Page 1

WZN

HET CLUBBLAD VAN SPORTCLUB EEFDE

| JANUARI 2016| SEIZOEN 2015-2016 |


BOVAG AUTOMOBIELBEDRIJF

GEBR. KLUMPER AUTO’S BV INKOOP - VERKOOP - APK - ONDERHOUD Tel. (0575) 51 11 03 Kapperallee 87 Eefde Kijk op onze website voor het actuele aanbod:

WWW.KLUMPERAUTOS.NL

SC RO

SG

ER

LD

HI

LIEBRAND

EP BV

SCHILDERWERKEN

Tel. (0575) 540 147

www.rsschildersgroep.nl


BERICHTEN BESTUUR

SPELERVOLGSYSTEEM

H

et bestuur van spc Eefde heeft besloten, in overleg met trainers en Jeugdcommissie tot aanschaf van een spelervolgsysteem. Hiermee gaan we werken aan onze 4e K (na kantine, kleedkamers en kunstgrasveld) te weten KWALITEIT.

COLOFON Dit is het officiële clublad van Sportclub Eefde. Deze gids is gratis voor elk lid van Sportclub Eefde.

REDACTIE

Hans Drent Tim Kamphorst Ton Reylink Ton Scholten

ADVIES EN PRINT MailStreet Deventer www.mailstreet.nl

ADRES

Sportcomplex ‘De Wolzak’ Meijerinkstraat 5 7211 AC Eefde 0575-516108

OFFICIELE WEBSITE www.sp-eefde.nl

TWITTER

@SP_Eefde

FACEBOOK

www.facebook.com/ sportclubeefde

Dit spelervolgsysteem is een totaaloplossing voor onze vereniging, samengesteld voor en door trainers, coördinatoren en technische commissies van verschillende voetbalorganisaties en zorgt, ongeacht het niveau, voor een gestructureerde opleidingsweg, die bijdraagt aan de optimale ontwikkeling van voetballers. Deze applicatie is, in combinatie met een mobiele telefoon of tablet, de ideale assistent van (jeugd)trainer/coördinator of TC! Tot (definitieve) aanschaf zal worden overgegaan op het moment dat de organisatiestructuur van spc Eefde zodanig ingericht is, dat we er optimaal gebruik van kunnen maken. De reële verwachting is dat het spelersvolgsysteem begin seizoen 2016/2017 in gebruik zal worden genomen

OPROEP

Z

aterdag 3 oktober opende Orhan Dzepar officieel de gerenoveerde kleedkamers van sportclub Eefde. Velen hebben de afgelopen maanden het schitterende resultaat gezien. De wens van het bestuur is dan ook dat we hier nog lang plezier van mogen beleven. Dat kan alleen als we hier met z’n allen aan meewerken. Maar dat geldt niet alleen voor onze kleedlokalen. Ook het materiaal zoals ballen, doelen, kleding enzovoort, dienen met zorg te worden behandeld. En doe de verlichting gelijk uit als de training is afgelopen. Zo kunnen we de jaarlijkse kosten op een gewenst nivo houden. Op bijgaande foto het resultaat van 1 week zoekgeraakte en gelukkig teruggevonden ballen. Bij deze dan ook een oproep aan allen (leiders, trainers, spelers, kortom iedereen) om hier op toe te zien! Tot slot: Trainer, leider, speler, zie er op toe dat als je naar huis gaat en ben je een van de of de laatste(n): kijk even of het kleedlokaal schoon is en of de kleedlokalen en het ballenhok op slot zijn, zodat er geen onverlaten schade aan kunnen richten. Wederom met dank voor jullie medewerking.


OPENING KLEEDKAMERS

O

p 3 oktober van dit jaar werden de verbouwde kleedkamers geopend bij onze vereniging. Rondom de wedstrijd SP Eefde 1 – Haarlo 1 waren er tal van activiteiten georganiseerd voor de jeugdleden, waaronder een heuse stormbaan en een penaltybokaal. Allereerst werd er natuurlijk van onze eerste elftal spelers verwacht dat ze voor een feeststemming zorgden door de wedstrijd winnend af te sluiten. Door doelpunten van Joeri van der Heide en Niels van der Spek werd 1 tegendoelpunt onschadelijk gemaakt en kon het publiek de feestdag beginnen.

allen vakwerk afgeleverd, want waarschijnlijk heeft iedereen al gezien hoe mooi het resultaat is. Aan het eind van het praatje werd Orhan Dzepar erbij gehaald. Orhan is een oud-speler van onze club en vertegenwoordigd nu de rood-gele brigade van Go Ahead Eagles uit Deventer. De eerste prof uit de opleiding van SP Eefde. Hij mocht de kleedkamers officieel open schieten, door de bal door een lint voor de kleedkamers te schieten. Zoals het een echte prof betaamt, schoot hij hem precies door het midden raak.

Nadat de officiële opening gedaan was, werd de kantine omgetoverd tot een grote eetzaal. Voor alle aanwezige leden stond er een heerlijke In de rust van de wedstrijd waren de beste stamppotbuffet klaar. Dit was geheel verzorgd door penaltynemers van de C-jeugd bij elkaar gekomen om Trajectum. Er werd door iedereen heerlijk gegeten aan het publiek te laten zien wie nou echt de beste van dit goed verzorgde maal. Aansluitend op het van allemaal was. De reservekeeper van het eerste eten was er nog een feestavond. Onder leiding van team werd als schietschijf door de jeugd gebruikt om opzwepende muziek werd hier door de jongeren de ballen zo hard mogelijk achter te knallen. Joost leden flink op gedanst. Al met al dus een zeer van den Biezenbos was echter de meest doelgerichte geslaagde dag. en koelbloedige van allemaal. Hij wist de meeste penalty’s van allemaal binnen te schieten en ging er zo met de bokaal vandoor. Voor de jongere jeugd werd er na de wedstrijd een stormbaan opgezet. Hier kon je laten zien wie het meest atletisch was, want zowel het klimmen als klauteren kwam aan bod. Ook waren er enkele passages waar je zeer behendig voor moest zijn aan bod. Nadat de kinderen uitgeraasd waren en de spelers van het eerste elftal inmiddels ook aan hun eerste biertje waren begonnen, kon het officiële gedeelte beginnen. Voorzitter Marc Majoor, sprak de leden toe en bedankte een ieder die op zijn of haar manier een steentje had bijgedragen aan het renoveren van de kleedkamers. Wat vooral opviel was het grote aantal vrijwilligers dat hieraan had bijgedragen. Met name de sloop was daardoor enorm goedkoop, omdat veel leden hier energie en tijd in hadden gestopt. Het renoveren zelf is gedaan door Nijenhuis Menkveld en Dick Nengerman. Ze hebben met zijn


SPONSOR HET HART EEFDE Wat is jouw rol binnen het Hart Eefde? Als bedrijfsleider van Stichting Accommodaties Eefde ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen Het hart, sportzaal De Stuw, gymnastiekzaal van de basisschool Villa 60. Daarnaast voer ik tevens de administratie over het beheer van de velden en opstallen bij sportclub Eefde. Mijn persoonlijke taken bestaan verder uit het aansturen van een klein groep personeel waarbij ik ook de planning verzorg. Als het Hart organiseren we ook de nodige evenementen zoals die bij iedereen in Eefde natuurlijk wel bekend zijn. Omdat we met zoveel verschillende partijen samenwerken voer ik de administratie over een vijftal administraties. Naast nog meer administratieve werkzaamheden zoals facturatie en het afsluiten van contracten ben ik ook nog belast met het verhuren van de zalen en ruimtes die onder de stichting vallen

Zoals als al genoemd hierboven heb ik bemoeienissen met het beheren van de velden en opstallen. Daarbij moet ik aantekenen dat de kantine hier helemaal buitenstaat. Natuurlijk mijn lidmaatschap. En een paar keer per jaar een gezellige zaterdagmiddag langs de lijn en vaak de derde helft in de kantine. Als lid van de club van 100 bezoek ik regelmatig de uitstapjes/activiteiten. Waarom ben je sponsor geworden? Ten eerste omdat wij daarmee de sportclub steunen. Als dit dan ook nog iets oplevert is dat natuurlijk mooi meegenomen. Ten tweede hoop ik dat dit er toe bijdraagt dat de samenwerking in Eefde tussen de diverse verenigingen en stichtingen goed zal zijn omdat je samen veel meer kunt bereiken.

Sportclub Eefde kent verschillende manieren van sponsoren zoals artikel in het wolzaknieuws, een Wat voor verschillende activiteiten heeft het Hart reclamebord langs de velden of kledingsponsor. Op Eefde? welke manier sponsort u en waarom? Natuurlijk kent iedereen de feesten van de Inmiddels hangen er twee reclameborden langs de lijn Oranjevereniging. Deze komen jaarlijks terug waarmee wij zowel Het hart als de wekelijkse bingo zoals de kermis, de feesten rond koningsdag en proberen te promoten. Ook ben ik persoonlijk lid van het najaarsfeest. Verder verzorgen we ook veel de club van 100. En er staat elke uitgave natuurlijk bruiloften en partijen, maar ook condoleances een advertentie in het wolzaknieuws. Ik sponsor dus overdag. We hebben een prachtig verbouwde kelder, op de meest mogelijke manieren. Hiermee probeer waarin erg veel verjaardagen en buffetten worden ik her en der ook het nodige goodwill te kweken. georganiseerd. Op de bovenverdieping hebben we meerdere vergaderruimtes die benut worden en ook Is het effect van sponsoring zichtbaar? cursussen kunnen daar gehouden worden. Op ons Dat is lastig om aan te geven, maar het zal zeker niet ‘podium’ worden ook diverse presentaties gegeven. tegen ons werken! Daarnaast hebben we ook nog een Legotheek, Kinderopvang, Buurtzorg, Thuiszorg, Bibliotheek. Hoe kunnen mensen je bereiken die dit artikel over je gelezen hebben? Heb je een verleden bij SP Eefde? In Het hart: Ja. Ik ben al plm. 45 jaar lid. Ik heb vijftien jaar in 0575-547480 het eerste elftal gevoetbald en heb erg veel spelers info@hethartefde.nl destijds training gegeven. Ook heb ik enkele jaren een bestuursfunctie bekleed en ben actief geweest met het organiseren van destijds een jaarlijks Internationaal jeugdtoernooi. Vrij recent hebben veel van de huidige leden mij kunnen aanschouwen als scheidsrechter maar nadat ik een nieuwe heup heb gekregen moest ik hiermee stoppen. Wat is de connectie met SP Eefde?


Sinds 1890

Kamphuis Jutlandsestraat 1, Zutphen t 0575 512927 I kamphuisschilders.nl

sinds 1900

Weevers

zutphen.nl

glas Jutlandsestraat 1, Zutphen t 0575 517665 I weeverszutphen.nl


35+ & 45+ COMPETITIE MARC DASHORST EN EDWIN VAN DER TOL

Z

o af en toe is het op vrijdagavond een drukke bedoeling op de Wolzak. Dan komen de 35+ en 45+ in actie voor hun competitie wedstrijden. Waar met name de derde helft getraind word in de kantine, wordt er echt voor die tijd nog een kleine competitie gespeeld, met wedstrijdjes van 20 minuten. Is horen hoe Marc Dashorst en Edwin van der Tol dit na lange carrières bij SP Eefde het ervaren. Jullie zijn allebei bekende gezichten op de Wolzak, je klaar bent zit iedereen in dezelfde kantine om te hoe lang zijn jullie al lid van SP Eefde en welke teams genieten van een hapje en natuurlijk een drankje. Zo zijn we een keer naar voorst geweest met de trein, heb je vertegenwoordigd? zodat iedereen wat kon drinken. Edwin: Ik ben ongeveer 40 jaar lid bij SP Eefde. Ik ben begonnen in de F en heb in alle jeugdteams Marc: Bij ons is de opzet hetzelfde, alleen spelen gezeten tot en met de A-jeugd. Daarna ben ik direct wij wel via het officiële kanaal van de KNVB. Er is over gegaan naar het eerste team, waarin ik jaren geen scheidsrechter, maar ook geen gezeur. Eigenlijk heb gespeeld. Daarna heb ik steeds een stap terug precies zoals het zou moeten zijn. Zo ben je op je gedaan uiteindelijk in het vijfde team gespeeld. En eigen niveau fanatiek. nu dus bij de 45+. Waarom hebben jullie de keuze gemaakt om met Marc: Voor mij geld bijna hetzelfde. Ook ik heb in het 7 tegen 7 voetbal mee te doen? alle jeugdteams gezeten, nadat ik begonnen ben in de A, alleen was dit wel ongeveer 5 jaar later dan Edwin: Wij zijn eigenlijk begonnen door het jaarlijkse Edwin. Verder heb ik niet in het tweede en vijfde sixday. Met deze groep besloten we dat het wel team gezeten en speel ik niet bij de 45+ maar bij de leuk was om mee te doen. Sinds 2010 doen we nu mee met 7 tegen 7. Eerst hebben we het allemaal 35+. zelf georganiseerd en nodigden we teams uit de En nu dus seniorenvoetbal. Wat houd dit precies in? omgeving uit. Toen de KNVB hier lucht van kreeg moesten we het wel via de KNVB regelen. Dat hebben Edwin: Het is eigenlijk een paar keer in het jaar we gedaan met de aantekening dat we wel tegen een klein toernooitje spelen tegen teams hier uit dezelfde teams wilden blijven spelen. Zo blijven we de buurt. Wij spelen wedstrijdjes van ongeveer 20 lekker dichtbij spelen. minuten. Dat lijkt kort, maar omdat je er meerdere speelt heb je uiteindelijk toch een hele wedstrijd in Marc: Met het oude team wilden we toch nog de benen. We spelen niet elke week en spelen op wat blijven doen. Iedereen kreeg kinderen die toerbeurt bij een andere vereniging. Daarnaast is uiteindelijk ook allemaal op voetbal wilden. En om de gezelligheid die het 45+ voetbal kenmerkt. Als nou en ’s morgens en ’s middags op de voetbal te zijn


Meer winnen dan de wedstrijd

met steun van de Rabobank.

Rabobank steunt Sportclub Eefde Sport verbindt en inspireert. Daarom steunen we niet alleen sporten en sporters op het allerhoogste niveau, maar juist ook de amateurs en talenten in de regio. Want door samen te gaan voor de sport, win je meer dan alleen de wedstrijd.

www.rabobank.nl/graafschap-noord Samen sterker. Dat is het idee van coรถperatief bankieren.


werd een beetje teveel. Daarom hebben we gekozen om op vrijdagavond te spelen. Het enige nadeel nu is dat het op vrijdag nog wel eens iets te gezellig is, maar dat je er die volgende morgen wel weer vroeg uit moet voor de kinderen, haha. Wij spelen het nu voor het derde jaar en zijn gelijk vanaf het begin bij de KNVB aangesloten. Ook bij ons is alles lekker dichtbij, Voorwaarts Twello is het verste weg.

Allebei klink er een volmonding nee! Omdat het niet te vaak is kun je er nog een hoop omheen plannen. Wel hebben sommigen moeite om op tijd te zijn. Het begint al om 7 uur en dan is nog niet iedereen helemaal klaar met werken.

JE KOMT OUDE BEKENDE TEGEN ALLEEN ZIJN ZE NU KAAL OF GRIJS EN TRAAG NET ALS ONS! Hoe is het niveau van 7 tegen 7 voetbal? Edwin: Bij ons is iedereen aan elkaar gewaagd. Wij hebben er zelfs vier in het team zitten die nooit gevoetbald hebben. Toch kunnen we aardig weerstand bieden aan onze tegenstanders. Marc: Bij ons wisselt het niveau heel erg. Op zich zijn het wel spannende potjes, maar zo af en toe zit er echt veel verschil tussen. Omdat we zelf al jaren samen spelen weten we wel wat we aan elkaar hebben.

Wat zijn dan de vele voordelen die het 7 tegen 7 voetbal voor jullie hebben? Marc: Dat het niet op zaterdag is. Vooral de gelaten sfeer is een groot voordeel. Je kunt na de wedstrijden nog even lekker blijven zitten. Op zaterdag heb je op deze manier tijd om met de kinderen mee te gaan naar hun sportwedstrijden.

Edwin: Vooral de derde helft is belangrijk. Je bent 5 keer 20 minuten bezig dus je zit vrij snel al weer in de kantine. Toen we begonnen hadden we nog nieuwe contacten die die je dan maakt, maar tegenwoordig Jullie zijn allebei erg te spreken over het niveau. ken je iedereen wel. Het is dus ook leuk om iedereen Tegen welke teams spelen jullie dan zoal? weer te zien als je speelt. Wij hebben ook altijd een cameraman rondlopen. Dit word na het toernooi Edwin: Bij ons is dat altijd weer hetzelfde. We gelijk uitgezonden op de beamer. Hierin zijn wij de hebben vaste tegenstanders die spelen in de Hoven, enige en dat maakt ook dat iedereen graag bij SP Warnsveld, Gorssel, Klarenbeek en Voorst. Naar Eefde komt. Voorst zijn we dus een keer met de trein geweest. Ik geloof niet dat we daar toen ons hoogste niveau Marc: Wij hebben veel oude bekende die je gehaald hebben. tegenkomt. Veel oud eerste-spelers van andere verenigingen waar je vroeger altijd tegen gespeeld Marc: Bij ons is alles gelukkig wel in de omgeving, hebt. Alleen nu zijn ze kaal of grijs en een stuk trager, maar we spelen altijd weer tegen anderen. Wel is het maar dat hebben we gelukkig zelf ook! altijd in Zutphen en omstreken, dus eigenlijk is alles wel op de fiets te doen. Jullie klinken erg positief, zijn er eigenlijk wel nadelen aan het spelen op vrijdag?


ARCHIVARIS BENNIE NIJHOF

Voor velen, vooral de iets oudere leden van onze vereniging, is Bennie Nijhof geen onbekende. De jongeren zouden hem kunnen kennen als grensrechter van ons vlaggenschip de afgelopen 3 seizoenen.


Voor die enkeling die je nog niet kent Ben, stel je even voor. Ik ben Ben (Bennie) Nijhof geboren te Eefde op 14-3-53. Sinds jaar en dag getrouwd met Dinie. We hebben 2 kinderen, Rianne en Rutger. Rianne doet aan atletiek bij Hanzesport. Ze heeft ook al een aantel keren meegedaan bij spc Eefde met de snertloop. Rutger heeft lang bij spc Eefde gevoetbald, tot zijn 20ste. Ik heb altijd in de installatiebranche gewerkt, met name dak- en zinkwerk. Sinds bijna 3 jaar ben ik met pre pensioen.

pass en daarbij een goed (geplaatst) schot. Heb je nog meer gedaan bij spc Eefde? Als 18 jarige ben ik in de jaren ‘70/’72 jeugdtrainer en leider van A pupillen, zoals dat toen nog heette, geweest. Dat is nu vergelijkbaar met de huidige E-jeugd. Aan alle verbouwingen/renovaties, van 1e

VOORDAT WE MET TRAINEN BEGONNEN MOESTEN EERST

Wanneer ben je lid geworden van Spc KIPPEN NAAR BINNEN IN DE SCHUUR Eefde? Op 1-7-64 ben ik lid geworden, na al een tijdlang te hebben meegetraind. Op bijgaande foto mijn eerste pasje. Mijn eerste trainer/leider was Dik van Seventer uit Eefde. kleedkamers, kantine en huidige kleedlokalen heb Voordat we met trainen begonnen moesten eerst ik mijn steentje bijgedragen. kippen naar binnen in de kippenschuur. We trainden in het donker onder kunstlicht. De 4 lampen hingen Ook heb ik actief aan de kaartavonden meegedaan in bomen. Je kwam in voetbalkleding naar het veld en reünie kaartavonden georganiseerd. Ik herinner en na die tijd moest je je thuis douchen/wassen en me nog mijn eerste kaartavond in de uitrusting. omkleden. Ik was 14 jaar en samen met Addie Permantier wonnen we de 3e prijs. Dat was een pakje Cabalero. In welke teams heb je door de jaren heen gespeeld? Zo zijn we aan het roken geslagen. Als er iets op Ik ben begonnen in de A jeugd. Meer jeugdteams installatiegebied moest gebeuren, kon je Ben altijd waren er toen niet. Gerrit Leeflang trainde in die bellen. De Toto en lotto heb ik jaren beheerd. tijd (hij kon zelf niet meer voetballen ivm blessures) Formulieren ophalen, die vervolgens vrijdagavond en heeft toentertijd de jeugdafdeling op poten naar het KNVB gebouw aan de Brand Buysstraat in gezet. Samen met Gerrit hebben we alle jongens Zutphen werden gebracht. Verder was ik een van die in Eefde woonden benaderd, waaronder initiatiefnemers van de club van 100. ongeveer 20 spelers van Almen, om bij spc Eefde te komen voetballen. In het seizoen 67/68 zijn we De laatste 3 jaar ben ik vlaggenist bij het eerste toen met ons B-team gelijk kampioen geworden geweest en ik draai nog steeds kantinedienst en met 160 doelpunten voor en 13 tegen. Toen der tijd help nog mee met het lijnen kalken. zaten er in ons A-team hoofdzakelijk jongens van de Mettray. Op mijn 17e ben ik naar de senioren Waarom ben je gestopt met het vlaggen? gegaan. Spc Eefde had toen 3 seniorenteams. Mijn Je wordt een dagje ouder en het lopen wordt er eerste wedstrijd was tegen PTT uit Apeldoorn. Onze niet beter op. Daarbij kreeg ik erg veel last van de trainer was Ben Top. rug, vooral door de kunstgrasvelden. Ik ben nu 1e reserve grensrechter bij het eerste. Ik was altijd middenvelder. Welke positie op het middenveld maakte mij niet zoveel uit. Je gaat ons archief opzetten en beheren, hoe lijkt je dat? En wat was (waren) je sterke punt(en)? Erg leuk om te gaan doen. Ik ben daar zeer positief Als je dat van jezelf kan zeggen had ik een goede over gestemd. Dit is iets voor het/ons nageslacht.


TUINTECHNIEK EEFDE ONTWERP, AANLEG EN ONDERHOUD VAN TUINEN EN GROENVOORZIENINGEN

De inspiratiebron voor tuinbezitters!

■ Tuinadvies ■ Tuinontwerp ■ Tuinaanleg ■ Tuinrenovatie ■ Tuinonderhoud Tuintechniek Eefde Scheggertdijk 4 7218 NA Almen Telefoon: 0575 - 432321 E-mail: info@tuintechniekeefde.nl Website: www.tuintechniekeefde.nl

Da’s heel lang. En over ons mooie

Ja, bij Grolsch zijn we dol op verandering, maar niet als het over ons bier gaat. Daarom hebben we het brouwproces nauwgezet vastgelegd in

dat u de middag vrijhoudt en dat iemand de

een recept. En dat recept ligt in een kluis. En

hond even uitlaat. Wist u bijvoorbeeld dat we

die kluis… dat vertellen we niet.

Grolsch nog vrijwel net zo brouwen als vier

Tot zover de theorie, nu de

eeuwen geleden? Met water uit onze eigen

praktijk. Daarvoor zitten we bij Grolsch

bronnen. Natuurlijk maken we inmiddels iets meer Grolsch dan toen we net

Maandag t/m donderdag 8-20 uur Vrijdag 8-21 uur Zaterdag 8-20 uur Zondag 12-18 uur Schurinklaan 16 Eefde

Grolsch en met name de smaak valt dan

aan een van onze brouwmeesters. Wel zorgen

Openingstijden Coop Versluis

Versluis

over dit verhaal hebben we 400 jaar gedaan

ook heel wat te vertellen. Vraag dat maar

openingstijden & coop

iedere morgen al vroeg aan het bier. Tenminste onze proevers. Zij zijn als

begonnen. Dus de handpomp hebben

geen ander in staat om een Grolsch

we helaas moeten vervangen door

slapend met de ogen dicht te

een iets geavanceerder exemplaar.

herkennen, lauw, warm of koud en

Maar verder is er weinig veranderd.

als het moet tussen duizend andere

Behalve met ons eigen water

bieren. Zo doen we dat bij Grolsch

brouwen we ook met ons eigen gist,

al 400 jaar en dat blijven we de

en volgens onze eigen specifieke

komende 400 jaar lekker zo doen.

brouwwijze. En het zijn juist die dingen

Dat klinkt natuurlijk

die zorgen voor de kenmerkende

allemaal heel mooi. Maar wat

smaak: “fris en toch zo bijzonder”.

betekent dat voor u? Eigenlijk maar

De smaak die het “Grolsche” bier vanaf

één ding. Dat u straks een Grolsch

1615 tot ver buiten Groenlo (helemaal

open plopt en denkt: het klinkt niet

tot in Boekelo) zo geliefd maakte.

alleen lekkerder, het is het ook.

coop.nl


Veel mensen vragen vaak nog iets over het verleden. Dat kun je dan opzoeken en beantwoorden. Graag zou ik, al ik alles op volgorde en gerubriceerd heb, alles vervolgens willen digitaliseren. Met de juiste apparatuur en wat hulp van een aantal andere

interesse voor is dit ook kan worden opgezocht. Je hebt nu 1 kast tot je beschikking? Denk je hier voorlopig/op termijn voldoende aan te hebben? Ruim voldoende, zeer zeker als we gaan digitaliseren.

Heb je nog meer hobby’s? Verschillende. Ik puzzel graag (Sudoku). In mijn goede tijd hardlopen. Een leuke anekdote: Spc Gorssel opende midden jaren 70 het nieuwe sportcomplex. Fre Brinkman was toen trainer en hij vroeg de selectie om aan de prestatieloop mee te doen ter ere van de opening. Zo gezegd zo gedaan. Ik eindigde als 1e en er werd na de wedstrijd aan mij gevraagd door leden van atletiek vereniging leden moet dat haalbaar zijn. Vervolgens zou het Daventria uit Deventer van welke atletiekvereniging super zijn als dan ons digitale archief via de website ik lid was. Ik heb toen maar gezegd dat ik voetbalde! in gezien kan worden. Ik mag graag op zijn tijd een partijtje darten en verder luister ik graag naar muziek (bleus), zoals Enig idee hoe je dat gaat aanpakken? Pink Floyd, Livin’blues. Eerst alles inventariseren van wat er is. Op datum Op mooie dagen ga ik graag een stukje wandelen leggen en vervolgens voorlopig in mappen opbergen. of fietsen met de hond (Silke). Momenteel zijn we En dan op een later tijdstip alles digitaliseren. op zoek naar een reu voor een tweede dekking. Erg spannend! Hoe kom je aan alle stukken? Punt 1 natuurlijk veel van de club. Ikzelf heb ook veel Wil je nog iets kwijt? van vroeger bewaard. Ook krijgen we zo af en toe Ik ben content zoals het bij spc Eefde draait, het van andere (oud) ledenwel eens wat. Daarbij heb plezier in het voetbal is het belangrijkste. ik veel gered bij het afbreken van de oude houten kantine. Ben je thuis ook zo’n opruimer/archivaris? Wel zou ik nog wel een oproep willen doen aan En wie doet thuis de administratie? leden, oud leden en iedereen die nog spullen thuis Administratie, die hebben we niet. Nee maar heeft van spc Eefde die ze wel willen afstaan voor serieus, alles ligt ergens in een kast. Dat doen we het aan te leggen archief. En misschien lijkt het samen. iemand leuk om in de toekomst te helpen bij het digitaliseren. Waarom heb je ja gezegd om verenigingsarchivaris te worden? Ik vind het belangrijk voor ons nageslacht dat als er


ONS ASSORTIMENT BESLAAT O.A.: Buitendeuren: Binnendeuren: Eigen merk Skantrea Austria Bruynzeel Garagedeuren Multiplex-deuren Trappen Hefschuifpuien Kozijnen

Uw Suzuki-dealer in de omgeving Zutphen

Standaard bij een nieuwe Suzuki: • 3 jaar of maximaal 100.000 km fabrieksgarantie

Sinds 1988 zijn wij aangesteld als de officiële Suzukidealer voor de regio Zutphen. Een merk dat ons op het lijf is geschreven. Want, naar welke Suzuki uw voorkeur ook uitgaat, u bent altijd verzekerd van veel en vooral voordelig autoplezier. Ook op het gebied van onderhoud gaat deze regel op vanwege onze speciaal opgeleide monteurs die snel en vakkundig werken. Naast Suzuki hebben wij ons gespecialiseerd in campers en auto’s met 4x4 aandrijving. Tevens zijn wij een officiële Vakgarage®. Kom eens langs voor een kennismaking, wij staan voor u klaar.

Auto Service Eefde

• 12 jaar carrosseriegarantie (Jimny 6 jaar garantie)

• Gratis vervangend vervoer tijdens garantiewerkzaamheden

• Levenslange Suzuki Mobiliteit Service (vraag naar de voorwaarden)

• Vaste, lage onderhoudskosten met ons Voordelig Onderhouds Systeem (VOS)

• Suzuki Direct Service, kleine reparaties

zonder afspraak en klaar terwijl u wacht

• Gratis haal- en brengservice bij onderhoud en reparaties

• Aircoservice

Zutphenseweg 73, 7211 EB Eefde, Tel. (0575) 540 317 info@autoserviceeefde.nl, www.autoserviceeefde.nl

Lange Hofstraat 27(kelder) 7201HT Zutphen Mob. 06-411 22 654 www.pascaledrent.nl info@pascaledrent.nl


AFSCHEID CARIN BLOM

D

onderdag 12 november heeft het bestuur en selectie van spc Eefde afscheid genomen van Carin Blom. Carin is een aantal jaren verzorgster geweest bij spc Eefde. Begin vorig seizoen moest ze helaas door omstandigheden afhaken. Tot vorige week waren alle partijen er nog niet toe gekomen om officieel afscheid te nemen. Namens het bestuur kreeg Carin een mooie bos bloemen en van de selectie kreeg ze als aandenken een mooie ingelijste foto van de selectie. Carin werd bedankt voor alles wat ze voor spc Eefde heeft betekend met haar kennis en ervaring en men wenste haar een gezonde en fijne toekomst toe. Carin, namens spc Eefde bedankt!

HERMAN VAN ZEIJTS OOK VOLGEND JAAR HOOFDTRAINER

H

et bestuur van spc Eefde is blij te kunnen meedelen dat Herman van Zeijts ook komend seizoen 2016/2017 trainer van spc Eefde zal zijn. Herman gaat de eerste selectie dan voor het 5e seizoen onder zijn hoede nemen. Voor spc Eefde een stabiele factor. Herman gaat zich ook inzetten bij de jeugd van spc Eefde. In een van de volgende WZN zullen we hier verder over uitweiden.

EEF DE PANDA!

V

anaf zaterdag 28 november is er bij alle thuiswedstrijden een panda als clubmascotte met de toepasselijke naam Eef te aanschouwen. Een niet veel voorkomend fenomeen in het amateur voetbal. Een leuk initiatief om de sfeer bij thuiswedstrijden van ons eerste te verhogen. Eef de panda probeert op zijn geheel eigen wijze de spelers van ons eerste extra te motiveren om een goed resultaat te behalen. Ook zal hij de toeschouwers inspireren om op een sportieve wijze onze spelers aan te moedigen.


MailStreet maakt uw data persoonlijk! Er waren nog nooit zoveel mogelijkheden om uw doelgroepen te benaderen als nu. Tegelijkertijd is échte interactie een stuk ingewikkelder geworden. Want; wanneer en hoe zet u welke kanalen in? Wij zorgen ervoor dat u optimaal rendement uit uw klantrelaties haalt. Of het nu gaat om direct marketing, onderzoeken of financiële communicatie. Alles draait tenslotte om efficiënt en effectief contact. Soms kan dat via één kanaal. Een andere keer is juist een combinatie van kanalen nodig voor een zo hoog mogelijke respons. Wij noemen dat ‘de slimste weg naar uw klant’. Wij zijn nieuwsgierig naar uw business. Mogen wij ook u ondersteunen met onze slimme document- en direct-marketingoplossingen? Neem vrijblijvend contact op met MailStreet.

MailStreet wenst Sportclub Eefde een sportief seizoen!

MAAKT UW DATA PERSOONLIJK

Lübeckstraat 7 - 7418 EK Deventer - Nederland T. 088 - 67 67 777 - info@mailstreet.nl - www.mailstreet.nl

WZN januari 2016