Page 1

Hansgrohe Vakgesprek

Planning en installatie

iBox速 universal


Hansgrohe Het merk

De meest efficiënte manier om te genieten van water Wij hebben een passie voor het werken met het element water. Het fascineert en enthousiasmeert ons. Daarom volgen onze technologische innovaties allen één doel: plezier, comfort en ecologische omgang met elkaar combineren. Als sanitair installateur kan u de filosofie van ons merk en de kwaliteit van onze producten direct aan uw klanten doorgeven.

4

De Hansgrohe PartnerPlus voor installateurs

15

Montagetips en installatiehandleiding

6

Inleiding iBox® universal

16

Montage iBox® universal

8

Eén inbouwlichaam ‒ veel mogelijkheden

17

Montage standaard afwerkingsset

11

De vele voordelen van de iBox® universal

18

Inbouwvarianten

12

Installaties

24

Productenoverzicht Hansgrohe en Axor

14

Montage iModul®

27

Technische gegevens en maattekeningen 3


Hansgrohe PartnerPlus

Wij zijn de partner van de vakman Hansgrohe ondersteunt installateurs met een groot aantal diensten. Wij zijn het merk dat werkt met de installateur als partner. Onze diensten bestaan uit producttrainingen tot aan het adviseren en ondersteunen van de marketing. Maak gebruik van onze omvangrijke kennis en mogelijkheden.

4


Hansgrohe PartnerPlus

PartnerPlus diensten voor installateurs:

Hansgrohe service Voor alle technische vragen staan onze ervaren specialisten tot uw beschikking om u volgens de regels van de kunst raad te geven omtrent het volledige Hansgrohe programma. De dienst-na-verkoop en de levering van onderdelen worden via de snelste weg uitgevoerd. Telefoon: 0032 (0) 2/543.01.40 Fax: 0032 (0) 2/537.94.86 E-mail: service@hansgrohe.be Hansgrohe onderdelenwaarborg Wij garanderen dat u onderdelen voor producten kan nabestellen tot 10 jaar na levering van het product.

Hansgrohe documentatie Voor uitgebreide informatie over Hansgrohe producten kan u een documentatie aanvragen. Planning- en installatiebrochures geven u alle nodige informatie bij de planning, verkoop en installatie. Hansgrohe kwaliteitsgarantie De hoogste kwaliteit is een belangrijk onderdeel van de ondernemingsfilosofie van Hansgrohe. Daarom bieden wij 5 jaar fabriekswaarborg op al onze producten. Hansgrohe Aquademie De Aquademie is ons opleidingscentrum rond het thema „water“. Ontdek in onze showroom hoe beroemde internationale designers van de badkamer een echte oase van welzijn maken. Wij tonen u ook hoe innovatieve technologieën u water laten besparen. Openingsuren: van maandag tot vrijdag: van 8.00 tot 17.00 uur

5


6

Opbouw

Inbouw

Bij een opbouwmontage wordt het functionele deel van de mengkraan op de muur geplaatst en noemt men daarom „opbouw“. Deze installatie neemt meer plaats in beslag en beperkt de bewegingsvrijheid in de doucheruimte.

Bij een inbouwmontage „verdwijnt“ het kraanlichaam in de muur. De afwerkingssets van verschillende lijnen kunnen dan op het inbouwlichaam gemonteerd worden.


iBox® universal

Flexibiliteit die iedereen voordeel biedt

Voordelen voor iedereen

Het iBox universal inbouwlichaam vormt sinds lange tijd de basis voor alle inbouwoplossingen. Sinds zijn introductie is dit het eerste en enige inbouwlichaam voor alle Hansgrohe en Axor standaard- en thermostaatoplossingen. Met de iBox universal biedt Hansgrohe een extreem flexibel inbouwsysteem waarbij een in de wand verwerkt inbouwlichaam met verschillende afwerkingssets van kraanwerklijnen en functies gecombineerd kan worden. De iBox universal biedt verschillende aansluitmogelijkheden voor de meest uiteenlopende toepassingen.

Uw voordelen met de iBox® universal

De voordelen voor uw klant met de iBox® universal

U heeft slechts één inbouwlichaam nodig voor 16 functionele oplossingen

De keuze van het kraanwerk kan op het laatste moment gebeuren

Er passen meer dan 200 Hansgrohe en Axor afwerkingssets op de iBox universal

Meer bewegingsvrijheid bij het douchen

U hoeft slechts één inbouwlichaam te stockeren

Probleemloos wisselen van kranen bij renovatie mogelijk

De iBox universal past op diverse installatiesystemen, aansluitingen en functies

De zekerheid van een veilige oplossing – al 10 jaar lang bewezen

Duurzaamheid door een bewezen, veilige standaardtechniek Eenvoudig en snel te monteren

7


Eén inbouwlichaam ‒ veel mogelijkheden

Met de iBox® universal hebben uw klanten veel mogelijkheden – én ze hoeven pas later over de afwerking te beslissen. 1. Eéngreeps inbouw bad-/douchemengkraan Met de M2 keramische cartouche, debiet bij 3 bar (vrije uitloop) uitgang bad 31 l/min, uitgang douche 24 l/min. Voor installatie in de douche of bij het bad. Voor de bediening van twee functies (handdouche/baduitloop). 2. Eéngreeps inbouw bad-/douchemengkraan met veiligheidscombinatie Met M2 keramische cartouche, debiet bij 3 bar (vrije uitloop) uitgang bad 31 l/min, uitgang douche 24 l/min. Voor installatie in de douche of bij het bad. Voor bediening van twee functies (handdouche/baduitloop). Met geïntegreerde veiligheidscombinatie volgens DIN EN 1717, waardoor een extra beluchter overbodig is. 3. Eéngreeps inbouw douchemengkraan Met M2 keramische cartouche, debiet 32 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie bij het bad of (meestal) in de douche; voor de bediening van één functie ‒ meestal de handdouche. 4. Ecostat® S inbouwthermostaat Met MTC-cartouche, debiet 43 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie in de douche of bij het bad, altijd in combinatie met minstens één stopkraan (additioneel). 5. Ecostat® S Highflow inbouwthermostaat Met MTC cartouche, Highflow-uitvoering, debiet 58 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie in de douche of bij het bad, altijd in combinatie met minstens één stopkraan (additioneel). 8

6. Ecostat® S inbouwthermostaat met

12. Raindance® E 420 hoofddouche 2jet

geïntegreerde stopkraan Met MTC cartouche, debiet 26 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie in de douche of bij het bad en voor het bedienen van één functie.

Hoofddouche met douchearm 385 mm, afmetingen 430 x 220 mm, twee straalsoorten: RainAir regenstraal en RainFlow watervalstraal. Bediening via aparte iBox universal en bijvoorbeeld thermostaat met aparte stopkraan en omsteller.

7. Ecostat® S inbouwthermostaat met geïntegreerde stopkraan en omsteller Met MTC cartouche, debiet 26 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie in de douche of bij het bad en voor het bedienen van twee verschillende functies.

13. Raindance® Showerpipe 240 inbouw Showerpipe met thermostaat en stopkraan en omsteller ‒ beide douches zijn tegelijk instelbaar.

8. Ecostat S inbouwthermostaat Start/Stop Met elektronische start/stop-sturing, MTC cartouche, elektronische tijdsturing. Debiet 26 l/min bij 3 bar (vrije uitloop). Voor installatie in de douche en voor het bedienen van één functie.

14. Raindance® Douchepaneel Met MTC cartouche en geïntegreerde stopkraan en omsteller. Debiet bij 3 bar (vrije uitloop): handdouche 17 l/min, zijdouche 19 l/min. Voor installatie in de douche of bij het bad (voorzijde) en voor de bediening van de handdouche en acht zijdouches. Beide functies kunnen zowel afzonderlijk als gelijktijdig gebruikt worden.

®

9. iControl® manueel Inbouw stopkraan en omsteller ‒ voor de bediening van twee functies apart of parallel, geïntegreerde stopkraan voor de gelijktijdige bediening van een derde functie. 10. iControl® mobile Elektronische stopkraan en omsteller, vierwegomsteller en stopkraan voor drie functies, batterijloze radiografische bediening. 11. Raindance® Rainfall® Horizontaal hoofddouchepaneel met drie verschillende straalsoorten en zwenkbare massagestralen.

15. Axor® Urquiola baduitloop Combinatie met baduitloop en Porter wandhouder met terugslagklep, debiet 25 l/min, bediening via aparte kranen, bijvoorbeeld thermostaat met stopkraan/omsteller. 16. iModul® Inbouw installatiemodule, vooraf geïnstalleerd en getest. Voor montage van hoofd- en zijdouches; inclusief iBox universal, inbouwlichaam stopkraan, inbouwlichaam Quattro vierwegomsteller. De module kan met planken afgewerkt, bepleisterd of betegeld worden.


iBox速 universal Vele oplossingen mogelijk

7.

11.

3.

8.

12.

4.

9.

13.

1.

14.

2.

15.

5.

6.

10.

16.

9


10


iBox® universal

De vele voordelen van de iBox® universal Rotatiesymmetrische inbouw

Betrouwbaar en economisch Het inbouwdeel bestaat alleen uit het aansluitblok. Het waardevolle functieblok wordt later bij de afwerkingsset geleverd en gemonteerd. Geen problemen bij de ruwbouw, zoals diefstal, vuil uit leidingen of bevriezing van ingebouwde delen. Daarnaast ook geen hoge opslagkosten.

Symmetrische bouw; alle aansluitingen zijn gelijk. Belangrijk is dat koud water rechts en warm water daar tegenover worden aangesloten. Bij toepassing van een badmengkraan heeft de onderste uitgang voorrang. Bij gebruik als douchemengkraan kan de onderste of bovenste uitgang worden afgesloten.

Geïntegreerde veiligheidscombinatie Vervangt bij een ééngreeps inbouw badmengkraan – in combinatie met een Exafill baduitloop met af- en overloopgarnituur – het gebruik van een externe buisbeluchter: minder installatiekosten en minder functieonderdelen in de wand.

Verschillende installatiemogelijkheden Afgestemd op alle gangbare installatiesystemen en aansluitingen. Gepatenteerde flexibele verstelring. Bevestigingsmogelijkheden op zowel DN15 als DN20 aansluitingen voor universele montagemogelijkheden. Ook geschikt voor dikkere wanden en droge muurinstallaties, evenals prefabwoningsystemen.

Perfecte bescherming tegen vocht Gummidichtingen rond alle vier de aansluitingen en een zelfdichtende draagrozet tegen spatwater beschermen de wand van alle kanten perfect tegen vocht.

>108

25 133

Gering geluidsniveau Het messing lichaam is voorzien van dichtingen zodat trillingen van watervoerende onderdelen niet op de muur overgedragen kunnen worden. De draagrozet is in de behuizing van de iBox universal geschroefd en niet in het functieblok zodat geluid niet op de tegels wordt overgedragen.

22

150

Eenvoudig spoelen 170

Oplossingen voor zeer dikke of dunne wanden Zit de iBox universal te diep in de wand dan kan een verlengset tussen het aansluit- en functieblok geplaatst worden. De verlengset biedt zekerheid tot voor de wand en beschermt de muur tegen vocht. Het standaard inbouwlichaam van de iBox universal is vlakker gemaakt en daardoor nog beter geschikt voor wanden met geringe inbouwdiepte.

Compensatierozet Dankzij de verlenging zijn ook geringe inbouwdiepten geen probleem meer. De compensatierozet maakt inbouw mogelijk ondanks beperkte dikte van de wand.

<80

min. 58

Het meegeleverde spoelblok is in meerdere posities te monteren waardoor leidingen heel eenvoudig tot het einde voor de wand kunnen worden doorgespoeld, zoals voorgeschreven volgens DIN 1988/EN 1717.

Techniek

Kleinere rozetdiameter is mogelijk Bedieningsgrepen en rozetten van kraanwerklijnen worden steeds slanker. Hoewel de rozetdiameter van de inbouw douche- en badmengkranen met 20 mm verkleind werd, blijft de compatibiliteit met de iBox universal gelijk.

11


Installaties

1. Raindance ® Rainfall ®

# 28411000

De Raindance Rainfall is een horizontaal hoofddouchepaneel met drie straalsoorten: RainAir 240 mm (doucheregen), WhirlAir 4 straaleenheden (massage), RainFlow (watervalstraal), die afzonderlijk vanaf de muur kunnen worden bediend: hoofddouche, massagedouche en watervalstraal. De basis is de iBox universal die zowel bij de thermostaat als bij het hoofddouchepaneel wordt gebruikt. In combinatie met de Quattro omsteller en een stopkraan garandeert deze douche-installatie optimaal doucheplezier. Benodigde montagetoebehoren: 1. Eerste iBox® universal # 01800180 voor aansluiten op de warm- en koudwaterleiding en voor montage van het centrale thermostaatelement en de afwerkingssets. 2. Tweede iBox® universal # 01800180 voor een stevige bevestiging van de Raindance Rainfall en voor montage van de nodige leidingen voor de drie straalsoorten en de functie-eenheid. De vierde uitgang van de iBox universal wordt voor de veilige bevestiging iets verlengd en eenvoudig afgestopt (dit leidingstuk is niet watervoerend). 3. Stopkraan # 15970180 voor manuele controle van het debiet. 4. Quattro omsteller # 15930180 voor manuele bediening van de drie verschillende straalsoorten. 5. Fixfit Stop # 38882000 voor manuele bediening van de handdouche.

2. Raindance ® E 420 AIR 2jet

# 27373000

De Raindance E 420 AIR 2jet is een hoofddouche met twee straalsoorten: RainAir (doucheregen) en RainFlow (watervalstraal), die afzonderlijk vanaf de muur bediend kunnen worden. De basis is de iBox universal, die bij de thermostaat en de hoofddouche wordt gebruikt. Benodigde montagetoebehoren: 1. Eerste iBox® universal # 01800180 voor aansluiting op de warm- en koudwaterleiding en voor de montage van het centrale thermostaatelement en de afwerkingssets. 2. Tweede iBox® universal # 01800180 voor een stevige bevestiging van de Raindance E 420 AIR 2jet hoofddouche en voor montage van de voor de twee straalsoorten nodige leidingen en de functie-eenheid. De onderste en bovenste uitgang van de iBox universal wordt voor een veilige bevestiging iets verlengd en eenvoudig afgestopt (deze leidingstukken zijn niet watervoerend).

12

2

4 3 1 5


iBox® universal Installaties

3. Raindance ® Douchepaneel

# 27100000

De montage is eenvoudig: iBox universal inbouwen, douchepaneel daarop monteren ‒ en klaar! Benodigde montagetoebehoren: iBox® universal # 01800180 voor het aansluiten op de warm- en koudwaterleiding en voor de montage van het Raindance douchepaneel en de afwerkingssets.

4. Raindance ® Showerpipe

# 27145000/# 27192000

Eveneens een zeer eenvoudige installatie: u hebt slechts één iBox universal nodig. Benodigde montagetoebehoren: iBox® universal # 01800180 voor aansluiting op de warm- en koudwaterleiding en voor de montage van het centrale thermostaatelement en de afwerkingssets.

13


Montage iModul® iModul en iBox universal vormen de ideale voorgemonteerde inbouwbasis (buizenstelsel) voor de douchefamilies, de Raindance hoofd- en zijdouches en de PuraVida hoofden zijdouches. In tegenstelling tot voorgemonteerde douchecabines kunnen deze douchesystemen ‒ zowel technisch als optisch ‒ geheel naar wens van de klant vormgegeven en gecombineerd worden. Installatie De iModul bevestigen, koud en warm water aansluiten. Nadien kan de volledige installatie betegeld worden. Op het einde worden de afwerkingsset van de thermostaat en de gewenste douches gemonteerd.

14


iBox® universal Montagetips

Montagetips en installatiehandleiding Tips voor de ruwbouw

Spoelen De volledige installatie volgens DIN 1988/EN 1717 spoelen. De pijlen op het spoelblok tonen welke toevoer met welke uitgang verbonden is, bijvoorbeeld koud water met uitgang 1 en warm water met uitgang 2. Indien er slechts één uitgang nodig is, moet het spoelblok na de eerste spoelbeurt 90° omgedraaid worden.

Uitgang 2

warm

koud

Uitgang 1

Tips voor het bad

Inbouwlichaam zo plaatsen dat de warmwateraansluiting links en de koudwateraansluiting rechts zit. Inbouwdiepte 80 mm tot 108 mm (A) Verlengset 25 mm voor te diepe inbouw: # 13595000 Compensatierozet 22 mm bij een geringe inbouwdiepte: # 13596000 # 13597000 # 97407000 # 15597000 Het inbouwlichaam kan in functie van de bouwvoorwaarden gemonteerd worden. De iBox universal is zowel geschikt voor bad als voor douche. Bij ééngreeps badmengkranen heeft de onderste uitgang (uitgang 1) de voorkeur. Bij douche-installaties moet de niet nodige uitgang met een stop afgedicht worden.

iBox® universal in combinatie met Exafillbadvulling met overloop en lediging: het water naar de Exafill moet tijdens de bouwfase afgesloten worden. Ruwbouw: 1. iBox universal installeren 2. Leidingen naar Exafill leggen en afdichten (metalen stop) 3. Leiding spoelen

Bad plaatsen 1. Water afsluiten 2. Bad met Exafill monteren en met leidingsysteem verbinden 3. Leiding naar Exafill met testvulleidingen spoelen en dichtheid testen 4. Water op vloerniveau afsluiten 5. Spoelblok demonteren 6. Stoppen (A) in uitgang voor Exafill zetten 7. Spoelblok monteren 8. Water aansluiten

Het rotatiesymmetrisch inbouwlichaam van de iBox universal is horizontaal en verticaal inzetbaar. Uitzondering: Montage van badkranen met veiligheidscombinatie – hier is alleen verticale inbouw mogelijk.

U kan de montagehandleiding terugvinden op www.hansgrohe.be

15


Montage iBox® universal

16

Alles inclusief – iBox universal, afdichtingsmof, 3 reducties van DN20 naar DN15, 1 stop DN20, spoelblok, beschermingsblok, 1 stop voor ruwbouwmontage van een Exafill en een montagehandleiding: bestellen van toebehoren is niet nodig!

Montagetip – Klem de iBox universal met een stuk buis met schroefdraad G ¾ in een bankschroef om de koppelingen vast te draaien.

In de juiste positie – Dankzij de aangebrachte positioneringsmerktekens laat de iBox universal zich eenvoudig in de juiste positie brengen.

Correct aangesloten – Dankzij de afstemming op alle gangbare buissystemen kunnen de aansluitingen rechtstreeks op de iBox universal geperst worden.

Passend op alle installatiesystemen – Dankzij de twee bevestigingsniveaus en de veelzijdige aansluitmogelijkheden, past de iBox universal op alle gangbare installatiesystemen.

Spoelen volgens norm DIN 1988 – Dankzij het meegeleverde spoelblok is het spoelen van de leidingen ‒ volgens de voorgeschreven methode ‒ zonder het minste probleem uit te voeren.

Stop voor uitgang Exafill – Deze stop maakt het mogelijk om, na het testen van het leidingsysteem en het vullen van het bad, de uitgang voor de baduitloop af te sluiten, terwijl de druk in het leidingsysteem behouden kan blijven.

127 mm gatenboor – De bewust gekozen ronde vorm van de iBox universal maakt het gebruik van een gatenboor mogelijk. Daarmee kunnen uitsparingen in de aftimmering van een voorzetwandsysteem of bijvoorbeeld tegels snel en exact gemaakt worden.

Afdichtingsmof voor opbouwgedeelte – Om de hermetische dichtheid van de afwerkingsset te garanderen, wordt de meegeleverde afdichtingsmof in de op de wand aangebrachte PCI Lastogum ‒ of in een volgens de fabrikant opgegeven vergelijkbare lijm ‒ gedrukt.


Montage standaard afwerkingsset

iBox® universal – Alles klaar voor het komende bad- of doucheplezier: functieblok, bevestigingsschroeven, steunrozet, greephuls, greepadapter, greep en montagehandleiding.

28 mm min – max inbouwdiepte – Na het tegelen wordt de uitstekende rand van de iBox universal met een mes 2 mm voor de tegels afgesneden. Daarmee is de absolute dichtheid tussen

iBox® universal Montage

Naad met siliconen opvullen – Om de bescherming tegen spatwater te garanderen, wordt de rand tussen de iBox universal en de tegels met siliconen opgevuld.

wandopening en iBox universal gegarandeerd.

Demontage spoelblok – Alvorens het functieblok te monteren, wordt het spoelblok gedemonteerd door de inbusschroef los te draaien. Niet vergeten het water af te sluiten!

Montage functieblok – Met de meegeleverde bevestigingsschroeven wordt het functieblok direct op het aansluitblok vastgeschroefd.

Steunrozet vastschroeven – Met kunststof schroeven wordt de steunrozet op de behuizing van de iBox universal bevestigd. Zo wordt de geluidsisolatie tot vlak voor de tegels gegarandeerd. De siliconendichting beschermt tegen spatwater.

Opklikbare rozet – De zichtbare rozet wordt eenvoudig over de steunrozet geklikt. De tegen spatwater beschermende siliconendichting en de O-ring in de opening van de greephuls, garanderen een stevige bevestiging.

Bevestiging van de greep – Als laatste wordt de greep op het functieblok geplaatst en vastgeschroefd.

Conclusie – Binnen korte tijd en zonder het bestellen van toebehoren, zoals bijvoorbeeld spoelstoppen of benodigde bevestigingsmiddelen voor de verschillende installatiemethoden, kan de iBox universal en de gewenste afwerkingsset gemonteerd worden. 17


Inbouwvarianten Bad- en douchemengkraan met geïntegreerde veiligheidscombinatie

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd 2

1

Legende

Exafill

1

Exafill

2

Handdouche

Thermostaat met stopkraan en omsteller/bad- en douchemengkraan

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd 2

1

Legende 1 2

18

Exafill Handdouche

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34


iBox® universal Montage

Thermostaat met stopkraan/douchemengkraan

DN20 (¾")

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

Raindrain

Ø 70

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Thermostaat met stopkraan/douchemengkraan/Raindance® douchepaneel

1

DN20 (¾")

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

1

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

2

Legende Raindrain

1 2

Ø 70

1

Handdouche Zijdouches + 2 Handdouche + Zijdouches

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

19


Inbouwvarianten Douchethermostaat met elektronische Start/Stop-toets/thermostaat met stopkraan/douchemengkraan

2150 mm

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

DN20 (¾")

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Thermostaat met stopkraan en omsteller/bad- en douchemengkraan

1 2

2150 mm

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

Raindrain

Legende 1

Ø 70

20

2

Handdouche Hoofddouche

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34


iBox® universal Montage

Thermostaat

2150 mm

1 2

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

3

DN20 (¾") >50 l/min.

Legende 1 2 3 Raindrain

1 1

Ø 70

2

Hoofddouche Handdouche Zijdouches + 2 Hoofddouche + Handdouche + 3 Hoofddouche + Zijdouches + 3 Handdouche + Zijdouches

Thermostaat Highflow

2150 mm

1 2

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd DN20 (¾")

>50 l/min.

Legende Raindrain

1 2

Ø 70

1

Hoofddouche Handdouche + 2 Hoofddouche + Handdouche 21


Inbouwvarianten Highflow thermostaat in combinatie met Raindance® Rainfall®

2190 mm

Quattro

1

7 4

13 10

19 16

25 22

31 28

37 34

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd Inbouwstopkraan

Legende 1 2

> 50 l/min

3

RainAir WhirlAir RainFlow

Raindrain

Ø 70

Highflow thermostaat in combinatie met Raindance® Rainmaker®

1 2

1

9 5

Quattro

17 13

25 21

33 29

41 37

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd Legende

Inbouwstopkraan

1 2 Trio-Stop

3 1

> 50 l/min

2 4 5

Raindrain

Ø 70

22

49 45

RainAir RainAir XXL WhirlAir + 3 RainAir + WhirlAir + 3 RainAir XXL + WhirlAir Handdouche Zijdouches


iBox® universal Montage

Thermostaat met iControl ®

bar

2150 mm

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd Legende 1 2 3

RainAir RainFlow Handdouche

Raindrain

Ø 70

bar

Raindance® Showerpipe inbouw met thermostaat

2190 mm 1

2

Vanaf • wordt functioneren gegarandeerd

1200 mm

Legende 1 Hoofddouche 2

Handdouche

Raindrain

Ø 70

23


Productenoverzicht Hansgrohe afwerkingssets PuraVida

PuraVida

PuraVida

PuraVida

PuraVida

PuraVida

Bad # 15445,-000,-400 # 15447,-000,-400

Douche # 15665,-000,-400

Thermostaat # 15770,-000,-400

Thermostaat Highflow # 15772,-000,-400

Thermostaat met stopkraan # 15775,-000,-400

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 15771,-000,-400

Metropol E

Metropol E

Metropol S

Metropol S

Bad # 14475,-000,-090 # 14477,-000,-090

Douche # 14675,-000,-090

Bad # 14465,-000 # 14466,-000

Douche # 14665,-000

Metris

Metris

Metris E

Metris E

Metris S

Metris S

Metris Classic

Metris Classic

Bad # 31493,-000 # 31487,-000

Douche # 31685,-000

Bad # 31475,-000 # 31476,-000

Douche # 31675,-000

Bad # 31465,-000 # 31466,-000

Douche # 31665,-000

Bad # 31485,-000,-820 # 31486,-000,-820

Douche # 31676,-000,-820

Talis E2

Talis E2

Talis S2

Talis S2

Talis S

Talis S

Talis Classic

Talis Classic

Bad # 31645,-000 # 31646,-000

Douche # 31666,-000

Bad # 32475,-000 # 32477,-000

Douche # 32675,-000

Bad # 32475,-000 # 32477,-000

Douche # 32675,-000

Bad # 14145,-000,-820 # 14146,-000,-820

Douche # 14165,-000,-820

Focus E2

Focus E2

Focus E

Focus E

Focus S

Focus S

Bad # 31945,-000 # 31946,-000

Douche # 31965,-000

Bad # 31744,-000

Douche # 31761,-000

Bad # 31743,-000

Douche # 31763,-000

Ecostat E

Ecostat E

Ecostat E/S

Ecostat S

Ecostat S

Ecostat Classic

Ecostat Classic

Thermostaat # 15710,-000,-090

Thermostaat met stopkraan # 15700,-000,-090

Thermostaat Start/Stop # 15740,-000

Thermostaat # 15711,-000

Thermostaat met stopkraan # 15701,-000

Thermostaat # 15751,-000,-820

Thermostaat met stopkraan # 15752,-000,-820

met stopkraan en omsteller (z.afb.) # 15720,-000,-090

(z.afb.) # 15740,-800

Highflow (z.afb.) # 15715,-000

met stopkraan en omsteller (z.afb.) # 15721,-000

Highflow (z.afb.) # 15754,-000,-820

met stopkraan en omsteller (z.afb.) # 15753,-000,-820

De verschillende afwerkingen kan u terugvinden in de Hansgrohe prijslijsten of de Hansgrohe catalogus. 24


iBox® universal Productenoverzicht

Productenoverzicht Axor afwerkingssets Axor Starck

Axor Starck

Axor Starck

Axor Starck

Axor Starck

Axor Starck

Bad # 10416,-000 # 10418,-000

Douche # 10616,-000

Thermostaat # 10710,-000

Thermostaat Highflow # 10715,-000

Thermostaat met stopkraan # 10700,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 10720,-000

Axor Starck X

Axor Starck X

Axor Starck X

Axor Starck X

Axor Starck X

Axor Starck X

Bad # 10445,-000 # 10447,-000

Douche # 10645,-000

Thermostaat # 10716,-000

Thermostaat Highflow # 10717,-000

Thermostaat met stopkraan # 10706,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 10726,-000

Axor Citterio

Axor Citterio

Axor Citterio

Axor Citterio

Axor Citterio

Axor Citterio

Bad # 39455,-000 # 39457,-000

Douche # 39655,-000

Thermostaat # 39715,-000 # 39710,-000*

Thermostaat Highflow # 39716,-000 # 39711,-000*

Thermostaat met stopkraan # 39705,-000 # 39700,-000*

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 39725,-000 # 39720,-000*

Axor Citterio M

Axor Citterio M

Axor Citterio M

Axor Citterio M

Axor Citterio M

Axor Citterio M

Bad # 34425,-000 # 34427,-000

Douche # 34625,-000

Thermostaat # 34715,-000

Thermostaat Highflow # 34716,-000

Thermostaat met stopkraan # 34705,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 34725,-000

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Axor Urquiola

Bad # 11425,-000 # 11426,-000

Baduitloop / Porter Set # 11435,-000

Douche # 11625,-000

Thermostaat # 11730,-000

Thermostaat Highflow # 11731,-000

Thermostaat met stopkraan # 11732,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 11733,-000

Axor Massaud

Axor Massaud

Axor Massaud

Axor Massaud

Axor Massaud

Axor Massaud

Bad # 18455,-000 # 18457,-000

Douche # 18655,-000

Thermostaat # 18740,-000

Thermostaat Highflow # 18741,-000

Thermostaat met stopkraan # 18745,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 18750,-000

De verschillende afwerkingen kan u terugvinden in de Hansgrohe prijslijsten of de Axor catalogus.

* Met rechte greep (z.afb.)

25


Productenoverzicht Axor afwerkingssets Axor Uno2

Axor Uno2

Axor Uno2

Axor Uno2

Axor Uno2

Axor Uno2

Bad # 38425,-000 # 38427,-000

Douche # 38625,-000

Thermostaat # 38375,-000

Thermostaat Highflow # 38715,-000

Thermostaat met stopkraan # 38700,-000

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 38720,-000

Axor Steel

Axor Steel

Axor Steel

Axor Steel

Axor Steel

Axor Steel

Bad # 35425,-800 # 35427,-800

Douche # 35625,-800

Thermostaat # 35710,-800

Thermostaat Highflow # 35715,-800

Thermostaat met stopkraan # 35700,-800

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 35720,-800

Axor Carlton

Axor Carlton

Axor Carlton

Axor Carlton

Axor Carlton

Axor Carlton

Bad # 17415,-000,-090 # 17417,-000,-090

Douche # 17615,-000,-090

Thermostaat # 17710,-000,-090 # 17715,-000,-090*

Thermostaat Highflow # 17712,-000,-090 # 17716,-000,-090*

Thermostaat met stopkraan # 17700,-000,-090 # 17705,-000,-090*

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 17720,-000,-090 # 17725,-000,-090*

Axor Montreux

Axor Montreux

Axor Montreux

Axor Montreux

Thermostaat # 16810,-000, -820,-830

Thermostaat Highflow # 16815,-000, -820,-830

Thermostaat met stopkraan # 16800,-000, -820,-830

Thermostaat met stopkraan/omsteller # 16820,-000, -820,-830

De verschillende afwerkingen kan u terugvinden in de Hansgrohe prijslijsten of de Axor catalogus. 26

* Met kruisgreep (z.afb.)


Technische gegevens en maattekeningen iBox® universal technische gegevens Werkdruk: max. 1 MPa Aanbevolen werkdruk: 0,1–0,5 MPa Testdruk: 1,6 MPa (1 MPa = 10 bar = 147 PSI) Temperatuur warm water: max. 80 °C Aanbevolen temperatuur warm water: 65 °C Aansluitmaten: G¾ Aansluitingen: koud rechts, warm links Vrije doorstroom bij 0,3 MPa Badkraan uitgang bad: 31 l/min Badkraan uitgang douche: 24 l/min Douchekraan: 32 l/min Thermostaat: 43 l/min Thermostaat met stopkraan: 26 l/min Thermostaat met stopkraan en omsteller: 26 l/min Highflow thermostaat: 58 l/min Keurmerken: DVGW, SVGW

iBox® universal Technische gegevens/ maattekeningen

iBox® universal vooraanzicht en zijaanzicht

iBox® universal Uitgang 2 bijvoorbeeld douche (boven) Koud

Warm

SW 5 mm

35 x 2 Uitgang 1 bijvoorbeeld bad (onder) 9x2

Verlengset 25 mm

Compensatierozet 22 mm (bij geringe inbouwdiepte)

27


Welke voordelen hebben deze verbeteringen voor u? Welke goede elementen blijven onveranderd? En in hoeverre vereenvoudigt de iBox universal de montage van de actuele doucheinnovaties van Hansgrohe? Deze technische leidraad beantwoordt alle vragen over de iBox universal en de inbouwinstallatie. En hij toont u de vele mogelijkheden die de iBox universal in combinatie met de nieuwe Hansgrohe douchesystemen, u en uw klanten biedt. Wij hebben de grootst mogelijke zorg besteed aan het milieuvriendelijk drukken van deze brochure. Door het gebruik van een nieuwe papiersoort kon de CO2-uitstoot voor de productie met 30 % verlaagd worden. Ook u kan aan de bescherming van ons milieu bijdragen door deze brochure na gebruik door te geven of te recyclen. Tip: op www.hansgrohe.be kan u meer technische productinformatie downloaden.

Hansgrohe · Riverside Business Park · Internationalelaan, 55 K · B-1070 Anderlecht Tel. +32 02 5430140 · Fax +32 02 5379486 · info@hansgrohe.be · www.hansgrohe.be

nl-BE-iBox® universal Vakgesprek · Technische verschillen evenals kleurafwijkingen zijn om druktechnische redenen voorbehouden. Form-Nr. 84040306 · 03/11/4 · Gedrukt in Duitsland · Gedrukt op 100% chloorvrij gebleekt papier.

De iBox universal is dé revolutie in de inbouwmontage en maakt deze veiliger en eenvoudiger. Nu heeft Hansgrohe ‒ in nauwe samenwerking met ervaren installateurs ‒ de iBox universal herzien en verbeterd.

iBox 2012  

Informatie op de planning en installatie van iBox universal van het Hansgrohe merk.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you