44_45

Axor Bouroullec


De Axor Bouroullec collectie is een open systeem. De kraan hoeft niet langer meer alleen in het midden achter de wastafel te staan. De kraan is nu op verschillende plaatsen boven, op of rond de wastafel te plaatsen. Opties worden multi-opties. Het karakteristieke element van Axor Bouroullec zijn de planchetten met hun elegante, organische design. Ze kunnen in alle delen van de badkamer ingezet worden en bieden ruimte voor de kraan of persoonlijke spullen.


Axor Bouroullec

Pagina 46_47


Axor Uno2


Axor Uno2

De klassieke minimalist. De ingetogen stijl van deze kraan is gebaseerd op helder, geometrisch design met hoge, slanke basis足vormen. Hierdoor kan het in iedere badkamerstijl ingezet worden en geeft het mensen de ruimte om hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Axor Uno2 is ontworpen door Phoenix Design.

Pagina 48_49


Tijdloos moderne cylindrische vormen – met hoge slanke uitlopen – passen bij iedereen, die van design zonder franjes houdt. Als tweegreeps of als ééngreeps wastafelmengkraan met de markante beugelgreep, als eenvoudige versie voor op de wand of bij een hoge waskom – Axor Uno2 is gemaakt voor alle delen van de badkamer en stelt zich terughoudend op.


Axor Uno2

Pagina 50_51


Axor Citterio

DISCRETE LUXE.

Antonio Citterio boog voor het element water met een bijzonder klassiek-elegante collectie: Axor Citterio laat ons genieten van de tijd die we in de badkamer doorbrengen. Een aangenaam tijdloze collectie, waarbij iets goeds doen de leidraad van het esthetisch ­concept werd.


Axor Citterio

Pagina 52_53


Axor Citterio

De rijkdom door de precies gevormde vlakken en kanten en de mooie details openbaart zich pas bij de tweede blik. Axor 足Citterio speelt met zachte rondingen die de loop van het water volgen, toont rechtlijnige elegantie bij de rechte greep of de kruisgreep. De kranen in het klassiek-elegante design en van hoogwaardige kwaliteit zijn echte klassiekers in de badkamer.

Pagina 54_55


Axor Carlton

Een hommage aan de ­gouden jaren 1920.

Met zijn grote vormen doet Axor Carlton denken aan de dagen van de glorieuze luxehotels in de jaren ‘20. Een nostalgische collectie die alle trends overleeft.


Axor Carlton

Pagina 56_57


Axor Carlton

De klassieke kranencollectie Axor Carlton straalt een gevoel van luxe uit – als driegats- of tweegats variant bij de wastafel tot en met de nostalgische Showerpipe en de accessoires.

Pagina 58_59


Axor Montreux


Axor Montreux

Traditie in de badkamer.

Axor Montreux is een hommage aan het beroemde kuuroord aan het meer van Genève. De authentieke badkamercollectie uit de pen van Phoenix Design brengt ons terug naar begin 20e eeuw en vangt de tijdgeest van de Belle Époque met haar romantische kuuroorden.

Pagina 60_61


Axor Montreux past in zowel een traditionele badkamer als in een moderne badkamersfeer. Tot in de details citeren de kranen het traditionele industriÍle design, dat van binnen de modernste technieken bevat. Passend bij de stijlvolle kranencollectie zijn de badkameraccessoires, zoals bijvoorbeeld de zeepkorf.


Axor Montreux

Pagina 62_63


Axor ShowerCollection designed by Philippe Starck

it!

mix

Just

Haute Couture voor de douche. Just mix it! luidt het motto van de Axor ShowerCollection. Een eenvoudig modulair systeem van douches, kranen en accessoires biedt ons nagenoeg oneindige mogelijkheden en vrijheid van vormgeven. 12 x 12 cm grote vierkanten zijn geheel naar eigen wens in te delen. In één lijn of vrij – alles is mogelijk. De Axor ShowerCollection is ontstaan in samenwerking met Philippe Starck.


Axor ShowerCollection designed by Philippe Starck

Pagina 64_65


De losse functiemodules zoals handdouche, zijdouche, kranen en thermostaten laten zich flexibel tot één intelligent douchesysteem samenstellen – zowel in een kleine, standaarddouche als in een groots opgezette, persoonlijke spa. Zowel klassiek verticaal, horizontaal of als douchebeleving rondom.


Axor ShowerCollection designed by Philippe Starck

Pagina 66_67


HOEVEEL MANIEREN ZIJN ER OM EEN UNIEKE BADKAMER TE ­REALISEREN? Slaap-/badkamerruimte: ca. 16 m²

Dit ruimteconcept is een voorbeeld voor hen, die natuur en architectuur, bad- en slaapkamer met elkaar willen laten versmelten en waar door een open doucheruimte de leefruimte een wellnessoord voor de zintuigen wordt. Toilet en bidet zijn van het ontspanningsgedeelte gescheiden. Meer informatie vindt u op de pagina’s 28–31 en op www.head-and-heart.com


Badkamerinspiratie

Er zijn eindeloze mogelijkheden om uw persoonlijke badkamer werkelijkheid te laten worden. En omdat ieder mens “welzijn” anders definieert, is persoonlijke badkamerplanning zeer belangrijk. Over hoeveel ruimte beschikt u? Hoeveel privacy heeft u nodig? Hoeveel mensen gebruiken de badkamer? Welke functies moet de ruimte hebben? Moet de badkamer een plek voor ontspanning, een compacte spa of een grootse leef- en badkamerruimte in één worden? Hoeveel tijd wil u doorbrengen in de badkamer? Houdt u van planten?

Pagina 68_69

Met de badkamerinspiraties van onze designers helpen wij u aan antwoorden op uw vragen rondom de badkamer. Dit omvat architectonische concepten, zoals hoe men de ruimte intelligent kan indelen – zowel voor grote als voor kleine ruimtes. En hun ideeën tonen hoe specifieke materialen, een uitgekiend lichtplan, accessoires en andere woonelementen kunnen bijdragen in het creëren van een esthetische ervaring.


EN HOE ZIET UW DROOM足 BAD足K AMER ER UIT? Meer informatie over badkamerdromen en droombadkamers vindt u bij uw Axor 足Partner bij u in de buurt, op onze website of in de uitgebreide Axor catalogus.


Pagina 70_71

Meer over het merk Axor en de collecties op: www.axor-design.com Wordt fan op Facebook. Op de officiële Axor pagina vindt u tips en thema’s rondom de badkamer, water, design en architectuur: www.facebook.com/axor.design Mooie impressies van Axor vindt u op onze officële site op Pinterest: http://pinterest.com/axor


nl-BE-Axor Brand brochure 2013 · Technische veranderingen en kleurafwijkingen om druktechnische redenen voorbehouden. Form.Nr. 84 040 319 · 12/12/4.5 · Gedrukt in Duitsland · CO2 neutraal - gedrukt op 100% chloorvrij gebleekt papier.

België – Hansgrohe · Riverside Business Park · Internationalelaan, 55 K · B -1070 Anderlecht Tel. +32 02 5430140 · Fax +32 02 5379486 · info@hansgrohe.be · www.hansgrohe.be

Axor-Hansgrohe SE · P. O. Box 1145 · D–77757 Schiltach · Telephone +49 7836 51–0 Fax +49 7836 51–1300 · info@axor-design.com · www.axor-design.com

Axor brochure 2013  

Volledig kranen en douche overzicht in deze 2013 cataloog van Axor, het design mark.

Advertisement