Page 1

VIRTUAL BOX

Hannah Vanherck


Neem bij iedere opdracht een duidelijke foto met het knipprogramma en zet dit onder de opdracht in dit bestand! Neem een foto van hoe je iets aanpast, niet het eindresultaat! Als je niet weet hoe je iets moet aanpassen: gebruik google en zoek op youtube een filmpje over hoe je dit moet doen!

GEBRUIKERSEIGENSCHAPPEN Maak een nieuwe gebruiker aan. Geef deze de naam gebruiker + voornaam (bv. gebruikerhannah). Zorg dat deze gebruiker gebruikersrechten heeft. GEEN administrator-rechten FOTO: Maak een tweede gebruiker aan, geef die de naam van je admin + voornaam (adminhannah). Zorg dat deze wel administrator-rechten heeft en geef deze een wachtwoord. FOTO: Maak op de c-schijf van de virtuele computer een map “mijnmap” waar alleen de admin in kan. (maak de map – zoek met de rechtermuisknop naar hoe je die rechten kan wijzigen) Maak een foto van de ingestelde rechten. FOTO:

INSTALLATIES 1.1.1 DOWNLOAD EN INSTALLEER HET PROGRAMMA NITRO PDF FOTO:

1.1.2 VERWIJDER HET PROGRAMMA FIREFOX FOTO:

NETWERKINSTELLINGEN 1.1.3 ZOEK HET IP-ADRES VAN JE VIRTUEEL TOESTEL FOTO:

1.1.4 PING NAAR DE WEBSITE VAN DE SCHOOL. FOTO:

MAP-EN ZOEKOPTIES Zorg dat je de verborgen mappen in je computer kan zien.


FOTO: Zorg dat je de extensies van bestanden kan zien. FOTO:

SOORTEN BESTANDEN Ga naar de moodle en download het bestand test.zip op je pc. Pak dit bestand uit in de map downloads. Neem een foto van elk pictogram dat bij zo’n extensie hoort en zet dit in onderstaande tabel. Extentie

Pictogram

Te verzenden via mail

EXE

TXT

DOCX

PDF

html

BAT

Open je eigen emailadres (dat mag ook je mailadres van de school zijn) en probeer ieder van deze bestanden als bijlage te versturen. Schrijf in de laatste kolom van de tabel of dit lukt of niet.

SNELKOPPELING MAKEN Maak op het bureaublad een snelkoppeling naar je map: mijnmap FOTO:


BUREAUBLAD AANPASSEN Verander de bureaublad-achtergrond van je virtueel toestel. FOTO

Opdracht hs 7 hannah vanherck  
Opdracht hs 7 hannah vanherck  
Advertisement