Page 1

18

0 -2 17 20 EG

W

N EE

ST SE T H

AC

HA

KOMEE Culturen met de buren

GC De Corren - GC ‘t Kwadrant - GC De Linde


KOMEE

PODIUM > p 3 - 14

ALZHEIMER CODE >p5-6

Culturen met de buren

FILM

Welkom bij KOMEE, het verzamelde cultuuraanbod van onze drie gemeenschapscentra!

JEUGD

We zijn slechts een straat van elkaar verwijderd. We zijn in één rechte lijn verbonden door de Haachtsesteenweg. We bieden je één groot cultureel aanbod, verspreid over onze drie locaties. Hou je van muziek? Of meer van theater? Wil je graag workshops volgen? Of heb je (klein-) kinderen die wel graag naar kindertheater of kinderfilms gaan? Je vindt het allemaal in deze brochure. Blader rustig door ons aanbod en kom langs op één van onze activiteiten!

> p 15 > p 16 - 18

TENTOONSTELLINGEN > p 19 - 20

VORMINGEN > p 21 - 24

VERENIGINGEN > p 25 - 26

Culturele groeten, GC De Corren Steenokkerzeel, GC De Linde Haren & GC ‘t Kwadrant Machelen

PRAATGROEPEN > p 27

LOCATIES > p 28

TICKETS EN INFO > p 29 - 30


PODIUMAANBOD DONDERDAG 28/09/2017 > 20u30

DE GELUKMONOLOOG (the first final farewelltour) / AN NELISSEN An Nelissen stopt ermee! Na meer dan 45 jaar op de planken, maakt ze nog 1 show. An wil doen, waar de Rolling Stones niet in slagen: stoppen op een hoogtepunt. An vroeg aan 100 mannen & vrouwen waar ze het meest naar verlangen in het leven. 93 van hen antwoordden: “Geluk”. Maar blijkbaar bedoelen ze daar ook allemaal iets anders mee. Voor de één is het een gezellige namiddag met de familie, voor de ander véél geld, of de “eeuwige jeugd”. Voor haar ultieme solovoorstelling vraagt ze zich af of er eigenlijk nog redenen zijn om gelukkig te zijn. Wie haar ooit bezig zag in haar monologencyclus (Vaginamonologen, Menopauzemonoloog, de mannenmonoloog,...) blijft fan van haar tomeloze energie en haar unieke vertelstijl. Cabaret <

[DE CORREN] VVK € 18 | KASSA € 20 | GROEP € 16 | -26 JARIGEN € 15

DONDERDAG 12/10/2017 > 20u30 BIECHT [TRY-OUT] / RAF WALSCHAERTS Een half leven al speelt hij bij Kommil Foo, nu staat hij alleen op scène. Een gitaar, een piano, een handvol sterke verhalen en songs. Onverschrokken zal hij zijn. Hilarisch, absurd, ontroerend eerlijk, scherp. Maar vergis u niet. De waarheid eist haar plek op.Ook al zet hij zich schrap, weert hij zich als een duivel in een wijwatervat,… Vergeefs. Uit scheuren en kieren zal ze druppelen, de waarheid. Een bres in zijn verdediging. Een keizer zonder kleren. Een sterveling. Weerloos. Al te menselijk. Omarm hem. Toon hem de liefde. Hij is alleen. Biecht. Theater <

[DE CORREN]

VVK € 16 | KASSA € 18 | GROEP € 14 | -26 JARIGEN € 13


Humor <

Cabaret <

ZONDAG 22/10/2017 > 14u30

DONDERDAG 26/10/2017 > 20u

SHUT YOUR FACE BOOK / JENS DENDONCKER

WAT EEN GELUK - [TRY-OUT] / NELE BAUWENS

SHUT your FACE book .Interactieve comedy show gericht op jongeren, over het nut en de gevaren van de nieuwe sociale media, met grappige weetjes, gênante voorbeelden en gedurfde tips! In de show wordt met beeld -en geluidsmateriaal gewerkt van twitter, facebook, ask fm, snapchat, youtube, etc. Er is ook een SYFB facebook pagina waar het publiek tijdens en na de show commentaar kan posten, of tips kan geven over nieuwe trends op de sociale media. Jens Dendoncker is de winnaar van de Culture Comedy Award, de Lunatic Comedy Award en de Humorklas van Radio 2. Hij is bekend van ‘Advocaat van de duivel’ en ‘Is er wifi op Tahiti’. Vorig jaar speelde hij nog een gesmaakt voorprogramma voor Alex Agnew in De Corren.

De hele wereld heeft kinderen. Behalve Nele Bauwens. Moet zij daarom integraal gek worden? Of kan zij juist verlicht ademhalen? Moet zij luisteren naar haar meedogenloze vriendinnen, die nu allen twee baby’s op hun armen dragen? Moet zij de schuld geven aan haar levensgezel, die alvast is beginnen powertrainen? Of moet zij helemaal niets doen en gewoon genieten van iedere dag? Want ja, gelukkig is ze wél, Nele Bauwens. En gelukkig kunnen wij weer naar haar prachtige, intieme, zelfgemaakte levensliedjes luisteren. Dolkomisch en doodserieus. Hilarisch en poëtisch.En buitengewoon persoonlijk. Na het bejubelde ‘Ik moet beter luisteren’ brengt Nele Bauwens haar tweede solovoorstelling ‘Wat een geluk’.

[DE CORREN]

[DE LINDE]

VVK € 5 | KASSA € 5 GROEP € 4 | -26 JARIGEN € 2

VVK € 10 | KASSA € 12 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 8

4


De Alzheimer Code ‘De Alzheimer Code’ is een sociaal en cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en dat een riem onder het hart steekt van wie mensen met dementie bijstaat, begeleidt en verzorgt. Van september tot november 2017 organiseren culturele centra en andere organisaties in Vlaams-Brabant daarom verschillende sensibiliserende culturele activiteiten rond dit thema. Meer info op www.alzheimercode.be

DONDERDAG 28/09/2017 – 17u - gratis [LDC OMIKRON]

MENS IN MIJN DEMENTIE / ARNO VANSICHEN > LEZING Arno Vansichen 53j vertelt vanuit zijn levenservaring met mensen die zich ouder en kwetsbaar voelen. Meer info via steenokkerzeel@alzheimerliga.be.

Dd Ee a Ll Zz Hh Ee Ii Mm Ee Rr cOoDdEe

VRIJDAG 27/10/2017 - 13u30 - Gratis [’t KWADRANT]

STILL ALICE > FILM De 50-jarige Alice krijgt de diagnose Alzheimer. Ze vergeet afspraken, valt in herhaling en verdwaalt bij het joggen. Ze moet haar leven en relaties opnieuw vorm geven. Het draait niet meer om de toekomst, maar om het moment. Jezelf blijven, terwijl alles om je heen verandert. Actrice Julianne Moore vertolkt Alice op prachtige wijze en ontving hiervoor een Oscar.

WOENSDAG 15/11/2017 - 14u - Gratis [LDC OMIKRON]

DIGITALE RONDLEIDING DOOR STEENOKKERZEEL / HEEMKRING TER HAM Een rondleiding door Steenokkerzeel zonder je te verplaatsen. Een deskundige gids neemt je mee op stap aan de hand van een projectie. Met extra aandacht voor oude foto’s en herkenningspunten. Meer info via cultuur@steenokkerzeel.be

DONDERDAG 30/11/2017 - 17u - gratis

FILM MET NABESPREKING Er wordt een film vertoond rond het thema dementie men een begeleide nabespreking. Welke film het wordt maken we later bekend. Meer info via steenokkerzeel@alzheimerliga.be.


Theater <

Verteltheater <

ZONDAG 15/10/2017 > 14u30

VRIJDAG 20/10/2017 > 20u

DE MANTEL DER LIEFDE / KEES VAN LOENEN

BLIND GEHEUGEN / PALJAS PRODUCTIES

Ik wil gezien worden. Ik wil gehoord worden. Ik ben een mantelzorger van een dierbare.’ Kees schreef dit stuk om mantelzorgers de aandacht te geven die ze verdienen. Hij maakt duidelijk wat een mantelzorger van een dierbare zoal doormaakt. Dat ontroert, ontlokt soms een lach en biedt vooral herkenning. Nadien heeft Kees een nagesprek met deskundige van woonzorgcentrum Floordam waardoor De Mantel der Liefde’ ook een helder beeld geeft over het verloop van de ziekte van Alzheimer.

Een oudere acteur wordt na een voorstelling ontslagen. Omdat hij zijn teksten niet meer kan onthouden? De dokters hebben Alzheimer vastgesteld. Hij voelt zich verloren. Het decor van zijn laatste voorstelling wordt afgebroken. Ook zijn wereld verpulvert, korrel voor korrel. Het aanvaardingsproces is moeilijk. Hij voert een gesprek met de theatertechnicus. Het wordt een gesprek vol dramatiek, soms agressie, vaak met humor. Hij lardeert zijn verhaal met vele anekdotes en herinneringen uit het theater en uit zijn leven. Het is zijn laatste keer op de bühne, zijn zwanenzang. Deze voorstelling wordt, ondanks het ernstige onderwerp met veel humor gebracht , maar is ook zeer herkenbaar en pakkend.

EXTRA: tijdens de voorstelling zorgen we voor een muzikale activiteit voor personen met dementie. Deze activiteit is gratis en wordt professioneel begeleid. Inschrijven voor deze activiteit kan via cultuur@steenokkerzeel.be. [DE CORREN]

VVK € 5 | KASSA € 7 GROEP € 4 | -26 JARIGEN € 4

[’t KWADRANT]

VVK € 8 | KASSA € 10 GROEP € 7 | -26 JARIGEN € 6

6


Theater <

Theater <

DONDERDAG 23/11/2017

VRIJDAG 24/11/2017

KONTENTE VENTEN / ECHT ANTWAARPS TEATER

NACHT, MOEDER / MARLEEN MERCKX EN LEEN DENDIEVEL

Patrick en Olaf zijn al jaren boezemvrienden. Ze werken samen, zijn op dezelfde dag getrouwd, gaan samen op reis en hebben dezelfde droom. Het probleem is dat de maatschappij het hen onmogelijk maakt om die droom te realiseren. Zijn zij het probleem of ligt het aan de rest? 2000 jaar is de evolutie van de mens rechtlijnig en duidelijk geweest. 2000 jaar had je een man en een vrouw. 2000 jaar hebben venten hun mannelijkheid staande gehouden en in amper 50 jaar zijn ze het kwijt gespeeld. Vrouwen zijn het sterke geslacht, mannen het domme. Geen ‘vaginamonoloog’ of ‘pratende penis’ kan het tij nog keren. Tenzij deze laatste twee Kontente Venten.

Op een avond deelt Jessie koudweg aan haar moeder mee dat ze het leven niet meer de moeite waard vindt en er die avond een eind aan wil maken. Wat volgt is een emotionele strijd tussen beiden. De moeder haalt alles uit de kast om haar dochter wanhoopsdaad niet te laten uitvoeren. Buiten het spannende verloop is het stuk ook volks en af en toe humoristisch, wat de ervaring voor de toeschouwer draaglijk en vooral menselijk maakt, maar niet onverschillig laat. Met ‘Night, Mother’ oogstte de Amerikaanse schrijfster Marsha Norman een groot aantal prijzen, waaronder de prestigieuze Pulitzer Price.

> 15u & 20u

> 20u

Met: Sven De Ridder - Brik Van Dyck - Joyce Beullens - Maarten Bosmans

Vertolking: Marleen Merckx en Leen Dendievel, regie : Christophe Ameye

[‘t KWADRANT]

[DE LINDE]

VVK € 18 | KASSA € 21 GROEP € 16 | -26 JARIGEN € 15

VVK € 12 | KASSA € 15 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 10


Comedy <

Comedy <

DONDERDAG 30/11/2017

VRIJDAG 01/12/2017

> 20u30

> 20u

NACHTVORST [try-out] DIE VERDAMMTE SPIELEREI

DE SCHAAMTE VOORBIJ / KAMAL KHARMACH

In hun tweede voorstelling “Nachtvorst” gaat Die Verdammte Spielerei op zoek naar de charme van de nacht. De pure eenzame dronkaard en het feestgedruis van de overvolle dronkemanskroegen. Of hoe een zeskoppig orkest na een zaalshow de nacht induikt en het succes of de afgang verteert. Ze schotelen u voor hoe rijk de nacht is. Als de massa slaapt, is het de Spielerei die waakt. Stefaan is de Grote Vriendelijke Reus die het publiek op zijn schouders meetilt van de avondschemering tot het ochtendgloren.

Kamal staat in zijn eerste avondshow scherper dan ooit. Letterlijk, want hij is 120 kilo lichter, maar ook figuurlijk, omdat hij vastbesloten is zijn materiaal van een snedig randje te voorzien. Je hebt hem zeker zien passeren in De Slimste Mens, Mag ik u kussen, Van Gils en Gasten, De Allesweter, De Drie Wijzen, … Hoewel iedereen hem nu behandelt als een slanke en bekende kerel, voelt hij zichzelf vooral nog steeds een dikke, arme Marokkaan. Hij laat zien dat er een gigantisch groot verschil bestaat tussen wat mensen over je denken en wat je over jezelf denkt. Kamals onzekerheid en perfectionisme zijn zeker geen cadeau, maar laat dat nu net een uitstekende voedingsbodem zijn voor een voorstelling van de bovenste plank!

Muzikaal ondersteunde droefenis en zwaar filosofische dronkenmanspraat op de tonen van JSB, WAM en DK (*). (*) JSB: Johan Sebastian Bach, WAM: Wolfgang Amadeus Mozart (*) DK: Dikke Kenny [DE CORREN]

VVK € 12 | KASSA € 15 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 10

[’t KWADRANT]

VVK € 14 | KASSA € 16 GROEP € 12 | -26 JARIGEN € 11

8


Theater <

Comedy <

ZATERDAG 9/12/2017 > 20u

> 20u30

DOEK [TRY-OUT] / KATELIJNE VERBEKE EN DAAN HUGAERT

SCHOON [TRY-OUT] / JAN-JAAP VAN DER WAL

Richard is de belichaming van de clichéacteur. Hij drinkt, speelt op café voor onbegrepen kunstenaar, is narcistisch, megalomaan en strontvervelend. Als bij de repetities de zoveelste actrice huilend wegloopt, blijft er maar één actrice over voor de vrouwenrol: Richards oude liefde Lies, met wie hij dit stuk al eerder speelde. We volgen de repetities van Richard en Lies en zien hoe ze weer aan elkaar moeten wennen, herinneringen ophalen, rollen spelen en terugdenken over keuzes die hun levens bepaalden. Een verhelderend toneelstuk over echt en onecht, op het toneel, in de kunst en in de liefde. Hoewel… verhelderend? Katelijne Verbeke en Daan Hugaert, beide Gentenaars, staan voor het eerst samen op de planken. Regie: Tania Poppe

SCHOON is de tweede show die comedian Jan Jaap van der Wal maakt speciaal voor en in Vlaanderen. De liefde tussen Jan Jaap en z’n tweede thuisland is nog niet bekoeld. In SCHOON gaat hij verder in op alles wat mooi is aan Vlaanderen. En pas op: de schoonheid kan ook zitten in de lelijke dingen. De rafelrandjes en uitgewreven vlekken. Ze zijn allemaal SCHOON. Het is maar hoe je er naar kijkt.

[DE LINDE]

[DE CORREN]

VVK € 12 | KASSA € 15 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 10

DINSDAG 19/12/2017

Twee jaar geleden viel Vlaanderen als een blok voor Jan Jaap en vice versa. Zijn eerste “Vlaamse” voorstelling, De Nieuwe Belg, kon rekenen op uitverkochte zalen. Ook in de media was het moeilijk naast hem te kijken. Ondertussen woont Jan Jaap deeltijds in Antwerpen en wie weet wat die nieuwe uitvalsbasis nog mogelijk maakt!

VVK € 12 | KASSA € 15 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 10


Muziek <

Operette <

Theater <

DONDERDAG 04/01/2018 > 20u30

ZONDAG 21/01/2018 > 14u30

ZONDAG 28/01/2018 > 15u

EEN NIEUW JAAR, EEN NIEUWE FRANK [TRY-OUT]/ FRANK VANDER LINDEN

FRÜHJAHRSPARADE [ROBERT STOLZ] / OPERETTEGEZELSCHAP AQUILA

HOL

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij met zijn succesvol solo-debuut “Frank Vander linden” (met daarop “In de walszaal”) en bijhorende tournee. Dat bewijst hij begin 2018 nogmaals met een nieuw, voldragen solo-album, en talrijke intieme concerten. Een nieuwe manier om de songschrijver en vertellende muzikant van dichtbij te leren kennen.

De temperamentvolle Marika komt naar Wenen om haar tante te helpen in de bakkerij. Ze wordt verliefd op korporaal Willy. Een mars door hem gecomponeerd, mag alleen gespeeld worden als de keizer toestemming geeft. Marika bedenkt een list om de muziek binnen te smokkelen…

Er is een shortlist van titels, maar er is nog geen werk gekozen. Na de voorstellingen “Allemaal indiaan” en “Zeg Het” weten we natuurlijk waar we ons in januari aan mogen verwachten. Een gemotiveerde groep acteurs die het beste van zichzelf geven in een uniek decor..

Het operettegezelschap Aquila kwam In 2015 een eerste keer naar De Corren met ‘In ’t Witte Paard’.

Toneelvereniging HOL (Harense Oud Leiding) bestaat ruim 30 jaar en brengt kwaliteitsvol amateurtoneel. Deze hechte vriendenkring speelt elk jaar tijdens de 2 laatste weekends van januari voor uitverkochte zalen

[DE CORREN]

[DE CORREN]

[DE LINDE]

VVK € 18 | KASSA € 20 GROEP € 16 | -26 JARIGEN € 15

VVK € 16 | KASSA € 18 GROEP € 14 | -26 JARIGEN € 13

10


Klassieke muziek <

Cabaret <

WOENSDAG 24/01/2018

ZONDAG 04/02/2018

> 20u

> 20u

LACHLAND / FAST FORWARD

KLASSIEK CONCERT / ANNE BOEYKENS & ENSEMBLE

Bij ons is comedy heel gewoon, maar dat is niet zo overal ter wereld. Wat is humor? Waarom vindt de ene iets grappig en de andere niet? Vier experts brengen samen een afwisselende show: de VlaamsMarokkaanse comedian Latif Aït, zanger-cabaretier Lennaert Maes, acteur-regisseur Peter Schoenaerts en comedienne en NT2-docente Els Vertongen. In eenvoudig Nederlands brengen zij sketches, stand-up comedy, visuele humor, muziek...

Dit jaar brengen we de klarinet op het voorplan. Zoals elke muziekminnende weet, was Walter Boeykens een wereldwijde autoriteit wat onderwijzen en spelen van de klarinet betreft. Zijn beste leerlinge was ongetwijfeld zijn dochter Anne, wiens talent haar bracht tot soliste bij het ‘Brussels Philharmonic Orchestra’.

[‘t KWADRANT]

[DE CORREN]

Niets is zo ernstig als humor. Deze voorstelling laat anderstaligen Buiten het orkestwerk is Anne zeer actief met kamermuziek kennismaken met Vlaamse humoris en laat Vlamingen kennismaken bezig en ze heeft een schare solisten die regelmatig met haar met humor uit de rest van de wereld. Het publiek wordt aan het optreden. Zulk concert is telkens een groot evenement. denken gezet over wat ons nu wel of niet aan het lachen brengt. Geschikt voor Nederlands- én anderstaligen!

VVK € 8 | KASSA € 10 GROEP € 7 | -26 JARIGEN € 6

VVK € 5 | KASSA € 5 GROEP € 4 | -26 JARIGEN € 4 | (incl. gratis drankje)


Conference <

Theater <

DONDERDAG 8/02/2018

ZATERDAG 17/02/2018

> 15u & 20u

> 20u

HOTEL MAMA / ECHT ANTWAARPS TEATER

TET TALK / PASCAL PLATEL

Gaby en Gilbert besluiten dat ze stoppen met werken. Ze hebben 45 jaar een kleine supermarkt gerund en willen nu hun jeugddroom waarmaken: met de fiets rondtrekken door Frankrijk en Italië. Reisroutes worden uitgestippeld, hotelletjes gereserveerd en vooral veel geoefend op de home-trainer. Dan staat plots hun dochter met haar koffers voor de deur: haar relatie is stuk. Als een paar dagen later de zoon ook komt aankloppen met de vraag om terug naar het ouderlijke nest te mogen komen, zitten ze volop mee in de problemen. Blijven de kinderen een paar weken of vinden ze het prima in “Hotel Mama”?! Met Ruud De Ridder – Nicole Laurent – Nick Delafontaine – Ann Van Mechelen

Pascal brengt een simpel verhaal. Het begint bij een meisje dat droomde van haar prins. Niets zo kwetsbaar als een meisje met dromen. Ze vertelt over haar ontgroening in de manhaftige grootstad Gent en draait de soundtracks van haar jeugd. Verrassend slim en persoonlijk brengt Pascale universele kwesties aan het publiek. Alles in die unieke mix van humor en schrijnendheid die door merg en been kan gaan.

[DE CORREN]

[’t KWADRANT]

VVK € 18 | KASSA € 21 GROEP € 16 | -26 JARIGEN € 15

Pascale Platel lanceerde haar TET Talk tijdens de Gentse Feesten en het bleek meteen een schot in de roos. Elke avond een volle zaal en een publiek dat de typische combinatie van humor met daarachter verborgen ernst duidelijk kon waarderen. VVK € 10 | KASSA € 12 GROEP € 9 | -26 JARIGEN € 8

12


Humor <

DONDERDAG 22/02/2018

Muziek <

ZATERDAG 10/03/2018

> 20u

> 20u

#HAHAHA / KAMAGURKA

ZIJN MOOISTE LIEFDESLIEDJES / KRIS DE BRUYNE TRIO

‘#hahaha’ is een voorstelling waarin Kamagurka afwisselend speelt en leest. Daarbij brengt hij nieuw materiaal dat hij die avond voor het eerst laat horen, in combinatie met tekst die tot dertig jaar terug kan gaan. Archeologisch dus, maar zowel oud als nieuw materiaal zullen angstaanjagend actueel zijn. Net zoals Bob Dylan en The Rolling Stones brengt Kamagurka af en toe een oude hit die klinkt als een nieuwe.

Kris De Bruyne, Gijs Hollebosch en Yves Meersschaert - 3 spitsbroeders - zochten uit 280 songs van Kris naar zijn ‘vergeten’ liefdesliedjes die de fans na de concerten aan Kris bleven vragen. Die ‘verloren’ schat van songs was verrassender en rijker dan het trio verwachtte. Kris wou en zou die parels terug oppikken, naast enkele hits uiteraard.

Naast spelen en voorlezen gaat Kamagurka natuurlijk ook nog interactie aan met het publiek: #improvisatie. Tekst en spel: Kamagurka, regie: Kathy van de Geuchte [DE LINDE]

VVK € 12 | KASSA € 15 GROEP € 10 | -26 JARIGEN € 10

Gijs, Yves & Kris - ook al zijn ze maar met zijn drieën - toveren hun magische ‘sound’ te voorschijn die je - letterlijk - nog nooit hebt gehoord! Ze wisselen hun muzikale poëzie, oor voor het detail en kracht uit met als prachtig resultaat: liefde en blues, amore e dolore in ‘Zijn mooiste liefdesliedjes’. Kris, Gijs & Yves zijn 3 in 1! [‘t KWADRANT]

VVK € 16 | KASSA € 18 GROEP € 14 | -26 JARIGEN € 13


Theater <

Muziek <

VRIJDAG 23/03/2018

VRIJDAG 23/03/2018

> 20u 30

> 20u

TUSSEN EEN GLIMLACH EN EEN TRAAN / JOHAN VERMINNEN 65

OP EEN BANKJE IN HET WOUD STAAT GESCHREVEN IN HET GOUD / DE TIRETTEN

Toen een journalist aan Toots Thielemans vroeg hoe hij zijn succes verklaarde, antwoordde de legende: “Because everything I do is between a smile and a tear.” Deze ontroerend eenvoudige uitspraak is de aanleiding voor Johan Verminnen om een gelijknamig programma op te zetten, gebaseerd op de vijftien liedjes van zijn nieuw album. De nieuwe songs getuigen van een turbulent maar rijk leven. In mei 2016 wordt Johan Verminnen 65 jaar. Met deze jubileumtour maakt hij de balans op van zijn artistiek parcours en dankt hij de mensen die in hem bleven geloven. Naar goede gewoonte rijgt Verminnen dit alles aan elkaar met zijn typische humoristische en pakkende tussencommentaren.

De Tiretten gaan met hun derde voorstelling in première in ‘t Kwadrant. Eva Doms en Ilke Notebaert maken zelf hun stukken, op basis van improvisaties en eigen ervaringen. Ze worden hiervoor bijgestaan door Koo Van Damme. De Tiretten staan garant voor herkenbaarheid en een rollercoaster aan emoties, een lach en een traan. In dit slot van hun trilogie zien we hoe de band tussen 2 zussen alles overstijgt. Ze ervaren hoe een gezamenlijke geschiedenis niet dezelfde littekens geeft. Ieder zijn eigen verhaal, ieder zijn persoonlijke beleving. Ze filosoferen over hun stoornissen, het moederschap en vlinderfobieën. Ze overschouwen hun leven als onverbeterlijke flapuiten en emotionele wezens. Dit alles op hun bekende hilarische manier.

[DE CORREN]

[’t KWADRANT]

VVK € 20 | KASSA € 22 GROEP € 17 | -26 JARIGEN € 17

VVK € 8 | KASSA € 10 GROEP € 7 | -26 JARIGEN € 6

14


FILMAANBOD FILM@DELINDE Tijdens de herfst- en wintermaanden is het elke tweede woensdag van de maand filmdag in De Linde. - ‘s Middags tonen we met filmloKET een kinderfilm, soms grappig, soms spannend en soms gewoon mooi. - ’s Avonds tonen we met filmLOKAAL een recent filmpareltje dat weinig speeltijd kreeg in het reguliere cinemacircuit, maar die je niet mag misen. Dus voor een goede film op groot scherm ben je bij ons aan het juiste adres. Met FilmloKET en filmLOKAAL tonen de Brusselse gemeenschapscentra films bij jou in de buurt. Omdat we recente films willen tonen is ons filmlijst nog niet rond. Deze zal bekend zijn als de KOMEE in drukversie in de brievenbussen valt.

FILM@’T KWADRANT Maandelijks is er op woensdag en vrijdag film in ‘t Kwadrant. Op woensdag tonen we een film voor kinderen, hun ouders of grootouders. Op vrijdag spelen we dan weer een film voor filmliefhebbers: oude klassiekers en nieuwe kwaliteitsfilms. Alle films zijn gratis en zonder reservatie. KINDERFILM Woensdag 20/09/2017 > 15u > Woensdag 18/10/2017 > 15u > Woensdag 22/11/2017 > 15u > Woensdag 20/12/2017 > 15u >

Vaiana Ponyo Ay Ramon Minoes

FILMLIEFHEBBER Vrijdag 29/09/2017 > Vrijdag 27/10/2017 > Vrijdag 24/11/2017 > Vrijdag 15/12/2017 >

13u30 > Sprakeloos 13u30 > Still Alice 13u30 > La la land 13u30 > Sound of Music


JEUGDAANBOD De ticketverkoop voor jeugdvoorstellingen start op 19 juni samen met de verkoop van losse tickets voor het podiumaanbod.

ZONDAG 22/10/2017 > 10u30 BASTA / SPOOR 6 Muzikant Bas wil graag een liedje oefenen op zijn grote contrabas. Maar dat loopt niet zo vlotjes als hij gewild had. En dan staat er ook nog plots een buurman met een kinderwagen… Een zeer visuele voorstelling met erg weinig woorden maar veel muziek en twee luidruchtige buren. Zoals gewoonlijk krijgt het jonge publiek een rolletje in deze vrolijke voorstelling. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Kindertheater <

[‘t KWADRANT] VVK € 5 | KASSA € 6

16


Kindertheater <

Kindertheater <

WOENSDAG 06/12/2017 > 13u30 & 16u

ZONDAG 03/12/2017

SINTERKLAASSHOW MEVROUWTJE MEVROUW MET BEZOEK VAN SINTERKLAAS / KIP VAN TROJE

BUIK VAN BILL / SPOOR 6

Mevrouwtje Mevrouw vertelt, speelt, zingt en tovert verhalen bij elkaar.

De buik van Bill wordt ronder en ronder. Bill past niet meer in zijn mooie pak voor het feest. Hoe komt dat toch? Er groeit vast een kindje in zijn buik. Luiers verversen, slaapliedjes zingen, verhaaltjes vertellen, … : het jonge publiek gaat mee aan de slag om van Bill de perfecte papa te maken.

Een voorstelling met humor, spanning en heel veel interactie. Verhalen over feest, over verschillend zijn, over ruzie maken en weer vrienden worden, over andere talen en gek spreken, over verwondering voor alles wat anders en toch gewoon is. Interactief-feestelijk-theater!

> 10u30

Gelukkig is er ook Tille, de charmante dame van de buurtwinkel die stiekem een boontje heeft voor Bill. Zij vindt het toch allemaal een beetje vreemd. Een hartverwarmende voorstelling vol bloemetjes en bijtjes, koetjes en kalfjes en liedjes voor alle dagen van de week. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

[DE CORREN]

VVK € 5 | KASSA € 5

[DE CORREN]

VVK € 5 | KASSA € 6


Kindertheater <

Kindertheater <

ZONDAG 11/02/2018 > 10u30

ZONDAG 11/03/2018

DON QUICHOT / SPOOR 6

MIRO - MUSEUM - MUIS / SPOOR 6

De Spaanse edelman Don Quichot De La Mancha gaat op avontuur samen met zijn lievelingspaard Rocinante en zijn niet al te slimme schildknaap Sancho Panza.

Welkom hier in onze kunstgalerij. Met hier een beeld, daar een schilderij. Welkom, welkom, welkom iedereen! Vraag gerust wat uitleg, wij helpen u meteen. Ongewone kunstwerken op kinderhoogte. Door alle zintuigen aan te spreken, komt alles tot leven.

Hij haalt heldhaftige streken uit om indruk te maken op zijn geliefde Dulcinea. Gek gemaakt door boeken, blijft hij dolend zoeken naar gevaren in alle hoeken. ‘Don Quichot’ is een muzikale kindertheatervoorstelling, trouw aan het boek maar met een vrolijke knipoog naar vandaag.

> 10u30

Ook liedjes en verhalen die achter de verrassende kunst verstopt zitten, komen aan bod in onze wonderlijke wereld. Een grote kijk met kleine oogjes van Miro de Museummuis. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.

Voor kinderen van 5 tot 12 jaar. [DE CORREN]

VVK € 5 | KASSA € 6

[‘tKWADRANT]

VVK € 5 | KASSA € 6

18


TENTOONSTELLINGEN WEEKEND 2-3 & 6/09/2017 van 10u tot 18u [DE CAMME] LIEVE(N)

De tentoonstelling “LIEVE(N)” is een duotentoonstelling van Lieve Jonckers en Lieven Baes, respectievelijk moeder én zoon. Het werk van Lieve Jonckers (°1952) toont haar enorme veelzijdigheid én snelheid. Met haar thematiek van “verdwijnen/verschijnen” toont ze haar reflectie op de huidige maatschappij in zijn aanwezigheid en ook afwezigheid. Het werk van Lieven Baes (°1980) handelt rond “over-leven” of beter de egocentrische overlevingsstrategie van de mens en diens dreigende omgeving. Zijn werken tonen kwetsbaarheid, vergankelijkheid én vooral eenzaamheid.

WEEKEND 30/9 – 1/10/2017 van 11u tot 18u [DE CAMME] TAKE FIVE EXPOSEERT

Het betreft een groepstentoonstelling van Kunstenaars uit het vrij atelier van het Cultureel Centrum van Strombeek-Bever met name Erika Luyten, Jean-Pierre De Cuyper , Patrick Dewit, Marc Dezwarte en Lucien Soetewey. zij brengen een overzicht van wat zij het voorbije jaar in het atelier hebben gerealiseerd van schilderijen, grafiek, monotypes en keramiek.


WEEKENDS 14-15 & 21-22/10/2017 van 14u tot 18u [DE CAMME] ARTFRIENDS EXPOSEREN

De Artfriends zullen er zeker weer in slagen om met hun werken talrijke bezoekers en kunstliefhebbers te boeien. Zij blijven zoeken naar nieuwe vormen en kleuren om hun eigen intieme wereld en die van de anderen mooier en waardevoller te maken, zij bieden u de zon wanneer het voor iedereen regent. Ook gastkunstenaar Magda Bossiers uit Vilvoorde zal de bezoekers meer dan aangenaam verrassen met haar prachtige aquarellen.

Van 18-19, 25-26/11 & 2-3/12/2017 van 14u tot 18u [DE CAMME] IN BEELD / JO DE BLIECK

Melsbroekenaar Jo Deblieck, ere-directeur van de academie voor beeldende kunst van Anderlecht, wordt 75. Na het voorproefje van vorig jaar tijdens de tentoonstelling Kwatroo, is het nu tijd voor een overzicht van zijn hele carrière. Onder impuls van curator Gilbert Putteman wordt er tevens werk gemaakt van een boek om dit overzicht luister bij te zetten. Het nooit aflatend zoeken naar wentelende, licht en ruimte opvangende improvisatievormen, met precisie gepolijst, verfijnen de gewaarwording van de emotie . (Jo Deblieck)

WEEKEND 24-25/02/2018 - zaterdag van 14u tot 19u en zondag van 10u tot 18u [DE CAMME]

EXPO DIGIVRIENDEN De DigiVrienden maken er voor de 5de maal weer een schitterend tentoonstelling van met prachtige foto’s en vloeiende beeldmontages.

WEEKENDS 21-22 & 28-29/04/2018 [DE CAMME]

2-VROUWENDIALOOG / MYRIAM BRULS & NATACHA DIMOVSKA 2-Vrouwendialoog vormt een hele installatie met foto’s, schilderijen en 3D werken die in dialoog gaan. Myriam Bruls (beeldhouwer) uit Melsbroek & Natacha Dimovska fotograferen al een hele tijd elke zondag om 12u00 de omgeving om hen heen. Decor en detail, waarneming en impressie vormen de basis voor een wederzijdse uitdaging. Elkaars beelden worden op een persoonlijke manier bewerkt en opnieuw verbeeld. 20


VORMINGEN

i.s.m. LDC Omikron, gemeenten Steenokkerzeel en Machelen Info en inschrijvingen: www.archeduc.be Archeduc | Kattestraat 25 | 1745 Opwijk 02 454 54 01 | info@archeduc.be

MINIMALISEER MEER: ZET JE SPULLEN OP DIEET

Donderdag 19 oktober 2017 | 19u tot 22u

Steeds meer mensen beseffen dat er iets schort, hoewel ze zo goed als alles hebben. De reden is wellicht dat ze te véél hebben. Onder druk van de media en reclame koop je heel veel dingen. Ben jij ook iemand die verlangt naar een opgeruimd en georganiseerd huis? Ben je op zoek naar wat meer rust in je hoofd? In deze workshop ontdek je hoe je begint met ontspullen en langzaamaan kan ontwikkelen naar een minimalistisch leven, zonder je eigen stijl te verliezen. Vlaanderens experte in minimaliseren, Annelies Mentink, deelt graag concrete tips met jullie. Prijs: € 10 | Waar: GC De Corren

21


AAN DE SLAG MET PASSIE EN TALENT

Donderdag 26 oktober, 9 en 16 november 2017 | 20u tot 22u Beeld je in dat je zou mogen werken, leven en studeren vanuit wie jij bent met je eigen unieke talenten, vanuit jouw waarden en normen, vanuit wat jij wilt bereiken in het leven. In deze workshop onderzoeken we samen welke vaardigheden je kan inzetten om je talenten nog meer tot hun recht te laten komen. We kijken ook naar je drijfveren: wat kan jou mogelijk blokkeren? Kom naar de workshops om jezelf beter te leren kennen, een nieuwe wending te geven aan je loopbaan of om meer balans te krijgen.. Prijs: € 37 | Waar: GC De Corren MEDITATIE ALS MEDICIJN

Donderdag 23 november 2017 | 20u tot 22u Onderzoek toont aan dat regelmatig mediteren bepaalde hersenfuncties gunstig beïnvloedt. Ook het hart, het hormonaal stelsel en de immuniteit ervaren heilzame effecten. Meditatie blijkt zowel een krachtig medicijn zonder nevenwerkingen (bij ziekte) als een preventief middel (voor o.a. burnout). In deze workshop bekijken we op een leuke, begrijpelijke manier de fysiologische effecten van meditatie. Stiltemomenten zorgen hierbij voor afwisseling en ondersteuning. Dit kan je motiveren om een meditatiecursus te gaan volgen of kan je als een steun ervaren voor je reeds bestaande meditatiepraktijk. Docent: Lieven Ostyn PRIJS: €7 | WAAR: GC DE CORREN EENVOUDIG MEDITEREN

Zaterdag 2, 9 en 16 december 2017 | 10u tot 12u30 Over meditatie doen veel vooroordelen de ronde: het zou zweverig gedoe zijn, niets voor westerlingen. Of je zou er járen op moeten oefenen. Niets is minder waar. Meditatie is eenvoudig, praktisch en iedereen kan het leren. In deze reeks ga je aan de hand van enkele makkelijke en bruikbare oefeningen op zoek naar het punt van stilte en rust in jezelf. In deze drukke en vaak hectische tijden is een beetje meditatie al een ware weldaad. Er is ruim gelegenheid voor vragen en voor persoonlijke inbreng. Kom en overtuig jezelf! PRIJS: €27 | WAAR: GC DE CORREN 22


UPCYCLING: HIPPE SPULLEN MAKEN VAN OUDE RECLAMEBANNERS

Zondag 26 november 2017 | 10u tot 15u

Onder begeleiding van Lien Tallon van het creatief recyclage-atelier Flugzeug ga je aan de slag met oude reclamebanners. Je maakt je eigen portemonnee, pennenzak, toilettasje, ... Laat je creativiteit de vrije loop! Lien helpt je om te realiseren wat je voor ogen hebt. PRIJS: € 25 | WAAR: GC ‘t Kwadrant MAAK ZELF NATUURLIJKE VERZORGINGSPRODUCTEN – WORKSHOP

Maandag 27 november en 11 december 2017 | 19u30 tot 21u30

Natuurlijke verzorgingsproducten, aangepast aan jouw huidtype en wensen: die maak je toch gewoon zelf! Eva van Bijgekruid legt je helemaal uit welke producten er op de markt zijn. Ze leert je ook over de voordelen om zelf je verzorgingsproducten te maken. En natuurlijk ga je daarna zelf aan de slag: een bodylotion om je hele lichaam lekker te laten ruiken en volledig te hydrateren, je eigen scrub voor een zalig badmoment of je eigen shampoo, aangepast aan jouw specifieke haartype. Je maakt ze gewoonweg zelf mét je favoriete geur!

PRIJS: € 22 | WAAR: GC ‘T KWADRANT

LEKKER EN GEZOND KOKEN: LUNCHBOXIDEETJES

Maandag 22 januari 2018 | 19u tot 22u

Heb je het wat gehad met boterhammen met kaas? Zijn de slaatjes slap tegen de middag, of heb je om 14u alweer zin in een stuk chocolade? Lekkere en handige lunchideeën voor op het werk, in de lunchbox van de kinderen of voor een lekkere picknick.

PRIJS: €26 | WAAR: GC ‘T KWADRANT


SIMPLIFY LIFE: HOE BEGIN JE ER AAN

Donderdag 1 februari 2018 | 19u30 tot 22u Wil je graag weten wat autodeelgroepen, voedselteams, samentuinen, geefof boekenruilkasten, LETS-groepen, Repair Cafés en fietskeukens zijn? Leef eenvoudiger met minder eigen spullen maar met evenveel comfort én extra sociaal contact. Ontdek welke initiatieven er bestaan in je buurt en neem eraan deel! PRIJS: €9 | WAAR: GC DE CORREN STOP HET OEI-GEVOEL! LEUKE EN GOEDE FOTO`S MAKEN

Zondag 13 mei 2018 | 9u30 tot 16u30

Tijdens deze dagcursus leer je van professioneel fotograaf Erwin Alsteens de kneepjes van het vak om het beste uit je digitale fototoestel te halen. De theoretische basisprincipes als belichting, compositie en sluitertijd worden uit de doeken gedaan. In de namiddag maak je je eigen fotoreportage die achteraf samen besproken wordt. PRIJS: € 29 | WAAR: GC ‘T KWADRANT ORGANISEER ZÉLF EEN GESPREKSAVOND OVER VLUCHTEN EN VLUCHTELINGEN De verhalen over vluchtelingen en andere mensen met een migratiegeschiedenis in onze samenleving roepen heel uiteenlopende vragen op. Veel mensen zijn op zoek naar antwoorden en betekenis. Bij Archeduc vinden we het belangrijk om over deze thema’s na te denken en in een constructieve sfeer van gedachten te wisselen. We hebben mensen opgeleid om constructieve gesprekken mogelijk te maken. Ze beschikken over feiten en kaders die een ruimere en diepere kijk kunnen geven op deze thematiek en op onze samenleving. Wil je graag zulk een gesprek organiseren? Onze gespreksbegeleider komt graag naar jouw huiskamer. Jij zorgt voor de locatie en voor een groep (minimum 6 en maximum 12) geïnteresseerden. Het organiseren van zo’n avond is helemaal gratis (voor particulieren, kleine verenigingen en burgerinitiatieven). Jij bent gastheer of gastvrouw, verwelkomt de aanwezigen en zorgt voor een hapje en een drankje. Info : 02 451 61 89 of nele@archeduc.be.

24


VERENIGINGEN Cultuurverenigingen Machelen Lezing: Stress en de uitbouw van veerkracht / Welzijnsraad

Donderdag 5 oktober - 20u - GC ‘t Kwadrant / Info en tickets: OCMW Machelen 02/756 55 10

Je hoort overal over stress, burn-out en de impact ervan op onze maatschappij. Verschillende cijfers en meningen doen de ronde. De onrust is vaak groot. Maar wat zijn nu de correcte cijfers over welzijn op het werk en stressgerelateerde aandoeningen in België? Wat is stress precies? Waarom hebben we het nodig? Wat kun je zelf doen om je veerkracht te vergroten? Hoe speel je flexibel in op diverse uitdagende situaties? In deze lezing wordt ingegaan op de neurobiologie van stress en wordt een wetenschappelijke stand van zaken gecombineerd met haalbare tips en trics om zelf met je veerkracht aan de slag te gaan. Handwerkbeurs / VIVA SVV Diegem

Zaterdag 18/10/2017 - van 15u tot 19u - GC ‘t Kwadrant / Gratis toegang - info: Chris Blanckaert - 0498/18.16.06 Tentoonstelling / Koninklijke Hobbyclub Machelen

Vrijdag 27 tot en met zondag 29/10/2017 van 9u tot 18u - Site Bosveld / Gratis toegang - info: www.hobbyclubmachelen.be Toneelvoorstelling in regie van Sabine Bilsen / Sjato ‘84

Vrijdag en zaterdag 24 en 25/11 & 1 en 2/12/2017 - 20u - Site Bosveld / Info en tickets: www.sjato84.be Concert Cinema Fantasia / Koninklijke Harmonie Ste Cecilia Machelen

Zaterdag 25/11/2017 - 19u30 - Zaal Nova / Tickets: 10€ via kaarten@harmoniemachelen.be / Meer info: leonie.post@telenet.be

25


Cultuurverenigingen Steenokkerzeel Herfstconcert / KF Teniers

Zaterdag 21/10/2017 - 20u - GC De Corren / Tickets en info: www.fanfaretenierskring.be Themaconcert / KH ST Martinus

Zaterdag 21/10/2017 - 20u - Parochiezaal Melsbroek / Tickets en info: www.harmoniemelsbroek.be Herfstconcert met Barbara Dex / KF Ste Pharaïldis

Zaterdag 28/10/2017 - 20u - GC De Corren / Tickets en info: www.pharaildis.be Gastkoor / Andante en anderen

Zondag 29/10/2017 - 19u30 – GC De Corren / Tickets en info: www.andante-perk.be Herfstconcert / KH St Rumoldus

Zaterdag 11 & zondag 12/11/2017 - 19u30 - GC De Corren / Tickets en info: www.sint-rumoldus.be Klakson Bluesfestival / Klakson Blues Club

Zaterdag 25/11/2017 – 14u00 - GC De Corren / Tickets en info: www.klaksonblues.be NIEUWJAARSCONCERT / KF STE PHARAILDIS

Zaterdag 13 januari 2018 - 20u - GC De Corren / Info: www.pharaildis.be Lenteconcert / KF Teniers

Vrijdag 9 en zaterdag 10/03/2018 - 20u - GC De Corren / Tickets en info: www.fanfaretenierskring.be Lenteconcert / KH St Rumoldus

Zaterdag 17/03/2018 - 19u30 - GC De Corren / Tickets en info: www.sint-rumoldus.be LENTECONCERT / KF STE PHARAILDIS

Zaterdag 28/04/2018 - 20u - GC De Corren / Info: www.pharaildis.be DANSOPTREDEN / MOVE LIBRE

Zaterdag 5 en zondag 6/05/2018 - GC De Corren / Tickets en info: www.movelibre.be SHOWCONCERT / KH ST MARTINUS

April of mei /2018 om 20u - Sportzaal Tilia / Tickets en info: www.harmoniemelsbroek.be 26


PRAATGROEPEN ANDERSTALIGEN MACHELEN: PRAATGROEP COMBINNE Iedereen is welkom voor een kopje thee, koffie, water én een leuke babbel! Voor wie? Iedereen die graag andere mensen leert kennen en vooral graag een praatje maakt. Het is een divers publiek van inwoners van verschillende origine, verschillende leeftijden en vooral verschillende capaciteiten, interesses en talenten. Iedereen is welkom! Onze praatgroep is dé ideale gelegenheid om andere culturen te leren en kennen en een praatje te slaan met nog onbekende buren. We praten over allerlei onderwerpen, wat elke week weer interessante babbels oplevert. Wanneer? Elke maandagnamiddag van 13 tot 15 uur (niet tijdens de schoolvakanties!) Waar? GC ‘t Kwadrant - bibliotheek , Kosterstraat 2, 1831 Diegem Meer info? Integratiedienst - 02 254 12 00 of integratiedienst@machelen.be STEENOKKERZEEL: PRAATTAFELS Nederlandstaligen en anderstaligen die samen met elkaar in het Nederlands in gesprek willen gaan, zijn welkom aan onze praattafel. We praten over allerlei leuke onderwerpen. Inschrijven is niet nodig, je mag gewoon langskomen. Wanneer? Donderdagavond om de twee weken van 19u30 tot 21u. (niet tijdens de schoolvakanties) Kalender op www.steenokkerzeel.be Waar? Bibliotheek, Mulslaan 4, Steenokkerzeel Meer info? Bibliotheek, 02 252 59 08 of bibliotheek@steenokkerzeel.be DE LINDE: CONVERSATIETAFELS Nederlands oefenen in Haren? In GC De Linde kan je deelnemen aan een conversatiegroep. Een vaste groep (Brusselaars) komt hier wekelijks anderhalf uur samen. Je leert de andere deelnemers kennen en samen kan je kiezen waarover je praat. Vanaf september start GC De Linde met conversatietafels voor anderstaligen. Deze geven je de kans Nederlands te spreken. Ben jij Nederlandstalig en wil jij helpen om anderstaligen oefenkansen Nederlands te bieden? Aarzel niet en word begeleider van een conversatietafel! I.s.m. het Huis van het Nederlands en buurthuis Haren. Wanneer? Vanaf woensdagavond 7 september wekelijks tussen 9u30 en 11u30. Waar? GC De Linde, Kortenbachstraat 7, Haren Meer info? www.gcdelinde.be


LOCATIES GC DE CORREN - Van Frachenlaan 24 1820 Steenokkerzeel In het centrum van Steenokkerzeel vind je het gemeenschapscentrum De Corren. Deze locatie beschikt over een professionele theaterzaal met een tribune voor 200 personen, foyer met vestiaire en cafetaria. Daarnaast zijn er nog enkele polyvalente ruimtes. De Corren wil een ontmoetingsplaats zijn voor de verenigingen en alle inwoners van Steenokkerzeel en omgeving. DE CAMME - Tervuursesteenweg 173 1820 Perk In 2012 werd dit historisch gerestaureerde gebouw geopend. De Camme is een unieke locatie voor tentoonstellingen. Daarnaast kan het gebouw polyvalent gebruikt worden.

GC ’t KWADRANT - Kosterstraat 2 - 1831 Diegem Onder de kerktoren van Diegem vind je gemeenschapscentrum ‘t Kwadrant. Het centrum, dat ook de bibliotheek huisvest, breidt zijn werking vanaf september 2016 uit en opent de deuren voor alles en iedereen. Je bent welkom voor een babbel, een boek uit te lenen, een leuke voorstelling, een infomoment, een filmvoorstelling, een warme maaltijd in het dorpsrestaurant voor senioren, een vraag of gewoon om even op internet te gaan of de krant te lezen.

GC DE LINDE - Kortenbachstraat 7 1130 Haren De Linde is gelegen aan het dorpsplein van het Brusselse Haren, op de grens met Vlaanderen. Samen met lokale partners werken wij er aan om van Haren een mooi dorp te maken waar het fijn wonen is en waarbij de lokale realiteit, Brussel en het publiek sleutelbegrippen zijn. Naast 3 vergader- en activiteitslokalen beschikt De Linde over een polyvalente zaal. De theaterzaal met een capaciteit voor 90 personen is ideaal voor intieme voorstellingen Kortom de perfecte try-out zaal. Artiesten spelen dicht bij hun publiek en het publiek voelt zich sterk verbonden met wat er op scène gebeurt. De Linde is één van de 22 gemeenschapscentra van Cultuurcentrum Brussel en maakt deel uit van Regio Noord. 28


TICKETS & INFO

Vanaf zaterdag 10 juni 10u kan je zowel online als aan de loketten een ‘KOMEE-pakket’ kopen van minimaal drie voorstellingen. De loketten van ‘t Kwadrant en gemeentehuis Steenokkerzeel gaan op zaterdag 10 juni hiervoor open van 10u tot 12u. Vanaf maandag 19 juni 9u kan je zowel online als aan de loketten ook losse tickets kopen voor de voorstellingen.

KOMEE PAKKET*

----------------------------------Wie tickets koopt voor minimum 3 verschillende podiumvoorstellingen krijgt een mooie korting van 15%!

GROEPSTARIEF*

Iedereen die een voorstelling wil bijwonen als groepsactiviteit, krijgt 15% korting bij aankoop van minimaal 5 kaarten voor dezelfde voorstelling.

Pakketten zijn al te koop vanaf 10 juni!

JONGERENTARIEF*

-----------------------------------

*Kortingen zijn enkel geldig bij voorverkoop. De dag zelf betaal je het kassa-tarief.

Jongeren die op de dag van de voorstelling geen 26 jaar zijn krijgen 20% korting bij de meeste voorstellingen.


> ONLINE

Heel eenvoudig: je surft naar www.gcdecorren.be of www.machelen.be of www.gcdelinde.be Het enige wat je nodig hebt, is één van volgende betaalmiddelen: • een gewone bankkaart (debetkaart) waarmee je online kan betalen via Bancontact of Mister Cash • een kredietkaart (Visa, MasterCard, American Express,…)

> LOKET

Uiteraard kan je ook terecht aan de loketten. Gemeentehuis Steenokkerzeel

Gemeentehuis Machelen

GC ‘t Kwadrant/ Bibliotheek Diegem

GC De Linde

(cash)

(cash)

Orchideeënlaan 17 1820 Steenokkerzeel 02 254 19 72

Woluwestraat 1 1830 Machelen 02 254 12 01

Kosterstraat 2 1831 Diegem 02 721 14 37

Kortenbachstraat 7 1130 Haren 02/242 31 47

Ma

9 - 13

9 - 12

9 - 12

9 - 12 & 13 - 17

Di

9 - 12

9 - 12 & 14 - 16

17 - 19

9 - 12 & 13 - 17

Wo

9 - 12

9 - 12 & 14 - 16

14 - 17

9 - 12 & 13 - 17

Do

14 - 16 & 17.30 - 20

9 - 12 & 14 - 19

/

9 - 12 & 13 - 17

Vrij

9 - 12

9 - 12

15 - 18

9 - 12 & 13 - 16

(cash & bancontact)

(cash)

Zijn de tickets te duur voor jouw financiële situatie? Inwoner Steenokkerzeel: Passiepas (tot 26j) meer info via jeugddienst 02 254 19 75, Cliënt sociaal huis meer info via 02 758 01 70. Brusselaars voor het programma georganiseerd door GC De Linde kan je gebruik maken van je Paspartoe. Meer info op www.muntpunt.be/paspartoe of in het gemeenschapscentrum. 30


be

n.

e el

h ac m 01 .be @ 2 n ijd 4 1 le et 25 che j i vr 02 ma of ww. w

e

l.b

ee rz

ke ok n e ee st 72 en.b 9 @ ur 4 1 orr ltu 25 dec u c 02 gc of ww. w

7 14 e 3 b 42 e. /2 lind 2 e 0 of .gcd e w c.b ww vg

EG

W

N EE

H

T ES TS H C AA

@ de

lin de

KOMEE cultuuraanbod 2017-18  

KOMEE, culturen met de buren! KOMEE bundelt het cultuuraanbod van GC 't Kwadrant, GC De Corren en GC De Linde in één brochure vol theater, m...

KOMEE cultuuraanbod 2017-18  

KOMEE, culturen met de buren! KOMEE bundelt het cultuuraanbod van GC 't Kwadrant, GC De Corren en GC De Linde in één brochure vol theater, m...

Advertisement